Vergadering van de gemeenteraad dd. 25/01/2016 te 19:30 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vergadering van de gemeenteraad dd. 25/01/2016 te 19:30 uur"

Transcriptie

1 2500 Lier, 2 februari 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 25/01/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit en Marleen Vanderpoorten, schepenen Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir, raadsleden Werner Cazaerck, korpschef Katleen Janssens, secretaris Openbare zitting OZ.1 Regeling der werkzaamheden. Dossierverantwoordelijke: Toon Verwaest : Kennisgenomen. OZ.2 Mondelinge vragen Dossierverantwoordelijke: Danny Dewelde Mondelinge vraag 1 : van Patrick Tersago i.v.m. GAS-boetes rijden over grote markt Mondelinge vraag 2 : van Ella Cornelis i.v.m. herstelling rode stenen grote markt Mondelinge vraag 3 : van Peter Caluwé i.v.m. bushaltes zagerijstraat Mondelinge vraag 4 : van Katrien Vanhove i.v.m. KTA-site Mondelinge vraag 5 : van Olivier Peeters i.v.m. opvang van vluchtelingen Mondelinge vraag 6 : van Kristof Buelens i.v.m. Sigma-plan : Kennisgenomen.

2 P. 2 verslag gemeenteraad 25/01/2016 OZ.3 Verslag gemeenteraad 14/12/2015. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Danny Dewelde Feiten en context De gemeenteraad vergaderde op 14 december Juridische grond Gemeentedecreet Stemming: 31 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 31 stemmen voor De gemeenteraad beslist het verslag van de gemeenteraadszitting van 14 december 2015 goed te keuren. OZ.4 Ontslag OCMW-raadslid, Jan Van Gorp, en aanstelling OCMW-raadslid, Walter Marien. KENNISNAME. Dossierverantwoordelijke: Danny Dewelde Voorgeschiedenis Gemeenteraadsbeslissing van 2 januari 2013 over de verkiezing van de OCMW-raad. Feiten en context Volgens de voordrachtakte beëindigt op 31 december 2015 het mandaat van de heer Jan Van Gorp in de OCMW-raad. Zijn opvolger is de heer Walter Marien. Op 5 januari 2016 legde de heer Walter Marien in aanwezigheid van de voorzitter van de gemeenteraad en de secretaris de eed af. Juridische grond OCMW-decreet, in het bijzonder art. 10 en art. 14 De gemeenteraad neemt kennis van de aanstelling van de heer Walter Marien als OCMW-raadslid als opvolger van Jan Van Gorp.

3 P. 3 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Art 2 : Kopieën: Aantal Bestemmeling 1 Walter Marien 1 Jan Van Gorp OZ.5 Budget SOLag 2016 en aanpassing MJP SOLag voor de periode van GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Luc Verheyen Feiten en context In het kader van het gemeentedecreet Art 243 stelt de raad van bestuur het meerjarenplan en het budget vast en legt ze ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. In zitting van 17/11/2014 heeft de GR goedkeuring verleent aan het MJP SOLag voor de periode Op basis van de goedgekeurde jaarrekening 2015 en goedgekeurde Budgetwijziging_1 voor 2015 dient SOLag de meerjarenplanning aan te passen rekening houdende met een aantal bijkomende noodzakelijke aanpassingen. Het aangepaste MJP voor de periode werd voorgelegd aan de raad van bestuur, evenals het budget In zitting van 22/12/2015 heeft de raad van bestuur SOLag een positief advies gegeven voor aanpassing MJP en budget Besluit: GR geeft goedkeuring aan het aangepaste MJP SOLag voor de periode Stemming: 25 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci en Tekin Tasdemir 6 onthoudingen: Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Katrien Vanhove en Olivier Peeters 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 25 stemmen voor - 6 onthoudingen De gemeenteraad beslist het budget SOLag 2016 en de aanpassing MJP SOLag voor de periode goed te keuren. OZ.6 Samenwerkingsovereenkomst i.k.v. de noodplanning tussen stad Lier en gemeente Heist-op-den-Berg. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Jeroen Vanherck Feiten en context Het Koninklijk besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen verplicht elke gemeente om een noodplanambtenaar aan te duiden.

4 P. 4 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Het is voor gemeenten evenwel niet evident om op voldoende kwalitatieve manier aan noodplanning & crisisbeheer te doen. Een voltijdse invulling blijkt meestal niet noodzakelijk maar anderzijds is de functie dermate specialistisch dat dit te weinig mogelijkheden geeft om voldoende ervaring op te doen (wat onontbeerlijk is). Om de pensionering van Paul Laurens, noodplanambtenaar van de gemeente Heistop-den-Berg, op te vangen en in het kader van de schaalvergroting die binnen de noodplanning in het algemeen en binnen de hulpverleningszone Rivierenland in het bijzonder wordt nagestreefd, wenst de gemeente Heist-op-den-Berg beroep te doen op de noodplanambtenaar van de stad Lier. De stad Lier en de gemeente Heist-op-den-Berg beogen hiermee: - het nastreven van schaalvoordelen - een goede beleidscoördinatie voor de aanpak van grootschalige incidenten of rampen - een coherent en gelijkwaardig rampenmanagement op intergemeentelijk niveau Om hiertoe te komen zal de noodplanambtenaar van de stad Lier de noodplanning en het crisisbeheer van de gemeente Heist-op-den-Berg voor zijn rekening nemen en zal de gemeente Heist-op-den-Berg hiervoor een vergoeding betalen aan de stad Lier. De rol van de noodplanambtenaar wordt gepreciseerd in het "Protocol samenwerking stad Lier en gemeente Heist-op-den-Berg i.k.v. de noodplanning". Fasering Paul Laurens gaat officieel met pensioen op 1 april Omdat hij nog heel wat verlof en overuren op te nemen heeft zal de werkelijke overdacht, op voorwaarde dat voorliggende overeenkomst goedgekeurd wordt, al in de loop van de maand februari plaatsvinden. Juridische grond Koninklijk besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplanning Argumentatie In het huidige lokale landschap bestaat meer en meer de behoefte om regionaal samen te werken op diverse domeinen. Samenwerking is een manier om de slagkracht van besturen te vergroten, schaalvoordelen te realiseren, financiële draagkracht te vergroten en kennis & expertise uit te wisselen. De stad Lier beschikt sinds 2012 over een noodplanambtenaar. De verantwoordelijkheid inzake noodplanning over een bijkomende gemeente biedt meer kansen om expertise op te bouwen, die ook in de stad Lier ingezet zal kunnen worden. Financiële weerslag De gemeente Heist-op-den-Berg betaalt voor deze overeenkomst 40% van het brutoloon en de (werkings)kosten van de noodplanambtenaar. Dit is niet in het budgetvoorstel 2016 opgenomen. Aangezien dit voorstel geen negatieve impact heeft op het exploitatiebudget kan dit begin 2016 via een interne kredietaanpassing aan het budget worden toegevoegd.

5 P. 5 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Stemming: 31 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 31 stemmen voor De gemeenteraad beslist om het samenwerkingsprotocol met de gemeente Heistop-den-Berg inzake noodplanning goed te keuren. Art 2 : Kopieën: 1 gemeente Heist-op-den-Berg 1 noodplanambtenaar stad Lier OZ.7 Vernieuwing subsidiereglement seniorenverenigingen. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Hilde Stroobants Voorgeschiedenis In de gemeenteraad van 14 december 1998 werd het reglement inzake erkenning en betoelaging van de seniorenverenigingen in Lier goedgekeurd. Feiten en context Gezien het huidige reglement dateert van de vorige eeuw, was het aangewezen om het subsidiereglement voor seniorenverenigingen te actualiseren. M.n. ook de seniorenraad was hier sterk vragende partij voor. In functie van verbetering van het reglement, is in 2015 in de schoot van de seniorenraad een werkgroep geïnstalleerd die het subsidiereglement heeft eglement inzake erkenning en goedgekeurd door de seniorenraad van 1/10/2015. Het vernieuwde reglement zou - mits goedkeuring - in voege gaan vanaf het subsidiejaar De wijzingen betreffen een aantal: -Technische aanpassingen: o.a. verscherpte taakomschrijving seniorenconsulent,... -Stimuli voor samenwerking tussen verenigingen -Stimuli voor sociale dienstbaarheid: o.a. kortingen voor GOMOR houders, activiteiten t.v.v. goede doelen. -'Leeftijdsafhankelijke' puntenverdeling is weggewerkt. Het vernieuwde voorstel van reglement is in bijlage opgenomen.

6 P. 6 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Fasering -Bespreking op het CBS van 31/12/ Bespreking op de gemeenteraad van 25/1/ In werking voor het subsidiejaar Adviezen Het ontwerp van "Reglement inzake erkenning en subsidiëring seniorenverenigingen Argumentatie Volgende redenen liggen aan de basis van aanpassing van het reglement: -Het actuele subsidiereglement dateert van 1998; om redenen van 'behoorlijk bestuur' was het sowieso noodzakelijk om een evaluatie door te voeren en verbeteringen aan te brengen. -Specifieke aanpassingen doen het reglement meer aansluiten bij het actuele lokaal ouderen(zorg)beleid: *Stimuli voor samenwerking tussen organisaties *Stimuli voor initiatieven rond 'sociale dienstbaarheid' *Versterken dynamiek verenigingsleven (door het wegwerken van 'leeftijdsafhankelijke' puntenverdeling. Financiële weerslag Actienummer Omschrijving actie Vrijwilligersverenigingen van ouderen en zieken die in aanmerking komen op basis van een subsidiereglement krijgen een financiële ondersteuning. Stemming: 31 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 31 stemmen voor De gemeenteraad beslist akkoord te gaan met het toegevoegd. Bijlage: Reglement inzake erkenning en subsidiëring seniorenverenigingen Lier/Koningshooikt

7 P. 7 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Stad Lier voorziet jaarlijks, binnen de mogelijkheden van de goedgekeurde begrotingskredieten, een subsidie aan de erkende seniorenverenigingen volgens de voorwaarden van dit reglement en na advies van de Lierse Seniorenraad. Artikel 2: Alle erkende seniorenverengingen die niet op een andere wijze betoelaagd worden door de stad (rechtstreeks of via een adviesraad) kunnen betoelaagd worden via het hierna omschreven puntenstelsel, met een maximum van 15% van het totale begrotingskrediet. Artikel 3: De subsidie wordt toegekend voor een volledig werkjaar van twaalf maanden, van 1 januari tot 31 december. Artikel 4: De subsidie bestaat uit drie delen: - De basissubsidie - De werkingssubsidie - De bijzondere subsidie De basissubsidie bestaat uit 25% van het totaal voorziene begrotingskrediet en wordt verdeeld op forfaitaire grondslag onder alle seniorenverenigingen, die voor betoelaging in aanmerking komen. De werkingssubsidie bestaat uit 75% van het totaal voorziene begrotingskrediet en wordt bepaald aan de hand van het hieronder beschreven puntensysteem. Het college van Burgemeester en Schepenen en de seniorenraad mogen bijkomende onderzoeken instellen. De bijzondere subsidie kan worden toegekend voor activiteiten van uitzonderlijke aard, zoals herdenkingsplechtigheden of bijzondere vieringen. Artikel 5: Overeenkomstig de bepalingen van dit reglement gaat het College van Burgemeester en Schepenen over tot: - De erkenning van de seniorenorganisaties. - De vaststelling en de toekenning van de subsidies Artikel 6: De erkenning kan door het college worden ingetrokken indien de seniorenorganisatie niet meer voldoet aan de bepalingen van artikel 9 van het reglement. De intrekking van de erkenning heeft het verlies van het recht op subsidies tot gevolg. Artikel 7: Het college van Burgemeester en Schepenen wint het advies in van de stedelijke seniorenraad, alvorens een beslissing te nemen in verband met de in artikel 5 en 6 vermelde aangelegenheden. Hoofdstuk 2: De erkenning Artikel 8: Om door het college van Burgemeester en Schepenen erkend te worden moet de seniorenorganisatie, ten bate van de personen van de derde leeftijd, en

8 P. 8 verslag gemeenteraad 25/01/2016 overeenkomstig haar statuten en reglement, alle kwesties behandelen die deze personen rechtstreeks of onrechtstreeks aanbelangen. Artikel 9: Om erkend te worden moet de seniorenorganisatie aan volgende voorwaarden voldoen: 1) Haar zetel en activiteit hebben op het grondgebied van de stad Lier of Koningshooikt 2) Opgericht zijn zonder beroepsdoeleinden of winst- of handelsoogmerken 3) Geleid worden door een dagelijks bestuur dat voor de meerderheid is samengesteld uit leden woonachtig in de stad Lier of Koningshooikt. 4) Aanvaarden verantwoording af te leggen ten aanzien van het gemeentebestuur over de aanwending van de bekomen subsidies. Artikel 10: De aanvraag tot erkenning dient gericht aan de seniorenraad en behandeld overeenkomstig artikel 9 van de statuten van de seniorenraad, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 maart Artikel 11: De aanvraag tot erkenning dient volgende documenten te omvatten: 1. De samenstelling van het bestuur, met vermelding van naam, voornaam, en adres van de bestuursleden. 2. Opgave van het aantal leden uit Lier-Koningshooikt en het aantal leden uit andere gemeenten. 3. Een exemplaar van de statuten en het huishoudelijk reglement of, bij gebreke hieraan, een omschrijving van het nagestreefde doel. Hoofdstuk 3: De subsidies Artikel 12: Het aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie wordt jaarlijks voor 15 januari van het volgend werkjaar door het Stadsbestuur verzonden aan de erkende seniorenverenigingen en dient voor 28 februari terugbezorgd te worden aan het stadsbestuur, ingevuld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Artikel 13: Het stadsbestuur controleert de dossiers op hun wettigheid en volledigheid en zendt ze voor advies door aan het dagelijks bestuur van de seniorenraad. Artikel 14: Het dagelijks bestuur van de seniorenraad onderzoekt ism de seniorenconsulent alle dossiers, stelt de punten vast en maakt de daaruit voortvloeiende verdeelsleutel als advies over aan het stadsbestuur voor 30 april. Artikel 15: Met laattijdig ingediende aanvragen wordt geen rekening gehouden. Artikel 16: De toelagen voor seniorenverenigingen, voorzien in de goedgekeurde begroting worden, uitgezonderd de bijzondere toelagen, verdeeld onder verenigingen, die in aanmerking komen, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 17 en 18 en voor zover voldaan is aan de bepalingen betreffende de erkenning en het indienen van aanvragen voor het bekomen van een subsidie

9 P. 9 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Artikel 17: Voor de berekening van het subsidiebedrag dat aan de verenigingen wordt toegekend, wordt volgende verdeelsleutel toegepast: Basissubsidie: - De basissubsidie bestaat uit 25% van het onder artikel 1 omschreven krediet en wordt verdeeld op forfaitaire grondslag onder alle seniorenverengingen die voor betoelaging in aanmerking komen. Werkingssubsidie: - De werkings subsidie bestaat uit de resterende 75% van het onder artikel 1 voorziene krediet. De werkings subsidies, toegekend aan iedere vereniging, wordt bepaald door de waarde van één punt te vermenigvuldigen met het totaal punten toegekend aan de organisatie. De waarde van één punt is gelijk aan het quotiënt van de deling: Totaal bedrag van de werkingssubsidie Som van de door al de verenigingen behaalde punten Artikel 18: Puntenberekening: De toekenning van de punten voor het vaststellen van de werkingssubsidie gebeurt volgens onderstaande normen: 1. Algemeen: 1.1. Deelname aan de vergadering van de seniorenraad 25 punten per vergadering 1.2. Actieve deelname aan een openbare manifestatie georganiseerd door de stad ism de seniorenraad 50 punten per activiteit 1.3. Bestuursvergaderingen van eigen organisatie, koepelvereniging of regionale organisatie 25 punten per vergadering 2. Activiteiten 2.1. Activiteiten georganiseerd door eigen organisatie (zonder uitstappen) 50 punten per activiteit 2.2. Activiteiten georganiseerd door de koepelorganisatie 25 punten per activiteit 2.3. Activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere organisaties en activiteiten open voor niet-leden 50 punten per activiteit 2.4. Bijzondere uitstappen, waaronder meerdaagse reizen 50 punten voor de eerste uitstapdag 25 punten voor aansluitende dagen 3. Sociale dienstbaarheid

10 P. 10 verslag gemeenteraad 25/01/ Aanstellen van een verantwoordelijke voor sociale dienstbaarheid, zoals bijvoorbeeld voor het organiseren van bezoeken aan zieke leden, ophalen en terugbrengen van minder mobiele leden die anders niet kunnen deelnemen aan de perso(o)n(en) die deze taak uitvoeren) 50 punten per werkjaar 3.2. Voor organiseren van activiteit ten gunste van een goed doel 50 (extra) punten per activiteit 3.3. Indien er korting voorzien wordt voor deelname aan activiteiten voor bezitters van een GOMOR-pas 50 punten per werkjaar 4. Ledenaantal: 4.1. Voor inwoners van Lier-Koningshooikt 50 punten per lid 4.2. Voor inwoners van andere gemeenten 5 punten per lid 4.3. Voor nieuw aangeworven leden 5 punten extra per nieuw lid (eenmalig) Artikel 19: Om voor subsidies in aanmerking te komen moet de vereniging het volledig werkjaar actief zijn geweest. Artikel 20: Het College van Burgemeester en Schepenen zal het definitief resultaat van de subsidiëring aan de seniorenraad en aan de belanghebbende vereniging mededelen voor 1 juli van het begrotingsjaar. De uitbetaling van de toelagen gebeurt overeenkomstig de reglementering betreffende de gemeentelijke comptabiliteit. Hoofdstuk 4: Bijzondere subsidie Artikel 21: Naast de gewone basis- en werkingsubsidies kan de gemeenteraad ten behoeve van een erkende en gesubsidieerde seniorenvereniging, in bijzondere omstandigheden, een bijkomende subsidie inschrijven in de begroting om activiteiten of manifestaties van uitzonderlijke aard of waarde mogelijk te maken. Artikel 22: Opdat een organisatie op deze bijzondere subsidie aanspraak zou kunnen maken, moet zij haar aanvraag indienen voor 1 juli van het begrotingsjaar waarin deze uitzonderlijke activiteit of manifestatie wordt georganiseerd. De aanvraag dient het uitzonderlijk karakter van het gebeuren te belichten en een duidelijke omschrijving te geven van de voorgenomen activiteit. Artikel 23: De bijzondere subsidie zal slechts worden uitgekeerd door het College van Burgemeester en schepenen na voorlegging door de vereniging van het bewijs dat de uitzonderlijke activiteit heeft plaatsgevonden en na advies van de senioren raad. Hoofdstuk 5: Slotbepalingen

11 P. 11 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Artikel 24: Dit reglement zal gehecht worden aan de beslissing van de Gemeenteraad te zake om er één geheel mee te vormen. Artikel 25: Dit reglement vervangt het reglement, vastgesteld bij raadsbesluit van 14 december 1998, met ingang van 1 januari OZ.8 Definitieve toekenning nieuwe straatnaam 'Botertonstraat' aan de nieuwe straat t.h.v. Rivierstraat 2. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Ingrid Lambrechts Voorgeschiedenis In zitting van 5 oktober 2015 beslist het college van burgemeester en schepenen om een stedenbouwkundige vergunning af te leveren aan Bouwbedrijf Emiel Dillen NV voor het bouwen van respectievelijk 72 en 14 woongelegenheden met bijhorende parking ter hoogte van Rivierstraat 2 en de achterliggende percelen. De rooilijn werd in de gemeenteraad van 21 september 2015 goedgekeurd. De gemeenteraad besliste in zitting van 21 september 2015 tot principiële toekenning van de benaming 'Botertonstraat' aan de straat tussen de Rivierstraat 2 en Rivierstraat 10. In zitting van 27 juli 2015 beslist het college als verklaring voor Botertonstraat volgende omschrijving goed voor de vermelding op het straatnaambord: Naar de zuivelhandel De Boterton. Het college besliste op 5 oktober 2015 het openbaar onderzoek te openen. Het college besliste op 7 december 2015 om proces-verbaal op te stellen van het afsluiten van het openbaar onderzoek en aan de gemeenteraad voor te stellen om over te gaan tot definitieve toekenning van de straatnaam 'Botertontstraat'. Adviezen De Deelraad Erfgoed en Beeldende Kunsten heeft bij schrijven van 24 november 2015 volgend advies uitgebracht: Positief advies over het gemeenteraadsbesluit van 21 september 2015 over de nieuwe straatnaam De Deelraad erfgoed en beeldende kunsten adviseert de principiële toekenning van 10 van de Rivierstraat door de gemeenteraad van 21 september 2015 positief. Argumentatie Voorstel: Botertonstraat Volksmondbenaming afgeleid van de verdwenen margarinefabriek Brabantia van de familie Albers aan de Rivierstraat. Gezien de benaming Boterton momenteel nog in gebruik is, wordt de naam Botertonstraat voorgesteld.

12 P. 12 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Openbaar onderzoek De beslissing van de gemeenteraad dd. 21 september 2015 houdende principiële toekenning van de straatnaam 'Botertonstraat' werd voldoende kenbaar gemaakt door afkondiging en aanplakking op de voorgeschreven plaatsen: Het openbaar onderzoek heeft gelopen van 1 november 2015 tot en met 30 november Hiervan werd proces-verbaal opgesteld door het college van burgemeester en schepenen. Juridische grond Art. 4 en 5 van het decreet van 28 januari 1977 en latere wijzigingen, tot bescherming van de namen van openbare wegen en pleinen. Argumentatie Het openbaar onderzoek kan worden afgesloten en hiervan kan een proces-verbaal worden opgesteld met de vermelding dat er geen bezwaren werden ingediend. De straatnaam refereert naar de volksmondbenaming 'Boterton'. Deze naam is wellicht afgeleid van de verdwenen opslagplaats van de melk-en drankhandel van Jos Leysen aan de Rivierstraat die zich na Albers in dit gebouw vestigde. Zijn winkel was aan de spoorwegovergang van Lisp. 'De Boterton' zou ook als opschrift op zijn wagen zijn voorgekomen. De benaming Boterton is momenteel nog in gebruik door de bevolking. Er kan rekening gehouden worden met het advies van de deelraad om 'Botertonstraat' te gebruiken als nieuwe straatnaam. Er wordt voorgesteld de nieuwe straatnaam 'Botertonstraat' definitief toe te kennen. Stemming: 31 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 31 stemmen voor De gemeenteraad beslist de straatnaam 'Botertonstraat' definitief toe te kennen aan de straat tussen Rivierstraat 2 en Rivierstraat 10.

13 P. 13 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Art 2 : Kopieën: Aantal Bestemmeling 2 dienst stedenbouw - Deelraad Opdrachten : Het schepencollege geeft opdracht aan: Dienst dienst stedenbouw Taak Verdere afhandeling van het dossier OZ.9 Verkaveling Bogerse Velden, fase 2. Wegenisontwerp. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Felix Van Steen Voorgeschiedenis Studiebureau S.Bilt heeft een ontwerp opgemaakt voor de verkaveling Bogerse Velden fase 2 (in bijlage). Feiten en context Het ontwerp voorziet de aanleg van wegen en riolen voor het openbaar domein, binnen de verkaveling Bogerse Velden fase 2. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De rijweg wordt uitgevoerd in asfalt, de 'pleinen' in okerkleurige betonstraatstenen 220 x 110 x 100 in halfsteensverband langs de zijde woningen en in elleboogverband t.h.v. de opritten. De parkeerplaatsen worden aangelegd in grasbetontegels en de voetwegen in dolomiet. Er zijn een 'wadi' (waterbuffering) en afwateringsgrachten voorzien. Voor de aanplant van de bomen (zwarte els en zomereik) wordt een wortelgeleidingssysteem voorzien. De wegbermen worden ingezaaid. Juridische grond De gemeenteraad is bevoegd om te beslissen over de zaak van de wegen op grond van artikel 2 en 42 van het Gemeentedecreet van 15 juli Onder de 'zaak van de wegen' wordt verstaan het bepalen van het tracé en de uitrusting van de aan te leggen of te wijzigen wegen : rooilijnen, rijbanen, voetpaden, aanplanting, openbare nutsvoorzieningen. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (4 april 2015), art en de bijhorende toelichtingsnota. Argumentatie De gemeenteraad dient het dossier van de wegenis van de verkaveling Bogerse Velden, fase 2 goed te keuren. Deze goedkeuring is noodzakelijk voor de verdere afhandeling van de stedenbouwkundige aanvraag. Stemming: 22 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van

14 P. 14 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Eester, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Christel Van den Plas, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci en Tekin Tasdemir 1 stem tegen: Koen Breugelmans 8 onthoudingen: Patrick Tersago, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Katrien Vanhove en Olivier Peeters 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 22 stemmen voor - 1 stem tegen - 8 onthoudingen De gemeenteraad beslist het ontwerp van de wegenisaanleg verkaveling Bogerse Velden fase 2 goed te keuren. Art 2 : Kopieën: Aantal Bestemmeling 1 studiebureau S.Bilt OZ.10 Verkaveling Rivierstraat : voorontwerp. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Felix Van Steen Voorgeschiedenis Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 12 januari 2015 een vastlegging, ten bedrage van euro goedgekeurd voor de uitvoering van de studie "verkaveling Rivierstraat" (verkavelaar Dillen). Feiten en context Voor dit dossier heeft studiebureau S.Bilt het voorontwerp (project nr ) opgemaakt (als bijlage : grondplan, typedoorsnedes en raming). Het voorontwerp voorziet de aanleg van wegen en riolen voor het openbaar terrein, binnen de verkaveling "Rivierstraat - Dillen". Er wordt een gescheiden rioleringssstelsel aangelegd. De wegen worden uitgevoerd in klinkers 220 x110 x 100 in het grijs voor de rijweg (breedte 5 meter) en het oker-bruin voor de "pleinen". De voetpaden worden aangelegd in oker dubbelklinkers 220 x 220 x 100.De voetpaden hebben verschillende breedtes, met een minimum van 1.6 meter. Verder worden de parkeerplaatsen uitgevoerd met grasbetontegels. In het dossier van het openbaar domein worden een aantal solitaire bomen aangeplant (soort nog te bepalen met groendienst) en verschillende graszones. Juridische grond De gemeentelijke wegenis valt onder de invloed 42 van het Gemeentedecreet bepaalde volheid van bevoegdheid van de gemeenteraad om alle aangelegenheden van gemeentelijk belang te regelen. Onder de 'zaak der wegen' wordt verstaan het bepalen van het tracé en de uitrusting van de aan te leggen of te wijzigen wegen : rooilijnen, rijbanen, voetpaden, aanplanting, openbare nutsvoorzieningen.

15 P. 15 verslag gemeenteraad 25/01/2016 De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (4 april 2014), art en de bijhorende toelichtingsnota. Financiële weerslag Actienummer Omschrijving actie 5/2/9/14 Verkaveling Rivierstraat ( Dillen) De kosten voor deze werken worden geraamd op ,17 euro excl. BTW of ,98 euro incl. BTW. Op de meerjarenbegroting zijn er voor actienummer 5/2/9/14 "Verkaveling Nieuw" volgende budgetten voorzien : 2015 : euro 2016 : euro 2017 : euro 2018 : euro 2019 : euro Ten gevolge van de raming van de werken wordt de begroting voor actienummer 5/2/9/14 "Verkaveling Rivierstraat " als volgt aangepast (uitvoering verwacht in 2016) : 2016 : euro 2017 : euro 2018 : euro 2019 : euro Totaal : euro Argumentatie De gemeenteraad dient het dossier van de wegenis van de Rivierstraat goed te keuren. Deze goedkeuring is noodzakelijk voor de verdere behandeling van de stedenbouwkundige aanvraag. Stemming: 31 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Marcel Taelman, Els Van Weert, Peter Caluwé, Ella Cornelis, Sabine Leyzen, Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove, Olivier Peeters en Tekin Tasdemir 1 onthouding: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 31 stemmen voor - 1 onthouding De gemeenteraad keurt het voorontwerp 'verkaveling Rivierstraat' goed. Art 2 : Kopieën:

16 P. 16 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Aantal Bestemmeling 2 studiebureau S.Bilt Verkavelaar Dillen Opdrachten : Het schepencollege geeft opdracht aan: Dienst S.bilt Taak aanbestedingsdossier opmaken (na fiat verkavelaar) OZ.11 PONTES - buitengewone algemene vergadering van 16 december agenda. GOEDKEURING. Dossierverantwoordelijke: Danny Dewelde Voorgeschiedenis De gemeenteraad besliste op 25 november 2013 dat Verheyden Kelly, gemeenteraadslid, en Wagner Christina, gemeenteraadslid als respectievelijk effectief en plaatsvervangend afgevaardigde van de stad Lier in de algemene vergaderingen van de intergemeentelijke vereniging PONTES worden aangesteld (van 18 december 2013 en voor de algemene vergaderingen voor de resterende duur van de legislatuur). Feiten en context De stad Lier is aangesloten bij de intergemeentelijke vereniging PONTES. De stad werd op 18 september 2015 opgeroepen om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging PONTES die op 16 december 2015 om uur in zaal LINK 21, aan de Welvaartstraat 14 te 2200 Herentals. De agenda ziet er als volgt uit: 1. Statuten: wijziging en vaststelling van de gecoördineerde versie goedkeuring Het college nam wegens hoogdringendheid in de plaats van de gemeenteraad de beslissing om de statutenwijziging van de intergemeentelijke vereniging PONTES goed te keuren. Deze beslissing wordt ter bekrachtiging aan de gemeenteraad voorgelegd. Juridische grond Decreet van 6 juli 2001 van de Vlaamse regering houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder de artikelen 44, 46, 47 en 48 Gemeentedecreet Stemming: 28 stemmen voor: Frank Boogaerts, Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers, Bert Wollants, Ivo Andries, Rik Pets, Anja De Wit, Ludo Peeters, Gert Van Eester, Koen Breugelmans, Freddy Callaerts, Jenny Van Damme, Patrick Tersago, Christel Van den Plas, Jan Hermans, Els Van Weert, Peter Caluwé, Sabine Leyzen,

17 P. 17 verslag gemeenteraad 25/01/2016 Memet Cinar, Annemie Goris, Kristof Buelens, Kelly Verheyden, Christine Wagner, Hilde De Koninck, Yahya Degirmenci, Katrien Vanhove en Tekin Tasdemir 3 onthoudingen: Marcel Taelman, Ella Cornelis en Olivier Peeters 1 stem blanco: Marleen Vanderpoorten Goedkeuring met 28 stemmen voor - 3 onthoudingen De gemeenteraad neemt akte van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van PONTES van 16 december 2015, die bestaat uit volgende agendapunten: 1. Statuten: wijziging en vaststelling van de gecoördineerde versie goedkeuring Art 2 : De gemeenteraad bekrachtigt de beslissing van het college van 14 december 2015 om de statuten van de intergemeentelijke vereniging PONTES goed te keuren. Art 3 : Een afschrift van dit besluit wordt te kennisgeving bezorgd aan de intergemeentelijke vereniging PONTES, gevestigd te 2610 Antwerpen-Wilrijk, aan de Jules Moretuslei 2. Art 4 : Kopieën: Aantal Bestemmeling 1 PONTES 1 vertegenwoordigers OZ.12 Interpellaties Dossierverantwoordelijke: Danny Dewelde Interpellatie 1 : van Patrick Tersago i.v.m. afbakening kernwinkelgebied Interpellatie 2 : van freddy Callaerts i.v.m. wateroverlast Interpellatie 3 : van Patrick tersago i.v.m. domein Withof Interpellatie 4 : van Els Van Weert i.v.m. stand van zaken burgerparticipatie : Kennisgenomen. De secretaris De burgemeester De voorzitter Katleen JANSSENS Frank BOOGAERTS Christel Van den Plas

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Uit in Lier Pagina : 1 zitting dd.1 september 2014 Aantal leden : 31 Dagorde nr. : OZ.26 Aanwezig:

Nadere informatie

Verontschuldigd: Andries Ivo, De Wit Anja, Vanderpoorten Marleen, schepenen. Verbreding van het voetpad - Berlaarsestraat 3 - open terras.

Verontschuldigd: Andries Ivo, De Wit Anja, Vanderpoorten Marleen, schepenen. Verbreding van het voetpad - Berlaarsestraat 3 - open terras. Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling : Toegevoegde punten Pagina : 1 Ref. Nr. : Zitting dd. 29/07/2013 Aantal

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Uit in Lier Pagina : 1 zitting dd.1 september 2014 Aantal leden : 31 Dagorde nr. : OZ.27 Aanwezig:

Nadere informatie

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 27/06/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 27/06/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 12 augustus 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 27/06/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik

Nadere informatie

Openbare zitting Lier, 23 december Vergadering van de gemeenteraad dd. 15/12/2014 te 19:30 uur

Openbare zitting Lier, 23 december Vergadering van de gemeenteraad dd. 15/12/2014 te 19:30 uur 2500 Lier, 23 december 2014 Vergadering van de gemeenteraad dd. 15/12/2014 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 19/12/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 19/12/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 27 december 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 19/12/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Aanvragen en afleveringen Pagina : 1 zitting dd.14 december 2015 Aantal leden : 31 Dagorde nr.

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 24/10/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 24/10/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 31 oktober 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 24/10/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers,

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 28/11/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 28/11/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 14 december 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 28/11/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 januari 2009 Gewijzigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 23 10 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 januari 2012 Bekendgemaakt op 26 januari 2012 Voorafgaande bepalingen

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad Poperinge.

Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad Poperinge. Laatst gewijzigd : 17.08.2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad : 24.09.2018 STATUTEN Algemeen Artikel 1. Er wordt een stedelijke seniorenraad opgericht en erkend als adviesraad onder de naam seniorenraad

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN.

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel REGLEMENT INZAKE TOEKENNING TOELAGEN AAN DE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN. Reglement goedgekeurd op de Gemeenteraad d.d. 29 mei 2012 Met ingang van

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 19 06 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 16/12/2013 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 16/12/2013 te 19:30 uur 2500 Lier, 23 december 2013 Vergadering van de gemeenteraad dd. 16/12/2013 te 19:30 uur Aanwezig: Van den Plas Christel voorzitter Boogaerts Frank, burgemeester Grootaers Walter, Verwaest Rik, Herijgers

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 05 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/02/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/02/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 11 maart 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/02/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 06/10/2014 te 19:30 uur. Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter. Verontschuldigd: Marcel Taelman, raadslid

Vergadering van de gemeenteraad dd. 06/10/2014 te 19:30 uur. Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter. Verontschuldigd: Marcel Taelman, raadslid 2500 Lier, 30 oktober 2014 Vergadering van de gemeenteraad dd. 06/10/2014 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers,

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 21/03/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 21/03/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 26 april 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 21/03/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien Herijgers,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1.1 Algemeen Art 1 Het gemeentebestuur van Pepingen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van De Haan kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

Subsidies worden verstrekt op basis van een werkingsjaar dat loopt van 1 september tot en met 31 augustus. SUBSIDIEREGLEMENT ERKENDE SENIORENVERENIGINGEN Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/6/8/1 ondersteunen van erkende verenigingen ) en goedgekeurd door de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 22 10 2018 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 26/09/2016 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 26/09/2016 te 19:30 uur 2500 Lier, 25 oktober 2016 Vergadering van de gemeenteraad dd. 26/09/2016 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers,

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III r e g l e m e n t Besluit van de gemeenteraad van Edegem van betreffende de financiële en logistieke ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De gemeenteraad

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 01/09/2014 te 19:30 uur. Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter. Verontschuldigd: Ella Cornelis, raadslid

Vergadering van de gemeenteraad dd. 01/09/2014 te 19:30 uur. Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter. Verontschuldigd: Ella Cornelis, raadslid 2500 Lier, 19 september 2014 Vergadering van de gemeenteraad dd. 01/09/2014 te 19:30 uur Aanwezig: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest, Lucien

Nadere informatie

Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/06/2015 te 19:30 uur

Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/06/2015 te 19:30 uur 2500 Lier, 13 juli 2015 Vergadering van de gemeenteraad dd. 29/06/2015 te 19:30 uur Aanwezig: Verontschuldigd: Christel Van den Plas, voorzitter Frank Boogaerts, burgemeester Walter Grootaers, Rik Verwaest,

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Artikel 1 - Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Beveren kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie (geadviseerd door de culturele raad op 28/08/2002 en goedgekeurd in de gemeenteraad van 9/11/2002 ) Algemene bepalingen

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Afdeling : Wonen, Leven en Ondernemen Pagina : 1 zitting dd.23 april 2018 Aantal leden : 31 Dagorde nr. :

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen

Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen Provincie Antwerpen STAD LIER Arr. Mechelen UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Afdeling: Uit in Lier Pagina: 1 Zitting dd. 20 02 2017 Aantal leden: 8 Dagorde nr.:

Nadere informatie

1. Erkenning als socio-culturele vereniging

1. Erkenning als socio-culturele vereniging Gemeentelijk reglement in verband met de erkenning en de subsidiëring van socioculturele verenigingen in het kader van het gemeentelijk cultuurbeleid gemeenteraad 2 mei 2017 1. Erkenning als socio-culturele

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005.

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid

Deel 1 Strategie en beleid Visie, waarden en missie van de zone De missie, visie en waarden worden permanent aan een grondige evaluatie onderworpen. Als lerende organisatie voelt de lokale politie Lier de noodzaak aan om deze missie,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen

AANVRAAGFORMULIER Aanvraag extra subsidie basisgroepen Contactpersoon Matthias Verstraeten 03 410 02 78 duurzaam@nijlen.be Enkele uitgangspunten : Doelstelling van deze toelage Toekennen van werkingssubsidies aan lokale Noord-Zuidbewegingen en mensenrechtenbewegingen

Nadere informatie