Multi Site Reporting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Multi Site Reporting"
  • Ine Bos
  • 1 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 Multi Site Reporting Advies op maat van uw klanten

2 PigVision MSR, rapportering over de bedrijven heen Zowel de Belgische als de Nederlandse kengetallen worden berekend. Volgens de instelling van de software kan de varkenshouder of de adviseur de voor hem passende kengetallen gebruiken. Wat is PigVision? Een nieuwe standaard in varkenssoftware Bij de meeste rapporten is er een vrije keuze in de kengetallenselectie zodat er meer op maat kan gewerkt worden. Wie geen eigen keuze wil maken kan werken met een standaard kengetallen selectie. Met PigVision worden alle varkensprogrammas van de groep Agrovision/Cerco Soft (Ceres, Farm en Pigmanager) verenigd tot één geheel. De nieuwe software is vooral op internet gebaseerd en zal mobiel sterk uit de hoek komen. Met één kernprogramma is het voornamelijk voor adviseurs gemakkelijk omdat steeds met hetzelfde systeem kan gewerkt worden. Ieder bedrijf behoudt echter zijn identiteit. Het programma kan ingesteld worden volgens de dagelijkse gewoontes zodat geen overtollige onderdelen het gebruik van het programma belasten. De berekening van de kengetallen blijft zoals voorheen. Wat is PigVision MSR? Analyse over de bedrijven heen Nog voor PigVision op de markt is werd PigVision MSR gelanceerd, speciaal voor de adviseur. MSR staat voor Multi Site Reporting. De bedoeling is dus om van meerdere bedrijven allerlei overzichten en vergelijkingen te maken. Met de rapporten, grafieken of dashboards uit PigVision MSR kan de adviseur nog meer gericht zijn klanten (varkenshouders) adviseren. PigVision MSR zal uiteraard naadloos aansluiten op PigVision. De varkenshouder zal enkel toestemming moeten geven dat een bepaalde adviseur toegang heeft tot zijn gegevens. Doch nu reeds kan MSR perfect gebruikt worden omdat Ceres-, Farm- en Pigmanagergegevens door een simpele muisklik kunnen doorgestuurd worden naar de centrale database van PigVision MSR.

3 PigVision MSR op ieders maat Met PigVison MSR wil Cerco Soft de advisering op maat extra in de verf zetten. Vaste rapporten hebben het voordeel dat ze eenvoudig op te vragen zijn, maar nadien wijzigen is niet meer mogelijk. Het programma zit dan in een te strak schema. Daarom werd er gekozen om met variabele rapporten te werken waarin de adviseur zelf de kengetallen kan kiezen die wenselijk zijn op de rapporten. We spreken van een kengetallenselectie In de figuur zie je hoe eenvoudig een kengetallenselectie opgemaakt wordt. Enkel de kengetallen van links naar rechts slepen is voldoende. De volgorde van de kengetallen kan ook door de adviseur bepaald worden. Bij het opmaken van een rapport of grafiek wordt eerst een type rapport/grafiek gekozen. Volgens deze keuze wordt het opbouwscherm aangepast. In de meeste gevallen moet een keuze gemaakt worden hoe de periode moet opgebouwd zijn (per week, per maand, per kwartaal), welke bedrijven of bedrijfsgroepen op het rapport moeten verschijnen en welke kengetallen moeten weergegeven worden. Op het ogenblik dat een rapport/grafiek opgevraagd wordt kunnen deze basisinstellingen aangepast worden zodat de gebruiker steeds het gewenste rapport kan opvragen.

4 PigVision MSR klaarmaken om bedrijfsgroepen te vergelijken Een benchmark opmaken en gebruiken als leidraad Scherm opmaak van een benchmark PigVision MSR biedt de mogelijkheid om een onbepaald aantal benchmarks op te maken. Elk kengetal kan in een benchmark opgenomen worden. Telkens is er de keuze uit het gemiddelde, de 10 % hoogste of laagste en de 25 % hoogste of laagste. Door gebruik te maken van benchmarks kan de adviseur zijn lijsten zo opmaken dat hij zijn klanten (varkenshouders) extra kan stimuleren zodat de varkenshouder zich beter kan inbeelden waar hij staat tov van de gemiddelde bedrijven en de topbedrijven. Bedrijfskenmerken en bedrijfsgroepen om de beste vergelijking te maken PigVision MSR laat toe om diverse kenmerken op te maken. Elk bedrijf kan dan gekoppeld worden aan één of meerdere kenmerken. Voor sommige rapporten moeten de deelnemende bedrijven gemeenschappelijke kenmerken hebben. Om niet telkens de bedrijven te moeten selecteren kunnen op voorhand bedrijfsgroepen gemaakt worden. Voorbeelden hiervan zijn: regio, bedrijfsgrootte, huisvestingsmethode, voedersysteem, Hierbij een voorbeeld hoe een bedrijfskenmerk aangemaakt wordt.

5 Een kengetallenoverzicht zet alle bedrijven naast elkaar Met het kengetallenoverzicht worden verschillende bedrijven met elkaar vergeleken met een aantal vrij te kiezen kengetallen. Met een eenvoudig instelscherm waarop de periode, de kengetallenselectie en de eventuele streefwaarden kunnen ingesteld worden, kan een rapport opgemaakt worden. Er kan aangeklikt worden om al dan niet gemiddelden en/of sommaties af te drukken. Bovendien kunnen de lijsten, indien gewenst, volledig anoniem gemaakt worden. Ook de lay-out kan van een kolomrapport naar een rijenrapport omgeschakeld worden.

6 De focus op 1 kengetal Soms kan het nuttig zijn om de focus op 1 kengetal te leggen. PigVision MSR biedt dan ook de mogelijkheid om het overzicht van 1 kengetal voor meerdere bedrijven grafisch voor te stellen. Dit in combinatie met een benchmark maakt het de voorstelling nog interessanter. Voorbeeld van een studie van 1 kengetal (Gemiddeld productiegetal) over een bepaalde periode tussen verschillende bedrijven

7 PigVision MSR Vergelijken van bedrijfsgroepen PigVision MSR voorziet een rapportagetool om gemakkelijk een rapport te maken om bedrijfsgroepen met elkaar te vergelijken. Ook hier is de periode, de kengetallenselectie en het bedrijfskenmerk vrij instelbaar. Bovenstaand rapport geeft een overzicht van de resultaten van de verschillende soorten huisvestingssystemen die opgevolgd worden.

8 Benchmarkrapporten maken duidelijk waar de varkenshouder staat tov zijn collega s Een benchmarkrapport laat toe om de cijfers van een bepaalde varkenshouder tegenover drie, willekeurig te kiezen, benchmarks te plaatsen. Een voorbeeld van een benchmarkrapport berekend op productiegetal van één varkenshouder tov het gemiddeld resultaat van alle bedrijven, de top 25 en de top 10 bedrijven.

9 Dashboards trekken nog meer de aandacht Dashboards opmaken is heel eenvoudig. Er kunnen tot acht meters op één dashboard geplaatst worden. Er is de keuze uit vijf soorten meters. Per meter wordt één kengetal getoond. Er is één uitzondering waarbij drie kengetallen op één meter wordt voorgesteld. Op de dashboards kunnen ook streefwaarden gebruikt worden. Een voorbeeld van een dashboard met de verschillende mogelijkheden.

10 Een bedrijf in de kijker Om één bedrijf speciaal te onderzoeken kan een bedrijfsrapport een oplossing brengen. Over een willekeurige periode en met intervallen naar willekeur kan volgens de gewenste kengetallenselectie een rapport naar keuze opgevraagd worden. Dit rapport geeft een voorbeeld van een bedrijfsrapport met per kolom de maandresultaten.

11 MSR als een service Rapporten in de mailbox Misschien wil de adviseur persoonlijke rapporten individueel aan zijn klanten bezorgen via . Hiervoor is in PigVision MSR de rubriek Berichten voorzien. Hierin kan de adviseur algemene rapporten met gemiddelden naar zijn klanten versturen. Maar ook is de mogelijkheid voorzien om individuele gepersonaliseerde rapporten aan de klanten te bezorgen. Met een eenvoudige instelling kan er voor gezorgd worden dat alle rapporten op vooraf bepaalde tijdstippen steeds correct in de mailbox van de varkenshouder terecht komen. Een complexe administratie wordt zo volledig geautomatiseerd. PigVision MSR als service Adviseurs die graag snel aan het werk gaan met MSR zonder veel instellingen te moeten opmaken en zonder extra tijd te spenderen aan het opvragen van rapporten, kunnen beroep doen op een speciale service. Vanuit Agrovision/Cerco Soft bieden we de mogelijkheid om via een berichtensysteem op regelmatige tijdstippen rapporten of dashboards op maat op te maken en door te sturen naar de adviseurs en eventueel naar hun klanten. Zonder extra werk komen de rapporten en dashboards dan automatisch in de mailbox van de gewenste personen.

12 Multi Site Reporting Beverestraat 104 B9700 OUDENAARDE BELGIE T : E : I : Keulenstraat 15, 7418 ET Postbus 755, 7400 AT DEVENTER NEDERLAND T : F : E : I:

Multi Site Reporting

Multi Site Reporting Multi Site Reporting Advies op maat van uw klanten PigVisionMSR, rapportering over de bedrijven heen PigVision Met PigVison worden alle varkensprogramma s binnen de groep Agrovision Cerco Soft (Ceres,

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

MijnAccountantsPortal

MijnAccountantsPortal MijnAccountantsPortal - gebruikershandleiding - 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 Publiek en indeling... 3 2 AANMELDEN BIJ MIJNACCOUNTANTSPORTAL... 4 Inloggen via Philipsen Accountants Adviseurs... 4 Rechtstreeks

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl

Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Handleiding Flimer systeem www.flimer.nl Versie: 1.0 Datum: 9-12- 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1. Facturatie 4 2.2. Debiteurenbeheer 5 2.3. Incasso 5 2.4. Administratie 5 3. Gebruik

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Handleiding. Je ziet resultaat

Handleiding. Je ziet resultaat Handleiding Je ziet resultaat Inhoudsopgave 1. Versiebeheer... 3 2. Definities... 3 3. Werken met E-View... 5 4. Inloggen... 6 5. Menuopties... 7 6. Boomstructuur... 8 7. De grafiek... 9 8. Mijn account...

Nadere informatie

Handleiding CCT Site. Inleiding. Binnenkomst op de site

Handleiding CCT Site. Inleiding. Binnenkomst op de site Handleiding CCT Site Inleiding Om overzichtelijk en centraal het gebruik van de vliegstrip op Terlet bij te houden is een interactieve website ontwikkeld. Hierop kunnen leden van de CCT zien en bijhouden

Nadere informatie

WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers

WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers WEBDOC V2 mini-handleiding voor eindgebruikers Wat is webdoc... 2 De site... 3 Toegang tot Webdoc... 4 Aanmelden.... 4 Hoe te gebruiken... 5 Documenten raadplegen... 5 Documenten met betrekking tot volgende

Nadere informatie

Handleiding Telefooncentrale beheer

Handleiding Telefooncentrale beheer Handleiding Telefooncentrale beheer Document: Handleiding Telefooncentrale beheer Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.8 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 4 2 Inloggen... 4 3 Telefoon... 5

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer uw naam verkeerd gespeld wordt in een brief of wanneer u post ontvangt voor uw voorganger die al geruime tijd weg is. Dit soort

Nadere informatie

EMMA Handleiding E-mailmarketing

EMMA Handleiding E-mailmarketing EMMA Handleiding E-mailmarketing Inleiding Succesvolle e-mailmarketing campagnes leggen de focus (terug) bij de ontvanger. Het versturen van e-mailmarketing is nog steeds populair en kan, wanneer goed

Nadere informatie

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK

Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Waarom het voor u zo BELANGRIJK is dat wij onafhankelijk zijn! 100% ONAFHANKELIJK Er zijn BELANGRIJKE verschillen Nederland telt veel verzekeringsmaatschappijen. Elke maatschappij heeft eigen producten

Nadere informatie

Database Manager AmbraSoft

Database Manager AmbraSoft Database Manager AmbraSoft Een praktische gebruikershandleiding Schoolpakket 10 Database Manager AmbraSoft De Database Manager maakt deel uit van Schoolpakket 10. Copyright AmbraSoft 1994-2006 Database

Nadere informatie

Rapport: Benchmark Helpdesk. ten behoeve van ANONIEM. Hoe gebruikt u het rapport?

Rapport: Benchmark Helpdesk. ten behoeve van ANONIEM. Hoe gebruikt u het rapport? Rapport: Benchmark Helpdesk ten behoeve van ANONIEM. Dit rapport geeft u een overzicht van uw prestatie en de organisatie-inrichting voor uw helpdesk. Dit overzicht heeft als doel u meer inzicht te geven

Nadere informatie

Inhoud. Accounting... 4. ... meer dan boekhouding... 5. Multi... én wijzigbaar... 6. Digitaal Dossier... 7. Aankopen... 8. ... met integratie...

Inhoud. Accounting... 4. ... meer dan boekhouding... 5. Multi... én wijzigbaar... 6. Digitaal Dossier... 7. Aankopen... 8. ... met integratie... ORAS Accounting Inhoud Accounting........................................... 4... meer dan boekhouding........................... 5 Multi... én wijzigbaar................................ 6 Digitaal Dossier......................................

Nadere informatie

Handleiding. klantenwebsite

Handleiding. klantenwebsite Handleiding klantenwebsite Overzicht 1. CREDITEL 4 1.1 ZOEKEN VAN BEDRIJVEN 4 1.2 SERIEEL AANVRAGEN 7 1.3 BEDRIJFSLEIDING ZOEKEN 8 1.4 AKTES (PUBLICATIES VAN VENNOOTSCHAPPEN EN VZW S) 9 1.5 NEERGELEGDE

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software

Mamut Kennisreeks. Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Mamut Kennisreeks Administratie Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software 1 Aan de slag met boekhouding in Mamut Business Software Inhoud Welkom... 3 Werkbalken op vensterniveau... 4 Aan de

Nadere informatie

Cumula Workforce Optimization Benchmark

Cumula Workforce Optimization Benchmark Cumula Workforce Optimization WFO-oplossingen in de Nederlandse markt vergeleken Cumula B.V. Pelmolenlaan 10A 3447 GW, Woerden T: 0348 488 664 E: info@cumula.nl www.cumula.nl 2012. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ChainWise 7.5 algemeen

Gebruikershandleiding ChainWise 7.5 algemeen Gebruikershandleiding ChainWise 7.5 algemeen Versie: 7.5 Datum: september 2012 Inhoudsopgave 1 Voorwoord... 6 2 Achtergrond van ChainWise Procesoptimalisatie... 7 2.1 ChainWise Procesoptimalisatie: de

Nadere informatie

Verkorte handleiding Online Boekhouden. Boutkan Accountancy

Verkorte handleiding Online Boekhouden. Boutkan Accountancy Verkorte handleiding Online Boekhouden Boutkan Accountancy Datum: 06-03-2013 1 Inhoud 1. Inlogprocedure... 3 2. Openingsscherm... 3 3. Indeling schermen... 4 3.1 Werkbalk... 5 3.2 Tabs... 5 3.3 Tabel...

Nadere informatie

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE

CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE CURSUSBOEK CONTRIBUTIEMODULE Een gebruiksvriendelijke applicatie voor het beheren en verwerken van uw contributie Sportlink Services 09-01-2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 De handleiding... 3 1.2

Nadere informatie

CRM. Customer Relationship Managementnt

CRM. Customer Relationship Managementnt CRM Customer Relationship Managementnt Inhoud Relatiebeheer............................................................ 4 Algemene informatie................................................. 6 Marktinformatie........................................................

Nadere informatie