Stadsbestuur Stedelijke jeugdraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stadsbestuur Stedelijke jeugdraad"

Transcriptie

1 Stadsbestuur Stedelijke jeugdraad Verslag vergadering: Algemene vergadering van 18 november 2014 Datum: 18 november 2014 Begin vergadering: 20:00 u Einde vergadering: 22:00 u. Volgende vergadering: 16 december 2014 Aanwezig: Gilles Poté (speelplein Doekeewa), Jef Donné, Fien Bracke en Klara Bolckmans (JNM), Branco van Beversluys (JC Brieljant), Miet Parmentier en Sara Vermaercke (scouting Deinze), Leni Heleu (KSJ Petegem), Lorraine Canoot en Lieze Vandewiele (KSA Ahoy Vinkt), Aaron Verleysen (Kazou Leie en Schelde), Linn De Waele en Larissa Claeys (KSA Deinze Astene), Elke Claeys en wendy Neetens (De Jojo), Elise Lanneau en Asma Saadi (Leiepoort campus Sint Vincentius), Van Autreve Joyce (Hujo Deinze), Colpaert Milan (Speelplein De Kriebel), Vanoverbeke Sarah (ondervoorzitter), Geoffrey Vandekerckhove (voorzitter), Ilse De Rauw (jeugdconsulent) Verontschuldigd: Djemba, Shauni Lowie (Ondervoorzitter), Rutger De Reu (schepen van jeugdzaken) Verslaggever: Ilse De Rauw (Jeugddienst) 1. Agendapunten: 1.1. Jeugdwerk voor allen: Inclusieve jeugdverenigingen 1.2. No Rights, no glory 1.3. Advies aanplakborden 1.4. Bevraging i.v.m. 100 dagen/check Point 1.5. Nieuws uit de werkgroep Check Point 1.6. Trip lokaal 1.7. Kalender 1.8. Allerlei 2. Bespreking agendapunten: 2.1 Jeugdwerk voor allen: Inclusieve jeugdverenigingen Morwenna Buysse van de VZW Oranje gaf een korte uiteenzetting van Jeugdwerk voor allen Jeugdwerk voor allen is een organisatie met een vorming- en begeleidingsaanbod, voor een meer toegankelijk jeugdwerk. Jeugdwerk voor allen is een netwerkorganisatie vanuit de provincie Oost Vlaanderen die streeft naar een open samenleving waarin maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren alsook kinderen en jongeren met een beperking en hun omgeving een volwaardige vrijetijdsinvulling vinden op basis van hun eigen keuzes.

2 Er werden een aantal cases besproken met de aanwezige jeugdverenigingen. Ilse neemt contact op met de organisatie en informeert naar een eventueel vervolg. 2.2.No rights, no glory No rights, no glory is een 3-jarig project over Kinderrechten en sport van jeugddienst Globelink (Landelijke jeugddienst) en ngo KIYO (ngo voor ontwikkelingssamenwerking die strijdt voor de rechten van (de meest kwetsbare) kinderen, waarbij ze jongeren van 16 to 23 jaar mobiliseren om te werken rond sport vanuit de Universele Rechten van het Kind. Het project is gestart n.a.v. het WK in Brazilië in juni 2014, de Olympische Spelen in augustus 2016 en binnenkort ook de Paralympics. Met no rights, no glory vestigen Jeugddienst Globelink en ngo KIYO de aandacht op de keerzijde van deze grote sportevenementen: onzekerheden, schending van de kinderrechten, de negatieve effecten op milieu, lokale economie en het sociaal weefsel (met een mondiale invalshoek). Tijdens het eerste jaar van het project werden getuigenissen verzameld bij jongeren in Vlaanderen en in het zuiden. Het tweede projectjaar wordt besteed aan een Uitdagingenspel waarbij 10 gemeenten en 30 jongerengroepen worden uitgedaagd om 5 ringen van het Olympisch Logo te verzamelen. De jeugdverenigingen die deelnemen kunnen prijzen winnen in 3 categorieën. De winnaars worden bepaald door een externe jury van experten. De steden of gemeenten voorzien de prijzen. Momenteel bevragen Jeugddienst Globelink en ngo KIYO in verschillende steden en gemeenten, waaronder Deinze, de mogelijke samenwerkingen en rekruteren ze jeugdverenigingen om deel te nemen aan het Uitdagingenspel. Lommel, Gent en Kortrijk hebben hun deelname reeds bevestigd. Concreet gaf het stadsbestuur reeds een principiële goedkeuring om deel te nemen aan No Rights, no glory door: - Ondersteuning te verlenen aan de jeugdverenigingen die beslissen deel te nemen aan het Uitdagingenspel - 3 prijzen te voorzien voor de winaars in de 3 categorieën (1) sportieve uitdaging & organisatietalent, (2) uitspraak en (3) solidariteit. De jeugdverenigingen hebben eigenlijk meer informatie nodig vooraleer ze hun deelname kunnen bevestigen: periode, rekening houdend met de jaarplanning van de eigen vereniging en de examens, De jeugdverenigingen willen de info graag ¾ maanden vooraf ontvangen. Suggesties voor de prijzen: vaten bier, knutselkoffer, 2.3.Advies aanplakborden De werkgroep beleid kwam reeds samen om een advies betreffende het plaatsen van aanplakborden voor te bereiden. Er werd eerst gewerkt aan een reglement. Hiervoor werden al een aantal richtlijnen opgesomd. Deze moeten nog terug gekoppeld worden naar de betrokken stadsdiensten. Ilse zal hier voor zorgen. 1 ste ontwerp van een reglement voor het gebruik va,n de aanplakborden: Art. 1 Op elke affiche dient een verantwoordelijke uitgever vermeld te worden. Art. 2 Hou de aanplakborden proper en gebruik geen nietjes of spijkers. Art. 3 Aanplakken is toegelaten vanaf 6 weken voor de activiteit.

3 Art. 4 Aanplakken is toegestaan voor organisaties die doorgaan in Deinze of buurgemeenten Aalter, Tielt, Nevele, Drongen, St. Martens latem, Nazareth, Kruishoutem, Zulte en Dentergem. Art. 5 Er mag max. een oppervlakte van 1m2 aangeplakt worden per activiteit. Art. 6 Volledig overplakken van andere affiches is verboden, laat steeds een affiche zichtbaar hangen van elke activiteit waarvan de datum nog niet verstreken is. Art. 7 Niet reglementair overplakt worden kan gemeld worden bij. Art. 8 Elke laatste dag van de maand worden de aanplakborden leeggemaakt. Art. 9 Het is verboden om aan te plakken op vuilnisbakken, verkeersborden en andere zaken. Aanplakken kan enkel gebeuren op de daarvoor voorziene aanplakborden. 2.4.Bevraging 100 dagen/check Point De werkgroep beleid maakte eveneens een ontwerp op van een bevraging voor alle 5 de, 6 de, 7 de jaars en alle afgestudeerden van vorig jaar. Eerste ontwerp bevraging Check Point/ 100 dagen: 1.Ben je een student van het o 5 de jaar o 6 de jaar o 7 de jaar o Ik ben vorig jaar afgestudeerd 2.a.Welke organiseert je school ter gelegenheid van de 100 dagen?.. 2.b..Wat vind je van deze activiteiten? 3.a.Weet je welke activiteiten het stadsbestuur, de Stedelijke jeugddienst en jeugdraad organiseren? 3.b.Wat vind je van deze activiteiten?.. 4.a.Wat wil je graag doen op de vooravond van je 100 dagen (donderdagavond). o Naar een andere stad gaan vieren o Optreden/fuif in JC Brieljant o Geen georganiseerde activiteit o Andere: 4.b.Als je naar een andere stad gaat op de vooravond van je 100 dagen (donderdagavond), hoe verplaats je je dan? 5.Wat wil je graag doen overdag op je 100 dagen (vrijdag 8u.-16 u.) o Een gemeenschappelijk ontbijt met alle scholen o Een grote stoet bvb. vertrekkende vanaf het station naar de verschillende Deinse middelbare scholen. o Een groot spel, een battle tussen de verschillende Deinse middelbare scholen. o Een activiteit binnen de schoolmuren o Andere 6. wat wil je graag doen op de vooravond van je 100 dagen (vrijdag 16 u.-20/22 u.) o JC Brieljant met optredens o Met vrienden iets gaan eten o Thuis gaan eten o Geen georganiseerde activiteiten o Andere 7.wat wil je graag doen op de avond van je 100 dagen (vrijdag van 20/22 u.-?)) o Naar de fuif Check Point de Brielpoort o Geen georganiseerde activiteit o Andere..

4 8.Denk nog eens na over andere zaken die van jullie 100 dagen een onvergetelijke dag kunnen maken. Waaraan denk je? Geef deze suggesties gerust hieronder door Bedankt voor jullie medewerking. Tot op de 100 dagen. Ilse vraagt nog feedback over deze bevraging aan de dienst communicatie van de Stad Deinze en zorgt er samen met de mensen van de werkgroep beleid voor dat deze bevraging zo snel mogelijk kan georganiseerd worden in de scholen. Het beste zou zijn als deze bevraging in de klassen kan ingevuld worden o.l.v. een leerkracht + dat ze ook online kan ingevuld worden via de website van de stad Deinze. 2.5.Nieuws uit de werkgroep Check Point Er werd een oproep gelanceerd naar medewerkers voor promo, opbouw en om op de avond/nacht van de fuif zelf mee te werken. De jeugdverenigingen ontvangen de shiftlijsten graag een 3- tal weken op voorhand. 2.6.TRIP lokaal op 8 december 2014 vanaf 18:30 u. in Gent Trip Lokaal biedt opnieuw vorming aan jeugdraadsleden, vrijwillige en professionele jeugdwerkers en alle lui met goesting. Iedereen is welkom. Met keuze uit een brede waaier aan vormingssessies zet Trip Lokaal je op weg een nog straffere professional te worden Er is keuze aan volgende vormingssessies: Netwerken en communicatie Sociaal innoveren Vrijwilligers coachen en evalueren Naar een inclusief jeugdbeleid Op stap met een straathoekwerker Avontuurlijke speelruimte Fuiven Ruimte troef! Jeugdparticipatie Moeilijk gaat ook Onderzoek jeugdraden Iedereen kan zich individueel inschrijven, zo zijn de plaatsen voor de vorming alvast gereserveerd. Achteraf kan er afgesproken worden om te carpoolen en samen naar de vorming te gaan. Snel inschrijven is de boodschap, er zijn al enkele workshops volzet. 2.8.Kalender JC Brieljant Elke vrijdag is de instuif open en is een speciale activiteit. Zie FB pagina van JC Brieljant. KSJ Petegem Muurfuif op 2 mei 2015 Belangrijke data om alvast te noteren: Trip lokaal 8/12/2014 Volgende AV s 16/12/2014 bij Kazou 24/02/ /03/2015

5 21/04/2015 Datum in mei wordt later nog vastgelegd Check Point 13/02/2014 Speelstraat 26/04/2015 Gemaakte afspraken: Wat? Wie? Wanneer? Inschrijven TRIP Lokaal Alle geïnteresseerden Zo lang het aantal beschikbare plaatsen voor de vorming strekt Informeren naar Ilse Zo snel mogelijk mogelijkheden om verder aan de slag te gaan met jeugdwerk voor allen Advies aanplakborden, Terug koppelen naar de betrokken stadsdiensten Ilse Zo snel mogelijk Vragenlijst inspraakactie 100 dagen Voor verslag Ilse De Rauw Werkgroep beleid We proberen dit te realiseren nog voor de kerstvakantie

Uw gemeente in cijfers: Deinze

Uw gemeente in cijfers: Deinze Inleiding Deinze : Deinze is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Aalter, Dentergem, Gent, Kruishoutem, Nazareth, Nevele, Sint-Martens-Latem,

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.)

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.) Brochure bereikbaarheid Regio Machelen (O.-Vl.) Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO MACHELEN (O.-Vl.)... 3 1 ALGEMEEN... 3 2 MET DE FIETS... 5 3 MET DE LIJNBUS... 6 3.1. Overzichtskaart... 6

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Zulte

Uw gemeente in cijfers: Zulte Inleiding Zulte : Zulte is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Deinze, Dentergem, Kruishoutem, Waregem en Wielsbeke. Zulte heeft een

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.)

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.) Brochure bereikbaarheid Regio Machelen (O.-Vl.) Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO MACHELEN (O.-Vl.)... 3 1 ALGEMEEN... 3 2 MET DE FIETS... 5 3 MET DE LIJNBUS... 6 3.1. Overzichtskaart... 6

Nadere informatie

Actieplan Drugpunt

Actieplan Drugpunt Acties Actieplan Drugpunt 2010-2011 Meetpunten Timing 1 PREVENTIE De bevolking is geïnformeerd over drugs en druggebruik. 1.1 De website wordt verder uitgebouwd en up-to-date gehouden (o.a. uitbouw links).

Nadere informatie

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010 Cultuurraad Sint-Martens-Latem Algemene Vergadering 2010 27 augustus 2010 Agenda Overzicht werking 2009/2010 Cultuurcafés 2009/2010 Evaluatie Cultuurbeleidsplan WG Kunsten en Erfgoed Bezoek aan Deurle

Nadere informatie

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert

Werkgroep DeMo -Deinze motiveert Werkgroep DeMo -Deinze motiveert 27 januari 2014 Deinze motiveert zet in op een waarderende benadering van leerkrachten, leerlingen en hun ouders en zet hen aan tot actie vanuit talenten, interesses en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE JEUGDRAAD COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden -

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 Aanwezig: Robbe Bleuzé (DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Brecht Desmet

Nadere informatie

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur GR20130424 punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur Het amendement van schepen L Meert (Sp.a-Groen) om de tekst (per jaar of op jaarbasis) te uniformiseren om de overeenkomst te laten ingaan

Nadere informatie

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren

Verslag JAL. 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Verslag JAL 25 januari 2019 jeugdhuis Onder den Toren Aanwezigen: Chiro Malegijs: Phil Drieghe Jeugdhuis Heidestip: Jannes Ilegems Scouts Londerzeel: Lore Leo Scouts Londerzeel: Britt Buelens Chiromeisjes

Nadere informatie

Lokaal Overleg Drugs Deinze Verslag vergadering 12 oktober Nieuws. De Katrol

Lokaal Overleg Drugs Deinze Verslag vergadering 12 oktober Nieuws. De Katrol Lokaal Overleg Drugs Deinze Verslag vergadering 12 oktober 2015 Aanwezig Trees Van Hove (schepen stad Deinze), Johan De Smet (voorzitter sportraad Deinze), Stephanie Debeurme (Leiepoort, campus Sint-Hendrik

Nadere informatie

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is

50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is 50ste verjaardag scoutsgroep De Wouw bewijst dat Gents jeugdwerk springlevend is Op zaterdag 18 februari 2017 viert scoutsgroep De Wouw uit Gentbrugge haar 50- jarig bestaan met een fototentoonstelling

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 23 september 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 23 september 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd

Nadere informatie

U I T N O D I G I N G V O L G E N D E A L G E M E N E V E R G A D E R I N G J E U G D R A A D :

U I T N O D I G I N G V O L G E N D E A L G E M E N E V E R G A D E R I N G J E U G D R A A D : Zeswekelijks berichtenblad van de Waregemse Jeugdraad (verschijnt niet in juli) AFGIFTEKANTOOR: 8790 Waregem REDACTIE: Stedelijke Jeugddienst, Gemeenteplein 6, 8790 Waregem T 056 62 13 85 F 056 60 66 96

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Nazareth

Uw gemeente in cijfers: Nazareth Inleiding Nazareth : Nazareth is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn De Pinte, Deinze, Gavere, Kruishoutem, Sint-Martens-Latem en Zingem.

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN. (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN WERKGROEP INCLUSIEVE JEUGDBEWEGINGEN (Jeugdwerk voor allen) PROVINCIE OOST-VLAANDEREN INHOUDSTAFEL 1. Toelichting werkgroep 1.1 Toelichting samenstelling werkgroep 1.2 Doel werkgroep 2. Ondernomen stappen

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Dentergem

Uw gemeente in cijfers: Dentergem Inleiding Dentergem : Dentergem is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Deinze, Oostrozebeke, Tielt (Tielt), Wielsbeke en Zulte. Dentergem

Nadere informatie

Bataljong Congressen februari Chris Peeters, VVSG stafmedewerker jeugd & sport

Bataljong Congressen februari Chris Peeters, VVSG stafmedewerker jeugd & sport Bataljong Congressen februari 2019 1 Wat mogen jullie verwachten? Even kennismaken Over ambities en jeugdbeleid Handen uit de mouwen: een oproep Vele handen, licht werk: VVSG en Bataljong Ook uw engagement:

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Aalter

Uw gemeente in cijfers: Aalter Inleiding Aalter : Aalter is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Beernem, Deinze, Knesselare, Nevele, Ruiselede, Tielt (Tielt) en Zomergem.

Nadere informatie

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012

Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Zaterdag 22 september 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 22 september 2012 Inhuldiging speelplein Adegem World Cleanup Day Geachte burgemeester (Johan De Roo), Geachte

Nadere informatie

AFFICHEREN IN JE BUURT

AFFICHEREN IN JE BUURT AFFICHEREN IN JE BUURT 1 Arendonk... 1 2 Mol... 2 3 Retie... 4 4 Kasterlee... 4 5 Dessel... 4 6 Ravels... 5 7 Oud-Turnhout... 6 8 Turnhout... 7 9 Algemene opmerking... 8 1 ARENDONK 1.1 WIE /WAT Enkel affiches

Nadere informatie

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers, Rotterdam, 23 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Op 16 maart hebben we een hoop opa s en oma s mogen ontvangen om een lekkere pannenkoek met ons te komen eten. Alle ouders die hebben gebakt: bedankt!

Nadere informatie

voor toegankelijk jeugdwerk

voor toegankelijk jeugdwerk Inspiratiegids voor toegankelijk jeugdwerk www.jeugdwerkvoorallen.be Inhoud > Steuntje in de rug > Wie speelt mee? > Wij ondersteunen verschillende thema s > Inspiratie nodig? Nodig ons uit! > Ondersteuning

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

WELKOM Regionaal overleg 17 december 2015

WELKOM Regionaal overleg 17 december 2015 WELKOM Regionaal overleg 17 december 2015 Agenda Verslag vorige vergadering 15 september 2015 1. Tabak, alcohol en drugs Feestwijzer & Attent door CGG 2. Voeding & Beweging Sedentair gedrag 10.000 Stappenclash

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

DUIVELTJESTORNOOI U7 WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017

DUIVELTJESTORNOOI U7 WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017 Bedankt voor uw inschrijving. Om alles vlot te laten verlopen vragen we u deze infobrochure vooraf te lezen. Vragen en problemen kan je altijd voorleggen aan de inrichters. 01/11/2017 FC TENSTAR MELLE

Nadere informatie

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde

Chiro Erps-Kwerps Kampinschrijvingen met frietjes eten: in orde Taartenverkoop: in orde Weekend Guiters: in orde Verslag Jeugdraad 7 juni 2016: Aanwezig: Erik (Voorzitter/Penningmeester), Tom, Wouter, Ruben (Chiro Erps-Kwerps), Nils (Chiro Everberg), Jens (JH Den Aap), Tom, Jana ( Scouts Kortenberg), Mit (jeugdconsulent),

Nadere informatie

LOKAAL OVERLEG MIDDELENGEBRUIK AALTER-KNESSELARE

LOKAAL OVERLEG MIDDELENGEBRUIK AALTER-KNESSELARE LOKAAL OVERLEG MIDDELENGEBRUIK AALTER-KNESSELARE VERSLAG VERGADERING 16 FEBRUARI 2016 Aanwezig Verontschuldigd Ineke Poelman (OCMW Aalter), Karen Thewissen (OCMW Aalter), Julie Bekaert (De Katrol Aalter),

Nadere informatie

AANGIFTEN VAN NALATENSCHAP

AANGIFTEN VAN NALATENSCHAP AANGIFTEN VAN NALATENSCHAP 1796-begin 20 ste eeuw Inleiding Terug te vinden in de archieven van de registratiekantoren Registratiekantoren Deinze (Fonds F399) en Kruishoutem(F453) (en in vroege Franse

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Stadsbestuur Deinze Markt 21 9800 Deinze 09/381 95 00 stadsbestuur@deinze.be www.deinze.be

Stadsbestuur Deinze Markt 21 9800 Deinze 09/381 95 00 stadsbestuur@deinze.be www.deinze.be Stadsbestuur Deinze Markt 21 9800 Deinze 09/381 95 00 stadsbestuur@deinze.be www.deinze.be Dossierbeheerder: Stedelijke jeugddienst Mouterijdreef 22 9800 Deinze 09/381 68 50 jeugddienst@deinze.be INHOUD

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Verloop 13u: Verwelkoming door Sofie Vandelannoote algemeen directeur Veneco 13u15: Het op Bl zijnde handhavingsdecreet door Piet VanhouGe afdelingshoofd inspecbe RWO

Nadere informatie

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek

Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek Blauwdruk Jaarplan Speelplein Holsbeek VISIETEKST SPEELPLEIN HOLSBEEK Het speelplein van Holsbeek is in de eerste plaats jeugdwerk. Dit is wat we daarmee bedoelen: 1. De kinderen Prioriteit zijn de kinderen

Nadere informatie

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ONTBIJT OP SCHOOL De jongeren organiseren zelf een ontbijt op school. Ze bepalen hoe het ontbijt er zal uitzien en staan ook in voor de praktische organisatie. Hiervoor moeten ze een heel aantal zaken

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

Schoon Gent Graffiti en wildplakken in Gent

Schoon Gent Graffiti en wildplakken in Gent Schoon Gent Graffiti en wildplakken in Gent Propere straten en nette gevels maken van Gent een aangename stad om in te wonen, in te werken en om te bezoeken. Ongewenste graffiti en wildgeplakte affiches

Nadere informatie

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK

Goedkeuring vorig verslag Overzicht goedgekeurde aanvragen voor subsidies staan er niet in (milieu, renovatie, ) o Staan er nooit in OK Verslag Jeugdraad Datum: 4 oktober 2015 Aanwezig: Mireille Helderweirdt (jeugdconsulente) Eveline Martens (voorzitter) Simon Van der Spiegel (voorzitter) Julie Devers (penningmeester) Martijn Saelens (secretaris)

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Sint-Martens-Latem

Uw gemeente in cijfers: Sint-Martens-Latem Inleiding Sint-Martens-Latem : Sint-Martens-Latem is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn De Pinte, Deinze, Gent en Nazareth. Sint-Martens-Latem

Nadere informatie

Tania Van Helleputte (VTI Deinze), Trees Van Hove (schepen van onderwijs)

Tania Van Helleputte (VTI Deinze), Trees Van Hove (schepen van onderwijs) Werkgroep DeMo Deinze motiveert 20 maart 2017 Aanwezig John Caron (Leiepoort, campus Sint-Hendrik), Veerle Schoors (VCLB), Elke Standaert (VTI), Peter De Greef (Erasmusatheneum), Lies David (Leiepoort,

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE SAMWEEK HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE DAAR KOMT SAM DE VERKEERSSLANG! Beste campagneverantwoordelijke Fijn dat je weer meedoet om van de Samweek op je school een succes te maken. Dit jaar

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE MAART België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.)

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.) Brochure bereikbaarheid Regio Machelen (O.-Vl.) maart 2018 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO MACHELEN (O.-Vl.)... 3 1 GEMEENSCHAPPELIJK LEERLINGENVERVOER (schoolbus)... 3 2 MET DE FIETS...

Nadere informatie

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen Buurtvereniging t Kraaiennest AY. Kuiperstraat 15 1782 XA Den Helder Telefoon: 0223-623693 Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Jevak 2017 28 augustus t/m 1 september Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen!

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen! 2 Een warm welkom! Beste deelnemers, Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis 2018. Tof dat jullie meedoen! Verspreid over verschillende categorieën worden jullie kennis, vindingrijkheid,

Nadere informatie

AFYA-kinderactiviteiten

AFYA-kinderactiviteiten 0 AFYA wie?! AFYA vzw is een dochtervzw van de Gezinsbond en wil er zijn van en voor alle jongeren. AFYA is sinds november 2004 een afzonderlijke vereniging die aan kinderen en jongeren sportieve jeugdkampen

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j).

Free-Time vzw voorziet 1 monitor per 7 kleuters (-6j) en 1 monitor per 10 kinderen (+6j). De basisscholen van de deelgemeente Sint-Amandsberg organiseren in samenwerking met de Dienst Kinderopvang van de Stad Gent een netoverschrijdende vakantieopvang. Naast de reguliere Vakantieopvang, toegankelijk

Nadere informatie

Lokaal Overleg Drugs Zulte Verslag vergadering 19 oktober 2015. Nieuws. Koap

Lokaal Overleg Drugs Zulte Verslag vergadering 19 oktober 2015. Nieuws. Koap Lokaal Overleg Drugs Zulte Verslag vergadering 19 oktober 2015 Aanwezig Michaël Vandemeulebroecke (schepen), An Schelpe (Provinciaal Steunpunt), Tinneke Meheus (OCMW Zulte), Tom Heyerick (politiezone Deinze-zulte),

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Bewegen Op Verwijzing

Bewegen Op Verwijzing 10/02/2019 Bewegen Op Verwijzing Hoboken, Wilrijk, Kiel Historiek Vlaams project van Doel van het project De zittende vlaming aan het bewegen krijgen Meer bewegen = minder gezondheidsrisico s Doelgroep?

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 juli/augustus 2017 Beste leden, bij het begin van de vakantiemaanden, bieden wij u volgende agendapunten aan: - petanque, elke donderdagavond in juli en augustus - stedelijke

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE COACHING EN EINDEVALUATIE

TUSSENTIJDSE COACHING EN EINDEVALUATIE TUSSENTIJDSE COACHING EN EINDEVALUATIE Vooraleer een club het zilveren label kan behalen, moet geëvalueerd worden of ze de acties heeft gerealiseerd. Dit gebeurt door de preventiewerker, op basis van de

Nadere informatie

Planning gespreksgroepen en netwerken Regio Deinze

Planning gespreksgroepen en netwerken Regio Deinze Planning gespreksgroepen en netwerken 2011-2012 Regio Deinze ALLE gesprekgroepen, netwerken, staan open voor iedereen! Voor verdere afspraken, inschrijvingen en data zie maandelijks Infootje DPB. Je kan

Nadere informatie

Jevak t/m 26 augustus. Thema Sprookjes!!!! Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!!

Jevak t/m 26 augustus. Thema Sprookjes!!!! Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Buurtvereniging t Kraaiennest AY. Kuiperstraat 15 1782 XA Den Helder Telefoon: 0223-623693 Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Jevak 2016 22 t/m 26 augustus Thema Sprookjes!!!! Reglementen Jevak Het toestemmingsformulier

Nadere informatie

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag)

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) > VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) Aanwezig: 18 leerlingen Vertegenwoordiging: Vrij Technisch Instituut Leuven, Sint-Theresia-instituut Kortrijk,

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Methodieken sessie Kennismaking

Methodieken sessie Kennismaking Methodieken sessie 1 1. Kennismaking Een opwarmertje om de benen en tongen wat losser te maken. Welke vormen moeten nog worden bepaald. De nadruk van de energizers ligt vooral op het leren van elkaars

Nadere informatie

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden

nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ Jeugdbewegingen - Demografie leden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 378 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 15 september 2017 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Jeugdbewegingen - Demografie leden wordt traditioneel gekenmerkt

Nadere informatie

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren,

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren, Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 13 maart 2010 Voorstelling projecten Speelgroen Tover jouw terrein om tot een groen avontuur Geachte secretaris-generaal,

Nadere informatie

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018

gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2018 Inhoud sp.a Oost-Vlaanderen in beeld verkiezingen 2018 info & afspraken sp.a Oost-Vlaanderen in beeld aantal afdelingen gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

Yo skate-experts. Wij hopen op jullie medewerking! Diensthoofd sociale dienst

Yo skate-experts. Wij hopen op jullie medewerking! Diensthoofd sociale dienst Yo skate-experts The sun is shining, school is out en de tijd van het vermaak is aangebroken! Ook jullie kunnen dus weer naar hartelust jullie skateboards bovenhalen om al wheelend Lommel te doorkruisen.

Nadere informatie

2016 (in waarde van 2016) 2016

2016 (in waarde van 2016) 2016 Opbrengst 1 % APB / inwoner Opbrengst 100 OV / inwoner 2016 (in waarde van 2016) 2016 Ronse 28,46 Kluisbergen 9,44 Zele 35,59 Lierde 12,39 Zelzate 36,36 Horebeke 13,04 Eeklo 37,68 Zwalm 13,07 Sint-Laureins

Nadere informatie

Achtergrondinformatie LOKK en LOKK-activiteiten

Achtergrondinformatie LOKK en LOKK-activiteiten Achtergrondinformatie voor de LOKKorganisator Achtergrondinformatie LOKK en LOKK-activiteiten Inhoud 1. Info over LOKK, peer review en gewone LOKK-activiteit... 2 2. Wie doet wat?... 2 3. LOKK-activiteit...

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015 SEIZOEN 2015-2016 Infoavond zondag 28 juni 2015 Introductie Verwelkoming Korte terugblik Programma Infosessie seizoen 2015 2016 Teamoverleg Gezellig samenzijn Terugblik Senioren Terugblik Senioren Terugblik

Nadere informatie

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer?

100 % spel en plezier gegarandeerd! Wanneer? Zit je je thuis stierlijk te vervelen? Heb je last van een hevige speelmicrobe? Hou je van actie en avontuur? Kom dan zeker langs op Speelplein Speelkriebels! Ravotten, rollebollen en buiten spelen staan

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

De afvinklijst voor het toekomstig jeugdbeleid

De afvinklijst voor het toekomstig jeugdbeleid De afvinklijst voor het toekomstig jeugdbeleid Inleiding Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 organiseerde jeugddienst Zwevegem in samenwerking met de jeugdraad een bevraging bij kinderen,

Nadere informatie

Jeugdraad 8 februari 2016

Jeugdraad 8 februari 2016 Jeugdraad 8 februari 2016 Aanwezig: Chiro (Justine, Phaedra, Yasmine), Jeugdhuis t Kasseiken(Nick en Hannes), SPW (Nick) Sanne en Frauke Alexander, Geoffrey Dehaen (jeugddienst) en Evie Wuytack (Schepen

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

DE BLIK VAN JONGEREN OP DEMOCRATIE NOZIZWE DUBE.

DE BLIK VAN JONGEREN OP DEMOCRATIE NOZIZWE DUBE. DE BLIK VAN JONGEREN OP DEMOCRATIE NOZIZWE DUBE www.vlaamsejeugdraad.be DE BLIK VAN JONGEREN OP DEMOCRATIE WAT IS DE VLAAMSE JEUGDRAAD? DEMOCRATIE VOOR JONGEREN VANDAAG DE VLAAMSE JEUGDRAAD DE VLAAMSE

Nadere informatie

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk Stedelijk Subsidiereglement Jeugd Herziening 2016 Proces Evaluatie reglement 2011 : maart - november Jeugdraden Stadswerkers Koepels Adviesgroepen Jeugddienst Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Nadere informatie

Hoe het er zal uitzien

Hoe het er zal uitzien Datum vergadering: 8 december 2011 Aanwezig: Michèle Delbecque (RTC West-Vlaanderen), Ann Bulcaen (RTC West-Vlaanderen), Lieven Malfait (VHTI), Inge Struyve (VHTI), Geert Claeys (VHTI), Ronny Mees (VHTI),

Nadere informatie

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2013 2014 21 oktober 2013 Pagina 1 Start zwangerschapsverlof

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

Programma. Mentorenbijeenkomst PJK Dinsdag 7 oktober 2014 WELKOM! Duurzaam vorm geven aan stage: samenspel tussen werkveld en opleiding blijft nodig!

Programma. Mentorenbijeenkomst PJK Dinsdag 7 oktober 2014 WELKOM! Duurzaam vorm geven aan stage: samenspel tussen werkveld en opleiding blijft nodig! Programma Mentorenbijeenkomst PJK Dinsdag 7 oktober 2014 WELKOM! I. 11u30-12u30: Broodjeslunch en opleidingsbeurs II. 12u45-13u10: Nieuws uit de opleiding III. 13u15-14u30: Werksessies-uitwisseling en

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019

DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 DE KRACHT VAN SPEELPLEIN WERK Memorandum Vlaamse, federale en Europese verkiezingen 2019 Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw 26 mei 2019 vinden er verkiezingen plaats op Vlaams, federaal en Europees niveau.

Nadere informatie