Portfolio Handleiding / faq

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Portfolio Handleiding / faq"

Transcriptie

1 Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items? Hoe voeg ik een portfoliomap toe? Hoe voeg ik een portfolio-item toe? Welke itemstypes zijn er? Hoe bekijk ik mappen en items? Hoe pas ik portfolio-items aan? Hoe lees ik feedback? Hoe geef ik feedback? Hoe stel ik rechten in? Welke verschillende soorten rechten zijn er? Voor wie kan ik rechten bepalen? Hoe pas ik de volgorde van mappen en items aan? Hoe bekijk ik portfoliopagina's van anderen?

2 Wat is een portfolio? Een portfolio is een (digitale) ruimte waar je informatie over jezelf, jouw onderwijs, werk, vaardigheden, enz. kunt plaatsen. Naast persoonlijke reflectie en ontwikkeling, is het doel van een portfolio om aan medestudenten, collega s, vrienden en organisaties jouw ervaringen, competenties en voorkeuren te tonen. Naargelang van de context en de aard van een portfolio wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen een ontwikkelingsportfolio, een reflectieportfolio, een dossierportfolio, een gedragsportfolio, een showcaseportfolio ( De grenzen tussen die verschillende types portfolio s zijn niet altijd heel strikt. Waar vind ik het portfolio? Je vindt je portfolio onder de tab Onderwijs in chamilo.hogent.be. Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Iedere gebruiker van het leerplatform kan een (of meer) persoonlijk portfolio( s) hebben. Je komt rechtstreeks op je eigen portfolio wanneer je de tab portfolio aanklikt in Chamilo.

3 Daar kun je: Jouw eigen portfolio s bekijken of aanpassen Portfolio s van anderen bekijken (afhankelijk van de rechten die zijn gedefinieerd door de eigenaars van het portfolio). Klik op bladeren in het broodkruimelspoor: Klik op het icoontje rechts om een portfolio te openen Portfolioinhoud: De inhoud van de portfoliomappen van de gebruiker met daarboven de profielfoto van de gebruiker. Wanneer je iets aanklikt in het portfoliomenu, dan kun je in het veld de inhoud ervan bekijken. Portfoliotabs: Met de portfoliotabs kun je een map/item bekijken, bewerken, feedback geven of lezen en de rechten bepalen:

4 Introductietekst: je kan zelf een introductietekst aanmaken die verschijnt telkens iemand jouw portfoliopagina opent. Actiebar: De actiebar kan je in alle applicaties terugvinden en bevat de applicatiespecifieke acties die je op een bepaalde pagina kan uitvoeren. Wanneer er geen acties zijn die kunnen worden uitgevoerd (bijvoorbeeld wanneer je de portfoliomappen van een andere gebruiker bekijkt) zal de actiebar niet zichtbaar zijn of slechts die acties bevatten die relevant zijn (zoals een bladwijzer aanmaken) Je kan de actiebar ook zelf verbergen door op de blauwe pijl uiterst rechts te klikken. Hoe pas ik mijn introductietekst aan? De persoonlijke introductietekst voor jouw portfolio is de tekst die anderen te zien krijgen wanneer ze jouw portfolio bekijken. Je past de tekst aan door in de actiebar op Verander Introductietekst te klikken. Je kan nu een tekst invullen. Je hebt verschillende mogelijkheden qua opmaak en je kan zelfs afbeeldingen toevoegen indien gewenst. Met Wijzigen / Update pas je de tekst aan, maar je kan later altijd nog veranderingen aanbrengen op dezelfde manier.

5 Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items? Vooraleer je documenten, foto's, filmpjes,... wil toevoegen aan je portfoliotoepassing, moet je eerst tenminste één portfoliomap toevoegen. In deze portfoliomap kan je vervolgens de eigenlijke inhoud gaan toevoegen onder de vorm van portfolio-items. Eens je één of meerdere portfoliomappen aan je portfoliopagina hebt toegevoegd kunnen er aan die map(pen) items worden toegevoegd. Portfoliomappen kunnen dus portfolio-items bevatten maar kunnen daarnaast ook zelf portfoliomappen bevatten. Op deze manier kan je zelf een overzichtelijke en gepersonaliseerde structuur opstellen. Het is zinvol om voor elk specifiek portfolio dat je wilt samenstellen een afzonderlijke (sub)map aan te maken. Elke portfoliomap wordt in je repository als een portfolio opgeslagen. Samengevat: een portfoliomap is een portfolio. Een portfolio kan één of meer objecten bevatten, waaronder eventueel ook een portfolio. Zo n portfolio is dan een submap van een hoger portfolio(map). Hoe voeg ik een portfolio(map) toe? Klik in de actiebar op voeg map toe. Vervolgens heb je twee mogelijkheden: je kan een nieuwe portfoliomap aanmaken door op de Creëer tab een titel en omschrijving in te geven en op de knop Maak te drukken.

6 je kan een al eerder aangemaakte of geïmporteerde portfoliomap (mét inhoud) uit je repository toevoegen door naar de tab Blader te gaan en daar één of meerder portfolio s uit je repository te selecteren en onderaan de tabel naast de actie Publiceer op OK te klikken. Al die handelingen kunnen ook rechtstreeks in je repository gebeuren. Je kunt een volledig portfolio bouwen in je repository en vervolgens publiceren naar de portfoliotoepassing. Dit is een heel veilige manier van werken. Objecten aanmaken in de repository helpt je om dubbels te voorkomen. Nadat je een portfoliomap hebt aangemaakt of toegevoegd zal gevraagd worden de toegangsrechten op deze map in te stellen. Nadat je de rechten van jouw keuze hebt ingesteld (cf. rechten) druk je nogmaals op de knop Maak. De portfoliomap zal nu aan jouw portfolio zijn toegevoegd.

7 Hoe voeg ik een portfolio-item toe? Klik in de actiebar op voeg item toe. Opgelet: deze optie verschijnt pas in je actiebar wanneer je een portfoliomap of een item in een map geselecteerd hebt. Portfolio-items moeten namelijk altijd aan een portfolio(map) worden toegevoegd en kunnen dus niet rechtstreeks op de portfoliopagina worden geplaatst. Vervolgens heb je twee mogelijkheden: De creatie van een nieuw portfolio-item Wanneer je een nieuw portfolio-item wil creëren heb je de keuze tussen verschillende itemtypes. Je selecteert het geschikte itemtype door op de afbeelding te klikken of door het itemtype te selecteren in het drop-down menu: Je komt dan op een pagina terecht waar je de benodigde informatie voor het geselecteerde itemtype moet ingeven. Bij elk van de itemtypes kan je een titel en omschrijving invoegen;

8 verder hebben de verschillende itemtypes verschillende eigenschappen en dus ook verschillende invulvelden. Wanneer alle informatie is ingegeven druk je op Maak en wordt het nieuwe item in je portfoliomap geplaatst. Het toevoegen van een bestaand portfolio-item of een reeds eerder aangemaakte portfoliomap uit je repository. Selecteer Blader en kies vervolgens uit de beschikbare items in je repository. Hou rekening met de categorieën die je daar gebruikt! Welke itemstypes zijn er? Portfolio(map) Een portfolio(map) wordt gebruikt om structuur te brengen op je portfoliopagina. Wanneer je met een eigen portfolio start, dien je bij het begin minstens één portfoliomap toe te voegen. Daarna kan je ook binnen die portfoliomap nieuwe mappen invoegen, om op die manier je eigen portfolio verder te structureren en op een overzichtelijke manier weer te geven welke portfolio-items bij elkaar horen. Document In de meeste gevallen zal een document het meest geschikte itemtype zijn. Je hebt hierbij drie mogelijkheden: je kan in een andere applicatie aangemaakte bestanden uploaden (bijvoorbeeld pdf's, tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen, ) dat zich nog niet in je repository bevindt je kan een bestaan bestand uit je repository selecteren je kan een nieuw document rechtstreeks in het portfolio aanmaken nieuw document aanmaken of uploaden: Elk document moet een titel krijgen en waar zinvol een beschrijving. Daarna moet je selecteren of je een document wil uploaden of creëren.

9 Als je een document van op je computer wil uploaden, maak je de selectie via Blader en selecteer je een lokaal bestand via de knop Openen : Als je daarentegen een nieuw bestand wil aanmaken in het leerplatform, kies je voor de optie Maak. Er verschijnt dan een extra teksteditorvak waarin je de inhoud van je document kan plaatsen. Je kan hierin tekst typen of kopiëren en er een opmaak aan geven. Via Blader kan je tenslotte ook een bestaand bestand uit je repository selecteren. Link Hiermee plaats je een link naar een andere website met eventueel een beschrijving erbij. YouTube filmpje Hiermee plaats je een YouTube-fillmpje in je portfolio.

10 RSSfeed Hiermee haal je een RSSfeed binnen en laat je de inhoud ervan zien. Hoe bekijk ik portfolio(mappen) en items? Je kan je eigen portfolio-items (of items van anderen waartoe jij toegang hebt), bekijken door op de titel van het item te klikken in de mappenstructuur links. Hoe pas ik portfolio-items aan? Je eigen portfoliomappen en items kan je altijd aanpassen via de portfoliotab bewerken. Eerst selecteer je het item door erop te klikken. Via bewerken kan je bestanden (zoals PDF) die zijn opgeladen niet wijzigen. Je moet die eerst lokaal wijzigen en dan opnieuw in je repository plaatsen. Als je een item bewerkt, merk je op dat er een extra checkbox aan het formulier is toegevoegd. Maak aan als nieuwe versie moet je alleen aanvinken als je de onveranderde versie van een item nog wil bewaren en de veranderingen tussen twee versies wil kunnen bekijken. Over het algemeen laat je deze checkbox het best onaangevinkt.

11 Hoe lees ik feedback? Via selectie van de portfoliotab Feedback kan je, afhankelijk van de rechten die de eigenaar van het item je gegeven heeft, feedback lezen en/of feedback toevoegen. Indien de eigenaar van een portfolio-item of map je de toestemming heeft gegeven om feedback te lezen, zal je onder de feedbacktab een lijst met feedbackitems terugvinden. Hoe geef ik feedback? Snelle feedback: als je de toestemming hebt om feedback te geven zal je onder de feedbacktab een invulformulier vinden. Hier kan je commentaar achterlaten op het geselecteerde item of de gekozen map. Wanneer je op Opslaan klikt wordt de feedback toegevoegd aan het item. Uitgebreidere feedback: Je hebt meerdere mogelijkheden m.b.t. je feedbackitem die je niet hoeft te gebruiken als je snel feedback op iets wil geven. Je hebt toegang tot die mogelijkheden door bij je eigen feedback op het aanpassen -icoontje te klikken. Je komt dan op een pagina terecht waar je een titel voor je feedback kan ingeven (standaard is de titel Snelle feedback ), je feedback zelf kan aanpassen, het icoon dat bij de feedback hoort kan aanpassen en een bijlage aan je feedbackitem kan toevoegen. Als je jouw feedbackitem helemaal wil verwijderen klik je op het rode kruisje aanpasicoon. naast het

12 Hoe stel ik rechten in? Je kan zelf bepalen wie jouw portfoliomappen en -items mag bekijken, wie ze kan aanpassen, wie er feedback op kan geven en wie de feedback erop mag lezen. Je hebt altijd 2 keuzes: je kan gewoon de rechten overnemen van een hoger niveau. Dit wil zeggen dat voor een portfolio-item in een bepaalde portfoliomap de rechten kunnen worden overgenomen die ingesteld werden voor de map. Dit laat je toe specifieke rechten voor een hele hoop portfolio-items in te stellen zonder dit voor elk item afzonderlijk te moeten doen.

13 Als je een portfolio-item aanmaakt is dit ook de standaard instelling: de rechten op het item zullen dezelfde zijn als die op de map waarin je het item plaatst. Je zal bij het toevoegen van een portfolio-item niet expliciet worden gevraagd er de rechten voor in te stellen, maar je kan dit altijd doen via de portfoliotab rechten. Voor de portfoliomappen kan je er voor kiezen gewoon de standaard systeeminstellingen te gebruiken. Die standaard instellingen voldoen in de meeste gevallen: je kan specifieke rechten voor een item of map instellen. De rechten instellen doe je via de portfoliotab rechten van je portfolio-item of portfoliomap of op de rechtenpagina die je te zien krijgt als je een nieuwe portfoliomap op je portfoliopagina plaatst. Eerst moet je de keuze maken tussen het overnemen van de rechten van de bovenliggende map of van de systeeminstellingen, of het instellen van individuele rechten op een item of map. Welke verschillende soorten rechten zijn er? Indien je specifieke rechten wil instellen moet je dit doen voor al de verschillende mogelijke acties Bekijken (view) Hiermee bepaal je wie het toegevoegde item of de toegevoegde map mag zien. Gebruikers die deze toestemming niet hebben zullen, wanneer ze de map/item proberen te bekijken, de melding krijgen dat dit niet is toegestaan. Feedback bekijken Hiermee bepaal je wie toegang heeft tot de feedback die op jouw item of map werd gegeven. Feedback geven Hiermee bepaal je wie feedback op jouw items of mappen mag geven. Het recht om iets te bekijken bepaalt of er ook nog bijkomende rechten kunnen worden toegekend. Indien een gebruiker een item of map niet kan bekijken zal hij/zij er ook geen feedback kunnen geven of bekijken. Als je bijvoorbeeld kijk-rechten toekent aan gebruikers A, B en C en je wijst vervolgens feedbackrechten toe aan gebruikers A, B en D, zal gebruiker D toch geen feedback kunnen geven aangezien hij/zij het item gewoon niet te zien krijgt.

14 Voor wie kan ik rechten bepalen? Per actie moet je de rechten instellen. Je hebt verschillende keuzes: Alle bezoekers wil zeggen dat iedereen het item of de map mag zien. Ook anonieme bezoekers die niet ingelogd zijn in het systeem kunnen jou portfolio-items met deze rechteninstelling bekijken (afhankelijk van de platforminstellingen). Om anonieme bezoekers toegang te geven moet je ze wel een link naar jouw portfoliopagina sturen. Op dit ogenblik zijn anonieme bezoekers op de installatie van Hogeschool Gent NIET toegelaten. Platform-gebruikers wil zeggen dat alle mensen met een geldige gebruikersaccount op het leerplatform je items kunnen zien. Concreet wil dit zeggen: alle studenten en personeelsleden van de Hogeschool Gent en eventueel toegevoegde externe gebruikers. Alleen voor mij zorgt ervoor dat alleen jij het recht hebt om een bepaalde actie op je item of map uit te voeren.

15 Met Selecteer groep/gebruikers kan je de toegang tot op het niveau van het individu bepalen. Je kan hierbij rechten toekennen aan individuele gebruikers of aan voorgedefinieerde groepen van gebruikers. In dit voorbeeld kan alleen een specifieke platformgroep feedback geven: Om te weten wat de standaard systeeminstellingen voor het leerplatform zijn klik je op de link Bekijk de standaard systeem-instellingen. Om een overzicht te krijgen van alle rechten die gelden voor al je portfolio-items en mappen klik je op Bekijk de rechten op uw eigen items. In een pop-up scherm krijg je dan een visuele voorstelling van alle rechten. Hoe pas ik de volgorde van mappen en items aan? Het is niet mogelijk de volgorde van de mappen op je portfoliopagina aan te passen (de volgorde wordt bepaald door de volgorde van publiceren), maar binnen een portfoliomap kan je wel zelf de volgorde van de portfolio-items bepalen. Klik hiervoor op Bouw Portfolio in het actiemenu. Daarvoor moet je wel een portfolio(map) hebben geselecteerd. Hetzelfde icoon vind je overigens ook bij je portfolio s in je repository.

16 Je komt dan op een pagina terecht waar je heel wat aanpassingen aan je portfoliomap kan maken. Om de volgorde te wijzigen, klik je op de groene pijltjes de tabel met de items in je portfoliomap: in de laatste kolom van Hoe bekijk ik portfoliopagina's van anderen? Door in het broodkruimelspoor portfoliopagina s van andere gebruikers bekijken. op bladeren te klikken, kan je Je kan alfabetisch door deze lijst navigeren aan de hand van het abc-menu links of je kan een naam van een gebruiker ingeven in het zoekveld op de actiebar en daarna op het vergrootglas klikken of op de entertoets van je toetsenbord. Je krijgt dan een lijst met portfoliopagina s. Door op het icoontje in de laatste kolom van de tabel te klikken ga je naar de portfoliopagina van de gebruiker. In deze lijst staan alleen de gebruikers die effectief al iets op hun portfoliopagina hebben gepubliceerd of ten minste de introductietekst hebben aangepast.

17

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum

Module handleiding VivianCMS. Fotoalbum Module handleiding VivianCMS Fotoalbum Versie: 1.0 Startdatum: 06-05-2006 Datum laatste wijziging: 26-05-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Algemene

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Handleiding RS Gallery

Handleiding RS Gallery Handleiding RS Gallery Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Gallerijen... 4 3. Upload (enkele foto)... 6 4. Batch upload (meerdere foto s)... 8 5. Items... 10 6. Detail item/afbeelding... 11 Versie :0.1 2/11

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Binnen Blackboard is het mogelijk studenten gezamenlijk aan een tekst te laten werken en deze tegelijkertijd van feedback te voorzien.

Binnen Blackboard is het mogelijk studenten gezamenlijk aan een tekst te laten werken en deze tegelijkertijd van feedback te voorzien. Dweeb Uitdiep monitort online groepswerk Wanneer ik mijn studenten een schrijfopdracht geef in groepsverband, wil ik tijdig feedback kunnen geven. Ik zou graag meer inzicht in het groepsproces krijgen

Nadere informatie

Handleiding Blog P- en K1-fase

Handleiding Blog P- en K1-fase Handleiding Blog P- en K1-fase Algemeen Volg de onderstaande stappen nauwkeurig, zodat je een goede start maakt met je blog. Je kunt deze handleiding ook gebruiken als naslagwerk. Voor iedere student is

Nadere informatie

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins).

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). SNS zelf: http://interactief.plantyn.com/sns Beheersmodule: http://interactief.plantyn.com/sns/adminacc Na het inloggen met een docentenaccount

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV

Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV Werken met het portfolio in itslearning bij het vak CKV In het leerplatform van itslearning zit een portfoliofunctie. Dit portfolio kan je gebruiken om jouw persoonlijke ontwikkeling te laten zien door

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest.

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest. Foto s toevoegen aan Mijn huizenmarkt Om de aan- of verkoop of verhuur van uw object zo goed mogelijk en duidelijk te presenteren op huizenmarkt.nl zijn kwalitatieve en mooie foto s essentieel. Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0 Handleiding MEA-server 15/03/11 Wendy Ranschaert Ver 1.0 Pagina 2 Inhoudstabel 1. Wat is de MEA-server? 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? 3. Aanvraag nieuwe gebruiker 4. Een nieuwe MEA maken 5.

Nadere informatie

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam

Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen. Met linken interne,externe en naar een mail op naam Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk met afbeeldingen Met linken interne,externe en naar een mail op naam Ga naar de edesk van uw trefpunt Een nieuwsbericht aanmaken in de edesk Klik in de edesk op Nieuws

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar www.scoodle.be. Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal bij een Plantynmethode naar

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop.

Cursus DropBox. Installeren. Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Cursus DropBox Installeren Waar haal ik het? Surf naar www.dropbox.com en klik op de grote downloadknop. Installatie Open het bestand Dropbox.exe Klik op Ja of Uitvoeren Klik op Install Ik ga er vanuit

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Addendum - Plone handleiding

Addendum - Plone handleiding Addendum - Plone handleiding Landelijk Bureau Notitie aan: Webmasters afdelings- en districtspagina's humanitas.nl Van: Webredactie@humanitas.nl Datum: 26 januari 2011 Deze handleiding is een aanvulling

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken.

Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. POWERPOINT WAT IS POWERPOINT Microsoft PowerPoint is een programma om presentaties en diavoorstellingen te maken. WAAROM POWERPOINT Het wordt gebruikt om mensen te informeren en animeren door middel van

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon

HU portfolio. Instructies voor studenten Studie en Werk. Inhoud. Colofon HU portfolio Instructies voor studenten Studie en Werk Inhoud HU portfolio: inloggen op de HU portfolio-site... 2 HU portfolio: aanmaken van een product... 3 HU portfolio: verwijderen van een product...

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op "Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account.

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account. De allereerste keer inloggen bij Google apps for education 1. Log in via de knop rechtsboven in je browser. a. Zie je de knop niet? Surf dan eerst naar www.google.be b. Ben je al ingelogd onder een andere

Nadere informatie

Digitaal portfolio (DPF)

Digitaal portfolio (DPF) Digitaal portfolio (DPF) Beknopte handleiding voor Archimedes studenten Inhoud Digitaal portfolio (DPF): toelichting bij inloggen... 2 Digitaal portfolio (DPF): aanmaken van een product... 4 Digitaal portfolio

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Handleiding Portfolio - student

Handleiding Portfolio - student Handleiding Portfolio - student Deze handleiding staat op de website http://wiki.science.ru.nl/cncz/portfolio De studiegidsen zijn te vinden op: http://studiegids.science.ru.nl/2007/science/ De portfolio-applicatie

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Surf naar en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Surf naar  en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Surf naar www.sgrein.be en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Hier zie je de cursussen waartoe jij toegang hebt. Voorlopig zijn dit cursussen die door Tuur zijn aangemaakt en die toegankelijk zijn

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule Inhoudsopgave Voorwoord Stap 1 Onderwerpkeuze Stap 2 Aanmaken module Stap 3 Keuze soort module: les of toets Stap 4 Module bewerken 3 4 5 6 7 Stap 5 Gebruik module editor Toelichting editor toolbar functionaliteit

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw

Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers. mediandervzw Handleiding site communicatiepaspoort voor eindgebruikers mediandervzw Inhoudsopgave 1 Accounts... 2 1.1 Registreren... 2 1.2 Aanmelden... 2 1.3 Paswoord vergeten?... 3 2 Algemene pagina s... 4 2.1 Homepagina...

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Google Drive + Dropbox. Hoe werk je ermee en wat zijn de verschillen

Google Drive + Dropbox. Hoe werk je ermee en wat zijn de verschillen Google Drive + Dropbox Hoe werk je ermee en wat zijn de verschillen Google Drive Een account aanmaken https://accounts.google.com/signup?hl=nl 3 Je account gegevens aanpassen https://accounts.google.com

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie