Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder"

Transcriptie

1 In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder De sitebuilder bereik je vanaf nu via je eigen domeinnaam. Dus: (jouwdomein.nl uiteraard vervangen door je eigen domeinnaam!) Sitemap Je website beschikt nu over een dynamische sitemap. Dit is een XML bestand dat een overzicht geeft van alle pagina s op je website. Dit overzicht kan handig zijn voor de zoekmachines om je website gemakkelijker te indexeren. Nieuwe pagina s die je maakt komen automatisch in deze sitemap. Daarom heet dit dus een dynamische sitemap: deze is altijd uptodate. Je hebt hier verder geen omkijken naar. Je kan de sitemap zien op (jouwdomein.nl vervang je door je eigen domeinnaam). Interne Zoekmachine In Novosite 5.0 beschik je over een krachtige interne zoekmachine. Met deze zoekmachine kun je zelf op elk moment je volledige website indexeren. Je bezoekers kunnen nu snel en gemakkelijk je website doorzoeken op trefwoorden. Deze zoekmachine indexeert zelfs je PDF documenten! De zoekmachine staat standaard nog niet aan. Je moet eerst je website indexeren. Ga naar de pagina Instellingen. En scroll naar beneden tot je dit ziet: Klik op: Klik hier voor beheer van de interne zoekmachine. Er opent een nieuw venster en je moet hier opnieuw inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je ziet nu dit: Klik op: Website opnieuw indexeren. Je website wordt nu volledig doorzocht en geindexeerd. Pagina s die niet veranderd zijn worden overgeslagen, zo ook pagina s die minder dan 10 woorden bevatten. Als je veel aangepast hebt aan je website vergeet deze dan niet opnieuw te indexeren, zodat je veranderingen ook vindbaar zijn via de interne zoekmachine. Daarnaast zie je nog een knop: Statistieken. Dit is interessant want hier kun je zien waarnaar de bezoekers van je site gezocht hebben. Daarnaast de knop Opschonen: Als je pagina s op je website verwijderd hebt, kies hier dan de optie Trefwoorden opschonen. Daarna indexeer je je website opnieuw. Ook kun je hier de zoekgeschiedenis wissen. Nadat je website is geindexeerd is het tijd om een zoekveld toe te voegen aan je website.

2 Bij de pagina Instellingen kun je de zoekfunctie inschakelen en kiezen voor boven of onder je hoofdmenu. Ook kun je hier de kleuren van de zoekbox aanpassen. Let op: Dit is alleen van toepassing als je je hoofdmenu aan de linkerkant van de website hebt. Als je voor een hoofdmenu bovenin de website hebt gekozen dan moet je zelf een zoekbox in je website invoegen. Dit kan in een pagina zijn (bijvoorbeeld de eerste pagina van je site) zijn maar bijvoorbeeld ook in de Footer (onderaan je website). Een zoekbox kun je invoegen met de editor, met deze knop:

3 Hoofdmenu In Novosite 5.0 kun je schakelen tussen een hoofdmenu bovenin en een hoofdmenu aan de linkerkant. Je hebt nu dus de keuze uit 2 verschillende layouts. Layout 1: Menu aan de linkerkant. De Footer onderin (nieuw!) kun je naar wens in- of uitschakelen. De zoekfunctie (ook nieuw!) kan ook boven het hoofdmenu worden geplaatst of uitgeschakeld. Layout 2: Menu bovenin. De Footer onderin kun je naar wens in- of uitschakelen. De zoekfunctie idem.

4 Zo werkt het Je menu staat standaard aan de linkerkant. (Layout 1) Ga naar de pagina Instellingen. Bovenin zie je dit: Wanneer je dit aanpast is dit direct op je website te zien. (wel even je pagina vernieuwen, F5 of control+r) Wat is beter, een menu links of een menu bovenin? Dit is een belangrijke keuze voor de opmaak van je website. Beide opties hebben voor- en nadelen. Een menu bovenin heeft een duidelijk voordeel: meer ruimte in de breedte voor je content. In plaats van 743 pixels breedte heb je nu de beschikking over een werkvlak van 943 pixels breedte. Je hebt immers 200 pixels erbij gekregen die door het menu aan de linkerkant gebruikt werden Er is ook een duidelijk nadeel: beperkte ruimte voor de knoppen in het menu. Je kan bij een site met 25 items in het hoofdmenu geen horizontaal menu gebruiken. Dit probleem kun je oplossen door korte menu-titels te gebruiken en je website zo in te delen dat je niet teveel items in het hoofdmenu hebt. Maak dus gebruik van het submenu en onderliggende pagina's. Dat is ook overzichtelijker voor je bezoekers. Bij moderne websites kom je vaker een menu bovenin tegen dan een menu aan de linkerkant. Een website met een menu aan de linkerkant heeft geen beperking in het aantal knoppen, want de ruimte naar beneden toe is onbeperkt. Ook is een website met menu aan de linkerkant gemakkelijker op te maken. Je werkt dan met maximaal 2 kolommen. Je website ziet er met deze layout eerder wat meer gevuld uit. Bij een menu bovenin moet je de volledige paginabreedte zelf invullen en hiervoor is wat meer gevoel voor opmaak / layout nodig. Om je daarbij te helpen is er in versie 5.0 een nieuwe knop in de editor waarmee je met 1 klik een perfecte 3-koloms tabel kan invoegen. Experimenteer met beide mogelijkheden, maar houdt altijd rekening met het volgende: In eerste instantie heb je je pagina s hebt opgemaakt voor een breedte van ongeveer 743 pixels, die ruimte wordt bij het omschakelen naar het menu bovenin: 943 pixels. Het kan zijn dat je daarom de opmaak van je pagina s even moet nalopen, mogelijk dat je e.e.a. moet aanpassen, maar dat zal op zich meevallen en hangt af van hoe je je pagina s hebt opgemaakt. Andersom is een ander verhaal: Als je pagina s opmaakt voor een breedte van 943 pixels, en je gebruikt bijvoorbeeld 3 kolommen voor je pagina-opmaak, dan zal deze pagina te breed zijn om terug te switchen naar een breedte van 743 pixels. In dit geval zul je zeker de opmaak van je pagina moeten aanpassen. De modules passen zich automatisch aan qua opmaak, deze worden dus correct weergegeven bij beide opties.

5 Footer Naast een header kun je nu dus ook een Footer in je website plaatsen. Een Footer staat op iedere pagina van je website onderin, over de hele breedte. De Footer kun je volledig zelf invullen en opmaken. Met tekst, tabellen of afbeeldingen. Zo werkt het Ga naar de pagina Instellingen. Zet Footer tonen op Ja en bekijk je website. (pagina vernieuwen) Je ziet de Footer nu onderaan iedere pagina staan. Bij instellingen kun je een aantal algemene kenmerken voor de Footer instellen (zie hieronder). Om de Footer in te vullen klik je op: Klik hier om de Footer aan te passen > De Footer pas je aan met de bekende editor. Het 6e icoontje van links is handig. Deze voegt een tabel met 2 kolommen in. Daarin kun je bijvoorbeeld je bedrijfsgegevens en telefoonnummer zetten. Zie het voorbeeld hieronder. Dit is heel gangbaar om in een footer te plaatsen. Ook kun je zelf een afbeelding opmaken, met een breedte van 978 pixels (zelfde als de header) en deze invoegen in je footer.

6 Formulieren maken In Novosite 5.0 kun je zelf gemakkelijk formulieren maken! Zo werkt het Open de pagina waarin je een formulier wil invoegen in de editor. Rechtsboven in de editor zie je 2 nieuwe knoppen. Klik eerst in de pagina op de plek waar je het formulier wil invoegen. Klik daarna op de knop Formulier invoegen (bovenste rij, 2e knop van rechts, met het rode kader) Klaar! Je hebt nu een werkend contacformulier ingevoegd. Test het formulier maar eens op je website, je zal zien dat je de ingevulde gegevens direct g d krijgt. Deze gaat naar het adres dat je bij Account instellingen hebt ingevuld. Formulier aanpassen Je kan dit standaardformulier naar wens aanpassen. Je kan bijvoorbeeld aangeven welke velden van het formulier verplicht ingevuld moeten worden. Klik op de knop Je ziet nu de html code van deze pagina. Zoek onderstaande regel op: <input type="hidden" value=" ,naam" name="required" /> Je ziet hier dat en Naam verplicht zijn. Je kunt hier zelf velden aan toevoegen of verwijderen. Let op: Tussen de velden staat een komma, en de naam van de velden moet exact juist zijn, dit is ook hoofdletter gevoelig. Je verandert deze regel dus bijvoorbeeld in: <input type="hidden" value=" ,naam,telefoon" name="required" /> Je kan verder kiezen welke pagina getoond moet worden na het invullen van het formulier. Dat is deze regel: <input type="hidden" value="http://www.domeinnaam.nl/contactpage2.php" name="good_url" /> Je kan hiervoor eventueel zelf een onderliggende pagina aanmaken en de URL hiervan hier invullen. Hoe vind ik de URL van een onderliggende pagina? Kijk op de volgende pagina bij de titel: Pagina bekijken in de browser. Extra velden invoegen. Het kant- en klare formulier staat in een tabel. Deze tabel heeft de kleur: Tabelkleur 1. Deze kleur kun je aanpassen op de pagina Instellingen. In deze tabel kun je gemakkelijk een rij invoegen. Klik op onderstaande knop en kies Grootte en vervolgens Rij eronder invoegen of Rij erboven invoegen.

7 Je hebt nu een nieuwe rij in je tabel. In deze rij kun je een nieuw Formulier element invoegen. Deze functie is toegevoegd voor de handigere gebruikers in onze klantenkring. Je kunt ook je formulier laten programmeren door de webmasters van Novosite. Of vraag hulp bij je collega-webmasters in het Forum. Binnenkort verschijnt er een video-workshop waarin dieper wordt ingegaan op het maken van formulieren. Let op: Novosite geeft geen support op zelfgemaakte formulieren of de mogelijkheden die deze functie biedt. Wanneer je er zelf niet uit komt en je wil er een Novosite professional naar laten kijken dan betaal je daarvoor het geldende uurtarief. Pagina bekijken in de browser Als je een pagina opgemaakt hebt dan wil je deze even controleren in de browser. Hiervoor hebben we het volgende toegevoegd, zie onderstaande afbeelding. Dit staat onder de pagina editor: Dit is vooral handig bij onderliggende pagina s, omdat je deze niet via het hoofdmenu van de site kunt oproepen. Ook kun je hiermee snel en gemakkelijk de volledige URL van een van de pagina s in je website achterhalen. Afbeeldingen in groepen Je kan nu de afbeeldingen die je in je pagina s gebruikt indelen in groepen. Dit werkt een stuk overzichtelijker, zeker wanneer je veel afbeeldingen in je website gebruikt. Je bestaande afbeeldingen zijn allemaal in de groep algemeen geplaatst. Je kunt zelf nieuwe groepen aanmaken. Voordat je een afbeelding gaat uploaden kies je dus eerst in welke groep deze terecht moet komen. (zie bovenstaande afbeelding: rechtsboven: Plaats afbeelding in groep).

8 Meer mogelijkheden voor pagina s en modules Je kunt nu voor iedere pagina en iedere module van je website een eigen Header instellen, maar ook een eigen achtergrond afbeelding, een afbeelding voor in de marges en tenslotte kun je ook alle individuele pagina s en modules afschermen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Zo werkt het Ga naar Pagina s. Zoek de pagina op die je wil aanpassen en klik op de knop Trefwoorden / Instellingen. Onderaan deze pagina zie het de volgende mogelijkheden. Let op: Je hoeft deze velden alleen maar in te vullen als je op elke pagina een andere header of andere achtergrond afbeelding wil. Wanneer je bovenstaande leeg laat dan worden de algemene instellingen gebruikt, zie hiervoor de pagina Instellingen.

9 Voor de modules kun je bovenstaande ook per module instellen. Ga hiervoor naar Modules Selecteer vervolgens de gewenste module en kies dan in het menu rechtsboven Instellingen. Bijvoorbeeld: je kiest de module Fotogallery, dan zie je bovenaan dit keuze menu. Klik dan helemaal rechts op: Fotogallery instellingen. Je ziet dan onderstaande mogelijkheden. Bij Modules kun je nu dus ook de tekst aanpassen die boven de module staat. Deze pas je aan in het onderste vak: Tekst voor deze module aanpassen. Voor de andere modules volg je dezelfde procedure.

10 Nieuwe mogelijkheden bij Instellingen In Novosite 5.0 zijn er een aantal extra opties gekomen op de pagina Instellingen en heb je meer creatieve mogelijkheden om je website te personaliseren. We lopen de pagina Instellingen even langs. Ga naar instellingen. Algemene instellingen Als eerste zie je staan: Website Online? Hier kun je zelf (tijdelijk) je website uit de lucht halen. De instellingen daaronder zijn hetzelfde gebleven, deze ken je uit de vorige versie en spreken verder voor zich.\ Hoofdmenu Instellingen Je kan nu een transparantie aangeven voor submenu items. Je ziet dan de pagina door de achtergrond van het submenu heen. Waarde 100 is volledig ondoorzichtig. Waarde 0 is volledig doorzichtig. Advies: gebruik een hoge waarde, tussen de 80 en 100.

11 Hoofdmenu items die subpagina s hebben, hebben een pijltje om dit aan te duiden. Je kunt nu kiezen voor een zwart of wit pijltje. Advies: Donkere kleur voor je menu-knop: kies Wit. Lichte kleur voor je menu-knop: Kies Zwart. De hoogte van de knoppen in je menu kun je nu zelf kiezen. Advies: pixels is normaal. Deze instelling heeft alleen invloed op een menu aan de linkerkant. Tekstpositie, marge links: Dit is afstand tussen de linkerkant van de button en de plek waar de tekst in de button begint. Als je een achtergrondafbeelding hebt, of een icoontje in je button, dan wil je de tekst in de knop iets naar rechts schuiven. Dat doe je dus hier. Ook dit is alleen van toepassing wanneer je je hoofdmenu aan de linkerkant hebt. Achtergrondafbeelding in de marges van de site Eerst even iets over de layout en breedte van je site want we krijgen hier vaak vragen over. Je website heeft een vaste breedte en staat gecentreerd op je scherm. Dit zie je bij nagenoeg alle (professionele) websites. Waarom wordt niet het hele scherm gebruikt? Omdat je uit moet gaan van bezoekers met het kleinste beeldscherm. Je wil namelijk niet dat je bezoekers horizontaal moeten scrollen in je website. Waarom niet automatisch de breedte van de site aanpassen aan de beeldschermgrootte? Omdat dan de uitlijning van je tekst en afbeeldingen op alle schermen anders zal zijn. Dan ziet je website er overal anders uit en dat wil je niet. Een vaste breedte voor websites dus, met marges links en rechts. De breedte van je website is conform de huidig geldende standaard voor websites. Deze zal voorlopig ook niet veranderen. Op een klein scherm ziet een site er bijvoorbeeld zo uit: en op een groot scherm zo: Mensen met een groot scherm zien dus meer marge links en rechts naast de website en hoeven minder verticaal te scrollen. Zoals je ziet bij de bovenste afbeelding kan dus niet iedereen de marges helemaal zien, dus wat is nu handig om met de marges te doen? Er zijn verschillende mogelijkheden, deze bespreken we op de volgende pagina s ->

12 Standaard: een kleur in de marges van je website. Een kleur voor de marges van je site stel je in bij Instellingen: Voorbeeld: oranje marges links en rechts. Een herhalend patroon in de marges Dit is een zogenaamde tegel of behang-afbeelding die zich herhaalt in de marges en zo een patroon vormt. Google maar eens op background tiles of background wallpaper, website background, etc. Let wel op copyright! Je kan dergelijke afbeeldingen kopen bij fotolia.eu voor een euro. Voorbeeld: Onderstaande afbeelding is geschikt om te herhalen. (behang) Wanneer we deze uploaden en dan kiezen voor afbeelding herhalen dan krijg je onderstaand effect. (Wanneer je herhalen kiest dan doet de positie van de afbeelding er niet toe, want hij vult de gehele marges op.)

13 Een kleurverloop in de marges Maak een kleurverloop zoals onderstaande afbeelding (links) en kies voor horizontaal herhalen. Deze afbeelding vult de marges dan volledig op zodat je onderstaand effect krijgt. (afbeelding rechts) Een foto / afbeelding in de marges. Plaatsing: achter de website. Houdt er rekening meer dat je website 978 pixels breed is. We maken nu in Photoshop bijvoorbeeld deze afbeelding: Het middenstuk is 978 en bevat niets, dit gedeelte komt namelijk toch achter je site dus dat zie je niet. Door hier niets te zetten is het bestand kleiner. Nu uploaden we deze afbeelding en kiezen positie afbeelding: Midden en Niet Herhalen. Dan krijg je onderstaand effect. Zo kun je dus precies bepalen wat in de marges links en rechts van je website zichtbaar is.

14 Nog een voorbeeld: We nemen nu een grote foto, met 978 pixels uitgesneden in het midden: We uploaden deze als Achtergrondafbeelding in de marges. Kiezen positie: Midden en herhalen: Niet herhalen De website ziet er dan zo uit.

15 Achtergrondafbeelding in de pagina s van de website Wat we hier (te) vaak tegenkomen is simpelweg een grote full color foto die als pagina-achtergrond geplaatst met als gevolg: onleesbare tekst en een chaotische, onprofessionele website. Als je al een afbeelding wil plaatsen als achtergrond, houdt het dan rustig en kies bijvoorbeeld iets met een heel licht watermerk van je logo, of een papier-structuur. Kijk uit want het wordt al snel te druk. Deze functie is meer bedoeld voor de handige photoshopper of iemand met wat meer grafische vaardigheden. Let op de verticale positie afbeelding: Als de header van je website 200 pixels hoogte heeft, vul hier dan 200 in. Is je header 150 pixels, dan vul je hier 150 in, etc. Onderstaand is een leuk voorbeeld van een achtergrondafbeelding in de pagina s. of deze De fotos aan de rechterkant zijn als achtergrond afbeelding in de pagina geplaatst. Hierdoor kunnen ze helemaal rechts uitlijnen.

16 Achtergrondafbeelding buttons in het hoofdmenu (alleen bij menu links!) In de vorige versie kon je kiezen uit een aantal icoontjes die dan voor de knop in je hoofdmenu geplaatst werden. Daar zit je nu niet meer aan vast; Je kunt nu namelijk zelf een achtergrondafbeelding voor je hoofdmenu uploaden. Je kunt hier bijvoorbeeld een icoontje voor gebruiken, of een achtergrondafbeelding. Let op dat deze afbeelding exact even groot is als je menubutton, dus 200x25 pixels. Als je een andere hoogte instelt dan 25 pixels dan moet deze afbeelding ook aangepast worden aan die hoogte. Bijvoorbeeld een old-school 3d button als deze: Geeft dit effect: of deze Natuurlijk gaan we bij deze voorbeelden uit van enige kennis van grafische pakketten zoals Photoshop of Fireworks. Maar je kunt ook gratis online software gebruiken zoals Wanneer je hier niet handig in bent, vraag dan hulp aan iemand die dat wel is, bijvoorbeeld via het Novosite Forum. Of schakel een professional in, bijvoorbeeld een webdesigner van Novosite. Of gebruik deze functies simpelweg niet. Mooie afbeeldingen en achtergronden kun je voor een paar euro kopen bij fotolia.eu of andere stockphoto sites. Gebruik niet zomaar afbeeldingen die je op Internet hebt gevonden! Hier zit vaak copyright op en er wordt veel gecontroleerd. Je bent als website-eigenaar zelf volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor het materiaal dat op je site staat.

17 Achtergrondafbeelding achter hoofdmenu (alleen bij menu bovenin) Het vorige voorbeeld werkt alleen bij het menu links omdat alle knoppen daar even breed zijn. Maar voor het menu bovenin hebben we deze optie: een afbeelding achter het gehele menu. Hiermee kun je het menu bijvoorbeeld mooi laten aansluiten op de header. Bijvoorbeeld: we ontwerpen deze header: En we snijden het bovenste deel met het logo apart uit. Dit is de header van de site. Vervolgens snijden we het onderste donkere deel apart uit. De breedte is gelijk aan de header. Dit donkere deel gebruiken we als achtergrond voor het hoofdmenu. De achtergrondkleur van het hoofdmenu halen we weg want we willen de afbeelding zien. Resultaat:

18 Achtergrondafbeelding footer Dit werkt hetzelfde als bovengenoemd voorbeeld. Bijvoorbeeld deze afbeelding: En dan nog wat content in de footer. Natuurlijk gaan we bij alle voorbeelden met deze afbeeldingen uit van enige kennis van grafische pakketten zoals Photoshop of Fireworks. Maar je kunt ook gratis online software gebruiken zoals Wanneer je hier niet handig in bent, vraag dan hulp aan iemand die dat wel is, bijvoorbeeld via het Novosite Forum. Of schakel een professional in, bijvoorbeeld een webdesigner van Novosite. Of gebruik deze functies simpelweg niet. Mooie afbeeldingen en achtergronden kun je voor een paar euro kopen bij fotolia.eu of andere stockphoto sites. Gebruik niet zomaar afbeeldingen die je op Internet hebt gevonden! Hier zit vaak copyright op en er wordt veel gecontroleerd. Je bent als website-eigenaar zelf volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor het materiaal dat op je site staat. Favicon Je kunt nu dus zelf op elk moment je favicon aanpassen. Zorg wel dat dit bestand ALTIJD favicon.ico heet en verwijder altijd eerst de oude voordat je een nieuwe plaatst. Als je na het aanpassen niet de nieuwe favicon ziet dan zit de oude nog in de cache van je browser. Bij sommige browsers blijft de oude ook hardnekkig zichtbaar. Maak eerst je cache leeg en vernieuw de pagina voordat je ons mailt dat deze functie niet werkt. Want hij werkt wel ;-) Backup Iedere nacht wordt er automatisch een backup gemaakt van je complete website. Indien gewenst kunnen we je gehele site of individuele pagina s herstellen vanuit de backup. Dit kan tot 7 dagen terug. Hier zijn kosten aan verbonden: 40 euro excl. b.t.w. per incident. Deze kosten zijn uiteraard niet van toepassing als we om technische redenen je site vanuit de backup moeten herstellen.

19 Dit waren de belangrijkste vernieuwingen waar je als gebruiker mee aan de slag kunt. De meeste overige verbeteringen zitten onder de motorkap. Veel plezier en creatieve inspiratie gewenst! Team Novosite

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding webshop Vuurwerkpos. Handleiding webshop

Handleiding webshop Vuurwerkpos. Handleiding webshop Handleiding webshop Inleiding In deze handleiding krijgt u een volledig overzicht van de functionaliteiten van het portaal die betrekking hebben tot uw webshop. Als gebruiker van VuurwerkPos heeft u veel

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Wat je moet weten over jouw website. Berichten

Wat je moet weten over jouw website. Berichten Wat je moet weten over jouw website Berichten Inleiding Inleiding Soms is het verwarrend... pagina's en berichten, categorieën en tags... En hoe krijg je die in je menu? Met dit document hoop ik daar wat

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

http://demo.webflat.nl/

http://demo.webflat.nl/ Webflat Handleiding Bedankt voor het kiezen van Webflat. Ter referentie van alle functionaliteit zal er worden verwezen naar: http://demo.webflat.nl/ Op deze demo website staan alle mogelijkheden van het

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen.

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen. Inhoud Inleiding:... 3 Speciale pagina lay-outs... 3 Vaste lay-outs:... 4 Vaste pagina s... 4 Inloggen... 4 Default settings:... 5 Algemeen:... 5 Wat betekenen de velden:... 6 Onderhouden van website teksten:...

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Header en Footer. Header en Footer

Header en Footer. Header en Footer Header en Footer Wat leer je in dit hoofdstuk: - Wat een header en footer is - De skin van de webshop aanpassen - Een logo plaatsen in de header - Een achtergrondafbeelding plaatsen - Links plaatsen in

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Inhoud (Klik op ctrl + titel inhoud om snel door de handleiding te gaan) Hoofdstuk 1: Inloggen... 2 Hoofdstuk 2: Voor de eerste keer inloggen als LVSC-lid óf wachtwoord

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Handleiding kaart aanmaken in Google Maps

Handleiding kaart aanmaken in Google Maps Handleiding kaart aanmaken in Google Maps onderwerp online communicatie versie 1 datum 12 december 2016 afzender Eden Koopman Inhoudsopgave Waarom een eigen kaart aanmaken?... 3 Aan de slag... 4 De inhoud...

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie