: K

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ": 0 6. 1 4 2 3 4 3 4 5 K"

Transcriptie

1 Training Winkelanalyse & doelgroep bepalen In deze training maken de deelnemers kennis met diverse winkeltypes en hun doelgroep. Welke inrichting sluit het beste aan op elk type winkel. In een actieve presentatie wordt door middel van foto s de inrichting van elke winkeltype onder de loep genomen. Daarna gaan de deelnemers actief van start met het maken van een moodboard waarin zij een winkel + doelgroep analyse maken. Training Verpakken(d) in de bloemsierkunst & tuincentra Een verpakking kan voor bloemenwinkels en tuincentra s tot meerdere doeleinden leiden. In deze training worden deelnemers bekend gemaakt met de mogelijkheden van verpakkingen. Bij elke inpakmethode worden prijsvorming per productverpakking zoals materiaal, arbeid en de kosten meegeteld. De deelnemer leert de praktische tips & trucs voor het inpakken van bloemen en plant(arrangementen) in een bloemenwinkel of tuincentra. Unieke basistechnieken en diverse inpakmethoden voor boeketten, planten, arrangementen en grillige vormen komen aanbod. Training Verpakken(d) in een huisstijl De verpakking zien als reclamedrager, aansluiten bij de huisstijl in de verpakking zorgt voor herkenbaarheid. De deelnemer leert de praktische tips & trucs voor het inpakken van een verkoopproduct in de winkel. Enkele unieke basistechnieken welke hen helpen op een snelle manier een verkoopproduct als cadeau mooi en creatief te verpakken. Handige decoraties te maken en prachtige strikken, speciaal gericht op de Retailbranche zodat de doorstroming aan de kassa soepel verloopt en de inpak kwaliteit gewaarborgd blijft.

2 Training Inrichten winkelpresentie Een actieve training die zeer praktisch is ingericht. De deelnemers maken een winkelpresentatie die met name wordt aangekleed door het gekozen winkelinrichtingssysteem en de artikelen die worden gepresenteerd. Een inrichting kan strak en functioneel zijn, bijvoorbeeld in een groentespeciaalzaak. Een andere inrichting is sfeervol met een warme en gezellige uitstraling, bijvoorbeeld in een bloemenspeciaalzaak. Deelnemers maken kennis met diverse presentatiehulpmiddelen die de aantrekkingskracht binnen en buiten een winkelpresentatie zullen versterken. Training Etaleren basis Een etalage is een visitekaartje van de winkel en geeft de 1 e indruk aan voorbijgangers. In deze training leren de deelnemers de 1 e basisvaardigheden en commerciële gedachten van het etaleren. Onderdelen die aanbod komen zijn: composities, hoogte en dieptewerking, kleurgebruik, creëren van eyecatchers, thema en producttoepassingen en diverse hang, knoop, stapel en stoftechnieken. Deelnemers experimenteren voor het eerst met het maken van een thema etalage. Training Etaleren verdieping In deze training wordt er dieper ingegaan op de compositieregels, het verlichtingsplan en het commercieel leren werken. Hoe om te gaan met promotionele activiteiten? De AIDA-formule en het verkoopproces van de klant zijn belangrijke onderdelen. De deelnemers leren werken met een etalage-plan en worden uitgedaagd om verwantschappen tot één geheel te brengen in een etalage.

3 Training Woonstijlen & Trends Vol inspiratie en stylingtips over de diversiteit in woonstijlen, smaakgroepen en trends. De deelnemer leert advies geven welke woonstijl het beste past bij de smaak en wensen van verschillende doelgroepen. Er zijn een groot aantal verschillende woonstijlen en daarnaast kunnen woonstijlen uiteraard ook goed gecombineerd worden. De deelnemers doet kennis op in de mix van kleuren, vormen, materialen, dessins, inrichting en krijgt inzicht welke merken, tijdschriften en winkels het beste aansluiten bij type woonstijl en trend. Training Textiele vormgeving De deelnemers krijgen uitleg over textiele grondstoffen en de decoratieve toepassingen ervan. We gaan op diverse manieren aan de slag met alle soorten textiele materialen en technieken. Je kunt je richten op mode, accessoires of interieurtextiel. Je leert hoe je een ontwerp maakt, het materiaal kiest en je ontwerp uiteindelijk vormgeeft. Daarbij maakt het niet uit wat je maakt, kleding of een kunstvoorwerp. Inspirerend om je eigen ontwerpen te vergelijken met die van anderen. Training Decoratieve Stofverwerking Een zeer creatieve Training waarin alle deelnemers versteld staan over hun eigen creatie. De deelnemers krijgen uitleg over textiele grondstoffen, kleur, structuur, patronen en uitstraling. Diverse demonstraties over decoratieve stofverwerking in een etalage en productpresentatie waarvan de deelnemers in deze workshop d technieken verwerken op een buste. Van losse stoffen creëren zij een kledingstuk in een gekozen sfeer. Zowel manlijke als vrouwelijke bustes aanwezig.

4 Training Verkopen Deze training is ingericht op deelnemers die voor het eerst kennis gaan maken met hun rol als verkoper, bijvoorbeeld op stage. Welke kennis en vaardigheden komen er aan bod? De onderdelen die worden behandeld zijn: contact maken met de klant, fases in een verkoopgesprek, vragen stellen, advies geven en luisteren. De samenvatting van de onderwerpen resulteert in een rollenspel. Training Klantgericht verkopen Deze training is bestemd voor winkelmedewerkers met enige verkoopervaring op de werkvloer om de klantgerichtheid naar een hoger niveau te brengen. De verkoper maakt kennis met diverse verkooptechnieken, motieven, klanttypen en leert zijn/ haar handelen af te stemmen op verschillende klanttypes. De wensen van de klant staan centraal in deze praktische training. Training In contact?!? Spelenderwijs worden de deelnemers zich bewust gemaakt van de basisvaardigheden in communicatie. Met veel oefeningen, inzicht over gedrag en houding, maken van een 1 e indruk, feedback geven en ontvangen, samenwerken en nog veel meer weetjes over hoe communicatie precies werkt en hoe de deelnemer(s) zich daarin kunnen verbeteren.

5 Training Presenteren De stip Deelnemers leren hun werk te presenteren aan opdrachtgevers en publiek. In veel gevallen heb je het publiek niet voor het kiezen. Maar ook dan is het de kunst zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Probeer te ontdekken waar je boodschap samenvalt met de interesse van de toehoorder. Op dat raakvlak liggen namelijk de aanknopingspunten voor een boeiende workshop, vak demonstratie of presentatie. De stip staat voor: Succesvol Toeschouwers Informatie Presenteren. Training Gespreksvormen Deze training is ter voorbereiding op gesprekken die kunnen voorkomen in de beroepscontext. Gespreksvormen die in relatie tot ieders eigen (toekomstige) beroepssituatie aan bod komen, zijn: 1.Adviesgesprek, gericht op probleemoplossing 2.Confronterend gesprek, gericht op benoeming van irrationele gedachten of handelingen 3.Sollicitatiegesprek, gericht op selectie van de meest geschikte kandidaat 4.Loopbaangesprek, gericht op ontwikkeling van een medewerker 5.Slecht nieuwsgesprek, gericht op verstrekking van onwelkome informatie Training Funtioneren op de werklvoer Zou jij een collega van jezelf willen zijn? Collega s kunnen van elkaar verschillen in zichtbare dingen - zoals leeftijd en huidskleur - en de minder zichtbare dingen als culturele en sociale achtergrond, competenties en werkstijlen. Als je goed om kunt gaan met diversiteit wil dat zeggen dat je om kunt gaan met heel verschillende mensen. Open staan en kunnen omgaan met verschillen hoort bij professioneel gedrag en verantwoordelijkheid nemen in je werk. Samen sta je sterker en samen maak je het beste werk. In deze training leert de deelnemer aansluiting te vinden bij mensen zodat zij elkaars talenten optimaal kunnen benutten.

6 Training Leiding geven (MBO) In organisaties werken mensen samen. Samenwerking vereist een duidelijke taakverdeling en goed leiderschap. Op ontdekkende wijze worden de deelnemers zich bewust waar leiding geven & coachen precies voor staat. Hoe je mensen kunt motiveren, instrueren, controleren en hoe je taken kunt delegeren en wat een werkplanning inhoudt die smart is geformuleerd. Praktijksituaties vanuit de bloemen en tuinbranche op film, spelvormen en rollenspellen maken deze training op een vernieuwende wijze interessant. kunt bedenken. Training Conflicthantering Iedereen raakt wel eens in een conflict verzeild, ook op het werk. Dat is op zich geen probleem, maar je moet er wel mee kunnen omgaan en de juiste methode inzien op het op te lossen. In deze training krijgt de deelnemer meer inzicht op de concrete aard van een conflict, processen die zich hierbij afspelen en de verschillende fasen waarin een conflict zich bevindt. De deelnemer ontvangt handvaten om gedrag en houding onder controle te houden en verricht oefeningen hoe standpunten duidelijk kunnen worden overdragen. Je leert effectieve vragen stellen om een beeld te vormen van kansen en belemmeringen, zodat je verschillende oplossingsrichtingen Training 365 Kansen op een mooie dag Creativiteit is het creëren van iets nieuws dat nuttig èn verrassend is. Daarmee is creativiteit dus meer dan een manier van waarnemen, denken of doen. Creativiteit is juist een combinatie van deze drie. Creativiteit heeft te maken met originaliteit maar ook met inventiviteit en daadkracht. Een idee alleen is niets, je moet het ook realiseren. Een belangrijke reden is dat creativiteit nodig is om in een concurrerende markt te overleven. In deze training leert de deelnemer verrassende en praktische methoden om creativiteit te ontwikkelen door verbeeldingskracht, flexibel associëren, divergeren, kans denken, en creatief waarnemen.

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future InCompany workshops 2015 Empower your talents and Fuel your future TOON LEF, MAAK HET VERSCHIL EN FUEL YOUR FUTURE Werk is tegenwoordig te vergelijken met topsport. Goede kwaliteit leveren, je best doen

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep:

Mijn aanbod Vanuit mijn expertise heb ik volgende trainingen ontwikkeld. De opleidingen worden gepersonaliseerd naargelang de doelgroep: Mijn doelgroep Beginnende managers: elijk sterke experts. Vanuit deze expertise ben je doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Wat deze functie van jou vereist, is dat je mensen kan aansturen. Met

Nadere informatie

Aanbod trainingen 2006-2007

Aanbod trainingen 2006-2007 Aanbod trainingen 2006-2007 F-Act Training & Coaching Engelenstraat 19 6532 XL Nijmegen 024-8440900 / 06-25040123 info@f-act.com http://www.f-act.com Inhoudsopgave pagina De kenmerken van elke F-Act training

Nadere informatie

Bepaal prioriteiten en stel je acties bij als dit nodig is om doelen te bereiken.

Bepaal prioriteiten en stel je acties bij als dit nodig is om doelen te bereiken. Ontwikkeltips 360 graden feedback op competenties Niet elke competentie is even gemakkelijk te ontwikkelen. Toch kun je altijd wel iets doen om een competentie te versterken. Hieronder wordt aangegeven

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Stagetraining FORUM 3-4-2014

Stagetraining FORUM 3-4-2014 Stagetraining FORUM 3-4-2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen Praktische voorbereiding 4 Programma 5 Voorstellen & introductie 6 Inleiding 7 Elevator pitch 7 Introductie

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie

Aanbod OSA t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015

Aanbod OSA t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015 Aanbod t.b.v. Sectorplan FCB 2014-2015 I www.osa-amsterdam.nl 1 Inhoudsopgave Leren Solliciteren (groep)... 3 Leren solliciteren & succesvol op weg naar nieuw werk... 4 (combinatie groep/individueel)...

Nadere informatie

Trainingen. ZIN advies, Fluessen 20, 9204 HP Drachten, www.zinadvies.com tel. (0595) 44 52 58, e-mail info@zinadvies.com

Trainingen. ZIN advies, Fluessen 20, 9204 HP Drachten, www.zinadvies.com tel. (0595) 44 52 58, e-mail info@zinadvies.com Trainingen INVESTORS IN PEOPLE TRAINING INTERNAL FACILITATOR IIP TRAINING INTERNAL FACILITATOR COACH ALGEMEEN MANAGEMENT/SOCIALE VAARDIGHEDEN PRAKTISCH LEIDINGGEVEN 1) LEIDINGGEVEN AAN TEAMONTWIKKELING

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Communicatieworkshops

Communicatieworkshops Communicatieworkshops De invulling van de zorg en de dienstverlening aan cliënten verandert en daarmee veranderen ook de taken van de begeleider en verzorgende: Van zorg in ondersteuning Van aanbodgestuurd

Nadere informatie

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.

Hand out behorende bij de training VOBSPAN. 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc. Hand out behorende bij de training VOBSPAN Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM www.itasc.nl

Nadere informatie

GITP/SBI 2015 Thematrainingen medezeggenschap Defensie 1

GITP/SBI 2015 Thematrainingen medezeggenschap Defensie 1 GITP/SBI 2015 Thematrainingen medezeggenschap Defensie 1 Thematrainingen 2015 Met thematrainingen verdiept u uw persoonlijke medezeggenschapsvaardigheden en kennis. Elke thematraining bestaat uit een combinatie

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

InCompany workshops 2014

InCompany workshops 2014 InCompany workshops 2014-2 - INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS Schot in de roos! Ik ben het visitekaartje Zij krijgt alles gedaan Laat je uitstraling voor je werken Hoe hecht is ons team? Uit je comfortzone De weg

Nadere informatie

Groeikansen voor netwerkbegeleiders. Een gereedschapskist vol ervaring

Groeikansen voor netwerkbegeleiders. Een gereedschapskist vol ervaring Een gereedschapskist vol ervaring Inhoudsopgave Inleiding en leeswijzer... iii 1. De begeleider van netwerken...1 2. Ondernemersnetwerken en het groepsproces...3 3. Ondernemersnetwerken en het innovatieproces...

Nadere informatie

Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven

Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven Een selectie uit de Open Trainingen 2003-2004 Management en Leiderschap Voorwoord Transformat is het bureau voor Persoonlijkheidsvorming

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

CEREIN. Gehandicaptenzorg. Cursussen 2015. Open aanbod

CEREIN. Gehandicaptenzorg. Cursussen 2015. Open aanbod CEREIN Cursussen 2015 Open aanbod Gehandicaptenzorg De ouder wordende cliënt Cliëntgericht ondernemen Vernieuwen in dagbesteding Coachen, leiden, managen Leergang Zorgcoördinator Post HBO: Masterclass

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject het aanbod. Verandermanagement, adviseren en begeleiden

HR professionaliseringstraject het aanbod. Verandermanagement, adviseren en begeleiden HR professionaliseringstraject het aanbod Verandermanagement, adviseren en begeleiden Adviseren en coachen voor de HR adviseur: specifiek gericht op HR als business partner van het management Op een meer

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

Post- HBO-opleiding. voor farmaceutisch consulenten, managers en farmakundigen

Post- HBO-opleiding. voor farmaceutisch consulenten, managers en farmakundigen Post- HBO-opleiding voor farmaceutisch consulenten, managers en farmakundigen Inleiding Vele HBO-ers in de apotheek werken regelmatig als assistente, met daarnaast wat extra taken. Dat is een onderwaardering

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET. Overzicht van Trainingen & Workshops

Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET. Overzicht van Trainingen & Workshops Expertisecentrum Plato INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET Overzicht van Trainingen & Workshops HET INDIVIDUEEL LOOPBAAN BUDGET OM MEDEWERKERS TE ONDERSTEUNEN EN TE STIMULEREN IN HUN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Nadere informatie

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt

Bonustrack. KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt KOM OP 21, 22 OF 23 APRIL NAAR DE WORK SHOPDAGEN 2015 en bepaal zelf met welke competenties jij aan de slag wilt Bonustrack voor 25,- Kies uit ruim 40 verschillende workshops Meer collega s = KORTING VERANDEREN

Nadere informatie