Mijn naam is Reint Dikker en ik ben 23 jaar. Ik ben geboren in Olst, maar woon al weer een tijdje in Enkhuizen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn naam is Reint Dikker en ik ben 23 jaar. Ik ben geboren in Olst, maar woon al weer een tijdje in Enkhuizen."

Transcriptie

1 Projectnummer PF0017 Totale financiering ,00 Omschrijving Spelevaert Shipping Zekerheid, o.a. Hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 5 jaar Object Binnenvaart schip Risico Classificatie!CP B2 Partner Weforsea Rente per jaar 6,5 % De ondernemers Mijn naam is Reint Dikker en ik ben 23 jaar. Ik ben geboren in Olst, maar woon al weer een tijdje in Enkhuizen. Al sinds mijn jeugdjaren wil ik maar één ding: varen op een binnenvaartschip! Mijn liefde voor de scheepvaart ontstond al op zeer jonge leeftijd door mijn oom, die zeeman was. Verder ben ik gek op zeilen en kanoën en eigenlijk alles wat met water te maken heeft. Op mijn 16e is mijn carrière in de binnenvaart begonnen. Op het STC te Rotterdam heb ik de BBL- opleiding Schipper gevolgd en heb ik binnen 3 jaar alle benodigde papieren behaald, te weten Groot Vaarbewijs, Marifooncertificaat en ADNR. In de jaren daaropvolgend heb ik veel ervaring opgedaan op verschillende schepen door heel West- Europa. De afgelopen 2 jaar ben ik werkzaam geweest als schipper op een tanker. Na al die ervaringen van de afgelopen jaren is het nu tijd voor de volgende stap: een eigen schip! afbeelding: Reint en Kelly Mijn naam is Kelly de Graaf en ik ben 22 jaar. Ik woon samen met Reint in Enkhuizen, en ik ben werkzaam voor een uitzendbureau. In mijn vrije tijd ga ik graag mee aan boord bij Reint; zo ben ook ik verliefd geworden op de binnenvaart. Het is hard werken maar in combinatie met de afwisseling trekt mij dit enorm. Ik ben daarom ook van plan mij volledig in te zetten binnen deze onderneming en zo snel mogelijk mijn papieren (matroos) te gaan halen.

2 De onderneming De onderneming heeft de naam Spelevaert Shipping gekregen en is opgezet met het doel om vracht te transporteren over de binnenwateren van West- Europa. Dit willen wij doen met het 55 meter vrachtschip de Novalis, een zogenoemde Kempenaar. afbeelding: MS Novalis Dit schip is zeer goed onderhouden en is onlangs naar de werf geweest voor een volledige keuring van het hele schip. Het schip voldoet aan alle eisen van deze tijd, en is in een goede conditie. Het volledige aandrijfsysteem (motor, keerkoppeling, schroefas en schroef) is in 2004 vernieuwd. Sindsdien heeft de hoofdmotor nog maar uren gedraaid, omdat de vorige eigenaar vanwege ziekte lang heeft stilgelegen en de huidige eigenaar vaak meer laad- en losdagen heeft dan vaardagen. Dat betekent dat gesproken mag worden van een nagenoeg nieuwe motor. Wat dit schip speciaal maakt ten opzichte van andere Kempenaars is de ruiminhoud van 950 m³. Dit schip is daardoor uitermate geschikt voor het vervoeren van lichte producten zoals veevoer en granen. Er worden veel partijen van 500 ton aangeboden en sommige producten hebben dan een volume van > 930 m3. Omdat er weinig Kempenaars zijn met zo n laadvolume kopen we dus een redelijk uniek en zeer gewild schip. Opdrachtgever Peterson, bevrachter te Rotterdam, heeft ook alle vertrouwen in onze onderneming en wil heel graag dit schip blijven bevrachten, zoals ze dat nu ook al doen. Daarom hebben ze ons een jaarcontract gegeven met een vaste dagvergoeding. Dit geeft ons het eerste jaar een stabiel inkomen en de gelegenheid om rustig ingewerkt te worden, waarbij de oud- eigenaar zich ook beschikbaar stelt om ons te helpen opstarten en mee te varen. Ook heeft Peterson haar vertrouwen in onze onderneming getoond door mede te investeren in ons door middel van een lening van De verkoper van het schip verstrekt ons eveneens een achtergestelde lening van waarop het eerste jaar niet wordt afgelost.

3 Investering en Financiering We hebben gekozen voor crowdfunding, mede omdat de banken deze financiering niet willen verstrekken. Voornaamste reden is dat ze, zo werd ons verteld, deze relatief lage financiering niet rendabel kunnen maken. Onze investering ziet er als volgt uit: Aankoop Kosten overdracht en financiering Totaal Vaste activa Werkkapitaal (o.a. levensonderhoud) Totale kredietbehoefte Dat willen we als volgt graag financieren Eigen middelen Lening bevrachter Peterson Lening verkoper- achtergesteld Crowdfunding Exploitatie: Zoals aangegeven gaan we het schip exploiteren via Peterson Agricare & Bulk Logistics, een vooraanstaande bevrachter in zowel de zeevaart als de binnenvaart. Door eerst een jaar in de vaste huur te gaan creëren we die periode een stabiel inkomen om daarna, als we de nodige ervaring hebben opgedaan, wellicht te kiezen voor de vrije vaart, omdat dat in de meeste gevallen toch lucratiever is. Verlenging van het contract blijft evenwel ook altijd een reële optie. In grote lijnen ziet onze exploitatie er als volgt uit:. (x 1.000) Netto besomming Bedrijfskosten Afschrijvingen Bedrijfsresultaat Rentelasten Netto Resultaat Privé- opnamen Vermogensgroei

4 Netto- besomming: Bedrijfskosten: 1 e jaar vaste dagvergoeding. Daarna o.b.v minus 30% voor brandstof en bevrachtingsprovisie. Incl. een normatief bedrag van voor reparatie en onderhoud. Het schip is recent volledig gekeurd en alles is in orde bevonden, zodat dat bedrag naar verwachting de eerste paar jaar niet nodig zal zijn. Uit de cash flow berekening blijkt dat we onze verplichtingen vanwege de financieringen ruimschoots kunnen voldoen Resultaat na privé Afschrijvingen Cash Flow Aflossingen totaal Liquiditeitsruimte In 2020 zal het schip vrij van financieringen zijn en hebben wij naar verwachting een ruim banksaldo, waarmee wij verder kunnen ondernemen/investeren. Conclusie Kortom, - met het vertrouwen in onszelf, aangevuld met - het vertrouwen van de oud- eigenaar - het vertrouwen van Peterson - en, last- but- not- least uw vertrouwen als investeerder voelen wij ons optimaal gesteund om onze droom waar te maken! Investeerders mogen rekenen op prompte nakoming van de rente- en aflossingsverplichtingen. Wij bieden de investeerders een mooi rendement van 6,5 % op jaarbasis, dat maandelijks zal worden voldaan. Als zekerheid voor de investeerders laten wij o.a. op het schip een eerste hypotheek vestigen via een in de binnenvaart gespecialiseerde notaris, waardoor investeerders maximale zekerheid verkrijgen.

5 Tenslotte Wij zijn er helemaal klaar voor om van onze jonge onderneming een succes te maken. Alle mogelijke risico s zijn door ons in kaart gebracht, overzien en optimaal van een oplossing voorzien. Het schip voldoet aan alle gestelde eisen en is technisch volledig gemoderniseerd en in een goede staat van onderhoud. Alle benodigde certificaten en vaarbewijzen zijn voorhanden. Er staat ons en de investeerders niets meer in de weg om hier gezamenlijk een succes van te maken. Crowdfunding De banken zijn nu vrijwel gesloten voor nieuwe financieringen van binnenvaartschepen en dus moeten we omzien naar alternatieven. Die hebben we gevonden in de vorm van crowdfunding, waar al meer schepen mee zijn gefinancierd en die succesvol renderen. Samen met Credion/Genemuiden is hierbij gekozen voor crowdfundingsadviseur en crowdfundings- platform WeForSea op Urk, dat zich geheel richt op de maritieme sector, een noviteit in financieringsland en hun partner, Crowdpartners uit Almere.

6 Weforsea Lening voorwaarden (PF0017): Het hele project vergt een investering van ,00 De gevraagde financiering (het Doelbedrag) bedraagt ,00 Het betreft een annuïtaire geldlening gedekt door o.a. een eerste hypotheek te vestigen op het MVS Novalis. De lening heeft een looptijd van 5 jaar. De rente is 6.50% over de looptijd. U ontvangt tijdens de hele looptijd een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Financiële onderbouwing: De bovengenoemde financiële cijfers geven de business case weer, waarbij het bedrijfsplan is gebaseerd op een omzet van ca op jaar basis. Wij vinden dat een redelijke inschatting. Zowel de omzetten en de kosten hebben we jaarlijks geïndexeerd. Daarnaast Deze prognose geeft ruim voldoende dekking voor de aflossingen en ruimte voor evt. extra onderhoud en vervangingen aan boord. Zekerheden Ten behoeve van de investeerders worden de volgende zekerheden vastgelegd: - Een eerste hypotheek op het schip. - Ondernemers sluiten de scheepsverzekeringen af bij een erkende scheepsverzekeraar, specialist in de sector. - Ondernemers sluiten zowel een Arbeidsongeschiktheidsverzekering als een Overlijdensrisicoverzekering af om de persoonlijke risico s af te dekken Hiermee worden de risico s voor investeerders op een acceptabel niveau afgedekt. Additionele leningen Door derden wordt in totaal nog voor ,00 aan leningen ingebracht. Risico- classificatie: Rekening houdend met het feit dat dit een startende onderneming is voldoet deze financiering aan onze voorwaarden. Er geldt risico- classificatie :!CP B2 De Graydon rating : betalingswaardering 7,0 Ontbindende voorwaarde, o.a.: Indien het doelbedrag niet binnen 90 dagen is gehaald vervalt het project. Weforsea B.V. richt zich op het aanwerven van projecten en investeerders voor crowdfunding in de maritieme sector en is een Partner van Crowdpartners B.V.

PROJECT INFORMATIE. Weforsea B.V. Breehorn WP Urk +31 (0) Bank NL26 RABO KvK

PROJECT INFORMATIE. Weforsea B.V. Breehorn WP Urk +31 (0) Bank NL26 RABO KvK Projectnummer PF0014 Totale financiering 145.000,00 Omschrijving V.O.F. RODI Transport Zekerheid, o.a. Hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 5 jaar Object Binnenvaart schip Risico Classificatie!CP

Nadere informatie

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE Projectnummer PF0019 Totale financiering 168.000,00 Omschrijving MTU Maritiem Transport Urk Zekerheid, o.a. 2 e hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 7 jaar Object Aankoop Mvs Douwe Hendrik

Nadere informatie

De vennoten en schippers Hanse Oosse en Natascha van Neijenhoff aan het woord:

De vennoten en schippers Hanse Oosse en Natascha van Neijenhoff aan het woord: Projectnummer PF00011 Totale financiering 130.000,00 Omschrijving V.O.F. Cuore Shipping Zekerheid, o.a. Hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 5 jaar Object Binnenvaart schip Rating!B+ Partner

Nadere informatie

www.ultrasoundinfo.nl

www.ultrasoundinfo.nl Projectnummer PF00018 Totale financiering 70.000,00 Omschrijving Luykx Ultrasound Zekerheid, o.a. HA/Pandrecht Financiering Annuïtaire lening Looptijd 4 jaar Object Financiering Werkkapitaal Risico Classificatie!CP

Nadere informatie

Het project in het kort

Het project in het kort BOUWAANDEEL INFORMATIE PROJECT Projectnummer PF0020 Totale financiering 300.000 Omschrijving Gildehof Zekerheid 1 e hypotheek Financiering Lineaire lening Looptijd 5 jaar Object Gildehof Risico classificatie!cp

Nadere informatie

Informatiememorandum Gildehof

Informatiememorandum Gildehof Informatiememorandum Gildehof Projectnummer PF0020 Totale financiering 300.000 Omschrijving Gildehof Zekerheid 1 e hypotheek Financiering Lineaire lening Looptijd 5 jaar Object Gildehof Risico classificatie!cp

Nadere informatie

commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van MASTBOSSTRAAT 105 (huur)woning + bedrijfsruimten Mei e Hypotheek

commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van MASTBOSSTRAAT 105 (huur)woning + bedrijfsruimten Mei e Hypotheek commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van MASTBOSSTRAAT 105 (huur)woning + bedrijfsruimten Mei 2019 Projectnummer PF0073 Doelbedrag 300.000 Sector Buy-to-let Looptijd 60 maanden

Nadere informatie

Melkveebedrijf van: Maatschap Bussink. Risicoclassificatie

Melkveebedrijf van: Maatschap Bussink. Risicoclassificatie PROJECTINFORMATIE Melkveebedrijf van: Maatschap Bussink Foto: De nieuwe bedrijfslocatie van Maatschap Bussink in Nijensleek Projectnummer Sector Type financiering Object Partner PF0033 Melkveehouderij

Nadere informatie

Projectinformatie AGF Fresh agf-fresh.nl

Projectinformatie AGF Fresh agf-fresh.nl Projectnummer PF0046 Doelbedrag 125.000 Omschrijving AGF Fresh Zekerheid, o.a. pandrecht Financiering MKB lening Looptijd 3 jaar Object Werkkapitaal Risicoclassificatie!CP B3 Partner Agrifunding Rente

Nadere informatie

commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van Baarsjesweg 265H, Amsterdam Clubhuis + bedrijfsruimten Mei 2019

commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van Baarsjesweg 265H, Amsterdam Clubhuis + bedrijfsruimten Mei 2019 commercieel vastgoed crowdfunding projectinformatie ten behoeve van Baarsjesweg 265H, Amsterdam Clubhuis + bedrijfsruimten Mei 2019 Projectnummer PF0074 Doelbedrag 150.000 Sector Buy-to-let Looptijd 60

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2008-II

Eindexamen m&o vwo 2008-II Opgave 5 Bij deze opgave horen vijf informatiebronnen (de informatiebronnen 4 tot en met 8) en een uitwerkbijlage. In informatiebron 4 staat informatie over de soorten bevrachtingscontracten in de scheepsvaart.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EN AANVULLING OP DE PROSPECTUS OBLIGATIES CN BULKERS BV

NIEUWSBRIEF EN AANVULLING OP DE PROSPECTUS OBLIGATIES CN BULKERS BV NIEUWSBRIEF EN AANVULLING OP DE PROSPECTUS OBLIGATIES CN BULKERS BV 6 juli 2016 In februari van dit jaar hebben wij de prospectus Obligaties CN Bulkers BV uitgebracht, waarmee een obligatielening van 2,0

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1 FAQ Algemene vragen over Crowdlease Wat is crowdfunding? Bij crowdfunding financiert de menigte het beoogde doel. Een onafhankelijk alternatief dat al geruime tijd bestaat

Nadere informatie

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V.

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. VERONDERSTELLINGEN Vraagprijs 2.500.000 (pand en inventaris). Inkomsten: In totaal 40 kamers; Bezetting kamers: T1 45%, T2 52%, T3 63%, vanaf T4 en verder 68%;

Nadere informatie

Onderhoudskosten; Bezoekersaantallen en opbrengsten; Substantiële bijdrage / subsidie van de gemeente(n); Personeelskosten.

Onderhoudskosten; Bezoekersaantallen en opbrengsten; Substantiële bijdrage / subsidie van de gemeente(n); Personeelskosten. Bijlage 2 Investeringsprotocol leningen vastgoed Van Gogh Brabant Businesscase 1. Het nieuw te financieren object dient deel uit te maken van een op te stellen haalbare businesscase van het betreffende

Nadere informatie

PRESENTATIE DWAANDE MET JE BEDRIJF

PRESENTATIE DWAANDE MET JE BEDRIJF PRESENTATIE DWAANDE MET JE BEDRIJF 3 november 2015 Christiaan van der Molen Christiaan van der Molen VdM Finance Guide PROGRAMMA Onderdelen ondernemingsplan Beoordeling door financiers Crowdfunding Vragen

Nadere informatie

CROWDFUNDING iets voor u!

CROWDFUNDING iets voor u! CROWDFUNDING iets voor u! Zoekt u financiering? Grootste en meest toonaangevende crowdfundingplatform in Nederland. Sinds 2011 meer dan 1.350 bedrijven en particulieren gefinancierd. Meer dan 13.000 investeerders.

Nadere informatie

Nadere uitwerking van het treasurystatuut voor het verstrekken van leningen en garantie aan derden, inclusief toelichting (januari 2010).

Nadere uitwerking van het treasurystatuut voor het verstrekken van leningen en garantie aan derden, inclusief toelichting (januari 2010). Nadere uitwerking van het treasurystatuut voor het verstrekken van leningen en garantie aan derden, inclusief toelichting (januari 2010). 1. Algemeen 1.1 De gemeente Eindhoven gaat alleen over tot het

Nadere informatie

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!!

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! Werkstuk door een scholier 2095 woorden 18 december 2002 7,3 109 keer beoordeeld Vak Economie HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! 1. Inleiding. Het onderwerp makelaardij

Nadere informatie

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4.

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Onderwerp Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Samenvatting De aankoop en restauratie van de langgevelboerderij is een belangrijk onderdeel van het deelproject "Versterking

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Yildiz is sinds 1 juli 2013 eigenaar van een Domino s Pizza vestiging in Almelo (DPA bv). Hij gebruikt de verkoopformule van Domino s

Nadere informatie

KWARTAALRAPPORTAGE Q VASTGOED FUNDAMENT FONDS N.V.

KWARTAALRAPPORTAGE Q VASTGOED FUNDAMENT FONDS N.V. KWARTAALRAPPORTAGE Q4 2017 VASTGOED FUNDAMENT FONDS N.V. 12 JANUARI 2018 Inhoud 1. Management samenvatting... 2 2. Financiële rapportage: 4 e kwartaal 2017... 3 3. Verklarende begrippen en definities...

Nadere informatie

Agenda. Wie is De Hooge Waerder?

Agenda. Wie is De Hooge Waerder? 1 Agenda 1. Wie is De Hooge Waerder? 2. Wat is mijn bedrijf waard? 3. Is uw bedrijf verkoopklaar? Vestigingen Wie is De Hooge Waerder? 2 Wie is De Hooge Waerder? Divisies: op alle vestigingen zijn alle

Nadere informatie

Prospectus Aflopend Krediet

Prospectus Aflopend Krediet Prospectus Aflopend Krediet Prospectus aflopend krediet Fidis Nederland B.V. 1 mei 2006 versie 1 Pagina 1 Doel van deze prospectus Deze prospectus is bedoeld om u duidelijke informatie te verstrekken over

Nadere informatie

Geef een concreet voorbeeld van onderzoekskosten die Pablo en Bart zouden kunnen maken.

Geef een concreet voorbeeld van onderzoekskosten die Pablo en Bart zouden kunnen maken. Opgave 1 a. Wat is de functie van een investeringsbegroting? b. Uit welke twee hoofdgroepen bestaat de investeringsbegroting van een startende ondernemer? Uitwerkingen Opgave 1 a. De functie van een investeringsbegroting

Nadere informatie

Het crowdfunding platform voor. Professionals. Voor investeerders

Het crowdfunding platform voor. Professionals. Voor investeerders Het crowdfunding platform voor Professionals Voor investeerders INDEX Hoofdpunten 3 Hoe werkt het? 4 Rente 5 Risico 6 Zekerheden leningen 7 Overige voorwaarden 8 2 Hoofdpunten Purple24 is een crowdfunding

Nadere informatie

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V.

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. 13 februari 2019 Foto: Zonnepark Eemshaven INHOUDSOPGAVE 1 WIJZIGING ZONNEPARK EEMSHAVEN 3 2 ZONNEPARK EEMSHAVEN

Nadere informatie

Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom?

Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom? Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom? In tijden dat de verwachtingen voor toekomstige vrije geldstromen ieder jaar uitkomen werkt de financieringshefboom in het voordeel van de eigen vermogen

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

Prospectus Doorlopend Krediet. Prospectus Doorlopend krediet Fidis Nederland B.V. 1 mei 2006 Versie 1 Pagina 1

Prospectus Doorlopend Krediet. Prospectus Doorlopend krediet Fidis Nederland B.V. 1 mei 2006 Versie 1 Pagina 1 Prospectus Doorlopend Krediet Prospectus Doorlopend krediet Fidis Nederland B.V. 1 mei 2006 Versie 1 Pagina 1 Doel van deze prospectus Deze prospectus is bedoeld om u duidelijke informatie te verstrekken

Nadere informatie

Financiering van maatschappelijk vastgoed

Financiering van maatschappelijk vastgoed van maatschappelijk vastgoed Naar nieuwe vormen van financiering? Arie van Oord KMVG Congres, 19 april 2011 BNG en maatschappelijk vastgoed Klantgroepen Gemeenten Woningcorporaties Zorginstellingen Onderwijsinstellingen

Nadere informatie

bouwen aan een nieuw café Amsterdam, mei 2016

bouwen aan een nieuw café Amsterdam, mei 2016 bouwen aan een nieuw café Amsterdam, mei 2016 Van DROOM naar AMBITIE Op de kaart Economisch rendabel. Met beperkte middelen en betrokkenheid van de buurt Uitgroeien naareen metropolitaan café/restaurant.

Nadere informatie

Wat is gestapelde. financiering? Hoe werkt het? Credion realiseert bedrijfsfinancieringen

Wat is gestapelde. financiering? Hoe werkt het? Credion realiseert bedrijfsfinancieringen Wat is gestapelde financiering? Hoe werkt het? Wie is Angelique Hendriks? Bedrijfskundige Master Management en Organisatie 18 jaar ervaring bankbedrijf Diverse management functies 2 jaar zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

De week van het financieren Bancaire Financiering

De week van het financieren Bancaire Financiering De week van het financieren Bancaire Financiering Rob van Blokland, 16 februari 2017 Doelstelling Na afloop van deze presentatie: Heb je inzicht: - In hoe een bank naar een financieringsaanvraag kijkt

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

Prospectus Internet Voordeel Krediet

Prospectus Internet Voordeel Krediet Prospectus Internet Voordeel Krediet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële

Nadere informatie

Rapportage Flexipol Composites B.V.

Rapportage Flexipol Composites B.V. 2016 Rapportage Flexipol Composites B.V. De heer S.Plaisier 4-10-2016 0 Inhoud Inleiding... 2 1 Dashboard... 3 2 Samenvatting financieringsaanvraag... 4 Winst- & Verlies rekening 2016... 4 Balans per 31-08-2016...

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: De aflossing van de hypotheekschuld

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: De aflossing van de hypotheekschuld D DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: VO O R BE EL De aflossing van de hypotheekschuld 1 Ook een hypotheek is geleend geld KENNIS VAN UW SITUATIE RONDOM Vrijwel iedereen die een woning

Nadere informatie

Prospectus Privélimiet Plus

Prospectus Privélimiet Plus Prospectus Privélimiet Plus De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning 1 U kiest zelf waar u een hypotheek afsluit. Wanneer u denkt aan een hypotheek dan denkt

Nadere informatie

Alternatieve financiering: crowdfunding

Alternatieve financiering: crowdfunding Zet hier een achtergrondafbeelding neer De laag hieronder is een masker, verplaats de afbeelding dus met rechtermuisknop > schikken > naar achtergrond naar de achtergrond. Alternatieve financiering: crowdfunding

Nadere informatie

In deze regeling wordt verstaan onder besluit: Besluit vaartijden en bemanningssterkte binnenvaart.

In deze regeling wordt verstaan onder besluit: Besluit vaartijden en bemanningssterkte binnenvaart. REGELING van de Minister van Verkeer en Waterstaat, houdende regels met betrekking tot de vaartijden en bemanningssterkte binnenvaart (Regeling vaartijden en bemanningssterkte binnenvaart) De Minister

Nadere informatie

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Gemeente Krimpen aan den IJssel pagina 1 van 5 Versie per 1 januari 2006 430 KREDIETHYPOTHEEK 1) ALGEMEEN 1.1. Algemene vermogensvrijlating De WWB kent, net als de Abw, een algemene vrijlatingsregeling voor vermogen. Alleen wanneer de

Nadere informatie

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast BECO: HYPOTHEEKVORMEN Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast 1 Opgave 1: Max sluit op 1 januari 2011 een lineaire hypotheek van 100.000 af met een looptijd van

Nadere informatie

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND

De heer IEX-lezer Mevrouw IEX-lezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND De heer IEXlezer Mevrouw IEXlezer Koffiekamer nummer 1 IEX NL BELEGGERSLAND Dit advies is voor u gemaakt door: P. Betman Telefoon : 0651137470 Email : pbetman@wanadoo.nl Berekening maximale hypotheek Datum

Nadere informatie

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN Financiering (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden Financiering - MCN De kapitaalmarkt in Beweging Toegang tot bancaire financiering meer onder druk Investeerders schuiven op in het gat dat banken

Nadere informatie

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Belangrijkste Informatie over de belegging Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Van ISG Groeiffonds BV Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te bedrijpen.

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning D DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: VO O R BE EL Lenen binnen de familie voor de financiering van de woning 1 U kiest zelf waar u een hypotheek afsluit. Wanneer u denkt aan een hypotheek

Nadere informatie

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke en financiële

Nadere informatie

Advieswijzer Estate Planning Een financieel steuntje voor uw kind. advieswijzer

Advieswijzer Estate Planning Een financieel steuntje voor uw kind. advieswijzer Advieswijzer Estate Planning 2017 Een financieel steuntje voor uw kind advieswijzer In deze advieswijzer: Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Denk hierbij aan financiële steun voor

Nadere informatie

Naam Numbers-werkblad Naam Numbers-tabel Naam Excel-werkblad

Naam Numbers-werkblad Naam Numbers-tabel Naam Excel-werkblad Dit document is geëxporteerd vanuit Numbers. Elke tabel is omgezet in een Excel-werkblad. Alle andere objecten op elk Numbers-werkblad zijn op afzonderlijke werkbladen geplaatst. Het is mogelijk dat formuleberekeningen

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 Begrotingen en bedrijfsprognoses Begroting Wat is een begroting? Een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Zeker als starter maakt

Nadere informatie

De specialist voor de kleine luchtvaart

De specialist voor de kleine luchtvaart De specialist voor de kleine luchtvaart NLM VLIEGTUIGFINANCIERING Vanzelfsprekend staat financiering op de agenda bij de aankoop van een vliegtuig. Nederlandse Luchtvaartfinanciering Maatschappij biedt

Nadere informatie

Kanttekeningen bij de Begroting 2015. Paragraaf 4 Financiering

Kanttekeningen bij de Begroting 2015. Paragraaf 4 Financiering Kanttekeningen bij de Begroting 2015 Paragraaf 4 Financiering Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Financieringsbehoefte = Schuldgroei... 4 3 Oorzaak van Schuldgroei : Investeringen en Exploitatietekort... 5 4 Hoe

Nadere informatie

Certificaten Oersoep

Certificaten Oersoep Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten Oersoep van Oersoep B.V. Dit document is opgesteld op 26-jun.-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

WINKELHART LELYSTAD C.V.

WINKELHART LELYSTAD C.V. ANNEXUM WINKELHART LELYSTAD C.V. HALFJAARBERICHT 2012 Beherend Vennoot Winkelhart Lelystad Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan 485 1077 XX Amsterdam Beheerder Annexum Beheer B.V. WTC, G-Toren Strawinskylaan

Nadere informatie

Obligaties van MGF III B.V.

Obligaties van MGF III B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Obligaties van MGF III B.V. Dit document is opgesteld op 08-dec-2017 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te begrijpen.

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Huizen, april 2014 1 Introductie Het is voor bedrijven nog steeds lastig

Nadere informatie

Provinsje Fryslan Leeuwarden, 25 maart 2014. Frans van Wieren. duurzaam ondernemen en toch geld verdienen Presentatie Financiering Esco s

Provinsje Fryslan Leeuwarden, 25 maart 2014. Frans van Wieren. duurzaam ondernemen en toch geld verdienen Presentatie Financiering Esco s Provinsje Fryslan Leeuwarden, 25 maart 2014 Frans van Wieren duurzaam ondernemen en toch geld verdienen Presentatie Financiering Esco s Financiering Esco s Terugverdientijd Vormen van financiering Esco

Nadere informatie

PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK

PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK PERSOONLIJK & VERTROUWELIJK De heer N.H.G. Voorbeeldklant Voorbeeldstraat 23 1234 AA Amsterdam Barneveld, 22 november 2016 Betreft: Rapport Bepaling Ondernemersinkomen Geachte heer Voorbeeldklant, Zoals

Nadere informatie

Het starten van een gezondheidscentrum. Sector Specialisten Medische & Vrije Beroepen

Het starten van een gezondheidscentrum. Sector Specialisten Medische & Vrije Beroepen Het starten van een gezondheidscentrum Sector Specialisten Medische & Vrije Beroepen Van puzzelstukjes tot een functioneel Gezondheidscentrum (GHC) 2 Agenda Wie zijn wij Wat is een gezondheidscentrum?

Nadere informatie

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG DS FINANCIAL SOLUTION

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG DS FINANCIAL SOLUTION DS AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG DS FINANCIAL SOLUTION DS FINANCIAL SOLUTION helpt u graag op weg U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één

Nadere informatie

Prospectus niet-doorlopende kredieten. FCE Bank plc.

Prospectus niet-doorlopende kredieten. FCE Bank plc. Prospectus niet-doorlopende kredieten FCE Bank plc. Algemeen FCE Bank plc. is een financiële dienstverlener die onder andere kredieten verstrekt voor de aan- schaf van een auto. Dit prospectus informeert

Nadere informatie

Financiering niet-daeb activiteiten. Aedesbijeenkomsten

Financiering niet-daeb activiteiten. Aedesbijeenkomsten Financiering niet-daeb activiteiten Aedesbijeenkomsten December 2010 29 september 2010 Inhoud Beoordeling ongeborgde financieringsaanvraag Enkele voorbeelden Prijsvorming Aanbevelingen 2 December 2010

Nadere informatie

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) Wat is het Bbz? Doelgroepen Ondernemers Soorten bijstand Hoe aanvragen? Wat is het Bbz? Zelfstandig ondernemers

Nadere informatie

Vastgoed financieren. In een commerciële omgeving. Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013

Vastgoed financieren. In een commerciële omgeving. Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013 Vastgoed financieren In een commerciële omgeving Anja van Balen Sector Banker zorg 31 oktober 2013 Welkom in de commerciële bancaire wereld Businessplannen Bancaire normen Business plan Focus aanbrengen

Nadere informatie

De woningmarkt blijft in beweging, net als onze dienstverlening

De woningmarkt blijft in beweging, net als onze dienstverlening De woningmarkt blijft in beweging, net als onze dienstverlening Onderwerpen 28 april 2016 Nieuwe Steen 3 1625 HV HOORN 0229-234 334 info@bvw.nl www.bvw.nl Ouders kunnen kinderen helpen met de koopwoning

Nadere informatie

Notitie. Betreft: Startersleningen Zoeterwoude. Datum: 1 oktober 2012

Notitie. Betreft: Startersleningen Zoeterwoude. Datum: 1 oktober 2012 Notitie Betreft: Startersleningen Zoeterwoude Datum: 1 oktober 2012 Inleiding De nieuwbouw van de woningen blijft achter, terwijl de vraag naar betaalbare koopwoningen groot is. Vooral aan de onderkant

Nadere informatie

Aanvraagformulier Krediet op Rekening Courant

Aanvraagformulier Krediet op Rekening Courant Aanvraagformulier Krediet op Rekening Courant Bedankt voor uw kredietaanvraag. Wij waarderen uw vertrouwen in de Rabobank. Om u zo snel mogelijk te kunnen vertellen of de Rabobank u het gevraagde krediet

Nadere informatie

Deel 3: de Productie(-installatie) MONITOR

Deel 3: de Productie(-installatie) MONITOR Deel 3: de Productie(-installatie) MONITOR Deze Monitor gaat over productie-installaties: windturbines, windparken collectieve zonprojecten andere productie-installaties alle productie-projecten waar jullie

Nadere informatie

Move Masters Cash flow Forecast Reorganisatie

Move Masters Cash flow Forecast Reorganisatie Move Masters Cash flow Forecast Reorganisatie Maart 2017 1 INHOUD Business case Move Masters Uitgangspunten Cash flow forecast (oorspronkelijk) Cash flow forecast per categorie (oorspronkelijk) Uitgangspunten

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Informatieblad 06-07-14 Succesvol financieren Het is voor bedrijven nog steeds lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u bent tegenwoordig voor een financiering niet meer alleen afhankelijk van de bank.

Nadere informatie

Renpart Retail XIII C.V. Halfjaarverslag 2015. Het vermogen om te renderen

Renpart Retail XIII C.V. Halfjaarverslag 2015. Het vermogen om te renderen Renpart Retail XIII C.V. Halfjaarverslag 2015 Renpart Retail XIII C.V. Het vermogen om te renderen VERSLAG VAN DE BEHEREND VENNOOT Geachte participant, Hierbij bieden wij u het verslag aan over het eerste

Nadere informatie

Handleiding voor investeerders

Handleiding voor investeerders Handleiding voor investeerders 1 Welkom bij Capital Circle 2 U bent zojuist toegetreden tot de groep van 1000 en investeerders die goede resultaten behalen met het lenen aan MKB in heel Nederland. Uw nieuwe

Nadere informatie

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING D EN D EN Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het nieuwe woongebied Heumen Noord.

Nadere informatie

Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario)

Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario) Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario) Inhoudsopgave Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io... 1 Inhoudsopgave... 2 1. Introductie... 4 2. Omzet/Huuropbrengst...

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Estate planning 2018

Estate planning 2018 26.03.2018 Estate planning 2018 Een financieel steuntje voor uw kind E-BOOK In dit e-book: Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Denk hierbij aan financiële steun voor studiekosten,

Nadere informatie

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018 Holding Golf- & Countryclub Liemeer Financiële positie + Prognose 2018 9 November Financiele positie stabiliseert in Netto-resultaat 55K positief ( 56K in 2016) Totale investeringen bedragen ca. 26K (2016:

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

Deze vrijblijvende objectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Opgegeven maten en plattegronden zijn altijd circa en dienen alleen

Nadere informatie

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke

Nadere informatie

KWARTAALRAPPORTAGE Q SUPER WINKEL FONDS N.V.

KWARTAALRAPPORTAGE Q SUPER WINKEL FONDS N.V. KWARTAALRAPPORTAGE Q4 2017 SUPER WINKEL FONDS N.V. 12 JANUARI 2018 Inhoud 1. Management samenvatting... 2 2. Financiële rapportage: 4 e kwartaal 2017... 3 3. Verklarende begrippen en definities... 4 Disclaimer:

Nadere informatie

Jaarstukken 2000 INGEKOMEN 2 3APR. 2013. Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn

Jaarstukken 2000 INGEKOMEN 2 3APR. 2013. Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn INGEKOMEN 2 3APR. 2013 Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn Jaarstukken 2000 Alphen aan den Rijn, 12 april 2001 Dit rapport heeft 9 pagina's Inhoudsopgave Jaarstukken Balans per

Nadere informatie

Doordecentralisatie. Inleiding

Doordecentralisatie. Inleiding Doordecentralisatie Inleiding In overleg met het college van bestuur van het Dockingacollege en de J.J. Boumanschool is het idee ontstaan om te gaan doordecentraliseren. Bij doordecentralisatie worden

Nadere informatie

Santander Consumer Finance Benelux B.V. Prospectus Persoonlijke Lening

Santander Consumer Finance Benelux B.V. Prospectus Persoonlijke Lening B.V. Prospectus Persoonlijke Lening Wie zijn wij? B.V. is een onafhankelijke financieringsmaatschappij die u een uitgebreid pakket aan diensten biedt rond financiering en leasing, gespecialiseerd in het

Nadere informatie

DS BETAALPLAN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

DS BETAALPLAN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG DS BETAALPLAN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG 2 AUTOFINANCIERING DS BETAALPLAN Altijd een passend financieringsvoorstel U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw

Nadere informatie

CITROËN AUTOFINANCIERING

CITROËN AUTOFINANCIERING CITROËN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG CITROËN FINANCIAL SERVICES HELPT U GRAAG OP WEG U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen.

Nadere informatie

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST. Voor zelfstandige ondernemers en bedrijven

Nadere informatie

Estate planning Een financieel ruggensteuntje voor uw kind! whitepaper

Estate planning Een financieel ruggensteuntje voor uw kind! whitepaper 01.04.16 Estate planning 2016 Een financieel ruggensteuntje voor uw kind! whitepaper In dit whitepaper: Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Denk hierbij aan financiële steun voor

Nadere informatie

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.)

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.) [ 1 9 ] W W W. E X C E L B U S I N E S S T O O L K I T S. C O M Exploitatiebegroting Croco Shop 218 % 1 Netto omzet 18.783 25.116 19.259 2.25 24.34 22.396 2.764 23.277 26.294 19.49 23.247 28.492 271.626

Nadere informatie

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren In de media is er op dit moment veel aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben de

Nadere informatie

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen ABN AMRO Argenta ASR Bank of Scotland Florius Hypotrust Woonfonds Restschuldfinanciering binnen de nieuwe hypotheek voor bestaande klanten en nieuwe klanten Alleen mogelijk zonder NHG voor alleen bestaande

Nadere informatie

De fiscale hoog / laag constructie met banksparen.

De fiscale hoog / laag constructie met banksparen. De fiscale hoog / laag constructie met banksparen. Een hoog / laag constructie is interessant voor mensen die van fiscaal voordeel willen profiteren. Wanneer er eigen vermogen is kan dit vermogen rendement

Nadere informatie

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning Een leven voor je BeZoek onze website! Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het

Nadere informatie