Vrijdag 18 augustus 2006.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijdag 18 augustus 2006."

Transcriptie

1 Vrijdag 18 augustus Het is alweer een tijdje geleden dat we berichten over de voortgang van de restauratie, maar dat heeft alles te maken met de vakantie periode. Het werk lag feitelijk stil. Eind augustus is de periode voor het noorden weer afgelopen, en na een lange periode van mooi weer kunnen we er weer tegen aan. Nou hebben de werkzaamheden niet helemaal stil gelegen want in de afgelopen periode zijn wel de uitlaat gemonteerd en de achterste spatborden. De uitlaat was niet meer origineel te krijgen. Een bedrijf in kielwindeweer heeft na voorbeeld van de oude een nieuwe gemaakt maar dan in roestvrij staal. Aan de buitenkant is dat overigens niet te zien. Inmiddels hebben we van Geesink zijn broertje in de werkplaats staan, die gaan we in opdracht van de stichting uiterlijk opknappen en opnieuw spuiten. Kunnen onze schilders/spuiters vast proef draaien voor dat die van ons aan de beurt is. Woensdag 25 April Renier is vandaag volop bezig met de vooras. De 4 pas nieuw aangeschafte wielremcilinders zijn gemonteerd en de remschoenen. Wielen er op en de remleidingen achter vervangen, en het spul draait weer als een windmolen. Jo heeft bijna de complete roltrommel klaar inclucief de cinders die het perschot bedienen en zorgen voor het open en dicht gaan van de achterlader. Op internet hebben we een gerestaueerd stuur ontedekt en onmiddellijk besteld. Die gaan we binnenkort in Hoogeveen ophalen.

2 Vrijdag 21 April 2006 Vandaag heeft Michel Ferro een korte uitleg verzorgd voor een groep oudgediende reinigingsdirecteuren over onde andere de voortgang van het restauratie-project. In de kantien van de Milieudienst vertelde Michel aan de hand van beelden het begin en de stand van zaken tot nu toe. En omdat veel van deze reinigingsdirecteuren uiteraard in hun tijd die roltrommel nog hebben meegemaakt sprak dat erg aan. In de middag hebben ze de voortgang in de garage aanschouwd en was de bewondering voor dit project merkbaar. Voor velen van hen kwamen de oude beelden weer boven drijven en de twee bellen (onderdeel van de roltrommel in de Groningse situatie) hadden zoals gewoonlijk veel belangstelling. Het bleek al snel dat er hier en daar nog wel meer plekken zijn waar zo n bel de muur of een andere plek in huis als sieraard dienst doet. Ook de oude chauffeurspet en het origenele wapen heeft bij veel mensen een apart plaatsje in het geheugen. Donderdag 20 April 2006 We zijn alweer een ruime maand verder en de ontwikkelingen gaan voorspoedig van Hekking hebben we inmideels een in uitstekende staat verkeerende brandstoftank kunnen kopen en het vervolg daarop was ook interessant omdat hekking ons ook nog de vier ontbrekende remcilinders voor de vooras kon leveren. Hierdoor kunnen ze binnen niet al te lange tijd ook de vooras gereed maken. De roltrommel zelf is inmiddels door Jo zover opgeknapt dat de achterlader er aan kan worden gemonteerd. Inclucief de cilinders en het perschot. Nog even en de schilders kunnen er mee aan de gang. Verder bestaan er plannen om te kijken of het mogelijk is van de auto een minatuur te maken die verder als relatiegeschenk voor de Milieudienst een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen.

3 Donderdag 23 maart Het is alweer twee weken geleden dat we voor het laatst in het logboek hebben geschreven, en de vooruitgang heeft gelukkig niet stil gelegen. De montage van de verschillende onderdelen gaat gestaag door. Na de montage van de achterremmen die nu weer compleet zijn gemonteerd zijn de gereviseerde aandrijfassen gemonteerd en is er een begin gemaakt met de hydrauliek. De oliemotor aangedreven door een aftakking van de versnellingsbak is weer op zijn plaats gebracht en de steunen voor de tank hebben hun oorspronkelijke bevestiging aan het chassis weer teruggekregen. Ook zijn ze bezig met de luchttank en zijn de flexibele remslangen vernieuwd weer aangebracht.

4 Maar er is ook tegenslag. De montage van de remcilinders voor blijft achter omdat er geen redelijke vervangers beschikbaar zijn. Gisteren woensdag 22 maart zouden we naar Fred Verhoef in Zegveld afreizen om remcilders en een brandstoftank op te halen. Maar Fred belde op met de mededeling voor de remcilinders nog geen vervangers te hebben kunnen regelen. Dus is dat nog even afwachten. Jo is inmiddels druk bezig om de trommel verder in de orginele staat terug te brengen. Er zit nog veel laswerk aan en de bevestigingen van de cilinders voor het persrek moeten totraal worden vervangen. Voor wat betreft de achterlader zijn ze nu bezig om de treeplank opnieuw te bevestigen. Er is bij geesink een treeplank besteld die de orginele het meest benaderd. Ondertussen krijgen we steeds meer reacties van liefhebbers op onze website en verzoeken om tekeningen van de roltrommel. Ook naar de speciale pen met een afbeelding van de roltrommel daarop is veel vraag. We zullen daar met gepaste wijze op reageren en waar mogelijk aan de verzoeken voldoen. Donderdag 02 Maart Herman Jansen is vandaag bezig met de montage van de wielremcilinders op de achteras. Werk wat de nodige aandacht vereist en veel kennis van het hydr. Remsysteem. Gelukkig helpen daarbij de oude tekeningen.

5 Woensdag 01 Maart 2006 Vandaag zijn de meeste onderdelen van het remsysteem binnen gekomen. Mogelijk lukt het niet met de revisie van de hoofdremcilinder, maar dat zien we dan wel weer. Gisteren kregen we bezoek van de zoon van een oud-vertegenwoordiger van onze Daf dealer, en die had op zolder bij zijn ouders nog een origineel dashboard van de daf liggen. Dat dashboard was gebruikt voor een trapauto waar hij als kleine jongen de straten van Groningen onveilig mee maakte. Het werken met auto s werd hem door zijn vader dus met de paplepel ingegoten, mogelijk is dat ook de voorbode geweest voor een succesvolle loopbaan in de autobranche. Bert Kramer is nu een van de mede directeuren van auto Century bv hier in de stad groningen. En dus is de liefde voor het vak op de juist momenten door zijn vader aangestuurd. Naast het bijna complete dashboard had Bert ook nog de ontbrekende tweede bel op die zelfde zolder liggen, en daar zijn we ook heel erg blij mee. Hij vond het zelf ook erg leuk dat op deze manier een van de bellen die zijn vader van de toenmalige inkoper van de Reiniging had gekregen weer terug gaat daar waar de bel ooit zijn diensten heeft bewezen binnen de Reiniging, en samen met de roltrommel het straatbeeld in groningen in de vijftiger jaren bepaalden De onderdelen van het dashboard die nog te gebruiken zijn zal Reinier verwerken in het bestaande dashboard en de bel zal op de ouderwetse manier weer worden opgepoetst. Woensdag 20 Februari 2006 Vandaag gebeld door de voorzitter van Daf Oltimer Truck Club J.Dassen die mogelijk nog een plaats wist waar nog een in goede staat verkerende brandstoftank was. Hij zou mij terugbellen als het wat was. Voor wat betreft de voortgang van de opbouwcomponenten zoals de trommel en de achterlader heeft Theo aangegeven daar door de drukke werkzaamheden eigenlijk op korte termijn geen tijd voor kan vrij maken. Theo gaat Jo Abbingh vragen of Jo daar nog even wat tijd in wil steken. Woensdag 25 januari 2006 Vandaag is een nieuwe mijlpaal bereikt: de motor is weer op zijn plek gemonteerd! Ook is het hulp-frame waar het rolmechanisme en later de trommel weer op komt op het shassis geplaatst om te zien of alles nog past zoals het zou moeten passen. Donderdag 12 Januari 2006 Het is alweer een hele tijd geleden dat we in het logboek de voortgang hebben bij gehouden. Dat komt enerzijds aan de drukte de afgelopen tijd en anderzijds de stilstaand van een aantal te renoveren onderdelen. Beide zijn na de jaarwisseling weer op orde dus kan de renovatie van het voertuig weer los. Nou is er niet helemaal niets gebeurd. De cabine staat inmiddels bij het VOC in Assen en kan de komende weken mogelijk voorbewerkt gereed zijn. En de motor is in de grondlak

6 gespoten zodat straks ook kan worden begonnen met het terugplaatsen van de motor in het chassis. Verder is de nieuwe website ontwikkeld en wordt up-to-date gehouden door Michel Ferro. De eerste reacties komen daarop ook al binnen zo is er belangstelling voor de bouwtekening om daar een schaal model op te kunnen ontwikkelen. En is er belangstelling van onze wagenpark verzekeraar om op gunstige voorwaarden de oldtimer straks met een gerust hart de weg op te kunnen sturen. Verder zijn door HIAB Meppel de cilinders gereviseerd wat er feitelijk op neer kwam dat ze bijna in hun geheel zijn vervangen. Eigenlijk kunnen we hier spreken over totaal nieuwe, dus die kunnen straks ook weer 25 jaar mee. Verder is het wachten nu op de remmen zodat het chassis na de inbouw van de motor verder kan worden opgebouwd. Dan pas wordt het ook spannend en krijgt de roltrommel langzaam weer zijn zo karakteristieke vorm. Niet dat de tijd dringt maar we zijn inmiddels een jaar verder en dan blijkt hoe snel een jaar feitelijk omgaat. De rest van de tijd hebben we dan ook hard nodig. Maar misschien moeten we straks als de motor is geplaatst wel een werkplan maken met streef data zodat in ieder geval de voortgaan voor 2006 is gewaarborgd. Woensdag 4 januari 2006 Vandaag is de cabine naar het VOC in assen gebracht alwaar het voorberweken van de cabine zal worden gedaan. VOC is een opleiding voor autoschade herstellers.

De refit van de Marcasha

De refit van de Marcasha De refit van de Marcasha Het begon als een overzienbaar project, echter door omstandigheden is het anders verlopen dat verwacht. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik zelf nog niet hoe het zal eindigen.

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Hawk update zondag 26 oktober

Hawk update zondag 26 oktober Hawk update zondag 26 oktober Deze update is in alle opzichten een vervolg op de vorige editie. In Update 5 sprak ik over drie zaken: de pilot van het project; het eerste signaal wat gebruikt zou worden

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken

KlimtorenNieuws. Van harte wensen we u en jullie een heel gelukkig en gezond 2015! Personele zaken KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 09 06-01-2015 Het nieuwe jaar.. In dit nummer: Het nieuwe jaar Personele

Nadere informatie

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD?

Oss, het magazine najaar 2012. Is er leven na MSD? 6 Tekst: Gert-Jan Van Zoggel, Wilma Willemse, Roel Kuilder Fotografie: Frank Zwinkels Is er leven na MSD? Het bericht van MSD om haar vestiging in Oss grondig te reorganiseren, sloeg in de zomer van 2010

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE Ik wilde zo graag mama worden Als blijkt dat Lieneke s man geen kinderen kan verwekken, stort hun wereld in. Gerrit komt al snel met de optie kid, dus zaad van een

Nadere informatie

COBRALIA. Deze artikelen, te zien op de foto en op de website, kunt u, 24 uur per dag, bestellen per e-mail: Piet Wijn Voorzitter@cobraclub.

COBRALIA. Deze artikelen, te zien op de foto en op de website, kunt u, 24 uur per dag, bestellen per e-mail: Piet Wijn Voorzitter@cobraclub. COBRALIA Als Cobra-liefhebber verzamelt u wellicht vele zaken die met Cobra s te maken hebben. Om uw collectie uit te breiden heeft de Cobra club verschillende hebbedingetjes in de verkoop. Poloshirt met

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie

1) Voorwoord / door Henk Lith. Beste Heckflosse vrienden,

1) Voorwoord / door Henk Lith. Beste Heckflosse vrienden, Onderwerpen in deze uitgave zijn: 1) Voorwoord 2) Voorjaarsevenement 3) Najaarsevenement 4) Niet zoeken, niet gaan kijken, niet kopen deel 2 5) Website www.heckflosseregister.nl 6) Financieel overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw

Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw Nieuwsbrief voor de medewerkers van Reinders Schilderwerken en Reinders Bouw Kleur-Rijk Jaargang 8 nr. 2, juli 2012 In dit nummer: Verbouwd bedrijfspand past bij uitstraling van Reinders Reinders voorloper

Nadere informatie

Compressiemeting. Cilinderkop verwijderd

Compressiemeting. Cilinderkop verwijderd Inleiding Voor ons 3 e jaar hebben we samen met de verkoopklas een project opgezet dat is gebaseerd op het tv-programma wheeler dealers. Het is de bedoeling dat we een auto met een aantal mankementen weer

Nadere informatie

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1

INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 INTERACTIEVE VORMGEVING RICK DE VOS 4IV1 Bedrijf: Itarget Media Plaats: Ede Werkzaamheden: Vormgever Periode: Stageperiode #4 Duur: 6 Maanden In dit verslag ga ik uitgebreid in op mijn leerdoelen voor

Nadere informatie

InTactualiteiten. Beste lezer(s),

InTactualiteiten. Beste lezer(s), InTactualiteiten April 2012 Beste lezer(s), Het jaar 2012 is al weer een behoorlijk eindje gevorderd, wanneer deze editie op de deurmat valt. Nu de groene winter achter ons ligt en de voorspellingen van

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging voor Zonne-energie in Oosterhesselen UA

Coöperatieve Vereniging voor Zonne-energie in Oosterhesselen UA Coöperatieve Vereniging voor Zonne-energie in Oosterhesselen UA Wie zijn wij? Wat willen wij? 1 Het fundament, de basis van ons project, waarom willen wij de Coöperatieve Vereniging voor Zonne-energie

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is Beste ouders en verzorgers. Voor de vakantie zijn we begonnen met een aanpak om het op en rond onze school voor kinderen nog veiliger te maken. Nu, na de vakantie, pakken we de draad met veel élan weer

Nadere informatie

info Werken in het Sint Jans Gasthuis Zo woon ik Project onderwijs in zorg 25 jaar vrijwilliger bij PSW

info Werken in het Sint Jans Gasthuis Zo woon ik Project onderwijs in zorg 25 jaar vrijwilliger bij PSW Wie en wat binnen onze organisatie Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg info Zorg en ondersteuning bij een eigen leven PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg) biedt zorg en

Nadere informatie

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam

Waarderen. Mensen. Verbondenheid. Inspireren. Delen. Goede Dingen. Leider. Missie. Empathie. Erkennen. Peter van Dam Waarderen ESSENTIES Zingeving LEIDERSCHAP Delen Goede Dingen Missie Verbondenheid Resultaatgericht Bewustzijn VAN Inspireren Visie Leider Samen Empathie Erkennen Mensen Peter van Dam Versie 2, Februari

Nadere informatie

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid

Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid Krijg ik dat later ook? Praten met kinderen over ziekte en erfelijkheid een handreiking voor risicodragers en hun partners Inhoudsopgave Voorwoord 3 Leeswijzer 4 Inleiding 5 1 Wat kan aanleiding zijn om

Nadere informatie

SOCIAL RESPONSIBILITY

SOCIAL RESPONSIBILITY SOCIAL RESPONSIBILITY LID WORDEN SAMEN JE EIGEN WINDMOLEN Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid en groen. Een goede tijd voor de Windcentrale. We weten allemaal dat er ergens stroom en energie vandaan

Nadere informatie

CC tjes. Colofon. Uitgave juli 2004

CC tjes. Colofon. Uitgave juli 2004 Wist je dat Wist je dat CC tjes Patrick Nooitrust, toen hij CC van de week was op de site, elke dag zijn Roland Garros in een andere kleur liet zien? (leve Photoshop!!) Peter van der Wilt ditzelfde iedere

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

Verslag Workshopreis 10 tot 17 juni 2011 + 1 week.

Verslag Workshopreis 10 tot 17 juni 2011 + 1 week. Verslag Workshopreis 10 tot 17 juni 2011 + 1 week. Wat er vooraf ging. Samen met Paul (Yetske is zwanger) en Belinda op 10 juni vertrokken, maar het verhaal begint al veel eerder. Het verhaal begint voor

Nadere informatie

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management]

Keuzeverslag. Mijn keuze is [IT Management] Keuzeverslag Mijn keuze is [IT Management] Studentnaam : Onno van Gijssel Studentnummer : 500664958 Klas : IP110 Emailadres : onno.van.gijssel@hva.nl Datum : 01-11-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie