Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014"

Transcriptie

1 KNVWS t Gooi Jaarrekening 2014

2 Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2014 Jaarverslag 2014 van het bestuur van de afdeling 't Gooi van de K.N.V.W.S. De Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Weer- en Sterrenkunde (KNVWS Afdeling t Gooi) is op 6 april 1979 ontstaan uit een fusie tussen de afdelingen Bussum (opgericht 1934), Baarn (opgericht 1941) en Hilversum (opgericht 1944). De afdeling heeft ten doel sterrenkunde en wetenschap toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen in de regio t Gooi. Dit doel wordt gerealiseerd door: het stimuleren van de interesse in de weer- en sterrenkunde onder leden, het publiek en jongeren in het bijzonder, het onderhouden en actualiseren van kennis van de weer- en sterrenkunde, en het bieden van ontplooiingsmogelijkheden in het praktiseren van de sterrenkunde voor zowel de jeugd als voor volwassenen. Samenstelling bestuur: Het (onbezoldigde) bestuur van KNVWS Afdeling t Gooi bestaat uit minimaal 5 personen. In 2014 bestond het (onbezoldigde) bestuur uit de volgende personen: Voorzitter: mevr. M.L. van Rooijen McCullough Secretaris: G.M.J.B. Peet (tot 10 april 2014); Tjasse Woltjer (v.a. 10 april 2014) Penningmeester: J. Keuning (tijdens de Algemene Ledenvergadering herbenoemd) Bestuursleden: W.J.H. de Boer; J.G.J. van Schaaik; Guido Vervelde (v.a.11 december 2014) Het bestuur kwam twee maal bijeen voor reguliere vergaderingen, op 6 februari en 9 september. De Algemene Ledenvergadering vond plaats op 10 april. Een extra Algemene Ledenvergadering is gehouden op 12 december om te besluiten over de naam van de vereniging en een nieuw lid toe te voegen aan het bestuur. Daarnaast is het bestuur diverse keren en in diverse samenstellingen bijeen geweest voor overleg over de sterrenwacht in aanbouw. 2 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

3 Sterrenwacht 2014 stond in het teken van het realiseren van de sterrenwacht. De bouw van de door Natuurmonumenten gefinancierd Multifunctionele Schuur met horeca gelegenheid, fietsverhuur en sterrenwacht is in februari 2014 begonnen. Tegelijkertijd zijn de activiteiten op het gebied van fondsenwerving geïntensiveerd. In 2014 is een totaal van van subsidieverstrekkers en sponsoren ontvangen inclusief het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeenten Naarden, Muiden en Weesp, de landelijke KNVWS en diverse privé en zakelijke donateurs en sponsoren. Toezeggingen voor 2015 zijn ontvangen van Wijdemeren, Bussum en Hilversum. Afwijzingen zijn ontvangen van Blaricum, Laren, Eemnes, Stichtse Vecht en Baarn. Een besluit van Huizen wordt begin 2015 verwacht. Met de ontvangen bijdragen en de eigen reservering voor de sterrenwacht zijn twee telescopen aangeschaft: een 16 /42cm Meade LC200-ACF en een Celestron 14 /36cm EdgeHD evenals twee verstelbare zuilen en een Skywatcher EQ8 montering voor de Celestron. Met deze twee telescopen en de presentatie- en cursusruimte tegenover de sterrenwacht beschikken wij over één van de meest complete amateur sterrenwachten in Nederland. Het gebouw is in december 2014 opgeleverd. Er zijn enkele problemen vastgesteld met het dak en met de zuilen waarop de telescopen staan. Deze zullen begin 2015 worden opgelost waarna wij hopen open te kunnen gaan voor het publiek. Activiteiten Lezingen In 2014 vonden 8 lezingen plaats waarvan 6 astronomische, 1 meteorologische en 1 door eigen leden ingevuld. In het voorjaar 2014 vonden de lezingen op donderdagavonden plaats in het Alberdingk Thijmcollege te Hilversum. Vanaf het najaar werden de lezingen in het bezoekerscentrum bij Natuurmonumenten naast de nieuwe sterrenwacht gehouden. Deze locatie heeft als voordeel dat wij meer flexibiliteit hebben t.a.v. de invulling van de avond. Alhoewel sommige leden het moeilijker vinden om naar s- Graveland te komen, staat tegenover dat het juist voor anderen makkelijker is. Hierdoor is de gemiddelde opkomst van de lezingen ongeveer hetzelfde gebleven. Evenals bij ATC, blijkt dat publiciteit in de media en een aansprekend onderwerp het zwaarst meetellen voor de opkomst. 3 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

4 Sterrenkijkavonden & Zonnekijkdagen Op de dagcamping "Nieuw Bussummer Heide" en bij het bezoekerscentrum bij Natuurmonumenten in s-graveland zijn in sterrenkijkavonden ingepland, waarvan 2 in samenwerking met Natuurmonumenten ("Nacht van de Nacht" en Earth Hour ) en 2 in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen. Van deze werden 4 afgelast vanwege het weer, 4 gingen door ondanks het weer en 4 avonden waren helder. Ruim 700 bezoekers zijn geweest op deze avonden. Nieuw dit jaar waren twee zonnekijkmiddagen op zondagen in juni en augustus. Beide middagen zijn succesvol verlopen. Er hebben bezoekers door de telescopen gekeken naar zonnevlekken, zonnevlammen en zelfs een zonnevlam. Ook de presentaties werden goed bezocht. Hiernaast hebben wij meegewerkt aan twee activiteiten die Natuurmonumenten zelf had georganiseerd. Sterrenkunde voor basis- en voortgezet onderwijs, groepen en verenigingen: Door de werkzaamheden rond de sterrenwacht was er weinig ruimte over voor bijzondere activiteiten in Wel heeft Lynn van Rooijen, deels uit hoofde van haar functie als ambassadeur voor JPL/NASA, ca. 10 presentaties en activiteiten op scholen gehouden en de EDU-werkgroep heeft in december een ochtend op een basisschool in Hilversum ingevuld met diverse sterrenkundige onderwerpen voor leerlingen uit groep 7 en 8. De EDU-werkgroep heeft een volledig nieuwe basiscursus sterrenkunde ontwikkeld in Die wordt voor het eerst gegeven in de lente Communicatie Persberichten over alle lezingen, sterrenkijkavonden en bijzondere activiteiten worden structureel verstuurd aan de media. Waar mogelijk plaatsen wij zelf de berichten in de on-line media. Ook Natuurmonumenten publiceert onze activiteiten via hun website. Mede door de belangstelling voor de nieuwe sterrenwacht hebben wij in 2014 diverse interviews kunnen geven voor kranten, radio en regionale televisie. Ook sociale media neemt een belangrijke plaats in: eind 2014 telden onze Facebook en Twitter pagina s ruim 230 volgers die hierdoor op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. In opmars naar de sterrenwacht is de website volledig vernieuwd. Bezoekers hebben nu de mogelijkheid om rechtstreeks via de site zich aan te melden als lid of in te schrijven 4 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

5 voor een cursus. Meer actuele informatie over sterrenkunde-gerelateerd nieuws of de hemel- en weersomstandigheden is toegevoegd. Er is nog steeds een besloten deel voor leden. In 2014 is de Ledenconvocatie ongedoopt in een Nieuwsbrief. Deze is vier keer aan de leden verzonden. Daarnaast zijn er een aantal speciale berichten aan de leden verstuurd. De mailinglijst sterrenkijkavonden en activiteiten is ook gestaag gegroeid en telde 167 abonnees eind Stand van zaken eind 2014 Het ledental is in 2014 gegroeid van 108 naar 135. In 2014 zijn 3 leden uitgeschreven en 30 nieuwe leden ingeschreven. Een aantal van de nieuwe leden nemen ook actief deel aan de Praktische Sterrenkunde Groep, de motor achter vele van onze activiteiten, en helpen met het bemensen van onze activiteiten. Financieel gezien staat de afdeling er goed voor aan het eind van Exclusief inkomsten en uitgaven t.b.v. de sterrenwacht, is het resultaat 2288 t.o.v. 818 begroot. Dit is vooral te danken aan de extra contributies en vrijwillige bijdragen van nieuwe leden en van bestaande leden die extra hebben gedoneerd. Ook andere activiteiten zoals de bijdragen voor lezingen en de verkoop van boeken e.d. hebben meer opgeleverd dan begroot terwijl de kosten grotendeels volgens begroting zijn uitgevallen. Uitzondering is een bedrag van 173 uitgegeven t.b.v. de voorbereiding van de cursussen waarvoor er pas in 2015 inkomsten tegenover staan. De eigen uitgaven voor de sterrenwacht in 2014 zijn volledig uit de sterrenwacht reservering bekostigd die nu min of meer op nul staat; de algemene reserve is niet aangesproken. Met het resultaat 2014 kunnen wij weer beginnen beide reserves op te bouwen. Vooruitblik belooft een spannend jaar te worden. Wij hopen de nieuwe sterrenwacht eind maart te kunnen openen tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. De intentie is om de sterrenwacht iedere vrijdagavond te openen in de periode september t/m april. Daarnaast zullen er ca. twee zonnekijkdagen per maand worden gehouden. De samenwerking met Natuurmonumenten zal worden geformaliseerd, inclusief na een aanloop periode de afspraken over een bijdrage in de kosten voor onze ruimte. Kansen voor synergie zullen worden benut zowel met Natuurmonumenten als met het restaurant onder de sterrenwacht. 5 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

6 De vernieuwde basiscursus sterrenkunde begint 11 maart en zal samen met wat kortere workshops een vervolg in het najaar krijgen. Presentaties voor scholen zowel op de scholen zelf als in de sterrenwacht zelf zullen weer op het programma staan, evenals besloten activiteiten voor groepen en bedrijven en nieuwe activiteiten zoals verjaardagsfeesten. De goede resultaten van 2014 en de ambitieuze plannen voor 2015 zijn alleen mogelijk dankzij de steun van onze leden en sponsoren en vooral de enorme inzet van onze vrijwilligers. Wij danken iedereen voor hun geweldige bijdragen in 2014 en hopen op het voortzetten van hun inzet in Het Bestuur Lynn van Rooijen McCullough Hans Keuning Guido Vervelde Wim de Boer J.G.J. van Schaaik Tjasse Woltjer Vaststelling Jaarrekening 2014 De Kascommissie brengt zijn rapportage uit in de Algemene Ledenvergadering van 9 april. De jaarrekening 2014 en winstbestemmingen worden vervolgens in dezelfde Algemene Ledenvergadering van 9 april 2015 door de leden vastgesteld. 6 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

7 KoNINK'uKENEDERLlN3iiJi:U:! l;x"r?l,hl=,iril De vernieuwde basiscursus steirenkunde begi,nt 1 1 maart en zal samen met wat kortere workshops een vervolg in het najaar kiijgen. PresentatieS voor scholen.zowel op de scholen zelf als in de sterrenwacht zelf zullen weer op het programma staan, evenals besloten activiteiten voor groepen en bedrijven en nieuwe activiteiten zoals verjaardagsfeesten. De goede rejultaten van 2014 en de ambitieuze plannen voor ijn alleen mogel'tjk dankzij de steun vah onze leden en sponsoren en vooral de enorme inzet van onze vrijwilligers. Wij danken iedereen voor hun geweldige bijdragen in 2014 en hopen op het voortzetten van hun inzet in l{et Bestuur Lynn van Rooijen - McCullough Hans Keuning Guido Vervelde Wim de Boer J.GJ. van Schaaik Tjasse Woltjer Vaststel I i ng Jaa rrehen ing zot+ De Kascommissie brengt zijn rapportage uit in de Algemene Ledenvergadering van 9 april. De jaarrekenin g2o14en winstbestemmingen worden vervolgens in dezelfde Algemene Ledenvergadering van 9 april 2015 door de leden vastgesteld. Bezoekadres: Noordereinde 54e Berichtenlijn: lJ ls'graveland KvK'nr: Website: nl, Ban,krekening: NL67 INGB

8 Samenvatting Resultaat Zoals blijkt uit de rekening van baten en lasten bedraagt het resultaat inclusief ontvangen ontvangen subsidies over positief (2013: 937 positief). Een vergelijking van deze resultaten geeft het volgende beeld: (in duizenden euro's) % % Baten Lidmaatschap & Donaties 3, % 2, % Inkomsten uit activiteiten 1, % % Opbrengst rente % % Overige 27, % 0.0% Lasten (a) 33, % 3, % T.b.v. lezingen 1, % 1, % T.b.v. cursussen % 0 T.b.v. overige activiteiten voor het publiek 1, % 1, % T.b.v. afdelingsactiviteiten voor leden % % T.b.v. sterrenwacht % (b) 3, % 2, % Bestuur en beheer Vergader-, representatie- en reiskosten 0 0.0% % Bureaukosten % % (c ) % % Afschrijvingen (d) % % Totaal uitgaven (f) (b+c+d) 3, % 2, % (a -/- f) 29, % % 7 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

9 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Activa Vaste activa Inventaris sterrenwacht 33,753 Inventaris 146 Vlottende activa 33, Kas Rekeningcourant 1,033 1,846 Spaarrekeningen 6,879 10,551 8,712 12,861 Totaal activa 42,465 13,007 Passiva Eigen vermogen Kapitaal Algemene reserve KNVWS 8,295 6,007 Bestemmings Reserve Sterrenwacht 34,170 7,000 42,465 13,007 Kortlopende schulden 0 0 Overige schulden ,465 13,007 8 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

10 REKENING VAN BATEN EN LASTEN OVER 2014 Werkelijk Begroting Werkelijk Begroting Inkomsten Contributie leden 1,980 1,500 1,332 1,320 Vrijwillige bijdragen leden 1,600 1, Vrijw. bijdr. Lezingen, sterrenkijkweekenden, giften Opbrengst koffie Opbrengst presentaties scholen e.d Verkoop sterrengids, sterrenkaarten, boekjes Cursussen (a) 5,482 3,800 3,442 3,620 Overige inkomsten Rente Subsidies, sponsoring 27,100 0 Giften t.b.v. Sterrenwacht (b) 27, Totaal baten (a+b) 33,056 3,950 3,677 3,770 Uitgaven Zaalhuur Diensten conciërge Honoraria sprekers Kosten presentaties scholen, sterrenkijkdagen e.d Inkoop Sterrengids, boekjes, sterrenkaarten, e.d PR - Communicatie - Promotie Attenties sprekers, vrijwilligers e.d W.P.S. koffie, thee (t.l.v. afd. 't Gooi) Cursussen Inrichting sterrenwacht (kleine aanschaf) (c) 3,328 2,830 2,457 2,900 Bestuur en Beheer Bestuurskosten Lidmaatschap federatie KNVWS Kamer van Koophandel - afd. t Gooi en SGV Kosten zakelijke rekening ING (d) Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

11 Overige kosten Afschrijven op bezit (e) Totaal lasten (c+d+e) 3,598 3,132 2,740 3,555 Resultaat 29, Resultaatbestemming Algemene reserve KNVWS 't Gooi 2, Reservering Sterrenwacht 27, , Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

12 TOELICHTING KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING VOOR WEER- EN Waarderingsgrondslagen voor de balans Activa en passiva Deze worden opgenomen tegen nominale waarde; eventuele vorderingen indien nodig onder aftrek van een voorziening voor (mogelijke) oninbaarheid. Grondslagen voor de resultaatbepaling Algemeen Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de opbrengstwaarde van de geleverde prestaties en verrichte diensten enerzijds, en anderzijds de kosten en andere lasten van het jaar, gewaardeerd tegen historische kostprijzen. Kosten De overige kosten zijn gebaseerd op de uitgaafprijs. Toelichting op de balans Kapitaal In 2014 muteerde het kapitaal als volgt: Algemene reserve KNVWS afdeling t Gooi Saldo per : 6007 Bij: voordelig saldo volgens resultaatbestemming: 2288 Saldo per : 8295 Reservering Sterrenwacht De Algemene Ledenvergadering van de KNVWS Afdeling t Gooi van 15 april 2011 heeft besloten per 31 december uit de Algemene Reserve toe te voegen aan een speciale reserve t.b.v. de toekomstige sterrenwacht. Vanuit het resultaat 2011 werd nog eens 483 aan toegevoegd; in en in Saldo per 1 januari 2014: 7000 Aan de Algemene Ledenvergadering van de KNVWS Afdeling t Gooi van 9 april 2015 is gevraagd uit het resultaat 2014 toe te voegen aan deze reserve. Bij: voordelig saldo volgens resultaatbestemming: Saldo reservering sterrenwacht per 31 december 2014: In de komende jaren zal deze reservering worden gebruikt om de afschrijvingen van de sterrenwacht inventaris te dekken. 11 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

13 Niet uit de balans blijkende verplichtingen Er zijn geen verplichtingen buiten de balans. Niet uit de balans blijkende activa Telescopen en accessoires kennen vaak een lang leven. De afdeling bezit een aantal telescopen en enige presentatie benodigdheden die al zijn afgeschreven. De telescopen zijn vooral geschikt voor mobiel gebruik tijdens sterrenkijkavonden. In bezit t/m 2014 zijn o.a.: Zeiss lenzenkijker 110mm (afgeschreven december 2006) Diaprojector, projectietafel, koffer en een verlengsnoer (afgeschreven december 1999) Montering Zeiss kijker (afgeschreven december 2007) Comet catcher, statief, zoeker en 3 oculairen (afgeschreven december 2001) Telescoop Meade 10" LX 200 GPS (afgeschreven december 2008) Focusseerinrichting en omvormer 12V. naar 220 V. (afgeschreven december 2001) Notebook + beamer + accessoires (afgeschreven december 2009) Polarex lenzenkijker 75mm + statief + accessoires (afgeschreven december 2004) Geluidsinstallatie, microfoon, 4 afdelingsvlaggen (afgeschreven december 2014) Lenzenkijker 150 mm Maksutov-Cassegrain 150 mm / F10 Intes MK-67; montering; oculairen; accessoires Toelichting op de rekening van baten en lasten Baten Baten zijn verdeeld in inkomsten uit lidmaatschapen en daarmee samenhangende donaties en inkomsten uit activiteiten zoals verkoop van boeken en sterrenkaarten en vrijwillige donaties tijdens lezingen en sterrenkijkavonden. Daarnaast hadden wij in 2014 voor het eerst inkomsten uit subsidies en sponsorbijdragen t.b.v. de sterrenwacht t.w.v Doordat de sterrenwacht nog niet in gebruik is genomen in 2014, staan er geen afschrijvingen hier tegenover. Contributie inkomsten zijn in 2014 significant gestegen als gevolg van de toename in het ledenaantal (+27). Daarnaast liep in Kwartaal een actie waardoor de contributie die mensen in die periode betaalden een periode t/m eind 2015 dekte. Hierdoor zijn 12 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

14 sommige inkomsten naar voren gehaald die anders voor een deel in 2015 waren gevallen. De vrijwillige bijdragen van leden zijn ook gestegen in 2014 zowel door toename in aantal leden als hogere bijdragen vanuit bestaande leden. Een derde van de 2014 sterrenkijkavonden zijn komen te vervallen door het slechte weer terwijl nog een derde door ging ondanks slecht weer maar trok weinig bezoekers voor die reden. Desondanks was het resultaat uit activiteiten op die avonden ongeveer gelijk aan 2012 en ca. twee keer zo hoog als in Er zijn in 2014 enkele activiteiten georganiseerd voor scholen en andere instanties; hierdoor is het resultaat uit deze activiteiten ongeveer gelijk aan Lasten De door de landelijke KNVWS doorgevoerde verhoging van de sprekersvergoedingen wordt door steeds meer sprekers overgenomen. Mede doordat twee lezingenavonden in 2014 zijn ingevuld door de eigen leden (zonder vergoeding) is deze post toch lager uitgevallen dan in De kosten voor zaalhuur vielen hoger uit dan begroot doordat de kosten van ATC altijd enkele maanden achteraf waren betaald terwijl de kosten voor de zaal bij Natuurmonumenten maandelijks worden betaald. De kosten voor cursussen vallen hoger uit dan begroot in 2014 i.v.m. de voorbereidingen van het geven van basiscursussen sterrenkunde door leden van de EDU-werkgroep. De kosten gaan voor de baten uit. In de lente 2015 wordt de vernieuwde basiscursus voor het eerst gegeven. Ook de kosten voor inkoop boeken en sterrenkaarten zijn hoger dan begroot als gevolg van de eveneens hoger inkomsten uit verkoop in De rest van de kosten liggen grotendeels in lijn met de begroting. Zie het verslag van de Praktische Sterrenkunde Groep (bijlage 2) voor een voortgangsrapportage en meer detail over de activiteiten van Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

15 Bijlage 1: Rapportage Kascommissie 14 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

16 Bijlage 2: Activiteitenverslag van de Praktische Sterrenkunde Groep, KNVWS afdeling 't Gooi 2014 Eind 2014 is besloten de naam van onze groep (sinds 1 november 1990 aangeduid als Werkgroep Praktische Sterrenkunde - WPS) te moderniseren tot Praktische- Sterrenkundegroep (P.S.G.) De P.S.G. hield haar bijeenkomsten in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te s-graveland. In 2014 kwam de werkgroep 9 keer bijeen - gemiddelde opkomst: 17. Met de sterrenwacht in aanbouw groeit de groep. Het eerste deel van de bijeenkomsten staan publieksvriendelijke en P.R.-activiteiten m.b.t. het sterren kijken op de agenda. In het tweede deel besteden wij aandacht aan onderwerpen uit de praktische sterrenkunde; iedereen kan praktische onderwerpen aan de orde stellen; dit gedeelte verloopt in een ongedwongen sfeer. Op 2 januari 2014 overleed Jan Boekschoten op 85-jarige leeftijd; Jan is heel veel jaren lid geweest van onze werkgroep; in 2012 zegde hij het lidmaatschap van de vereniging op. Han van den Broek, actief lid van de werkgroep, was helaas ernstig ziek; hij krijgt regelmatig bezoek van ons; helaas is Han op 28 januari 2015 op 85-jarige leeftijd overleden. Lid in de Orde van Oranje Nassau: Op 12 december 2014 werd Gerard Peet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau; de bijbehorende versierselen werden opgespeld door de burgemeester van Hilversum Dhr. Broertjes. Gerard is actief lid van onze werkgroep en was tot april 2014 secretaris van onze vereniging. Publiciteit: Onze internetsite: is in 2014 in een geheel nieuw jasje gestoken, is gemoderniseerd en heeft de nieuwste snufjes voor de moderne internetgebruiker. De site geniet steeds meer plaatselijke, regionale en (inter)nationale belangstelling. Er is dan ook heel veel informatie te vinden; er zijn prachtige foto s te bewonderen van P.S.G. leden, populair-wetenschappelijke artikelen en heel veel interessante wereldwijde links. Er is een besloten gedeelte voor leden en een deel is alleen toegankelijk voor P.S.G. leden die met de sterrenwacht en kijkavonden helpen. De site wordt goed bezocht, vooral rond onze activiteiten. 15 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

17 Het allerlaatste nieuws, internationaal en van onze afdeling, kan gevolgd worden op Facebook ( Twitter en wij geven een digitale dagkrant uit met het laatste internationale nieuws over sterrenkunde, weerkunde en ruimtevaart ( Ons informatie-telefoonnummer , waar belangstellenden de laatste informatie kunnen horen over de sterrenkijkavonden, wordt aangepast wanneer er nieuwe informatie te melden is. Dit nummer wordt rond sterrenkijkavonden regelmatig beluisterd. Belangstellenden kunnen zich opgeven om op de hoogte gehouden te worden van onze sterrenkijkavonden en extra kijkavonden. Eind 2014 bevatte deze lijst 167 adressen. Wij sturen alle regionale kranten en websites, gemeentelijke en regionale websites en omroepen persberichten over sterrenkijkweekenden, lezingen, cursussen en bijzondere bezienswaardigheden aan de sterrenhemel. Deze worden met wisselend succes geplaatst. Wij plaatsen zelf berichten op een aantal regionale en landelijke on-line sites. Natuurmonumenten vermeldt ook onze sterrenkijkavonden op hun eigen site. Sterrenkunde voor groepen, verenigingen, basis- en voortgezet onderwijs: KNVWS op scholen: Lynn houdt presentaties voor scholen, groepen belangstellenden; deels door haar functie als ambassadrice voor NASA in de Benelux. De EDU-werkgroep heeft inmiddels al heel veel werk verricht om een geheel vernieuwde cursus Sterrenkunde op te zetten. De inhoud van de cursus is bijna afgerond en op 11 maart 2015 start de eerste Basiscursus Sterrenkunde in het gebouw van de sterrenwacht. Als voorproefje/test hebben de leden van de EDU-groep met veel succes een ochtend op een basisschool in Hilversum ingevuld met diverse sterrenkundige onderwerpen voor leerlingen uit groep 7 en 8. Sterrenkijkavonden: De werkgroep heeft op de dagcamping "Nieuw Bussummer Heide" en bij het bezoekerscentrum bij Natuurmonumenten in s-graveland 12 sterrenkijkavonden georganiseerd, waarvan 2 in samenwerking met Natuurmonumenten ("Nacht van de Nacht" en Earth Hour ) en 2 in het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen. 16 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

18 In totaal zijn er 4 avonden afgelast door weersomstandigheden; 4 avonden gingen wel door ondanks de wisselende bewolking en 4 avonden waren succesvol door gunstige weersomstandigheden. Tijdens de 8 avonden die wel zijn doorgegaan zijn er ongeveer 700 bezoekers geweest, werd er voor ongeveer 185,00 aan boekjes, sterrenkaartjes e.d. verkocht en werd er ong. 270,00 in de fooienpot gestopt. Wij hebben ons publiek laten genieten van Maan, planeten en deep sky (Messier) objecten. Tijdens deze avonden werden er door de enthousiaste bezoekers veel boeiende vragen gesteld; deze hebben we zo goed mogelijk beantwoord. Zonnekijkmiddagen: Nieuw waren dit jaar twee zonnekijkmiddagen op zondagen in juni en augustus. Beide middagen zijn bijzonder zonnig en succesvol verlopen. Er hebben bezoekers door onze telescopen gekeken naar zonnevlekken, zonnevlammen en een Solar Flare. Deze laatste was live te volgen door de zonnetelescoop van Bob van Slooten. De presentaties werden goed bezocht; beide keren was de Eekhoornzaal helemaal vol. De verkoop leverde ong. 70,00 op en er werd voor 20,00 in de fooienpot gestopt. Bijdrage activiteiten Natuurmonumenten: Naast de sterrenkijkactiviteiten i.s.m. Natuurmonumenten hebben wij ook een bijdrage geleverd aan activiteiten van Natuurmonumenten. Dit werd gedaan ter bevordering van de samenwerking met Natuurmonumenten en om meer bekendheid te verwerven onder deelnemers van deze activiteiten. Het betrof: Midzomernachtswandeling op 21 juni, waarbij 4 van onze leden van uur bij een post stonden met onze telescopen en de Wilde Buitendagen op 28 september, waarbij wij van uur met 4 telescopen naar de Zon hebben gekeken en een informatiestand voor de sterrenwacht hebben bemand. Ongeveer 750 wandelaars, kinderen met hun ouders en volwassenen, hebben enthousiast en verwonderd door de telescopen gekeken, waarna uiteraard vele vragen werden gesteld. Andere evenementen en onderwerpen: Collectie historische telescopen Louwmanmuseum Den Haag: leden van onze groep hebben een hele dag doorgebracht in dit museum. Naast de bijzondere collectie telescopen konden wij de enorme collectie aan historische auto s ook bewonderen. Wij werden begeleid door Peter Louwman; het werd een bijzondere dag! 17 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

19 Bob van Slooten heeft ons verwend met presentaties over Zonswaarnemingen die hij dagelijks verricht en over sterren, sterrenbeelden en deep-sky objecten aan de sterrenhemel op het Zuidelijk Halfrond. Naar aanleiding van mogelijk Noorderlicht in Nederland hebben Bob en Hans foto s, dia s e.d. vertoont uit eerder zichtbaar Noorderlicht in Nederland die door beiden zelf is waargenomen. Henk Vos heeft ons twee keer meegenomen naar de Lofoten en vertelt over het Noorderlicht; wij hebben genoten van prachtige foto s! Tjasse Woltjer heeft tijdens zijn vakantie op Hawaï de telescopen aldaar bezocht; wij hebben genoten van zijn presentatie hierover. Wim Verhoef houdt ons op de hoogte van bijzondere en actuele onderwerpen uit de sterrenkunde. Jaap de Leeuw heeft met succes een telescoop gerepareerd die was gevallen. Bij toeval bleek deze van een raadslid van de gemeente Wijdemeren te zijn. De reparatie heeft een positieve uitwerking gehad op de besluitvorming van de raad i.v.m. de aangevraagde subsidie voor de sterrenwacht. De waarneming door Hans Keuning van Regulus die pal naast Venus stond op een ochtend in oktober 2012 is verwerkt en onderzocht door Günther Können. Zijn bevindingen zijn geplaatst in het vaktijdschrift Applied Optics. Een leuk succesje voor onze KNVWS afdeling en de PSG. Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek bij Natuurmonumenten in s-graveland: Sinds het najaar van 2009 onderzoeken wij de mogelijkheden om i.s.m. Natuurmonumenten een sterrenwacht op te richten op hun terrein. Mede door grote de inzet van Imke de Jong van Natuurmonumenten en ons bestuur heeft dit aan het einde van 2013 geleid tot het geven van het groene licht door het hoofdbestuur van NM om definitief een sterrenwacht te realiseren op de eerste verdieping van het nieuwe gebouw. Een lang gekoesterde wens gaat na 34 jaar eindelijk in vervulling. Wij verwachten dat dit een bijzonder positieve uitwerking zal hebben voor onze vereniging. De bouw van het multifunctionele gebouw met sterrenwacht, schuin achter het bezoekerscentrum, heeft dit jaar heel veel tijd in beslag genomen. Wim de Boer en Lynn hebben veel subsidieaanvragen verwerkt; Guido van der Velde heeft de sponsoraanvragen voor zijn rekening genomen; Lynn en Hans zijn direct bij de bouw betrokken geweest en hebben de contacten met Natuurmonumenten hierover 18 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

20 onderhouden. Wim, Hans, Lynn en Guido zijn in diverse combinaties langs alle gemeentes gegaan om onze aanvragen toe te lichten. Vakanties zijn opzij gezet, sommige weken namen meer dan 80 tot 100 uur in beslag, maar eind december stond er dan uiteindelijk een mooi gebouw. De sterrenwacht is ingericht met een 36 cm Celestron EdgeHD computergestuurde telescoop op een EQ8 montering van Skywatcher en een 42 cm Meade LX-200 ACF computergestuurde telescoop op een vorkmontering. Beide telescopen staan op een in hoogte verstelbare zuil van Piertech. Er ligt ook nog een 15 cm refractor klaar om ingezet te kunnen worden. Dit alles is mogelijk gemaakt door de bijdrage van ,00 aan ontvangen subsidies van het PBCF en gemeentes, sponsors en giften. De rest hebben wij uit eigen reserves voor de sterrenwacht toegevoegd. Eind 2014 was het gebouw nog niet opgeleverd. Wij hebben onze grote zorg uitgesproken over de stalen zuilen waar beide telescopen op staan. Inmiddels is gebleken dat deze niet voldoen en dat zij vervangen gaan worden door zuilen van beton. Dit wordt in maart 2015 gerealiseerd, waarna de sterrenwacht in gebruik kan worden genomen. Bemensing: Op een lijst staan inmiddels ong. 20 namen van personen die de sterrenwacht willen bemensen. Van deze groep zijn er inmiddels 11 officieel vrijwilliger van Natuurmonumenten; zij hebben een vrijwilligers-overeenkomst ondertekend. Ons doel: Landelijk herkenbaar zijn als een modern en innovatief regionaal centrum voor informatie, educatie en praktijkervaring op het gebied van sterrenkunde en in mindere mate, weerkunde. Onze activiteiten zullen zich richten op een brede doelgroep van kinderen en jongeren tot volwassenen van alle leeftijden. Door eigen inspanningen en door samenwerking met anderen zullen onze activiteiten actueel blijven. Vooral jongeren zullen worden gestimuleerd om sterrenkunde - en wetenschap in het algemeen - verder te verkennen. KNVWS Afdeling t Gooi wil sterrenkunde en de daaraan gerelateerde wetenschap toegankelijk maken voor jongeren en volwassenen in de regio t Gooi. Een permanente locatie, inclusief moderne sterrenwacht, speelt een sleutelrol in het realiseren hiervan. Door sterrenkunde begrijpelijk en interessant te maken, zal er meer interesse zijn in de sterrenkunde en ook in wetenschap in bredere zin. 19 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

21 Toekomstplannen: De Werkgroep bestaat uit een groep actieve leden en toch komen wij regelmatig handen te kort. Wij hopen dan ook op uitbreiding van het aantal actieve leden in 2015, waardoor wij onze toekomstplannen nog beter kunnen verwezenlijken. Namens de Praktische-Sterrenkundegroep, Hans Keuning. 20 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website:

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2015 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2015 Jaarverslag 2015 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2016 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2016 Jaarverslag 2016 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2018 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 Jaarverslag 2018 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2017 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 Jaarverslag 2017 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014 Jaarrekening 2013 Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014 Jaarrekening KNVWS Afdeling t Gooi 2013 De Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

KNVWS GOOI EN VECHTSTREEK BEGROTING 2016 2016

KNVWS GOOI EN VECHTSTREEK BEGROTING 2016 2016 Begroting 2016 BEGROTING 2016 Begroting Verwacht Begroting Werkelijk 2016 2015 2015 2014 Inkomsten Contributie leden 3.000 1.900 2.000 1.980 Vrijwillige bijdragen leden 1.000 1.550 1.750 1.600 Vrijwillige

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018

Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018 Overzicht Beleid en Activiteiten 2016 2018 1 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website: http://www.sterrenwach-gv.nl KNVWS Gooi en Vechtstreek Beleid & activiteiten 2016-2018 Inleiding

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten 2014 2017

Overzicht Beleid en Activiteiten 2014 2017 Overzicht Beleid en Activiteiten 2014 2017 Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Afdeling t Gooi april 2014 1 Inleiding De Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd.

2. Het verslag van de ledenvergadering van 25 april 2013 wordt zonder voorlezing en zonder discussie goedgekeurd. KNVWS t Gooi Vergaderverslag ALV d.d. 10 april 2014 Locatie: Aanvang: Aanwezig: (bestuur) Alberdingk Thijmcollege te Hilversum 21:10 uur Lynn van Rooijen-Mc Cullough (voorzitter) Gerard Peet (secretaris)

Nadere informatie

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld.

De jaarrekening 2010 is in de jaarvergadering van 7 mei 2011 door de verenigingsraad vastgesteld. Administratiekantoor H.G.M. Verstappen Parklaan 18 3972 JZ Driebergen Tel. 0343-515621 Aan het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde p/a Zonnenburg 2 3512 NL UTRECHT

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten

Overzicht Beleid en Activiteiten Overzicht Beleid en Activiteiten 2019 2021 1 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website: http://www.sterrenwach-gv.nl KNVWS Gooi en Vechtstreek Beleid & activiteiten 2019-2021 Inleiding

Nadere informatie

Overzicht Beleid en Activiteiten

Overzicht Beleid en Activiteiten Overzicht Beleid en Activiteiten 2018 2020 1 Bezoekadres: Noordereinde 54e 1243 JJ s-graveland Website: http://www.sterrenwach-gv.nl KNVWS Gooi en Vechtstreek Beleid & activiteiten 2018-2020 Inleiding

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2016 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2016 Activa 2016 2015 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS 2015

Jaarrekening KNVWS 2015 Aan het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor Weer-en Sterrenkunde p/a Secretaris J.A de Boer Prinses Irenelaan 1 9765 AL Paterswolde Jaarrekening KNVWS 2015 Balans per 31 december 2015 Rekening van

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2017

Financieel jaarverslag 2017 Financieel jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE GEGEVENS VAN DE STICHTING 1 Oprichting 2 Inschrijving kamer van koophandel 3 Doelstelling 4 Samenstelling Bestuur 5 Activiteitenverslag 2 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Assen, juli

Jaarverslag 2015 Assen, juli Jaarverslag 2015 Assen, juli 2016 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2015...5 3. Overige gegevens...11 2 Jaarverslag Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard 1

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2018 Balans per 31 december 2018 Activa 2018 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS 2017

Jaarrekening KNVWS 2017 Aan het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor Weer-en Sterrenkunde p/a Secretaris J.A de Boer Prinses Irenelaan 1 9765 AL Paterswolde Jaarrekening KNVWS 2017 Balans per 31 december 2017 Rekening van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2013 9 mei 2014-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2013 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2013 8 Staat van baten en lasten over 2013 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING 2015

Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING 2015 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2015 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2015 Exploitatierekening over het jaar 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs. Jaarrekening 2016 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2016 Balans op 31 december 2016 4 Exploitatierekening over 2016 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2015 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. mevr. C. Zonruiter Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 12 februari 2015 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND JAARRAPPORT 2014

Nadere informatie

VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA

VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA VOORLOOPBLAD RAPPORT STICHTING HELP NORMA ALGEMENE GEGEVENS Revisienummer 3 Actuele rapportstatus Concept Verantwoordelijk accountant B. Zijlstra Actuele gebruiker ronald.vanoosterhout Datum en tijd 25-08-2015

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting Bredewegfestival te Amsterdam

Nadere informatie

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg

Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Stichting Monumentaal Walcker-orgel Doesburg Doesburg Jaarrekening 2018 1 BALANS ACTIVA VLOTTENDE ACTIVA 31-dec-18 31-dec-17 Vorderingen Te ontvangen donaties 60 - Te ontvangen bedragen 288 3.803 348 3.803

Nadere informatie

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2011 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2011 Exploitatierekening over het jaar 2011 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014

Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014 Stichting Vrienden van de Stichting Protestantse Zorggroep Crabbehoff te Dordrecht JAARRAPPORT 2014 Inhoud Bestuursverslag Pagina 1. Gegevens van de rechtspersoon 2 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS 2016

Jaarrekening KNVWS 2016 Aan het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor Weer-en Sterrenkunde p/a Secretaris J.A de Boer Prinses Irenelaan 1 9765 AL Paterswolde Jaarrekening KNVWS 2016 Balans per 31 december 2016 Rekening van

Nadere informatie

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014

Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Jaarrekening 2014 concept Inhoudsopgave Verslag van de penningmeester 3 Jaarrekening 2014 Balans op 31 december 2014 4 Exploitatierekening over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012

ProstaatKankerStichting.nl Postbus AK BUSSUM JAARREKENING 2012 Postbus 443 1400 AK BUSSUM JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 SAMENSTELLINGSVERKLARING 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2012 4 Staat van baten en lasten over 2012 5 Grondslagen van

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Financiële rapportage 2012

Financiële rapportage 2012 Financiële rapportage 212 Stichting De Brug Datum: 4-12-213 Valutaeenheid: EUR Inhoudsopgave Pag. Voorblad Stichting en samenstelling bestuur Balans Winst- en verliesrekening Toelichting op de balans Ondertekening

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië

Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië Financiëel Jaarverslag 2014 Blz. Inhoud Het financiele jaarverslag van de Stichting Kindertehuis Horeb Brazilië bestaat uit: 1 Samenvatting 2 2 Balans per 31 december 2014 3 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Stichting Noordkaap

JAARREKENING 2014. Stichting Noordkaap JAARREKENING 2014 Stichting Noordkaap 25 maart 2015 Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens 2 Jaarrekening 2014 2.1 Balans per 31 december 2014 2.2 Staat van baten en lasten over 2014 2.3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg

Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg Jaarverslag 2012 van Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop gevestigd te Elburg INHOUDSOPGAVE PAGINA A. VOORWOORD

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5

Nadere informatie

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018

Stichting Bredewegfestival te Amsterdam. Financieel Rapport inzake Balans en Exploitatie rekening per 31 december Amsterdam 8 Januari 2018 Stichting Bredewegfestival Bredeweg 8 1098 BP Amsterdam Telefoon: 020-6654923 IBAN: NL88 INGB 0000 842627 KvK: 41206436 RSIN: 807186491 Email: info@bredewegfestival.nl www.bredewegfestival.nl Stichting

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014

Stichting Vrienden Meeuw Jeugdtheaterschool. Te Leeuwarden. Rapport inzake jaarstukken over 2014 Te Leeuwarden Rapport inzake jaarstukken over 24 juni 2015 Inhoud Rapportage... 3 Algemeen... 4 Jaarstukken over de periode 19 oktober 2012 tot en met 31 december 2013... 5 Jaarverslag van het bestuur...

Nadere informatie

Stichting Wervelwind Ensemble Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2013

Stichting Wervelwind Ensemble Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2013 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2013 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2013 Exploitatierekening over het jaar 2013 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen

Vaste activa Inventaris 0 0 Computer Overige vorderingen overlopende activa Liquide middelen Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa Vaste activa Inventaris 0 0 Computer 0 0 0 0 Vlottende activa Overige vorderingen overlopende activa 125 0 Liquide middelen 14.371 15.492 14.496 15.492

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2012 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven Jaarrekening 2014 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 1 mei 2015 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. het bestuur Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 28 februari 2017 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND JAARRAPPORT 2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017

STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem. Rapport inzake de jaarrekening 2017 STICHTING SPIRITUEEL INNOVATIE FONDS te Arnhem Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Blz. RAPPORT Opdracht 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2017

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2017 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag Financieel jaarverslag KNNV afdeling Den Haag Financieel Jaaroverzicht en Inkomsten en uitgaven Resultaat 1. Contributie 6.790 6.400 6.600 2. Rente 42 42 42 3. Cursussen 59 0 0 4. Weekenden -104 0 0 5.

Nadere informatie

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa

Jaarrekening Balans per 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Inventaris - - Computer Vlottende activa Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 ACTIVA 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Inventaris Computer Vlottende activa Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen 19.913 18.410 19.913

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2017 5 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018

Financieel jaarverslag 2018 IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2018 Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om, eventueel na een

Nadere informatie

Stichting Kanjer Wens

Stichting Kanjer Wens gevestigd te Jaarrekening 14 februari 2017 tot en met 31 december 2017 datum: 29 juni 2018 Inhoudsopgave Pagina ADMINISTRATIEVERSLAG Algemeen 3 Financiële positie 4 JAARREKENING Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Kanjer Wens

Stichting Kanjer Wens gevestigd te Jaarrekening 14 februari 2017 tot en met 31 december 2017 datum: 29 juni 2018 Inhoudsopgave Pagina ADMINISTRATIEVERSLAG Algemeen Financiële positie 3 4 JAARREKENING Balans per 31 december

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. het bestuur Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 16 februari 2016 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND JAARRAPPORT 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. mevrouw C. Zonruiter Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 7 februari 2019 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND CONCEPT JAARRAPPORT

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2018 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67a 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling stichting Animals Today... 3 1.2 Bestuur...

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Merwebolder / Lingebolder V i szorg- en dienstverlening van A tot Z r^ 1 I1* r i» Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2013 VAN STICHTING HESTER TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Staat van baten en lasten over 2013 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2010

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2010 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2010 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2010 Exploitatierekening over het jaar 2010 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017

JAARREKENING Stichting CGN Usselo. Enschede, juni 2017 JAARREKENING 2016 Stichting CGN Usselo Enschede, juni 2017 Postadres: IBAN: NL20 RABO 0129 6936 42 Postbus 369 BIC: RABONL2U 7500 AJ Enschede KvK Enschede: 41027732 Bezoekadres: Fiscaal nummer: 8066.29.708

Nadere informatie

Financiële rapportage 2016

Financiële rapportage 2016 Financiële rapportage Stichting De Brug Datum: 18-11-217 Valutaeenheid: EUR Inhoudsopgave Pag. Voorblad Stichting en samenstelling bestuur Balans Winst- en verliesrekening Toelichting op de balans Ondertekening

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014

Financieel Verslag 2014 Financieel Verslag 2014 IVN HELLENDOORN-NIJVERDAL INHOUD ALGEMEEN TOELICHTIING LASTEN EN BATEN 2014 TOELICHTING BALANS PER 31-12-2014 VASTSTELLING BIJLAGEN: - OVERZICHT LASTEN EN BATEN 2014 - BALANS PER

Nadere informatie

Stichting Medische Kampen India (MKI) Mw. M. C. Bryson Koppelingpad 5 1033NM AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014. Vastgesteld door het bestuur d.d..

Stichting Medische Kampen India (MKI) Mw. M. C. Bryson Koppelingpad 5 1033NM AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014. Vastgesteld door het bestuur d.d.. Stichting Medische Kampen India (MKI) Mw. M. C. Bryson Koppelingpad 5 1033NM AMSTERDAM Publicatiebalans 2014 Vastgesteld door het bestuur d.d.. Stichting Medische Kampen India (MKI) Mw. M. C. Bryson Koppelingpad

Nadere informatie

In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan.

In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan. Activiteiten Jane Goodall Instituut Nederland 2016 In 2016 zijn de activiteiten van het Jane Goodall Instituut Nederland (JGI NL) onverminderd doorgegaan. JGI is een non-profit organisatie die zich focust

Nadere informatie

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2009. Concept. Geen accountantscontrole toegepast

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2009. Concept. Geen accountantscontrole toegepast Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2009 512560 CONCEPT Afdeling: Accountants Culemborg, 8 april 2010 Inhoud Accountantsrapport Pagina 1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Financiële rapportage 2015

Financiële rapportage 2015 Financiële rapportage Stichting De Brug Datum: 18-11-217 Valutaeenheid: EUR Inhoudsopgave Pag. Voorblad Stichting en samenstelling bestuur Balans Winst- en verliesrekening Toelichting op de balans Ondertekening

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2017

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2017 FINANCIEEL VERSLAG OVER 2017 Website: www.hvsint-pancras.nl Twitter: www.twitter.com/hv_sint_pancras Facebook: www.facebook.com/hvsintpancras/ KvK nr.: 40636328 HISTORISCHE VERENIGING SINT-PANCRAS INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND

ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND Asbestslachtoffers Vereniging Nederland T.a.v. het bestuur Ebenhaezerstraat 82b 3083 RS ROTTERDAM Heerlen, 27 februari 2018 Dossier: 2014525 ASBESTSLACHTOFFERS VERENIGING NEDERLAND JAARRAPPORT 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 MELDPUNT VRIJWILLIGERSWERK gemeente De Bilt -3 Inleiding De jaarrekening van het Meldpunt Vrijwilligerswerk gemeente De Bilt is dit jaar voor het laatst opgesplitst in de onderdelen

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me Stichting Shoot Me vastgesteld op 3 juni 2014 inhoud Samenstellingsverklaring pagina 3 Bedrijfsgegevens en grondslagen pagina 4 Balans pagina 6 Staat van baten en lasten pagina 8 Toelichting op de Balans

Nadere informatie

Jaarverslag boekjaar 2006

Jaarverslag boekjaar 2006 Jaarverslag boekjaar 2006 Stichting Stepping Stones for Africa 25 september 2007 Stichting Stepping Stones for Africa Merkusstraat 30 2593 TM Den Haag T. 070-3819122 www.steppingstonesforafrica.org info@steppingstonesforafrica.org

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Algemene resultatenrekening over 2012 en 2. begroting 2013

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2015

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2015 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie