Investeren in een gezonde toekomst. Gezond Transport helpt u op weg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investeren in een gezonde toekomst. Gezond Transport helpt u op weg."

Transcriptie

1 Investeren in een gezonde toekomst. Gezond Transport helpt u op weg. Gezond Transport is een organisatie van de sociale partners in het wegvervoer: TLN, Vereniging Verticaal Transport, FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond. Bezoekadres: Tielweg 28, 2803 PK Gouda Postadres: Postbus 221, 2800 AE Gouda Keuringen T (0182) Verzuim T (0182) T (0182) F (0182) dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Dienstverlening en advies voor werkgevers

2 U wilt verder. Nu en in de toekomst. Met gezonde medewerkers. Als bedrijf in de transport en logistiek wilt u de vaart erin houden. Nu en in de toekomst. Nodig hiervoor: een gezond bedrijf. En dan hebben we het niet alleen over fysiek en mentaal gezonde medewerkers, maar ook over een financieel gezonde bedrijfsvoering. Ongelukken, verzuim, medewerkers die dreigen de eindstreep niet te halen (een eindstreep die nog telkens opschuift ook) kúnnen een gezonde toekomst van uw bedrijf in de weg staan. Kúnnen, want veel van deze risico s zijn te voorkomen. Hoe? Door nu al te investeren in preventie én een adequaat personeelsbeleid. Investeren in preventie, een adequaat personeelsbeleid. Dat klinkt allemaal mooi, maar, hoe pakt u dat aan? Daarvoor kunt u terecht bij Gezond Transport. Door onze jarenlange ervaring in de sector transport en logistiek en onze contacten met werkgevers en werknemers, weten we wat er speelt én weten we hoe we u op weg kunnen helpen. Als uw adviseur, (strategisch) partner of gewoon als vraagbaak. Met adviezen en oplossingen die uitvoerbaar zijn. En waar nodig helpen wij u een handje. De kosten van onze dienstverlening? Die kunnen we laag houden. Want wíj hoeven er niet beter van te worden, we zijn er voor u. In deze folder zetten we onze thema s, programma s en projecten op een rijtje. Dan krijgt u alvast een indruk van wat wij voor u kunnen betekenen. Meer informatie vindt u op Wilt u met een van onze adviseurs van gedachten wisselen? Schroom dan niet en bel (0182) voor een afspraak. Stilstand is achteruitgang. Niet alleen ik wil verder, mijn medewerkers ook.

3 Uw personeel als waardevast menselijk kapitaal. Nederland vergrijst. In de sector transport en logistiek valt dat nog mee, maar over een paar jaar zal ook onze sector de gevolgen van de vergrijzing merken: een tekort aan nieuwe (jonge) medewerkers én medewerkers die langer moeten doorwerken. Oók degenen die dat niet willen of denken dat niet te kunnen. Dit gaat natuurlijk wringen. Hoe u dat voor bent? Door nu al na te denken over een toekomstgericht personeelsbeleid. Personeelsbeleid dat zorgt voor duurzaam inzetbare chauffeurs en logistiek medewerkers. Simpeler gezegd: personeelsbeleid dat zorgt voor voldoende, gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers. Nu en in de toekomst. Helemaal nieuw is dit beleid voor duurzame inzetbaarheid niet. Je zou het de opvolger kunnen noemen van leeftijdsbewust beleid of ouderenbeleid. Met een proactievere insteek en een ander doel: het garanderen van de continuïteit van het bedrijf op langere termijn. Gezond Transport ziet het als zijn taak de contouren van het beleid voor duurzame inzetbaarheid gestalte te geven. Met aandacht voor de volgende aspecten: gezond & veilig werken, scholing, ontwikkeling & mobiliteit en passende arbeidsvoorwaarden. Zodat chauffeurs en logistiek medewerkers die nu (nog) lekker werken, dit ook blijven doen. En Gezond Transport en u, mocht dat niet het geval zijn, er op tijd bij zijn om actie te ondernemen. Een greep uit onze projecten: x Duurzame inzetbaarheid in RMO (adviestraject). x Wellness Checkpoint (programma voor verbetering inzetbaarheid medewerkers). x Website (best practices beleid duurzame inzetbaarheid). Een dreigend chauffeurstekort? Dan moet ik zorgen dat ik die van mij binnenboord houd.

4 Bewustwording en actie door de dienstverlening van Gezond Transport. Voldoende, gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers. Belangrijk voor de continuïteit en financiële gezondheid van uw bedrijf. En dus belangrijk om bij stil te staan. Hoe het gesteld is met onze gezondheid, hebben we (deels) zelf in de hand. Een gezonde leefstijl - gezond eten, bewegen en ontspannen - is goed voor je gezondheid. Maar dat niet alleen. Met een gezonde leefstijl voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. En dat heeft weer invloed op je productiviteit en ziekteverzuim. Kortom, aandacht voor leefstijl is nodig. In iedere sector en in ieder bedrijf. Aan de leefstijl van medewerkers in de transport en logistiek kan nog wel het een en ander verbeterd worden. Relatief veel chauffeurs zijn (te) zwaar, bewegen te weinig en hebben last van stress. Tijd voor actie dus. In de eerste plaats door henzelf. Het gaat tenslotte om hún gezondheid. Maar het is in úw belang om hen (op weg) te helpen. Hoe u dat doet? Met de trainingen en brochures van Gezond Transport. Waarin het allemaal draait om bewustwording, het nemen van verantwoordelijkheid én, natuurlijk, het overgaan tot actie. Met als resultaat: fittere chauffeurs en logistiek medewerkers die lekkerder in hun vel zitten, productiever zijn en minder verzuimen. Een greep uit onze diensten, speciaal voor medewerkers: x Workshop Leef je fit (in company). x Workshop Zitinstructie en omgaan met fysieke belasting (inclusief instructiefilm). x Training Leefstijl (telt mee voor Richtlijn Vakbekwaamheid). x Training Fysieke Belasting (telt mee voor Richtlijn Vakbekwaamheid). x Brochures en instructiekaarten met praktische tips en adviezen. Een fitte werknemer is productiever. Daar heb ik als ondernemer belang bij.

5 Veilige werkmethodes. Om de continuïteit van uw bedrijf veilig te stellen. Waar gehakt wordt, vallen spaanders, zo luidt de uitdrukking. En dat is niet voor niets. Want waar gewerkt wordt, gebéuren ongelukken. Helaas. Gelukkig zijn veel ongelukken te voorkomen. Waardoor u niet alleen (blijvende) gezondheidsschade bij uw medewerkers voorkomt, maar ook de continuïteit van uw bedrijf veiligstelt. Want een ongeluk betekent vaak uitval en dat kost geld. Bovendien, als er in uw bedrijf regelmatig ongelukken gebeuren, dan is dat in deze krappe en vergrijzende arbeidsmarkt niet goed voor uw imago als werkgever. Hoe staat het eigenlijk met de veiligheid in de sector transport en logistiek? Die is sterk verbeterd de afgelopen jaren. Werkmethodes en machines zijn veiliger en ook aan de bewustwording van medewerkers is gewerkt. Toch zijn er werkplekken, functies en taken die extra aandacht (blijven) verdienen. Het verladen van vloeistoffen bijvoorbeeld, het werken met gevaarlijke gassen in containers, het werken op hoogte of het rijden op de heftruck. Gezond Transport helpt u onveilige situaties in uw bedrijf op te sporen en aan te pakken. En maakt u zich geen zorgen over het financiële aspect. Wij verliezen het evenwicht tussen kosten en opbrengsten nooit uit het oog. Een greep uit onze dienstverlening: x Telefonische Helpdesk RI&E (hulp bij invullen branche RI&E). x Oplossingenboeken diverse deelmarkten (arbeidsrisico s én oplossingen handig bij elkaar: x Training Veiligheid, cultuur en gedrag voor beroepschauffeurs (telt mee voor Richtlijn Vakbekwaamheid). x Implementatie veilige werkwijze bij openen gegaste zeecontainers. x Campagne Heftruckhelden (zie x Advies op maat (maak een afspraak met een van onze adviseurs). Een ongeluk zit in n klein hoekje. Misschien moeten we dat kleine hoekje óók maar veilig maken.

6 Veiliger werken? Slimmer werken? U hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Gezond Transport weet veel als het gaat om gezond en veilig werken en de preventie van ongelukken, uitval en verzuim. Die kennis delen wij graag met u. Waarbij we het belangrijk vinden dat deze kennis op peil blijft. Hoe doen we dat? Door het opzetten en uitvoeren van onderzoek zijn we steeds goed geïnformeerd over relevante trends en ontwikkelingen. Maar ook door ons oor te luisteren te leggen bij deskundigen, onderzoeks- en kennisinstituten en bij verwante sectoren. En bij u. Want wie weet nu beter wat er speelt in de transport en logistiek, welke gevaarlijke situaties zich (regelmatig) voordoen en hoe medewerkers daarmee omgaan? Wij hebben uw kennis en inzicht nodig: voor het ontwikkelen van gezonde en veilige oplossingen. Die oplossingen moeten namelijk wel (gemakkelijk) toe te passen zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering. Dus toetsen wij onze kennis in de praktijk, delen we onze ervaringen met u én zorgen we ervoor dat u uw ervaringen ook met andere bedrijven kunt delen. Resultaat van dit alles: informatie, advies en/of producten waar u ook echt wat aan hebt. Want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Doe er uw voordeel mee. Een greep uit onze onderzoeksthema s: x Fysieke belasting in distributie. x Fysieke belasting bij rolcontainers. x Veiligheid bij transport gevaarlijke stoffen. x Trillingen door rotondes en drempels. x Verbetering beveiliging valgevaar. x Verbetering verhuislift. Er is zoveel informatie. Maar waar heb ik met mijn bedrijf nu écht iets aan?

7 Eén adres voor preventie, verzuimbegeleiding, re-integratie en keuringen. Verzuim: een zaak van werkgever, werknemer en casemanager Gezond Transport helpt u op weg om uw bedrijf gezond te krijgen en te houden. Dan is het natuurlijk wel zo makkelijk als u ook bij ons terecht kunt als een medewerker (tijdelijk) minder gezond is. En dat kan. Want Gezond Transport is dé verzuimspecialist van en voor de sector transport en logistiek. In onze aanpak staat de casemanager centraal, hij of zij is uw vaste contactpersoon. Bij een verzuimmelding komt de casemanager snel in actie. Hij begeleidt en werkt toe naar een snelle werkhervatting. Dreigt het verzuim langer te duren, dan neemt hij de regie over de vervolgstappen. Vanzelfsprekend zorgt hij ervoor dat u aan alle wettelijke verplichtingen voldoet. Keuringen bij u in de buurt, op tijd en op maat Ook voor keuringen bent u bij Gezond Transport aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u uw keuringen op tijd, in korte tijd en zo dichtbij mogelijk geregeld hebt. Daarbij gaat het om álle keuringen: van de aanstellingskeuring tot het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Voor de kosten hoeft u het niet te laten, want zoals gezegd, wij werken zonder winstoogmerk. Oftewel, wij hoeven er niet beter van te worden. Ons enige belang is het branchebelang. Een greep uit onze dienstverlening: Verzuim x Rem op Verzuim arrangementen (verzuimbegeleiding Basis, Basis Plus, Optimaal of op maat). x Traumazorg (eerste opvang bij trauma, i.s.m. Lourtas). x Wie Wat WIA (instrumenten die ingezet kunnen worden bij dreigende WIA instroom). Keuringen x Aanstellingskeuring x PMO (rijdend, loods/technisch, kantoorpersoneel). x Rijbewijskeuring. x Combikeuring (combinatie PMO rijdend en rijbewijskeuring). x Functiegerichte keuringen (zoals asbest en bodemverontreiniging). Verzuimbegeleiding, preventie en keuringen in één hand? Dat scheelt een hoop gedoe.

8 Het dienstenpakket van Gezond Transport. x Advies en informatie over arbeidsrisico s. x Trainingen en workshops. x Bedrijfs-, deelmarkt-, en bedrijfstakprojecten. x RI&E s en werkplekonderzoek. x Advisering sociale wet- en regelgeving. x Verzuimbegeleiding werkgever en werknemer. x Aansturing bedrijfsarts. x Opstellen re-integratiedossier. x Coördinatie interventies. x Bemiddeling bij arbeidsconflicten. x Keuringenservice. x Website met actuele informatie. Nooit geweten dat Gezond Transport zóveel doet.

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? Als ondernemer wil ik graag geld verdienen, maar ik wil later geen werknemers tegen

Nadere informatie

Ook zo n gezonde. dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek

Ook zo n gezonde. dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Ook zo n gezonde RUG? dé arbo- en verzuimspecialisten in transport en logistiek Test: zorg jij wel goed voor je rug? 1. Wat doe je na een lange rit? a Je springt uit je cabine. b Je stapt rustig uit. 2.

Nadere informatie

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? ALS ONDERNEMER WIL IK GRAAG GELD VERDIENEN, MAAR IK WIL LATER GEEN WERKNEMERS TEGEN

Nadere informatie

Bijlagen. Werken aan morgen in de agrarische en groene sector. Leren van koplopers over langer doorwerken

Bijlagen. Werken aan morgen in de agrarische en groene sector. Leren van koplopers over langer doorwerken Bijlagen Werken aan morgen in de agrarische en groene sector Leren van koplopers over langer doorwerken november 2013 Gezondheidsonderzoeker: Brechtje Bokdam Dit is een uitgave van Stichting Gezondheidszorg

Nadere informatie

Sector- en branchegeorganiseerde Bedrijfsgezondheidszorg

Sector- en branchegeorganiseerde Bedrijfsgezondheidszorg Sector- en branchegeorganiseerde Bedrijfsgezondheidszorg Zes casussen van sectoren en branches mei 2014 Tessa van Puijenbroek Krista Visscher Chris Moor Moniek Nelissen Inhoud 1 INLEIDING... 4 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim

Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim Alles wat voor u belangrijk is te weten om grip te krijgen op verzuim Eerste hulp bij verzuim verlagen Verzuim kost geld, logisch dus dat u het verzuim onder uw werknemers wilt verlagen. Maar hoe kunt

Nadere informatie

Een vitale organisatie: dat werkt!

Een vitale organisatie: dat werkt! Een vitale organisatie: dat werkt! Colofon Inhoud Inleiding 04 Tekst en eindredactie Loyalis Marketing & Communicatie, Marjolein Rozendaal Facet& Communicatie Hoofdstuk 1 Uitval voorkomen 07 Hoofdstuk

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Aanpak op maat Kostenreductie Financieel flexibel Uw gesprekspartner Zet het verzuim op uw agenda

verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Aanpak op maat Kostenreductie Financieel flexibel Uw gesprekspartner Zet het verzuim op uw agenda de verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Aanpak op maat Kostenreductie Financieel flexibel Uw gesprekspartner Zet het verzuim op uw agenda Zet het verzuim op uw agenda Gezond en gemotiveerd

Nadere informatie

verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Zet het verzuim op uw agenda Aanpak op maat Uw gesprekspartner Kostenbesparing Financieel flexibel

verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Zet het verzuim op uw agenda Aanpak op maat Uw gesprekspartner Kostenbesparing Financieel flexibel de verzuimadviseur.nl Omdat verzuimaanpak topsport is Zet het verzuim op uw agenda Aanpak op maat Uw gesprekspartner Kostenbesparing Financieel flexibel Zet het verzuim op uw agenda Gezond en gemotiveerd

Nadere informatie

Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V.

Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V. Informatie Xerio bedrijfsartsen5 B.V. 1. Inleiding Xerio bedrijfsartsen5 B.V. is een volledig zelfstandige onderneming met vestigingen in Breda, Roosendaal en Rotterdam. Door de kleinschaligheid zijn wij

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

Samen beter worden Het Beterschap

Samen beter worden Het Beterschap Een meetbare bijdrage aan de vitaliteit van uw bedrijf Preventie, tijdige signalering, persoonlijke begeleiding. Dat zijn de pijlers onder effectief verzuimbeleid. En daar knapt iedereen van op. Wat doet

Nadere informatie

Goede arbeidsomstandigheden:

Goede arbeidsomstandigheden: vragen 14-12-1999 11:42 Pagina 1 Goede arbeidsomstandigheden: óók een zaak voor vrijwilligers! vragen 14-12-1999 11:42 Pagina 2 Voor wie? Deze brochure is bedoeld voor het bestuur en de medewerkers van

Nadere informatie

Arbo- dienstverlening

Arbo- dienstverlening Arbodienstverlening Arbodienstverlening Is een werknemer ziek? Dan bent u verplicht om u deskundig te laten ondersteunen bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor een

Nadere informatie

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West BELASTBAARHEIDSMANAGERS benut uw mogelijkheden 1 Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Ons credo is: ARBO West Benut Uw Mogelijkheden. Hiermee

Nadere informatie

ARBO West bv, Roode Wildemanweg 19, 1521 PZ Wormerveer. T: 075-6704325; F: 075-6147413; E: info@arbowest.nl; www.arbowest.nl

ARBO West bv, Roode Wildemanweg 19, 1521 PZ Wormerveer. T: 075-6704325; F: 075-6147413; E: info@arbowest.nl; www.arbowest.nl ARBO West, benut uw mogelijkheden De wetgeving rondom verzuim en reïntegratie is de laatste jaren fors veranderd. Het gehele sociale stelsel in Nederland is er op gericht dat uw medewerkers zoveel mogelijk

Nadere informatie

CZ zorgverzekeringen en bedrijfszorg 2015. Zorgen voor is vooruit kijken

CZ zorgverzekeringen en bedrijfszorg 2015. Zorgen voor is vooruit kijken CZ zorgverzekeringen en bedrijfszorg 2015 Zorgen voor is vooruit kijken 1 Mensen zijn de energiebron van elk bedrijf Houd uw medewerkers gezond en inzetbaar En laat ons u daarbij helpen Een goede collectieve

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal

duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal duurzame inzetbaarheid werk met toegevoegde waarde staat centraal B Werk, maatschappij en de wereld om ons heen veranderen in een hoog tempo. Individuen en organisaties die vandaag en in de toekomst productief

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst

De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst De loopbaanarchitect (dat ben je zelf) Aan de tekentafel voor een solide toekomst Hoe blijf je zeker van je (loop)baan

Nadere informatie

Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze Bernhoven Vitaal

Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze Bernhoven Vitaal Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze Bernhoven Vitaal 1. Waarom deze regeling Een gezonde werkomgeving en werksituatie zijn van groot belang om te voorkomen dat medewerkers (langdurig) ziek worden.

Nadere informatie

Hoe ga je om met verzuim in je salon?

Hoe ga je om met verzuim in je salon? Deel 2 Praktische informatie over verzuim Hoe ga je om met verzuim in je salon? De kaarten die je in dit deel van de Gezond-Werken-Wijzer vindt, helpen je om het verzuim laag te houden. Ze geven ondersteunende

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

Workshop Profileren van de praktijk

Workshop Profileren van de praktijk Workshop Profileren van de praktijk Wat onderscheidt mijn praktijk van andere? Waarom zouden klanten gebruikmaken van mijn diensten en hoe breng ik dat op een ongedwongen manier onder de aandacht van mijn

Nadere informatie

Arbo, ziekteverzuim en re-integratie

Arbo, ziekteverzuim en re-integratie Arbo, ziekteverzuim en re-integratie Inhoudsopgave Introductie 3 1. Waar moet ik bij verzuim om denken? 4 2. Wat staat de werkgever vanaf de eerste verzuimdag te doen? 6 3. Wat als de medewerker na twee

Nadere informatie

De toekomst van online opvoedingsondersteuning. Perspectieven vanuit de kenniskring

De toekomst van online opvoedingsondersteuning. Perspectieven vanuit de kenniskring De toekomst van online opvoedingsondersteuning Perspectieven vanuit de kenniskring 2013 Nederlands Jeugdinstituut Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Reken op mijn loopbaan

Reken op mijn loopbaan Reken op mijn loopbaan Wat kost actief loopbaanbeleid u als werkgever en wat levert het u op? Inhoudsopgave Voorwoord 3 Ambitie van medewerkers 4 Preventie: voorkomen van uitval door ziekte Zieke medewerkers

Nadere informatie