Jeugdraad Deurne. Algemene vergadering. Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdraad Deurne. Algemene vergadering. Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering:"

Transcriptie

1 Jeugdraad Deurne Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering: Algemene vergadering 19 november 2015 Jeugddienst Deurne Aanwezigen Wie Vereniging Wie Vereniging Jeroen Muylle FOS Impeesa Alexander Erreygers FOS Impeesa Jan Caljon Stedelijk wijkoverleg Stijn Van Bauwel Secretaris cultuurraad Ben Bruininckx JES vzw Frauke Van Den Chiro Josto Broeck Willard Molle VNJ Ruth Ndeze Chiro josto Floris Willems 43 e Sint-Rumoldus Geert Matthys 43 e sint Rumoldus Arno Arnouts Jeugddienst Caroline Van Osselaer Jeugddienst (verslag) Agenda Park Groot Schijn EHBO vormingen voor jeugdverenigingen Buitenspeeldag 2016 Nieuws uit de verschillende werkingen 1. Park Groot Schijn Algemeen Fase 1 Alle informatie vind je terug op: Park Groot Schijn is het nieuwe park dat tussen de Ruggeveldlaan, Turnhoutsebaan, Boterlaarbaan en Autolei ligt. Het omvat de volkstuinen, een speelbos, loopparcours, diverse kamers, parking, De nieuwe naam werd twee jaar geleden gekozen uit een wedstrijd. Het park wordt momenteel heraangelegd aan de hand van een masterplan en diverse inspraaktrajecten. Bij de aanleg van het park worden bewuste keuzes gemaakt voor de aanplanting van soorten bomen, planten, materialen, beweging van de natuur (water, begroeiing, ). Er wordt gezorgd voor voldoende verlichting in het park.

2 Het speelbos zal openen rond maart Er komt een pad zodat je rond kan wandelen/ fietsen. Er komen speelaanleidingen maar vooral een puur natuur speelbos. Achter de parking van de schaatsbaan is nu een pop-up avontuurlijk fietsparcours. Dit is er tijdelijk maar iedereen is er welkom (bmx, mountainbike, loopfietsen, fietsen, ). Breng gerust je schop mee om te shapen. Het park is opgedeeld in kamers. Deze kamers verzamelen bepaalde ontmoetingsplekken zoals sport en jeugd. Tussen de kamers zitten voegen. Dit zijn groene stukken en wandelwegen (bestaande uit gladde beton - min. 4 meter breed, tot 7 meter). De kamers worden één voor één afgewerkt. In Fase 1 wordt de sportkamer en het centrale pad uitgewerkt. Hier komt ook een fietsparking met een 40-tal fietsenstallingen. In de jeugdkamer zit nu de scouts Rumoldus (in de MS Hoeve). Daarnaast komen er nieuwe jeugdlokalen voor het VNJ en de FOS 17 de eenheid Prins-Albert. Aan de jeugdkamer grenst het parkplein. Dit wordt het centrale ontmoetingsplein. Hier zal je kunnen picknicken en spelen. Het is ter grootte van 3/4 voetbalveld. Naast het centrale plein komt een nieuw skatepark. Vragen: Wat gebeurt er met de witte vlakken op het plan? Dit zijn de gebieden die nog verder ontwikkeld moeten worden. Het uitwerken van het Masterplan naar een concreet plan verloopt in verschillende fases. Er wordt gesproken over een voorlopige parking maar hoe ziet de permanente er dan uit? De permanente komt achter de skipiste en schaatsbaan. Komt er een indoor sportbaan? Voorlopig is er geen sprake van een indoor sportterrein. De uitsparingen op de wegen zijn niet aan dezelfde kant, is dit niet gevaarlijk voor mensen met een visuele beperking? Zijn er plannen voor een cafeetje of restaurant? Er zijn 4 cafetaria s in het sportgebouw, er is een grote cafetaria aan de schaatsbaan, café den haas is vlakbij, er komt een ontmoetingsruimte in het jeugdcentrum. Advies algemeen plan: positief mits opnemen volgende opmerkingen: Het is belangrijk dat het pad, vanuit het centrale plein naar het Speelbos, goed verlicht wordt, deze verlichting is nog niet mee opgenomen in het huidig plan. Extra afvalbakken zijn welkom, zeker aan het centrale pad. Om het park toegankelijk te maken voor voertuigen (enkel laden en lossen) moet er goed nagedacht worden over het juiste systeem om dit te realiseren. Dit moet een systeem worden dat gebruiksvriendelijk is voor de (jeugd)verenigingen. Het moet ook duidelijk zijn voor andere bezoekers dat het park niet toegankelijk is met de auto. Graag voldoende bewegwijzering naar de sport- en jeugdkamer. In het hoofdpad gaan er groene uitsparingen komen, kan er op gelet worden dat deze veilig zijn voor mensen met een beperking?

3 Jeugdkamer fase 2 In de tweede fase wordt de jeugdkamer uitgevoerd. De uitvoering is in 2017, realisatie in Dit lijkt ver weg maar het ontwerpen van de plannen is al bezig sinds Er zal eerst een volumestudie gemaakt worden. Dit wil zeggen dat er wordt gekeken naar de ruimtes die de verenigingen nodig hebben, deze moeten passen in de max. oppervlakte die bebouwd mag worden. Het lokaal van Duikclub Amphora wordt omgebouwd tot jeugdcentrum, het gebouw van de MS Hoeve blijft en er worden 2 lokalen bijgebouwd. Het jeugdcentrum en de twee nieuwe lokalen vormen een vierkantshoeve met binnenplein. Een gebouw zal gedeeld moeten worden door het VNJ en de FOS eenheid Prins-Albert. Elke jeugdvereniging krijgt een exclusieve ruimte, exclusieve opslagruimte en er zullen ruimtes gedeeld worden. Het andere gebouw wordt een ruimte met gemeenschappelijk sanitair, opslagruimte, keuken en polyvalente zaal. Het jeugdcentrum zal over een fuifruimte beschikken voor 500 personen (groter dan de MS Hoeve dus) dat opdeelbaar is, er komt een bureauruimte en workshopruimtes. Het jeugdcentrum zal dus geen concurrentie worden voor de MS Hoeve. Het zal uitgebaat worden door een jeugdpartner zoals in Kavka, Trix, Zappa, de Branderij of den Eglantier. Voor de jeugdkamer zijn er vooral inspraaktrajecten geweest met de jeugdverenigingen. Dit krijgt stilaan meer en meer vorm. Het jeugdcentrum moet nog concreter vorm krijgen door terugkoppelingen naar jongeren, de jeugdraad en de jeugdverenigingen. Vragen: Het jeugdcentrum wordt vooral een centrum voor jongeren en jeugdverenigingen. Trouwfeesten en verjaardagsfeesten zullen niet kunnen doorgaan. Advies: De volgende fase in het ontwerpen van het Park, fase 2, zal vooral over de jeugdkamer gaan. De jeugdraad is positief over de geplande jeugdkamer maar wil het districtscollege vragen om mee aandacht te hebben voor deze jeugdkamer. De jeugdraad wil graag dat jongeren en jeugdverenigingen betrokken worden bij de opmaak en de uitwerking van het jeugdcentrum. De jeugdraad werkte enkele jaren geleden mee aan het eerste plan van eisen over het jeugdcentrum voor Deurne. De jeugdraad hoopt dat er gelijktijdig evenementen kunnen doorgaan in de MS Hoeve en het jeugdcentrum. Er moet goed nagedacht worden over toegangscontrole op het terrein tijdens evenementen, geluidsoverlast, afspraken over opruimen afval en samenwerking tussen het jeugdcentrum en de jeugdverenigingen. Er moet ook goed nagedacht worden over degelijke afsluitingen (hekwerk) aan de jeugdkamer om vandalisme en inbraak te voorkomen. Wordt er tijdens de uitwerking van de jeugdkamer ook werk gemaakt van de nutsvoorzieningen? Wordt de riolering doorgetrokken zodat ook de MS Hoeve hier op aangesloten wordt?

4 Centraal plein Hier is samengezeten met de jeugdverenigingen en de rolschaatsclubs. Het inspraaktraject is lopende. Er is nog geen ontwerp maar al wel heel veel ideeën. Dit zal een ontmoetingspunt in het park worden maar er is ook ruimte om te skaten, ontmoeten, rolschaatsen, spelen Het zal een oppervlakte hebben van ¾ voetbalveld. Speelbos Op 20 maart (of 27 maart) willen we een sneak-preview organiseren voor de jeugdverenigingen. We willen graag een groot spel organiseren met heel veel jeugdverenigingen. Zij die graag meewerken mogen binnenkort op ons oproepmailtje reageren. FOS Impeesa, VNJ en Sint-Rumoldus geven nu al aan mee te werken. Dinsdagavond 15 december om 19uur spreken we af. FOS Impeesa vraagt na of het bij hen kan doorgaan. Op 13 april tijdens de buitenspeeldag organiseren we het openingsmoment voor het grote publiek. 2. EHBO vorming Sportverenigingen uit Deurne krijgen jaarlijks de kans om bij het district een EHBO vorming te volgen. Elke deelnemer ontvangt dan een attest en kan jaarlijks op bijscholing komen. Deze opleidingen zijn gratis. Wij willen graag weten of er interesse is bij de jeugdverenigingen om een dergelijke vorming te volgen? VNJ leiders krijgen al een EHBO vorming via de opleiding maar een aanvullende bijscholing is altijd welkom. De scouts Sint-Rumoldus organiseren vorming met de andere scouts in het district Morckhoven (scouts Bernadette, Pius X, Sint Rumoldus, Sint Maarten, ), niet iedereen kan hierop aanwezig zijn, een extra vorming mag. FOS Impeesa hadden vorig jaar een vorming door het Jeugd Rode Kruis en waren daar heel tevreden van. Er wordt aangegeven dat deze de vorming heel specifiek moet voor jeugdwerk moet zijn zoals: behandelen van kapwonden, brandwonden, schaafwonden, verstuikingen, breuk. De jeugddienst onderzoekt diverse vormingen en mogelijkheden, en zal eens rondhoren bij de andere jeugdverenigingen. Zijn er ook nog andere onderwerpen waar jullie graag over willen bijscholen, dan mag je dit steeds laten weten aan de jeugddienst. Stijn geeft aan dat er binnen de cultuurverenigingen vaak problemen zijn met de CSJ-databank. Voor de jeugdverenigingen wordt er jaarlijks een vormingsmoment georganiseerd door de stedelijke jeugddienst. 3. Buitenspeeldag 2016 De buitenspeeldag gaat dit jaar door op de eerste woensdag na de paasvakantie; 13 april. Kinderen en jongeren worden die dag aangemoedigd om buiten te spelen. Verenigingen worden aangemoedigd om een aanbod uit te werken. Kinderzenders Nickelodeon, VTM Kzoom, Ketnet

5 zenden die dag geen programma s uit. Naar goede gewoonte organiseert ook jeugddienst Deurne met zijn vaste partners een aanbod. Ditmaal gaat het door in Park Groot Schijn, in het speelbos. Iedereen is welkom om mee een aanbod uit te werken. 4. Nieuws uit de verschillende werkingen Chiro Josto bestaat dit werkjaar 75 jaar. Het feestjaar duurt tot juni Chiro Del Mundo is het grote feestmoment in het weekend van 15 mei. Op vrijdagavond wordt er een quiz georganiseerd, op zaterdag een voetbaltornooi en kaas- en wijnavond. Op zondag is het Chiro Del Mundo; dit is een familiegebeuren waar iedereen welkom is. Volgende week is het Algemene Vergadering van de cultuurraad. Iedereen is welkom. Sint-Rumoldus organiseert op 18 december Nightmare before Christmas in de MS Hoeve. Er wordt een circustent geplaatst. Het feest bestaat nu 5 jaar. 5. Volgende mogelijke thema s Als jullie nog andere thema s willen bespreken op de jeugdraad mogen jullie dit steeds laten weten. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn

Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn Titel verslag: Overleg jeugdverenigingen Datum en uur 30 juni 2015 Plaats Districtshuis Deurne Volgnummer: 2015/02 Datum volgende Verslag vorige Commentaar: 1. Aanwezigen

Nadere informatie

Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn

Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn Overleg jeugdkamer Park Groot Schijn Titel verslag: Overleg jeugdverenigingen Datum en uur vergadering: 9 november 2015 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Volgnummer: 2015/03 Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

Park Groot Schijn Participatiestuurgroep. Datum vergadering: 2/03/2015

Park Groot Schijn Participatiestuurgroep. Datum vergadering: 2/03/2015 1 Park Groot Schijn Participatiestuurgroep Datum vergadering: 2/03/2015 1. Aanwezigen Kris Goossenaerts (Kabinet Van Campenhout - publiek domein/sport) Leon Goris (Kabinet Van de Velde - ruimtelijke ordening/stadsontwikkeling)

Nadere informatie

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Verslag Titel verslag: algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 19 april 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Panel: Ludo Van Campenhout (schepen voor publiek domein en

Nadere informatie

Park Groot Schijn Algemene vergadering. Ontwerp & uitvoering gebouwen/landschap Buur-Hosper-Bulk

Park Groot Schijn Algemene vergadering. Ontwerp & uitvoering gebouwen/landschap Buur-Hosper-Bulk Park Groot Schijn Algemene vergadering Ontwerp & uitvoering gebouwen/landschap Buur-Hosper-Bulk Projectregie Stadsontwikkeling/O&U 13 november 2014 Agenda Inleiding door Ludo Van Campenhout, schepen voor

Nadere informatie

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 1 december 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 1 december 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Verslag Titel verslag: algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 1 december 2016 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Panel: Ludo Van Campenhout (schepen voor publiek domein

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE)

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) NOTA REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 1 Speelterrein Koude Keuken (Brugge) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

Vliegend College. Kiel, Tentoonstellingswijk en Middelheim. 22 november 2016

Vliegend College. Kiel, Tentoonstellingswijk en Middelheim. 22 november 2016 Vliegend College Kiel, Tentoonstellingswijk en Middelheim 22 november 2016 Districtscollege Antwerpen Programma 19.30 uur Welkom 19.40 uur Voorstelling van het districtscollege en van de geplande projecten

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELZONE VRIJBOS (HOUTHULST)

REPORTAGE: SPEELZONE VRIJBOS (HOUTHULST) NOTA REPORTAGE: SPEELZONE VRIJBOS (HOUTHULST) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELZONE VRIJBOS (HOUTHULST) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 1 Speelzone Vrijbos (Houthulst) 1.1 KORT In t kort Ligging/adres

Nadere informatie

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 17 november 2015 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne

algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 17 november 2015 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Verslag Titel verslag: algemene vergadering Park Groot Schijn Datum en uur vergadering: 17 november 2015 Plaats vergadering: Districtshuis Deurne Panel: Kim Verstrepen (Projectregie, Stadsontwikkeling),

Nadere informatie

Ruggeveldlaan Park Groot Schijn district Deurne aanleg speelbos

Ruggeveldlaan Park Groot Schijn district Deurne aanleg speelbos Ruggeveldlaan Park Groot Schijn district Deurne aanleg speelbos BESCHRIJVENDE NOTA BIJ DE AANVRAAG TOT BOUWVERGUNNING 1/Voorwerp van de aanneming Het gaat om de aanleg van een speelbos in het Park Groot

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg!

Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg! Er beweegt wat op Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg! Colofoon Verantwoordelijke uitgever: Hardwin De Wever, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen Redactie: Bert Claes; Eveline Leemans, Claire Verstraeten Vormgeving:

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

College van 22 april 2016

College van 22 april 2016 College van 22 april 2016 Definitief plan Slachthuislaan klaar (SW A235 nr. 03287)... 2 Groene voegen verbinden kamers in Park Groot Schijn (SW A241 nr. 03543)... 5 Sporting A en KdG Hogeschool werken

Nadere informatie

1 Identificatiegegevens van uw vereniging

1 Identificatiegegevens van uw vereniging 1 Identificatiegegevens van uw vereniging 1. Naam van de vereniging: 2. Type van vereniging (keuze): Sociaal-cultureel Cultureel Noord-zuid Jeugd Sport andere 3. Jaar van oprichting vereniging 4. Deeldorp(en)

Nadere informatie

Park Groot Schijn: Overleg hondenclubs

Park Groot Schijn: Overleg hondenclubs Verslag Titel verslag: Park Groot Schijn: Overleg hondenclubs Datum en uur vergadering: maandag 18 mei 2015 Plaats vergadering: Volgnummer: Datum volgende vergadering: Cafetaria HOBA Verslag vorige vergadering:

Nadere informatie

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem.

Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Advies van de Aalsterse Jeugdraad met betrekking tot het behoud van Jeugdhuis Jome in Gijzegem. Initiatief: Aanleiding: Gericht aan: Datum: 9 mei 2010 Adviesnummer: 2010/1 Jeugdraad Aalst in samenwerking

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 20/08/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Bruno (voorzitter), Aaron (ondervoorzitter), Wouter (secretaris), den Joe, Sint-Lieven, Haegepoorters, Den draai, Chiro D, JRK, Kadullen (te laat),

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Jeugdraad 27 april 2015

Jeugdraad 27 april 2015 Jeugdraad 27 april 2015 Aanwezig: Frauke Alexander, Evie Wuytack, Cynthia De Kerpel, Karel Gysel, Fedra Van de Voorde, Kato Noppe, Ruben Deconinck, Michiel Van Eetvelde, Leen Groothaert Verontschuldigd:

Nadere informatie

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp. Waarom heraanleg?

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp.  Waarom heraanleg? Aanleiding voorontwerp Waarom heraanleg? 1 Het groene middenplein wordt afgesloten door een barrière van auto s, hagen en een brede rijbaan. De straten rond het plein zijn erg breed. Zo kunnen auto s aan

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Park Groot Schijn. Participatiestuurgroep 8 mei 2017

Park Groot Schijn. Participatiestuurgroep 8 mei 2017 Park Groot Schijn Participatiestuurgroep 8 mei 2017 Inleiding en welkom Welkom Wie allemaal rond de tafel? Inleiding: overlopen agenda Agenda Stand van zaken projecten Sportkamer: werf velden en sportgebouw

Nadere informatie

Algemene Vergadering Park Groot Schijn maandag 10 december 2012 om uur Districtshuis Deurne

Algemene Vergadering Park Groot Schijn maandag 10 december 2012 om uur Districtshuis Deurne Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Volgnummer: Algemene Vergadering Park Groot Schijn maandag 10 december 2012 om 19.30 uur Districtshuis Deurne Datum volgende vergadering:

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELZONE IN STEDELIJK BOS MELBERG (GENK)

REPORTAGE: SPEELZONE IN STEDELIJK BOS MELBERG (GENK) NOTA REPORTAGE: SPEELZONE IN STEDELIJK BOS MELBERG (GENK) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELZONE IN STEDELIJK BOS MELBERG (GENK) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 REPORTAGE: SPEELZONE IN STEDELIJK BOS

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

1. Heeft de minister inderdaad een brief gestuurd naar het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts- Woluwe? Kan hij deze bezorgen?

1. Heeft de minister inderdaad een brief gestuurd naar het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts- Woluwe? Kan hij deze bezorgen? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 336 van 9 februari 2012 van PAUL DELVA Buitenspeeldag - Brussel Op woensdag 28

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017

VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 VERSLAG JEUGDRAAD 10 OKTOBER 2017 Aanwezig: Berre Gorrens (Chiro Rijkevorsel), Eefje Brosens (Chiro Rijkevorsel), Sophie Versmissen (Chiro Sint-Jozef), Liene Van Riel (Chiro Sint-Jozef), Zoë Van Dijck

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015:

Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Verslag Jeugdraad 6 januari 2015: Aanwezig: Gabriëlla (Voorzitter), Ruben, Tom, Wouter (Chiro Erps-Kwerps), Dave (JH t Excuus), Mathias, Hans (Scouts Kortenberg), Jens, Thibaud (JH Den Aap), Pieter (JH

Nadere informatie

Visienota Antwerpse jeugdwerkpartners

Visienota Antwerpse jeugdwerkpartners Visienota Antwerpse jeugdwerkpartners Van: Aan: Betonne Jeugd Chirojeugd Vlaanderen FOS Open Scouting Formaat JES JC Kavka / JCC Zappa Kras Jeugdwerk Platform Allochtone Jeugdwerkingen Recht-Op Jongeren

Nadere informatie

Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout. Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap

Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout. Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap Waar moet het naartoe met de publieke ruimte voor kinderen en jongeren? Kind & Samenlevings vzw & Fris in het

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer maart Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. Jaargang 16 De nieuwsbrief nummer 13 23 maart 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen

Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen Inventarisatie bereikbaarheidsplan, sessie 1 Maandag 10 juni 2013, Sloperbedrijf Van Putten Angela de Vries Rob de Haas Gemeente Valkenswaard

Nadere informatie

Groene speelruimte SPELEN & RAVOTTEN

Groene speelruimte SPELEN & RAVOTTEN Groene speelruimte speelweefsel Speelruimte typologieën DE QUICKSCAN EEN QUICKSCAN OM VLOT SPEELRUIMTES IN KAART TE BRENGEN In een lokale situatie komen diverse types speelruimte voor: skatesite, voetbalveldje,

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014

VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 VERSLAG JEUGDRAAD 24/04/2014 Aanwezigheden Aanwezig: Robbert Neckebroek (jeugdconsulent), Aaron De Ruyver (ondervoorzitter), Wouter Maes (secretaris) (te laat), FOS, Joe-English, Den Draai, Chiro D, JRK,

Nadere informatie

GEDEELDE JEUGDLOKALEN: SOCIALE COHESIE & LEVEN IN JE JEUGDLOKAAL

GEDEELDE JEUGDLOKALEN: SOCIALE COHESIE & LEVEN IN JE JEUGDLOKAAL GEDEELDE JEUGDLOKALEN: SOCIALE COHESIE & LEVEN IN JE JEUGDLOKAAL Vroeger was onze speelplaats een privéparking voor de leerkrachten. Dat leidde tot heel wat overlast, sluikstorten en vandalisme. Een jaar

Nadere informatie

DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN

DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN DORPSPARK RAMSEL MASTERPLAN OPDRACHT HERINRICHTING SPEELTERREIN RAMSEL ca. 2250 m² 2 Knelpunten - potenties OPDRACHT Cluster gemeenschapsvoorzieningen Elke activiteit/ruimte is vandaag omheind/afgesloten

Nadere informatie

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Sportdienst organiseert sportdag voor 50+ PERSBERICHT 28/19 DD. 30/04/19 Foto s kunnen in hoge resolutie via de Dienst Communicatie opgevraagd worden: tel. 058 22 44 13 of via communicatie@nieuwpoort.be. Sportdienst organiseert sportdag voor 50+

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering

gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering gemeentelijke jeugdraad bestuursvergadering Kopie aan: WIE VOOR WAT OK/NOK BESTUURSVERGADERING JEUGDRAAD Vergadering van 19/12/2013 in de Chiro-lokalen Leden Bert Verstraete Hans

Nadere informatie

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 Een nieuw seizoen! Bekijk de nieuwe kalender en weekendflyers verderop in de nieuwsbrief! Binnenkort liggen ze weer in de brievenbus bij elke gemeente in Vlaanderen: de

Nadere informatie

Visie... 2 Bouwproject... 2 Scouts & Gidsen Vlaanderen Droombeeld... 2

Visie... 2 Bouwproject... 2 Scouts & Gidsen Vlaanderen Droombeeld... 2 BOUWPROGRAMMA De Pollekes VZW Berkenrodelei 42 b, 2660 Hoboken www.scoutinghoboken.be INHOUD Visie... 2 Bouwproject... 2 Scouts & Gidsen Vlaanderen... 2 Droombeeld... 2 Eisenprogramma... 3 Streefdoel...

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN

WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN WERKINGSVERSLAG JEUGDVERENIGINGEN TIP: neem er het gemeentelijk subsidiereglement bij! WERKJAAR:... AANVRAAG WERD INGEDIEND OP:... A. GEGEVENS VERENIGING NAAM VERENIGING:... JEUGDWERKVORM: JEUGDBEWEGING

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014

Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014 Constantia Teichmannplaats Overlegvergadering 9 oktober 2014 Programma Welkom Inleiding Paul Cordy districtsschepen Resultaten bevraging Dirk Kint Stedelijk Wijkoverleg Voorstelling schetsontwerp Channah

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

Externe patrimoniumexploitatie Pilootproject Merksem Rechter remise kasteel Bouckenborgh

Externe patrimoniumexploitatie Pilootproject Merksem Rechter remise kasteel Bouckenborgh Externe patrimoniumexploitatie Pilootproject Merksem Rechter remise kasteel Bouckenborgh Inhoud Doelstellingen o t stad is van iedereen Merksem o o o o Verenigingen Ruimtegebruik Locaties: Bouckenborghpark

Nadere informatie

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen

Jeugdraad 28 november Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Jeugdraad 28 november 2013 1. Verslag vorige vergadering 2. Rekening van de jeugdraad stand van zaken + laatste betalingen Zichtrekening 1243,22 euro Spaarrekening 19122,62 euro 3. Beurtrol plakzuilen

Nadere informatie

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij

2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 2 september 2014 18.30u. voormalige pastorij AANWEZIGHEDEN aanwezige leden:, Anke, Merel, Kristof, Tom, Kim, Elissa, Debbie aanwezige waarnemers: Gerrit, Mieke verontschuldigd:

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Meer dan sport alleen! Welkom

Meer dan sport alleen! Welkom Meer dan sport alleen! Welkom Meer dan sport alleen! Knokke-Heist Hoogstraten Brasschaat-Schoten Antwerpen Beringen Rotselaar Oudenaarde Braine-le-Comte Halle Leuven Tongeren Z W E M B A D GROOT SCHIJN

Nadere informatie

Jeugdraad 17 oktober 2016

Jeugdraad 17 oktober 2016 Jeugdraad 17 oktober 2016 1. Verwelkoming Aanwezig: Emiel en Charlotte (de Boechoutse), Schaney en Aline (JRK), Kaat (KSA), Dorien, Lotte en Manon (Gidsen), Timoti en Mathias (Scouts Boechout), Jonathan

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

JONGEREN IN DILBEEK?

JONGEREN IN DILBEEK? VRIJETIJDSAANBOD VOOR KINDEREN EN JONGEREN IN DILBEEK? Historiek van de gemeentelijke jeugddienst naar een nieuwe structuur met doelgroepenwerking en zelfsturende teams Een verhaal in ontwikkeling Mijn

Nadere informatie

Update werking toegangscontrole

Update werking toegangscontrole Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Update werking toegangscontrole 22 oktober 2018, 17.00 18.00 uur Districtshuis Deurne Aanwezig Tjerk Sekeris Freddy Lorent Elke Brydenbach

Nadere informatie

De Moerkluis. April 2016 Juni Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar editie 4 Redactie: Fanny Delcourt

De Moerkluis. April 2016 Juni Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar editie 4 Redactie: Fanny Delcourt De Moerkluis April 2016 Juni 2016 Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar 2015-2016 editie 4 Redactie: Fanny Delcourt Tot u spreekt de groepsleiding Beste scoutsvrienden en vriendinnen,

Nadere informatie

Jeugdraad 9 februari 2015

Jeugdraad 9 februari 2015 Jeugdraad 9 februari 2015 Aanwezig: Frauke, Ines, Nick, Karel, Kato, Jasmine, Leen, Fedra, Niels, Tibo Van Geijn, Lenja Verontschuldigd: Evie Wuytack, Michiel, Sanne, Ruben DC Afwezig 1. Goedkeuring vorig

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Jeugdraad: 2 december, FOS 207

Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Jeugdraad: 2 december, FOS 207 Aanwezig: Celien De Grande (KSA Oostkapjes), Sim Deeren (SPWOK), Arne Den Baes (KSA Ten Rode), Eline De Voogt (JRK Oostkamp), Kenneth Cleynhens, (Natuurpunt), Liam Colignon

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal

8 september 2015 19.30u Scoutslokaal JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 8 september 2015 19.30u Scoutslokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: KSA: Jeroen, Kristof & Ann-Sophie SCOUTS: Anke KLJ: Kim, Tom & Elissa Speelplein: / aanwezige waarnemers:

Nadere informatie

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Welkom Agenda: Waarom naar Euskirchen? Wat moet ik me voorstellen bij een gezamenlijk kamp? Voorbereidingen Euskirchen Waar ligt dat? Vervoer naar Euskirchen

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man

Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar. Geslacht: Vrouw. Man NAAM: ADRES: Wie ben jij? Ik ben in 2010: 16 jaar 19 jaar 22 jaar 25 jaar 17 jaar 20 jaar 23 jaar 18 jaar 21 jaar 24 jaar Geslacht: Man Vrouw Rijbewijs: Rijbewijs A Rijbewijs B Rijbewijs C Rijbewijs D

Nadere informatie

Analyse Lokale Voorzieningen Stad Antwerpen/ Stadsontwikkeling/ ruimte

Analyse Lokale Voorzieningen Stad Antwerpen/ Stadsontwikkeling/ ruimte Analyse Lokale Voorzieningen Stad Antwerpen/ Stadsontwikkeling/ ruimte ATRIUM- 20 april 2015 Voorzieningenanalyse onderdeel van omgevingsanalyse Omgeving en behoeften op kwantitatieve, objectieve manier

Nadere informatie

31 ste Jeugdweek jeugdraad Beerse

31 ste Jeugdweek jeugdraad Beerse 31 ste Jeugdweek jeugdraad Beerse vrijdag 26 oktober - zondag 4 november 2007 Dag, datum, Begin/ Omschrijving activiteit Prijs Organisatie, (Vertrek-)plaats Leeftijd Dagdeel Einde verantwoordelijke Vrij

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELZONES IN DE MERODEBOSSEN (AVERBODE)

REPORTAGE: SPEELZONES IN DE MERODEBOSSEN (AVERBODE) NOTA REPORTAGE: SPEELZONES IN DE MERODEBOSSEN (AVERBODE) 1 september 2007 REPORTAGE: SPEELZONES IN DE MERODEBOSSEN (AVERBODE) 1 september 2007 pagina 1 > 6 1 Speelzones in de Merodebossen 1.1 KORT In t

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017 Vak voor administratie: Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL

VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL VERSLAG JEUGDRAAD 7 SEPTEMBER 2012 KSA-LOKAAL KEMMEL Aanwezig: - Schepen: Geert Vandewynckel - Voorzitter: Thijs Platteau - Consulent jeugddienst: Saskia Candry en Lies Werbrouck - Chiro Wij(t)schateren:

Nadere informatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: woensdag 17 oktober 2018 Plaats: scoutslokaal Sint-Johannes Aanwezig: Sander Boel, Mano Wilssens, Eline De Boeck (scouts Sint-Johannes),Femke Lanssens en Eline Verstraeten

Nadere informatie

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00

Verslag kindergemeenteraad 14 Maart u00 Gemeentebestuur Wachtebeke Jeugddienst Dr. Jules Persynplein 6 9185 Wachtebeke Verslag kindergemeenteraad 14 Maart 2017 16u00 Aanwezig: Jonathan Van Melle, Estée Huyben, Quilliano Van Hoove, Lisa Hamerlinck,

Nadere informatie

Infovergadering 16 april 2014

Infovergadering 16 april 2014 Infovergadering 16 april 2014 Agenda 1. Kortrijk Spreekt 2. 3. Specifieke deelaspecten 4. Timing 5. Vragen Kortrijk Spreekt Kortrijk Spreekt Inspraaktraject over het openbaar domein Timing voortraject:

Nadere informatie

26 ACTIES OM GOE TE SPELEN

26 ACTIES OM GOE TE SPELEN 26 ACTIES OM GOE TE SPELEN Kinderen spelen overal in de openbare ruimte. Spelen in de openbare ruimte is meer dan het openstellen van speelstraten. De straat is van iedereen, niet enkel van de auto, het

Nadere informatie

Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school

Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school 2015-2016 Jeugdbrochure Rita Serveert Badminton voor de middelbare school www.rita-serveert.be 1. Doelstelling De jeugd is de toekomst! Voor jongeren is Rita Serveert een recreatieve badmintonclub met

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Chirokrantje Maart - April - Mei

Chirokrantje Maart - April - Mei Chirokrantje Maart - April - Mei Editoriaal Lieve meisjes van Allegro Het eind van ons Chirojaar komt jammer genoeg alweer in zicht, maar het zullen nog een paar zeer leuke en intensieve maanden worden.

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Animatorenwerking

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, april 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, april 2015. Bonifax Wassenaar, april 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand april. De maand april begint met op de eerste dag het uitdelen van het tweede rapport aan de groepen 3 t/m 8. Na een

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Meer informatie over het scoutshemd vind je op http://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/beeldvorming/kentekens

Meer informatie over het scoutshemd vind je op http://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/beeldvorming/kentekens Beste verkenners, Beste ouders, Het tweede semester is weer aangebroken! In deze semesterplanning vind je alles omtrent onze zotte plannen om zo goed mogelijk op te bouwen naar het super vette Buitenlands

Nadere informatie

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland presentatie 10 mei 2012, Zottegem natuurlijke speelruimte in het Meetjesland Jonathan Vercruysse, Projectmedewerker natuurlijke speelterreinen 1. Ontstaan en verloop van het project Ontstaan van het project

Nadere informatie