ANCIA NL LANCIA YPSILON Instructie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ANCIA. 603.45.408 NL LANCIA YPSILON Instructie"

Transcriptie

1 ANCIA NL LANCIA YPSILON Instructie

2 Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig te laten benutten. Wij raden u aan alle hoofdstukken goed door te lezen voordat u voor de eerste keer met de auto gaat rijden. Dit instructieboekje bevat informatie, tips en aanwijzingen die u zullen helpen de technische kwaliteiten van uw LANCIA volledig te benutten. U zult niet alleen de bijzondere eigenschappen ontdekken van uw LANCIA maar ook belangrijke aanwijzingen vinden voor de verzorging, het onderhoud, de rijveiligheid en het geprogrammeerd onderhoud. Wij raden u aan om de aanwijzingen en tips bij de symbolen onder aan de pagina aandachtig te lezen: veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. In de Service- en garantiehandleiding vindt u naast het schema voor het geprogrammeerd onderhoud: het garantiecertificaat en de bijbehorende voorwaarden een overzicht van de speciale aanvullende service voor cliënten. Wij zijn ervan overtuigd, dat u met behulp van dit instructieboekje spoedig met uw auto vertrouwd zult raken en dat uw nieuwe auto en de ondersteuning van de LANCIA-organisatie u volledig tevreden zullen stellen. Veel leesplezier en goede reis! Hoewel in dit instructieboekje alle uitvoeringen van de LANCIA Ypsilon beschreven worden, dient u zich aan de informatie te houden met betrekking tot de uitrusting, de motoruitvoering en het model van de auto die u gekocht hebt.

3 VEILIG MILIEUBEWUST RIJD Veiligheid en respect voor het milieu zijn de uitgangspunten geweest bij het ontwerpen van de LANCIA Ypsilon. Dankzij deze opvatting kon de LANCIA Ypsilon strenge veiligheidstests het hoofd bieden en goed doorstaan. De LANCIA Ypsilon voldoet aan de strengste eisen in zijn klasse en is al voorbereid op de toekomstige normen. Daarnaast is de LANCIA Ypsilon door het doorlopende onderzoek naar nieuwe en doeltreffende bijdragen aan het behoud van het milieu, een auto die navolging verdient. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met emissiereductiesystemen die bijdragen aan de bescherming van het milieu, waardoor de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen lager is dan de nu geldende normen. Wij herinneren u er bovendien aan dat LANCIA hard heeft gewerkt een zeer ambitieus doel te bereiken: 100% recycling. Als uw LANCIA Ypsilon buiten gebruik wordt gesteld, dan kan deze vrijwel geheel worden gerecycled, omdat voldaan wordt aan de voorwaarden van het F.A.R.E.-project. Dankzij dit project kunnen de Lancia-dealers uw voertuig milieuvriendelijk (en geheel volgens de wettelijke normen) buiten gebruik stellen, als u tot de aanschaf van een nieuwe auto overgaat. Voor de natuur betekent dat een groot voordeel: niets gaat verloren, niets wordt gestort en er zijn minder nieuwe grondstoffen nodig. BESCHERMING VAN HET MILIEU Bij het ontwerp en de productie van de LANCIA Ypsilon is niet alleen rekening gehouden met de traditionele aspecten, zoals prestaties en veiligheid, maar ook is er veel aandacht besteed aan de groeiende problemen met betrekking tot het milieu. De materiaalkeuze en de technische systemen en speciale voorzieningen zijn het resultaat van inspanningen die er op gericht zijn om de vervuiling van het milieu drastisch terug te dringen. Uw auto voldoet dan ook aan de strengste internationale milieunormen.

4 GEBRUIK VAN MILIEUVRIDELIJKE MATERIAL Geen enkel onderdeel van de LANCIA Ypsilon bevat asbest. De vulling van de stoelen en de airconditioning bevatten geen CFK s (chloorfluorkoolwaterstoffen), het gas dat waarschijnlijk de oorzaak is van het gat in de ozonlaag. De kleurstoffen en de corrosiewerende behandeling van de bouten en moeren zijn niet schadelijk voor het milieu; ze bevatten dus geen lucht- en bodemverontreinigend cadmium. EMISSIEREDUCTIESYSTEM (benzinemotoren) Driewegkatalysator Het uitlaatsysteem is voorzien van een katalysator, die bestaat uit edelmetaallegeringen. De katalysator bevindt zich in een roestvast stalen houder die bestand is tegen hoge bedrijfstemperaturen. De katalysator zet onverbrande koolwaterstoffen, koolmonoxide en stikstofoxiden in het uitlaatgas om (ook al zijn deze dankzij het elektronische motormanagementsysteem, slechts in kleine hoeveelheden aanwezig) in niet schadelijke stoffen. Omdat tijdens de werking de katalysator zeer warm wordt, verdient het aanbeveling niet te parkeren boven papier, brandstof, gras, droge bladeren, enz. Lambdasondes De lambdasondes meten de hoeveelheid zuurstof in het uitlaatgas. De door de lambdasondes verzonden signalen worden door de regeleenheid van het motormanagementsysteem gebruikt om het lucht/brandstofmengsel te regelen. Benzinedamp-opvangsysteem Het is onmogelijk, ook bij stilstaande motor, benzinedampen te voorkomen. Daarom vangt dit systeem de dampen in een speciaal actieve-koolfilter. Als de motor draait, worden deze dampen afgezogen en verbrand in de motor.

5 EMISSIEREDUCTIESYSTEM (JTD-motoren) Oxidatiekatalysator De katalysator zet schadelijke bestanddelen in het uitlaatgas (koolmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en roetdeeltjes) om in onschadelijke stoffen, waarmee tevens de rook en de typische dieselgeur verminderd worden. De katalysator bestaat uit een roestvrijstalen huis met daarin een honingraatvormig keramisch binnenwerk. Hierop zit edelmetaal dat voor de katalytische reactie zorgt. Uitlaatgasrecirculatiesysteem (E.G.R.) Dit systeem zorgt voor recirculatie, oftewel hergebruik, van een deel van de uitlaatgassen. Het percentage dat gerecirculeerd wordt, is afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden van de motor. Het systeem beperkt zonodig de uitstoot van stikstofoxiden.

6 ABSOLUUT LEZ! BRANDSTOFTANK Benzinemotoren: tank uitsluitend loodvrije benzine met een minimum octaangetal van 95 RON. JTD-motoren: tank uitsluitend dieselbrandstof voor motorvoertuigen die voldoet aan de Europese specificatie 590. K MOTOR START Benzinemotoren: controleer of de handrem is aangetrokken; zet de versnellingspook in vrij; trap het koppelingspedaal volledig in, maar trap het gaspedaal niet in; draai vervolgens de start-/contactsleutel in stand AVV en laat de sleutel los zodra de motor aanslaat. JTD-motoren: draai de start-/contactsleutel in stand MAR en wacht tot de waarschuwingslampjes Y en m doven; draai de start-/contactsleutel in stand AVV en laat de sleutel los zodra de motor aanslaat. PARKER BOV BRANDBARE MATERIAL Omdat tijdens de werking de katalysator zeer warm wordt, verdient het aanbeveling niet te parkeren boven gras, droge bladeren, dennennaalden of ander licht ontvlambaar materiaal: brandgevaar.

7 BESCHERMING VAN HET MILIEU De auto is uitgerust met een diagnosesysteem dat continu controles uitvoert op de componenten die van invloed zijn op de uitlaatgasemissie, zodat overmatige vervuiling van het milieu wordt voorkomen. ELEKTRISCHE APPARATUUR Als u na aanschaf van uw auto accessoires wilt monteren die stroom verbruiken (waardoor de accu langzaam kan ontladen), dient u contact op te nemen met de Lancia-dealer. Deze kan u de meest geschikte installaties aanraden die de accu niet uitputten. U CODE-card Bewaar de CODE-card op een veilige plaats, maar niet in de auto. Wij raden u aan de elektronische code van de CODE-card altijd bij u te hebben omdat deze onmisbaar is voor het uitvoeren van een noodstart. GEPROGRAMMEERD Bedenk dat een goed onderhoud van de auto de beste manier is om de prestaties en de veiligheid van de auto gedurende langere tijd te garanderen. Daarbij wordt ook het milieu ontzien en blijven de exploitatiekosten laag. IN HET INSTRUCTIEBOEKJE vindt u informatie, tips en belangrijke waarschuwingen voor het juiste gebruik, veilig rijden en het onderhoud van uw auto. Let vooral op de symbolen " (veiligheid van de inzittenden), # (bescherming van het milieu) en â (conditie van de auto). Als op het multifunctionele display het bericht Zie instructieboekje verschijnt, moet u het hoofdstuk Lampjes en berichten in dit boekje raadplegen.

8 ... 8 INSTRUMTPANEEL... 9 SYMBOL LANCIA CODE DE SLEUTELS START-/CONTACTSLOT INSTRUMT ZITPLAATS HOOFDSTEUN STUURWIEL SPIEGELS KLIMAATREGELING VERWARMING VTILATIE AIRCONDITIONING, HANDBEDID AIRCONDITIONING, AUTOMATISCH BUITVERLICHTING SSOR AUTOMATISCHE KOPLAMP RUIT REINIG REGSSOR CRUISE-CONTROL INTERIEURVERLICHTING INTERIEURUITRUSTING OPDAK PORTIER ELEKTRISCHE RUIT BAGAGERUIMTE MOTORKAP ALLESDRAGERS KOPLAMP ABS ESP ASR EOBD AUTORADIO BOSE HIFI-AUDIOSYSTEEM EXTRA ACCESSOIRES ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING DUAL- DRIVE PARKEERSSOR TANK MET DE LANCIA YPSILON BESCHERMING VAN HET MILIEU START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 7

9 LANCIA De aanwezigheid en de opstelling van de bedieningsorganen, instrumenten en de waarschuwings-/controlelampjes kunnen per uitvoering verschillen. ZORG LAMPJES BERICHT START WEGRIJD 8 L0C0001m 1. Uitstroomopeningen aan de zijkant - 2. Hendel links: bediening buitenverlichting - 3. Airbag bestuurderszijde 4 Hendel rechts: bediening ruitenwissers voor/achter en tripcomputer - 5. Uitstroomopeningen in het midden - 6. Autoradio (indien aanwezig) / Opbergvakje - 7. Instrumentenpaneel - 8. Airbag passagierszijde - 9. Schakelaar voor uitschakeling airbag voor aan passagierszijde Dashboardkastje Bedieningsknoppen verwarming, ventilatie en airconditioning Versnellingshendel Schakelaarpaneel Start-/contactslot Hendel stuurwielverstelling Hendel voor bediening cruise-control (indien aanwezig) Hendel motorkapontgrendeling.

10 INSTRUMTPANEEL A Snelheidsmeter B Brandstofmeter met waarschuwingslampje brandstofreserve C Toerenteller D Multifunctioneel display 0 0 START WEGRIJD L0C0002m LAMPJES BERICHT A Snelheidsmeter B Brandstofmeter met waarschuwingslampje brandstofreserve C Koelvloeistoftemperatuurmeter met waarschuwingslampje voor te hoge koelvloeistoftemperatuur D Toerenteller E Multifunctioneel display 0 0 ZORG L0C0003m 9

11 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG L0C0004m SYMBOL Op of in de nabijheid van enkele onderdelen van uw auto zijn specifiek gekleurde plaatjes aangebracht met daarop symbolen die uw aandacht vragen en die voorzorgsmaatregelen aangeven die u in acht moet nemen als u met het betreffende onderdeel te maken krijgt. Onder de motorkap bevindt zich een plaatje met een korte samenvatting van de symbolen. LANCIA CODE Voor een nog betere bescherming tegen diefstal is de auto uitgerust met een elektronische startblokkering (Lancia CODE). Het systeem schakelt automatisch in als de start-/contactsleutel wordt uitgenomen. In iedere sleutel zit een elektronisch component gemonteerd dat bij het starten van de motor een signaal ontvangt via een speciale antenne die in het start-/contactslot is ingebouwd. Het signaal wordt bij het starten omgezet in een gecodeerd signaal en vervolgens aan de regeleenheid van de Lancia CODE gezonden, die, als de code wordt herkend, het starten van de motor mogelijk maakt. WERKING Als u bij het starten van de motor de sleutel in stand MAR draait, dan stuurt het Lancia CODE-systeem een code naar de regeleenheid van de motor die, als de code wordt herkend, de blokkering van de functies opheft. De code wordt alleen verzonden als de regeleenheid van het Lancia CODE-systeem de door de sleutel verzonden code heeft herkend. Iedere keer als u de contactsleutel in stand STOP zet, schakelt het Lancia CODE-systeem de functies van de elektronische regeleenheid van de motor uit. 10

12 Als bij het starten de code niet wordt herkend, gaat op het instrumentenpaneel het waarschuwingslampje Y branden. In dat geval raden wij u aan de sleutel in stand STOP en vervolgens in stand MAR te draaien; als de motor geblokkeerd blijft, probeer het dan opnieuw met de andere geleverde sleutels. Als de motor nog niet aanslaat, voer dan zelf een noodstart uit (zie het hoofdstuk Noodgevallen ) en wendt u daarna tot de Lancia-dealer. BELANGRIJK Elke sleutel heeft een eigen code die in de regeleenheid van het systeem moet worden opgeslagen. Voor het opslaan van nieuwe sleutels (maximaal acht) moet u zich tot de Lancia-dealer wenden. Als het waarschuwingslampje Y tijdens het rijden gaat branden Als het lampje Y gaat branden, dan betekent dit dat het systeem een zelfdiagnose uitvoert (bijv. bij een vermindering van de spanning). Als u het systeem wilt controleren, moet u de auto stilzetten en de contactsleutel in stand STOP en vervolgens opnieuw in stand MAR draaien: als er geen enkele storing wordt gevonden, gaat het lampje Y niet branden. Als het lampje Y blijft branden, moet de hiervoor beschreven procedure herhaald worden en de contactsleutel langer dan 30 seconden in stand STOP worden gezet. Als de storing blijft bestaan, wendt u dan tot de Lancia-dealer. Als het lampje Y blijft branden, wordt de code niet herkend. In dat geval moet u de sleutel in stand STOP en vervolgens in stand MAR draaien; als de motor geblokkeerd blijft, probeer het dan opnieuw met de andere geleverde sleutels. Als de motor nog niet aanslaat, voer dan zelf een noodstart uit (zie het hoofdstuk Noodgevallen ) en wendt u daarna tot de Lancia-dealer. START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Bij krachtige stoten kunnen de elektronische componenten in de sleutel beschadigd worden. 11

13 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG L0C0026m DE SLEUTELS CODE-CARD Bij de auto worden twee sleutels geleverd en de CODE-card waarop staat aangegeven: de elektronische code A voor het uitvoeren van een noodstart (zie de paragraaf Noodstart in het hoofdstuk Starten en wegrijden ); de mechanische code van de sleutels B, die bij aanvraag van duplicaatsleutels aan de Lancia-dealer moet worden medegedeeld. Wij raden u aan de elektronische code A altijd bij u te hebben omdat deze onmisbaar is voor het uitvoeren van een noodstart. BELANGRIJK Om schade aan de elektronische schakelingen in de sleutels te voorkomen, mogen de sleutels niet aan directe zonnestraling worden blootgesteld. Als de auto wordt verkocht, moeten alle sleutels en de CODE-card overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar. 12

14 MECHANISCHE SLEUTEL De sleutel is uitgerust met een metalen baard A en dient voor: het start-/contactslot; de sloten van de portieren; de sleutelschakelaar voor het uitschakelen van de airbag aan passagierszijde; het dead lock-systeem (indien aanwezig). Knop B dient voor het uitklappen van de metalen baard A. Houd voor het inklappen van de metalen baard in de handgreep knop B ingedrukt en draai de baard in de richting van de pijl tot de baard vastklikt. Laat hierna knop B los. L0C0047m START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Druk knop B alleen in als de sleutel ver genoeg van het lichaam (speciaal de ATTTIE ogen) en van voorwerpen die snel beschadigen (bijvoorbeeld kledingstukken) is verwijderd. Laat de sleutel nooit onbeheerd achter. Hiermee voorkomt u dat iemand (dit geldt in het bijzonder voor kinderen) per ongeluk op de knop drukt. 13

15 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG L0C0048m SLEUTEL MET AFSTANDS De sleutel is uitgerust met een metalen baard A en dient voor: het start-/contactslot; de sloten van de portieren; de sleutelschakelaar voor het uitschakelen van de airbag aan passagierszijde; het dead lock-systeem (indien aanwezig). Knop B dient voor het uitklappen van de metalen baard. Houd voor het inklappen van de metalen baard in de handgreep knop B ingedrukt en draai de baard in de richting van de pijl tot de baard vastklikt. Laat hierna knop B los. Knop Ë dient voor het ontgrendelen van de portieren en de achterklep. Knop ; dient voor het vergrendelen van de portieren en de achterklep. Knop R dient voor het op afstand openen van de achterklep. Lampje C gaat branden als de opdracht naar de ontvanger wordt verzonden. 14 Druk knop B alleen in als de sleutel ver genoeg van het lichaam (speciaal de ATTTIE ogen) en van voorwerpen die snel beschadigen (bijvoorbeeld kledingstukken) is verwijderd. Laat de sleutel nooit onbeheerd achter. Hiermee voorkomt u dat iemand (dit geldt in het bijzonder voor kinderen) per ongeluk op de knop drukt.

16 Als de portieren worden ontgrendeld, gaat de interieurverlichting een vooraf vastgestelde tijd branden. BELANGRIJK De frequentie van de afstandsbediening kan worden gestoord door krachtige radiosignalen van buiten de auto (van mobiele telefoons, van radioamateurs, enz.). Hierdoor kan de werking van de afstandsbediening worden beïnvloed. Portieren en achterklep ontgrendelen Druk kort op knop Ë: ontgrendeling van de portieren en de achterklep, tijdgeschakelde inschakeling interieurverlichting en twee keer knipperen van de richtingaanwijzers. Druk langer dan twee seconden op knop Ë: openen van de ruiten (indien aanwezig). Als na het ontgrendelen van de portieren en de achterklep binnen enkele seconden geen enkel portier noch de achterklep wordt geopend, dan vergrendelt het systeem automatisch de portieren en de achterklep. Als de brandstofnoodschakelaar in werking treedt, worden de portieren en de achterklep automatisch ontgrendeld. In het Instelmenu op het display (zie de paragraaf Multifunctioneel display ) kunt u het systeem zo instellen dat na het indrukken van knop Ë alleen het bestuurdersportier wordt ontgrendeld of alle portieren (indien aanwezig). BELANGRIJK De frequentie van de afstandsbediening kan worden gestoord door krachtige radiosignalen van buiten de auto (van mobiele telefoons, van radioamateurs, enz.). Hierdoor kan de werking van de afstandsbediening worden beïnvloed. L0C0049m START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 15

17 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Portieren en achterklep vergrendelen Druk kort op knop Á: vergrendeling van de portieren en de achterklep, uitschakeling van de interieurverlichting en één keer knipperen van de richtingaanwijzers. Druk langer dan twee seconden op knop Á: sluiten van de ruiten (indien aanwezig). Druk twee keer snel achter elkaar op de knop voor het inschakelen van het dead lock-systeem (zie de paragraaf Dead lock-systeem ) (indien aanwezig). BELANGRIJK De frequentie van de afstandsbediening kan worden gestoord door krachtige radiosignalen van buiten de auto (van mobiele telefoons, van radioamateurs, enz.). Hierdoor kan de werking van de afstandsbediening worden beïnvloed. Achterklep op afstand openen Druk op knop R en houd de knop ingedrukt om op afstand de achterklep te ontgrendelen (openen). Het openen van de achterklep wordt aangegeven door het twee keer knipperen van de richtingaanwijzers; bij het sluiten knipperen de richtingaanwijzers één keer (alleen bij ingeschakeld diefstalalarm). BELANGRIJK De frequentie van de afstandsbediening kan worden gestoord door krachtige radiosignalen van buiten de auto (van mobiele telefoons, van radioamateurs, enz.). Hierdoor kan de werking van de afstandsbediening worden beïnvloed. 16

18 Lampje op bestuurdersportier Als de portieren worden vergrendeld, gaat lampje A ongeveer 3 seconden branden en daarna knipperen (bewakingsfunctie). Als de portieren worden vergrendeld en een of meer portieren en/of de achterklep is/zijn niet goed gesloten, gaan het lampje en de richtingaanwijzers snel knipperen. Batterij vervangen van de sleutel met afstandsbediening Als u de knoppen van de afstandsbediening indrukt en lampje F op de sleutel knippert slechts een keer kort, dan moet de batterij worden vervangen door een nieuw exemplaar dat normaal in de handel verkrijgbaar is. Ga voor het vervangen van de batterij als volgt te werk: druk op knop A en klap de metalen baard B uit; draai met een kleine schroevendraaier de sluiting C; trek de batterijhouder D naar buiten en vervang de batterij E; let daarbij goed op de polariteit; plaats de batterijhouder D in de sleutel en draai de sluiting C. Extra afstandsbedieningen bestellen Het systeem kan max. 8 afstandsbedieningen herkennen. Als u na verloop van tijd een nieuwe afstandsbediening nodig hebt, kunt u zich tot een Lancia-dealer wenden. Neem dan de CODE-card, een identiteitsbewijs en de autopapieren mee. L0C0050m L0C0051m START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Lege batterijen zijn schadelijk voor het milieu. Ze moeten in een daarvoor bestemde chemobox of afvalbak worden gedeponeerd. Ze kunnen ook ingeleverd worden bij de Lancia-dealer. Die zorgt vervolgens voor de afvoer. 17

19 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT L0C0052m DEAD LOCK-SYSTEEM (indien aanwezig) Dit veiligheidssysteem verhindert de werking van: de interne handgrepen van de auto; de drukknoppen A en B voor het ver-/ontgrendelen, op de tunnelconsole bij de handrem. Hierdoor kunnen de portieren niet van binnenuit worden geopend bij een inbraakpoging (bijvoorbeeld bij het inslaan van een ruit). Het biedt dus de best mogelijke bescherming tegen inbraakpogingen. Daarom raden wij u aan om iedere keer als de u de auto verlaat, het systeem in te schakelen. ZORG ATTTIE Als het dead lock-systeem is ingeschakeld, kunnen de portieren op geen enkele wijze van binnenuit worden geopend. Controleer daarom, voordat u de auto verlaat, of er geen personen meer aan boord zijn. ATTTIE Als de batterij van de sleutel met afstandsbediening leeg is, kan het systeem alleen worden ingeschakeld door de metalen baard van de sleutel in het slot van de portieren te steken zoals op de volgende pagina wordt beschreven. 18

20 Inschakeling van het systeem Het systeem schakelt in de volgende gevallen op alle portieren automatisch in: als u de mechanische sleutel A twee keer in de vergrendelstand zet; als u twee keer op knop Á van de sleutel met afstandsbediening drukt. Als het systeem is ingeschakeld, knipperen de richtingaanwijzers 3 keer en knippert het lampje op het portierpaneel aan bestuurderszijde (zie de tabel op de volgende pagina). Het systeem schakelt niet in als een of meerdere portieren niet goed gesloten zijn: zo wordt voorkomen dat een persoon via het geopende portier het interieur van de auto kan betreden en, als het portier vervolgens wordt gesloten, de auto niet meer kan verlaten. Uitschakeling van het systeem Het systeem schakelt in de volgende gevallen automatisch op alle portieren uit: als de portieren worden ontgrendeld; als alleen het bestuurdersportier wordt ontgrendeld; als de start-/contactsleutel in stand MAR wordt gedraaid. L0C0053m START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 19

21 Hieronder worden alle met de sleutel in te schakelen functies samengevat (met en zonder afstandsbediening): Type sleutel Openen Portieren Sluiten Portieren bewakingslampje Openen ruiten (indien aanwezig) Sluiten ruiten (indien aanwezig) Dead lock (indien aanwezig) Mechanische sleutel Sleutel linksom draaien Sleutel rechtsom draaien Langer dan 2 sec. in de ontgrendelstand draaien Langer dan 2 sec. in de ontgrendelstand draaien Sleutel twee keer in de vergrendelstand draaien START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Sleutel met afstandsbediening Knipperen richtingaanwijzers (alleen bij sleutel met afstandsbediening) Sleutel linksom draaien Knop Ë kort indrukken 2 x knipperen Sleutel rechtsom draaien Knop Á kort indrukken 1 x knipperen Langer dan 2 sec. in de ontgrendelstand draaien Knop Ë langer indrukken (> 2 sec.) 2 x knipperen Langer dan 2 seconden in de vergrendelstand draaien Knop Ë langer indrukken (> 2 sec.) 1 x knipperen Sleutel twee keer in de vergrendelstand draaien Knop Á 2 x indrukken 3 x knipperen Lampje bestuurders portier Doven bewakingslampje 3 sec. continu branden en vervolgens knipperen Doven bewakingslampje Knipperen bewakingslampje Twee keer knipperen en vervolgens knipperen bewa- 20

22 kingslampjes START WEGRIJD ZORG LAMPJES BERICHT L0C0054m ATTTIE ATTTIE Openen achterklep ATTTIE 21

23 Knop R langer indrukken (> 2 sec.) 0 2 x knipperen START WEGRIJD LAMPJES BERICHT L0C0010m Knipperen bewakingslampje ZORG L0C0011m 22 L0C0012m

24 PLANCIA E COMANDI SICUREZZA AVVIAMTO E GUIDA SPIE E MESSAGGI IN EMERGZA MANUTZIONE E CURA DATI TECNICI INDICE ALFABETICO START-/CONTACTSLOT De sleutel kan in 3 standen worden gedraaid: STOP: motor uit, sleutel uitneembaar en stuurslot ingeschakeld. Enkele elektrische installaties werken (bijv. autoradio, elektrische ruitbediening). MAR: contact aan. Alle elektrische installaties werken. AVV: starten van de motor. Het contactslot is voorzien van een herstartbeveiliging. Als de motor bij de eerste poging niet aanslaat, moet u de sleutel terugdraaien in stand F0C0001m STOP en nogmaals starten. STUURSLOT Inschakelen Zet de sleutel in stand STOP, trek de sleutel uit het start-/contactslot en draai het stuur totdat het vergrendelt. Uitschakelen Draai het stuur iets heen en weer, terwijl u de sleutel in stand MAR draait. Als het start-/contactslot is geforceerd (bijv. bij een poging tot diefstal) moet u, voordat u weer met de auto gaat rijden, de werking van het slot laten controleren bij de Lancia-dealer. L0C0011m L0C0190m START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 23

25 PLANCIA E COMANDI SICUREZZA Neem altijd de sleutel uit het contactslot als de auto wordt verlaten, om onvoorzichtig gebruik van de bedieningsknoppen te voorkomen. Vergeet niet de handrem aan te trekken en schakel de eerste versnelling in bij een helling omhoog of de achteruit bij een helling omlaag. Laat kinderen nooit alleen in de auto achter. AVVIAMTO E GUIDA F0C0001m INDICE ALFABETICO DATI TECNICI MANUTZIONE E CURA IN EMERGZA SPIE E MESSAGGI 24

26 Verwijder de sleutel nooit als de auto nog in beweging is. Bij de eerste stuuruitslag blokkeert het stuur automatisch. Dit geldt altijd, ook als de auto gesleept wordt. PLANCIA E COMANDI INDICE ALFABETICO DATI TECNICI MANUTZIONE E CURA IN EMERGZA SPIE E MESSAGGI AVVIAMTO E GUIDA SICUREZZA 25

27 PLANCIA E COMANDI SICUREZZA AVVIAMTO E GUIDA SPIE E MESSAGGI IN EMERGZA MANUTZIONE E CURA DATI TECNICI INDICE ALFABETICO F0C0001m INSTRUMT TOERTELLER BELANGRIJK De regeleenheid van de elektronische inspuiting blokkeert tijdelijk de toevoer van brandstof als de motor met te hoge toerentallen draait, waardoor het motorvermogen zal afnemen. Bij stationair draaiende motor kan de toerenteller een geleidelijke of plotselinge toerentalstijging aangeven afhankelijk van de omstandigheden. Dit is een normaal verschijnsel en kan voorkomen als bijvoorbeeld de airconditioning of de aanjager wordt ingeschakeld. In deze gevallen dient een geleidelijke verandering van het toerental voor het behoud van de acculading. BRANDSTOFMETER De brandstofmeter geeft het aantal liters brandstof aan dat in de tank aanwezig is. Het waarschuwingslampje van de reservebrandstof K gaat branden als er nog 6 liter brandstof in de tank aanwezig is. Rijd niet met een bijna lege tank: door een onregelmatige brandstoftoevoer kan de katalysator beschadigen. BELANGRIJK Als de wijzernaald op de indicatie O staat en het waarschuwingslampje K knippert, dan is er een storing in het systeem. Wendt u in dit geval tot de Lancia-dealer om het systeem te laten controleren. 26

28 KOELVLOEISTOFTEMPERATUURMETER (indien aanwezig) Als het waarschuwingslampje u gaat branden, dan is koelvloeistoftemperatuur te hoog; zet in dat geval de motor uit en wendt u tot de Lancia-dealer. De wijzer geeft de temperatuur aan van de motorkoelvloeistof, zodra de koelvloeistoftemperatuur hoger wordt dan ongeveer 50 C. Onder normale omstandigheden kan de wijzernaald op verschillende posities in het bereik staan, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden van de auto. SNELHEIDSMETER Deze geeft de snelheid van de auto weer. SICUREZZA AVVIAMTO E GUIDA SPIE E MESSAGGI INDICE ALFABETICO DATI TECNICI MANUTZIONE E CURA IN EMERGZA PLANCIA E COMANDI 27

29 PLANCIA E COMANDI Als de wijzernaald in het rode gebied komt, zet dan onmiddellijk de motor uit en wendt u tot de Lancia-dealer. INDICE ALFABETICO DATI TECNICI AVVIAMTO E GUIDA MANUTZIONE E CURA IN EMERGZA SPIE E MESSAGGI SICUREZZA F0C0001m 28

30 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 24 L0C0055m L0C0027m SKNOPP Om gebruik te maken van de informatie die het Multifunctionele display kan leveren, dient u bekend te zijn met de bedieningsknoppen. Wij raden u aan, voordat u een handeling uitvoert, dit hoofdstuk helemaal door te lezen. Toetsen + en Om de menuschermen en de opties omhoog/omlaag te doorlopen of om de weergegeven waarde te verhogen, te verlagen of in te stellen en (met ingeschakelde buitenverlichting) om de lichtsterkte te regelen (indien ingedrukt als het Instelmenu niet actief is). Toets MODE Korter dan 2 seconden indrukken (impuls), aangegeven met b in de volgende beschrijvingen, om de keuze te bevestigen en/of naar het scherm van het hoofdmenu (bij hetzelfde onderdeel) te gaan of het menu te openen. Langer dan 2 seconden indrukken, aangegeven met c in de volgende beschrijvingen, om de keuze te bevestigen en een instelmenu te verlaten. Toets TRIP Korter dan 2 seconden indrukken (impuls), aangegeven met h in de volgende beschrijvingen, om de verschillende schermen van de Trip computer te doorlopen. Langer dan 2 seconden indrukken, aangegeven met i in de volgende beschrijvingen, om de informatie van de Trip computer op nul te zetten (reset) voor een nieuwe rit.

31 MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY Het Multifunctionele display kan alle nuttige en noodzakelijke informatie tijdens de rit weergeven: INFORMATIE OP HET STANDAARDSCHERM Kilometerteller totaal H. Klokje E. Buitentemperatuur C (indien aanwezig). Datum A. Bij uitgenomen contactsleutel wordt alleen het klokje weergegeven; bij het openen van een voorportier wordt het display verlicht en wordt ook de kilometerteller totaal weergegeven. INFORMATIE OVER DE AUTO Afstand tot volgende servicebeurt F. Informatie Trip computer. Lichtsterkteregeling. Weergave van storingen, waarschuwingen en ingeschakelde functies. Weergave city-functie (indien ingeschakeld) D. Weergave koplampafstelling (alleen als het dimlicht is ingeschakeld) G. Symbool voor mogelijke ijsvorming op de weg B. L0C1158i START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 25

32 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Er is ook een menu aanwezig waarin met de bedieningsknoppen (zie Bedieningsknoppen op de vorige pagina s) de volgende instellingen kunnen worden uitgevoerd: INSTELMU Het aantal menu-onderdelen is afhankelijk van de uitvoering van de auto. Als de auto in beweging is, kan alleen toegang worden verkregen tot de onderdelen Snelheidslimiet en Gevoeligheid schemersensor instellen automatische koplampen. Met het Instelmenu kunnen met de bedieningsknoppen (zie Bedieningsknoppen op de vorige pagina s) de volgende instellingen worden uitgevoerd: SNELHEIDSLIMIET GEVOELIGHEID SCHEMERSSOR INSTELL AUTOMATISCH KOPLAMP (indien aanwezig) TRIP B REG. KLOK WEERGV. KLOK DATUM INSTELL ACHTERKLEP ONAFHANKELIJK ONT- GRDEL BESTUURDERSPORTIER ONTGRDEL CTRALE PORTIERVERGRDELING BIJ RIJDDE AUTO EHEID AFSTAND EHEID VERBRUIK EHEID TEMPERATUUR TAAL INSTELL VOLUMEREGELING WAARSCHUWINGS- ZOEMER VOLUMEREGELING TOETS GEPROGRAMMEERD MU VERLAT 26

33 STARTCONTROLE Als u de contactsleutel in stand MAR draait, verschijnt op het multifunctionele display het bericht Check bezig : de fase waarin een diagnose wordt uitgevoerd van alle elektronische systemen in de auto is begonnen; deze fase duurt enkele seconden. Als tijdens deze fase geen storing wordt gevonden en de motor is gestart, dan verschijnt het bericht Check ok. Als op het display een storing wordt weergegeven, zie dan de paragraaf Lampjes en berichten. Als op het display een storing wordt weergegeven, zie dan de paragraaf Lampjes en berichten. START WEGRIJD Motor gestart? JA LAMPJES BERICHT of Het onderhoudsschema voorziet elke km (of elke mijl) of ieder jaar in een servicebeurt; deze weergave verschijnt automatisch, als de sleutel in stand MAR staat, vanaf km (of mijl) of 30 dagen voor de servicebeurt. De weergave wordt elke 200 km (of elke 124 mijl) of om de drie dagen weergegeven. Onder de 200 km wordt de weergave met kleinere intervallen weergegeven. De weergave is afhankelijk van de ingestelde eenheid in kilometers of mijlen. Als u dicht bij de volgende servicebeurt bent en u de contactsleutel in stand MAR draait, verschijnt op het display het opschrift Service gevolgd door het aantal kilometers/mijlen of dagen dat resteert tot de volgende servicebeurt. De informatie van het Geprogrammeerd onderhoud wordt aangegeven in kilometers (km) of mijlen (mijl) of dagen (dd), afhankelijk van de eerstvolgende servicebeurt. Wendt u tot de Lancia-dealer voor het uitvoeren van de werkzaamheden van het Onderhoudsschema of van het Jaarlijks inspectieschema, en voor het op nul zetten van deze weergave (reset). NEE Geen storingen aanwezig Weergave standaardscherm ZORG 27

34 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG BESCHRIJVING VAN HET MU Het menu bestaat uit een aantal functies dat cyclisch wordt weergegeven. De functies kunnen met de toetsen + en worden gekozen, waarna u keuzemogelijkheden kunt selecteren of instellingen kunt uitvoeren (zie de voorbeelden Taal en Instel. datum in onderstaand schema); zie voor meer informatie Toegang tot menuscherm op de volgende pagina s. English Italiano b Français Portuges Bijvoorbeeld: Deutsch Español SERVICE VOL. TOETS VOL. ZOEMER TAAL MU VERLAT EHEID TEMP SNELH. LIM. VERBRUIK SCHEMERSSOR EHEID AFST. TRIP B Bijvoorbeeld: Jaar REG. KLOK WEERG. KLOK. INSTELL DATUM ACHTERKLEP ONAFH. ONTG. BEST. PORT. VERG. PORT. Dag Maand b 28

35 TOEGANG TOT MUSCHERM Na de Startcontrole kunt u toegang krijgen tot het menuscherm door knop b in te drukken. Druk op toets + of om in het menu te navigeren. BELANGRIJK Als gedurende 60 seconden geen enkele handeling wordt uitgevoerd, dan wordt automatisch het menu verlaten en het vorige scherm weergegeven. In dat geval wordt de laatst gekozen instelling die niet bevestigd is (met knop b ) niet opgeslagen. De handeling moet dus opnieuw worden uitgevoerd (dit geldt ook wanneer het instelmenu wordt verlaten door het indrukken van knop c ). Als de auto in beweging is, kan alleen toegang worden verkregen tot een beperkt menu (instellen van Snelheidslimiet en Gevoeligheid schemersensor instellen ). Als de auto stilstaat, kan toegang worden verkregen tot het uitgebreide menu. In het volgende schema worden de beschreven mogelijkheden weergegeven. START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 29

36 Zie Startcontrole NEE START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG Voorbeeld van standaardscherm b Rijdt auto? JA SNELH. LIM. SCHEMERSSOR MU VERLAT Beperkt menuscherm SNELH. LIM. SCHEMERSSOR TRIP B REG. KLOK WEERG. KLOK INSTELL DATUM ACHTERKLEP ONAFH. ONTG. BEST. PORT. VERG. PORT. EHEID AFST. VERBRUIK EHEID TEMP. TAAL VOL. ZOEMER VOL. TOETS SERVICE. MU VERLAT Uitgebreid menuscherm 30

37 SNELHEIDSLIMIET (SNELH. LIM.) Met deze functie kan de snelheidslimiet van de auto worden ingesteld. Als deze snelheid wordt overschreden, klinkt er een akoestisch signaal, gaat het waarschuwingslampje è branden en verschijnt er een bericht op het display (zie het hoofdstuk Lampjes en berichten ). De snelheidslimiet kan als volgt worden ingesteld: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm + Menuscherm Terug naar menuscherm c b + c Met toets + of kan worden in- of uitgeschakeld ON/OFF. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar vorig scherm, bijv.: Terug naar menuscherm START WEGRIJD LAMPJES BERICHT b b c Met de toetsen + en/of kunt u de gewenste snelheid instellen. Tijdens het instellen knippert de waarde op het display. De waarde kan worden ingesteld tussen 30 en 250 km/h of tussen 20 en 155 mph, afhankelijk van de ingestelde eenheid (zie de paragraaf Eenheid afstand hierna). Elke keer als u toets +/ indrukt (impuls), wordt de waarde een eenheid verhoogd of verlaagd. Als u toets +/ ingedrukt houdt, lopen de cijfers automatisch snel door of terug. Als u dichtbij de juiste waarde bent, laat u de toets los en stelt u de exacte waarde in door de toets telkens in te drukken en los te laten. c b ZORG 31

38 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT GEVOELIGHEID SCHEMERSSOR INSTELL AUTOMATISCH KOPLAMP (SCHEMERS- SOR) (indien aanwezig) Met deze functie kan de gevoeligheid van de schemersensor worden ingesteld op 3 niveaus (niveau 1 = minimum niveau, niveau 2 = gemiddeld niveau, niveau 3 = maximum niveau); hoe hoger de gevoeligheid, hoe minder buitenlicht er nodig is om de verlichting in te schakelen. Deze functie kan ook tijdens het rijden worden ingesteld. Ga voor de gewenste instelling als volgt te werk: + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm c b c Terug naar vorig scherm, bijv.: ZORG + Regel met toets + of de gevoeligheid van de schemersensor. De geselecteerde instelling knippert. b c Terug naar menuscherm 32

39 TRIP B (TRIP B) Met deze optie kan de weergave van de functie Trip B (dagteller) worden ingeschakeld (ON) of uitgeschakeld (OFF). Hiermee wordt informatie gegeven over een deeltraject : Afgelegde afstand B, Verbruik B, Gem. snelheid B en Rijtijd B. Zie voor meer informatie General trip - Trip B. + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm Terug naar menuscherm c b + c met toets + of kan worden in- of uitgeschakeld ON/OFF. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG b c c b 33

40 KLOK INSTELL (REG. KLOK) Ga voor het instellen van de tijd (uren - minuten) als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv.: Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT + Menuscherm c b ZORG + c b Elke keer als u toets + of wordt de waarde een eenheid verhoogd of verlaagd. Als u toets +/ ingedrukt houdt, lopen de cijfers automatisch snel door of terug. Als u dichtbij de juiste waarde bent, laat u de toets los en stelt u de exacte waarde in door de toets telkens in te drukken en los te laten. + c b c Terug naar menuscherm 34

41 WEERGAVE KLOK (WEERG. KLOK) Met deze functie kan de tijd worden weergegeven in 12 of 24 uur. Ga voor het instellen als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv: + c b START WEGRIJD Menuscherm c LAMPJES BERICHT Terug naar menuscherm + Kies met toets + of voor 12 of 24 uur. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm ZORG b c c b 35

42 DATUM INSTELL (INSTELL DATUM) Ga voor het instellen van de datum (jaar - maand - dag) als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv.: Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 36 + Menuscherm c b + c b + Elke keer als u toets + of indrukt, wordt de waarde een eenheid verhoogd of verlaagd. Als u toets +/ ingedrukt houdt, lopen de cijfers automatisch snel door of terug. Als u dichtbij de juiste waarde bent, laat u de toets los en stelt u de exacte waarde in door de toets telkens in te drukken en los te laten. c b c b c + Terug naar menuscherm

43 ONAFHANKELIJKE ACHTERKLEPONTGRDELING (ACHTERKLEP ONAFH.) Inschakelen (ON): als het commando voor ontgrendeling van de portieren wordt gegeven, wordt de achterklep niet ontgrendeld. De achterklep kan ontgrendeld worden met de mechanische sleutel of door knopje R op de sleutel met afstandsbediening in te drukken. Uitschakelen (OFF): de achterklep wordt gelijktijdig met de portieren ontgrendeld. Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD + Menuscherm c b LAMPJES BERICHT Terug naar menuscherm + c Met toets + of kan worden in- of uitgeschakeld ON/OFF. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm ZORG b c c b 37

44 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG ONTGRDELING BESTUURDERSPORTIER (ONTGR. BEST. PORT.) De volgende functie: Inschakelen (ON): ontgrendeling van alleen het bestuurdersportier met de afstandsbediening - uitschakelen (OFF): gelijktijdige ontgrendeling van alle portieren met de afstandsbediening + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm Terug naar menuscherm c b + c Met toets+ of kan worden in- of uitgeschakeld ON/OFF. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar vorig scherm, bijv: Terug naar menuscherm b c c b 38

45 CTRALE PORTIERVERGRDELING BIJ RIJDDE AUTO (VERGR. PORT.) De volgende functie: Inschakelen (ON): automatische vergrendeling van de portieren als de auto harder rijdt dan 20 km/h Uitschakelen (OFF): geen automatische vergrendeling van de portieren als de auto harder rijdt dan 20 km/h + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm c b Terug naar menuscherm START WEGRIJD LAMPJES BERICHT Terug naar menuscherm + Met toets + of kan worden in- of uitgeschakeld ON/OFF. De geselecteerde instelling knippert. c Terug naar vorig scherm, bijv: ZORG b c c b 39

46 EHEID AFSTAND (EHEID AFST.) Op het display kunnen de eenheden van de informatie worden ingesteld (km of mijl). Ga voor het kiezen van de eenheden als volgt te werk: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm c b c Terug naar vorig scherm, bijv: ZORG Terug naar menuscherm + Stel met toets + of de gewenste eenheid in (km of mijl). De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm b c c b 40

47 EHEID VERBRUIK (VERBRUIK) Met deze functie kan de eenheid van het brandstofverbruik worden ingesteld (km/l, l/100 km of mpg). Deze eenheid is gekoppeld aan de geselecteerde eenheid voor de afstand (km of mijl, zie de vorige paragraaf Eenheid afstand ). Ga voor het instellen als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Als u km hebt ingesteld Terug naar menuscherm + + Menuscherm c b c Stel met toets + of de eenheid van het brandstofverbruik in, km/l of l/100km. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG b c c b Als u mijl hebt ingesteld b c 41

48 EHEID TEMPERATUUR (EHEID TEMP.) Ga voor het instellen van de temperatuureenheid ( C of F) als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar menuscherm START WEGRIJD + Menuscherm c b LAMPJES BERICHT c Terug naar menuscherm + Stel met toets + of de gewenste temperatuureenheid in ( C of F). De geselecteerde instelling knippert. Terug naar vorig scherm, bijv: ZORG b c c b 42 BELANGRIJK De op het display van het instrumentenpaneel ingestelde temperatuureenheid ( C of F) wordt ook weergegeven op het display van de airconditioning met gescheiden temperatuurregeling.

49 TAAL INSTELL (TAAL) De mededelingen op het display kunnen in verschillende talen worden weergegeven (Italiaans, Engels, Duits, Portugees, Spaans, Frans). Ga voor het instellen van de taal als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm + Menuscherm c b c Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT + ZORG + + b Terug naar menuscherm 43

50 START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG VOLUMEREGELING WAARSCHUWINGSZOEMER (VOL. ZOEMER) Het volume van het geluidssignaal (zoemer) dat klinkt als er een storing wordt gevonden, kan ingesteld worden op 8 niveaus. Het geluidssignaal kan worden ingesteld maar niet worden uitgeschakeld. Ga voor het instellen als volgt te werk: + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm Terug naar menuscherm c b + c Stel met toets + of het volume van het geluidssignaal (zoemer) in. De geselecteerde instelling knippert. bijv.: Terug naar menuscherm Terug naar vorig scherm, b c c b 44

51 VOLUMEREGELING TOETS (VOL. TOETS) Het geluidssignaal dat klinkt bij het indrukken van enkele toetsen (a, +, ), kan worden ingesteld op 8 niveaus. Het geluidssignaal kan worden ingesteld en uitgeschakeld. Ga voor het instellen als volgt te werk: + Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Menuscherm Terug naar menuscherm c b + c Stel met toets + of het volume van het geluidssignaal (roger-beep) in. De geselecteerde instelling knippert. Terug naar menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG b c c b 45

52 GEPROGRAMMEERD (SERV.) Met de functie Service kan worden weergegeven hoeveel kilometer of dagen nog resteren voordat een servicebeurt moet plaatsvinden. Ga voor het raadplegen van deze aanwijzingen als volgt te werk: Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD + c b of LAMPJES BERICHT Menuscherm Terug naar vorig scherm, bijv: c + Kies met toets + of de gewenste weergave, km/dagen of mijlen/dagen afhankelijk van de ingestelde eenheid. c Terug naar menuscherm ZORG Terug naar menuscherm 46 b c c b vervolg op volgende pagina

53 c b Terug naar menuscherm c b Terug naar vorig scherm, bijv.: START WEGRIJD LAMPJES BERICHT Terug naar menuscherm ZORG Het Onderhoudsschema voorziet elke km (of elke mijl) of ieder jaar in een servicebeurt; deze weergave verschijnt automatisch als de sleutel in stand MAR staat, vanaf km (of mijl) of 30 dagen vóór de servicebeurt. Deze informatie wordt elke 200 km (of elke 124 mijl) of om de 3 dagen opnieuw weergegeven. Als u dicht bij de volgende servicebeurt bent en u de sleutel in stand MAR draait, verschijnt op het display de mededeling Service gevolgd door het aantal kilometers of dagen dat resteert tot de volgende servicebeurt. De informatie van het Geprogrammeerd onderhoud wordt aangegeven in kilometers (km) of mijlen (mijl) of dagen, afhankelijk van de eerstvolgende servicebeurt. Wendt u tot de Lancia-dealer voor het uitvoeren van de werkzaamheden van het Onderhoudsschema of van het Jaarlijks inspectieschema, en voor het op nul zetten van de weergave (reset). 47

54 MU VERLAT Laatste functie waarmee de instellingen uit het weergegeven startmenu worden afgesloten. START WEGRIJD Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm + Menuscherm b Terug naar vorig scherm, bijv.: LAMPJES BERICHT Met toets kunt u terugkeren naar Snelh. lim. (eerste onderdeel van het menu). ZORG 48

55 TRIP COMPUTER Met de functie Trip computer kan op het multifunctionele display informatie worden weergegeven over de werking van de auto. Deze functie bestaat uit General trip, dat betrekking heeft op de hele rit van de auto, en Trip B, dat betrekking heeft op een deeltraject. Deze laatste functie vormt een onderdeel (zoals is afgebeeld in de volgende grafiek) van het totale traject van de auto. Beide functies kunnen op nul worden gezet. Met General trip wordt informatie over Actieradius, Afgelegde afstand, Gemiddeld verbruik, Huidig verbruik, Gemiddelde snelheid en Rijtijd gegeven. Met Trip B wordt informatie over Afgelegde afstand B, Gemiddeld verbruik B, Gemiddelde snelheid B en Rijtijd B gegeven. De functie Trip B kan worden uitgeschakeld. Procedure voor het begin van een rit (reset) Als een rit gecontroleerd moet worden m.b.v. General trip, dan moet u vooraf, als de contactsleutel in stand MAR staat, op toets TRIP drukken op de rechter hendel aan het stuur volgens methode i Bedieningsknoppen ). (zie Reset GERAL TRIP Einde rit - Begin nieuwe rit Reset TRIP B Einde deeltraject Begin nieuw deeltraject TRIP B Reset TRIP B Einde deeltraject Begin nieuw deeltraject GERAL TRIP TRIP B Reset TRIP B Reset GERAL TRIP Einde rit - Begin nieuwe rit TRIP B Reset TRIP B Einde deeltraject Begin nieuw deeltraject Als u het systeem op nul zet (door het indrukken van de toets volgens methode i) terwijl het scherm van General trip wordt weergegeven, dan worden ook de gegevens van Trip B op nul gezet. Als u het systeem op nul zet (door het indrukken van de toets volgens methode i) terwijl het scherm van Trip B wordt weergegeven, dan worden alleen de gegevens van Trip B op nul gezet. BELANGRIJK De gegevens Actieradius en Huidig verbruik kunnen niet op nul worden gezet. Einde deeltraject Begin nieuw deeltraject START WEGRIJD LAMPJES BERICHT ZORG 49

56 De informatie van de Trip computer wordt in volgorde weergegeven (zie het afgebeelde schema). START WEGRIJD Zie Startcontrole en Toegang tot menuscherm Vorig scherm, bijv.: h h h h (*) (*) (*) LAMPJES BERICHT h h h vervolg op volgende pagina ZORG (*) (*) (*) 50 i = Reset general trip en Trip B behalve Actieradius en Huidig verbruik (zie de paragraaf Reset general trip ) (*) De twee schermen van ieder onderdeel van de trip computer worden afwisselend (drie keer) weergegeven. Daarna blijft het tweede scherm vast weergegeven.

57 Trip B AAN? NEE Terug naar standaardscherm JA h h h h (*) (*) (*) (*) LAMPJES BERICHT START WEGRIJD ZORG i = Alleen reset Trip B (zie de paragraaf Reset trip B ) 51

58 Na het op nul zetten van Trip door op de toets te drukken volgens methode i, verschijnen op het display de volgende functies: Reset GERAL TRIP = Reset General trip en Trip B i (behalve Actieradius en Huidig verbruik ) LAMPJES BERICHT START WEGRIJD ZORG Reset TRIP B i = Alleen reset Trip B 52

59 Actieradius = geeft het aantal kilometers (mijlen) aan dat nog gereden kan worden met de brandstof in de brandstoftank, waarbij er van uit wordt gegaan dat het rijgedrag niet verandert. Op het display verschijnt de indicatie als: de actieradius kleiner is dan 50 km en de hoeveelheid brandstof in de tank minder is dan 4 liter; op het display verschijnt het bericht Attentie, actieradius beperkt (het bericht verschijnt ook als de TRIP COMPUTER niet actief is) de auto langer dan 5 minuten stilstaat met stationair draaiende motor. Afgelegde afstand = geeft het aantal afgelegde kilometers aan vanaf het begin van de nieuwe rit (*). Gemiddeld verbruik = geeft het gemiddelde brandstofverbruik aan vanaf het begin van een nieuwe rit (*) in l/km of in l/100km of mpg. Huidig verbruik = geeft ongeveer iedere 5 seconden het brandstofverbruik aan. Als de auto stilstaat met stationair draaiende motor, verschijnt op het display de indicatie Gemiddelde snelheid = geeft de gemiddelde snelheid van de auto aan op basis van de tijd die afgelegd is vanaf het begin van de nieuwe rit (*). Rijtijd = tijd die verstreken is vanaf het begin van de nieuwe rit (*). (*) Nieuwe rit = als een reset is uitgevoerd: handmatig door de gebruiker d.m.v. het indrukken van de betreffende toets (zie de paragraaf Bedieningsknoppen ) automatisch wanneer de Afgelegde afstand de waarde 9.999,9 km bereikt of wanneer de Rijtijd de waarde 99:59 (99 uur en 59 minuten) bereikt als de accu losgekoppeld is geweest. START WEGRIJD LAMPJES BERICHT BELANGRIJK Als er geen informatie is, verschijnt bij alle functies van de TRIP COMPU- TER de indicatie in plaats van de waarde. Wanneer de normale werking weer hersteld is, worden de waarden van de functies weer op normale wijze weergegeven. De waarden die voor de storing werden weergegeven worden niet op nul gezet en er wordt geen nieuwe rit (*) begonnen. ZORG 53

FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

ANCIA. 603.45.899 NL LANCIA MUSA Instructie

ANCIA. 603.45.899 NL LANCIA MUSA Instructie ANCIA 603.45.899 NL LANCIA MUSA Instructie Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van

Nadere informatie

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting - 2 Instrumentenpaneel - 3 Rechter hendel: bediening ruitenwissers, achterruitwisser, trip computer

Nadere informatie

FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Stilo. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

603.81.234NL Instructieboekje

603.81.234NL Instructieboekje 603.81.234NL Instructieboekje Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig

Nadere informatie

F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R U C T I E B O E K

F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R U C T I E B O E K F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S Raadpleeg voor een uitvoerige beschrijving en meer informatie, of in noodgevallen, het instructieboek. DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T D U C A T O G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Ducato. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Ducato. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

ANCIA NL LANCIA YPSILON Instructie

ANCIA NL LANCIA YPSILON Instructie ANCIA 603.81.117 NL LANCIA YPSILON Instructie Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

FIAT STILO NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT STILO NL INSTRUCTIEBOEK FIAT STILO 603.45.911 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Stilo. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T P U N T O 530.02.037 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

Wij raden u aan de waarschuwingen en tips aandachtig te lezen die worden voorafgegaan door de symbolen:

Wij raden u aan de waarschuwingen en tips aandachtig te lezen die worden voorafgegaan door de symbolen: F I A T B R A V O 603.81.708 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Bravo. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Panda. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

F I A T C R O M A I N S T R U C T I E B O E K J E

F I A T C R O M A I N S T R U C T I E B O E K J E F I A T C R O M A 603.81.273 I N S T R U C T I E B O E K J E Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Croma. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA Geachte klant, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa Spider is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo

Nadere informatie

F I A T F I O R I N O NL I N S T R U C T I E B O E K J E

F I A T F I O R I N O NL I N S T R U C T I E B O E K J E F I A T F I O R I N O 603.81.260 NL I N S T R U C T I E B O E K J E Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Fiorino. Wij hebben dit boekje

Nadere informatie

FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Croma. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T P U N T O G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

FIAT DUCATO NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT DUCATO NL INSTRUCTIEBOEK FIAT DUCATO 603.81.088 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Ducato. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

F I A T B R A V O 603.81.207 NL i n s t r u c t i e b o e k j e

F I A T B R A V O 603.81.207 NL i n s t r u c t i e b o e k j e F I A T B R A V O 603.81.207 NL i n s t r u c t i e b o e k j e Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Bravo. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

F I A T D O B L Ó NL I N S T R U C T I E B O E K

F I A T D O B L Ó NL I N S T R U C T I E B O E K F I A T D O B L Ó 530.02.166 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Doblò. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA STRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA 159 Geachte klant, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo heeft gekozen. Uw Alfa 159 is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T 5 0 0 603.81.189 I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk onderdeel

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 530.02.160

F I A T 5 0 0 530.02.160 F I A T 5 0 0 530.02.160 I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boek samengesteld zodat u elk onderdeel

Nadere informatie

FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Doblò. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

NL ESP-Systeem

NL ESP-Systeem 603.83.515 NL ESP-Systeem ESP-SYSTEEM (Electronic Stability Program) Dit systeem bewaakt de stabiliteit van de auto als de wielen hun grip verliezen, waardoor de auto beter op koers blijft. De werking

Nadere informatie

FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, H artelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Multipla. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA 156 Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Zoals iedere Alfa Romeo is uw Alfa 156 ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

F I A T Q U B O 530.02.004 NL I N S T R U C T I E B O E K

F I A T Q U B O 530.02.004 NL I N S T R U C T I E B O E K F I A T Q U B O 530.02.004 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat QUBO. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 604.31.439 NL ALFA Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa Spider is ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier te garanderen. Dit instructieboekje

Nadere informatie

G R A N D E P U N T O A B A R T H NL I N S T R U C T I E B O E K J E

G R A N D E P U N T O A B A R T H NL I N S T R U C T I E B O E K J E G R A N D E P U N T O A B A R T H 603.81.267 NL I N S T R U C T I E B O E K J E Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Abarth hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Grande Punto Abarth.

Nadere informatie

ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK

ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK Veilig en milieubewust rijden... 2 Signalen voor een correct gebruik van de auto... 6 Symbolen... 7 Inhoud... 11 WEGWIJS IN UW AUTO... 12 Lancia CODE...

Nadere informatie

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33.

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33. Instrumenten verklikkerlichten De verklikkerlichten die hier staan vermeld, zijn niet in alle auto s aanwezig. Deze beschrijving geldt voor alle instrumentenuitvoeringen. X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht

Nadere informatie

FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat SCUDO. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Instructieboekje. Owner s handbook

COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Instructieboekje. Owner s handbook COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1 FordKa Instructieboekje Owner s handbook Feel the difference K10468_Service_Portfolio_090508.1 1 09.05.2008 15:52:47 Uhr 001-025 Ford KA NL 22-07-2008 9:45 Pagina

Nadere informatie

Cop Alfa Giulietta NL:Alfa 159 cop. LUM ITA :10 Pagina 1 NEDERLANDS INSTRUCTIEBOEKJE Alfa Services

Cop Alfa Giulietta NL:Alfa 159 cop. LUM ITA :10 Pagina 1 NEDERLANDS INSTRUCTIEBOEKJE Alfa Services INSTRUCTIEBOEKJE Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig te

Nadere informatie

FIAT STRADA NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT STRADA NL INSTRUCTIEBOEK FIAT STRADA 603.50.926 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Strada. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 530.05.007 NL ALFA Geachte klant, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa Brera is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EN. PROJECTION ALARM CLOCK INSTRUCTION MANUAL DE. PROJEKTIONSWECKER

GEBRUIKSAANWIJZING EN. PROJECTION ALARM CLOCK INSTRUCTION MANUAL DE. PROJEKTIONSWECKER PRC 280 NL. PROJECTIE WEKKER EN. PROJECTION ALARM CLOCK DE. PROJEKTIONSWECKER FR. RÉVEILLE PROJECTION GEBRUIKSAANWIJZING INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING Wij feliciteren

Nadere informatie

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Inleiding Het Car Access System (CAS) regelt de toegangsmogelijkheden tot de auto.ne De CASregeleenheid

Nadere informatie

FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK WEGWIJS IN UW AUTO Fiat-CODE... 7 Diefstalalarm... 12 Start-/contactslot... 14 Portieren... 14 Kinderveiligheidsslot... 19 Zitplaatsen voor... 20 Zitplaatsen achter...

Nadere informatie

Instructieboek NL

Instructieboek NL Instructieboek 603.81.451 NL Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig

Nadere informatie

PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 quick guide

PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! VOLVO V70 & XC70 quick guide VOLVO V70 & XC70 quick guide PROFICIAT MET UW NIEUWE VOLVO! Het ontdekken van een nieuwe auto is een spannende bezigheid. Neem deze beknopte handleiding door om nog meer plezier te beleven aan uw nieuwe

Nadere informatie

VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA. Rijschool van Zuylen

VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA. Rijschool van Zuylen VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA OPENEN MOTORKAP Motorkap in gesloten toestand OPENEN MOTORKAP Trek de hendel naar achteren en de motorkap is ontgrendeld. OPENEN MOTORKAP In het midden van de motorkap, net

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

WAAROM KIEZEN VOOR ORIGINELE ONDERDELEN

WAAROM KIEZEN VOOR ORIGINELE ONDERDELEN F I A T P A N D A G E B R U I K E N O N D E R H O U D WAAROM KIEZEN VOOR ORIGINELE ONDERDELEN Wij, die uw auto hebben bedacht, ontworpen en gebouwd, kennen daarvan werkelijk elk detail en onderdeel. In

Nadere informatie

NEDERLANDS INSTRUCTIEBOEKJE. Alfa Services

NEDERLANDS INSTRUCTIEBOEKJE. Alfa Services Cop Alfa Giulietta NL:Alfa 159 cop. LUM ITA 16-09-2011 9:18 Pagina 1 NEDERLANDS INSTRUCTIEBOEKJE Alfa Services WAAROM KIEZEN VOOR ORIGINELE ONDERDELEN Wij hebben uw auto ontworpen en gebouwd en kennen

Nadere informatie

Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN

Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN Kort overzicht Kort overzicht BEDIENINGSKNOPPEN 6 5 4 3 2 1 12 9 3 6 80 100 120 km/h 60 140 40 160 LAND - - ROVER 20 0 180 200 H4959 7 8 9 1. Frisseluchtrooster - bedieningsknop 2. Ventilator - regeling

Nadere informatie

604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA

604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA 604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA 147 Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa 147 is ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier te garanderen. Dit instructieboekje

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

RUITENWISSERS/-SPROEIERS

RUITENWISSERS/-SPROEIERS Elektrische functie printen RUITENWISSERS/-SPROEIERS RUITENWISSERS/-SPROEIERS - BESCHRIJVING De ruitenwissers/-sproeiers worden bediend via de hendel rechts naast het stuur: de hendel kan - door omhoog

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

Automatische transmissie

Automatische transmissie Automatische transmissie TRANSMISSIEHENDEL H3916 De CommandShift transmissie kan als automaat en als handbak worden gebruikt. Automatische bediening Normaal staat de transmissie op 'automatisch'. Nadat

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Lees deze handleiding aandachtig door voor een veilig en correct gebruik van de mobiele airconditioner. Bewaar de handleiding zorgvuldig, zodat

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK

Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa GT is ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier te garanderen. Dit instructieboekje

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T 5 0 0 G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T 5 0 0 603.81.795 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boek samengesteld om ude kwaliteiten

Nadere informatie

NL Dual FuNction System (automaat)

NL Dual FuNction System (automaat) 603.83.516 NL Dual FuNction System (automaat) In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde Dual FuNction System bediening in de Lancia Musa.

Nadere informatie

ANCIA NL LANCIA YPSILON Dual FuNction System

ANCIA NL LANCIA YPSILON Dual FuNction System ANCIA 603.46.956 NL LANCIA YPSILON Dual FuNction System In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde Dual FuNction System bediening in de

Nadere informatie

Ducato INSTRUCTIEBOEKJE

Ducato INSTRUCTIEBOEKJE Ducato INSTRUCTIEBOEKJE ABSOLUUT LEZEN! BRANDSTOF TANKEN Benzinemotoren: Tank uitsluitend loodvrije benzine met een minimum octaangetal 95 RON. Dieselmotoren: Tank uitsluitend dieselbrandstof voor motorvoertuigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Starten en rijden STUURSLOT

Starten en rijden STUURSLOT Rijden en bedienen Starten en rijden STUURSLOT H3584 Stuurslot loszetten Steek de contactsleutel GEHEEL in het contactslot en draai die naar stand 'I'. Het is mogelijk dat het stuurwiel iets moet worden

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 7 2.3 Gashendel (Optioneel)... 9 3 atterijpakket en lader...

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Originele afstandsbediening van het voertuig leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA AAN EN UITSCHAKELEN Het bedieningspaneel van de oven kan in twee standen werken, de handmatige stand, en de geprogrammeerde stand. In

Nadere informatie

Elektrische functie printen DIMLICHT

Elektrische functie printen DIMLICHT Elektrische functie printen DIMLICHT DIMLICHT BESCHRIJVING De auto is uitgerust met twee dimlichten in de koplampunits. Het dimlicht wordt ingeschakeld als de stuurkolomschakelaar in de stand na de stand

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T S C U D O G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat SCUDO. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde Dualogic bediening in de Fiat Punto.

In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde Dualogic bediening in de Fiat Punto. In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde Dualogic bediening in de Fiat Punto. Voor het juiste gebruik van de versnellingsbak is het

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO 156

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO 156 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ALFA ROMEO 156. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ALFA ROMEO 156 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Beknopte gebruiksaanwijzing Algemene versie 07-2014 Introductie Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven zijn verplicht CO 2 -doelstellingen

Nadere informatie

FIAT SCUDO NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SCUDO NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SCUDO 603.45.699 NL INSTRUCTIEBOEK WELKOM AAN BOORD VAN DE SCUDO Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de SCUDO. Wij hebben dit boekje

Nadere informatie

De voorkant. De zijkant. De banden

De voorkant. De zijkant. De banden Controlepunten: De voorkant De verlichting moet heel zijn en werken (de werking van de verlichting, remlichten en richtingaanwijzers kan voor je gaat rijden gecontroleerd worden door de examinator) De

Nadere informatie

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE Met de startonderbreker MK99 kunnen twee automatisch in werking tredende startonderbrekingen plaatsvinden

Nadere informatie

Radio codeklavier RTS

Radio codeklavier RTS Radio codeklavier RTS Installatiehandleiding Radio codeclavier RTS Artikelnummer 1841030 Radio codeklavier RTS n Oplichtende toetsen bij bediening. n Keuze tussen 4, 5 of 6 cijfer combinatie. n Verschillende

Nadere informatie

Dit instructieboekje helpt u om de specificaties en werking van uw auto snel en grondig te leren kennen.

Dit instructieboekje helpt u om de specificaties en werking van uw auto snel en grondig te leren kennen. Geachte cliënt, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo heeft gekozen. Uw Alfa 159 is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo verwacht. Dit instructieboekje helpt

Nadere informatie

Handleiding U8 Wireless Headset

Handleiding U8 Wireless Headset Voorwoord Bedankt dat je voor de Music Headsets hebt gekozen Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voor de juiste instructies om het voordeel van ons product te maximaliseren. Onze headsets zijn goed

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM H6716G Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motor-immobilisatiesysteem. Tevens beschikt het voertuig over een aantal extra veiligheidssystemen.

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%.

1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%. SportsArt 1288 HR Gebruiksaanwijzing computergedeelte A. KNOPFUNCTIES: 1. INCLINE: Gebruik de INCLINE knoppen om het loopvlak te verhogen of te verlagen. De helling is instelbaar van 0% tot 12%. 2. SPEED:

Nadere informatie

FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Seicento. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K OLNS 7-07-2008 8:32 Pagina FordKa Kort Owner s overzicht handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.307 PP K OL 8-07-2008 4:03 Pagina S

Nadere informatie

F I A T D U C A T O 603.83.787 NL C O M F O R T - M A T I C

F I A T D U C A T O 603.83.787 NL C O M F O R T - M A T I C F I A T D U C A T O 603.83.787 NL C O M F O R T - M A T I C In dit supplement worden de gebruiksinstructies beschreven voor de versnellingsbak met elektronisch geregelde COMFORT-MATIC bediening van de

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR LEXIA PROXIA CD 35 AFTER SALES SERVICE CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN

MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN Elektrische functie printen MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN 147 MOTORMANAGEMENT BENZINEMOTOREN - Beschrijving Een elektronisch systeem bewaakt en regelt alle parameters van de motor voor optimale prestaties

Nadere informatie

Instructieboek 603.81.438 NL

Instructieboek 603.81.438 NL Instructieboek 603.81.438 NL Geachte klant, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA heeft gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig

Nadere informatie