JAARVERSLAG (1 april maart 2015) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG 2014. (1 april 2014 31 maart 2015) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2014 (1 april maart 2015) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION

2 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen. Historie. Organisatie. Beleid. Fondsenwerving. Publiciteit. 2. Jaarverslag Investeringen kindertehuis. Exploitatie kindertehuis. Verwachtingen / plannen. 3. Financiële verantwoording over 2014 (1/ /3-2015). Bijlage: Financiële verantwoording UDHAYA over 2014 (1/ /3-2015)

3 1. Algemeen. Historie De Stichting Father Paul-Vincent Ravi Foundation is opgericht op 14 oktober 2003 met als doel het als sponsor beschikbaar stellen van gelden ten behoeve van kindertehuizen in India, alsmede het bieden van hulp bij het realiseren van woningbouwprojecten voor de minderbedeelden in India. De afgelopen jaren is geld ingezameld en zijn uitgaven gedaan voor de aankoop van een grondstuk (2005) en de bouw van een (eerste) kindertehuis in India. Dit kindertehuis is in 2007 in gebruik genomen. Om voldoende grip te houden op de besteding van de gelden in India wordt daar eveneens via een Stichting gewerkt: Trust of United Action for People. Deze Stichting is nodig om 3 redenen: Het verwerven van de grond voor het eerste kindertehuis Het ter plaatse toezicht houden op de activiteiten Het mogen ontvangen van gelden uit het buitenland. Organisatie Het bestuur van de Stichting in Nederland is in het verslagjaar niet gewijzigd. Vanwege zijn terugkeer naar India (begin 2014) heeft pater Paul Vincent in het afgelopen jaar geen bestuursvergaderingen in Nederland bijgewoond, maar is er wel veelvuldig contact geweest met hem over de inhoud van vergaderingen, publiciteit, exploitatie kindertehuis, e.d.. In het verslagjaar is er een samenwerking tot stand gekomen tussen de zogenaamde Club van 100 (aantal oud-parochianen van pater Paul Vincent, die beoogden een groep van 100 personen te contracteren, die jaarlijks 100 per persoon aan het kindertehuis zouden doneren) en onze Stichting. In dat kader hebben de bestuursleden van de Club van 100 het recht om alle bestuursvergaderingen van onze Stichting bij te wonen en desgewenst voorstellen / opmerkingen in te brengen. Zij doneren nu rechtstreeks aan onze Stichting en wij maken periodiek naar behoefte geld over naar het kindertehuis in India. Jaarlijks wordt een jaarverslag opgesteld, waaruit de activiteiten blijken en wordt een verantwoording opgesteld over de ontvangsten en uitgaven. De Stichting houdt toezicht op de verantwoording van de gelden in India door: Periodiek overleg met Paul Vincent (sinds zijn permanente verblijf in India). Het beoordelen van het door de accountant van de Stichting UDHAYA in India opgestelde Financieel Verslag. Bezoeken ter plaatse. Voor de goede orde zij vermeld dat de reis- en verblijfkosten hierbij niet ten laste van de Stichting zijn gekomen, maar voor eigen rekening van de betreffende bestuursleden zijn geweest.

4 Het bestuur van de Stichting in India werd in het verslagjaar gevormd door: 1. Father Paul Vincent Ravi I., managing trustee 2. John Lourdu Raj I., trustee 3. Josephine Mary B. Beleid Alhoewel de economische ontwikkelingen in India voorspoedig gaan, zijn er nog altijd miljoenen kansarme kinderen in dat land. Wij achten het daarom van belang om door te gaan met het werven van gelden voor en het investeren van deze gelden in de bouw / exploitatie van (nieuwe) kindertehuizen. De selectiecriteria die gehanteerd worden bij de aanname van kinderen zijn: mate van armoede / kansloosheid, motivatie en ontwikkelingsmogelijkheden die wij hen kunnen bieden (geloof speelt geen rol bij selectie van kinderen voor het kindertehuis). Nadrukkelijk is er voor gekozen om ook kinderen met een geestelijke beperking op te nemen, om hen zodoende ook een kans te geven op een menswaardig bestaan en andere kinderen gewend te laten zijn aan het feit dat deze kinderen ook een volwaardig lid zijn van onze samenleving (hetgeen in dit land nog zeker niet als normaal wordt beschouwd). Er is voor gekozen om slechts 1 kind per gezin op te nemen en geen gemengde groepen (jongens en meisjes) te vormen, omdat dit tot ongewenste vriendschappen zou kunnen leiden en daardoor tot een negatieve beeldvorming over ons vanuit katholieke achtergrond opgezet kindertehuis in een overwegend hindoeïstische omgeving. Uiteraard is het van belang dat de ontvangen gelden in eerste instantie worden aangewend voor het beheer en de exploitatie van het bestaande tehuis. Investering in een nieuw tehuis zal dus dan pas aan de orde zijn, wanneer voldoende middelen beschikbaar zijn voor een dergelijke investering en ook de exploitatie verantwoord is (voor de jaren daarna voldoende gelden te verwachten hiervoor). Voor de korte termijn worden inspanningen gedaan om een noodzakelijk geachte uitbreiding van het kindertehuis (afzonderlijke huisvesting beheerder en gezin van de kok) te realiseren, in combinatie met extra huisvesting voor kinderen. Hiertoe is het wel noodzakelijk dat extra donaties beschikbaar komen voor het kindertehuis. Op grond van inmiddels gelegde contacten achten wij het haalbaar om voldoende financiële middelen te verwerven om deze uitbreiding te financieren naast de werving van voldoende middelen voor de exploitatie. Het bestuur is zich er van bewust dat daarvoor forse inspanningen noodzakelijk zijn. De Stichting staat er voor in dat ontvangen gelden zo maximaal mogelijk voor het beoogde doel worden ingezet. In dit verband zij opgemerkt, dat in 2014 slechts 0,77% van de ontvangen gelden werd besteed aan organisatiekosten (KvK, website, drukwerk, bankkosten, e.d).

5 Fondsenwerving In het verleden heeft de fondsenwerving met name bestaan uit acties (benefietdiners, verwerving betrokkenheid bedrijven en dergelijke). In verband met de recessie is het afgelopen jaar wederom geen benefietdiner georganiseerd en heeft de nadruk gelegen op het bieden van de mogelijkheid om de opvoeding / studie van een kind te adopteren (sponsorcontracten). Verder worden gelden verkregen uit eenmalige of periodieke donaties. Om meer aandacht te krijgen alsmede om het contact met donateurs en andere belangstellenden te intensiveren, wordt sinds 2014 periodiek een Nieuwsbrief uitgebracht (3 keer per jaar). Ook dit heeft tot een toename van de donaties geleid. Publiciteit Naast de persoonlijke benadering geeft de Stichting bekendheid aan haar activiteiten door middel van: Het jaarlijks op te stellen Jaarverslag met financiële verantwoording. De website (waarop het jaarverslag en de Financiële Verantwoordingen ook worden vermeld (zijn te downloaden). De Nieuwsbrief (2 à 3 keer per jaar). 2. Jaarverslag Investeringen kindertehuis In het verslagjaar is er enkel een investering gedaan in een kippenhok (eigen eieren voor het kindertehuis). Exploitatie kindertehuis Per 1 april 2014 werd gestart met 21 kinderen (bewust vanwege onzekerheid over voldoende financiële middelen (donaties). In de loop van het jaar zijn geen kinderen vertrokken, zodat er per 31 maart 2015 nog steeds 21 kinderen aanwezig waren. De studieresultaten van de kinderen waren naar tevredenheid (geen doublures). Van de 21 kinderen gaan er 7 het kindertehuis verlaten, waarvan er 1 naar het seminarie gaat en de anderen gaan werken (er gaan er dit jaar geen naar de Universiteit). Van de 4 kinderen, die in het verleden in ons kindertehuis hebben gewoond en daarna naar de universiteit zijn gegaan, is er inmiddels 1 afgestudeerd / geslaagd (werkt nu als mechanical engeneer bij Ford). De andere 3 zullen de komende jaren naar verwachting hun universitaire opleiding afronden. De leiding van het kindertehuis werd in het afgelopen jaar gevormd door een beheerder en een kok met meewerkende echtgenote. Als gevolg van het feit dat het kindertehuis uit het oogpunt van kostenbesparingen steeds meer zaken in eigen beheer wil doen (koe, kippen, groentetuin, fruit, e.d.) zal de leiding in het komende jaar worden uitgebreid.

6 Zoals uit de bijlage (verantwoording van het tehuis in India) blijkt, bedroegen de exploitatiekosten het afgelopen jaar ruim , waarvan het grootste deel werd besteed aan rechtstreekse kosten van / voor de kinderen (ruim ) en de rest voor afschrijving kindertehuis ( bijna geen pay-out) en groot onderhoud (schilderwerk - bijna 4.000). De exploitatiekosten per kind bedroegen in het verslagjaar afgerond 72,000 rupees / In rupees was dat iets minder dan in 2013, dankzij het feit dat door meer eigen voedselproductie (melk, eieren, groente en fruit) de kosten konden worden beperkt en ondanks het feit dat nog voor 4 voormalige kinderen van het kindertehuis studiekosten werden betaald (universiteitsbijdragen en examengelden). Dankzij extra inspanningen om donateurs te werven, de samenwerking met de Club van 100 en de donaties bij het afscheid van pater Paul Vincent begin 2014, waren de ontvangsten van onze Stichting in Nederland afgelopen jaar fors hoger dan andere jaren en kon er een bedrag van naar de Stichting UDHAYA in India worden overgemaakt. Dit was voldoende om de exploitatiekosten te betalen, maar ook het noodzakelijke groot onderhoud aan het kindertehuis te plegen. Wij zijn alle donateurs dan ook zeer erkentelijk voor hun bijdragen in het afgelopen jaar. Door de relatief hoge post afschrijvingen (vorige jaren heeft geen afschrijving op de gebouwen plaats gevonden, het afgelopen jaar 10% op basis van fiscale regels in India) was er sprake van een verlies bij de Stichting UDHAYA. Omdat de investering destijds met eigen middelen is gerealiseerd (donaties) is dat geen probleem voor de exploitatie in de komende jaren. Wel zijn wij van mening dat ook de post afschrijving jaarlijks middels donaties gedekt moet zijn, om in de toekomst vervangings- en/of uitbreidingsinvesteringen te kunnen verrichten (voor de instandhouding van het tehuis). Stichting UDHAYA was afgelopen jaar nog niet in staat de in 2010/2011 ter plaatse afgesloten (renteloze) lening ( rupi / momenteel ruim 7.000) terug te betalen. Zodra de liquiditeiten hiervoor voorhanden zijn, zal terugbetaling plaatsvinden. Verwachtingen / plannen. Naast het extra benadrukken van de mogelijkheid om sponsorcontracten af te sluiten, via onze website en Nieuwsbrieven onder andere, zullen er ook collectes en andere wervingen worden georganiseerd om de exploitatiekosten van de Stichting in India in de toekomst veilig te stellen, alsmede de beoogde investeringen te realiseren. Wij zijn positief gestemd over de mogelijkheden in dit kader in de nabije toekomst. Zoals hiervoor reeds vermeld, staat er voor de komende jaren nog een uitbreiding gepland, zijnde woonruimte voor de beheerder en het gezin van de kok, alsmede uitbreiding / verbetering van de woonruimte voor de kinderen. Hierdoor zal de maximale capaciteit vergroot kunnen worden naar 35 kinderen. Andere geplande / beoogde investeringen zijn: De aanschaf van een waterfilter voor ontkalking van het drinkwater. De aanleg van een verbeterde watervoorziening (boren van een diepe put). De aanschaf van een auto voor het vervoer van de kinderen van en naar school. De aanschaf van een motor voor het doen van dagelijkse boodschappen e.d. Voor enkele van deze beoogde investeringen zijn reeds subsidies bij daarvoor beschikbare instanties aangevraagd.

7 Mede in het licht van de geplande uitbreiding van het kindertehuis, een optimale begeleiding van de kinderen, alsmede uit het oogpunt van kostenbesparingen zoveel mogelijk zelfvoorzienend trachten te zijn, wordt de personeelsbezetting komend jaar uitgebreid met een bewaker / oppasser (alle voorkomende werkzaamheden). Ook de echtgenote van deze medewerker zal beschikbaar zijn voor diensten als schoonmaak, wassen e.d. De loonkosten zullen hierdoor het komende jaar beperkt stijgen, waartegenover andere kosten zullen verminderen. Op grond van de daling van de waarde van de euro ten opzichte van de rupee (enigszins vergelijkbaar met de waardedaling ten opzichte van de dollar) zullen er meer overmakingen in euro s nodig zijn, dan afgelopen jaar. Ook hiermee zullen we rekening moeten houden met het werven van gelden voor onze Stichting. Indien de Stichting er in de toekomst in slaagt om door middel van andere acties voldoende gelden te werven, zal gestart worden met een tweede kindertehuis. Eindhoven, 14 augustus 2015 Namens het Bestuur: Piet van Gastel voorzitter

JAARVERSLAG (1 april maart 2013) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION

JAARVERSLAG (1 april maart 2013) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION JAARVERSLAG 2012 (1 april 2012 31 maart 2013) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen. Historie. Organisatie. Beleid. Fondsenwerving. Publiciteit. 2. Jaarverslag 2012. Investeringen

Nadere informatie

JAARVERSLAG (1 april maart 2014) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION

JAARVERSLAG (1 april maart 2014) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION JAARVERSLAG 2013 (1 april 2013 31 maart 2014) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen. Historie. Organisatie. Beleid. Fondsenwerving. Publiciteit. 2. Jaarverslag 2013. Investeringen

Nadere informatie

JAARVERSLAG (1 april maart 2017) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION

JAARVERSLAG (1 april maart 2017) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION JAARVERSLAG 2016 (1 april 2016 31 maart 2017) STICHTING FATHER PAUL VINCENT RAVI FOUNDATION INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen. Historie. Organisatie. Beleid. Fondsenwerving. Publiciteit. 2. Jaarverslag 2016. Investeringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015.

Nieuwsbrief December 2015. Nieuwsbrief December 2015. Ik maak gebruik van deze gelegenheid om U allen, alsmede Uw dierbaren, EEN GELUKKIG,GEZEGEND EN ZALIG KERSTMIS TOE TE WENSEN, Alsmede EEN GELUKKIG GEZOND EN VOORSPOEDIG 2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NAJAAR 2014

NIEUWSBRIEF NAJAAR 2014 NIEUWSBRIEF NAJAAR 2014 Nieuwsbrief Najaar 2015 Inhoudsopgave: Voorwoord Pater Paul-Vincent Voorwoord van de voorzitter Hoe kan ik het kindertehuis ondersteunen Samenwerking Stichting met Club van 100

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Udhaya Stichting Father Paul Vincent Ravi Foundation.

Udhaya Stichting Father Paul Vincent Ravi Foundation. Nieuwsbrief december 2017. Udhaya Stichting Father Paul Vincent Ravi Foundation. 1 Nieuwsbrief Stichting Father Paul Vincent Ravi Foundation Inhoudsopgave: Voorwoord Piet van Gastel Voorzitter van de Stichting.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 Kinderen spelen volleybal op het terrein van het kindertehuis.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 Kinderen spelen volleybal op het terrein van het kindertehuis. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 Kinderen spelen volleybal op het terrein van het kindertehuis. Nieuwsbrief Voorjaar 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Pater Paul-Vincent Voorwoord van de voorzitter Nieuws van het

Nadere informatie

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST De historie In 1986 reist Lucia Schiebroek samen met haar zusje naar India om na haar studie geneeskunde tijdelijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2015 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3 Verslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4-10 Balans per 31 december 2015 4 Rekening van baten en lasten 2015 5 Rekening van ontvangsten en uitgaven 2015 5 Toelichting op

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2009 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2009 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3-6 Algemeen 3 Doelstellingen 2009 en verantwoording 4-6 - Fondsenwerving 4-5 - Publiciteit en voorlichting 6 Jaarrekening 7-16 Balans per 31 december 2009 7 Rekening van

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria.

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria. 2019 07 01 Stichting Vrienden van Issoria te Leiden ANBI instelling Stichting Vrienden van Issoria te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Stichting Paul Vincent - Nieuwsbrief december 2016

Stichting Paul Vincent - Nieuwsbrief december 2016 Inhoudsopgave. Stichting Paul Vincent - Nieuwsbrief december 2016 Voorwoord pater Paul Voorwoord van de voorzitter Nieuws van de Stichting Nieuws van het kindertehuis Interview met een van de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Father Paul Vincent Ravi augustus 2016.

Nieuwsbrief Stichting Father Paul Vincent Ravi augustus 2016. Nieuwsbrief Stichting Father Paul Vincent Ravi augustus 2016. Inhoudsopgave Voorwoord pater Paul Voorwoord van de voorzitter Programma bezoek aan Nederland door pater Paul Nieuws van de Stichting. Nieuws

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders JAARREKENING 2012 Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN

Jaarverslag. Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Jaarverslag 2016 Stichting Jeevan Jyot Nederland SJJN Stichting Jeevan Jyot Nederland Dressselhuijsweg 22 4105 DB Culemborg tel. 0345 752373 SJJN@hotmail.com www.sjjn.nl KvK Utrecht 41187474 1 Inleiding

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2016 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007.

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010. De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. FINANCIEEL VERSLAG STICHTING HILL WHEELER FOUNDATION 2010 Stichting Hill Wheeler Foundation 2010 De Stichting Hill Wheeler Foundation is formeel opgericht op 25 april 2007. De Stichting is statutair gevestigd

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2017 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3 Verslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4-8 Balans per 31 december 2017 4 Rekening van baten en lasten 2017 5 Rekening van ontvangsten en uitgaven 2017 5 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag 212 Inhoud JAARVERSLAG 212 1.Bestuursverslag Algemene informatie Verslag 212 2 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 212 Staat van baten en lasten over 1-1-212 t/m 31-12-212 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Leerhuis Ets Chaim. Jaarrekening

Stichting Leerhuis Ets Chaim. Jaarrekening Stichting Leerhuis Ets Chaim Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Algemeen Beleidsplan Beheer Jaarrekening Balans per 31 12 2014 Winst en verlies rekening Toelichting 1 Algemeen Stichting Leerhuis Ets Chaim

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op Versie : 1.0 Datum : 10 april 2017 Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op 20-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beleidsplan... 3 2. Algemeen, Doel... 3 3. Werkwijze... 3 4. Financiering...

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2010 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3-7 Algemeen 3 Doelstellingen 2010 en verantwoording 4-7 o Fondsenwerving 4 o Publiciteit en voorlichting 5 o Promotie activiteiten 7 o Werven vrijwilligers 7 Jaarrekening

Nadere informatie

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding

KINDIA beleidsplan. 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie 3.Beleid 4.Beheer. 1. Inleiding Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India Stichting Kindia - Kind in India KINDIA beleidsplan 1.Inleiding 2.Visie - missie - doelstelling - strategie

Nadere informatie

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016

Stichting OKI. Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding. Periode 2011-2016 Stichting OKI Wonen, werken en ontwikkelen onder begeleiding Periode 2011-2016 Bezoekadres : Eslaan 2 1401 EG Bussum www.stichtingoki.nl fiscaal nummer : 850376476 Beleidsplan Stichting OKI 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Beleidsplan 2017-2020 Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Inhoud 1. Geschiedenis en terugblik... 2 2. Huidige organisatie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017

Beleidsplan Stichting AKS 2013-2017 Stichting Asian Kidz Support Penningkruid 20, 5721 RL ASTEN e-mail: info@asiankidzsupport.nl website: www.asiankidzsupport.nl IBAN: NL33INGB0005195037 Inhoudsopgave 1. Stichting Asian Kidz Support... 2

Nadere informatie

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam Namaste Projects JAARVERSLAG 2013 Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat 247 1 1054 DX Amsterdam namasteprojects@gmail.nl www.namasteprojects.nl ING bankrekening NL81INGB0009265942 Kamer van Koophandel:

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2017 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 Stichting Peruvian Hope

Jaarverslag 2008 Stichting Peruvian Hope Jaarverslag 2008 Stichting Peruvian Hope Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Bestuur 4 Doelstelling voor 2009 5 Resultaat over 2008 6 Begroting Project Wasi Wasi 7 Begroting resultaat stichting over

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan Aanvraag ANBI-Status Stichting MIH 31-07-18 Beleidsplan Verantwoording en ANBI Zakelijke gegevens van de instelling: Naam: Stichting MIH Het RSIN/fiscaal nummer: 858828170 Het post- en vestigingsadres:

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2018-2020 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2015 25 mei 2016-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2015 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2015 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2015 9 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2015 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan 2019 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2019

Beleidsplan 2019 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2019 BELEIDSPLAN 2019 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 8 5. Beheer

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2014 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3-4 Verslag van het bestuur 3-4 Jaarrekening 5-13 Balans per 31 december 2014 5 Rekening van baten en lasten 2014 6 Rekening van ontvangsten en uitgaven 2014 6 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN

STICHTING De MORGENSTER ONTVANGSTEN ONTVANGSTEN Wat we mochten ontvangen in 2013 1. Giften en donaties Deelname aan evenementen, het organiseren van acties en uitdelen van onze folders hebben wederom geleid tot het verder uitdragen van onze

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2018

Beleidsplan 2013 2018 Beleidsplan 2013 2018 Inhoudsopgave 1. Stichting Kinder Rijk 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Werkterrein... 3 1.3 Visie... 3 2. Strategische Koers 2.1 Historie... 4 2.2 Ontwikkelingen... 4 2.3 Lokale Partnerorganisatie...

Nadere informatie

Stichting Prof.J.W. van Belkum Fonds gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2011

Stichting Prof.J.W. van Belkum Fonds gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2011 1 Stichting Prof.J.W. van Belkum Fonds gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2011 2 Inhoud Verslag van het bestuur 3 1.1 Oprichting 1.2 Doel en vermogen 1.3 Gang van zaken in 2011 Jaarrekening 2.1 Balans per

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2017

Beleidsplan 2016 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2017 BELEIDSPLAN 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden... 6 4. Fondsenwerving... 7 5. Beheer

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Tim & Kim Village

Jaarverslag 2013 Stichting Tim & Kim Village Inhoud Verslag van het bestuur 3-4 Verslag van het bestuur 3-4 Jaarrekening 5-13 Balans per 31 december 2013 5 Rekening van baten en lasten 2013 6 Rekening van ontvangsten en uitgaven 2013 6 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

Stichting. Pan de Vida

Stichting. Pan de Vida Stichting Pan de Vida Algemeen Stichting Pan de Vida is op 27 december 2006 opgericht met het doel om de allerarmste kinderen in Peru te helpen. Aanvankelijk werd alleen gewerkt met kinderrestaurants,

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 1.1 NAAM INSTELLING, VESTIGINGSPLAATS EN ADRES... 3 1.2 BESTUUR EN PROCEDURES BESTUUR... 3 1.3 DOELOMSCHRIJVING... 3 2. HUIDIGE SITUATIE... 4 2.1 BESTUUR...

Nadere informatie

Inleiding... 3 Het werk dat wij doen... 4 Manier van geld werven... 4 Beheer van het vermogen... 5 Besteding van het vermogen... 5

Inleiding... 3 Het werk dat wij doen... 4 Manier van geld werven... 4 Beheer van het vermogen... 5 Besteding van het vermogen... 5 Januari 2014 Correspondentieadres: Gasthuisring 54 5041 DT Tilburg Blad 2 van 5 Inhoud Inleiding... 3 Het werk dat wij doen... 4 Manier van geld werven... 4 Beheer van het vermogen... 5 Besteding van het

Nadere informatie

Wie zijn wij? Uit het beleidsplan van de Stichting:

Wie zijn wij? Uit het beleidsplan van de Stichting: Wie zijn wij? Uit het beleidsplan van de Stichting: 1.2 Doel van de stichting. In 2006 is de Stichting Vrienden van OBS Wittevrouwen opgericht. De stichting is een onafhankelijke stichting die zich ten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910

BELEIDSPLAN 2014. De Linie 4, 6982 AZ Doesburg - Stichtingsregister: S 41051341 - Bankrekening IBAN: NL58RABO 013.75.70.910 BELEIDSPLAN 2014 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Tevens

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 van Stichting Breath te Capelle aan den IJssel

Jaarrekening 2014 van Stichting Breath te Capelle aan den IJssel Jaarrekening 2014 van Stichting Breath te Capelle aan den IJssel I N H O U D S O P G A V E Pagina JAARREKENING 2014 Balans per 31 december 2014 (na saldobestemming) 1 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014 Stichting Vrienden op Aarde Beleidsplan 2014-2015 Versie 12 januari 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden op Aarde ('de Stichting'). In dit beleidsplan legt de Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2018

Beleidsplan 2018 Stichting Aangepast Vervoer Doesburg e.o. BELEIDSPLAN 2018 BELEIDSPLAN 2018 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Profiel van Stichting Aangepast Vervoer Doesburg en omstreken... 4 2. Doelstelling en actueel beleid... 5 3. De werkzaamheden Gemeente Doesburg... 6 4. Fondsenwerving...

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Hart van Hoop Beleidsplan 2016-2018 Samen Zijn Verbindt Ons A. Visie en Missie Stichting Hart van Hoop staat voor hoop en verbinding met elkaar. Wij hebben een passie voor mensen en willen dit

Nadere informatie

Stichting Sizanani Amsterdam

Stichting Sizanani Amsterdam Stichting Sizanani Amsterdam Rapport jaarrekening 1 maart 2017-28 februari 2018 Adres: Willem Pijperstraat 172 2551 CP s-gravenhage RSIN 803442154 KvK no.: 41213848 1 Rapport jaarrekening 2017-2018 INHOUD

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 en begroting 2017

Financieel verslag 2016 en begroting 2017 Financieel verslag 2016 en begroting 2017 Stichting Shide Children Home Dharan werd opgericht te Amsterdam, ingeschreven in het handelsregister onder nummer: 34 10 83 66. De Stichting heeft ANBI-status.

Nadere informatie

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León Nicaragua Beleidsplan 2014-2017 Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León, Nicaragua Herdersveld 143, 5665 JN Geldrop Telefoon:

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2017 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Beleidsplan stichting BarmHartBox

Beleidsplan stichting BarmHartBox Beleidsplan stichting BarmHartBox 2016 2020 26-12-2016 Stichting BarmHartBox Zeestraat 62 2518 AC Den Haag info@barmhartbox.nl / www.barmhartbox.nl KVK-nummer: 56845065 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Inleiding...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2016 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Peerke Donders Stichting

Peerke Donders Stichting Peerke Donders Jaarverslag 2013 Naam en vestigingsplaats De Peerke Donders voor Lepra Bestrijding is gezeteld in Wognum. De staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2018 Bestuursverslag 2018 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie