MICROSOFT OUTLOOK 2000 EEN INLEIDING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MICROSOFT OUTLOOK 2000 EEN INLEIDING"

Transcriptie

1 MICROSOFT OUTLOOK 2000 EEN INLEIDING MTSO-INFO 11 DIMITRI MORTELMANS 1999 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans Tel : +32 (03) Fax : +32 (03)

2 MTSO-INFO Documenten in de reeks MTSO-INFO werden geschreven door leden van de vakgroep MTSO (Methoden en Technieken van het Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek) met als doel op een heldere en eenvoudige manier bepaalde thema's van onderzoeksmethoden en computergebruik uit te leggen. De thema s sluiten aan bij analysetechnieken of softwareprogramma s die gebruikt worden aan de Faculteit PSW van de Universiteit Antwerpen. Vermits sommige documenten door andere leden van de Universiteit Antwerpen of daarbuiten nuttig kunnen zijn, worden deze gratis online aangeboden op Het downloaden en verspreiden van deze documenten is toegestaan mits correcte bronvermelding. WAARSCHUWING: De documenten worden slechts sporadisch bijgewerkt. Dit heeft repercussies voor die documenten die slaan op software. De auteurs hebben niet de bedoeling om bij het uitkomen van nieuwe versies van programma s steeds het hele document te herschrijven. Daarom dient de lezer er rekening mee te houden dat het document steeds slaat op de softwareversie zoals deze bij het uitkomen van het MTSO-INFO document gangbaar was.

3 MICROSOFT OUTLOOK EEN INLEIDING Inhoud 1 INLEIDING STARTEN MET OUTLOOK HET OPENINGSSCHERM: OUTLOOK VANDAAG HET UITZICHT VAN OUTLOOK AANPASSEN HET UITZICHT VAN ONDERDELEN BEPALEN Subdirectories en categorieën Werken met categorieën OUTLOOK ALS PROGRAMMA EEN ACCOUNT MAKEN DE UA-ADRESLIJSTSERVICE INSTELLEN ONTVANGEN VERSTUREN Een nieuwe maken Berichtopties instellen Attachments en Outlook-items toevoegen Handtekeningen gebruiken HTML of ASCII- s? HET ADRESBOEK VERWERKEN Subdirectories aanmaken Handmatig verwerken Automatisch verwerken OUTLOOK ALS ADRESBEHEERDER PERSONEN TOEVOEGEN DISTRIBUTIELIJSTEN AANMAKEN AFDRUK SAMENVOEGEN IN WORD (MET GEGEVENS UIT CONTACTPERSONEN) Contactpersonen selecteren met Filters Contacten samenvoegen met Word OUTLOOK ALS KALENDERPROGRAMMA KALENDERBEHEER Een kalender-item aanmaken Terugkerende kalender-items Kalenderitems snel aanpassen en verschuiven COLLEGA S UITNODIGEN VOOR VERGADERINGEN DE BESCHIKBAARHEID VAN COLLEGA S NAGAAN Beschikbaarheid van anderen instellen Beschikbaarheid van anderen nagaan KALENDERS DELEN MET COLLEGA S De zenderskant: uitnodigingen versturen De ontvangerskant: iemands agenda accepteren MTSO INFO / UA - FPSW

4 Agendadeling opzeggen OUTLOOK ALS TAKEN-MANAGER TAKEN AANMAKEN EN BEHEREN TAKEN DELEN MET ANDEREN OUTLOOK ALS NOTITIEBLOK OUTLOOK ALS LOGBOEK ANDERE ELEMENTEN HET OUTLOOK.PST BESTAND WERKEN MET MEERDERE PST-BESTANDEN AUTO-ARCHIVEREN... 61

5 3 1 Inleiding Outlook typeren is geen gemakkelijke taak. Aan de ene kant is het een geavanceerd programma dat een volwaardige plaats inneemt naast de twee andere grote programma s: Netscape Messenger en Outlook Express. Momenteel heeft het samen met Netscape Messenger zelfs de fakkel van Eudora overgenomen als vernieuwer op de markt van de programma s. Aan de andere kant is Outlook veel meer dan alleen een programma. Het is een geïntegreerd geheel dat niet alleen beheert maar ook een automatische kalender bevat en de mogelijkheid biedt om een uitgebreid adressenboek aan te leggen. Wanneer de gebruiker gewend is geraakt aan de integratie van al deze items, is Outlook een krachtig bureau-instrument. Bovendien maakt Outlook integraal deel uit van het Officepakket. Dat maakt dat de toepassing op regelmatige basis bijgewerkt wordt wanneer de Officetoepassing geüpgraded wordt. De integratie in het Officepakket biedt bovendien ook nog voordelen naar de gebruiker omwille van de eenvormige lay-out en de krachtige integratie van de verschillende pakketten in elkaar. 2 Starten met Outlook 2000 Starten met een nieuw programma is altijd eerst wennen aan het nieuwe uitzicht van het programma en aan de basisprincipes die voor dit programma gelden. In deze eerst paragraaf gaan we dieper in op de eerste kennismaking met het programma en de opbouw van Outlook Het openingsscherm: Outlook Vandaag Wanneer je het programma Outlook opstart kom je standaard terecht in Outlook Vandaag. Outlook vandaag geeft een overzicht van alle agenda-items die voor de volgende vijf dagen in je agenda staan geprogrammeerd. Het geeft eveneens een overzicht van de taken die je nog te doen hebt en de berichten die nieuw binnengekomen zijn of die je zelf nog aan het schrijven was (Concepten genaamd).

6 4 Outlook vandaag is met andere woorden een welkomscherm dat de gebruiker in staat stelt in één oogopslag zijn hele dag en eventueel ook de volgende dagen te overzien. Vele gebruikers willen echter hun raadplegen zodra ze Outlook opgestart hebben en willen daarom onmiddellijk overgaan naar hun Inbox. Dat kan door in het venster Outlook vandaag rechtsboven te klikken op Outlook Vandaag aanpassen. De gebruiker kan dan verschillende opties kiezen die in het venster Outlook vandaag getoond worden. Wanneer je de (eerste) optie ga na het starten meteen naar Outlook Vandaag uitschakelt, zal het programma onmiddellijk de Inbox (Postvak In) van de gebruiker tonen. 2.2 Het uitzicht van Outlook aanpassen Omdat Outlook verschillende onderdelen bevat, moest het programma voorzien in een snelle toegang tot elk van de onderdelen. Sommige verbindingen komen vanuit de onderdelen zelf tot stand. Zo kan een gebruiker vanuit een nieuw e- mailbericht snel de Contactpersonen benaderen om een adres in te voegen (zie verder). Maar ook buiten de onderdelen zelf, moet er snel omgeschakeld kunnen worden. Outlook maakt deze navigatie mogelijk met twee hulpmiddelen. Beiden laten ze het navigeren toe door middel van een werkbalk links van het gebruikersscherm 1. 1 Doorgaans zet de gebruiker slechts een van beide werkbalken op. Het is echter mogelijk om tegelijk beide werkbalken op het scherm te tonen. Dit beperkt uiteraard de werkruimte van de verschillende onderdelen zelf.

7 5 A. De Outlook-balk Deze balk staat standaard ingeschakeld. Het bevat de verschillende onderdelen van Outlook met een eigen icoon. Het klikken op een van de onderdelen activeert dit onderdeel rechts in de werkruimte. De Outlook-balk bevat bovendien drie onderdelen die afzonderlijk opgeklapt kunnen worden door op de grijze zone van het onderdeel te klikken. De zone Outlook bevat de belangrijke onderdelen van het programma. De zone Persoonlijk bevat de verschillende onderdelen afzonderlijk (Inbox, Outbox, verzonden, verwijderd, concepten). De zone Overig laat de gebruiker onder andere toe om bestanden te raadplegen op de harde schijf. Indien gewenst kan de gebruiker zelf nog items toevoegen aan de Outlook-balk B. De mappenlijst De mappenlijst is een meer no nonsens benadering. De mappenlijst bevat identiek dezelfde informatie als de Outlook-balk, alleen in een veel toegankelijkere stijl en zonder mooie opmaakeffecten. Alle onderdelen van Outlook (kalender, , notities, ) worden intern in Outlook opgeslagen als subdirectories met een bepaalde functie 2. De items die in de mappenlijst standaard aangeboden worden, zijn dezelfde als deze in de Outlook-balk. Alleen krijgt de gebruiker nu alle items tegelijk in één overzicht aangeboden. Dat is naar onze mening het grote voordeel van het werken met de Mappenlijst. Niet alleen krijg je ineens alle items te zien, ook de subdirectories die je eventueel zelf aanmaakt (bv. om items te groeperen) zijn zichtbaar in de Mappenlijst. Ook al kiest de gebruiker zelf met welke weergave hij het liefst werkt, in deze cursus zal verder gebruik gemaakt worden van de Mappenlijst omwille van de voordelen die deze balk biedt. Om de weergave van een van de balken te activeren of te verbergen, klikt de gebruiker in het menu Beeld. Als de Outlook-balk geactiveerd is, zal er een vinkje 2 Met die functie bedoelen we dat een subdirectory in Outlook bijvoorbeeld alleen -items bevat of alleen maar kalender-items. Wanneer de gebruiker zelf subdirectories aanmaakt, dient hij trouwens ook op te geven welk soort items hij in deze subdirectory wil opslaan (zie verder).

8 6 staan voor Outlook-balk. Om deze uit te schakelen, volstaat het te klikken op Outlook-balk. Als je dan de Mappenlijst wil activeren, kan dat door op Mappenlijst te klikken. 2.3 Het uitzicht van onderdelen bepalen Voor we in de volgende paragraaf ingaan op het eerste onderdeel van Outlook (Outlook als programma) willen we in deze paragraaf nog even stilstaan bij de weergave mogelijkheden van Outlook. Voor alle onderdelen kan de gebruiker immers tussen verschillende weergavemogelijkheden kiezen. Op die manier kan hij de weergave van elk van de onderdelen maximaal aan zijn eigen smaak aanpassen. Hoewel de gebruiker best zelf alle mogelijkheden eens uitprobeert en zo komt tot de weergave die hem het best bevalt, willen we hier dieper ingaan op het gebruik van categorieën en de mogelijkheden van het werken met deze weergave Subdirectories en categorieën Alle items in Outlook kunnen beheerd worden in subdirectories of met behulp van categorieën. Het eigene aan subdirectories is dat items (bv. contactpersonen of e- mails) fysiek op een afgescheiden plaats staan. Het nadeel van de methode is dat één item niet tegelijk in twee subdirectories kan staan, iets wat in sommige gevallen handig is. Met categorieën is dat wel mogelijk. Categorieën in Outlook zijn sleutelwoorden of woordgroepen waarmee de gebruiker items kan bijeenhouden zodat hij op deze items eenvoudiger kan zoeken, sorteren, filteren of groeperen. Met categorieën kan de gebruiker verschillende typen items bijeenhouden die verwant zijn, maar die in verschillende mappen zijn opgeslagen (bv. BEPAALDE contactpersonen en Taken van deze personen). Categorieën geven ook de mogelijkheid om items bij te houden zonder ze in aparte mappen te plaatsen (bv. categorieën van taken). Hoewel beide werkwijzen bij de meeste items in Outlook werken, lijken bepaalde onderdelen beter gediend met het gebruik van een van beide weergaven: Onderdeel Agenda Contactpersonen Taken Notities Geprefereerde werkwijze Subdirectory Categorieën Categorieën Categorieën Geen van beide s die de gebruiker wil bijhouden, kan hij best verplaatsen naar een bepaalde subdirectory. Het is mogelijk om s in te delen in categorieën maar het loont niet omdat de weergavemogelijkheden voor -items niet zijn afgestemd op categorieën. Bovendien is het gebruik van het archiveren van berichten in

9 7 afzonderlijke subdirectories zo ingeburgerd dat de meeste gebruikers hier naar teruggrijpen. Agenda-items kunnen niet in subdirectories ingedeeld worden. Hier blijft dus alleen de mogelijkheid om categorieën te gebruiken. Het indelen van agendaitems in categorieën gebeurt niet regelmatig. Omdat de meeste gebruikers toch kiezen om de items in een weekvoorstelling te zien, worden er geen categorieën voor gebruikt. Toch kan het gebruik van categorieën in de agenda handig zijn om bijvoorbeeld feestdagen te selecteren, verjaardagen te bekijken of alle komende vergaderingen op een rij te zien. Categorieën worden het meest gebruikt voor Contactpersonen. Elke persoon in het adressenbestand dat de gebruiker aanlegt, kan aan een of meerdere categorieën toegewezen worden. Zo kan het zijn dat een collega ook behoort tot de sportclub waar je traint of dat een contactpersoon zowel belangrijk is in Project 1 als in Project 2. Wanneer je je contactpersonen toewijst aan bepaalde categorieën is het later eenvoudig om verschillende mensen die samenhoren op te vragen. Ook taken kunnen gegroepeerd worden in categorieën ook al komt dit ook niet frequent voor. Een mogelijk toepassing hier is het opdelen van taken in privé (bv. boodschappen doen) en werktaken (seminarie voorbereiden). Notities tot slot zijn kleine berichtjes die in categorieën kunnen gestopt worden maar waarvan het nut om dit te doen duidelijk ontbreekt Werken met categorieën Om categorieën toe te wijzen, geldt in heel Outlook dat je met de rechtermuisknop op dit item klikt en dan in het contextmenu de optie Categorieën aanklikt. Bij agenda-items of contactpersonen kan de gebruiker de gewenste categorie ook nog invullen, onderaan het scherm. We gaan daar verder nog dieper op in. Wanneer je in het contextmenu (dat verschijnt na het klikken op de rechtermuisknop) klikt op Categorieën, krijg je volgend scherm te zien:

10 8 Je krijgt een lijst van categorieën te zien die Outlook standaard aanbiedt. Door bepaalde categorieën aan te kruisen, voeg je het geselecteerde item (van welke aard dat ook mag zijn) toe aan deze categorie. Je hebt zelf controle over welke categorieën in deze lijst verschijnen. Als je de lijst van Outlook wil aanpassen, klik je beneden in het venster op Hoofdlijst van categorieën. Je krijgt dan een analoog scherm te zien, waarin je nu zelf categorieën kan toevoegen of verwijderen: In bovenstaand voorbeeld zijn alle standaard-items van Outlook verwijderd. In de plaats daarvan werden nieuwe categorieën gecreëerd. Merk op dat de naam van de categorie al het soort item suggereert waarvoor de categorie gebruikt kan worden. Voor sommige categorieën kan dit handig zijn. In andere gevallen wil de gebruiker nu net niet dat een bepaalde categorie slechts één soort item bevat (bv. wanneer je alle items van een bepaald project wil opvragen: contactpersonen, agenda-items, enzovoort).

11 9 Wanneer je nu aan een bepaald item een categorie wil toevoegen, klik je de gewenste categorie(ën) aan in de (nieuwe) lijst: 3 Outlook als programma Als programma behoort Outlook momenteel tot de meest vooruitstrevende en modernste pakketten. In essentie is het programma een uitgebreide versie van het programma Outlook Express dat met Internet Explorer gratis verspreid wordt. Met beide programma s wil Microsoft de hegemonie van de Netscape browsersuite breken. In vergelijking met Eudora heeft Outlook alle basisfuncties die een programma moet hebben en daar bovenop diverse additionele functies die in Eudora niet aanwezig zijn. 3.1 Een account maken De eerste stap in het instellen van Outlook als programma is het aanmaken van een account. Normaal gezien wordt een dergelijke account automatisch ingesteld met behulp van de Wizard die bij het eerste gebruik van Outlook opgestart wordt. Het is echter ook mogelijk handmatig een nieuwe account aan te maken door deze Wizard opnieuw op te roepen 3. Daarvoor klik je in het menu extra op Accounts. Je krijgt volgend scherm te zien: 3 Het kan ook nuttig zijn een tweede account te creëren in Outlook als je een andere afzender wil voor je berichten, of als je mails van twee adressen (logins) wil doen toekomen.

12 10 In dit venster kan je bestaande accounts aanpassen door te klikken op de account en dan op Eigenschappen. Omdat de opties die je hier kan instellen grotendeels overeenkomen met de Wizard voor nieuwe accounts, behandelen we dit niet verder in deze cursus. Nieuwe accounts maak je door op de knop Toevoegen te klikken en dan te kiezen. Automatisch wordt de Wizard opgestart. Stap 1: De naam van de gebruiker invullen Stap 2: Het eigen adres In de eerste twee stappen vult de gebruiker achtereenvolgens zijn eigen naam en zijn adres in. De naam die je invult zal bij de ontvangers van je s verschijnen als naam in het From-veld. Dat wil zeggen dat je hier best je eigen naam en voornaam intypt maar dat je eveneens een meer algemene naam kan ingeven (bv. PSW-papers).

13 11 Stap 3: Servertype Stap 4: Login en paswoord De derde stap in de Wizard vraagt om het servertype van UIA-mail op te geven en de namen van de uitgaande en inkomende mailservers. Het servertype is POP3. Dat staat in de lijst zo al aangegeven en dient dus niet veranderd te worden. De naam van de mailserver is mpsw.uia.ac.be, zowel voor inkomende als voor uitgaande post. In de vierde stap moet de gebruiker zijn login en paswoord opgeven op het UIA-netwerk. Voor de meeste gebruikers is het ook aan te raden om het paswoord te laten onthouden. Anders moet je de hele dag door je paswoord intypen zodra Outlook je mail gaat checken. Stap 5: De Internet-verbinding aangeven Stap 6: De Wizard beëindigen De voorlaatste stap in het aanmaken van een account bestaat in het opgeven van het type Internetverbinding. Omdat iedereen op UIA rechtstreeks op het Internet is aangesloten, klik je de tweede keuze aan: LAN-netwerk gebruiken. De laatste stap geeft gewoon aan dat de Wizard alle gegevens heeft en nu klaar is om een nieuwe account aan te maken. Klikken op Voltooien zal de account dan ook werkelijk aanmaken. Let op! Door het instellen van Outlook als een POP3-client zal Outlook alle mails uit je inbox op de server verplaatsen naar de harde schijf. Dat betekent dat je

14 12 mailbox op het netwerk zelden overvol zal zitten. Dat heeft wel voor gevolg dat als je met de modem inbelt op UIA, dat je dan geen of bijna geen post meer terugvindt op het netwerk. Je kan dit voorkomen door in het menu Extra te kiezen voor Accounts. Je vraagt voor je account de Eigenschappen op en klikt op het tabblad Geavanceerd: Onderaan het tabblad vind je opties die het mogelijk maken om alsnog een kopie van je te laten staan op de server. Op die manier kan je thuis nog al je mails lezen (of omgekeerd). De laatste optie kruis je best ook aan zodat je mailbox opgekuist wordt wanneer je in Outlook s verwijdert. Wanneer dit systeem nog niet ver genoeg gaat, kan je Outlook ook als IMAP-client instellen in stap 3 van de Wizard. Dit is echter geen gebruikelijke optie. 3.2 De UA-adreslijstservice instellen Wanneer je de Wizard Accounts maken opstart, kan je naast een account ook een adreslijstservice instellen. Dat zijn zoekmachines voor adressen. De UA heeft al haar personeelsleden maar ook alle geregistreerde studenten in zo n adreslijstservice beschikbaar gemaakt. Je kan deze zoekmachines rechtstreeks vanuit Outlook aanspreken wanneer je een wil sturen naar iemand op de UA. De voorwaarde hiervoor is wel dat je eerst een nieuwe account aanmaakt voor de UA-adreslijstservice. Dat kan door in het menu Extra op Accounts te klikken en dan bij de knop Toevoegen te kiezen voor Adreslijstservice. Outlook start dan automatisch de bijhorende Wizard op:

15 13 Stap 1: De naam van de adreslijstserver opgeven Stap 2: adressen controleren De eerste stap is de belangrijkste. Daarin wordt gevraagd om de servernaam van de adreslijstservice op te geven. Voor de UA-lijst is dat het adres ldap.ua.ac.be. In de tweede stap kan de gebruiker kiezen om nieuwe adressen die hij intypt te laten controleren door de adreslijstservice. Dat kan in sommige gevallen handig zijn, maar de ervaring leert dat dit het maken van s vertraagt. De laatste stap is het beëindigen van de Wizard door op Voltooien te klikken. Na het beëindigen van de Wizard moet je nog één optie handmatig instellen. Daarvoor klik je in het venster Internet-accounts op de nieuwe adreslijstservice en vervolgens op Eigenschappen. Volgend scherm verschijnt dan: In het eerste tabblad kan je desgewenst de verwijzingsnaam van de zoekmachine wijzigen. Na de Wizard staat hier ldap.ua.ac.be. Je kan dat veranderen in bijvoorbeeld Universiteit Antwerpen. De optie die je nog moet instellen, bevindt zich echter in het tweede tabblad Geavanceerd.

16 14 In het vak Zoekbasis typ je: o=universiteit Antwerpen,c=BE. Dat is nodig om de zoekmachine in staat te stellen de gegevens over de UA-te vinden. Op OK klikken gaat terug naar het vorige scherm waar je het instellen van Accounts kan beëindigen ontvangen Eens je account aangemaakt is, zal Outlook starten met het maken van een verbinding met het netwerk om jouw post binnen te halen in het programma. Wanneer je nieuwe berichten hebt, maakt Outlook dat op verschillende wijzen kenbaar. Allereerst verschijnt er in je Windows-balk onderaan rechts een klein icoontje met een brief. Ten tweede zet Outlook de map Postvak IN in het vet en geeft hij tussen haken (in het blauw) aan hoeveel nieuwe, ongelezen berichten er staan in je Inbox. Tot slot geeft Outlook in de Inbox zelf ook aan welke berichten nieuw zijn door ook hier de titels van de berichten in het vet te zetten en een icoon van een gesloten brief te tonen. Indicatie van een nieuw item in Postvak IN. Nieuwe, ongelezen berichten staan in het vet in de lijst. De weergave Berichten geeft de eerste regels van het e- mailbericht in een apart venster.

17 15 Bovenstaand beeld geeft een idee hoe een nieuw bericht getoond wordt in Outlook. Merk op dat de Mappenlijst gebruikt wordt en dat de weergave Berichten is gekozen waardoor je onmiddellijk ook de eerste regels van het bericht (en daarmee in vele gevallen ook heel het bericht) kan lezen versturen Een nieuwe maken Om een nieuw bericht aan te maken klik je op de knop Nieuw in de werkbalk standaard. Let echter op! De knop moet er als volgt uit zien:. In elk onderdeel van Outlook heeft de knop Nieuw immers een ander uitzicht. In de agenda bijvoorbeeld maakt de knop een nieuw agenda-item aan. In het Postvak IN is dat een nieuwe . Nieuwe Nieuw contact Nieuw agenda-item Nieuwe taak Nieuwe notitie Wanneer je je niet in een onderdeel bevindt, kan je toch snel een nieuwe aanmaken door te klikken op het pijltje van de Nieuw-knop. Je krijgt dan een lijst waaruit je bericht kan kiezen. Wanneer je een nieuw bericht maakt, krijg je volgend (bekend) scherm te zien: Het aanmaken van een nieuwe verloopt analoog aan de procedure in andere programma s. In het veld Aan typ je de geadresseerde. Het veld CC geeft aan aan welke geadresseerden het bericht nog verstuurd wordt (dit kan ook door

18 16 meerdere adressen op te geven in het Aan-veld). In het veld BCC 4 zet je de adressen van de mensen die deze mail ook zullen ontvangen zonder dat de adressen in het veld Aan of CC dit merken (Blind Carbon Copy). Wanneer je op een van de knoppen links (Aan, CC of BCC) klikt krijg je de Contactpersonen te zien en kan je snel verschillende adressen toevoegen zonder deze te moeten typen (zie verder). Bovendien kan Outlook adressen ook aanvullen op basis van de gegevens in je Contactpersonen. Een automatische aanvulling van het laatste deel van je adres is helaas niet in het programma voorzien. Dit euvel is wel te omzeilen in het onderdeel Contactpersonen (zie verder) Berichtopties instellen Voor elk bericht kan de gebruiker extra opties instellen. Zo kan de gebruiker het versturen van de mail uitstellen tot een bepaalde datum. Of hij kan een berichtje aan de koppelen waarin hij vraagt aan de geadresseerde om hem te verwittigen wanneer het bericht gelezen is. Als de geadresseerde ook Outlook gebruikt, moet deze gewoon op een Bevestig-knop klikken om dit kenbaar te maken. In het Postvak In verschijnt zo n bevestiging als een met een eigen icoontje ervoor: Wanneer de gebruiker meerdere accounts gemaakt heeft, kan hij ook aangeven met welke account (met andere woorden met welke From-naam) hij het bericht wil versturen. Ook de gevoeligheid en de urgentie kunnen veranderd worden. Dit is echter iets dat zelden in verkeer gebruikt wordt. 4 Dit veld is standaard niet beschikbaar. Je kan het veld echter activeren door in het menu Beeld (van je nieuwe ) te kiezen voor Veld BCC.

19 Attachments en Outlook-items toevoegen De gebruiker kan ook allerhande extra items mee doorsturen. De meest gebruikelijke bijlage is een attachment. Dat wil zeggen dat een extern bestand meegestuurd wordt. Om een attachment in te voegen, kies je in het menu Invoegen voor Bestand. Je krijgt dan een menu waarmee je op de harde schijf een of meerdere bestanden kan aanklikken die bijgevoegd dienen te worden. Een attachment invoegen Een Outlook-item invoegen Daarnaast kan je in het menu Invoegen ook kiezen voor Item. Dat wil zeggen dat je een item uit Outlook zelf wil meesturen. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een Contactpersoon met iemand wil delen. De geadresseerde hoeft dit item dan alleen maar te slepen naar de juiste plaats (in dit geval zijn eigen Contactpersonen) om het item daar toe te voegen Handtekeningen gebruiken Vele gebruikers plaatsen onder hun een elektronische handtekening (signature) met hun contactinformatie of een spreuk. Je kan een handtekening standaard laten toevoegen aan elk nieuw bericht dat je maakt. De voorwaarde daarvoor is dat je eerst een of meerdere handtekeningen aanmaakt. Handtekeningen maken, doe je door in het menu Extra te kiezen voor Opties en daarin het tabblad indeling te kiezen. Onderaan in dit tabblad vind je een gedeelte dat toelaat handtekeningen toe te wijzen. Wanneer je klikt op de knop Handtekeningenkiezer, kom je terecht in volgend scherm:

20 18 Hierin staat een lijst van alle beschikbare handtekeningen (op dit moment nog geen). Wanneer je een nieuwe handtekening wil toevoegen klik je op Nieuw en er wordt een Wizard opgestart: Stap 1: De naam van de gebruiker invullen Stap 2: Het eigen adres De eerste stap vraagt om een naam te geven aan je handtekening. Dat is de naam die je straks in de lijst zal terugvinden. Wanneer je reeds een handtekening hebt (uit Eudora bijvoorbeeld) in een bepaald bestand, kan je kiezen voor Dit bestand als sjabloon gebruiken. In dit voorbeeld opteren we echter om met een leeg exemplaar te beginnen. In de tweede stap schrijft de gebruiker dan de tekst van zijn handtekening. Hij kan daarnaast ook opteren om een vcard mee te sturen met een . Een vcard is een item uit de Contactpersonen maar dan met je eigen gegevens. Op die manier kan de ontvanger jou snel en zonder typwerk invoegen in zijn eigen Contactpersonen. Als je Voltooien kiest, wordt de handtekening gemaakt en in de lijst van het eerste venster toegevoegd. Wanneer je nu steeds een bepaalde

21 19 handtekening aan een bericht wil toevoegen, kan je dit in het Opties-venster aanklikken HTML of ASCII- s? is steeds een kwestie geweest van snel berichten de wereld rondsturen zonder je ook maar iets aan te trekken van lay-out. Dat kwam omdat opgesteld werd in ASCII-tekens en dat hierbinnen geen lay-out mogelijk was. Eudora paste dit systeem aan door enige lay-out toe te laten. Momenteel zijn de lay-out mogelijkheden van s enorm uitgebreid omdat meer en meer HTML als onderliggende taal gebruikt wordt. HTML is de programmeertaal die achter web-pagina s zit en die nu ook toelaat om s te layouten. De gebruiker wordt zorgvuldig afgeschermd van de HTML-programmeertaal en krijgt enkel de lay-outopties in gebruiksvriendelijke menu s te zien. Het verzenden van s in HTML-formaat biedt een nieuwe waaier van mogelijkheden. De voorwaarde om met deze nieuwe lay-outinstrumenten te kunnen werken, is het activeren van HTML voor berichten. Dat gebeurt opnieuw in het Optiesvenster (menu Extra), in het tabblad Berichtenindeling. Door de standaard-berichtenindeling in te stellen op HTML, kan de gebruiker alle mogelijke lay-out aan zijn toevoegen (bepaalde lettertypen, tekst in groot lettertype of in kleur, een achtergrond, enzovoort). Bij het onderdeel briefpapier

22 20 en lettertypen kan men bovendien nog enkele extra HTML-lay-out opties instellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om elke met een eigen achtergrond en logo (cfr. het UIA briefpapier) op te maken. Wat gebeurt er met gebruikers die dan niet met Outlook werken of die een oud e- mailprogramma hebben die geen HTML-indeling kan lezen? Deze gebruikers zullen geconfronteerd worden met de verschillende HTML-codes in het bericht. Dat zal het bericht moeilijker leesbaar maken. Gelukkig biedt Outlook hier twee antwoorden op. In de eerste plaats kan je voor elke Contactpersoon opgeven of deze HTML kan lezen of niet (het is eerder omgekeerd: je geeft op of hij alleen maar ASCII-berichten mag ontvangen of niet). Aan de andere kant kan je in elk mailtje afzonderlijk het formaat wijzigen van HTML naar Onbewerkte tekst (dwz. ASCII). Dit gebeurt in het menu Opmaak van het bericht. 3.5 Het adresboek Elk programma heeft een adresboek. Daarin kan de gebruiker een lijst aanleggen van adressen en additionele gegevens. Wanneer de gebruiker dan een nieuwe mail stuurt, kan hij uit dit adresboek snel gegevens en adressen halen. Het aanmaken en beheren van adressen in Outlook wordt uitgebreid besproken in deel 4 ( Contactpersonen). Hier gaan we nog even in op de manier waarop de gebruiker zijn Adresboek (of beter zijn Contactpersonen) gebruikt wanneer hij een bericht wil versturen. Zoals eerder reeds gezegd, kan je in de vakken Aan: of CC: gewoon een adres typen wanneer je een mail wil schrijven. De gebruiker kan echter ook op de knop Aan: (of een van de andere knoppen) klikken. Dan verschijnt volgend scherm: Alle personen die in Contactpersonen voorkomen, zijn te zien in de linkerzijde van het scherm. Ongeacht op welke knop men klikt in het bericht, men kan met de pijltjestoetsen onmiddellijk adressen toevoegen aan het Aan:-veld, het CC:-veld

23 21 en het BCC:-veld. Merk op dat de namen in de lijst gesorteerd worden op voornaam en dan op achternaam. Dat kan het zoeken iets bemoeilijken. Wanneer je een bepaald iemand niet in je adresboek hebt zitten, kan je daar ook naar zoeken. De belangrijkste bron waar je op UA naar adressen kan gaan zoeken is de UA-adreslijstservice. Eerder hebben we reeds uitgelegd hoe je een account kan creëren om in deze database te zoeken (zie 3.2). Nu gaan we iets dieper in op de manier waarop je de zoekmachine kan gebruiken wanneer je een aan het maken bent. De eerste stap hierin is het aanklikken van de knop Zoeken in bovenstaand scherm. De gebruiker wordt dan de keuze geboden om te kiezen waar hij wil zoeken. Standaard zal in de keuzelijst de optie Contactpersonen geselecteerd zijn. Wanneer je wil zoeken in de adreslijstservice van UA, klik je op ldap.ua.ac.be (of een aangepaste naam indien je deze veranderd hebt). Je kan zoeken op de naam (achternaam of voornaam) en op het adres. Wanneer je complexere zoekfuncties wil gebruiken, kan je daarvoor het tweede tabblad gebruiken. Je klikt op Nu zoeken om het zoeken te starten. Wanneer een bepaald resultaat gevonden is, kan je dit onmiddellijk in je e- mailbericht toevoegen. Daarvoor klik je op de gevonden persoon en vervolgens (rechtsonder) op het veld waar de persoon in je moet terechtkomen: Aan,

Handleiding AndoMail met Zarafa

Handleiding AndoMail met Zarafa Handleiding AndoMail met Zarafa Inhoud AndoLan - Zarafa Webmail (e-mail)...3 1 Webmail met AndoMail...3 1.2 Nieuwe e-mail versturen...4 1.3 Een bijlage toevoegen...6 2 Een e-mailadres opzoeken / adresboek...7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2010

Gebruikershandleiding Outlook 2010 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2010 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2010 CLIËNT... 3 1.2 INTRODUCTIE OP DE OUTLOOK NAVIGATIEKNOPPEN... 4 2. E-MAILBERICHTEN...

Nadere informatie

Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak lettertype, grootte en kleur kiezen

Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak lettertype, grootte en kleur kiezen Opleiding outlook E-mail E-mail indelingen Extra opties E-mailindeling Berichtindeling - HTML: dit wordt ingesteld - RTF-indeling - Tekst zonder opmaak Opmaak tekst Nieuw bericht maken werkbalk Opmaak

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Werkomgeving Wat is Microsoft Outlook? 7 Outlook 2013 opstarten/afsluiten 7 Het mappenvenster 8 De navigatiebalk gebruiken 9 De compacte navigatie gebruiken 11 De takenbalk 12 Het leesvenster 13 Het deelvenster

Nadere informatie

WINDOWS-UPDATE MTSO-INFO-EXTRA 5 VAKGROEP MTSO 2001

WINDOWS-UPDATE MTSO-INFO-EXTRA 5 VAKGROEP MTSO 2001 WINDOWS-UPDATE MTSO-INFO-EXTRA 5 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax : +32 (03) 820.28.82

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN

DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN DE NETWERKPRINTER INSTALLEREN MTSO-INFO-EXTRA 4 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

2. maken en versturen

2.  maken en versturen 55 2. E-mail maken en versturen In dit hoofdstuk leer je e-mail berichten versturen en ontvangen met Outlook. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de basishandelingen. Outlook biedt namelijk

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Opleiding: Webmail outlook 2007

Opleiding: Webmail outlook 2007 Opleiding: Webmail outlook 2007 1. Inloggen Via de website: 1. http://webmail.hostedexchange.be of via 2. http://www.mpcterbank.be/personeel e-mailadres = voornaam.achternaam@mpcterbank.be wachtwoord:

Nadere informatie

Het maakt in adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten.

Het maakt in  adressen niet uit of je hoofdletters gebruikt of niet. Maar er mogen geen spaties in zitten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Wat is e-mail E-mail is Elektronische post. Een bericht dat we op een computer typen, kan via internet verstuurd worden. Het verzenden van e-mail kost weinig tijd. Een e-mailbericht

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers

OUTLOOK 2013. Computertraining voor 50-plussers OUTLOOK 2013 Mei 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Niets uit deze uitgaven mag worden gekopieerd

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express *************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de

Nadere informatie

NETWERKVERBINDINGEN MAKEN

NETWERKVERBINDINGEN MAKEN NETWERKVERBINDINGEN MAKEN MTSO-INFO-EXTRA 7 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax :

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren.

Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Filters voor Microsoft Outlook Een handleiding om de automatische meldingen van het nieuwe Mijn RvR het Postvak IN te laten passeren. Sinds de invoering van het nieuwe Mijn RvR (augustus 2014) worden er

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

Outlook 2000 beginners

Outlook 2000 beginners Outlook 2000 beginners campinia media Roger Frans Frans, Roger Outlook 2000 - beginners / Roger Frans; Geel: Campinia Media vzw, 2000; 197 p; index; 29 cm; gelijmd. ISBN: 90.356.1137.3; NUGI 854; UDC 681.3.06

Nadere informatie

INSTALLEREN MET SYMANTEC GHOST

INSTALLEREN MET SYMANTEC GHOST INSTALLEREN MET SYMANTEC GHOST MTSO-INFO-EXTRA 2 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Cursus Gmail. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs

Cursus Gmail. Lieve D Helft. ICT in het basisonderwijs Cursus Gmail Lieve D Helft ICT in het basisonderwijs Auteur: Lieve D Helft Titel: Cursus Gmail April 2013 2013, Lieve D Helft Lieve.dhelft@telenet.be Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland

Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Gedragscode gebruik e-mailadressen Badminton Nederland Algemeen Badminton Nederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de door verenigingen verzonden mailberichten. Het is niet toegestaan dreigende,

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR (580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR Naast het standaard aanbod, biedt Cevora ook modulaire incompany-opleidingen van halve dagen aan. Binnen een incompany-opleiding zijn de inhouden van de verschillende standaardopleidingen

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

SPYWARE VERWIJDEREN MTSO-INFO-EXTRA 8 VAKGROEP MTSO 2001

SPYWARE VERWIJDEREN MTSO-INFO-EXTRA 8 VAKGROEP MTSO 2001 SPYWARE VERWIJDEREN MTSO-INFO-EXTRA 8 VAKGROEP MTSO 2001 Faculteit PSW Universiteit Antwerpen Contact: prof. dr. Dimitri Mortelmans (dimitri.mortelmans@ua.ac.be) Tel : +32 (03) 820.28.53 - Fax : +32 (03)

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

OUTLOOK 2010. 2012 Computertraining voor 50-plussers

OUTLOOK 2010. 2012 Computertraining voor 50-plussers OUTLOOK 2010 2012 Computertraining voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl C O M P U T E R T R A I N I N G V O O R 5 0 -

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Het aanmaken van een e-mail account in Outlook

Het aanmaken van een e-mail account in Outlook Het aanmaken van een e-mail account in Outlook Bron: www.2john.com Er zijn twee manieren voor het uitlezen en beantwoorden van e-mail. a. Dit kan via de webmail-optie, zoals bijvoorbeeld hotmail. Dat is

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Snelstart handleiding Thunderbird 1.5

Snelstart handleiding Thunderbird 1.5 Projectcode Versie Definitief Snelstart handleiding Thunderbird 1.5 Inhoudsopgave 1. Een korte beschrijving van de werkbalk 2 2. Lezen van berichten 4 3. Versturen van berichten 5 4. Adresboeken 7 5. Gebruik

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Inhoud 1. Waar?...2 2. Wachtwoord wijzigen...2 3. Berichten lezen...2 4. Bijlage openen...3 5. Nieuw bericht...4 6. Bijlage meesturen...4 7. Mappen maken...5

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS

VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS VERSIE 5.1/5.2 SNELSTARTKAART VOOR WINDOWS 32-BITS TM GROUPWISE 5.2 SNELSTARTKAART GroupWise is software waarmee u berichten kunt verzenden, planningen kunt maken, uw agenda kunt bijhouden en uw documenten

Nadere informatie

Tips & Trucs basis Outlook 2007/2010

Tips & Trucs basis Outlook 2007/2010 Papierloos, digitaal werken, efficiënt en slimmer werken? Hieronder tref je een aantal tips voor Outlook, waardoor je: minder of geen papier meer hoeft te printen omdat je het digitaal op de goede plek

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz.

4. Integratie met andere Google-diensten waaronder: Google calender, Google Sites enz. BEGINCURSUS Auteur: Bert Feenstra Moeilijkheidsniveau: eenvoudig Gmail is een online e-mailprogramma (geboortejaar 2004) met zeer veel mogelijkheden. Te veel om hier allemaal te beschrijven. Daarom heb

Nadere informatie

Handleiding Afdrukken samenvoegen

Handleiding Afdrukken samenvoegen Handleiding Afdrukken samenvoegen Versie: 1.0 Afdrukken Samenvoegen Datum: 17-07-2013 Brieven afdrukken met afdruk samenvoegen U gebruikt Afdruk samenvoegen wanneer u een reeks documenten maakt, bijvoorbeeld

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2010 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 9-12-2015

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

Handreiking installatie en gebruik KansPlus emailsjablonen Voor medewerkers landelijk bureau en ledengroepen

Handreiking installatie en gebruik KansPlus emailsjablonen Voor medewerkers landelijk bureau en ledengroepen Handreiking installatie en gebruik KansPlus emailsjablonen Voor medewerkers landelijk bureau en ledengroepen Versie oktober 2008 Handreiking Instellen van het KansPlus e-mailsjabloon (huisstijl) in Outlook

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Outlook Web App (OWA)

Outlook Web App (OWA) Outlook Web App (OWA) Aanvullingen op Klik & Weet Inhoud Maken en toevoegen van een e-mailhandtekening...1 Bijlagen...3 Afwezigheidsbericht...5 Zoeken...6 Geavanceerde zoekopdrachten...6 Een ander postvak

Nadere informatie

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail

Handleiding e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010

Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010 Handleiding gebruik webmail Roundcube maart 2010 U opent de webmail door te klikken op het pictogram webmail in de webstek www.edugo.be: 1. Inleiding 1.1 Wat is er nieuw? De webmail van edugo draait vanaf

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS

KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS KORTE HANDLEIDING WERKEN MET OUTLOOK WEBACCESS Outlook WebAccess is het e-mailprogramma dat door medewerkers en leerlingen van het Comenius College gebruikt wordt m.i.v. cursusjaar 2005-2006. WebAccess

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 3. Adresboek, mailinglijst. Overnemen uit ingekomen bericht.

INLEIDING E-MAIL Deel 3. Adresboek, mailinglijst. Overnemen uit ingekomen bericht. INLEIDING E-MAIL Deel 3 Inhoud van dit deel: Adresboek, mailinglijst Beheer account gegevens Alias en extra accounts instellen Bijlagen, foto s versturen Gebruik e-mail op andere computer Mappen aanmaken.

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN

E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN E-MAILS VERZENDEN MET AFDRUK SAMENVOEGEN Met E-mail samenvoegen voor Word en Outlook kunt u o.a. een brochure of nieuwsbrief maken en deze per e-mail verzenden naar uw Outlook-lijst met contactpersonen

Nadere informatie

INLEIDING E-MAIL Deel 2

INLEIDING E-MAIL Deel 2 INLEIDING E-MAIL Deel 2 Inhoud van dit deel: Inkomende post lezen Nieuw bericht maken en Spelling controle Beantwoorden en doorsturen Opmaak van berichten Opslaan en verwijderen Ongewenste mail (SPAM),

Nadere informatie

Ervaringen met Outlook Web App 365

Ervaringen met Outlook Web App 365 Ervaringen met Outlook Web App 365 Na de mailmigratie van de enkele werkstichtingen bereikten ons al vele vragen en opmerkingen betreffende de overgang naar Outlook365. Het is dan ook niet niks wat er

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Outlook Express 6. Senioren K.U.Leuven. maart 2008. ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV)

Outlook Express 6. Senioren K.U.Leuven. maart 2008. ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV) Outlook Express 6 Senioren K.U.Leuven maart 2008 ICT-Kantoor Dienst Administratieve informatieverwerking (AIV) Inhoud: Deel 1 Inleiding Opstellen en verwerken van e-mail Gebruik van een adresboek Gebruik

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen.

Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe je in Outlook 2010 van de Microway Cloud machtigingen kunt uitdelen voor agenda s of mailboxen. Deze uitleg is gegeven op 2 fictieve Cloud gebruikers: Stefan Peters

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird *****************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen

Nadere informatie

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail Gebruikershandleiding Inhoudsopgave DSD WebMail 3 1 Folders 3 2 Compose 4 3 Addresses 4 4 Folders 4 5 Options 4 5.1 Personal Information 4 5.2 Index Order 5 5.3 Folder Preferences 5 6 Search 5 7 Help 5

Nadere informatie

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie