Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders"

Transcriptie

1 1/13 Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in samenwerking met een aantal diensten voor onthaalouders. Het wordt permanent geëvalueerd en up-to-date gehouden. Winkind heeft een groeiend aantal gebruikers en wordt ondertussen door meer dan 450 Diensten voor Onthaalouders en Kinderdagverblijven in Vlaanderen gebruikt. Bij het ontwerpen van het programma zijn de volgende zaken op het voorplan geplaatst. De gebruiksvriendelijkheid van het pakket. Mits een korte opleiding kan je je helemaal toeleggen op het administratieve werk, waarbij Winkind complexe taken automatiseert. De volledigheid van het pakket. Winkind is een standaardpakket dat de gebruiker toelaat alle administratie eigen aan de DVO te doen. Winkind gebruikt een betrouwbare en krachtige MS SQL Server database, en ondersteunt meerdere gelijktijdige gebruikers (indien je beschikt over de multi-user versie).

2 2/13 Winkind werkt in de courante pc-omgevingen, zijnde: Een Windows systeem met gemiddelde prestaties, geheugenruimte, schermresolutie en printer. Bemerk: elke nieuwe computer voldoet hieraan, en de meeste oudere ook. Winkind kan op een enkele pc of in een netwerk gebruikt worden. Vereisten: Windows 2000 Service Pack 4; Windows XP Service Pack 2; Windows Vista; Windows 7, 8 en 10; Windows Server 2003; Windows Server 2008; Computer met Intel of compatibele Pentium III 500 MHz of snellere processor (1 GHz of sneller is aanbevolen) Minimum 192 MB RAM (512 MB of meer is aanbevolen) 600 MB ruimte op de harde schijf Schermresolutie: 1024x768 inktjet- of laserprinter Winkind bevat o.a. volgende functionaliteiten. Basisgegevens van ouders. Dit omvat bv. financiële en contactgegevens. Basisgegevens van kinderen. Dit omvat ook de kindcodes en referteplannen Basisgegevens van onthaalouders, met alles voor het sociaal statuut. Beheer van documenten (pdf, word, xls,..) die kunnen opgeslagen worden bij een fiche en daar kunnen geraadpleegd worden Online opvragen, controleren en raadplegen van de kindcodes bij een kind Beheer van de vormingen voor de onthaalouders Maandgegevens. Hier voer je aanwezigheden in en bekijk je bv. statistieken. Doorsturen maandgegevens naar Kind en Gezin. Opvragen van het resultaat van de verwerking van deze maandgegevens bij Kind en Gezin Facturatie. Je maakt facturen aan voor aanwezigheden en de vergoedingen voor de onthaalouders. Deze gegevens kan je exporteren naar een boekhoudpakket. Rapportering aan K&G. Alle rapporteringen kunnen naar Kind en Gezin doorgestuurd worden, Fiscale attesten kunnen afgedrukt en/of per verstuurd worden Talrijke nuttige lijstafdrukken voor intern gebruik, met uitgebreide filter-mogelijkheden. ing, voor facturatie, fiscale attesten en voor communicatie.

3 3/13 Beheer dossier ouders, kinderen en onthaalouders De werking lijkt op een klassieke fichebak, maar de computer biedt ons hier veel meer gebruiksgemak. Je kan op een eenvoudige manier fiches invoeren, wijzigen, wissen en raadplegen. Je kan een filter plaatsen op de gegevens (dit is een selectie van gegevens die aan één of meerdere voorwaarden voldoen). Je kan allerlei lijsten en fiches afdrukken. Bij de ouders hoef je enkel de totale inkomsten ofwel de loonfiche in te geven. De dagprijzen met de verminderingen worden dan automatisch berekend. Er wordt een volledige historiek bijgehouden van de financiële gegevens van de ouders. Er volgen hier een paar schermafdrukken die je een beeld geven van de mogelijkheden. De fiche van een gezin, met het tabblad van de basisgegevens in beeld.

4 4/13 Diverse hulptabellen maken het invullen van gegevens eenvoudiger. Deze hulptabellen kan je volledig zelf opbouwen, bv. de groepen of de aansprekingen die je wil gebruiken. Ook bij de kinderen en de onthaalouders heb je dezelfde mogelijkheden qua lijsten en selecties. Dit is het tabblad Basisgegevens het scherm Kinderen. De kindcodes bij een kind kunnen online opgehaald (of gecontroleerd) worden uit de database van K&G.

5 5/13 Tabblad met bijkomende gegevens. Je kan hierop de respijtdagen invoeren. Deze worden berekend door Winkind.

6 6/13 Dit is het tabblad Basisgegevens van het scherm Onthaalouders.

7 7/13 Dit is het tabblad Kinderen van het scherm Onthaalouders. Op dit scherm zie je het overzicht van de referteplannen van de kinderen. Je kan bovendien per onthaalouder een rapport afdrukken van deze referteplannen. Verlof van de onthaalouders wordt hier overzichtelijke weergegeven.

8 8/13 Vormingen voor onthaalouders kunnen volledig beheerd worden, met alle nodige rapportering voor Kind en Gezin. Met de Wachtlijst kan je alle aanvragen naar kinderopvang beheren.

9 9/13 Maand Je de aan- en afwezigheden invullen van het kindje bij de onthaalouder. Dit kan via de webtoepassing WinkindOnthaal ook door de onthaalouder zelf gebeuren. Deze gegevens worden dan in Winkind geïmporteerd. De sluitingsdagen van de onthaalouder worden automatisch gedimd. Na het invullen van de prestaties kan je een overzicht afdrukken met de prestaties en de gegevens voor het sociaal statuut. Alle kindcodes en bijhorende dagprijs kunnen via een druk op een knop online gecontroleerd worden uit de database van Kind en Gezin. Op deze manier kan je correcte facturen opmaken aan de hand van de meest recente kindcode.

10 10/13 Schermafdruk van het rapport overzicht dagen Facturatie Na het intikken van de gegevens volgt natuurlijk de facturatie. Ouders: overzichtelijke maandstaat met de facturen, eventueel opgesplitst tussen overschrijvingen en domiciliëringen. een bestand of een lijst voor de bank voor de domiciliëringen (conform BVB, Belgische Vereniging voor Banken)) facturen voor de ouders per domiciliëring of per overschrijving E-facturen verzenden: de facturen worden per verstuurd naar de ouders die hiervoor een toestemming verleend hebben Onthaalouders overzichtelijke lijst met de vergoedingen (met geplaatste kinderen) een bestand of een lijst voor de bank om de betaling voor de onthaalouders te doen (conform BVB) individuele vergoedingen voor de onthaalouders, met detail van de opgevangen kinderen. E-vergoedingen verzenden: de vergoedingen worden per verstuurd naar de onthaalouders die hiervoor een toestemming verleend hebben Bovendien kan je nog een aantal statistieken afdrukken met een overzicht van de maand afdrukken. Alles is aangepast aan de nieuwe Europese overschrijvingen en SEPA Direct Debit (Europese domciliëringen).

11 11/13 Sociaal statuut Vervolgens kan je de gegevens voor het sociaal statuut aanmaken. Winkind maakt per maand 2 rekenbladen aan: een rekenblad met de identificatiegegevens en een rekenblad met de maandgegevens. Je moet deze gegevens nadien nog in het originele rekenblad van de rsz of rszppo plakken. Op een paar minuten is het rekenblad voor de rsz/rszppo klaar. Vervolgens kan je dan via Winkind rechtstreeks de formulieren c220b afdrukken.

12 12/13 Rapportering aan Kind en Gezin, Kwartaalstaten en Jaarlijkse attesten en lijsten De maandelijkse rapportering aan Kind en Gezin wordt naar hen verzonden met een druk op een knop. Het resultaat van de verwerking van deze rapporten kan ook online opgevraagd worden uit de database van Kind en Gezin. Ook de jaarrapportering is volledig voorzien. Winkind is volledig aangepast aan de reglementering van Kind & Gezin en wordt steeds aangepast aan elke nieuwe reglementering. Er zijn bovendien heel wat statistieken voorzien per kwartaal en per jaar. Veiligheidskopie In Winkind is een systeem ingebouwd om met een druk op een knop een veiligheidskopie te nemen van alle gegevens (data). Je kan die veiligheidskopie indien nodig ook terugzetten.

13 13/13 Systeembeheer Je kan Winkind volledig naar je eigen wensen instellen. Hieronder zie je het eerste tabblad van dit scherm. Ondersteuning Door het onderhoudscontract kan je steeds bellen voor ondersteuning naar Marius Software Ontwikkeling bvba. We proberen je steeds zo snel mogelijk te helpen. Het onderhoudscontract zorgt ervoor dat je steeds up-to-date blijft. Komen er wijzigingen in de reglementering van Kind en Gezin, dan krijg je zo snel mogelijk een nieuwe versie. Bovendien worden er regelmatig nieuwe versies uitgebracht met nieuwe functionaliteit (dit zijn dikwijls suggesties of vragen van gebruikers die in een nieuwe versie verwerkt worden).

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders

Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders 1/14 Winkind DVO - De standaardsoftware voor de dienst onthaalouders Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in

Nadere informatie

Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf

Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf 1/16 Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in samenwerking

Nadere informatie

Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf

Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf 1/17 Winkind - De standaard software voor het kinderdagverblijf Inleiding Marius Software Ontwikkeling bvba is gespecialiseerd in software voor kinderopvang. Het programma Winkind is ontwikkeld in samenwerking

Nadere informatie

Reinaert. Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector.

Reinaert. Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector. Reinaert Een 185-tal diensten voor buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen gebruikt Reinaert dat daarmee het standaardpakket is voor deze sector. Reinaert is een toepassing waarmee u gedetailleerde facturen

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Overzicht SYNDICUS. Software voor de syndicus. Versie: 2007.12.26

Overzicht SYNDICUS. Software voor de syndicus. Versie: 2007.12.26 Versie: 2007.12.26 1. SYNDICUS SYNDICUS is een pakket voor het beheer van gebouwen, waarbinnen elk gebouw als aparte entiteit wordt beschouwd. Per gebouw worden de verschillende quotiteiten geparametriseerd

Nadere informatie

Systeemeisen Exact Compact product update 406

Systeemeisen Exact Compact product update 406 1 van 6 08-10-2013 12:07 Exact Compact Systeemeisen Exact Compact product update 406 Een pressionele administratie moet bedrijfszeker zijn. U moet er in het dagelijks gebruik snel en zonder onderbrekingen

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Customer Interface Technology. ExpressShipper Installatiehandleiding

Customer Interface Technology. ExpressShipper Installatiehandleiding Customer Interface Technology ExpressShipper Installatiehandleiding Revisie Historie Datum Versie Beschrijving Auteur 15 juli 2011 1.2 Def. versie FW Extern 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Technische

Nadere informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie Inhoudsopgave 1 Wat is d-basics Creditline?... 3 2 Verzamelen van informatie...

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement vzw Kinderopvang Leuven Inhoud 1. Voorwoord... 3

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding... 2 2 Beheer gegevens schuldeiser... 2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 4 Migratie... 6 4.1 Algemeen... 6 4.2

Nadere informatie

Aanpassingen flexigar Versie V t.e.m. V 7 4 8

Aanpassingen flexigar Versie V t.e.m. V 7 4 8 Aanpassingen flexigar Versie V 7 4 4 t.e.m. V 7 4 8 Inhoud Aanpassingen flexigar Versie V 7 4 4 t.e.m. V 7 4 8... 1 1. Algemeen... 2 1.1 GDPR... 2 1.1.1 Instellingen... 2 1.1.2 Afdrukken fiche (nieuwe)

Nadere informatie

Taxis Pitane BACK-UP BEHEERDER. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane BACK-UP BEHEERDER. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane BACK-UP BEHEERDER Censys BV Eindhoven Inhoud Wat doet de Taxis Pitane Back-up beheerder?... 3 Kenmerken van de software... 4 Instellingen van de software... 5 FTP back-up... 6 Berichtgeving

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 1.9

Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 1.9 Isabel 6 Een overzicht van de nieuwigheden in versie 1.9 Beste Isabel-gebruiker, Isabel 6 versie 1.9 bevat heel wat nieuwigheden. Naast de correctie van bugs zijn er vooral verzoeken van klanten opgenomen.

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement 2013-2014 Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven 016 27 26 39 BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2013-2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

Webapplicaties Op maat van je proces

Webapplicaties Op maat van je proces Webapplicaties Op maat van je proces Content Wat is een webapplicatie Voordelen van webapplicaties Toepassingen/Use cases Wat is een webapplicatie Wat is een webapplicatie Webapplicaties laten toe om processen

Nadere informatie

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN!

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft U het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Overzicht PLOP. Orderopvolging en planning voor koude en warme planten. Versie: 2007.12.26

Overzicht PLOP. Orderopvolging en planning voor koude en warme planten. Versie: 2007.12.26 Versie: 2007.12.26 1. PLOP PLOP is een ERP-softwarepakket dat speciaal ontwikkeld is voor plantgoedbedrijven (zowel warme als koude), rekeninghoudend met de zeer specifieke kenmerken van deze sector. Het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

FederPro uw CRM software

FederPro uw CRM software FederPro uw CRM software Een krachtige, gebruiksvriendelijke software geschreven op maat van federaties, zorgt binnen uw organisatie voor een perfectie workflow door alle processen zoals administratie,

Nadere informatie

Diverse items. Voorstel aanpassingen Gemeentelijke Boekhouding 015/ /

Diverse items. Voorstel aanpassingen Gemeentelijke Boekhouding 015/ / Diverse items Voorstel aanpassingen Gemeentelijke Boekhouding 015/45.48.50 015/45.48.89 1 VERDERE VERBETERING AFDRUK LIJSTEN Op vandaag dienen sommige lijsten in meerdere keren opgevraagd te worden. Bvb

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

Websubmission. PDF afdrukken doorsturen via het web

Websubmission. PDF afdrukken doorsturen via het web Websubmission PDF afdrukken doorsturen via het web informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 PDF A bestand aanmaken...

Nadere informatie

WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen'

WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen' WEBTOEPASSING LEDENBEHEER - Handleiding Lijsten met 'hernieuwde lidmaatschappen' en 'niet-hernieuwde lidmaatschappen' Vanaf nu kan je twee eenvoudige lijsten uit de webtoepassing ledenbeheer halen, die

Nadere informatie

Wijzigingen in Soft33

Wijzigingen in Soft33 Wijzigingen in Soft33 Hier vindt u per versie de voornaamste wijzigingen en correcties aangebracht aan de software Soft33 sinds de versie 6.0.0. 1. Versie 6.5.6 Zorgenplan : aanpassing van het formulier

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement 2012-2013 Inhoud Inhoud... 2 1. Voorwoord... 3 2. Algemeen... 4 2.1 Administratieve

Nadere informatie

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0

Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 Count-e Onderwijs wijzigingen 3.0.0 In Count-e 3.0 is niet alleen de lay-out veranderd maar zijn er ook inhoudelijk verschillende functionaliteiten gewijzigd. In dit formulier geven we een overzicht van

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen.

Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. Zakelijk Veiligheidspakket van InterNLnet Handleiding voor de installatie van Windows besturingssystemen. 1 INHOUD: Inleiding blz 3 a) Installatie van het Zakelijk Veiligheidspakket voor de eerste keer.

Nadere informatie

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane SQL beheerder Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane SQL beheerder?... 3 Kenmerken van de software... 3 De juiste SQL server editie voor uw organisatie... 3 SQL Server 2008 Express...

Nadere informatie

FAQ Aura Client/Server

FAQ Aura Client/Server FAQ Aura Client/Server Wat is een Client/Server applicatie? Een Client/Server applicatie (ook wel C/S genoemd) is een software applicatie die op een efficiënte manier gebruikmaakt van zogenaamde clients

Nadere informatie

Tarief. Sage BOB 30 Licentie Modus

Tarief. Sage BOB 30 Licentie Modus Tarief Sage BOB 30 Januari 2013 Sage BOB 30 SQL - Beheeroplossing Tarieven KMO/VZW Software (1) Basis B30A10000 Sage BOB 30 Boekhouding Monopost Mono dossier 875 Software - Opties B30A10100 Analytische

Nadere informatie

Overzicht van de Standaard Lijsten en - Opvragingen in RACS

Overzicht van de Standaard Lijsten en - Opvragingen in RACS Overzicht van de Standaard Lijsten en - in RACS Pagina 1 / 8 Inleiding In Racs werken we met lijsten en opvragingen. Lijsten zijn voorgedefiniëerde rapporten met opmaak om eventueel af te drukken of via

Nadere informatie

FashionBase Start voor Fashion voor Mac en Windows

FashionBase Start voor Fashion voor Mac en Windows FashionBase Start voor Fashion voor Mac en Windows A- Locale PC (Mac en Win.) voor 499,- excl. btw eenmalig. B- Cloud versie voor 27,50 + 15,- p. mnd onderhoudscontract excl. btw. FashionBase Start incl.

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA 1 Inhoud Hoofdmenu 3 Omzetten tonen 4 Bankuittreksels 5 Orders 6 Overschrijvingen 6 Toelaten 8 Binnenlandse overschrijving 11 Globale overschrijving 12 Debetorders (domicilie

Nadere informatie

Wijzigingen in Soft33

Wijzigingen in Soft33 Wijzigingen in Soft33 Hier vindt u per versie de voornaamste wijzigingen en correcties aangebracht aan de software Soft33 sinds de versie 6.0.0. 1. Versie 6.5.4 Katzschaal : Aanpassing aan de nieuwe Riziv

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A P R O D U C T B Y A N D R O M E D A U W A D M I N I S T R AT I E W O R D T K I N D E R S P E L Voor wie perseus ADMIN is een softwarepakket dat kleine of middelgrote bedrijven helpt hun dagelijkse administratie

Nadere informatie

TradePoint Systems NCTS Oplossingen

TradePoint Systems NCTS Oplossingen TradePoint Systems NCTS Oplossingen Van overheidswege bent u vanaf 1 april 2004 verplicht om uw huidige transitdocumenten elektronisch aan te maken en te versturen. Indien uw organisatie niet beschikt

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Intelligentie voor Spirometrie. Spirometrie PC Software

Intelligentie voor Spirometrie. Spirometrie PC Software Intelligentie voor Spirometrie Spirometrie PC Software Maakt Spirometrie Eenvoudig De Spirometrie PC Software is ontwikkeld en afgestemd op de wensen van vele professionals in de gezondheidszorg. De multi

Nadere informatie

SuperOffice Systeemvereisten

SuperOffice Systeemvereisten Minimale systeemvereisten voor SuperOffice CRM De minimale systeemvereisten voor SuperOffice CRM zijn tevens afhankelijk van het besturingssysteem en de services/applicaties die op het systeem actief zijn.

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved.

Gebruikershandleiding. Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. Gebruikershandleiding NL - Revisie 3.7 YourSafetynet home Copyright 2013 Media Security Networks BV. All rights reserved. INHOUD 1 Inleiding... 3 2 YourSafetynet gebruiken... 3 2.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN!

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft U het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule

Opstarten van de GRATIS facturatiemodule Opstarten van de GRATIS facturatiemodule 1 Welkom in het gratis facturatieprogramma van WinBooks on Web Het gratis facturatieprogramma is ontworpen om u kennis te laten maken met de interessante functionaliteiten

Nadere informatie

Inhoudelijke en technische beschrijving. van de registratie van de aan- en afwezigheden voor opvanglocaties met inkomenstarief

Inhoudelijke en technische beschrijving. van de registratie van de aan- en afwezigheden voor opvanglocaties met inkomenstarief Inhoudelijke en technische beschrijving van de registratie van de aan- en afwezigheden voor opvanglocaties met inkomenstarief Inhoudsopgave 1 Waarvoor wordt het formulier gebruikt?... 2 1.1 Registratie

Nadere informatie

Everything4Office UitvaartTotaal. Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen. Snel te implementeren. Aanpasbaar aan uw situatie

Everything4Office UitvaartTotaal. Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen. Snel te implementeren. Aanpasbaar aan uw situatie Everything4Office UitvaartTotaal Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen Snel te implementeren Aanpasbaar aan uw situatie Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

Handleiding flextime LIGHT

Handleiding flextime LIGHT Handleiding flextime LIGHT Inhoud 1. Hoe bestellen?... 1 2. Werking... 2 2.1. Aanmaak personeelsleden... 2 2.2. Ingeven personeelsleden... 2 2.3. Activering en gebruik van de handscanner... 4 2.4. Voorbereiding

Nadere informatie

Europese domiciliëringen

Europese domiciliëringen Europese domiciliëringen 1 Inleiding...2 2 Beheer gegevens schuldeiser...2 3 Beheer van mandaten... 3 3.1 Manueel mandaten beheren... 3 3.2 Mandaat afdrukken... 5 3.3 Klantenfiche... 5 4 Migratie...6 4.1

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Installatie Cloud Backup

Installatie Cloud Backup September 2018 Versie 2.0 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Cloud Backup... 3 Minimale hardware-eisen... 3 Ondersteunde besturingssystemen... 3 Kenmerken... 4 Support... 4 Downloaden

Nadere informatie

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50.

Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Aanvulling Ereloonfiches Aanvullende instructies voor het verwerken van ereloonfiches 281.50. Rel. 90-05 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 1/13 WWW.OCTOPUS.BE ERELOONFICHES 281.50 2/13 Inhoudstafel

Nadere informatie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie Ovinob Opleidingsweek 2016 Digitale toepassingen Bibliotheekportalen - Handleiding Mijn Bibliotheek-Administratie Versie 1-29 juni 2015 (Bibnet/Cultuurconnect) Versie 2 - mei 2016 (Ovinob) 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM Pagina 1 1.0 BASISPRINCIPES LSM 1.1. SYSTEEMEISEN VANAF LSM 3.1 SP1 (WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN) ALGEMEEN Lokale administratorrechten voor de installatie Communicatie: TCP/IP (NetBios actief), LAN (aanbevolen:

Nadere informatie

De integrale oplossing voor uw financiële projectbeheersing en -administratie

De integrale oplossing voor uw financiële projectbeheersing en -administratie De integrale oplossing voor uw financiële projectbeheersing en -administratie COCOS COst COntrol Solution is dé software voor uw financiële projectadministratie. Voor ondersteuning van de projectsturing

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Visma Software Talent & Salaris. Inrichten Digitale Loonstrook

Visma Software Talent & Salaris. Inrichten Digitale Loonstrook Copyright Visma Software B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvuldiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan dan met schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.2 MU bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.2 MU bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King 2.2 MU bijwerken Volg de onderstaande stappen om Factuur2King 2.2 MU te installeren of een bestaande installatie bij te werken. Factuur2King 2.2 maakt een wijzing in de

Nadere informatie

PATManager V4 Snelstart handleiding

PATManager V4 Snelstart handleiding PATManager V4 Snelstart handleiding Welkom bij PATManager. Dit software programma is bedoeld voor het verwerken van de testresultaten van Nieaf-Smitt apparatentesters. Het pakket bestaat uit de PATManager

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I-Wise web portaal De weg naar informatie Gebruikershandleiding Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Werkwijze schermen... 4 3. Beheer... 6 4. Filters... 9 5. Bestuurder gegevens wijzigen... 11 6. Kilometer verwerking...

Nadere informatie

Wijzigingen in Soft33

Wijzigingen in Soft33 Wijzigingen in Soft33 Hier vindt u per versie de voornaamste wijzigingen en correcties aangebracht aan de software Soft33 sinds de versie 6.0.0. 1. Versie 6.5.0 Nieuwe Tarieven op 1/1/2012 MyCareNet :

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

De laatste versie is beschikbaar Van onze software

De laatste versie is beschikbaar Van onze software De laatste versie is beschikbaar Van onze software In dit document informeren wij u over Aandachtspunten installatie pagina 2 van 5 Systeemeisen pagina 3 van 5 Releasenotes pagina 5 van 5 Versie 2013.12.01

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Intelligentie voor Spirometrie. Spirometrie PC Software

Intelligentie voor Spirometrie. Spirometrie PC Software Intelligentie voor Spirometrie Spirometrie PC Software Maakt Spirometrie Eenvoudig De Spirometrie PC Software is ontwikkeld en afgestemd op de wensen vele professionals in de gezondheidszorg. De multi

Nadere informatie

Professionele Direct Mail Software. Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering

Professionele Direct Mail Software. Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering Professionele Direct Mail Software Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering Een Compleet en Modulair Direct Mail Systeem FlexMail is

Nadere informatie

Project Owner. Date : 3-6-2009. Version : 1.1

Project Owner. Date : 3-6-2009. Version : 1.1 Project Project Owner : Basisvoorwaarden DDV : NPO Date : 3-6-2009 Version : 1.1 Status : Definitief Revision History Revision Date By Description 0.1 11-2-2005 Dylan van Rijsbergen 0.2 14-2-2005 Dylan

Nadere informatie

Inbrengen Vaste frequentie

Inbrengen Vaste frequentie Inbrengen Vaste frequentie Selecteer de patiënt en open de fiche Klik op het vak [Voorschriften] Klik op de knop " Inbreng vaste freq." 1 Omschrijving van de velden : Nomenclatuur Kies persoonlijke nomenclatuur

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

AdBackup Pro November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro

AdBackup Pro November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro AdBackup Pro 6.13 - November 2015 AdBackup Pro 6.13 is beschikbaar op het platform Oodrive Vision en als een op zichzelf staand product AdBackup Pro Pagina 1 van 6 INDEX VAN DE FUNCTIES 1. HERZIENING VAN

Nadere informatie

automatische analyse van pandlijsten met d-basics RAM en d-basics CREDITLINE

automatische analyse van pandlijsten met d-basics RAM en d-basics CREDITLINE & automatische analyse van pandlijsten met d-basics RAM en d-basics CREDITLINE Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Hoe werkt het?... 4 2.1 d-basics Creditline... 5 2.2 d-basics RAM... 6 3 De analyses van

Nadere informatie

Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden.

Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden. 884.467-00 Intergas Verwarming B.V. 2013 - Wijzigingen voorbehouden. Intergas Verwarming BV Europark Allee 2 Postbus 6 7740 AA Coevorden t (0524) 512 345 f (0524) 516 868 e info@intergasverwarming.nl i

Nadere informatie

Scarabee Vereniging Brochure

Scarabee Vereniging Brochure Scarabee Vereniging Brochure februari 2015 Inleiding Scarabee Vereniging is het werkmiddel bij uitstek voor een vlotte ledenadministratie. Het is bedoeld voor alle soorten verenigingen die met leden werken.

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010 TAX-ON-WEB & My Minfin Avelgem, 27 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My Minfin

Nadere informatie

Invantive 2012 Release 1 (build 44)

Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive 2012 Release 1 (build 44) Invantive Estate Invantive Vision Invantive Control Invantive Producer Invantive Query-programma Invantive Composition Invantive Studio 30 maart 2012 Oplossingen van

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie