konijn verrassend eenvoudig Met recepten van hobbykok Claudia Allemeersch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "konijn verrassend eenvoudig Met recepten van hobbykok Claudia Allemeersch"

Transcriptie

1 konijn verrassend eenvoudig Met recepten van hobbykok Claudia Allemeersch

2 PIKANT

3 Bout van konijn met rode curry en limoen Ingrediënten (voor 4 personen) 4 konijnenbouten 2 teentjes look 3 koffielepels rode curry (in pastavorm) 1 dikke snede chorizo (1 cm) 1 stukje verse gember van 2 cm 3 rode gepelde uien 2 dozen gepelde tomaten in stukjes 6 dl kokosmelk 2 lepels honing 1 limoen een handvol verse koriander scheutje olijfolie peper en zout Bereidingswijze 1. Schil de gember en rasp fijn. Pers de look. 2. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de geperste gember en look bij en laat zacht aanbakken. Voeg enkele stukjes chorizo toe. 3. Kleur de bouten mooi in de pan en kruid met peper en zout. 4. Snijd de uien in schijfjes en voeg toe. 5. Rasp de schil van de limoen (zeste) en voeg toe, samen met de currypasta, de blokjes tomaat, de kokosmelk en de honing. Breng alles aan de kook. 6. Laat gedurende ca. 45 minuten verder sudderen. 7. Voeg net voor het opdienen wat limoensap toe. Dien op in een mooie schotel met verse koriander. Serveer met rijst.

4 LICHT GEZOET

5 Konijn met peperkoek Ingrediënten (voor 4 personen) 1 konijn (of konijnendelen naar wens) klont boter 1 grote zoete witte ui 3 lepels bloem 2 dl groentebouillon 2 flesjes bier in het type van Rodenbach Grand Cru verse tijm 3 laurierblaadjes 2 lepels mosterd 1 lepel balsamicoazijn 2 plakjes peperkoek peper en zout Voor iemand die het konijn iets zoeter wil, kan gebruik maken van een lepel Luikse siroop in de stoofpot. Bereidingswijze 1. Laat in een pan de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken mooi bruin. Kruid met peper en zout. 2. Snijd de ui in grove stukken en voeg toe. Bestrooi het geheel met de bloem. Overgiet met het bier en de groentebouillon. Voeg enkele takjes tijm en laurier toe. Laat het geheel opkoken. 3. Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150 C. 4. Haal het konijn uit de oven voeg de met mosterd besmeerde peperkoek toe. Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150 C. Af en toe even controleren of het konijn mooi onder de saus blijft. Indien niet, wat water toevoegen. 5. Voeg de balsamicoazijn (en eventueel Luikse siroop) toe. 6. Serveren met enkele stukjes gebakken peperkoek en een eenvoudig gekookt aardappeltje (of met pasta). pasta Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af. Laat wat olijfolie heet worden in een wokpan, voeg hieraan een fijngesnipperd sjalotje toe alsook een fijngesnipperd teentje look. Laat de pasta even meebakken en voeg een handvol grof gesneden platte peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en wat currypoeder.

6 kruidig

7 Konijnenfilet met gesauteerde aubergines Ingrediënten (voor 4 personen) Bereidingswijze 8 konijnenfilets Voor de kruidenolie: 3 dl olijfolie een handvol fijngehakte spinazie een handvol fijngehakte basilicum peper en zout Voor de aubergines: 2 aubergines 3 cm gemberwortel ½ rode chilipeper (indien je het graag pikant hebt mag je kiezen voor een volledig pepertje) 4 lepels soyasaus 4 lepels zachte chilisaus 2 lente-uitjes 3 lepels arachideolie peper en zout 1. Laat een scheutje olijfolie heet worden, bak er de konijnenfilets in bruin aan beide zijden. 2. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en overgiet hiermee de filets. 3. Aubergines: snipper de gember en de rode peper en fruit deze in arachideolie. Snijd de aubergine in stukken en voeg toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg nu de soyasaus en chilisaus toe en laat nog even garen tot de auber- gines zacht zijn. Roer hieronder de gesnipperde lente-uitjes. 4. Serveer eventueel met een frisse munt-couscous. Frisse munt-couscous Breng 2 kopjes couscous in een platte schaal. Giet hierover 3 kopjes kokende groentebouillon. Dek de schaal af met plastiekfolie en laat 5 minuutjes rusten. Stoof intussen een sjalotje gaar samen met een fijngesnipperd teentje look en een groen pepertje. Neem de folie weg en voeg het gestoofd mengsel toe. Giet er nog wat olijfolie over, breng op smaak met peper en zout en maak de couscous nu goed los met 2 vorken. Ciseleer een 10-tal blaadjes munt heel fijn en meng onder de couscous.

8 zomers

9 Konijnenrug met geitenkaas, salie en honing Ingrediënten (voor 4 personen) 4 konijnenruggen 20 basilicumblaadjes 40 g boter sap van 1 citroen 1 lepel honing 50 g geitenkaas 8 blaadjes salie 1 dl witte wijn 2 dl kippenbouillon 2 tomaten peper en zout Ontbeen de konijnenruggen en ontvlies ze (om te vermijden dat ze omkrullen). Bereidingswijze 1. Laat de honing en het citroensap 1 minuut samen inkoken tot een stroopje. Zet opzij. 2. Breng een pot met water aan de kook. 3. Leg een rug open op een plank en bestrijk met geitenkaas. Leg er een 4-tal blaadjes salie op, besprenkel met enkele druppeltjes honing en kruid af met peper en zout. Schik hierop een tweede rug, bestrijk deze ook met kaas, leg er enkele blaadjes salie over, honing, peper en zout. Rol nu de 2 ruggen mooi en strak op in elkaar. Leg het rolletje op een blad aluminiumfolie, rol de folie er rond en span de rol goed op door links en rechts op te draaien. 4. Leg de rol in het kokende water, plaats het vuur zo dat het water net niet meer kookt. Laat het konijn 25 minuutjes pocheren. 5. Laat de witte wijn en de kippenbouillon samen tot de helft inkoken. Voeg nu het citroen-honingstroopje toe, de salie en peper en zout. Laat nog even verder inkoken. Zeef de saus en houd warm. 6. Pel en ontzaad de tomaten en snijd deze in kleine dobbelsteentjes, voeg toe aan de saus samen met de fijngesnipperde basilicum. Breng op smaak met peper en zout. 7. Maak de folie los en snijd de rol in plakjes van 2 à 3 cm. Serveer met rauw gebakken aardappelblokjes.

10 zuiders

11 Navarin van konijn Ingrediënten (voor 4 personen) 1 konijn (of konijnendelen naar wens) 50 g boter 6 sjalotten 4 grote wortelen 2 rapen 1 lepel bloem 3 dl kippenbouillon 1,5 dl Noilly Prat (mag ook vervangen worden door witte Martini) 3 takjes tijm (indien mogelijk citroentijm) 3 blaadjes laurier 1 lepel mosterd 2 lepels geconcentreerde tomatenpuree 1 lepel abrikozenconfituur peper en zout Bereidingswijze 1. Laat in een gietijzeren stoofpot de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken konijn aan alle kanten bruin. 2. Maak de sjalotten, de wortelen en de rapen schoon en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het konijn. 3. Bestrooi met enkele lepels bloem. Overgiet met de kippenbouillon en de Noilly Prat. 4. Schep er de mosterd, de tomatenpuree en de abrikozenconfituur over. 5. Voeg laurier en tijm toe. Plaats het deksel op de stoofpot en laat het geheel langzaam garen of beter sudderen. Anderhalf uur op een zacht vuurtje. Af en toe eens controleren of er vloeistof genoeg aanwezig is en even doorroeren. Kruiden met peper en zout. 6. Serveer met stukjes tomatenbrood.

12 BBQ

13 Schouder van konijn op de BBQ Ingrediënten (voor 4 personen) enkele konijnenschouders Voor de marinade: 2 teentjes look 1 ui enkele takjes tijm 2 blaadjes laurier 2 dl witte wijn of Noilly Prat 2 kruidnagels Voor de kruidenolie (om te grillen): 4 lepels olijfolie 1 takje fijngesneden rozemarijn 3 teentjes geplette look 15 blaadjes platte peterselie 1 koffielepel Provençaalse kruiden 1 takje verse tijm Bereidingswijze 1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. 2. Laat de schouders hierin marineren. Enkele uurtjes volstaat. 3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie. 4. Haal het vlees uit de marinade en wrijf het in met de kruidenolie. 5. Grill het vlees langs één kant op de BBQ, draai het om en laat ook de andere zijde gaar worden. 6. Strooi er wat schilferzout of grof zeezout over en serveer. Bijgerechtje Een salade van enkele groentjes die in een blender even fijngesneden worden: wortel, bloemkool, komkommer, raapjes en radijsjes. Zeer kleurrijk en fris. Afwerken met een vinaigrette: 6 lepels olijfolie, sap van een halve limoen, peper en zout.

14 konijn verrassend eenvoudig Iedereen kent wel de winterse stoofpotten met konijn op grootmoeders wijze, met pruimen, spekjes of een lekker streekbier. Heerlijk! Maar wist je dat konijn ook perfect past in zomerse bereidingen? Oosterse of mediterrane gerechten, barbecues of frisse salades, met konijn kan het allemaal. Trakteer je tafelgenoten op verrassende smaakcombinaties zoals konijn met geitenkaas, aubergine of rode curry. Bovendien zet je het in een handomdraai op tafel. Even bakken, wokken, grillen, als eenpansgerecht of in de tajine: konijn is eenvoudig, lekker én past bij elk seizoen! Wij helpen je alvast op weg met onze smakelijke receptsuggesties. De gezondheidstroeven van konijn Mager vlees. Een portie konijn van 100 g levert gemiddeld zo n 150 kcal en 8 g vet. Konijn behoort tot de magere vleessoorten. Evenwichtige vetzuursamenstelling. De beperkte hoeveelheid vet in konijn bestaat voor ongeveer een derde uit verzadigde vetzuren en voor bijna twee derden uit onverzadigde vetzuren. Konijn is bovendien rijk aan omega-3-vetzuren. Goede bron van essentiële voedingsstoffen. Konijnenvlees is rijk aan ijzer en eiwitten en een bron van de vitaminen B12, B3 en B6, kalium, zink en selenium. Licht verteerbaar. Gekweekte konijnen krijgen een uitgebalanceerde natuurlijke voeding en worden jong geslacht waardoor het vlees weinig collageen bevat en het heerlijk mals en licht verteerbaar is. Recepten: Claudia Allemeersch Foto s: Heikki Verdurme V.U.: VLAM vzw, L. Huysmans, Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel,

15 le lapin surprenant et si simple Qui ne connaît pas les éternelles préparations hivernales d ailleurs, toujours aussi savoureuses de lapin façon grand-mère : aux pruneaux, à la moutarde, aux lardons ou simplement à la bière Mais saviez-vous que le lapin se cuisine tout aussi bien en été? A l orientale ou façon méditerranéenne, sur le barbecue ou en salades. Eh oui, tout est possible. Etonnez vos invités en leur proposant des associations de saveurs étonnantes, telles que le lapin au fromage de chèvre, avec des aubergines ou du curry rouge. De plus, ces préparations sont ultrasimples et rapides. Poêlé, sauté au wok ou grillé, en plat unique ou en tajine, le lapin, est facile, savoureux et convient en toute saison! Suivez-nous et testez nos succulentes suggestions! Les atouts santé du lapin Sa chair est maigre. Une portion de lapin de 100 g fournit en moyenne 150 kcal et 8 g de graisse. Le lapin appartient à la catégorie des viandes maigres. Sa composition en acides gras est équilibrée. Le peu de graisse que le lapin contient est constitué pour un tiers d acides gras saturés et pour près de deux tiers d acides gras insaturés. De plus, le lapin est riche en acides gras oméga-3. Il assure un bon apport en éléments nutritifs essentiels. Le lapin fournit par mal de fer et de protéines. Il apporte aussi des vitamines B12, B3 et B6, du potassium, du zinc et du sélénium. Très digeste. Les lapins d élevage reçoivent une alimentation naturelle équilibrée et sont abattus jeunes, leur chair contient donc moins de collagène et elle est donc plus tendre et plus digeste. Recettes: Claudia Allemeersch Photos: Heikki Verdurme E.R.: VLAM vzw, L. Huysmans, Boulevard du Roi Albert II boîte 50, 1030 Bruxelles,

16 Epaule de lapin au barbecue Ingrédients (pour 4 personnes) Préparation quelques épaules de lapin Pour la marinade: 2 gousses d ail 1 oignon quelques brins de thym 2 feuilles de laurier 2 dl de vin blanc ou de Noilly Prat 2 clous de girofle Pour l huile aux herbes (pour griller): 4 cuillerées d huile d olive 1 brin de romarin finement ciselé 3 gousses d ail écrasées 15 feuilles de persil plat 1 c. à café d herbes de Provence 1 brin de thym frais 1. Mélangez tous les ingrédients pour la marinade. 2. Plongez-y les épaules et laissez mariner quelques heures. 3. Mélangez tous les ingrédients pour l huile aux herbes. 4. Sortez la viande de la marinade et badigeonnez-la d huile aromatisée. 5. Grillez la viande d un côté sur le BBQ, retournez-la et grillez l autre face. 6. Saupoudrez d un peu de gros sel marin. Accompagnez d une salade de legumes eminces Carottes, chou-fleur, concombre, navets, radis Riche en couleurs et en saveurs. Parfumez d une vinaigrette composée de 6 cuillerées d huile d olive, le jus d un demi-citron vert, sel et poivre.

17 BBQ

18 Navarin de lapin Ingrédients (pour 4 personnes) Préparation 1 lapin (ou des morceaux de lapin, au choix) 50 g de beurre 6 échalotes 4 grosses carottes 2 navets 1 cuillerée de farine 3 dl de bouillon de poule 1,5 dl de Noilly Prat (peut être remplacé par du Martini blanc) 3 brins de thym (si possible thym citron) 3 feuilles de laurier 1 cuillerée de moutarde 2 cuillerées de concentré de tomates 1 cuillerée de confiture d abricots sel et poivre 1. Dans une cocote en fonte, faites fondre le beurre (il doit être noisette) et faitesy dorer les morceaux de lapin. 2. Nettoyez les échalotes, les carottes et les navets et coupez-les grossièrement. Ajoutez au lapin. 3. Saupoudrez de farine (singez). Couvrez de bouillon de poule et de Noilly Prat. 4. Ajoutez la moutarde, le concentré de tomates et la confiture d abricots. 5. Ajoutez aussi le thym et le laurier. Couvrez et laissez mijoter très lentement. Comptez une heure et demie à feu doux. Vérifiez de temps en temps le niveau du liquide et mélangez éventuellement. Salez et poivrez. 6. Accompagnez de pain à la tomate séchée.

19 MERIDIONALE

20 Râble de lapin au fromage de chèvre et au miel Ingrédients (pour 4 personnes) 4 râbles de lapin 20 feuilles de basilic 20 g de beurre le jus d un citron 1 cuillerée de miel 50 g de fromage de chèvre 8 feuilles de sauge 1 dl de vin blanc 2 dl de bouillon de poule 2 tomates sel et poivre Désossez les râbles de lapin et retirez les membranes pour éviter qu ils se replient à la cuisson. Préparation 1. Faites réduire le miel et le jus de citron 1 minute jusqu à consistance d un sirop. Réservez. 2. Portez une casserole d eau à ébullition. 3. Ouvrez les râbles sur une planche et tartinez-les de fromage de chèvre. Ajoutez 4 feuilles de sauge et arrosez de quelques gouttes de miel. Salez et poivrez. Posez un second râble sur le premier, tartinez-le aussi de fromage, ajoutez quelques feuilles de sauge, un peu de miel, sel et poivre. Roulez les 2 râbles l un dans l autre en serrant bien. Posez la roulade sur une feuille d aluminium, enroulez et serrez en les roulant de gauche à droite. 4. Placez les roulades dans l eau bouillante et veillez à ce que l eau frémisse (plus de gros bouillons). Pochez le lapin 25 minutes. 5. Faites réduire le vin blanc et le bouillon de poule de moitié. Ajoutez le sirop citron-miel, la sauge, sel et poivre. Laissez réduire quelque peu, passez la sauce au tamis et réservez au chaud. 6. Emondez et épépinez les tomates. Coupez-les en petits dés, ajoutez-les à la sauce avec le basilic finement ciselé. Salez et poivrez. 7. Ouvrez la papillote et débitez la roulade en belles rondelles de 2 à 3 cm. Servez avec des dés de pommes de terre rissolés à cru.

21 ESTIVALE

22 Filets de lapin et aubergines sautées Ingrédients (pour 4 personnes) Préparation 8 filets de lapin Pour l huile aux herbes: 3 dl d huile d olive une poignée d épinards ciselés une poignée de basilic ciselé sel et poivre Pour les aubergines: 2 aubergines 3 cm de racine de gingembre ½ piment fort (éventuellement un piment entier pour les amateurs de sensations fortes) 4 cuillerées de sauce soja 4 cuillerées de sauce chili douce 2 oignons de printemps 3 cuillerées d huile d arachide sel et poivre 1. Chauffez un filet d huile d olive et saisissez les filets de lapin de part et d autre. 2. Mélangez tous les ingrédients pour l huile aux herbes et couvrez-en les filets. 3. Pour les aubergines: émincez le gingembre et le piment rouge et faites revenir à l huile d arachide. Taillez les aubergines en lamelles et ajoutez-les. Faites revenir 5 minutes. Ajoutez la sauce soja et la sauce chili et terminez la cuisson jusqu à ce que les aubergines soient bien tendres. Terminez par les oignons de printemps taillés en sifflet. 4. Accompagnez éventuellement d un couscous à la menthe. Couscous a la menthe Versez 2 tasses de couscous dans un plat peu profond. Couvrez de 3 tasses de bouillon de légumes bouillant. Couvrez le plat d un film alimentaire et laissez reposer 5 minutes. Entretemps, faites revenir une échalote avec une gousse d ail finement émincée et un piment vert. Retirez le film alimentaire et ajoutez le mélange précédent. Ajoutez encore un peu d huile d olive, salez, poivrez et égrenez le couscous à l aide de 2 fourchettes. Ciselez une dizaine de feuilles de menthe et mélangez au couscous.

23 epicee

24 Lapin au pain d épices Ingrédients (pour 4 personnes) 1 lapin entier (ou un lapin découpé, au choix) une noix de beurre 1 gros oignon blanc, doux 3 cuillerées de farine 2 dl de bouillon de légumes 2 bouteilles de bière (type Rodenbach Grand Cru) thym frais 3 feuilles de laurier 2 cuillerées de moutarde 1 cuillerée de vinaigre balsamique 2 tranches de pain d épices sel et poivre Pour ceux qui préfèrent le lapin un peu plus doux, ajoutez une cuillerée de sirop de Liège durant la cuisson. Préparation 1. Faites chauffer le beurre (noisette) et faites-y dorer les morceaux de lapin. Salez et poivrez. 2. Coupez l oignon grossièrement et ajoutez-le. Saupoudrez de farine (singer). Couvrez de bière et de bouillon de légumes. Ajoutez quelques brins de thym et le laurier. Portez à ébullition. 3. Glissez le faitout au four à 150 C durant 30 minutes. 4. Sortez le lapin, ajoutez le pain d épice tartiné de moutarde. Glissez encore 30 minutes au four à 150 C. Vérifiez de temps en temps la cuisson. Le lapin doit rester dans la sauce. Ajoutez éventuellement un peu d eau. 5. Ajoutez le vinaigre balsamique (et éventuellement du sirop de Liège). 6. Servez avec quelques tranches de pain d épice grillées et des pommes de terre nature (ou des pâtes). Pates Cuisez les pâtes al dente à l eau salée. Egouttez. Chauffez un peu d huile d olive dans un wok, avec une échalote et une gousse d ail finement émincées. Faites sauter les pâtes dans le mélange et ajouter une poignée de persil plat ciselé. Salez, poivrez et parfumez d un peu de curry en poudre.

25 LEGEREMENT PLUS DOUCE

26 Cuisse de lapin au curry rouge et citron vert Ingrédients (pour 4 personnes) 4 cuisses de lapin 2 gousses d ail 3 c. à café de curry rouge (en pâte) 1 tranche épaisse de chorizo (1 cm) 1 morceau de 2 cm de gingembre frais 3 oignons rouges épluchés 2 boîtes de tomates pelées, concassées 6 dl de lait de coco 2 cuillerées miel 1 citron vert une poignée de coriandre fraîche un filet d huile d olive sel et poivre Préparation 1. Epluchez le gingembre et râpez-le finement. Pressez l ail. 2. Chauffez l huile d olive. Ajoutez le gingembre râpé et l ail pressé et laissez frire à feu doux. Ajoutez quelques morceaux de chorizo. 3. Colorez les cuisses de lapin, salez et poivrez. 4. Débitez les oignons en anneaux et ajoutez-les à la préparation. 5. Râpez le zeste de citron vert et ajoutez-le avec la pâte de curry, les tomates concassées, le lait de coco et le miel dans le faitout. Portez le tout à ébullition. 6. Laissez mijoter env. 45 minutes à feu doux. 7. Au moment de servir ajoutez un peu de jus de citron vert. Présentez dans un plat de service décoratif avec un peu de coriandre fraîche ciselée. Servez avec du riz.

27 PIQUANTE

28 le lapin surprenant et si simple Recettes de Claudia Allemeersch, chef-coq amateur

Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje

Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje Verrassend konijn! Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje Ingrediënten (voor 4 personen) 4 konijnenbillen 8 konijnenschouders

Nadere informatie

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig Konijn op tafel? Dat biedt veel voordelen! Het vlees van een konijn is licht, smakelijk en een goede bron van essentiële voedingsstoffen. Bovendien is het

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Scampivlinder in een sherrysausje Wortelsoepje met kokosschuim *** Pannetje van Sint-Jacobsvruchten met Zuiderse tomaten en croutons *** Kalkoenroulade gevuld

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Bereiding: 10 min. 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g zeekralen, geblancheerd 4 inktvisjes olijfolie wat groene verse kruiden boter sap

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

FINGERFOOD & SOFTMEAL Recepten voor 1 kg / Recettes pour 1 kg

FINGERFOOD & SOFTMEAL Recepten voor 1 kg / Recettes pour 1 kg & Recepten voor 1 kg / Recettes pour 1 kg VOLG DEZE EENVOUDIGE STAPPEN BIJ ELKE BEREIDING / SUIVEZ CES SIMPLES ÉTAPES À CHAQUE PRÉPARATION 1 Gebruik steeds gegaarde componenten. Blix deze fijn. Utilisez

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g

633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g hoofdgerechten Ravioli met kreeft 633 kcal per portie - vetten: 32 g - koolhydraten: 22 g - proteïnen: 63 g 30 minuten 30 minuten 4 personen Ingrediënten: - Levende kreeften (ong. 1,5 kg) - 20 g boter

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

RECEPT GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER

RECEPT GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER - 4 gele paprika s - het wit van 6 (jonge) preistengels - 500 g aardappelen - 2 à 3 sjalotten - 5 cm verse gember - 2 spl olijfolie - 2 l groenten (of kippen-) bouillon - 200

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten 10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten steak stoverij brochette rundertong chateaubriand Rund van bij ons is niet zomaar rund. Met Belgisch rundvlees kun je immers alle kanten uit. Ga er deze

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Kip met rode curry Pasta met scampi's en tomatensaus 4 personen - 20 minuten Kleine gefrituurde vogelnestjes 4 personen - 45 minuten Maandag energiedag 4

Nadere informatie

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs TARBOT vers opgevist door onze vissers lieveling van de chefs Een hip no-nonsense voorgerechtje! luxe bruschetta met gegrilde tarbot en groene asperges ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014 - Les 5 - Hapje 1. Hapje met quorn en bloemkool

Jaargang 2013-2014 - Les 5 - Hapje 1. Hapje met quorn en bloemkool Jaargang 2013-2014 - Les 5 - Hapje 1 Hapje met quorn en bloemkool Benodigheden: (4 pers) 150 g quorn, in stukjes gesneden olijfolie - 4 bloemkoolroosjes - 1/2 roze pompelmoes - enkele blaadjes koriander

Nadere informatie

Wild met een biersausje

Wild met een biersausje Wild met een biersausje Blonde Mosterdsoep Gebonden met een Hefe Weizen Konijn op Westvlaamse wijze in een holletje van bosvruchten Gestoofd in een Stoute Straffe Rus Garnituur: Frisse salade met Rodenbach

Nadere informatie

Lamsragout met groenten

Lamsragout met groenten Lamsragout met groenten 1.6kg lamsschouder 2 lepels tomatenpuree 200g erwtjes 200g groene boontjes extra fijn (in 3 snijden) 200g raapjes (gesneden in balkjes) 200g wortelen 1 teentje look, kruidenbosje

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Chinees vool beginnels

Chinees vool beginnels Mini-loempia s Chinese tomatensoep Nasi Goreng speciaal Buñuelos Smakelijk Aperitief Mini-loempia s Ingrediënten: (8p.) 500 gr varkensgehakt 500 gr prei 500 gr sojascheuten 500 gr geraspte wortelen 44

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK Zeeduivel met Siciliaanse allures: proef de zon in je bord. caponata met gegrilde zeeduivel ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen

vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen Tip: zelf nuggets maken, de kinderen steken graag een handje toe. fishnuggets van hondshaai met chilimayonaise ingrediënten voor

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Met dank aan restaurant Centpourcent

Met dank aan restaurant Centpourcent Met dank aan restaurant Centpourcent 1. Spoel de quinoa 2. Kook 1 volume quinoa in 2 volumes water. 3. Voeg er 2 teentjes fijngehakte look, 2 laurierblaadjes, olijfolie en peper & zout aan toe 4. Kook

Nadere informatie

Gezond, veelzijdig, verrassend. Konijn!

Gezond, veelzijdig, verrassend. Konijn! Gezond, veelzijdig, verrassend Konijn! Gezond, veelzijdig, verrassend konijn! > > > > Traditioneel of hedendaags Jij kiest. Je kunt er eindeloos mee variëren. Snel klaar Ook geschikt voor een doordeweekse

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Konijn is een gezonde keuze!

Konijn is een gezonde keuze! Konijn is een gezonde keuze! Konijnenvlees is mager, licht verteerbaar, rijk aan ijzer en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol. Konijn is niet alleen lekker en gezond, u kunt

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN

TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN TYPISCHE PAKISTAANSE GERECHTEN Vis (balochi) Recepten Voor het menu van vandaag hebben we gekozen voor 3 voorgerechten uit verschillende provincies 4 schoongemaakte, maar nog hele rode ponen (of zonnevis

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Ingrediënten voor 20 hapjes: g boter 1 à 2 appels ( granni Smit) in brunoise ( hele fijne brunoise overhouden voor de garnituur) 1 ui 20 g bloem 1 thlp Kerriepoeder

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen Licht, fris en supersnel klaar: het perfecte voorgerecht. carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje ingrediënten

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Danish Design Forever

Danish Design Forever Danish Design Forever Product No. 72051100 www.morsoe.com N.A.C STIJLVOL EN SMAKELIJK Danish Design Forever N.A.C VAN TRADITIONELE WAARDEN TOT AVANT GARDISTISCHE DELIKATESSEN, MAAR ALDIJD MORSO Het nieuwe

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Hutspot. Overheerlijke recepten

Hutspot. Overheerlijke recepten Hutspot Overheerlijke recepten Hutspot Hutspot en de geschiedenis Hutspot, ook wel wortelstamppot, is een typisch wintergerecht. Het wordt gemaakt door aardappelen, wortelen (meestal winterpeen) en uien

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum

Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Voorgerecht Spiesjes van scampi met zoet zure salade spek en mousse van sinaasappel en basilicum Spiesjes van scampi 30 scampi s 2 courgetten Paprika 2 dl Olijfolie Een stukje Gember 2 teentjes Knoflook

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Steekproducten worden steeds populairder de laatste tijd. Veel mensen hechten steeds meer waarde aan de producten die de streek waarin ze wonen te bieden heeft. Vaak heeft de eigen

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk!

Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk! Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk! Düğün çorbası - Bruiloftssoep Deze fijne soep wordt traditioneel bij een bruiloft

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis Lekker licht en extra smaakvol. gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

BBQ-Workshop Big Green Egg

BBQ-Workshop Big Green Egg BBQ-Workshop Big Green Egg 1 1. Kippenboutje Mojito Kippenboutjes 15cl Cachaça Witte rietsuikersiroop Limoenen Spuitwater Verse munt 1. Maak een mengsel van 15 cl Cachaça, 3 eetlepels rietsuikersiroop

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Hert

The Taste of Cooking: Hert The Taste of Cooking: Hert Ingrediënten 4 personen ca 3 uur Vlees Paté van hert met specerijen, paddenstoelen en trompette moussaise Paté van hert 250 g gemalen hertenpoulet 200 g gemalen vers vet spek

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Gele paprikasoep met mascarpone

Gele paprikasoep met mascarpone 1 Inhoudsopgave Gele paprikasoep... 3 Gele paprikasoep met mascarpone... 3 Rode paprikasoep... 4 Rode paprikasoep met boursin... 4 Paprikasalade... 5 Mousse van rode paprika en tomaat met mozzarella...

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Croque met raclettekaas Pasta met kip, paddenstoelen en pesto 4 personen - 20 minuten Zalmloempia Maandag energiedag 4 sneden Spar tramezzini brood 4 tomaten

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

Menu Spaanse -avond. Sangria. Tapa s

Menu Spaanse -avond. Sangria. Tapa s Sangria Tapa s Tortilla Patatas bravas Scampi met spek en curry Gevulde dadel met gorgonzolakaas Gazpacho Paella Panna cotta geparfumeerd met sinaasappellikeur en romige karamelsaus Smakelijk Aperitief

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie