Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie"

Transcriptie

1 Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie

2 Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 3. Projecten 4. Voorlichting 5. Administratie 6. Financiën a. Projectkosten b. Exploitatiekosten c. Dekkingsplan Correspondentieadres Guldenvliesstraat 7, 5211 AM s-hertogenbosch Rek.nr Kvk nummer

3 Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze Stepping Stone Liberia levert een bijdrage aan de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Liberia. SSL draagt bij aan een duurzame verbetering van individu en gemeenschap, middels investering in sociaal ondernemerschap. De organisatie heeft ondernemende mensen uit het westen weten te verbinden met ondernemers in Liberia, op basis van relatie, gemeenschappelijkheid, energie en geloof in de kracht van ondernemerschap. Moeilijk toegankelijke gebieden in Liberia zijn verder ontwikkeld als gevolg van de activiteiten van lokale en sociaal gemotiveerde ondernemers die geloven in vernieuwend ondernemerschap en samenwerking tussen ondernemers binnen de eigen en/of uit aangrenzende gemeenschappen. SSL investeert in sociaal ondernemerschap in Liberia. Het stimuleert bedrijvigheid met een regionale focus. SSL acht zich succesvol wanneer werkgelegenheid in eigen (of aangrenzende) gemeenschap wordt gecreëerd en de lokale capaciteit voor ondernemerschap zich verder ontwikkeld. SSL gelooft daarbij in de kracht en ambities van het individu en/of de relaties in de gemeenschap. Binnen de regionale en integrale focus van ontwikkeling die de SSL aanhangt, wordt lokaal ondernemerschap expliciet als middel ingezet.

4 Dé onderscheidende strategie van SSL is het bouwen op en aan persoonlijke relaties t.b.v de bevordering van lokaal ondernemerschap middels ondersteunende projecten. Projecten zijn zoveel mogelijk met elkaar verbonden en zijn de stepping stones tot regionale ontwikkeling. Investeren in kennis en on-the-field- coaching t.b.v. de startende bedrijven vormen de basis van de samenwerking met de ondernemers. SSL is op notarieel opgericht en geregistreerd bij Kamer van Koophandel onder nummer SSL is tevens erkend als Algemeen Nut beogende instelling (ANBI) door de belastingdienst.

5 2. Organisatie a. Organigram Stepping Stone Liberia Vrijwilligers Bestuur Redactie Guus van Heereveld Voorzitter Santje Geuze Bestuurlid Sascha Harding Penningmeest er/ secretaris Nieuwsbrief /IT Social Media Communicatie Actieteam Fondsen werving Voorlichting David van Tongeren, Students 4 ambition Erwil Sala studentenclub Externe vrijwillig adviseur Extern vrijwillig Adviseur

6 b. Bestuur v.l.n.r. Sascha Harding, Santje Geuze, Guus van Heereveld Het bestuur bestaat uit drie leden, een voorzitter, penningmeester/secretaris en algemeen bestuurslid. Er is bewust gekozen voor klein kernachtig en actief bestuur, om daarmee effectieve besluitvorming te bevorderen. De voorzitter De taken van de voorzitter zijn: Het leiden van de organisatie, de vergaderingen, de bestuursleden; Het naar buiten treden namens de stichting, afhankelijk van de situatie; Het delegeren en mede-uitvoeren van de uit te voeren werkzaamheden; Het bewaren van evenwicht in de organisatie m.b.t. samenwerking; De penningmeester/secretaris De taken van de penningmeester zijn: Het volgen van de daadwerkelijke inkomsten en uitgaven ten opzichte van de geplande inkomsten en uitgaven; Financiële administratie van de stichting in het algemeen; Financiële administratie van de projecten;

7 Het aangeven van de documentatie die de boekhouder aan het einde van het jaar nodig heeft om het onafhankelijke jaarverslag, incl. accountantsverklaring, op te stellen; Over bovenstaande rapporteren tijdens de bestuurvergaderingen; Behandelen en archiveren van de inkomende en uitgaande post en ; Het naar buiten treden namens de organisatie, afhankelijk van de statutaire en reglementaire bevoegdheden en de situatie; Bijhouden van het ledenbestand; Over bovenstaande rapporteren tijdens de bestuursvergaderingen; Notuleren en verslagleggen van de bestuursvergaderingen.

8 c. Vrijwilligers Stepping Stone Liberia is een vrijwilligersorganisatie. Zij streeft ernaar de te verrichten taken ter ondersteuning van haar organisatie te laten uitvoeren door (professionele) vrijwilligers. Zij doet dit door het werven van professionals welke op basis van maatschappelijk verantwoord ondernemen om niet hun diensten aanbieden en inzetten t.b.v. de stichting. Inzake de organisatie van acties richt SSL zich op het inzetten van studenten ter ondersteuning. De volgende aanvullende taken worden vervuld door vrijwilligers: Redactie en vormgeving nieuwsbrief De 2 maandelijkse nieuwsbrieven moeten geschreven worden en verspreid onder de donateurs. Daarnaast moet de website regelmatig tekstueel en visueel aangepast worden. IT Deze vrijwilliger onderhoudt de technische kant van de website en ondersteunt o.a. bij het versturen van nieuwsbrieven bij . Vacature Social Media/ Actiecommissie/Fondsenwerving De activiteitencommissie bedenkt activiteiten die de naamsbekendheid bevorderen en fondsen te werven. Voor de uitvoering van acties kunnen andere vrijwilligers betrokken worden. Het Social Media Team (students4ambition) initieert acties en benut social media kanalen inzake bekendheid, actieoproepen en events aanduidingen. Communicatie SSL is een organisatie in ontwikkeling. Zij vindt het belangrijk zich professioneel te profileren bij het brede publiek. SSL wordt ondersteund door professionals op het terrein van campagnebeeld ontwikkeling en media. De vrijwilligers worden aangestuurd door het bestuur. Zij zijn bij de bestuursvergaderingen aanwezig tenzij op verzoek van het bestuur als advisering.

9 3. Projecten Rivercess County is de eerste county geselecteerd door SSL als werkgebied in Liberia. Binnen deze county worden de komende jaren kandidaat-ondernemers geselecteerd en geïnvesteerd in het opzetten van de bedrijven (zgn. stepping stones). De stepping stones zijn aan elkaar gekoppeld en wordt ingezet op verregaande samenwerking t.a.v bedrijfsvoering en kennisdeling. Het eerste project dat gestart is in 2011 en momenteel wordt uitgevoerd betreft het opzetten van 3 stepping stones in de regio Timbo. De stepping stones ontvangen naast middelen (renteloze lening) coaching inzake marketing en bedrijfsvoering. Het benodigde budget voor dit project betrof euro (incl. aanschaf vervoersmiddel). Om de toegang tot training en kennis lokaal te kunnen waarborgen is de stichting SSL ook lokaal geregistreerd. De lokale afdeling kan derhalve beheersfuncties uitvoeren tot het moment dat de samenwerkende stepping stones zodanig georganiseerd zijn dat zij deze taken zelfstandig kunnen gaan uitvoeren. Het betreft dan zaken zoals beheer inzake vervoersmiddelen en gereedschappen. In 2012 start SSL met het opzetten van een Gereedschapsbibliotheek in de provincie om toegang tot goed en veilig gereedschap te kunnen waarborgen. Wanneer de bibliotheek in werking is zal SSL meer stepping stones kunnen gaan bedienen en haar werkwijze verdere uitrollen. Het benodigde budget voor dit project, welke betreft bouw van bibliotheek, aanschaf gereedschap en coaching/trainingstraject inzake beheer van de bibliotheek na de start, bedraagt euro. De fondsenwerving is momenteel gaande.

10 4. Voorlichting Aangezien Stichting Stepping Stone Liberia een organisatie is welke zich richt op ondernemers en ondernemerschap richten we men zich in de voorlichting met name op ondernemers. We richten ons hierbij zowel op de inzet van de kennis van de ondernemers t.b.v. de organisatie en haar projecten alsook in werven fondsen. Inzake fondsenwerving richten we ons ook met name op fondsen welke gekoppeld zijn aan een bedrijf zoals Eureko Achmea Foundation en Anton Jurgensfonds. Daarnaast willen we graag jongeren betrekken bij de organisatie en bij ontwikkelingssamenwerking. Studenten worden geworven en ingezet inzake ondersteuningsactiviteiten/acties/social media. De voorlichtingsactiviteiten kunnen worden opgesplitst in: Voorlichtingsactiviteiten Voorlichtingsactiviteiten Voorlichtingsactiviteiten Voorlichtingsactiviteiten Voorlichtingsactiviteiten gericht gericht gericht gericht gericht op het vergroten van naamsbekendheid SSL op het werven van donateurs; op het verwerven van eenmalige donaties op het verwerven van kennis (MVO) eenmalige acties 1. SSL is een jonge stichting. SSL heeft bekendheid nodig om haar activiteiten en aanpak voor het voetlicht te plaatsen. Door aanwezigheid op social media kanalen en evenementen raken mensen bekend met de stichting en haar activiteiten. 2. Voorlichtingsactiviteiten gericht op het werven van donateurs Om op de lange duur minder afhankelijk te worden van incidentele donaties en subsidies zijn we eind 2011 gestart met de Investeerders in Ambitie 2012 vriendenclub. Vanaf 50 euro per jaar worden mensen Investeerder in Ambitie. Zij verbinden zich voor 1 jaar. Zij ontvangen de digitale nieuwsbrief en in het laatste kwartaal van het jaar wordt in een vriendenclub bijeenkomst een presentatie gegeven omtrent de ondernomen activiteiten. Daar vraagt men de donateur om zich wederom te verbinden voor het volgende jaar. Voor eind 2012 willen we 100 investeerders in ambitie werven.

11 Investeerders in Ambitie Voorlichtingsactiviteiten gericht op het verwerven van eenmalige donaties De activiteitencommissie zal verantwoordelijk zijn voor het organiseren van activiteiten. Veelal zal dit gekoppeld worden aan het werven van fondsen voor een specifiek project. In 2012 start een actie uitgevoerd door student4ambition waar mensen gevraagd worden het huis op te ruimen voor SSL (specifiek de gereedschapsbibliotheek), spullen online te verkopen en opbrengst te doneren t.b.v. de bibliotheek. Wilde Ganzen ondersteunt de actie. Tevens in de tweede helft van 2012 de rotary een veiling organiseren t.b.v. SSL. Deze deal is gemaakt tijdens de beursvloer van 2011 waar SSL aanwezig was als organisatie. 5. Administratie De penningmeester zal bevoegd zijn tot het beheren van het stichtingsvermogen en het overboeken van door het bestuur goedgekeurde donaties, vrijwilligersvergoedingen en eventuele andere kosten. Per kwartaal zal de penningmeester een toelichting bieden op het verloop van de baten en lasten van de stichting en of de fondsenwerving dan wel de uitgaven moeten worden bijgestuurd. De administratie zal worden vergeleken met de vooraf vastgestelde exploitatie- en projectbegrotingen, waarin is bepaald hoeveel geld nodig is om de vastgestelde projecten uit te voeren en daarnaast de organisatiekosten te dekken. Bestuursleden en vrijwilligers hebben recht op vergoeding van de gemaakte onkosten en Kosten die bestuursleden en vrijwilligers maken worden vergoed mits vooraf toestemming is gegevens inzake de te maken kosten door het bestuur.

12 6. Financiën Baten Donaties Overige giften Uitkeringen 1% club Saldo 1% club Totaal Baten Project gerelateerde lasten Projecten Liberia Communicatiekosten tbv projecten Overige projecten coachingskosten Totaal projecten Overhead Kantoorkosten Bankkosten Declaraties vrijwilligers Promotiekosten Administratieve kosten & lidmaatschappen Overige kosten Totaal overhead Resultaat Overhead kosten% van baten Overhead kosten% van projectkosten Eindsaldo bankafschrift 4% 6%

Colofon: BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF)

Colofon: BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF) BELEIDSPLAN STICHTING NIRMALA'S CHILDREN FOUNDATION (NCF) 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van NCF: 2. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 3. Projecten 4. Voorlichting 5. Administratie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation)

Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation) Beleidsplan Beleidsplan Stichting Claire Foundation (verder te noemen Claire Foundation) 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Claire Foundation 2. Organisatie a. Bestuur b. Vrijwilligers 3. Projecten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Voorvechter

Beleidsplan Stichting Voorvechter Beleidsplan 2015: Beleidsplan Stichting Voorvechter 1. Inleiding 2. Doelstellingen, visie en werkwijze stichting Voorvechter 3. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 4. Projecten 5. Voorlichting

Nadere informatie

1.Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation

1.Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation Beleidsplan 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Uganda on wheels foundation 2. Organisatie 3. Projecten 4.Voorlichting 5.Administratie 6.Financiën Colofon Uganda on wheels foundation Oosterdijk 8,

Nadere informatie

Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015

Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015 Beleidsplan Jacana Datum: 29-04-2015 Contents 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Jacana Business Empowerment... 3 Doelstelling... 3 Visie... 3 Werkwijze... 3 2. Organisatie... 4 Stichting Jacana

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting AfriCan Do

BELEIDSPLAN. Stichting AfriCan Do BELEIDSPLAN Stichting AfriCan Do December 2018 INHOUD 1. Algemene gegevens 2 2. Beleid en strategie 2 3. Bestuur en vermogensbeschikking 3 4. Projecten 5 5. Voorlichting en fondsenwerving 6 6. Administratie

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan. van: door: naar:

Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan. van: door: naar: Stichting Fietsen voor Afrika (FvA) Beleidsplan van: door: naar: Inhoudstafel Colofon... 1 1. Doelstelling... 2 Visie en achtergrond... 2 Werkwijze... 3 Doelgroep... 3 2. Organisatie... 4 Bestuur... 4

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2014

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2014 Stichting Nativitas Beleidsplan 2014 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Nativitas Doelstelling, visie Werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Organisatie. A

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Strategie Hoofdstuk 3 Beleid Hoofdstuk 4 Overig... 7 Beleidsplan 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding... 3 1.1. Missie en visie statement... 3 1.2. Aanleiding... 3 Hoofdstuk 2 Strategie... 4 2.1. Kernprincipes... 4 Hoofdstuk 3 Beleid... 5 3.1. Werkzaamheden...

Nadere informatie

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2016/2017. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2016/2017 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2016 28 februari 2017 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel verslag 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019

Beleidsplan. Stichting Dag van de BHV. Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 Beleidsplan Stichting Dag van de BHV 2019 Versie 1.0 d.d. 27 mei 2019 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. ALGEMENE GEGEVENS EN BESTUUR... 4 2.1 ALGEMENE GEGEVENS... 4 2.2 BESTUUR 2019... 4 3. MISSIE, VISIE

Nadere informatie

Beleidsplan Versie oktober 2012

Beleidsplan Versie oktober 2012 Beleidsplan Versie oktober 2012 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Twarne. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer

Nadere informatie

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477

Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa. KvK: 41003000. Tel: 070-5178477 Beleidsplan ANBI. Stichting Vrienden van Adesa KvK: 41003000 Adres: Postbus 490, 2240 AL Wassenaar Tel: 070-5178477 Inhoudsopgave. Het Beleidsplan....2 Werkzaamheden van de Stichting....3 Stichting Vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

STICHTING GOEIE HOOP

STICHTING GOEIE HOOP MEERJARENBELEIDSPLAN STICHTING GOEIE HOOP Onderwerp Meerjarenbeleidsplan Stichting Goeie Hoop KvK 59032049 Opgesteld door Bestuur Stichting Goeie Hoop Datum januari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail.

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail. Beleidsplan Save the Waterberg Rhino Nederland Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann waterbergrhino@gmail.com Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ANDERS

Beleidsplan Stichting ANDERS Beleidsplan Stichting ANDERS 2018-2020 Statutaire naam: Stichting ANDERS NL Werknaam: Stichting ANDERS Ridderpoort 11 2984BG, Ridderkerk www.stichtinganders.nl KvK: 64366081 RSIN: 855635885 Bank: NL38

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020

Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof. Beleidsplan 2018/2020 Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof Beleidsplan 2018/2020 Schipluiden, 20-5-2018 1 De zakelijke gegevens van onze instelling: de naam Stichting Vrienden van Akkerleven/Singelhof het RSIN / fiscaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2020 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2020... 1 Inleiding... 2 Missie... 2 Visie... 2 Strategie... 3 Kernprincipes van de instelling... 3 Beleid... 4 Te verrichten werkzaamheden van de Stichting...

Nadere informatie

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2013

Stichting Nativitas. Beleidsplan 2013 Stichting Nativitas Beleidsplan 2013 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Nativitas Doelstelling, visie Werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Organisatie. A

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op

Versie : 1.0 Datum : 10 april Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op Versie : 1.0 Datum : 10 april 2017 Beleidsplan 2017 Goedgekeurd door het bestuur op 20-07-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beleidsplan... 3 2. Algemeen, Doel... 3 3. Werkwijze... 3 4. Financiering...

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen

Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León Nicaragua Beleidsplan 2014-2017 Door: Petra de Bruin, Astrid Kokmeijer en Idy van Leeuwen Stichting Jongerencentrum León, Nicaragua Herdersveld 143, 5665 JN Geldrop Telefoon:

Nadere informatie

Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015

Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015 Beleidsplan Stichting BridhimNepal Het dorp Bridhim voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015 Op 17 maart 2016 is Stichting BridhimNepal notarieel opgericht en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting Hartige Samaritaan

Stichting Hartige Samaritaan Stichting Hartige Samaritaan Beleidsplan 2016-2018 Auteurs: Heleen Baksteen Corné van den Brink Joanne Dekker Jan Willem van Galen Jan Maarten Verzendaal René van der Weijden Delft, november 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba

Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Beleidsplan 2013-2015 Stichting Luz Alba Introductie Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Luz Alba. Over 2012 is voor het eerst een jaarverslag geschreven, en bij het verder professionaliseren

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2018 Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Auteur(s) Jan Rutten Ambtelijk secretaris Zuid-Hollandse Vereniging Het Groene Kruis Vaststellingsdatum 17 oktober 2014 Inhoud 1. Doelstelling

Nadere informatie

Stichting Proyecto Yannick

Stichting Proyecto Yannick Stichting Proyecto Yannick Beleidsplan Stichting Proyecto Yannick 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stichting Proyecto Yannick 2. Organisatie a. Organigram b. Bestuur c. Vrijwilligers 3. Projecten

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering

Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering Beleidsplan Stichting ZwanenhofViering 2013 Colofon Correspondentieadres: Stichting ZwanenhofViering p/a Stoppelland 80 7641 KD Wierden Telefoon: 0546 577328 E-mail: secretaris@zwanenhofviering.nl Rekeningnummer:

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI Stichting Care for Sexuality Foundation Beleidsplan 2018 ANBI Naam Stichting Care for Sexuality Foundation, Ermelo Missie Het bevorderen van seksuele gezondheid vanuit respect, veiligheid en autonomie.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Paardkrachtig, opgesteld voor de periode 2014 tot 2018. Stichting Paardkrachtig is opgericht en notarieel

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING

BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING BELEIDSPLAN STICHTING STEUNFONDS VOOR CHRISTEN ZIJN TEVENS INHOUDENDE NADERE INFORMATIE OVER DE STICHTING 1. Voorwoord Dit beleidsplan geeft inzicht in de manier waarop de Stichting het werk uitvoert om

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016

JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 JAARPLAN 2016 Versie: 1.0 Datum: April 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 4 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2016 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2016

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Binnentuin over God

Beleidsplan Stichting Binnentuin over God Beleidsplan 2017-2020 Stichting Binnentuin over God Inhoud Inleiding 1. Doelstelling Stichting Binnentuin over God 1.1 Doel 1.2 Verwezenlijking 2. Realisatie en doelstelling 2.1 De binnentuin; een indrukwekkende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN: versie:

BELEIDSPLAN: versie: BELEIDSPLAN: 2018-2021 versie: 11-10-2018 Inhoud Hoofdstuk 1: Inleiding... 3 Hoofdstuk 2: Visie en Missie... 4 Hoofdstuk 3: Doelstellingen/Activiteiten... 4 Hoofdstuk 4: Organisatie... 5 Hoofdstuk 5: Financiën...

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten

Beleidsplan 2014-2017. Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Beleidsplan 2014-2017 Stichting Kleinschalige Afrikaanse Projecten Februari 2014 Inhoudsopgave 1 Onze stichting 3 1.1 Visie, missie, strategie, kernwaarden 3 1.1.1 Missie 1.1.2 Strategie 1.1.3 Kernwaarden

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan

Stichting mosterdzaadje Jaarplan Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2017-2019 Januari 2017 Inhoud Voorwoord 3 mosterdzaadje 4 Projectreis 2016 5 Aanvullende werkzaamheden 2016 6 Werkzaamheden 2017, 2018 & 2019 6 Projectreis 2018 7 Bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people BELEIDSPLAN STICHTING For the people 2017 2021 Stichting For the people Alexanderdumaslaan 184 1102 VZ Amsterdam 0640940543 www.4thepeople.nl Info@4thepeople.nl KVK: 67405711 RSIN : 856972332 Bankrekening:

Nadere informatie

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer

ANBI STATUS 2015. Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer ANBI STATUS 2015 Datum: 1 juni 2015 Auteurs: Manon van Driel, Gert- Jan Verboom, Arwin de Beer Inleiding Stichting The Hang- Out 010 is een nieuwe organisatie. De stichting is begin 2015 opgericht bij

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1

Inhoudsopgave. Versie 1.0 Status Definitief 1 November 2011 Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie... 2 Missie en visie... 3 Doelstellingen 2010-2015... 4 Fondswerving... 5 Financieel beleid beheerskosten... 6 Verhouding tot ondersteuningscommissies... 7 Versie 1.0 Status Definitief

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Molenhoeve Dreef 15 2959 BH Streefkerk RSIN 8562.40.771 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan ! STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Strategie Doel en Visie Winstoogmerk 3. Beleid Uitbouw scholenproject Verduurzaming toekomst Verwerving en beheer van

Nadere informatie

Beleidsplan Algemeen beleid en doelstelling

Beleidsplan Algemeen beleid en doelstelling Beleidsplan 2019 1. Algemeen beleid en doelstelling SUN Leiden (Stichting Urgente Noden Leiden) heeft als doel om financiële steun te verlenen aan mensen die om wat voor oorzaak dan ook de eindjes niet

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2017

Beleidsplan 2015-2017 Beleidsplan 2015-2017 Inhoud 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes 3. Beleid 3.1 Te verrichten werkzaamheden 3.2 Werving en beheer van gelden 3.3 Vermogen van de instelling 3.4 Bestedingsbeleid 3.5

Nadere informatie

Beleidsplan 2014. Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294

Beleidsplan 2014. Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek. S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek S. Oliehoek Raaphorstlaan 20 2245 BJ Wassenaar RSIN 54119294 Inleiding De stichting Vrienden

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2015. Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom. Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ.

Beleidsplan 2015. Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom. Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ. Beleidsplan 2015 Stichting Gezamelijk Roparun Teams omgeving Bergen op Zoom Beleidsplan Stichting Gezamelijke Roparun Teams Omgeving BOZ. 1 Index: 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK:

Beleidsplan 2017 Stichting BernerCare RSIN: , KVK: 1. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van de stichting Bernercare het actuele beleid vast. Dit beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering van 14-04-2017 goedgekeurd door het

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth Beleidsplan 2016 2017 Stichting A Woman s Worth Ginnekenweg 172c 4835 NH Breda www.awomansworth.nl Inhoudsopgave Inleiding 2 Visie 2 Missie.. 2 Strategie. 2 Statutaire doelstelling. 2 Afwezigheid winstoogmerk.

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016

Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016 Stichting Magen David Adom Nederland Beleidsplan 2016 INHOUD 1. Inleiding pagina 3 2. Oprichting van MDA Nederland 3 3. Huidig bestuur van MDA Nederland 3 4. Statutaire bepalingen van MDA Nederland 4 5.

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Interco

Beleidsplan Stichting Interco Beleidsplan Stichting Interco Stichting Interco Groenendaalseweg 35 6871 CN Renkum info@stichting-interco.org www.stichting-interco.org 0317-316690 (vragen naar Malon Hamoen-Giraldi) Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Enjoyinglife.nl 2017-2018

Beleidsplan Enjoyinglife.nl 2017-2018 Beleidsplan Enjoyinglife.nl 2017-2018 Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 2017-2018 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Stichtingplan Stichting ieder1anders

Stichtingplan Stichting ieder1anders 1 Stichtingplan Stichting ieder1anders 2016-2018 De Stichting ieder1anders zet zich in voor kinderen die anders ontwikkelen en leren. Ieder kind moet de kans krijgen om zijn of haar mogelijkheden optimaal

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2018. Stichting Be4all (Better Education for All)

Beleidsplan 2013-2018. Stichting Be4all (Better Education for All) Beleidsplan 2013-2018 Stichting Be4all (Better Education for All) Inhoudsopgave 1. Doelstelling, visie en werkwijze van Stichting Be4all... 4 1.1. Doelstelling... 4 1.2. Visie... 4 1.3. Werkwijze... 4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

Beleidsplan Careyn Zorgfonds

Beleidsplan Careyn Zorgfonds Beleidsplan Careyn Zorgfonds Priscilla Loor Fondsenwerver Careyn Zorgfonds Utrecht, november 2015 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Careyn Zorgfonds... 3 3. Activiteiten... 4 3.1 Fondsenwerving... 4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

De aanpak van Stichting Stepping Stone werkt! Jaarverslag 2011

De aanpak van Stichting Stepping Stone werkt! Jaarverslag 2011 De aanpak van Stichting Stepping Stone werkt! Jaarverslag 2011 Voorwoord Met enige trots en veel waardering voor het vertrouwen dat wij ontvangen van onze donateurs, adviseurs en vrijwilligers, presenteren

Nadere informatie