01. Smashen op voorwerp

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "01. Smashen op voorwerp"

Transcriptie

1 opdrachtkaarten 01. Smashen op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm de trainer geeft 1 bal per keer aan de speler smasht de bal bij het raken van een voorwerp 1 punt nadat er gesmasht is pakt de speler zijn balletje en legt dit terug in de bak waarna hij/zij opnieuw achter in het rijtje aansluit. Wat heb je nodig: 2 tafels 2 aangevers 2 bakken met ballen per tafel minimaal 1 voorwerp om op te mikken. Puntentelling: Na 5 minuten worden alle punten bij elkaar opgeteld het team dat de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

2 01. smashen op voorwerp

3 opdrachtkaarten 02. FH contra/fh spin op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm de trainer geeft 1 bal per keer aan de speler speelt de bal met FH contra/ spin bij het raken van het voorwerp 1 punt nadat de bal geslagen is pakt de speler zijn balletje en legt dit terug in de bak waarna hij/zij opnieuw achter in het rijtje aansluit. Wat heb je nodig: 2 tafels 2 aangevers 2 bakken met ballen per tafel minimaal 1 voorwerp om op te mikken. Puntentelling: Na 5 minuten worden alle punten bij elkaar opgeteld het team dat de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

4 02. FH contra/fh spin op voorwerp

5 opdrachtkaarten 03. BH contra/bh spin op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm trainer geeft 1 bal per keer aan speler speelt de bal met BH contra/spin bij het raken van het voorwerp 1 punt nadat de bal geslagen is pakt de speler zijn balletje en legt dit terug in de bak waarna hij/zij opnieuw achter in het rijtje aansluit. Wat heb je nodig: 2 tafels 2 aangevers 2 bakken met ballen minimaal 1 voorwerp per tafel om op te mikken. Puntentelling: Na 5 minuten worden alle punten bij elkaar opgeteld het team dat de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

6 03. BH contra/bh spin op voorwerp

7 opdrachtkaarten 04. hooghouden op tijd Soort Opdracht: Balgewenning Regels: De spelers vormen een duo met een speler uit het andere team een speler krijgt 1 minuut de tijd om het balletje hoog te houden als het misgaat dan mag de speler doortellen elke stuit op het batje is 1 punt de tegenstander telt de score na 1 minuut wisselt de hooghouder met de teller. Wat heb je nodig: Stopwatch per duo 1 balletje. Puntentelling: Nadat beide spelers 1 minuut hebben kunnen hooghouden, worden alle punten bij elkaar opgeteld het team dat de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

8 04. hooghouden op tijd

9 opdrachtkaarten 05. Stuiteren Soort Opdracht: Balgewenning Regels: De spelers vormen een duo met een speler uit het andere team een speler krijgt 1 minuut de tijd om het balletje tegen de grond te stuiteren als het misgaat dan mag de speler doortellen elke stuit op het batje is 1 punt de tegenstander telt de score na 1 minuut wisselt de speler die stuitert met de teller. Wat heb je nodig: Stopwatch per duo 1 balletje. Puntentelling: Nadat beide spelers 1 minuut hebben kunnen stuiteren, worden alle punten bij elkaar opgeteld het team dat de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

10 05. Stuiteren

11 opdrachtkaarten 06. Balanceren Soort Opdracht: Balgewenning Regels: Individueel alle spelers leggen tegelijk een balletje op het batje de speler die als laatste zijn balletje laat vallen wint de trainer kan het uitdagender maken met commando s als lopen, zitten, rondje draaien enz. Wat heb je nodig: Iedere speler 1 bal. Puntentelling: De speler die als laatste over blijft wint het spel, het team waar hij/zij in zit wint het spel.

12 06. Balanceren

13 opdrachtkaarten 07. rondje om de tafel, langste rally Soort Opdracht: Overspelen Regels: 1 team per tafel vorm van Rondje-om-de-tafel probeer samen met je teamgenoten een zo lang mogelijke rally te spelen bij een foutje moet er opnieuw begonnen worden met tellen vanaf nul. Wat heb je nodig: 2 tafels met ruimte. Puntentelling: Het team dat na 5 minuten de langste rally heeft gespeeld wint het spel.

14 07. rondje om de tafel, langste rally

15 opdrachtkaarten 08. diagonaal overspelen Soort Opdracht: Overspelen Regels: De spelers vormen een duo samen met een teamgenoot diagonaal overspelen FH/FH of BH/BH probeer samen met je teamgenoot een zo lang mogelijke rally te spelen bij een foutje moet er opnieuw begonnen worden met tellen. Wat heb je nodig: Meerdere tafels 1 balletje per duo. Puntentelling: Na 5 minuten heeft elk duo een hoogste score. Tel deze per team bij elkaar op en het team dat daarmee de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

16 08. diagonaal overspelen

17 opdrachtkaarten 09. Tafelhoppen Soort Opdracht: Overspelen Regels: De spelers vormen een duo samen met een teamgenoot een speler speelt de bal parallel en beweegt zijwaarts naar de volgende tafel, de andere speler speelt de bal diagonaal naar de tafel ernaast en beweegt daarna zijwaarts naar de volgende tafel dit herhalen totdat einde van de tafel bereikt is bij het bereiken van de laatste tafel verdient het duo een punt voor hun team. Wat heb je nodig: Meerdere tafels 1 balletje per duo. Puntentelling: Het team dat na 5 minuten de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

18 09. Tafelhoppen

19 opdrachtkaarten 10. Serveren op voorwerp Soort Opdracht: Service Regels: 1 team per tafel spelers serveren volgens de juiste regels bij het raken van het voorwerp ontvangt het team 1 punt nadat de bal geslagen is pakt de speler zijn/haar balletje en sluit opnieuw aan in het rijtje. Wat heb je nodig: 2 tafels minimaal 1 voorwerp per tafel om op te mikken. Puntentelling: Het team dat na 5 minuten de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

20 10. Serveren op voorwerp

21 opdrachtkaarten 11. estafette met batje/ bal Soort Opdracht: Conditie Regels: 1 team per parkoers spelers leggen het parkoers balancerend, stuiterend of hooghoudend af bij terugkomst geven ze het balletje over aan de volgende speler in het rijtje zodra iedereen geweest is, de laatste speler terug is én op de grond zit dan wint dat team. Wat heb je nodig: Materialen om parcours 2 keer uit te zetten. Puntentelling: Het team dat als eerste 2 keer het parcours als snelste aflegt wint.

22 11. estafette met batje/bal

23 opdrachtkaarten 12. Estafette Soort Opdracht: Conditie Regels: 1 team per parkoers spelers leggen het parkoers zonder batje of bal af bij terugkomst high five geven aan de volgende speler in het rijtje bij het raken van elkaars hand mag speler 2 rennen zodra iedereen geweest is, de laatste speler terug is én op de grond zit dan wint dat team. Wat heb je nodig: Materialen om parcours 2 keer uit te zetten. Puntentelling: Het team dat als eerste 2 keer het parcours als snelste aflegt wint.

24 12. Estafette

25 opdrachtkaarten 13. Hooghouden Soort Opdracht: Balgewenning Regels: Individueel alle spelers starten tegelijk met hooghouden de speler die als laatste zijn balletje laat vallen wint de trainer kan het uitdagender maken met commando s als lopen, zitten, rondje draaien enz. Wat heb je nodig: Iedere speler 1 bal. Puntentelling: De speler die als laatste over blijft wint het spel, het team waar hij/zij in zit wint het spel.

26 13. Hooghouden

27 opdrachtkaarten 14. estafette met opdracht Soort Opdracht: Conditie Regels: 1 team per parkoers spelers leggen het parkoers af op een bepaalde manier bijvoorbeeld kikkersprong, kruiwagen, bij elkaar op de rug, op handen en voeten enz. bij terugkomst high five geven aan de volgende speler in het rijtje bij het raken van elkaars hand mag speler 2 rennen zodra iedereen geweest is, de laatste speler terug is én op de grond zit dan wint dat team. Wat heb je nodig: Materialen om parkoers 2 keer uit te zetten. Puntentelling: Het team dat als eerste 2 keer het parkoers als snelste aflegt wint.

28 14. estafette met opdracht

29 opdrachtkaarten 15. Zijwaarts netpost tikken Soort Opdracht: Conditie Regels: 1 team per tafel spelers starten achter pion bij startsignaal rennen de spelers 1 van beide teams naar hun tafel tikken vervolgens 5 keer beide netposten aan rennen terug naar hun team en geven high five aan de volgende die dan mag starten zodra de laatste speler terug is én op de grond zit heeft het team gewonnen. Wat heb je nodig: 2 tafels met ruimte twee pionnen. Puntentelling: Het team dat als eerste klaar is wint het spel.

30 15. Zijwaarts netpost tikken

31 opdrachtkaarten 16. voetenwerk in het dubbelspel Soort Opdracht: Dubbelspel Regels: De spelers vormen een duo samen met een teamgenoot Je speelt tegen een duo van hetzelfde team diagonaal overspelen FH-FH per groepje van 4 samen een zo lang mogelijke rally proberen te spelen - bij een foutje moet er opnieuw geteld worden. Wat heb je nodig: Meerdere tafels. Puntentelling: Per groepje van 4 de langste rally noteren het team dat na 5 minuten de langste rally heeft kunnen spelen wint het spel.

32 16. voetenwerk in het dubbelspel

33 opdrachtkaarten 17. Rondje om de tafel Soort Opdracht: Wedstrijdvorm Regels: Beide teams op 1 tafel teams staan tegenover elkaar na het spelen van de bal sluit de speler aan in zijn eigen rijtje bij een foutje is de speler af doorspelen totdat een team helemaal verslagen is. Wat heb je nodig: 1 tafel met ruimte. Puntentelling: Het team dat 2 keer als laatste overblijft wint het spel.

34 17. Rondje om de tafel

35 opdrachtkaarten 18. Teamwedstrijden Soort Opdracht: Wedstrijdvorm Regels: Individueel je speelt een wedstrijd tegen iemand van het andere team doorspelen totdat een speler bij de 3 punten is score doorgeven aan de trainer per speler die wint ontvangt het team 1 punt trainer turft punten speel minimaal 3 rondes met elke keer een andere tegenstander. Wat heb je nodig: Meerdere tafels. Puntentelling: Het team dat na x aantal rondes de meeste punten heeft gescoord wint het spel.

36 18. Teamwedstrijden

37 opdrachtkaarten 19. Krant Mikken Soort Opdracht: Service Regels: 1 team per tafel spelers serveren volgens de juiste regels bij raken van het voorwerp vouw je deze dubbel doorspelen totdat het voorwerp niet meer gevouwen kan worden na de service pakt de speler zijn bal op en sluit opnieuw aan in het rijtje. Wat heb je nodig: 2 tafels per tafel minimaal 1 krant/handdoek om op te mikken. Puntentelling: Zodra de krant/handdoek niet meer gevouwen kan worden, dan krijgt dat team 1 punt het team dat als eerste 2 punten heeft wint het spel.

38 19. Krant Mikken

39 opdrachtkaarten 20. Koningstafel Soort Opdracht: Wedstrijdvorm Regels: Individueel je speelt een wedstrijd tegen iemand anders (kan ook eigen teamgenoot zijn) Als de trainer stop roept, schuift de speler die op dat moment voor staat 1 tafel opzij naar de koningstafel de speler die achterstaat schuift dan een tafel opzij naar de andere kant bij gelijkspel een beslissend punt spelen het spel start weer zodra de trainer Go roept de trainer geeft vooraf aan hoeveel rondes er gespeeld gaan worden. Wat heb je nodig: Meerdere tafels. Puntentelling: Zodra alle rondes gespeeld zijn, ontvangen de spelers op de koningstafel 5 punten, op tafel twee 4 punten, op tafel drie 3 punten enz. zorg dat de laatste tafel altijd 1 punt waard is het team dat de meeste punten gescoord heeft wint het spel.

40 20. Koningstafel

Training voor Senioren. Doelgroep: senioren, 50 + 12 lessen van 30 minuten

Training voor Senioren. Doelgroep: senioren, 50 + 12 lessen van 30 minuten Training voor Senioren Doelgroep: senioren, 50 + 12 lessen van 30 minuten De meeste lesblokken bestaat uit 2 oefeningen van 15 minuten. Iedere oefening bestaat uit 2 x 7 minuten, waarbij 1 speler in aangeeffunctie

Nadere informatie

Table groep 7/8

Table groep 7/8 Table Stars @school groep 7/8 Tijd Activiteit Beschrijving 0-10 Uitleg oefeningen Een korte uitleg als voorbereiding op de oefeningen. Loop langs alle stations en leg per station uit wat te doen. Zorg

Nadere informatie

Table Stars @school groep 5/6

Table Stars @school groep 5/6 Table Stars @school groep 5/6 Tijd Activiteit Beschrijving 0-10 Uitleg oefeningen Een korte uitleg als voorbereiding op de oefeningen. Loop langs alle stations en leg per station uit wat te doen. Zorg

Nadere informatie

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders Superhandig boekje 1 Inleiding SMASH! SMASH! is het nieuwe volleybalprogramma voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Met SMASH! brengen we

Nadere informatie

Volleybal binnen het basisonderwijs

Volleybal binnen het basisonderwijs Volleybal binnen het basisonderwijs Voorwoord Voor u ligt HET volleybalboek voor het basisonderwijs. Aan de hand van deze uitgeschreven oefenvormen en lessen kunt u als leerkracht stoere, uitdagende volleyballessen

Nadere informatie

Tafeltennis basistechniek en seizoenplanning juli 2011 Paul Molenaar Combinatiefunctionaris Amsterdam

Tafeltennis basistechniek en seizoenplanning juli 2011 Paul Molenaar Combinatiefunctionaris Amsterdam bron: http://www.tafeltennisschoolwf.nl/wp-content/uploads/topscore-lesmap-21-juli-2011.pdf Topscore Paul Molenaar Combinatiefunctionaris Amsterdam Bronvermelding: NTTB Leerplan 1 1 Hier volgen een aantal

Nadere informatie

CMV Inhoudsopgave

CMV Inhoudsopgave CMV 11-12 Inhoudsopgave 10-bal niveau 2 2 Opslaan tegen de muur 3 Toetsen Level 1 4 CMV niveau 2 5 Estafette 6 Hoge ballen vangen 7 Uitleg CMV niveau 3 8 CMV niveau 3 9 Balparcours 10 Opslaan en vangen

Nadere informatie

Inspelen met z'n allen

Inspelen met z'n allen Page 1 of 6 D O N D E R D A G 1 6 S E P T E M B E R 2 1 Inspelen met z'n allen Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up. Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast

Nadere informatie

Table groep 3/4

Table groep 3/4 Table Stars @school groep 3/4 Tijd Activiteit Beschrijving 0-10 Uitleg oefeningen Een korte uitleg als voorbereiding op de oefeningen. Loop langs alle stations en leg per station uit wat te doen. Zorg

Nadere informatie

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten): Dribbelen en kappen Club: vv Sweel Aantal spelers: 8 Tijd: 60 min Tijd: Activiteiten trainer en spelers: Didactische aanwijzingen, aandachtspunten of accenten: 5 min Warming-up 1: (standaard wedstrijd

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 7. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 7. Doelen: Prinsen en prinsessen les 7 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan de bal controleren op het racketblad - De speler kan een rally spelen - De speler houden zelf het spel op gang (samenwerken)

Nadere informatie

CMV Inhoudsopgave

CMV Inhoudsopgave CMV 8-10 Inhoudsopgave 10-bal niveau 2 2 Mooie balletjes opzetten (B) 3 Opslaan tegen de muur 4 CMV niveau 1 5 Estafette 6 Toetsen level 1 7 Uitleg CMV niveau 2 8 CMV niveau 2 9 Balparcours 10 Bovenhands

Nadere informatie

Draaiboek Mini-basisscholentoernooi Groep 3 en Groep 4

Draaiboek Mini-basisscholentoernooi Groep 3 en Groep 4 Draaiboek Mini-basisscholentoernooi Groep 3 en Groep 4 Inhoud: 1. Inleiding 2. Algemene informatie 3. Toernooi opzet 4. Programma 5. Spelvormen 6. Scoreformulier 7. Gouden tips 1. Inleiding Dit draaiboek

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Inspelen met z'n allen

Inspelen met z'n allen Page 1 of 5 Inspelen met z'n allen Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up. Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast staat afgebeeld. De twee 'teams' blijven

Nadere informatie

SPELREGEL- + INFORMATIEBOEKJE. tafeltennis

SPELREGEL- + INFORMATIEBOEKJE. tafeltennis afdeling West SPELREGEL- + INFORMATIEBOEKJE tafeltennis voor de beginnende jeugd naar een idee van Vera Quispel 2005 Commissie PR en C, NTTB afdeling West 2 Voorwoord Dit boekje is gemaakt naar een origineel

Nadere informatie

Beach Inhoudsopgave

Beach Inhoudsopgave Beach 17-21 Inhoudsopgave Parcours met lijnen 2 Serveer en verdedig (B) 3 Passen langs de lijnen 4 Stand and spike 6 King of the court (G) 9 Hoge ballen vangen 10 Serveer en verdedig (G) 11 4x4 (G) 17

Nadere informatie

SQUASH. 1. Spelregels. Schoenen: no black or dirty soles! Ballen: zwarte en blauwe ballen. Bril

SQUASH. 1. Spelregels. Schoenen: no black or dirty soles! Ballen: zwarte en blauwe ballen. Bril SQUASH 1. Spelregels Schoenen: no black or dirty soles! Ballen: zwarte en blauwe ballen Bril Puntentelling: er wordt gespeeld volgens de PAR score (Point-a-Rally). Dit is een scoremethode waarbij iedere

Nadere informatie

Circus les 6. Doelen:

Circus les 6. Doelen: Circus les 6 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan jongleren - meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler oefent oog-hand coördinatie - De speler kan hardop de telling bijhouden

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

Training Week nummer Datum Trainingskern Oefening

Training Week nummer Datum Trainingskern Oefening : Bewegingsvaardigheden : S1-3-1 11.13.26 Uitleg De speler start op de linkervoet in vak 1, en springt op de linkervoet naar vak 3 en weer terug naar vak 1 Dit patroon herhaalt zich voor een van tevoren

Nadere informatie

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Sportkanjers in de gymles Sportkanjers in de gymles gy m gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Leskaarten Les 1: Ik doe aan sport! VERTEL HET VOLGENDE VERHAAL: Het eerste wat je doet

Nadere informatie

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel

Inleiding. Kern A B A B A B A B A B A B A B. Groep 7 en 8 Les 1 Klassikale les. Kerndoel Les 1 Klassikale les Inleiding Kern zoals werpen vangen en voortbewegen met de bal. De leerlingen kunnen in looppas een bal gooien en vangen. 10 minuten - Kleine bal/stressbal - Bank zoals werpen en vangen.

Nadere informatie

Nevobo 2011. Inhoud: CMV werkgroep Eindredactie: Communicatie Nevobo Coördinatie: Jacqueline de Wit, Ruben Nijhuis. Eerste druk, maart 2011

Nevobo 2011. Inhoud: CMV werkgroep Eindredactie: Communicatie Nevobo Coördinatie: Jacqueline de Wit, Ruben Nijhuis. Eerste druk, maart 2011 Nevobo 2011 Inhoud: CMV werkgroep Eindredactie: Communicatie Nevobo Coördinatie: Jacqueline de Wit, Ruben Nijhuis De CMV werkgroep van de Nevobo bestaat in januari 2011 uit Marina Miedema, Adrie Noij,

Nadere informatie

CMV 6-7. Inhoudsopgave

CMV 6-7. Inhoudsopgave CMV 6-7 Inhoudsopgave 10-bal niveau 2 2 Mooie balletjes opzetten (B) 3 Gooien en vangen level 1 4 Estafette 6 Rollen en mikken 7 Stuiteren 8 Balparcours 10 Bovenhands mikken 11 Gooien en vangen level 2

Nadere informatie

Volleybaltoernooi 2019

Volleybaltoernooi 2019 Volleybaltoernooi 2019 Vrijdag 22 maart 2019 Sporthal de Hazelaar Adres: T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD Rosmalen 11.30 14.00 uur Doelstelling: Na een lessenreeks van het spel volleybal komen de scholen

Nadere informatie

BEKNOPTE SPELREGELS. www.badminton.nl

BEKNOPTE SPELREGELS. www.badminton.nl BEKNOPTE SPELREGELS www.badminton.nl Introductie In dit boekje vind je alles wat je moet weten om te kunnen badmintonnen. Wat heb je nodig? Hoe gaat het spel? Welke zijn de belangrijkste spelregels? Badminton

Nadere informatie

De route naar de Glazen Kooi

De route naar de Glazen Kooi 15 SQUASH SPELLEN VOOR IN DE LES BEWEGINGSONDERWIJS De route naar de Glazen Kooi 11 en 12 juni 2016 Grote Markt Groningen www.squashgrotemarkt.nl www.allesinbeweging.net In dit document vind je squash

Nadere informatie

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS.

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS. LES 1. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen letten heel de tijd goed op de bal/ blijven kijken naar de bal - De leerlingen kunnen de bal op het racket laten balanceren - De oog-hand

Nadere informatie

SPELREGEL EN INFORMATIEBOEKJE. Tafeltennis voor de beginnende jeugd

SPELREGEL EN INFORMATIEBOEKJE. Tafeltennis voor de beginnende jeugd SPELREGEL EN INFORMATIEBOEKJE Tafeltennis voor de beginnende jeugd Inleiding Dit is een boekje voor ouders en jeugdspelers met handige informatie over tafeltennisspelregels. Deze moet je weten als je wedstrijdjes

Nadere informatie

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL DOELSTELLINGEN:

LES 1. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL DOELSTELLINGEN: LES 1. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Eilandbal: - De leerlingen kennen de regels en spelen het spel zelfstandig. Vangen: - De leerling vangt een goed aangegooide bal bijna altijd. Groep 5/6:

Nadere informatie

voor groep 3 tot en met 8

voor groep 3 tot en met 8 Tafeltennis oefeningen ter verbetering van de fijne motoriek voor groep 3 tot en met 8 2 INHOUDSOPGAVE Table Stars voorbeeld lesopbouw blz. 02 Voorbeeld Leskaarten les 1 blz. 05 Voorbeeld Leskaarten les

Nadere informatie

Les 1 Panna/Freestyle

Les 1 Panna/Freestyle Les 1 Panna/Freestyle Doelstelling: Deze eerste training dient als kennismaking voor wat Pannavoetbal inhoudt. 1 Intro: Jezelf voorstellen en uitleggen wat SSD is 2 Warming-up: Voorkomen van blessures

Nadere informatie

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau

TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN. zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau TRI-TENNIS NEDERLAND DIVERSE SPELVORMEN zowel voor jong als oud, ongeacht je spelniveau Tri-tennis Nederland Veemarktkade 8a B3 5222 AE s-hertogenbosch (NL) +31 (0)73 623 0888 www.tri-tennis.com info@tri-tennis.com

Nadere informatie

Beach Inhoudsopgave

Beach Inhoudsopgave Beach 13-16 Inhoudsopgave Parcours met lijnen 2 Serveer m d r in! 3 Handjeklap 4 Mooie balletjes opgooien (G) 5 Smashen in een kuil (B) 6 Fotomodel 7 10-Bal 8 King of the court (B) 9 Alle hoepels vullen

Nadere informatie

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015 VoetbalParty - T 65 Zaterdag 22 augustus 2015 Voetbalclinic Spel 1 Op de Stropdas / Gatendoek / ucket (Mikspellen) De gehele groep gaat tijdens dit spel om de beurt proberen de bal op (door) de stropdas

Nadere informatie

Voorbeeldspelen / -oefeningen

Voorbeeldspelen / -oefeningen Ace Athletic Skills Model (ASM). Alle rechten voorbehouden. Deze afbeeldingen mogen niet gekopieerd, geproduceerd, verspreid of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van ASM. 1 Voorbeeldspelen

Nadere informatie

Circus les 5. Doelen:

Circus les 5. Doelen: Circus les 5 Doelen: - De speler heeft snelle voeten - De speler kan jongleren - meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler oefent oog-hand coördinatie - De speler oefent concentratie/focus door

Nadere informatie

Tip Trainer: Laat de volgende speler pas starten nadat Speler3 de bal ontvangt.

Tip Trainer: Laat de volgende speler pas starten nadat Speler3 de bal ontvangt. DRIBBELEN & PASSEN Elke speler een bal. Speler1 dribbelt langs pionnen en passt de bal naar speler2 nadat de laatste is gepasseerd. Speler1 sprint door en neemt de positie van speler2 over. Speler2 passt

Nadere informatie

LES 3. GROEP 3 t/m 8 HANDBAL. DOELSTELLINGEN:

LES 3. GROEP 3 t/m 8 HANDBAL. DOELSTELLINGEN: LES 3. GROEP 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling vangt een goed aangegooide bal in een balspel. - De leerlingen kan de bal gericht naar een medespeler gooien. Tips: - Maak deze les groepen

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS.

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS. LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen letten heel de tijd goed op de bal/ blijven kijken naar de bal - De leerlingen kunnen de bal op het racket balanceren - De oog-hand coördinatie

Nadere informatie

Let s Smash! Handboek voor docenten in het basisonderwijs

Let s Smash! Handboek voor docenten in het basisonderwijs e-editie voor tablet of zelf printen Let s Smash! Handboek voor docenten in het basisonderwijs Let s Smash! Handboek voor docenten Deze lessen zijn tot stand gekomen in samenwerking in het met basisonderwijs

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 TENNIS. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen letten heel de tijd goed op de bal/ blijven kijken naar de bal - De leerlingen kunnen de bal op het racket balanceren - De oog-hand coördinatie

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 Trefbal

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 Trefbal LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerlingen kennen de regels van trefbal en passen deze ook toe. - De leerling kan de bal ontwijken door achter in het vak te gaan staan. - De leerling

Nadere informatie

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit:

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit: Floorball training Standaard jaarplanning B en C junioren (12-15 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 HANDBAL LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: - De leerling durft als keeper een zachte bal tegen te houden wanneer een leerling van hetzelfde niveau gooit. - De leerling vangt een goed aangegooide

Nadere informatie

Leskaarten muurkaatsen

Leskaarten muurkaatsen Leskaarten muurkaatsen Muurkaatsen Opbouw Spelvormen Muurkaatsen Kaatstennis Flyball Leskaarten muurkaatsen Najaar 2010 Vlot te doen Volop actie!! Maaike Osinga Inhoudsopgave Inleiding...3 Spelregels muurkaatsen

Nadere informatie

oefening Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen de spelers elkaar af.

oefening Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen de spelers elkaar af. Niveau Warming-up 1 Techniek van het Focus: Plezier, spelen met de bal. Daarnaast is het belangrijk dat de spelers niet tegen elkaar aanlopen. (Omhoog/rond) kijken. Dit doe je steeds 3 minuten, dan wisselen

Nadere informatie

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE

Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Hans Vogelaar COMPETITIE INSTRUCTIE Competitie instructie Een competitiewedstrijd wordt gespeeld door 3 personen en bestaat uit 3 singles per persoon op een avond en één dubbel. Bij een viermans team is

Nadere informatie

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen 1 OCHTEND BOVENBOUW Atletiek 1 Sprint 2 Balwerpen 3 Verspringen 4 Hoogspringen 5 Hordenloop 6 Speerwerpen 2 OCHTEND ONDERBOUW SPEL 1 Voetbal 4-4/ 2VELDJES 2 Lijnbal 4-4 / 2 VELDJES 3 Behendigheid 4 Reuzebal

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 4. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 4. Doelen: Prinsen en prinsessen les 4 Doelen: - De speler beweegt snel met de voeten - De speler kan de bal gericht hard gooien - De speler kan een horizontale zwaai laten zien - De spelers houden zelf het spel

Nadere informatie

Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal.

Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal. Warming-up Dit is voor alle groepen geschikt: de warming-up bestaat uit verschillende trucjes met de bal. Alle leerlingen staan aan één helft van de gymzaal verspreid met allemaal een bal. De trainer staat

Nadere informatie

Training Week nummer Datum Trainingskern Oefening

Training Week nummer Datum Trainingskern Oefening : Bewegingsvaardigheden foot linear zig zag hops 11.11.012 Uitleg De speler start op zijn linkervoet naast het latje van het 1e vak 1 De speler springt in het 1e vak 2 De speler springt aan dezelfde kant

Nadere informatie

Beach Inhoudsopgave

Beach Inhoudsopgave Beach 9-12 Inhoudsopgave Parcours met lijnen 2 Gooi m d r in! 3 Onderarms spelen 4 Mooie balletjes opgooien (B) 5 Smashen in een kuil (B) 6 Fotomodel 7 10-Bal 8 King of the court (B) 9 Alle hoepels vullen

Nadere informatie

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

Praktijktraining. René Meulensteen Academy Praktijktraining Oefening 1: Warming-up :Cirkel : : 20 min. Iedere speler heeft een bal De volgende bewegingen kunnen uitgevoerd worden: Snel voetenwerk met arminzet + kwartdraai naar links en rechts Snel

Nadere informatie

De gymles van begin tot eind

De gymles van begin tot eind De gymles van begin tot eind Eenvoudige inleidingen en afsluitingen voor een gymles Iedereen kent het wel: je gaat gymles geven en je gymzaal staat vol met materialen voor de kern van de les. Hoe kun je

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit Estafettespelen Auteur: Marlies Vereecke Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: / Terrein: Speelveld Benodigde begeleiders: / - Zie spelen! Beschrijving van de activiteit Inhoudstafel 1. Ren-je-rot-race

Nadere informatie

Tafeltennis in een ander jasje

Tafeltennis in een ander jasje In deze bijlage worden tal van ideeën gegeven voor het inrichten van een uitdagende gymles. Maak je eigen selectie van ideeën die passen bij jouw doelgroep, jouw lesdoel of de leerbehoefte van je leerlingen.

Nadere informatie

Aanvang: - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken.

Aanvang: - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken. NIVEAU 1. - De bal mag vanaf elke plaats in het veld over het net worden gegooid, waarbij de bal het net mag raken. Spelregels: - Wanneer een speler de bal over het net gooit draait het hele team, met

Nadere informatie

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent:

Het spellenboek. De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Het spellenboek De plaatjes laten zien wat je bij elk spelletje nodig hebt. Hieronder zie je wat elk plaatje betekent: Mandje vullen Voor dit spel zijn minimaal twee kinderen nodig. Stap 1: Verdeel de

Nadere informatie

Op vakantie les 9. Doelen: zich snel te verplaatsen. handen. punt. (open ruimte opzoeken)

Op vakantie les 9. Doelen: zich snel te verplaatsen. handen. punt. (open ruimte opzoeken) Op vakantie les 9 Doelen: - De speler kan snel opzij stappen, draaien en springen om te ontwijken of om zich snel te verplaatsen - De speler kan een aankomende bal in stilstand en in beweging vangen met

Nadere informatie

Invulschema voorblad sportmodule: Introductie/impressie. De volgende algemene beroepscompetenties komen (impliciet) aan bod

Invulschema voorblad sportmodule: Introductie/impressie. De volgende algemene beroepscompetenties komen (impliciet) aan bod Invulschema voorblad sportmodule: Introductie/impressie Tafeltennis Tafeltennis is een flitsende sport, wijdverbreid over de wereld. Maar bij vrijwel alle grote toernooien zijn het de Chinezen, die winnen.

Nadere informatie

Is een service die direct op de vloer komt binnen de lijnen. Hij kan dus niet gepasst worden. (ze konden de bal niet terugspelen)

Is een service die direct op de vloer komt binnen de lijnen. Hij kan dus niet gepasst worden. (ze konden de bal niet terugspelen) Woordenboek voor de jeugd. Ace Blessure Is een service die direct op de vloer komt binnen de lijnen. Hij kan dus niet gepasst worden. (ze konden de bal niet terugspelen) Een wond of breuk die veel pijn

Nadere informatie

Kinderen tot 8 jaar. +/- 10 min Kern A2: Aanleren slag beweging bij de Forehand

Kinderen tot 8 jaar. +/- 10 min Kern A2: Aanleren slag beweging bij de Forehand Dag:... Speelsterkte: Beginner Spelsoort: Enkel (1) tijd:... Spelsituatie: baseline spel Slag: Forehand drive Kern A1: Aaanleren klaarstaan en inschatten van de balbaan. Aandachtspunten: 1) racket wijst

Nadere informatie

LES 21. GROEP: 3 t/m 8 Springen, Tikspelen, Mikken. DOELSTELLINGEN: Groep 3/4. Freerunning:

LES 21. GROEP: 3 t/m 8 Springen, Tikspelen, Mikken. DOELSTELLINGEN: Groep 3/4. Freerunning: LES 21. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Free running: - De leerling kan op eigen niveau verschillende hindernissen passeren. Tikstrijd: - De tikker richt zich op alle lopers. - De leerling houdt

Nadere informatie

Regels voor het schoolvolleybaltoernooi

Regels voor het schoolvolleybaltoernooi Regels voor het schoolvolleybaltoernooi De regels voor groep 4 en 5 zijn (niveau 2): Begin en einde We werken met een centraal begin/eind signaal. Dit houdt in dat het eindsignaal tegelijk het beginsignaal

Nadere informatie

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten MIKVORM 1 Jeugdopleiding Veldafmetingen : 25 x 25 meter Er zijn 2 ploegen en iedereen heeft een bal. De spelers moeten de pionnen met het hoedje, geel of rood, van hun ploeg omverschieten. De ploeg die

Nadere informatie

POULEINDELING GROEP 5 & 6

POULEINDELING GROEP 5 & 6 2017 POULEINDELING GROEP 5 & 6 POULEINDELING GROEP 7 & 8 PLATTEGROND VERZAMELPUNTEN SCHOLEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE ROZE WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE GROEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE BLAUW

Nadere informatie

Circus les 2. Doelen:

Circus les 2. Doelen: Circus les 2 Doelen: - De speler beweegt snel met de voeten - De speler kan meerdere ballonnen in de lucht houden - De speler kan het racket aan het einde vasthouden alsof het een handje geeft - De speler

Nadere informatie

Circus les 1. Doelen:

Circus les 1. Doelen: Circus les 1 Doelen: - De speler kan meerdere keren de bal stuiten, waarbij niet te hard op de bal geslagen wordt - De speler kan onderhands en bovenhands een bal geplaatst gooien met een aangepaste bewegingsuitslag

Nadere informatie

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama

1. CLINIC met SNAG clubs en doelen. 15 min - Estafette slalom (Spelenderwijs Leren 1: les 01) met Rollerama Jeugd Clinics Om jeugd te laten kennismaken met golf, zijn verschillende clinics ontwikkeld van een uur. Voornaamste doelen zijn veiligheid en plezier. Er wordt gebruik gemaakt van SNAG materialen (info

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerling speelt als verdediger of als aanvaller. - De leerling kent de (veiligheids)regels van hockey en past deze ook toe. Groep 5/6 - De leerling kan een hockeybal

Nadere informatie

Ledenwerving Vervolgactiviteit op de tennisvereniging I LOVE TENNIS. Een tennisfeest op de vereniging

Ledenwerving Vervolgactiviteit op de tennisvereniging I LOVE TENNIS. Een tennisfeest op de vereniging Ledenwerving Vervolgactiviteit op de tennisvereniging I LOVE TENNIS Een tennisfeest op de vereniging Maak een waar feestje op de vereniging Jullie gasten moeten zich welkom voelen: Zorg ervoor dat het

Nadere informatie

LES 2 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK DOELSTELLINGEN:

LES 2 GROEP: 3 t/m 8 ATLETIEK DOELSTELLINGEN: LES 2 GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Hardlopen: - De leerling is snel weg vanuit een zelfgekozen startpositie. Kogelstoten: - De leerling stoot de bal met twee handen vanaf de borst. Vortexen:

Nadere informatie

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Joy of moving Beweegparcours 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Het Joy of Moving beweegparcours is een combinatie van FUN & KNOWLEDGE en bestaat uit een combinatie van een parcours met

Nadere informatie

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar)

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Floorball training Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

Activiteiten introductiefase

Activiteiten introductiefase Activiteiten introductiefase Zie voor een voorbeeld ook het filmpje met de QR code hieronder. Spel 1: De ober 1 De loper pakt het dienblad met 1 hand zoals de ober op het plaatje en zet er 4 sixpacks sap

Nadere informatie

Special Olympics Tennis Reglement versie SOI Juni

Special Olympics Tennis Reglement versie SOI Juni Special Olympics Tennis Reglement 2016 INHOUD 1. BELEID... 2 2. OFFICIËLE ONDERDELEN... 2 2.1 Individuele vaardigheidstest... 2 2.2 Enkelspel... 2 2.3 Dubbelspel... 2 2.4 Gemengd dubbelspel... 2 2.5 Unified

Nadere informatie

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 10 minuten. Na die 10 minuten wisselen de groepen van onderdeel. Het partijspel is na de 5 onderdelen en duurt ± 15 minuten. We maken groepen van 6/7 spelers Onderdeel 1: Spelvorm

Nadere informatie

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen.

Wij rekenen op bereidwilligheid en de sportieve medewerking van alles spelers en supporters van de deelnemende ploegen. Programmaboekje Beste spelers, scheidsrechters, supporters, Voor al eerst willen wij u bedanken voor de inschrijving op de eerste editie van Beachball Trophee 2013. Beachball Trophee 2013 is tot stand

Nadere informatie

Deze circuitvorm duurt 40 minuten. De leerlingen wisselen na 12 minuten van vak. In vak 3 blijven de 3 spelers staan die in het midden staan.

Deze circuitvorm duurt 40 minuten. De leerlingen wisselen na 12 minuten van vak. In vak 3 blijven de 3 spelers staan die in het midden staan. Warming - up (15 minuten) B.v. D jeugd De spelers spelen de bal naar de speler die alleen staat en lopen om de speler heen. Op de terugweg voeren zij allerlei dynamische rekvormen uit. Iedere vorm doen

Nadere informatie

Voetbalschool Sportlust

Voetbalschool Sportlust ja Voetbalschool Sportlust Opgezet door: Sportlust 1 Trainingsmap Sportlust, vriendschap in beweging 1 P a g i n a Inhoudsopgave Warming-up...3 Gele doeltjes...4 Balaanname en traptechniek...6 Basisbewegingen...8

Nadere informatie

Deel 1: Contratechniek en service + ontvangst

Deel 1: Contratechniek en service + ontvangst Opleidingen Tafeltennis Tafeltennistrainer 2 Oefenreeksen bij Tafeltennispraktijk 1. Deel 1: Contratechniek en service + ontvangst Vooraf. De via de lesmaterialen gepresenteerde bewegingsvoorstelling moet

Nadere informatie

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Opbouwen; het verbeteren van het uitspelen van een 4:3 situatie van achteruit Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas

Nadere informatie

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Doelgroep: groep 7/8 Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Inleiding (5 min): - Benodigdheden: De groep verdelen in groepjes van 5-6 personen (afhankelijk

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

Smashbal. Een uitdagend spel! Smashen, actie, rally s en plezier staan centraal

Smashbal. Een uitdagend spel! Smashen, actie, rally s en plezier staan centraal Smashbal Een uitdagend spel! Smashen, actie, rally s en plezier staan centraal Inhoudsopgave Voorwoord 3 Level 1 4 Level 2 5 Level 3 6 Level 4 7 Welke volleybaltechnieken binnen welke level? 8 Aandachtspunten

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

WAT HEB JE NODIG ALS JE WIL BEGINNEN MET BADMINTON?

WAT HEB JE NODIG ALS JE WIL BEGINNEN MET BADMINTON? Spelregels WT HE JE NODIG LS JE WIL EGINNEN MET DMINTON? 1.Racket Ten eerste heb je natuurlijk een badmintonracket nodig. Laat je adviseren door een trainer of door ervaren spelers. Rackets zijn tegen

Nadere informatie