Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen."

Transcriptie

1 Vandaag (17 september 2016) stond de 2de bekerwedstrijd op het programma thuis tegen St Sittard/Sve Jo9-4. Na een goede voorbereiding staan onze toppers klaar om aan deze wedstrijd te beginnen. Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Na een paar minuten al is het Axel die als een volleerde prof de bal snoeihard tegen de touwen rost en de 1-0 scoort.

2 De eerst volgende aanval begint bij onze rots in de branding de niet te passeren Bram en komt via mooi combinatievoetbal voor de voeten van Axel die dit vervolgens op zijn eigen Axeliaanse wijze afrondt en de 2-0 scoort.

3 Onze toppers hebben de smaak te pakken en vervolgens is het Thibaut die de 3-0 scoort op een wijze zoals alleen Kevin de Bruyne dat normaal kan. Ondertussen heeft onze topkeeper Tren allerlei manieren uitgevonden om uit te kunnen rusten in zijn goal, daar hij bijna niks te doen krijgt, de enige ballen die hij krijgt zijn terugspeelballen van ons eigen team.

4 Vrolijk wordt er door gevoetbald en het is uiteindelijk wederom Axel die zeer beheerst de 4-0 scoort. Wat ook erg opvalt is het goede bal afpakken op het middenveld door onze bikkel Siem, die laat zien voor niets of niemand bang te zijn.

5 Dan na een supersnelle actie lang de lijn van Chanon (die trouwens van geluk mag spreken dat de politie er niet is, want dan was hij bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid) is het Chanon zelf die zeer mooi scoort en voor de 5-0 zorgt. Na een mooie aanvallende actie van onze eigen Christiano Ronaldo Levi die vervolgens met een schitterende pass Chanon vrij voor de keeper zet is het Chanon die scoort en de ruststand op 6-0 zet.

6 Na een lekkere frisse, koude beker ranja zijn onze toppers klaar voor de 2de helft. Onder aanvoering van onze zeer gedreven, technische topper op het middenveld Casper gaan onze jongens en meisje verder waar ze gebleven waren.

7 Met een zeer mooi geplaatst schot is het wederom Axel die scoort het staat 7-0. Dan laat onze Belgische vleugelflitser Thibaut zijn voetbalkunsten nogmaals zien en scoort op spectaculaire wijze de 8-0.

8 Dan stoomt plots vanuit de achterhoede onze aanvoerder op naar voren en alsof de bal aan zijn voeten zit vastgeplakt, passeert hij de ene naar de andere tegenstander en rond zijn actie voortreffelijk af en zorgt voor de 9-0. Een speciale vermelding verdient onze jongste man van het veld namelijk Olaf. Met zijn 5 jaar is hij bijna 3 jaar jonger dan zijn meeste teamgenoten en tegenstanders. Olaf maakt dat niks uit en zijn felheid, spelinzicht en harde schot maken hem een zeer goede speler die perfect in ons team past.

9 Dan blijkt dat de turbo van Chanon nog altijd niet is uitgewerkt en op fraaie wijze geeft hij de keeper het nakijken en scoort de 10-0.

10 Opeens breekt Levi op de rechterflank door en met een loepzuivere pass die alleen de echte goede voetballers kunnen geven stelt hij onze eigen Super Power Girl Ashley in staat te scoren en de 11-0 op het scorebord te zetten. Mooi om te zien hoe blij haar teamgenoten zijn voor haar, dat ze gescoord heeft. Ook aan de zijkant breekt een oorverdovend applaus los. Axel vind het weer tijd geworden om zijn kunsten te laten zien en doet dat ook door eerst met links uit te halen en de 12-0 te scoren.

11 Vervolgens haalt hij verwoestend uit met rechts en zorgt voor de Dan komt de mooiste actie van de wedstrijd. Met een serie onwaarschijnlijke schijnbewegingen is het onze eigen Messi Jaden die 3 tegenstander het bos in stuurt en uithaalt, jaa ach helaas dit schot gaat via de keeper uit het doel en belandt recht in de voeten van Axel die zijn vizier erg goed heeft afgericht vandaag en de 14-0 scoort. Jaden dit was een klasse actie deze zouden ze eigenlijk vanavond bij Studio Sport moeten uitzenden. Dan laat onze aanvoerder zien dat hij naast aangever, ook zelf zeer doeltreffend kan zijn en zorgt met een supermooi doelpunt voor de 15-0.

12 Nog is de koek niet op want Axel besluit de wedstrijd af te sluiten, zoals hij begonnen is door met een verwoestend schot te scoren en met zijn 8ste doelpunt van vandaag zet hij de eindstand op het bord Na afloop tijdens de penaltyserie laat onze keeper Tren zien dat hij een wereld keeper is.

13 Mede door zijn ontzettend mooie nieuwe keepershandschoenen kan bijna niemand zijn penalty benutten, steeds is daar weer Tren die met een super redding de ballen uit zijn doel ranselt. Tren ik denk dat Neuer bang is om zijn plaats onder de lat kwijt te raken aan jou, als jij zo blijft keepen. Jongens en meisje hartelijk dank voor jullie spelplezier en samenspel vandaag wederom erg van jullie genoten. Trots op jullie en nu op naar de eerste competitiewedstrijd komende zaterdag thuis tegen Geleen Zuid.

14 Nog een speciaal woord van dank aan Marja & Thei voor de culinaire versnapering na de wedstrijd, top. groetjes Erwin

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt.

Balcontrole Doordat je een goede techniek hebt, gaat de bal precies de kant op die jij wilt. Met verbazing vragen ouders zich af of de pupillen wel alle aanwijzingen begrijpen die trainers en coaches naar hun pupillen roepen. Natuurlijk begrijpen ze dat. Om deze ouders wegwijs te maken in deze

Nadere informatie

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring!

De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 kampioen na superspannende wedstrijd tegen VV Sittard JO9-1 Doordeweekse wedstrijd tegen Roda JC was ook een geweldige ervaring! De Ster JO9-1 speelde deze week maar liefst drie wedstrijden

Nadere informatie

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier!

Bedankt allemaal weer voor de input en veel leesplezier! 48 e jaargang Nummer 4 23 sept 2017 GENIETEN VAN DE NAZOMER Het is echt genieten nog van het zonnetje dit weekend! Heerlijk weer om nog lekker buiten te zijn en zeker om te voetballen. Afgelopen weekend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 5 20-12-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste ASW leden, De allerlaatste nieuwsbrief van 2018. Het jaar is weer in hoog tempo voorbij gevlogen. Op bestuurlijk niveau was het flink aanpoten.

Nadere informatie

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 4 - (AANV) SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DOELSCHIETSPEL MET PIONNEN spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren bal in de hoeken links of rechts van de

Nadere informatie

Hockey begeleiding Jongste Jeugd

Hockey begeleiding Jongste Jeugd Hockey begeleiding Jongste Jeugd Agenda Wat is Hockey Spelbegeleiding Spelregels Wat is hockey Algemeen: Hockey is een spel waarbij 2 teams tegen elkaar spelen. Alle spelers hebben een stick. Met die stick

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015

Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015 Verslag Sportclub Enschede 1 Markelo 1 Eindstand 3-1 Zondag 18 oktober 2015 Vandaag een tegenstander van formaat. Eigenlijk de 1 e testcase tegen een ploeg die ook voor de prijzen zal gaan spelen. Aangezien

Nadere informatie

Spelmaand Thema september 2019

Spelmaand Thema september 2019 Spelmaand Thema september 2019 Deze maand gaan we in de lessen spelletjes meenemen. Er zijn genoeg redenen om spelletjes te spelen met je paard of pony, maakt niet uit hoe oud je bent! De eerste reden

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies)

Pupillen. Waterpolo. (waterpolo voor dummies) Pupillen Waterpolo (waterpolo voor dummies) Ben je net begonnen met waterpolo en moet je binnenkort misschien je eerste wedstrijd spelen? Of heb je al vaker een wedstrijd gespeeld, maar ken je nog niet

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DUBBEL DOELSCHIETSPEL MET 2 KLEINE DOELTJES spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van de doeltjes en te mikken op 1 van de 2 kleine

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN BINNENKANT VOET) DOELSCHIETSPEL MET PIONNEN spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren bal in de hoeken links of rechts van de pion

Nadere informatie

G. Het verbeteren van het verdedigen

G. Het verbeteren van het verdedigen G. Het verbeteren van het verdedigen Verdedigen over een heel veld is geen gemakkelijke opgave. De ruimte moet voor de tegenstander klein worden gehouden, maar hoe doe je dat? Ook wordt er in dit thema

Nadere informatie

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Training plannen op middellange termijn. COACH TEAM TEAMFUNCTIE TEAMTAAK SPEELVELDGEDEELTE ROL TEGENPARTIJ DOELSTELLING Mitchel Valkhof B Aanvallen

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018 Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 4 januari 2018 Voorwoord Schoolbasketbal 2017-2018 Na alle feestdagen is het nieuwe jaar begonnen. Hoe veel beter kan het jaar beginnen met een sportief en gezellig toernooi

Nadere informatie

TRAINING 2 FEBRUARI

TRAINING 2 FEBRUARI 170201 TRAINING 2 FEBRUARI TRAINING Teamfunctie Teamtaak Speelveldgedeelte Rol tegenpartij Doelstelling OVERSTEEKSPEL 1 VERDEDIGER EN DOELTJES Regels: 3-4 spelers met bal proberen te dribbelen naar de

Nadere informatie

37 e jaargang nr december

37 e jaargang nr december 37 e jaargang nr.14 18 december 2017 www.kvscmh.nl UITSLAGEN: Senioren 1 - Eyckelkorf/omhoog 10 10 Senioren 2 - Oranje Wit 2 10 16 De Corridor 3 - Senioren 4 13 5 Senioren 5 mw - Flamingo s 8 7 Junioren

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) DRIBBEL PIONSCHIETSPEL MET VERDEDIGERS (2) Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door langs de verdedigers te dribbelen en de bal vanuit de vrije

Nadere informatie

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN)

WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) WEEK 6 - HET POSITIESPEL IN DE OPBOUW (PASSEN/AANNEMEN) PIONSCHIETSPEL VARIABELE AFSTAND Organisatie Regels: beide spelers kunnen scoren door de pion te raken (= 1 punt) of de pion om te schieten (= 3

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn Groep 1 & 2 De leerlingen gaan dribbelen in het vak en gaan proberen de bal aan de voet te houden. Hierbij moeten ze de bal dicht bij houden zodat ze de bal niet verliezen. A Dribbelen met de bal aan de

Nadere informatie

Sinterklaas is heel erg trots op het F2 van BSV Limburgia.

Sinterklaas is heel erg trots op het F2 van BSV Limburgia. BSV Limburgia/Kamerland F2 Sinterklaas is heel erg trots op het F2 van BSV Limburgia. Voor het eerst speelt dit team in de 1 e klasse en jullie doen het daar zeer goed. Met veel sterke F1-teams in de competitie

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Hé scheids, wissel! Scheids, wissel! SCHEIDS!!

Hé scheids, wissel! Scheids, wissel! SCHEIDS!! Inhoud Inleiding 7 Geschiedenis van het voetbal 9 In het veld 15 Langs de lijn 21 Beroemde clubs 25 Spelregels 35 Tips & Tricks 39 Grote namen 47 De leukste oefeningen 55 Attributen en techniek 59 Voetbal

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN) WEEK 2 - HET SCOREN (SCHIETEN) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze naar de volgende lijn

Nadere informatie

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4(+K) tegen 4(+K) 2 grote doelen vereenvoudigingen Oefenvormen 4.1. - 4.7 Oefenvorm 4.1. 4(+k) tegen (4+k) met 2 grote doelen Inhoud: Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek

Nadere informatie

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN De beste voetballers van nu, zijn begonnen in de zaal: Cristiano Ronaldo, Neymar, Iniesta, om er maar een paar

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY REGELS TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY Touch rugby is een rugby-vorm die er voor zorgt dat rugby prima voor iedereen is te spelen. Het is een variant waarbij intensief fysiek contact wordt voorkomen. In

Nadere informatie

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF) WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN WREEF) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze naar de volgende

Nadere informatie

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij

F/E-TEAMS WK 14 TRAINING. Teamfunctie. Teamtaak Scoren. Speelveldgedeelte Niet van toepassing. Rol tegenpartij F/E-TEAMS WK 14 TRAINING Teamfunctie Teamtaak Scoren Speelveldgedeelte Niet van toepassing Rol tegenpartij Doelstelling Passen/aannemen/positie/samenwerken POORTSCHIETSPEL MET KEEPERS F/E-TEAMS Organisatie

Nadere informatie

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva 0 20 30 40 WU 3.1 1 tegen 1 lijnvoetbal 0 0 20 30 40 WU 3.4 dribbeltikspel 20 beide spelers kunnen scoren door over de doellijn van

Nadere informatie

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN)

WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) WEEK 5 - HET SCOREN (SCHIETEN) DOELSCHIETSPEL MET KEEPER Organisatie Regels: spelers kunnen scoren door de bal stil te leggen op 8 meter van het doel en te scoren lukt dit 2x achter elkaar dan gaan ze

Nadere informatie

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE 14-01-2018 DEELNEMENDE VERENIGINGEN WWNA KCVO Voorwaarts ZVV 56 Robur et Velocitas WELKOM Van harte welkom op het WWNA BuroPost Manege Pupillen Toernooi

Nadere informatie

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018

Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen. Donderdag 4 oktober 2018 Regel avond Mini s Spelbegeleiding 3-, 6-, en 8-tallen Donderdag 4 oktober 2018 Agenda 1. Spelbegeleiding door ouders waarom? 2. Spelbegeleider 3. In de praktijk 4. Spelregels 3-, 6-, én 8-tallen 5. Vragen?

Nadere informatie

doelschietspel met keeper

doelschietspel met keeper Voorfase 2.1Warming-up doelschietspel met keeper Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten op een groot doel met keeper (binnenkant of met de wreef) Verdedigen verwerken

Nadere informatie

(Spel)regels 6-tallen seizoen 2015-2016

(Spel)regels 6-tallen seizoen 2015-2016 (Spel)regels 6-tallen seizoen 2015-2016 Het speelveld Bij 6-tallen wordt gespeeld op een kwart veld. Dit veld is 55 meter lang en 23 meter breed. De zijlijnen van het 11-talveld doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk

Jeugd Valkenier Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Digitaal mededelingenblad van en voor de jeugdafdeling van VV de Valk Programma Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang Datum Wedstrijd Aanwezig Aanvang 22-11 De Valk A1 - Bladella A2 13.45 14.45 22-11 Eindhoven

Nadere informatie

doelschietspel met keeper

doelschietspel met keeper Voorfase 2.1Warming-up doelschietspel met keeper Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door te schieten op een groot doel met keeper (binnenkant of met de wreef) Verdedigen verwerken

Nadere informatie

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015

Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Verslag Hector 1 - Sportclub Enschede 1 Eindstand 2-4 Zondag 13 september 2015 Na de overwinning tegen Rood Zwart stond de uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Deze hadden hun eerste wedstrijd gelijk

Nadere informatie

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

AJAX THE GAME. De spelerskaarten Spelregels 00429 AJAX THE GAME Inleiding: Welkom in de Arena. In dit stadion zul je als coach vele wedstrijden spelen. Voor jongere spelers is het raadzaam hulp in te roepen bij het lezen van de spelregels.

Nadere informatie

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017

Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Wedstrijdverslagen 6 en 7 mei 2017 Blerick A - Concordia B 2-1 Op donderdag nog 8 spelers maar Mat tovert er weer lustig op los en zo waren we deze keer uiteindelijk met 16!!. Vijf wissels wat een luxe.

Nadere informatie

Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ

Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Spelregels : Zestal Hockey Versie oktober 2011 Bron: KNHB / District Zuid JJ Hoe ziet het speelveld eruit? speelrichting speelrichting. Veldmarkeringen in de vorm van pylonnen Doelmarkeringen in de vorm

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Spelregels Minipolo. Pupillen 1 Voorwoord:

Spelregels Minipolo. Pupillen 1 Voorwoord: Spelregels Minipolo Pupillen 1 Voorwoord: Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet

Nadere informatie

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen Oefenvorm 3.1 4 tegen 4 lijnvoetbal 0 10 20 30 40 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door over de doellijn te dribbelen via positiespel spelers

Nadere informatie

SKILL GAMES JO8 & JO9

SKILL GAMES JO8 & JO9 SKILL GAMES JO8 & JO9 SKILL GAMES TRAINING De FIFA18 SKILL GAMES training is de opvolger van de circuittraining. Om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de kinderen hebben we ervoor gekozen om

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach.

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach. De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach Het team: 1. Bo Schutte, onze keepster. Wat heerlijk om een vaste

Nadere informatie

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5

oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5 oefenvormen E-Pupillen RVT Basisvorm 4 tegen 4 lang smal veld vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.5 Oefenvorm 2.1. 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Bedoeling van deze vorm Karakteristiek - in

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten): Dribbelen en kappen Club: vv Sweel Aantal spelers: 8 Tijd: 60 min Tijd: Activiteiten trainer en spelers: Didactische aanwijzingen, aandachtspunten of accenten: 5 min Warming-up 1: (standaard wedstrijd

Nadere informatie

ZAALHOCKEY

ZAALHOCKEY ZAALHOCKEY 2016-2017 NIEUWE REGELS LANGE CORNER Onopzettelijk via een verdediger over de achterlijn Van de keeper afgekaatst Nemen op de middenlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn

Nadere informatie

Spelregels aspiranten E (5-5)

Spelregels aspiranten E (5-5) Spelregels aspiranten E (5-5) 1. Inleiding Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet

Nadere informatie

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B

groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B groep 2 WU 2.1 en 2.2 / oefenvorm 2.1, 2.3 en 2.4 / partijvorm 2A en 2B DIGEN VERDE WU 2.1 WU 2.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 9 K 2 tegen 1 (+1) klein doeltje - lijn 9 11 11 12 12 10 10 k speler 1

Nadere informatie

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8 2 Basisvorm: 4 tegen 4 lang smal veld Vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.8 DVD D-pupillen oefenvormen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek:

Nadere informatie

Oefenvormen - Het Oversteekspel

Oefenvormen - Het Oversteekspel Oefenvormen - Het Oversteekspel Voorbeeld uit KNVB opleidingboek " Zo doen wij dat effies" blz. 51 Veldafmetingen Het totale speelveld bedraagt 15 x 10 meter, waarbij de straat (en de sloot) 8 x 5 meter

Nadere informatie

(Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016

(Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016 (Spel)regels 8-tallen seizoen 2015-2016 Het speelveld Bij 8-tallen wordt gespeeld op een half veld. Dit veld is 55 meter lang en 45 meter breed. De zijlijnen van het 11-talveld doen dienst als achterlijnen.

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Hockey Bond vzw Association Royale Belge de Hockey asbl 6-TAL HOCKEY JONGENS: SPEL- EN GEDRAGSREGELS

Koninklijke Belgische Hockey Bond vzw Association Royale Belge de Hockey asbl 6-TAL HOCKEY JONGENS: SPEL- EN GEDRAGSREGELS Referentie : Spelregels FIH Versie: 7-2009 (van toepassing vanaf 1/9/2009) Deze regels zijn van toepassing op eekhoorntjes jongens. De wijzigingen ten opzichte van de vorige versie 1-2003 zijn aangegeven

Nadere informatie

UITSLAGEN SCMH JO19-1

UITSLAGEN SCMH JO19-1 47 e jaargang Nummer 9 30 oktober 2016 HALLOWEEN-EDITIE Deze week was er weer een bijna volledig programma dat onder een stralende herfstzon werd afgewerkt. Door een vergissing in het doorgeven van de

Nadere informatie

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO

Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Opleidingsplan Keepers FC Maasland NO Woordje vooraf In ons specifiek opleidingsplan van de club, hebben we in grote lijnen al neergeschreven wat we juist verwachten van onze keepers. Omdat een goede opleiding

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen

groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen groep 2 oefenvorm 2.1 t/m 2.8 d-pupillen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal 0 veld 2 kleine doeltjes 0 20 30 40 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: in de opbouw de tegenpartij lokken om de

Nadere informatie

Oefening 1. Druk zetten

Oefening 1. Druk zetten Legenda: Oefening 1. Druk zetten beide teams kunnen scoren op twee kleine doeltjes bij een achterbal of hoekschop in het midden tussen de twee eigen doeltjes starten na verloop van tijd wisselen team A

Nadere informatie

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia Voor Miranda, Ydwine en Alle 2018 Voetbal Nur 282/GGP051701 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. Tekst: Fred Diks Illustraties: ivan & ilia Omslagontwerp: Design

Nadere informatie

Reglement - Hockey

Reglement - Hockey Algemene bepalingen: Reglement - Hockey 2018-2019 Er wordt gespeeld in vijf categorieën: o Klas 1-2 meisjes o Klas 3 4 meisjes o Klas 1 3 jongens o Schoolteam meisjes o Schoolteamjongens Een speler mag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 maart 2015

Nieuwsbrief 15 maart 2015 Nieuwsbrief 15 maart 2015 Je vraagt je af, kan OFB de euforie van vorige week nog overtreffen. Kan het eerste elftal de reeks van overwinningen voort zetten en houden onze jeugd teams de koppositie. Onze

Nadere informatie

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011

Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Training E-pupillen Woensdag 28 september 2011 Zodra de kinderen op het veld komen, de 1 e en 2 e jaars splitsen en 4 tegen 4 spelen op de klaarstaande veldjes. Dit is gelijk de warming up. Oefenvorm duurt

Nadere informatie

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST

SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST SNEL SPANNEND TECHNISCH- DOELPUNTRIJK VOOR JONGENS EN MEISJES TACTISCH RIJK AAN TRUCS VEEL TEAMGEEST Wat is rolhockey Een snelle teamsport die, door het tempo en de techniek en tactiek waarmee gespeeld

Nadere informatie

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn Groep 1 & 2 (oefening 1) De leerling kan de bal met de voet richting de pionnen schieten. Het spel wordt zelf opgang gehouden. A De leerling kan met de binnenkant van de voet gericht naar de pionnen schieten,

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

Infoboekje voor keepers van UFC Groningen

Infoboekje voor keepers van UFC Groningen Infoboekje voor keepers van UFC Groningen Wat mag de keeper wel en wat mag de keeper niet? Handige techniek tips Hoe gebruik ik de spullen? Hoe onderhoud ik de spullen? Een klein, handig boekje om na te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Zaterdag 1 oktober Nikantes Spelregelavond

Zaterdag 1 oktober Nikantes Spelregelavond Zaterdag 1 oktober 2016 Nikantes Spelregelavond INHOUD 19:30 Opening Reden voor deze avond KorfbalMasterz vragen + uitleg 20:15 Pauze Algemene spelregels Quiz ~21:00 Afsluiting Nikantes Spelregelavond

Nadere informatie

Hockeyspelregels. in een notendop

Hockeyspelregels. in een notendop Hockeyspelregels in een notendop Hockeyspelregels in een notendop Colofon Koninklijke Nederlandse Hockey Bond Postbus 2654 3430 GB Nieuwegein www.knhb.nl Samenstelling, coördinatie en opmaak KNHB Fotografie

Nadere informatie

GMC variant 3 augustus jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16

GMC variant 3 augustus jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16 GMC variant 3 augustus 2017 40 jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 1 v 16 GMC variant 3 augustus 2017 40 jeugdspelers in 8 teams Tegengesteld draaien p 2 v 16 SPELONDERDEEL 1 = 4 tegen 4 basisvorm

Nadere informatie

De VoetbalTrainer. (Jeugd)Keeper. Op weg naar de top

De VoetbalTrainer.   (Jeugd)Keeper. Op weg naar de top De VoetbalTrainer www.devoetbaltrainer.nl (Jeugd)Keeper Op weg naar de top Hoofdstuk 1 De Voetbaltrainer Jeugdkeeper Keeper 1 Keepers

Nadere informatie

Hockey Interlyceale 14 april 2017

Hockey Interlyceale  14 april 2017 Hockey Interlyceale 14 april 2017 2 Inhoudsopgave: Pag 5: Pag 7: Pag 9: Pag 11: Welkomstwoord voorzitter Sportcommissie Huisregels Welkomstwoord rector van Het VCL Toernooi regels Pag 13: Wedstrijdschema

Nadere informatie

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 Als koploper begonnen we aan de 3e periode. De voorsprong op nummer 2 Oranje Wit was 2 punten. Nummer 3 LRC stond op 9 punten achterstand. Met nog

Nadere informatie

6-5-2013. Inhoudsopgave

6-5-2013. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 3 Reglement Blz. 4 Veld indeling Blz. 5 Speelschema MB Blz. 6 Penalty bokaal MB Blz. 7 Reglement 4 tegen 4 Blz. 8 Speelschema 4 tegen 4 (4 teams) Blz. 9 Speelschema 4 tegen 4 (5 teams)

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

Veranderingen bij overgang van E naar D

Veranderingen bij overgang van E naar D Veranderingen bij overgang van E naar D Inhoudsopgave Voorwoord............................................................ 3 Het speelveld........................................................... 4

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

MAART ROERT Z N STAART

MAART ROERT Z N STAART MAART ROERT Z N STAART 47 e jaargang Nummer 21 19 maart 2017 Er zijn deze weken mooie maar ook minder mooie dagen: Maart roert z n staart 2.0. maar het voorjaar lijkt er toch echt aan te komen. Prima voetbalweer.

Nadere informatie

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12 Wedstrijdvorm 8 tegen 8 Onder 11 en 12 1 Programma Theorie: o o o o Algemene informatie Voor de wedstrijd (actie- en aandachtspunten) Tijdens de wedstrijd (aanwijzingen en spelregels) Na de wedstrijd Praktijk:

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie