Bouwkostenadvisering Het opstellen van investeringsbegrotingen, exploitatiebegrotingen en budgetramingen (nauwkeurige investeringsbegroting).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwkostenadvisering Het opstellen van investeringsbegrotingen, exploitatiebegrotingen en budgetramingen (nauwkeurige investeringsbegroting)."

Transcriptie

1

2 In de traditionele organisatiestructuur van het bouwproces is de architect, behalve ontwerper ook de belangrijkste adviseur van de opdrachtgever. Omdat opdrachtgevers in de loop van de jaren steeds meer waarden zijn gaan hechten aan het bewaken van de kosten, kwaliteit en tijd van het bouwproces, worden steeds vaker ook andere adviseurs ingeschakeld. Tussen het vervaardigen van een ontwerp en het bewaken van de kosten blijkt in de praktijk nogal eens wrijving te bestaan, hierdoor krijg de opdrachtgever en architect steeds meer behoefte aan een partij die in staat is het bouwproject goed te managen. Daarnaast zijn het de veranderingen op het gebied van bouwtechnologie en regelgeving en het steeds complexer worden van bouwprojecten, aspecten die deskundig project- en procesmanagement absoluut noodzakelijk maken. Verberne Consulting Engineering b.v. is een onafhankelijk management- & adviesbureau op het gebied van de bouw, gevestigd in Helmond. Ons bureau heeft de ambities om een bijdrage te leveren aan het realiseren van bouwprojecten. Deze ambities worden tot uitdrukking gebracht door gedrevenheid, kennis en visie, die gestoeld is op ruime ervaring met het adviseren en realiseren van bouwprojecten. Wij gebruiken deze ervaring voor het ontwikkelen van nieuwe inzichten waardoor telkens een hoger kennisniveau ontstaat en wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Creatief met problemen en vraagstukken omgaan, maar de realiteit, waar het om gaat, niet uit het oog verliezen. Altijd kritisch zijn en een evenwicht zoeken tussen realiteit en creativiteit. Wij kunnen uw project vanaf het eerste idee tot en met de realisatie en het gebruik begeleiden. De plaats die wij in het bouwproces innemen hangt af van de taken, verantwoordelijkheden, aansprakelijkheden en bevoegdheden, die ons worden toebedeeld. Daarnaast speelt natuurlijk de wijze en het tijdstip waarop wij worden ingeschakeld, een belangrijke rol. De organisatie van het bouwproces kan grofweg in vijf fasen onderscheiden worden: initiatief, ontwerp, uitwerking, uitvoering (realisatie) en gebruik (beheer). Om aan te geven wat wij in welke fasen van het bouwproces voor u kunnen betekenen, zijn de navolgende schema s opgesteld.

3 INITIATIEF FASE Tijdens de initiatief fase kunnen wij u van dienst zijn met: Huisvestingsonderzoek Het analyseren van het bedrijfs- en gebruikersproces, met als doel uitgangspunten vast te stellen voor het ontwerp van het gebouw/complex. Locatieonderzoek Het analyseren van het reeds beschikbare of nog aan te kopen terrein, waarbij de mogelijkheden en onmogelijkheden inzichtelijk worden gemaakt. Het opstellen van investeringsbegrotingen, exploitatiebegrotingen en budgetramingen (nauwkeurige investeringsbegroting). Total Cast of Ownership Het in beeld brengen van verschillende scenario s waardoor de juiste financiële afweging kunnen worden gemaakt. Waarbij rekening wordt gehouden met alle kosten en opbrengsten tijdens de gehele levensduur van het gebouw Programma van eisen Het vastleggen van de huisvestingsbehoefte en de technische uitgangspunten in een programma van eisen, de basis voor het ontwerp. Contractmanagement Het selecteren en inschakelen van de architect, technische adviseurs en aannemers. Het verzorgen (opstellen en onderhandelen) van de voor een project benodigde contracten en de controle op alle contractuele afspraken die ten behoeve van het bouwproces zijn gemaakt. Projectplanning Het opstellen van een planning van het hele project, alsmede de detailplanning voor de onderscheidende fasen binnen de diverse stadia van het bouwproces, teneinde de werkzaamheden van alle participanten op elkaar te kunnen afstemmen. Het organiseren en coördineren van activiteiten die ten behoeve van het tot stand komen van bouwprojecten noodzakelijk zijn, om uiteindelijk de wensen van de opdrachtgever te realiseren, waarbij rekening wordt gehouden met tijd, kwaliteit en kosten. Dus rekening houden met de voorafgestelde randvoorwaarden en doelstellingen.

4 ONTWERPFASE Tijdens de ontwerpfase kunnen wij u van dienst zijn met: Het opstellen van elementen-clusterbegrotingen (structuurontwerp), elementenbegrotingen (voorlopig ontwerp) en ramingsbegroting (definitief ontwerp). Planbeoordeling Het toetsen tijdens het ontwerp van alle plannen, begrotingen en procedures aan het programma van eisen en het taakstellend budget. Projectplanning Het opstellen van een planning van het hele project, alsmede de detailplanning voor de onderscheidende fasen binnen de diverse stadia van het bouwproces, teneinde de werkzaamheden van alle participanten op elkaar te kunnen afstemmen. Het organiseren en coördineren van activiteiten die ten behoeve van het tot stand komen van bouwprojecten noodzakelijk zijn, om uiteindelijk de wensen van de opdrachtgever te realiseren, waarbij rekening wordt gehouden met tijd, kwaliteit en kosten. Dus rekening houden met de voorafgestelde randvoorwaarden en doelstellingen.

5 BESTEKFASE Tijdens de bestekfase kunnen wij u van dienst zijn met: Bouwkundig/installatie bestek Het opstellen van bouwkundige en/of installatietechnische stabu-bestekken. Inschrijfbegrotingen bouwkundige aannemers Het opstellen van inschrijfbegrotingen ten behoeve van aanbestedingen inclusief het aanvragen van offertes, bezoeken van het toekomstige bouwterrein en verwerken van nota s van aanvulling/aanwijzingen. Het opstellen van besteksbegrotingen en toetsing externe begrotingen. Aanbestedingen Het begeleiden van aanbesteding inclusief het voeren van prijsonderhandeling met bouwkundig aannemer en/of installateurs. Contractmanagement Het opstellen van contracten/overeenkomsten voor bouwkundig aannemer en/of installateur. Het organiseren en coördineren van activiteiten die ten behoeve van het tot stand komen van bouwprojecten noodzakelijk zijn, om uiteindelijk de wensen van de opdrachtgever te realiseren, waarbij rekening wordt gehouden met tijd, kwaliteit en kosten. Dus rekening houden met de voorafgestelde randvoorwaarden en doelstellingen.

6 UITERINGSFASE Tijdens de uitvoeringsfase kunnen wij u van dienst zijn met: Advisering meer- en minderwerk Het beoordelen van en adviseren bij meer- en minderwerk opgaven. Het bewaken van projectbudgetten inclusief het beoordelen van de termijnen en advisering bij de eindafrekening. Het organiseren en coördineren van activiteiten die ten behoeve van het tot stand komen van bouwprojecten noodzakelijk zijn, om uiteindelijk de wensen van de opdrachtgever te realiseren, waarbij rekening wordt gehouden met tijd, kwaliteit en kosten. Dus rekening houden met de voorafgestelde randvoorwaarden en doelstellingen.

7 GEBRUIKERSFASE Tijdens de gebruikersfase kunnen wij u van dienst zijn met: Huisvestingstoets Het beoordelen van de bouwkundige en technische conditie van de huidige huisvesting. Het opstellen van meerjarenonderhoudsbegroting, die gebaseerd is op een door ons uitgevoerde huisvestingstoets. Opstellen van een meerjarenonderhoudsplan Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan, met als doel de door de opdrachtgever gewenste prestatievermogen te waarborgen. Het meerjarenonderhoudsplan bestaat uit een huisvestingstoets, meerjarenonderhoudsbegroting en meerjarenplanning. Bewaken/beheersen meerjarenonderhoudsplan Het bewaken van een meerjarenonderhoudsplan, met als doel de organisatie van het jaarlijks onderhoud uit handen te nemen van de opdrachtgever.

8 Een greep uit onze referenties: Inschrijfbegrotingen Nieuwbouw bedrijfshal met kantoren Dancohr te Weert Renovatie Sporthallen De Pracht en Hoeveland te Waalre Nieuwbouw St. Anna Ziekenhuis te Geldrop 52 appartementen en 6 patio-woningen te Helmond Nieuwbouw Verzorgingscomplex Odendael te st. Oedenrode Uitbreidingsplan 83 woningen te Waalre-West Nieuwbouw 93 woningen + 5 appartementen te Gemert Verbouw en uitbreiding Verpleeghuis Bovenwegen te Zeist Nieuwbouw 22 appartementen te Valkenswaard Renovatie flats a/d Pisanostraat te Eindhoven Nieuwbouw kliniek Novadic te Vught Spilcentrum de Bennekel te Eindhoven Nieuwbouw motelkamers Nobis te Asten Nieuwbouw app. complex met park.kelder a/d Ruusbroeclaan te Helmond Uitbreiding scholencomplex de Horst, Beemden, Ekkersbeek Nieuwbouw 25 woningen te Netersel Multifunctioneel zorgcentrum Nistelrode Nieuwbouw brede school te Nuenen 134 woningen plan Lakerlopen/A-hof te Eindhoven Nieuwbouw verzorgingscentrum Hof van Leende te Leende Nieuwbouw zorgcomplex Aksent te Helmond Nieuwbouw de grote Cingels te Vucht Woonzorgcentrum De Hooht te Alphen 123 woningen bouwmeestersbuurt te Tilburg Nieuwbouw 46 woningen te Valkenswaard Herontwikkeling De Vloed Nieuwbouw Marktstaete te Bladel Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor Slaats te Asten Verbouwing hoofdkantoor Oostappen Groep te Asten Verbouwing/uitbreiding Beekdal Lyceum te Arnhem Nieuwbouw centrumgebouw recreatiepark Prinsenmeer te Asten/Ommel Nieuwbouw bedrijfshal recreatiepark Prinsenmeer te Asten/Ommel Nieuwbouw All-Tyre centre 2 te Eindhoven Bedrijfshallen Dillenburgstraat te Eindhoven, Isonal Nieuwbouw Koninginnehof te Helmond (81 appartementen, commerciële ruimte, 2 laagse parkeerkelder) Bouwkundig- & installatiebestek Verbouwing/uitbreiding Beekdal Lyceum te Arnhem Hoofdkantoor Oostappen Groep te Asten Locatie klompenfabriek (12 woningen) te Mierlo 4 Flats te 's-hertogenbosch, bestek gevelrenovatie Verbouwing / uitbreiding Accountantskantoor Tilo te Asten Meerjarenonderhoudsplanning Revitalisering 60 appartementen te Eindhoven Bouwkundige inspectie Doorwin portefeuille Inspectie kantoor + parkeerkelders + bedrijfsruimte te Schiedam Technische inspectie diverse woonhuizen Renovatie en nieuwbouw wooncomplex "Zeven Zusters" te Beek en Donk Nieuwbouw appartementencomplex Stratumsedijk te Eindhoven Locatie klompenfabriek (12 woningen) te Mierlo Nieuwbouw 8 starterswoningen te Son Verbouwing/uitbreiding Beekdal Lyceum te Arnhem Residentie Princeville te Prinsenbeek Nieuwbouw Brandevoort blok te Helmond Nieuwbouw 34 appartementen te Panningen 20 appartementen Baronibaan te Tilburg Appartementen Markendaalseweg te Breda 21 appartementen + parkeerkelder te Oisterwijk (fase1) Herbestemming "Zwarte doos" TU/E te Eindhoven Bouwplan 65 appartementen te Tilburg tpv te slopen kerk Kantoor/woonhuis Nuenensedijk 21 te Mierlo Brandevoort blok te Helmond Expertisecentrum st. Marie te Eindhoven 22 Villa's plan Gaardenhage te Arnhem Nieuwbouw 32 appartementen te Malden 30 woningen Sonse Haag te Son en Breugel Nieuwbouw 24 appartementen aan de Laagstraat te Rijen 63 appartementen met commerciële ruimte te Breda Nieuwbouw 30 woningen Prinsenstraat te Zundert woningen Weverspoort Helmond Renovatie kloostergebouw de Kempel te Helmond Groot onderhoud 127 woningen te Waalwijk Nieuwbouw Bloemenbuurt te Eindhoven Nieuwbouw Vredesplein te Eindhoven Woonzorgcomplex Cello te Best 85 woningen landgoed Heijbosch te Dorst Nieuwbouw forum Reeshof te Tilburg Diverse woningbouwprojecten Brandevoort te Helmond Nieuwbouw Koninginnehof te Helmond (81 appartementen, commerciële ruimte, 2 laagse parkeerkelder) Bouwinitiëring Uitbreiding woonhuis Bergweg 16 te Asten 2 woningen Peter van Berkelstraat te Asten 2 woningen (kavel 24 en 35) plan Loverbosch te Asten Herbestemming Wilhelminaplein 4 te Asten Huisvestingsonderzoek Savant Uitbreiding hotel de Gouden Leeuw te Geldrop Locatie klompenfabriek (12 woningen) te Mierlo Woningplanontwikkeling Netersel Ontwikkeling recreatieappartementen Slootkruisingen groen loper te Helmond

Bouwkostenadvisering Het opstellen van investeringsbegrotingen, exploitatiebegrotingen en budgetramingen (nauwkeurige investeringsbegroting).

Bouwkostenadvisering Het opstellen van investeringsbegrotingen, exploitatiebegrotingen en budgetramingen (nauwkeurige investeringsbegroting). In de traditionele organisatiestructuur van het bouwproces is de architect, behalve ontwerper ook de belangrijkste adviseur van de opdrachtgever. Omdat opdrachtgevers in de loop van de jaren steeds meer

Nadere informatie

INF HBH PD SO VO DO BK PV VW UITV OPL GEBRUIK & BEHEER

INF HBH PD SO VO DO BK PV VW UITV OPL GEBRUIK & BEHEER In de traditionele organisatiestructuur van het bouwproces is de architect, behalve ontwerper ook de belangrijkste adviseur van de opdrachtgever. Omdat opdrachtgevers in de loop van de jaren steeds meer

Nadere informatie

Méér dan uitvoering alleen! Graag denken wij met u mee Een goed gebouw begint met een goed plan. Bouwen is méér dan stenen stapelen

Méér dan uitvoering alleen! Graag denken wij met u mee Een goed gebouw begint met een goed plan. Bouwen is méér dan stenen stapelen Méér dan uitvoering alleen! Stel: u heeft (ver)bouwplannen. Een aantal spannende en ingrijpende beslissingen liggen voor u. Dan is het goed te weten dat er een aannemer is die méér doet dan alleen stenen

Nadere informatie

2architecten. inhoud bureau. werkwijze. referenties. onze mensen. onze aanpak. onze projecten

2architecten. inhoud bureau. werkwijze. referenties. onze mensen. onze aanpak. onze projecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@.nl 040-2369968 bureau 2archtecten is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen Roy Bertholet

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 bureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 ureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten

inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten 2architecten inhoud bureau werkwijze referenties onze mensen onze aanpak onze projecten postbus 694 5600 ar eindhoven info@2architecten.nl 040-2369968 ureau roy bertholet (1978), TU Eindhoven architect/partner

Nadere informatie

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3)

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3) Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 203 aanvragen per gemeente per 4- ) 2 -) 3 8-) 4 25-) 5 6-8- 2) 2) 7 5-2) 8 22-2) 9-0 8-5- 2 22-3 29-4 5-4 7-5 4-6 2-7 28-8 5-5) 9 2-5) 20 9-5) West

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

Indicatief Stappenplan

Indicatief Stappenplan Indicatief Stappenplan In het stappenplan zijn globaal de per fase te verrichten werkzaamheden en producten voor de totstandkoming van een (interieur)project beschreven. Hoewel elke opdracht anders is

Nadere informatie

Hoe is SIR-55 ontstaan?

Hoe is SIR-55 ontstaan? WELKOM Hoe is SIR-55 ontstaan? Stichting Initiatieven Realisatie 55 + Woningbouw BELANGENBEHARTIGER VOOR 55+-ERS VAN OORSPRONG VANUIT WONINGEN, MAAR STEEDS MEER DAN DAT SIR-55 SIR-55: landelijke consumentenorganisatie

Nadere informatie

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP

DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP DE LOKROEP VAN TE DURE KOOP ---------- over de crisis, de veranderde vraag en het weinig flexibele planaanbod oftewel waarom het nog altijd niet zo wil vlotten met de woningbouw Symposium Woningmarkt Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017. Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus 290 5720 AG ASTEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie

PRESENTATIE. Project Openbaar Vervoer Terminal Breda

PRESENTATIE. Project Openbaar Vervoer Terminal Breda PRESENTATIE Project Openbaar Vervoer Terminal Breda INHOUD Algemene informatie over het project Bouwdelen Cijfers op een rij Animatie Speciale aspecten Organogram Bouwdeel P Werkvoorbereiding Mijn bevindingen

Nadere informatie

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN

ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN ACTUELE OPGAVEN VOOR DE WONINGMARKT EN DE RELATIE TUSSEN LEEGSTAND EN HET WONEN RRO + - Zuidoost-Brabant 11 mei 2016 Niek Bargeman senior adviseur bevolking en wonen Provincie Noord-Brabant REGIONALE AGENDA

Nadere informatie

Constructeurs-Café Inleiding voor discussie Winifred van den Bosch. HEVO Experts in Huisvesting en Vastgoed 22 Januari 2018

Constructeurs-Café Inleiding voor discussie Winifred van den Bosch. HEVO Experts in Huisvesting en Vastgoed 22 Januari 2018 Constructeurs-Café Inleiding voor discussie Winifred van den Bosch HEVO Experts in Huisvesting en Vastgoed 22 Januari 2018 1 HEVO in het kort Markten Actief in Kantoren en Bedrijfshuisvesting, Onderwijs,

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

Samenwerken met MMX architecten

Samenwerken met MMX architecten Samenwerken met MMX architecten 1: waarom eigenlijk een architect inschakelen? De architect zorgt voor een juiste vertaling van regelgeving en voorschriften zoals bouwbesluit, burgerlijk wetboek, plaatselijke

Nadere informatie

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64

B Baarle Nassau mhz 6875 kbd QAM-64 A Aalten-Bredevoort 7461 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Almere 8200 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Alphen aan den Rijn 1000 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amersfoort 3900 304 mhz 6875 kbd QAM-64 Amstelveen 1000 304 mhz 6875

Nadere informatie

Projectpresentatie. BouwBureau Poort 2009

Projectpresentatie. BouwBureau Poort 2009 Projectpresentatie BouwBureau Poort 2009 BouwBureau Poort is in maart 2003 opgericht en is gespecialiceerd in het bouwmanagement van, en adviseren op bouwkundig gebied, gedurende het gehele bouwproces.

Nadere informatie

Bouwt mee aan uw rendement

Bouwt mee aan uw rendement Bouwt mee aan uw rendement 1 In de projectontwikkeling is het van belang de grote lijnen in het oog te houden. Een scherp oog voor details is echter ook onmisbaar. Want in elke fase van het bouwproces

Nadere informatie

Marktdag 22 november 2012. Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6

Marktdag 22 november 2012. Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6 Marktdag 22 november 2012 Ondernemend aanbesteden gericht op lage TCO WELKOM SESSIE 6 Even voorstellen Paul Kuijpers (1961) Partner bij Balance & Result adviseurs, (Deventer) Ervaringen Haal het beste

Nadere informatie

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES ADVIES OP MAAT OVER ONS Raderadvies is een onafhankelijk inspectie-en adviesbureau, gespecialiseerd in onderhoud en beheer van vastgoed. Wij zijn multidisciplinair inzetbaar en richten ons op zowel bouwkundige

Nadere informatie

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk!

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk! Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis Samen ondernemen, samen sterk! 1 2 3 Een eerste blik op het integrale bouw- en installatieproces Uw rol als opdrachtgever Actueel voorbeeld: uitbesteding bouwtechnische

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep 1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep Uitnodigingsjaar 2018 Regio Bevolkingsonderzoek Zuid Ronde client Geboortejaar Geslacht Werkelijke/ Beoogde Doelgroep Waarvan overloop uit vorige jaren (

Nadere informatie

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB.

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB. TIAB Uw persoonlijk adviseur Maak kennis met TIAB TIAB Uw persoonlijk adviseur TIAB DETACHERING Wij zijn uw persoonlijk adviseur, waar u op terug kunt vallen, in iedere discipline TIAB OPLEIDINGEN TIAB

Nadere informatie

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F 03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F Assisteren van de projectcoördinator bij de uitvoering van activiteiten binnen het gehele project. Voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot logistiek, archiveren,

Nadere informatie

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over.

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Introductie U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Het idee omzetten in werkelijkheid is voor velen een grote stap.

Nadere informatie

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova

Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Gaan we verbouwen? De vertrouwde begeleiding van PrachtNova Een verbouwing is een mooie stap naar een woning die beter past bij persoonlijke wensen en eisen. Maar de verbouwing kan ook een bron zijn van

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Bouwen en verbouwen zijn complexe processen. Een kleine verbouwing vraagt een andere aanpak dan een grote nieuwbouw. Bloem en Lemstra architecten heeft een stappenplan

Nadere informatie

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties CURRICULUM VITAE R. MULDER Naam Mulder Voornamen Rob Geboortedatum 17 februari 1963 Geboorteplaats Rotterdam, Nederland Nationaliteit Nederlands Opleiding 1985-1989 HBO, HTS, Bouwkunde, Nederland. Hogeschool

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2014 Daling WW-uitkeringen In september daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WWuitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. Het aandeel

Nadere informatie

Verbeteren en Bouwen (VB)

Verbeteren en Bouwen (VB) Bijlage C Beslispuntenlijst projecten provinciale wegen (Periode 2015 19) peildatum 01- - 4 ( opgenomen bedragen (x 1.000,- betreffen provinciale kosten ) Verbeteren en Bouwen (VB) Nieuwe Projecten in

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1

AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 AANVULLING BIJ CURRICULUM VITAE 1 Personalia Naam : Ivo Arentsen Telefoonnummer : 06 50 69 08 68 E-mail : ivoarentsen@hotmail.com Werkzaamheden / ervaring 2012: Eigenaar IVO bouwtechniek Onder de naam

Nadere informatie

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT Het Algemeen Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost, Gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost d.d. Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Opleidingen en cursussen. Werkervaring. ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht.

Persoonsgegevens. Opleidingen en cursussen. Werkervaring. ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht. Persoonsgegevens Naam: ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht Nederland Mobiel: +31 (0) 6 83 69 55 09 E-mail: beekman@jbv-management.nl Geboortedatum: 23 februari 1977 Nationaliteit:

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Herbestemming religieus erfgoed

Herbestemming religieus erfgoed Herbestemming religieus erfgoed Dienstverleningspakket Monumentenhuis Brabant - NIBAG Voor alle diensten geldt dat we zo veel mogelijk maatwerk willen aanbieden. Tenslotte is iedere locatie in fysieke,

Nadere informatie

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven.

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. In onderstaand overzicht treft u alle bronnen aan, die zijn opgenomen in de Digitale Stamboom. U kunt de bronnen op naam doorzoeken

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 571 Gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in een gedeelte van de samenwerkingsgebieden

Nadere informatie

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze.

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze. Water Sint Michielsgestel 3 Volkel kaart 7 van Mariaheide Ledeacker Sint Anthonis Wijbosch Veghel Landhorst Gemonde Schijndel Eerde Erp Boekel Venhorst Oploo Langenberg Zijtaart Keldonk Huize Padua Kasteren

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte

Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte Bedrijfsprofiel Bouwtechnisch Adviesburo Witte is sinds 1996 actief op bouwtechnisch gebied en is inmiddels een allround adviesbureau dat zich uitstekend profileert binnen de bouwwereld. Waar het ooit

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant laat in december 2016 een dalende lijn zien, zowel ten opzichte van

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven.

Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. Overzicht van de bronnen in de Digitale Stamboom van het RHC Eindhoven. In onderstaand overzicht treft u alle bronnen aan, die zijn opgenomen in de Digitale Stamboom. U kunt de bronnen op naam doorzoeken

Nadere informatie

Facet Een rationeel, transparant en duurzaam ontwikkel- en bouwproces

Facet Een rationeel, transparant en duurzaam ontwikkel- en bouwproces Facet Een rationeel, transparant en duurzaam ontwikkel- en bouwproces Facet, voor elk ontwikkel- en bouwproces Corporaties, overheden, beleggers, zorg- en onderwijsinstellingen en projectontwikkelaars

Nadere informatie

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR300136_3 6 december 2016 Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1996 449 Wet van 11 september 1996 tot gemeentelijke herindeling in de samenwerkingsgebieden Midden-Brabant, Breda en Westelijk Noord-Brabant en in

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 Gemeente Oss Voorwoord Groningen, september 2013 Voor u ligt het resultaat van het in 2012 en 2013 gehouden onderzoek naar de MKBvriendelijkste gemeente

Nadere informatie

Aanleg en onderhoud in de rimboe

Aanleg en onderhoud in de rimboe Aanleg en onderhoud in de rimboe Veranderende rollen Seth van der Wielen KYBYS 26 november 2015 Agenda Over de veranderende rollen: > Afwegingen > Groene velden heerlijk vertrouwd > De verandering > De

Nadere informatie

DE SAMENWERKING. Berekend advies, het bewijs. Stap in de toekomst!

DE SAMENWERKING. Berekend advies, het bewijs. Stap in de toekomst! DE SAMENWERKING Stap in de toekomst! Berekend advies, het bewijs Een overzicht van gerealiseerde projecten en een kijkje in de aanpak die BolwerkWeekers hanteert. Samenwerken loont! SAMENWERKEN Samen beter,

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2014 Stabilisatie aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant In februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nagenoeg gelijk gebleven ten

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden. Momenteel

Nadere informatie

Presentatie tekeningen

Presentatie tekeningen Presentatie tekeningen Enkele voorbeelden van projecten gerealiseerd door en/of met medewerking van InterVis. InterVis Kabelweg 1c 1271 AN Huizen T (035) 799 09 41 F (035) 799 09 43 www.intervis.nl mail@intervis.nl

Nadere informatie

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK

DIENSTEN. Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. HERGEBRUIK DIENSTEN Om inzicht te bieden in al onze diensten, illustreren wij onze werkzaamheden per fase van de bouwcyclus. eco vriendelijk HERGEBRUIK gezond binnenmilieu GEBRUIK bio based OPLEVERING bio based gezonde

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Persoonlijke gegevens. Ing. J. (Jan) Pas Telefoon: Geboortedatum: 14 juli Werkervaring

CURRICULUM VITAE. Persoonlijke gegevens. Ing. J. (Jan) Pas Telefoon: Geboortedatum: 14 juli Werkervaring Persoonlijke gegevens Naam: Ing. J. (Jan) Pas Telefoon: 06-23 22 80 83 E-mail: jan@quadraat.nu Geboortedatum: 14 juli 1975 Werkervaring 2017 - heden Projectmanager bij Quadraat Project Management te Veenendaal

Nadere informatie

Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss

Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss Plan voor de verbouw van het clubhuis met kleedruimten aan de Macharenseweg 14 te Oss, i.o.v. MHC Oss W I J S T S T R A A T 2 9 5 3 8 4 R A H E E S C H T. 0 4 1 2 4 5 5 5 2 2 I N F O @ B T A -. C O M W

Nadere informatie

Figuur 1: impressie Rabobank Dommelstreek te Geldrop. Figuur 2: uitleg ontwerpconcept oorwarmers

Figuur 1: impressie Rabobank Dommelstreek te Geldrop. Figuur 2: uitleg ontwerpconcept oorwarmers Omschrijving van het project Rabobank Dommelstreek heeft in Geldrop het bestaand kantoor herontwikkeld. Er is een kantoor ontstaan met alle faciliteiten onder één dak. Een vernieuwde omgeving die beter

Nadere informatie

als profit-centre Ervaringen in Helmond Door: Johan Brands Afdelingsmanager Grondzaken Gemeente Helmond 1 juni 2010

als profit-centre Ervaringen in Helmond Door: Johan Brands Afdelingsmanager Grondzaken Gemeente Helmond 1 juni 2010 Gemeentelijke vastgoedorganisatie als profit-centre Ervaringen in Helmond Door: Johan Brands Afdelingsmanager Grondzaken Gemeente Helmond 1 juni 2010 2 Gemeentelijke gebouwen Ongeveer 140.000 m2 te exploiteren

Nadere informatie

Kaschra Bouwmanagement

Kaschra Bouwmanagement Kaschra Bouwmanagement VAN INITIATIEF TOT EN MET GEBRUIK Kaschra Bouwmanagement werkt vanuit ervaring en deskundigheid in het hele bouwtraject. Onze dienstverlening omvat: management op de bouwplaats bouwtoezicht

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016 Gemeente Asten Voorwoord Groningen, oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt het resultaat van het in 2015 en 2016 gehouden onderzoek naar de

Nadere informatie

BIM Building Information Modelling Angela Minderhoud Advocaat-partner Construction & Real Estate

BIM Building Information Modelling Angela Minderhoud Advocaat-partner Construction & Real Estate BIM Building Information Modelling Angela Minderhoud Advocaat-partner Construction & Real Estate 1 november 2018 Team bouwrecht SKa Thijs Straatman Olivier Vermeulen Angela Minderhoud Matthijs van Leeuwen

Nadere informatie

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep

1. SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep . SO Werkelijke/Beoogde Doelgroep, Restgroep Uitnodigingsjaar 207 Regio Bevolkingsonderzoek Zuid Ronde client Geboortejaar Geslacht Werkelijke/ Beoogde Doelgroep Waarvan overloop uit vorige jaren (< 207)

Nadere informatie

Gezamenlijk en professioneel inkopen

Gezamenlijk en professioneel inkopen Gezamenlijk en professioneel inkopen Inkoopsamenwerking gemeenten in West Brabant & de Hoeksche Waard & Zeeland Stichting Inkoopbureau West Brabant - Stichtingsvorm - Dagelijks bestuur, algemeen bestuur,

Nadere informatie

j o r r i t s m a b o u w. n l

j o r r i t s m a b o u w. n l jorritsmabouw.nl Sinds 1880 de bouw meester Jorritsma Bouw is al vijf generaties een modern, vooruitstrevend familiebedrijf. De historie van ons bedrijf gaat terug tot 1880, toen Johannes Jorritsma zijn

Nadere informatie

Een ziekenhuis waar je gewoon mens kunt zijn. Dit is ons verhaal. Elkerliek mens tot mens.

Een ziekenhuis waar je gewoon mens kunt zijn. Dit is ons verhaal. Elkerliek mens tot mens. Een ziekenhuis waar je gewoon mens kunt zijn. Dit is ons verhaal Elkerliek mens tot mens. Enkele cijfers op een rijtje Gemiddeld aantal bedden beschikbaar 401 Aantal personeelsleden in loondienst exclusief

Nadere informatie

SCHOLEN & HUISVESTING

SCHOLEN & HUISVESTING SCHOLEN & HUISVESTING Wij ontzorgen, u maakt de keuzes! Planmatig Onderhoud volgens NEN 2767 Niet Planmatig Onderhoud (Servicedesk) Shared Service Center Onderwijshuisvesting Projectbegeleiding nieuwbouw

Nadere informatie

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp

Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') WTB TR A/B. FASE DEFINITIEF ONTWERP X Definitief ontwerp Bijlage 2 - DNR 2005 STB Rgd Taakverdelingsoverzicht ('kruisjeslijst') aanmaakdatum: 26-10-2016 Project: huisvesting De Nationale Ombudsman Proj.nr: 00.12027 Fase Voorontwerp X Voorontwerp Architectuur/bouwkunde

Nadere informatie

PORTFOLIO INRICHTING UITWERKING ONDERHOUD.

PORTFOLIO INRICHTING UITWERKING ONDERHOUD. PORTFOLIO INRICHTING UITWERKING ONDERHOUD O N T W E R P 3D-VISUALISATIE PHOTOSHOP I M P R E S S I E REALISATIE Masterplan ASML: campus ONTWERP VOOR NA INRICHTING Masterplan ASML: campus Siuatie voor en

Nadere informatie

Locatie Kindcentrum IJsselmonde

Locatie Kindcentrum IJsselmonde Locatie locatie Heindijk Van vier locaties naar integrale huisvesting op één locatie keuze bieden aan ouders en kinderen complementair zijn aan overig aanbod gekoppeld aan grootste groep kinderen Locatie

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, juni 2013 Aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant blijft gelijk Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in juni 2013 nagenoeg

Nadere informatie

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT

Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT RVOI-2001 Bijlage H: VAKGEBIED PROJECTMANAGEMENT Deze Bijlage is opgesteld door de heer ir. C.H. Wentink, sectordirecteur Ruimte, vastgoed en economie van Witteveen + Bos. Hij heeft zich hierbij o.a. laten

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2018 Sterke daling WW in alle leeftijdsgroepen Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in oktober 2018 2% lager dan de daarvoor. In vergelijking met

Nadere informatie

40133/51471 besluit Minister vaststelling woningmarktregio woningwet

40133/51471 besluit Minister vaststelling woningmarktregio woningwet V GEMEENTE VA EKENS W AARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 aemeenteoivalkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de gemeenteraad Uw kenmerk

Nadere informatie

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017

Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract. Aronsohn Management raadgevende ingenieurs. 9 mei 2017 Innovatief aanbesteden: fase A-B-C contract 9 mei 2017 Aronsohn Management raadgevende ingenieurs Aronsohn Management raadgevende ingenieurs bv 2 - onafhankelijk ingenieursbureau op het gebied van bouwprojectmanagement

Nadere informatie

@martjandenhoed. Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG. Vader van 2 Getrouwd 32

@martjandenhoed. Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG. Vader van 2 Getrouwd 32 @martjandenhoed Bureaumanager Architect @djgaarchitecten Gebruikt #Revit voor #BIM Bestuurslid RevitGG Vader van 2 Getrouwd 32 architecten constructeurs bouwkundigen interieurarchitecten zorg onderwijs

Nadere informatie

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten

Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Stappenplan Bloem en Lemstra Architecten Het bouwen van een nieuwbouwwoning is een complex proces. Bloem en Lemstra Architecten heeft een stappenplan opgesteld om u inzicht te geven in het traject van

Nadere informatie

Team 2 Studio voor de bouwkunst ontwerpers

Team 2 Studio voor de bouwkunst ontwerpers Team 2 Studio voor de bouwkunst ontwerpers 1 Waarom Team 2 Studio voor de bouwkunst inschakelen? Wij zijn als geen ander in staat uw persoonlijke wensen te vertalen in uw dromen. Wij maken niet alleen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, februari 2019 Daling aantal WW-uitkeringen, kansen in zorgsector Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant liet in februari 2019 een daling van 1% zien in vergelijking

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2017 Aantal WW-uitkeringen in 2017 fors gedaald In 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant sterk af. Het aantal WW-uitkeringen daalde

Nadere informatie

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING DESIGN ENGINEERING CONTRACTING WWW.DENC.NL DENC BUSSUM SLOCHTERENLAAN 12 POSTBUS 381 1400 AJ BUSSUM TEL: 035 69 930 99 FAX: 035 69 930 92 DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2017 Aantal WW ers daalt met een vijfde Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in november 2017 in Noord-Brabant 20% lager dan een jaar geleden. Deze daling

Nadere informatie

Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk

Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk Mestverwerking centraal VP Minovia BV, 21 februari 2013 Venray Mr Frank R. Veeke Agenda Beleid en visie EZ: Bleker, Verdaas, Dijksma Wetsvoorstel juni 2012

Nadere informatie

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V.

Van take off tot landing. BOUWSTAD Projectmanagement B.V. Van take off tot landing Begeleiding van A tot Z bij nieuwbouw, renovatie en restauratie Wie op zoek is naar het gemak van een en hetzelfde aanspreekpunt voor begeleiding bij alle disciplines in zowel

Nadere informatie

KYK OP ZORG. De zorg verandert. Meeveranderen. Nieuwbouw versus hergebruik

KYK OP ZORG. De zorg verandert. Meeveranderen. Nieuwbouw versus hergebruik KYK OP ZORG VANUIT BOUWKUNDIG PERSPECTIEF De zorg verandert. Aanbieders van verpleeghuiszorg verlenen natuurlijk graag op een onderscheidende manier passende zorg. Maar de zorg verandert, steeds meer en

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juli 2015 Stijging WW-uitkeringen In juli stijgt het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant. Een groot deel van deze stijging is toe te schrijven aan de sector onderwijs.

Nadere informatie

Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016

Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016 Concessie Brabant Zuidoost ingaande december 2016 d.d.eindhoven 14 april 2015 In december 2016 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de nieuw concessie Brabant Zuidoost (het voormalige Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2013 Wederom stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in februari 2013

Nadere informatie

Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk

Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk Meststoffenwet 2013 Van beleid naar praktijk Mestverwerking centraal VP Minovia BV, 21 februari 2013 Venray Mr Frank R. Veeke Agenda Beleid en visie EZ: Bleker, Verdaas, Dijksma Wetsvoorstel juni 2012

Nadere informatie

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026)

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026) Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg 157 6824 MB Arnhem (026) 443 26 63 Wij zijn Buro Ontwerp & Omgeving Wij zijn een partner voor bedrijven, overheden en ondernemende burgers bij het realiseren van ruimtelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR249943_2 6 december 2016 Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant Gelet op artikel 2 en artikel 15 van de Algemene subsidieverordening Provincie

Nadere informatie