Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het project ViA15. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15)"

Transcriptie

1 Het project ViA15 Het Rijk en de provincie Gelderland willen met project ViA15 een betere verkeersdoorstroming realiseren in de regio Arnhem Nijmegen en de bereikbaarheid van het gebied vergroten. Dit komt het vestigingsklimaat ten goede en draagt bij aan een economisch vitale regio. Bovendien zorgt het project voor de ontbrekende schakel in de route tussen Rotterdam en Duitsland. Het project A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) bestaat uit drie delen: A12 N De A15 wordt doorgetrokken vanaf knooppunt Ressen tot de Arnhem A348 Knooppunt Velperbroek A12 tussen Duiven en Zevenaar. De huidige A15 wordt deels N325 Westervoort A12 Duiven Didam verbreed tussen knooppunt Valburg en knooppunt Ressen. A50 A325 Huissen Zevenaar A18 A15 Knooppunt Valburg Elst Knooppunt Ressen Angeren Pannerdensch Kanaal Knooppunt Oud-Dijk De A12 krijgt tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk extra rijstroken. Bemmel N325 Lent A73 Nijmegen Website Bellen (088) Mailen info@via15.nl Project ViA15 is een samenwerking van provincie Gelderland en ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nieuwsbrief Via onze digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op onze website kunt u zich voor de nieuwsbrief aanmelden.

2 A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Natuur en Landschap Inpassing Er is aandacht voor inpassing van de snelweg in het landschap. Met gerichte maatregelen die passen bij het karakter van het huidige landschap wordt het effect van het project verzacht. Zo worden bomen en struiken aangeplant en grondwallen aangelegd. Op sommige plekken blijft juist de bestaande openheid behouden. Impressie van de Landschapskaart Steenuil (foto Martin Bonte) Natuur Het nieuwe tracé van de A15 doorkruist natuurgebied Gelderse Poort, maar beïnvloedt ook natuurwaarden in het agrarische landschap. Uitgangspunt is de planten en dieren in het gebied te ontzien. De afgelopen jaren zijn onderzoeken uitgevoerd naar de aanwezigheid van planten- en diersoorten op en rond het tracé. Op basis van deze informatie worden beschermende maatregelen getroffen, zoals de aanleg van nieuwe poelen. Sommige maatregelen moeten tijdens de uitvoering genomen worden, bijvoorbeeld het vermijden van werkzaamheden tijdens het broedseizoen. Daarnaast wordt er circa 15 hectare gecompenseerd in het kader van het Gelders Natuurnetwerk en 28 hectare in het kader van de Boswet. Meer informatie: Ontwerptracébesluit, bijlage 3, 4, en 5

3 Geluid en luchtkwaliteit Geluid De nieuwe rijksweg en verbreding van delen van de huidige A15 en A12 zal op plaatsen leiden tot een toename van het verkeersgeluid. Op alle hoofdrijbanen van de rijkswegen in het projectgebied wordt geluidarm asfalt aangelegd. Verder zijn op enkele locaties geluidschermen en geluidswallen voorzien. Luchtkwaliteit Het project is opgenomen in het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Het NSL is een samenwerkingsprogramma van de Rijksoverheid en lokale overheden, bedoeld om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. In het programma staan maatregelen die ervoor zorgen dat ons land op tijd voldoet aan de Europese grenswaarden voor fijn stof en stikstofdioxide. Opname van het project in het NSL betekent dat de normen voor luchtkwaliteit geborgd zijn: de grenswaarden worden ook in de nieuwe situatie niet overschreden. Meer informatie Ontwerptracébesluit Deel III Toelichting op het besluit en bijlage 2. Inloopbijeenomst: in een aparte ruimte over Geluid kunt u met specifieke vragen terecht. Rijkswaterstaat: (o.a. de video Geluid in beeld). Kenniscentrum Infomil: (onderwerp geluid en luchtkwaliteit).

4 Water Waterhuishouding De aanleg van de nieuwe weg en de verbreding van delen van de A12 en A15 leidt tot een aanpassing van het huidige waterhuishoudingsysteem (sloten, vijvers, beken e.d.). Daarbij neemt de hoeveelheid verhard oppervlak in het gebied toe. Ter compensatie hiervan wordt er, in afstemming met de waterschappen, m 3 aan wateropvangplekken gerealiseerd: aanleg nieuwe watergangen langs het gehele tracé, aanleg opvangbekkens en demping of verbreding van bestaande watergangen. Waterveiligheid In het kader van de waterveiligheid komt nabij de kruising van de A15 met de Betuweroute een tweezijdige calamiteitenweg. In geval van extreem hoogwater (zoals in 1995) kunnen bewoners in het oostelijk deel van het Betuwegebied via deze speciale weg het gebied snel verlaten. De calamiteitentoerit is ook bedoeld voor gebruik door hulpdiensten. Ook ter hoogte van de Schraleweidsestraat in Groessen komt een calamiteitentoerit, deze komt uit op de zuidelijke rijbaan van de A15. Meer informatie: Ontwerptracébesluit, bijlage 6

5 A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Brug over het Pannerdensch Kanaal De nieuwe A15 kruist het Pannerdensch Kanaal met een brug. De vormgeving van deze brug wordt later ontwikkeld. De aannemer die het project gaat uitvoeren krijgt de opdracht om een brug te ontwerpen die goed past in het landschap. Deze nieuwe regionale verbinding krijgt een fietspad (noordzijde), en speelt een belangrijke rol in geval van ontruiming bij hoogwater. Tolheffing De nieuwe A15 wordt deels gefinancierd met tol-opbrengsten. Een ontwerptolbesluit is dan ook onderdeel van het ontwerptracébesluit. Tol wordt geheven op de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal. Er komen geen tolpoortjes; weggebruikers worden geregistreerd via hun kenteken. De tolheffing stopt zodra het benodigde bedrag is bereikt. De verwachting is dat dit 25 jaar na openstelling het geval zal zijn.

6 Aankoop van gronden en opstallen Voor de aanleg en verbreding van de weg is het onvermijdelijk dat er opstallen (gebouwen) en gronden moeten worden aangekocht. Uitgangspunt is dat partijen zoveel mogelijk via minnelijk overleg tot overeenstemming komen. Lukt dat niet en komen partijen in onderling overleg niet tot overeenstemming, dan kan als uiterste middel de onteigeningwet worden toegepast. Verkoop mag niet leiden tot financieel nadeel voor de verkoper. Uit de onteigeningswet vloeit voort dat de vermogens- en inkomstenpositie van belanghebbende gelijk moet blijven. Nadeelcompensatie Ondervindt iemand op een andere manier schade als gevolg van de aanleg van de A15, dan geldt de Beleidsregel Nadeelcompensatie Infrastructuur en Milieu Wanneer u denkt dat u hiervoor in aanmerking komt, dan kunt u een verzoek om nadeelcompensatie indienen. Dat kan op het moment dat er een door de minister vastgesteld Tracébesluit is.

7 Procedure Om tot het definitieve besluit voor een tracé te komen, doorloopt project ViA15 de wettelijke tracé/m.e.r.-procedure. Dit is een zeer zorgvuldig proces waarbij diverse partijen worden betrokken. De gehele 1 Startnotitie voorjaar 2008 Richtlijnen voor het MER voorjaar 2009 Financiële afspraken juni 2011 Zienswijze en advies procedure bestaat uit verschillende stappen en kent meerdere momenten voor inspraak en advies. Enkele fasen zijn al afgerond. Het ontwerptracébesluit is het volgende document 2 Trajectnota/MER augustus 2011 Standpunt januari 2012 Zienswijze en advies in deze procedure dat nu ter visie is gelegd. Tervisielegging Aangepast Standpunt juli 2012 Het project bevindt zich in fase 3. U kunt uw zienswijze indienen op het ontwerptracébesluit A12/A15 Ressen Oudbroeken en de maatregelen uit bijlage 1 en 2 van de aanvullende bestuursovereenkomst (d.d. 5 november 2015) van 12 november tot en met 23 december Ontwerptracébesluit november 2015 Uitwerken tracébesluit en aanvullende bestuurlijke afspraken Tracébesluit streven eind 2016 Tracébesluit ter visie 2017 Zienswijze en advies Ontwerp inpassingplan/ bestemmingsplan ter visie door Provincie Gelderland en gemeente(n) vóór oktober 2016 Beroep Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State 5 Voorbereiding en uitvoering 6 Tracé gereed gepland (Planning onder voorbehoud) Hoe kunt u reageren? U kunt gedurende deze periode uw zienswijze indienen op de volgende wijze: digitaal schriftelijk Platform Participatie, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag mondeling tijdens de inloopbijeenkomsten (bij de notulist van Directie Participatie) Uw reactie weegt mee bij het opstellen van het Tracébesluit. Tegen het Tracébesluit is beroep mogelijk bij de Raad van State. Dat kan alleen als u eerder ook heeft gereageerd op het Ontwerptracébesluit.

8 Ontwerptracébesluit en aanvullende bestuursovereenkomst Twee sporen Parallel aan het opstellen van het ontwerptracébesluit hebben regionale overheden (provincie Gelderland en gemeenten Duiven, Lingewaard, Zevenaar en Overbetuwe) gewerkt aan een gezamenlijk voorstel voor inpassing en maatregelen op het onderliggend weggennet (Ruimtelijk Kwaliteitskader (RKK) en plan (RKP)). Op basis hiervan zijn, na overleg tussen rijk en provincie, aanvullende bestuurlijke afspraken gemaakt over concrete maatregelen voor bepaalde gebieden. Hiervoor is op 5 november 2015, gelijktijdig met het ontwerptracébesluit, de aanvullende bestuursovereenkomst ondertekend. Bestuurlijk kader Gewijzigd Standpunt d.d. 22 juni 2012 en Bestuursovereenkomst d.d. 1 juli 2013 Spoor ontwerptracé - besluit (projectopdracht) Regio spoor (RKK en RKP) (gebiedsgericht) < afstemming > Stand 5 november 2015 Ontwerptracébesluit en Aanvullende bestuursovereenkomst Vervolg Tracébesluit en inpassings-/ bestemmingsplannen Ontwerptracébesluit én aanvullende bestuursovereenkomst De maatregelen uit de aanvullende bestuursovereenkomst zijn geen onderdeel van het ontwerptracébesluit. Vervolg Na de tervisielegging van het ontwerptracébesluit en de aanvullende bestuursovereenkomst, worden de ingediende zienswijzen beoordeeld. Het ontwerptracébesluit wordt uitgewerkt in een tracébesluit. Van de extra maatregelen uit de aanvullende bestuursovereenkomst wordt een deel verwerkt in het tracébesluit en het andere deel in provinciaal inpassingsplan(nen) en/of gemeentelijke bestemmingsplan(nen).

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet

A15-A12: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet don0214hd070b A15-: schakel in het Nederlandse hoofdwegennet De A15 wordt doorgetrokken. Er komt een nieuw stuk snelweg tussen Ressen en de (tussen Duiven en Zevenaar). Verder worden delen van de bestaande

Nadere informatie

Tracé regiocombi (structuur)alternatief

Tracé regiocombi (structuur)alternatief Tracé regiocombi (structuur)alternatief Dit alternatief bestaat uit verbetering en verbreding van (delen van) het bestaande wegennet - de A12, A50, A15, A325 en de Pleyroute samen met een optimale inzet

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Startnotitie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem-Nijmegen Startnotitie Het probleem Er is een bereikbaarheidsprobleem in de regio Arnhem Nijmegen na 2020. Het Rijk, de provincie en

Nadere informatie

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting

Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen Samenvatting Datum Maart 2015 Status Tracébesluit Pagina 2 van 7 Aanpassingen A1 Apeldoorn-Zuid Beekbergen Voor u ligt de samenvatting van het Tracébesluit A1

Nadere informatie

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12

Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Regiovoorstel Ruimtelijke Inpassing A15/A12 Inforaad, 1 oktober 2015 Regiovoorstel inpassing A15/A12 zorg doortrekking A15: - impact op leefomgeving regio heeft aandacht gevraagd voor inpassing - opdracht

Nadere informatie

Samenvatting van de zienswijzen

Samenvatting van de zienswijzen Samenvatting van de zienswijzen Trajectnota/milieueffectrapport (TN/MER) van de planstudie Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem - Nijmegen Van 16 augustus tot en met 26

Nadere informatie

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst

Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Projectbureau ViA15 Datum: 22 oktober 2008 Notitie Hoe verhoudt de Gebiedsvisie A15-A12 zich tot de afspraken in de bestuursovereenkomst Op 28 augustus 2008 heeft projectbureau ViA15 formeel de met erratum

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter,

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, > Retouradres 2500 EX de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG 2500 EX Datum Betreft Standpunt doortrekking A15 Geachte voorzitter, Met deze brief informeer ik

Nadere informatie

Afrit 38. Maatregel 1.1. Stand van zaken november Dwarsdoorsneden

Afrit 38. Maatregel 1.1. Stand van zaken november Dwarsdoorsneden Maatregel. Afrit De gemeente Overbetuwe past momenteel de vormgeving van afrit aan. Deze aanpassing is afgestemd op de nieuwe situatie van de verbrede A5. In het Tracébesluit is deze nieuwe vormgeving

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Trajectnota/MER samenvatting

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen. Trajectnota/MER samenvatting Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting Wat staat er in deze samenvatting? Voor u ligt de samenvatting van de Trajectnota/MER van de

Nadere informatie

Ontwerp-Tracébesluit A4 Vlietland - N14

Ontwerp-Tracébesluit A4 Vlietland - N14 Ontwerp-Tracébesluit A4 Vlietland - N14 I Besluit Vastgesteld op: De Minister van Infrastructuur en Milieu mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Pagina 1 van 7 Pagina 2 van 7 I Besluit Inhoud 1 Ontwerp-Tracébesluit

Nadere informatie

Tracébesluit A4 Vlietland - N14

Tracébesluit A4 Vlietland - N14 Tracébesluit A4 Vlietland - N14 I Besluit Vastgesteld op: De Minister van Infrastructuur en Milieu mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Pagina 1 van 7 Pagina 2 van 7 I Besluit Inhoud 1 Tracébesluit 4 Artikel

Nadere informatie

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010)

Planstudie A27/A1. Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Planstudie A27/A1 Informatieavonden in: Hollandsche Rading (26 april 2010) Groenekan (27 april 2010) Maartensdijk (15 juni 2010) Een samenwerkingsverband dat werkt aan oplossingen voor de mobiliteitsproblematiek

Nadere informatie

Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011

Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011 Route busexcursie Bereikbaarheid als verbindende schakel 20 april 2011 Rob Roskes, teammanager mobiliteit, Afdeling Beleid & Strategie Rick van Baren, regiostrateeg mobiliteit stadsregio, Afdeling Beleid

Nadere informatie

Afrit 38 Maatregel 1.1

Afrit 38 Maatregel 1.1 Afrit 38 Maatregel 1.1 Maatregel 1.1 Uitwerking De gemeente Overbetuwe heeft een ontwerp voor de nieuwe situatie uitgewerkt. Na afstemming heeft Rijkswaterstaat dit ontwerp goedgekeurd. De realisatie vindt

Nadere informatie

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 A15 Minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Bieze-Van Eck hebben gezamenlijk het Ontwerptracébesluit voor de A15 ter

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

Samenvatting ontwerptracébesluit. A59 Drongelens Kanaal

Samenvatting ontwerptracébesluit. A59 Drongelens Kanaal Samenvatting ontwerptracébesluit A59 Drongelens Kanaal Aanpak A59 Drongelens Kanaal De brug over het Drongelens Kanaal en het viaduct over de Hoogeindse Rondweg bij Waalwijk zijn aan vervanging toe. Dat

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Informatiebijeenkomst Inhoud De MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk a/d IJssel - Gouda Drie alternatieven Voorlopig voorkeursalternatief Resultaten onderzoek

Nadere informatie

Beschrijving tracévarianten. Bijlage 1

Beschrijving tracévarianten. Bijlage 1 Beschrijving tracévarianten Doortrekking A15 Bijlage 1 In het AO van 31 mei jl. zijn er naast het standpunt-tracé twee mogelijke varianten besproken. Het betreft de volgende twee alternatieve tracés, beide

Nadere informatie

III. deel. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit. Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit

III. deel. A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit. Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit deel A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit III Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Uitgave Dit is een uitgave van Projectbureau ViA15 Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Project Knooppunt Hoevelaken. Bedrijvenkring Nijkerk- Hoevelaken 18 april 2016

Project Knooppunt Hoevelaken. Bedrijvenkring Nijkerk- Hoevelaken 18 april 2016 Project Knooppunt Hoevelaken Bedrijvenkring Nijkerk- Hoevelaken 18 april 2016 Agenda Opening Project knooppunt Hoevelaken Documenten en plannen Planning en procedures Inspraak en bezwaarprocedures Bereikbaarheid

Nadere informatie

AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken

AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken AANVULLENDE BESTUURSOVEREENKOMST Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken 1/28 DE ONDERGETEKENDEN 1. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als bestuursorgaan

Nadere informatie

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting

Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen Trajectnota/MER samenvatting ViA15-brochure trajectnota-omsl.indd 3 28-07-11 09:32 ViA15-brochure trajectnota-omsl.indd 4

Nadere informatie

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33. Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam De provincie Groningen en de regio hebben zich gezamenlijk ingezet voor de verdubbeling van de rijksweg N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Dit moet een stimulans

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Aanvullende bestuursovereenkomst Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Aanvullende bestuursovereenkomst Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 40679 16 november 2015 Aanvullende bestuursovereenkomst Doortrekking A15 Ressen naar A12 Oudbroeken DE ONDERGETEKENDEN

Nadere informatie

Graag maken wij door middel van deze brief onze zienswijze op het Ontwerp-Tracébesluit A15/A12 kenbaar.

Graag maken wij door middel van deze brief onze zienswijze op het Ontwerp-Tracébesluit A15/A12 kenbaar. Directie Participatie T.a.v. Ontwerp-Tracébesluit ViA15 Postbus 30316 2500 GH Den Haag Uw brief: Ons kenmerk: 2015.151 Onderw erp: Zienswijze Ontwerp-Tracébesluit A12/A15 Ressen-Oudbroeken (ViA15) Datum:

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Het is zo ver! Alexander Dieperink Projectmanager ViA15

Het is zo ver! Alexander Dieperink Projectmanager ViA15 Het is zo ver! In haar Standpunt van januari jl. schreef Minister Schultz van Haegen: Om de realisatie te bespoedigen en de innovatieve kracht van de markt te benutten ga ik in dit project uit van het

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Snelfietsroute F15 Z/18/034730 201368521 Reg.nr.: 201368521 Inhoud 1. Aanleiding nota... 3 2. Doelstelling en opbouw nota... 3 3. Zienswijzen...

Nadere informatie

Ontwerptracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit

Ontwerptracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit Ontwerptracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Ontwerptracébesluit A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Toelichting op het Besluit Datum 5 november 2015 Status Definitief Colofon Uitgegeven

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

(zicht)wallen i.c.m. halfverdiepte ligging tussen Duiven - Zevenaar

(zicht)wallen i.c.m. halfverdiepte ligging tussen Duiven - Zevenaar V I A 1 5 geluidsscherm in groen bij Helhoek: 2m. (zicht)wallen i.c.m. halfverdiepte ligging tussen Duiven - Zevenaar geluidsscherm in haag bij Griethse Poort: 1m. geluidsscherm bij Helhoek (in haag):

Nadere informatie

bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Nota van Antwoord Trajectnota/MER

bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Nota van Antwoord Trajectnota/MER bijlage A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit 10 Nota van Antwoord Trajectnota/MER Uitgave Dit is een uitgave van Projectbureau ViA15 Kijk voor meer informatie op www.via15.nl Of bel 0800

Nadere informatie

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief

Directie Grondgebied Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Mobiliteit Productmanagement en Beleid. Datum uw brief Ingekomen stuk D50 (PA 28 September 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Ontwerptracébesluit N18 Varsseveld Enschede

Ontwerptracébesluit N18 Varsseveld Enschede Ontwerptracébesluit Varsseveld Enschede Wat staat er in en hoe kunt u reageren? Samenvatting November 2011 Inhoudsopgave 1. Ontwerptracébesluit klaar 3 Waarom veranderen? 3 Wat gaat er gebeuren? 3 Uitleg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Tracébesluit Weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere. Uitbreiding A9, A10-Oost, A1 en A6

Tracébesluit Weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere. Uitbreiding A9, A10-Oost, A1 en A6 Tracébesluit Weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere Uitbreiding A9, A10-Oost, A1 en A6 Weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere Rijkswaterstaat breidt het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam

Nadere informatie

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Vervroegd betrekken van de markt December 2011 Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Aanleiding Knooppunt Hoevelaken heeft een vaste plaats in de file top-25.

Nadere informatie

Bijlage I. Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen. Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing?

Bijlage I. Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen. Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing? Bijlage I Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing? Barendrecht Dierensteinweg Ja, betreft nieuwbouw Focus academie (school voor

Nadere informatie

Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM,

Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM, ~ Rijkswaterstaat Het Tracebesluit A2 Sint Joost - Urmond ligt momenteel ter inzage. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft, mede namens de minister van VROM, zijn handtekening gezet onder dit document.

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 Inhoud presentatie Inleiding Ontwerp tracébesluit wijziging 2017 (OWTB-2017) Europaplein Effecten Verkeer Luchtkwaliteit Geluid Vervolg Aanpak

Nadere informatie

Bijlage I. Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen. Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing?

Bijlage I. Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen. Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing? Bijlage I Tabel 1: Informatie rondom locaties nieuwbouw scholen Gemeente Straat Besluit gevoelige bestemmingen van toepassing? Barendrecht Dierensteinweg Ja, betreft nieuwbouw Focus academie (school voor

Nadere informatie

Informatie toekomstige Blankenburgverbinding. Betere bereikbaarheid regio Rotterdam

Informatie toekomstige Blankenburgverbinding. Betere bereikbaarheid regio Rotterdam Informatie toekomstige Blankenburgverbinding Betere bereikbaarheid regio Rotterdam Betere bereikbaarheid regio Rotterdam In het najaar van 2015 heeft minister Melanie Schultz van Haegen het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

N2 aansluitingen Meerenakkerweg/ Heistraat en Noord Brabantlaan. Ontwerp-tracébesluit

N2 aansluitingen Meerenakkerweg/ Heistraat en Noord Brabantlaan. Ontwerp-tracébesluit N2 aansluitingen Meerenakkerweg/ Heistraat en Noord Brabantlaan Ontwerp-tracébesluit OTB-procedure gaat van start Het verkeer op het gemeentelijke wegennet rondom de aansluiting op de Noord Brabantlaan

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Corridor Amsterdam - Alkmaar Gemeenteraad Castricum 25 juni 2014 Robert de Jong (IenM) Inhoud presentatie Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Maatregelen

Nadere informatie

Ontwerp-Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal

Ontwerp-Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal Ontwerp-Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal I Besluit Vastgesteld op: 2014 De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Pagina 1 van 13 Inhoud I. Besluit 5 Artikel 1 Aanpassingsmaatregelen

Nadere informatie

Tracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit

Tracébesluit ViA15. Deel III Toelichting op het Besluit Tracébesluit ViA15 Deel III Toelichting op het Besluit Tracébesluit A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Toelichting op het Besluit (III) Datum februari 2017 Status Definitief Colofon Uitgegeven door Informatie

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009

Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Informatieavond Vervanging spoorbrug Tricht 19 mei 2009 Inhoud Welkom Korte terugblik Waar staan we nu Toelichting plannen ProRail Vervolgprocedure Vragen - Informatieavond vervanging spoorbrug Tricht

Nadere informatie

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen.

Startbeslissing. Verbreding A4 Vlietland N14. Datum 12 september 2013. De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Startbeslissing Verbreding A4 Vlietland N14 Datum 12 september 2013 Status Eindversie De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. Schultz van Haegen. Inhoud 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Afbakening

Nadere informatie

InnovA58. InnovA58 werkt aan een slimme en duurzame snelweg. Landgoed Stille Wille

InnovA58. InnovA58 werkt aan een slimme en duurzame snelweg. Landgoed Stille Wille werkt aan een slimme en duurzame snelweg Landgoed Stille Wille 24-11-2017 Agenda Projectopdracht Innovatie Van verkenning naar realisatie Planning Stille Wille 2 RWS BEDRIJFSINFORMATIE Opdracht Verbreding

Nadere informatie

Tracébesluit doortrekken A15

Tracébesluit doortrekken A15 Tracébesluit doortrekken A15 Groessen 28 februari 2012 Doortrekken A15 Proces tracébesluit = oude tracewet, dus voor 1-1-2012 Hoe verloopt de procedure vanaf nu, inclusief de bijbehorende tijdslijnen?

Nadere informatie

Ontwerp-Tracébesluit A15 Maasvlakte- Vaanplein (Tracébesluit A15 Maasvlakte Vaanplein wijziging 2017)

Ontwerp-Tracébesluit A15 Maasvlakte- Vaanplein (Tracébesluit A15 Maasvlakte Vaanplein wijziging 2017) Versie 24 van 20 juni 2017 Ontwerp-Tracébesluit A15 Maasvlakte- Vaanplein (Tracébesluit A15 Maasvlakte Vaanplein wijziging 2017) I Besluit Versie 24 van 20 juni 2017 Versie 24 van 20 juni 2017 Ontwerp-Tracébesluit

Nadere informatie

Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15)

Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Rapport Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Tracébesluit A12/A15 Ressen - Oudbroeken (ViA15) Klant: Rijkswaterstaat Oost-Nederland Referentie: Versie: WP01-CSc-02-20160712 02/Finale versie

Nadere informatie

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde De Kortsluitroute Een onderdeel van het project Betuweroute is het aanleggen van de Kortsluitroute. Dit nieuw aan te leggen spoortracé verbindt de Havenspoorlijn met de Betuweroute (hier ook wel de verlegde

Nadere informatie

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving.

Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Waarom windenergie? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Ter vergelijking: Wind op land kost tussen 8,5 en 9,6 cent per

Nadere informatie

VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013)

VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013) VOORTGANGSOVERZICHT TRACÉWETPROJECTEN (PEILDATUM 31 DECEMBER 2013) gebruikte afkortingen: AV: Aanvangsbeslissing SN: Startnotitie RL: Richtlijnen TN/MER: Trajectnota/Milieueffectrapportage SP: Standpunt

Nadere informatie

N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn

N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn N11 Zoeterwoude-Alphen aan den Rijn Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 15 maart 2011 / rapportnummer 1311 79 1. Oordeel over het MER De N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn is in 1999

Nadere informatie

Memo Bestuurlijk overleg Mobiliteit

Memo Bestuurlijk overleg Mobiliteit Memo Bestuurlijk overleg Mobiliteit Aan Bestuurlijk Overleg Mobiliteit Betreft Memo BOM: Stand van zaken Grote Infrastructuurprojecten (agendapunt 5) Inleiding In de stadsregio wordt een groot aantal grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief project Theemswegtracé

Nieuwsbrief project Theemswegtracé Nieuwsbrief project Theemswegtracé mei 2016 Van Calandbrug naar Theemswegtracé Met de investeringsbeslissing door Havenbedrijf Rotterdam gaat het project een nieuwe fase in. De nadruk verschuift hiermee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Stand van zaken project ViA15 maart 2010

Stand van zaken project ViA15 maart 2010 Stand van zaken project ViA15 maart 2010 / Co I ofon Project bureau ViA15 p/a Rijkswaterstaat Postbus 9070 6800 ED Arnhem Telefoon (026) 368 84 70 Email infoioiviai5.nl www.vial5.nl Projectbureau ViA15

Nadere informatie

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 30 maart 2010

Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15. Huissen 30 maart 2010 Reacties op posterboek participatiebijeenkomsten ViA15 Huissen 30 maart 2010 juli 2010 Geen Bundelingsvariant Zevenaar-Zuid Let op Zevenaar-Zuid E1 heeft zich aangepast met nieuwe infrastructuur aan de

Nadere informatie

per fax en post Aan de Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak o.v.v. Tracébesluit A50 Ewijk-Valburg Postbus 20019 2500 EA Den Haag

per fax en post Aan de Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak o.v.v. Tracébesluit A50 Ewijk-Valburg Postbus 20019 2500 EA Den Haag per fax en post Aan de Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak o.v.v. Tracébesluit A50 Ewijk-Valburg Postbus 20019 2500 EA Den Haag Betreft: Aanvulling op ons beroepschrift TB A50 Ewijk-Valburg en

Nadere informatie

N35 Nijverdal Wierden. Van verkenning naar planuitwerking

N35 Nijverdal Wierden. Van verkenning naar planuitwerking N35 Nijverdal Wierden Van verkenning naar planuitwerking Wat u in deze brochure leest De publicatie van het voornemen om een milieueffectrapport (MER) voor de N35 tussen Nijverdal en Wierden op te stellen

Nadere informatie

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15

Bergweg-Zuid. Lage Bergse Bos. Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Bergweg-Zuid Lage Bergse Bos Voorstel inpassing nieuwe rijksweg A13/16 15 Inpassingsmogelijkheden Door de bouw van de tunnel op maaiveld ontstaat er in het Lage Bergse Bos een verhoging van ongeveer zeven

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Sector Mobiliteit Fiets. Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit

Sector Mobiliteit Fiets. Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit Sector Mobiliteit Fiets Donderdag 6 december 2012 Sjors van Duren Adviseur mobiliteit Inhoud presentatie Fietsvisie RijnWaalpad Nieuwe Snelfietsroutes Gelders Fietsnetwerk Fietsvisie Vastgesteld in 2009

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal

Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal Tracébesluit A59 Drongelens Kanaal I Besluit Vastgesteld op: 2014 De Minister van Infrastructuur en Milieu, mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Pagina 1 van 13 Inhoud I. Besluit 5 Artikel 1 Aanpassingsmaatregelen

Nadere informatie

Onderwerp: ramingsanalyse Rijkswaterstaat van de raming Lingewaard ea betreffende een A15 met een lange tunnel

Onderwerp: ramingsanalyse Rijkswaterstaat van de raming Lingewaard ea betreffende een A15 met een lange tunnel Eusebiusbuitensingel 66 6828 HZ Arnhem Postbus 9070 6800 ED Arnhem T (026) 368 89 11 F (026) 363 48 97 don-info@rws.nl Onderwerp: ramingsanalyse van de raming Lingewaard ea betreffende een A15 met een

Nadere informatie

D Omgevingsdienst Regio Nijmegen. ONTWERPBESLUIT D.D. 5 april 2017

D Omgevingsdienst Regio Nijmegen. ONTWERPBESLUIT D.D. 5 april 2017 Omgevingsdienst Regio Nijmegen D170214381 D170214381 ONTWERPBESLUIT D.D. 5 april 2017 Wet geluidhinder Reconstructie Hengelder en Marconistraat Gemeente Zevenaar Zaaknummer: W.Z17.000219.05 ( aanvullende

Nadere informatie

Besluit tot vaststelling van het Saneringsplan A4 Vlietland-N14

Besluit tot vaststelling van het Saneringsplan A4 Vlietland-N14 Besluit tot vaststelling van het Saneringsplan A4 Vlietland-N14 I Besluit Vastgesteld op: De Minister van Infrastructuur en Milieu mw. drs. M.H. Schultz van Haegen Pagina 1 van 7 Pagina 2 van 7 I Besluit

Nadere informatie

deel A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Ontwerptracébesluit ViA15 Deel I Besluittekst

deel A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit Ontwerptracébesluit ViA15 Deel I Besluittekst deel A12/A15 Ressen Oudbroeken (ViA15) Ontwerptracébesluit I Ontwerptracébesluit ViA15 Deel I Besluittekst Uitgave Dit is een uitgave van Projectbureau ViA15 Kijk voor meer informatie op www.via15.nl Of

Nadere informatie

Presentatie Weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere, deeltraject A1/A6. Jan Slager projectdirecteur SAA

Presentatie Weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere, deeltraject A1/A6. Jan Slager projectdirecteur SAA Presentatie Weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere, deeltraject A1/A6 Jan Slager projectdirecteur SAA 24 oktober 2011 Inhoud Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) Planning SAA Deeltraject A1/A6 knp Diemen

Nadere informatie

Tracébesluit N35 Zwolle - Wijthmen ter inzage

Tracébesluit N35 Zwolle - Wijthmen ter inzage Nieuwsbrief Jaargang 5 Nummer 5 Juli 2015 Tracébesluit N35 Zwolle - Wijthmen ter inzage Inhoud Zienswijzen verwerkt Tracébesluit ter inzage Geluidsschermen De nieuwe omgevingsmanager Voorbereiding van

Nadere informatie

Nota van Antwoord. Antwoorden op de inspraak op het. Voornemen om een milieueffectrapport (MER) op te stellen. Verbreding A58 St. Annabosch - Galder

Nota van Antwoord. Antwoorden op de inspraak op het. Voornemen om een milieueffectrapport (MER) op te stellen. Verbreding A58 St. Annabosch - Galder Nota van Antwoord Antwoorden op de inspraak op het Voornemen om een milieueffectrapport (MER) op te stellen Verbreding A58 St. Annabosch - Galder Datum 28 mei 2018 Status definitief Inhoudsopgave Leeswijzer...

Nadere informatie

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad

Factsheets. Factsheets RijnWaalpad Factsheets RijnWaalpad Informatie over het RijnWaalpad, snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. 12 factsheets met infor matie, kosten en planningen. 11 februari 2010 Factsheets Factsheets RijnWaalpad

Nadere informatie

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures

Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Grond of opstallen verkopen aan Rijkswaterstaat? Wat u moet weten over regelingen en procedures Het land beschermen tegen overstromingen. Aanleg, reconstructie en onderhoud van rijkswegen. Het bevorderen

Nadere informatie

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising

Nummer 3, juni 2011 Conclusies geluidsonderzoek: meer geluidsschermen langs Extra Gouwekruising Conclusies geluidonderzoek: meer geluidschermen langs Extra Gouwekruising Zienswijzen op inpassingsplan Extra Gouwekruising Op zoek naar beschermde diersoorten Aannemer selecteren Nummer 3, juni 2011 Conclusies

Nadere informatie

MAKE IT HAPPEN. PROJECT THEEMSWEGTRACÉ BRIELLE 23 AUGUSTUS 2016

MAKE IT HAPPEN. PROJECT THEEMSWEGTRACÉ BRIELLE 23 AUGUSTUS 2016 MAKE IT HAPPEN. PROJECT THEEMSWEGTRACÉ BRIELLE 23 AUGUSTUS 2016 Agenda Stand van zaken project Theemswegtracé en procedure Milieueffectrapport (projectmer): Thema geluid uitgelicht Ontwerp-Tracébesluit

Nadere informatie

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden-

Rijkswaterstaat. Min iserie van Infrastructuur en Milieu. Raadsleden van de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, De Rijkswaterstaat Midden- Netwerkontwikkeling 3526 LA Utrecht 3500 GE Utrecht Postbus 2232 Griffioenlaan 2 provinciale statenprovincie Utrecht Bilt, Bunnik, Houten en Nieuwegein, Zeist en leden van Raadsleden van de gemeenten Utrecht,

Nadere informatie

Voorbeelden toepassen Besluit m.e.r.

Voorbeelden toepassen Besluit m.e.r. Voorbeelden toepassen Besluit m.e.r. Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Hier vindt u twee voorbeelden voor het toepassen van de bijlage bij het Besluit m.e.r. (onderdeel C en D): Een

Nadere informatie

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u?

Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Een toekomstbestendige goederenroute door Oost-Nederland Wat betekent dat voor u? Uitvoering van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Het reizigers- en goederenvervoer in Nederland groeit. Deze groei

Nadere informatie

Duiven. Introductie. Bron:

Duiven. Introductie. Bron: Duiven Duiven Introductie Duiven is een levendige gemeente, bestaande uit het dorp Duiven en de kleinere kernen Groessen en Loo, respectievelijk ten zuidoosten en zuidwesten van het dorp Duiven. De gemeente

Nadere informatie

Proceduretijd in weken Publiekrechtelijke toestemmingen Bevoegd gezag Omschrijving Aanvrager 5. Gemeente XXXX. Gemeente YYYY.

Proceduretijd in weken Publiekrechtelijke toestemmingen Bevoegd gezag Omschrijving Aanvrager 5. Gemeente XXXX. Gemeente YYYY. Datum : XXXXXXX Basis : Tekeningen en gegevens d.d. -4-03 Opgesteld door : Vergunningenmedewerker Versie :.0 8 6 6 Wabo; 8 6 6 Wabo; 8 6 6 Wabo; Activiteit Milieu Art.. lid sub e Activiteit Milieu Art..

Nadere informatie

Ontwerptracébesluit/ Milieueffectrapport N35 Nijverdal Wierden

Ontwerptracébesluit/ Milieueffectrapport N35 Nijverdal Wierden Ontwerptracébesluit/ Milieueffectrapport N35 Nijverdal Wierden Wat staat er in en hoe kunt u reageren? Samenvatting November 2017 1 Aanpassing N35 Nijverdal - Wierden Voor u ligt de samenvatting van het

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt

Planstudie Ring Utrecht. 16 maart 2010 De Bilt Planstudie Ring Utrecht 16 maart 2010 De Bilt Programma 19.30-19.45 Welkom en inleiding 19.45-20.15 Presentatie Planstudie Ring Utrecht 20.15-20.30 Gelegenheid voor vragen plenair 20.30-21.30 Gelegenheid

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

tot en met Besluit ruimtelijke ordening, gewijzigd vast te stellen; 3. De Zienswijzenrapportage vast te stellen;

tot en met Besluit ruimtelijke ordening, gewijzigd vast te stellen; 3. De Zienswijzenrapportage vast te stellen; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten provincie ZUID HOLLAND Vergadering November 2010 Nummer 6266 onderwerp Vaststelling inpassingsplan Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18

N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18 N315: Trajectaanpak Ruurlo-Neede/N18 Onderdeel Rondweg Neede Haaksbergseweg: stand van zaken Peter Kettelarij (OG) en Ben van Ginkel (Projectmanager) Resultaten trajectverkenning N315 (Rondweg Neede en

Nadere informatie

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms,

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms, Groningen, 20 december 2011 Beste leden van de platforms, In oktober zaten we voor het laatst bij elkaar. In januari 2012 hebben we onze volgende platformbijeenkomsten gepland. In de tussentijd sturen

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Ministerie van Infrastructuur en Milieu Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus

Nadere informatie

Informatiemarkt Vught 19 mei 2016 Informatie in het kort

Informatiemarkt Vught 19 mei 2016 Informatie in het kort Informatiemarkt Vught 19 mei 2016 Informatie in het kort Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Waarom PHS? Het reizigers- en goederenvervoer over het spoor in Nederland groeit. Die groei is voor de

Nadere informatie

plantoelichting compensatie bomen en water

plantoelichting compensatie bomen en water NOTITIE landschappelijke inpassing Liesbosch nummer NIEN01-1 21-8-2017 kenmerk versie / status CvO/17-75.508 betreft plantoelichting compensatie bomen en water rev. A Opgave Voor het Laagraven wordt voor

Nadere informatie