Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015"

Transcriptie

1 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2015

2 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015 Jaarverslag 2015 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde) is op 6 april 1979 ontstaan uit een fusie tussen de afdelingen Bussum (opgericht 1934), Baarn (opgericht 1941) en Hilversum (opgericht 1944). De vereniging heeft ten doel sterrenkunde en wetenschap toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit doel wordt gerealiseerd door: het stimuleren van de interesse in de weer- en sterrenkunde onder leden, het publiek en jongeren in het bijzonder, het onderhouden en actualiseren van kennis van de weer- en sterrenkunde, en het bieden van ontplooiingsmogelijkheden in het praktiseren van de sterrenkunde voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Samenstelling bestuur: Het (onbezoldigde) bestuur van KNVWS Gooi en Vechtstreek bestaat uit minimaal 5 personen. In 2015 bestond het bestuur uit de volgende personen: Voorzitter: mevr. M.L. van Rooijen McCullough Secretaris: Tjasse Woltjer Penningmeester: J. Keuning (tot 16 april 2015); Guido Vervelde (v.a. 16 april 2015) Bestuursleden: W.J.H. de Boer; J.G.J. van Schaaik Het bestuur kwam tweemaal bijeen voor reguliere vergaderingen, op 5 maart en 5 november. De eerste Algemene Ledenvergadering van het jaar vond plaats op 10 april. Een tweede Algemene Ledenvergadering is gehouden op 10 december om het Beleidsen Activiteitenplan en de begroting 2016 vast te stellen. Daarnaast is het bestuur diverse keren en in diverse samenstellingen bijeen geweest voor overleg over de voortgang van de vereniging en sterrenwacht. 2 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

3 Sterrenwacht Het gebouw Brambergen met daarin de sterrenwacht is op 19 februari 2015 officieel geopend voor gasten van Natuurmonumenten en sponsoren van de sterrenwacht. Spreker Vincent Icke gaf een sterrenkundig tintje aan de dag. Op dat moment konden wij nog niet volledig opengaan voor het publiek doordat de aanpassingen aan de kolommen nog niet waren uitgevoerd. Dit gebeurde pas in november en het weekend vóór de kerst was de sterrenwacht eindelijk klaar. Op 18 december hebben wij het eerste openbare kijkavond gehouden met de telescopen op hun permanente plaatsen. Vanaf 8 januari 2016 zal de sterrenwacht iedere vrijdagavond open zijn tijdens het seizoen. Activiteiten Lezingen In 2015 vonden 8 lezingen plaats waarvan 6 astronomische en 2 meteorologische. Twee van deze zijn door eigen leden gegeven. Allemaal zijn gehouden in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naast de sterrenwacht. Wij zijn blij dat bij de verhuizing van de lezingen van het ATC naar Natuurmonumenten het gemiddelde aantal bezoekers niet omlaag is gegaan en lijkt zelfs licht gestegen te zijn. Naast de reguliere lezingenprogramma hebben wij in april een lezingsavond gehouden ter gelegenheid van de 25-jarige bestaan van de Hubble Telescoop en om het prachtige 2,5 x 3m doek te onthullen die wij van ESA hebben gekregen voor de sterrenwacht. Sterrenkijkavonden & Zonnekijkdagen Ondanks vertraging met het openen van de sterrenwacht, hebben wij een recordaantal bezoekers van rond de 2000 mogen ontvangen in Wij hebben deelgenomen aan vele activiteiten van of samen met - Natuurmonumenten zoals de Wilde Buitendagen, Midzomernacht, Nacht van de Nacht en Earth Hour. Deze activiteiten hebben ruim de helft van deze bezoekers opgeleverd. Een speciale opening voor de zonsverduistering in maart is ook goed bezocht door scholen en het publiek. Onze reguliere kijkavonden in 2015 hebben nog voor een belangrijk deel buiten plaatsvonden voor waarnemingen en binnen voor presentaties en een tour van de toekomstige sterrenwacht. Daarnaast hebben wij een aantal Zonnekijkdagen in de zomerperiode gehouden. Doordat wij nu een presentatieruimte binnen hebben, zien wij een toenemend aantal bezoekers ook op bewolkte dagen en avonden. 3 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

4 Cursussen, inloopavonden voor leden en besloten kijkdagen en avonden: De eerste Basiscursus Sterrenkunde nieuwe stijl was volgeboekt en is in de lente van 2015 gehouden. Daarnaast hebben wij een aantal bijeenkomsten gehouden voor groepen volwassenen, scholen en kinderen in Vanaf het najaar zijn de sterrenwacht en de presentatieruimte ook twee keer per maand speciaal voor leden geopend. Communicatie en promotie De vele activiteiten in 2015 hebben bijgedragen aan de groeiende bekendheid van de sterrenwacht. Ook de samenwerking met Natuurmonumenten speelt een belangrijke rol. Onze lijst van belangstellenden heeft nu boven de 300 adressen. Deze mensen ontvangen tenminste 1 keer per maand een Activiteitenmailing. Onze leden ontvangen ca. zes keer per jaar een meer uitgebreide Nieuwsbrief. Onze website is in 2015 bijna verdubbeld met unieke bezoeken t.o.v in Onze persberichten worden consequent geplaatst in diverse elektronische media zoals de regionale VVV, Kennislink en regionale e-kranten, en met wisselend succes in gedrukte media. Wij maken ook gebruik van Twitter en Facebook om onze activiteiten onder de aandacht te brengen van een brede groep en wij hebben een dagkrant met actuele nieuws uit de sterrenkunde. Stand van zaken eind 2015 Het ledental is in 2015 met 28 gegroeid naar 162 leden in totaal. Er zijn 35 nieuwe leden terwijl 7 leden zijn uitgeschreven. Leeftijd en gezondheidsproblemen leidden tot de meeste opzeggingen. Wij hebben helaas ook afscheid moeten nemen van twee gewaardeerde leden die in de winter en lente van 2015 zijn overleden: oud-bestuurslid Han van den Broek en Roel Arbon. De sterrenwacht is ingericht met voldoende basismaterialen om open te gaan voor het publiek. In 2015 hebben wij ook een aantal enthousiaste vrijwilligers bijgekregen die helpen met onze activiteiten. De samenwerking met Natuurmonumenten is versterkt in Er werd ook aan een samenwerkingsovereenkomst gewerkt die in 2016 zal worden gefinaliseerd. Financieel gezien is het resultaat 2015, exclusief invloeden van de sterrenwacht en van overlopende posten, positief en ongeveer gelijk aan De details hiervan vindt u verderop in dit verslag. 4 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

5 Vooruitblik is al snel en positief begonnen. Er staan een aantal bijzondere lezingen op het programma in het voorjaar. Vanaf 8 januari is de sterrenwacht iedere vrijdagavond geopend. Er wordt hard gewerkt aan het voltooien van de inrichting. De tweede basiscursus is ook volgeboekt en is in januari gestart. Wij hopen in het najaar een aantal workshops toe te voegen. Er zijn inmiddels al een tiental verzoeken ontvangen voor besloten activiteiten voor scholen en groepen. In 2016 zal een samenwerkingsovereenkomst met Natuurmonumenten worden geformaliseerd. Wij zullen hard werken aan onze bekendheid om de continuïteit te waarborgen en om te zorgen dat onze vereniging en de sterrenwacht kunnen bijdragen aan onze doelstellingen om de interesse in de weer- en sterrenkunde te stimuleren en om ontplooiingsmogelijkheden in het praktiseren van de sterrenkunde te bieden. De goede resultaten van 2015 en de ambitieuze plannen voor 2016 zijn alleen mogelijk dankzij de steun van onze leden en sponsoren en vooral de enorme inzet van onze vrijwilligers. Wij danken iedereen voor hun geweldige bijdragen in 2015 en hopen op het voortzetten van hun inzet in Het Bestuur Lynn van Rooijen McCullough Guido Vervelde Tjasse Woltjer J.G.J. van Schaaik Wim de Boer Vaststelling Jaarrekening 2015 De Kascommissie brengt zijn rapportage uit in de Algemene Ledenvergadering van 7 april. De jaarrekening 2015 en winstbestemmingen worden vervolgens in dezelfde Algemene Ledenvergadering van 7 april 2016 door de leden vastgesteld. 5 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

6 SAMENVATTING RESULTAAT 2015 Zoals blijkt uit de rekening van baten en lasten bedraagt het resultaat inclusief ontvangen subsidies en giften over positief (2014: positief) % % Baten Lidmaatschap & Donaties Leden ,5% ,8% Inkomsten uit publieksactiviteiten ,2% ,8% Opbrengst rente 94 0,3% 104 0,3% Subsidies en giften t.b.v. sterrenwacht ,1% ,1% Lasten (a) ,0% ,0% T.b.v. lezingen 853 2,6% ,9% T.b.v. overige activiteiten voor het publiek ,2% ,2% T.b.v. afdelingsactiviteiten voor leden 70 0,2% 20 0,1% T.b.v. sterrenwacht ,8% 300 0,9% (b) ,8% ,1% Bestuur en beheer Vergader-, representatie- en reiskosten 8 0,0% 0 0,0% Bureaukosten 165 0,5% 123 0,4% Verzekeringen, administratie 725 2,2% 0 0,0% (c) 897 2,7% 123 0,4% Afschrijvingen (d) ,9% 147 0,4% Totaal lasten (f) (b+c+d) ,4% ,9% Vrijval reservering sterrenwacht (g) ,7% (a-f+g) ,3% ,1% 6 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

7 BALANS PER ACTIVA Vaste activa Inventaris sterrenwacht Inventaris Vlottende activa Kas Rekeningcourant Spaarrekeningen Totaal activa PASSIVA Eigen vermogen Kapitaal Algemene reserve KNVWS Bestemmings Reserve Sterrenwacht Kortlopende schulden 0 0 Overige schulden 0 0 Totaal passiva Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

8 RESULTATENREKENING 2015 Werkelijk Begroting Werkelijk Begroting Inkomsten Contributie leden Vrijwillige bijdragen leden Vrijwillige bijdragen publiek Opbrengst koffie Vergoeding presentaties scholen e.d Verkoop boeken, e.d Cursussen Entree sterrenwacht 300 (a) Overige inkomsten Rente Subsidies Giften t.b.v. Sterrenwacht (b) Totaal inkomsten (a+b) Uitgaven Zaalhuur/bijdrage Natuurmonumenten Honoraria en reiskosten sprekers Kosten presentaties & publieksactiviteiten Inkoop boeken, e.d PR & marketing Attenties sprekers, vrijwilligers, e.d Kosten ledenactiviteiten Inboedel/brandverzekering Inrichting sterrenwacht (kleine aanschaf) (c) Bestuur en Beheer Bestuurskosten Lidmaatschap landelijke KNVWS Administratiekosten, e.d Kosten zakelijke rekening ING (d) Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

9 Overige lasten Afschrijven op bezit Afschrijven inventaris sterrenwacht (e) Totaal lasten (c+d+e) Overige baten Vrijval uit reservering (afschr.+inr.sterrenw.) Totaal overige baten (f) Totaal inkomsten en baten (a+b+f) Totaal uitgaven en lasten (c+d+e) Resultaat Resultaatbestemming Algemene reserve KNVWS Gooi en Vechtstreek Reservering Sterrenwacht Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

10 TOELICHTING Waarderingsgrondslagen voor de balans Activa en passiva Deze worden opgenomen tegen nominale waarde; eventuele vorderingen indien nodig onder aftrek van een voorziening voor (mogelijke) oninbaarheid. Grondslagen voor de resultaatbepaling Algemeen Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de opbrengstwaarde van de geleverde prestaties en verrichte diensten enerzijds, en anderzijds de kosten en andere lasten van het jaar, gewaardeerd tegen historische kostprijzen. Kosten De overige kosten zijn gebaseerd op de uitgaafprijs. Toelichting op de balans Kapitaal In 2015 muteerde het kapitaal als volgt: Algemene reserve KNVWS afdeling Gooi en Vechtstreek Saldo per : Aan de Algemene Ledenvergadering van 7 april 2016 is gevraagd uit het resultaat 2015 toe te voegen aan deze reserve. Bij: voordelig saldo volgens resultaatbestemming: Saldo per : Reservering Sterrenwacht Saldo per : Deze reservering wordt gebruikt om de afschrijvingen van de sterrenwacht inventaris te dekken. Aan de Algemene Ledenvergadering van 7 april 2016 is gevraagd uit het resultaat 2015 toe te voegen aan deze reserve. Bij: voordelig saldo volgens resultaatbestemming: Af: vrijval gelijk aan de afschrijving en de aanschaf kleine inventaris: Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

11 Saldo reservering sterrenwacht per 31 december 2015: Hiervan is een bedrag van ca nog af te schrijven voor reeds aangeschafte materiaal. Het restant is bestemd voor verdere inrichting van de sterrenwacht en presentatieruimte. Niet uit de balans blijkende verplichtingen Er zijn geen verplichtingen buiten de balans. Niet uit de balans blijkende activa Telescopen en accessoires kennen vaak een lang leven. De afdeling bezit een aantal telescopen en enige presentatie benodigdheden die al zijn afgeschreven. De telescopen zijn vooral geschikt voor mobiel gebruik tijdens sterrenkijkavonden. In bezit t/m 2015 zijn o.a.: Zeiss lenzenkijker 110mm (afgeschreven december 2006) Comet catcher, statief, zoeker en 3 oculairen (afgeschreven december 2001) Telescoop Meade 10" LX 200 GPS (afgeschreven december 2008) Polarex lenzenkijker 75mm + statief + accessoires (afgeschreven december 2004) Geluidsinstallatie, microfoon, 4 afdelingsvlaggen (afgeschreven december 2014) Lenzenkijker 150 mm Maksutov-Cassegrain 150 mm / F10 Intes MK-67; montering; oculairen; accessoires Toelichting op de rekening van baten en lasten Baten Baten zijn verdeeld in inkomsten uit lidmaatschapen en daarmee samenhangende donaties en inkomsten uit activiteiten zoals verkoop van boeken en sterrenkaarten en vrijwillige donaties tijdens lezingen en sterrenkijkavonden. Daarnaast hadden wij in 2015 inkomsten uit subsidies, sponsorbijdragen en giften t.b.v. de sterrenwacht t.w.v , waaronder bijdragen van de gemeentes Wijdemeren, Hilversum, Bussum en Huizen en een bijzondere gift van van één van de leden voor de aanschaf van een zonnetelescoop. Contributie inkomsten zijn in de resultaatrekening 2015 niet gestegen t.o.v ondanks een toename van het aantal leden. Dit is o.a. het gevolg van het feit dat in kwartaal een actie liep waardoor de contributie die mensen in die periode betaalden de periode t/m eind 2015 dekte. Hierdoor zijn contributiebetaling voor 2015 reeds in 2014 ontvangen en in de resultaatrekening van 2014 verwerkt. De vrijwillige bijdragen van leden zijn desondanks wel gestegen in Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

12 De inkomsten uit cursussen zijn gestegen t.o.v. 2014, hoewel hierbij dient te worden opgemerkt dat in deze cursusinkomsten ook een groot deel van de betalingen zit van de basiscursus die in januari 2016 start. Lasten Alle lezingen in 2015 zijn gehouden in de Eekhoornzaal van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Ondanks de afspraak met Natuurmonumenten dat de vereniging hiervoor een vergoeding zal betalen, is er in 2015 geen factuur voor ontvangen. De honoraria voor sprekers zijn hoger dan in 2014, met name doordat er in 2015 een extra spreker was bij de algemene opening van de sterrenwacht op 19 februari. De hogere inkoopkosten voor boeken etc. in 2015 zijn veroorzaakt door de aanschaf van een voorraad eclipsbrillen voor de zonsverduistering op 20 maart. Eind 2015 is een deel van deze voorraad nog in ons bezit en zal naar verwachting verkocht gaan worden bij toekomstige activiteiten. Door het grotere aantal activiteiten en het streven om de nieuwe sterrenwacht bekend te maken bij een zo groot mogelijk publiek, zijn de PR en marketingkosten hoger dan voorgaande jaren. De verwachting is dat ook de komende jaren deze kosten op dit hogere niveau zullen blijven. Voor de inrichting van de sterrenwacht zijn diverse kleinere zaken aangeschaft die niet afgeschreven worden en derhalve een last van in totaal 2565 geven. Dit bedrag wordt echter gecompenseerd door een evengrote vrijval uit de reservering sterrenwacht. De 516 Administratiekosten e.d. bestaan voor het grootste deel uit notariskosten voor de statutenwijziging als gevolg van de doorgevoerde naamswijziging van de vereniging en het aanpassen van de statuten voor de ANBI status. Dit is het eerste jaar dat er ook afgeschreven wordt op de inventaris van de nieuwe, permanente sterrenwacht. Er wordt een afschrijvingstermijn van 5 jaar gehanteerd, conform de standaard afschrijvingstermijn van de Belastingdienst en conform de termijn die in het verleden ook door de vereniging is gebruikt voor de afschrijving van telescopen. Dit jaar bedraagt deze afschrijving Deze wordt samen met de genoemde aanschaf kleine inventaris gecompenseerd in de vrijval reservering sterrenwacht van Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

13 Bijlage 1: Rapportage Kascommissie (volgt) 13 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2016 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016 Jaarverslag 2016 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2018 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 Jaarverslag 2018 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2017 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 Jaarverslag 2017 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

KNVWS GOOI EN VECHTSTREEK BEGROTING 2016 2016

KNVWS GOOI EN VECHTSTREEK BEGROTING 2016 2016 Begroting 2016 BEGROTING 2016 Begroting Verwacht Begroting Werkelijk 2016 2015 2015 2014 Inkomsten Contributie leden 3.000 1.900 2.000 1.980 Vrijwillige bijdragen leden 1.000 1.550 1.750 1.600 Vrijwillige

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014

Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014 KNVWS t Gooi Jaarrekening 2014 Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014 Jaarverslag 2014 van het bestuur van de afdeling 't Gooi van de K.N.V.W.S. De Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014 Jaarrekening 2013 Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014 Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2013 De Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014

Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014 Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014 Inhoud Bestuursverslag Pagina 1. Gegevens van de rechtspersoon 2 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld.

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld. Administratiekantoor H.G.M. Verstappen Parklaan 18 3972 JZ Driebergen Tel. 0343-515621 Aan het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde p/a Zonnenburg 2 3512 NL UTRECHT

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Lage Beemden 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Inventaris 143.945

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven Jaarrekening 2014 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 1 mei 2015 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING 2015

Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING 2015 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2015 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2015 Exploitatierekening over het jaar 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017 5 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2011 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2011 Exploitatierekening over het jaar 2011 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA

VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA ALGEMENE GEGEVENS Revisienummer 3 Actuele rapportstatus Concept Verantwoordelijk accountant B. Zijlstra Actuele gebruiker ronald.vanoosterhout Datum en tijd 25-08-2015

Nadere informatie

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd.

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd. KNVWS t Gooi Vergaderverslag ALV d.d. 10 april 2014 Locatie: Aanvang: Aanwezig: (bestuur) Alberdingk Thijmcollege te Hilversum 21:10 uur Lynn van Rooijen-Mc Cullough (voorzitter) Gerard Peet (secretaris)

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2016 Balans op 31 december 2016 4 Exploitatierekening over 2016 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018

Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018 Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018 1 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website: http://www.sterrenwach-gv.nl KNVWS Gooi en Vechtstreek Beleid & activiteiten 2016-2018 Inleiding

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014

Financieel Verslag 2014 Financieel Verslag 2014 IVN HELLENDOORN-NIJVERDAL INHOUD ALGEMEEN TOELICHTIING LASTEN EN BATEN 2014 TOELICHTING BALANS PER 31-12-2014 VASTSTELLING BIJLAGEN: - OVERZICHT LASTEN EN BATEN 2014 - BALANS PER

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam

JAARREKENING 2014. Stichting Rechtswinkel Amsterdam 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten 2014 6 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel - 2017-28 februari 2018 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Grondslagen voor de jaarrekening 3 2. Balans per 31 december 2017 4 3. Staat

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Staat van baten en lasten over 2013 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 concept Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2014 Balans op 31 december 2014 4 Exploitatierekening over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2010

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2010 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2010 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2010 Exploitatierekening over het jaar 2010 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

CONCEPT Jaarrekening 2015

CONCEPT Jaarrekening 2015 Vereniging Synchroon Veghel CONCEPT Jaarrekening 2015 Status: ter goedkeuring Kascommissie 29-feb-16 INHOUD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 BLZ. 1.1. Doelstelling van de organisatie 3 1.2 Samenstelling van

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa Terrein 45.378 45.378 Gebouwen 638.059 638.059 Inventaris 20.070 16.946 Computers 1.210 2.167 704.717 702.550 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen

Jaarrekening. Stichting Natuurlijk Jonen Jaarrekening 2014 Van Stichting Natuurlijk Jonen Vastgesteld februari 2014 Stichting Natuurlijk Jonen Giethoorn/Jonen gemeente Steenwijkerland Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 2. Financiering 3 3. Resultaat

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1

JAARREKENING 2014. Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 JAARREKENING 2014 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2014 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2014 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard

Jaarrekening Stichting Vrienden van Vrijwaard Jaarrekening 2016 Stichting Vrienden van Vrijwaard 20 november 2017 Stichting vrienden van Vrijwaard INHOUDSOPGAVE pagina 1.1 Jaarrekening 2016 1.1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.1.2 Resultatenrekening

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 OKTOBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 oktober 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam Financieel verslag 2014 Stichting Sterker Samen Amsterdam Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

Kringloopwinkel Rotterdam-Zuid

Kringloopwinkel Rotterdam-Zuid Kringloopwinkel Rotterdam-Zuid [Stichting De Sociale InloopWinkel] Jaarrekening 2012 Winkel en administratie: Groene Hilledijk 340D 3075 EB Rotterdam Tel. 010-2152039 siw@planet.nl INGbank: 2716027 KvK:

Nadere informatie

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Merwebolder / Lingebolder V i szorg- en dienstverlening van A tot Z r^ 1 I1* r i» Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me Stichting Shoot Me vastgesteld op 3 juni 2014 inhoud Samenstellingsverklaring pagina 3 Bedrijfsgegevens en grondslagen pagina 4 Balans pagina 6 Staat van baten en lasten pagina 8 Toelichting op de Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2017 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE JAARREKENING 2016 VAN HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE Markt 53 4875 CC Etten-Leur 3. Algemeen a.algemeen De vereniging is opgericht op 26 april 1994 en ingeschreven in het verenigingsregister bij de kamer

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016

Stichting Vrienden van het Bijna Thuis Huis Nuenen JAARREKENING 2016 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2016 3 Exploitatierekening over 2016 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening 5 Overige gegevens 7 1 Bestuursverslag Het bestuur

Nadere informatie

Stichting Danstheater VOS Jaarrekening 2013

Stichting Danstheater VOS Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 INHOUD Goedkeuring en décharge 2 Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de balans 7 Toelichting

Nadere informatie

Rapportage le halfjaar 2016 Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage le halfjaar 2016 Stichting Vrienden van Convivio Rapportage le halfjaar 216 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake le halfjaar 216 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 3juni 216 Rekening van baten en lasten over jan-juni

Nadere informatie

Financiële Verantwoording 2015

Financiële Verantwoording 2015 1 Financiële Verantwoording 2015 Vasculitis Stichting DHR. P.M.J. VERHOEVEN VOORZITTER DHR. P. ZAALBERG PENNINGMEESTER MAARSSEN 21 APRIL 2016 2 1. VERLIES- EN WINSTREKENING - VASCULITIS STICHTING 2015

Nadere informatie

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting met toelichting INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Balans per 31 december 2016 3 2. Staat van baten en lasten 2016 4 3. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 4. Toelichting op de balans 6 5. Toelichting

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018 Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 RSIN: 807186491 Email: info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Fideel. Bussum

Financieel verslag Stichting Fideel. Bussum Financieel verslag 2015 Stichting Fideel Bussum Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat WN Geldermalsen

Jaarrekening Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat WN Geldermalsen Jaarrekening 2014 Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat 10 4191 WN Geldermalsen Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Joeri. Amsterdam

Financieel verslag 2014. Stichting Joeri. Amsterdam Financieel verslag 2014 Stichting Joeri Amsterdam Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de balans en staat van

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Algemene resultatenrekening over 2012 en 2. begroting 2013

Nadere informatie

Stichting "De Binnenvaart" Hooikade 10 3311 CD Dordrecht. Rapport inzake jaarstukken 2012. INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG

Stichting De Binnenvaart Hooikade 10 3311 CD Dordrecht. Rapport inzake jaarstukken 2012. INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Resultaat 3 JAARREKENING Stichting "De Binnenvaart" Hooikade 10 3311 CD Dordrecht Rapport inzake jaarstukken 1 Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2014 Balans per 31 december 2013 Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker SW Eindhoven

Jaarrekening Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker SW Eindhoven Jaarrekening 2015 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 12 mei 2016 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012 Postbus 443 1400 AK BUSSUM JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 SAMENSTELLINGSVERKLARING 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen van

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2015, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa 1.400 - Vlottende activa Vorderingen 695 659 Liquide middelen 15.865 14.625 17.960 15.284 Baai Dellewal 2015

Nadere informatie

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING SOKA GAKKAI INTERNATIONAL NEDERLAND TE AMSTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 JAARREKENING 2017 Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel - 2018-24 april 2019 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Grondslagen voor de jaarrekening 3 2. Balans per 31 december 2018 4 3. Staat

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1

JAARREKENING Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening pag. 1 JAARREKENING 2015 Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland Jaarrekening 2015 - pag. 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1. Bestuursverslag 2. Balans per 31-12-2015 3. Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn Staat van baten en lasten Realisatie Begroting Realisatie Baten 2016

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. mevr. C. Zonruiter Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 12 februari 2015 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND JAARRAPPORT 2014

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2012

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2012 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemeen 2 Resultaat 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VOOR HET LEVEN JAARREKENING 2017

STICHTING VRIENDEN VOOR HET LEVEN JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VOOR HET LEVEN JAARREKENING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina I Verslag 1 II Algemene gegevens 2 Samenstelling bestuur III Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2017 3 2. Resultatenrekening

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten

Overzicht Beleid en Activiteiten Overzicht Beleid en Activiteiten 2018 2020 1 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website: http://www.sterrenwach-gv.nl KNVWS Gooi en Vechtstreek Beleid & activiteiten 2018-2020 Inleiding

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017

Stichting Kans voor een Kind. Jaarrekening over 2017 Jaarrekening over 2017 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening 2017 8 Voorwoord

Nadere informatie