Delfshaven Wijkprogrammering. Helpdesk niveau 3 - Medewerkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Delfshaven Wijkprogrammering. Helpdesk niveau 3 - Medewerkers"

Transcriptie

1 Delfshaven Wijkprogrammering Helpdesk niveau 3 - Medewerkers

2 Inloggen in Dit is het inlogscherm van de wijkprogrammering. Als eerste valt op dat de tekst niveau 3 en medewerker groot in beeld staat. Dit betekent dat u gaat inloggen op niveau 3. Op niveau 1 en niveau 2 gaat u niet werken, dus we behandelen nu alleen niveau 3, die van de medewerker. We hebben het systeem eenvoudig gemaakt, veel computer-ervaring heeft u hierbij niet nodig. Op niveau 2 is voor u een inlogcode aangemaakt waarmee u straks het systeem binnen kunt. Van uw organisatie heeft u het internetadres en de inlogcode gekregen. Die gaan we nu invoeren en we klikken op de knop versturen. Werkblad Vervolgens komen we op het werkblad uit. Hierop zijn alle opties van handelingen, die voor u op niveau 3 mogelijk zijn, terug te vinden. De werkwijze is eenvoudig. Zodra er op een optie wordt geklikt, opent er een vervolgpagina. Vul daarop de gegevens in en sla de webpagina op. Na elke handeling komt u altijd terug op dit werkblad. Zo kunt u binnen enkele minuten een aantal wijzigingen uitvoeren. U ziet hier de onderdelen activiteiten en locaties staan. Deze ziet u alleen als uw organisatie die twee taken aan u heeft gegeven. Organiseert u alleen activiteiten, dan ziet u de optie locaties niet op uw werkblad staan. Bent u alleen beheerder van een accommodatie, dan ziet u juist de optie activiteiten niet op uw werkblad staan. We gaan nu stap voor stap alle onderdelen uitleggen.

3 Activiteit aanmaken We gaan nu een activiteit aanmaken. Op het werkblad ziet u onder het kopje activiteiten twee tekstlinkjes staan. De eerste is om een nieuwe activiteit aan te maken en de tweede is om een activiteit te bewerken. Als u een activiteit heeft aangemaakt en per ongeluk een tekstfoutje of toch een andere foto erbij geplaatst moet worden, dan kan dat altijd via de tekstlink een activiteit bewerken hersteld worden. We klikken nu op de tekstlink activiteit aanmaken (Ga naar de volgende pagina)

4 Bovenaan de pagina ziet u altijd een icoon staan met de letter i. Dit is de korte uitleg wat u op die pagina kunt doen. We klikken het uitklapmenu kies een locatie open. We zien een rij van locaties waar u een activiteit kunt gaan organiseren en we kiezen nu de locatie uit. Er verschijnt er een kalender op de pagina. Het is de bedoeling dat u nu de datum gaat aanklikken wanneer uw activiteit gaat plaatsvinden. Zodra u een datum heeft gekozen ziet u de datum rechts van de kalender verschijnen. Als de activiteit ook nog op een andere dag plaatsvindt, kunt u nog een datum aanklikken. Zo kunt u per maand, in 1x een aantal de zelfde activiteiten invoeren. Als u per ongeluk een verkeerde datum heeft gekozen kunt u die weghalen door op de optie verwijderen te klikken. Wacht even tot de datum is verdwenen voordat u verder gaat. We klikken op de tekstlink Volgende stap: gegevens activiteit invoeren. Dit is de pagina waar de gegevens van de activiteit ingevoerd moeten gaan worden. Voordat we beginnen, kijken we eerst aan de rechterkant in het grijze vak of er op die dag al activiteit binnen deze accommodatie is ingevoerd. Met deze informatie kunt u zelf bepalen of uw activiteit naast een andere activiteit past. Zo kan bijvoorbeeld een streetdance-cursus met harde muziek niet zomaar op het zelfde moment naast een stille yogales worden gehouden. Maar als u zeker weet dat ze geen last van elkaar zullen hebben, kunt u wel de activiteit invoeren. De informatie in het grijze vlak is bedoeld zodat u erover na kunt denken en zelf kunt bepalen wat verstandig is. Het systeem wijkprogrammering is ontwikkeld om u te helpen bij het publiceren van activiteiten en zal nooit iets voor u controleren of bepalen. Het blijft mensenwerk! We gaan nu stap voor stap de invulvelden behandelen.

5 Als eerst zien we het invulveld met de tekst kopieer activiteit van. Dit is handig als u al eerder een activiteit heeft aangemaakt die u weer wilt herhalen. Het voordeel daarvan is dat u niet alles opnieuw hoeft in te typen. Zodra u een oude activiteit kiest worden de tekstvelden gevuld met teksten. Eventueel kunt u hier extra informatie of wijzigingen in aanbrengen. Let op: Bij deze kopieerfunctie wordt niet de foto van de vorige keer meegenomen, die moet u wel opnieuw plaatsen. Hoe dat gaat leggen we straks uit. Sommige invulvelden hebben een sterretje, dit zijn verplichte invulvelden. Als een invulveld wordt vergeten, dan kunt u de gegevens van dit formulier niet publiceren en wordt de activiteit niet zichtbaar binnen website van de wijkprogrammering. Bij kies thema kunt u kiezen welk thema het best bij uw activiteit past. Bezoekers van de website kunnen ook zoeken op thema s en het is dus belangrijke informatie om uw activiteit te kunnen vinden. Bij aanvang en einde moet u de uren en minuten invullen. Bijvoorbeeld t/m uur. De eindtijd is ook belangrijk als informatie. Zo kunnen de bezoekers van de website zien hoe laat de kinderen opgehaald moeten worden of hoe laat het vervoer op maat voor de deur moet staan. Bij doelgroep kunt u aanklikken voor wie de activiteit bedoeld is. Als het voor iedereen geschikt is kiest u voor de optie mannen en vrouwen en daarna voor alle leeftijden. Bij leeftijden kunt u ook meerdere opties kiezen als de leeftijdsgroep breder is. Bij kosten deelname kunt u een bedrag of een tekst zoals gratis invullen. Vergeet niet aan te geven of het kosten zijn per keer of voor een reeks zijn. Hier moet iets gekozen worden, anders wordt de activiteit niet gepubliceerd.

6 We gaan nu de omschrijving van uw activiteit invullen. Binnen de tekstvelden kunt u gaan typen. Ook is het mogelijk om een tekst te plakken. U gaat naar het tekstdocument en trek vervolgens met de linkermuisknop ingedrukt over de tekst, klik vervolgens op de rechtermuisknop en kies kopiëren. Daarna gaat u terug naar het invulveld en klik even daarin en vervolgens kunt u met de rechtermuisknop kiezen voor plakken. Naast dat de teksten binnen de website zichtbaar worden, zullen deze teksten ook door het systeem gebruikt worden posters en flyers te laten genereren. Hoe dat gaat wordt later uit gelegd. Bewoners kunnen zoeken op alle losse woorden binnen de gehele website. Dus als u een goede omschrijving van uw activiteit invoert, wordt uw activiteit ook sneller gevonden. Naast de invulvelden ziet u een getal staan die voor u bijhoudt hoeveel lettertekens er nog ingevoerd mogen worden. Omdat de tekst ook op een poster moet passen kunt u een vast aantal lettertekens invoegen. Bij titel vullen we in wat de naam van de activiteit is. Bij korte omschrijving vult u een korte omschrijving van de activiteit in. Deze tekst is binnen de website altijd te zien in overzichten van activiteiten en is kan de nieuwsgierigheid van de bezoeker prikkelen. De kans is dan groot dat ze erop klikken om meer informatie over de activiteit te lezen. Bij omschrijving kunt u meer vertellen en extra reclame maken voor uw activiteit. Hier kunt u dieper op de activiteit ingaan en de bewoner enthousiast maken om aan uw activiteit te gaan deelnemen. Bij foto kunt u via de knop bladeren op uw eigen computer zoeken naar een aantrekkelijke foto of afbeelding die bij uw activiteit past. Plak nooit het

7 logo van uw organisatie hierin, die komt namelijk altijd automatisch bij elke activiteit te staan. Een aantrekkelijke foto past altijd een beetje bij de tekst, zoals een schommel als het over een speeltuin gaat. Er hoeven dus niet altijd mensen op te staan. Het is handig om een speciaal mapje op uw computer aan te maken en daarin vooraf de foto s die u wilt gaan gebruiken in te bewaren. U hoeft dan alleen bij het plaatsen van de eerste foto naar uw fotomapje te zoeken. Bij de tweede foto zal direct het zelfde mapje openklappen. Klik op de foto die u bij de activiteit wilt plaatsen en vervolgens op de bevestigingsknop. Nu ziet u het adres van uw foto in het tekstveld staan, dit betekend dat u de keus heeft gemaakt. Straks gaan we de gegevens van dit formulier opslaan en wordt de foto vanuit uw computer verstuurd naar de website. Onderweg wordt de foto automatisch verkleind naar het juiste formaat. Als de foto groot is kan dat soms wel 30 seconde duren. Bij bijzonderheden is het niet verplicht om iets in te vullen. Dit onderdeel heeft een bijzondere functie binnen de website van de wijkprogrammering. U kunt hiervan gebruik maken om een activiteit die op de website staat, op een later moment te voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld dat door het slechte weer het pleinvoetbal verplaatst is naar een gymzaal of doordat de begeleider vandaag ziek is geworden de activiteit niet door kan gaan. U kunt dan hier invullen of een activiteit is veranderd of helemaal is komen te vervallen. Daarnaast kunt u hierover ook nog extra tekst en uitleggen geven. Deze tekst komt met duidelijke rode letters bij de activiteit op de website te staan. In het tekstveld daaronder kunt u het internetadres typen, of plakken, naar een webpagina met meer informatie van uw activiteit. Binnen dit systeem kunt u ook per project een multimedia webpagina maken, die noemen we project- of verslagpagina. Hierin kunt u een fotoboek en een you tube-filmpje toevoegen. Het internetadres van die pagina kunt u kopiëren en plakken in dit tekstveld. Bij de activiteit komt dan de link naar de promotiepagina te staan. Hoe u een promotiepagina maakt leggen we straks even uit. Als laatste kunt u aangeven of uw eigen pasfoto bij de activiteit gepubliceerd moet worden. Dit kan handig zijn als ouders willen weten wie de begeleider van de activiteit is. Wanneer bewoners het gezicht achter een activiteit leren kennen kan dat vertrouwen opwekken en bent u makkelijker herkenbaar en aanspreekbaar. Nu we alles hebben ingevuld kijken we nog even of we geen verplichte invulvelden zijn vergeten en klikken dan op de knop versturen. Vanaf dit moment worden de teksten en de foto naar de website verstuurd. Zodra dit versturen klaar is komt u automatisch terug op het werkblad en ziet u bovenaan de pagina in groene letters staan dat het succesvol is verlopen. Vanaf dit moment is uw activiteit op de website gepubliceerd. Mocht u nog iets willen veranderen aan de activiteit dan kan dat via de tekstlink activiteit bewerken op het eerste wekblad. Klik hierop en kies vervolgens de datum van de activiteit. Daar ziet u dan de activiteit staan die u kunt gaan bewerken en opnieuw publiceren.

8 Locatie en accomodatie De medewerkers die alleen activiteiten organiseren kunnen dit onderdeel overslaan. Zij vinden dit onderdeel niet op hun werkblad terug. Beheerders van accommodaties krijgen wel met dit onderdeel te maken. Als beheerder van een accommodatie, kunt u informatie hierover publiceren op de website. Mensen die op zoek zijn naar een geschikte ruimte kunnen via de website wijkprogrammering zoeken met zoeksleutels. Zo kan men zoeken op de aanwezigheid van een douche of keuken, maar ook naar een locatie die geschikt is voor voetbal. Om deze informatie te kunnen vinden moet u eerst zoeksleutels koppelen aan uw locaties. Dit klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Dat gaan we straks even uitleggen. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om de twee begrippen accommodatie en locatie te begrijpen. Een accommodatie is een gebouw met een adres en postcode. Een accomodatie kan ook een afsluitbaar buitengebied zijn, bijvoorbeeld een sportterrein. Een locatie kan een vergaderzaal, danszaal, voetbalveld of de zandbak zijn. Een locatie is altijd een onderdeel van een accommodatie. ACCOMODATIE = wijkgebouw de Krakeling LOCATIE = de danszaal van wijkgebouw de Krakeling De algemene buitenruimten vallen onder de verantwoording van de overheid. Deze accommodaties zijn ook ingevoerd in het systeem en uw organisatie kan aangeven daarvan gebruik te willen maken. Dat kunt u aanvragen via de deelgemeente. Het aanmaken van een eigen accommodatie is al door uw organisatie (op niveau 2) gedaan. Uw taak is het invoeren van locaties binnen een accommodatie. We gaan nu laten zien hoe een locatie aangemaakt kan worden. Via de tekstlink nieuwe locatie aanmaken komen we op dit formulier uit.

9 Een locatie binnen een accomodatie aanmaken Als eerste stap kiezen we vanuit dit uitklapmenu de accommodatie waar we een locatie aan gaan toevoegen. Als tweede stap gaan we de naam van de locatie invullen en geven aan of het een binnen of buitenlocatie is. In sommige gevallen is het binnen en buiten, dan kan die optie aangevinkt worden. Bij het uitklapmenu soort vloer/ondergrond kiest u de optie die de locatie heeft. De afmeting van de vloer mag een inschatting zijn, u hoeft niet alles precies op te meten. Bij kosten per dagdeel kunt u een bedrag of bijvoorbeeld de tekst gratis invullen. Bij het onderdeel faciliteiten en geschikt voor vindt u de zoeksleutels waarop een locatie door bewoners en andere organisaties gevonden kan worden. Zodra via de website met de zoeksleutel geschikt voor voetballen wordt gezocht, komen alleen die locaties in het overzicht terug. Blijkt een belangrijke zoeksleutel hier niet tussen te staan, dan kan niveau 1- de deelgemeente, die voor u aanmaken. Bij bijzonderheden van de locatie kunnen omschrijvingen worden toegevoegd. Bijvoorbeeld: de ruimte heeft veel ramen of de ruimte ligt aan een rustige binnenplaats. Maar ook aanvullende informatie zoals: De ruimte is geschikt om zonder overlast harde muziek te kunnen draaien. In dit tekstvak kunt u extra reclame maken voor het gebruik van deze locatie. Zodra alle informatie is ingevuld, controleren we nog even of de verplichte velden, die met een sterretje, niet zijn vergeten. Als laatste stap klikken we op de knop versturen en komen weer terug op het werkblad. De groene tekst bovenaan de pagina geeft aan dat de ingevulde gegevens vanaf nu in het systeem staan. Blijkt er toch nog een foutje te zijn gemaakt bij het aanmaken van een locatie, dan kan dat altijd nog worden aangepast via de tekstlink locatie bewerken op het werkblad.

10 Smoelenboek Het smoelenboek is bedoeld voor intern gebruik. De medewerkers en organisaties die binnen uw gebied werkzaam zijn, kunnen wanneer ze zijn ingelogd daar gebruik van maken. Het kan de samenwerking tussen de professionals van de verschillende organisaties bevorderen. Medewerkers komen elkaar in het werkveld regelmatig tegen en kennen elkaar van gezicht, maar naam en telefoonnummers zijn niet altijd bekend. Zo kan men de medewerkergegevens van de eigen organisatie en die van andere organisaties binnen dit gebied raadplegen. De pasfoto is opgeslagen in het afgeschermde deel van het systeem en kan niet door onbevoegden bekeken worden. Wel kan een medewerker bij het publiceren van een activiteit zelf bepalen of bij die activiteit een eigen pasfoto wordt toegevoegd. Standaard staat deze toepassing uit. Posters en Flyers De tijd die u besteedt aan het invullen van de activiteiten binnen de wijkprogrammering, kunt besparen bij het maken van posters en flyers. Dit kost namelijk niet veel tijd, alleen maar een paar muisklikjes. Het systeem genereert automatisch alle gegevens die u heeft ingevoerd en zet dat direct klaar om te printen of een pdf van te maken. We klikken nu op de tekstlink poster of flyer maken van een activiteit. Een overzicht van komende activiteiten komt in beeld. Daarachter staan twee opties, maak poster en maak flyers. Zodra u daarop klikt gaat er een nieuwe pagina open en wordt alle informatie van de activiteit die op de website staat, zoals teksten, adresgegevens, logo en foto op de poster geplaatst. Wanneer u de optie flyers maken kiest, worden er automatisch 4 flyers op een a4 gezet. Zodra de poster of flyer zichtbaar is kunt u deze printen op papier.

11 Verslag- en promotiepagina Een leuk onderdeel van de wijkprogrammering is dat u van een activiteit een speciale multimediapagina kunt maken. Het kan worden gebruikt als een promotiepagina van de activiteit of als een soort verslag van een activiteit die heeft plaatsgevonden. Op zo n aparte webpagina kunt u een filmpje van de videowebsite You Tube toevoegen, maar ook een klein fotoboekje met 10 foto s aanmaken. Daarnaast kan er natuurlijk ook een stuk tekst worden toegevoegd. Deze promotiepagina s hebben een eigen internetadres en kunnen dus ook vanuit ander websites gelinkt worden. De webpagina s zijn bedoeld om reclame te maken van een bepaalde activiteit, maar ook om reclame te maken van de organisatie waar u voor werkt. Sommige kleine organisaties of projecten hebben zelf geen website, die kunnen dit dan ook gaan gebruiken. We klikken nu op de tekstlink Een verslag- of promotiepagina maken van een activiteit op het werkblad en zien dan een overzicht van uw activiteiten. Omdat u verslagen kunt maken van activiteiten die al hebben plaatsgevonden kan deze lijst op den duur lang worden, maar in het begin staan er maar een paar activiteiten in en is de lijst nog kort. Aan de rechterkant ziet u de tekstlink webpagina aanmaken staan en daarnaast bewerken. Hiermee kunt u de pagina aanmaken of op een later moment aanpassen. We klikken nu op de link webpagina aanmaken en komen uit op dit eenvoudige formulier. Als eerst kiest u of het een verslag- of een promotiepagina gaat worden. Standaard staat de optie verslagpagina aan. Daarna kunt u de titel van de pagina intypen. U ziet dat letters binnen dit tekstveld groot zijn en zo komt het ook op de webpagina te staan. Daaronder kunt u de rest van de tekst typen of inplakken. Bij het onderdeel Kies hier kleurencombinatie webpagina: kunt u een combinatie van kleuren kiezen die bij het onderwerp of doelgroep past.

12 Bij Foto s kiezen voor fotoboek kunt u bladeren op uw computer en de foto s kiezen. Maximaal kunnen er 10 ingevoegd worden. Bij het versturen van de foto s vanuit uw computer naar de website worden de foto s automatisch verkleind. Maar als de foto s groot van formaat zijn kan het versturen en het verkleinen meer dan een minuut duren. Heeft u een filmpje op You Tube staan dan kunt u het filmpje ook in deze webpagina plakken. We zullen nu even voordoen hoe dat toegepast kan worden. Om deze handeling te doen moeten we twee webpagina s ter gelijkertijd open hebben staan. In de meeste browser kan dat met de tabbladen die bovenaan te vinden zijn. We klikken erop en een lege pagina wordt geopend. We typen nu het adres in van youtube en zoeken naar het filmpje dat we gaan gebruiken. Dit is de webpagina waar het filmpje staat. Onder het filmpje staat de knop insluiten. Klik daarop en er komen meer mogelijkheden in beeld. Als eerst valt op de codetekst die blauw geactiveerd is, die gaan we straks kopiëren. Als eerste gaan we naar eigen smaak de mediaspeler aanpassen. We zien de optie Gerelateerde video s eraan toevoegen. Als dit wordt aangevinkt krijgt u aan het eind van de video linkjes te zien naar andere video s over dit onderwerp. Bij Rand weergeven kunt u een rand om het videobeeld aanzetten, maar dat is niet nodig. Bij Privacymodus inschakelen kunt u bepalen of men op het filmpje kan klikken om naar de website van You Tube te gaan. Als laatste stap kunt u de kleur van de mediaspeler nog aanpassen door hier een kleur te kiezen. Een beeldformaat hoeft niet gekozen te worden, die staat standaard goed. Nu we alles naar eigen smaak hebben aangegeven gaan we het stukje code kopiëren. Klik een keer met de muis in het vak waar de code staat en kies met de rechter muisknop de optie kopiëren. Nu staat de code in het tijdelijk geheugen van uw computer en gaan we terug naar de wijkprogrammering. We klikken op het tabblad van de browser waar de wijkprogrammering staat en klikken met de linkermuisknop onderaan de pagina in het tekstveld. We klikken met de rechtermuisknop en kiezen plakken. Nu staat de code op de juiste plek. Zodra we op de knop publiceer de webpagina klikken, wordt uw nieuwe webpagina aangemaakt en is het op de website terug te vinden onder de knop verslagen en nieuwtjes. Van zo n zelfgemaakte verslagpagina kunt u het internetadres in de adresbalk overnemen en als reclamepagina gebruiken bij een andere activiteit die u gaat aanmaken of als een link op Twitter. Wanneer u extra promotie nodig heeft voor een festival of een activiteit, is dit een handig en snel hulpmiddel om reclame mee te maken.

13 Mijn gegevens Binnen de wijkprogrammering kunt u zelf aangeven of uw gegevens gepubliceerd worden op de website. Als we nu even op de tekstlink mijn werkschema klikken komen we op dit formulier uit. U kunt zelf aangeven wanneer mensen contact met u kunnen opnemen. Dit kunt u elk moment aanpassen en alle collega s die zijn ingelogd kunnen dan uw werktijden zien. Als u Mijn werktijden ook weergeven op de website aanvinkt, komen die gegevens ook bij uw activiteit te staan. De bewoners weten dan precies wanneer ze contact met u kunnen opnemen. Dit geldt ook voor de optie Mijn mobiele telefoonnummer. Wie het nummer mag zien kunt u ook zelf bepalen. We klikken even op de tekstlink en komen op dit formulier uit. Het eerste tekstvak is voor het mobiele nummer. Typ het nummer zonder tussenruimte of streepjes in dit vak. Wanneer u een nieuw nummer heeft gekregen kunt u dat elk moment hier veranderen. Heeft u geen mobiel voor zakelijk gebruik, dan kunt u hier een sterretje * typen. Alleen in het afgeschermde smoelenboek komt uw mobiele nummer terug. Maar als u Dit nummer ook op de website vermelden aanvinkt, wordt het zichtbaar voor de bewoners die de website bezoeken. Om de gegevens op te slaan klikken we op de knop versturen en komen we terug op uw werkblad. Als u klaar bent met het invoeren van de gegevens, kunt u uitloggen door op de optie uitloggen te klikken. Alles wordt dan veilig afgesloten en zijn alle handelingen afgerond.

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Inloggen... 3 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature aanpassen of verwijderen... 8 Een sjabloon voor

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden

Inhoudsopgave. Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden Snel Start Gids Inhoudsopgave Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden Inleiding Yfantís is een beheerinstrument voor websites.

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

screenpost Wat is screenpost

screenpost Wat is screenpost screenpost on-line nieuwsbrief generator professionele opmaak van uw email-nieuwsbrieven kostenbesparend en eenvoudig te bewerken eenvoudig verzendlijst beheer archief en documenten beheer Wat is screenpost

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth

Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth Het gebruik van Google Earth krijgt nog veel meer waarde als de leerlingen concrete opdrachten gaan uitvoeren. Deze opdrachten kunnen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel

Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Handleiding Mijn LVSC & websiteprofiel Inhoud (Klik op ctrl + titel inhoud om snel door de handleiding te gaan) Hoofdstuk 1: Inloggen... 2 Hoofdstuk 2: Voor de eerste keer inloggen als LVSC-lid óf wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners

Inleiding. 3.. Widget maken. 7... Widget publiceren. 8...Widget aanpassen. 9...Mini widget. 13...Banners Handleiding Inleiding 3.. Widget maken 7... Widget publiceren 8...Widget aanpassen 9...Mini widget 13...Banners 2 2 Widget maken Als u ingelogd bent in uw account dan komt u terecht in een keuzemenu. Als

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Symbol for Windows Planner Versie 0.8

Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Symbol for Windows Planner Versie 0.8 Inhoud Inleiding... 3 1. Weergaven... 4 2. RealTime modus (de agenda raadplegen)... 6 2.1. Wat is een modus... 6 2.2. Eenvoudigste weergave... 6 2.3. Uitgebreidere

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Inloggen Ga naar http://stork.sovon.nl U komt in het volgende inlogscherm terecht: Log in met uw gebruikersnaam (1) en uw wachtwoord (2). Als

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie