Gezond, veelzijdig, verrassend. Konijn!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezond, veelzijdig, verrassend. Konijn!"

Transcriptie

1 Gezond, veelzijdig, verrassend Konijn!

2 Gezond, veelzijdig, verrassend konijn! > > > > Traditioneel of hedendaags Jij kiest. Je kunt er eindeloos mee variëren. Snel klaar Ook geschikt voor een doordeweekse werkdag. Voor herhaling vatbaar Voor alle smaken en seizoenen. Lekker en gezond Konijn past in een gezonde en lijnvriendelijke voeding. In de winkel Het hedendaagse aanbod van konijn speelt in op de vraag naar gebruiksgemak, korte bereidingstijd en halfbereid, met nadruk op gezond en smakelijk. Konijn wordt aangeboden in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens. Het konijnenvlees dat de Vlaamse leveranciers op de markt brengen is dankzij de kleinschalige manier van kweken van uitstekende kwaliteit. Doordat gekweekte konijnen jong worden geslacht (wanneer ze 12 tot 13 weken oud zijn), bevat het vlees weinig collageen en is het mals, sappig en licht verteerbaar. Het vlees wordt ook niet taai tijdens de bereiding. Konijnen worden uitsluitend gevoed met 100 % plantaardig voer, bestaande uit granen en luzerne, wat de gezondheid en de bevleesdheid van het konijn bevordert. Konijnenvlees is ook gegarandeerd hormonenvrij.

3 In de keuken Konijn doet denken aan traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Heerlijk! Maar konijn leent zich ook goed tot snelle, moderne en lichte bereidingen die aansluiten bij de trend om gezonder en minder vet te eten. Stomen, wokken, grillen, barbecuen, eenpansgerecht of tajine, mediterraans of exotisch getint: het kan allemaal met konijn! Je kunt er eindeloos mee variëren en het is geschikt voor elk seizoen. De bereiding van konijn is goed te vergelijken met die van kip. Bereidingstips > > > Konijnenfilets, -medaillons Kort krokant bakken of grillen (of op de barbecue). In reepjes gesneden aanbakken in de wok. Paneren, roken en in kleine stukjes gesneden en gebakken in salades. Konijnenrug, -schouder Rondom goudbruin bakken, ui, knoflook en kruiden toevoegen, blussen met wijn, fonds of bouillon en ongeveer 1 uur in de oven laten garen. Regelmatig met braadvocht bedruipen. Ook lekker op de barbecue in zijn geheel en in tajines. Konijnenbout Stoven, braden, smoren of grillen. De bouten vragen om een langere gaartijd, tussen 30 à 40 minuten, afhankelijk van de bereiding.

4 Konijn past in een gezonde en lijnvriendelijke voeding 10 GEZONDE VOEDINGSTIPS (Overeenkomstig de aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek) Varieer! Gezond kan perfect samengaan met lekker. Eet regelmatig: neem 3 hoofdmaaltijden en maximaal 2 tussendoortjes. Drink veel water en neem 3 tot 4 melkproducten per dag. Eet elke dag 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit. Geef de voorkeur aan volkorenbrood en matig de hoeveelheid beleg. Matig de hoeveelheid bereidingsvet: 1 eetlepel of 10 g per persoon volstaat. Gebruik in plaats van zout meer andere smaakmakers zoals verse kruiden, specerijen, ui, look, citroen. Vul je maaltijdbord voor de helft met groenten, voor een vierde met aardappelen en voor een vierde met vlees of vis. Beperk het gebruik van allerhande zoetigheden, vetrijke snacks en sauzen. Houd je gewicht op het juiste peil. Breng je energie-inname en energieverbruik in balans. Neem genoeg beweging: minstens 30 minuten per dag; 3 keer 10 minuten is ook goed.

5 VIGeZ

6 Voedingskundige feiten en cijfers Belangrijke voedingsstoffen en weinig calorieën Een portie konijn van 100 g levert gemiddeld zo n 150 kcal, is rijk aan vitamine B12 en kwaliteitseiwitten en is een goede bron van ijzer. Veel vrouwen hebben een tekort aan ijzer. Eiwitten zijn belangrijke bouw- en onderhoudsmaterialen voor ons lichaam en dit op elke leeftijd. Minder vet dan je denkt Een konijnenbout levert het magerste vlees (ongeveer 4 g vet per 100 g). De rug en de schouder bevatten iets meer vet (respectievelijk ongeveer 8 en 12 g vet per 100 g). Met een gemiddelde van ongeveer 8 g vet per 100 g behoort konijn tot de magere vleessoorten. Overeenkomstig de richtlijnen voor een gezonde en lijnvriendelijke voeding gaat de voorkeur naar de magerste varianten. Je kunt het vetgehalte verder beperken door zichtbaar vet te verwijderen. Bij konijn dat versneden wordt verkocht, is dit al gebeurd. Beter vet dan je denkt De beperkte hoeveelheid vet in konijn bestaat voor ongeveer een derde uit verzadigde vetzuren en voor bijna twee derden uit cholesterolvriendelijke onverzadigde vetzuren. In vergelijking met veel andere vleessoorten bevat konijn bovendien procentueel meer hartvriendelijke omega-3-vetzuren. De gunstige vetzuursamenstelling en de fijne smaak van konijnenvlees is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding van de dieren met onder meer luzerne en lijnzaad. Gezond bereiden Lekkere en gezonde ingrediënten kiezen is één ding, ze lekker en gezond bereiden een ander. Als keukenchef bepaal je zelf of het een lichte of een meer vette en calorierijke maaltijd wordt. In het kader van een gezonde voeding verdienen bereidingen met weinig vet en sauzen en met veel groenten de voorkeur.

7 Voedingswaarde per 100 g konijn (gemiddeld) *1 % ADI *2 Energie 153 kcal 7,7 % Eiwitten 20 g 40 % Vetten (totaal) - verzadigde vetzuren - mono-onverzadigde vetzuren - poly-onverzadigde vetzuren - omega-3-vetzuren 8 g 3 g 2,1 g 2,8 g 0,6 g 12 % 13,5 % 9,4 % 12,6 % 30 % Cholesterol 64 mg 21,3 % Ijzer 4,3 mg 30,7 % Kalium 376 mg 12,5 % Fosfor 247 mg 30,9 % Zink 2,2 mg 14,7 % Selenium 43 µg 61,4 % Vitamine B12 2,3 µg 230 % (*1) gemiddelde van een konijnenbil en een konijnenhaasje - bron: Belgische Voedingsmiddelentabel, Nubel, vijfde uitgave, 2de druk, september (*2) % ADI (aanbevolen dagelijkse inname) geeft aan in welke mate 100 g konijn bijdraagt tot de dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen en eiwitten en tot wat je dagelijks zou mogen binnenkrijgen aan energie, vetten, verzadigde vetzuren en cholesterol (Richtlijn 90/496/EEG en Voedingsaanbevelingen voor België, HGR 2009). De richtlijnen gelden voor een gemiddelde volwassene en zijn berekend per 2000 kcal.

8

9 Gebakken konijnenfilet met lauwe salade van gegrilde groenten en citroenvinaigrette INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 6 konijnenfilets 1 kleine rode paprika 1 kleine gele paprika 1 kleine groene paprika 1 kleine courgette 1 kleine aubergine 4 lente-uitjes 2 eetlepels extra vierge olijfolie 2 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen 1 ui 1 bio citroen 2 takjes citroentijm of gewone tijm, de blaadjes eraf geritst zwarte peper van de molen (zeezout) BEREIDINGSWIJZE Snijd de paprika s, courgette en aubergine in dunne plakjes van ca. 3 mm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui, voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen (en wat zeezout). Verhit de grillpan of -plaat en grill alle groenten aan beide zijden zonder olie! Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop. Besprenkel de groenten met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout). Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper. Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden. Schik ondertussen de gegrilde groenten op 4 voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over. Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van 2 cm en verdeel ze over de gegrilde groenten. Werk het geheel af met wat geritste blaadjes citroentijm. TIP Groenten kun je ook perfect grillen zonder ze eerst in te strijken met olie. Je kunt de konijnenfilets ook grillen indien je wenst. Reken dan wel een iets langere gaartijd en zet de grillpan eerder op een laag tot middelhoog vuur. Je kunt wat champignons, asperges en zelfs witloof grillen als variatie op de zuiderse groentesalade.

10

11 Tandoori (gegrild- geroosterd- BBQ) van konijnenbout met gewokte groenten INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 4 konijnenbouten 800 g broccoli 3 eetlepels tandooripasta 1 dl magere yoghurt natuur 1 teentje knoflook, fijngeraspt ¼ komkommer 2 takjes munt 2 takjes koriander 2 eetlepels arachideolie 2 eetlepels sojasaus peper van de molen BEREIDINGSWIJZE Meng de tandooripasta met 2 eetlepels yoghurt en strijk de konijnenbouten goed in met deze mengeling. Laat de konijnenbouten minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Spoel de broccoli grondig in koud water en snijd deze in kleine roosjes. Rasp de komkommer en pers lichtjes uit. Snipper de munt en koriander fijn. Meng de rest van de yoghurt met de komkommer, de knoflook, de munt en de koriander. Breng op smaak met peper (en een beetje zout). Haal de overtollige marinade van de konijnenbouten en verwarm de barbecue of de grill voor. Grill de konijnenbouten op de barbecue in ca. 15 à 20 minuten. In een grillpan kun je ze het best voorgrillen en de garing voltooien in een voorverwarmde oven van 160 C. Verhit de arachideolie in een pan en roerbak de broccoliroosjes in 2 à 3 minuten beetgaar, voeg er de sojasaus aan toe en kruid met peper van de molen. Schik de bouten en de broccoli op 4 borden en serveer de yoghurtsaus erbij. TIP De tandoori van konijnenbout is ook erg lekker met een frisse salade of je kunt er een mengeling van roergebakken groenten bij serveren. Je kunt er ook rijst bij serveren. Sojasaus is ook in zoutarme versie verkrijgbaar.

12

13 Gebraden (vooraf gemarineerde) konijnenmedaillons en tagliatelle met bospaddestoelen INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 6 konijnenmedaillons 350 g tagliatelle 350 g gemengde bospaddestoelen naar keuze 6 takjes tijm 1 eetlepel maïzena 1 teentje knoflook, geplet 1 sjalot, fijngesnipperd 2 eetlepels lichte sojasaus 6 eetlepels water 1 eetlepel extra vierge olijfolie 3 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen peper van de molen (zeezout) TIP Voor dit gerecht kun je ook konijnenfilets gebruiken. Neem nog wat extra groenten. Bij deze pasta past perfect: wat gebakken pompoenblokjes of fijngesnipperd witloof meegebakken met de paddestoelen. Wat verse spinazie aangestoofd in een beetje olijfolie doet het ook uitstekend bij dit gerecht. BEREIDINGSWIJZE Schik de konijnenmedaillons in een schaal en verdeel er de takjes tijm over. Overgiet de medaillons met de sojasaus en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen. Laat een 20-tal minuten marineren in de koelkast en wentel regelmatig door de marinade. Maak ondertussen alle bospaddestoelen goed schoon met behulp van een borsteltje. Haal de konijnenmedaillons uit de marinade en laat ze even afdruipen boven de schaal, bestuif ze met wat maïzena. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en kleur de konijnenmedaillons mooi aan. Voeg de marinade, het water en de takjes tijm toe en laat alles een 5-tal minuten zachtjes sudderen tot de saus lichtjes begint te binden. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en gaar hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie en voeg de bospaddestoelen en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper (en een beetje zout). Voeg de bospaddestoelen toe aan de konijnenmedaillons wanneer ze gaar zijn. Verdeel de pasta over de borden en schik er de konijnenmedaillons en de bospaddestoelen over, lepel wat van de saus erover heen en dien meteen op.

14

15 Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn INGREDIËNTEN (voor 4 personen) 1 konijn in stukken versneden 4 tomaten, gepeld, de zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden 2 uien, fijngesneden 2 wortels, in fijne schijfjes gesneden 150 g fijne boontjes 4 kleine of 2 grote pastinaken 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 4 takjes rozemarijn 1 kruidentuiltje met 4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook 2 eetlepels bloem arachideolie 4 eetlepels olijfolie 15 cl rode wijn +/- 8 dl magere vleesbouillon peper van de molen (zeezout) TIP Deze navarin wordt extra bijzonder als je een eetlepel kerriepoeder meestooft met de groenten. In plaats van fijne boontjes kun je ook voorgeweekte witte of rode bonen gebruiken, voeg dan best de stukken konijn pas na een half uurtje koken toe en verleng de kooktijd met 30 minuten. Verder kun je de navarin in de winter aanvullen met raapjes, spruitjes, knolselder en koolgroenten. In de zomer mag je er gerust een courgette, groene asperges en paprika bijdoen! In plaats van pastinaak kun je ook gewassen, ongeschilde krielaardappeltjes op dezelfde manier bereiden. BEREIDINGSWIJZE Wentel de stukken konijn in de bloem en klop de overtollige bloem af. Verhit een scheut arachideolie in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn tot ze mooi goudbruin zijn. Schep de stukken konijn uit de pan en leg ze op een bord. Stoof nu de fijngesneden ui, de wortelschijfjes en de knoflook aan in de pan tot de groenten zacht zijn zonder dat ze kleuren. Giet de overtollige olie af en voeg de tomatenpuree toe, laat 3 à 4 minuten zachtjes stoven en voeg vervolgens de rode wijn toe. Laat dit even inkoken en voeg nu de stukken konijn, de tomaten, het kruidentuiltje en de magere vleesbouillon toe zodat de stukken konijn net onder staan. Zet het vuur op een laag pitje en laat het konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven zonder deksel. Dop de boontjes en kook ze kort in kokend water. Verfris de boontjes onmiddellijk in ijskoud water om de groene kleur te bewaren. Verwarm de oven voor op 180 C. Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken. Schik in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie (en wat zeezout). Verdeel de rozemarijntakjes tussen de pastinaak. Gaar in de oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren. Verwijder het kruidentuiltje uit de stoverij en breng de navarin op smaak met peper van de molen (en wat zeezout). Voeg de boontjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Serveer de navarin met de geroosterde pastinaak.

16 Konijn: een gezonde keuze! Wie kiest voor konijn heeft overschot van gelijk. Konijnenvlees heeft een zeer fijne smaak, het is mager, licht verteerbaar en een bron van essentiële voedingsstoffen. Konijn is niet alleen lekker en gezond, je kunt er ook eindeloos mee variëren. Konijnenvlees past perfect in de hedendaagse, lichte en gezonde keuken, met heel wat toepassingsmogelijkheden qua bereidingswijzen. Bovendien is het geschikt voor elk seizoen. Recepten: Foto's: Philippe Van den Bulck Fotografie Roos Mestdagh V.U.: VLAM vzw L. Huysmans, Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Konijn is een gezonde keuze!

Konijn is een gezonde keuze! Konijn is een gezonde keuze! Konijnenvlees is mager, licht verteerbaar, rijk aan ijzer en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol. Konijn is niet alleen lekker en gezond, u kunt

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig Konijn op tafel? Dat biedt veel voordelen! Het vlees van een konijn is licht, smakelijk en een goede bron van essentiële voedingsstoffen. Bovendien is het

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje

Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje Verrassend konijn! Op de barbecue gegrilde konijnenschouder, tartare van bil, aardappelslaatje met augurken en komkommercilinderslaatje Ingrediënten (voor 4 personen) 4 konijnenbillen 8 konijnenschouders

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK Zeeduivel met Siciliaanse allures: proef de zon in je bord. caponata met gegrilde zeeduivel ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Een stukje vlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Wokken met Flandria-groenten

Wokken met Flandria-groenten wok Wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een hedendaagse snelle en gezonde manier van koken die oorspronkelijk ontstond in Azië. U hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en u kunt

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/ :54:52

vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/ :54:52 vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/2017 11:54:52 Gazpacho met tongschar, heerlijk zomers en feestelijk. Tongschar - FOLDER_NL.indd 2 3/05/2017

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Bereiding: 10 min. 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g zeekralen, geblancheerd 4 inktvisjes olijfolie wat groene verse kruiden boter sap

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis Lekker licht en extra smaakvol. gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Hutspot. Overheerlijke recepten

Hutspot. Overheerlijke recepten Hutspot Overheerlijke recepten Hutspot Hutspot en de geschiedenis Hutspot, ook wel wortelstamppot, is een typisch wintergerecht. Het wordt gemaakt door aardappelen, wortelen (meestal winterpeen) en uien

Nadere informatie

varkensvlees van bij ons in een gezonde voeding voedzaam veilig verantwoord

varkensvlees van bij ons in een gezonde voeding voedzaam veilig verantwoord varkensvlees van bij ons voedzaam veilig verantwoord in een gezonde voeding Gezond eten is belangrijk en kan perfect samengaan met eenvoudig, snel en lekker. En wie gezond eet, kan met evenveel smaak genieten

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten 10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten steak stoverij brochette rundertong chateaubriand Rund van bij ons is niet zomaar rund. Met Belgisch rundvlees kun je immers alle kanten uit. Ga er deze

Nadere informatie

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Ingrediënten voor 20 hapjes: g boter 1 à 2 appels ( granni Smit) in brunoise ( hele fijne brunoise overhouden voor de garnituur) 1 ui 20 g bloem 1 thlp Kerriepoeder

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Waarom maakt KOOK-OOK gebruik van biologisch vlees? Naast dat het dier een beter leven heeft gehad, is de samenstelling van biologisch vlees veel beter voor onze gezondheid. Biologisch

Nadere informatie

KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG

KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG Kip is een favoriet stukje wit vlees. Niet verwonderlijk: het is lekker, mals en veelzijdig. Maar kip is ook mager vlees. En dat treft, want in een gezonde voeding krijgt mager

Nadere informatie

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen

vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen vers opgevist door onze vissers HONDSHAAI kwaliteit en smaak in elk seizoen Tip: zelf nuggets maken, de kinderen steken graag een handje toe. fishnuggets van hondshaai met chilimayonaise ingrediënten voor

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wat is biologisch? En waarom maakt KOOK-OOK zo graag gebruik van biologische producten? De term biologisch heeft

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse

vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse vers opgevist door onze vissers schelvis hemelse delicatesse Verras je vrienden met deze heerlijke combinatie van smaken. schelvis met gremolata en crunchy puree ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Het is voorjaar!! Bruis je echter niet van energie, sterker nog, laat je energiepeil nog heel wat te wensen over?! Misschien heb je een voorjaarsdip. Gelukkig kan je met een voeding

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst Maandag energiedag 2 courgettes 4 kippenchipolata's 1 brick tomatensaus 1 zakje Express long riz

Nadere informatie

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs TARBOT vers opgevist door onze vissers lieveling van de chefs Een hip no-nonsense voorgerechtje! luxe bruschetta met gegrilde tarbot en groene asperges ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen!

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen! Schol is smullen! GEZOND SNEL LEKKER Ook de mannen van de zee zijn enthousiast: schol is eenvoudig te bereiden, niet vet en heerlijk van smaak. Bovendien is de graat gemakkelijk te verwijderen en hebben

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN:

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN: Recepten Om uw dieet zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken heeft SaniSlim een aantal recepten ontwikkeld die u tijdens uw dieet maar ook daarna kunt gebruiken. Wij wensen u smakelijk afvallen!

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min.

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min. Week 1, Dag 1 1 portie Filet américan (20 gr) 29 1 plakje Fricandeau (15 gr) 18 1 schijf Ananas vers (120 gr) 60 Sinaasappel gemiddeld (115 EG) 54 1 plakje Schouderham (15 gr) 21 400 ml Magere yoghurt

Nadere informatie