Best Scene in Town. Projectvoorstel Earmap

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Best Scene in Town. Projectvoorstel Earmap"

Transcriptie

1 Best Scene in Town

2 Best Scene in Town Projectvoorstel Earmap

3 Inleiding 7scenes is in eerste instantie een applicatie om avontuurlijke augmented reality games mee te beleven. Dit gegeven augmented reality; het toevoegen van een extra laag, gelinkt aan de werkelijkheid, is krachtig wanneer de aangeboden informatie ook een substantiële toegevoegde waarde heeft. Het is helemaal interessant, als de informatie niet alleen entertainment is, maar noodzakelijk is voor de gebruiker. Vanuit mijn vakgebied hou ik mezelf op de hoogte van het gegeven accessibility ; het toegankelijk maken van (web)technologie ten behoeve van o.a. visueel beperkte gebruikers. De discussie over de invoering van deze toegankelijkheidsstandaarden is, zeker op overheidsniveau, een hot item. Tijdens al deze digitale chaos van richtlijnen, zag ik een aflevering op AT5, die ging over geleidelijnen in de stad, bestemd voor mensen met een visuele beperking. Verbouwingen, geparkeerde voertuigen en slechte aanleg van deze lijnen leidden deze niet te vergeten doelgroep kanten op die de gebruiker meer in de war brachten dan de goeie kant op wezen. Augmented reality is een verrijking van de werkelijkheid, maar misschien ook een methode om gaten in je waarneming op te vangen. Dit is het uitgangspunt van EarMap

4 Dit projectvoorstel In dit projectvoorstel beschrijf ik beknopt de probleemstelling naar aanleiding van bestaande technologie. Het voorstel dat volgt uit deze probleemstelling is onderverdeeld in een ideale situatieschets, een plan van aanpak en een voorstel voor uitbreidingen.

5 Umfeld Er zijn een groot aantal navigatiehulpmiddelen beschikbaar voor mensen met een visuele beperking. Deze middelen vallen in twee groepen onder te verdelen: Hulpmiddelen als Tastbare kaarten, audio-routebeschrijvingen bieden tijdens de voorbereiding van een tocht informatie. De tweede groep hulpmiddelen biedt tijdens het volgen van de route hulp, zoals de icane, de geleidelijn en de vertrouwde geleidehond. Beide groepen zijn gericht op een planmatig en lineair routeverloop. De informatie die wordt aangeboden is veelal statisch en niet voorbereid op (snelle) veranderingen in de route (zoals constructiewerkzaamheden). Probleemstelling Routes en routebeschrijvingen voor mensen met een visuele beperking zijn vaak statisch en lineair. Concept Internet en mobiele technologie benutten om dynamische, nonlineaire routeinformatie te bieden.

6 Voordelen van Mobiel als medium Om met 7scenes een goede toevoeging te maken op bestaande hulpmiddelen, is het belangrijk om zo goed mogelijk in te spelen op de voordelen die het mobiele medium biedt. Mobiliteit lijkt een dooddoener, maar veel bestaande mobiele routesoftware is, vanwege de grote actieradius, niet ingesteld op nonlineaire navigatie. Voor mensen zonder visuele beperking is dit vaak geen probleem, maar bij het ontbreken van visuele referenties kan het heel handig zijn om te weten welke locaties er in de buurt liggen. Het weten van de huidige positie is daarvoor van belang. Interactie is een tweede belangrijk voordeel. Statische informatie is vaak verouderd zodra deze wordt beschikbaargesteld. De gebruiker kan hierin een grote rol spelen, door deze informatie op de plek zelf te kunnen voorzien van notities. Zo kan de statische basisinformatie verrijkt worden met dynamische, tijdgebonden informatie. Aanpasbaarheid is een derde voordeel. Het opslaan van voorkeuren geeft de mogelijkheid om van de applicatie een gebruiksvoorwerp te maken.

7 Ideaal Scenario Met de mobiele applicatie kiest de gebruiker op ieder gewenst moment een nieuwe bestemming vanaf het punt waar hij zich bevindt. De applicatie plant een route, rekening houdend met mogelijke obstakels en stremmingen die via actuele systemen worden bijgehouden, openbaar vervoertijden en overige factoren die een dynamische invloed op de route hebben. Komt de gebruiker zelf een obstakel tegen, dan kan hij deze toevoegen aan de routeinformatie op dat specifieke punt.

8 Projectvoorstel: een niet-visuele Augmented Reality toepassing Dit project is onder te verdelen in een aantal onderdelen. Bij elk van deze onderdelen is een geprioriteerd pakket van eisen beschreven. Steeds is gekeken naar de bestaande functies binnen 7scenes Kernapplicatie De basisfunctie van dit component is de routeaanduiding. De media die hierbij gebruikt worden zijn een vaste set audioinstructies, User generated data wordt hieraan toegevoegd. Gemeente Amsterdam heeft een enorme hoeveelheid informatie als het gaat om verbouwingen, wegopbrekingen, omleidingen etc. Door deze informatie te benutten is de applicatie actueler en accurater dan reguliere navigatiesystemen. Deze 3e partijdata wordt eveneens toegepast op de routeinformatie Belangrijkste functies van de Kernapplicatie Functie Beschrijving Route uitzetten Media uitzetten op kaart van begin- naar eindpunt 3e partij info verwerken Informatie van bijv. wegopbrekingen toevoegen. UGD plaatsen Goed gewaardeerde en actuele data toevoegen aan route

9 Gebruikersinterface Webinterface De gebruikersinterface wordt vanaf 2 platforms bereikt; web en mobiel. De webinterface kan de gebruiker in de voorbereindingsfase helpen. Ook kan de gebruiker favorieten aanmaken, waardoor het gemakkelijker wordt om tijdens de tocht van plan te veranderen. Belangrijkste functies van de webinterface Functie Beschrijving Bestemmingen beheren Adresboek van plaatsen met beschrijvingen Audiomemo s beheren Aantekeningen bij routes bewerken, aanmaken en publiek maken User generated & moderated content Een van de unieke mogelijkheden van deze applicatie, is dat gebruikers zelf informatie kunnen toevoegen en beoordelen. Mocht een gebuiker op de route een obstakel tegenkomen, dan kan de gebruiker de locatie markeren met een audiofragment. Passanten die ook deze locatie tegenkomen, krijgen de mogelijkheid om deze fragmenten te beluisteren en te modereren. Zo kan informatie over obstakels actueel gehouden worden. Een auto die over een geleidelijn is geparkeerd is bijvoorbeeld maar voor twee uur een probleem. De gebruiker die het probleem niet meer waarneemt kan er voor kiezen om het fragment te wissen.

10 Webinterface De mobiele interface wordt het hart van de gebruikservaring. In tegenstelling tot de reguliere 7scenes applicatie, is het terugsturen van informatie erg belangrijk. Naast de mogelijkheid om routes te wijzigen, moet het mogelijk zijn om obstakels op de route te melden, en te modereren. Belangrijkste functies van de mobiele interface Functie Beschrijving Route kiezen/wijzigen Selecteren van een bestemming uit favorieten of door invoer Routeinformatie vertellen Audiobeschrijving van routes Aanwijzing beluisteren Selecteren,afluisteren en beoordelen van aanwijzing Aanwijzing opnemen Opnemen en taggen van aanwijzing Backoffice Voor administratie van de applicatie is er een backoffice nodig. Voornaamste taken in deze backoffice bestaan uit het stroomlijnen van de derde partij informatie, redactie over de User Generated Data, en het bieden van een helpdesk voor de gebruikers Functie Beschrijving Gebruikersbeheer Het beheren van en ondersteuning verlenen aan accounts Beheer 3e partij informatie Filter voor relevantie toegevoegde routeinformatie Beheer UGD Redactionele slag User Generated Data

11 7scenes en Earmap Interface Deze 7scenes applicatie is hoofdzakelijk audiogebaseerd. Visuele informatie is door de gebruiker niet te interpreteren, en zal dus ook niet worden weergegeven. We kiezen in plaats daarvoor voor een audionavigatie op het scherm. Door deze extra ruimte wordt het interface makkelijker bedienbaar. Dynamische scenes Van 7scenes wordt wat nieuws verwacht. De gebruikers van deze applicatie zullen zelf scenes gaan genereren, spots toevoegen en wijzigen. Er is dan ook geen sprake meer van een scene, maar van een framework voor scenes. Uitbreidingen De actieradius kan in eerste instantie een stad zijn als Amsterdam, later is het voor te stellen dat deze applicatie nationaal kan worden ingezet. Hulpmiddelen zoals de icane kunnen de gebruiker meer ondersteuning bieden tijdens het volgen van een route. Integratie van LookTel kan ook veel meerwaarde bieden voor de gebruiker. Optical Character Recognition kan de gebuiker hiermee steunen door tekstuele informatie, zoals gebouwbelettering, in een audiosignaal om te zetten.

12 Meer informatie Dit projectvoorstel is niet volledig uitgeschreven. De uitwerking van dit project heeft een gedegen researchfase en testfase nodig. Voor een volledige uitwerking van het project Earmap neemt u contact op met Roel Susan Cliff! concepts info@cliffconcepts.nl +31 (0)

Location Based Media

Location Based Media Location Based Media Introductie met 7scenes Minor Create Your Future Nieuwe Media 2028 Studiejaar 2011-2012 Inhoud 1 Inleiding en uitleg opdracht... 3 1.1 Wat gaan we doen?... 3 1.2 Over 7scenes... 3

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL DUTCH Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

Agenda. About Mediamatic Mediamatic voor Naturalis Vormgeving Techniek Netwerk Community Naturalis fysiek virtueel

Agenda. About Mediamatic Mediamatic voor Naturalis Vormgeving Techniek Netwerk Community Naturalis fysiek virtueel Agenda About Mediamatic Mediamatic voor Naturalis Vormgeving Techniek Netwerk Community Naturalis fysiek virtueel About Mediamatic Mediamatic LAB, gespecialiseerd in informatiesystemen en community websites

Nadere informatie

Bijlage 1. Opzet aanpak Navigatie. inowit. Datum: augustus 2013. Versie 4. Pagina 1 van 7

Bijlage 1. Opzet aanpak Navigatie. inowit. Datum: augustus 2013. Versie 4. Pagina 1 van 7 Bijlage 1 Opzet aanpak Navigatie inowit Datum: augustus 2013 Versie 4 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Stappen:... 3 Stap 1: beheer kaartapplicatie / wegennetwerk... 3 Stap 2: CCS-M ingeven van (operationele)

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

GEEN ZIN IN OVERTYPEN?

GEEN ZIN IN OVERTYPEN? GEEN ZIN IN OVERTYPEN? VERSNEL UW BUSINESS DOOR: AUTOMATISCHE DATA INVOER W ORKFLOW VOOR GOEDKEURING TIJDENS HET INKOOPPROCES DIGITAAL DOCUMENT ARCHIEF DOCUMENT CAPTURE Document Capture voor Dynamics NAV

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0 NAVIGATIE Quick Start Guide X-302MH Nederlands Rev 1.0 Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

CaseMaster RP ResellerProfiling

CaseMaster RP ResellerProfiling CaseMaster RP ResellerProfiling ResellerProfiling Het verzamelen van reseller informatie is een zeer belangrijke stap in het proces om bij te blijven in de huidige tijd. De performance van de resellers

Nadere informatie

Zelfstandig van A naar B met een visuele beperking. 5 de Themadag Oog en Werk, 8 maart 2013, Amersfoort Else Havik

Zelfstandig van A naar B met een visuele beperking. 5 de Themadag Oog en Werk, 8 maart 2013, Amersfoort Else Havik Zelfstandig van A naar B met een visuele beperking 5 de Themadag Oog en Werk, 8 maart 2013, Amersfoort Else Havik Waarom is zelfstandige verplaatsing met een beperkte visus zo lastig? Verschil met normaal

Nadere informatie

Handboek Port Spot-Web. Het digitale meldingssysteem voor binnenvaartschepen in de havens van Nedersaksen

Handboek Port Spot-Web. Het digitale meldingssysteem voor binnenvaartschepen in de havens van Nedersaksen Handboek Port Spot-Web Het digitale meldingssysteem voor binnenvaartschepen in de havens van Nedersaksen Stand: 9-7-2019 gecreëerd door: Ilka Frerichs Niedersachsen Ports GmbH & Co. KG Hindenburgstraße

Nadere informatie

Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik

Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik Mobiele erfgoedapp - Heemkundige Kring van Gooik (Auteur: Johnny Van Bavegem) Je hebt het allicht al gezien of misschien zelfs al gebruikt: de digitale streekbeleving op ontdek.penzine.be. Wist je dat

Nadere informatie

mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0

mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0 mypurchasing Adoptie van uw inkoopprocessen met mypurchasing Mei 2013 - Versie 1.0 1 Introductie... 3 2 Overzicht van scenario s... 4 2.1 myrequisitions... 4 2.2 myguidedbuy... 6 2.3 myconfirmation...

Nadere informatie

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE

DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE i3learnhub DEALER ACCOUNT & SITE LICENTIE 2 www.i3-technologies.com INHOUD Dealer account aanmaken...4 Je dealer site licentie opzetten...6 Collega s toevoegen aan de site licentie... 11 i3learnhub DEALER

Nadere informatie

Ontwerpen van een niet-web beleving

Ontwerpen van een niet-web beleving Ontwerpen van een niet-web beleving jaar 2 deeltijd, kwartaal 2 Datum: december 2010 Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Inhoudsopgave Deelopdracht 1 analyze mobiele (web)apps... 3 ANWB app...

Nadere informatie

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids 25.000 camperlocaties Gratis voor NKC-leden Snelgids Campercontact app 1 Campercontact Snelgids Exclusief voor en door camperaars Wat is Campercontact? Campercontact is met meer dan 25.000 aangemelde camperlocaties

Nadere informatie

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard

HANDLEIDING. GRIP Facility Dashboard HANDLEIDING GRIP Facility Dashboard 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inloggen GRIP Dashboard... 3 3. KPI Dashboard... 4 4. Tijdlijn... 5 5. Documenten... 5 6. Acties... 6 7. Uitleg databeheer...

Nadere informatie

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR WELKOM AGENDA Introductie Korte algemene inleiding Usability Usability voor mobiele apparaten Vragen - afsluiting INTRODUCTIE Peter Kassenaar;

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

op mijn Hofstaete Internet Platform

op mijn Hofstaete Internet Platform Handleiding Doelgroep op mijn Hofstaete Internet Platform Gefeliciteerd! U gaat aan de slag met doelgroepen binnen het Hofstaete Internet Platform. In deze handleiding: Doelgroep wat is dat? In het kort

Nadere informatie

TomTom WEBFLEET Inhoud. Let s drive business TM. Release-informatie oktober 2012

TomTom WEBFLEET Inhoud. Let s drive business TM. Release-informatie oktober 2012 TomTom WEBFLEET 2.16 Release-informatie oktober 2012 Inhoud Nieuw ontworpen rapporten 2 Rapportweergave 4 Rapporten op aanvraag 5 Rapportarchief 6 Rapportbeheer en -manager 7 Wizard voor rapportbeheer

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Deelopdracht 3. Terug naar opdracht 1 (zie ook studiemateriaal intranet)

Deelopdracht 3. Terug naar opdracht 1 (zie ook studiemateriaal intranet) Deelopdracht 3 Terug naar opdracht 1 (zie ook studiemateriaal intranet) Verzamel de meest interessante applicaties uit alle presentaties Strip deze applicaties: verwijder alle aankleding totdat je de interactie

Nadere informatie

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen.

3. Een scherm met persoonlijke gegevens verschijnt. Vul de gegevens aan en druk vervolgens op Bevestigen. HANDLEIDING MYWELLNESS Aanmaken MyWellness account 1. Geef uw e-mail adres door aan uw instructeur of stuur e-mail naar info@bewegingscentrumdrachten.nl 2. U ontvangt een activatie e-mail van Bewegingscentrum

Nadere informatie

Workshop toegankelijke geo-informatie. Gebruiker Centraal november 2018 Thijs Brentjens

Workshop toegankelijke geo-informatie. Gebruiker Centraal november 2018 Thijs Brentjens Workshop toegankelijke geo-informatie Gebruiker Centraal 2018 5 november 2018 Thijs Brentjens Waar denkt u aan bij geo-informatie? doe een gebruiker na Hoe kom ik hier op tijd? doe een gebruiker na doe

Nadere informatie

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN Corine Vuijk 0800337 CMD4b DEELOPDRACHT 1: CONCEPTONTWIKKELING Beschrijf het concept van jouw WBJ app op basis van bovenstaande opdrachtomschrijving.maak duidelijk waarom reizigers,

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie

voor audiovisueel erfgoed

voor audiovisueel erfgoed Onderzoeksrapport Beeld en Geluid: Mobiel platform voor audiovisueel erfgoed Uitgave: 14-10-2012, versie 1.1 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Voorwoord Om een goed

Nadere informatie

ECM Crowd Simulation in Unity

ECM Crowd Simulation in Unity ECM Crowd Simulation in Unity Level 11 Department of Computer Science Universiteit Utrecht CrowdEd Level 11 (Utrecht University) ECM Crowd Simulation in Unity CrowdEd 1 / 23 Inhoud 1 Wie zijn wij? 2 Doelstellingen

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Van concept naar een klikbaar prototype

Van concept naar een klikbaar prototype UXkids case study: Van concept naar een klikbaar prototype Keywords: Koninklijke Bibliotheek, Website, Prototype, User tests, Usability, UX, Kinderen 9-12 jaar. Als onderdeel van het netwerk van openbare

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Vernieuwingen verwerken in EBSCONET

Vernieuwingen verwerken in EBSCONET Vernieuwingen verwerken in EBSCONET Vernieuwingstypes in EBSCONET EBSCONET biedt twee manieren om de titels en pakketten die u via EBSCO afneemt te vernieuwen: Het grootste gedeelte van uw vernieuwingen

Nadere informatie

Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones

Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones Persbericht Het POP C gamma van ALCATEL ONETOUCH : Hippe en kleurrijke en smartphones Brussel, 16 juni 2014 ALCATEL ONETOUCH stelt haar nieuwe gamma betaalbare, makkelijk te kiezen en erg gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. KENTEKEN KIEZEN ZONE KIEZEN PARKEERACTIE STARTEN De app bereikt u via een

Nadere informatie

[ OneNote Class Notebook]

[ OneNote Class Notebook] 2016 [ OneNote Class Notebook] ONENOTE CLASS NOTEBOOK CREATOR GEBRUIKEN KURT ROOSBEEK INHOUD 1 Wat is OneNote?... 2 1.1 Interface... 2 1.2 Samenwerken met personen binnen de organisatie... 3 1.3 Samenwerken

Nadere informatie

Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten.

Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten. Start Op het openingsscherm verschijnt de zoekbalk. Vul de naam of locatie van uw vakantiebestemming in om te starten. Druk op search button en Digitourist zoomt in op uw vakantiebestemming. U krijgt een

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Tot zover Format Doelgroep Locaties Grounding the narrat Interactie Motivatie

Tot zover Format Doelgroep Locaties Grounding the narrat Interactie Motivatie Tot zover 1. Format: (serieus)game, play, tour, commercieel enz. 2. Doelgroep / personages / persona s / sociale relatie met een ander 3. Locaties: (non)lineair, history, branching. Herhaalbare patronen

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

Spraakbediening WERKINGSPRINCIPE. Uzelf duidelijk verstaanbaar maken. Belangrijke informatie

Spraakbediening WERKINGSPRINCIPE. Uzelf duidelijk verstaanbaar maken. Belangrijke informatie WERKINGSPRINCIPE Belangrijke informatie Met spraakbediening kunt u belangrijke functies van het navigatiesysteem activeren zonder de bedieningselementen handmatig te hoeven aanraken. Hiermee kunt u zich

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren

Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren Educatieve e-books via Bookshelf een evolutie in leren Blended Learning in het het hoger onderwijs 14 april 2015 Susan Breeuwsma, manager digitale media Hans Willem Cortenraad, directeur 22 november 2012

Nadere informatie

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR WELKOM AGENDA Introductie Korte algemene inleiding Usability Usability voor mobiele apparaten Vragen - afsluiting INTRODUCTIE Peter Kassenaar;

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

Handleiding BOOKS. voor het gebruik van digitale boeken. Onderwijs doet ertoe

Handleiding BOOKS. voor het gebruik van digitale boeken. Onderwijs doet ertoe Handleiding voor het gebruik van digitale boeken BOOKS Onderwijs doet ertoe Inleiding In deze handleiding lees je alles over het gebruik van de digitale boeken in POLPO. Want, vanaf 1 september 2017 bieden

Nadere informatie

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Contents 1. Introductie... 3 1.1. Hoe werkt het?... 3 2. Eerste Contact als gebruiker... 4 3. Ticket Acties... 5 4. Tickets Pagina...

Nadere informatie

Masterproefvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier. p. 1

Masterproefvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier. p. 1 Masterproefvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier p. 1 72 Verbeterde onlinediensten door gepersonaliseerde aanbevelingen en optimale parameters voor de gebruikerservaring p.

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Vergroot gebruiksvriendelijkheid en productiviteit door een passende user interface per rol of functie Wat zijn uw ervaringen met SAP Business

Nadere informatie

Tanken op of nabij de route. 3 opties om een tankstation te selecteren

Tanken op of nabij de route. 3 opties om een tankstation te selecteren 3 opties om een tankstation te selecteren Opties In deze instructie heb ik drie opties uitgewerkt die naar mijn mening het meest handig zijn om te bepalen waar / wanneer je een tankstop maakt. Optie 1

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen

CONCEPTVERSLAG. Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen CONCEPTVERSLAG Amber van Blitterswijk Rob den Breems Mike Broere Sanne de Jager Nikita Veenhuizen Inhoudsopgave Inleiding Onderzoek terugblik NOS on spot Wat is het? Storyboard Keyfeatures Prototype Debattle

Nadere informatie

Samen werken aan de mooiste database

Samen werken aan de mooiste database Samen werken aan de mooiste database Inleiding Het is erg vervelend wanneer in een zakelijke brief uw naam verkeerd gespeld wordt, of als u op de werkvloer steeds post ontvangt op naam van uw voorganger.

Nadere informatie

het boek is een platform

het boek is een platform het boek is een platform ontwikkeling van boeken en tijdschriften in het digitale tijdperk In het digitale tijdperk krijgen boeken en tijdschriften gezelschap van digitale producten die qua content verwant

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017

Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017 Inzicht sociaal domein: Veel gestelde vragen Versie december 2017 1 Kan ik gemakkelijker naar pagina s die ik vaak bezoek?... 1 2 Hoe raak ik die gele velden kwijt in het zoekresultaat? Ik wil de teksten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09

EATON Online-catalogus. Content. Handleiding Ver. 09 EATON Online-catalogus Handleiding Ver. 09 Content DE SELECTIEHULPMIDDELEN 3 DE ZOEK FUNCTIE 3 DE PRODUCTGROEPEN BOOM 3 SINGEL SPECIFICATIEBLAD 4 LINK NAAR DE CAD DATA 4 DE STUKLIJSTEN 5 DE SNELCONFIGURATIE

Nadere informatie

Handleiding. Het gebruik van het Open Data Platform

Handleiding. Het gebruik van het Open Data Platform Datum Contact Insiders 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Inloggen en registratie... 4 3.1 Inloggen... 4 3.2 Uw eigen account bewerken... 5 3.3 Uw eigen organisatie bewerken... 6 3.4

Nadere informatie

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren?

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? Green Shipping Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? & Welkom! Introductie De automobielsector als benchmark Tools, functionaliteiten en voordelen: Virtual Classroom Training - VCT Video-based

Nadere informatie

Deelnemerstraining GoodMoovs

Deelnemerstraining GoodMoovs Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Aan de slag! Beheerdershandleiding. Geb

Aan de slag! Beheerdershandleiding. Geb Aan de slag! Beheerdershandleiding Geb Welkom JEFF MEETINGS gebruiker, U wilt aan de slag met JEFF MEETINGS om efficiënter te vergaderen. Bij deze een korte handleiding hoe te beginnen als beheerder van

Nadere informatie

Skatespots app Door Kwabena Appiah-nti en Sanne Schouten. In opdracht van Communication and Multimedia Design te HvA, 20-01-2015

Skatespots app Door Kwabena Appiah-nti en Sanne Schouten. In opdracht van Communication and Multimedia Design te HvA, 20-01-2015 Skatespots app Door Kwabena Appiah-nti en Sanne Schouten. In opdracht van Communication and Multimedia Design te HvA, 20-01-2015 Inleiding Dit document bevat een ontwerp verantwoording van de applicatie

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 BEDIENINGEN OP HET STUURWIEL...4 BLUE&ME VERBINDING...6 NAVIGATIEMENU...7 AANKOMSTINFORMATIE...7 SIMULATIE...8 ONDERBREKEN

Nadere informatie

Handleiding Monteursmodule

Handleiding Monteursmodule Handleiding Opvragen van wachtwoord met gebruikersnaam Deze offline monteursmodule is te downloaden vanaf www.aquaview.nl en toegang is afhankelijk van autorisatie PDF-pagina 1 Gebruik van deze interactieve

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.1 Datum : mei 2015 Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

BMW ConnectedDrive Altijd verbonden. Altijd vrij. BMW CONNECTED DRIVE. KORTE HANDLEIDING: APPLE CARPLAY VOORBEREIDING.

BMW ConnectedDrive Altijd verbonden. Altijd vrij. BMW CONNECTED DRIVE. KORTE HANDLEIDING: APPLE CARPLAY VOORBEREIDING. BMW ConnectedDrive Altijd verbonden. Altijd vrij. BMW CONNECTED DRIVE. KORTE HANDLEIDING: APPLE CARPLAY VOORBEREIDING. 1 WAT BMW APPLE CARPLAY VOORBEREIDING U BIEDT. Voordelen van BMW Apple CarPlay Voorbereiding

Nadere informatie

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman

Innovaties in e-learning. Jos Herkelman Innovaties in e-learning What s new? Jos Herkelman Wat is er al bereikt? N@Tschool! v11 Overzicht ; eenvoud ; open ; sneller werken Betere informatievoorziening i i i rondom inloggen Portaalfunctionaliteit:

Nadere informatie

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds

AFO 653 RSS Nieuwsfeeds AFO 653 RSS Nieuwsfeeds 653.1 Inleiding 653.1.1 Wat zijn RSS News Feeds en hoe worden ze in Vubis Smart gebruikt? RSS News Feeds RSS (Really Simple Syndication) is een XML-gebaseerd formaat voor het distribueren

Nadere informatie

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap

Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569. The Mobile Mindmap Titel Nationale project, Vakdag 10 maart Dialogue 2010 &/ Klantnaam Digital Marketing 2010 Titel The Mobile projectmindmap Bart ter Steege bart.ter.steege@jungleminds.nl 06 8128 7569 Best of Mobile Best

Nadere informatie

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat:

Kennis na het volgen van de training. Na het volgen van deze training bent u in staat: Training Trainingscode Duur Gepubliceerd Taal Type Leermethode Kosten SF2015V8 4 dagen 02/02/2015 Nederlands & Engels Developer, basis Invidueel & klassikaal Op aanvraag Deze training richt zich op het

Nadere informatie

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl

Platform. Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl Presentatie 2014 Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl g De Telegraaf mobiel De Telegraaf tablet De Telegraaf tablet De Telegraaf glossy s De Telegraaf specials De Telegraaf specials Het platform

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Oncoline content management systeem

Oncoline content management systeem HELPTEKSTEN CMS Oncoline content management systeem Oncoline.nl In dit document een beschrijving van de diverse invoerschermen, invoervelden en rapportages van de applicatie Oncoline content management

Nadere informatie

Inleiding, Doel programma

Inleiding, Doel programma 1 Door: Inleiding, Doel programma Met dit programma wordt het treinreizen veel gemakkelijker. Op elk moment kan gekeken worden waar de trein zich op schematische weergave op de kaart bevindt. Ook kan er

Nadere informatie

Thesisvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier. p. 1

Thesisvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier. p. 1 Thesisvoorstellen WiCa Onderzoeksgroep (UGent iminds) Toon De Pessemier p. 1 Overzicht Deel 1: Aanbevelingssystemen Focus op de inhoudelijke aspecten Deel 2: Gebruikerservaring Inhoudelijke aspecten +

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Augmented Reality in Aurasma

Augmented Reality in Aurasma Handleiding Augmented Reality in Aurasma Fontys Educatief Centrum - Beroepsonderwijs & Bedrijfsleven Versie 2.0 Oktober 2015 Colofon Fontys Educatief Centrum Postbus 347, 5600 AH Eindhoven Telefoon 08850

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

voor audiovisueel erfgoed

voor audiovisueel erfgoed Projectplan Beeld en Geluid: Mobiel platform voor audiovisueel erfgoed Uitgave: 2-10-2012, versie 1.1 Door JBLT ; Jonathan Marchal, Bas van Agten, Laurens Carbo, Thijs Blaas Inhoudsopgave Gegevens... 3

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

Handleiding media toevoegen voor uitgevers.

Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u, nadat u bent ingelogd als uitgever, uw media kunt uploaden op het platform. Ga naar https://www.mediavinden.nl.

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden business-to-business ondernemers

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen

1. Gebruikers & voertuigen Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe koppel ik bestaande gebruikers aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?... 6 1.4

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Social Learning in the making

Social Learning in the making Social Learning in the making Persoonlijk Opleiden anno 2015 draait om een slim aangestuurde mix van trendsettende ontwikkelingen zoals Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter, Yammer, Google+ en meer conceptuele

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Elmar Janse Branding, design en film

Elmar Janse Branding, design en film www.encrite.nl Elmar Janse Branding, design en film WAAROM VIDEO? Na persoonlijk contact is video een van de krachtigste communicatie methodes. De mens is visueel ingesteld en onthoud video dus langer

Nadere informatie