Corporate Story. Football Temple. Juannito Hessen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Corporate Story. Football Temple. Juannito Hessen 535776"

Transcriptie

1 Corporate Story Football Temple Juannito Hessen

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Hoofdstuk 1 Briefing... 4 Hoofdstuk 2 Analyse... 6 Customer Experience... 8 Conversatie... 8 Content... 8 Collaboratie... 8 Hoofdstuk 3 Story map... 9 Deel 1: Inhoud... 9 Deel 2: Publiek Deel 3: Verhaal Deel 4: Vertellen... 11

3 Inleiding Football Temple, een Sport winkel gespecialiseerd in het verkopen van voetbalkleding. Een onderneming van een half jaar oud opgezet door Eljero George Rinaldo Elia (Voorburg, 13 februari 1987) is een Nederlandse betaald voetballer die bij voorkeur uitkomt als vleugelaanvaller. Hij tekende in juli 2012 een vierjarig contract bij Werder Bremen. In september 2009 debuteerde hij in het Nederlands voetbalelftal (28 Caps). Hij is inmiddels verhuurd aan Southampton FC. Elia heeft bij het oprichten van zijn bedrijf natuurlijk ook een visie in gedachte en aan mij is dan de taak om deze visie te verwerken in een corporate movie. Een corporate movie kan niet gemaakt worden voordat er een story is. Om het verhaal achter Football Temple inclusief de visie, missie en de belofte te achterhalen, zijn gespreken gevoerd. Daaropvolgend is een analyse gemaakt en is er advies uitgebracht naar Eljero. In samenwerking met hem is uiteindelijk een corporate movie ontstaan die recht doet aan de visie van Football Temple.

4 Hoofdstuk 1 Briefing Algemene informatie over Football Temple Het kan je aandacht ook niet zijn ontschoten dat Football Temple Amsterdam al weken zijn vertoon deed op de buitenkant van ons karakteristieke monumentale pand aan de Raadhuisstraat in Amsterdam. Onze winkel is gelegen in het bruisende centrum van Amsterdam telt maar liefst 500m2. De winkel heeft een ruime opzet en is verdeeld over 2 verdiepingen waarbij ons Football Temple Team klaar staat om u rond te leiden, vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk te adviseren bij uw keuze. Binnen Football Temple kunt u zelf kiezen of u persoonlijk geholpen wilt worden of dat u interactief ons assortiment bekijkt. Op levensgrote touchscreens kunt u ons gehele assortiment bekijken. Ook kunt u op deze schermen uw shirt customizen, u kunt hierop uw naam en rug nummer plaatsen en uw shirt bekijken. Als u tevreden bent met de opmaak kunt u het shirt gelijk reserveren/kopen. Nadat u uw reservering bij een van onze kassa's heeft afgerekend wordt uw bestelling direct gemaakt.

5 Visie Voetbal is de Nr. 1 sport op de wereld en in Nederland is dit ook zo. Veld voetbal Zaalvoetbal en straatvoetbal zijn erg populair. De beste voetballers zijn vanzelfsprekend ook de grote idolen van jeugd en de jeugd wil zich vooral hier aan spiegelen. Dit doen ze tegenwoordig door ze te volgen op social media waardoor ze de lifestyle van hun idolen van dichtbij zien. Lifestyle wordt dus steeds belangrijker. Missie Football Temple wilt voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om de lifestyle van hun idolen na te leven. Uniek Wat Football Temple zo uniek maakt is de combinatie van Performance, Training en Lifestyle. Tot op heden waren alle andere voetbalspeciaalzaken gericht op performance and training. Football Temple biedt de voetballiefhebbers de mogelijkheid om niet alleen de spullen te kopen voor en tijdens de wedstrijden en trainingen, maar ook hun spullen voor na de wedstrijden en trainingen. Markt De markt/branche waar Football Temple in actief is de Retail/detail handel. Ze verkopen sportkleding voor voetballiefhebbers. Kernwaarden Football Temple houdt zich vast aan 3 kernwaarden en vanuit deze waarden gaat Football Temple te werk. Football Temple verkoopt kleding vooraf de wedstrijden (Training) tijdens de wedstrijden (Performance) en na de wedstrijden (Lifestyle). Sociaal Football Temple werkt samen met de voetbalclubs uit de Regio Amsterdam en kleedt de teams aan. In overleg met clubs zorgen ze voor de kleding en bedrukking ervan. Football Temple organiseert ook events waarmee voetballiefhebbers in contact kunnen komen met hun idolen zoals een straatvoetbal toernooi of een FIFA toernooi op de Playstation of Xbox. Probleemstelling/Opdracht Het management van Football Temple heeft mij de opdracht gegeven om een corporate story op te nemen die hun vertegenwoordigd. In het filmpje moeten ook de kernwaardes naar voren komen.

6 Hoofdstuk 2 Analyse De analyse naar de conversatiewaarde van Football Temple is een analyse waarin het niveau vastgelegd wordt. Per onderdeel is er een score te behalen. De score staat voor het niveau waar de organisatie staat betref de component. Score 1-5 = Het staat in de kinderschoenen Score 5-7 = Organisatie bouwt eerste ervaring op Score 8-10 = Organisatie is een schoolvoorbeeld in betreffende component Customer experience Score: 6 Conversatie Score: 2 Content Score: 5 Collaboratie Score: 3

7 De vier C s - Customer experience: Mensen praten het meest over producten en dienstverlening van de organisatie. Het is de belangrijkste conversie starter. - Conversatie: Het doel is om te converseren in plaats van communiceren. Luisteren, vragen stellen, gesprekken faciliteren en actief meepraten, hoort er allemaal bij - Content: Geef mensen iets om over te praten, maar doe het op een authentieke, positieve manier die past bij de cultuur van de organisatie. - Collaboratie: Betrek mensen in alles wat de organisatie doet. Laat hen deel uit maken van de directie, laat hen deel uit maken van de project teams en gebruik hun visie bij het maken van beslissingen.

8 Customer Experience Football Temple scoort op de belangrijkste pijler; customer experience een 7. Alhoewel Football Temple nog niet eens een jaar bestaat verspreid het positieve nieuws zich snel. Doordat Football Temple in samenwerking met voetballers evenementen organiseert (zoals de release party van PES 2015). Zijn er al veel mensen via Mond-op-mondreclame gaan praten over Football Temple. Dit in combinatie met de goede service en een sterk product zorgt bij Football Temple voor een sterke customer experience. Wel is er nog genoeg ruimte voor verbetering, als je namelijk net iets meer levert dan wat men van je verwacht gaat men nog positiever over je praten. Conversatie Op het gebied van conversatie staat Football Temple nog in kinderschoenen. Football Temple is aanwezig op Facebook en Instagram. Er wordt op deze pagina s veel gepromoot, maar er worden geen conversaties aangegaan met de consumenten. Football Temple is ook nog niet actief op twitter, reden hiervan is nog onbekend. Op deze pijler moet Football Temple zeker nog stappen zetten. Content Football Temple promoot acties tijdens wedstrijd dagen, wanneer er bijv. een grote voetbalwedstrijd op tv is biedt Football Temple de tenue van deze 2 clubs aan met korting. Football Temple houdt ook prijsvragen onder hun volgers. De winnaars van deze prijsvragen verschijnen met een foto op instagram en daar onder een vermelding van hun account naam. Collaboratie Football Temple scoort hier op het gebied redelijk. Football Temple overlegt samen met clubs hoe hun club tenue eruit moet zien. De clubs kunnen zelf hun designs en prints naar Football Temple brengen en Football Temple zorgt ervoor dat het op de shirts verschijnt. Football Temple moet zijn consumenten wel sterker gaan betrekken bijv. op het gebied van evenementen organisatie om zo een evenement op maat te krijgen voor de consument.

9 Hoofdstuk 3 Story map In de corporate story The Journey Of Football zijn er een aantal overeenkomsten te zien van de interviews met de medewerkers en managers van Football Temple. De drie kernwaardes van Football Temple komen uitvergroot terug in de film: - Lifestyle > Dit zie je terug in de Amsterdamse kenmerken de xxx jes, fietsen en grachten en de winkel zelf. - Training > Werk overleg, een straatvoetballer die aan het oefenen met de bal. - Performance > Zie je straatvoetballers elkaar uitdagen en trucjes doen in de kleding van Football Temple. Medewerkers in de winkel die klanten helpen en de winkel op orde houden. 2. De personages zijn werkzaam bij Football Temple zelf en dus herkenbaar voor de consument. 3. De film wordt conversatiewaardig gemaakt. Men zal deze delen, omdat het niet gewoon maar sfeerbeeldjes zijn, maar ook met een spanningsboog wordt gewerkt van begin tot eind. Dit in combinatie met het uitvergroten van de drie kernwaardes leidt tot positieve conversaties. Deel 1: Inhoud Het begin met een view over Amsterdam Centrum geschoten vanaf de Sky Lounge. Er wordt steeds closer ingezoomd op de stad, vervolgens komt het centraal station in beeld. Nu komen wat Amsterdamse Elementen in het filmpje langs zoals de fietsen op de brug en het amsterdammertje. Nu komt er een persoon in beeld die naar Football Temple dribbelt met de Bal en naar binnen gaat We komen nu aan in Football Temple waar de medewerkers hun dagelijkse werkzaamheden verrichten. Hier in zie je elementen van de lifestyle maar ook training zoals mensen die met elkaar overleggen op het kantoor. Je krijgt een kleine tour door de winkel. In de winkel zie je dat een medewerker zich klaar maakt om te gaan voetballen. Het filmpje gaat nu verder op een kunstgrasveldje waar een straatvoetballer wordt uitgedaagd en laat zien wat hij in huis heeft en uiteindelijk scoort en zichtbaar wordt in een Football Temple outfit met een glimlach op zijn gezicht.

10 Deel 2: Publiek Primaire doelgroep: Voetballiefhebbers die wonen in Amsterdam tussen de 9 30 jaar oud. Die lid zijn bij een Amsterdamse voetbal vereniging en dol zijn op voetbal. In de corporate story laat Football Temple ook zien dat het beschikt over een breed assortiment. De voetballiefhebbers zijn ook op internet te vinden en maken veel gebruik van social media. In hun vrije tijd voetballen ze graag of spelen ze voetbal games (FIFA/PES) op hun Playstation. Secundaire doelgroep: Dit zijn de toeristen die naar Amsterdam komen. Vaak komen deze toeristen uit Europa. Het assortiment bestaat daarom ook uit voetbalkleding van de grootste clubs uit Europa dus voor iedereen iets. De doelgroep zijn toeristen van 18+ die van voetbal houden en op zoek zijn naar een mooie outfit. Deel 3: Verhaal Structuur Plot 1: Waar gaan we heen en waar gaat de straatvoetballer heen? Plot 2: hij komt aan bij Football Temple en laat zich aankleden om vervolgens verder te gaan voetballen. Thema: Een reis van een voetballer door Amsterdam Setting: Dromerig en Stoer een beetje zoals Football Temple Conflict: De straatvoetballer is opzoek naar een uitdaging.

11 Deel 4: Vertellen De gedachte is dat er een soort van reis ontstaat richting Football Temple maar de straatvoetballer komt in elke shot weer terug en het eindigt ook bij hem. De unieke elementen die uitvergroot worden zijn: Lifestyle Performance Training Als de viewers de corporate movie zien is het belangrijk dat ze de link zien met de straatvoetballer en Football Temple en de lifestyle proeven van de Amsterdamse Voetballers. De winkel zal in de movie vaak terugkomen maar ook de straatvoetballer met het Football Temple logo op zijn rug. De sfeer in de winkel is ook iets wat terug te vinden is in het filmpje een gezellige maar ook professionele sfeer. Alle elementen zitten in de film maar de straat voetballer komt het meest naar voren.

12 Deel 5: Leerstijlen & Beslisstijlen Leerstijlen De vier leerstijlen van Kolb Doener/Accommoderen - Wat is er nieuw? Ik ben in voor alles in. : o directe ervaring, dingen doen o nieuwe ervaringen, het oplossen van problemen o in het diepe gegooid worden met een uitdagende taak Bezinnen/Divergeren Ik wil hier graag even over nadenken. : o activiteiten waar ze de tijd krijgen/gestimuleerd worden (achteraf) na te denken over acties o als de mogelijkheid wordt geboden eerst na te denken en dan pas te doen o beslissingen nemen zonder limieten en tijdsduur Denker/Assimileren Hoe is dat met elkaar gerelateerd? : o gestructureerde situaties met duidelijke doelstellingen (congressen, colleges, boeken) o als ze de tijd krijgen om relaties te kunnen leggen met kennis die ze al hebben o situaties waar ze intellectueel uitgedaagd worden o de kans krijgen vragen te stellen en de basismethodologie, logica etc. te achterhalen o theoretische concepten, modellen en systemen Beslisser/Convergeren - Hoe kan ik dit toepassen in de praktijk? : activiteiten waar: o een duidelijk verband is tussen leren en werken o ze zich kunnen richten op praktische zaken o ze technieken worden getoond met duidelijke praktische voorbeelden o ze de kans krijgen dingen uit te proberen en te oefenen onder begeleiding van een expert (N.B, 2014) De ijkpersoon valt onder; Doener. Dit omdat de ijkpersoon een jongeman is van 22 jaar die Sport marketing studeert. Hij is heel praktisch ingesteld en is een echte aanpakker. Hij is dol op sporten en houdt van een uitdaging. Zelf zit hij op voetbal en in de winter gaat hij wel eens wintersporten.

13 Beslisstijlen Voorschrijvende stijl Beslissen op basis van minimale hoeveelheid informatie en beoordeling van een beperkt aantal alternatieven Analytische stijl Voorzichtig en kunnen omgaan met ongewone situaties Conceptuele stijl Bekijken het plaatje als geheel en beoordelen van vele verschillende alternatieven Gedragsmatige stijl Kunnen goed met anderen samenwerken, conflict vermijdend en staat open voor suggesties van anderen De ijkpersoon valt onder ; Gedragsmatige stijl Dit omdat de ijkpersoon een jongeman is van 22 jaar die Sport marketing studeert en voetbalt in teamverband. Hij is de aangewezen persoon voor de gedragsmatige stijl. Hij is sociaal en sterk in samenwerken. Hij is ook aanvoerder van zijn elftal en staat klaar voor zijn teamgenoten.

14 Bronnenlijst Belleghem, S. V. (2012). De Conversation Company. Culemborg, Groningen, Nederland: Van Duuren Management. Football Temple. (2014, April 1). Winkel. Opgeroepen op Januari 7, 2015, van Football Temple: winkel/ N.B. (2014, 12 27). vier leerstijlen. Opgeroepen op 12 27, 2014, van leerstijlen

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Onderzoeks rapportage.

Onderzoeks rapportage. Onderzoeks rapportage. RICK VAN DER HEIDEN YOURI ROGGEVEEN NICK MATTHIJSSE WOUTER VAN DER KAMP CONCEPT & STRATEGIE PROTOTYPING INTERACTION DESIGN VISUAL DESIGN Inleiding. Het specialisme van Coolblue komt

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

SRP Ajax experience & Heineken experience

SRP Ajax experience & Heineken experience SRP Ajax experience & Heineken experience Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD4 Vak: Studieregie punt Datum: 18 juni 2012 Beoordelaar: A. Feleus ( a.feleus@hva.nl ) Inhoudsopgave - Inleiding

Nadere informatie

Het verhaal van De Conversation Company

Het verhaal van De Conversation Company ......... Het verhaal van De Conversation Company......... Op dinsdag 13 maart werd mijn nieuwe boek officieel gelanceerd in Trouw Amsterdam. Het was super om aan 300 marcom-professionals en klanten van

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Einddocument 20 januari 2013 V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Inhoudsopgave INLEIDING... 4 ZOEKEN EN SELECTEREN... 5 INLEIDING... 5 CONCEPT...

Nadere informatie

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC Crossmedia concepting Crossmedia concept voor minor ABC Susan Rijkers 2049597 Sander de Bruijn 2053946 Dennis Janssen 2047212 Troy Rondon Guasque 2047863 Kim Timmermans 2048380 Thomas Vermolen 2036931

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Pinterest. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers.

Pinterest. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers. Pinterest deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 Wat is Pinterest?... 5 Waarom Pinterest?...

Nadere informatie

klas 2T, groep 3 Coen Luijten C22025

klas 2T, groep 3 Coen Luijten C22025 klas 2T, groep 3 Coen Luijten C22025 Marloes van Brunschot 2186840 Wilke Hop 2202273 Chantal Mallens 2207757 Laura Pijpers 2210482 Wendy Steenbakkers 2188269 1 Management summary DELA is een coöperatie

Nadere informatie

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Transcriptie van de YouTube video: Arend: Ja, vandaag praat ik met Tom Koster over een begrip, meer dan een begrip

Nadere informatie

Asli Koçak 2051550 Mirthe van Gulik 2053813 Danique Beeks 2054232 Bram Ooms 2048713 Didier Jabroer 2054106. ABCP3D3 05-04-2012 Kenniskring

Asli Koçak 2051550 Mirthe van Gulik 2053813 Danique Beeks 2054232 Bram Ooms 2048713 Didier Jabroer 2054106. ABCP3D3 05-04-2012 Kenniskring Asli Koçak 2051550 Mirthe van Gulik 2053813 Danique Beeks 2054232 Bram Ooms 2048713 Didier Jabroer 2054106 ABCP3D3 05-04-2012 Kenniskring 1 Introductie Onderzoeken Reactie of werkwijze ter evaluatie van

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

Assistent communicatiemedewerker & Assistent medewerkermarketing Kerntaak 1

Assistent communicatiemedewerker & Assistent medewerkermarketing Kerntaak 1 Assistent communicatiemedewerker & Assistent medewerkermarketing Kerntaak 1 Assistent communicatiemedewerker & assistent marketingmedewerker Kerntaak 1 Student: Liza Ossewaarde Marketing en Communicatie

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam Waarderen ESSENTIES Zingeving LEIDERSCHAP Delen Goede Dingen Missie Verbondenheid Resultaatgericht Bewustzijn VAN Inspireren Visie Leider Samen Empathie Erkennen Mensen Peter van Dam Versie 2, Februari

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

COMMUNICATIE- STRATEGIE

COMMUNICATIE- STRATEGIE COMMUNICATIE- STRATEGIE juli 2014 Communicatiestrategie (marketingcommunicatieplan) Auteur: Theo Jansma Juli 2014 3 Samenvatting Trynergie, een samensmelting van Trynwâlden en energie, is een nieuwe energiecoöperatie

Nadere informatie

Content is koning, strategie de keizer

Content is koning, strategie de keizer Content is koning, strategie de keizer David Kok in gesprek met Xaviera Ringeling Xaviera is, samen met haar team vrijwilligers, een contentmachine. Elke dag publiceert ze op verschillende weblogs een

Nadere informatie

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat De 10 tips voor

Nadere informatie