K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K & K Voor een andere kijk op USV-ers."

Transcriptie

1 K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 76: Lucien de Groot In het februari nummer van de USV er aandacht voor Lucien de Groot. Hier leest u wat u nog niet wist over de man achter vele playbackshow successen. Veel leesplezier. Een ongewone vraag aan het begin van dit interview: Waar wil je het vanavond niet over hebben en waarom niet: Dat wilde ik nu net zeggen. We gaan het niet hebben over de door mij te maken DVD van de revue. Hier heb ik al de nodige ellende mee gehad en nog steeds lukt het me niet deze goed op een schijfje te krijgen. Ik heb wel het idee dat het einde in zicht is. Dus wie weet. Naam: Lucien Franciscus Maria de Groot Bijnaam: Dat zijn er twee vanuit de jaren 60, 70. De eerste is Lucille Ball, naar de gelijknamige serie uit de jaren 60. De ander is Luis. Men had bedacht dat Lucien is het Spaans Luis was. En op zijn Nederlands ben je dan ineens een luis. Geboortedatum: Ik ben geboren op 4 december Geboorteplaats: In Vlijmen ben ik geboren, door schaarste aan woningen ben ik in Rosmalen komen te wonen samen met Diny. Vandaar uit zijn via Kuala Lumpur, Jakarta, en Dalen in Nieuwleusen terecht gekomen. Partner: Dat is Martina Maria Gemma, haar roepnaam is Diny. Waar heb je haar leren kennen: Dat was in Vlijmen, in een horecagelegenheid. Wat dacht je toen je haar voor het eerst zag: Die ziet er goed uit Kinderen: We hebben drie kinderen. Achtereenvolgens zijn dat: Kimberley (17) Vincent (15) en Yentl (9) Broers en zussen:

2 Ik heb drie broers en 2 zussen. De namen zijn Ton, Hans, Marcel, Ine en Brigitte. Hans is helaas veel te vroeg door ziekte overleden. Huisdieren: We hebben een hond met de naam Snuf en een konijn genaamd Knabbel. Ook hebben we eens goudvissen gehad, maar die zijn door de goot gespoeld. Opleiding: Na de lagere school heb ik de MAVO, MEAO en verder vele cursussen gedaan. Waaronder NIMA A en NIMA B. Ik ben overal voor geslaagd of heb het certificaat. Auto: Een Voyager, Vooral de ruimte in deze auto spreekt me aan. Verder ben ik gek van Amerikaanse auto s. De Chrysler 300 C vind ik een schitterende auto. Werk: Na mijn schooltijd ben ik voor 24 maanden in militaire dienst geweest. Na deze periode ben ik gaan werken bij Haagtechno ( Hagemeyer). Hier heb ik 10 jaar gewerkt. Vervolgens heb ik voor Hagemeyer 5 jaar in Azië gewerkt als general manager van allerhande apparatuur en producten. Na dit buitenlandse avontuur ben ik bij Rohill in Hoogeveen aan de slag gegaan. Dit is een telecommunicatiebedrijf. Via TFK in Capelle aan de IJssel en later Barneveld en Selectric in Zwolle ben in op 1 december 2003 een eigen bedrijf begonnen onder de naam Selecsys. We doen in radio communicatie- en draadloze breedbandapparatuur. We zijn gericht op de vakhandel. Op dit moment heb ik 7 mensen in dienst. Voetballoopbaan: Ik ben begonnen in de jeugd van Vlijmense Boys. Daar heb ik het geschopt tot het eerste. Ik was destijds keeper. Tijdens een potje bedrijvenvoetbal kwam men eens een keeper te kort. Toen ben ik in het doel gestaan. Dat is me toen zo goed bevallen, dat ik keeper ben gebleven. Ook heb ik nog 4 jaar gekeept in het eerste van Sprang Cappele. De trainer van Vlijmense boys ging daar naartoe. Ik ben toen maar meegegaan. In mijn buitenlandse avontuur heb ik gespeeld bij een zogenaamd Expatteam Dat was voor de gein. Lekker een potje ballen. Toen ik in Nieuwleusen kwam te wonen, zo n 12 jaar geleden, was er de keus tussen Nieuwleusen of USV. Via Paul Santram, die ik kende uit mijn tijd toen ik bij Rohill in Hoogeveen werkt, ben ik bij USV terecht gekomen. Ik ben in het 4 e begonnen. Maar al gauw speelde ik in het achtste bij jongens als Scholten en Lensen. Inmiddels is dit het huidige 4 e elftal. Kun je je nog een mooi moment herinneren: Eigenlijk heel weinig. Een kwartier na de wedstrijd weet ik de uitslag vaak al niet meer. Wat ik altijd wel erg leuk vond was het internationale toernooi in Bangkok. Wij deden daar met ons Expatteam aan mee en we speelden tegen Thai, Chinezen, en er kwamen zelfs Canadezen. Het niveau was echter zoals hier het Horeca toernooi. Wat verwacht je van het eerste en het tweede in dit seizoen: Eigelijk verwacht ik niets anders dan het kampioenschap. Het moet dit jaar maar eens gebeuren. Over het tweede heb ik niet echt een mening. Ik heb ook geen idee waar zo op dit moment staan.

3 Hoogtepunt: Dat is toch de geboorte van de kinderen. De geboorte op zich vind ik niet zo geweldig, maar wel het moment dat de dokter zegt dat het een gezond kindje is. Dieptepunt: Dat zou ik zo niet weten, afgezien van overlijdens gevallen natuurlijk. Bewondering voor: Dat zijn de doorzetters onder de mensen. Verder in het algemeen de Wereldburger Dat zou iedereen eigenlijk moeten zijn. Mooiste tenue: Lichtblauwe shirts met witte broeken Lelijkste tenue: Alles met strepen in de breedte. Dat kleed absoluut niet. Ik vraag me overigens wel al, of jullie nu echt onderzoek hebben gedaan of de gemiddelde USVér hier nu zo geïnteresseerd in is. Favoriete andere sport: Ik vind het leuk om te tennissen en te golfen. Echter doe ik het maar een paar keer per jaar vanwege tijdgebrek. De meeste sporten vind ik wel leuk om naar te kijken. Favoriete club: Van jongs af aan ben ik met Ajax opgegroeid. Beste eigenschap: Ik geef niet gauw op. Slechtste eigenschap: Dat ik niet snel opgeef is tevens mijn slechtste eigenschap. Waar kunnen we je voor wakker maken:. Laat mij maar lekker liggen. Tijdschriften / Kranten: Het Financieel dagblad, soms de Telegraaf. Verder vakliteratuur en we hebben de leesmap. Favoriete muziek: Eigenlijk van alles wel. Robbie Williams vind ik wel goed. Ook Phil Collins vind ik geweldig. Favoriete t.v. programma: Nova, Netwerk, zeg maar alle actualiteitenprogramma s. Verder sport en kijk ik geregeld naar Discovery. Favoriete internetsite:

4 Ik zoek op wat ik denk nodig te hebben, maar een site waar ik steeds naar terugkeer heb ik niet. Favoriete vakantieland: Ik ben een keer of 3 voor zaken naar Amerika geweest. Dat heeft toch wel indruk op me gemaakt. Daar zou ik nog wel eens een keer willen rondtrekken. Lievelingsgerecht: Dat is Noord-Indiaas. En dan wel de scherpe variant. Het liefst in een restaurant. Want thuis krijg je dit echt niet voor elkaar. Favoriete drank: Dat ligt eraan. De ene keer een biertje, de andere keer een wijntje of cognac. Hobby s: Voetbal natuurlijk en verder het maken van een video reportage. Dan bedoel ik puur het opnemen en niet het monteren. Dat is min of meer noodzakelijk kwaad. Verder af en toe muziek maken. Mooiste vrouw behalve dan natuurlijk je eigen vrouw: Dat zijn er wel een paar honderd. Ik heb zo niet iemand die echt mijn favoriet is. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Ik nodig nooit iemand uit. Men komt altijd vanzelf. Maar als je bedoelt wie er niet in komt, moet ik je teleurstellen. Er is zo niemand waarvan ik zeg dat ie niet mag komen. Wens of droom: Dat is natuurlijk een goede gezondheid, maar wie wil dat nu niet. En als je iets nastreeft en het lukt ook nog dan ben ik tevreden. Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Een zakelijk iemand als Bill Gates. Ik ben wel benieuwd hoe hij zijn dag in deelt. Hij smijt tenslotte met geld voor allerlei goede doelen. Met hem zou ik dus wel eens een dagje willen optrekken Wat is je grootste blunder: Dat was tijdens een zeg maar..chinese nieuwjaarsborrel in Kuala Lumpur. Diny was zo n beetje uitgeteld van Kimberley. Ik moest naar die borrel toe en het is daar de gewoonte om met zijn allen te proosten. Men drinkt dan dure cognac met heel veel water. Van die grote pullen. Smaakt ook voor geen meter. Ik had me goed voorgenomen het bij eentje te laten ivm de aanstaande bevalling. Aan alle tafels zaten klanten van me en het is normaal om bij alle tafels het glas te heffen. Ik had afgesproken bij 1 tafel te proosten. Maar daarna kon ik er dus niet onderuit om ook bij de andere tafels langs te gaan. Chinezen zijn daar nogal gevoelig voor. Met als gevolg dat ik aan het eind van de avond zo dronken als een tor was. Ze hebben me in een auto gesleept en naar huis gebracht. De bevalling was godzijdank toch nog een tijdje later. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen:

5 Ik zou alle politieke partijen opdoeken en er 2 oprichten. Net als in Amerika, met Democraten en republikeinen. We hebben nu teveel verschillende smaken, dat komt de besluitvorming niet ten goede. Ook de Tweede Kamer zou ik qua aantal met de helft verminderen. Waar geef je het meeste geld aan uit: Die zit hier naast me ( Diny red) Dat zijn dus de dagelijkse vaste lasten. Hoe zie je de toekomst van USV: Ik heb het idee dat je dit niet zelfstandig volhoudt met 300 leden. Ik zie in de toekomst wel een samenwerking met een andere vereniging uit de gemeente Dalfsen. Op zichzelf genomen zie ik voor de USV groep wel een gouden toekomst. Er wordt hier naast het voetbal ontzettend veel gedaan, wat het verenigingsleven alleen maar ten goede komt. Wat zijn je taken binnen USV op dit moment: Officieel ben ik lid van de technische commissie jeugd. Ik heb er eigenlijk geen meer tijd voor, moet ik eerlijk bekennen. Sterker: Wessel en Gerjan trekken de kar. Denk je dat je de aanstaande playbackshow weer gaat winnen: Daar ga ik wel van uit. USV 4 gaat altijd voor de winst. We doen het weer live. Ik ben echter bang dat we van onze leider de heer Scholten niet mogen winnen. Hij zegt dit jaar te stoppen met voetbal en wil bescheiden, zoals hij is, afscheid nemen. Wat verwacht je van Nederland op de WK in Duitsland: Het is een jonge groep, niet zo arrogant, wat dat betreft is het al positief te noemen in vergelijking met voorgaande toernooien. Ik roep dan ook al jaren om niet te kijken, maar doe het toch altijd. Wat wil je verder nog kwijt: Nog een biertje jongens? ( nou nog eentje dan, het is nu kwart over een dus tijd om zo op te stappen, straks wacht weer een werkdag )

Deel 68: Aalt de Weerd

Deel 68: Aalt de Weerd Deel 68: Aalt de Weerd Zo daar zijn we weer met een splinternieuwe K&K. Ditmaal bij het broertje van Willem; Aaltje; Leida; Alie; Roelof ; Hennie; Jennie; Gerrie; Minnie ; Jopie. Over het wakker maken

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Onderzoek werknemers met kanker

Onderzoek werknemers met kanker Onderzoek werknemers met kanker Dinsdag 15 april 2013 Over dit onderzoek Dit onderzoek is gehouden in samenwerking met de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Aan het onderzoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2014-2015. Beste vrijwilligers! In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te vinden: - Lintje voor Marij van Bokhoven

Nadere informatie

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten Naam interviewer: Thom Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in verzorgingstehuis) Datum interview: 22 mei 2012

Nadere informatie

Mijn zoon Julius is de peacemaker. Hij heeft me bevrijd

Mijn zoon Julius is de peacemaker. Hij heeft me bevrijd Help, de hulp. Over boenen, briefjes en ongemak Vaderdag? Opadag! Jonge mannen met hun kleinkinderen Waarom Twitter ons gelukkig maakt. Of niet Allememachies : de humor van Bas van Toor Mijn zoon Julius

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig

2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig 2008 Daan Als je drugs gebruikt, ben je niet met je toekomst bezig Daan(fictieve naam) stapte in 2008, van Le Puy-en-Velay naar Santiago de Compostela en Finisterra met begeleider Max In het begin wist

Nadere informatie

Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven

Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven 20-11-2014 Ik verlangde ernaar opnieuw verliefd te worden op het vak, mijn vrouw en het leven Vier jaar geleden aarzelde hij even of hij wel moest doorgaan in zijn vak. Na een korte periode van somberheid

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Het begon met vrijwilligerswerk voor de Vrijzinnig Christelijke Jeugdcentra

Het begon met vrijwilligerswerk voor de Vrijzinnig Christelijke Jeugdcentra Hennie Ploeg woont twee huizen verderop en heeft net als ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gevolgd. Zij begin jaren vijftig en ik eind jaren negentig. In het kader van de viering

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

ná de kalender van de binnenvest

ná de kalender van de binnenvest 1 2 3 ná de kalender van de binnenvest 29 november 2007: burgemeester Lenferink ontvangt het eerste exemplaar van de kalender On the road off the road uit handen van Rosa. 1 2 3 fotografie 1 2 Ronald

Nadere informatie

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD?

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD? 6 Tekst: Gert-Jan Van Zoggel, Wilma Willemse, Roel Kuilder Fotografie: Frank Zwinkels Is er leven na MSD? Het bericht van MSD om haar vestiging in Oss grondig te reorganiseren, sloeg in de zomer van 2010

Nadere informatie

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013.

INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. INTERVIEW MET DE PRINS VAN ORANJE EN PRINSES MÁXIMA IN DE AANLOOP NAAR DE TROONSWISSELING OP 30 APRIL 2013. Koninklijke Hoogheden, we zijn hier in uw toekomstig werkpaleis. Over twee weken bent u Koning

Nadere informatie

Gemaakt door: Kelly.

Gemaakt door: Kelly. De kanjertraining. Gemaakt door: Kelly. Inhoud. Inhoud. 1 Inleiding. 2 Wat is de Kanjertraining? 3 Hoe en wanneer is de Kanjertraining ontstaan? 4 Wanneer ga je naar de Kanjertraining? 6 Welke stappen

Nadere informatie

Formulier persoonsgegevens

Formulier persoonsgegevens Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Miljonair VorBeginers

Miljonair VorBeginers Miljonair VorBeginers Door:Tom DingjanenEduardKelderhuis Dit is een uitgave van Avantix SARL. Copyright Avantix SARL 2011 Grand Rue 60 L 1660 Luxembourg Company Register B-90.853 Auteurs: Tom Dingjan &

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Persoonsgegevens Naam interviewer Magda Naam geïnterviewde Flora Pseudoniem geïnterviewde Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Zaandam Kogerveld, in het huis van de geïnterviewde. Begintijd

Nadere informatie

Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord. Op Eigen Kracht-training 2014 1

Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord. Op Eigen Kracht-training 2014 1 Samen sterk door Op Eigen Kracht Op Eigen Kracht-deelnemers aan het woord 1 Voorwoord Hoe ervaren deelnemers de Op Eigen Kracht-training? Wat leren zij tijdens de tien bijeenkomsten? En wat doen zij er

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

SPONSORBIJEENKOMST BOWLINGKAMPIOEN...JUMBO AANVOERDERS GAAN VOOROP IN DE STRIJD DVOL C1 DAN MOT JE INNE ENE GAAN VOETBALLEN

SPONSORBIJEENKOMST BOWLINGKAMPIOEN...JUMBO AANVOERDERS GAAN VOOROP IN DE STRIJD DVOL C1 DAN MOT JE INNE ENE GAAN VOETBALLEN est. 1931 clubblad aflevering 02 van seizoen 2013-2014, gratis voor alle leden van DVOL SPONSORBIJEENKOMST BOWLINGKAMPIOEN...JUMBO DVOL C1 DAN MOT JE INNE ENE GAAN VOETBALLEN AANVOERDERS GAAN VOOROP IN

Nadere informatie

Ik wil een kapsalon!

Ik wil een kapsalon! Ik wil een kapsalon! Da Vinci International Ik wil een kapsalon! Praktisch verhaal voor het opzetten van een eigen kapsalon Uitgeverij Walburg, Zutphen 2005 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Een gewone werkdag..

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPLAN Onno van Gijssel Mei 2013 IT Management Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Curriculum Vitae... 4 3. Zelfportret... 5 4. Reflectie op competenties... 6 4.1

Nadere informatie