Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen In deze muis : aankondiging Algemene Ledenvergadering, 22 oktober a.s. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 wedstrijdverslagen Meisjes A2 en Meisjes C2 foto s wedstrijd Heren 2 druk bezochte voorlichtingsavond scheidsrechter Dames 1: ging nog één keer in de bakschort aankondiging HCL Hotel spelregels voor een strafbal speelschema 6 e weekend van de herfstcompetitie Agenda : Seizoen Nummer 10 HCL Hotel oktober a.s.! ALV : dinsdag 22 oktober aanstaande, aanvang uur, locatie clubhuis. Aankondiging: Dinsdag 22 oktober aanstaande : Algemene Ledenvergadering, Locatie : clubhuis, aanvang uur! Wij zien jullie graag met velen enne. De koffie en thee staan klaar!

2 Geen winstpunten DVS uit Waalre verrast Dames 1 met vele counters Afgelopen zondag vertrokken de dames van Liempde naar Waalre voor weer een wedstrijd van de competitie. In het begin van de wedstrijd was het DVS die met veel aanvallen de Liempdse cirkel in kwam. Hierdoor forceerden ze twee strafcorners maar lieten deze onbenut. Na deze strafcorners was het HCL dat de aanval inzette. Via een goede aanval met Alina Bekkers en Marlie Schellekens kreeg Liempde een strafcorner. De strafcorner ging er niet gelijk in, maar na enkele rebounds belandde de bal alsnog in de goal van DVS. DVS wist vele counters en kansen te creëren om de gelijkmaker te maken. Het was Fleur Schoenmakers die een gevaarlijke aanval stopte. Helaas forceerde DVS weer een strafcorner en deze werd ditmaal wel benut waardoor de stand weer gelijk was. Liempde was in de eerste helft veel op de helft van DVS, maar DVS was op haar beurt dan weer gevaarlijk uit de counters. Als ze er eenmaal doorheen kwamen, waren ze meteen gevaarlijk. Gelukkig was het Irmin van de Wiel die de bal van de lijn haalde en de voorsprong van DVS voorkwam. Na een over en weer van aanvallen was het uiteindelijk DVS dat op voorsprong kwam via een halfhoge bal in de linkerhoek. Ruststand 2-1 In de tweede helft was het Liempde dat de aanval zocht. Ze creëerde een aantal goede kansen, maar deze werden helaas niet benut. DVS had weer een aantal counters, maar door de goed verdedigingswerk van Liempde kon ze de kansen niet afmaken. Het was Liempde dat de stand weer gelijk wist te maken via een strafcorner. Het was Hanne Verniers die de bal in de goal wist te tikken. Lang wist Liempde de gelijke stand niet te behouden want via weer een strafcorner maakte DVS de stand weer in hun voordeel (3-2). Liempde had nog enkele goede kansen met Jonne van de Meulengraaf en Alina Bekkers, maar wist deze helaas niet te benutten. Vanuit een lange corner en chaos in de cirkel van Liempde wist DVS de wedstrijd naar zich toe te trekken door te scoren (4-2). Liempde had nog een laatste aanval maar het mocht niet meer baten. Eindstand

3 Ook geen winstpunten Voor de Liempdse Heren 1 :.. was het toch wel gedaan met de pret Ook als langzaam maar zeker de blaadjes van de bomen vallen, gaat de competitie gewoon door. Door de nieuwe competitie opzet (die nogal vaag en verwarrend is) mochten het eerste en zijn trouwe aanhangers wederom naar een club die lekker in de buurt ligt. Vandaag waren vriendjes van Eindhoven studs aan de beurt, deze uitwedstrijd boezemt bij menig Liempde speler angst in. Niet omdat het resultaat vaak slecht is maar omdat de aspirines op de maandag erna vaak rijkelijker vloeien dan het bier de dag eerder. Don Quishoot en Liempde is namelijk net als Nederlanders en Venco. Bij binnenkomst was er gelijk een probleempje. Er zijn maar 2 kleedkamers bij DQ waardoor Marko niet duidelijk zijn verhaaltje kon doen. Dit zou dan maar buiten moeten gebeuren. Daar was het ook wat lastig aangezien er veel jonge studentenhertjes in de weide waren net achter Marko waardoor de kopjes wel eens de verkeerde kant op keken. Vooral de grijze bolletjes hadden hier last van. Affin. Lang verhaal kort het duurde allemaal wat langer. Fluitsignaal en de wedstrijd was begonnen. Een kleine 200 man aan de lijn zorgden voor het nodige kabaal. Dit bleek helaas niet door flitsende acties te komen maar een sport genaamd Lacrosse die ze zelf aan het beoefenen waren. Hockey door de lucht kan je wel zeggen. Ondertussen ging het bij de meer traditionelere volkssport redelijk 'lekkah'. Voor DQ dan, zij wisten binnen enkele minuten dan wel seconden de score te openen. 1-0 voor hun dus. HCL zijnde niet getreurd want we kwamen wel eens vaker snel achter. Als een echte diesel kwam ons aller Liempde dan ook langzaam op gang waarna het speloverzicht duidelijk voor ons was. Na een pass van Ward kon Ali binnen tikken Vlak daarna had Ali op aangeven van Rob (prachtpass kan er niets anders van maken) de 2-1 op zijn stok maar zijn lob stierf in schoonheid. Daarna was het voor Liempde redelijk gedaan met de pret. DQ was duidelijk beter en dit drukte ze dan ook uit in de score. Makkelijk liepen ze uit naar 2-1, 3-1 en 4-1. Het was een combinatie van niet goed verdedigen en de kansen voorin niet afmaken dat deze score op het bord zette. Dit moest dus anders in de tweede helft.

4 Hoop op tweede plek?? Nadat the boys in baby blue waren wakker geschut ging de tweede helft van start. De eerste periode van de tweede helft was duidelijk voor Liempde. Na een goeie rush van Maikeltje aan de rechterflank van het veld kreeg hij de bal voor maar spits Rob faalde en de bal ging naast. Al met al hetzelfde verhaal als in de eerste helft. Maar dan! *tromgeroffel* de eerste strafcorner van Liempde! (De scheids aan de andere kant was niet zo van het strooien met strafcorners. DQ kreeg er de tweede helft geen) Deze werd uiteindelijk binnen gemoffeld door onze aanvoerder en grote leider Nick Nog 3 te gaan en het was weer hoezee. Hoe anders was het scoreverloop. Ondanks dat Liempde het overwicht had wist DQ te scoren uit een countert Na dit baalmoment mocht Wickie zijn geluk beproeven in de spits. Dit wierp zijn vruchten af: Na een Jason Derulo Riding Solo actie weet hij van onmogelijke hoek te scoren. 5-3 en hoop is weer terug. Helaas was deze van korte duur. Door nog een counter was het al weer 6-3 voor het thuisteam, hierna was de hoop op een goede afloop ongeveer even hoog was de kans dat onze lieve heere Christus terugkeert op ons aard. Deze stand was dan ook het einde. 6-3 verlies waardoor Liempde afzakt naar een derde plaats in de poule. Gelukkig mogen wij nog tegen de nummer laatst en DQ tegen de nummer 1 (ongeslagen) waardoor er nog hoop is op de tweede plek. Komt dus allen kijken volgende week op sportpark Ons liempt te Liempde om half 3. #15 of te wel : Rob van der Steen.

5 Super prestatie! Liempde MA2 Basko MA2 : Dikke winst! Basko, uit Veldhoven, kwam zaterdag op bezoek in Liempde. Onze dames waren druk aan het warmlopen, vastbesloten na het verlies van vorige week deze wedstrijd te winnen. En hoe! Met Jan als coach werd er een sterke opstelling gemaakt, Anneke werd ingespeeld en de bidons stonden klaar. Niks kon ons de winst nog ontnemen. Al snel kwamen de goede voorbereidingen tot resultaat: in de 1 e, 4 e en 6 e minuut scoorde Nora. De administratie van het rode boekje was net bijgewerkt, toen Evie er snel nog een schepje bovenop deed. Met 4-0 gingen we de rust in. De strijd leek al gestreden, maar Basko liet niet zomaar over zich heen lopen. Na de rust kwam Basko sterk terug, gelukkig stond Anneke er met de verdediging, die aan alle aanvallen van Basko een einde maakte. Voor de trouwe toeschouwers werd het spannend, Liempde kreeg twee strafcorners achter elkaar. Jammer genoeg haalden we daar geen goals uit, maar we hoefden niet lang te treuren. Een sterke aanval bouwde zich op, de 5-0 werd gemaakt! De scheidsrechters floten af en de strijd was gestreden! De puntjes zijn binnen, we hebben de smaak van de winst te pakken, volgende week kijken we wat Berkel Enschot ons brengt.

6 3 punten voor de MA2! Met dank aan het mooie verslag van : Daniek van Aarle, trouwe banksupporter uit de MA2!

7 Meisjes C2 : top! We hebben zaterdag 28 september tegen Eindhoven gespeeld. We hebben gewonnen met 6-2 en hebben voor het eerst een strafbal gehad die werd genomen door Milou en die zat! We hadden maar een wissel dus best vermoeiend maar toch deed iedereen goed mee. Het was een leuke wedstrijd. Groeten, Turin van Weert.

8 Het is weer tijd voor. Het beroemde HCL Hotel! Aanstaande vrijdagavond 11 oktober, opent het HCL Hotel wederom haar deuren voor de D-jeugd. Alle D-leden zijn uitgenodigd om een nachtje te komen slapen in het clubhuis, voorafgegaan door een diner plus avond-entertainment programma. In de volgende muis kunnen jullie ongetwijfeld alle avonturen lezen van dit jaar, en of er wel of niet geslapen is. In verband met dit evenement, kan er geen gebruik gemaakt worden van de douches!

9 Hockeyregels Strafbal Strafbal Een strafbal wordt gegeven als de verdediger een overtreding maakt waardoor een doelpunt voorkomen wordt. Ook als een verdediger opzettelijk de kans wegneemt van alle aanvallers om te scoren word er een strafbal gegeven. Herhaald steeds te vroeg uitlopen tijdens een strafcorner wordt ook bestraft met een strafbal. Wat moet de nemer van de strafbal doen?: Achter en binnen speelafstand van de bal staan Moet op fluitsignaal wachten Moet bal met push, flick of scoop spelen Mag geen schijnbeweging maken Mag de bal niet slepen Mag de bal maar 1x spelen Mag na het spelen niet richting de keeper lopen Wat moet de keeper doen tijdens de strafbal?: Met beide voeten op de doellijn staan Mag zijn voeten voor het nemen niet verplaatsen Hij mag de bal vangen en vasthouden Hij mag geen overtreding maken ter voorkoming van een doelpunt. Gevolg, strafdoelpunt. Tijdens de strafbal staat de tijd stil. Is er geen doelpunt gevallen dan neemt het verdedigende team 15 meter voor het doel de bal uit. Heb jij een vraag over hockey spelregels en ben je op zoek naar het antwoord, kijk eens op onderstaande link:

10 Heren 2 :.tja Afgelopen zondagmiddag vond de uit wedstrijd van Heren 2 tegen de koploper van de competitie, het Were Di Heren 7 plaats, een ploeg die tot nu toe nog alle wedstrijden had gewonnen. Heren 2 had er samen met invallers van jongens A1 een flinke klus aan om de wedstrijd enigszins onder de knie te krijgen.

11 Were Di : maatje groter Ondanks het prima keeperswerk van Jeroen, en het blijven werken op het veld, was de eind uitslag dik in het voordeel van het thuisteam : Stand 0-6. De heren uit Liempde, spelend in de 3 e klasse, staan op de 5 e plek in de competitie. Komende zondag spelen zij tegen de laatste : Rosmalen Heren 3, afslag uur, een wedstrijd thuis op eigen veld.

12 Info scheidsrechter regels Tijdens een druk bezochte voorlichtingsavond, afgelopen donderdag 3 oktober, gaf Toon van den Bergh samen met Guido Born van de Technische Commissie uitleg over de spelregels voor het scheidsrechten van de wedstrijden bij de jongste E-jeugd. Aanwezig waren voornamelijk (kwebbelende) dametjes van de C- en B-jeugd en enkele jongens die nog niet op de hoogte waren van deze regels.

13 Succes met fluiten! De bedoeling van deze avond was, om de C- en B-jeugd positief te wijzen op het wel en wee van de spelregels en het toepassen hiervan. Zij zullen in de komende periode ingezet worden om de wedstrijden van de E-jeugd te gaan fluiten. Met dank aan Toon van den Bergh, Coördinator Scheidsrechter KNHB, district Zuid en aan Guido Born, bestuurslid en Technische Commissie. Eten met Veteranen : lekkernijen voor het 2 e Veld!

14 En ze zijn er weer. Dames 1 was ook afgelopen zaterdag weer van de HCL, met zelfgemaakte taarten, cup cakes, flappen en kaneelcake. De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan het extra veld, wat de club zo hard nodig heeft en waarvan de bouwactiviteiten komende week van start gaan! Dank je wel dames, jullie hebben het uitstekend gedaan!

15 Wedstrijdschema : zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2013: Datum : Tijd : Thuisteam: Tegenstander: Scheidsrechters: Kantinedienst: vrij Funkeyhockey Openen : nvt vrij Liempde MF1 Bardienst: vrij Liempde MF uur vrij Liempde ME vrij Liempde ME uur vrij Liempde M8E vrij Liempde M8E uur - sluit vrij Liempde MD vrij Liempde MD2 Sluiten : nvt vrij Liempde MD vrij Liempde MC vrij Liempde MC vrij Liempde MB vrij Liempde MB vrij Liempde MA vrij Liempde MA vrij Liempde JF vrij Liempde JE vrij Liempde JD1 Openen: Jacques vrij Liempde JB1 Bardienst: vrij Liempde JA uur uur Liempde D1 Shot D1 H2, Jorg, Bart H uur Helmond D5 Liempde D uur uur Boxmeer D3 Liempde D3 H uur Liempde H1 Udenhout H1 H2, Jorg, Bart uur - sluit uur Liempde H2 Rosmalen H3 H1, Ron, Maarten D uur Berkel Enschot HA Liempde HA Sluiten : Carla Voor uitslagen klik op :

16 Van de redactie : Het bestuur wenst iedereen een hele fijne herfstvakantie, geniet er lekker van en tot gauw HCL Voor vragen over het wedstrijdschema, kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat, via mail : wedstrijdsecretariaat@hcliempde.nl Aanleveren kopij : zoals verslagen, foto s, ideeën enz. enz., graag vóór iedere woensdag per mail naar : carla.saris@planet.nl of demuis@hcliempde.nl De redactie wenst alle leden een plezierig en succesvol nieuw hockeyseizoen, waarbij we samen gaan voor sportiviteit en respect!

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 family & friends sponsoractie Harense

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : spelregels hockey voor de jongste jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Oproep vrijwilligers jaarlijkse afsluiting Wedstrijdverslag Dames 1 Veilig

Nadere informatie

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert

Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert Ik Fluit voor mijn plezier!! Zaalhockey 2015/2016 Jorrit Peters / Rob van Gemert 10 november Inleiding: Ook zaalhockeywedstrijden moeten nu eenmaal gefloten worden: Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd!

Nadere informatie

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels 8:8. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels 8:8 Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2014 2015 Versie 29-8-2014 Het speelveld Alleen pionen indien geen cirkel zichtbaar Wedstrijd Wedstrijd duur 2 * 30 minuten met 5 min pauze Coach kan een

Nadere informatie

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten.

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten. Beste leden, in principe zijn deze week de laatste trainingen op het veld. In overleg met jullie eigen trainer / trainster kan besloten worden om nog wat langer door te trainen. Dank jullie wel voor al

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen. De achterlijn en middenlijn

Nadere informatie

A B C. veld veld veld

A B C. veld veld veld Proefexamen 3 Spelregels VELDHOCKEY 1. Op welke tekening staat het doel juist opgesteld?. Tegen de achterlijn, zie tekening B. Op de achterlijn, zie tekening B C. Voor de achterlijn, zie tekening C B C

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

ZAALHOCKEY

ZAALHOCKEY ZAALHOCKEY 2016-2017 NIEUWE REGELS LANGE CORNER Onopzettelijk via een verdediger over de achterlijn Van de keeper afgekaatst Nemen op de middenlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn

Nadere informatie

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 programma teams veldindeling beleid trainingsorganisatie wachtlijsten informatie vrijwilligersvereniging jongste jeugd commissie Spelregels- en begeleiding

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen 2014-2015 Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

Spelbegeleiding Jongste Jeugd. Vrijdag 18 november 2011

Spelbegeleiding Jongste Jeugd. Vrijdag 18 november 2011 Spelbegeleiding Jongste Jeugd Vrijdag 18 november 2011 Programma 1. Spelvoorwaarden Jongste Jeugd 2. Veldindeling opstelling 3. Zestal hockey 4. Achttal hockey Algemeen 5. Tips & Tricks 1. Spelvoorwaarden

Nadere informatie

Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015

Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015 Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015 Vandaag een tegenstander van formaat. Eigenlijk de 1 e testcase tegen een ploeg die ook voor de prijzen zal gaan spelen. Aangezien

Nadere informatie

Spelregels : Achttal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ

Spelregels : Achttal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Spelregels : Achttal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Hoe ziet het speelveld eruit? Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen

Nadere informatie

Spelregels 8 tal hockey (E8-tallen)

Spelregels 8 tal hockey (E8-tallen) Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen. De achterlijn en middenlijn

Nadere informatie

Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ

Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Hoe ziet het speelveld eruit? speelrichting speelrichting. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm

Nadere informatie

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels drietal hockey Hoe ziet een speelveld er uit? 5m 5m 2m 5m 2m 2m speelrichting speelrichting 2m 2m 2m 5m 5m 5m 5m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

Nadere informatie

Zaal: hoe was het ook al weer?

Zaal: hoe was het ook al weer? ZAALHockey 2016 Zaal: hoe was het ook al weer? Hoog in normaal spel: niemand in de buurt: maximaal 10 cm pass boven 10 cm = fout als de tegenstander er last van heeft = fout Bal slaan mag niet; alleen

Nadere informatie

Spelregels Indoor Hockey

Spelregels Indoor Hockey Spelregels Indoor Hockey U9 2. Theoretische scheidsrechter Indoor verplicht verplicht aangesloten bij 3. Manager: mag enkel op de bank indien aangesloten bij 5. Keeper: verplicht op het veld in complete

Nadere informatie

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams

Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams Arbitrage : van 8-tal hockey naar 11-tal hockey Versie november 2010 Bron: KNHB / B.Bams De veranderingen zijn GEEL gemarkeerd. Hoe ziet het speelveld eruit?.. Veldmarkeringen in de vorm van hoekvlaggen

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C.

Proefexamen 1. Spelregels VELDHOCKEY. 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Proefexamen 1 Spelregels VELDHOCKEY 1. Moet een team een aanvoerder hebben? A. Als er een coach is hoeft er geen aanvoerder te zijn B. Ja C. Nee 2. Waar moet de kleur van het shirt van de keeper van afwijken?

Nadere informatie

Spelregels achttal hockey. Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen

Spelregels achttal hockey. Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSCOMITE

SCHEIDSRECHTERSCOMITE SCHEIDSRECHTERSCOMITE Beste vrienden, Het Uitvoerend Comité van de FIH heeft op basis van de aanbevelingen van het Comité voor de Spelregels van de FIH de wijzigingen aan de spelregels aanvaard. Deze wijzigingen

Nadere informatie

15m. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen

15m. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen. Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG 2017 STREPEN STERREN STIPPEN 17 JUNI VMHC POLLUX Belangrijk om te weten! Voor ieder team is er een biertafel met 2 banken en een plaid beschikbaar De tafel en

Nadere informatie

Zaalhockey Bart-Jan Rijlaarsdam

Zaalhockey Bart-Jan Rijlaarsdam Zaalhockey 2018-2019 Bart-Jan Rijlaarsdam Verschillen Veldhockey vs Zaalhockey Veldhockey Speelduur: 2x 35 minuten (spelers wissel van helft na 35 min) Langecorner: 23 meter lijn Afstand houden: 5 meter

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Opleiding tot clubscheidsrechter

Opleiding tot clubscheidsrechter Opleiding tot clubscheidsrechter Voorbereiding examen 1 oktober 2013 Instructie avonden Twee avonden: 18 en 23 september (2e avond Mozaiek), 19:30-21uur Opzet van de instructie avonden Eerste avond: 1.

Nadere informatie

Ut Stikske. In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden. In Memoriam Piet Bol

Ut Stikske. In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden. In Memoriam Piet Bol HOCKEYCLUB BLERICK 5 februari 2013 Jaargang 1, nummer 23 Ut Stikske In dit nummer: Beschermheer Piet Bol overleden In Memoriam Piet Bol 1 Ledenmutaties 2 Diversen 2 Agenda 2 Wedstrijdschema s 3 Hockey

Nadere informatie

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het

Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Categorieën U7/U8 U9 U10 U11/U12 Scheidsrechter 1 (ontvangende) 2 (een van elke club) Coach op het Ja (toegelaten) Officials veld Spel/spelers niet hinderen (langs de lijn) Publiek Buiten het veld (achter

Nadere informatie

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd

Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd Briefing spelbegeleiders Jongste Jeugd 2011-2012 Frank van Ierland Agenda Inleiding Regels 3 tallen Regels 6 tallen Regels 8 tallen Samenvatting 4-9-2011 Arbitragecommissie 2 De Basis Belangrijkste Ze

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Spelregels zestal hockey

Spelregels zestal hockey Spelregels zestal hockey Hoe ziet een speelveld eruit? speelrichting speelrichting. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen Zoals in de tekening weergegeven kunnen

Nadere informatie

Hockeyspelregels. in een notendop

Hockeyspelregels. in een notendop Hockeyspelregels in een notendop Hockeyspelregels in een notendop Colofon Koninklijke Nederlandse Hockey Bond Postbus 2654 3430 GB Nieuwegein www.knhb.nl Samenstelling, coördinatie en opmaak KNHB Fotografie

Nadere informatie

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16

1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 Proefexamen 2 Spelregels VELDHOCKEY 1. Hoeveel spelers moet een team minimaal in het veld hebben bij het begin van de wedstrijd? A. 8 B. 11 C. 16 2. Een team wil een speler wisselen. Wat is juist? A. Dat

Nadere informatie

Spelregels Achttal hockey

Spelregels Achttal hockey Spelregels Achttal hockey Hoe ziet een speelveld eruit? 15m.. speelrichting 15m Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Zoek de verschillen!

Zoek de verschillen! Briefing Zaalhockey 2011-2012 Scheidsrechters & Coaches Zoek de verschillen! 28 November 2011 Paulo Sacramento AGENDA Algemeen Spelen van de bal Speelveld en doelen Teams en Wissels Tijdwaarneming Bal

Nadere informatie

Spelregels achttal hockey. Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen

Spelregels achttal hockey. Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Spelregels achttal hockey Hoe ziet het speelveld eruit? 15m. speelrichting. 15m Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm van pylonnen De zijlijnen doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht

V.V.W. Seniorennieuws. VVW 1 verliest van Kleine Sluis en VVW 2 toont veerkracht 1 Aftrap 14 nov. nr: 13 Seizoen 2016-2017 r Voetbalvereniging v.v.w Opgericht 8 mei 1928 Kantine 581846 Redactie Aftrap: Joke Karsten-Slaman Europasingel 72 E-mail:karst40@ziggo.nl Telefoon: 0228-582175

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

Spelregels 3-tal, 6-tal en 8-talhockey bij de mini's

Spelregels 3-tal, 6-tal en 8-talhockey bij de mini's Spelregels 3-tal, 6-tal en 8-talhockey bij de mini's Spelregels drietalhockey: Bij het minihockey heeft de spelbegeleider een 'lerende' taak en ziet deze er op toe dat sportief en veilig gespeeld wordt.

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018 Regel avond Mini s Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen Donderdag 4 oktober 2018 Agenda 1. Spelbegeleiding door ouders waarom? 2. Spelbegeleider 3. In de praktijk 4. Spelregels 3-, 6-, én 8-tallen 5. Vragen?

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Geen wedstrijdschema s ( ivm de herfstvakantie zijn er dit weekend op zaterdag

Nadere informatie

Hockey spelregels. in een notendop

Hockey spelregels. in een notendop Hockey spelregels in een notendop Hockey spelregels in een notendop Colofon Koninklijke Nederlandse Hockey Bond Postbus 2654 3430 GB Nieuwegein www.knhb.nl Samenstelling, coördinatie en opmaak KNHB Fotografie

Nadere informatie

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5

Briefing clubscheidsrechters zaalhockey pag 1-4 Spelregelswijziging zaal pag 5 Briefing clubscheidsrechters zaalhockey 2015-16 pag 1-4 Spelregelswijziging zaal 2015-16 pag 5 BRIEFING CLUBSCHEIDSRECHTERS ZAALHOCKEY SEIZOEN 2015-2016 In deze briefing behandelen we een aantal belangrijke

Nadere informatie

(Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016

(Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016 (Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016 Het speelveld Bij 8-tallen wordt gespeeld op een half veld. Dit veld is 55 meter lang en 45 meter breed. De zijlijnen van het 11-talveld doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Spelregels : Drietal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ

Spelregels : Drietal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Spelregels : Drietal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Hoe ziet het speelveld eruit? speelrichting speelrichting. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm

Nadere informatie

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Vandaag (17 september 2016) stond de 2de bekerwedstrijd op het programma thuis tegen St Sittard/Sve Jo9-4. Na een goede voorbereiding staan onze toppers klaar om aan deze wedstrijd te beginnen. Al vanaf

Nadere informatie

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders

Spelregels elftallen. Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Spelregels elftallen Korte uitleg van de belangrijkste regels voor spelers, coaches, trainers en ouders Speelveld De wedstrijd duurt 2 x 35 min, met 5 min rust Uitleg speelveld De cirkellijn behoort tot

Nadere informatie

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?!

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?! Zondag 20 september Dames 1 Meerssen D1 - Blerick D1 Uitslag: 1-1 Na een 3-0 overwinning op Boekel vorige week, stond deze week Meerssen op het programma. Vol goede moed naar het zonnige zuiden, want iedereen

Nadere informatie

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY

PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY PROEFEXAMEN 1 VELDHOCKEY 1 Een team heeft geen elftal bij elkaar kunnen krijgen Ze willen met 9 spelers beginnen Is dit toegestaan? A Alleen als de aanvoerder van tegenstanders hiermee akkoord gaat B Ja,

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden:

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Via de nieuwe website www.phoenixbusinesstrophy.nl is deze nieuwsbrief voor het toernooi van 2017 ook te downloaden. Commissieleden: Ben van der Deen (Voorzitter) Hans Beersma (Wedstrijdsecretariaat)

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen

Spelregelavond VELDHOCKEY. 11-tallen. R.M.H.C. de Pelikaan. Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Spelregelavond VELDHOCKEY R.M.H.C. de Pelikaan 11-tallen Georganiseerd door: Tijs Jacobs Timothy van der Scheun Melanie Mathijssen Doel Veld Voorbereiding Teams Coach / Teambegeleider(s) Spelregels veldhockey

Nadere informatie