Deel 55: Arie Bovenhoff

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel 55: Arie Bovenhoff"

Transcriptie

1 Deel 55: Arie Bovenhoff Voor het laatste nummer van 2002 hebben we een bezoekje gebracht aan het Hoefblad. In het rijtje USV ers daar, woont ook Arie Bovenhoff. Lees gauw wat er volgend jaar op 8 juni op de velden van USV staat te gebeuren. K&K wensen iederen prettige feestdagen en een goed en sportief Naam: Arie Bovenhoff. Ik ben genoemd naar mijn oma Anne. Bijnaam: Nee, nooit gehad of toch Jaren terug was het wanneer ze s morgens bij de KPN goedemorgen Arie zeiden, dan zei ik steevast Ik ben Arie niet ik ben z n tweelingbroer Bob. Zo zijn ze me toen ook een tijd gaan noemen Geboortedatum: Ik ben geboren op 10 januari Geboorteplaats: Aan het Oosterveen in Nieuwleusen. Het huis staat er nu niet meer, maar het was het enige huis aan de rechterkant tussen de Paltheweg en de Bouwmansweg. Er staat nu een transformatorhuisje. Vrouw: Alie van Zetten Waar heb je haar leren kennen: Dat was bij tante Eef (Reuvers) Dat was zo`n beetje mijn tweede moeder. Daar kwam ik Alie tegen. Wat dacht je toen je haar voor het eerst zag: Zal ik vanavond met de jongens mee op pad gaan, of zal ik hier bij Reuvers blijven, waar Alie ook bleef. Samen met een kameraad kozen we voor het laatste die ook wel iemand van de vrouwen op het oog had. Kinderen: Nee niet op naam. Broers en zussen:

2 Ik heb twee oudere broers en een zusje. Wim mijn oudste broer is 51. De oudgedienden van USV zullen hem wel kennen onder de naam zwarte Wim. Hij is een tijd de linksbuiten van USV geweest. Mijn broer Jan is 49. Hij voetbalde ook bij USV. Hij was eigenlijk net te goed voor het tweede, maar kwam net te kort voor het eerste. Hilda is mijn zusje, zij heeft o.a. het damesvoetbal in Nieuwleusen weer van de grond getild. Eerst bij USV geprobeerd, toen die dat niet zagen zitten, is zij naar sv Nieuwleusen gegaan met haar vriendinnen. Later kwam ook bij USV weer een dames elftal. Huisdieren: Op dit moment hebben we een hond genaamd Daisy. Het is een Westy. Ook hebben we twee zebravinken gehad, met de namen Ellert en Brammert. De beestjes hadden een hoof libidogehalte, dus ben ik er mee aan het fokken gegaan. Maar ik wist niet dat wanneer de jongen eruit waren, je het mannetje van het vrouwtje moest scheiden. Gevolg was dat het vrouwtje het mannetje doodpikte. Enige tijd later stierf het vrouwtje als gevolg van de eenzaamheid. Opleiding: Ik ben gevormd op de lagere school bij meester Katerberg. Vervolgens ben ik naar de MAVO gegaan hier aan de Den Hulst. Toen ik hiermee klaar was ben ik gelijk gaan werken bij de Union. Ik ben nog eens begonnen aan de avond HAVO, maar dit heb ik niet afgemaakt. Verder heb ik veel interne opleidingen gevolgd binnen KPN. Werk: Ik ben dus begonnen bij de Union. Eerst in de productie, later op kantoor. Toen ik nog maar net een halve dag op kantoor zat, kreeg ik te horen dat ik in dienst moest. Na mijn diensttijd kon ik gelukkig weer terugkomen. Tijdens een van de reorganisaties kwam mijn baan te vervallen. Na een paar maanden in de WW ben ik via het uitzendbureau bij de PTT gekomen. Wat nu dus KPN Telecom heet. Ik ben daar medewerker projectbesturing. Voetballoopbaan: Ik heb 1 jaar in de D-pupillen gespeeld. Toen ben ik alweer gestopt. Op 21 jarige leeftijd ben ik weer lid geworden. Toen ik mij aanmeldde vroeg Jan Bijker in welk elftal ik wilde spelen. In het 1 e natuurlijk was mijn reactie. Ik werd echter ingedeeld in het 6 e. Het vierde is het hoogste wat ik gehaald heb. Ook kampioenschappen heb ik niet als voetballer beleefd. Wel ben ik eens eerste geworden met het bedrijfsvoetbal. Ik was in het begin middenvelder, maar de laatste jaren steevast verdediger. Vanwege een hernia ben ik 5 jaar geleden gestopt met voetballen. Kun je je nog een mooi moment herinneren: Bij Reuvers waren we eens aan het oefenen voor de playbackshow. Bij het instuderen van de pasjes, schoot mijn klomp uit. Met een mooie boog belande deze door het raam buiten op straat. Janneke Koning die net kwam aanfietsen, kon het projectiel nog net ontwijken. Wat verwacht je van nog het eerste dit seizoen: Ik verwacht toch zeker dat een 7 e / 8 e plaats nog haalbaar moet zijn. Hoogtepunt:

3 De trouwdag was inderdaad de mooiste dag van mijn leven. Op sportief gebied is dat ik eens met de C junioren mee mocht doen, terwijl ik zelf nog in D zat. Dieptepunt: Dat ik niet van Jan Bijker in het eerste mocht. Verder natuurlijk de hernia, waar ik bijna een jaar lang last van gehad heb. Bewondering voor: Alle mensen die altijd weer voor anderen klaar staan, zonder te morren. Tevens voor Wessel Huzen. Als je toch ziet wat hij allemaal voor USV doet. Mooiste tenue: Dat van USV en Feyenoord. Lelijkste tenue: Het uit shirt van Twente. Het lijkt wel of ze connecties hebben met Ruinemans. Verder vind ik Ajax in rode en Feyenoord in witte broeken niet mooi. Favoriete andere sport: Zelf doe ik 1 keer per week aan squash. Om te kijken vind ik de formule 1 mooi. Favoriete club: Dat is Feyenoord. Ik ben overigens nog nooit in de Kuip geweest. Wel heb ik de UEFA cup finale van Ajax tegen Torino gezien. Beste eigenschap: Ik denk dat ik goed kan luisteren. Ik heb een luisterend oor voor degenen die met problemen bij mij komen. Slechtste eigenschap: Ik ben erg ongeduldig. Waar kunnen we je voor wakker maken:. Voor een maaltijd van malse spruitjes, aardappelen en een schnitzel. Laatste boek: Ik ben helemaal geen lezer. Af een toe een tijdschrift is het enige wat ik lees. Favoriete muziek: Dat is de muziek uit de jaren 60 en 70. Verder ben ik gek op synthesizermuziek. Favoriete t.v. programma: Ik kijk elke zondagavond naar Flikken. Ook vanwege de taal. Verder kijk ik naar alle sportprogramma s en Kopspijkers. Favoriete vakantieland: Ik ben de laatste 3 jaar naar Scandinavië geweest. Dat is ons erg goed bevallen. We gaan dan met de caravan. Politiek:

4 Ik het verleden had dit nooit mijn belangstelling. Vanaf de laatste 15 jaar ben ik het toch wat bewuster gaan volgen. Ik vind wel dat Pim Fortuyn het nodige heeft losgemaakt. Ik ben niet partijgebonden. Favoriete drank: Biertje. Hobby s: Ik vind het leuk om achter de computer allerlei dingen uit te figuurlieren. Mooiste vrouw behalve dan natuurlijk je eigen vrouw: Dat is Catherina Zeta Jones, zij was de tegenspeelster in Zorro. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Ik heb aan niemand een hekel, maar mensen die mij onrecht aan doen of die tegen me liegen, komen er niet meer in. Wens of droom: Ik zou het zo niet weten, of het moet zijn dat ik graag nog een keer naar de Noordkaap wil. Maar dat gaat ook zeker nog gebeuren. Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Ik zou wel eens met Willem van Hanegem aan tafel willen zitten. Ik vind het mooi wat die man allemaal uitkraamt. Wat is je grootste blunder: Ik was eens bij Takens en ik was mijn maten kwijt. Opeens dacht ik er een te herkennen. Ik sprong hem om de nek, maar helaas het bleek een ander te zijn die ik helemaal niet kende. Of een bijna blunder. Dat was ook bij Takens. Ik zag daar volgens mij een mooie meid staan met lang haar. Ik was net van plan haar een tikkie op de kont te geven, toen hij zich omdraaide. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen: Ik zou de armoede aanpakken. Verder zou ik alle bewindslieden eens een week in een asielzoekerscentrum laten verblijven. Dat zullen ze echt weten waarover ze praten. Wat zit er op dit moment in je portemonnee: allerlei pasjes van onder andere: bank; staatsloterij; AbvaKabo; groene land, Kemminghausen; squashkaart en verder papier- en muntgeld. Wat is je taak in het jeugdbestuur: Ik ben jeugdsecretaris; ik zorg voor de inkomende en uitgaande post; voor verslaglegging van vergaderingen. Verder vertegenwoordig ik USV op diverse vergaderingen van de KNVB. Heb je nog plannen voor de toekomst van USV: Zoals jullie wellicht weten ben ik op dit moment bezig met het opzetten van een Website. Samen met nog een paar vrijwilligers. Dit kunnen we echter niet alleen. Dit moet veel breder gedragen worden binnen de vereniging. Denk maar aan het beheer wanneer de site klaar is. Er moet telkens nieuwe informatie ( standen programma s

5 etc) op gepubliceerd worden. Dus bij deze nogmaals het verzoek aan de leden die het wat lijkt om hier aan deel te nemen, toch vooral contact met mij op te nemen. ( tel ) Ook al denk je er niets van af te weten, dan zul je zien dat het zo moeilijk niet is. Verder ben ik samen met Arne Meesters; Henri Kamerman en Dirk Douma bezig met de organisatie van een 12 provinciën toernooi. Dit toernooi voor eerste elftallen uit alle provincies wordt volgend jaar voor het eerst gehouden op 8 juni. Ook hoop ik dat we iets structureels kunnen vinden voor de B en C junioren. Iets in de trant van een jaarlijks terugkerend reisje of zoiets. Voor de jongste jeugd is er al heel veel, ook de A-junioren hebben elk jaar hun weekendje weg. We mogen de B en C junioren natuurlijk niet vergeten. Was je niet liever artiest/cabaretier geworden, aangezien je elk USV avond weer een geweldige show in elkaar draait. Het lijkt me echt wel heel leuk om bij een toneel vereniging te spelen. De tijd hiervoor ontbreekt me. Ook werken bij de ClinicClowns spreekt me wel aan. Want immers een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Wat de USV avond betreft ben ik niet de enige die die gekheid allemaal verzint. Ook Richard van Galen kan er wat van. Waar haal je de ideeën voor de optredens vandaan: Als je een beetje rondkijkt, kun je altijd wel wat vinden. Maar onze opzet is ook altijd om het publiek te vermaken. Van die strakke nummers houden wij niet. Het jeugdbestuur is de laatste tijd erg verjongd, hoe pakken zij het op: Ik vind dat ze het goed doen, Je moet de jongens natuurlijk eerst overal wegwijs in maken, maar laat ze maar gaan. Af en toe een beetje bijsturen en het komt helemaal goed. Ik vind dit een positieve ontwikkeling. Hoe zie je USV over tien jaar: Ik weet niet goed wie er in welk elftal voetbalt en tegen die tijd goed genoeg is voor het eerste, maar ik verwacht toch wel een plek in de subtop van de 4 e Klasse. Wat wil je verder nog kwijt: Ik denk dat het voortbestaan van USV aan de aanwas van vrijwilligers ligt. Iedereen die bij USV voetbalt of stopt, zou een nevenfunctie op moeten pakken. Je ziet nu heel veel mensen die verschillende functies bekleden.

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker K & K Deel 75: Roel Kooiker Van verschillende kanten werden we al aangesproken of K&K al gauw weer eens in de USV er te vinden zou zijn. Door geboorte van een kleine K, studie, drukte op het werk etc..

Nadere informatie

K&K. Deel 8: Henk Wink

K&K. Deel 8: Henk Wink K&K Deel 8: Henk Wink In de november editie van de U.S.V'-er vragen wij deze keer uw zeer gewaardeerde aandacht voor de voorzitter van het jeugdbestuur: Henk Wink. Deze al wat kalende veel etende Feyenoord

Nadere informatie

Deel 65 Klaasje van Zuidam.

Deel 65 Klaasje van Zuidam. Deel 65 Klaasje van Zuidam. Hieronder het verslag van een avondje aan het Margrietplein. Wilt u alles weten over de namen van haar kinderen, het shirt met nr.7 en nog veel meer, lees dan gauw verder over

Nadere informatie

Deel 68: Aalt de Weerd

Deel 68: Aalt de Weerd Deel 68: Aalt de Weerd Zo daar zijn we weer met een splinternieuwe K&K. Ditmaal bij het broertje van Willem; Aaltje; Leida; Alie; Roelof ; Hennie; Jennie; Gerrie; Minnie ; Jopie. Over het wakker maken

Nadere informatie

K&K Deel 39 Janneke Koning

K&K Deel 39 Janneke Koning K&K Deel 39 Janneke Koning Wij van K&K vonden het de hoogste tijd worden om weer eens een dame aan de tand te voelen. In dit kerstnummer en tevens laatste editie van het jaar 2000 vragen wij dan ook uw

Nadere informatie

K&K. Deel 31 :Julius Elders

K&K. Deel 31 :Julius Elders K&K Deel 31 :Julius Elders In het laatste nummer van dit jaar zijn wij van K & K op bezoek geweest in Balkbrug. In de begin jaren van USV was het de normaalste gang van zaken om op de fiets naar "De Balk"

Nadere informatie

K&K. Deel 37 Ard Kremer

K&K. Deel 37 Ard Kremer K&K Deel 37 Ard Kremer In alweer de derde editie van dit jaar vragen wij uw aandacht voor een ex K. 34 keer zat hij aan de andere kant van de tafel. 34 keer is hij op visite geweest. Nu zijn de rollen

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 91: Henry Pruik

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 91: Henry Pruik K & K Deel 91: Henry Pruik Ditmaal zijn K&K op bezoek geweest bij een lid van de technische jeugdcommissie. Henry Pruik is zijn naam. Lees hieronder over bussen wassen, Speeltuin t Noorden en nog veel

Nadere informatie

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld K&K Deel 38 Sieme Harreveld Deze maand zijn K & K op bezoek geweest bij de voorzitter van het jeugdbestuur. Er wordt wel eens gezegd dat je geen twee dingen tegelijk kunt doen. Dit kan ik niet helemaal

Nadere informatie

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben.

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben. Deel 58: Jan Hamers Voor degene die zich afvraag wie is Jan Hamers? Nou hij is degenen die als een soort Hennie Huisman de playbackshow aan elkaar praat. En als het erop aankomt ook nog even als een volleerde

Nadere informatie

K&K. Deel 40 Harald Rook

K&K. Deel 40 Harald Rook K&K Deel 40 Harald Rook Na een maandje overgeslagen te hebben zijn de razende reporters deze maand weer van de partij. Deze keer met recht razende reporters. Ten eerste omdat het 2 voor 12 was wat betreft

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 80: Jan Willem Wildeboer Na een half jaartje afwezig te zijn geweest hier weer een nieuwe aflevering van K&K. Dit maal op (kraam) bezoek bij Jan Willem Wildeboer.

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim K & K Deel 87: Sijbe Pluim In deze aflevering van K&K zult u nader kennis maken met Sijbe Pluim. U leest hier alles over Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen. Of weet u misschien

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 84: Petra Massier Voor alweer deel 84 van K&K zijn we op bezoek geweest aan het Dinkelland. Hier was Petra Massier onze gastvrouw. Hier het verslag van een gezellige

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 79: Gerko Klein In al weer de laatste USV-er van dit seizoen vragen wij uw aandacht voor een van de USV artiesten. Hoewel hij ook een aardig balletje mee trapt,

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen K & K Deel 81: Gerrie Brasjen In deze editie vragen wij uw aandacht voor een vrouw waar USV altijd een beroep op kan doen. Je leest hier alles over de streken van broer Harm, woningkraken, wasmachine en

Nadere informatie

Deel 70: Hans Voskamp

Deel 70: Hans Voskamp Deel 70: Hans Voskamp Ook in 2005 proberen we jullie elke USV er weer te voorzien van een aflevering van K&K. USV zit in een jubileum jaar, dat kun je ook van K&K zeggen. In januari 1995 is deze rubriek

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas K & K Deel 83: David Tas In het eerste nummer van seizoen 2007/2008 gaan we ook vrolijk verder met onze rubriek. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij de nieuwe medeleider van ons vlaggenschip: David Tas.

Nadere informatie

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM

K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij het jongste bestuurslid van de supportersvereniging. Tijdens de wedstrijd PSV - AC Milaan is dit interview afgenomen. Met soms meer oog

Nadere informatie

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl.

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl. Deel 61 Peter Boeve Dit seizoen beginnen we zoals we vorig seizoen zijn geëindigd, namelijk met een prominent. Evenals Gerrie Muhren hebben we ook Peter Boeve tijdens de laatste trekking van de superverloting

Nadere informatie

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant K&K Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen. En dat met een nieuwe trainer voor de eerste selectie.

Nadere informatie

K&K Deel 88: Henk Talen

K&K Deel 88: Henk Talen K&K Deel 88: Henk Talen Henk Talen is alweer de 88e gastheer/vrouw in de rubriek K&K. Na het lezen van dit interview weten jullie wat je zoal met een gebroken been nog kunt bereiken, verder geeft Henk

Nadere informatie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie Deel 69: Harm Klein Ganseij Alweer een nieuwe aflevering van K&K. Deze keer zijn we beland in de plaatselijke dierentuin aan de Burg. Bosch Bruisstraat nummer 29. Lees verder om te achterhalen wat we daar

Nadere informatie

K&K. Deel 72: Bram Klein

K&K. Deel 72: Bram Klein K&K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 72: Bram Klein In het april nummer aandacht voor een trainer die al op relatief jonge leeftijd tijdelijk een hoofdklasser uit de zaterdagcompetitie onder zijn

Nadere informatie

Deel 51: Dik Runherd

Deel 51: Dik Runherd Deel 51: Dik Runherd Voor u ligt het laatste interview van dit seizoen. We zijn op bezoek geweest in Balkbrug alwaar trainer/ speler Dik Runherd woont. U komt nu te weten waar Dik was tijdens het kampioensfeest

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 76: Lucien de Groot In het februari nummer van de USV er aandacht voor Lucien de Groot. Hier leest u wat u nog niet wist over de man achter vele playbackshow

Nadere informatie

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman K&K Deel 30: Bennie Schuurman Door omstandigheden waren we de vorige USV-er niet van de partij. Deze maand echter vonden we Bennie Schuurman bereidt om ons een avond te ontvangen. Hieronder het verslag

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster K&K Deel 36 Dick ten Klooster Voor jullie ligt alweer de tweede editie van K&K in dit nieuwe seizoen. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij onze penningmeester Dick ten Klooster. Het was een avond vol

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Deel 71: Petra van Galen

Deel 71: Petra van Galen Deel 71: Petra van Galen In het maart nummer van de USV-ér aandacht voor een van de speelsters in de aanstaande revue. Tijdens de playbackshow hebben al een live optreden van haar kunnen aanschouwen, dus

Nadere informatie

verdedigers doel hakjes geven panna s maken

verdedigers doel hakjes geven panna s maken Vroeger Ik heb voetbal niet altijd gehaat. Vroeger was ik er gek op. Net als David, mijn tweelingbroer. Dat is niet zo raar. Onze vader is tenslotte een voetballer. En niet zomaar een voetballer! Onze

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam Joep van Deudekom 10 tegen 1 Tekeningen Michiel van de Vijver Leopold / Amsterdam eerste helft 1 Kon het erger? Pieter had het veld nog nooit op deze manier gezien. Het gras hing in de lucht en de wolken

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer

Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer Ja u leest het goed. Dit is alweer de 50 e aflevering van K&K. We waren van mening dat we hier toch maar een feestelijk tintje aan moesten geven. Dus onze gastheren

Nadere informatie

Deel 59:Evert Kuterman

Deel 59:Evert Kuterman Deel 59:Evert Kuterman Dit maal een K&K op een niet alledaagse locatie. Eentje om van te smullen. Wat is het geval. Onze gastheer Evert Kuterman had het plan opgevat om niet de catering bij hem thuis te

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Hoelang ben je al lid van RWB? 58 jaar

Hoelang ben je al lid van RWB? 58 jaar Als tweede gast in 2011 hebben we Lau Snels uitgenodigd. Lau heeft zeer veel verdiensten voor RWB en is nog steeds heel betrokken bij de vereniging. We zijn blij dat we met Lau eens van gedachte kunnen

Nadere informatie

K&K. deel 33: Harry Been

K&K. deel 33: Harry Been K&K deel 33: Harry Been Zo daar zijn we weer. Allereerst willen wij nog even terugkomen op onze prijsvraag van de vorige keer. Deze ging om de slechte eigenschap van Jan Luttel. Hij wist er geen een te

Nadere informatie

Dat hoor je mij niet zeggen!

Dat hoor je mij niet zeggen! Dat hoor je mij niet zeggen! WOUTER VAN WINGERDEN & PEPIJN HENDRIKS Dat hoor je mij niet zeggen! 2015 Thomas Rap amsterdam Het is misschien een cliché, maar het is wel waar! INHOUD Hier, voor je verzameling

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf.

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. Verkopen staat gelijk aan inkomen Iedere dag ben je bezig met verkopen je verkoopt aan; jezelf familieleden je omgeving je partner

Nadere informatie

Anne Frank, 2 jaar oud Anne heeft een heerlijk leven. Ze weet niet dat haar ouders grote zorgen hebben.

Anne Frank, 2 jaar oud Anne heeft een heerlijk leven. Ze weet niet dat haar ouders grote zorgen hebben. Anne Op 12 juni 1929 wordt in Duitsland een meisje geboren. Het is een gelukkig meisje. Ze heeft een vader en moeder die van haar houden. Ze heeft een zusje dat dol op haar is. Ze woont in een mooie stad:

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar Vandaag hebben we alweer ons voorlaatste interview van dit seizoen. Alex is weer terug uit Zweden en er is gelukkig geen koffietafel bij Zus, zodat we weer op onze eigen stek het interview kunnen houden.

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Siem dit jaar 60 jaar lid en Piet al ruim 53 jaar lid over hun O.N.A. Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Tijdsbeeld O.N.A. Periode 1955-1982 Siem de Jong begon zijn O.N.A.-loopbaan begin

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

Melkweg. Van kop tot teen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Het lichaam

Melkweg. Van kop tot teen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Het lichaam Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Van kop tot teen Gezondheid: Het lichaam Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Van kop tot teen, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Veel liefs, Elma van Vliet

Veel liefs, Elma van Vliet Lieve moeder, Voor je ligt de herziene editie van Mam, vertel eens. Een boek dat ik in 2004 voor mijn eigen moeder heb bedacht en gemaakt in een periode dat ze ziek was. Ik realiseerde me toen dat ik haar

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Hotel Hallo - Thema 1 Hallo

Hotel Hallo - Thema 1 Hallo Hotel Hallo - Thema 1 Hallo opdrachten VISITE 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Deel 57: Jennifer Bijker

Deel 57: Jennifer Bijker Deel 57: Jennifer Bijker Voor degenen die wekelijks op de woensdagavond afstemmen op radio Vechtdal FM mag het geen verrassing zijn dat Jennifer Bijker ditmaal onze gast is. K & K hebben eerst een kijkje

Nadere informatie

Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven Anne Frank, haar leven EC_biwerk_Anne.indd 3 01-04-2008 16:11:45 Anne Op 12 juni 1929 wordt in Duitsland een meisje geboren. Het is een gelukkig meisje. Ze heeft een vader en moeder die van haar houden.

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Inleiding. Veel plezier!

Inleiding. Veel plezier! Inleiding In dit boek lees je over Danny. Danny is een jongen van 14 jaar. Er zijn veel dingen die Danny verkeerd doet. Hij rent door de school. Hij scheldt zomaar een klasgenoot uit. Of hij spuugt op

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

WATER BIJ DE MELK. Verhalen voor mensen die Nederlands leren lezen. Jeanne Kurvers, Merel Borgesius, Kaatje Dalderop & Willemijn Stockmann

WATER BIJ DE MELK. Verhalen voor mensen die Nederlands leren lezen. Jeanne Kurvers, Merel Borgesius, Kaatje Dalderop & Willemijn Stockmann WATER BIJ DE MELK Verhalen voor mensen die Nederlands leren lezen Jeanne Kurvers, Merel Borgesius, Kaatje Dalderop & Willemijn Stockmann VOORWOORD Leren lezen is één ding, vloeiend kunnen lezen nog iets

Nadere informatie

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt Lieveling Kim van Kooten naar het verhaal van Pauline Barendregt in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst vanaf pagina 94. Dit boek heeft het keurmerk

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR Dit is het kraambezoekboek van Dit ben ik... ruimte voor een foto de 1 e (toonbare) foto s van mij ruimte voor een foto Ik ben geboren op datum: tijd: plaats: mijn gewicht:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee.

Nieuwsbrief 1. Start nieuwe schooljaar. Begin activiteit van het team. oproep. Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee. N A A M B E D R I J F Nieuwsbrief 1 Openbare Basisschool Kinheim 4 1161 AP Zwanenburg Tel. 020-4974285 www.aldoende.org aldoende@sopoh.nl Data: 5 september Workshops muziek Vragenformulier mee 9 september

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

Het kleine halve rondje omvouwen, komt aan de buitenkant.

Het kleine halve rondje omvouwen, komt aan de buitenkant. - 5 - Juli 2012 Timpetent (ook leuk voor leerkrachten). Eerst patroon maken (printen en op stevig plakken), dan zijn de stippellijnen niet zichtbaar). Lijnen rillen, daarna pas uitknippen en vouwen. Witte

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Het verhaal van Anna

Het verhaal van Anna Het verhaal van Anna Auteur: Conny Boendermaker Illustraties: Dirk van der Maat Boekverslag van:... Klas:... Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn?

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Is het jouw eerste dag hier? Ik woon hier al 1 jaar. Eerst woonde ik samen met mijn

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste:

Opdracht 1. Lifestyle omschrijving. Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Opdracht 1 Lifestyle omschrijving Persoon Geslacht: Leeftijd: Heb je een relatie? Geen: Soms: Vaste: Leefsituatie Woon je samen met je ouders? Woon je samen met broer(s) en/of zus(sen) bij ouders? Woon

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

Fons de Brie. Fons in zijn favoriete shirt, helemaal klaar voor de training.

Fons de Brie. Fons in zijn favoriete shirt, helemaal klaar voor de training. Fons de Brie Naam: Fons de Brie Familie: Vader en moeder de Brie, zus Paula, zwager Corné, broer Peter, schoonzus Franka, neefjes Niels, Lars, Mark, Bob en nichtje Sanne. Fons in zijn favoriete shirt,

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Welkom! Loopbaan-ID 2. Wie ben ik 4

Welkom! Loopbaan-ID 2. Wie ben ik 4 Loopbaan-ID 2 Wie ben ik 4 Hoe ben ik 6 Je familie 7 Hoe kies ik 8 Kiezen 9 Mijn 11 conclusies Welkom! Dit boekje is speciaal voor leerlingen van het ASHV gemaakt, omdat we willen dat je goede keuzes maakt

Nadere informatie