In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep."

Transcriptie

1 Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver Community-leden en krijgen zij hun wekelijkse shot Facebook kennis toegediend. Vandaag laten we je zien hoe je een opgeslagen doelgroep maakt voor adverteren op Facebook! Opgeslagen doelgroepen Er zijn verschillende soorten doelgroepen die je kunt aanmaken. Ga je naar je doelgroepenoverzicht in het advertentiebeheer, kom je grofweg drie soorten tegen: 1. Opgeslagen doelgroep 2. Aangepaste doelgroep 3. Vergelijkbare doelgroep In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Aangepaste doelgroep kiezen In een opgeslagen doelgroep heb je ontzettend veel mogelijkheden om je potentiële klanten te vinden. Je moet alleen even weten hoe je deze mogelijkheden kunt gebruiken. Wanneer je de opgeslagen doelgroep aanmaakt, krijg je eerst de mogelijkheid om de doelgroep een naam te geven. Het lijkt misschien niet heel belangrijk, maar dat is het op den duur wel. Geef de advertentie een duidelijke en omschrijvende naam. Naarmate dat je meer en meer doelgroepen gaat aanmaken, kun je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Dus als je direct begint met het geven van duidelijke namen, scheelt dat je later een hoop zoek-tijd! Vervolgens is er de optie om een Aangepaste doelgroep te kiezen. Wanneer je een Opgeslagen doelgroep aanmaakt, kun je deze dus baseren op een of meerdere van je Custom Audiences doelgroepen. Dit is zeker een aanbeveling om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een doelgroep van specifieke website of webpagina bezoekers kiezen, een klantenbestand of een vergelijkbare doelgroep van een van deze doelgroepen. Wanneer je echt nieuwe potentiële klanten wilt aanspreken, is het slim om eerst een Aangepaste doelgroep aan te maken en hiervan een lookalike doelgroep te maken. Wanneer je namelijk een doelgroep hebt die erg veel lijkt qua demografische gegevens en interesses op je huidige klanten, zit je al een heel eind goed! Let op: gebruik je een vergelijkbare doelgroep hier, dan spreek je dus echt nieuwe potentiële klanten aan. Gebruik je de klantenlijst of websitebezoekers, dan benader je bestaande bezoekers of klanten opnieuw. Wanneer je in de volgende stappen interesses of leeftijdsbeperkingen toevoegt, wordt de aangepaste doelgroep als doelgroep genomen en die verkleint op basis van de verdere eisen die je aan de doelgroep stelt. Heb je bijvoorbeeld een vergelijkbare doelgroep gemaakt van je websitebezoekers en vul je straks bij locatie in dat je alleen mensen binnen een straal van 20 km om je vestiging wilt bereiken, dan bereik je uiteindelijk alleen de mensen die lijken op je websitebezoekers én die binnen een straal van 20 km om je vestiging wonen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om geen aangepaste doelgroep in te vullen en de doelgroep geheel aan te maken op basis van eigen ingevulde eisen.

2 Locatie De volgende stap is het kiezen van de locatie. Het kan erg verleidelijk zijn om altijd iedereen uit heel Nederland te bereiken, maar dat is niet altijd verstandig. Wanneer je een fysieke locatie hebt waar mensen naartoe moeten komen, dan is het verstandig om alleen mensen binnen een bepaalde straal rondom de vestiging aan te spreken. Zit je in Zuid-Limburg, dan zal de kans immers klein zijn dat mensen uit Friesland op en neer komen rijden. Om de locatie in te stellen, kun je een land, provincie, plaats, straat of postcode intypen in het daarvoor bestemde invulveld. Je kunt meerdere landen, provincies, plaatsen etc. na elkaar invullen (wanneer je bijvoorbeeld meerdere vestigingen hebt). Soms is het echter prettiger om zelf een punt op de kaart aan te kiezen. Wil je dat doen? Klik dan rechts onder in de kaart op 'Speld plaatsen' en vervolgens daar op de kaart waar je de speld hebben wilt. Het bijkomende voordeel van het plaatsen van een speld, is dat je de straal veel kleiner in kunt stellen, al vanaf 1km. Bij het invullen van een plaats kan dat vanaf 17 km. De maximale straal die je kunt kiezen is 80km. Wil je veel verschillende locaties tegelijk toevoegen? Klik dan onder de kaart op Bulklocaties toevoegen. Je kunt dan een lijst met locaties in één keer kopiëren en plakken. Wil je graag bepaalde locaties niet aanspreken? Klik dan vóór het invulveld op 'Opnemen' en vervang deze voor 'Uitsluiten'.

3 Leeftijd, taal en geslacht Hier kan ik relatief kort over zijn. Stel de leeftijd in die je potentiële klanten hebben. Heb je twee uiteenlopende leeftijdsdoelgroepen, bijvoorbeeld en 35-44? Dan kun je beter twee verschillende opgeslagen doelgroepen aanmaken en deze apart aanspreken. De taal is de taal waarin men Facebook gebruikt. Het is mogelijk om meerdere talen te kiezen, maar let erop dat zij wel je advertentie kunnen lezen en begrijpen. Het geslacht spreekt eveneens voor zich: zijn je potentiële klanten mannen of vrouwen? Of beide? Gedetailleerde doelgroepen - interesses Nu wordt het eigenlijk pas echt interessant. In dit onderdeel zitten verreweg de meeste mogelijkheden om de doelgroep te specificeren. Allereerst is het mogelijk om een scala aan interesses te kiezen. Als mensen geïnteresseerd zijn in je bedrijf, product of dienst, is het waarschijnlijker dat ze een actie uitvoeren voor je advertentie. Kies uit honderden categorieën zoals muziek, merken, films, sport, games, winkels en meer om je te helpen de juiste mensen te vinden. Ook kun je in de zoekbalk verschillende interesses typen, zoals Marketing of Koelkasten. De interesses die bij Facebook bekend zijn, komen er dan onder in een dropdown menu bij te staan en kun je aanklikken. Probeer zo veel mogelijk relevante termen te vinden. Let wel op dat bij elke term ook 'interesse' staat. Stel je typt 'Facebook' in, dan kan dit zowel een interesse zijn als een werkgever. Zorg ervoor dat je altijd de juiste kiest! Naast het kiezen van interesses, kun je ook veel verschillende demografische kenmerken kiezen via een drop-down menu bij 'Bladeren'. De hoofdopties zijn: Opleiding - kies uit opleidingsniveau, vakgebied, naar welke scholen ze zijn geweest en welke studietijd zij hebben gehad. Etnische affiniteit Generatie Startpagina Levensgebeurtenissen - is er iets speciaals gaande in het leven van de doelgroep? Zijn ze bijvoorbeeld jarig, verloofd, getrouwd, hebben ze een nieuwe baan, zijn ze verhuisd, of een van hun vrienden? Ouders - bestaat je doelgroep uit ouders? Zo ja, alle ouders of uit een specifieke leeftijdscategorie? Politiek (VS)

4 Relatie - heeft je doelgroep een relatie en zo ja, wat voor een? Werk - welke functie heeft je doelgroep? In welke branche werken ze, voor welk bedrijf? Je kunt hier dus enorm veel mee en maak hier ook zeker gebruik van! Heb je een webwinkel met speelgoedartikelen? Spreek dan de ouders aan van kinderen van een bepaalde leeftijd! Bij het kopje bladeren staat ook 'Gedrag'. Hier kun je met name reizigers aanspreken; bijvoorbeeld mensen die vaak op reis gaan, of net terugkomen. Let op: De verschillende interesses en demografische gegevens die je aanklikt, komen onder elkaar in een lijst te staan. Facebook zoekt op basis van deze lijst mensen die in één van deze interesses geïnteresseerd zijn. Het is dus óf-óf. Wil je dat de doelgroep bijvoorbeeld én marketing interessant vindt én marketing gestudeerd heeft? Kies dan onder de interesse-balk voor 'Doelgroep verkleinen'. Je kunt ook mensen uitsluiten van de doelgroep. Vul daar eigenschappen of interesses in van de doelgroep die je juist niet wilt aanspreken.

5 Connectietypes toevoegen Vrijwel helemaal onderaan staat de optie Connectietypes toevoegen. Hier heb je de mogelijkheid om mensen aan te spreken die je pagina leuk vinden. Wanneer je dit doet, wordt de doelgroep verkleint tot de huidige likers van de pagina en verder verkleint tot alle gegevens die je hierboven hebt ingevoerd. Je kunt echter ook de mensen van de eigen pagina uitsluiten. Dit is met name interessant wanneer je relatief actief bent op Facebook over bijvoorbeeld een opening en je niet wéér je eigen pagina likers hiermee wilt lastigvallen. Ook kun je hiermee heel gericht mensen aanspreken die hebben gereageerd op je evenement of vrienden van mensen die hebben gereageerd op je evenement, om ze toch over te halen om te komen. Je kunt deze mensen echter ook uitsluiten van de pagina, handig wanneer je een advertentie instelt voor kaartverkoop naar je evenement. Heb je al deze stappen doorlopen? Dan kun je de doelgroep opslaan. Tip: Maak verschillende doelgroepen aan voor de verschillende beoogde potentiële klanten die je hebt of voor verschillende producten/diensten die je aanbiedt. Heb je vragen over een aangemaakte doelgroep of wil je hier feedback op van onze Facebook experts? Deel deze dan in de Community bij Reviews en Brainstorm of Support.

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook

Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook Videotutorial van 9 minuten: https://youtu.be/s7imya1klvg In deze handleiding leer je hoe je een geschikte delgroep kunt selecteren voor je zelf

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Hoe adverteren op Facebook?

Hoe adverteren op Facebook? CAPTALOG 2 uiui Uitgegeven door Wat is? - Lanceer eenvoudig een promotie online. U krijgt advies over online adverteren, een promotie-website op maat en begeleiding bij het opzetten van een advertentiecampagne

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Stap 3: Hoe maak ik een eigen Fan-page op Facebook aan?

Stap 3: Hoe maak ik een eigen Fan-page op Facebook aan? Handleiding Uzelf profileren op Facebook (3) (Een eigen Fan-page op Facebook opzetten) In de vorige handleidingen heb ik u laten zien hoe u de juiste instellingen op uw persoonlijke Facebook-pagina kunt

Nadere informatie

Checklist: Facebookpagina

Checklist: Facebookpagina Checklist: Facebookpagina De Facebookpagina checklist Met plezier bieden we u deze Facebook Checklist aan. De Facebook Checklist geeft u inzicht in de mogelijkheden die Facebook biedt voor uw bedrijf.

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker

Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB. Voor de flexmedewerker Handleiding Elektronisch werkurenbriefje E-WUB Voor de flexmedewerker Inleiding Je bent via Start People aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

Facebook Marketing Power

Facebook Marketing Power Module 4 Berichten 4.2 Targeting In deze les gaan we iets heel belangrijks doen. We gaan de doelgroep samenstellen. Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste onderdeel van je advertentie. Wanneer je dat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

7. Het Klussen logboek

7. Het Klussen logboek 16 7. Het Klussen logboek Deze component is uitsluitend toegankelijk voor leden van het bestuur, en is dan ook te vinden in het menu bestuur op het besloten deel van de website. De component is bedoeld

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Inhoudsopgave Stap 1: Ga naar de website: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl...3 Stap 2: Klik op Ik ben een vrijwilligersorganisatie...3 Stap 3: Klik

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina Inhoud 1.Handleiding aanmaken Facebookpagina...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Kies een categorie...2 Stap 3: Pagina instellen...3 Stap 4: Een korte rondleiding...6 Stap 5: Instellingen aanpassen...7

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

Overzicht: Maak een aangepaste doelgroep van website.

Overzicht: Maak een aangepaste doelgroep van website. Facebook Retargeting in 4 korte stappen Facebook kan je sinds kort gebruiken om personen die je website al hebben bezocht, opnieuw te bereiken of opnieuw met een andere product te interesseren. Klik hier

Nadere informatie

Portfolio Handleiding / faq

Portfolio Handleiding / faq Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items?

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Aanmaken Website in Word2002

Aanmaken Website in Word2002 Aanmaken Website in Word2002 Als we Word geopend hebben gaan we naar Bestand, Nieuw en krijgen we rechts de kolom zoals hier getoond. Daar selecteren we Lege Webpagina Zie volgende bladzijde voor verder

Nadere informatie

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Ads te optimaliseren Heb je Facebook Ads al geprobeerd? Krijg je nog onvoldoende resultaat uit je advertenties? Het belangrijkste

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

WeHelpen handleiding 1. Inleiding

WeHelpen handleiding 1. Inleiding WeHelpen handleiding 1. Inleiding Op www.wehelpen.nl kun je om hulp vragen of je hulp aanbieden. Zowel aan vrienden, familie en kennissen als aan mensen die jenog niet kent. Ook kun je wehelpen.nl gebruiken

Nadere informatie

Kennissessie Online Marketing

Kennissessie Online Marketing Kennissessie Online Marketing Opstarten Facebook- en Google campagne Kennissessie Online Marketing 08-05-2019 door Kes van Ommen In samenwerking met ZZP Krimpenerwaard Cultuurhuis Krimpen aan de Lek Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek

Nadere informatie

Trek het juiste talent aan met uw vacatures

Trek het juiste talent aan met uw vacatures Trek het juiste talent aan met uw vacatures Op LinkedIn zien leden uw vacatures via persoonlijke aanbevelingen in de lijst Vacatures die u misschien interesseren. Als u een vacature op LinkedIn plaatst,

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

STAPPENPLAN. Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP

STAPPENPLAN. Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP STAPPENPLAN Evenementen aanmaken VOOR DE NATIONALE SPORTWEEK OP WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Tijdens de Nationale Sportweek promoten we samen de sport. We laten Nederland zien hoe gaaf sporten is

Nadere informatie

HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018

HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018 1 HANDLEIDING LEERLINGEN YOUCA Action Day 2018 Inhoudsopgave 1. REGISTREREN EN AANMELDEN...2 2. OVERZICHT ACCOUNT...4 3. ZOEK EEN JOB...5 Een zelf gevonden job toevoegen met de jobflyer...5 Solliciteren

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Zo maak je een Facebook pagina in 15 stappen

Zo maak je een Facebook pagina in 15 stappen Zo maak je een Facebook pagina in 15 stappen Maureen Mulder Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Stap Onderwerp Pagina 1. Tik in je browser: www.facebook.com/pages/create 3 2. Klik op de knop 3 3. Kies de optie

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0 Snelstartgids Mijndomein webwinkel versie 1.0 Inleiding Wat leuk dat je gekozen hebt voor het Mijndomein Webwinkel pakket! In deze snelstartgids leer je omgaan met de het product en kan je straks eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP

STAPPENPLAN. Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP STAPPENPLAN Sportactiviteiten aanmaken VOOR DE AH SPORTACTIE OP WWW.CLUBPROFIEL.NL Hoi sportclub, Tijdens de AH Sportactie willen we Nederland de sport laten ontdekken die bij hem/haar past. Een sportieve

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD INHOUD AANBIEDER 1 GAIA account aanmaken en autorisatie aanvragen (eenmalig)... 2 AANBIEDER 2 Korte instructie accreditatie aanvragen... 3 AANBIEDER 3 - instructie facturering binnen GAIA... 4 AANBIEDER

Nadere informatie

Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken

Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken Zoeken op Twitter - Hoe zoeken, zoekopdracht opslaan & geavanceerd zoeken Op de startpagina zie je in het linkermenu Trends staan (zie afbeelding 1). Trends worden uit tweets samengesteld van de onderwerpen

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen.

Postcode van de bibliotheekvestiging. Vragenlijst 2. U heeft geoefend met internet. De bibliotheek heeft u daar graag bij geholpen. Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. De basis en/of Het internet op Vragenlijst 2 Beste deelnemer, U heeft geoefend met internet. De bibliotheek

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Januari 7 2014 Opgesteld door: Jan-Willem 1//2014 Handleiding voor het maken van een

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

Aanmaken CLIEOP bestand:

Aanmaken CLIEOP bestand: Aanmaken CLIEOP bestand: Open KING Selecteer Crediteuren -> Betalingsopdrachten -> Aanmaken/wijzingen/inzien betalingsvoorstellen Klik op toevoegen Selecteer de vinkjes zoals in de afbeelding hierboven.

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas

Trainingsoverzicht. Marketing en Social Media Trainingen. Eindelijk Eigen Baas Trainingsoverzicht Marketing en Social Media Trainingen Eindelijk Eigen Baas Inhoud Inleiding/Leeswijzer... 3 Links in het overzicht... 3 Wil je een marketing training volgen?... 3 Voorwaarden voor het

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Delfshaven Wijkprogrammering. Helpdesk niveau 3 - Medewerkers

Delfshaven Wijkprogrammering. Helpdesk niveau 3 - Medewerkers Delfshaven Wijkprogrammering Helpdesk niveau 3 - Medewerkers Inloggen in www.delfshaven.wijkprogrammering.nl Dit is het inlogscherm van de wijkprogrammering. Als eerste valt op dat de tekst niveau 3 en

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords

Courbois Software WebDesignEditor. Google AdWords Courbois Software WebDesignEditor Google AdWords Adverteren op Google De interface van Google 2006-2011 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Handleiding HRM. Benoemen medewerkers

Handleiding HRM. Benoemen medewerkers Handleiding HRM Benoemen medewerkers Inleiding Dit document beschrijft hoe je in Scouts Online (SOL) nieuwe medewerkers moet inschrijven voor de speleenheden die binnen je HIT plaats zijn aangemaakt. De

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Handleiding Dienstverleners Vivium Services

Handleiding Dienstverleners Vivium Services Handleiding Dienstverleners Vivium Services Versie 0.5 12-6-2019 Inhoud Dienstverlener worden... 2 Wie kan dienstverlener worden?... 2 Wat is een dienst?... 2 In drie stappen online... 2 De promotie pakketten....

Nadere informatie

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING

Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werken met MOODLE 1 Inlogprocedure Surf naar janitor.be en kies bovenaan voor LEEROMGEVING Werkwijze om je de eerste keer aan te melden: De procedure staat rechts op het inlogscherm uitgelegd. Maak zelf

Nadere informatie

Handleiding facebook

Handleiding facebook Handleiding facebook Starten met facebook in 7 stappen...2 Stap 1 registeren...2 Stap 2 bevestigen registratie...3 Stap 3 account gegevens aanvullen...3 Stap 4 profielfoto toevoegen...4 Stap 5 Privacy

Nadere informatie