Laat uw dieren presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat uw dieren presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater!"

Transcriptie

1 passie voor water Aladin water? Superschoon drinkwater zónder dat u zout of chemicaliën hoeft toe te voegen! Laat uw dieren presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater! Nieuw in Nederland: uw waterzuivering per m 3 betalen. En - niet onbelangrijk - in de meeste gevallen bent u na 3 jaar 100% eigenaar.

2 Waarom Remon? U doet zaken met Remon waterbehandeling omdat wij sinds 1985 al meer dan klanten aan een bedrijfszekere, rendabele en milieuvriendelijke bronwatervoorziening hebben geholpen. installaties voor verwijdering van zout en ammonium uit grondwater (omgekeerde osmose) grondboringen ontijzeren ontmanganen ontkalken (waterontharders) beregenen aardwarmtesystemen Goed drinkwater van levensbelang! Schoon, puur en smakelijk drinkwater is van levensbelang. Ook voor uw veestapel. Dieren drinken in verhouding namelijk meer dan ze eten. Alleen met superschoon water bereikt u met uw dieren de hoogste prestaties. Omgekeerd geldt dat vee van slecht drinkwater ziek kan worden of, erger, kan sterven. En dat leidt tot onnodig leed, onnodige kosten en lagere winsten. Daar komt bovenop dat er steeds strenger wordt gecontroleerd of producten voor menselijke consumptie van goede en onverdachte kwaliteit zijn. Het water dat uw koeien, varkens en pluimvee drinken mag de uitkomst van deze controle natuurlijk niet in gevaar brengen! De drinkwaterkwaliteit voor dieren in Nederland scoort overwegend een dikke onvoldoende: in 2006 was 38% van het drinkwater voor varkens minder of ongeschikt. Een slechte zaak! in de pluimveehouderij is de situatie zo mogelijk nog ernstiger: in 2008 was 23,9% van het drinkwater ongeschikt en zo n 18,7% van minder geschikte kwaliteit. Per saldo was dus de helft van het in 2008 onderzochte drinkwater in pluimveebedrijven minder of ongeschikt!

3 Het Aladin Osmosis superfilter Revolutie in waterzuivering! Gezuiverd grondwater is veel goedkoper dan het water van de waterleidingmaatschappij! Met het unieke, gepatenteerde Aladin Osmosis superfilter van Remon beschikt u tegen een kleine investering over een megavoordelige waterzuiveringsinstallatie! Aladin verwijdert in één handeling, zónder dure zouttabletten of chemicaliën: ammonium zout bacteriën en virussen (Legionella en E-coli) metaalverbindingen (ijzer- en mangaanverbindingen) kalk nitriet en nitraat Het filter maakt van ongezuiverd grondwater gezond water. Zelfs in gebieden met hard of brak grondwater staat Aladin zijn mannetje. Een te hoog ammoniumgehalte? Ook daarmee maakt het filter korte metten. Het modulaire Aladin Osmosis Superfilter is compact, stil, zuinig, bedrijfszeker en, afhankelijk van uw behoefte, in elke gewenste capaciteit leverbaar. Omdat het water tijdens het zuiveringsproces niet met zuurstof of chemicaliën in aanraking komt, mag het Aladin-spoelwater in de bodem worden teruggebracht. U hoeft dus geen afvalwater te lozen en hiervoor evenmin te betalen. Aladin Osmosis verlaagt de bacteriedruk in uw stal! Membraan: het hart van deze unieke waterzuivering RVS meertrapspomp, frequentiegestuurd m.b.v. Remons Removar Elektronisch besturingssysteem Debietregistratie

4 Spectaculair inruilvoordeel! U wilt maximaal presterende dieren? Dan heeft u superzuiver drinkwater nodig. Ruil daarom nu uw verouderde installatie in! Nieuwe installaties zijn door toepassing van speciale pompen veel zuiniger geworden! Hadden we al gezegd dat u voor uw oude installatie een bijzonder stevige inruilprijs krijgt? Nieuw: betaal uw installatie per m 3. In de meeste gevallen bent u na 3 jaar voor de volle 100% eigenaar! Bel snel uotes Enkele reacties uit de alledaagse praktijk ➊ Als ik bedenk hoeveel tijd, energie en geld ik heb besteed om het kiemgetal in ons waterleidingsysteem omlaag te brengen... Hoeveel euro s ik zinloos heb weggebracht naar onze veearts. Had ik maar veel eerder gehoord van Aladin! ➋ Hoge chloriden- en ammoniumgehaltes zorgden ervoor dat er altijd wel iets aan het water mankeerde. Tot we bij Remon een Aladin Osmosis-installatie kochten en onze oude installatie (een ontijzering én een zoutslurpende ontharder) inruilden. Nog nooit zulk zacht, helder, schoon en gezond water gehad! ➌ Onze vorige, ondiepe bron met ontijzering leverde een te lage waterkwaliteit. We besloten daarom een diepe bron te laten boren. Het water was wat zout, te hard en had een te hoog sulfaatgehalte. Maar na plaatsing van het Aladin Osmosis superfilter voldoet het water ruimschoots aan de norm! ➍ Zout grondwater als drinkwater was voor ons nooit een optie. Maar met Aladin bleek dit water dus wél te behandelen! Het superfilter maakt van zout grondwater kraakhelder, zoet, ijzer-, mangaan- en ammoniumvrij drinkwater. Remon heeft inmiddels Aladin-installaties geplaatst. Referenties bij u in de buurt? Vraag er naar!

5 Om een en ander te verhelderen: verschillende factoren kunnen de geschiktheid van water als drinkwater voor dieren ernstig verslechteren. We zetten er wat op een rijtje: ammonium: in een stal met een te hoge zuurgraad (PH >8), bestaat het risico op omzetting in ammoniakgas; ammoniak kan leiden tot irritatie van de darmwand en aantasting van de longen. Een te hoog gehalte aan ammoniak kan tot prestatievermindering leiden. bacteriën zoals E.Coli en Salmonella (deze bacteriën duiden op vervuiling van het drinkwater met fecaliën) kunnen diarree veroorzaken; bij bacteriën in de bloedbaan zijn de gevolgen ernstiger dan wanneer deze zich alleen in het maag-darmkanaal bevinden. nitriet: bacteriën zetten ammonium om in nitriet. Teveel nitriet kan leiden tot bloeddrukverlaging, beschadiging van de nieren, mogelijke effecten op embryo s en in het ergste geval tot sterfte van dieren. natrium: natrium en chloride gaan een verbinding aan en vormen samen NaCl - zout; dieren zullen door te zout water minder drinken, minder voer opnemen en minder presteren. kalium: een te hoog kaliumgehalte staat opname van magnesium in de weg; een serieus tekort aan magnesium kan spiersamentrekkingen en kramp veroorzaken. kalk: een te hoog kalkgehalte bemoeilijkt de medicijnopname in het water en zorgt bovendien voor bacteriedruk in de leidingen. Afzetting van kalk kan daarnaast leiden tot verstopping van (drinkwater)installaties. ph-waarde: de zuurgraad van drinkwater is bepalend voor de oplosbaarheid van bepaalde stoffen; in te zuur water lossen teveel zouten op en een te lage ph tast bovendien leidingen aan; in water met een te hoge ph wordt evenwel teveel ammonium omgezet in ammoniak; een neutrale ph is dan ook gewenst. sulfaat: hoge sulfaatconcentraties veroorzaken diarree. ijzer en mangaan: verbindingen met ijzer en mangaan zetten zich af op leidingen en drinknippels, of kunnen in het ergste geval leiden tot complete verstopping van drinkwaterinstallaties; ijzer- en mangaanrijk drinkwater smaakt bovendien uitermate slecht, dus uw dieren drinken minder. Zuiver drinkwater is een absolute voorwaarde voor gezond vee. Het smaakt beter, verbetert prestaties en houdt uw dieren in topconditie. Wij weten eigenlijk wel zeker dat u met de kwaliteit van het drinkwater op uw bedrijf geen risico wilt lopen. Neem zo spoedig mogelijk contact op met Remon. Onze medewerkers helpen u graag op weg!

6 Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! Met krachtige boringen halen wij van grote diepten het zuiverste water omhoog. Binnen onze boorvloot beschikken we hiervoor over half- en volautomatische boorinstallaties van uitzonderlijke kwaliteit, geschikte voor elk terrein. De door ons toegepaste boortechnieken maken van de hardste bodems slappe softies - onze boorbeitels gaan door de hardste structuren. Het boormaterieel van Remon is standaard geschikt voor loodrechte boringen tot 400 meter diep. Maar u weet het: als het moet gaan we nog veel dieper! Bij het boren van uw bron halen we heel wat kubieke meters aarde omhoog. Onze nieuwste aanwinst op boorgebied is een boorwagen die vrijkomende grond volautomatisch verzamelt op een kipper. U bepaalt zelf waar u de aarde gestort wilt hebben op uw land. Desgewenst kan Remon tegen een geringe meerprijs ook voor afvoer van de grond zorgdragen. Visvijversweg SM Ospel T Schakelstraat TH Marum T F Singel RR Dalfsen T F Remon BV info@remon.com Aladin Hoewel wij aan deze folder de nodige aandacht hebben besteed kunnen aan deze informatie geen rechten worden ontleend. Nadruk of overname is zonder toestemming van Remon Waterbehandeling B.V. ten strengste verboden. Wijzigingen voorbehouden.

Laat uw pluimvee presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater!

Laat uw pluimvee presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater! passie voor water Aladin water? Superschoon drinkwater zónder dat u zout of chemicaliën hoeft toe te voegen! Laat uw pluimvee presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater! Nieuw in Nederland:

Nadere informatie

passie voor water Aladin water? Superschoon drinkwater zónder dat u zout of chemicaliën hoeft toe te voegen!

passie voor water Aladin water? Superschoon drinkwater zónder dat u zout of chemicaliën hoeft toe te voegen! passie voor water Aladin water? Superschoon drinkwater zónder dat u zout of chemicaliën hoeft toe te voegen! Laat uw varkens presteren op het hoogste niveau - met Aladin drinkwater! Nieuw in Nederland:

Nadere informatie

passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit!

passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! PASSIE VOOR WATER Opgeruimd staat netjes Bij het boren van uw bron halen we heel wat kubieke

Nadere informatie

passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! BRL SIKB 2100

passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! BRL SIKB 2100 passie voor water BRONBORINGEN Het beste water uit eigen bron Uw onderneming verdient water van topkwaliteit! BRL SIKB 2100 Helder resultaat! Na de bronboring stroomt uw eigen bronwater in hoge kwaliteit

Nadere informatie

Moderne waterbehandelingsinstallatie met gepatenteerd spoelsysteem

Moderne waterbehandelingsinstallatie met gepatenteerd spoelsysteem passie voor water 50 % lager energieverbruik nieuwste besturingstechniek dubbelwandig snel geïnstalleerd gering vloeroppervlak nodig hoge waterkwaliteit laagste kosten 000 / 000 XL Moderne waterbehandelingsinstallatie

Nadere informatie

Voeding en gezondheid. Les 1. Water

Voeding en gezondheid. Les 1. Water Voeding en gezondheid Les 1. Water Les opzet Toetsvorm Wat wordt er getoetst Wat is hierbij nodig Wie Theorie toets Theorie Voeren Toets Cees Presentatie Portfolio Voeren en Voeding en gezondheid Voeren

Nadere informatie

Kiezen voor WML water. Goede drinkwaterkwaliteit als basis

Kiezen voor WML water. Goede drinkwaterkwaliteit als basis Kiezen voor WML water Goede drinkwaterkwaliteit als basis 2 Goede drinkwaterkwaliteit als basis Elke veehouder weet hoe belangrijk water is. Naast goed voer, is een onberispelijke drinkwaterkwaliteit onmisbaar

Nadere informatie

WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS

WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS BWC WATERONTHARDING WATERONTIJZERING WATERWENSEN WATERZUIVERING WATERDRUK WATERKOELERS ZUIVER EN ZACHT WATER VOOR IEDEREEN Waterontharding De Omega waterontharders van Best Water Choice zijn ontworpen

Nadere informatie

De beste manier om het water te ontharden is om een wateronthardingseenheid te gebruiken en deze direct aan de waterbevoorrading aan te sluiten.

De beste manier om het water te ontharden is om een wateronthardingseenheid te gebruiken en deze direct aan de waterbevoorrading aan te sluiten. 1. Hard water 1.1 Wat is hard water? Wanneer water 'hard' wordt genoemd, betekent dit alleen maar dat er mineralenin zitten dan in gewoon water. Het gaat dan met name om de mineralen calcium en magnesium.

Nadere informatie

Citaverde College. Dierverzorging Pluimveehouderij 4 april Jeroen Leenen Selko BV. Produkt Specialist water Nederland /België

Citaverde College. Dierverzorging Pluimveehouderij 4 april Jeroen Leenen Selko BV. Produkt Specialist water Nederland /België Citaverde College Dierverzorging Pluimveehouderij 4 april 212 Jeroen Leenen Selko BV Produkt Specialist water Nederland /België 65185411 1 Programma --.-- Introductie Selko --.-- Micro-organismen in drinkwater

Nadere informatie

Ionenwisselaars voor zuiver bronwater

Ionenwisselaars voor zuiver bronwater Ionenwisselaars voor zuiver bronwater Beproefde waterzuiveringstechnologie voor het verwijderen van hardheid, schadelijke gassen, ijzer- en mangaanverbindingen AquaXL Opal De AquaXL Opal waterontharder

Nadere informatie

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver Mobiele waterzuivering voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver ing Afvalwater zuiveren voor de deur Afvalwater zuiveren voor de deur? Niet

Nadere informatie

Omgekeerde osmose installatie

Omgekeerde osmose installatie Omgekeerde osmose installatie Categorie: Waterwaarden en filtratie Voor veel aquarianen is osmosewater een begrip, waar mythische krachten aan worden verbonden. Voor een ander is het kweekwater met een

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT

ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT ONDERZOEK NAAR DE WATERKWALITEIT Naam: Klas: Datum: 1 Situering van het biotoop Plaats: Type water: vijver / meer / ven / moeras/ rivier / kanaal / poel / beek / sloot / bron Omgeving: woonkern / landbouwgebied

Nadere informatie

Goed Drinkwater voor Gezonde Dieren. Datum: 12 juni 2014

Goed Drinkwater voor Gezonde Dieren. Datum: 12 juni 2014 Goed Drinkwater voor Gezonde Dieren Datum: 12 juni 2014 Even voorstellen: Dr. Guillaume Counotte Toxicoloog, Relatie voer/water en diergezondheid Weerbaarheid van dieren Water voor Dieren Belang van goed

Nadere informatie

In samenwerking met. Organisatie

In samenwerking met. Organisatie In samenwerking met Organisatie Inhoud Water op het pluimveebedrijf Nathalie Sleeckx Oorsprong van het water Waterkwaliteit Biofilm Waterbehandeling Drinkwatermedicatie Tips 1 2 Oorspong van het water

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Ron Brands,

Nadere informatie

Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4. Inleverdatum: ma 8 okt. 07

Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4. Inleverdatum: ma 8 okt. 07 Gemaakt door: Erik, Rens en Lorijn 3H4 Inleverdatum: ma 8 okt. 07 Onderzoeksvraag Hoe schoon of vuil is het water? We onderzoeken de vuilheid van het water in de Dinkel aan het SinGraven En de volgende

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Cumulus is

Nadere informatie

Water: van Bron tot Bek. Guillaume Counotte / 20 juni 2012

Water: van Bron tot Bek. Guillaume Counotte / 20 juni 2012 Water: van Bron tot Bek Guillaume Counotte / 20 juni 2012 Water voor Dieren Wat is water? Waar komt het vandaan en hoe krijg ik het in de stal? Wat is nou schoon, smakelijk en niet-schadelijk? Hoe maak

Nadere informatie

Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering

Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering Onderzoek waterkwaliteit en Onderzoek waterkwaliteit en waterzuivering Met behulp van kiezel, grof en fijn zand, actieve kool en wat watten werd het natuurlijk zuiveringssysteem van de bodem nagebootst.

Nadere informatie

passie voor water Water van professionals voor professionals Daar waar puur en zuiver water een absolute must is!

passie voor water Water van professionals voor professionals Daar waar puur en zuiver water een absolute must is! passie voor water Water van professionals voor professionals Daar waar puur en zuiver water een absolute must is! Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat halen we eruit en voor wie?... 4 Bronboringen... 5 Membraantechnologie

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen

Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II Vmbo 2011/2012 www.lyceo.nl Hoofdstuk 3: Water, zuren en basen NaSk II 1. Bouw van materie 2. Verbranding 3. Water, zuren en basen 4. Basis chemie voor beroep

Nadere informatie

64 Grondwateronttrekking voor drinkwater voor vee

64 Grondwateronttrekking voor drinkwater voor vee 64 Grondwateronttrekking voor drinkwater voor vee 64.1 Inleiding Dit hoofdstuk is van toepassing op grondwateronttrekkingen voor drinkwater voor vee. Als u voornemens bent bovenstaande activiteit uit te

Nadere informatie

DRINKWATERKWALITEIT EN DIERGEZONDHEID. Kennisdag Varkenshouderij 19/12/2017 Anne-Sophie Vandevoorde / Nathalie Nollet

DRINKWATERKWALITEIT EN DIERGEZONDHEID. Kennisdag Varkenshouderij 19/12/2017 Anne-Sophie Vandevoorde / Nathalie Nollet DRINKWATERKWALITEIT EN DIERGEZONDHEID Kennisdag Varkenshouderij 19/12/2017 Anne-Sophie Vandevoorde / Nathalie Nollet Inhoud presentatie Hoe neem je een waterstaal? Waar let je op bij het bekijken van de

Nadere informatie

Brabant Water Les je dorst educatieplatform Verdiepende suggesties

Brabant Water Les je dorst educatieplatform Verdiepende suggesties Brabant Water Les je dorst educatieplatform Verdiepende suggesties Voor groep 6 tot en met 8 Verdiepende suggesties voor de bovenbouw De volgende lessuggesties zijn veelal gericht op actief coöperatief

Nadere informatie

Riegman & Starink. Consultancy

Riegman & Starink. Consultancy Riegman & Starink Consultancy Huidige vegetatie Knelpunt analyse Fysisch Chemisch Milieu Fysisch Chemisch Milieu Gewenste vegetatie -Voor alle KRW typen -Voor eigen gekozen plantengemeenschap Chemie 1

Nadere informatie

Ontsmetten van drinkwater op veeteeltbedrijven

Ontsmetten van drinkwater op veeteeltbedrijven Ontsmetten van drinkwater op veeteeltbedrijven noodzaak of luxe? Dit project wordt medegefinancierd door de Europese Unie en de afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling van het departement Landbouw en Visserij.

Nadere informatie

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE Grondwaterwinningsmogelijkheden in de ondiepe watervoerende lagen ter hoogte van de NV te Ardooie (Fase 1) ) 1\Ü. /.AfL. 111111 UNIVERSITEIT GENT Fase 1 -I- Ondiep

Nadere informatie

Brabantwater en uw kraanwater

Brabantwater en uw kraanwater Brabantwater en uw kraanwater Uw kraanwater wordt geleverd door Brabant Water. Wij winnen en zuiveren grondwater, wat u later als drinkwater van hoge kwaliteit uit de kraan haalt. In totaal maken 2,4 miljoen

Nadere informatie

FOR Vragen Water. Vragen Antwoorden Opmerkingen

FOR Vragen Water. Vragen Antwoorden Opmerkingen Pagina : 1 de 5 1. Object Dit formulier bevat alle informatie die van een klant te verkrijgen is (en aan hem te geven is) wanneer hij een staalname en een wateranalyse vraagt (om de drinkbaarheid of de

Nadere informatie

Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd

Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd Gebruiksaanwijzing leerdagboek Exempel Schoon water Afdrukken pagina 2-23 dubbelzijdig formaat A4 naar behoefte kunnen lege A4-pagina s worden tussengevoegd Aanwijzingen Schrijf- en tekenruimte in leerdagboek

Nadere informatie

Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling. Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten

Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling. Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten Koelwatersystemen en chemische waterbehandeling Irma Steemers-Rijkse Novochem Water Treatment Houten Overzicht presentatie Ongewenste fenomenen Corrosie Ontstaan van afzettingen (scale) Microbiële groei

Nadere informatie

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für:

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für: Bijlage bij accreditatie-certificaat Annexe au certificat d'accréditation Annex to the accreditation certificate Beilage zur Akkreditatierungszertifikat 207-TEST NBN EN ISO/IEC 17025:2005 Versie/Version/Fassung

Nadere informatie

Richtlijnen wateronderzoek

Richtlijnen wateronderzoek Pagina 1 van 7 Richtlijnen wateronderzoek Algemene richtlijnen vlgs KB 14/01/2002 betreffende kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water dat in voedingsmiddeleninrichtingen verpakt wordt of

Nadere informatie

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für:

De accreditatie werd uitgereikt aan/ L'accréditation est délivrée à/ The accreditation is granted to/ Die akkreditierung wurde erteilt für: Bijlage bij accreditatie-certificaat Annexe au certificat d'accréditation Annex to the accreditation certificate Beilage zur Akkreditierungszertifikat 207-TEST EN ISO/IEC 17025:2005 Versie/Version/Fassung

Nadere informatie

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water

Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet uw hele leven van milieuvriendelijk zacht water Geniet van heerlijk zuiver en zacht water, dat niet alleen de opbouw van kalk voorkomt, maar ook bestaande kalkaanslag verwijdert. Kalkaanslag verstopt

Nadere informatie

KOELTORENS: BEHANDELING SUPPLETIEWATER DOET WERKINGSKOSTEN DALEN

KOELTORENS: BEHANDELING SUPPLETIEWATER DOET WERKINGSKOSTEN DALEN Nieuwsbrief MilieuTechnologie, februari 2008 (Kluwer, jaargang 15, nummer 2) Jan Gruwez & Stefaan Deboosere, Trevi nv jgruwez@trevi-env.com www.trevi-env.com KOELTORENS: BEHANDELING SUPPLETIEWATER DOET

Nadere informatie

20 jaar radiaalput Roosteren

20 jaar radiaalput Roosteren 20 jaar radiaalput Roosteren Door Maria Juhász sz-holterman 1 Radiaalput Roosteren 2 lastig?... of valt het wel mee Inhoud Situatie Kengetallen Winplaats Kosten en reden RP Afwerkingsgegevens RP Kwaliteit

Nadere informatie

Praktische opdracht ANW Waterzuivering

Praktische opdracht ANW Waterzuivering Praktische opdracht ANW Waterzuivering Praktische-opdracht door een scholier 1612 woorden 3 maart 2006 6,9 59 keer beoordeeld Vak ANW Waterzuivering Inhoudsopgave 1. Water (over water zelf) 2. Riolering

Nadere informatie

PRODUCT VERGELIJKING. Hieronder heb ik geprobeerd onze Aqualine/AQV producten te vergelijken met producten van andere aanbieders.

PRODUCT VERGELIJKING. Hieronder heb ik geprobeerd onze Aqualine/AQV producten te vergelijken met producten van andere aanbieders. PRODUCT VERGELIJKING Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen onze waterfilters en waterfilters van andere aanbieders. Bij het beantwoorden van deze vraag is het soms appels met peren

Nadere informatie

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap

een schoon geweten 78 * Innovatie en wetenschap 075-750 3262 Witte Vlinderweg 38b 1521PS Wormerveer www.nuvoh2o.nl Duidelijk innovatief Wij spreken niet van evolutie, maar van innovatie. De tijd van waterontharders met zout ligt achter ons. Welkom in

Nadere informatie

Ponsterpunt: PS Onnen; rein 700 mm Periode: Datum:

Ponsterpunt: PS Onnen; rein 700 mm Periode: Datum: Ponsterpunt: PS Onnen; rein 700 mm Periode: 1-7-2013 30-6-2014 Datum: 21-07-2014 Parameter Eenheid Aantal Gemiddeld Minimum Maximum 90% Percentiel Temperatuur graden C 23 10,8 10 11 11 Zuurstof mg/l 23

Nadere informatie

Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION. Bart De Gusseme and Dirk De Vos

Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION. Bart De Gusseme and Dirk De Vos Safe DRINKING WATER production from SURFACE WATER through MEMBRANE FILTRATION Bart De Gusseme and Dirk De Vos Uitdagingen kanaalwater 3 Grove delen (> 1 mm) Bladeren Afval Kleine deeltjes (1 mm 0,1 µm)

Nadere informatie

Soorten water en waterkwaliteit. Beschikbaarheid. Kwaliteit. Kosten

Soorten water en waterkwaliteit. Beschikbaarheid. Kwaliteit. Kosten Soorten water en waterkwaliteit Het ene water is het andere niet. Proef maar eens het verschil in kraanwater in Rotterdam of Breda. Of vergelijk het water uit een flesje Spa maar eens met een flesje Sourcis.

Nadere informatie

Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water?

Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water? Milieuvriendelijke en efficiënte desinfectie zonder chemicaliën en toxische additieven enkel elektriciteit, zout en water? Dankzij een uiterst efficiënte en stabiele diaphragma electrolyse produceert ANOLYTECH

Nadere informatie

Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding?

Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding? Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? Wat te doen bij kalk in uw waterleiding? 1 Wat te doen bij kalk in uw leidingwater? 1. Kalk in uw leidingwater, hard water 3 a. Wat is hard water? 3 b. Hoe hard

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Uitdagingen. Pagina 02. De bestanddelen van water. Pagina 06. Pagina 13. Hoe ontstaat kalkvorming. Pagina 15

Inhoud. Voorwoord. Uitdagingen. Pagina 02. De bestanddelen van water. Pagina 06. Pagina 13. Hoe ontstaat kalkvorming. Pagina 15 Waterweetjes Voorwoord Inhoud Drinkwater is het belangrijkste levensmiddel en vormt de basis voor goede hygiëne. Het wordt op allerlei manieren gebruikt - als drank, voor het bereiden van voedsel en dranken

Nadere informatie

Ecowater waterontharder

Ecowater waterontharder s y s t e m s Voorkom kalkaanslag met een Ecowater waterontharder www.aquacomfort.nl Unieke gepatenteerde kenmerken: Multifunctionele display, geeft alles weer omtrent uw water- en zoutverbruik Besturing:

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche 2 vanzelfsprekend duijvelaar In de recreatiebranche heeft u te maken met allerlei verschillende waterapplicaties; sanitair, restaurants,

Nadere informatie

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem

TIPS & TRICKS. TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem TIP 5: Reinigen Bewateringssysteem Ongelijke waterafgiftes door leidingvernauwingen en/of verstopte druppelaars of sproei-installatie zijn een doorn in het oog van een kweker. Ongelijke bewatering verstoort

Nadere informatie

Belang van goed water

Belang van goed water Belang van goed water Dr Guillaume Counotte Wat is goed water? Smakelijk Beschikbaar Niet schadelijk voor dieren Niet schadelijk voor producten (ei, vlees) 1 Waterbehoefte Normale omstandigheden: 1,6-2

Nadere informatie

Preview Assessment: Drinkwaterbedrijven

Preview Assessment: Drinkwaterbedrijven Page 1 of 5 25112008 CT3011 INLEIDING WATERMANAGEMENT (20082009 Q1) (9805080901) > CONTROL PANEL > PREVIEW ASSESSMENT: DRINKWATERBEDRIJVEN Preview Assessment: Drinkwaterbedrijven Name Drinkwaterbedrijven

Nadere informatie

2007/

2007/ venijssel www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 48 41 Uwkenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum

Nadere informatie

Water in W de horeca 1

Water in W de horeca 1 Water in de horeca 1 Waarom is water een hot item Water is de basis van alle leven. Water is een oplosser en een transporteur. De mens bestaat voor 70% uit water. Vlees bestaat voor 78% uit water. Groenten

Nadere informatie

1. Kwaliteit waterbronnen

1. Kwaliteit waterbronnen AGENDA Vereiste waterkwaliteit Referentiewaarde DGZ Certus Carrefour?? Organoleptisch Fysisch uitzicht Helder X X Geur Geurloos X X Kleur Kleurloos X Chemische parameters ph 4 9 X X (6,5 8,5) 1. Kwaliteit

Nadere informatie

Solepura is gelegen in de Noord centrale provincie van Sri Lanka, ruim 3 uur rijden vanaf vliegveld Colombo naar het Noorden.

Solepura is gelegen in de Noord centrale provincie van Sri Lanka, ruim 3 uur rijden vanaf vliegveld Colombo naar het Noorden. Waterzuivering regio Solepura, Sri Lanka Solepura is gelegen in de Noord centrale provincie van Sri Lanka, ruim 3 uur rijden vanaf vliegveld Colombo naar het Noorden. In mei 2012 ging Father Ajith Rohan

Nadere informatie

Kwaliteit. Benodigdheden Transparante fles Uitgebreid wateronderzoek Witte emmer Test-sets voor ijzer-, hardheiden PH-bepaling

Kwaliteit. Benodigdheden Transparante fles Uitgebreid wateronderzoek Witte emmer Test-sets voor ijzer-, hardheiden PH-bepaling Kwaliteit Hoe beoordeel je kwaliteit van drinkwater? Het drinken van vervuild water of water met ziektekiemen betekent een lagere productie van je dieren. De norm voor het beoordelen van de kwaliteit van

Nadere informatie

Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie

Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie Waterkwaliteit 2: Natuur/chemie Prof. ir. Hans van Dijk 1 Afdeling Watermanagement Sectie Gezondheidstechniek Inhoud hydrologische kringloop kwalitatief 1. regenwater 2. afstromend/oppervlaktewater. infiltratie

Nadere informatie

Drinkwater voor vee. Smakelijkheid van het water. Schadelijkheid van het water. Onderzoek waterkwaliteit drinkplaatsen voor melk- en jongvee

Drinkwater voor vee. Smakelijkheid van het water. Schadelijkheid van het water. Onderzoek waterkwaliteit drinkplaatsen voor melk- en jongvee Onderzoek waterkwaliteit Opdrachtgever: LTO Noord UGCN Wageningen 21-06-07 Onderzoek waterkwaliteit Drinkwaterkwaliteit / Hittestress Ed van Eenige met dank aan vele studenten van Diergeneeskunde (Utrecht)

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch

Waterontharder. Simpel Compact Economisch Waterontharder Simpel Compact Economisch SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens de eisen

Nadere informatie

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by:

Waterontharder. Simpel Compact Economisch. Powered by: Waterontharder Simpel Compact Economisch Powered by: SUMO Waterontharders De perfecte verhouding van de hoogste eisen in flow en prestatiebehoeften voor woningen waar de ruimte beperk is. Ontworpen volgens

Nadere informatie

SPECIAL XXXXX UIERGEZONDHEID. Uiergezondheid. vraagt om smakelijk water. veeteelt APRIL

SPECIAL XXXXX UIERGEZONDHEID. Uiergezondheid. vraagt om smakelijk water. veeteelt APRIL SPECIAL XXXXX UIERGEZONDHEID Uiergezondheid vraagt om smakelijk water 24 Bij problemen met de uiergezondheid wordt er vaak gekeken naar voeding, melktechniek en weerstand. De beschikbaarheid van water

Nadere informatie

Verzadigingsindex of Langelier index

Verzadigingsindex of Langelier index Verzadigingsindex of Langelier index Water dat gebruikt wordt om het zwembad te vullen en het suppletiewater is gewoonlijk leidingwater met een constante en bekende samenstelling. Door toevoeging van chemische

Nadere informatie

Varkenshouderij. Winst uit water

Varkenshouderij. Winst uit water waterwijzer_varkens:waterwijzer_varkens 15-09-2006 11:12 Pagina 1 Winst uit water Varkenshouderij Het belang van water Kosten besparen Werken met drinknippels Hokken reinigen Gebruik water volgens de normen

Nadere informatie

Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen

Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen. Bemesting Blauwe Bessen Behoefte gewas Verloop in seizoen Sporenelementen Invloed van ph Breedwerpig, fertigatie of controlled release meststoffen? Problemen in de praktijk Nieuw perceel: Grondanalyse voor bepaling P, K, Mg,

Nadere informatie

TIPS & TRICKS. Tip 9: Waterkwaliteit

TIPS & TRICKS. Tip 9: Waterkwaliteit Tip 9: Waterkwaliteit Voor de hydroteelt is de kwaliteit van het water van groot belang. Hydrosubstraten hebben geen buffer voor voeding in zich. Hetgeen de plant nodig heeft, moet men ook in de juiste

Nadere informatie

Gebruik van water op het bedrijf

Gebruik van water op het bedrijf Gebruik van water op het bedrijf Volgens het KB van 14 januari 2002 moet water dat bestemd is voor de fabricage en/of het in handel brengen van voedingsmiddelen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en

Nadere informatie

Iedere zwembad en/of jacuzzi bezitter moet derhalve zijn water chemisch onderhouden om in hygiënisch water te kunnen zwemmen.

Iedere zwembad en/of jacuzzi bezitter moet derhalve zijn water chemisch onderhouden om in hygiënisch water te kunnen zwemmen. Bentemmerstraat 11-13 6942 EZ Didam 0316 220903 0316 221609 info@heuff-zwembaden.nl http://www.heuff-zwembaden.nl Principe van de waterbehandeling: - Fysische waterbehandeling - Chemische waterbehandeling

Nadere informatie

Fernox presenteert HET FERNOX SYSTEEMWATER STAPPENPLAN Voor schone, onderhoudsarme installaties

Fernox presenteert HET FERNOX SYSTEEMWATER STAPPENPLAN Voor schone, onderhoudsarme installaties Fernox presenteert HET FERNOX SYSTEEMWATER PENPLAN Voor schone, onderhoudsarme installaties Goed drinkwater is nog geen goed systeemwater De kwaliteit van ons drinkwater is van het hoogste niveau. Geen

Nadere informatie

De aanwezige Antioxidanten in de BeautyStrips bieden bescherming tegen vrije radicalen in de huid van het gezicht met als resultaat een gezonde en

De aanwezige Antioxidanten in de BeautyStrips bieden bescherming tegen vrije radicalen in de huid van het gezicht met als resultaat een gezonde en BeautyStrips Het masker en het serum van de BeautyStrips zijn twee afzonderlijke elementen. In combinatie kan het de tijdloze schoonheid en jeugdige energie die leeft in ieder van ons versterken. De meest

Nadere informatie

Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen

Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen Zwembadonderhoud Antwoord op veelgestelde vragen goedkoopzwemmen.nl 1 Producten Uitleg van de meest gebruikte producten Voor het verlagen (ph Minus) en verhogen (ph Plus) van de zuurgraad (lees ph) van

Nadere informatie

Montagehandleiding en voorbeelden

Montagehandleiding en voorbeelden Montagehandleiding en voorbeelden www.nocalcinternational.com NoCalc Prefilter De kwaliteit van leidingwater is niet altijd vanzelfsprekend! Natuurlijk wilt u genieten van schoon en zuiver (drink)water.

Nadere informatie

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*...

VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... VEILIG DRINKWATER, OVERAL IN DE WERELD! Ideaal voor op reis, outdoor, sport, vrije tijd en alledaags leven 99.9% VAN BACTERIEN, VIRUSSEN EN MEER*... GEMAKKELIJK TOEGANG TOT WATER Beekjes, sloten, rivieren

Nadere informatie

Samenstelling en eigenschappen

Samenstelling en eigenschappen Samenstelling en eigenschappen Mest is onder te verdelen in kunstmest en natuurlijke mest. Natuurlijke mest is op zijn beurt weer onder te verdelen in mest van dierlijke herkomst en mest van plantaardige

Nadere informatie

De keuze van de professionals.

De keuze van de professionals. De keuze van de professionals. Zacht water brengt geld op. EN 973 type A EN 14805 type 1 Codex Alimentarius NF-norm AXAL Pro zouttabletten Zacht water heeft vele voordelen Zacht water is niet alleen thuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. April Een duurzame investering

NIEUWSBRIEF. April Een duurzame investering April 2014 NIEUWSBRIEF Deze nieuwsbrief staat in het teken van het vergroten van de duurzaamheid van gebouwgebonden installaties door preventief monitoren; het vaststellen van de omgevingsfactoren die

Nadere informatie

Overdaad Schaadt. Onderzoek naar vervuild water. Naam:... Foto: creative commons; Flickr eddi07.

Overdaad Schaadt. Onderzoek naar vervuild water. Naam:... Foto: creative commons; Flickr eddi07. Overdaad Schaadt Onderzoek naar vervuild water Naam:... Foto: creative commons; Flickr eddi07. 1 inleiding Inleiding: Vroeger was alles beter. Dus niet. Neem bijvoorbeeld drinkwater. Tot ver in de vorige

Nadere informatie

Ploegmakers Aqua Service

Ploegmakers Aqua Service Ploegmakers Aqua Service Landbouwlaan 20 5351 LA Berghem WATERONTHARDERS : Hoe werkt het? Onze waterontharders werken niet door elektriciteit of magneten, maar met een harsfilter dat de kalk echt uit het

Nadere informatie

Question Geef in de onderstaande figuur aan waar welk type grondwater zich bevindt.

Question Geef in de onderstaande figuur aan waar welk type grondwater zich bevindt. Page 1 of 7 CT3011 INLEIDING WATERMANAGEMENT (2008-2009 Q1) (9805-080901) > TEST MANAGER > TEST CANVAS Test Canvas Add, modify, and remove questions. Select a question type from the Add Question drop-down

Nadere informatie

Allmänt byggnadsrättsligt tillstånd. Deutsches Institut für Bautechnik, Berlin Z-54.5-110 CAPACITEITGEGEVENS! NIEUWE ÖWAMAT

Allmänt byggnadsrättsligt tillstånd. Deutsches Institut für Bautechnik, Berlin Z-54.5-110 CAPACITEITGEGEVENS! NIEUWE ÖWAMAT Allmänt byggnadsrättsligt tillstånd Z-54.5-110 Deutsches Institut für Bautechnik, Berlin NIEUWE CAPACITEITGEGEVENS! ÖWAMAT DOOR VAKMENSEN GEKOZEN ALS BESTE CONDENSAATREINIGER IN DE WERELD ERVARING SINDS

Nadere informatie

Richtlijnen wateronderzoek

Richtlijnen wateronderzoek april 2014 - Pagina 1 van 8 Richtlijnen wateronderzoek Algemene richtlijnen volgens KB 14/01/2002 betreffende kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water dat in voedingsmiddeleninrichtingen

Nadere informatie

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk 2 Meer water betekent al haar drinkbehoeftes kennen Verhoogde wateropname verbetert de melkproductie Melk bestaat uit bijna 90% water, dus het is

Nadere informatie

BIJLAGE 15 : DRINKWATERONDERZOEK IKB KIP

BIJLAGE 15 : DRINKWATERONDERZOEK IKB KIP BIJLAGE 15 : DRINKWATERONDERZOEK IKB KIP Het bestuur van de Stichting PLUIMNED heeft, gelet op Bijlage 1.2 van de Algemene Voorwaarden IKB Kip, ter zake van de uitvoering van drinkwateronderzoeken in het

Nadere informatie

Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend.

Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend. OPGAVE B 5 Voor een uitvinding van uw cliënt is ruim een jaar geleden een Nederlandse octrooiaanvrage volgens Bijlage OA ingediend. Deze octrooiaanvrage is nog niet in het octrooiregister ingeschreven.

Nadere informatie

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE ,_ 93/co TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE Grondwaterwinningsmogelijkheden in de ondiepe watervoerende lagen ter hoogte van de NV Dicogel te Staden ().AL. 111111 UNIVERSITEIT GENT .. A5t:. 111111 UNIVERSITEIT

Nadere informatie

HydroPro. putvorming op vlampijpen en vuurgang ketel. teruglopend ketelrendement tengevolge van hardheidsafzettingen

HydroPro. putvorming op vlampijpen en vuurgang ketel. teruglopend ketelrendement tengevolge van hardheidsafzettingen Waterbehandeling Gevolgen geen waterbehandeling: hardheidsafzettingen putvorming op vlampijpen en vuurgang ketel bij lage ph: magnetietvorming teruglopend ketelrendement tengevolge van hardheidsafzettingen

Nadere informatie

GronDwatEr. onttrekken En LozEn Van

GronDwatEr. onttrekken En LozEn Van GronDwatEr bronnering 2014 onttrekken En LozEn Van bronneringswater waterschap Zuiderzeeland zorgt voor schoon water, voldoende water en veiligheid. dit betekent dat waterschap Zuiderzeeland ook verantwoordelijk

Nadere informatie

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE

TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE TOEGEPASTE GEOLOGIE EN HYDROGEOLOGIE Grondwaterwinningsmogelijkheden in de ondiepe watervoerende lagen ter hoogte van de NV Pasfrost te Passendale ().A?L. 111111 UNIVERSITEIT GENT .. AiitL.. 111111 UNIVERSITEIT

Nadere informatie

Waterboringen boringen verheyden bv

Waterboringen boringen verheyden bv Waterboringen boringen verheyden bv boringen verheyden bv Bent u op zoek naar een bedrijf dat een waterput of een put voor geothermisch gebruik kan boren? Zoek niet langer. Boringen Verheyden is een familiebedrijf

Nadere informatie

Logboek. Waterkwaliteit 6 720 801 305-00.1T. Voor stalen en rvs ketels met bedrijfstemperaturen tot 100 C 6 720 802 014 (2012/02) NL

Logboek. Waterkwaliteit 6 720 801 305-00.1T. Voor stalen en rvs ketels met bedrijfstemperaturen tot 100 C 6 720 802 014 (2012/02) NL Logboek Waterkwaliteit 6 720 801 305-00.1T Voor stalen en rvs ketels met bedrijfstemperaturen tot 100 C 6 720 802 014 (2012/02) NL Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Waterkwaliteit..........................

Nadere informatie

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.:

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.: van ROBA Laboratorium B.V. Florijn 4 5751 PC Deurne Nederland Locatie waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd Hoofdkantoor Microbiologie 1 Voedingsmiddelen* en 2 Voedingsmiddelen* en 3 Voedingsmiddelen*

Nadere informatie

Grondwater beïnvloedt kwaliteit Limburgse beken

Grondwater beïnvloedt kwaliteit Limburgse beken Grondwater beïnvloedt kwaliteit Limburgse beken Resultaten WAHYD Hoe zit het in elkaar: afkijken bij Noord-Brabant In het onderzoeksproject WAHYD (Waterkwaliteit op basis van Afkomst en HYDrologische systeemanalyse)

Nadere informatie

KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT VOORDELEN VAN WATERZUIVERING MET UV-C

KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT VOORDELEN VAN WATERZUIVERING MET UV-C UV-C WATERZUIVERAAR KRISTALHELDER WATER DANKZIJ UV-C LICHT Ieder zwembad behoort schoon, helder water te bevatten dat vrij is van bacteriën, virussen, algen en schimmels. U wilt tenslotte veilig kunnen

Nadere informatie

12 3 4 566.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10. esha AQUA-QUICK-TEST - SNEL, EENVOUDIG EN VEILIG

12 3 4 566.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10. esha AQUA-QUICK-TEST - SNEL, EENVOUDIG EN VEILIG 6-VOUDIGE MULTI TEST VOOR ECONOMISCH, PRAKTISCH EN EENVOUDIG TESTEN VAN DE WATERKWALITEIT. Gezond water = gezonde planten en vissen. Een goede waterkwaliteit is essentieel voor planten en vissen in uw

Nadere informatie

Waterkwaliteitsvoorschrift

Waterkwaliteitsvoorschrift NL Waterkwaliteitsvoorschrift LTALPER000153a 125487-AA Inhoud 1 Inleiding...2 1.1 Algemeen...2 1.2 Algemene aandachtspunten waterkwaliteit...2 1.2.1 Nieuwe installaties...2 1.2.2 Bestaande installaties...3

Nadere informatie

Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8

Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8 Samenvatting Scheikunde Hoofdstuk 8 Samenvatting door Dylan 748 woorden 30 december 2016 5,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Scheikunde Nova Scheikunde Paragraaf 1 Gemeenschappelijke eigenschappen metalen:

Nadere informatie

Ionenbalans. Ministerieel besluit van 4 maart Belgisch Staatsblad van 25 maart 2016

Ionenbalans.   Ministerieel besluit van 4 maart Belgisch Staatsblad van 25 maart 2016 Compendium voor monsterneming en analyse in uitvoering van het Materialendecreet en het Bodemdecreet Versie december 2006 CMA/7/A.4 ontwerp INHOUD Inhoud 1 Toepassingsgebied 3 2 Principe 3 3 Opstelling

Nadere informatie

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang. Uw productie

Nadere informatie