Dan ben je altijd op de hoogte!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dan ben je altijd op de hoogte!"

Transcriptie

1 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen In deze Muis : Oproep vrijwilligers jaarlijkse afsluiting Wedstrijdverslag Dames 1 Veilig hockeyen doe je met een bitje! Fijne Pasen! Speelschema 9 e weekend van de voorjaarscompetitie Agenda : Seizoen Minislotdag : 14 juni 2014 Nummer 30 Family & All Friends Toernooi en HCL Feest : 21 juni 2014 Komend voorjaar organiseren we wederom het KEI gezellige Family & All Friends Toernooi met de jaarlijkse afsluitende BBQ! Help jij ons mee om er dit jaar weer een fantastische en kei gezellige dag van te maken? Voor kleine klussen overdag of helpen met organiseren, meld je aan via : rengels@concepts.nl of carla.saris@planet.nl. Graag en gewoon doen!

2 Shot : maatje groter Liempde dames 1 gaan voor revanche tegen Shot Voor vele teams in Liempde een vrij weekend, maar dames 1 van Liempde stonden te popelen om revanche te nemen tegen de Tilburgse studenten hockeyvereniging Shot, aangezien de uitwedstrijd heel nipt door deze Tilburgse dames gewonnen werd. Met veel toeschouwers en gezonde spanning begonnen de beide teams aan de wedstrijd. Met de duidelijke instructies om van seconde 1 meteen volle bak te gaan werd er al snel in de eerste minuten gescoord door de bezoekende ploeg, zo kon een vrijgelopen aanvaller van Shot de bal eenvoudig in het doel schuiven. Liempde wist steeds beter in het spel te komen en maakte het daardoor Shot moeilijker, ze konden via de bekende kom toch een aantal keren tot mooie kansen komen. Shot, welke individueel toch sterker en sneller waren, lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wisten nogmaals te scoren en zo liepen de Tilburgse dames uit naar een 0-2 voorsprong. Drie minuten voor het einde van de eerste helft kon Liempde nogmaals uitbreken en creëerde de dames een hele mooie kans, er werd goed buitenom gespeeld en via een mooie pass van Randi van de Wiel op Jonne van de Meulengraaf was het bijna een goal. Jawel bijna, de scheidsrechter was iets te fanatiek met fluiten waardoor hij de voordeel regel te laat liet toepassen en hij de Liempdse dames een goal ontnam. Dit corrigeerde hij netjes door een strafbal toe te kennen en deze wist Moniek Saris dan ook behendig om te zetten naar een welverdiende goal. Zo eindigde de eerste helft, met een ruststand van 1-2. Na wat dextro tabletten en een motiverende toespraak met wederom de doelstelling om meteen van seconde 1 te vlammen begon Liempde een stuk stabieler aan de tweede helft. Zo werd er beter gelopen en geknokt voor de bal. Shot had duidelijk de instructies gekregen om de druk hoger te leggen en wilde het zo de Liempdse verdedigers een stuk moeilijker maken. De dames achterin hielden hun hoofd koel en probeerde toch zoveel mogelijk rond te spelen. Momenten om echt uit te breken waren er maar zelden. Ze werden goed vastgezet door de dames van Shot wat vaak leidde tot balverlies. Toch leek Liempde beter te verdedigen en iedereen stond daardoor goed op de man hierdoor kwam ook Shot niet met noemenswaardige kansen. Ondanks de inzet van de Liempdse dames wist Shot nog een paar keer gevaarlijk te worden in de cirkel wat resulteerde in een ongelukkige goal, 1-3. Dit was ook tevens de eindstand van de wedstrijd. De Liempdse dames kwamen toch enigszins teleurgesteld het veld af, maar erkende ook dat de Shot toch net een maatje te groot voor ze waren en dat deze dan ook verdiend gewonnen hadden. De komende drie weken zijn er geen wedstrijden vanwege alle feestdagen. De eerst volgende wedstrijd is dan ook pas 11 mei uit tegen Don Quishoot. Met dank aan Hilde voor het verslag!

3 Hockey en een goed bitje!

4 Een bitje mag niet ontbreken Info Mondbeschermers Bij het uitoefenen van contactsporten, zoals hockey, rugby, boksen, basketbal, waterpolo, is de kans op gebitsletsel groter. Daarom is het verstandig om uw gebit te beschermen met een gebitsbeschermer/mondbeschermer. In deze flyer staan de belangrijkste punten die u moet weten om tot de juiste keus te komen welke mondbeschermer u gaat aanschaffen. Welke soorten mondbeschermers zijn er te verkrijgen. - Prefab-mondbeschermer - Boil and Bite-mondbeschermer - Op maat gemaakte mondbeschermer

5 Vervolg bitjes : Type Werkwijze Voordelen Nadelen Waar verkrijgbaar Prijs Mate van bescherming Aanbevolen door tandarts Prefab beschermer direct uit de verpakking in de mond goedkoop nauwelijks retentie te groot sportzaken slecht nee laag draagcomfort Boil and Bite beschermer in heet water leggen en daarna in de mond vormen goedkoop betere pasvorm dan prefab beschermer ruime keus te lang te groot beschermer wordt dun door vormen sportzaken zeer matig nee Op maat gemaakte beschermer afdruk(ken) bovenkaak en/of onderkaak > vervaardigen gipsmodel(len) > gespecialiseerd laboratorium vervaardigd mondbeschermer rekening houdend met specifieke eisen zoals; sport, gebitsontwikkeling en dikte van de te gebruiken materialen goede pasvorm goede bescherming goede ademhaling goede spraak leuke kleuren mogelijk lang gebruik mogelijk hoge prijs tandartsen orthodontisten mondhygiëniste hapdagen SPTL thuispakket SPTL goed tot zeer goed ja

6 Vervolg bitjes : Zoals u in bovenstaand schema kunt zien is de beste mondbeschermer om aan te schaffen de op maat gemaakte mondbeschermer. Op de belangrijkste punten waar een adequate mondbeschermer aan moet voldoen scoort de op maat gemaakte beschermer de meeste punten. Belangrijkste punten zijn; Pasvorm, mate van bescherming, individuele eisen zoals gebitsontwikkeling! Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een bitje uit de sportzaak en een op maat gemaakte en hoe komt dat? 1) Pasvorm; blijft de mondbeschermer goed zitten en valt deze niet snel uit. Gebitsbeschermers uit de sportzaak dient u in het hete water te leggen (± graden C) waarna ze vervolgens in de mond van de sporter worden gevormd door met de vingers te duwen, te bijten en te zuigen. Grootste probleem is de hoge temperatuur waarbij de beschermer in de mond moet worden gevormd, dit is te heet voor de sporters. De beschermers worden dus op te lage temperatuur in de mond gevormd waardoor deze heel vaak niet blijft zitten. Bijkomend probleem is dat de jeugd nog wisselt waardoor dit proces meerdere keren moet worden herhaald, de eerste keer was niet fijn, de keren erna helemaal niet! Beschermer zal blijven uitvallen. Op maat gemaakte gebitsbeschermers worden vervaardigd door eerst een afdruk van de bovenkaak te maken (en/of onderkaak). Vervolgens wordt van de afdruk(ken) een gipsmodel(len) uitgegoten. Op het gipsmodel wordt een kunststof lamineerplaat geperst met een combinatie van 200 graden C en 5 bar druk (± 2 keer de druk van uw autoband). Deze combinatie geeft de goede pasvorm wat de basis is voor een mondbeschermer. Zaterdag 19 mei aanstaande op de club! Bescherm je gebit, kom naar de hap dag!

7 Zaterdag 19 HCL! 2) Mate van bescherming, hoe goed wordt de klap opgevangen. Gebitsbeschermers uit de sportzaak worden eerst verwarmd en daarna in de mond gevormd. Tijdens het vormen wordt de beschermer op diverse plekken dunner waardoor de beschermende werking grotendeels verloren gaat. Daarnaast zijn de meeste sportzaak beschermers te laag in het front, bij de voortanden, waardoor er te weinig materiaal is om de klap/kracht te verdelen. Een beschermer werkt als een bumper, hij moet de kracht verdelen. Bij op maat gemaakte beschermers wordt door de technieker bepaald waar de beschermer dikker en waar dunner moet zijn om een zo goed mogelijke bescherming te verkrijgen. In het front, bij de voortanden zal de beschermer ook voldoende hoogte hebben om de klap maximaal te verdelen. 3) Rekening houden met specifieke eisen zoals gebitsontwikkeling. Een belangrijk aspect bij het vervaardigen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer is het rekening houden met de specifieke eisen. Hierbij moet u denken aan; Welke sport wordt beoefent Belangrijk hierbij is de dikte van de lamineerplaten, Full contactsporten vereisen meer bescherming dan bijvoorbeeld handbal. Gebitsontwikkeling; melk gebit, wissel gebit, uitgewisseld gebit en het dragen van een beugel. Als u kiest voor een op maat gemaakte gebitsbeschermer is het ook fijn als u daar een langere periode gebruik van kunt maken. Belangrijk is hierbij dat er ruimte in de beschermer wordt uitgespaard voor tanden en kiezen die nog moeten doorkomen. Voor beugeldragers is van belang dat zij gedurende het dragen van de beugel de gebitsbeschermer kunnen blijven gebruiken ongeacht het aandraaien van de slotjes. Sporters die zijn uitgewisseld kunnen doorgaans heel lang hun gebitsbeschermer gebruiken en een hoge mate van draagcomfort is hierbij wel van belang. Rekening houden met onder snijdingen of de beschermer iets korter maken als de sporter daarom vraagt is dan van belang.

8 Conclusie : Conclusie Als u een gebitsbeschermer gaat aanschaffen is de beste optie een op maat gemaakte gebitsbeschermer te kopen. De aanschafprijs zal hoger liggen dan de gebitsbeschermers die in de sportzaken aangeboden worden maar daarvoor krijgt u wel een beschermer die niet uit de mond valt, dus beschermd, hoge mate van draagcomfort heeft en waar u langere tijd plezier van zult hebben. Op de langere termijn zal dit een goedkope gebitsbeschermer worden. Bedenk ten alle tijden, een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten van tandletsel zijn vele malen groter dan van een op maat gemaakte gebitsbeschermer.

9 Allemaal Fijne Pasen!! Wij wensen iedereen hele geniet er lekker van en tot binnenkort weer!

10 Jeugd : Zaterdag 19 april 2014 Datum: Tijd: Veld: Thuisteam: Tegenstander: Fluiten: Kantinedienst: vrij Funkeyhockey Openen : Johan uur 1 Bommelw.MF2 Liempde MF1 Bardienst: uur 2 Liempde MF2 Bommelw. MF3 MC1 Mirthe,D2 Djoeke uur uur 1 Liempde ME1 Geel Zwart ME6 MC1 Cindy, D2 Nicole MF uur 1 Liempde ME2 HDL ME5 MC1 Susan/ D2 Karine uur uur 5 Oss ME8 Liempde ME3 JD uur 1 Liempde M8E1 Uden M8E3 MB2 Nienke, Judith uur 2 Bommelw.M8E2 Liempde M8E uur - sluit uur 2 Dommel M8E2 Liempde M8E3 MC uur 2 Liempde M8E4 MOP M8E4 MB2 Britt, Loes Sluiten : Carla uur 2 Oss MD3 Liempde MD uur Drunen MD5 Liempde MD uur 1 Liempde MD3 Best MD5 MB2 Annelotte,Isabel uur 1 Liempde MC1 Oss MC4 JA1 Daan, Quiero uur 3 Den Bosch MC3 Liempde MC uur 1 HDL MB2 Liempde MB uur 1 Liempde MB2 HDL MB4 D1 Randi, Irmin uur 1 Liempde MA1 Berlicum MA2 D1, Alina, Lieke uur 1 Uden MA2 Liempde MA uur 1 MEP JF2 Liempde JF uur 2 Liempde JE1 Den Bosch JE7 MC1 Lucca, D2 Claudi uur 1 Liempde JD1 Mierlo JD1 MB2 Maartje, Neeltje uur 1 Basko JB2 Liempde JB uur 1 Liempde JA1 Den Bosch JA4 D1 Alina, Ilona

11 Senioren : Zondag 20 april 2014 Datum: Tijd: Veld: Thuisteam: Tegenstander: Fluiten: Kantinedienst: vrij Liempde D1 Openen : vrij Liempde D vrij Liempde D vrij Liempde H vrij Liempde H vrij Liempde HA Sluiten : Voor uitslagen klik op :

12 Van de redactie : Vrije data van wedstrijden : Zondag 20 april Zaterdag 26 april Zondag 27 april Zaterdag 3 mei Voor vragen over het wedstrijdschema, kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat, via mail : wedstrijdsecretariaat@hcliempde.nl Aanleveren kopij : zoals verslagen, foto s, ideeën enz. enz., graag vóór iedere woensdag per mail naar : carla.saris@planet.nl of demuis@hcliempde.nl De redactie wenst alle leden een plezierig en succesvol nieuw hockeyseizoen, waarbij we samen gaan voor sportiviteit en respect!

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zeventiende muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Zaterdag 2 april: weer een hapdag! Teams MC3, MB1 en MB2: allemaal zaalhockeykampioenen!!!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober

De Muis. Herfstvakantie. géén wedstrijden: Voor de jeugd: zaterdag 24 en 31 oktober Voor de senioren: zondag 25 oktober De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende kleine muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Herfstvakantie / vrije weekenden Wedstrijdverslag Dames 1 Speelschema 6 e weekend van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Kick-off Woensdag 9 september kantine. Seizoen Nummer 02 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweede muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Start competitie Bitje = verplicht!!! Nieuwe hockey spelregels Speelschema 1 e weekend van de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de negende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging voorlichtingsavond speciaal voor C- en B-jeugd wedstrijdverslagen

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 10 November 2009 #10 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda :

De Muis. Veilig hockeyen doe je toch echt met een bitje! Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Flyer www.gebit.nl Reminder: belangrijke informatie m.b.t. de scheidsrechter cursussen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 Grote opkomst jonge fluiters

Nadere informatie

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd

Meisjes B2 pakt Kampioenschap in bijzondere wedstrijd Aanstaande zaterdag 7 juni dan willen we graag dat iedere keepster en keeper haar en zijn spullen komt inleveren in het clubhuis. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dit gebeuren, dus niet vergeten, breng alles

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 family & friends sponsoractie Harense

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de elfde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : lenen van spullen die eigendom zijn van de club wedstrijdverslagen van Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2

Dan ben je altijd op de hoogte! Wedstrijd zaterdag 30 maart : HCL MD2 tegen Heesch MD2 De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslag Meisjes D2 wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1 Smurfentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : innen van de contributie DWF : altijd compleet afronden! wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenendertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : wedstrijdverslagen MD2 en JC1 wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

In verband met de kick-off voor de nieuwe

In verband met de kick-off voor de nieuwe In verband met de kick-off voor de nieuwe komende zondag: laatste veldhockey wedstrijden voor Dames 2, Dames 3, Heren 2 en Veteranen donderdag 28 november a.s. aanvang 19.00 uur : Kick Off Zaalhockey donderdag

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëndertigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : Trainingen gaan door, tenzij. wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 14 April 2010 #20 Dames HCL overtuigen tegen DVS Afgelopen zondag stonden HCL en DVS voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd leverde

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : aankondiging Algemene Ledenvergadering, 22 oktober a.s. wedstrijdverslagen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders,

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste zaalhockeyers en beste ouders, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Innen contributie zaalhockey seizoen 2014-2015 Geslaagden! Wedstrijdverslagen Dames

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zevenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Minislotdag zaterdag 11 juni 2016 Meisjes C1 wederom kampioen! Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste Leden, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Fietsen graag op slot zetten Een mooie boom voor Loes Wedstrijdverslagen Dames 1 en

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Via  Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Aanmelden / mutaties toezending clubblad Een nieuw Teun de Nooijer pleintje Jules Tuinen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste ouders, beste D-jeugd De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Géén HCL Hotel voor de D-jeugd Teamindeling zaalhockey wintercompetitie Wedstrijdverslag Dames

Nadere informatie

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen

Zaalseizoen 2014-2015. MHC Rosmalen Zaalseizoen 2014-2015 MHC Rosmalen Aantal deelnemende teams 1 seniorenteams (D1) 20 juniorenteams (+2) 4 mini teams (+2) 7 juniorenteams in drieluik (subtopklasse) JA1-JB1-JC1-JD1-MB1-MC1-MD1 Overige teams

Nadere informatie

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over..

Kick-off Hockeyseizoen Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie. (Beknopte spelregeluitleg tallen) slaan we over.. Agenda Welkom Clubregels Voorstelrondje Jeugd- en Technische Commissie Activiteitenkalender 2014-2015 Fluiten doe je zo bij HCL! (Beknopte spelregeluitleg 3-6-8-11-tallen) slaan we over.. Communicatie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de achtste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : iedere club een Jacques?? wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 WK Hockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijfentwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : ruil dag (verkoop) eigen hockeyspullen Funkey hockey weer een succes

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : spelregels hockey voor de jongste jeugd wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal,

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Beste allemaal, De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2015 2016 In deze Muis: Nieuw DE Koffieapparaat Nieuwe prijslijst per heden Huishoudelijk Reglement en Statuten

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 14 www.hcliempde.nl Hierbij de veertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Dames 1 slecht uit de startblokken, Heren 1 wint gemakkelijk.

Nieuwsbrief 15 Dames 1 slecht uit de startblokken, Heren 1 wint gemakkelijk. Nieuwsbrief 15 Dames 1 slecht uit de startblokken, Heren 1 wint gemakkelijk. Dames 1 Anders dan in het begin van het seizoen, lijkt Dames 1 nu echt het spoor bijster. Tegen Groningen hadden onze dames

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 1 December 2009 #13 Dames HCL behouden aansluiting Voor de voorlaatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft reisde het eerste dameselftal van HCL af naar Bakel.

Nadere informatie

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten.

Dank jullie wel voor al jullie inzet, enthousiasme en sportiviteit! We zien jullie nog graag terug op de afsluitende activiteiten. Beste leden, in principe zijn deze week de laatste trainingen op het veld. In overleg met jullie eigen trainer / trainster kan besloten worden om nog wat langer door te trainen. Dank jullie wel voor al

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierentwintigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Funkeyhockey Info voorkomende hockeyblessures Speelschema 2 e weekend van de voorjaarscompetitie

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waargaanwe t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel

Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 29 September 2009 #4 Veel hinder verwacht: weekendafsluitingen A2 tussen knooppunten Deil en Empel In de weekeinden van 25 tot 28 september en van 2 tot 5 oktober

Nadere informatie

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen.

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter EXTRA NIEUWSBRIEF ROOMBURG Jongste Jeugd Commissie nr 9, 20 juli

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëndertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Huidige villa wordt vervangen Dames Veterinnen gaan voor goud! Extra trainingsmateriaal

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd. Olympia E3 -Combinatie E2 Van de redactie: Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden - Programma voor aankomend

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 13 P.3 MB1 neemt de handschoen op P.3 ME1: Toppers in de dop P.4 D2 moe maar voldaan terug uit Lissabon Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012.

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 13 www.hcliempde.nl Hierbij de dertiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op de

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3

PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Rabobank Schoolhockey Toernooi 2016 Zaterdag 18 juni PROGRAMMABOEKJE Versie 1.3 Georganiseerd door: Mede mogelijk gemaakt door: Beste begeleider, Ook dit jaar hebben wij het Rabobank Schoolhockey Toernooi

Nadere informatie

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen

Spelregels Jongste Jeugd. Rijswijksche Hockey Club Seizoen Spelregels Jongste Jeugd Rijswijksche Hockey Club Seizoen 2016 2017 Versie 8-9-2016 Spel begeleiding F & 1e jaars E Begeleiding door 2 ouders (elk team 1) Nadruk ligt op begeleiden 2e jaars E Beide teams

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015

De Muis. Dan ben je altijd op de hoogte! Agenda : Minislotdag = zaterdag 13 juni Familietoernooi = zondag 14 juni 2015 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesendertigste muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: Villa vervangen Sluitdatum Familietoernooi nadert Wedstrijdverslag Dames 1 Dames 1 neemt

Nadere informatie

Juli DEZE EDITIE ONDER MEER: MHCK Nieuwe Koers: MHCK 2.0 Nieuwe spelregels per 1 augustus Push van de maand Lindy Fossen

Juli DEZE EDITIE ONDER MEER: MHCK Nieuwe Koers: MHCK 2.0 Nieuwe spelregels per 1 augustus Push van de maand Lindy Fossen Nieuwsbrief Juli 2015 1 DEZE EDITIE ONDER MEER: MHCK Nieuwe Koers: MHCK 2.0 Nieuwe spelregels per 1 augustus Push van de maand Lindy Fossen INHOUD Forward Voorwoord 2 Nieuwe koers: MHCK 2.0 3 Push van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Geen wedstrijdschema s ( ivm de herfstvakantie zijn er dit weekend op zaterdag

Nadere informatie

Vrijwilligers rooster

Vrijwilligers rooster BARSCHEMA 2017-2018 - voor de indeling op zondag geldt dat het eerstvermelde team verantwoordelijk is voor de eerste bardienst, en het andere team voor de tweede bardienst - in geval dat slechts een beperkt

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12.

Inhoud: Hier naast/onder staat wie er met de prijs vandoor gaat. Verder is er een leuk verslag van U12. Clubkrant BZ 72 Inhoud: Prijsvraag uitslag Blz. 3 U12 Mix Blz. 4-6 Tips en weetjes Blz. 7 De redactie: Hoi allemaal, We gaan het jaar uit met een nieuwe krant. Met een naam! We zijn nu goed op gang en

Nadere informatie

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014

welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 welkom bij Upward Ouderavond 16 september 2014 programma teams veldindeling beleid trainingsorganisatie wachtlijsten informatie vrijwilligersvereniging jongste jeugd commissie Spelregels- en begeleiding

Nadere informatie

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?!

Volgende week spelen we thuis tegen Best. Komen jullie ons aanmoedigen?! Zondag 20 september Dames 1 Meerssen D1 - Blerick D1 Uitslag: 1-1 Na een 3-0 overwinning op Boekel vorige week, stond deze week Meerssen op het programma. Vol goede moed naar het zonnige zuiden, want iedereen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2010-2011 Nummer 26 www.hcliempde.nl In deze muis nogmaals de definitieve teamindelingen voor de jeugdteams voor het hockeyseizoen 2011-2012. De aankondiging

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de zesde muis van het hockeyseizoen 2016 2017 In deze Muis: HCL heeft een veilig kunstgrasveld! Jonge scheidsrechters in spé : Top! Trots op onze lotenverkopers!

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 35 e jaargang nummer 28 2421 AB Nieuwkoop 2 mei 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Achtergrondinformatie (spel)regels

Achtergrondinformatie (spel)regels Achtergrondinformatie (spel)regels De spel- en teambegeleider Ieder seizoen stappen weer veel nieuwe kinderen het veld op. Vol enthousiasme om te leren hockeyen. Deze kinderen nemen natuurlijk ook hun

Nadere informatie

21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8

21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8 21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8 21 e RABO schoolhockey toernooi 2017 Pagina 1 Inhoudsopgave Informatie begeleiders... 3 Spelregels... 4 KNHB-Spelregels:... 5 Hoe ziet het

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijftiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012.

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vijftiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 15 www.hcliempde.nl Hierbij de vijftiende muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Wedstrijdschema voor komende weekend (op

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Uitslagen. Verslagen. De Pein speelt MV van de mat

Uitslagen. Verslagen. De Pein speelt MV van de mat Uitslagen Nr Datum Klasse Wedstrijd Resultaat Lokatie Week: 18 (2008) 3624 04-05-08 14:00 R4G SIOS (W) 4 - VIOS (Nij) 2 6-10 Wolvega 3809 29-04-08 19:45 2A Moedig Voorwaarts 1 - De Pein 1 8-22 Wapservee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder

Coachavond u Trainerscommissie Annemarie Pollmann / Mark Lathouwers u Zaalhockey Tomas Schroder Coachavond 10-9-14 20.00 u Introductie Bonne Biesma Plannen Breedte TC Spelregelwijzigingen Digitaal wedstrijdformulier Indelen scheidsrechters Invallers van andere teams Herindeling 1 e klasse en lager

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 15, 16 & 17 mei 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO organiseert

Nadere informatie

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats.

De kleine finale was spannend. Rotterdam was moegestreden en mede door goed zaalhockey pakte Nijmegen de derde plaats. Jongens D Top 28-12-2017 Op de eerste dag van de Saturnus Indoor Toernooien 2017 2018 stond het Jongens D Top toernooi op het programma in de blaashal van Ring Pass Delft. In Poule A was het Rotterdam

Nadere informatie

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant

De fijnste kleine hockeyclub van Brabant De fijnste kleine hockeyclub van Brabant 17 November 2009 #11 Sint en zijn Pieten bij HCL Sinterklaas komt langs bij Hockey Club Liempde en wel op woensdag 25 november. Er is direct contact geweest met

Nadere informatie

Hoe dan ook, de drie punten gingen mee naar de kantine van Sportclub, waar er nog wel even werd geproost op deze overwinning.

Hoe dan ook, de drie punten gingen mee naar de kantine van Sportclub, waar er nog wel even werd geproost op deze overwinning. De Tubanters 1897 1 SC. Enschede 1 uitslag 1-2 Sportclub wint de Diekmanderby van buurman de Tubanters Eindelijk na de lange winterstop en afgelastingen weer aan de bak. Gelijk maar tegen onze buren, de

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi

Schoolkorfbal toernooi Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 2, 3 & 4 oktober 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO

Nadere informatie

Voetbaltoernooi Voorrondes

Voetbaltoernooi Voorrondes Voetbaltoernooi Voorrondes 2016-2017 Schoolsportagenda Woensdag 8 maart 2017 Van 13.30-17.30 uur Locatie: v.v. Drachtster Boys of v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl

Nadere informatie

Spelmaand Thema september 2019

Spelmaand Thema september 2019 Spelmaand Thema september 2019 Deze maand gaan we in de lessen spelletjes meenemen. Er zijn genoeg redenen om spelletjes te spelen met je paard of pony, maakt niet uit hoe oud je bent! De eerste reden

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 VRIJE SLAG EN SPELHERVATTING... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. CIRKEL EN 23M-GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Nieuwsbrief SDS SDS 99 adres: Hendrik Smitlaan VA Blaricum.

Nieuwsbrief SDS SDS 99 adres: Hendrik Smitlaan VA Blaricum. Nieuwsbrief SDS 99 F toernooi in De Hilt De nieuwe F-jes van SDS 99 hebben jl. zondag hun 1e toernooi thuis, in de Hilt, gespeeld. Met 8 teams op 2 velden waren er leuke wedstrijden te zien. Sommige teams

Nadere informatie

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Na de overwinning tegen Rood Zwart stond de uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Deze hadden hun eerste wedstrijd gelijk

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

FC Castricum WEA Jeugdtoernooi 2012

FC Castricum WEA Jeugdtoernooi 2012 1 2 Beste sportvrienden, Een hartelijk welkom aan alle deelnemende teams, leiders, supporters, en al die andere mensen die naar Sportpark Noord End zijn afgereisd voor het: FC Castricum WEA Jeugdtoernooi

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 27 2421 AB Nieuwkoop 14 mei 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden

ZAALHOCKEY. Kleiner veld, minder spelers. Start zaalseizoen. Oranje en zaalhockey. De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Gooische Hockeyclub 16 november 2017 ZAALHOCKEY De regels in het kort Belangrijk om te weten Bijzonderheden Start zaalseizoen Vanaf 4 december gaat het weer beginnen: het zaalseizoen. Een ander spelletje

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden

Dan ben je altijd op de hoogte! Beste leden, Kennisgeving van overlijden De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de twaalfde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 Seizoen 2014 2015 Nummer 12 In deze Muis: Overlijden van Loes Joosten Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 in de

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

(Spel)regels 3-tallen seizoen

(Spel)regels 3-tallen seizoen (Spel)regels 3-tallen seizoen 2016-2017-2018 Het speelveld Bij 3-tallen wordt gespeeld op een achtste veld. Dit veld is 23 meter lang en 23 meter breed. De zijlijn van het elftalveld doet dienst als achterlijn.

Nadere informatie