Hoe adverteren op Facebook?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe adverteren op Facebook?"

Transcriptie

1 CAPTALOG

2 2 uiui Uitgegeven door Wat is? - Lanceer eenvoudig een promotie online. U krijgt advies over online adverteren, een promotie-website op maat en begeleiding bij het opzetten van een advertentiecampagne op Facebook. Contact Florian Brondel florian.brondel@captalog.be

3 3 Inhoud 1. Inleiding Advertentie types... 5 Betrokkenheid bij paginabericht... 5 Pagina-vind-ik-leuks... 6 Klilkken-naar-website... 8 Websiteconversies... 9 App-installaties en Betrokkenheid met app... 9 Reacties op evenementen Geclaimde aanbiedingen Videoweergaven Een doelgroep selecteren Locatie Leeftijd, geslacht en taal Meer demografische gegevens Interesses Gedrag Connecties Budget bepalen Campagne en advertentie Bieden en prijzen Tips en advies Doelgroep Resultaat Actie... 17

4 1. Inleiding Adverteren op Facebook is zeer eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is een bedrijfspagina op Facebook en een kredietkaart of PayPal-account. Vanop je bedrijfspagina kun je doorklikken naar advertentiebeheer om je pagina, website, evenement of bericht te promoten. In 5min ben je klaar en heb je jouw advertentie gelanceerd. Maar waarom zou je naast je huidige kanalen Facebook gaan benutten voor betaalde advertenties? 4 Ten eerste heeft Facebook de mogelijkheid om heel precies een bepaalde doelgroep te selecteren. Bovendien werkt het advertentiesysteem zeer dynamisch waardoor je uitgebreid kunt testen. Verder nodigt Facebook meer dan andere kanalen uit tot actie, mensen krijgen je advertentie niet enkel te zien maar kunnen ze delen, liken, doorklikken. Zo is er meer interactie rond je advertentie, wat een blijvende indruk geeft. Tot slot heb je uitgebreide mogelijkheden om je resultaten te analyseren en bij te leren. Zo zie je perfect wat de return is op je investering. Dus hoe ga je dan te werk? Deze gids overloopt zeer praktisch de verschillende stappen om je advertentie aan te maken. Eigenlijk is dit niet zo moeilijk, maar als je op voorhand weet welke mogelijkheden er zijn, kun je je advertentiestrategie beter vastleggen en met kennis van zaken te werk gaan. Als er één gouden stappenplan is voor adverteren op Facebook dan is het dit: 1. Bepaal het doel van je advertentie 2. Leg je doelgroep(en) zo precies mogelijk vast 3. Maak een advertentie(s) op maat van je doelgroep(en) 4. Varieer en test wat werkt Veel succes! Florian Brondel

5 1. Advertentie types Adverteren op Facebook is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is je eigen Facebook pagina. Dit is niet hetzelfde als een persoonlijk profiel. Een Facebook pagina is als het ware je visitekaartje op Facebook. Je kunt adresgegevens, sector, website opgeven op maat van je zaak of organisatie. Geïnteresseerden kunnen je pagina leuk vinden (in tegenstelling tot vrienden worden via een gewone pagina) en ontvangen zo updates van je tijdlijn. Verder heb je ook mogelijkheden om recensies te krijgen, mensen kunnen aangeven dat ze in je zaak zijn geweest en je kunt advertenties plaatsen. Adverteren op facebook kan op verschillende manieren. Afhankelijk van het doel van je advertentie heb je de keuze uit 9 opties. 5 Bij elk type advertentie kun je kiezen om deze te tonen in de tijdlijn aan desktop gebruikers en/of mobiele gebruikers. Verder kan je ook kiezen om de advertentie te plaatsen in de rechter kolom. Betrokkenheid bij paginabericht Dit type advertentie dient om de betrokkenheid (likes, shares, comments) voor een bepaald bericht dat je op je Facebook pagina gepost hebt te verhogen.

6 6 Het bericht wordt getoond op de tijdlijn van je geselecteerde doelgroep. Onderaan het bericht zijn knoppen voorzien om een actie op het bericht te bevorderen. Pagina-vind-ik-leuks Dit type advertentie dient om het aantal vind-ik-leuks van je pagina te vergrootten. Op deze manier kun je je eigen publiek uitbreiden en hebben je berichten op Facebook in de toekomst meer impact zonder dat je daarvoor moet betalen. Je kunt dit type advertentie configureren door foto s toe te voegen. Het is beter om te kiezen voor gepersonaliseerde foto s die aanspreken. Standaard foto s, die je hebt aangekocht of ergens gratis hebt gedownload, hebben meestal niet zo n succes.

7 7 Verder kun je de tekst en kop van je advertentie aanpassen. Tot slot kiest je waar bezoekers terechtkomen als ze effectief op je advertentie klikken (Landingsweergave).

8 8 Klilkken-naar-website Wil je bezoekers naar je website lokken, dan gebruik je dit type advertentie. Hier kun je ook foto s, een beschrijving en een titel aan de advertentie toevoegen. Bovendien kun je extra aansporen om op de advertentie te klikken door een knop toe te voegen naar keuze. Naast de klassieke advertentielocaties (tijdlijn mobiel en desktop en rechter kolom) kan bij dit advertentietype ook gekozen worden om de advertentie weer te geven in Facebook apps (spelletjes en andere applicaties uitgegeven via Facebook).

9 9 Websiteconversies Zoals bij het advertentietype klikken-naar-website is het bij dit advertentietype ook de bedoeling om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te leiden. Maar bijkomend probeer je hier een bepaalde actie op die website te promoten. Bv.: een brochure downloaden, intekenen op een evenement, een product bestellen... Door op je website een stukje code toe te voegen kun je ook effectief via Facebook het volledige resultaat van je advertentie meten. De configuratie van de advertentie is volledig hetzelfde als bij het type klikken-naar-website. Eenmaal je de opgegeven code hebt toegevoegd aan je website kan Facebook meten wat het resultaat is van je advertentie. App-installaties en Betrokkenheid met app Dit type advertentie is bedoeld om je Facebook app te promoten. Hiervoor moet je eerst een Facebook applicatie hebben gemaakt waarvoor je promotie kunt maken.

10 10 Reacties op evenementen Als je een evenement hebt aangemaakt op je pagina kun je dit via dit advertentietype promoten. Geïnteresseerden kunnen reageren op een evenement zoals op andere bereichten (like, share, comment) maar ze kunnen ook aangeven of ze al dan niet op het evenement aanwezig zullen zijn. Een evenement heeft een datum en tijdstip als ook een plaats en een titel. Eventueel kun je aan je advertentie ook een beschrijving toevoegen. Geclaimde aanbiedingen Een aanbieding is net zoals een evenement een specifiek facebookbericht dat je kunt plaatsen. Hiervoor moet je een Facebook-winkel hebben. Dit is een webshop binnen Facebook. Videoweergaven Je kunt ook een video opladen op je pagina. Deze video kunt je dan promoten via dit type advertentie.

11 2. Een doelgroep selecteren Eén van de grote voordelen van adverteren op Facebook is de uitgebreide mogelijkheid om je doelgroep te selecteren. Dit maakt dat je zeer gepersonaliseerde advertenties kunt maken. Dit wil zeggen dat je je kunt richten tot een selecte doelgroep en dat je je budget efficiënt kunt besteden. 11 Je doelgroep kies je aan de hand van volgende criteria: locatie, leeftijd, geslacht, taal, interesses, gedrag en categoriën. Je hebt er alle belang bij om je doelgroep zo specifiek mogelijk te bepalen. Zo heeft je advertentie het meeste succes. Het is altijd beter om een zeer selectieve doelgroep op te stellen. Twijfel je over bepaalde selectiecriteria dan is het aan te raden meerdere advertenties te lanceren voor verschillende specifieke doelgroepen. Zo kun je opvolgen welke advertentie het meest succes heeft en bijsturen waar nodig. Ook dit is een groot voordeel van adverteren via Facebook, je krijgt direct feedback waardoor je op tijd kunt bijsturen en geen budget verliest. Locatie Je kunt meerdere locaties selecteren. Zo kun je kiezen om een aantal gemeenten toe te voegen als ook een bepaalde straal rond die gemeente. Gezien we hier een dichtbevolkte regio hebben kan het aan te raden zijn om te kiezen meerdere gemeentes in plaats van een gemeente en een straal.

12 12 Leeftijd, geslacht en taal Via deze velden richt je je specifiek tot een bepaalde bevolkingsgroep. Hierbij is het belangrijk om goed na te denken over wie je wenst te bereiken. Het kan verleidelijk zijn om dit zeer breed te selecteren, echter een gerichte advertentie heeft meer effect. Meer demografische gegevens Hier kun je nog specifieker een selectie maken voor je doelgroep. Deze criteria kunnen heel interessant zijn, zo kun je je bijvoorbeeld specifiek richten tot moeders of huiseigenaars. Echter, hou er rekening mee dat Facebook niet altijd alles weet. Zo is het bij ons niet de gewoonte om ons inkomen te delen op Facebook en heeft het dus ook geen effect hier je doelgroep op te selecteren. Interesses Je doelgroep filteren op interesses maakt Facebook echt interessant. Dankzij het concept van Facebook kun je heel gedetailleerd kiezen wat de interesses van je doelgroep zijn. Zo bereik je precies die mensen die interesse kunnen hebben in jouw aanbod.

13 13 Denk hierbij verder dan de zaken die voordehandliggend zijn. Verhuur je auto s dan kies je natuurlijk voor een doelgroep die interesse heeft in autoverhuur. Maar denk bijvoorbeeld ook aan mensen aan met interesse in een bruiloft. Vaak zijn deze secundaire interesses veel belangrijker om je doelgroep te selecteren. Vragen als waarom en wanneer kunnen hier een grote hulp zijn. Gedrag Verder kun je ook selecties maken op basis van het gedrag. Deze optie bevat een aantal items die interessant lijken zoals: mensen die online aankopen doen. Hou hierbij echter rekening dat dit enkel aankopen via Facebook betreft en niet algemeen op webshops online. Verder zijn hier ook mogelijkheden om te selecteren op het gebruik van browser of mobiele apparaten. Connecties Deze optie laat toe speciefie mensen op te nemen of uit te sluiten die connectie hebben met een bepaalde Facebook pagina of evenement. Zo kun je je specifiek richten tot fans van je eigen (of een andere pagina) of deze net uitsluiten.

14 14 Naast een directe connectie kun je ook kiezen om iets breder te selecteren op vrienden van. Zo bereik je bijvoorbeerl mensen uit de directe omgeving van je fans.

15 3. Budget bepalen Tot slot kies je welk budget je aan je advertentie wenst te besteden, wanneer je advertentie zal getoond worden en hoe Facebook je budget moet gebruiken. 15 Campagne en advertentie Advertenties op Facebook worden gegroepeerd in campagnes. Het budget van een advertentie wordt vastgelegd op het niveau van een campagne. Bij het aanmaken van een nieuwe advertentie maakt Facebook automatisch een nieuwe campagne aan. Wens je de naam van deze campagne te wijzigen of de advertentie toe te wijzen aan een bestaande campagne dan doe je dit via Campagne wijzigen. Vervolgens kies je de naam van de advertentieset. Eén advertentie wordt op Facebook benoemd als advertentieset, dit kan soms verwarrend zijn. Als je je advertentie hebt aangemaakt zal Facebook de advertentieset opsplitsen in advertenties voor je geselecteerd doelpubliek. Zo kun je ook goed opvolgen welk deel van je doelpubliek het meest resultaten geeft. Kies voor de advertentieset best een beschrijvende naam zodat je later in het overzicht duidelijk je verschillende advertenties kunt onderscheiden. Per campagne moet je een budget vastleggen. Je heb de keuze tussen een vast bedrag per dag of een bedrag over de hele looptijd van de campagne. Je zult nooit meer betalen dan het bedrag dat je hier opgeeft. Let wel op als je kiest voor een vast bedrag per dag bij een campagne van onbepaalde duur dat je je budget in de gaten houdt. Facebook zal je advertentie zo tonen dat je budget gelijkmatig wordt opgebruikt over de looptijd van je campagne.

16 16 Tot slot kies je de looptijd van je campagne. Hou rekening met dat de opgegeven tijdstippen niet per definitie volgens je tijdzone zijn weergegeven. Dit hangt af van je browserinstellingen. In bovenstaand voorbeeld wordt de tijd weergegeven volgens de tijdzone van LA in de Verenigde Staten. Bieden en prijzen Je kunt kiezen hoe je je budget wilt optimaliseren. Wil je dat zo veel mogelijk mensen je advertentie zien? Of is het de bedoeling dat er zo veel mogelijk op je advertentie wordt doorgeklikt? Afhankelijk van je advertentietype kun je ook kiezen om te optimaliseren voor pagina-vind-ik-leuks of optimaliseren voor conversies en dergelijke. Op basis van de algoritmes van Facebook wordt je budget gespendeerd aan mensen uit je doelgroep die waarschijnlijk zullen doorklikken of je pagina zullen leuk vinden... Afhankelijk van je optimalisatiekeuze kun je je maximale biedprijs vastleggen. Eenmaal je advertentie gelanceerd, zal deze prijs gebruikt worden om je advertentie al dan niet te tonen. Je concurreert zo tegen andere adverteerders met dezelfde doelgroep. Dit bieden is een automatisch proces dat je hier instelt. Onderaan zie je ook steeds een voorstel van Facebook om je biedprijs vast te leggen. Dit voorstel is gebaseerd op je doelgroep en het aantal concurrerende adverteerders. Lopende advertenties kun je steeds bewerken. Zo kun je je budget en biedprijzen bijsturen volgens de resultaten die je boekt.

17 4. Tips en advies Voor je je advertentie aanmaakt op Facebook moet je eerst bepalen wie je wilt bereiken en wat het doel is dat je wenst te bereiken. Doelgroep Om te bepalen wie je wilt bereiken maak je best een uitgebreid profiel op van je doelgroep. Stel daarbij de vraag wie je wilt bereiken, wat ze doen, wat hen interesseert. Hoe specifieker je dit kunt vastleggen hoe succesvoller je je advertentie kunt opmaken. Dit profiel gaat heel ver, het betreft niet enkel de leeftijd of de woonplaats, maar zeker ook wat de hobby s zijn, wat is de gezinssituatie, welke levensgebeurtenissen... Probeer op basis van een bestaande persoon of groep personen zo gedetailleerd mogelijk te bepalen wat je doelgroep zal zijn en welke kenmerken ze heeft. Resultaat Uiteindelijk maak je een advertentie om een bepaald resultaat te behalen. Wil je je naamsbekendheid verhogen, meer bezoekers voor een evenement vinden, nieuwe klanten in je zaak ontvangen... Eenmaal je dit hebt bepaald kun je vastleggen hoe je dit kunt bereiken. Werk hiervoor verschillende strategiën uit. Een kortingsbon, een actie, een affichecampagne, een promotievideo... Het voordeel van Facebook is dat je heel veel kunt uitproberen zonder dat je er veel geld mee verliest. Als blijkt dat een bepaalde campagne ondermaats presteert, kun je deze stoppen. Of als een campagne veel success heeft kun je hier meer budget aan toewijzen. Voor éénzelfde strategie kun je ook verschillende advertenties ontwerpen met een specifieke doelgroep. De boodschap is hier steeds testen. Er bestaan geen gouden regels die succes garanderen, je moet het uitproberen. Behoud hier steeds het overzicht. Kies een select aantal variaties (2-3) die je naast elkaar uitprobeert. Enkel zo kun je het resultaat beoordelen en met kennis van zaken je advertenties verbeteren. Leg op voorhand vast wat belangrijke meetbare parameters zijn (aantal vind-ik-leuks, aantal bezoeken aan website, aantal klanten in de winkel met kortingsbon...). Op basis van die parameters kun je dan verder optimaliseren. Actie Nodig uit tot actie van geïnteresseerden. Facebook is niet het advertentiekanaal om een statische reclameboodschap te tonen. Bezoekers krijgen zeer veel informatie voorgeschoteld en je advertentie bevindt zich tussen een berg andere nieuwsberichten van kennissen en vrienden. De kans dat men je advertentie ziet en deze achteraf nog herinnert is dus heel klein. Het doel moet zijn om door te klikken op je advertentie, om je pagina leuk te vinden, een bon te downloaden, een bezoek aan je website te brengen (om iets te doen)... Zo blijft je advertentie bij of tekent de bezoeker zich in om in de toekomst meer van je berichten te ontvangen. 17

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook

Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook Handleiding: Doelgroep selecteren en adverteren op Facebook Videotutorial van 9 minuten: https://youtu.be/s7imya1klvg In deze handleiding leer je hoe je een geschikte delgroep kunt selecteren voor je zelf

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Facebook Campaigns Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Wist je dat 5,5 20 % miljoen Belgen gebruiken Facebook van al onze tijd online wordt op Facebook gespendeerd 78 % 75 % van de Facebook-gebruikers

Nadere informatie

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren

15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Advertenties te Optimaliseren 15 Manieren om Facebook Ads te optimaliseren Heb je Facebook Ads al geprobeerd? Krijg je nog onvoldoende resultaat uit je advertenties? Het belangrijkste

Nadere informatie

Facebook webshop. Copyright Starteenwinkel.nl

Facebook webshop. Copyright Starteenwinkel.nl Facebook webshop Copyright Starteenwinkel.nl Het aanmaken van een facebook webshop Starteenwinkel.nl biedt je de mogelijkheid om je webwinkel te koppelen aan jouw Facebook pagina. Door deze extra functie

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL BEREIK JE ZAKELIJKE DOELSTELLINGEN MET FACEBOOK 9,6 MILJOEN NEDERLANDERS MAKEN GEBRUIK VAN FACEBOOK, WAARVAN 6,8 MILJOEN DAGELIJKS. Meer fans, meer interactie en grotere

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

L E S 5 G A M E P L A N

L E S 5 G A M E P L A N 05 L E S 5 G A M E P L A N IDEALE KLANT L E S 5 60 G A M E P L A N Door vooraf na te denken over wat je precies wilt bereiken en op welke manier je dat gaat doen vergroot je de kans op het bereiken van

Nadere informatie

FACEBOOK GIDS VOOR GEVORDERDEN

FACEBOOK GIDS VOOR GEVORDERDEN FACEBOOK GIDS VOOR GEVORDERDEN BOOST UW PUBLICATIES In deze gids ontdekt u zowel hoe u uw publicaties op Facebook kunt boosten als hoe u de promotietool moet gebruiken. Deze twee betalende functionaliteiten

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

Overzicht: Maak een aangepaste doelgroep van website.

Overzicht: Maak een aangepaste doelgroep van website. Facebook Retargeting in 4 korte stappen Facebook kan je sinds kort gebruiken om personen die je website al hebben bezocht, opnieuw te bereiken of opnieuw met een andere product te interesseren. Klik hier

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

10 In stappen een winstgevende advertentie maken. Anne. Raaymakers

10 In stappen een winstgevende advertentie maken. Anne. Raaymakers 10 In stappen een winstgevende advertentie maken Anne Raaymakers Index e-book Stap 1 Maak een pagina Pagina 5 Stap 2 Zorg dat je de onderdelen van een advertentie Pagina 6 klaar hebt: tekst en afbeelding(en)

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Facebook als Commercieel instrument

Facebook als Commercieel instrument Hoofdstuk 3: Facebook als Commercieel instrument 3.1 Inleiding In dit hoofdstuk leer en ervaar je hoe je gebruik kunt maken van Facebook als reclame- en promotiemiddel. Bovendien ga je aan de slag met

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Wie ben ik? Niels Tel (29) Eigenaar

Wie ben ik? Niels Tel (29) Eigenaar Wie ben ik? Niels Tel (29) Eigenaar www.facebookmasterclass.nl Bereik de wereld! Adverteren op Facebook: Waarom? Welke vormen zijn er? Voorbeelden! Programma Hoe ziet een goede adverten5e eruit? Stap

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Checklist: Facebookpagina

Checklist: Facebookpagina Checklist: Facebookpagina De Facebookpagina checklist Met plezier bieden we u deze Facebook Checklist aan. De Facebook Checklist geeft u inzicht in de mogelijkheden die Facebook biedt voor uw bedrijf.

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN STARTERSGIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om op te richten 3/5 Het is redelijk eenvoudig om een pagina aan te maken, maar vlieg niet door de verschillende stappen. Neem voldoende

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten.

Op http://www.hyves.nl/hyvesense/ kun je lezen welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier kiezen tussen Promoot binnen Hyves en Je website promoten. Banners op Hyves Op Hyves kun je adverteren vanuit je eigen, persoonlijke profiel óf vanuit een zogenaamd corporate account. Hoe dit in zijn werk gaat wordt hieronder uitgelegd. Hyvesense Op http://www.hyves.nl/hyvesense/

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips!

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! 1. Communiceer slim² x slimmer² x slimst² S.M.A.R.T. betekent communiceren met een duidelijk doel. Door elke communicatievorm van jouw bedrijf te linken

Nadere informatie

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing Bijeenkomst RugZorgKliniek Wie ben ik en wat doe ik hier? Waarom zijn jullie hier? Welke pagina s heeft RugZorgKliniek? - RugZorgKliniek (1234) - RugZorgKliniek Heerenveen (31) - RugZorgKliniek Leeuwarden

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE JUVA WEBDESIGN B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke 0495 51 16 13 info@juvawebdesign.be BE 0635.642.087 1 INHOUDSOPGAVE 1.Voorstelling... 3 2.Facebook... 4 2.1 : Wat is het verschil

Nadere informatie

10 geboden voor je facebookpagina

10 geboden voor je facebookpagina 10 geboden voor je facebookpagina 1. Gebruik een pagina in plaats van een profieltje Veel scholen maken een facebookprofieltje aan van het type Onze Live Vrouw (=voornaam) en 'Instituut' (=familienaam).

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

FACEBOOK ADVERTISING E-book

FACEBOOK ADVERTISING E-book FACEBOOK ADVERTISING E-book www.baasenbaas.nl INHOUDS- OPGAVE Inleiding Feitjes Advertenties maken Doelgroep instellen Biedoptie bepalen Advertenties maken Verschillende planningen Tips & tricks Veelgestelde

Nadere informatie

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS

VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS VERHOOG UW ONLINE VINDBAARHEID MET GOOGLE ADWORDS Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Verhoog uw online vindbaarheid met Google AdWords 3 Google AdWords pakketten 4 Uitleg Google AdWords 5 De kleine

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Google AdWords Academy. Deel II Groep I

Google AdWords Academy. Deel II Groep I Google AdWords Academy Deel II Groep I Agenda Opzetten Search Campagne Google Tools Advertentie Extensies Opzetten Display Campagne MCC Aanmaken Google AdWords Academy Het opzetten van een Search campagne

Nadere informatie

Facebook. Handleiding Versie 1.2. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Facebook. Handleiding Versie 1.2. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Facebook Handleiding Versie 1.2 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellingen 5 2.1 Een facebook pagina aanmaken 5 2.2 CCV SHOP

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Handleiding OJOO. Maak een account aan. Stappen Omschrijving Screenshot. Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. stap 2. Kies voor Registeren.

Handleiding OJOO. Maak een account aan. Stappen Omschrijving Screenshot. Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. stap 2. Kies voor Registeren. Handleiding OJOO Maak een account aan Ga naar OJOO.com. Kies voor Open the studio. Kies voor Registeren. stap 3 Vul al je gegevens in. Klik op registreren. Je wordt nu vanzelf aangemeld. Verwijder het

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

- Info per dag van de week - Info per specifieke dag - Info per week

- Info per dag van de week - Info per specifieke dag - Info per week Of je nu een kleine KMO bent die gebruik maakt van AdWords of een multinational, één ding is zeker, het verkrijgen van marketing budgetten is niet eenvoudig. Je kan je verkregen budget dus maar beter maximaal

Nadere informatie

Wat is remarketing voor search?

Wat is remarketing voor search? In navolging van het artikel op de evolutie in remarketing vinden we dat remarketing voor search ads (RLSA) extra aandacht verdiend. In deze post willen we verder ingaan op de werking, de implementatie

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan?

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? WIZZTIP LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? Wegwijzer Stap 1: LinkedIn-account aanmaken Een Stap afbeelding 2: Het e-mailadres is zoveel van meer je werkplaats waard toevoegen aan je persoonlijk

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing Friese Poort Skelterrace Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken Geen

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

31 Facebook Marketing Tips

31 Facebook Marketing Tips ova.nl 31 Facebook Marketing Tips Meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten 31 Facebook Marketing Tips voor meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten Vraag

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

Hand-outs. Meten is weten! De basis

Hand-outs. Meten is weten! De basis Hand-outs Meten is weten! De basis Meten = weten? 10.000 6.5 kg 6 stuks 20 cm 120 m3 Proprietary + Confidential Er zijn heel veel potentiële klanten online... Proprietary + Confidential Wat is webanalyse?

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

SwingOffice in een notendop

SwingOffice in een notendop SwingOffice in een notendop doelstelling: opvolging en bijsturing van berichten (per e-mail). 1. Inloggen in de Swing-omgeving Surf (gebruik Microsoft Internet Explorer) naar : http://swinglinecomputer/servico/default.aspx

Nadere informatie

Advertisingplan t SPEELTUYGH

Advertisingplan t SPEELTUYGH Advertisingplan t SPEELTUYGH Introductie Voor t SPEELTUYGH maakt team Level Up een advertisingplan. In dit plan wordt de huidige situatie geschetst van de kanalen en advertenties die door t SPEELTUYGH

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie