Spelregels Koninginnedag 2010 in de gemeente Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelregels Koninginnedag 2010 in de gemeente Amsterdam"

Transcriptie

1 Spelregels Koninginnedag 2010 in de gemeente Amsterdam donderdag avond 29 april en vrijdag 30 april 2010 Gepubliceerd in Gemeenteblad 2009 afd. 3B, nr. 154 (15 december 2010) Deze spelregels kunnen worden gewijzigd. Wijzigingen worden per 31 maart 2010 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Kijk ook op:

2 Pagina 2/35 Inhoudsopgave 0. Data en tijden van de viering van koninginnedag a. Vooravond: donderdag 29 april 2010 om uur 4 0b Koninginnedag: vrijdag 30 april Vergunningen voor de vooravond op donderdag 29 april a. Openingstijden horeca 5 1b. Buitenpodium met levende muziek en een of meer buitentaps 6 2. Vrijmarkt en opening van winkels op vrijdag 30 april 2010 (Koninginnedag) 8 2a. Vrijmarkt 8 2b. Brandweereisen voor de vrijmarkt 8 2c. Overige plaatsen waar de vrijmarkt niet is toegestaan 9 2d. Calamiteiten- of ontsluitingsroutes 10 2e. Evenementen op specifieke locaties 11 2f. Verspreiden van reclamemateriaal 12 2g. Kindervrijmarkten, zoals in het Vondelpark Algemene Vergunningvoorwaarden 14 3a. Vergunning voor: plaatsen van objecten, maken van versterkte muziek, evenement 14 3b. Indiening van een vergunningaanvraag. 14 3c. Tijden 15 3d. Vuilnis 15 3e. Maximaal geluidsniveau Verkoop en bezit van alcoholhoudende drank 16 4a. Particulieren 16 4b. Alcohol in de trein en op de stations Horeca, ontheffing voor een buitentap 17 5a. Op straat verkoopt alleen de horeca alcoholhoudende drank voor de zaak 17 5b. Handhaving van vergunningvoorwaarden en ontheffingen door het stadsdeel 17 5c. Aandachtspunten bij de naleving van de Drank- en Horecawet 18 5d. Afspraken Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam 18

3 Pagina 3/35 6. Etenswaren 19 6a. Particulieren mogen geen bederfelijke waar verkopen 19 6b. Horeca en beroepshandelaren 19 6c. Andere bedrijven verkopen branche - eigen etenswaren 19 6d. Brandveiligheid bij bakken, braden en grillen 20 6e. Hotdog-/ijsverkopers Op het water 21 7a. Verkeers- en veiligheidsmaatregelen te water 21 7b. Geluidshinder Verkeer en vervoer 25 8a. Advies voor treinreizigers: 25 8b. Looproutes worden aangelegd naar en tussen de attractiepunten 25 8c. Verkeersmaatregelen op de binnen- en de buitenring Regels zijn regels: Handhaving en inbeslagname 28 9a. Handhaving 28 9b. Inbeslagname 30 Bijlage 1. Kaart vaarroutes 31 Bijlage 2. Illustratieve kaart geen vrijmarkten volgt 32 Bijlage 3 Illustratieve kaart Gebied Brouwersgracht - Prinsengracht 33 Bijlage 4. Brandveiligheid bij bakken, braden en grillen bij nr. 6c. 34 Bijlage 5. Informatie over Koninginnedag Informatie 35 Hoe kom ik er? 35 Algemene vragen 35 Festi viteiten of regels per stadsdeel 35 Geluidsoverlast:

4 Pagina 4/35 0. Data en tijden van de viering van koninginnedag a. Vooravond: donderdag 29 april 2010 om uur uur Start opbouw podia tbv. de Vooravond uur Start buitenpodia met levende muziek en eventuele buitentaps uur Afsluiting Vondelpark tbv. voorbereiding kindermarkt uur Sluiting buitenpodia en buitentaps uur Uiterlijk tijdstip tot sluiting van terrassen uur Algemene sluiting; uur Max. uitloop voor vergunde discotheken, uur Max. uitloop voor de reeds toegestane cooldown discotheken. Sluiting broodjeszaken (alcoholvrij) in de Binnenstad, tenzij de vergunning een eerder tijdstip aangeeft. In de nachten van donderdag 29/ vrijdag 30 en vrijdag 30 april/ zaterdag 1 mei wordt geen individuele afwijking op de tijden van de dagindeling toegestaan. 0b Koninginnedag: vrijdag 30 april uur Stop van het gemotoriseerde verkeer op Prins Hendrik kade, Damrak, Muntplein en Rokin uur Begintijd van het plaatsen van objecten/ bouwsels (tenzij in de vergunning anders is aangegeven) en vergunningmarkten uur Start opbouw vrijmarkt uur Opening broodjeszaken (alcoholvrij), uur Start van het stapsgewijs weren van het autoverkeer uit de binnen- en buitenring uur Opening van de horeca binnen en terrassen, Start daadwerkelijke verkoop vergunningenmarkt, Opening Vondelpark uur Opening buitentaps uur Start evenementen uur Stop markten (vrijmarkt en vergunningenmarkt) uur Stop evenementen en buitentaps en geluid op het water uur Stop evenement Museumplein Start van het reguliere weekend regime op een reguliere vrijdagavond, behoudens het verbod op afwijking van standaardtijden. In de nacht van vrijdag 30 april/ zaterdag 1 mei wordt geen individuele afwijking op de tijden van de dagindeling toegestaan.

5 Pagina 5/35 1. Vergunningen voor de vooravond op donderdag 29 april a. Openingstijden horeca. De horeca (dag- en avondzaken) kan in de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april tot uur open blijven (nachtzaken tot uur). In de vroege ochtend van vrijdag 30 april 2010 is de periode tussen uur een rustblok. Dat wil zeggen dat de horeca is gesloten en aan de opbouw van de koninginnedag wordt begonnen. In de nachten van donderdag 29 op vrijdag 30 april en vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei wordt geen incidentele verlenging op de Drank en Horecawet verleend. De bijzondere openingstijden voor de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april is alleen van toepassing op horeca zaken die een vergunning op grond van de Drank en Horecawet hebben. Voor bijvoorbeeld coffeeshops geldt deze regeling niet. Broodjeszaken (alcoholvrije zaken) zonder terras mogen in de gehele binnenstad tot uiterlijk uur open blijven, tenzij de vergunning een eerder tijdstip aangeeft. In de horecaconcentratiegebieden Rembrandtplein en Leidseplein geldt ook in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 april het gebruikelijke afkoelregime. Op vrijdag 30 april mogen de alcoholschenkende bedrijven (avond- en nachtzaken) om uur weer open. De bijzondere openings- en sluitingstijden voor deze instellingen hebben alleen betrekking op het bedrijf zelf en niet op de verkoop aan de openbare weg. In de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei gelden de gebruikelijke openings/ sluitingstijden. Incidentele verlenging wordt niet verleend Terrassen Terrassen zijn in overeenstemming met al uitgegeven terrasvergunning toegestaan. Hier geldt de gewone sluitingstijd van de terrassen, zoals die in de afgegeven exploitatievergunning staat. De tijden kunnen wisselen per stadsdeel (bijvoorbeeld: Amsterdam Centrum: vrijdagochtend 30 april om 02:00 uur). Voor terrassen geldt dat die zodanig moeten worden opgesteld dat ze zich binnen het vergunde gebied (de zogenaamde kopspijkers in het trottoir) bevinden.

6 Pagina 6/35 1b. Buitenpodium met levende muziek en een of meer buitentaps Op donderdag 29 april kunnen cafés die in het bezit zijn van een geldige drank- en exploitatievergunning, vergunning krijgen om een buitenpodium met levende muziek te hebben van tot uur. De vergunningverlening betreft kleinschalige evenementen die bij een café passen en die zich via de wisselwerking van de artiest(en) en de toeschouwers richten op het Amsterdamse publiek. In een enkel geval wanneer op een plein of gebied geen horeca aanwezig is, kan de stadsdeelvoorzitter te zijner beoordeling vergunning verlenen voor een buitenpodium met levende muziek. Levend muziek wil zeggen: Levende muziek wordt gemaakt door personen die met muziekinstrumenten muziek ten gehore brengen of een zanger(es) die wordt begeleid door een band/ cd zodat interactie met het publiek ontstaat. Louter mechanisch geproduceerde muziek en DJ s zijn niet toegestaan. Het toegestane maximale geluidsniveau staat in de vergunning vermeld. De vooravond is bedoeld voor de Amsterdammers en wordt niet actief bij het publiek in het land onder de aandacht gebracht. Evenmin worden met de NS en GVB bijzondere afspraken voor een grotere inzet boven de reguliere capaciteit gemaakt. Aan de Horeca is de ruimte geboden om zijn activiteiten per gebied te variëren naar rato van het aantal buitentaps en aantal verwachte bezoekers. Het bieden van maatwerk per aangewezen gebied vereist een gekoppelde inzet van art. 35 Drank en Horecawet (ontheffing tbv. een buitentap) en art io. 40, 43 en 44 APV (evenementvergunning). Daartoe is de stad ingedeeld in 3 zones met een in strengheid oplopend regime: I - Gebied buiten de Singelgracht: geen beperking buitentaps bij een buitenpodium. - Op het Museumplein kan een evenement worden gehouden onder de extra voorwaarde dat het evenement levende symfonische/ klassieke muziek betreft en zich richt op het Amsterdamse publiek. II Gebied binnen de Singelgracht: een buitentap per buitenpodium. III In zeven aangewezen gebieden geldt een gespecificeerd maximum aantal buitentaps per buitenpodium en extra veiligheidsmaatregelen naar rato van het aantal buitentaps en de omvang van het te verwachten publiek. De benoemde gebieden liggen op een na binnen de grachtengordel. Op donderdag 29 april, de vooravond van koninginnedag 2010, wordt in de volgende gebieden de evenementvergunning (art io. 40,43 en 44 APV mbt. de evenementvergunning) aan de ontheffing Drank- en Horecawet (art. 35) gekoppeld:

7 Pagina 7/35 De acht gebieden worden aangeduid als: Maximum buitentaps 1. Amstelveld 2 2. Leidseplein 3 3. Nieuwmarktplein 3 4. Regulierdwarsstraat (tussen Koningsplein en Vijzelsatraat) 4 5. Rembrandtplein 4 6. Spui 2 7. Westerstraat/ Tweede Boomdwarsstraat 2 8. Marie Heinekeplein (Amsterdam Oud -Zuid) 2 De voorwaarden voor maatwerk zijn: a. Buitentaps worden gekoppeld aan het buitenpodium met levende muziek, b. Aantal buitentaps per gebied is aan een maximum gebonden, c. Intensiteit van veiligheidsmaatregelen neemt toe naar mate het aantal buitentaps en de hoeveelheid te verwachten bezoekers toenemen. De extra veiligheidsmaatregelen in de aangewezen gebieden: Eén buitentap: Geen bijzondere voorwaarden, Meer buitentaps: Organisator van het evenement stelt een veiligheidsplan op en neemt in het veiligheidsplan naar rato van het te verwachten aantal bezoekers eigen beveiligingsen bewakingspersoneel op. De organisator van het buitenpodium in het aangewezen gebied neemt in zijn aanvraag voor een evenementvergunning op: a. Inrichting van het gebied (plein), b. Locaties van buitentaps, c. Exploitatie van de buitentaps, d. Aanvraag van Horeca exploitanten (die beschikken over een geldige vergunning) voor een dienovereenkomstige ontheffing van de Drank -en Horecawet, e. Een veiligheidsplan bij meer dan een buitentap, Aan de onder d) genoemde niet-deelnemende horeca-exploitanten binnen het gebied wordt geen ontheffing van de Drank- en Horecawet (voor een buitentap) verleend. Vergunde podia mogen ten behoeve van de vooravond van de Koninginnedag vanaf donderdag 29 april uur worden opgebouwd.

8 Pagina 8/35 2. Vrijmarkt en opening van winkels op vrijdag 30 april 2010 (Koninginnedag) 2a. Vrijmarkt Vrijmarkt is tijdens de viering van de Koninginnedag (vrijdag 30 april) vanaf uur tot uur in principe overal toegestaan. Zie hier onder voor algemene en specifieke uitzonderingen. Op de vrijmarkt mag iedereen binnen de toegestane tijden waren en spullen uitstallen en verkopen. Uiterlijk om uur dienen de uitstallingen/ wagens weer te zijn verwijderd zodat de vrijmarktplaats weer leeg en schoon is. De winkels en dagmarkten mogen op vrijdag 30 april geopend zijn. Vóór de winkels mag vrijmarkt worden gehouden, mits dat de doorgang naar de winkel niet belemmert. Bij de uitstalling moeten de rijweg (vooral de trambaan) en de toegangen tot woningen en winkels worden vrijgehouden en is ook geen vrijmarkt toegestaan bij nooduitgangen (van cafes, winkels, bioscopen, winkels en dergelijke). Gebruikers van de vrijmarkt die hun eigen gebied willen afbakenen, mogen hiervoor geen verf (anders dan witkalk) of plakband dat lijmresten achter laat, gebruiken. Hiermee wordt ontsierende beschadiging van het wegdek voorkomen. Ook moeten gebruikers na afloop hun afbakeningen verwijderen. In sommige gevallen stellen stadsdeelbesturen hier specifieke regels voor vast. Bijvoorbeeld: Het stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid staat het afbakenen van een eigen gebied geheel niet toe. Het stadsdeel zal dit handhaven en aangebrachte markeringen verwijderen. Zie hiervoor de web sites van de stadsdelen. Op de vrijmarkt is voor de verkoop van levende dieren een bijzondere vergunning van het stadsdeel vereist. 2b. Brandweereisen voor de vrijmarkt Toegangen tot naastgelegen percelen mogen niet worden geblokkeerd. Gewone uitgangen en nooduitgangen van onder meer cafes, bioscopen, instellingen zoals ziekenhuizen moeten worden vrij gehouden. Opstellingen van kramen moeten tenminste 3 meter en tenminste 20 meter van garages/ tankstations zijn geplaatst.

9 Pagina 9/35 Aanwijzingen gegeven door ambtenaren van de Brandweer Amsterdam Amstelland met betrekking tot de veiligheid dienen te worden nageleefd. Het uitgangspunt is dat de brandweer een straat van twee kanten in kan komen (tweezijdige bereikbaarheid). Het blokkeren van een straat kan slechts in overleg met de Brandweer Amsterdam-Amstelland geschieden. Inritten van straten, pleinen etc. die zijn afgesloten met uitneembare palen worden vrijgehouden. Brandkranen en aansluitingen voor blusleidingen in gebouwen ( droge blusleidingen ) moeten vrijgehouden worden op een afstand van tenminste een meter. Brandkranen en bijbehorende bordjes dienen schoon, zichtbaar en rondom 1 meter vrijgehouden te worden. Aanvullend gelden de standaard - brandweervoorschriften voor evenementen van de Brandweer Amsterdam - Amstelland. 2c. Overige plaatsen waar de vrijmarkt niet is toegestaan Onderstaande tekst is samengevat op een stadskaart waarop de locaties zijn aangegeven. In stadsdeel Centrum is geen vrijmarkt toegestaan op: Het Stationsplein, de Prins Hendrikkade tussen Martelaarsgracht en Oosterdoksdam. Kalverstraat, Nieuwendijk. Damrak, het rijbaangedeelte van: Dam en Rokin, Muntplein, Reguliersbreestraat, Rembrandtplein, Amstelstraat en de brug over de Amstel (de Blauwbrug). Een vergunningenmarkt vindt plaats op het Damrak en op het Rokin. Op de Dam is dus geen vergunningenmarkt. Op de Dam is aan de kant van het paleis een kermis. Spui, Singel aan de noordzijde tussen Spui en Muntplein, Koningsplein, Leidsestraat (inclusief de bruggen) en het Leidseplein. De brug over de Singelgracht van het Leidsplein naar het Leidse Bosje (Leidsebrug). Max Euweplein en zijn toegangen (inclusief de brug naar de Stadhouderskade). De rijbaan van het Kleine Gartmanplantsoen en in het verlengde daarvan de Weteringschans. De twee bruggen tussen de Spiegelgracht en de Stadhouderskade (Spiegelbrug en Museumbrug). Zuidkant van de gehele Westerstraat vanaf gevelzijde tot aan het midden van de parkeervakken.

10 Pagina 10/35 Amsterdam Oud Zuid en Oud-West: Geen vrijmarkt is toegestaan op: De Stadhouderskade vanaf het oosten gezien: van de oostelijke gevelwand van de Hobbemastraat tot en met de rijbaan van de brug over de Singelgracht naar het Leidseplein. De Van Baerlestraat tussen de Pieter Cornelisz. Hooftstraat en de Eerste Constantijn Huygensstraat. De Eerste Constantijn Huygensstraat tussen de Roemer Visscherstraat en de Van Baerlestraat. De Vossiusstraat. De Van Baerlestraat tussen Vondelbrug en het Concertgebouwplein. Het Willem Sandbergplein. Het gehele Museumplein (inclusief de Honthorststraat, Paulus Potterstraat, de Hobbemastraat). Zie voor vrijmarkt in het Vondelpark onder: Kindermarkt. 2d. Calamiteiten- of ontsluitingsroutes Bouwsels, podia en objecten kunnen de doorgang bij calamiteiten belemmeren. Om dit te voorkomen zijn de afgelopen jaren zones ingesteld die dienen als routes bij calamiteiten. Daarnaast is een aantal looproutes benoemd die de bezoekers snel naar hun bestemmingen geleiden. Deze zonering en routering beperkt de mogelijlkheid om vergunning te verlenen of vrijmarkt te houden. In het algemeen geldt dat behoudens op nog aan te wijzen service eilanden en bij zeer grote evenementen zoals het Museumplein het door particulieren plaatsen van videoschermen niet wordt toegestaan. Locaties voor Service eilanden zijn: Nieuwezijds Voorburgwal bij de Postzegelmarkt, X,X,X. Eventuele andere locaties worden nog bekend gemaakt.

11 Pagina 11/35 2e. Evenementen op specifieke locaties De bedienbare verkeer werende paaltjes blijven in het stadsdeel Centrum omlaag (zie ook onder Kindermarkten en Service eilanden). 1. Objecten, evenementen en maatregelen op specifieke locaties in de binnenstad 1. Locaties waar geen evenementen mogen plaatsvinden en waar geen objecten mogen worden geplaatst: Stationsplein Halvemaansteeg Leidsestraat Zuidkant Westerstraat (vanaf de gevelzijde tot aan het midden van de parkeervakken) Max Euweplein zuid oostzijde (gedeelte tussen de gevelzijde en het fietspad) Muntplein Bovenop alle bruggen (behoudens vrijmarkt) Mozes en Aäronstraat Vanaf de hoek Prinsengracht - Brouwersgracht: - Prinsengracht oneven zijde t/m nr. 11; - Brouwersgracht oneven zijde t/m nr. 79. (zie bijlage 3 Gebied Brouwersgracht - Prinsengracht, wordt nog bijgevoegd) Vijzelgracht (zie kaart in bijlage 3) 2. Locaties waar geen evenementen mogen plaatsvinden, maar wel objecten mogen worden geplaatst: Martelaarsgracht Dam (behoudens de kermis) Rokin Raadhuisstraat Westermarkt (verlengde van de Raadhuisstraat en Rozengracht. Hiermee wordt niet bedoeld het gedeelte bij het Homomonument) Rozengracht Koningsplein Spui Kruising Brouwersgracht Prinsengracht 3. Locaties waar wel evenementen mogen plaatsvinden, maar waar geen podia of andere objecten mogen worden geplaatst: Kalverstraat Nieuwendijk Heiligeweg 4. Locaties waar wel evenementen mogen plaatsvinden, maar geen objecten, behoudens taps, mogen worden geplaatst: Damrak (behoudens vergunningenmarkt) Reguliersdwarsstraat (tussen Koningsplein en Vijzelstraat)

12 Pagina 12/35 Straatjes in de Leidsebuurt (vanwege grote drukte moeten de taps in deze straatjes achter de Amsterdammertjes of paaltjes geplaatst worden) Reguliersbreestraat 2e2. Vergunningenmarkt op Rokin/Damrak Wie op het Damrak of het Rokin (dus niet op het Stationsplein, de Dam of de Munt) met een kraam wil staan heeft een vergunning nodig. De termijn om een vergunning aan te vragen verstrijkt per 15 januari Het opbouwen van de vergunningenmarkt mag om uur beginnen tenzij een ander tijdstip in de vergunning is aangegeven. De daadwerkelijke verkoop start om uur. De markt eindigt (net zoals de vrijmarkt) om uiterlijk uur. De staanplaats moet om uur schoon en leeg opgeleverd zijn. Op de vergunningenmarkt mag alleen met een vergunning versterkte muziek worden gemaakt. Handelaren die een vergunning hebben gekregen voor de verkoop op het Damrak of het Rokin mogen maximaal per plek 1 (een) auto waarvoor een rijbewijs B vereist is, meenemen. Het stadsdeel Centrum (Marktzaken) houdt toezicht op de vergunningenmarkt. 2f. Verspreiden van reclamemateriaal Het is niet toegestaan voor reclamedoeleinden voorwerpen, reclamemateriaal of ander materiaal zonder vergunning onder het publiek te verspreiden of te laten verspreiden. Voor eventuele kosten van het opruimen van dit materiaal is de overtreder aansprakelijk. 2g. Kindervrijmarkten, zoals in het Vondelpark Om Koninginnedag het oorspronkelijke karakter te laten behouden is er veel ruimte voor de vrijmarkt van kinderen. Met kinderen wordt hier bedoeld: personen die de leeftijd van zestien jaar nog niet hebben bereikt. De volgende plekken in de stad zijn vrijgehouden voor kinderen: 2g1. Amsterdam Oud-Zuid: Het Vondelpark Het Vondelpark is op vrijdag 30 april gereserveerd voor op kinderen gerichte activiteiten. In het hele park worden (beroeps)-handelaren geweerd. In het deel van het park tussen de Van Baerlestraat en de Stadhouderskade is geen vrijmarkt toegestaan. Op donderdag 29 april zijn vanaf uur In het Vondelpark en de aanliggende tuinen en horeca gelegenheden is geen evenement/buitentap toegestaan, dit vanwege de voorbereidingen van het kinderpark.

13 Pagina 13/35 Op donderdag 29 april wordt het Vondelpark om uur afgesloten. Op vrijdag 30 april om uur gaan de volgende ingangen van het Vondelpark weer open: Stadhouderskade, Van Baerlestraat, Roemer Visscherstraat, Vondelstraat, Kattenlaan, Amstelveenseweg en Van Eeghenstraat. In verband met de veiligheid en de toegankelijkheid is het bij de toegangen van het Vondelpark tot op 25 meter afstand niet toegestaan om vrijmarkt te houden of commerciele handel te bedrijven. Voor mindervaliden is vooral de ingang aan het Rijtuigenhof geschikt. Op 30 april mag in het Vondelpark en direct aanliggende voor het publiek toegankelijke percelen geen versterkte muziek worden gemaakt, noch mogen er bouwsels zoals podia en tenten worden geplaatst en mogen er geen staaldraden, touwen, kettingen e.d. aan gemeente-eigendommen (waaronder ook bomen en takken) worden bevestigd. Ook is bakken en braden in het park niet toegestaan. Op vrijdag 30 april zijn de volgende locaties gereserveerd voor op kinderen gerichte activiteiten. 2h1. Amsterdam Oud-Zuid: Sarphatipark Het gehele park is voor kinderen bestemd. 2g2. Osdorp Het Stadspark Osdorp. De ingangen zijn Tussen Meer en Pieter Calandlaan. 2g3. Geuzenveld Slotermeer Plein g4. Amsterdam - Zuidoost Het kleine plein in het winkelcentrum de Amsterdamse Poort. 2g5. Amsterdam Noord Het Buikslotermeerplein (het binnenplein, dus niet aan de buitenranden) 2g6. Oost - Watergraafsmeer Dapperplein 2g7. Centrum Leliegracht aan de even zijde tussen de nrs. 42 en 58, Amstelveld tot uur, Frederiksplein op het plantsoen gelegen bij de Falckstraat, Sint Antoniesluis tot de rijbaan van de auto s.

14 Pagina 14/35 3. Algemene Vergunningvoorwaarden 3a. Vergunning voor: plaatsen van objecten, maken van versterkte muziek, evenement. Voor het plaatsen van objecten (bouwsels en podia) en het maken van versterkte muziek is een vergunning nodig. Dit geldt ter land en op het water. Een object is alles wat tijdelijk wordt neergezet en waar tenminste vijf mensen op of in kunnen, bijvoorbeeld een podium, tent of bar. De vergunning is gebonden aan een bepaalde plek. Op de verlening van evenementvergunningen is het Amsterdamse Draaiboek evenementen van toepassing. De evenementen van Koninginnedag hebben een openbaar karakter. Afsluiting van terreinen omwille van toegangscontrole is niet toegestaan. Per vergunning kunnen onder meer met het oog op de veiligheid specifieke voorwaarden zijn gesteld, bijvoorbeeld mbt. de plaatsing van een podium, de constructie van tenten en podia (bouwtoezicht) of het van tijd tot tijd stil leggen van de muziek en het soort muziek dat gespeeld mag worden bij evenementen met een verhoogd (veiligheid)risico. Bijvoorbeeld: Evenementen met te verwachten hoger veiligheidsrisico. Grote evenementen (meer dan 2000 op het hoogtepunt te verwachten bezoekers) dienen over een veiligheidsplan te beschikken. Hierin is onder meer opgenomen hoe de vergunninghouder de beveiliging/ bewaking organiseert. 3b. Indiening van een vergunningaanvraag. De termijn om een vergunning voor een evenement aan te vragen loopt voor het stadsdeel Centrum tot vrijdag 15 januari 2010 om uur aan de balie van het stadsdeel en voor de overige stadsdelen tot maandag 15 februari 2010 om uur. Stadsdeel Centrum biedt de mogelijkheid om aanvragen voor evenementvergunningen en tapontheffingen digitaal in te dienen. Hiervoor geldt dezelfde aanvraagperiode als aan de balie. Dus tot 15 januari uur s middags. Zie: Andere stadsdelen maken onder andere gebruik van het stedelijk elektronisch evenementen loket. Zie daarvoor de web - site van het stadsdeel.

15 Pagina 15/35 3c. Tijden Voor het plaatsen van een bouwsel geldt als begintijd vrijdag 30 april uur, tenzij in de vergunning een ander tijdstip is aangegeven. Vergunde evenementen, zoals een muziekoptreden, mogen niet eerder dan om uur beginnen en moeten om uiterlijk uur zijn beëindigd, tenzij in de vergunning een ander tijdstip is aangegeven. De afbouw dient op zaterdag 1 mei gereed te zijn, tenzij de vergunning anders vermeldt. (zie ook onder 0. Data en tijden van de viering van koninginnedag 2010) 3d. Vuilnis Deelnemers aan de markten moeten na afloop van de markt op vrijdag 30 april om uur alle onverkochte spullen, dozen, verpakkingen e.d. opgeruimd hebben. Hierna begint de Reiniging zo snel mogelijk met het schoonmaken van de straten. Het stadsdeel kan aan de evenementvergunning de voorwaarde verbinden dat de houder een afvalplan indient. 3e. Maximaal geluidsniveau (Zie voor het water ook onder 7. Water) Bij het maken of ten gehore brengen van versterkte muziek staat het maximaal toegestane geluidsniveau in de vergunning vermeld. Naast de reguliere geluidsvoorschriften bij de evenementen met versterkte muziek zijn ook voorschriften voor bastonen in de vergunning opgenomen. Mocht het geluidsniveau worden overschreden, dan wordt ingegrepen en kunnen er bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke sancties worden opgelegd.

16 Pagina 16/35 4. Verkoop en bezit van alcoholhoudende drank 4a. Particulieren Particulieren mogen op de vrijmarkt blikjes of plastic (dus geen glazen) flesjes frisdrank verkopen. Het is aan particulieren niet toegestaan om alcoholische drank of bederfelijke etenswaren (Zie onder nr. 7. Etens-waren) te verkopen of gratis te ver-strekken. Deze verkoop is in het algemeen voorbehouden aan de horeca. Particulieren mogen niet meer dan een stuk (zwak)alcohol bij zich hebben. Het zogenaamde six pack en vaten bestemd voor de thuistap en straatverkoop worden beschouwd als meer stuks alcohol. Particulieren die op de openbare weg en op het water in het bezit zijn van meer dan één blik-je/plastic flesje of andersoortige verpakking (zwak)alcoholische drank worden beschouwd als handelaar en lopen het risico van inbeslagneming (Zie voor bestuurlijke beslaglegging verder onder 10. Regels zijn regels ). 4b. Alcohol in de trein en op de stations De Nederlandse Spoorwegen voeren rond Koninginnedag in heel Nederland hetzelfde alcoholbeleid. Dus gelden ook in Amsterdam de volgende regels: Het alcoholbeleid voor koninginnedag in treinen en op stations is van kracht van vrijdag 29 april uur tot vrijdag 1 mei uur. Op de NS stations wordt geen meeneem - alcohol verkocht In alle treinen (inclusief de Benelux treinen) wordt geen alcohol verkocht. Reizigers in de treinen en op de stations mogen niet meer dan een enkel stuk alcoholhoudende drank bij zich hebben. Deze regel sluit aan op deze Spelregels. De Spoorwegpolitie kan te allen tijde alcoholhoudende drank in beslag nemen. In cafés en restaurants op de stations geldt op voorhand geen schenkverbod van alcoholhoudende drank. De NS kan dit verbod wel met onmiddellijke ingang instellen.

17 Pagina 17/35 5. Horeca, ontheffing voor een buitentap 5a. Op straat verkoopt alleen de horeca alcoholhoudende drank voor de zaak De Horecaondernemer (die een vergunning heeft om alcohol te verkopen en beschikt over een geldige exploitatievergunning) en voor de vooravond /de koninginnedag in het bezit is van een ontheffing volgens de Drank- en Horecawet mag direct voor de zaak (of op een andere plaats mits hiervoor vergunning is verleend), zwakalcoholische drank schenken aan de openbare weg. Voor buiten geplaatste biertaps (met maximaal 2 kranen, dit is: 1 tap met 2 kranen, of 2 taps met allebei 1 kraan per café) geldt: Biertaps vanaf 30 april uur mogen worden opgebouwd, tenzij anders in de ontheffing staat vermeld Vanaf uur mag daadwerkelijk worden getapt Uiterlijk uur moeten de biertaps weer zijn verwijderd. Dranken, zoals breezers, mogen vanwege het risico van verwondingen die scherven van gebroken flesjes kunnen opleveren niet in glazen flesjes worden verkocht. De gemixte dranken moeten worden uitgeschonken in milieuvriendelijke kunststofbekers of worden verkocht in plastic flesjes. In het stadsdeel Centrum is daar een statiegeld systeem aan toegevoegd. Het stadsdeel kan in de vergunning het gebruik van statiegeldbekers verplicht stellen. Op overtreding van dit voorschrift is een boete gesteld. Het stadsdeel Centrum heeft voor het gehele stadsdeel het gebruik van statiegeldbekers ( ecobekers ) verplicht gesteld. Zie voor actuele informatie 5b. Handhaving van vergunningvoorwaarden en ontheffingen door het stadsdeel Op de naleving van de regels zal streng worden toegezien. De bijzondere omstandigheden rond de viering van Koninginnedag rechtvaardigen dat bij niet naleving van de in de specifieke ontheffing opgenomen voorwaarden, meteen wordt overgegaan tot het opmaken van een proces-verbaal. Het Openbaar Ministerie zal - per overtreding van de voorwaarden - direct een transactievoorstel van minimaal Euro XXX,=. Deze transactie kan gevolgen hebben voor de drankvergunning, gezien het feit dat de transactie meetelt bij de toetsing van de ondernemers en leidinggevenden aan het Besluit eisen zedelijk gedrag overeenkomstig de Drank- en Horecawet 1999 (artikel 4). Daarnaast moet er rekening mee worden gehouden dat de ontheffingsaanvraag voor Koninginnedag 2011 kan worden geweigerd.

18 Pagina 18/35 5c. Aandachtspunten bij de naleving van de Drank- en Horecawet Dit zijn: De verkoop van zwakalcoholhoudende drank aan jongeren beneden 16 jaar en sterke drank aan jongeren beneden 18 jaar is verboden. Verkoop of aanwezigheid van sterke drank bij een artikel 35 Drank- en Horecawetontheffing is verboden. Loketverkoop van alcoholhoudende drank is verboden. De leidinggevende die vermeld staat op de vergunning dient aanwezig te zijn. De Voedsel en Waren Autoriteit, Handhavers Openbare Ruimte van het stadsdeel en de regiopolitie Amsterdam-Amstelland controleren dit. 5d. Afspraken Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam Om tot een kwalitatieve verbetering van de viering te komen, is sinds Koninginnedag 2003 met de Koninklijke Horeca Nederland-Amsterdam afgesproken dat de horeca de volgende spelregels zal hanteren: Op de avond voorafgaand aan Koninginnedag (donderdagavond 29 april) en op Koninginnedag (vrijdag 30 april) geldt: Happy hours of andere kortingsacties vinden niet plaats. Meterbier wordt niet verkocht. Geen verkoop in glas aan de buitentaps (in Amsterdam Centrum is daar een statiegeldregeling voor milieuvriendelijke plastic bekers gesteld). Aan beschonken feestgangers wordt geen alcoholhoudende drank verkocht.

19 Pagina 19/35 6. Etenswaren De verkoop van eten en drinken is aan regels gebonden. 6a. Particulieren mogen geen bederfelijke waar verkopen Op de vrijmarkt mogen particulieren blikjes of plastic flesjes alcohol-vrije dranken verkopen, maar geen bederfelijke waar, zoals vlees (bijvoorbeeld saté, kebab e.d.), vis of visproducten (vers, gerookt of gestoomd, bijvoorbeeld haring, garnalen e.d.), zuivel (bijvoorbeeld melk, kaas e.d.) of producten waarin zuivel wordt gebruikt (bijvoorbeeld roomsoezen, puddingbroodjes e.d.). De verkoop van deze zogenaamde bederfelijke waar is alleen toegestaan aan de in Amsterdam gevestigde horeca, de vergunde ambulante handel of aan beroepshandelaren en bedrijven wanneer dit branche - eigen is. Voor de bereiding van de waren geldt dat dit alleen mag plaatsvinden in bedrijfsruimten, dus niet op de kramen. Bederfelijke waar moet gekoeld bewaard worden beneden de 7ºC, of warm boven de 60ºC. 6b. Horeca en beroepshandelaren Een beroepshandelaar is in het bezit van een geldig en origineel (geen copie) bewijs van inschrijving als ambulante handelaar van de gemeente Amsterdam of is in het bezit van een geldige en originele (geen copie) CRK-kaart (Centraal Registratiekantoor voor de Ambulante Handel). Zowel het bewijs van inschrijving als de legitimatie op naam moet ter plekke kunnen worden getoond. Deze handelaren mogen alleen de waren verkopen die vermeld staan op deze bewijzen. Dit laat onverlet dat op de vrijmarkt de standplaatsen (behoudens ingestelde vergunningenmarkten, kindergebieden en service - gebieden) vrij zijn. Een andere situatie kan zich voordoen uitsluitend indien bovengenoemde activiteiten zijn opgenomen in een evenementvergunning bedoeld in art 2.40 juncto 40, 43 en 44 van de Algemene Plaatselijke Verordening. 6c. Andere bedrijven verkopen branche - eigen etenswaren Niet -horecabedrijven zoals bakkerijen, slagerijen en groentewinkels mogen zowel vanuit hun zaak, als voor hun eigen deur, bederfelijke waar verkopen, mits het zogenaamde branche-

20 Pagina 20/35 eigen etenswaar betreft die voor directe consumptie is, bijvoorbeeld de groenteman met vruchtensalades, de slager met broodjes hamburger of de bakker met puddingbroodjes. Zonder ontheffing volgens de Drank en Horecawet is de verkoop van alcohol houdende drank voor de deur niet toegestaan. 6d. Brandveiligheid bij bakken, braden en grillen Het gebruik van een grill of een barbecue voor het afbakken van vlees, door in 6b en 6c genoemde handelaren gericht op verkoop (de zgn. eenvoudige handeling) is toegestaan, mits aan de eisen van de Brandweer Amsterdam Amstelland en de Voedsel en Waren Autoriteit is voldaan. Het betreft de standaard brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen van de Brandweer Amsterdam Amstelland die als bijlage bij een vergunning worden verstrekt. 6e. Hotdog-/ijsverkopers De hotdog- en ijsverkopers die beschikken over een speciale vergunning, mogen in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 april hun waren verkopen tot uur. Op vrijdag 30 april mag de verkoop vanaf uur worden hervat tot uur (sluiting vrijmarkt). Dit geldt ook voor reguliere staanplaatshouders die gerede etenswaren, zoals haring, verkopen. Het stadsdeel controleert de vergunningvoorwaarden.

21 Pagina 21/35 7. Op het water 7a. Verkeers- en veiligheidsmaatregelen te water Bij het nemen van de volgende maateregelen is uit gegaan van de vrije onderdoorgang van alle bruggen. Mochten zich in deze situatie wijzigingen voordoen, kunnen andere maatregelen worden genomen. Kijk regelmatig op www,amsterdam.nl/koninginnedag 7a1. De vaarregels voor het varen met (plezier)boten zijn ook op Koninginnedag (30 april) van kracht. Bruggen dienen vrij te zijn van obstakels. Boten dienen t.b.v. de doorvaart van de blusboot van de brandweer 5 meter vrij te houden met een minimale doorvaart hoogte van 1.50 meter. 7a2. Om in de drukte de veiligheid te verhogen worden verkeersmaatregelen genomen, onder andere door het instellen van eenrichtingsverkeer Prinsengracht, Rokin, Grimburgrwal, Oudezijds Voorburgwal en Singel. De verkeersmaatregelen worden gemarkeerd door borden en pijlen en fysieke afsluitingen. Zie voor deze en andere maatregelen, zoals toiletvoorzieningen ook de bijgevoegde kaart (bijlage 1). Deze maatregelen en vaarroute worden tevens via een regulier genomen verkeersbesluit bekend gemaakt. 7a3. Op de Prinsengracht, het Rokin, de Grimburgwal, de Oudezijds Voorburgwal en het Singel geldt een invaarverbod voor boten langer dan 10 meter (zie hieronder bij 7a4 en in de bijgevoegde kaart, bijlage 1). Deze invaarverboden gelden niet voor de vergunde rondvaart. 7a4. Eenrichtingsvaart: De Korte Prinsengracht is alleen bevaarbaar vanaf het Westerdok richting Prinsengracht. De Prinsengracht is alleen bevaarbaar vanaf de Korte Prinsengracht richting Amstel. Het Rokin is alleen bevaarbaar vanaf de Amstel richting Grimburgwal. De Oudezijds Voorburgwal is alleen bevaarbaar vanaf de Grimburgwal richting Open Havenfront. De Oudezijds Kolk is alleen bevaarbaar vanaf de Oudezijds Voorburgwal richting Open Havenfront. De Brouwersgracht (gedeelte Korte Prinsengracht - Singelgracht) is alleen bevaarbaar vanaf de Korte Prinsengracht richting Singelgracht.

22 Pagina 22/35 De Haarlemmersluis is alleen bevaarbaar vanaf de Singel richting Open Havenfront. De Leliegracht (gedeelte Prinsengracht - Keizersgracht) is alleen bevaarbaar vanaf de Prinsengracht richting Keizersgracht. De Zwanenburgwal - Oude Schans (gedeelte Binnen Amstel - Oosterdok) is alleen bevaarbaar vanaf de Binnen- Amstel richting Oosterdok. De Waalseilandsgracht is alleen bevaarbaar vanaf de Oude Schans richting Open Havenfront. De Geldersekade is alleen bevaarbaar vanaf de Rechtboomsloot richting Open Havenfront. De Rechtboomsloot en de Kromboomssloot zijn alleen bevaarbaar richting Geldersekade. De Singel is alleen bevaarbaar vanaf de Binnen-Amstel richting Open Havenfront (vaartuigen kleiner dan 10 meter mogen vanaf de Brouwersgracht tot de Blauwburgwal varen (route kleine vaartuigen richting binnenstad i.p.v. het IJ). Vaarwegstremmingen: De Brouwersgracht (gedeelte Korte Prinsengracht - Singel) is gestremd tussen de Korte Prinsengracht en de Keizersgracht. De Oudezijds Achterburgwal is gestremd tussen de Grimburgwal en de Oudezijds Voorburgwal. Geen bediening van bruggen: Voor de beweegbare bruggen welke gelegen zijn in de route Oosterdok - Amstel (Kortjewantsbrug t/m Berlagebrug) zal geen bediening voor de scheepvaart plaatsvinden van uur t/m uur. 7a5. De regiopolitie Amsterdam - Amstelland, het Korps Landelijke Politiediensten en de gemeentelijke dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam zullen aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. 7a6. Tijdens koninginnedag op vrijdag 30 april en de vooravond op donderdag 29 april en de vroege ochtend van koninginnedag zullen politie en de gemeentelijke dienst BBA de Prinsengracht, het Rokin, de Grimburgwal en de Oudezijds Voorburgwal controleren om te voorkomen dat eventuele vaartuigen langer dan 10 meter het gebied waar het invaarverbod van vaartuigen langer dan 10 meter geldt al invaren voordat de feestdrukte begint. De politie zal gericht controleren op: Aanwezigheid van een vaarbewijs. Alcohol 0,8 promille. Aanwezigheid van zwemvesten. Voorhanden hebben van meer dan de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank zonder de vereiste vergunning. Vaargedrag.

23 Pagina 23/35 7a7. Schippers worden opgeroepen om goed te letten op de gewijzigde verkeerssituatie, die onder andere is aangegeven met borden, een Modrip (=elektronisch mededelingenbord) op de brug bij de Westerdoksdijk en via de verspreiding van een waterplattegrond (flyer). Zie bijlage 1 Vaarroutes. 7b. Geluidshinder 7b1. Algemeen Geluidsoverlast - verbod voor het grondgebied van de gemeente Amsterdam geldt ook voor het water. Dit verbod geldt ook voor het water op vrijdag 30 april en op zaterdag 1 mei tot uur. Geen enkele vorm van geluidoverlast zal worden toegelaten. Er zal opgetreden worden tegen versterkte muziek op een boot als deze op tien meter afstand van de boot hoorbaar is. De politie zal bestuursrechtelijk handhaven, bijvoorbeeld door het in beslag nemen van geluidsapparatuur. 7b2. Waarschuwing en bestuurlijk beslag De aan bestuurlijk beslag voorafgaande vereiste waarschuwing wordt bekend gemaakt via een brief aan alle binnenhavengeld betalenden en via diverse algemene communicatiemiddelen. Bij de ingang bij de Westerdokdijk via een modrip gewaarschuwd. Ook worden flyers uitgedeeld waarop de waterplattegrond en de spelregels op het water worden aangegeven. Voor op het water in beslag genomen goederen gelden dezelfde regels als te land. 7b3. Particulieren of ondernemingen die een vergunning hebben gekregen om op een dekschuit muziek ten gehore te brengen, mogen vanaf vrijdag 29 april na uur één (1) dekschuit per locatie zodanig aanleggen dat het overige vaarverkeer door de grachten niet wordt belemmerd. Uit veiligheidsoverwegingen moet tussen de dichtstbijzijnde brug en de aan te leggen dekschuit minimaal een ruimte van tien meter vrij blijven. Met de eventuele opbouw mag niet eerder dan op vrijdag 30 april om uur worden begonnen. De dekschuiten moeten op zondag 2 mei om uur weg zijn. Het toegestane geluidsniveau staat in de vergunning vermeld. De muziek mag niet eerder beginnen dan om op vrijdag 30 april om uur en moet om uiterlijk op vrijdag 30 april om uur zijn beëindigd. Op de dekschuiten zijn - behoudens en dj of muzikanten geen feestgangers of andere personen toegestaan.

24 Pagina 24/35 Onder geen beding mag in het gebied binnen de Singelgracht met de dekschuit / ponton (met of zonder sleepboot/ duwboot) worden gevaren. Het is verboden om dekschuiten zodanig af te meren (waaronder ook het dubbel afmeren is begrepen) waardoor een versmalling in de vaarweg ontstaat (Binnenvaart Politie Reglement).

25 Pagina 25/35 8. Verkeer en vervoer Het is zo goed als onmogelijk om de attractiepunten per auto te bereiken. Inzet en stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer is daarom van belang. 8a. Advies voor treinreizigers: Uit de richting Utrecht: Stap uit op het Amstel station en zet de rit voort met de metro. Met je Oranjeretour kun je op Koninginnedag (vrijdag 30 april) gratis van de metro en het andere GVB vervoer gebruik maken. Ga je naar het Museumplein, stap dan de metro uit op het Weesperplein - station en volgde Groene looproute. Dat is de snelste manier op het Museumplein te komen. Stap uit op station Zuid en wandel langs de gezellige vrijmarkten in Amsterdam Zuid naar het Vondelpark of het Museumplein. 8b. Looproutes worden aangelegd naar en tussen de attractiepunten Rood: Nieuwmarkt/ Rembrandtplein Blauw: Nieuwezijds/ Leidseplein/ Museumplein Oranje: Jordaan/ Prinsengracht/ Leidsstraat. Geel: Way To City. Ter ontlasting van Amstel- en Waterlooplein stations aanleggen en propageren van looproutes vanuit het NS/ GVB station Zuid/ WTC naar bestemmingen in de stadsdelen Zuideramstel en Oudzuid. Groen: Vanuit het Weesperplein aanleggen van een looproute naar vrijmarkten in Oudzuid en het Museumplein/ Vondelpark. 8c. Verkeersmaatregelen op de binnen- en de buitenring Bij de afsluitingen zijn verkeersregelaars aanwezig die de hekken kunnen verplaatsen voor De doorgang van nood- en hulpverleningdiensten ten behoeve van snelle interventies De afrsluitingen zijn aangegeven op de in de gemeente Amsterdam via Amsterdam.nl te publiceren algemene plattegrond.

26 Pagina 26/35 8c1. Afsluiting van de binnenring Afsluiting van de binnenring vindt plaats: Afsluiting van de binnenring vindt plaats: Prins Hendrikkade Singel, vanaf Droogbak naar de Raadhuisstraat Damrak, Dam, Rokin, Muntplein. 8c2. Afsluiting van de buitenring op 30 april in de ochtend: Vijzelstraat: vanaf de Herengracht naar het Muntplein; Nieuwe Vijzelstraat: vanaf het Weteringcircuit naar de Vijzelgracht Weteringschans: vanaf het Weteringcircuit naar de Spiegelgracht Weteringlaan: vanaf de Stadhouderskade naar het Weteringcircuit Frederiksplein: richting Utrechtsestraat Amstel: vanaf de Amstelstraat naar het Muntplein Waterlooplein: richting de Amstel Koningsplein: vanaf Herengracht naar het Singel Stadhouderskade: tussen Hobbemakade en de Overtoom Nwe Passeerdersstraat: richting van de Marnixstraat Elandsgracht: vanaf de Nassaukade naar de Marnixstraat De Clerq straat: vanaf Nassaukade naar de Marnixstraat Rozengracht: vanaf de Marnixstraat richting Raadhuisstraat Vondelstraat: vanaf de Eerste Constantijn Huygens straat 8c3. Parkeren Op Koninginnedag is zowel in de stadsdelen als in de binnenstad vrij parkeren toegestaan. Dit geldt alleen voor vrijdag 30 april. Van kracht blijft dat foutief geparkeerde voertuigen of voertuigen die staan geparkeerd in straten waar dit tijdens het vieren van Koninginnedag niet is toegestaan worden weggesleept. 8c4. Openbaar vervoer op donderdag 30 april In de nacht van 29 op 30 april blijft het openbaar vervoer gewoon op zijn eigen routes. Wanneer de drukte het voor de veiligheid van de passagiers en het publiek of bestuurders nodig maakt, zullen trams worden omgeleid. De tramlijnen zullen op vrijdag 30 april volgens een speciale dienstregeling rijden. Lijnen worden gecombineerd en zullen een compleet afwijkend lijnnummer voeren. De tramlijnen rijden vanaf uur om de 7,5 minuut. De metrolijnen rijden een 10 minuten frequentie, met maximale wagenlengtes. De buslijnen blijven in het algemeen hun eigen route volgen. De veren varen vanaf: de Buiksloterweg met een 6 minuten frequentie, het IJplein met een 15 minuten frequentie. Het Centraal Station kan minder mensen aan- en afvoeren. Bezoekers die met de NS naar Amsterdam reizen, wordt dan ook dringend aangeraden om uit te stappen op het station Amsterdam Amstel en verder te reizen met de metro dan wel het station Amsterdam Zuid te gebruiken.

27 Pagina 27/35 De metro rijdt op maximale capaciteit om het aanbod van reizigers tussen het Amstelstation en de binnenstad te verwerken. Mede om deze overstap te vergemakkelijken is een Oranjeretour ontwikkeld: Een NS-retour van ieder station in Nederland biedt gratis vervoer met het GVB. Het Oranje retour bevat tevens een per vertrekstation gegeven opgedrukt reisadvies. Communicatie over de speciale dienstregeling verloopt via de algemene media, een door de NS aan alle reizigers uitgereikte flyer en op de websites van GVB, NS etc. 8c5. Taxi s De gehele dag zijn dezelfde regels van kracht die ook voor het overige verkeer gelden. Op vrijdag 30 april na uur worden taxi s niet meer toegelaten in het (afgesloten) gebied Damrak, Dam en Rokin. Ter compensatie van het verlies van taxi standplaatsen worden op vrijdag 30 april de volgende vier taxi standplaatsen ingericht. Het is niet toegestaan om elders in de stad standplaatsen te creëren. Prins Hendrikkade tussen nr. 16 en Singelgracht Vanaf de Singelgracht wordt de linker rijstrook van de Prins Hendrik kade ingericht als standplaats tot nr. 16 zodat er ongeveer tien taxi s kunnen staan. De taxi s rijden vanaf het Singel, keren en nemen daarna de passagiers in. Na het instappen van passagiers moeten de taxi s in tegenovergestelde rij richting terug rijden. Hoek Overtoom/ Stadhouderskade De rechterzijde van de Stadhouderskade tot aan de Vondelstraat wordt ingericht als standplaats waar ongeveer tien taxi s kunnen staan. Nadat de passagiers zijn ingestapt zal de taxi linksom in tegengestelde richting (richting Nassaukade) weg rijden. Hoek Stadhouderskade/ Hobbemakade op de rijbaan van de Stadhouderskade Vanaf de Hobbemakade wordt de rechter rijstrook van de Stadhouderskade richting Museumbrug vrij gehouden voor ongeveer vijf taxi s. Nadat de passagiers zijn ingestapt zal de taxi om moeten keren en in tegenovergestelde rijrichting wegrijden over de Stadhouderskade in de richting Ferdinand Bolstraat. Hoek Mr. Visserplein/ Waterlooplein De taxistandplaats bij de Stopera blijft in gebruik met dien verstande dat de taxi s in tegenovergestelde richting zullen moeten weg rijden.

28 Pagina 28/35 9. Regels zijn regels: Handhaving en inbeslagname 9a. Handhaving Om de veiligheid en de gezondheid van zowel de bezoekers als de deelnemers aan Koninginnedag te waarborgen zullen Politie en buitengewone opsporingsambtenaren toezien op een strikte naleving van de spelregels. Tegen onveilige situaties op welk gebied en in welke vorm dan ook, zal worden opgetreden. In het geval er een vergunning en/of ontheffing is verleend en de politie of een handhavingambtenaar van de gemeente Amsterdam hiernaar vraagt, moet die worden getoond. Mochten er zich situaties voordoen waarin bezoekers zich niet aan de spelregels houden, dan zal de Politie overgaan tot bestuurlijke inbeslagneming. Bestuurlijke inbeslagneming is van toepassing van donderdag 29 april om uur tot vrijdag 1 mei uur. Alleen goederen die verband houden met Koninginnedag zullen in beslag worden genomen. Op grond van artikel 174 lid 2 van de Gemeentewet kan de burgemeester in het kader van zijn verantwoordelijkheid voor het toezicht op de openbare samenkomsten en vermakelijkheden de bevelen geven die met het oog op de bescherming van veiligheid en gezondheid nodig zijn. De bevelen die de burgemeester in dit kader geeft kan hij afdwingen met bestuursdwang (artikel 5:3 van de Algemene Wet Bestuursrecht jo. artikel 125 Gemeentewet). Voor Koninginnedag 2010 is een groot aantal maatregelen getroffen in het kader van crowdmanagement en crowd control. Deze maatregelen, bijvoorbeeld het realiseren van evenementen- en calamiteitenroutes, zijn bedoeld om een goede en veilige doorstroom van bezoekers te waarborgen. Daar waar de doorstroom op deze routes beperkt wordt door activiteiten/objecten van derden, zal de politie hiertegen optreden. Daarnaast is een uitgebreid vergunningensysteem voor evenementen en tapinstallaties in het leven geroepen. Aan deze vergunningen zijn strenge voorwaarden met het oog op de veiligheid en gezondheid van de bezoekers verbonden, waar de ondernemer/ vergunninghouder zich aan moet houden. Bij overtreding van de vergunningvoorwaarden zal het stadsdeel hier tegen optreden. Het is daarom van het grootste belang dat de politie ook adequaat kan optreden tegen hen die (zonder vergunning) één van de hieronder genoemde activiteiten ontplooien: Door opbouwactiviteiten te starten, voor het toegestane tijdstip van uur op Koninginnedag, dan wel voor het in de vergunning genoemde tijdstip. Door opbouwactiviteiten te starten voor een podium, tent of soortgelijk bouwsel, zonder vergunning.

29 Pagina 29/35 Door opbouwactiviteiten te starten voor een bar, zijnde een tijdelijk ingerichte tap en/of spoelvoorziening, zonder ontheffing (artikel 35 Drank en Horecawet). Het verstrekken van alcoholhoudende drank (alcoholpercentage van 1½% of meer) op of aan de openbare weg en op het water, door middel van een biertap, zonder ontheffing (artikel 35 Drank en Horecawet) en/of voor uur op 29 april en voor uur op 30 april het anderszins verstrekken van alcoholhoudende drank (alcoholpercentage van 1½% of meer) op of aan de openbare weg en op het water, zonder de vereiste ontheffing (artikel 35 Drank en Horecawet). Het ten gehore brengen van versterkte muziek, zonder de vereiste vergunning. Het verkopen van bederfelijke eetwaar door niet vergunninghouders. NB: bakkers en slagers mogen branche eigen etenswaar verkopen (voor directe consumptie) voor de eigen deur en niet in het vergunningengebied. Het innemen van een standplaats op de verboden plaatsen: Het Stationsplein, de Prins Hendrikkade tussen Martelaarsgracht en Oosterdoksdam, Damrak, het rijbaangedeelte van: Dam en Rokin, Muntplein, Reguliersbreestraat, Rembrandtplein, Amstelstraat en de brug over de Amstel (de Blauwbrug). Spui, Singel aan de noordzijde tussen Spui en Muntplein, Koningsplein, Leidsestraat (inclusief de bruggen) en het Leidseplein. Westerstraat, Noordermarkt. De zuidelijke kant van de Westerstraat tot aan het midden van de parkeervakken. De brug over de Singelgracht van het Leidsplein naar het Leidse Bosje (Leidsebrug). Max Euweplein en zijn toegangen (inclusief de brug naar de Stadhouderskade). De rijbaan van het Kleine Gartmanplantsoen en in het verlengde daarvan de Weteringschans. De brug van de Weteringschans naar de Stadhouderskade ter hoogte van de Spiegelgracht (Spiegelbrug). De Stadhouderskade vanaf het oosten gezien: van de oostelijke gevelwand van de Hobbemastraat tot en met de rijbaan van de brug over de Singelgracht naar het Leidseplein. De Van Baerlestraat tussen de Pieter Cornelisz. Hooftstraat en de Eerste Constantijn Huygensstraat. De Eerste Constantijn Huygensstraat tussen de Roemer Visscherstraat en de Van Baerlestraat. De Vossiusstraat. De Van Baerlestraat tussen Vondelbrug en het Concertgebouwplein. Het Willem Sandbergplein. Het gehele Museumplein, (inclusief de Honthorststraat, Paulus Potterstraat, de Hobbemastraat). Het innemen van een standplaats anders dan door kinderen (geboren na 30 april 1994) in het Vondelpark, Sarphjatipark, Dapperplein, Buikslotermeerplein,, het kleine/binnenplein van de Amsterdamse Poort, Leliegracht evenzijde tussen 52 en 58, Amstelveld tot uur, Frederiksplein (het plantsoen gelegen aan de Falckstraat tot de rijbaan), Sint Antoniesluis, Plein en het Stadspark Osdorp. Het innemen van een standplaats zonder vergunning op het Damrak en Rokin. Het plaatsen van obstakels in de winkelstraten Warmoesstraat, Regulierdwarsstraat, Kalverstraat, Nieuwendijk, Heiligeweg en de straatjes in de Leidsebuurt (bv. parasols/ kaartenstandaards).

Spelregels Koninginnedag 2013 in de gemeente Amsterdam

Spelregels Koninginnedag 2013 in de gemeente Amsterdam Spelregels Koninginnedag 2013 in de gemeente Amsterdam maandagavond 29 april en dinsdag 30 april 2013 Gepubliceerd in Gemeenteblad 2012 afd. 3B, nummer 159 (23-11-2012) Kijk ook op: www.amsterdam.nl/koninginnedag

Nadere informatie

Spelregels Koninginnedag 2011 in de gemeente Amsterdam

Spelregels Koninginnedag 2011 in de gemeente Amsterdam Spelregels Koninginnedag 2011 in de gemeente Amsterdam vrijdag avond 29 april en zaterdag 30 april 2011 Gepubliceerd in Gemeenteblad 2010 afd. 3B, nr. 195 (14 december 2010) Deze spelregels kunnen worden

Nadere informatie

BELEID. voor medegebruik van de lijnbusbaan/ -strook door taxi s. Bijlage 4: voorschriften lijnbusbaanontheffing

BELEID. voor medegebruik van de lijnbusbaan/ -strook door taxi s. Bijlage 4: voorschriften lijnbusbaanontheffing BELEID voor medegebruik van de lijnbusbaan/ -strook door taxi s Bijlage 4: voorschriften lijnbusbaanontheffing gemeente Amsterdam 2013 inclusief 1 e Herziening voorschriften Lijnbusbaanontheffing 1-1-2018

Nadere informatie

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen;

gelet op artikel 2:30:1 van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Assen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Assen Nr. 100202 11 mei 2018 Horecabeleid TT Festival 2018 1. Glas en Blik Aanwijsbesluit: De burgemeester van de gemeente Assen, gelet op artikel 2:30:1

Nadere informatie

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2

Inhoudsopgave B E L E I D S R E G E L H O R E C A H A N D H A V I N G 2 0 0 2 12 juni 2002 Inhoudsopgave Geregistreerd onder nummer BIVO/2010/29815 Wettelijke grondslag: Drank- en horecawet 1 1. Inleiding Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen. Titel 4.3 van Algemene

Nadere informatie

Let op: alleen alcohol schenken op Koningsdag, zonder evenement? Vul alleen de Aanvraag ontheffing alcohol schenken Koningsdag 2014 in.

Let op: alleen alcohol schenken op Koningsdag, zonder evenement? Vul alleen de Aanvraag ontheffing alcohol schenken Koningsdag 2014 in. Gemeente Amsterdam Telefoon 14 020 www.amsterdam.nl Aanvraag evenementvergunning Koningsdag 2014 Dit formulier inclusief bijlagen uiterlijk op donderdag 19 december 2014 indienen bij betreffende stadsdeel.

Nadere informatie

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt

Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 1: Kaart van het toegestane gebied in de binnenstad voor kleedjesmarkt Bijlage 2: Handhavingstabel Te handhaven activiteit Grondslag handhaving Op de kleedjesmarkt Kleedjesverkoop buiten toegestane

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG

HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG 1 HANDHAVINGSBELEID KLEEDJESMARKT BINNENSTAD AMERSFOORT KONINGINNE-/KONINGSDAG 2 Hoofdstuk 1: De aanleiding 1.1 Aanleiding Sinds vele jaren mogen kinderen en/of hun ouders op Koninginnedag in de binnenstad

Nadere informatie

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per : Model VNG (laatst gewijzigd: 11-07-2012) Contactpersoon: Patrick Swinkels, 06-51205612 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2013 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning 3 Bedrijf exploiteert

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid Sint-Michielsgestel

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid Sint-Michielsgestel Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid Sint-Michielsgestel : Algemene Plaatselijke Verordening Sint-Michielsgestel 2014 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2014 Regelgeving Artikel

Nadere informatie

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per

APV: Model APV VNG (laatst gewijzigd: ) Contactpersoon: Patrick Swinkels, DHW: Drank- en Horecawet, geldend per : Model VNG (laatst gewijzigd: 11-07-2012) Contactpersoon: Patrick Swinkels, 06-51205612 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2013 3 Bedrijf exploiteert zonder 3 Bedrijf exploiteert zonder Geen vergunning,

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer,

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer, Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R Weert, 14 juni 2016 Onderwerp Ons kenmerk : : aanvraag vergunning Beste heer, Hierbij ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie op 1 juli 2016

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Wijziging voorschriften voor medegebruik van de lijnbusbaan door taxi s 1e herziening, gemeente Amsterdam

Wijziging voorschriften voor medegebruik van de lijnbusbaan door taxi s 1e herziening, gemeente Amsterdam GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 38595 26 februari 2018 Wijziging voorschriften voor medegebruik van de lijnbusbaan door taxi s 1e herziening, gemeente Amsterdam Burgemeester

Nadere informatie

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG

Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Checklist evenement: MELDING of VERGUNNINGAANVRAAG Met dit formulier kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u de checklist waaruit blijkt

Nadere informatie

Dit formulier + ingetekende plattegrond met alle objecten als podia, attracties, standplaatsen, tenten, looppaden, etc.

Dit formulier + ingetekende plattegrond met alle objecten als podia, attracties, standplaatsen, tenten, looppaden, etc. AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENT (categorie B) (Eén formulier per evenement per locatie) Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen Dit formulier + ingetekende plattegrond

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement)

Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement) Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement) De aanvraag voor een B- of C-evenement dient minimaal 12 weken voorafgaand aan het evenement bij

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen Dit formulier dient volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen minimaal 8 weken voor het evenement te worden ingediend. Incomplete aanvragen en aanvragen die minder dan

Nadere informatie

Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning

Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning Checklist en aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier kunt u nagaan of u vergunning(en) nodig heeft voor het evenement dat u wilt organiseren. Allereerst volgt u een checklist waaruit

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Regelgeving Artikel Overtreding Toelichting Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Categorie

Regelgeving Artikel Overtreding Toelichting Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4: Categorie Bijlage 1: actie eerste actie tweede in euro's bij < 50 in euro's bij > 50 3 Exploitatie van een nieuw Aanzegging dat pand Indien nog geopend: APV 2:28 horecabedrijf zonder per onmiddellijke toepassen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 6755 Behorend bij het Burgemeester-advies met registratienummer 6087 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Bijlage 1: Sanctietabel behorend bij het Alcohol- en Horecasanctiebeleid Altena 2019

Bijlage 1: Sanctietabel behorend bij het Alcohol- en Horecasanctiebeleid Altena 2019 Begunstigings-termijn Sanctie per Bestuursdwang toepassing Sanctiemiddel (geadviseerd) Categorie Toelichting Overtreding Artikel Regelgeving Bijlage : Sanctietabel behorend bij het Alcohol- en Horecasanctiebeleid

Nadere informatie

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie;

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie; Centrum Weert Promotion Postbus 542 6004 AM WEERT Weert, 17 juni 2015 Onderwerp Ons kenmerk : aanvraag vergunning : VTH/039245 Beste, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie

Nadere informatie

toepassing * Maximum: 3 x opgelegde dwangsom.

toepassing * Maximum: 3 x opgelegde dwangsom. HANDHAVINGS A MENWERKING : Model VNG (laatst gewijzigd: 11-07-2012) Contactpersoon: Patrick Swinkels, 06-51205612 : Drank- en Horecawet, geldend per 1-1-2013 hüronfmeer 1360 (vergunning nog niet verleend)

Nadere informatie

Vrijgestelde evenementen

Vrijgestelde evenementen Vrijgestelde evenementen Bronckhorst, 2013 Pagina 1 van 6 1. Vrijgestelde evenementen Evenementen bestaan er in vele soorten en maten. Bij een aantal evenementen is het zeer onwaarschijnlijk dat het evenement

Nadere informatie

1. Soort evenement en datum evenement

1. Soort evenement en datum evenement AANVRAAGFORMULIER EVENEMENENVERGUNNING Aan : Burgemeester van Beemster tav afd. VTH Adres : p/a Postbus 15 PC+woonplaats : 1440 AA Purmerend Uw contactpersoon bij de gemeente is: KlantContactCentrum Tel.

Nadere informatie

Sanctietabel Drank en Horecawet en horeca-exploitatie Gemeente IJsselstein 03 december 2013

Sanctietabel Drank en Horecawet en horeca-exploitatie Gemeente IJsselstein 03 december 2013 ALGEMEEN DHW 3 Bedrijf exploiteert zonder Geen vergunning, wel zicht op 2a Last onder dwangsom 750 (ter info: leges voor drankvergunning 2013 bedraagt 541,60 ) week maatwerk, zie toelichting in bijlage

Nadere informatie

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Ten Boer Aanvraagformulier evenementenvergunning Toelichting Aanvraagformulier evenementenvergunning Ten Boer Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement.

Nadere informatie

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet.

Vanaf uur is versterkte muziek toegestaan op de boten tijdens de formatie van de stoet. Geluidsvoorschriften Botenparade Westerdok via de Prinsengracht, Amstel en Oude Schans naar het Oosterdok Zaterdag 1 augustus van 13.30 tot 18.00 uur Het equivalente geluidsniveau (L Aeq ) veroorzaakt

Nadere informatie

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening)

Evenement - Artikel 2.25 Algemene Plaatselijke Verordening 2016 (bevoegdheid vergunningverlening) . Rotary Club Heeze De heer W.A.A.J. van Ekelen Dominee Kremerstraat 53 5591 GH HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: L. ter Braak Doorkiesnummer: 040-2241400 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 juni 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Roosendaal,

Sanctietabel behorend bij Alcohol- en Horecasanctiebeleid gemeente Roosendaal, 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) Geen, wel zicht op legalisatie 1 Last onder dwangsom 750 week 2 weken 680 ( nog niet verleend) 1360 ( nog niet verleend) 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige)

Nadere informatie

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke)

(Aanvraagformulier type II) aanvraag vergunning activiteit op openbare grond. (ten behoeve van omvangrijke evenementen en dergelijke) Gemeente Middelburg Afdeling Vergunningverlening en Handhaving Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel 14 0118 Fax (0118) 62 37 17 info@middelburg.nl www.middelburg.nl (Aanvraagformulier type II)

Nadere informatie

Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de Drank- en Horecawet en Algemeen Plaatselijke Verordening

Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de Drank- en Horecawet en Algemeen Plaatselijke Verordening Bijlage 1: Handhavingsmatrix voor een aantal artikelen uit de en Algemeen Plaatselijke Verordening Grondslag Artikel 3 (horecaof slijtersbedrijf) Artikel 4, lid 1 jo. artikel 2.34 j en 2.34 k Apv Artikel

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening

Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening Uitvoeringsbesluit artikel 2:28a, tweede lid Algemene Plaatselijke Verordening (vastgesteld door de burgemeester van Alphen aan den Rijn op 29 augustus 2012) Nadere regels voor het hebben van een terras

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Dien dit formulier volledig ingevuld minimaal 8 weken voor het evenement in.

Aanvraagformulier evenementenvergunning Dien dit formulier volledig ingevuld minimaal 8 weken voor het evenement in. Aanvraagformulier evenementenvergunning Dien dit formulier volledig ingevuld minimaal 8 weken voor het evenement in. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager Naam bedrijf of instelling KVK nummer Postadres

Nadere informatie

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau.

Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. Aanvraagformulier evenementenvergunning Dit formulier moet u volledig ingevuld 14 weken voor het evenement inleveren bij de gemeente Baarle Nassau. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager: Organisatie/stichting/vereniging/onderneming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel. Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: info@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

BESLUIT. Koningsdagverordening 2016. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze verordening bepaalde wordt verstaan onder:

BESLUIT. Koningsdagverordening 2016. Voor de toepassing van het bij of krachtens deze verordening bepaalde wordt verstaan onder: Koningsdagverordening DE BURGEMEESTER VAN DE GEMEENTE ZWOLLE Overwegende - dat de Koninklijke familie op 27 april 2016 in het kader van Koningsdag een bezoek brengt aan de gemeente Zwolle; - dat er een

Nadere informatie

Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid DHW en horeca-exploitatie Januari 2013

Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid DHW en horeca-exploitatie Januari 2013 Sanctietabel behorend bij Handhavingsbeleid en horeca-exploitatie Januari 2013 : Algemene Plaatselijke Verordening Nieuwegein model-: model- van de VNG, met betrekking tot invullen verordeningsbevoegdheid

Nadere informatie

Onderwerp: Regels voor Koningsnacht en Koningsdag 2018 Datum: 13 december 2017 Ons kenmerk: Uw brief/kenmerk: -- Bijlage(n): --

Onderwerp: Regels voor Koningsnacht en Koningsdag 2018 Datum: 13 december 2017 Ons kenmerk: Uw brief/kenmerk: -- Bijlage(n): -- Stadstoezicht Postbus 742 9700 AS Groningen Aan belanghebbenden in de binnenstad van Groningen Onderwerp: Regels voor Koningsnacht en Koningsdag 2018 Datum: 13 december 2017 Ons kenmerk: 6702093 Uw brief/kenmerk:

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Dien dit formulier volledig ingevuld minimaal 8 weken voor het evenement in. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager Naam bedrijf of instelling KVK nummer Postadres Plaats Aanvrager M / V Voorletters

Nadere informatie

Parkeeractie 3e tranche

Parkeeractie 3e tranche Parkeeractie 3e tranche Utrechtsestraat e.o. Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving 08 maart 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Gebiedsoverzicht... 2 2 Controles per jaar... 3 3 Controles per maand...

Nadere informatie

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort

Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Aanvraagformulier kleine evenementen Gemeente Amersfoort Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. Alleen een volledig ingevulde en gedocumenteerd formulier wordt in behandeling genomen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning Het volledig ingevulde formulier dient 12 weken voor het evenement door de gemeente te zijn ontvangen. U kunt het formulier sturen naar info@ijsselstein.nl. 1. Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning en aanverwante vergunningen / ontheffingen tbv (niet vergunningplichtige) evenementen

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning en aanverwante vergunningen / ontheffingen tbv (niet vergunningplichtige) evenementen Openbare Orde en Veiligheid Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning en aanverwante vergunningen / ontheffingen tbv (niet vergunningplichtige) evenementen Om de aanvraag voor een evenement en alle

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Met dit formulier dient u een aanvraag in voor een evenement op Koningsdag. De gemeente neemt alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren in behandeling

Nadere informatie

Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde

Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde Frequently Asked Questions (F.A.Q.) Pilot Aanpak Verkeersoverlast Oudezijde 1 Wat is de pilot aanpak verkeersoverlast Oudezijde? De pilot aanpak verkeersoverlast Oudezijde bestaat uit een pakket maatregelen

Nadere informatie

formulier evenenementenvergunning

formulier evenenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453

Datum Uw kenmerk Uw aanvraag van Ons kenmerk Bijlagen. 24 november 2009 HT09.13453 Openbare Werken Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Aangename Zaken B.V. Mevrouw S. Pulles Postbus 116 6860 AC OOSTERBEEK Datum

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van (geanonimiseerd) Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00141IPM17 Aantal bijlagen 1 Datum 22 augustus 2018 Onderwerp Vergunning voor het organiseren

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Menameradiel Bezoekadres: Dyksterbuorren 16, 9036 MS Menaam Postadres: postbus 3, 9036 ZW Menaam Tel.nr.: 0518-45 29 00 E-mail: gemeente@menameradiel.nl 1. Gegevens

Nadere informatie

Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist

Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Postbus 513, 3700 AM Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Gemeente Zeist AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ondergetekende vraagt een

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere regels behorende tot artikel 2.10 B van de Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 1 Voorwerpen in openbare ruimte 1. Het plaatsen van uitstallingen Voor het plaatsen van voorwerpen in de openbare ruimte werd voorheen in artikel 2.10 A APV een vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENTENVERGUNNING. De Burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83, 1160 AB ZWANENBURG

AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENTENVERGUNNING. De Burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83, 1160 AB ZWANENBURG AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN EVENEMENTENVERGUNNING De Burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83, 1160 AB ZWANENBURG Telefoonnummer: (020) 407 90 00 Faxnummer: (020) 407 90 90 1. Gegevens

Nadere informatie

Beleidsregel Koningsdag binnenstad 2019 gemeente Utrecht

Beleidsregel Koningsdag binnenstad 2019 gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 255454 29 november 2018 Beleidsregel Koningsdag binnenstad 2019 gemeente Utrecht De burgemeester van gemeente Utrecht Op grond van artikel 1:3

Nadere informatie

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator ~c 4édMP BERNHEZE 111ç. 111 MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit gemeente Hilvarenbeek Aanvraagformulier Evenementenvergunning Met dit formulier kun u een vergunning aanvragen voor het houden van een evenement op basis van artikel 2:25 van

Nadere informatie

AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING

AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING Te verzenden aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum t.a.v. de heer J.N. Wijnstok Postbus 2 9363 ZG Marum 1 Algemeen 1.1 De vergunning wordt aangevraagd door

Nadere informatie

Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier

Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier Kofferbakverkoop Breepark Inschrijfformulier Inschrijfformulier Kofferbakverkoop Breepark Naam Telefoonnummer E-mail Woonplaats Kenteken auto o o Ik ga akkoord met de kosten voor de stand van 10,- voor

Nadere informatie

Aanvraag Evenementenvergunning

Aanvraag Evenementenvergunning Aanvraag Evenementenvergunning 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATOR/AANVRAGER Naam organisatie: Naam aanvrager: Adres: Postcode en plaats: KvK-nummer: Gegevens contactpersoon tijdens het evenement: Naam: Adres:

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras)

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) BIJLAGE 1D Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) Exploitatievergunning ex artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke verordening van de gemeente Sittard-Geleen De burgemeester van Sittard-Geleen;

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Alleen aanvragen met volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager a. Naam aanvrager. b. Contactpersoon dhr/mw.. c.

Nadere informatie

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque

er in de gemeente Kapelle jaarlijks diverse evenementen worden georganiseerd, variërend van straatbarbeque GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kapelle. Nr. 8540 18 januari 2017 Evenementenbeleid gemeente Kapelle De burgemeester van de gemeente Kapelle; overwegende dat ; er in de gemeente Kapelle jaarlijks

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning)

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning) . Stichting Buurtschap Strijp Mevrouw A.W.A.M. van Asten van Bree Strijperstraat 19 5595 GA LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 29 augustus

Nadere informatie

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen

Artikel 3 Regels voor het plaatsen van reclameborden en uitstallingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 128724 29 december 2015 Beleidsregel reclameborden en uitstallingen Algemeen Deze beleidsregel is gebaseerd op het bepaalde in artikel 2:10 van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier vraagt u een evenementenvergunning aan. De gemeente neemt alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren in behandeling die zijn voorzien

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning publieksevenementen

Aanvraagformulier vergunning publieksevenementen Aanvraagformulier vergunning publieksevenementen Voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement en de bijbehorende vergunningen/ontheffingen kunt u gebruik maken van dit aanvraagformulier. Het

Nadere informatie

Meldingsformulier kleine evenementen

Meldingsformulier kleine evenementen Meldingsformulier kleine evenementen Klein evenement Wanneer u een klein evenement wilt organiseren dan hoeft u geen evenementenvergunning aan te vragen, maar volstaat een melding. Een evenement is meldingsplichtig

Nadere informatie

Bij een klein evenement zijn er minder bezoekers en is er minder inzet van de hulpdiensten en ons nodig.

Bij een klein evenement zijn er minder bezoekers en is er minder inzet van de hulpdiensten en ons nodig. Gemeente Achtkarspelen Aanvraagformulier evenementenvergunning Met dit formulier kunt u een evenementenvergunning aanvragen. Om een goed beeld van het evenement te krijgen is het belangrijk dat u dit formulier

Nadere informatie

Bestuursdwang toepassing

Bestuursdwang toepassing 3 Bedrijf exploiteert zonder 3 Bedrijf exploiteert zonder Geen vergunning, wel zicht op Geen vergunning, geen zicht op bij < 50 week 2 weken 680 (vergunning nog niet verleend) 1 maximaal 1 week 1360 (vergunning

Nadere informatie

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening

Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Bijlage 2: Handhavingsmatrix Algemene Plaatselijke Verordening Grondslag Overtreding Het uitoefenen van het horecabedrijf zonder exploitatievergunning. Sprake van illegale exploitatie als: a. wordt geëxploiteerd

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen

Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Aanvraagformulier evenementenvergunning Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Vergunningen Let op: Een aanvraag voor een evenementenvergunning dient minimaal 8 weken voor aanvang van het evenement (bij

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTENVERGUNNING 1. Gegevens van de aanvrager / organisator Burgerservicenummer * Achternaam en voorletter(s) man vrouw Adres Postcode en woonplaats Mobiel nummer E-mail Contactpersoon

Nadere informatie

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd.

Het vaststellen van de openingstijden kan wel aan het college worden gedelegeerd of gemandateerd. TOELICHTING WEGSLEEPVERORDENING DORDRECHT Artikel 1 In dit artikel worden de begrippen gedefinieerd. Artikel 2 De uitvoering van de wegsleepverordening is een bevoegdheid van het college. Het wegslepen

Nadere informatie

NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv

NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv NADERE REGELS TERRASSEN Artikel 2:10 Apv Vastgesteld door het college Gepubliceerd in de Zandvoortse Courant Inwerkingtreding Registratienr: 2013/09/001579 Auteur: Telefoon: Fax: E-mail: Internet: Postadres:

Nadere informatie

Bestuursdwang toepassing. 3 Last onder dwangsom 850 (ter info: leges voor drankvergunning 2014 bedraagt 502,=)

Bestuursdwang toepassing. 3 Last onder dwangsom 850 (ter info: leges voor drankvergunning 2014 bedraagt 502,=) 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning 3 Bedrijf exploiteert zonder (rechtsgeldige) vergunning Geen vergunning, wel zicht op Geen vergunning, onduidelijk of gelegaliseerd kan worden, maar

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen vergunning

Aanvraagformulier evenementen vergunning Aanvraagformulier evenementen vergunning Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel Aan

Nadere informatie

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting

Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet. Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Implementatie Nieuwe Drank- en Horecawet Modelbeleid NHN Artikel 35 beleid + toelichting Versie 23 mei 2013 Beleidsregels ontheffing ex. artikel 35 Drank- en Horecawet De burgemeester van, Overwegende

Nadere informatie

VRAGENLIJST EVENEMENTEN

VRAGENLIJST EVENEMENTEN VRAGENLIJST EVENEMENTEN Alleen aanvragen met volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager a. Aanvrager. vereniging / stichting / organisatie* KvK

Nadere informatie

Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 188943 30 december 2016 Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode 2016-2017 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

»g?nf:van: ü'l MEI 2016

»g?nf:van: ü'l MEI 2016 gemeente HEEZE-LEENDE Postbus 10.000 5590 GA Heeze Bezoekadres: Jan Deckersstraat 2, Heeze T 040 2241400 F 040 2241450 E postbus@heeze-leende.nl Rijvereniging St. Petrus De heer A.T.H.M. Liebregts Renhoek

Nadere informatie

CONCEPT Exploitatie- en terrasvergunning + aanhangsel, "Stichting Dorpshuis Austerlitz, Oude Postweg 144 (tijdelijk)

CONCEPT Exploitatie- en terrasvergunning + aanhangsel, Stichting Dorpshuis Austerlitz, Oude Postweg 144 (tijdelijk) Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Stichting Dorpshuis Austerlitz Datum 04

Nadere informatie

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca

Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Bijlage 4: Sanctietabel Drank en Horeca Overtreding artikel Drank- en Artikel 2, tweede lid Drank- en : Maken van reclame voor alcoholhoudende drank in strijd met de regels gesteld krachtens het eerste

Nadere informatie

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 CVDR Officiële uitgave van Wageningen. Nr. CVDR330795_1 9 januari 2018 Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 De burgemeester van Wageningen Gelet op: 1. Het

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013

Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013 Beleidsregels ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Koggenland 2013 *D13.003656* D13.003656 De burgemeester van Koggenland, Overwegende dat het wenselijk is om beleidsregels vast te stellen voor de

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Aanvraagformulier evenementenvergunning 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Achternaam aanvrager: Voornaam aanvrager: Geslacht: Man Vrouw Straat en huisnummer: Postcode: E-mailadres: Telefoonnummer:

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning Openbare Orde en Veiligheid Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning U dient een evenementenvergunning aan te vragen indien aan één of meerdere hieronder omschreven voorwaarden wordt voldaan: -

Nadere informatie

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK

LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK LOKAAL HORECACONVENANT OLDEBROEK Ondergetekenden: de burgemeester van de gemeente Oldebroek; hierna te noemen 'de burgemeester'; de politie Oost Nederland, team Veluwe Noord, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie