K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM"

Transcriptie

1 K&K DEEL 73: ARJAN LINDEBOOM Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij het jongste bestuurslid van de supportersvereniging. Tijdens de wedstrijd PSV - AC Milaan is dit interview afgenomen. Met soms meer oog voor de tv dan voor het papier, hebben we het toch weer voor elkaar gekregen onze gastheer door de vragen heen te loodsen. Omdat het de volgende dag zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaart was, en ook K&K vrij hadden, hadden we toch niet zo'n haast. We zijn dan ook niet naar huis gegaan voordat we even de geheime zender in de lucht gehad hebben. Veel leesplezier bij het interview met Arjan "Bintang" Lindeboom. Naam: Arend Jacob Lindeboom. Ik ben vernoemd naar mijn opa Jacob. Mijn roepnaam is Arjan, Bijnaam: " De Bintang" naar mijn geheime zender "Bintang FM" Bintang staat overigens voor bier in het Indonesisch. Verder noemden mijn kameraden in Oudleusen me wel Fax. Dit kwam omdat ik geregeld faxgeluiden nadeed. Geboortedatum: Ik ben geboren op 8 augustus Geboorteplaats: Dat is Oudleusen; om precies te zijn aan de Wolfkampstraat. Tot mijn 3e heb ik daar gewoond. Toen zijn we een paar huizen verderop in dezelfde straat gaan wonen. Ik heb op mijn 21e het ouderlijke huis verlaten en dit huis aan de Kamperfoelie gekocht. Ik woon hier nu al weer een jaar of 4. Partner: Op dit moment heb ik geen noemenswaardige contacten. Waar ga haar leren kennen: Dat weet ik natuurlijk niet, maar het zal wel ergens op vakantie worden. Ik ga er namelijk nog wel eens op uit. Wat ga je denken as je haar voor het eerst ziet: Dat is wel heel erg lastig; afwachten dus. Kinderen: Niet van toepassing. Broers en zussen: Ik heb een broer ( Wilbert 28) en een broertje ( Andries 22). Huisdieren:

2 Die heb ik niet. Daar heb ik namelijk helemaal geen tijd voor. Het lijkt me wel leuk om een klein hondje te hebben. Opleiding: Na de lagere school ben ik naar het Meander College in Zwolle gegaan. Daar heb ik de Mavo gevolgd. Hierna naar het Deltion College waar ik de Meao met goed gevolg doorlopen heb. Vervolgens ben ik nog naar de Heao op Windesheim geweest. Dit deed ik in de avonduren. Doordat ik ook al werkte was het haast niet te combineren. Ik ben er dan ook na 2 jaar mee gestopt. Hier heb ik nog wel een beetje spijt van. Werk: Na de Meao ben ik als vakantiewerker bij het IND in Zwolle begonnen. Dat staat voor Intergratie en Naturalisatie Dienst. Na het vakantiewerk kon ik er blijven. Ik ben begonnen als ondersteunend administratief medewerker. Later kreeg ik meer beslissingsbevoegdheid. Ik heb daar ongeveer 4 jaar gewerkt. Mijn volgende en tevens huidige werkgever is de gemeente Almelo. Daar ben ik als afvalbeleidsmedewerker verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen m.b.t. de afvalinzameling. Naast het vaste werk, werk ik ook nog ongeveer 15 uur per week voor Laarman Koeriers. Auto: Ik heb nu een Opel Astra. De nieuwe Vectra lijkt me wel wat voor de toekomst. Ik wil echter wel gas blijven rijden. Voetballoopbaan: Ik ben in de A-junioren van ASC begonnen. Voor die tijd deed ik aan tennis en badminton. Vanuit de jeugd heb ik nog even in het 2e gespeeld voordat ik in de hoofdmacht van Ase terecht kwam. Toen ik een jaar of 4 geleden naar Nieuwleusen kwam ben ik hier bij USV gaan spelen. In het eerste dus. Kun je je nog een mooi moment herinneren: Achter af is het een mooi moment. Bij Ase gingen we nog geregeld een weekendje op stap met de jongens. We waren een keer aan het stappen geweest in Friesland. We stonden buiten op een brugje te wachten. Ik hing daar voorover en opeens pakten twee jongens mij op en kiepten me zo het water in. Kletsnat natuurlijk, maar ik kwam wel heel dicht langs van die "steigerpalen". Dus helemaal zonder gevaar was het zeker niet. Achteraf hebben we er wel vreselijk om kunnen lachen. Wat verwacht je van het eerste in het volgende seizoen:. Ik vind dat we gewoon door moeten gaan met het inpassen van de A-jeugd. En een doelstelling moet zijn om toch het volgende jaar uit de 6e Klasse te komen. Hoogtepunt: Dat was toch wel de aankoop van mijn huidige woning, samen met mijn toenmalige vriendin. Dieptepunt: Ik denk dat dit toch het einde van onze relatie was. Voor de rest heb ik eigenlijk geen klagen. Bewondering voor: Alle mensen die wat voor vrijwilligerswerk dan ook doen. Mooiste tenue:

3 Adriaan is altijd wel goed gekleed! Lelijkste tenue: Het shirt van ADO Den Haag ziet er niet uit. Ik heb trouwens helemaal niets met deze club. Favoriete andere sport: Om te kijken is dat wielrennen. Ik kan best een Tour etappe van start tot finish in zijn geheel kijken. Verder vind ik het leuk om af en toe het bos in te gaan om te mountainbiken. Favoriete club: Dat maakt me niet zoveel uit. Ik heb het eigenlijk niet zo op Ajax. (ik heb een hekel aan al die goals in de laatste minuten) Beste eigenschap: Ik ben altijd wel vrolijk en niet gauw chagrijnig te krijgen. Verder zal ik niet gauw opgeven als ik ergens mee bezig ben. (niet blijven dromen over dingen maar je moet ze werkelijkheid maken) Ik denk wel dat ik een goed doorzettingsvermogen heb. Slechtste eigenschap: Eigenlijk is het een goede eigenschappen voor anderen die wat van me willen, maar ik kan slecht nee zeggen. Waar kunnen we je voor wakker maken: Voor een lekker wijf. Vrijgezel en spontaan zijn wel de kenmerken die ze moet bezitten. Maar als het alleen voor een goed gesprek is, mag je mij wel laten liggen. Tijdschriften/Kranten: Ik ben nergens op geabonneerd. Op mijn werk lees ik vaak de Tubantia. Ik ben ooit eens begonnen met een boek van pinkelt je maar deze heb ik ook niet uitgelezen. Voor de rest heb ik nog nooit een boek gelezen. Favoriete muziek: Dat is piratenmuziek in het algemeen. De stemmingsmakers vind ik erg goed, om maar een voorbeeld te noemen. Favoriete tv programma: Aangezien ik nogal druk ben, heb ik weinig tijd om tv te kijken. Maar als ik iets zie dan is het" Man bijt hond" en op Nickelodeon wil ik 's nachts tegen kwart over 12 nog wel eens naar Bassie en Adriaan kijken. Favoriete internetsite: ; (dat is een site van onze vriendenclub) en Favoriete vakantieland: Dat is toch wel Indonesie en dan met name Bali. Verder vond ik Isla Margaritha erg mooi. Dat is echt zo'n bounty eilland. het ligt boven in Venezuela. Lievelingsgerecht: Dat is toch echt een broodje gezond. Op het werk eet ik vaak voor het gemak al warm in de pauze. Favoriete drank: Bier en melk.

4 Hobby's: Dat is natuurlijk mijn geheime zender: " Bintang FM " Ik ben te vinden op de volgende frequentie en vind ik het mooi om veel te reizen. Ook stappen is een van mijn hobby's. Mooiste vrouw: Chantal Jansen vind ik wel een lekker ding. Wie nodig je niet uit op je verjaardag: Figuren als Samir A. komen er echt niet in. Wens of droom: Een wens is om zeker nog eens een wereldreis te maken van een halfjaar. Als alles goed gaat, gaat dit ook nog eens gebeuren. Wie zou je graag eens willen ontmoeten: Dat zijn er eigenlijk twee. Als eerste zou ik wel een met Johan Cruyff over voetbal van gedachten willen wisselen (ik denk dat wij op één lijn zitten qua voetbal hihih)en als tweede lijkt het me erg lachen om Hermans Finkers eens te ontmoeten. Wat is je grootste blunder: Eigenlijk vind ik het een blunder dat ik de HEAO niet afgemaakt heb. Maar een blunder in de zin van dom is toch wel het volgende: Met ASC hadden we een uitwedstrijd in Zwolle. Ik reed in de auto van mijn ouders. Bij stoplichten remde een auto voor mij plotseling. Ik was te laat en reed er achterop. De auto totaalloss. De politie heeft ons naar het voetbalveld gebracht en de auto werd afgevoerd naar mijn huis. Maar ik ben eerst gaan voetballen zonder mijn ouders even in te lichten. Die vonden dit niet de meest voor de hand liggende volgorde. Een ander blunder was dat we eens aan het stappen waren in de Bierton in Zwolle. Ik was moe en roste wat uit op een barkruk met de wand als steun. Die houten wand bleek hier niet tegen bestand. Ik ging er dus dwars doorheen. Nadat ik de EHBO post had bezocht kan ik het feestgedruis weer in. Echter met een tulband op mijn hoofd. Stel dat je voor 1 dag de baas in Nederland bent, wat zou je dan doen: Ik zou er voor zorgen dat de verschillen in inkomens kleiner worden. Verder zou ik de mensen die wel kunnen, maar niet willen werken harder aanpakken. Waar geef je het meeste geld aan uit: Aan vakanties en de geheime zender. Daarnaast woon ik jammer genoeg ook niet voor niks. Hoe zie je de toekomst van USV: Ik denk dat USV een stabiele 5e klasser kan zijn. Het ledenaantal zal wel stabiel zal blijven. Verder is het een gezellige vereniging. Wat is je functie binnen de supportersvereniging: In het 1e jaar wil ik eerst de kat eens uit de boom kijken. Omdat ik ook nog voetbal heb ik natuurlijk niet zoveel tijd voor de acties op de zondagmiddag. De verloting zondagmiddag is echt een topper, nummer 33 is bijna altijd prijs. Wat is je indruk van de supportersvereniging:

5 Ik denk dat het een vereniging is die heel veel voor USV betekend. Het is echt een goede ondersteuning voor USV. Ik denk ook dat heel veel mensen niet weten wat er allemaal door deze club geregeld en bekostigd wordt. Was je vroeger ook altijd al zo druk: Ik ben inderdaad altijd al zo druk geweest. Ik heb vaak energie te veel. Ik kan dan ook heel goed tegen weinig slaap. Wanneer ben je meestal met de Bintang FM in de lucht: Vaak zend ik, nadat ik vrijdagnacht van het koerierswerk thuis kom. Dat is dan zaterdagmorgen vroeg tot een uur of 12 in de middag. Er komen dan zo'n 50 telefoontjes en SMSJes binnen. Voor degenen die eens een verzoekplaat willen aanvragen hier het nummer: Wat deed je vroeger altijd als je een doelpunt scoorde bij ASC: Ik had nog wel eens de neiging om het hele veld rond te lopen. Ook ben ik wel eens het fietspad over gerend naar een ander veld. Ook ging ik wel eens achter een reclamebord zitten. Wat wil je verder nog kwijt: Doe wat je graag wilt doen en wat je leuk lijkt. Je leeft maar een keer, niet iedereen wordt 122.

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 75: Roel Kooiker K & K Deel 75: Roel Kooiker Van verschillende kanten werden we al aangesproken of K&K al gauw weer eens in de USV er te vinden zou zijn. Door geboorte van een kleine K, studie, drukte op het werk etc..

Nadere informatie

Deel 68: Aalt de Weerd

Deel 68: Aalt de Weerd Deel 68: Aalt de Weerd Zo daar zijn we weer met een splinternieuwe K&K. Ditmaal bij het broertje van Willem; Aaltje; Leida; Alie; Roelof ; Hennie; Jennie; Gerrie; Minnie ; Jopie. Over het wakker maken

Nadere informatie

K&K. Deel 31 :Julius Elders

K&K. Deel 31 :Julius Elders K&K Deel 31 :Julius Elders In het laatste nummer van dit jaar zijn wij van K & K op bezoek geweest in Balkbrug. In de begin jaren van USV was het de normaalste gang van zaken om op de fiets naar "De Balk"

Nadere informatie

K&K Deel 39 Janneke Koning

K&K Deel 39 Janneke Koning K&K Deel 39 Janneke Koning Wij van K&K vonden het de hoogste tijd worden om weer eens een dame aan de tand te voelen. In dit kerstnummer en tevens laatste editie van het jaar 2000 vragen wij dan ook uw

Nadere informatie

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld

K&K. Deel 38 Sieme Harreveld K&K Deel 38 Sieme Harreveld Deze maand zijn K & K op bezoek geweest bij de voorzitter van het jeugdbestuur. Er wordt wel eens gezegd dat je geen twee dingen tegelijk kunt doen. Dit kan ik niet helemaal

Nadere informatie

K&K. Deel 37 Ard Kremer

K&K. Deel 37 Ard Kremer K&K Deel 37 Ard Kremer In alweer de derde editie van dit jaar vragen wij uw aandacht voor een ex K. 34 keer zat hij aan de andere kant van de tafel. 34 keer is hij op visite geweest. Nu zijn de rollen

Nadere informatie

Deel 65 Klaasje van Zuidam.

Deel 65 Klaasje van Zuidam. Deel 65 Klaasje van Zuidam. Hieronder het verslag van een avondje aan het Margrietplein. Wilt u alles weten over de namen van haar kinderen, het shirt met nr.7 en nog veel meer, lees dan gauw verder over

Nadere informatie

K&K Deel 88: Henk Talen

K&K Deel 88: Henk Talen K&K Deel 88: Henk Talen Henk Talen is alweer de 88e gastheer/vrouw in de rubriek K&K. Na het lezen van dit interview weten jullie wat je zoal met een gebroken been nog kunt bereiken, verder geeft Henk

Nadere informatie

K&K. Deel 72: Bram Klein

K&K. Deel 72: Bram Klein K&K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 72: Bram Klein In het april nummer aandacht voor een trainer die al op relatief jonge leeftijd tijdelijk een hoofdklasser uit de zaterdagcompetitie onder zijn

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 80: Jan Willem Wildeboer Na een half jaartje afwezig te zijn geweest hier weer een nieuwe aflevering van K&K. Dit maal op (kraam) bezoek bij Jan Willem Wildeboer.

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 79: Gerko Klein In al weer de laatste USV-er van dit seizoen vragen wij uw aandacht voor een van de USV artiesten. Hoewel hij ook een aardig balletje mee trapt,

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 81: Gerrie Brasjen K & K Deel 81: Gerrie Brasjen In deze editie vragen wij uw aandacht voor een vrouw waar USV altijd een beroep op kan doen. Je leest hier alles over de streken van broer Harm, woningkraken, wasmachine en

Nadere informatie

K&K. Deel 40 Harald Rook

K&K. Deel 40 Harald Rook K&K Deel 40 Harald Rook Na een maandje overgeslagen te hebben zijn de razende reporters deze maand weer van de partij. Deze keer met recht razende reporters. Ten eerste omdat het 2 voor 12 was wat betreft

Nadere informatie

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl.

Deel 61 Peter Boeve. Bijnaam: Bij Ajax had ik vroeger de bijnaam de Pijl. Deel 61 Peter Boeve Dit seizoen beginnen we zoals we vorig seizoen zijn geëindigd, namelijk met een prominent. Evenals Gerrie Muhren hebben we ook Peter Boeve tijdens de laatste trekking van de superverloting

Nadere informatie

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster

K&K. Deel 36 Dick ten Klooster K&K Deel 36 Dick ten Klooster Voor jullie ligt alweer de tweede editie van K&K in dit nieuwe seizoen. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij onze penningmeester Dick ten Klooster. Het was een avond vol

Nadere informatie

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben.

Deel 58: Jan Hamers. Naam: Johan Anna Hubert Hamers. Aan de voornamen kun je al wel afleiden dat ik van katholieke afkomst ben. Deel 58: Jan Hamers Voor degene die zich afvraag wie is Jan Hamers? Nou hij is degenen die als een soort Hennie Huisman de playbackshow aan elkaar praat. En als het erop aankomt ook nog even als een volleerde

Nadere informatie

K&K. Deel 8: Henk Wink

K&K. Deel 8: Henk Wink K&K Deel 8: Henk Wink In de november editie van de U.S.V'-er vragen wij deze keer uw zeer gewaardeerde aandacht voor de voorzitter van het jeugdbestuur: Henk Wink. Deze al wat kalende veel etende Feyenoord

Nadere informatie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie

Bijnaam: Nooit gehad, volgens mijn vrouw noemde ze mij vroeger scheetie Deel 69: Harm Klein Ganseij Alweer een nieuwe aflevering van K&K. Deze keer zijn we beland in de plaatselijke dierentuin aan de Burg. Bosch Bruisstraat nummer 29. Lees verder om te achterhalen wat we daar

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 84: Petra Massier Voor alweer deel 84 van K&K zijn we op bezoek geweest aan het Dinkelland. Hier was Petra Massier onze gastvrouw. Hier het verslag van een gezellige

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 87: Sijbe Pluim K & K Deel 87: Sijbe Pluim In deze aflevering van K&K zult u nader kennis maken met Sijbe Pluim. U leest hier alles over Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen Haaksbergen Nieuwleusen. Of weet u misschien

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Deel 70: Hans Voskamp

Deel 70: Hans Voskamp Deel 70: Hans Voskamp Ook in 2005 proberen we jullie elke USV er weer te voorzien van een aflevering van K&K. USV zit in een jubileum jaar, dat kun je ook van K&K zeggen. In januari 1995 is deze rubriek

Nadere informatie

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas

K & K. Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 83: David Tas K & K Deel 83: David Tas In het eerste nummer van seizoen 2007/2008 gaan we ook vrolijk verder met onze rubriek. Ditmaal zijn we op bezoek geweest bij de nieuwe medeleider van ons vlaggenschip: David Tas.

Nadere informatie

K&K. Deel 35: Hans Tuin

K&K. Deel 35: Hans Tuin K&K Deel 35: Hans Tuin Welkom bij een nieuw seizoen K & K. Het voortzetten van deze rubriek hing aan een zijden draadje. Zoals jullie wellicht weten, is mede correspondent Ard K( remer) aan het eind van

Nadere informatie

K & K Voor een andere kijk op USV-ers.

K & K Voor een andere kijk op USV-ers. K & K Voor een andere kijk op USV-ers. Deel 76: Lucien de Groot In het februari nummer van de USV er aandacht voor Lucien de Groot. Hier leest u wat u nog niet wist over de man achter vele playbackshow

Nadere informatie

Deel 59:Evert Kuterman

Deel 59:Evert Kuterman Deel 59:Evert Kuterman Dit maal een K&K op een niet alledaagse locatie. Eentje om van te smullen. Wat is het geval. Onze gastheer Evert Kuterman had het plan opgevat om niet de catering bij hem thuis te

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Deel 51: Dik Runherd

Deel 51: Dik Runherd Deel 51: Dik Runherd Voor u ligt het laatste interview van dit seizoen. We zijn op bezoek geweest in Balkbrug alwaar trainer/ speler Dik Runherd woont. U komt nu te weten waar Dik was tijdens het kampioensfeest

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar Vandaag hebben we alweer ons voorlaatste interview van dit seizoen. Alex is weer terug uit Zweden en er is gelukkig geen koffietafel bij Zus, zodat we weer op onze eigen stek het interview kunnen houden.

Nadere informatie

Deel 71: Petra van Galen

Deel 71: Petra van Galen Deel 71: Petra van Galen In het maart nummer van de USV-ér aandacht voor een van de speelsters in de aanstaande revue. Tijdens de playbackshow hebben al een live optreden van haar kunnen aanschouwen, dus

Nadere informatie

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman

K&K. Deel 30: Bennie Schuurman K&K Deel 30: Bennie Schuurman Door omstandigheden waren we de vorige USV-er niet van de partij. Deze maand echter vonden we Bennie Schuurman bereidt om ons een avond te ontvangen. Hieronder het verslag

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant

K&K. Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant K&K Voor een andere kijk op USV -ers. Deel 89: Joshua Nijlant Een nieuw seizoen staat voor de deur. Nieuwe ronde nieuwe kansen zullen we maar zeggen. En dat met een nieuwe trainer voor de eerste selectie.

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer

Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer Deel 50: Henk Kok en Marinus Kremer Ja u leest het goed. Dit is alweer de 50 e aflevering van K&K. We waren van mening dat we hier toch maar een feestelijk tintje aan moesten geven. Dus onze gastheren

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

K&K. deel 33: Harry Been

K&K. deel 33: Harry Been K&K deel 33: Harry Been Zo daar zijn we weer. Allereerst willen wij nog even terugkomen op onze prijsvraag van de vorige keer. Deze ging om de slechte eigenschap van Jan Luttel. Hij wist er geen een te

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie 1 Intro Heerlijk! De lente is begonnen. Het zonnetje begint alweer aardig door te komen. De paarden staan weer tevreden in de wij en het buiten rijden is heerlijk na zo n lange winter binnen rond tuffen.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON Wijs Worden werkboek deel 1 DAMON WW wb deel 1 mei2009.indd 1 5/25/09 10:33:45 AM Hoofdstuk 1 Over wat echt belangrijk is Paragraaf 1 Inleiding Opdracht 1, p.8 Hieronder staan twaalf standpunten over wat

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10.

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. Antwoorden Thema 5 woonomgeving Oefening 3 A 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. moesten B 1. Kon 2. Willen 3. Kan 4. kunnen 5. mocht 6. Kan - kan 7. wilde 8.

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Gerard Zwakenberg Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Beroep: Inmiddels ben ik gepensioneerd. In het verleden heb ik gewerkt in de diamanten en ben verkoper geweest. Partner/kinderen:

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

DIS-Q VRAGENLIJST. Voorbeeld In welke mate is de volgende uitspraak op U van toepassing. Ik kan moeilijk een beslissing nemen.

DIS-Q VRAGENLIJST. Voorbeeld In welke mate is de volgende uitspraak op U van toepassing. Ik kan moeilijk een beslissing nemen. DIS-Q VRAGENLIJST Deze vragenlijst bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat enkele algemene vragen over uw achtergrond. In het tweede deel wordt U gevraagd aan te geven in welke mate de volgende ervaringen

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 In deze nieuwsbrief - Speciale Kidsclubactie: Stadiontour en wedstrijdkaart voor FC Twente PEC Zwolle! - FC Twente PEC Zwolle heeft de ideale aanvangstijd voor kinderen! - Tot wel 80% korting

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6)

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6) Als tweeling ben je nooit alleen. Maar je bent ook altijd de helft van iets. Vijf broers en zussen vertellen hoe ze samen zichzelf zijn. Tekst Nanneke van Drunen Foto s Edith Verhoeven ISABEL EN BAS VAN

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Geronimo Stilton Geheime missie: Olympische Spelen

Geronimo Stilton Geheime missie: Olympische Spelen Geronimo Stilton Geheime missie: Olympische Spelen Die ochtend (een warme ochtend in de zomer) stond ik op en zette zoals gewoonlijk de radio aan om naar het laatste nieuws te luisteren. De Olympische

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR Dit is het kraambezoekboek van Dit ben ik... ruimte voor een foto de 1 e (toonbare) foto s van mij ruimte voor een foto Ik ben geboren op datum: tijd: plaats: mijn gewicht:

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher)

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Roland Schimmelpfennig De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Vertaling Tom Kleijn Personen FRANK, midden veertig CLAUDIA, zijn vrouw ROMY VOGTLÄNDER ANDI, zoon van Frank en Claudia TINA, Andi's vriendin

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen Procesverslag project Blok 1 Luc Kersbergen Minor Data Beleving 2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Voorafgaand 4 Het concept/idee 4 Werkwijze 5 Voice-over 7 Inspiratie 8 2 Inleiding In dit procesverslag

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie