Deel 57: Jennifer Bijker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel 57: Jennifer Bijker"

Transcriptie

1 Deel 57: Jennifer Bijker Voor degenen die wekelijks op de woensdagavond afstemmen op radio Vechtdal FM mag het geen verrassing zijn dat Jennifer Bijker ditmaal onze gast is. K & K hebben eerst een kijkje genomen in de studio van radio Vechtdal FM. Ook hebben we nog even aan het programma deelgenomen. Heel leuk om eens te zien. Na afloop van de uitzending naar de Prinsstraat geweest, waar we tot in de kleine uurtjes naar videobanden hebben gekeken van playbackshows uit de lange geschiedenis van dit zeer succesvolle onderdeel van de jaarlijkse feestavond. Hieronder alles over een telg uit een echte USV familie. Niet onopgemerkt mag blijven dat zelfs de sneeuwpop een blauw-witte USV pet op heeft. Veel leesplezier. Naam: Jennifer Bijker; Ik ben vernoemd naar oma Jentje van der Kolk. Bijnaam: Al vanaf mijn derde is het Jenever. Mijn moeder noemt me wel eens Jentje. Geboortedatum: Ik ben geboren op 3 maart Geboorteplaats: Ik ben in Zwolle geboren. Net als mijn beide broers ben ik via de keizersnee geboren. Ik was de eerste ruggeprik baby in Zwolle. En deed dat zeer? Nee joh..die prik was voor mijn moeder. Man: Die heb ik nog niet. Waar ga je hem leren kennen: Blijkbaar niet in Nieuwleusen. Ik zoek eigenlijk een goede voetballer die hier dan mooi kan komen spelen. Maar mocht ik er ooit een treffen, dan moet hij het niet afkeuren dat ik dan zo veel bij USV zou zijn. Wat ga je denken als je hem ziet: Dat kon hem nog wel eens wezen. Ik weet wel dat het dan direct moet klikken, anders wordt het niet wat. Kinderen: Als ik die had, dan het ik het vast wel gemerkt. Niet dus. Broers en zussen: Ik heb twee broers Arend Jan is al 35 en Wim is 33 jaar.

2 Huisdieren: We hebben al 16 jaar geen huisdieren meer. Ooit hebben we een cavia (Knabbel) een hamster (Pipie) en vissen gehad. De vissen hadden de naam Humpie en Dumpie. We kwamen eens van vakantie weer, toen ze er niet meer waren. Ik weet nog steeds niet waar ze zijn gebleven. Opleiding: Na de lagere school ben ik 3 jaar naar het Gymnasium Celeanum in Zwolle geweest. Ik vond het wel leuk, maar zat toen niet zo lekker in mijn vel. Dus heb ik een stapje terug gedaan naar de HAVO op de Thorbecke in Zwolle. Hier ben ik weer helemaal opgebloeid en geslaagd voor het examen. Vervolgens ben ik naar Windesheim College gegaan voor een studie Engels. Het was de bedoeling om tolk/vertaler te worden. Maar ik kwam voor de klas terecht. Dit was niet wat ik zocht. Op mijn achttiende stond ik Engels te geven aan leerlingen van 15 jaar. Net voordat we met de school voor 3 maanden naar Engeland zouden gaan, ben ik ermee gestopt. Werk: Mijn eerste geld heb ik verdiend bij Dini Pinkxsterhuis. Dat was een winkel met allerlei huishoudelijke artikelen, cosmetica, speelgoed en snoep. Dat zat op de plaats waar nu café de Brouwerij zit. Daar heb ik op zaterdagmorgen van mijn 15 e tot mijn 23 e gewerkt. Toen zijn zij ermee gestopt. Tijdens mijn opleiding werkte ik al bij Bommels fotoshop. Hier ben ik zo ingerold, naast het werk in de winkel doe ik nu vooral de digitale bewerking van foto s en het inplakken van trouwreportages. Als Marcel en Natasja verhinderd zijn, neem ik het fotograferen van recepties e.d. voor mijn rekening. Het bevalt me heel goed, inmiddels werk ik daar ook al zo n 8 jaar. Voetballoopbaan: Ik mocht niet voetballen van mijn vader. Ik kon niet met voetballen omgaan. Daarbij het ik zulke slechte enkels dat dit ook niet voor mij is weggelegd. Kun je je nog een mooi moment herinneren: Dat is de geboorte van Julian. De zoon van Ard en Henriëtte, wat een mooi mannetje is dat! Hoogtepunt: Natuurlijk de kampioenschappen, maar voor mij was de 1 e feestavond in 1998 met de nieuwe uitgebreide feestcommissie een hoogtepunt. Het was voor het eerst weer op zaterdagavond in de Oldtimer en er waren 330 bezoekers. Met als uitsmijter onze playbackact van 15 minuten als aankondiging van het thema van het jaar erop. Dit was de medley uit de jaren 60. Dat gaf wel een kick! Dieptepunt: Dat was dat ik in 2000 tijdens mijn vakantie op Kreta in het ziekenhuis belandde. Ik was helemaal over de toeren. Het bleek een bepaalde soort spanning te zijn. Ik beeldde mezelf in dat ik de vreselijkste ziektes had. Bewondering voor: Mijn moeder; Ze is altijd positief en is de stuwende kracht in ons gezin. Daarnaast is ze altijd vrolijk. Verder heb ik veel respect voor het feit dat ze nog steeds trouw de kantinediensten draait en de kantine schoonmaakt. Mooiste tenue: Het moet blauw en wit gestreept zijn. Lelijkste tenue:

3 Ik vind niet snel iets lelijk Favoriete andere sport: Ik heb geen tijd om te sporten. (op die ene buikspieroefening in de week na dan is de lol er vaak alweer vanaf!) Favoriete club: USV natuurlijk. Verder zijn we thuis opgevoed met Feyenoord, maar daar doe ik verder niets mee. Beste eigenschap: Creatief; perfectionistisch; verder denk ik dat ik wel makkelijk contacten kan leggen. Ik denk ook dat ik van een boel dingen wel een klein beetje kan. Slechtste eigenschap: Ik ben ook wel eens te perfectionistisch. En wanneer dingen niet gaan zoals ik verwacht had dat ze zouden gaan, dan word ik prikkelbaar. Waar kunnen we je voor wakker maken: Voor een optreden van De Dijk. Laatste boek: Toen ik laatst een weekje ziek was, heb ik van die flut romannetjes gelezen. Favoriete muziek: Nederlandstalig, maar dan moet het wel tekstueel of muzikaal goed klinken. Voorbeelden zijn Acda en De Munnik; The Scene; Van Dikhout en De Dijk, de nederpop, zeg maar. Maar ook die truttige Nederlandstalige muziek uit de jaren 60 vind ik mooi, van bijvoorbeeld Frans Halsema of Ramses Shaffy. Boudewijn de Groot staat wel boven aan mijn lijstje, daar heb ik zo n 120 verschillende titels van. Verder alternatieve rock (maar dan weer geen heavy metal) de muziek uit de jaren 60 en 70; van die vage muziek van bijvoorbeeld Kula Shaker en de Brandos, maar ook musicals vind ik geweldig. Ik probeer ook de bands uit de regio zo veel mogelijk te volgen. Die zijn vaak nog niet zo bekend, maar daar zit ook echt heel veel goeds tussen! Niet echt een muzieksmaak om een bepaald stempeltje op te drukken dus, t Is van alles een beetje. Favoriete t.v. programma: Wintertijd, waar bekende Nederlanders geïnterviewd worden aan de hand van hun favoriete muziek. Verder vind ik van die terugblik programma s over de jaren 60, 70 en 80 altijd wel leuk. Maar eigenlijk blijf ik nergens voor thuis. Favoriete vakantieland: Ik zou Kreta nog wel eens gewoon willen zien, niet vanuit het ziekenhuisraam. Voor de rest maakt het me niet uit. Het is al goed als je het vakantiegevoel hebt. Politiek: Als je het over soaps hebt Ik heb onlangs VVD gestemd, maar ik heb er niet echt een gegronde reden voor. Favoriete drank: Ik ben gek op koffie, maar als je het echt over drank hebt, doe me dan maar een witte wijn of een biertje.

4 Hobby s: Radio Vechtdal FM; USV; foto s en de jeugdcommissie van de Oranjevereniging. Mooiste man: Boudewijn de Groot (maar dan 20 jaar jonger) die heeft uitstraling. Verder vind ik het mooi als er iets aan een man mankeert. Hiermee bedoel ik niet dat ie ledematen moet missen hoor, maar bijvoorbeeld een iets kromme neus. Rick Engelkes en Kevin Costner mogen er ook wel wezen. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Ik heb aan weinig mensen een echte hekel, maar Willie Oosterhuis van TV Oost hoeft niet te komen. Wens of droom: Ik zou willen dat de mensen eens wat positiever gaan denken. Er is al zoveel gezeur en gezeik op de wereld. Verder zou ik wel weer eens wat meer (spelers)vrouwen betrokken willen zien bij USV in allerlei verschillende functies; er is zoveel te doen en het is zo leuk! Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Ik heb wel mensen ontmoet waarvan ik van te voren dacht dat het wel heel bijzonder zou zijn om die te ontmoeten, maar dat blijken dan ook maar gewone mensen te zijn. Vaak maak je je daarvoor dan druk, maar dat is vaak niet nodig Wat is je grootste blunder: Ik ben wel wat onhandig, val van trapjes en loop tegen dingen op en zo, maar een echte grote blunder kan ik me niet voor de geest halen. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen: Ik zou de situatie in de gezondheidszorg aanpakken en mensen die schulden hebben en daar zelf niets aan kunnen doen, door ziekte of zo, uit de brand helpen. Waar geef je het meeste geld aan uit: Aan mijn al genoemde hobby s en verder aan uitgaan, kleding en cd s. Hoe zie je de toekomst van USV: Ik heb wel vertrouwen in de toekomst van USV. Ik hoop dat het eerste weer gaat draaien. Verder vind ik dat de mensen die bij USV komen, het ook echt aan het hart gaat. Het is een grote familie; als je éénmaal een echte USV-er bent, blijf je dat volgens mij ook voor de rest van je leven. Het is alleen wel jammer dat het zo moeilijk is om aan vrijwilligers te komen. Hoe ben je eigenlijk bij de radio terecht gekomen: Ik heb eerst in het promotieteam gezeten. Men vond dat ik een mooie radiostem had en zo ben ik er een beetje ingerold. Dat is al weer 8 jaar geleden. Ik doe nu samen met Eric Meyer en Klaas Jan Askes het programma Schrikdraad op woensdagavond van 7 tot 9. Je interviewt af en toe bekende artiesten voor Vechtdal FM: Wie was het leukste en waarom: Dat was Marcel Sophie van Pater Moeskroen. Geheel in tegenstelling tot hun muziek had hij ook een heel serieuze kant, heel verrassend. Maar het meest geweldig was toch Huub van der Lubbe van De Dijk. Ook omdat ik daar fan van ben. En wie was de minst leuke en waarom:

5 Dat was Martin Buitenhuis van Van Dik hout. Hij kwam toen zelf al te laat en had er volgens mij niet zoveel zin in. Dat was niet zo n lekkere prater. Weet je ook wat de mooiste foto is die je ooit gemaakt hebt: Dat was toen Koningin Beatrix hier was. Ze liep toen op krukken. Verder foto s van mijn neefje Julian en de kampioensfoto Ik ben ook best trots op de foto s met artiesten die ik heb geïnterviewd. Hoe is het als vrouw in een mannenwereld, wat voetbal toch eigenlijk is: Ik voel me daar prima in thuis. Ik kan over het algemeen beter met mannen opschieten dan met vrouwen. Hoe kwam je in het bestuur; wat zijn je belangrijkste taken: Peter Meijerink vroeg mij eens in de kantine. Ik stond daar met een kroket in mijn handen om de kantine in te brengen. In mijn andere hand had ik een poetsdoek om alvast te beginnen met het schoonmaken. Dit is al weer 5 jaar geleden. Ik heb als taak het organiseren van evenementen. Natuurlijk samen met de leden van de evenementencommissie; Ard, Arne, Gerko & Hans. Hierbij moet je denken aan de jaarlijkse feestavond, het combitoernooi en de medewerkeravond. Welke van deze drie vind je het leukst om de organiseren: De jaarlijkse feestavond in januari. Hoe kan het toch dat zo'n leuke, enthousiaste meid nog steeds vrijgezel is: Dat weet ik niet. Misschien ben ik te wispelturig. Of heb ik te veel hobby s en te weinig tijd. Kregen jullie thuis "vroeger" 's morgens altijd blauw-witte Bambix of is er een andere oorzaak voor de betrokkenheid van "de Bijkertjes" bij U.S.V.: Dat zou je wel zeggen hè? Ik heb het nooit gehad, maar als het bestond, had ik t waarschijnlijk wel gekregen! USV is inderdaad wel met de bekende paplepel bij ons ingegoten. Toen ik heel klein was ging ik s zondags al mee naar USV met mijn vader en moeder. Het bestuur verzorgde toen nog bij toerbeurt elke week de kantinediensten, dus die waren daar de hele dag in touw en de kinderen gingen mee. Zo rol je er vanzelf in. Rond mijn 10 e stond ik zelf al snoep te verkopen in de kantine. Ik kan ook helemaal lyrisch worden van die oude USV verhalen, prachtig vind ik dat. Als presentator van radioprogramma Schrikdraad zul je wel veel muziek moeten hebben. Hoe groot is je collectie: Op dit moment heb ik zelf 310 cd s en 150 cd-singles. Ze zijn allemaal origineel. In de studio hebben we gelukkig ook een uitgebreide collectie met de nieuwste singles, anders is het allemaal niet meer bij te houden. Wat is je persoonlijke top 3: 1:Tom Petty- Mary Janes last dance 2: Boudewijn de Groot- Wie ik ben en als nummer drie: De Dijk Niemand in de stad. Even zo uit mijn hoofd hoor, het kan maar zo zijn dat me vanavond weer iets anders te binnen schiet, er is zoveel moois gemaakt. Wat wil je verder nog kwijt: Ik vond het bijzonder gezellig dat jullie er waren en hoop dat het een leuk interview wordt.

6

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker K & K Deel 75: Roel Kooiker Van verschillende kanten werden we al aangesproken of K&K al gauw weer eens in de USV er te vinden zou zijn. Door geboorte van een kleine K, studie, drukte op het werk etc..

Nadere informatie

K&K Deel 39 Janneke Koning

K&K Deel 39 Janneke Koning K&K Deel 39 Janneke Koning Wij van K&K vonden het de hoogste tijd worden om weer eens een dame aan de tand te voelen. In dit kerstnummer en tevens laatste editie van het jaar 2000 vragen wij dan ook uw

Nadere informatie

K&K. Deel 31 :Julius Elders

K&K. Deel 31 :Julius Elders K&K Deel 31 :Julius Elders In het laatste nummer van dit jaar zijn wij van K & K op bezoek geweest in Balkbrug. In de begin jaren van USV was het de normaalste gang van zaken om op de fiets naar "De Balk"

Nadere informatie

Deel 65 Klaasje van Zuidam.

Deel 65 Klaasje van Zuidam. Deel 65 Klaasje van Zuidam. Hieronder het verslag van een avondje aan het Margrietplein. Wilt u alles weten over de namen van haar kinderen, het shirt met nr.7 en nog veel meer, lees dan gauw verder over

Nadere informatie

K&K. Deel 37 Ard Kremer

K&K. Deel 37 Ard Kremer K&K Deel 37 Ard Kremer In alweer de derde editie van dit jaar vragen wij uw aandacht voor een ex K. 34 keer zat hij aan de andere kant van de tafel. 34 keer is hij op visite geweest. Nu zijn de rollen

Nadere informatie

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld K&K Deel 38 Sieme Harreveld Deze maand zijn K & K op bezoek geweest bij de voorzitter van het jeugdbestuur. Er wordt wel eens gezegd dat je geen twee dingen tegelijk kunt doen. Dit kan ik niet helemaal

Nadere informatie

Deel 68: Aalt de Weerd

Deel 68: Aalt de Weerd Deel 68: Aalt de Weerd Zo daar zijn we weer met een splinternieuwe K&K. Ditmaal bij het broertje van Willem; Aaltje; Leida; Alie; Roelof ; Hennie; Jennie; Gerrie; Minnie ; Jopie. Over het wakker maken

Nadere informatie

K&K. Deel 8: Henk Wink

K&K. Deel 8: Henk Wink K&K Deel 8: Henk Wink In de november editie van de U.S.V'-er vragen wij deze keer uw zeer gewaardeerde aandacht voor de voorzitter van het jeugdbestuur: Henk Wink. Deze al wat kalende veel etende Feyenoord

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 91: Henry Pruik

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 91: Henry Pruik K & K Deel 91: Henry Pruik Ditmaal zijn K&K op bezoek geweest bij een lid van de technische jeugdcommissie. Henry Pruik is zijn naam. Lees hieronder over bussen wassen, Speeltuin t Noorden en nog veel

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 79: Gerko Klein In al weer de laatste USV-er van dit seizoen vragen wij uw aandacht voor een van de USV artiesten. Hoewel hij ook een aardig balletje mee trapt,

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen K & K Deel 81: Gerrie Brasjen In deze editie vragen wij uw aandacht voor een vrouw waar USV altijd een beroep op kan doen. Je leest hier alles over de streken van broer Harm, woningkraken, wasmachine en

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 80: Jan Willem Wildeboer Na een half jaartje afwezig te zijn geweest hier weer een nieuwe aflevering van K&K. Dit maal op (kraam) bezoek bij Jan Willem Wildeboer.

Nadere informatie

Deel 55: Arie Bovenhoff

Deel 55: Arie Bovenhoff Deel 55: Arie Bovenhoff Voor het laatste nummer van 2002 hebben we een bezoekje gebracht aan het Hoefblad. In het rijtje USV ers daar, woont ook Arie Bovenhoff. Lees gauw wat er volgend jaar op 8 juni

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 84: Petra Massier Voor alweer deel 84 van K&K zijn we op bezoek geweest aan het Dinkelland. Hier was Petra Massier onze gastvrouw. Hier het verslag van een gezellige

Nadere informatie

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben.

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben. Deel 58: Jan Hamers Voor degene die zich afvraag wie is Jan Hamers? Nou hij is degenen die als een soort Hennie Huisman de playbackshow aan elkaar praat. En als het erop aankomt ook nog even als een volleerde

Nadere informatie

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij het jongste bestuurslid van de supportersvereniging. Tijdens de wedstrijd PSV - AC Milaan is dit interview afgenomen. Met soms meer oog

Nadere informatie

Deel 71: Petra van Galen

Deel 71: Petra van Galen Deel 71: Petra van Galen In het maart nummer van de USV-ér aandacht voor een van de speelsters in de aanstaande revue. Tijdens de playbackshow hebben al een live optreden van haar kunnen aanschouwen, dus

Nadere informatie

Informatiepakket familiefotografie. Versie

Informatiepakket familiefotografie. Versie Informatiepakket familiefotografie Versie 2016-02 Werkwijze Ten eerste welkom! Leuk dat jullie familiefoto s willen laten maken en daarom dit informatiepakket bekijken. Ik zal beginnen met wat te vertellen

Nadere informatie

Informatiepakket familiefotografie. Versie

Informatiepakket familiefotografie. Versie Informatiepakket familiefotografie Versie 2018-01 Werkwijze Ten eerste welkom! Leuk dat jullie familiefoto s willen laten maken en daarom dit informatiepakket bekijken. Ik zal beginnen met wat te vertellen

Nadere informatie

K&K Deel 88: Henk Talen

K&K Deel 88: Henk Talen K&K Deel 88: Henk Talen Henk Talen is alweer de 88e gastheer/vrouw in de rubriek K&K. Na het lezen van dit interview weten jullie wat je zoal met een gebroken been nog kunt bereiken, verder geeft Henk

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas K & K Deel 83: David Tas In het eerste nummer van seizoen 2007/2008 gaan we ook vrolijk verder met onze rubriek. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij de nieuwe medeleider van ons vlaggenschip: David Tas.

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Veel liefs, Elma van Vliet

Veel liefs, Elma van Vliet Lieve moeder, Voor je ligt de herziene editie van Mam, vertel eens. Een boek dat ik in 2004 voor mijn eigen moeder heb bedacht en gemaakt in een periode dat ze ziek was. Ik realiseerde me toen dat ik haar

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman K&K Deel 30: Bennie Schuurman Door omstandigheden waren we de vorige USV-er niet van de partij. Deze maand echter vonden we Bennie Schuurman bereidt om ons een avond te ontvangen. Hieronder het verslag

Nadere informatie

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant K&K Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen. En dat met een nieuwe trainer voor de eerste selectie.

Nadere informatie

Deel 70: Hans Voskamp

Deel 70: Hans Voskamp Deel 70: Hans Voskamp Ook in 2005 proberen we jullie elke USV er weer te voorzien van een aflevering van K&K. USV zit in een jubileum jaar, dat kun je ook van K&K zeggen. In januari 1995 is deze rubriek

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans door Herman Brusselmans ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS Ik ben begonnen met schrijven op mijn 23e. Maar het grote succes kwam pas later. Op mijn 24e. Door dit succes bleef ik schrijven. Maar ook omdat

Nadere informatie

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer.

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer. Interview Rene Schalken en Gerben Kuijsten We zijn alweer aanbeland bij het laatste interview van dit seizoen. Ons 1 e elftal is gepromoveerd naar de 3 e klasse en RWB 2 is na een moeilijk seizoen toch

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste:

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Opdracht 1 Lifestyle omschrijving Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Leefsituatie Woon je samen met je ouders? Woon je samen met broer(s) en/of zus(sen) bij ouders? Woon

Nadere informatie

8. Karakter: Ammai!!! Ik denk dat ik wel open ben, toch? Volgens mij ben ik ook wel sociaal en ben altijd wel in voor een geintje. 9.

8. Karakter: Ammai!!! Ik denk dat ik wel open ben, toch? Volgens mij ben ik ook wel sociaal en ben altijd wel in voor een geintje. 9. Maarten de Weert 1. Naam: Maarten de Weert 2. Familie: Moeder Marian, broer Jelle en mijn vriendin Femke. Ons pa Willy is vorig jaar april overleden. 3. Geboortedatum/plaats: 19 mei 1989 in Ossendrecht.

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim K & K Deel 87: Sijbe Pluim In deze aflevering van K&K zult u nader kennis maken met Sijbe Pluim. U leest hier alles over Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen. Of weet u misschien

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl.

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl. Deel 61 Peter Boeve Dit seizoen beginnen we zoals we vorig seizoen zijn geëindigd, namelijk met een prominent. Evenals Gerrie Muhren hebben we ook Peter Boeve tijdens de laatste trekking van de superverloting

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

15 vragen voor Ineke van der Veen

15 vragen voor Ineke van der Veen 15 vragen voor Ineke van der Veen Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla

Nadere informatie

Papa van Isa. John van der Maat

Papa van Isa. John van der Maat Papa van Isa Papa van Isa John van der Maat Schrijver:John van der Maat Omslag - en boekontwerp: Jack Egberts, Challenge-Accepted.nl Omslagfoto: Marianne Bras, mariannebras.nl ISBN: 9789402133035 2015

Nadere informatie

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster K&K Deel 36 Dick ten Klooster Voor jullie ligt alweer de tweede editie van K&K in dit nieuwe seizoen. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij onze penningmeester Dick ten Klooster. Het was een avond vol

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

- Patrick: JA klopt, al word er de laatste tijd toch ook veel Nederlands repertoire. Patrick Koers. de chauffeurs.

- Patrick: JA klopt, al word er de laatste tijd toch ook veel Nederlands repertoire. Patrick Koers. de chauffeurs. Onbekend/onbemind???? In deze rubriek een interview over artiesten die nog niet zo heel erg bekend zijn en dat wel verdienen. In deze eerste aflevering met Patrick Koers. Dolf: Hoi Patrick welkom en ik

Nadere informatie

Deel 59:Evert Kuterman

Deel 59:Evert Kuterman Deel 59:Evert Kuterman Dit maal een K&K op een niet alledaagse locatie. Eentje om van te smullen. Wat is het geval. Onze gastheer Evert Kuterman had het plan opgevat om niet de catering bij hem thuis te

Nadere informatie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie Deel 69: Harm Klein Ganseij Alweer een nieuwe aflevering van K&K. Deze keer zijn we beland in de plaatselijke dierentuin aan de Burg. Bosch Bruisstraat nummer 29. Lees verder om te achterhalen wat we daar

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Sínt Maarten, dat betekent toch dat ik heilig ben?

Sínt Maarten, dat betekent toch dat ik heilig ben? Dienstnummer: 1292 zondag: 8 e zondag van de herfst datum: 11-11-2018 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Matteus 25: 34-40 liederen: Opw 32; ELB 398:1,2,4; Opw 732;

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk

Boekverslag Nederlands Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk Boekverslag Nederlands Mzzlmeiden door Marion van de Coolwijk Boekverslag door een scholier 1824 woorden 12 jaar geleden 7 62 keer beoordeeld Auteur Genre Marion van de Coolwijk Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Lespakket PO bovenbouw. Wijs met woorden

Lespakket PO bovenbouw. Wijs met woorden Lespakket PO bovenbouw Wijs met woorden Wat woorden kunnen doen Deze les gaat over WOORDEN. Woorden zijn onmisbaar. Met woorden kunnen we onze gedachten en gevoelens uiten. Een mens gebruikt per dag ongeveer

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 76: Lucien de Groot In het februari nummer van de USV er aandacht voor Lucien de Groot. Hier leest u wat u nog niet wist over de man achter vele playbackshow

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Mijn naam is Kirsten Sinnema. Ik ben net 19 jaar oud geworden en woon met m'n tweeling zus sigrid en mijn vader en moeder in de Marten Koopalstrjitte.

Mijn naam is Kirsten Sinnema. Ik ben net 19 jaar oud geworden en woon met m'n tweeling zus sigrid en mijn vader en moeder in de Marten Koopalstrjitte. zaterdag, 02 februari 2019 13:01 15 vragen aan Kirsten Sinnema 1 Wie ben je, hoe oud ben je en waar woon je? Mijn naam is Kirsten Sinnema. Ik ben net 19 jaar oud geworden en woon met m'n tweeling zus sigrid

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5-

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5- LESMATERIAAL BOVENBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 8 Groep 5- LESMATERIAAL CLINICLOWNS, GEEN KINDERACHTIG EFFECT _ GROEP 5-8 In deze handleiding staat de lesbeschrijving voor groep

Nadere informatie

terwijl de maan was nieuw Robert van Dijk

terwijl de maan was nieuw Robert van Dijk terwijl de maan was nieuw Robert van Dijk PERSONEN:, 45 jaar, 27 jaar Muziek. Dat was eentje uit de oude doos: Herb Alpert met Spanish Flea. En wie hebben we op lijn twee? Hallo? Hallo, ben ik er door?

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen.

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Before you leave Met de Before you leave app legde je je herinneringen vast. Helaas moesten we stoppen met de app. We geloven nog steeds

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

K&K. Deel 40 Harald Rook

K&K. Deel 40 Harald Rook K&K Deel 40 Harald Rook Na een maandje overgeslagen te hebben zijn de razende reporters deze maand weer van de partij. Deze keer met recht razende reporters. Ten eerste omdat het 2 voor 12 was wat betreft

Nadere informatie

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder Binnenkort gaan jullie kijken naar Drop of Dronder, een super swingende talentenshow. Muziektalenten strijden met elkaar en de winnaar wordt misschien wel wereldberoemd.

Nadere informatie

Wild breien, een voorstelling voor groep 1 t/m 8 door Fabela-Rozo theaterproducties

Wild breien, een voorstelling voor groep 1 t/m 8 door Fabela-Rozo theaterproducties Wild breien, een voorstelling voor groep 1 t/m 8 door Fabela-Rozo theaterproducties Voor jullie ligt de lesbrief van de voorstelling Wild breien. Het is een voorstelling met aan elkaar gebreide verhalen

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Interview met een tweeling (1) (Nikki en Vos groep 6) Interview met een tweeling (2) (Sil en Len groep 4)

Interview met een tweeling (1) (Nikki en Vos groep 6) Interview met een tweeling (2) (Sil en Len groep 4) Schoolkrant 5 Hoi! Dit is onze nieuwe schoolkrant! Vonden jullie de vorige ook zo leuk?! Wij hebben nu lekker veel weetjes en een super leuk spelletje. De interviews zijn ook heel leuk geworden. Dus heel

Nadere informatie

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni

13/6/2012 TRANSCRIPT RIET INTERVIEW. Sanni 13/6/2012 INTERVIEW TRANSCRIPT RIET Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 30-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 12.00 Eindtijd interview 13.20 Leeftijd

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

K&K. Deel 72: Bram Klein

K&K. Deel 72: Bram Klein K&K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 72: Bram Klein In het april nummer aandacht voor een trainer die al op relatief jonge leeftijd tijdelijk een hoofdklasser uit de zaterdagcompetitie onder zijn

Nadere informatie

Verslag goederen delen 2012/2013

Verslag goederen delen 2012/2013 Verslag goederen delen 2012/2013 Afgelopen jaar heb ik van uw stichting een vracht met hulpgoederen mogen ontvangen. Hierbij een verslag van het uitdelen en hartelijke dank namens de ontvangers. Het leven

Nadere informatie

Gesprekken van de straat

Gesprekken van de straat Nadja Hüpscher Gesprekken van de straat Uitgeverij Atlas Contact Amsterdam Antwerpen Arme Joop In het winkelcentrum. Vrouw Wat stond daar een rommel bij Joop. Man Waarom ruimt zij dat dan niet op? Vrouw

Nadere informatie

OUDERE JEUGD. Formulier doelstellingen. Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: Adres: Postcode: Tel: Lezen

OUDERE JEUGD. Formulier doelstellingen. Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: Adres: Postcode: Tel: Lezen Mijn kwaliteiten zijn/ik kan goed: Dit formulier is ingevuld door: Geboortedatum: : Postcode: Tel: Lezen rekenen vertellen sporten / bewegen schrijven dichten humor luisteren schilderen dansen organiseren

Nadere informatie

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie!

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie! Na deze les kun je presenteren in vijf stappen: 1. Kies een onderwerp 2. Bedenk een goede opbouw 3. Verzamel informatie 4. Oefen je presentatie 5. Presenteren maar! 8 Vertel je verhaal Regelmatig moet

Nadere informatie

1. Luisteren. 2. Luisteren

1. Luisteren. 2. Luisteren 1. Luisteren Lees eerst de zinnen 1 t/m 5. 1. Maria komt uit het zuiden van Brazilië. 2. Maria heeft twee zussen en een broer. 3. De vriendin van Maria heet Jaap. 4. Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Daniël 6 Leven met overtuiging 2 maart 2014 Voor de leeuwen gegooid

Daniël 6 Leven met overtuiging 2 maart 2014 Voor de leeuwen gegooid Preek I Vanavond gaat het over de leeuwenkuil. Ik moet eigenlijk zeggen: over twee leeuwenkuilen. Twee? Ik zal uitleggen hoe dat zit. Eerst gaan we naar de eerste leeuwenkuil, die van Daniël. Laten we

Nadere informatie

Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann. 10 December 2008

Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann. 10 December 2008 Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann 10 December 2008 Agenda Inleiding Hoe is het feest gevierd? Sinterklaas en bestedingen Cadeaus en tevredenheid

Nadere informatie

Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland.

Interview met Marco Hemelrijk. Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Marco nooit te laat voor een feestje. -M; Nooit te laat voor een feestje inderdaad. Marco

Nadere informatie

In de buurt. hoofdstuk. De meeste steden in Nederland. bestaan uit verschillende buurten. Kleine stukjes stad die net even anders

In de buurt. hoofdstuk. De meeste steden in Nederland. bestaan uit verschillende buurten. Kleine stukjes stad die net even anders hoofdstuk 1 In de buurt De meeste steden in Nederland bestaan uit verschillende buurten. Kleine stukjes stad die net even anders zijn dan de rest van de stad. Een buurt heeft meestal een eigen supermarkt

Nadere informatie

Rapport Tevredenheidsmeting Niet-geïndiceerde Dagopvang Appingedam

Rapport Tevredenheidsmeting Niet-geïndiceerde Dagopvang Appingedam Rapport Tevredenheidsmeting Niet-geïndiceerde Dagopvang Appingedam Inleiding Voor u ligt het rapport met de uitkomst van de tevredenheidsmeting uitgevoerd door de afdeling BK&I van ZhgN onder deelnemers

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

BEGINNERSCURSUS DAG 1

BEGINNERSCURSUS DAG 1 1 BEGINNERSCURSUS DAG 1 A. FORCING Voorstelling B. GRAMMATICA Persoonlijke Voornaamwoorden Werkwoord: Infinitief en stam Hebben en Zijn C. CONVERSATIE Kennismaken 2 Zich voorstellen 1. Voornaam: Ik heet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen 1 Les 1: Hobby Thema 7: Vrije tijd 1 Heeft u een hobby? Ja, ik heb een hobby Welke hobby heeft u? Mijn hobby is kleren naaien Wat doet u graag? Ik kijk graag naar de tv. Waar houdt u van? Ik houd van mooie

Nadere informatie

Dat hoor je mij niet zeggen!

Dat hoor je mij niet zeggen! Dat hoor je mij niet zeggen! WOUTER VAN WINGERDEN & PEPIJN HENDRIKS Dat hoor je mij niet zeggen! 2015 Thomas Rap amsterdam Het is misschien een cliché, maar het is wel waar! INHOUD Hier, voor je verzameling

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

De band zet te tune weer in. Ze zijn voor geen gat te vangen! Zwart komt op. Ze lijken als twee druppels water op elkaar!

De band zet te tune weer in. Ze zijn voor geen gat te vangen! Zwart komt op. Ze lijken als twee druppels water op elkaar! SCÈNE 3 TWEELINGEN De band heeft ongegeneerd en met zichtbaar plezier naar de scène op het videoscherm staan kijken. Jack komt met veel flair op. Met n onderdrukte lach nemen de muzikanten hun plaatsen

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie