Aangifte doen. Rotterdam-Rijnmond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aangifte doen. Rotterdam-Rijnmond"

Transcriptie

1 Aangifte doen Rotterdam-Rijnmond

2 Als u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, kunt u op verschillende manieren aangifte doen. Welke manier u kiest, hangt af van uw persoonlijke situatie en van het delict waarvan u aangifte wilt doen. Voor aangifte van een geweldsmisdrijf moet u altijd persoonlijk naar het politiebureau. Hoe kunt u aangifte doen? Alle mogelijkheden op een rijtje: 1 Persoonlijk, op het districtsbureau van het politiedistrict waarin u woont De baliemedewerker neemt uw aangifte op. 2 U kunt een afspraak maken voor het doen van aangifte Als het erg druk is op het politiebureau, of als uw aangifte niet veel haast heeft, kunt u ook een afspraak maken om op een later tijdstip aangifte doen. 3 Telefonisch op het algemeen telefoonnummer van de politie U belt naar het landelijk telefoonnummer van de politie ( , lokaal tarief) en maakt een belafspraak. Een medewerker belt u dan op het afgesproken tijdstip terug. Tijdens dit telefoongesprek wordt uw aangifte opgenomen en ingevoerd in het centrale registratiesysteem van de politie. Na het telefoongesprek stuurt de politie uw aangifte naar u op. Helaas kunt u niet van alle delicten telefonisch aangifte doen. Alleen eenvoudige, niet ernstige delicten, waarvan geen aanknopingspunten bestaan waarmee de politie de zaak kan oplossen, komen voor telefonische aangifte in aanmerking. Zo n aanknopingspunt kan een bruikbaar signalement zijn, aanwijzingen over de identiteit van de verdachte, of de aanwezigheid van sporen. 4 Aangifte doen via internet Als u beschikt over een computer met internetaansluiting kunt u ook via internet aangifte doen. U surft naar de website ( en klikt door naar de regio Rotterdam-Rijnmond. Volg de instructies. Nadat u alle gegevens hebt ingevuld, verstuurt u de aangifte. U krijgt dan een code waarmee u na vijf werkdagen uw aangifte van het internet kunt halen. Op de website kunt u zien welke delicten in aanmerking komen voor aangifte via het internet. Ook hier gaat het om eenvoudige, niet ernstige delicten zonder opsporingsaanwijzingen. 5 Aangifte van winkeldiefstal Winkeliers kunnen voor aangifte van winkeldiefstal gebruik maken van het door het MKB verstrekte landelijk formulier winkeldiefstal. Wat gebeurt er met uw aangifte? Uw aangifte komt terecht in het centrale registratiesysteem van de politie. Per dag bekijkt een politiechef de binnengekomen aangiften aan de hand van de

3 richtlijn Aanwijzing opsporing voor de politieregio Rotterdam-Rijnmond van het Openbaar Ministerie. De richtlijn bepaalt wat er met uw aangifte gebeurt. Zo wordt bijvoorbeeld een woninginbraak altijd direct onderzocht. Bij fietsendiefstal wordt gekeken naar aanknopingspunten voor de politie. Is er een signalement van de dader, of zijn er sporen aanwezig? Als dat niet het geval is, gebruikt de politie uw aangifte om een beeld te krijgen van de criminaliteit in uw gemeente en in de regio. Dat beeld maakt het mogelijk speciale opsporingsprojecten te houden. Het is daarom verstandig van alle strafbare feiten altijd aangifte te doen. De mate waarin een zaak wordt onderzocht, heeft te maken met: de aanwezige aanknopingspunten voor succesvolle opsporing of het, enkele uitzonderingen daar gelaten, een aangifte betreft tegen een bekende dader hoe ernstig het strafbare feit is, en of het gepleegde strafbare feit een belangrijke maatschappelijke betekenis heeft. De (aangiften van) zeer ernstige strafbare feiten worden direct onderzocht door aparte opsporingsteams. Een speciale stuurgroep van de politie en het Openbaar Ministerie volgt deze onderzoeken nauwgezet. Een voorbeeld van een zeer ernstig delict is een geweldsmisdrijf met dodelijke afloop. Wanneer uw aangifte in onderzoek wordt genomen, legt de politie hier een zaakdossier van aan. De politiechef bespreekt deze dossiers regelmatig met het Openbaar Ministerie. In zo n bespreking wordt besloten welke zaakdossiers met welke prioriteit behandeld worden. Ook de voortgang van de lopende onderzoeken komt aan de orde. De politiechef bespreekt uw zaakdossier maximaal drie keer met het Openbaar Ministerie. Binnen deze periode van drie keer zes weken zijn er drie mogelijkheden: 1 De politie neemt uw aangifte in onderzoek en stuurt het zaakdossier naar het Openbaar Ministerie.

4 2 De politie staakt het onderzoek naar uw aangifte omdat er geen verdachte bekend is geworden. Uw zaakdossier wordt gebruikt om een beeld te krijgen van de criminaliteit in de regio Rotterdam- Rijnmond en van uw omgeving in het bijzonder. 3 Uw aangifte wordt na onderzoek terzijde gelegd ( geseponeerd ) omdat er niet voldoende bewijs tegen de bekende verdachte is gevonden. Ook dan gebruikt de politie uw zaakdossier om een beter beeld te krijgen van de criminaliteit in de regio en uw omgeving. Het kan voorkomen dat de politie uw aangifte niet direct onderzoekt, maar dat op een later tijdstip alsnog doet. Bijvoorbeeld als er later alsnog aanknopingspunten in de zaak komen, of als het strafbare feit deel uitmaakt van een breder probleem. Van zo n probleemgerichte aanpak is sprake als een groep daders de strafbare feiten pleegt, als het gaat om een serie strafbare feiten die bij elkaar lijken te horen, of als er door de strafbare feiten sprake is van ernstige aantasting van de veiligheid of leefbaarheid in de buurt. Als elk aanknopingspunt ontbreekt, wordt uw aangifte niet in onderzoek genomen. In zo n geval gebruikt de politie uw aangifte voor het opstellen van een criminaliteitsbeeld. Zo n criminaliteitsbeeld is belangrijk voor de politie, die aan de hand van het beeld kan bepalen waar extra politietoezicht moet komen en waar gerichte acties nodig zijn. Ook kan de politie ontwikkelingen in een bepaald gebied ermee volgen en er, als dat nodig is, op reageren. Zo kunnen de juiste mensen op de juiste plaatsen worden ingezet en zorgen we voor een veiliger woonomgeving voor de inwoners van onze regio. Word ik op de hoogte gehouden? Nadat u aangifte heeft gedaan, hoort u of uw aangifte (direct) in onderzoek is genomen of niet. Als uw aangifte in onderzoek wordt genomen, krijgt u - als u dat wilt - informatie over de voortgang en de afloop van het onderzoek. De politie houdt u dan gedurende het onderzoek schriftelijk op de hoogte van de beslissingen die zij in overleg met het Openbaar Ministerie neemt. Als besloten wordt om uw aangifte niet verder in onderzoek te nemen, vertelt de politie u schriftelijk wat de redenen daarvoor zijn. In dezelfde brief geeft de politie aan hoe u bij het Openbaar Ministerie tegen die beslissing bezwaar kunt maken. Valse aangifte Het doen van valse aangifte is strafbaar. Als dit tijdens een onderzoek blijkt, dan wordt de aangever vervolgd en worden de door de politie gemaakte kosten op hem/haar verhaald. Dus: Uw aangifte wordt altijd opgenomen en door een politiechef bekeken. Vervolgens neemt de politie uw aangifte in onderzoek. Alleen als blijkt dat er geen enkel aanknopingspunt is dat kan leiden tot de aanhouding en/of vervolging van een verdachte, staakt de politie het onderzoek naar uw aangifte. Uw aangifte wordt altijd gebruikt om een beeld te krijgen van de criminaliteit in uw buurt, zodat de politie nóg gerichter kan werken aan uw veiligheid.

5 Hoe kunt u aangifte doen? Diefstal van bijv. fiets tas* GSM portemonnee* Diefstal uit bijv. auto tuin tas* (kelder)box, garage, schuurtje Vernieling Graffiti (Poging) inbraak (geen woning) Verloren/gevonden voorwerpen (excl. sleutels, rij-, kenteken, identiteitsbewijs of paspoort**) In Vlaardingen dient u aangifte te doen bij de gemeente Diefstal van bijv. auto/motor bromfiets/scooter rij-, kenteken,- identiteitsbewijs of paspoort Ja Is er iets bekend van dader(s)? en/of Is er op enige manier geweld gebruikt? Nee U heeft drie keuzes om aangifte te doen Persoonlijk aangifte doen bij het politiebureau Voorbeeld Een mobiele telefoon die gestolen is uit een tas kan wel via internet of telefonisch worden aangegeven. Wordt een telefoon echter uit uw handen gegrist, dan is er sprake van een vorm van geweld en kunt u alleen persoonlijk aan het politiebureau aangifte doen. U heeft drie keuzes om aangifte te doen Telefonisch (lokaal tarief) Internet Persoonlijk aangifte doen bij het politiebureau Persoonlijk aangifte doen bij het politiebureau Woninginbraak Andere feiten * Indien zich hierin rij-, kenteken-, identiteitsbewijs of paspoort bevinden, dan moet u persoonlijk aangifte doen. ** Gaat het om deze voorwerpen, dan kunt u alleen persoonlijk aangifte doen.

6 Bij deze bureaus kunt u aangifte doen District Rotterdam-Centrum Hoofdbureau 24 uur per dag Doelwater AH Rotterdam District Schiedam en Waterweg Districtsbureau Schiedam Bijdorpplein JE Schiedam Districtsbureau Vlaardingen Delftseveerweg JJ Vlaardingen Bureau Maassluis Westlandseweg CZ Maassluis Bureau Hoek van Holland Planciushof GC Hoek van Holland District Rotterdam-West Districtsbureau Marconiplein Schiedamseweg AT Rotterdam Bureau Overschie Burg. Baumannlaan AJ Rotterdam District Noord Districtsbureau Noord Prins Frederik Hendrikstraat ES Rotterdam Bureau Berkel en Rodenrijs Raadhuislaan DB Berkel en Rodenrijs Bureau Heer Bokelweg Heer Bokelweg 157a 3032 AD Rotterdam District Oost Districtsbureau J.J.P. Oudsingel Dr. J.J.P. Oudsingel EG Rotterdam Bureau Capelle aan den IJssel Slotlaan AL Capelle aan den IJssel Bureau Taborstraat Taborstraat EW Rotterdam Bureau Crooswijk Ma t/m vr uur Boezemsingel EA Rotterdam Bureau Zevenkampsering Zevenkampsering HG Rotterdam Bureau Krimpen aan den IJssel Albert Schweitzerlaan HD Krimpen aan den IJssel District Feijenoord-Ridderster Districtsbureau Veranda Cor Kieboomplein MK Rotterdam Bureau Ridderkerk Ma t/m za uur Kievitsweg AE Ridderkerk Bureau Maashaven Maashaven NZ AE Rotterdam Bureau Sandelingplein Ma t/m za uur Groene Hilledijk AK Rotterdam District Zuid Districtsbureau Zuidplein Zuidplein CN Rotterdam Bureau Hoogvliet Ma t/m vr uur Middenbaan noord EM Hoogvliet Bureau Barendrecht Maasstraat AD Barendrecht Bureau Rozenburg Molenweg AT Rozenburg District De Eilanden Districtsbureau Spijkenisse Schoutstraat ER Spijkenisse Bureau Hellevoetsluis Bruggehoofd DB Hellevoetsluis Bureau Middelharnis Olympiaweg DL Sommelsdijk Januari 2006

Aangifte doen En dan?

Aangifte doen En dan? www.politie.nl/slachtoffer Aangifte doen En dan? 17035-1 Informatie voor slachtoffers van een misdrijf 1 Bent u slachtoffer van een misdrijf? Is er bijvoorbeeld bij u ingebroken? Of heeft iemand u mishandeld?

Nadere informatie

Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig?

Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig? Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig? Wilt u wonen in Rotterdam-Zuid, -West of -Centrum? Dan heeft u in bepaalde straten en wijken een huisvestingsvergunning nodig. Vanaf 1 juli 2006 gaat de

Nadere informatie

Doen! Het opstellen van de aangifte

Doen! Het opstellen van de aangifte Aangifte? Doen! Aangifte? Er is bij u ingebroken, uw fiets is gestolen of er is geweld tegen u gebruikt. Het zijn maar een paar voorbeelden van strafbare feiten. Redenen om aangifte te doen. Waarom aangifte

Nadere informatie

Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig?

Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig? Wanneer heeft u een huisvestingsvergunning nodig? Om te kunnen wonen In bepaalde straten en wijken van Rotterdam moet u in het bezit zijn van een huisvestingsvergunning. Dit betekent dat u als huurder

Nadere informatie

Eenheid Rotterdam. Reactietijden politie spoedmeldingen

Eenheid Rotterdam. Reactietijden politie spoedmeldingen Eenheid Rotterdam Reactietijden politie Eenheid Rotterdam Alblasserdam Albrandswaard Barendrecht Binnenmaas Brielle Capelle aan den IJssel Cromstrijen Dordrecht Giessenlanden Goeree-Overflakkee Gorinchem

Nadere informatie

De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening Informatie voor mensen met een arbeidshandicap

De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening Informatie voor mensen met een arbeidshandicap De indicatie voor de Sociale Werkvoorziening Informatie voor mensen met een arbeidshandicap Werken in de Sociale Werkvoorziening Voor mensen met een beperking is een gewone baan soms niet mogelijk. Misschien

Nadere informatie

Eindexamen vwo aardrijkskunde 2012 - I

Eindexamen vwo aardrijkskunde 2012 - I Leefomgeving Opgave 7 Proefproject Zandmotor langs de Delflandse kust Bestudeer de bronnen 1 tot en met 3 uit het bronnenboekje die bij deze opgave horen. 1p 25 Hoe wordt het type kustbeheer genoemd waarvan

Nadere informatie

De urgentieverklaring. Hoe nu verder?

De urgentieverklaring. Hoe nu verder? De urgentieverklaring Hoe nu verder? Inhoud Een woning zoeken 3 Zoekprofiel 4 Ik heb een woning gevonden en geaccepteerd, 4 wat gebeurt er met de urgentie? De drie maanden zijn voorbij en 4 ik heb nog

Nadere informatie

Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar)

Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar) Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht 14 0180 (Algemeen nummer) gemeente@barendrecht.nl www.barendrecht.nl Bank: 3054.00.215 Rabobank (Iban:NL04RABO0305400215, swift/bic:rabol2u)

Nadere informatie

Het aanvragen van een urgentieverklaring Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Het aanvragen van een urgentieverklaring Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen? Het aanvragen van een urgentieverklaring Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen? Inhoud Wat is een urgentieverklaring?... 3 Wie kan een urgentieverklaring aanvragen?... 3

Nadere informatie

Datum 14 januari 2015 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de zin en onzin van aangifte te doen

Datum 14 januari 2015 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de zin en onzin van aangifte te doen 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Hoortoestellen. KNO heelkunde. Beter voor elkaar

Hoortoestellen. KNO heelkunde. Beter voor elkaar Hoortoestellen KNO heelkunde Beter voor elkaar Uw KNO-arts heeft vastgesteld dat u, op grond van de achteruitgang van uw gehoor, in aanmerking kunt komen voor vergoeding van de kosten van een hoortoestel.

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM! 1. Feedback recente dringende BIN- berichten. 31/10 14u45 Centrum Omdat veiligheid iedereen aanbelangt 3 verdachte personen in de Oude Godstraat 2 vrouwen gaan aanbellen,

Nadere informatie

Datum 7 april 2015 Onderwerp Antwoorden kamervragen over het bericht 7 op de 10 hoort niets na aangifte woninginbraak

Datum 7 april 2015 Onderwerp Antwoorden kamervragen over het bericht 7 op de 10 hoort niets na aangifte woninginbraak 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Het aanvragen van een urgentieverklaring. Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen?

Het aanvragen van een urgentieverklaring. Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen? Het aanvragen van een urgentieverklaring Wat is een urgentieverklaring en aan welke voorwaarden moet u voldoen? Inhoud Wat is een urgentieverklaring 3 Wie kan een urgentieverklaring aanvragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN. GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN. GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014 RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 2 2013 VEILIGHEID & LEEFBAARHEID EN AUTO-INBRAKEN GEMEENTE EEMNES December 2013 / Januari 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum

Nadere informatie

Gegevens over milieumeldingen per (deel)gemeenteb1

Gegevens over milieumeldingen per (deel)gemeenteb1 Gegevens over milieumeldingen per (deel)gemeenteb1 (Deel)gemeenten en aantal inwoners Lansingerland 47.927 Hoek van Holland 9.197 Overschie 15.916 Hillegersberg- Schiebroek 40.872 Prins Alexander 86.901

Nadere informatie

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE Opsporen en vervolgen Wie doet dat eigenlijk? De ene moord is nog niet gepleegd of je ziet alweer de volgende ontvoering. Politieseries en misdaadfilms zijn populair

Nadere informatie

Huishoudens met inkomen naar belangrijkste bron

Huishoudens met inkomen naar belangrijkste bron INKOMENSBRONNEN ROTTERDAM EN REGIO 2002 In de zomer van 2005 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2002 van het CBS beschikbaar

Nadere informatie

Datum 28 maart 2014 Onderwerp Brief met reactie op uitzending Altijd Wat Monitor d.d. 12 maart 2014

Datum 28 maart 2014 Onderwerp Brief met reactie op uitzending Altijd Wat Monitor d.d. 12 maart 2014 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Wat is Burgernet? Leeuwarden en Dantumadiel (politieregio Fryslân), Breukelen, Maarssen, De Ronde Venen en Nieuwegein (politieregio Utrecht).

Wat is Burgernet? Leeuwarden en Dantumadiel (politieregio Fryslân), Breukelen, Maarssen, De Ronde Venen en Nieuwegein (politieregio Utrecht). Wat is Burgernet? Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch

Nadere informatie

Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012

Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012 Herziene beweegcijfers Gezondheidsmonitor volwassenen 2012 Erratum, december 2014 Van Gea Schouten Datum 16 december 2014 Waarom herziene cijfers voor de beweegnorm? Bij het aanmaken van het databestand

Nadere informatie

JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE INFORMATIE VOOR JONGEREN 4 JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE

JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE INFORMATIE VOOR JONGEREN 4 JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE INFORMATIE VOOR JONGEREN 4 JEUGDRECLASSERING ALGEMENE INFORMATIE Je bent tussen de 12 en 18 jaar en bent met de politie in aanraking geweest. Je hebt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Burgernet deelnemersinformatie

Burgernet deelnemersinformatie Horen Zien Bellen Burgernet deelnemersinformatie Informatie voor deelnemers Burgernet in het kort Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving

Nadere informatie

Jeugdige recidiverende woninginbrekers

Jeugdige recidiverende woninginbrekers Jeugdige recidiverende woninginbrekers Utrecht, 17 februari 2014 Pepijn van Amersfoort en Sander Scherders Inleiding De aanpak van woninginbraken heeft prioriteit in de regio Utrecht (Regionale Veiligheidsstrategie

Nadere informatie

VEILIGHEIDSRAPPORTAGE REGIO ROTTERDAM 2014

VEILIGHEIDSRAPPORTAGE REGIO ROTTERDAM 2014 VEILIGHEIDSRAPPORTAGE REGIO ROTTERDAM 2014 Colofon April 2014 Uitgave van Veiligheidsalliantie Regio Rotterdam en politie Rotterdam, in opdracht van Regionaal Veiligheidsoverleg Eenheid Rotterdam. Bevolkingsonderzoek

Nadere informatie

De tarieven van de Onroerende Zaak Belasting. in de Regio Rotterdam

De tarieven van de Onroerende Zaak Belasting. in de Regio Rotterdam De tarieven van de Onroerende Zaak Belasting in de Regio Rotterdam 2003-2004 Gemeentelijke Lasten Conclusies De OZB-tarieven voor niet-woningen in de Kamerregio Rotterdam stegen met gemiddeld 4,8 %, tegen

Nadere informatie

WONEN EN LEREN VAN VOLWASSENEN IN DE REGIO REGIOVERKEER IN DE VOLWASSENENEDUCATIE

WONEN EN LEREN VAN VOLWASSENEN IN DE REGIO REGIOVERKEER IN DE VOLWASSENENEDUCATIE WONEN EN LEREN VAN VOLWASSENEN IN DE REGIO REGIOVERKEER IN DE VOLWASSENENEDUCATIE drs. J.M. Reijnen Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) 27 januari 2005 In opdracht van de Dienst Stedelijk Onderwijs

Nadere informatie

Geweld tegen politieambtenaren in 2010

Geweld tegen politieambtenaren in 2010 Geweld tegen politieambtenaren in 2010 Waakzaam en dienstbaar Geweld tegen politieambtenaren in 2010 15 maart 2011 Tactisch / Operationeel analist: L.C.Beunis Onderzoek en Analyse Eenheid Waakzaam en dienstbaar

Nadere informatie

17. Sociale kaart Zuid-Holland

17. Sociale kaart Zuid-Holland 17. Sociale kaart Zuid-Holland Landelijke telefoonnummers: Advies en Meldpunt Kindermishandeling 0900-1231230 Kindertelefoon 0800-0432 Landelijk Bureau Slachtofferhulp 0900-0101 Transact (seksueel geweld)

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

Q1 Heeft u in uw werk te maken met het systeem Basisvoorziening Handhaving (BVH)?

Q1 Heeft u in uw werk te maken met het systeem Basisvoorziening Handhaving (BVH)? Q1 Heeft u in uw werk te maken met het systeem Basisvoorziening Handhaving (BVH)? Answered: 1.480 Skipped: 0 Ja Ja 79,26% 1.173 20,74% 307 TOTAAL 1.480 1 / 31 Q2 Sinds enkele jaren is er discussie over

Nadere informatie

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster

Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning. 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Stichting CJG Rijnmond Organisatie voor jeugdgezondheidszorg en opvoedingsondersteuning 23 maart 2011 Joy Ek en Els van t Klooster Functies Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeentelijke taken en functies vanuit

Nadere informatie

Onderzoek door het Openbaar Ministerie Informatiefolder voor de medewerker

Onderzoek door het Openbaar Ministerie Informatiefolder voor de medewerker Informatie folder Onderzoek door het Openbaar Ministerie Informatiefolder voor de medewerker Pagina 2 van 16 Onderzoek door het Openbaar Ministerie Informatiefolder voor de medewerker Landelijke versie,

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Resultaten per district en in de tijd Bureau Onderzoek Op Maat april 2010 Veiligheidsmonitor 2009, gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de

Nadere informatie

Slachtoffer. Schade? van geweld? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen

Slachtoffer. Schade? van geweld? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen Slachtoffer van geweld? Schade? Wat het Schadefonds Geweldsmisdrijven voor u kan doen Slachtoffer van geweld? Als u slachtoffer bent geworden van een geweldsmisdrijf, dan is dat een ingrijpende ervaring.

Nadere informatie

Meldingsformulier agressie en geweld

Meldingsformulier agressie en geweld Meldingsformulier agressie en geweld Naam melder: G. Vogelaar, leerlingbegeleider Naam slachtoffer: Naam dader: Datum melding: 30 november 2010 School:Hanze College Klas: School:Hanze College Datum voorval:

Nadere informatie

Toelichtingsformulier urgentieaanvraag

Toelichtingsformulier urgentieaanvraag Toelichtingsformulier urgentieaanvraag Bijgaand treft u het door u gevraagde formulier voor een urgentieaanvraag aan. Een urgentieverklaring wordt uitsluitend verstrekt in die situaties waarin op de normale

Nadere informatie

Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie

Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie http://www.edusom.nl Beginnerslessen Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u aangifte gaat doen. De voltooide tijd. Praten over iets dat gestolen is. Veel

Nadere informatie

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Diefstal door klanten. Helaas krijgt elke winkel er wel eens mee te maken.

Nadere informatie

Inschrijfnummer Woonnet Rijnmond. Burgerservicenummer (BSN) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar)

Inschrijfnummer Woonnet Rijnmond. Burgerservicenummer (BSN) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar) Aanvraag Urgentieverklaring Woonruimte Inschrijfnummer Woonnet Rijnmond Burgerservicenummer (BSN) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar) Inschrijving Woonnet-Rijnmond De inschrijfgegevens

Nadere informatie

Zien. Doe mee met Burgernet!

Zien. Doe mee met Burgernet! Horen Zien Bellen Doe mee met Burgernet! Burgernet, dat bent u! U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk. Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk. U bent alert en

Nadere informatie

Klachten? Zo dient u ze in

Klachten? Zo dient u ze in Utrecht p u b l i e k s i n f o r m a t i e Klachten? Zo dient u ze in Als Politie Utrecht werken wij hard aan de veiligheid van u en anderen. Denkt u dat het beter kan? Vertel het ons dan! Wij werken

Nadere informatie

Urgentieverklaring. Voor een huurwoning

Urgentieverklaring. Voor een huurwoning Urgentieverklaring Voor een huurwoning 1 Inhoud Wat is een urgentieverklaring blz 3 Wie kan een urgentieverklaring aanvragen blz 3 Voorwaarden voor het aanvragen van een urgentieverklaring blz 3 Wanneer

Nadere informatie

Rotterdam-Rijnmond. Jaarverslag. Jaarverslag Waakzaam en dienstbaar

Rotterdam-Rijnmond. Jaarverslag. Jaarverslag Waakzaam en dienstbaar Rotterdam-Rijnmond Jaarverslag Jaarverslag 2011 2008 Waakzaam en dienstbaar Pak Je Kans Jaarverslag 2011 Het programma Pak Je Kans wordt uitgevoerd door: INHOUD Voorwoord 3 1. Inleiding 4 2. Het programma

Nadere informatie

Aangifte doen binnen het onderwijs

Aangifte doen binnen het onderwijs Aangifte doen binnen het onderwijs Hoe een duidelijk aangiftebeleid bijdraagt aan schoolveiligheid Iedereen die werkt binnen het onderwijs weet dat een veilige omgeving voor leerlingen en personeel van

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Sociale kaart Zuid-Holland

Sociale kaart Zuid-Holland Sociale kaart Zuid-Holland Landelijke telefoonnummers: Veilig Thuis 0800-2000 Kindertelefoon 0800-0432 Slachtofferhulp Nederland 0900-0101 NJi Nederlands Jeugd instituut 030-2306544 Landelijk Bureau Stichting

Nadere informatie

Inschrijfnummer Woonnet Rijnmond. Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar)

Inschrijfnummer Woonnet Rijnmond. Burgerservicenummer (BSN) (voorheen Sofinummer) Dossiernummer (in te vullen door behandelend ambtenaar) Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht Postbus 501, 2990 EA Barendrecht 14 0180 (Algemeen nummer) gemeente@barendrecht.nl www.barendrecht.nl Bank: 3054.00.215 Rabobank (Iban:NL04RABO0305400215, swift/bic:rabol2u)

Nadere informatie

Werken in de Sociale Werkvoorziening. Informatie voor mensen met een beperking

Werken in de Sociale Werkvoorziening. Informatie voor mensen met een beperking Werken in de Sociale Werkvoorziening Informatie voor mensen met een beperking Wat staat er in dit boekje? Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4-5 Waarom dit boekje? Wat is de Sociale Werkvoorziening? Voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Beoordeling website Buurtveiligheid Amsterdam

Beoordeling website Buurtveiligheid Amsterdam Beoordeling website Buurtveiligheid Amsterdam Sinds kort staan er buurtcijfers over veiligheid op het internet van de gemeente Amsterdam. Ook de politie Haaglanden heeft een tijd geleden dit initiatief

Nadere informatie

Aantal misdrijven blijft dalen

Aantal misdrijven blijft dalen Aantal misdrijven blijft dalen Vorig jaar zijn er minder strafbare feiten gepleegd. Daarmee zet de daling, die al zeven jaar te zien is, door. Het aantal geregistreerde aangiftes van een misdrijf (processen

Nadere informatie

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen AANDACHTSGROEPEN VOLKSHUISVESTINGSBELEID ROTTERDAM EN REGIO 2002 In de zomer van 2005 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens Onderzoek 2002

Nadere informatie

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid

Resultaten gemeentebeleidsmonitor Veiligheid en leefbaarheid Resultaten gemeentebeleidsmonitor 217 Veiligheid en leefbaarheid 1. Inleiding Om de twee jaar wordt er een onderzoek, de zogeheten gemeentebeleidsmonitor, uitgevoerd onder de inwoners naar verschillende

Nadere informatie

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen

Ontwikkeling van de omvang van de aandachtsgroepen AANDACHTSGROEPEN VOLKSHUISVESTINGSBELEID ROTTERDAM EN REGIO 2004 (februari 2007, 2e druk) In februari 2007 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één of meer keer slachtoffer)

2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één of meer keer slachtoffer) 338 Criminaliteit en rechtshandhaving 2013 Tabellen bij hoofdstuk 3 Tabel 3.5 Slachtofferschap en door burgers ondervonden delicten naar delictsoort, volgens de VM a 2012 b 2013 b 2012 b 2013 b (% één

Nadere informatie

Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud

Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud Taak 1.4.14 Hoe moet dat... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Wat is cybercrime?... 3 Internetfraude... 3 Voorschotfraude... 3 Identiteitsfraude... 3 Omschrijving van computercriminaliteit...

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt 24 maart 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Ondernemers aan het woord bereikbaarheid communicatie vacatures ruimte

Ondernemers aan het woord bereikbaarheid communicatie vacatures ruimte Ondernemers aan het woord 2004 bereikbaarheid communicatie vacatures ruimte Inhoudsopgave bladzijde Inleiding 3 Bedrijfsomgeving 4 Vacatures 6 Uitbreidingsplannen 8 Verplaatingsplannen 10 Bijlage 12 Colofon

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 Rapport Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van het arrondissementsparket te Den

Nadere informatie

We hebben een nieuwe dienstregeling

We hebben een nieuwe dienstregeling Goed om te weten We hebben een nieuwe dienstregeling Vanaf zondag 9 december gaat onze nieuwe dienstregeling van start. Weten wat er voor jou verandert? Plan je reis op www.ret.nl ret.nl/nieuwedienstregeling

Nadere informatie

Dynamisch verkeersmanagement bij evacuatie Rotterdam-Rijnmond

Dynamisch verkeersmanagement bij evacuatie Rotterdam-Rijnmond Dynamisch verkeersmanagement bij evacuatie Rotterdam-Rijnmond Adam J. Pel Serge P. Hoogendoorn TU Delft Sectie Transport & Planning 1 woensdag 22 december 2010 Intro / aanleiding TMO EVAQ woensdag 22 december

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond (hernieuwde) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Pagina 1 van 9 RMC regio Rijnmond (hernieuwde) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders

Nadere informatie

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk)

Feitenkaart Aandachtsgroepen volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk) Feitenkaart volkshuisvestingsbeleid Rotterdam en regio 2006 (april 2009, 2e, verbeterde druk) Begin 2009 zijn de inkomensgegevens op gemeentelijk, deelgemeentelijk en buurtniveau uit het Regionaal Inkomens

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND Buurtpreventie met WhatsApp WELKOM!

INFORMATIEAVOND Buurtpreventie met WhatsApp WELKOM! INFORMATIEAVOND Buurtpreventie met WhatsApp WELKOM! Programma Intro Presentatie Buurtpreventie met WhatsApp door wijkagent Veli Orkman Vragen en/of Opmerkingen Mededelingen & Sluiting Buurtpreventie in

Nadere informatie

Daling totale criminaliteit ten opzichte van 2012 en 2011, opsporing boekt resultaat

Daling totale criminaliteit ten opzichte van 2012 en 2011, opsporing boekt resultaat Daling totale criminaliteit ten opzichte van 2012 en 2011, opsporing boekt resultaat Datum : 22-01-2014 1. Algemeen Onderstaand cijfermateriaal betreft een aanvulling op de reeds gepresenteerde criminaliteitscijfers

Nadere informatie

Notitie 2012-04 > Verhuringen 2007-2012 > via Woonnet Rijnmond

Notitie 2012-04 > Verhuringen 2007-2012 > via Woonnet Rijnmond Notitie -04 > Verhuringen - > via Woonnet Rijnmond Datum 4 juli 2013 Voor Maaskoepel Door Explica Explica > Beukelsdijk 106a > 3022 DK Rotterdam www.explica.nl > e. info@explica.nl > t. 010 2236820 01

Nadere informatie

Veiligheid kernthema: maatschappelijk evenwicht & veiligheid

Veiligheid kernthema: maatschappelijk evenwicht & veiligheid Veiligheid kernthema: De criminaliteitscijfers en de slachtoffercijfers laten over het algemeen een positief beeld zien voor Utrecht in. Ook de aangiftebereidheid van Utrechters is relatief hoog (29%).

Nadere informatie

Veiligheidssituatie in s-hertogenbosch vergeleken Afdeling Onderzoek & Statistiek, juni 2014

Veiligheidssituatie in s-hertogenbosch vergeleken Afdeling Onderzoek & Statistiek, juni 2014 Veiligheidssituatie in s-hertogenbosch vergeleken Afdeling Onderzoek & Statistiek, juni 2014 Veiligheidssituatie steeds beter De veiligheidssituatie in s-hertogenbosch verbetert. Dit bleek al uit de Veiligheidsmonitor

Nadere informatie

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen TERUG MAIL SLA OP Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen SAMENVATTING 27/1/2009 Als er in de buurt is ingebroken, kun je maar beter de ramen dichthouden en een extra slot op de deur doen. De

Nadere informatie

MONITOR WOONRUIMTEVERDELING STADSREGIO ROTTERDAM 2007 KWARTAAL

MONITOR WOONRUIMTEVERDELING STADSREGIO ROTTERDAM 2007 KWARTAAL . KANS VAN SLAGEN MONITOR WOONRUIMTEVERDELING STADSREGIO ROTTERDAM 2007 KWARTAAL 1 G.H. van der Wilt en W.H.M. van der Zanden Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) 7 september 2007 In opdracht van

Nadere informatie

"# $%%!& '( $ % ) ! " # $ % & % "' ' ( ) ( ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!! !!," # !& +"## ! 3./"#)! 4! """! "2!! +" !

# $%%!& '( $ % ) !  # $ % & % ' ' ( ) ( ( *%*% % %!  +!,' #,-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #-$ +)!! !!, # !& +## ! 3./#)! 4! ! 2!! + ! ! "# $%%!& '( $ % )! " # $ % & % "' ' ( ) ( (" *# ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!!!,"""#!!," #!#,"./#!,"#!!& +"##!' 12"#!),"#&! 3./"#)! 4! """! "2!! +"!# +"'! *.( "*%,, "*/+ #

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

Aanvraag Uitkering nabestaande

Aanvraag Uitkering nabestaande Aanvraag Uitkering nabestaande Is een naaste van u na 1972 slachtoffer geworden van een opzettelijk geweldsmisdrijf in Nederland? En is deze naaste hierdoor overleden? Dan kunt u mogelijk een uitkering

Nadere informatie

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid.

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid. Gemeente Gefdermafsen Veiligheid 2015 Respons 147 Respondenten 147 respondenten (270Zo). De respons is iets lager dan in 2013 (340Zo). De gemiddelde leeftijd van panelleden is 53 jaar. Mannen (5107o) B

Nadere informatie

Urgentieverklaring Voor een huurwoning

Urgentieverklaring Voor een huurwoning Urgentieverklaring Voor een huurwoning Inhoud Wat is een urgentieverklaring? blz 1 Wie kan een urgentieverklaring aanvragen? blz 2 Wanneer is een urgentieverklaring niet mogelijk? blz 2 Hoe vraag ik een

Nadere informatie

Adres Telefoon Fax E-mail Website

Adres Telefoon Fax E-mail Website Jaarbericht 2011 Inhoud Voorwoord 1 Organisatie 2 Missie 2 Visie 2 Bestuur 2 Repressie 3 Halt-afdoening 3 Aanpak 3 Aanpak schoolverzuim 4 Halt plus 4 Landelijk Instrumentarium Jeugdstrafrechtketen (LIJ)

Nadere informatie

Hollandse Hoogte EEN BETERE POLITIE VOOR HETZELFDE GELD

Hollandse Hoogte EEN BETERE POLITIE VOOR HETZELFDE GELD Hollandse Hoogte EEN BETERE POLITIE VOOR HETZELFDE GELD Tien praktische voorstellen van de SP vanuit de dagelijkse politiepraktijk Een betere politie voor hetzelfde geld Een betere politie voor hetzelfde

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst 1 De ondergetekenden: te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders van de colleges 1 : 1. College van Albrandswaard, 2. College van Barendrecht, 3. College van Brielle,

Nadere informatie

Veiligheid. Aangiftes politie (per 1000 inwoners) Rapportcijfers door bewoners. Criminaliteit in de buurt. hoofdstuk 6

Veiligheid. Aangiftes politie (per 1000 inwoners) Rapportcijfers door bewoners. Criminaliteit in de buurt. hoofdstuk 6 hoofdstuk 6 Aangiftes politie (per 1000 inwoners) 2006 2008 woninginbraak 3,5 4,5 diefstal schuur 4,7 2,2 autocriminalit. 6,4 6,3 fietsendiefstal 7,2 6,2 overige diefst. 1,0 1,8 geweld 5,8 5,5 vandalisme

Nadere informatie

Urgentieverklaring Voor een huurwoning

Urgentieverklaring Voor een huurwoning Urgentieverklaring Voor een huurwoning Inhoud Wat is een urgentieverklaring? blz 1 Wie kan een urgentieverklaring aanvragen? blz 2 Wanneer is een urgentieverklaring niet mogelijk? blz 2 Hoe vraag ik een

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB10-030 23 april 2010 9.30 uur Aantal slachtoffers criminaliteit stabiel, meer vandalisme Aantal ondervonden delicten stijgt door meer vandalisme Aantal

Nadere informatie

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond Aangiftebereidheid De bereidheid om misdaden aan te geven lijkt af te nemen. Hierover zijn vandaag een aantal vragen gesteld. Heeft u in de afgelopen vijf jaar wel eens aangifte gedaan bij de politie?

Nadere informatie

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking Hein Roethofprijs 2007 veiligheid door samenwerking omslag: Stadsmarinierschap uit Rotterdam wint Hein Roethofprijs 2006 Het project Stadsmarinierschap is een van de maatregelen die Rotterdam neemt om

Nadere informatie

Verplaatsingen in Rotterdam, Stadsregio en Nederland, 2004-2011

Verplaatsingen in Rotterdam, Stadsregio en Nederland, 2004-2011 Verplaatsingen in, Stadsregio en, 2004-2011 VERPLAATSINGEN IN ROTTERDAM, STADSREGIO EN NEDERLAND, 2004-2011 drs. C. de Vries Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) februari 2013 In opdracht van afdeling

Nadere informatie

Aanvraag uitkering voor nabestaande

Aanvraag uitkering voor nabestaande Aanvraag uitkering voor nabestaande Postbus 1947 2280 DX Rijswijk (ZH) Tel.: 070 414 20 00 www.schadefonds.nl info@schadefonds.nl In te vullen door Schadefonds Geweldsmisdrijven Kenmerk: Machtiging Voor

Nadere informatie

Gemeenten + Wijken Index

Gemeenten + Wijken Index Gemeenten + Wijken Index '-' betekent minder dan 50 antwoorden 2012 2013 2014 2015 2016 Gemeente Leiden ( + = positief verschil; - = negatief verschil) verschil 2013-2016 verschil 2014-2016 verschil 2015-2016

Nadere informatie

Rotterdam.nl telefoon 14 010. Wie doet wat. VraagWijzer Vrijwilligers Nibud. Maatschappelijk. werk. Ik pak mijn schulden aan

Rotterdam.nl telefoon 14 010. Wie doet wat. VraagWijzer Vrijwilligers Nibud. Maatschappelijk. werk. Ik pak mijn schulden aan Rotterdam.nl telefoon 14 010 Wie doet wat Maatschappelijk werk VraagWijzer Vrijwilligers Nibud Ik pak mijn schulden aan 2 Kredietbank Rotterdam Ik pak mijn schulden aan De Kredietbank Rotterdam (KBR) is

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

OOST NEDERLAND 2010-2012 gemiddeld. 2012 hele jaar

OOST NEDERLAND 2010-2012 gemiddeld. 2012 hele jaar OOST NEDERLAND 2010- Gepleegde misdrijven 179.367 174.919 165.422-9.497-5% Opgenomen aangiften van misdrijven 156.737 154.835 148.126-6.709-4% Opgehelderde misdrijven 44.561 42.465 39.058-3.407-8% Ophelderingspercentage

Nadere informatie

VEILIGHEIDSRAPPORTAGE ROTTERDAM-RIJNMOND 2012

VEILIGHEIDSRAPPORTAGE ROTTERDAM-RIJNMOND 2012 VEILIGHEIDSRAPPORTAGE ROTTERDAM-RIJNMOND 2012 Begeleidingscommissie Integraal Veiligheidsbeleid R I J N M O N D R E G I O Colofon April 2012 Uitgave van de Begeleidingscommissie Integrale Veiligheid en

Nadere informatie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. 2 * m 2015

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL. 2 * m 2015 ^ GGD KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Rotterdam-Rijn mond ingekomen d.d. Staf directie Publieke Gezondheid en Zorg Afdeling Beleidscoördinatie Cluster Maatschappelijke ontwikkeling B00060 2 * m 2015 Aïc Bezoekadres:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Burgernet

Veelgestelde vragen over Burgernet gestart Burgernetactie Afloopbericht aangehouden doorgegeven locatie Dader Politie naar Informatie van een Burgernetdeelnemer Horen Zien Bellen Burgernetactie Melding Veelgestelde vragen over Burgernet

Nadere informatie

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011 Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 28-211 Deze notitie brengt op basis van de Amsterdamse Veiligheidsmonitor de leefbaarheid en veiligheid in de regio Amsterdam-Amstelland tussen 28 en 211

Nadere informatie

Ondersteuning bij leven met een beperking

Ondersteuning bij leven met een beperking Ondersteuning bij leven met een beperking Schuldhulpverlening MEE Schuldhulpverlening Raad en daad als het om schulden gaat Heeft u moeite met het omgaan met uw geld of beheren van uw financiën als gevolg

Nadere informatie

Getijdengegevens beschikbaar gesteld door: Rijksinstituut voor Kust en Zee. Bij de samenstelling van de tafels is rekening gehouden met de zomertijd.

Getijdengegevens beschikbaar gesteld door: Rijksinstituut voor Kust en Zee. Bij de samenstelling van de tafels is rekening gehouden met de zomertijd. GETIJDEN 2011 GETIJDEn 2011 Watergetijden Rotterdam en hoek van holland HET Havenbedrijf Rotterdam wenst iedereen een goede vaart in 2011 Getijdengegevens beschikbaar gesteld door: Rijksinstituut voor

Nadere informatie