Toespraak van Marine Le Pen in het Europese Parlement. Hoe moordenaars het lijken op een ongeval

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toespraak van Marine Le Pen in het Europese Parlement. Hoe moordenaars het lijken op een ongeval"

Transcriptie

1 Toespraak van Marine Le Pen in het Europese Parlement. Helaas zonder ondertiteling, maar te belangrijk om het niet te plaatsen. Wij zijn het vrije volk.! Hoe moordenaars het lijken op een ongeval doen Merkel gebruikt het emotioneel drukkingsmiddel dat ook zij als Oost Europeaan, ooit ook moest leven achter een muur. Ze gaat er aan voorbij, dat ze die uitspraak deed achter streng bewaakte gesloten deuren, ze zelf leeft in een heus fort, beschermd door soldaten en veiligheidsvoorzieningen, rijdt in een gepantserde auto enz Ze gaat er aan voorbij dat die muur/dat gordijn, waarnaar ze verwijst, een gans andere oorsprong had, ze er zelf bovendien nooit veel last van heeft gehad. De muur/het gordijn diende om de mensen binnen te houden en niet buiten. Die muur en dat ijzeren gordijn zijn er niet door het volk gekomen maar door dictatoriale politici zoals er in de EUSSR veel aan de macht zijn. De muur die nu moet opgetrokken worden is er een voor het volk, en door het volk geëist. Niet ter scheiding, maar ter bescherming.

2 Met een visum en een zekere terugkeer voor gasten, zou iedereen ons mogen bezoeken, maar niet blijven (tenzij vooraf aan strenge criteria werd voldaan). De vluchtelingentsunami gaat dienen om andere grotere problemen te camoufleren. Zo zal de oorlog in het Midden Oosten en de empathie voor de asielzoekers en oorlogsvluchtelingen de aandacht afleiden van de Griekse crisis, het Euro debacle, het wanbeleid en de enorme crisis in Europa zelf. Zo zal de vluchtelingencrisis de alleenreden worden voor de grote tekorten/verliezen en de afname in welvaart en welzijn. Ook in Vlaanderen heeft men die kosten niet bij het begrotingstekort geteld. Dat is voor later. Dat de vele lijken in de kast er door het schiere aantal en het gewicht zullen uitvallen, dat is zeker. Alleen zullen ze allemaal een humanitair jasje aanhebben. Zo, aangeklede lijken in een kast, en hoe moordenaars het doen lijken op een ongeval. b-ik-lang-genoeg-achter-een-muur-moeten-leven-a / Merkel: Als Oost-Europeaan heb ik lang genoeg achter een muur moeten leven , 08.56u JC Bron: Politico Lees later 1 Duits bondskanselier Angela Merkel. EPA Tijdens een vergadering achter gesloten deuren richtte Duits bondskanselier Angela Merkel zich gisteravond in een emotioneel pleidooi tot de Oost-Europese landen. Merkel uitte

3 scherpe kritiek op hun benadering van de migratiecrisis. De Oost-Europeanen, en ik beschouw mezelf als een Oost-Europeaan, hebben zelf ervaren dat isolatie niet helpt, zei ze aan de leden van de centrumrechtse EVP (Europese Volkspartij). Dat blijkt uit een opname die de politieke nieuwssite Politico kon bemachtigen. Uit hun reactie op de asielcrisis valt volgens Merkel af te leiden dat de Oost-Europese regeringen niets geleerd hebben van hun eigen geschiedenis. Het stemt me droevig dat net zij die zichzelf gelukkig mogen prijzen dat ze de Koude Oorlog overleefd hebben, nu denken dat ze zich kunnen onttrekken uit bepaalde ontwikkelingen van de globalisering, zei Merkel, verwijzend naar de weigering van sommige EU-landen om vluchtelingen op hun grondgebied toe te laten. Die weigering als principekwestie is vergeef me dat ik zo rechtuit ben een gevaar voor Europa. Share De vluchtelingen zullen niet tegengehouden worden als we alleen maar hekken bouwen. Daarvan ben ik overtuigd. Ik heb zelf lang genoeg achter een hek geleefd Angela Merkel, Duits bondskanselier Na een turbulente maand voor Merkel, waarin meerdere Europese leiders haar aanpak van de asielcrisis bekritiseerden, toonde de bondskanselier zich volgens bronnen in de zaal bijzonder emotioneel. Haar eigen verleden in gedachten, haalde ze vooral uit naar de Hongaarse regering van Viktor Orban. De vluchtelingen zullen niet tegengehouden worden als we alleen maar hekken bouwen, klonk het. Daarvan ben ik overtuigd. Ik heb zelf lang genoeg achter een hek geleefd. Je kan dit misschien een paar jaar uitstellen. Maar zelfs de Oost-Duitse muur viel, 25 jaar geleden, en iedereen was gelukkig. Hij kon gewoon niet overeind blijven. We kunnen Europa niet omvormen tot een fort. Dat zal niet werken.

4 In het bijzonder was Merkel kritisch voor Europese landen die islamitische vluchtelingen een bedreiging voor hun eigen godsdienst noemen. Volgens haar verliezen Europese leiders hun geloofwaardigheid als ze een onderscheid maken tussen moslims en christenen. Dit is niet onderhandelbaar, aldus Merkel. Wie zijn wij om christenen in de rest van de wereld te verdedigen, als we geen moslim of moskee willen toelaten in ons land? Beschavingsmanifest Echte verdraagzaamheid en echte intellectuele superioriteit: Dr. Bill Warner. De gulden ethische regel en kritisch onderzoek is de basis van onze, van élke beschaving. Ik bestrijd diegenen die het daarmee oneens zijn. In echte Stasi-stijl, of

5 zullen we het maar EUROPOLstijl noemen. In wat een preventieve actie wordt genoemd, bezoekt de politie van Enschede alle tegenstanders van het asielzoekerscentrum (AZC). Daarbij laten ze intimiderende taal horen, wat ze natuurlijk ontkennen. Maar iedereen weet toch wel wat het betekent wanneer je gezegd wordt dat je moet opletten, want dat je ook kinderen hebt. Dachten jullie dat de politici jullie vrienden waren, de politie het Befehl ist Befehl wel naast zich neer zouden leggen? De regeringen moeten bang worden van het volk, en niet omgekeerd. Iedereen is makkelijk te intimideren en straffen en iedereen heeft veel te verliezen,. maar straks NOG MEER! Wat is de volgende stap, vraag je je dan af. Preventieve detentie? Bezoekjes aan werkgevers om hun te waarschuwen tegen wat werknemers al niet doen in hun eigen tijd?

6 BREKEND: Huisbezoeken AZC-nee Enschede krijgen vervolg in Baarn door hanibal 5 oktober 2015 ( rijgen-vervolg-in-baarn/) Na eerdere intimiderende huisbezoeken door politieteams in Enschedé, blijken vandaag ook leden van het AZC-alert-comité in Baarn door de politie te zijn bezocht. Vrijdagavond hier al een berichtje over de wijze waarop de politie op bezoek kwam bij leden van AZC-alert in Enschede. RTV Oost pikte het vandaag op, interviewde een van de mensen in Enschede (zie hieronder) en kreeg van de politie te horen: De mensen hebben het recht om op democratische wijze uiting te geven aan hun mening of gevoel. Maar wat we hen wilden meegeven was informatie over wanneer bij protestacties de grens wordt overschreden, er al snel sprake kan zijn van strafbare feiten. Dat willen we voorkomen. In die zin was het huisbezoek van de agenten bedoeld als een bewuste preventieve actie. Een bewuste preventieve actie. Juist. Er zijn vanzelfsprekend preventieve acties in maten en soorten. Wat is de volgende stap, vraag je je dan af. Preventieve detentie? Bezoekjes aan werkgevers om hun te waarschuwen tegen wat werknemers al niet doen in hun eigen tijd? De rest verzint U zelf maar, maar dit is, zoals eerder gezegd, niet de manier waarop de Nederlandse autoriteiten met hun burgers zouden mogen omgaan.

7 Vandaag kwam er dus een nieuwe bewuste preventieve actie bij, van de politie in Baarn ditmaal. Via het meldde men dat er meerdere leden in Baarn waren bezocht. AZC-alert is een snelgroeiende landelijke organisatie aan het worden, met al meer dan twintig lokale afdelingen en veel aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers. Dat is op de website duidelijk te zien. Hier houdt men ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van de migranteninstroom in de gaten. Al bij al wordt dit steeds vreemder allemaal. Het is niet voorstelbaar dat dit niet vanaf landelijk niveau wordt gecoördineerd. Wat is hier in vredesnaam gaande? De Nederlandse autoriteiten gedragen zich alsof bezorgde autochtonen terroristen zijn. Dat is de wereld op zijn kop.

8 Wij Vlamingen zijn de enige rechtmatige eigenaars van ons grondgebied De Vlamingen die geboren zijn uit Vlaamse ouders en voorouders zijn de enige rechtmatige eigenaars van het grondgebied van Vlaanderen.

9

10

11

12

13 Niet

14 de volksvreemde Coburgers, niet een kaste met het buitenland collaborerende beroepspolitiekers, niet de Duitsers, Nederlanders of de Fransen, niet de Walen of de Franstalige Brusselaars, niet de snel tot Belg gemuteerden, niet het Belgische establishment en zeker niet de Europese Unie. Nee wij, de autochtone Vlamingen zoals hierboven omschreven, zijn de enige echte rechtmatige eigenaars van het Vlaams territorium. Inclusief de Brusselse enclave die we best bereid zijn tijdelijk te verpachten tegen aanzienlijke vergoeding zoals dat ook ooit met Hong-Kong gebeurde. Wij kennen de geschiedenis en zijn gewend geraakt aan vreemde overheersers. Wij zijn nog altijd schatplichtig aan een bevolkingsgroep die zich op onrechtmatige wijze privileges eigen maakte en de democratie die in de kunstmatige constructie België voor de schone schijn hypocriet in het vaandel werd gevoerd in feite volledig afschafte met de hulp van collaborateurs en verraders door de grondwet zo te herschrijven dat een minderheid nog steeds haar eisen aan een meerderheid dicteert en blijft opleggen. Om een demografische minderheidspositie te verhullen waren wij de laatste 40 jaar getuige van de import van een legioen vreemdelingen die gebruikt werden als kunstmatig stem- en kiesvee om het opdringen van een fata morgana van enkele collectivistische utopisten te verantwoorden maar vooral om het soortelijk gewicht van een taalkundige of moeten we zeggen Franstalige taal-onkundige en taal-imperialistische minderheid kunstmatig op te peppen. Sinds twee decennia voegt zich bij deze totaal ondemocratische toestand nog een ander dictatoriaal fenomeen dat de voorgaande mistoestanden in de realiteit nog overtreft. Niettegenstaande

15 drie Europese volkeren bij volksraadpleging elke afstand van soevereiniteit van hun grondgebied waarvan zij de enige rechtmatige eigenaars waren resoluut afwezen, slaagde een schimmige en parasitaire kaste er in tégen de volkswil in verdragen te laten goedkeuren die de afstand van macht en bevoegdheden toeliet. De verdragen heten van Maastricht (1992) en van Lissabon (2009). Het eerste schafte de Europese Gemeenschap af die zelf de Europese Economische Gemeenschap had vervangen. De Europese Gemeenschap werd door deze ondemocratische machtsgreep veranderd in een dictatoriale Europese Unie waardoor de wil van het volk en de stem van de burgers herleid werd tot bijna nul. Dat wil zeggen, ons land is geen vrije en onafhankelijke staat meer. Ook Vlaanderen wordt stap voor stap een provincie van een nieuw Europees imperium. De Unie is een centralistisch geleid machtsblok dat steeds openlijker, ook al is het vooralsnog met weinig succes, streeft naar wereldmacht in concurrentie met de vs, Japan, China, India, Rusland en andere opkomende machten. De interne besluitvorming van dat machtsblok vertoont een algemeen erkend democratisch tekort (of democratisch deficit). Tegelijk domineert de Unie steeds actiever de wetgeving in de lidstaten. Daardoor wordt het vermogen van ons, Vlamingen, om de toekomst van ons eigen land in de wereld zelf te bepalen stelselmatig ingeperkt. Zelfs als die ondermijning van onze nationale vrijheid door ons Vlamingen, de eigenaars van dit land, via een transparante grondwettelijke procedure zou zijn goedgekeurd, was het democratisch deficit een probleem geweest. Nu echter is de overgave van ons land aan een nieuwe machthebber, de eu, zonder onze instemming en tegen onze uitdrukkelijke wil in, een illegitieme greep naar de macht. Het is een greep naar de macht door een aantal politieke partijen die (in ledental) een steeds kleiner aandeel van de Vlaamse bevolking vertegenwoordigen. Omdat ze de meerderheid hebben in onze volksvertegenwoordiging, menen die partijen het recht te

16 hebben de soevereiniteit van vrije Vlamingen op te geven, zonder daarvoor om onze expliciete toestemming te vragen. Deze partijen, hun volksvertegenwoordigers en medestanders denken dat zij beter in staat zijn over zo n fundamentele machtsverschuiving te oordelen dan de Vlaamse bevolking zelf. Daarmee maken zij zich medeplichtig aan de opbouw van een ondemocratische staat die niet door ons is gewild. Het wordt steeds duidelijker dat de wetgevende en uitvoerende macht in de Unie in handen van bestuurders, experts en lobbyisten ligt. Hun politiek komt niet voort uit de wil van de burgers, voor wie zij zich direct zouden moeten verantwoorden. In plaats daarvan denken zij ons belang beter te kennen dan wij zelf. Om die reden hebben ze besloten het Vlaamse volk niet nog eens om een oordeel te vragen over ontwikkelingen die leiden tot de afschaffing van de soevereiniteit van ons land. Om die reden hebben ze besloten ons een tweede referendum over het Verdrag van Lissabon te ontzeggen. Om die reden hebben ze geen referenda georganiseerd over andere zeer fundamentele inperkingen van onze soevereiniteit, zoals de eu- controle op de nationale begrotingen. Bijna 100 jaar nadat in Nederland het algemeen nationaal kiesrecht voor mannen en vrouwen werd ingevoerd (1919 in België gebeurde dat pas in 1948!) en aan het eind van een reeks emancipatiestrijden die van ons land na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust (dus na 1945) een van de meest vrije landen ter wereld maakten, worden plotseling onze politieke rechten op een fundamentele manier stelselmatig ondermijnd. Terwijl onze mogelijkheden om onze politieke rechten op alle niveaus te doen gelden afnemen door vormen van centralisatie waarvan de eu de meest ingrijpende is, verkeert de partijdemocratie in crisis en groeit al decennia links en rechts de roep om meer rechtstreekse burgerinvloed. De door ons in de volksvertegenwoordiging gekozen partijen hebben ons teruggebracht naar een nieuwe vorm van autocratie.

17 We worden geregeerd door een kleine bestuurderskaste, die de schijn van democratie ophoudt, maar die in werkelijkheid een ongeziene machtsomwenteling ondersteunt waarvan het zeker is dat de Vlaamse bevolking, mocht ons de vraag voorgelegd worden, die nooit zou goedkeuren. Medeburgers van Vlaanderen, Tweehonderd jaar na de definitieve ondergang van het eerste Franse keizerrijk en de oprichting van het (Verenigd) Koninkrijk der Nederlanden, en 185 jaar na de afsplitsing van Vlaanderen hebben uw politici ons land laten versmelten met een nieuw Europees machtsblok dat niet alleen de imperialistische droom van de oude Europese rijken doet herleven, maar ook op een ondemocratische manier steeds meer macht uitoefent in onze levens en de inrichting en toekomst van ons land. Tien jaar na een duidelijk afwijzend volksreferendum in Nederland is er een Europese macht opgestaan die ook ons land stelselmatig steeds verder tot een provincie zal reduceren van een staat waarover wij steeds minder macht zullen kunnen uitoefenen. Tien jaar na 2005 is niet alleen Nederland maar ook Vlaanderen vrijwel opgeheven, en al lijkt onze deelstaat nog te bestaan, de macht is allang verschoven in onze hoofdstad Brussel waar een allochtone meerderheid steeds zichtbaarder de plak komt zwaaien. Tien jaar na 2005 is niet alleen Vlaanderen vrijwel opgeheven, maar een land dat zijn eigen burgers niet toestaat om macht uit te oefenen over zijn heden en zijn toekomst, en zijn zelfbeschikking heeft afgeschaft, is feitelijk ook geen democratie meer. Wat het overigens nooit geweest is. Medeburgers van Vlaanderen, 185 jaar na de opslokking door een onnatuurlijke kunstmatige staatsvorm is het tijd onze zelfbeschikking te herstellen. Omdat onze politici daartoe niet genegen blijken, en de partijdemocratie een radicale wending onmogelijk maakt, kan alleen een referendum over de toekomst van Vlaanderen in de eu

18 uitkomst brengen. Zeker nu bewezen is dat een horde islamieten naar onze contreien werd uitgenodigd door de ondemocratische en fascistische eu die de factuur ervan laat betalen door de schatplichtige en onderworpen autochtone burgers. De gelijkenis met een islamitische theocratie vervat in deze twee woorden kan geen toeval zijn. Bovenstaande tekst is grotendeels ontleend aan het Manifest aan het volk van Nederland uitgegeven door het Burgercomité EU bij uitgeverij De Blauwe tijger ISBN Waar mogelijk werd het woord Nederland vervangen door Vlaanderen. De inleiding schetst de specifieke situatie van ons grondgebied. De laatste twee zinnen werden opgenomen opdat we dit in deze context zeker niet zouden vergeten. Niet elke immigrant is een vluchteling Waarom kunnen al die vet betaalde beroepspolitiekers dat enorm immigrantenprobleem niet oplossen? We begrijpen er niets meer van! Indien wij iets zouden te zeggen hebben zouden we dit probleem op de volgende wijze trachten op te lossen.

19 Waarover gaat het? Onze landen worden overspoeld door een steeds groeiend aantal asielzoekers; mee-eters; gelukszoekers; vreemdelingen enz. Laat ons nu eens trachten om met een minimum aan gezond boerenverstand dit probleem in handen te nemen en er oplossingen voor te vinden. Volgens onze mening gaat het hier over twee duidelijk verschillende groepen. Groep 1 Dit zijn mensen die er nooit aan gedacht hebben om hun land te verlaten. Maar door onvoorziene omstandigheden zitten ze midden een soort burgeroorlog; worden ze verkracht of bestolen; lopen ze dagelijks gevaar te worden beschoten en hun leven te verliezen enz. Ze willen ten koste van alles uit het inferno geraken en zichzelf en hun partners; kinderen of familie redden. Het zijn de vluchtelingen uit landen zoals Syrie; Irak en Afghanistan om de voornaamste te noemen. Zodra de rust in deze landen is hersteld willen ze zo snel als enigszins mogelijk is terug naar hun thuisland. Die mensen moeten inderdaad geholpen worden. Maar het is onze mening dat een internationale organisatie zoals de UNO voor de oplossing moet zorgen en een soort draaiboek moet samenstellen hoe dat moet gebeuren. Het is onze mening dat de UNO moet beslissen dat deze sukkelaars zich moeten begeven naar het dichtst bijgelegen buurland waar het er vredig aan toe gaat. De kans is groot dat in dit buurland soortgelijke tradities; normen en waarden worden gehuldigd als in het thuisland. De kans is ook groot dat er dezelfde godsdienst wordt beleefd; een nagenoeg zelfde taal wordt gesproken en dat het daar heersende klimaat te vergelijken is met het thuisland. Om dit opvangland te bedanken voor de verleende hulp en te vergoeden voor het ontstane ongemak zouden we voorstellen dat de totale veroorzaakte onkosten zouden gedragen worden door

20 alle andere landen waar vrede heerst. Veronderstellen we dat er Syriers op de vlucht slaan en zich aanmelden in het buurland Saudi Arabia. Veronderstellen we dat het ongeveer 500 euro per maand en per vluchteling kost om tentenkampen op te richten, voorzien van een correcte sanitaire infrastructuur, en voor een aanvaardbare voedselvoorziening te zorgen. We praten dan over 250 miljoen euro per maand! Veronderstellen we dat er 5 miljard mensen wonen in landen waar geen grote problemen bestaan. A rato van het aantal inwoners zouden die landen dan maandelijks 5 eurocent per inwoner moeten bijdragen om alle onkosten te dekken. Voor ons land (ongeveer afgerond 10 miljoen inwoners) zou dat een maandelijkse rekening van ongeveer euro bedragen. Maar criticasters zullen verklaren dat dit een onjuiste lastenverdeling is want dat de levensstandaard in ons land véél hoger is dan b.v. in Nigeria. OK. We hebben voor alles begrip. Laat de UNO dan snel een lijst opstellen van alle leden op basis van de levensstandaard. Dan moeten wij misschien 3x méér per inwoner betalen en Nigeria 3x minder. Maar het probleem is opgelost en alle vluchtelingen zijn geholpen en we hopen dat er aan hun nachtmerrie zo snel als enigszins mogelijk is een einde komt. Maar nu blijkt dat Saudi Arabia het spel niet wil spelen, en zoals nu het geval is, verkiest die hele bende naar verre landen zoals Belgie door te verwijzen. Er moeten dan dwangmaatregelen worden beslist om aan deze onfaire toestand het hoofd te kunnen bieden. Indien moslim buurlanden elkaar niet willen helpen en dan nog op kosten van de rest van de wereld waarom zouden wij het dan moeten doen en ons nog schuldig gaan voelen voor die sukkelaars? Welke zin heeft het om b.v. Syriers op te vangen op verre afstanden van hun land; in andere klimaatgebieden; in streken met andere tradities en gebruiken; met andere godsdiensten en talen wanneer men vaststelt dat hun eigen buren en geloofsgenoten de deuren sluiten? Deze onzin moet stoppen!

21 Asielzoekers moeten in hun eigen werelddeel blijven en zich aanmelden bij de meest nabijgelegen buurlanden. Wij hebben er geen probleem mee dat de ontstane onkosten door alle andere en oorlogvrije landen worden gedragen. Groep 2 Dit zijn immigranten die feitelijk geen enkele reden hadden om hun land te verlaten. Maar gedurende de voorbije jaren hebben de, meestal linkse politieke zwaargewichten, een macaber spel gespeeld. Niet uit solidariteit maar wel uit belangstelling voor toekomstig kiesvee hebben ze een soort gigantische stofzuigers voor asielzoekers in het leven geroepen. Die asielzoekers kwamen niet spontaan naar hier maar werden naar onze landen aangezogen door een soort Sinterklazen, die zoals steeds met het geld van anderen, allerlei zinloze beloften hebben gemaakt. Het begon met het toestoppen van wat geld; later kwam er gratis of zeer voordelige huisvesting; gratis onderwijs; gratis openbaar vervoer; gratis medische zorgen; werkloosheidsvergoedingen; kindergeld enz. enz. Miljoenen die in verre landen leefden werden benaderd door een snel stijgend aantal schurken die hen beloofden ervoor te zullen zorgen, mits een forse vergoeding, hen in een soort hemel te zullen binnenbrengen. Eén van die bestemmingen was België. Inwoners van landen zoals Senegal werd duidelijk gemaakt dat ze hier een véél hogere levensstandaard gratis konden verkrijgen zonder werken dan wat ze nu hadden MET werken. Wij waren de laatste jaren enkele malen in Senegal en weten waarover we spreken. Een huishoudster, fatou genaamd, verdient daar ongeveer een kleine 5 euro per dag of circa 100 euro per maand. Zelfde situatie voor een tuinier; een metser of een strandmedewerker. Een ijskast; een auto of een liter benzine kost er méér dan hier in ons land. Wanneer die mensen van vrienden of kennissen horen wat hier wordt beloofd beginnen ze te dromen. Bijna

22 dagelijks werden we aangeklampt door lokale inwoners met het verzoek of we konden helpen om ze in ons land te kunnen brengen. Via internet; post of telefoon vernemen ze van landgenoten die hier zijn geraakt wat hier allemaal mogelijk is. Ze weten niet dat dit allemaal niet kan blijven duren zoals de door dezelfde linkse rakkers beloofde subsidies voor niet minder dan 20 jaar voor diegenen die snel in zonnepanelen zouden investeren. De onzin van deze beloften werd snel duidelijk en aan de moordende verspilling werd snel een einde gesteld. Maar voor de nieuwe Belgen is men nog niet zover. De stofzuiger wint nog ieder jaar aan kracht en trekt steeds méér gelukzoekers aan en steeds van verder afgelegen plaatsen. Eens in het land en dankzij hun hoge nataliteitscijfers enerzijds en het binnenbrengen van nog méér gelukzoekers door de zogenaamde familiehereniging zorgen ze ervoor dat het onbetaalbare probleem dag na dag groter word. Dit is de enige reden waarom er steeds méér en méér mee-eters uit vele landen naar hier worden aangezogen. De spaarcenten die onze ouders en voorouders in de OCMW s hebben gestopt worden nu op enkele jaren verbrast aan personen die hier niets te zoeken hadden en de spaarpotten van onze eigen bevolking aan het leegroven zijn. Het zijn niet deze mee-eters die hiervoor feitelijk verantwoordelijk zijn maar wel de huichelaars van beroepspolitiekers die dit allemaal hebben georganiseerd en mogelijk gemaakt voor stemmengewin. De enige mogelijkheid om aan deze steeds groter wordende ramp een einde te stellen is het uittrekken van het stopcontact dat deze denkbeeldige gigantische stofzuigers, die steeds maar nieuwe mee-eters aanzuigen, plots laten stilvallen. Hiervoor hebben we een nieuwe regering nodig met verkozenen die moedig zijn en over een gezonde dosis boerenverstand beschikken. Het feit dat de dag van vandaag vele nieuwe Belgen,die hier nooit iets hebben uitgespookt of bijgedragen hebben in onze belastingen, nu véél méér ontvangen dan minder begoede

23 autochtonen is een misdaad. En de schuldigen voor deze misdaad zouden moeten veroordeeld worden. Men zegge het voort Russische interventie in Syrië krijgt steun van China, de Westerse leugenpers zwijgt. Beat the islamic morons? Yes we can, europhile idiots! Nog meer goed nieuws. Welcome to Europe! Het is geen toeval dat eindeloze rijen gelukzoekers plots vanuit Turkije

24 ongestoord ons continent binnenstromen. Dit is internationaal op continentale schaal georganiseerd en gefinancierd. Wij lichten graag een tipje van de sluier op over de landverraders hier ter plaatse. Op ééntje na allemaal gevestigd in Brussel en ongetwijfeld Franstalig, Bilingue pour les besoins de la cause, quoi? Ze delen op de Griekse eilanden (Kos en Lesbos bvb.) zelfs gratis brochures uit waarin in het Arabisch en in het lang en het breed uitgelegd wordt hoe ze onze sociale zekerheid kunnen misbruiken!

25 Het lijdt geen twijfel dat deze witteboordcriminelen met hoofdkwartier in Duitsland (bordermonitoring.eu bank für sozialwirtschaft kto ) rug aan rug samenwerken met misdadige mensensmokkelaars. Hoogstens 10 procent van alle zogenaamde vluchtelingen komt immers uit oorlogsgebied in Syrië volgens de échte vluchtelingen uit Syrië. Dat betekent dat 90 procent van de zogenaamde vluchtelingen hier aankomt onder valse voorwendsels en/of met in Turkije vervalste Syrische paspoorten (waardoor de Turkse connectie een feit kan worden genoemd) om onze sociale kassen leeg te roven en de toekomst van onze kinderen te vernietigen. Hebben de slimme mensen van de NVA-top en alle andere excellenties in de federale regerink deze flagrante en schandalige Turkse oplichting nog niet door of doen ze maar alsof, onze excellenties? Russische interventie in Syrië, de leugenpers zwijgt. Meer dan een jaar geleden hebben we al uitgelegd waarom Syrië en Noord-Irak (Koerdistan) gedestabiliseerd werd door Obama en zijn administratie met de Brit Cameron en de Fransman Sarkozy, nu vervangen door de socialist Hollande, als slaafse hulpjes. Het draait daar in het midden oosten geopolitiek voornamelijk om de poen en olie.

26 He rlees hier Nu Rusland na enkele jaren geduld het spelletje van Obama en derhalve van de EU en de Navo beu is, grijpt het zelf daadwerkelijk in. Waarom? Omdat de zogenaamde luchtaanvallen van de anti-is-coalitie gewoon doorgestoken kaart bleken te zijn. Je kan niet blijven beweren dat je onthoofders, moordenaars en verkrachters van christenen en iedereen die het niet met hen eens is daadwerkelijk bestrijdt, als het resultaat net het tegengestelde aantoont. En dan maken we nog abstractie van het feit dat de bruine knul in het witte huis zijn eigen ambassadeur (Stevens) tijdens de zgn. Arabische lente in Libië koelbloedig liet vermoorden als white trash en dus verwaarloosbare collateral dammage. Rusland wil in Syrië een politiek en militair compromis vinden, om in dit land terug orde en rust te brengen. De grote verliezers zijn nu de Verenigde staten en Turkije. Die bestreden er terroristen maar financierden hiervoor andere terroristen. Zo schept men geen vreedzame samenleving in een extreem heterogene regio die in feite een poel is van giftige slangenkoppen als van een islamitische Hydra, met enorme kapitalen en dus wapentuig ondersteund door de Arabische

27 moslim-heersers uit Qatar en Saoedi-Arabië De recentelijk door de Turkse moslim Erdogan opzettelijk op gang gebrachte massale vluchtelingenstroom richting WestEuropa is daar niet vreemd aan. Duizenden zogenaamde ISISvechtersbazen kwamen uit West Europa maar ook uit de vele Russische republieken. Maar in tegenstelling tot de demente EU-bonobo s in Brussel hebben de Russische leiders, gesymboliseerd in de persoon van Poetin, genoeg gezond verstand om dat crapuul te gaan bestrijden waar het echt thuis hoort en niet af te wachten tot ze terug thuis zijn van hun volstrekt normale islamitische missie, de jihad. De democratisch verkozen en feitelijk seculiere president van Syrië (Assad) stond deze buitenlandse interventie en inmenging op het grondgebied van zijn land toe. Hij zag in dat hij, gedemoniseerd door de Amerikaanse main stream media, ook nog eens in het ootje genomen was door de Britten en de Fransen en had dringend nood aan échte luchtsteun voor zijn grondleger. Uiteraard verliest de Navo na haar geloofwaardigheid nu ook geopolitieke invloed want het Russisch engagement in Syrië is van het langere strategische type. Geopolitiek heeft Syrië voor Rusland een centrale betekenis die het belang van het nabije en het Midden-Oosten overstijgt. Het is immers een brug tussen de oostelijke middellandse zee en de Perzische golf. En laat ons daar maar direct aan toevoegen vooral ook de Kaspische zee. (zie afbeelding). Wie actueel bereid is om de slachters van Daesh alias IS te helpen bestrijden is een open vraag. De Russen opereren vanuit een maritieme basis in Tartus en weldra van op een herstelde luchtmachtbasis in Latakia. Zijn of waren er deadlines? Eerlijk gezegd, dat weten wij niet. Maar wat we wel weten is dat Rusland en niet de VS in opmars is om IS (isal, isis, daesh of wat dan ook) daadwerkelijk en dus op de grond te bestrijden zo dat de rust in dit gebied kan

28 terugkeren en de échte vluchtelingen eveneens naar hun geboorteplek kunnen terugkeren. Het crimineel uitschot zal helaas allicht in hier bij ons Europa en niet in Rusland blijven plakken, dank zij onze onverantwoordelijke beroepspolitiekers die de corrupte EU bemannen en bevrouwen maar die echt niet verder zien dan hun politiek correcte en dus islamofiele neus lang is, met ex stasi Führer Merkel onlangs op kop. Met andere woorden wij zijn de pineut en weeral eens goed beet genomen! Met een gefrustreerde tjeef als Kris Peeters en een islamofiele snul als Geert Burger mee aan het roer in resp. de Nationale en de Vlaamse regering moet je natuurlijk niets beter verwachten.

Niet elke immigrant is een vluchteling

Niet elke immigrant is een vluchteling Niet elke immigrant is een vluchteling Waarom kunnen al die vet betaalde beroepspolitiekers dat enorm immigrantenprobleem niet oplossen? We begrijpen er niets meer van! Indien wij iets zouden te zeggen

Nadere informatie

Wij Vlamingen zijn de enige rechtmatige eigenaars van ons grondgebied

Wij Vlamingen zijn de enige rechtmatige eigenaars van ons grondgebied Wij Vlamingen zijn de enige rechtmatige eigenaars van ons grondgebied De Vlamingen die geboren zijn uit Vlaamse ouders en voorouders zijn de enige rechtmatige eigenaars van het grondgebied van Vlaanderen.

Nadere informatie

rasechte beroepspolitieker, heuh moslim!

rasechte beroepspolitieker, heuh moslim! President Obama is een rasechte beroepspolitieker, heuh moslim! Beroepspolitiekers zijn doorgaans goed in het babbelen en het beloven. Wanneer ze op een fout worden betrapt zullen ze zo snel als enigszins

Nadere informatie

Ergo censeo EU esse delendam. Lees meer en verder >>>

Ergo censeo EU esse delendam. Lees meer en verder >>> EU belooft asielzoekers gouden bergen! Iedere nadenkende burger kon het reeds lang vermoeden. De tsunami van de EU binnenvallende allochtonen was en is nog steeds geen normaal verschijnsel. Alles leek

Nadere informatie

Groot-Britannië stapt uit de EU-dictatuur

Groot-Britannië stapt uit de EU-dictatuur Groot-Britannië stapt uit de EU-dictatuur Het werd helemaal geen nek-aan-nek race zoals de islamofiele media ons nu al wekenlang hebben voorgelogen. De Britten hebben hun gezond verstand gebruikt en met

Nadere informatie

Islam is géén religie!

Islam is géén religie! Islam is géén religie! Islam is géén religie. Islam is een dictatoriale imperialistische ideologie vermomd als religie! Het blijkt nodig om te definiëren aan welke normen een levensbeschouwing moet voldoen

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting door D. 971 woorden 31 mei 2013 5,7 2 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Memo 1848 Censuskiesrecht Grondrechten Ministeriele verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Waarover men niet spreekt

Waarover men niet spreekt Waarover men niet spreekt Laat mij nu eens een recent artikel van Joost Niemöller, naar aanleiding van een debat op de Nederlandse zender NPO, belichten. Centraal in dit debat staat het nieuwe essay van

Nadere informatie

1 Belangrijk in deze periode

1 Belangrijk in deze periode 1 Belangrijk in deze periode In 1945 eindigt de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Duitsland wil, onder leiding van Adolf Hitler, Europa veroveren. Na vijf jaar strijd en 55 miljoen doden geeft Duitsland

Nadere informatie

België is ons land niet.

België is ons land niet. België is ons land niet. Michel beweert dat ons land niet toe te geven aan paniek of wraak. Waarom stelt hij dan voor om 400 miljoen euro weg te smijten? Wij leven blijkbaar in een ander land als Michel.

Nadere informatie

TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS

TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS Q1. Denkt u dat het voor de toekomst van Nederland het beste is als wij actief deelnemen in de wereldpolitiek of moeten wij ons niet in de wereldpolitiek mengen? 1

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa

Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa Hoofdstuk 7 Samenwerking in Europa Vroeger voerden Europese landen vaak oorlog met elkaar. De laatste keer was dat met de Tweede Wereldoorlog (1940-1945). Er zijn in die oorlog veel mensen gedood en er

Nadere informatie

Opstel Aardrijkskunde Conflicten in Syrie

Opstel Aardrijkskunde Conflicten in Syrie Opstel Aardrijkskunde Conflicten in Syrie Opstel door een scholier 1690 woorden 17 januari 2016 7,6 20 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Conflicten in Syrie mijn onderzoek Syrische bootvluchtelingen,

Nadere informatie

deeultûrele grens de natuurlijke grens onafhankelijk de open grens de $~aatkundi "" ~...de 't-aalg(ens Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1

deeultûrele grens de natuurlijke grens onafhankelijk de open grens de $~aatkundi  ~...de 't-aalg(ens Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1 Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1 Grenzen verdwijnen De schutting in jouw tuin is de grens tussen jouw tuin en die van de buren. Tussen woonwijken, gemeenten, provincies en landen zijn ook grenzen. Die grenzen

Nadere informatie

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19 Enkele reis Europa Ali (27 jaar): In Irak zou niet meer Naam: Ali Leeftijd: 27 jaar Komt uit: Irak Woont in België: 3,5 jaar Ik ben kunstenaar. Ik maak kalligrafieën. Dat zijn teksten met mooi versierde

Nadere informatie

De koude oorlog Jesse Klever Groep 7

De koude oorlog Jesse Klever Groep 7 De koude oorlog Jesse Klever Groep 7 1 Voorwoord Tijdens het maken van mijn spreekbeurt over Amerika kwam ik de Koude oorlog tegen. De koude oorlog leek mij een heel interessant onderwerp waar ik niet

Nadere informatie

macht heeft toegeëigend, zonder de toestemming van de volkeren en zelfs tegen de wil van bevolkingen die wel om hun oordeel werd gevraagd!

macht heeft toegeëigend, zonder de toestemming van de volkeren en zelfs tegen de wil van bevolkingen die wel om hun oordeel werd gevraagd! IMPERIUM EUropa. De reden waarom ik op 25 mei ek. niet voor de NVA zal stemmen is dat de NVA voor en niet tegen de EU is, en derhalve automatisch het Vlaamse volks nationalisme en de Vlaamse volksaard

Nadere informatie

Instructie: Landenspel light

Instructie: Landenspel light Instructie: Landenspel light Korte omschrijving werkvorm In dit onderdeel vormen groepjes leerlingen de regeringen van verschillende landen. Ieder groepje moet uiteindelijk twee werkbladen (dus twee landen)

Nadere informatie

Eindexamen geschiedenis en staatsinrichting vmbo gl/tl 2005 - II

Eindexamen geschiedenis en staatsinrichting vmbo gl/tl 2005 - II Meerkeuzevragen Schrijf alleen de hoofdletter van het goede antwoord op. DE KOUDE OORLOG + NEDERLAND EN DE VERENIGDE STATEN NA DE TWEEDE WERELDOORLOG Gebruik bron 1. 1p 1 De bron maakt duidelijk dat de

Nadere informatie

Tijdvak I. 31 oktober 2013 8: 30-10:00.

Tijdvak I. 31 oktober 2013 8: 30-10:00. 1 SCHOOLONDERZOEK Tijdvak I GESCHIEDENIS 31 oktober 2013 8: 30-10:00. Dit onderzoek bestaat uit 38 vragen. Bij dit onderzoek behoort een antwoordblad. Beantwoord de antwoorden uitsluitend op het antwoordblad.

Nadere informatie

Praktische opdracht Geschiedenis Korea Oorlog

Praktische opdracht Geschiedenis Korea Oorlog Praktische opdracht Geschiedenis Korea Oorlog Praktische-opdracht door een scholier 1407 woorden 1 februari 2003 4,5 118 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Opdracht 1: Wat zijn volgens jouw de oorzaken van

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2

Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2 Samenvatting Geschiedenis Koude oorlog h1 en h2 Samenvatting door een scholier 568 woorden 9 juni 2016 7,3 15 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Feniks Kapitalisme-Communisme: Kapitalisme: West -landen:

Nadere informatie

KOUDE OORLOG. Opgavenblad

KOUDE OORLOG. Opgavenblad ARUBA SE 3 MIDDAGMAVO AVONDMAVO GESCHIEDENIS 2018-2019 Tijdvak-1 KOUDE OORLOG Opgavenblad Dit School Examen (SE) bestaat uit 42 vragen. Voor dit SE zijn maximaal 70 punten te behalen. Dit SE bestaat uit

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-KB 2004

Examenopgaven VMBO-KB 2004 Examenopgaven VMBO-KB 2004 tijdvak 1 dinsdag 25 mei 9.00 11.00 uur GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE KB GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING VBO-MAVO-C Gebruik het bronnenboekje. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Moeilijke besluiten voor de Europese Raad

Moeilijke besluiten voor de Europese Raad Moeilijke besluiten voor de Europese Raad Korte omschrijving: Leerlingen gaan aan de slag met actuele Europese dilemma s. Er zijn vijf dilemma s. U kunt zelf kiezen welke dilemma s u aan de orde stelt.

Nadere informatie

Toespraak ter gelegenheid van het Gelderse MEP op 14 mei 2018

Toespraak ter gelegenheid van het Gelderse MEP op 14 mei 2018 1 Toespraak ter gelegenheid van het Gelderse MEP op 14 mei 2018 Beste mensen, Welkom in het vernieuwde Huis der Provincie. Jullie voorgangers moesten de afgelopen twee jaar elders onderdak zoeken vanwege

Nadere informatie

T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6

T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6 T4 Oefen SED Geschiedenis Module 6 1. Bekijk bron 1. De titel van de onderstaande Russische cartoon is: De Amerikaanse stemmachine. De Verenigde Staten drukken op het knopje voor, dat naast het knopje

Nadere informatie

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Amsterdam Center for International Law Postbus 1030 1000 BA Amsterdam

Faculteit der Rechtsgeleerdheid Amsterdam Center for International Law Postbus 1030 1000 BA Amsterdam Faculteit der Rechtsgeleerdheid Amsterdam Center for International Law Postbus 1030 1000 BA Amsterdam T 020 535 2637 Advies Luchtaanvallen IS(IS) Datum 24 september 2014 Opgemaakt door Prof. dr. P.A. Nollkaemper

Nadere informatie

INLEIDING. De Europese Alliantie voor de Vrijheid verdedigt de volgende belangrijke veranderingen:

INLEIDING. De Europese Alliantie voor de Vrijheid verdedigt de volgende belangrijke veranderingen: INLEIDING De volgende Europese verkiezingen zullen gehouden worden van tot 5 mei 014 in alle 8 lidstaten. Dit handvest bevat de politieke standpunten die de leden van de Europese Alliantie voor de Vrijheid

Nadere informatie

TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS

TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS VRAAG 10 Denkt u dat het voor de toekomst van Nederland het beste is als wij actief deelnemen in de wereldpolitiek of moeten wij ons niet in de werelpolitiek mengen?

Nadere informatie

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert "Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk." Dit zijn woorden

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

MODULE V. Ben jij nou Europees?

MODULE V. Ben jij nou Europees? MODULE V Ben jij nou Europees? V.I Wat is Europees? Wat vind jij typisch Europees? En wie vind jij typisch Europees? Dat zijn moeilijke vragen, waarop de meeste mensen niet gelijk een antwoord hebben.

Nadere informatie

Majesteit, Koninklijke Hoogheid, excellenties, dames en heren,

Majesteit, Koninklijke Hoogheid, excellenties, dames en heren, Toespraak van de minister-president, mr. dr. Jan Peter Balkenende, bijeenkomst ter ere van de 50 ste verjaardag van de Verdragen van Rome, Ridderzaal, Den Haag, 22 maart 2007 Majesteit, Koninklijke Hoogheid,

Nadere informatie

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming.

Een democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking direct of indirect invloed uitoefent op de politieke besluitvorming. Samenvatting door L. 1165 woorden 13 januari 2013 4,8 12 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Maatschappijleer Hoofdstuk 3: Parlementaire democratie Paragraaf 1 t/m 4 1; Wat is politiek? Deelvraag: Wat

Nadere informatie

DE DEMOCRATIE-INDEX GROEP 1: 1815-1848. 3. Hebben alle partijen min of meer gelijke kansen in de campagneperiode?

DE DEMOCRATIE-INDEX GROEP 1: 1815-1848. 3. Hebben alle partijen min of meer gelijke kansen in de campagneperiode? DE DEMOCRATIE-INDEX GROEP 1: 1815-1848 ACHTERGRONDINFORMATIE PERIODE 1815-1848 DE EERSTE JAREN VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN Tussen 1795 en 1813 was Nederland overheerst geweest door de Fransen. In

Nadere informatie

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen

De vluchtelingencrisis: oplossingen en inzichten van kinderen Door rechtopmigratie op 8 oktober, 2015-00:00 foto, school in Nederland uit 1937 De aanslepende vluchtelingencrisis en de daar bijhorende verklaringen van bepaalde politici heeft niemand onberoerd gelaten.

Nadere informatie

DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK.

DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK. DE LEGALITEIT VAN DE INTERNATIONAALRECHTELIJKE RECHTVAARDIGINGSGRONDEN VOOR DE WESTERSE INTERVENTIES IN SYRIË EN IRAK STARTPUNT In beginsel art. 2 (4) HVN: geweldsverbod interstatelijke betrekkingen Uitzonderingen:

Nadere informatie

Koude Oorlog. SE 3 Tijdvak 1 AVONDMAVO MIDDAGMAVO GESCHIEDENIS Deze toets bestaat uit 38 vragen

Koude Oorlog. SE 3 Tijdvak 1 AVONDMAVO MIDDAGMAVO GESCHIEDENIS Deze toets bestaat uit 38 vragen SE 3 Tijdvak 1 AVONDMAVO MIDDAGMAVO GESCHIEDENIS 017-018 Koude Oorlog Deze toets bestaat uit 38 vragen Voor deze SE zijn maximaal 76 punten te behalen Deze SE bestaat uit 7 aantal bladzijden 1 1 Wat wilden

Nadere informatie

'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden'

'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden' 'De dialoog met Rusland herstellen is broodnodig: net dat ontbrak 100 jaar geleden' Dirk Rochtus www.knack.be 13/08/2014 Glijden we in 2014 af in een oorlog met Rusland, net zoals honderd jaar geleden?

Nadere informatie

AEG deel 3 Naam:. Klas:.

AEG deel 3 Naam:. Klas:. AEG deel 3 Naam:. Klas:. 1-Video Grensverleggend Europa; Het moet van Brussel. a-in welke Europese stad staat Jan Jaap v.d. Wal? b-beschrijf in het kort waarom een betere Europese samenwerking nodig was.

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14

Inhoud. Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inhoud Inleiding...4 Hoofdstuk 1 Het ontstaan van mensenrechten...6 Hoofdstuk 2 Dertig mensenrechten...14 Inleiding Je hoort of leest vaak over mensenrechten. Maar kun je ook een paar mensenrechten opnoemen?

Nadere informatie

Het is met veel emotie dat ik u welkom heet in de Belgische Senaat.

Het is met veel emotie dat ik u welkom heet in de Belgische Senaat. 1 Toespraak van de heer Armand De Decker, Voorzitter van de Senaat, naar aanleiding van het bezoek van de heer Mahmoud Abbas, President van de Palestijnse Autoriteit 23 februari 2010 Excellenties, Beste

Nadere informatie

Bovendien stel ik vast dat democratie onder een buitenlandse bezetting geen betekenis heeft.

Bovendien stel ik vast dat democratie onder een buitenlandse bezetting geen betekenis heeft. Bovendien stel ik vast dat democratie onder een buitenlandse bezetting geen betekenis heeft. Gie Goris, Mondiaal Magazine (MO), 20 februari 2010 Malalai Joya: 'In de ware wereld leven de Afghaanse vrouwen

Nadere informatie

Ronde Vluchtelingen en mensenrechten. De antwoorden

Ronde Vluchtelingen en mensenrechten. De antwoorden Ronde Vluchtelingen en mensenrechten De antwoorden VLUCHTELINGEN EN MENSENRECHTEN Vraag 1) Hoeveel mensen zijn er wereldwijd op de vlucht? a. 25 miljoen b. 70 miljoen c. 100 miljoen In 2018 waren er 70

Nadere informatie

Triton (EU) Sinds november Deal met 16 andere landen in Noord-Afrika en Midden-Oosten. Tot 30 mijl buiten de Italiaanse kust

Triton (EU) Sinds november Deal met 16 andere landen in Noord-Afrika en Midden-Oosten. Tot 30 mijl buiten de Italiaanse kust Reddingsoperaties Probleem: de afgelopen 15 jaar stierven meer dan 29.000 vluchtelingen in de Middellandse Zee. Mogelijke oplossing: de EU moet zoek en reddingsacties organiseren voor de Middellandse Zee.

Nadere informatie

8 6 Samenwerking in de wereld. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog.

8 6 Samenwerking in de wereld. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog. Dirk komt thuis. Dirk heeft gewonnen met voetballen. Hij is heel blij. Maar dan ziet hij zijn moeder. Zijn moeder kijkt niet blij. De moeder van Dirk denkt

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Politieke besluitvorming Hoofdstuk 1 t/m 3

Samenvatting Maatschappijleer Politieke besluitvorming Hoofdstuk 1 t/m 3 Samenvatting Maatschappijleer Politieke besluitvorming Hoofdstuk 1 t/m 3 Samenvatting door een scholier 1155 woorden 5 februari 2006 6,4 37 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer

Nadere informatie

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2

Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 2 Samenvatting door S. 1030 woorden 18 mei 2017 0 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Geschiedenis samenvatting H2 1: Wetenschappelijke Revolutie 17 e eeuw Kenmerken: Observeren

Nadere informatie

Hoop op democratie in het Midden Oosten

Hoop op democratie in het Midden Oosten De Toestand in de Wereld 3 Hoop op democratie in het Midden Oosten Egypte: De kater na de Arabische lente Bas Levinsohn 1 Inleiding Vraagstelling Wat wordt bedoeld met de Arabische lente? Wat is de betekenis

Nadere informatie

VOORBEREIDEND KNUTSELWERK

VOORBEREIDEND KNUTSELWERK WERKEN MET DE KAART KAART VAN EUROPA Bemachtig een zo groot mogelijke kaart van Europa VOORBEREIDEND KNUTSELWERK Maak knutselmateriaal om de verschillen tussen de landen te duiden. Hieronder staan de benodigde

Nadere informatie

Vervolg en einde van De Koude Oorlog: 1953-1995 (10.1 & 10.3)

Vervolg en einde van De Koude Oorlog: 1953-1995 (10.1 & 10.3) Vervolg en einde van De Koude Oorlog: 1953-1995 (10.1 & 10.3) Na de dood van Stalin leek de Sovjet greep op het Oost Europa wat losser te worden. Chroesjtsjov maakte Stalins misdaden openbaar (destalinisatie),

Nadere informatie

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Dit hoofdstuk gaat over opstand in Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze opstanden noemen we revoluties. Opstand in Amerika (1775). De

Nadere informatie

Politieke revolutie broeit in Europa

Politieke revolutie broeit in Europa Politieke revolutie broeit in Europa De Duitse autoriteiten onderschatten de gevaarlijke dreiging van de islam Zij hebben hun eigen burgers verraden. Laat niemand u vertellen dat alleen de daders van deze

Nadere informatie

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk!

De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! De activiteit in het Brussels Parlement voorbereiden of verwerken in de klas? Niet verplicht, wel leuk! Je vindt in dit document authentiek materiaal van het parlement waarmee je zelf aan de slag kan.

Nadere informatie

40 jaar Vlaams parlement

40 jaar Vlaams parlement Hugo Vanderstraeten 40 kaarsjes eenheidsstaat of een unitaire staat: één land met één parlement en één regering. De wetten van dat parlement golden voor alle Belgen. In de loop van de 20ste eeuw hadden

Nadere informatie

De opdrachten voor de leerlingen staan online op https://goo.gl/5kwlm1 Op dit invulblad worden de antwoorden genoteerd.

De opdrachten voor de leerlingen staan online op https://goo.gl/5kwlm1 Op dit invulblad worden de antwoorden genoteerd. VOORBEREIDEND HUISWERK Workshop vluchtelingen De opdrachten voor de leerlingen staan online op https://goo.gl/5kwlm1 Op dit invulblad worden de antwoorden genoteerd. A. WIE BEN JE? Binnenkort zal JIJ mevrouw

Nadere informatie

Op de vlucht. 1) Waarom vlucht men eigenlijk? Er zijn vele redenen; politieke vervolging, marteling, oorlog of burgeroorlog zijn enkele voorbeelden!

Op de vlucht. 1) Waarom vlucht men eigenlijk? Er zijn vele redenen; politieke vervolging, marteling, oorlog of burgeroorlog zijn enkele voorbeelden! Op de vlucht 1) Waarom vlucht men eigenlijk? Er zijn vele redenen; politieke vervolging, marteling, oorlog of burgeroorlog zijn enkele voorbeelden! 2) Waar komen de vluchtelingen vandaan? Syrië Sinds in

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

Nederland is helemaal geen representatieve democratie

Nederland is helemaal geen representatieve democratie 8 sept 2013 Nederland is helemaal geen representatieve democratie Politici in Nederland zeggen dat Nederland een representatieve democratie is. Dat roept een paar vragen op. Allereerst wat een representatieve

Nadere informatie

maatschappijwetenschappen pilot vwo 2017-I

maatschappijwetenschappen pilot vwo 2017-I Opgave 2 De Europese Unie en het vluchtelingenvraagstuk Bij deze opgave horen tekst 2, tekst 3 en tabel 2. Inleiding Deze opgave gaat over de reactie van de Europese Unie, van de EU-lidstaten en van burgers

Nadere informatie

Het land op de kaart

Het land op de kaart Eritrea Het land op de kaart Indeling Geografie Geschiedenis De bevolking Godsdienst Onafhankelijkheidsoorlog Politiek Oorlog met Ethiopië 1998 Eindeloze dienstplicht Geografie. Eritrea ligt in de hoorn

Nadere informatie

Kijktip: Nieuwsuur in de Klas

Kijktip: Nieuwsuur in de Klas Kijktip: Nieuwsuur in de Klas Korte omschrijving werkvorm De leerlingen beantwoorden vragen over de Europese politiek aan de hand van korte clips van Nieuwsuur in de Klas. Leerdoel De leerlingen leren

Nadere informatie

VR DOC.0430/1

VR DOC.0430/1 VR 2018 0405 DOC.0430/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp van decreet houdende instemming met

Nadere informatie

Grondwet van de Tweede Republiek der Nederlanden Neerlandiæ

Grondwet van de Tweede Republiek der Nederlanden Neerlandiæ Grondwet van de Tweede Republiek der Nederlanden Neerlandiæ De Republiek der Nederlanden, verenigd in een micronatie sinds de uitroeping van de Unie van Utrecht 2007, beseffend dat een grondige hervorming

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE RECHTSSTAAT

AAN DE SLAG MET DE RECHTSSTAAT OKTOBER 2018 AAN DE SLAG MET #3 WAT HEB JE NODIG? PowerPoint Per groepje twee werkbladen met opdrachten van verschillende landen DE WERKVORM IN HET KORT Eerst leg je aan de hand van een PowerPointdia uit

Nadere informatie

Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland

Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland Hoofdstuk 3 Na de WOI vluchtte de keizer naar Nederland Waarom NL? Nederland was een neutraal land. Bleef in NL tot aan zijn dood. Vrede van Versailles Vs, Eng, Fra winnaars. Duitsland als enige schuldig

Nadere informatie

Europa. De plannen van D66 voor Europa Begrijpelijke versie. Tekst: D66 en Merel van Beeren

Europa. De plannen van D66 voor Europa Begrijpelijke versie. Tekst: D66 en Merel van Beeren Voor Europa De plannen van D66 voor Europa Begrijpelijke versie Tekst: D66 en Merel van Beeren 1 De plannen van D66 voor Europa D66 vindt Europa heel belangrijk. Wij denken dat Nederland sterker is als

Nadere informatie

SO 1. Tijdvak II AVONDMAVO 2013-2014. Historisch Overzicht

SO 1. Tijdvak II AVONDMAVO 2013-2014. Historisch Overzicht SO 1 Tijdvak II AVONDMAVO 2013-2014 Historisch Overzicht 1. Welke doelstelling had Wilhelm II bij zijn aantreden als Keizer van Duitsland? 2. Welk land behoorde niet tot de Centralen tijdens de Eerste

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL 2005

Examen VMBO-GL en TL 2005 Examen VMBO-GL en TL 2005 tijdvak 1 woensdag 25 mei 9.00 11.00 uur GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE GL EN TL Gebruik het bronnenboekje. Dit examen bestaat uit 38 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-11-1-b

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-11-1-b Bijlage VMBO-KB 2011 tijdvak 1 geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Bronnenboekje Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een mening over het bijzonder onderwijs (rond 1900): Kinderen leren al op jonge

Nadere informatie

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2015

Dodenherdenking. Beuningen, 4 mei 2015 Dodenherdenking Beuningen, 4 mei 2015 Voor het eerst in mijn leven bezocht ik twee weken geleden Auschwitz en Birkenau. Twee plekken in het zuiden van Polen waar de inktzwarte geschiedenis van Europa je

Nadere informatie

Ik ben de Hamer. Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. HET BESTUUR VAN DE EUROPESE UNIE GROEP 7 8

Ik ben de Hamer. Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. HET BESTUUR VAN DE EUROPESE UNIE GROEP 7 8 Ik ben de Hamer Een wat strenge stem, hij wil graag officiëler klinken dan hij in wezen is. Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Goedendag! Als

Nadere informatie

Ledenpanel Januari 2016

Ledenpanel Januari 2016 Ledenpanel Januari 2016 Status: Afgesloten Begindatum: 27-01-2016 Einddatum: 02-02-2016 Live: 7 dagen Vragen: 20 Talen: nl Panelgrootte: 3.266 Bounced: 5 (0,2%) Geweigerd: 27 (0,8%) Gedeeltelijk geantwoord:

Nadere informatie

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-14-1-b

Bijlage VMBO-KB. geschiedenis en staatsinrichting CSE KB. tijdvak 1. Bronnenboekje. KB-0125-a-14-1-b Bijlage VMBO-KB 2014 tijdvak 1 geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Bronnenboekje KB-0125-a-14-1-b Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een politieke prent over een biddende fabrikant (1907): Onderschrift

Nadere informatie

Maart 2019 Auteur: Lisette van Vliet. Onderzoek Syriërs: Is het veilig genoeg om terug te keren?

Maart 2019 Auteur: Lisette van Vliet. Onderzoek Syriërs: Is het veilig genoeg om terug te keren? Maart 2019 Auteur: Lisette van Vliet Onderzoek Syriërs: Is het veilig genoeg om terug te keren? Samenvatting Syriërs: Wij kunnen en willen niet terug Zes op de tien (58%) Syriërs in Nederland die nu een

Nadere informatie

De Europese Unie is niet alleen een munt of een markt, maar ook een Unie die gebouwd is op gemeenschappelijke waarden.

De Europese Unie is niet alleen een munt of een markt, maar ook een Unie die gebouwd is op gemeenschappelijke waarden. Debat over Polen in het Europees Parlement Interventie van de heer Koenders - minister van Buitenlandse Zaken - Nederlands voorzitterschap Dank u meneer de voorzitter, De Europese Unie is niet alleen een

Nadere informatie

GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE KB

GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE KB Examen VMBO-KB 2005 tijdvak 1 woensdag 25 mei 9.00 11.00 uur GESCHIEDENIS EN STAATSINRICHTING CSE KB Gebruik het bronnenboekje. Dit examen bestaat uit 35 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 50 punten

Nadere informatie

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap.

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap. Speech voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ingrid van Engelshoven, bij onthulling Erfgoedlabel Verdrag van Maastricht, op 9 mei 2018 Beste mensen, Pak je hier vanmiddag in Maastricht

Nadere informatie

Verslag Geschiedenis Tijdvakkendossier tijdvak 10: tijd van televisie en computer

Verslag Geschiedenis Tijdvakkendossier tijdvak 10: tijd van televisie en computer Verslag Geschiedenis Tijdvakkendossier tijdvak 10: tijd van televisie en computer Verslag door Lotte 1361 woorden 19 juni 2017 6,2 10 keer beoordeeld Vak Methode Geschiedenis Feniks Tijdvak: Tijd van televisie

Nadere informatie

In deze les werk je in groepen van drie of vier personen. Vul hier de namen van de groepsleden in:

In deze les werk je in groepen van drie of vier personen. Vul hier de namen van de groepsleden in: Congo De Democratische Republiek Congo is nu vaak in het nieuws. Er is een verschrikkelijke burgeroorlog aan de gang. Verschillende groepen in het land vechten met elkaar. De Europese Unie wil misschien

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp van decreet houdende instemming met de overeenkomst inzake

Nadere informatie

De tijd van: Wereldoorlogen

De tijd van: Wereldoorlogen De tijd van: Wereldoorlogen WoI Interbellum WoII Wereldoorlog I Casus Belli (Latijn, de oorzaak van de oorlog) Wereldoorlog I Tweefronten oorlog: Oostfront/Westfront Tannenberg 1914: Bewegingsoorlog: Verdun

Nadere informatie

Verkiezingen Tweede Kamer 2012

Verkiezingen Tweede Kamer 2012 Verkiezingen Tweede Kamer 2012 Nederlandse politieke partijen langs de Europese meetlat Europese Unie dr. Edwin van Rooyen 10-9-2012 PvdA, VVD en SP zijn voorstander van het vergroten van de controle op

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Uw Referentie 2015Z10166 en 2015Z10168

Nadere informatie

De geschiedenis van Jihad

De geschiedenis van Jihad De geschiedenis van Jihad Het is opvallend dat de supporters van islam zowel in de reguliere media als op de sociale media zich in alle mogelijke bochten wringen om toch maar hun islamofiele illusies overeind

Nadere informatie

09/2015. Dit bundeltje is van. Actua. De vluchtelingencrisis. Dit bundeltje is van /70 = /10. Leen Van Damme. Pagina 1

09/2015. Dit bundeltje is van. Actua. De vluchtelingencrisis. Dit bundeltje is van /70 = /10. Leen Van Damme. Pagina 1 09/2015 Dit bundeltje is van Actua De vluchtelingencrisis Dit bundeltje is van /70 = /10 Leen Van Damme Pagina 1 Bekijk de onderstaande reportage en los de volgende vragen op. http://www.ketnet.be/kijken/karrewiet/3-september-2015

Nadere informatie

DE EUROPESE UNIE EERSTE EN DE WERKVORM IN HET KORT

DE EUROPESE UNIE EERSTE EN DE WERKVORM IN HET KORT DE EUROPESE UNIE JANUARI 2016 - POLITIEK IN PRAKTIJK #1 EERSTE EN WAT HEB JE NODIG Grote letters A, B en C Aftelklok (op digibord) 50 sterren, uitgeprint op geel papier Circa 4 grote enveloppen Een prijsje

Nadere informatie

Opdracht: De Eerste Wereldoorlog

Opdracht: De Eerste Wereldoorlog Opdracht: De Eerste Wereldoorlog Rollenspel: Het Verdrag van Versailles ROL Vittorio Orlando Doel van de opdracht: De klas wordt verdeeld in groepjes van vier leerlingen. Elk groepslid speelt de rol van

Nadere informatie

Interventie Syrië. Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht

Interventie Syrië. Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht Faculteit der Rechtsgeleerdheid Afdeling Internationaal en Europees recht Oudemanhuispoort 4-6 1012 CN Amsterdam Postbus 1030 1000 BA Amsterdam T 020 5252833 Interventie Syrië Datum 29 augustus 2013 Opgemaakt

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring van het ontwerp

Nadere informatie

B8-0237/2017 } B8-0241/2017 } RC1/REV/Am. 7

B8-0237/2017 } B8-0241/2017 } RC1/REV/Am. 7 B8-0241/2017 } RC1/REV/Am. 7 7 Overweging P bis (nieuw) P bis. overwegende dat de Leavecampagne grotendeels gewonnen heeft dankzij de kwesties van het controleren van de immigratie, het terughalen van

Nadere informatie

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel.

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Het kon niet uitblijven dat er reuring ontstaat over de komst van duizenden asielzoekers (vluchtelingen) die

Nadere informatie

Dagboek Sebastiaan Matte

Dagboek Sebastiaan Matte Vraag 1 van 12 Dagboek Sebastiaan Matte Uit het dagboek van Sebastiaan Matte: "Ik ben vandaag bij een hagenpreek geweest, in de duinen bij Overveen. Wel duizend mensen uit de stad waren bij elkaar gekomen

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0234/26. Amendement. Mario Borghezio, Edouard Ferrand, Marcel de Graaff namens de ENF-Fractie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0234/26. Amendement. Mario Borghezio, Edouard Ferrand, Marcel de Graaff namens de ENF-Fractie 28.6.2017 A8-0234/26 26 2016 over Turkije Paragraaf 8 8. dringt er bij de Commissie en de lidstaten op aan om, in overeenstemming met het kader voor onderhandelingen, de toetredingsonderhandelingen met

Nadere informatie

Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede. heb ik meegekregen van mijn. vader, die de gastvrijheid van. de Duitse bezetter aan den lijve

Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede. heb ik meegekregen van mijn. vader, die de gastvrijheid van. de Duitse bezetter aan den lijve Dames en heren, Mijn besef van oorlog en vrede heb ik meegekregen van mijn vader, die de gastvrijheid van de Duitse bezetter aan den lijve heeft mogen ondervinden. Mijn vader heeft in Scheveningen gezeten,

Nadere informatie

Dames en heren, Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen.

Dames en heren, Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen. Toespraak van de Commandant der Strijdkrachten Generaal P van Uhm, ter gelegenheid van het symposium op 5 mei 2012 te Wageningen. Let op: Alleen gesproken woord geldt! Dames en heren, Ik sta hier vandaag

Nadere informatie

geschiedenis en staatsinrichting CSE KB

geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Examen VMBO-KB 2008 tijdvak 2 dinsdag 17 juni 9.00-11.00 uur geschiedenis en staatsinrichting CSE KB Gebruik het bronnenboekje Dit examen bestaat uit 38 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 54 punten

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBO-GL en TL 2014 tijdvak 1 geschiedenis en staatsinrichting CSE GL en TL Bronnenboekje GT-0125-a-14-1-b Staatsinrichting van Nederland bron 1 Een politieke tekening (rond 1900), met als titel:

Nadere informatie

Programmapunten Partij voor de Vrijheid

Programmapunten Partij voor de Vrijheid Programmapunten Partij voor de Vrijheid Een aantal stellingen zijn voorgelegd over onderwerpen die de Partij voor de Vrijheid in haar programma heeft gezet. Wat vindt men van de programmapunten van Geert

Nadere informatie