K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen"

Transcriptie

1 K & K Deel 81: Gerrie Brasjen In deze editie vragen wij uw aandacht voor een vrouw waar USV altijd een beroep op kan doen. Je leest hier alles over de streken van broer Harm, woningkraken, wasmachine en nog veel meer over het toch wel zeer bewogen leven van Gerrie Brasjen. Mede met dank aan Bertus voor het halen van de versnaperingen, zodat Gerrie zich volledig kon concentreren op de vragen. Hier het verslag van een gezellige avond aan de van Diemenstraat. Naam: Gerritdina Jantina Klein-Ganseij. Bijnaam: Ik heb geen echte bijnaam. Geboortedatum: Ik ben geboren op 19 juli Geboorteplaats: Ik ben geboren in Zwolle Kerspel, dat is wat tegenwoordig Zwolle zuid is. Vervolgens zijn we naar Berkum verhuisd. Ik was 14 toen ik Bertus leerde kennen. Op mijn 16 e zijn we getrouwd en een paar maanden later werd onze zoon Bennie geboren. Noodgedwongen woonden we toen nog bij mijn ouders. Met zijn drieën op een kamer van nog geen 3 x 3 meter. Er was in het huis een grote slaapkamer, maar broer Harm wilde deze niet afstaan. Hij was de enige jongen en vond dat hij recht had op deze slaapkamer. Na een tijdje hebben we een woning gekraakt. Het was een pand waarvan we wisten dat het leeg kwam te staan. De bewoners die het pand zouden verlaten kenden ons goed. Zodra zij eruit waren, zijn wij er zonder toestemming van de woningbouwvereniging in getrokken. Zo links en rechts hadden we wat spulletjes bij elkaar gescharreld en zo woonden we voor het eerst op onszelf. Na bemiddeling hebben we het daarna gewoon kunnen huren. Vervolgens zijn we naar een grotere woning in de Bolle Briest gegaan. Dat is in de buurt waar nu het belastingkantoor staat. Daar hebben we een jaar of 7 gewoond. Toen kwam Bertus op het idee, dat we wel eens naar Nieuwleusen zouden kunnen gaan. We hebben toen een advertentie geplaatst met daarin de vraag of iemand zich geroepen voelde om met ons van woning te ruilen. Hierop kwam een positieve reactie en aangezien de woningbouwverenigingen uit Zwolle en uit Nieuwleusen het geen probleem vonden heeft de ruil plaatsgevonden. Het is echter wel een ramp, als je in een dag over moet. Al onze spullen stonden al in huis, terwijl we alles nog moesten sauzen en schilderen. Ik denk dat we hier nu zo n 25 jaar wonen. Partner: Albertus Brasjen. Waar heb je hem leren kennen: Voor een andere kijk op USV-ers.

2 Dat was bij De Karre hier in Nieuwleusen. Ik was toen 14 jaar en Harm nam mij altijd stiekem mee. Van mijn ouders mocht ik nog niet gaan. Maar wanneer mijn vader op zondagmiddag een uurtje ging slapen, ging ik er gauw met Harm vandoor. Wat dacht je toen je hem voor het eerst zag: Ik zou het zo niet meer precies weten. Ik vond hem wel meteen heel leuk, maar ik ben een grote schijterd en durfde niet op hem af te stappen. Harm had dat in de gaten en pakte mij ineens op en zette me zo bij Bertus op schoot. En vanaf het eerste moment klikte het. Kinderen: Bennie ( ), Sonja ( ) en Dinie ( ). ( De oplettende lezer zal het opgevallen zijn dat het in huize Brasjen drie dagen achter elkaar feest is. red.) Broers en zussen: Ik kan je zo de leeftijden niet vertellen hoor, maar hier wel de namen: Roelie, Harm, Jannie, Tonnie, Ria, Dicky en Geke. Huisdieren: Op dit moment hebben we een geweldige hond die luistert naar de naam Kyara. Opleiding: Nee die heb ik niet gehad. Toen ik van school kwam moest ik gelijk mijn moeder helpen in de huishouding. Mijn vader moest hiervoor nog speciaal toestemming voor vragen, zodat ik niet naar en vervolgopleiding ging. Ik kookte altijd voor het hele gezin. Auto: Ik heb zelf geen rijbewijs, maar we hebben een audi 80. Werk: Zoals gezegd kon ik gelijk bij mijn moeder het huishouden doen, echter dat leverde niets op. Daarnaast had ik nog wat andere huisjes daar verdiende ik wat mee. Verder heb ik een tijdje bij de Spar in Zwolle gewerkt, totdat ik Bertus leerde kennen, toen was het gauw gedaan met het werken, ik werd dus zwanger en kreeg de zorg voor Bennie. Later heb in zo af en toen nog wel eens wat kantoren schoongemaakt in de avonduren. Hier is het qua werk bij gebleven. Met name de zorg voor Sonja houdt me nog steeds thuis. Voetballoopbaan: Alhoewel het eigenlijk wel zou moeten, heb ik nooit aan sport gedaan. Kun je je nog een mooi moment herinneren: De toernooien die we met het elftal van Bertus speelden in Hattem waren altijd een groot feest. Tijdens dat toernooi wisselenden we spelers uit met Rohda Raalte. Zo kon het voorkomen dat onze keeper Gert Hilbrink bij de tegenstander in het doel stond. Wat verwacht je van het eerste dit seizoen:

3 Ik verwacht toch echt een kampioenschap. Hoogtepunt: Dat is de geboorte van onze kleindochter Lynn. Zij is de dochter van Bennie. Dieptepunt: Dat is absoluut het overlijden van Bennie al bijna 2 jaar geleden. Bewondering voor: Mijn schoondochter, Ik neem mijn petje voor haar af. Ze staat er na het overlijden van Bennie helemaal alleen voor met haar dochtertje. Ik vind dat ze het allemaal heel erg goed doet. Mooiste tenue: Qua voetbal zou ik het echt niet weten. Maar ik vind een combinatie van een spijkerbroek en een colbertjasje erg mooi. Ik bedoel dan niet het (enige) groene jasje van Bertus. Lelijkste tenue: Van die strakke leggings waarin je kunt liplezen. Favoriete andere sport: Ik vind het heel erg leuk om darten op TV te kijken. Verder kijk ik wel mee met Bertus naar de verschillende voetbalwedstrijden. Favoriete club: Eigenlijk ben ik voor Ajax, Bertus ook en Bennie was altijd voor Feyenoord. Als Ajax en Feyenoord dan tegen elkaar speelden was het een grote strijd bij ons in huis. Op dat moment werd ik voor Feyenoord en trok ik partij voor Bennie. We hebben zelfs Ronnie Rijkhoek nog een tijdje bij ons in huis gehad. Hij was voor PSV. Dat werd helemaal een drama tijdens de onderlinge confrontaties. Beste eigenschap: Ik denk dat ik wel zorgzaam en meegaand ben. Ik sta ook altijd wel voor iedereen klaar. Slechtste eigenschap: Ik kan donders eigenwijs zijn. Waar kunnen we je voor wakker maken: Ik slaap heel slecht en ben elk half uur wel wakker, dus als ik al een keer slaap, laat me dan maar lekker liggen. Tijdschriften / Kranten: Ik lees alleen de krant. Favoriete muziek: Dat is toch voornamelijk Nederlandstalig. Jan Smit is mijn favoriet. Favoriete t.v. programma:

4 Ik ben gek op spelprogramma s en quizzen. Favoriete internetsite: en Favoriete vakantieland: Ik ben nog nooit op vakantie geweest. En wat dacht je van de Cauberg dan voegt Bertus er aan toe. Nee Bertus dat was een dagje uit, s avonds gewoon weer in je eigen bedje Lievelingsgerecht: Ik houd van de gewone ouderwetse stampotten. Ook een balletje saté of een Chinese rijsttafel vind ik lekker. Favoriete drank: dat is toch wel een biertje. Alhoewel ik cola berenburg ook wel heel erg lekker vind, echter dat stijgt me al snel naar het hoofd. Hobby s: Absoluut de bingo. Maandag en woensdag zijn de vaste dagen dat ik naar de bingo ga. Zowel in Oudleusen als in Witharen. Mooiste man behalve dan natuurlijk je eigen man: Dat is Vin Diesel van de film The fast and the furious. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Iedereen mag komen. Wens of droom: Ik zou graag een kleinzoon willen. Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Ik vind Chuck Norris ( bekend van de karate en andere vechtsport films) een fantastische vent. Eerst maar eens een bakkie koffie drinken, daarna zien we wel weer. Wat is je grootste blunder: Ik was op een verjaardag van mijn zus Dicky. Ze kreeg een grasmaaier en ik dacht na wat borrels wel even voor te doen hoe dat werkte. Totdat ik in de gaten kreeg, dat ik tegels aan het maaien was Verder hadden we eens een muis hier in huis. Ik ben daar zo bang voor dat ik op de wasmachine sprong. Echter dat ding had wieltjes en schoof opzij, met als gevolg dat ik ernaast lag. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen: Ik zou er dan voor zorgen dat er op alle gebieden van de zorg ( gehandicapten, ouderen etc.) meer geld kwam. Hier is het geld echt hard nodig. Waar geef je het meeste geld aan uit: Aan de dagelijkse boodschappen en de kinderen.

5 Hoe zie je de toekomst van USV: Op USV is helemaal niets aan te merken. Ik hoop alleen dat het aantal elftallen nog eens zal groeien. Zou er nog iets moeten veranderen bij USV: Ik zou gelijk de bar vernieuwen. De bovenkant moet vlak zijn, dat is een stuk praktischer schoonmaken. Verder is het meubilair ( tafels en stoelen ) ook wel aan vervanging toe. Wat wil je verder nog kwijt: Ik heb ooit eens aangegeven bij USV dat een kinderhoek in de kantine wel gewenst zou zijn. Dit zou toen ook opgepakt worden, echter heb ik er nooit iets van weer gehoord.

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker K & K Deel 75: Roel Kooiker Van verschillende kanten werden we al aangesproken of K&K al gauw weer eens in de USV er te vinden zou zijn. Door geboorte van een kleine K, studie, drukte op het werk etc..

Nadere informatie

K&K Deel 39 Janneke Koning

K&K Deel 39 Janneke Koning K&K Deel 39 Janneke Koning Wij van K&K vonden het de hoogste tijd worden om weer eens een dame aan de tand te voelen. In dit kerstnummer en tevens laatste editie van het jaar 2000 vragen wij dan ook uw

Nadere informatie

Deel 68: Aalt de Weerd

Deel 68: Aalt de Weerd Deel 68: Aalt de Weerd Zo daar zijn we weer met een splinternieuwe K&K. Ditmaal bij het broertje van Willem; Aaltje; Leida; Alie; Roelof ; Hennie; Jennie; Gerrie; Minnie ; Jopie. Over het wakker maken

Nadere informatie

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld K&K Deel 38 Sieme Harreveld Deze maand zijn K & K op bezoek geweest bij de voorzitter van het jeugdbestuur. Er wordt wel eens gezegd dat je geen twee dingen tegelijk kunt doen. Dit kan ik niet helemaal

Nadere informatie

K&K. Deel 31 :Julius Elders

K&K. Deel 31 :Julius Elders K&K Deel 31 :Julius Elders In het laatste nummer van dit jaar zijn wij van K & K op bezoek geweest in Balkbrug. In de begin jaren van USV was het de normaalste gang van zaken om op de fiets naar "De Balk"

Nadere informatie

Deel 65 Klaasje van Zuidam.

Deel 65 Klaasje van Zuidam. Deel 65 Klaasje van Zuidam. Hieronder het verslag van een avondje aan het Margrietplein. Wilt u alles weten over de namen van haar kinderen, het shirt met nr.7 en nog veel meer, lees dan gauw verder over

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 84: Petra Massier Voor alweer deel 84 van K&K zijn we op bezoek geweest aan het Dinkelland. Hier was Petra Massier onze gastvrouw. Hier het verslag van een gezellige

Nadere informatie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie Deel 69: Harm Klein Ganseij Alweer een nieuwe aflevering van K&K. Deze keer zijn we beland in de plaatselijke dierentuin aan de Burg. Bosch Bruisstraat nummer 29. Lees verder om te achterhalen wat we daar

Nadere informatie

K&K. Deel 37 Ard Kremer

K&K. Deel 37 Ard Kremer K&K Deel 37 Ard Kremer In alweer de derde editie van dit jaar vragen wij uw aandacht voor een ex K. 34 keer zat hij aan de andere kant van de tafel. 34 keer is hij op visite geweest. Nu zijn de rollen

Nadere informatie

K&K Deel 88: Henk Talen

K&K Deel 88: Henk Talen K&K Deel 88: Henk Talen Henk Talen is alweer de 88e gastheer/vrouw in de rubriek K&K. Na het lezen van dit interview weten jullie wat je zoal met een gebroken been nog kunt bereiken, verder geeft Henk

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 80: Jan Willem Wildeboer Na een half jaartje afwezig te zijn geweest hier weer een nieuwe aflevering van K&K. Dit maal op (kraam) bezoek bij Jan Willem Wildeboer.

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 76: Lucien de Groot In het februari nummer van de USV er aandacht voor Lucien de Groot. Hier leest u wat u nog niet wist over de man achter vele playbackshow

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 79: Gerko Klein In al weer de laatste USV-er van dit seizoen vragen wij uw aandacht voor een van de USV artiesten. Hoewel hij ook een aardig balletje mee trapt,

Nadere informatie

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben.

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben. Deel 58: Jan Hamers Voor degene die zich afvraag wie is Jan Hamers? Nou hij is degenen die als een soort Hennie Huisman de playbackshow aan elkaar praat. En als het erop aankomt ook nog even als een volleerde

Nadere informatie

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster K&K Deel 36 Dick ten Klooster Voor jullie ligt alweer de tweede editie van K&K in dit nieuwe seizoen. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij onze penningmeester Dick ten Klooster. Het was een avond vol

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij het jongste bestuurslid van de supportersvereniging. Tijdens de wedstrijd PSV - AC Milaan is dit interview afgenomen. Met soms meer oog

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

K&K. Deel 8: Henk Wink

K&K. Deel 8: Henk Wink K&K Deel 8: Henk Wink In de november editie van de U.S.V'-er vragen wij deze keer uw zeer gewaardeerde aandacht voor de voorzitter van het jeugdbestuur: Henk Wink. Deze al wat kalende veel etende Feyenoord

Nadere informatie

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl.

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl. Deel 61 Peter Boeve Dit seizoen beginnen we zoals we vorig seizoen zijn geëindigd, namelijk met een prominent. Evenals Gerrie Muhren hebben we ook Peter Boeve tijdens de laatste trekking van de superverloting

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Deel 59:Evert Kuterman

Deel 59:Evert Kuterman Deel 59:Evert Kuterman Dit maal een K&K op een niet alledaagse locatie. Eentje om van te smullen. Wat is het geval. Onze gastheer Evert Kuterman had het plan opgevat om niet de catering bij hem thuis te

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Deel 70: Hans Voskamp

Deel 70: Hans Voskamp Deel 70: Hans Voskamp Ook in 2005 proberen we jullie elke USV er weer te voorzien van een aflevering van K&K. USV zit in een jubileum jaar, dat kun je ook van K&K zeggen. In januari 1995 is deze rubriek

Nadere informatie

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar Vandaag hebben we alweer ons voorlaatste interview van dit seizoen. Alex is weer terug uit Zweden en er is gelukkig geen koffietafel bij Zus, zodat we weer op onze eigen stek het interview kunnen houden.

Nadere informatie

K&K. Deel 72: Bram Klein

K&K. Deel 72: Bram Klein K&K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 72: Bram Klein In het april nummer aandacht voor een trainer die al op relatief jonge leeftijd tijdelijk een hoofdklasser uit de zaterdagcompetitie onder zijn

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Mijn leven geschreven

Mijn leven geschreven Mijn leven geschreven Biedt ondersteuning bij het op papier zetten van uw eigen levensverhaal. Zo blijven uw eigen verhalen bewaard voor uw naasten. woord vooraf 1 Woord vooraf In ieder mens schuilt een

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman K&K Deel 30: Bennie Schuurman Door omstandigheden waren we de vorige USV-er niet van de partij. Deze maand echter vonden we Bennie Schuurman bereidt om ons een avond te ontvangen. Hieronder het verslag

Nadere informatie

K&K. Deel 40 Harald Rook

K&K. Deel 40 Harald Rook K&K Deel 40 Harald Rook Na een maandje overgeslagen te hebben zijn de razende reporters deze maand weer van de partij. Deze keer met recht razende reporters. Ten eerste omdat het 2 voor 12 was wat betreft

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Ontmoeting. gezondnu.nl

Ontmoeting. gezondnu.nl Ger van der Gaast (64) weet sinds 2010 dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis in Utrecht. Als voormalig docent verpleegkunde volgt Ger zijn eigen zorg kritisch.

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim K & K Deel 87: Sijbe Pluim In deze aflevering van K&K zult u nader kennis maken met Sijbe Pluim. U leest hier alles over Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen. Of weet u misschien

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas K & K Deel 83: David Tas In het eerste nummer van seizoen 2007/2008 gaan we ook vrolijk verder met onze rubriek. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij de nieuwe medeleider van ons vlaggenschip: David Tas.

Nadere informatie

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant K&K Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen. En dat met een nieuwe trainer voor de eerste selectie.

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Deel 71: Petra van Galen

Deel 71: Petra van Galen Deel 71: Petra van Galen In het maart nummer van de USV-ér aandacht voor een van de speelsters in de aanstaande revue. Tijdens de playbackshow hebben al een live optreden van haar kunnen aanschouwen, dus

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Naam bewoner: Informatie over geboorte bewoner. Ouderlijk huis

Naam bewoner: Informatie over geboorte bewoner. Ouderlijk huis Naam bewoner: Informatie over geboorte bewoner Wat weet je over de geboortedag van de bewoner? Kan je iets vertellen over de geboorteplaats? Had de naam van de bewoner een speciale betekenis? Werd er aan

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd?

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Jaecques nu een contract heeft getekend bij Circus Renz? Hans Wolffenbuttel meteen vroeg wat

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS Gedichten Muitgeverij m armer Mmarmer Mmarmer M INHOUD KANTOOR Ode 13 Wat we zeiden toen we het ons nog herinnerden 14 Ze hebben het beste met ons

Nadere informatie

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR Dit is het kraambezoekboek van Dit ben ik... ruimte voor een foto de 1 e (toonbare) foto s van mij ruimte voor een foto Ik ben geboren op datum: tijd: plaats: mijn gewicht:

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over.

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je merkt dat je onzichtbaar bent geworden. Wat ga je doen? Hoe voel je je? Schrijf er een verhaaltje over. Stel: je komt een fee tegen en je mag één wens doen. Wat zou je wensen? Wat zou er daarna gebeuren? Hoe zou je je voelen? Schrijf hier een kort verhaaltje over. Stel: je wordt op een ochtend wakker en

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 De laatste jaren pendelt Helen gewoon op en neer tussen haar woning in Monnickendam en haar interieurzaak in Edam,

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Deel 51: Dik Runherd

Deel 51: Dik Runherd Deel 51: Dik Runherd Voor u ligt het laatste interview van dit seizoen. We zijn op bezoek geweest in Balkbrug alwaar trainer/ speler Dik Runherd woont. U komt nu te weten waar Dik was tijdens het kampioensfeest

Nadere informatie

Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld?

Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld? Ruth op de akker van Boaz. Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld? Ruth 2:1 1 Nu had Naomi een bloedverwant van de kant van haar man, een zeer vermogend man, uit het geslacht van Elimelech,

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie