Spel zonder grenzen 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spel zonder grenzen 2011"

Transcriptie

1

2 Spel zonder grenzen 2011 Algemeen reglement Ploeg: Iedere ploeg bestaat uit min. 6 en max. 8 Spelers + Coach. In iedere ploeg zitten minstens 2 vrouwen en 2 mannen aangevuld door jongeren tussen 12 en 18 jaar of volwassenen. De coach neemt niet deel aan de spelen, uitgezonderd wanneer specifiek vermeld. Ieder ploeg zorgt voor identieke shirts, waarmee zij herkenbaar zijn van andere ploegen. Iedere ploeg zorgt voor een originele joker, deze kan zijn ploeg extra punten opleveren. Sportschoenen is aangeraden, hou rekening met waterspelen. Er is mogelijkheid om achteraf te douchen. Briefing: De coacht wordt om 13u30 verwacht aanwezig te zijn, dit samen met hun originele joker, deze bezorgd een lijst met alle deelnemers (naam, adres en geboortedatum), dit voor de verzekering die door de organisatie werd afgesloten voor de duur van de spelen. Er zullen eventuele wijzigingen medegedeeld worden, indien dit nodig word geacht voor de veiligheid van de deelnemers. De spelen starten om 14u30 en zullen tegen ten laatste 18u afgrond worden met de winnaars. Om 18uu30 zullen de prijzen uitgedeeld worden. Tijdens de spelen zal de presentator de spelen in korte termen uitlegen, om zo nodig het plubliek niet in het ongewis te laten. Ieder coach zal tijdens de briefing een nummer trekken, dit lot zal het spel aanduiden die zij niet spelen, zij spellen na dit spel het rode draadspel. Ieder ploeg kan 1 keer dubbele punten scoren na inzetten van hun joker, dit moet voor het startsein van het betreffende spel gebeuren. De joker kan niet ingezet worden tijdens het rode draad spel. De juryleden zullen tijdens de briefing alle jokers punten toekennen, deze zullen op het einde bekend worden gemaakt, en aan de totaalscore worden toegevoegd. Belangrijk om weten: De ploegen die niet deelnemen aan het spel blijven binnen de hen toebedeelde zone. Het is enkel de coach die zijn ploeg instructie mag geven tijdens het spel, hij mag zijn ploeg bijstaan tijdens het spel op een veilige plaats. Bij discussie zal enkel de beslissing van de juryleden in acht genomen worden, achteraf is geen klacht mogelijk. Er zal tussen de spellen een korte pauze genomen worden. Wij wensen iedere deelnemende ploeg een toffe en sportieve namiddag. Namens de organisatie: Degraeve José Calmeyn Eddy Defever Mark Lenior Geert Demoen Patrick Del Haye Jurgen Verstraete Pol

3 Het rode draad spel: De Puzzel estafette. Na ieder proef zullen de ploegen die vrijgesteld waren van het spel via het lot, het rode draad spel spelen. Het spel wordt gespeeld met 6 deelnemers uit de ploeg, de coach zal de puzzel maken met de aangebrachte letters. Ieder speler zal willekeurig een bordje nemen, 30 bordjes zullen in een bak liggen verstopt tussen., bij het nemen van een bord mag de speler dit niet meer omruilen, hij moet via het parcours het bord overbrengen naar zijn coach, daarna mag hij terug een nieuw bord komen ophalen. De tweede speler mag starten nadat de eerste weg is met zijn bordje, zo volgende rest ook. Hij moet niet wachten tot zijn ploegspeler bij zijn coach komt. Zij zullen zoveel mogelijk bordjes overbrengen binnen de 3 min. De coach zal na 1 ste fluitsignaal nog 15 sec de tijd krijgen om de puzzel af te maken 2 de fluitsignaal. Na dit fluitsignaal worden geen bordjes meer bijgeplaatst in de puzzel. Het parcours zal uit verschillende hindernissen bestaan die de speler moet volgen tijdens het overbrengen. Spelduur 3 15 Een bord zonder letter moet ook overgebracht worden, bij terugleggen worden 2 borden onmiddellijk weggenomen van de overgebrachte letters. Deze tellen uiteraard niet meer mee na het spel. Per juiste letter wordt 1 punt toegekend. Letters die niet in de puzzel staan tellen niet mee als punt, alsook verkeerd geplaatste letters worden verwijderd. Bij volledige puzzel wordt gerangschikt volgens opgenomen tijd, bij gelijke stand het aantal overgebrachte bordjes.

4 Spelronde 1: Bakkenbal. Het spel wordt gespeeld in poules van max.4 ploegen. Ieder ploeg bestaat uit 4 speler die deelnemen aan het spel. Speler 1 & 2 zullen vanaf de startlijn een afstand overbruggen over drie bakken, zij mogen geen voet aan de grond plaatsen. En hebben beide één bal in de hand. Speler 1 plaatst een bak over de startlijn en gaat op de bak staan met een bal in de arm, hij neemt een tweede bak aan en plaatst deze iets verder naar de eindmeet, hij gaat op de tweede bak staan, speler twee gaat op zijn beurt op de eerste bak staan samen met één bal onder de arm en bak drie, bak drie word doorgeven aan speler 1 die zich zo kan verplaatsen naar de eindmeet. Dit gaat door tot beide spelers aan de eindmeet komen. Zij mogen geen voet op de grond plaatsen tijdens het traject, alsook de bal mag men niet laten vallen. Bij aankomst geven zij de bal door aan speler 3 & 4 die dan op hun beurt de terugweg afleggen, einde spel als speler 4 met de laatste bak over de startlijn is gekomen. Voet op de grond 10 sec straftijd. Bal op de grond 5 sec straftijd. Bal en voet 15 sec straftijd Puntenverdeling: Snelste tijd met de eventuele straftijden bijgevoegd.

5 Spelronde 2: Hindernissen parkoer. Het spel wordt gespeel in poules van 2 ploegen. Per ploeg duidt de coach 6 speler aan. Ieder ploeg zal door middel van een balk met handvaten zoveel mogelijk water overbrengen. Op de balk plaatsen ze zes bekers water die zij zelf vullen aan de start. Zij tillen de balk op met de 6 voorziene handvaten, en gaan door een labyrint het water naar de emmer overbrengen. Na het uitgieten van de bekers keren ze terug om opnieuw hun bekers te vullen, dit gedurende 3. Wanneer alle bekers van de balk vallen op het parkoer, mogen zij terugkeren om zodoende nieuw water op te halen. Lege bekers neemt men terug mee. Aan de start kunnen zij een gebroken beker omruilen, wie een beker laat liggen op het parkoer krijgt geen nieuwe, zij moeten het redden met minder bekkers. Er wordt geen water meer uitgegoten in de maatbekers na het fluitsignaal. Spelduur 3. Bij iedere overtreding wordt een volle beker verwijderd uit de maatbeker. - Beker met de hand vasthouden. - Het niet volgen van de opgelegde parcours.

6 Spel 3: Het knikkerspel. Ieder ploeg speelt dit spel met 6 spelers, het spel wordt per ploeg gespeeld. Ieder ploeg krijgt 6 bekers, 1 per speler. Per ploeg moeten 12 knikkers naar overkant gebracht worden, dit door een hindernis. De hindernis zal bestaan uit, langs beide zijden 4 spelers uit 2 ploegen, zij zullen het spel hinderen door met een aantal sponsen te werpen naar de bekertjes, het aantal sponsen zal beperkt worden tot 20 per ploeg. Het spel wordt gespeeld om de snelste tijd. Ieder speler neemt 1 bekertje in de mond aan de startlijn, zij lopen na het startsignaal, naar punt 1 waar zij het bekertje neer plaatsen met de mond, ze nemen 1 knikker uit de bak met de mond en laten dit in het bekertje vallen, ze nemen het bekertje opnieuw met de mond op en lopen naar punt 2, daar zullen zij opnieuw een knikker met de mond uit bak 2 nemen, vervolgens nemen zij het bekertje opnieuw in de mond, en lopen door de hindernis heen. Daar wacht de coach van de ploeg en neemt de bekertjes in ontvangst. De tijd stopt wanneer het laatste bekertje aan de coach wordt overgegeven. Ze mogen het bekertje nooit met de handen aanraken, af verplaatsen. Wie het bekertje laat vallen op het hindernisparkoers, kan terugkeren om twee nieuwe knikkers, Men kan een stukgegaan beker omruilen voor een nieuw. Per ontbrekende knikker wordt 20 sec straftijd bijgeteld. Per keer dat men zijn handen gebruikt wordt 20 sec bijgeteld.

7 Spel 4: Paaldansen. Het spel wordt gespeeld in 2 poules, per ploeg nemen 4 spelers deel aan het spel. De overige spelers moeten de getrapte ballen terug op de stip leggen. Ieder speler zal 15 toeren rond de paal gedraaid worden, waarna zij een bal van op de stip in een minidoel zullen trappen. Speler 1 wordt rond de paal geleid en trapt de bal op doel, wanneer speler 1 naar de bal stapt, mag de volgende speler plaats nemen aan de danspaal, pas wanneer de bal op doel werd getrapt wordt de volgende speler rond de paal geleid, men gaat zo door tot het eindsignaal. Spelduur 3 Per beurt worden 3 punten genoteerd voor de ploeg. Per gemaakt doel worden 5 punten toegekend.

8 Het spel van de coach: Rommelkot. Dit spel wordt enkel gespeeld door ieder coach van de ploeg. Terwijl de ploegen even tot rust komen mogen alle coachen het welbekend vtm rommelkot spelen. De coach krijgt een doos met een ovale opening rond zijn heup bevestigd, de doos komt op de rug. In de doos zitten 8 pingpong ballen, de coach moet deze al huppelend, dansen en springend uit de doos laten springen, dit binnen de minuut. Lukt het de coach om alle 8 ballen uit de doos te huppelen, dan kan hij voor zijn team 10 punten extra winnen. Op dit spel kunnen de ploegen geen jokker inzetten.

9 Spel 5: Teamwork. Het spel wordt gespeeld in 3 poules. Per ploeg nemen 6 spelers deel, enige behendigheid is hier van toepassing. Speler 1 en 2 hebben beide een pvc buis van 2 meter lengte in de beide handen,zij zullen op een vastgelegde plaats staan, speler 3, 4 en 5 staan op een aangeduide plaatst zonder buis. Speler 6 heeft een pvc goot van 1.5 meter lengte, en een tennisbal. Speler 6 zal de bal bij het startsignaal laten rollen in de buis van speler 1. Speler 6 moet de goot onderaan met beide handen dragen en tussen speler 1 en 2 staan, met de goot kan hij een brug maken om de bal zonder vallen te laten doorrollen naar speler 2. Speler 1 moet daarna zijn buis vlug doorgeven aan speler 3; 2 aan 4 en 3 aan 5. Speler 6 moet telkens de brug maken tussen de pvc buizen en zal als laatste de bal opvangen met de hand bij speler 5. Spelduur 4 Per bal die de grond raakt of met de hand gestuurd wordt komen 10 straftijd bij de eindtijd. Een bal die valt moet terug in de buis gestoken worden, dit aan het begin van de speler waar de bal het laatst doorrolde.

10 Spel 6: Pompierwagen. Het spel word gespeeld in 2 poules. Ieder ploeg neemt deel met 6 spelers, zij verdelen hen in 3 groepen van 2, waarvan 1 piloot en 1 passagier. Groep1 zal met een kruiwagen water overbrengen door een slalomparkoers met verschillende hindernissen. De piloot bestuurt de kruiwagen, de passagier krijgt een pvc buis waarvan beide zijden open zijn. Deze pvc buis moet hij vullen met water en langs beide zijden dichthouden met de handpalm. Hij moet zich na het vullen in de kruiwagen plaatsen om zich door de piloot te laten voeren naar de bak waar hij zijn bluswater laat leeglopen. Zij komen terug om de kruiwagen in te leveren aan groep 2, groep 2 levert na hun beurt in bij 3, groep 3 terug aan 1, enz Dit tot het fluitsignaal weerklinkt. Er mag geen verloren water uit de kruiwagen gelost worden in de voorraadbak, bij overtreding wordt het eindvolume gehalveerd. Een passagier die zijn voorraad verliest tijdens het parkoer mag niet terugkeren, zij volgen het parkoer en wachten tot het opnieuw hun beurt wordt. Spelduur 3 30

11 Spel 7: Rupsen race. Het spel wordt gespeeld in poules van 3 ploegen. Per ploeg nemen 3 spelers deel aan het spel. Ieder ploeg zal zich al kruipend naar de overkant begeven. Hiervoor hebben ze 4 planken, zij maken een rups door op 1 plank hun handen en op de ander hun voeten te plaatsen. Op de planken zijn stevige riemen vastgemaakt waardoor ze hun handen en voeten kunnen vastzetten, handschoenen is hier verplicht. De ploegen zullen bijgestaan worden door de coach, die enige ritme in zijn ploeg stopt. Eventueel kan hij met een saladeblaadje zijn ploeg naar de eindmeet lonken. Spelduur 2 30

38 e Spel Met Grenzen

38 e Spel Met Grenzen Melhoekfeesten 2016 Zondag 28 Augustus 2016 Melhoek, augustus 2016 38 e Spel Met Grenzen De spelen gaan door op de terreinen van de firma Stalibo, de ploegen worden verzocht om 14u00 aanwezig te zijn (weging

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT 2 HOOFDSTUK 2: AFLOSSINGSPROEVEN 2 HOOFDSTUK 3: BEHENDIGHEIDSPROEVEN 5 HOOFDSTUK 4: IN PLOEGEN 7-1 - Special Olympics Belgium september 2011 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

Nadere informatie

32e Zeskamp Wijdewormer

32e Zeskamp Wijdewormer 32e Zeskamp Wijdewormer Beste captains / coaches, De captains / coaches mogen/ moeten, indien nodig aan de spelletjes meedoen; Het aantal deelnemers staat vrij, de minimum leeftijd is 14 jaar; De rode

Nadere informatie

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit Estafettespelen Auteur: Marlies Vereecke Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: / Terrein: Speelveld Benodigde begeleiders: / - Zie spelen! Beschrijving van de activiteit Inhoudstafel 1. Ren-je-rot-race

Nadere informatie

Deze proef wordt door twee teams tegelijk gespeeld. Het team wordt in twee groepen ingedeeld (2 jongens, 2 meiden én 1 naar keuze) ), waarvan 1 groep

Deze proef wordt door twee teams tegelijk gespeeld. Het team wordt in twee groepen ingedeeld (2 jongens, 2 meiden én 1 naar keuze) ), waarvan 1 groep PROEF 1 VLIEGEND TAPIJT Deze proef wordt door twee teams tegelijk gespeeld. Het team wordt in twee groepen ingedeeld (2 jongens, 2 meiden én 1 naar keuze) ), waarvan 1 groep met hesjes aan. De eerste groep,

Nadere informatie

Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG

Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG Aantal spelers 6 teamleden waarvan minstens 2 vrouwen en minstens 2 mannen Doel van het spel Elk team smokkelt zakken naar de overkant via een kantelmuur die overslaat.

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN spel 1 TOUWTJE SPRINGEN Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team) onafgebroken

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

Vierkamp 2015. Spel GROEN : Brandweer

Vierkamp 2015. Spel GROEN : Brandweer Vierkamp 2015 Spel GROEN : Brandweer LEGENDE : opstelling speelveld A = gevulde waterton + 1 stukje brandslang. B = poortje 80cmBr x 90cmH. C = 6 autobanden. D = ladder met vaste emmer. E = autovelg

Nadere informatie

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school MOEV TROPHY Met deze bundel willen we jullie laten kennismaken met teambuilding opdrachten. Deze bundel is opgedeeld in 3 onderdelen. 1. opdrachten met materiaal voorhanden in de sportzaal en op school.

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit Vierkamp 2016 Spel GROEN The Sky is the Limit LEGENDE : opstelling speelveld A = startvak = kader 1m x 1m. B = 8 lege plastic drankbakken (model bier ). C = eindvak = kader 1m x 1m. D = emmer met 80

Nadere informatie

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD 2018 INHOUD 1. inleiding... 4 2. Broekhangen... 4 2.1. Doel van het spel... 4 2.2. Spelverloop... 4 2.3. Puntenverdeling... 5 2.4. Materiaal... 5 2.5. Proefopstelling...

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team)

Nadere informatie

De specifieke onderdelen

De specifieke onderdelen De specifieke onderdelen 1. Twee emmertjes water halen elk team bestaat uit maximaal 6 spelers, er wordt 3 x drie minuten gespeeld; twee teams strijden tegen elkaar in duo s; de leden van de duo s zitten

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

K. KAULILLE FC LIMBURGS KAMPIOENSCHAP. PENALTY CUP voor PLOEGEN

K. KAULILLE FC LIMBURGS KAMPIOENSCHAP. PENALTY CUP voor PLOEGEN K. KAULILLE FC LIMBURGS KAMPIOENSCHAP PENALTY CUP voor PLOEGEN Beste sportvriend, Kaulille, postdatum Op vrijdag 29 mei 2015 organiseren wij de 4 de keer het Limburgs Kampioenschap Penalty-Cup voor PLOEGEN.

Nadere informatie

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach 13, 14, 15 juni Zeskamp 2014 COACHBOEKJE Spelregels en speluitleg voor de coach 1 Beste coach, Alvast hartelijk dank voor jullie deelname aan de zeskamp 2014 tijdens het Liphústerfeest. Een dorpsfeest

Nadere informatie

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles Flessenvoetbal: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles een bal Elke deelnemer vult zijn eigen fles helemaal met water en kiest daarna een plekje om de fles neer te zetten. Zorg voor voldoende

Nadere informatie

OPWIJK ZONDER GRENZEN

OPWIJK ZONDER GRENZEN Spel zonder grenzen wordt OPWIJK ZONDER GRENZEN Na een eerste succesvolle editie zijn we zeer verheugd U onze tweede editie van Opwijk Zonder Grenzen te kunnen voorstellen. Uit de eerste reacties op het

Nadere informatie

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 1: vier zomersporten Inleiding: Warming-up Kern: Vier zomersporten Afsluiting: Olympische ringen werpen 5 minuten 30 minuten Olympische waarden: Tijdens de

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Estafette. Paco s T-shirt race Voorbereiding: zwemmers verdelen in groepen van bijvoorbeeld 4 of 5 zwemmers. Voor elke groep 1 T-shirt voorzien.

Estafette. Paco s T-shirt race Voorbereiding: zwemmers verdelen in groepen van bijvoorbeeld 4 of 5 zwemmers. Voor elke groep 1 T-shirt voorzien. PACO S SPELENBOEK: Randanimatie voor zwemlessen en zwemfeesten Estafette Paco s tijdestafette groepen maken van bijvoorbeeld 4 zwemmers De verschillende groepen moeten een bepaalde afstand zwemmen (vb:

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Vierkamp 2013: Gele Energie

Vierkamp 2013: Gele Energie Vierkamp 2013: Gele Energie Benodigdheden: 8 spelers 2 kaders 1 hoepel 1 goot 1 hindernis schijven (3 gele bollen) 1 brugje over 1 brugje onder 1 dak 36 zonnecellen 36 bolle lenzen 2 korte buisjes 6 lange

Nadere informatie

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 No pain no gain! Galaxy highlanders & Galaxy ladies 1 Inhoud Algemeen... 3 Proeven... 4 TUG OF WAR... 5 CABER TOSS... 6 PUTTING THE STONE... 7 WEIGHT FOR HEIGHT...

Nadere informatie

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN PROEF 1 VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN Deze proef wordt door 2 teams tegelijk gespeeld. Aan het begin staan twee personen die de bladen vullen met volle bierglazen. Een derde persoon pakt het dienblad aan

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN TOP-SAMENWERKINGSSPELEN Wanneer een pestsituatie zich voordoet gaan we uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de groep om dit probleem op te lossen. Om de kracht en verantwoordelijkheid van de groep

Nadere informatie

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan Egede Hancate Eelen & Rhaan Draaiboek 2011 Egede Hancate Eelen & Rhaan INHOUD Voorwoord Reglement Spel 1 De playbackshow Spel 2 Reclame foto logo spel Spel 3 Naald en draad elende Kijk ook eens op WWW.WEIDEFEEST.NL!!

Nadere informatie

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE:

Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: BRAZILIE Eelco de Vries Bianca Schaeffer Arjen-Kars Boer Alexander van Zandvoort Saskia Wijnands Rob Smits COMMISSIE: A. MAYA SPEL OB: spel 1 - BB: spel 1 Een tweestrijd tussen de Maya s en hun goden.

Nadere informatie

Spel Geel Dallenslag

Spel Geel Dallenslag Spel Geel 2017 - Dallenslag Achtergrond spel In de beginjaren van de Pinksterfeesten werd er nog geen Vierkamp georganiseerd. Het plein van Steborg lag er in die tijd ook nog niet bij zoals dat nu het

Nadere informatie

14 Stap-stap-sprong. A-pupillen B-pupillen C-pupillen Mini-pupillen. In de verte In de hoogte Met een stok Meervoudig. Lopen Werpen Springen

14 Stap-stap-sprong. A-pupillen B-pupillen C-pupillen Mini-pupillen. In de verte In de hoogte Met een stok Meervoudig. Lopen Werpen Springen 14 Stap-stap-sprong In de verte In de hoogte Met een stok Meervoudig Maak vanuit een aanloop een stap-stapsprong en probeer zo ver mogelijk in de zandbak te landen maak een rijtje achter het achterste

Nadere informatie

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan Egede Hancate Eelen & Rhaan Draaiboek 2014 Egede Hancate Eelen & Rhaan INHOUD Voorwoord Reglement Spel 1 De playbackshow Spel 2 Rolbaan Spel 3 Tafel golf Kijk ook eens op WWW.WEIDEFEEST.NL!! Spel 4 Korfbal

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 5 en 6 (van 9:00 tot 14:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

Paco s T- shirtrace Voorbereiding: - zwemmers verdelen in groepen van bijvoorbeeld 4 of 5 zwemmers - voor elke groep 1 T- shirt voorzien

Paco s T- shirtrace Voorbereiding: - zwemmers verdelen in groepen van bijvoorbeeld 4 of 5 zwemmers - voor elke groep 1 T- shirt voorzien PACO S- SPELENBOEK Estafette Paco s tijdestafette - groepen maken van bijvoorbeeld 4 zwemmers De verschillende groepen moeten een bepaalde afstand zwemmen (bv.: 4 x 25 tot max. 4 x 50). De groepen bepalen

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

SPORTFEESTEN 2009 GEWEST VEURNE 5 JULI 2009 ORGANISATIE: KLJ BEAUVOORDE JURY: GEWEST GISTEL

SPORTFEESTEN 2009 GEWEST VEURNE 5 JULI 2009 ORGANISATIE: KLJ BEAUVOORDE JURY: GEWEST GISTEL SPORTFEESTEN 2009 GEWEST VEURNE 5 JULI 2009 ORGANISATIE: KLJ BEAUVOORDE JURY: GEWEST GISTEL Voorwoord Het is alweer een jaar geleden, maar na een lange periode van zwoegen en zweten is het weer zover!

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 3 en 4 (van 9:00 tot 12:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

- 1 touw. - 1 sjaaltje - 2 strepen

- 1 touw. - 1 sjaaltje - 2 strepen proef 1: touwtrekken Samen trekken om te winnen! - 1 touw - 1 vlakke en lange wedst - 1 sjaaltje rijdzone (10 m) - 2 strepen Vorm 2 gelijke teams. Leg het touw op de grond om het speloppervlak duidelijk

Nadere informatie

Scheidsrechters ontvangen een klapper met instrukties, opruimschema en scorebriefje(s)

Scheidsrechters ontvangen een klapper met instrukties, opruimschema en scorebriefje(s) Scheidsrechtersinstruktie: Spel 1 Spel 1 In de Aap gelogeerd Beide teams opstellen aan tegenovergestelde kant van de boom achter de lijnen. Na het centrale startsignaal gaat de eerste speler met een banaan

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

Beste captains / coaches,

Beste captains / coaches, 40e Zeskamp Wijdewormer 2015 Beste captains / coaches,! De captains / coaches mogen/ moeten, indien nodig aan de spelletjes meedoen;! Het aantal deelnemers staat vrij, de minimum leeftijd is 14 jaar op

Nadere informatie

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school Draaiboek Koningsspelen Brede school Inhoud BLZ. Hoofdstuk 1. Groep 1 en 2 2 1.1. Spellen 2 1.2 Tijdschema (tijdschema groep 3 t/ 8 zie pagina 7) 3 1.3 Materialenlijst 3 Hoofdstuk 2. Groep 3 t/m 8 4 2.1

Nadere informatie

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan Egede Hancate Eelen & Rhaan Draaiboek 2013 Egede Hancate Eelen & Rhaan INHOUD Voorwoord Reglement Spel 1 De playbackshow Spel 2 Jeu de boules Spel 3 Buikschuiven Kijk ook eens op WWW.WEIDEFEEST.NL!! Spel

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU - zie spelformulieren. Tijd van voorbereiding: - ca 1 uur. Speeltijd: - ca 2-2 ½ uur. VOETBALCIRCUIT Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een

Nadere informatie

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD 2019 INHOUD 1. Inleiding... 5 2. Proeven... 6 Broekhangen... 6 van het spel... 6... 6 Trekker-trek... 6 van het spel... 6... 6 Eier-baseball... 6 van het spel...

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES.

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. Een Clan bestaat uit 6 leden en een coach die enkel bij het touwtrekken mag invallen Afgebakende terreinen mogen alleen betreden worden met deelnemers die een bandje aan

Nadere informatie

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 : Algemeenheden 2 Hoofdstuk 2 : De proeven 3 Unihockey omloop 3 De medicinebalworp (2 kg) 4 Staande

Nadere informatie

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Ja (toegelaten) Officials veld Spel/spelers niet hinderen (langs de lijn) Publiek Buiten het veld (achter

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Spellen Boek. Denk aan Fair- Play! In noodgevallen kan je bellen met: 06-21913680 (Chris)

Spellen Boek. Denk aan Fair- Play! In noodgevallen kan je bellen met: 06-21913680 (Chris) Denk aan Fair- Play! Spellen Boek In dit boekje vindt je een plattegrond van waar zich welke spellen bevinden, de uitleg van alle spellen, een scorelijst en het doordraaischema/programma! In noodgevallen

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd Vierkamp 2017 Spel GROEN GROEN schommelt door de tijd LEGENDE : opstelling speelveld A = hekwerk = kader 1m x 1m. B = paaltje met naambordje. C = zweedse bank. D = zwembad. E = 2 pvc-buizen met onderzijde

Nadere informatie

Verkorte doelwachters cursus www.voetbaltrainer.be uitgever Freddy Swimberghe

Verkorte doelwachters cursus www.voetbaltrainer.be uitgever Freddy Swimberghe Herhaalde duikoefening Deze oefening is uitgewerkt om het duiken van de doelman. Serie ballen verwerken die getrapt worden door trainer - doelmannen in de kleine baklijn - trainer speelt afwisselend bal

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

01. Smashen op voorwerp

01. Smashen op voorwerp opdrachtkaarten 01. Smashen op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm de trainer geeft 1 bal per keer aan de speler smasht de bal bij het raken van een voorwerp 1 punt nadat

Nadere informatie

IEDEREEN. Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren.

IEDEREEN. Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren. SPEELPLAATS regels Evenwichtsspelen Probeer zo goed mogelijk je evenwicht te bewaren. 1. Gebruik de borden enkel waarvoor ze dienen. 2. Wacht je beurt af en laat iedereen een keer. 3. Leg de evenwichtsborden

Nadere informatie

Maak de afstand kleiner. Maak de afstand groter. Te makkelijk? afstand in een rechte lijn zo snel

Maak de afstand kleiner. Maak de afstand groter. Te makkelijk? afstand in een rechte lijn zo snel Werkblad GROEP 1-2 LES 7: Sport 2 Activiteit Atletiekspelletjes Sprinten: zo snel mogelijk een afstand afleggen. Roeien: naar de overkant. Materialen & tekening Pionnen 2 skateboards Werkvorm Doel: leerlingen

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Instructie spelregelwijzingen

Instructie spelregelwijzingen Instructie spelregelwijzingen 2013-2014 Zie voor laatste spelregels: www.knzb.nl Blijf voor correcties de OM goed volgen! 1 De wijzigingen hebben als doel het spel met minder persoonlijke fouten, sneller

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING ESTAFETTE (1) In twee gelijke teams lopen de leerlingen één voor één om een pilon en weer terug. Halverwege dienen zij door de hoepel te gaan. Bij terugkomst dient het stokje aan de volgende loper gegeven

Nadere informatie

Sportweek 2018 INHOUD. Voorwoord. Donderdag 28 juni Estafette Vervoerparcours Waterballon katapult Paalwerpen Spijkerbroekhangen

Sportweek 2018 INHOUD. Voorwoord. Donderdag 28 juni Estafette Vervoerparcours Waterballon katapult Paalwerpen Spijkerbroekhangen Programmaboekje INHOUD Voorwoord Donderdag 28 juni Estafette Vervoerparcours Waterballon katapult Paalwerpen Spijkerbroekhangen Vrijdag 29 juni Boevenspel Balletje in de ton Touwtrekken Zaterdag 30 juni

Nadere informatie

Balworstelen. Probeer twee (basket)ballen vast te houden. De ander probeert één bal los te krijgen. Gebruik een timer bijv. 40 sec.

Balworstelen. Probeer twee (basket)ballen vast te houden. De ander probeert één bal los te krijgen. Gebruik een timer bijv. 40 sec. Balworstelen Probeer twee (basket)ballen vast te houden. De ander probeert één bal los te krijgen Gebruik een timer bijv. 40 sec. Wissel als één bal los is of de tijd voorbij Makkelijker: één bal vasthouden

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

Spelregels aspiranten E (5-5)

Spelregels aspiranten E (5-5) Spelregels aspiranten E (5-5) 1. Inleiding Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet

Nadere informatie

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018 M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 08 Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) .) Mens-erger-je-niet. a) De lln worden verdeeld in groepjes.

Nadere informatie

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert.

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert. ORIENTATIE - INDOOR Deckers Gert en Huysmans Bert. Oriëntatie-indoor. Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) Huysmans Bert: school de Berk Hasselt (huysmans.bert@deberk.be)

Nadere informatie

Gewestranking nieuw format

Gewestranking nieuw format Gewestranking nieuw format Wie kan deelnemen? Iedere speler die zich voor het seizoen 2018-2019 aansloot/aansluit bij de Vlaamse Snookerfederatie, gewest Vlaams-Brabant. Er wordt geen onderscheid gemaakt

Nadere informatie

REGLEMENT 32STE HALFOOGSTTORNOOI

REGLEMENT 32STE HALFOOGSTTORNOOI VC Eendracht Houtem VZW Tornooiverantwoordelijke: Kloosterstraat 16 Angelo Dilorenzo 9520 Sint-Lievens-Houtem angelo.dilorenzo@eendrachthoutem.be Tel. terrein: 053/62.59.99 REGLEMENT 32STE HALFOOGSTTORNOOI

Nadere informatie

VRIJDAG 11 AUGUSTUS VOASSENSE ZESKAMP. 18:15-21:15 Centrum VAASSEN

VRIJDAG 11 AUGUSTUS VOASSENSE ZESKAMP. 18:15-21:15 Centrum VAASSEN VRIJDAG 11 AUGUSTUS VOASSENSE ZESKAMP 18:15-21:15 Centrum VAASSEN Voorwoord Vrijdag 11 augustus organiseren de Ondernemersvereniging Vaassen en de Vaassense Dorpsavonden een groot spektakel, namelijk de

Nadere informatie

1 Waterdragen. 2 Slangenwerpen. Benodigdheden: 3 (spring)touwen gymlinten 3x2 honkbalpalen lijn. Benodigdheden: 4 hoepels ong.

1 Waterdragen. 2 Slangenwerpen. Benodigdheden: 3 (spring)touwen gymlinten 3x2 honkbalpalen lijn. Benodigdheden: 4 hoepels ong. 1 Waterdragen 4 hoepels ong. 15 kleuterringen Doel: Probeer 1 minuut lang 3 ringen op je hoofd te laten balanceren. Je legt zelf de ringen op je hoofd en mag ze daarna niet meer aanraken (onderbouw Groep

Nadere informatie

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Spelmateriaal 60 emmers in 5 kleuren (per kleur 12 emmers); 80 kaarten in de vijf kleuren (waarde 1-8) per dier zijn er 18

Nadere informatie

Hamertjesspel. Puntentelling: Tel het overgebleven aantal punten op. De spelers met het meeste aantal punten is de winnaar.

Hamertjesspel. Puntentelling: Tel het overgebleven aantal punten op. De spelers met het meeste aantal punten is de winnaar. Hamertjesspel 1. Dit spel speel je met 4 personen, twee tegen twee. 2. Je legt de kogel in het midden dan druk je op de knop en de kogel begint te rollen 3. Je moet met de hamertjes proberen de kogel tegen

Nadere informatie

Deze circuitvorm duurt 40 minuten. De leerlingen wisselen na 12 minuten van vak. In vak 3 blijven de 3 spelers staan die in het midden staan.

Deze circuitvorm duurt 40 minuten. De leerlingen wisselen na 12 minuten van vak. In vak 3 blijven de 3 spelers staan die in het midden staan. Warming - up (15 minuten) B.v. D jeugd De spelers spelen de bal naar de speler die alleen staat en lopen om de speler heen. Op de terugweg voeren zij allerlei dynamische rekvormen uit. Iedere vorm doen

Nadere informatie

Beste captains / coaches,

Beste captains / coaches, 43e Zeskamp Wijdewormer 2018 Beste captains / coaches, De captains / coaches mogen/ moeten, indien nodig aan de spelletjes meedoen; Het aantal deelnemers staat vrij, de minimum leeftijd is 14 jaar op de

Nadere informatie

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 U6 - U12 U8 U11 U15 08u00-11u45 12u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 ZONDAG 30 DECEMBER 2018 U7 U9

Nadere informatie

Overzicht en foto s oud Hollands spelen

Overzicht en foto s oud Hollands spelen Overzicht en foto s oud Hollands spelen *Laag tarief: voor organisaties en particulieren uit Weert Hoog tarief: voor overige en bedrijven BINGOMOLEN 1 Bingomolen 1 Ballenbord 75 Ballen Bingoloten Spelregels:

Nadere informatie

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Doelgroep: groep 7/8 Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Inleiding (5 min): - Benodigdheden: De groep verdelen in groepjes van 5-6 personen (afhankelijk

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN:

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN: LES 31. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Blokjesestafette: - De leerling start op tijd en rent zo snel mogelijk naar de overkant om een blokje te halen. Midgetgolf - De leerling kan de bal rollend

Nadere informatie

DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS

DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS Terrein en materiaal De activiteit is gericht naar aangesloten en niet-aangesloten jongeren van 5 tot 8 jaar (kangoeroes en benjamins) en gaat door naast de atletiekpiste. Gelijktijdig

Nadere informatie

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover)

2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) TAC (Tactic) Het spel Strategie: Doel: 1. Wat ik speel is goed voor mijzelf 2. Wat ik speel is goed voor mijn partner (speler schuin tegenover) 3. Wat ik speel berokkent mijn tegenstanders schade Door

Nadere informatie

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY REGELS TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY Touch rugby is een rugby-vorm die er voor zorgt dat rugby prima voor iedereen is te spelen. Het is een variant waarbij intensief fysiek contact wordt voorkomen. In

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS

BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS BEKNOPTE SAMENVATTING VAN DE GOLFREGELS Deze beknopte samenvatting van de golfregels geeft een eenvoudige uitleg van de meest voorkomende regelsituaties. Deze dient niet als vervanging van de Golfregels,

Nadere informatie

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau Tri-tennis Nederland Veemarktkade 8a B3 5222 AE s-hertogenbosch (NL) +31 (0)73 623 0888 www.tri-tennis.com info@tri-tennis.com

Nadere informatie

1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2. Competitieregels 7 tegen 7 3

1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2. Competitieregels 7 tegen 7 3 INHOUDSTAFEL 1. REEKSINDELING 2 2. OPMAAK KLASSEMENT 2 Competitieregels 7 tegen 7 3 1. Speelveld 4 2. Bal 4 3. Aantal spelers 5 4. Spelersuitrusting 5 5. 1 scheidsrechter 5 6. 2 lijnrechters 5 7. Wedstrijdduur

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers vanaf 8 jaar. Duurtijd: afhankelijk van het verloop van het spel. 64 houten pennetjes (alle houten pennetjes zijn gekleurd aan beide zijden) De winnaar is de speler

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen!

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Wij als sportburo streven naar sportaanbod voor jong, oud en alles wat daartussen zit. Bij Ren4Sport bent u dus altijd

Nadere informatie

SPELREGELS FRITZO BEGINNER

SPELREGELS FRITZO BEGINNER SPELREGELS Een nieuwe generatie Leer- en familie spel Vijf spelvarianten met veel afwisseling en spannende uitdagingen, om alleen of in een groep te spelen. Liefhebbers van moeilijke denkspellen kunnen

Nadere informatie

QUICCUP Home & Garden

QUICCUP Home & Garden QUICCUP Home & Garden QUICCUP Plezier en beweging met putten! QUICCUP : SPELREGELS. Begin op een afstand van 3 meter van de buitenrand van de Quiccup. Dat is ongeveer 3 keer de lengte van een putter. Je

Nadere informatie