Jeugdbeleidsplan. Voor de vlotte leesbaarheid van het jeugdbeleidsplan gebruiken we speler voor speler en speelster.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdbeleidsplan. Voor de vlotte leesbaarheid van het jeugdbeleidsplan gebruiken we speler voor speler en speelster."

Transcriptie

1 Jeugdbeleidsplan Voor de vlotte leesbaarheid van het jeugdbeleidsplan gebruiken we speler voor speler en speelster. 1. DOELSTELLINGEN ALGEMENE DOELSTELLINGEN 1. BEIVOC wil iedere jongere naar zijn maximaal lichamelijk rendement brengen. Al wie de intentie heeft écht te willen volleyballen is welkom. De speler van jongs af aan het volleyballen op een verantwoorde fysieke en technische wijze bijbrengen, is de plicht van de club. 2. BEIVOC wil deze jonge individuen samenbrengen in ploegen met een goede teamgeest. Volleybal is geen individuele sport, maar een groepssport. Wij dulden geen kankeraars, malcontenten, vitters die hun teamgenoten bekritiseren. We willen er naar streven dat binnen de club elke ploeg samenhorigheid uitstraalt. 3. BEIVOC wil deze ploegen naar hun hoogste spelniveau brengen. Dit impliceert zeker competitie: op een eerlijke sportieve wijze de beste willen zijn. Recreatie kan en moet, en krijgt - waar nodig - binnen Beivoc haar plaats. Een goed evenwicht tussen die twee is noodzakelijk. SPECIFIEKE DOELSTELLINGEN 1. We kunnen maar van goede fysieke begeleiding spreken, als dit minstens 2x per week gebeurt. Onze wekelijkse trainingen staan hier dus centraal, met als uitloper de competitie. We profileren ons hier duidelijk als een club waar volleybal wordt onderwezen. Dit kan echter maar als alle spelers - in de mate van het mogelijke - maximaal op training zijn.. Momenteel trainen niet alle jeugdploegen tweemaal. Vooral bij de jongsten moet de trainingsintensiteit nog sterk worden opgedreven. 2. In een sfeer van kameraadschap en groepsdiscipline - kortom: fairplay - willen wij onze spelers zien evolueren van individuele denkers naar groepsdenkers. De opvoeding staat centraal. Als volleybalclub hebben we ervoor gekozen een jeugdcharter op te stellen voor de spelers, de ouders en de trainers. We helpen elkaar om gezamenlijk achter deze fairplay-punten te staan. Ons plezier in het volleyballen zal nog verhogen. 3. Het is onze plicht te zorgen dat iedere ploeg zijn hoogste niveau behaalt. We maken hier wel onderscheid tussen jeugd en senioren. Bij de jeugd primeert het aanleren op de prestatie. Bij de senioren ligt de nadruk meer op de prestatie al is spelplezier ten alle tijde prioritair.

2 CONCRETE DOELSTELLINGEN Op termijn hebben we volgende concrete doelstellingen op het oog: 1. Gediplomeerde trainers aantrekken of opleiden 2. Een voldoende jaarlijkse werving van spelers verzekeren 3. Een positieve houding aannemen UITWERKING VAN HET ACTIEPLAN 1. Gediplomeerde trainers aantrekken of opleiden Als club streven we ernaar zoveel mogelijk gediplomeerde trainers in onze rangen te hebben en onze (jeugd)trainers verder bij te scholen. Momenteel zitten we met een tekort van trainers wat een trend binnen de jeugdsportwereld blijkt te worden. We proberen extern naar bekwame trainers te zoeken wat allesbehalve makkelijk is. Met dit gegeven proberen we terug onze oudere jeugdspelers (vanaf 16/17 jaar) warm te maken om onder leiding van een ervaren, gediplomeerde trainer assistent-trainer te zijn. Blijkt dit na verloop van tijd mee te vallen, dan moedigen we hen aan om een cursus aspirant-initiator of cursus initiator (VTS) te volgen met doorgroei-opties. Ook willen we onze trainers-coaches jaarlijks bijscholen: op bijleren staat geen leeftijd namelijk. Men krijgt de keuze tussen de welbekende VIS-clinics of men kan op eigen initiatief een bijscholing voorstellen. Meetpunten: aantal gevormde trainers, aantal gediplomeerde trainers opleiding van trainers-coaches, minstens 1 per jaar in- en uitstroom jeugdtrainers 2. Een voldoende jaarlijkse werving van spelers verzekeren Er kunnen jaarlijks initiaties of instuifacties (op sportdagen bv.) georganiseerd worden in basisscholen uit de omgeving. Er wordt deelgenomen aan projecten vanuit de volleybalbond ter promotie van de volleybalsport, bv. Volley@School, waarbij initiaties op basisscholen worden gegeven. Meetpunten: minstens twee acties per seizoen (van de club zelf uit) + vriendjesweek, aantal beginnende spelers uit verschillende scholen en gemeenten deelname aan projecten van officiële instanties in mate van mogelijke 3. Een positieve houding aannemen Wat goed is, kan nog verbeteren. Daarom hebben we een clubspecifiek jeugdcharter voor spelers, trainers en ouders in onze jeugdwerking geïmplementeerd. Meetpunten: indrukken over het seizoen heen van de betrokkenen (spelers, trainers, ouders)

3 2. ONZE VISIE OP 2.1. Jeugd versus senioren Bij de jeugd ligt de nadruk op opleiding en ontwikkeling. Het accent van de trainingen evolueert door de jeugd heen van individuele techniek en tactiek naar bewust omgaan met strategie als team. Er wordt getraind in functie van de ontwikkeling van de individuele spelers en van de groep. Het nagestreefde doel is op langere termijn. Bij de senioren ligt de nadruk meer op de prestaties. Met andere woorden trainen in functie van de tegenstrever en het winnen van de (volgende) wedstrijd met behoud van spelplezier. Het nagestreefde doel is op korte termijn Trainingen We kunnen maar van een goede fysieke begeleiding spreken, als dit minstens 2x per week gebeurt. Onze wekelijkse trainingen staan hier dus centraal, met als uitloper de competitie. We profileren ons hier duidelijk als een club waar volleybal wordt onderwezen. Er wordt gestreefd naar twee trainingen per week van minimum drie trainingsuren in totaal voor onze ploegen Wedstrijden In de volleybalopleiding van onze jeugd definiëren wij het woord winnen niet uitsluitend als het meer sets winnen of punten scoren dan de tegenpartij, maar eerder als de vooruitgang dat de speler heeft geboekt tussen twee evaluatiepunten. Wij focussen dan ook niet op noodzakelijke matchwinst door steeds met het sterkste team aan te treden, maar wensen dan iedere speler speelgelegenheid krijgt in functie van zijn of haar niveau; zij gaan dus nooit van een wedstrijd terugkomen zonder aan het spel te hebben deelgenomen. Wij gaan ervan uit dat wie zich engageert om competitie te spelen ook iedere wedstrijd en training aanwezig is. Onze spelers worden verwacht slechts per uitzondering afwezig te zijn en dan ook tijdig te verwittigen. Er kan steeds een ziekte- of noodgeval optreden maar familiefeesten, vakanties, communies, schoolreizen, enz. liggen doorgaans geruime tijd op voorhand vast. Last-minute afzeggingen kunnen leiden tot gedwongen afzegging van wedstrijden en betekent een grote ontgoocheling voor spelers die wel aanwezig kunnen zijn.

4 2.4. Ploegindelingen Bij de samenstelling van de verschillende leeftijdscategorieën wordt ernaar gestreefd een evenwicht te vinden tussen spelniveau, leeftijd, mentale ingesteldheid en het sociale aspect. De jeugdcoördinator en de trainers proberen elk jaar in eer en geweten te doen, maar het blijft een delicate evenwichtsoefening. Wanneer een speler het niveau van zijn leeftijdsgenoten niet aankan, vraagt Beivoc een zogenaamd attest aan bij de VVB dat de speler toelaat in een jongere leeftijdscategorie te kunnen meespelen. De speler blijft op de voet gevolgd worden en alles wordt in het werk gesteld om ze zo snel mogelijk op niveau te krijgen. Een hoog aantal attesten proberen we echter te vermijden daar door een reglementswijziging de speelkansen vanaf 2 attestspelers fel verminderen. Wanneer een bepaalde speler het niveau van zijn ploeg overstijgt, kan die in de loop van het seizoen doorgeschoven worden naar een hogere categorie. Onder doorgeschoven verstaan we bv. eens samen met de hogere categorie meetrainen of een afgesproken aantal sets spelen bij een wedstrijd. Dit kan echter enkel na overleg met de betrokken trainers en jeugdcoördinator Gedrag en attitude Jeugdwerking staat centraal bij ons. De opvoedkundige waarden binnen een club zijn dan ook meer dan ooit belangrijk. Komt daarbij dat spelers en ouders zich kritischer opstellen en hogere eisen gaan stellen. Daarom is het belangrijk dat er duidelijkheid heerst over de leefregels binnen onze club en dat langs alle kanten het besef leeft dat men enkel samen iets kan bereiken op sociaal/opvoedkundig/ sportief vlak. Iedereen die wil volleyballen is welkom bij ons. Voorwaarde is dat men de juiste attitude heeft. De wil om bij te leren moet steeds aanwezig zijn en men zal dit trachten te realiseren door op een intensieve constructieve en enthousiaste manier deel te nemen aan de trainingen en wedstrijden. Van onze leden wordt verwacht dat men zich houdt aan geldende maatschappelijke normen bij clubactiviteiten. Je toont steeds en overal respect voor de club en houdt zo het imago van de club hoog. Hieruit dan ook onze keuze een jeugdcharter in te voeren voor spelers, trainers en ouders. De leefregels/gedragscodes hierin vallen niet altijd gemakkelijk te realiseren. Maar waar een wil is, is een weg. We helpen elkaar om hierachter te staan. Ons volleybalplezier zal nog verhogen.

5 3. WIE IS WIE? 3.1. Bestuur Het bestuur neemt de uitdaging aan Beivoc verder te ontwikkelen, de club financieel gezond te houden en ervoor te zorgen dat ten allen tijde de nodige middelen ter beschikking zijn om alle leden een degelijke opleiding met mogelijkheid tot competitie aan te kunnen bieden. Korte beschrijving van de taken van het bestuur: - Voorzitter: coördineert alles wat nodig is voor de goede gang van zaken binnen de club. - Ondervoorzitter: staat de voorzitter bij en vervangt hem bij diens afwezigheid. - Secretaris: verzorgt de correspondentie en administratie met de Vlaamse Volleybalbond. - Penningmeester: verantwoordelijk over het financiële beleid van de hele club. - Sponsorverantwoordelijke: onderhoud van contacten met sponsors en nieuwe sponsors. - Materiaalmeester: zorgt voor onderhoud van trainings- en wedstrijdmaterialen + aankoop. - Feestelijkheden: organisatie van (extra)sportieve clubactiviteiten. - Organisatie: ondersteuning bovenstaande functies. - Jeugdcoördinator: (zie verder) Wat het bestuur van Beivoc NIET doet, is: zich mengen in de sportieve beslissingen voor, tijdens en na het seizoen. Dit is de overkoepelende taak van de jeugdcoördinator en de (jeugd)trainers-coaches.

6 3.2. Jeugd De jeugdwerking verloopt onder leiding van de jeugdcoördinator die de lijnen van de jeugdopleiding uitzet en de trainers-coaches en assistent-trainers die instaan voor het verwezenlijken van de voor hun categorie vastgestelde doelen. De jeugdcoördinator is verantwoordelijk voor: het uitstippelen van de jeugdopleiding van U9 tot U19 het opstellen en evaluatie van doelen en progressie per categorie i.s.m. de trainer-coach het samenstellen van de ploegindelingen met de trainers het bijwonen van de vergaderingen over de jeugdcompetitie het stimuleren van bijscholingen voor de trainers het zoeken van nieuwe (nodige) trainers: extern of via opleiding uit eigen jeugd/club het coördineren van de jeugdcompetitiekalender met de ontmoetingsverantwoordelijke het organiseren van sportieve events als stages, tornooien, enz. het voorzien van de nodige uren en faciliteiten voor trainingen en wedstrijden het zoeken van helpende handen voor de thuiswedstrijden van de jeugd het onderhouden van de contacten met de ouders het organiseren van trainersbijeenkomsten (driemaandelijks) de vertegenwoordiging van de jeugdwerking in het bestuur van de club Taken van de trainers-coaches: - het voorbereiden van de trainingen - het opnemen van de aanwezigheden van de spelers - het naleven van de gemaakte afspraken (jeugdcharter) door de spelers - het naleven van de gemaakte afspraken voor trainers - het openstaan voor bijscholingen - het verloop van wedstrijden organiseren: vervoer, ploegmap voorzien, enz. Taken van de assistent-trainers: Zij staan de trainer bij tijdens trainingen om de spelers extra te begeleiden. Zij zijn doorgaans de trainers van de toekomst.

7 4. OPLEIDINGSSTRUCTUUR Volleybalclub Beivoc-Humbeek brengt dit seizoen 2 senior-, 6 jeugd- en 1 recreatieploeg op de been. Wanneer blijkt dat voor een bepaalde categorie niet voldoende spelers zijn, proberen we met andere clubs samen te werken om al onze spelers speelgelegenheid te kunnen bieden: zie samenwerking U19 Beivoc/Grivok. Voor het seizoen : Categorie Geboren in Omschrijving U9-gemengd Deelname aan VIS-project (demotornooien) U11-gemengd Spelen competitie: 2 tegen 2 U13-jongens Spelen competitie: 4 tegen 4 U13-meisjes Spelen competitie: 4 tegen 4 U15-meisjes Spelen competitie: 6 tegen 6 U Spelen competitie: 6 tegen 6 U19-meisjes Spelen competitie: 6 tegen 6 Doorstreept = categorie voor het seizoen niet ingeschreven wegens organisatorische redenen. Spelers van de betreffende geboortejaren zijn altijd welkom gezien ze hoger of lager kunnen meespelen mits uitzonderingsattest.

8 5. COMMUNICATIE - Website: Elke surfer wordt op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen Beivoc via de kalender, recente posts met informatie, wedstrijduitslagen en rangschikkingen, sportieve en extrasportieve evenementen, fotoalbums, We proberen alles steeds up-to-date te houden op de website Dit is en blijft het meest gebruikte communicatiemiddel binnen de club. Wijzigingen van trainingen en wedstrijden, enz. worden langs deze weg meegedeeld. Als je iets te zeggen hebt (bv. bij afwezigheid training), stuur dit dan ook via door als back-up voor jezelf als de trainer. - SMS of bellen: Iedereen kan als eens pech hebben dat er plots iets misgaat, waardoor hij niet aanwezig kan zijn. Een SMS of even bellen is snel gedaan en brengt iedereen op de hoogte. - Papieren: Heel wat communicatie gebeurt digitaal, doch in sommige gevallen vinden we het belangrijk dat onze leden iets tastbaars in handen krijgen. In de toekomst proberen we dit te beperken en digitaler te gaan. - Beleidsplan, technische lijn en jeugdcharter Deze documenten zijn de leidraad van onze jeugd. Ze worden opgemaakt om bestaande als nieuwe leden wegwijs te (blijven) maken bij Beivoc. Men kan erin terugvinden waar de club en jeugdwerking voor staat en hoe we werken. Dit alles is terug te vinden op de website van de club onder missie en visie. - Gesprekken en vergaderingen Ondanks bovenstaande middelen moet er tijd en ruimte zijn voor een goed gesprek. De jeugdcoördinator en trainers-coaches staan open voor gesprekken met ouders op de geschikte momenten. Wat officiële vergaderingen betreft, komen zowel bestuur als de betrokkenen bij de jeugd op regelmatige basis bij elkaar met vooraf bepaalde agenda. Tot slot staat er op het einde van elk seizoen een vergadering met de ouders op het programma om het voorbije en volgende seizoen te bespreken.

9 6. NIEUW LID? 6.1. Hoe word ik lid? Iedereen mag 1 maand gratis en verzekerd komen proefdraaien. Indien dan beslist wordt dat de speler zich wil inschrijven, starten we de inschrijving op: STAP 1. STAP 2. STAP 3. STAP 4. Een aansluitingsdocument wordt per gestuurd, dit document moet volledig ingevuld en teruggestuurd worden met een duidelijke pasfoto in bijlage. De aansluitingsprocedure wordt bij de volleybalbond opgestart. Nadien krijgt men per een fiche ter medische controle welke ondertekend moet worden door een arts als bevestiging dat het nieuwe lid geschikt is om te sporten. Deze medische fiche moet opgestuurd worden naar de clubverantwoordelijke zodat de aansluiting definitief kan gemaakt worden. Van zodra het inschrijvingsgeld dan ook betaald is, is de speler verzekerd en kan hij beginnen volleyballen Hoeveel bedraagt het lidgeld? Voor het seizoen bedraagt het lidgeld: - 145,00: -8 jarigen - 160,00: -14 jarigen - 180,00: -18 jarigen - 200,00: +18 jarigen - 160,00: recreatie met competitie - 125,00: recreatie zonder competitie 6.3. Wat steek ik in mijn sportzak? Om te beginnen de gepaste sportuitrusting: T-shirt, short, sportkousen en sportschoenen (liefst in functie van volleybal: goede schokdemping, stabiliteit, ). Binnenkort beginnen we met clubkledij en misschien zie je het zitten om met, bv. een T-shirt met clubkleuren, logo en je naam op, te trainen? Neem ook propere kledij, een handdoek en zeep mee, gezien het na de training gewenst te douchen en verplicht is bij wedstrijden. Een flesje drank en (gezond en voedzaam) eten is ook nuttig. Enkel sportdrank en water zijn toegestaan op training en wedstrijden Elk lid krijgt volgende zaken: - een spelersvergunning (deze houden we in de ploegmap bij) - verzekering tegen lichamelijke letsels - kwaliteitsvolle trainingen en wedstrijden op niveau (inclusief genummerd wedstrijdtruitje) - veel spelplezier!

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders.

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders. 1. Inleiding Volleybalclub Kuros Zulte Damesvolley werd opgericht in 1969 in Zulte en heeft haar thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De club heeft een ledenaantal dat schommelt rond de 110-120

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN INFORMATIE JEUGD SEIZOEN 2013 2014 Informatie jeugd - seizoen 2013-2014 WELKOM Het bestuur en jeugdbestuur, de trainers, speelsters en alle vrijwilligers van onze club verwelkomen jou graag bij Bidavo

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 1. Inleiding Beste jeugdleden en ouders, Met dit charter willen we jullie een gedetailleerd overzicht geven van de regels en afspraken die gelden binnen de jeugdwerking van

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Sportief beleid

Sportief beleid 1. Algemene visie Sportief beleid 2018-2019 Als één van de toonaangevende clubs in de provincie streeft MAVOC Mechelen naar een steeds vernieuwend beleid. Enerzijds trachten we onze eerste ploegen op landelijk

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw MISSIE : Wat zien we als onze bestaansreden? BEVO wil meisjes uit de regio Roeselare in groepsverband sportief opleiden tot volwaardige volleybalspeelsters, met de nodige

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten 1)Missie 2)Visie 3)Organogram Bevo 4)Inkomsten 5)Evolutie ledenaantal Missie Bevo Geetbets is een vaste waarde binnen het divisie en provinciaal volleybal en wil dit ook blijven. Binnen onze club vormt

Nadere informatie

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden.

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden. BASKET ZONHOVEN Missie Basket Zonhoven VZW streeft ernaar een sportclub te zijn die voor iedereen in Zonhoven (en onmiddellijke omgeving) de mogelijkheid biedt om aan basketbal te doen in competitieverband.

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK INFO BROCHURE VK HEINDONK 1. Club info: VK Heindonk vzw - Terreinen Jean Staldeur Kleine Bergen 4a 2830 Heindonk 0478/96.76.45 (Johan Steenackers, voorzitter) 0479/40.92.30 (Nico Smedts, secretaris) 03/886.52.20

Nadere informatie

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde 2012-2013 1 I n l e i d i n g BBC Haantjes Oudenaarde is in haar tweede leven sinds het einde van haar eerste succesvolle periode begin de jaren negentig eigenlijk

Nadere informatie

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN

AVC Harelbeke BELEIDSPLAN AVC Harelbeke BELEIDSPLAN 2017-2020 Inhoudsopgave Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3 1 Missie Volleybalclub AVC Harelbeke

Nadere informatie

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden

VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden VZVB Jeugdfonds 2015 seizoen 2014 2015 opstart seizoen 2015 2016 Algemene voorwaarden Algemeen Subsidiereglement 1 VZVB Jeugdfonds 2015 ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 - Krediet: Voor zover er een

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

BESCHRIJVING OMKADERING.

BESCHRIJVING OMKADERING. BESCHRIJVING OMKADERING. A. ALGEMENE VERGADERING: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid

Nadere informatie

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley Beleidsplan 2013 Kuros Zulte Damesvolley 01-06-2013 1. Inleiding Volleybalklub Kuros Zulte Dames werd opgericht in de jaren 70 in Zulte en heeft zijn thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke krachtbalclub aangesloten bij FALOS 2. Timing (x = subsidiejaar) 15/9/x-1 vóór 1 juni:

Nadere informatie

Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de

Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de Info-avond Jeugd Wie zijn wij : de club en het bestuur Financiën - lidgeld Wat kunnen de speelsters en de ouders van de club verwachten? Wat verwacht de club van de speelsters? Wat verwacht de club van

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

Missie & Clubvisie. Missie. Visie.

Missie & Clubvisie. Missie. Visie. carlier_defoor@telenet.be Missie & Clubvisie Missie Basketbalclub Foyer Molenbeek is een basketbalclub voor meisjes die de basketbalsport in Brussel en omgeving wil promoten bij jongeren, en meer bepaald

Nadere informatie

1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN?

1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN? 1. WAAROM EEN JEUGDSPORTBELEIDSPLAN? Het is de bedoeling om voor de jeugdwerking een structuur uit te werken met een duidelijke visie naar de toekomst. De initiële doelstellingen van een jeugdsportbeleid

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Inhoudstafel. Jeugdbeleidsplan Desselgemse HC Pagina 2

Inhoudstafel. Jeugdbeleidsplan Desselgemse HC Pagina 2 JEUGDBELEIDSPLAN Inhoudstafel 1 Visie jeugdwerking Desselgemse... 3 2 Doelstellingen... 3 3 Het jeugdorganigram... 4 3.1 Technische staf... 4 3.2 Jeugdploegen... 5 3.2.1 Multimove... 5 3.2.2 J12... 5 3.2.3

Nadere informatie

A. Dossier. B. Tussentijdse kostenstaat

A. Dossier. B. Tussentijdse kostenstaat Deel 1 - JEUGDSPORTFONDS 2014 DOSSIER + TUSSENTIJDSE KOSTENSTAAT Zie ook informatie op www.krachtbal.be/promotie/jeugdsportfonds A. Dossier Net als vorig jaar wordt voor 2014 de clubscore bepaald op basis

Nadere informatie

Missie, Visie, Strategie

Missie, Visie, Strategie Missie, Visie, Strategie en Waarden van WELTA MISSIE Wie zijn we? Waarom bestaan we? We zijn een onafhankelijke handbalclub die in de regio Mechelen Bonheiden uit liefde voor de sport een aantrekkelijke

Nadere informatie

Basketbalclub GSG AARSCHOT. Informatiebrochure

Basketbalclub GSG AARSCHOT. Informatiebrochure Basketbalclub GSG AARSCHOT Informatiebrochure Basketbalclub GSG Aarschot is één van de grootste sportclubs in het Hageland en telt ongeveer 370 bij Basketbal Vlaanderen aangesloten leden. Hieronder bevinden

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 2.ALGEMENE GEDRAGSCODE

Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 2.ALGEMENE GEDRAGSCODE Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 1. Bevo Geetbets is een sportclub waar de jeugdwerking centraal staat.de opvoedkundige waarden binnen een club zijn dan ook meer dan ooit belangrijk. Hiedereen op

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u INFOAVOND JEUGD TK MELDERT 26/06/2015 19u 1 WELKOM Spelers, ouders, trainers,sympathisanten, medewerkers. 2 TWEE DELEN DEEL 1 ALGEMENE INFO DEEL 2 SPORTIEVE INFO 3 DEEL 1 DIRK MEULENIJZER JEUGDSECRETARIAAT

Nadere informatie

Beleidsplan B.B.C. Haacht

Beleidsplan B.B.C. Haacht Beleidsplan B.B.C. Haacht 2012-2016 Visie en Missie B.B.C. Haacht Visie (algemeen) Basketbal is er voor iedereen. Jeugd en senioren moeten naast een opleiding ook hun ontspanning hierin vinden. De toegangsdrempel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

INFOFLASH 01 seizoen

INFOFLASH 01 seizoen INFOFLASH 01 seizoen 2016-2017 Beste volleybalsters, trainers, ouders, sympathisanten, sponsors,. Alhoewel we nog volop aan het genieten zijn van een mooie nazomer zijn onze speelsters alweer volop aan

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

JEUGDCHARTER DYNACO LEDE

JEUGDCHARTER DYNACO LEDE JEUGDCHARTER DYNACO LEDE Aan Alle jeugdleden Alle trainers Alle ouders Alle supporters In 2003 gestart met jeugdopleiding, is DYNACO LEDE (vroeger VC Leeuwerik Lede) in de regio uitgegroeid tot een sterk

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN REGLEMENT VOOR BETOELAGING VAN ERKENDE GEMEENTELIJKE SPORTVERENIGINGEN - Gelet op het advies van de gemeentelijke Sportraad in zitting van 06 september 16; - Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIERING

AANVRAAG TOT SUBSIDIERING AANVRAAG TOT SUBSIDIERING ALGEMEEN: HET AANGEPAST REGLEMENT WERD GOEDGEKEURD TIJDENS DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 18 OKTOBER 2011 DE GEGEVENS MOETEN VOLLEDIG WORDEN INGEVULD DE IN TE DIENEN GEGEVENS

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE

KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE Progredi progressio(lat.) = vooruitgang, groei, climax Synonyms of "Progress" : Advance, advancement, attainment, increase, improvement, proficiency, progression,

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

KC Limes Beleidsplan

KC Limes Beleidsplan KC Limes Beleidsplan 2018-2023 MISSIE Korfbalclub Loenhout vernieuwd en wil zijn grenzen verleggen! Limes bouwt aan een gezonde sportieve beleving voor allen in de regio! VISIE Samen competent groeien

Nadere informatie

VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013

VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013 VOORSTELLING PROJECT BEVO 2020 DONDERDAG 31 JANUARI 2013 - Welkom! - Onderwerp : Bevo 2020 - toekomstgericht actieplan : In 2020 minstens even succesvol zijn als nu, en als het kan nog succesvoller - tot

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove Beleidsplan 2009-2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.2 Kernwaarden Volleybalclub BAVO Bavikhove Hoofdstuk 2 Structuur van de club

Nadere informatie

Je persoonlijk borstnummer

Je persoonlijk borstnummer Je persoonlijk borstnummer Hoe krijg ik een borstnummer? Na je inschrijving bij onze club, en betaling van het inschrijvingsgeld, ontvang je je persoonlijk startnummer (ook borstnummer genoemd) van de

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH Inhoud Voorwoord Missie en visie van de jeugdwerking Strategische doelstellingen Uitwerking Strategische doelstellingen SWOT-analyse Besluit Voorwoord VSV Gent is een club

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school

Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school 2015-2016 Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school www.rita-serveert.be 1. Doelstelling De jeugd is de toekomst! Voor jongeren is Rita Serveert een recreatieve badmintonclub met

Nadere informatie

Praktische info VKt-jeugdwerking. Zondag 2 september 2018

Praktische info VKt-jeugdwerking. Zondag 2 september 2018 Praktische info VKt-jeugdwerking Zondag 2 september 2018 Praktische info VKt-jeugdwerking Aansluiting & lidgeld Ploegen trainers begeleiders VKt uitrusting Afspraken code Praktische informatie Trainingen

Nadere informatie

VDK Gent: Jeugd Beleidsplan

VDK Gent: Jeugd Beleidsplan VDK Gent: Jeugd Beleidsplan 1 Inleiding Met van dit document willen we de visie en de doelstelling beschrijven van de jeugdafdeling van VDK Gent Dames als deel van het globale beleid van volleybalclub

Nadere informatie

Huisreglement HC t Noorden vzw

Huisreglement HC t Noorden vzw Huisreglement HC t Noorden vzw Algemene informatie Ondernemingsnummer 0825.326.973 Maatschappelijk zetel Website club Website VHV Website PCAVLB 2040 Antwerpen www.handbal.be www.handbal-avb.be/ Verzekeringpolis

Nadere informatie

JEUGDWERKING K. ZONHOVEN VV MISSIE EN VISIE

JEUGDWERKING K. ZONHOVEN VV MISSIE EN VISIE JEUGDWERKING K. ZONHOVEN VV MISSIE EN VISIE MISSIE De jeugdwerking moet een centrale plaats in het sportieve beleid van K. Zonhoven VV innemen. K. Zonhoven VV wenst jeugdspelers uit Zonhoven en omstreken

Nadere informatie

Jeugdbeleid FC Gierle

Jeugdbeleid FC Gierle Jeugdbeleid FC Gierle Structuur van het jeugdbestuur Organogram jeugdbestuur FC Gierle Opleidingsprogramma jeugdspelers Jaarprogramma jeugdwerking, infrastructuur en materiaal Medewerkers Jeugdwerking

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN 1. Naam vereniging De vereniging draagt de naam Gewestelijk Recreatief Volleybal Verbond Omgeving Turnhout, de verkorte naam is GERVVOT. (Art. 1 Statuten) 2. Doel GERVVOT

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT 2017-2020 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke club met jeugdwerking of opstartende jeugdwerking aangesloten

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

Seizoen 2017 / Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine. Start trainingen: 7 augustus

Seizoen 2017 / Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine. Start trainingen: 7 augustus Seizoen 2017 / 2018 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór 1 juli 160 vóór 1 augustus 170 daarna 200 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus Seizoen 2015 / 2016 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór einde juli 150 daarna 170 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam speler + geboortedatum

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen

Artikel 452 Basisvoorwaarden om een jeugdlicentie VFV voor interprovinciaal of provinciaal voetbal te bekomen Artikel 451 Het verzoek tot toekenning van een jeugdlicentie VFV interprovinciaal of provinciaal voetbal 1. De aanvraag tot deelname aan de interprovinciale of provinciale jeugdcompetitie, moet ingediend

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper.

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper. Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub alleen. De club wil via het voetbal de sociale verbondenheid van zijn leden

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Versie

Jeugdbeleidsplan Versie Jeugdbeleidsplan Versie 20180101 De ACME-jeugd is ingedeeld volgens leeftijdscategorie : Benjamins : eerste tot en met derde leerjaar Pupillen : vierde en vijfde leerjaar Miniemen : zesde leerjaar en eerste

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15)

Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15) Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15) Vrolix Jochen J.C. Bovenbouw K. Bocholter VV Inhoud Organisatie Missie en visie Hoe aanpakken? Team van trainers Aandachtspunten Evaluaties / testing Communicatie

Nadere informatie

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport is een club die dag in dag uit drijft op de inzet van vrijwilligers, voetballers en begeleiders, kortom mensen met een hart voor de club. Daarom willen

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Informatievergadering ouders

Informatievergadering ouders Informatievergadering ouders Agenda Voorstelling Dynamo Bertem Jeugdbeleid & jeugdcoördinator Filosofie, beleid & aanpak Taken jeugdcoördinator Het sportprogramma 2016 2017 Positie & gedragscodes coaches

Nadere informatie

VOLLEYBALCLUB OLVA BRUGGE JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2015-2016. Volleybalclub OLVA Brugge Thijs Clarysse en Wim Deketelaere

VOLLEYBALCLUB OLVA BRUGGE JEUGDOPLEIDINGSPLAN 2015-2016. Volleybalclub OLVA Brugge Thijs Clarysse en Wim Deketelaere 2015-2016 VOLLEYBALCLUB OLVA BRUGGE JEUGDOPLEIDINGSPLAN Dit sportopleidingsplan is een nuttig, belangrijk, maar vooral dynamisch instrument om via een strategische langetermijnplanning te komen tot een

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie