Woensdag 09 november 2005 Dinsdag 11 oktober 2005 Donderdag 28 september 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Woensdag 09 november 2005 Dinsdag 11 oktober 2005 Donderdag 28 september 2005"

Transcriptie

1 Woensdag 09 november 2005 De renovatie wacht in principe op de remvoering en het spuiten van de motor. Nadat de remvoeringen zijn afgeleverd en de motor is gespoten kan het chassis verder worden opgebouwd. De cabine gaat eindelijk als het goed is eind deze week naar het VOC in assen. Dinsdag 11 oktober 2005 Op de plaats waar het chassis op bokken is geplaatst is het de laatste tijd een drukte van belang. Inmiddels is het stuurhuis aangebracht en de stuurstang. Ook de spoorstang heeft zijn oude vertrouwde plak weer terug gekregen. Dus we kunnen weer sturen. Voor de brandstoftank zijn er contacten gelegd met de ESA. En ook de achteras is weer in positie gebracht. Leuk steken de nieuwe rode schokbrekers af tegen de grijze achtergrond van het chassis. De achterlader is nu zo gaat als klaar, en er is geïnformeerd na de toestand van de hef/rolcilinders bij HIAB. De voorgang van de renovatie ligt daarmee redelijk op koers, en zoals het er nu naar uitziet zal de kikker/roltrommel in 2007 zeker gereed komen Donderdag 28 september 2005 Reinier heeft gisteren en vandaag de voor en achteras onder de veren gemonteerd. De fusees zijn lekker in het vet gezet en draaien weer als een trein ( als er geen blad valt!) hij zal straks de aandrijfassen aanpakken. Zo te zien zijn die er nog redelijk gaaf uit.

2 Woensdag 27 september 2005 Feest vandaag de cabine is gereed voor de verdere voorbewerking en de achterlader is uitgedeukt en de verder weer gereed gemaakt om straks op het chassis te worden gemonteerd Voor Jo zit het vele werk er nu op en daar hebben we gepaste wijze aandacht aan besteed. Jo heeft veel, heel veel vrij uren besteed ( uur) en dat is niet gering. We zijn hem daarvoor dan ook veel dank verschuldigd en dat is tot uitdrukking gebracht middels een passend cadeau. Nogmaals Jo bedankt en het was goed om jou weer een poosje in ons midden te hebben gehad. Vrijdag 23 september 2005 Gisteren is de cabine teruggebracht en ziet er weer als nieuw uit. Door het stralen zijn er wel nog een aantal zwakke boven water gekomen, dus voor dat de cabine richting het opleidingsinstituut van schilders en spuiters gaat moet Jo nog weer even aan de slag. Donderdag 17 september 2005 Vandaag komt de cabine alweer terug van de straler en zijn de afgelopen dagen de nieuwe banden afgeleverd. Banden: Merk: Taifa Maat: 14 PR 135/131G Thomas en Lambertus hebben gelijk de banden op de velgen gemonteerd en dit gebeurde uiteraard op de ouderwetse manier met de gevaarlijke ring dus werd ook de veiligheidskooi weer eens gebruikt. Eddy haalt vanmorgen eerst even gebak op voor de medewerkers van Smit Coating want dat was voorlopig de laatste klus voor deze vriendelijke en bekwame onderneming uit Appingedam Nogmaals onze hartelijke dank hiervoor zonder deze manier van sponsering is een restauratie als deze bijna of misschien wel helemaal onmogelijk. Jo is bezig met de cilinderbevestigingspunten binnen in de roltrommel en die komen er ook weer als nieuw uit te zien. Vrijdag 16 september 2005 Vandaag is de cabine naar de straler gebracht in Appingedam bij Smit Coating, we zijn benieuwd. De roltrommel zelf is verhuisd van de afdeling zwaar naar de Technische dienst om de zijkant van de trommel aan te pakken. De rechterkant is sterk ingedeukt en wordt door Jo en medewerkers van de afdeling weer in de juiste stand teruggebracht. Ook de achterlader wordt door de technische dienst verder aangepakt. De remonderdelen waaronder voering, remtrommels, ed. zijn vandaag naar Lausalec gebracht. Donderdag 8 september 2005 De laatste weken is er door Jo druk gewerkt aan de cabine en de grofvuildeuren en de rit naar de Appingedam komt steeds dichterbij. Daar wordt de cabine gestraald en in de coating gezet. Op het chassis zijn eergisteren de voorveren geplaatst en is een begin gemaakt met het plaatsen en ombouwen van de vooras.

3 Maandag 29 augustus 2005 Vandaag heeft Michel Wiltjer de achterlader opgehaald uit Dodewaard. Gewapend met een doos vol gevulde koeken ( voor iedere werknemer ongeveer 5 stuks,) dus die kunnen voorlopig geen koek meer zien. Kwam de achterlader gereviseerd weer terug. Alleen de treeplank was helaas niet in de originele staat gemaakt dus daar moeten we zelf nog wat aan veranderen. Michel Ferro zal proberen om de origine versie te achterhalen zodat ook die t.z.t. weer in de oorspronkelijke staat de achterkant van de roltrommel zal sieren. Voor het overige is de achterlader weer in perfecte staat inclusief de achterlichtbakken. Donderdag 25 augustus 2005 In de afgelopen vakantiemaand is er vooral vakantie gevierd en nog steeds is ongeveer de helft van de manschappen in oorden waar het over het algemeen beter vertoeven is dan in het koude kikkerlandje. Met de kikkerdaf zelf gaat het voorspoedig en ondanks dat het werk door onze eigen jongens wat op een laag pitje is gezet gaat Jo onverdroten voort. Die heeft immers het hele jaar vakantie en geniet zichtbaar bij weer een deur die bijna als nieuw onder zijn vakbekwame handen vandaan komt. Op de linker grofvuildeur na, is nu bijna de gehele cabine weer in de oude staat teruggebracht. Knap werk Dinsdag 02 Augustus 2005 Jo is inmiddels ook weer terug van vakantie, en heeft onmiddellijk zijn werkzaamheden aan de cabine hervat. Het buitenwerk en de grofvuilbak zijn inmiddels gereed voor de straler, over een paar dagen wordt de cabine gekanteld om de onderkant te kunnen lassen, maar Jo is nu ook bezig met de deuren op te knappen. Daarbij worden de deuren in de cabine teruggebracht in de oorspronkelijke uitvoering van Groningen. Dat wil zeggen met een bovenraampje. Dat vergt wel wat meer werk maar het is in onze situatie toch meer origineler. Aan de motor is verder deze week de koppeling en de versnellingsbak gedemonteerd, en gereed om na het afplakken van bepaalde onderdelen richting spuitcabine te verhuizen. Ook verschillende onderdelen die bij de straler zijn teruggekomen waaronder de velgen, trommels etc. liggen klaar om gemonteerd te worden. Maandag 18 Juli 2005 Terug van weg geweest, de motor heeft inmiddels proef gedraaid en loopt (draait) volgen ingewijde als een zonnetje. Vrijdag 17 juni 2005 Eerste vier weken op vakantie dus even geen verslag tot over vier weken Maandag 13 juni 2005 De afgelopen week heeft het werk aan de roltrommel wat stil gelegen Jo is met vakantie en de ambtenaren hadden afgelopen donderdag een actiedag in Amsterdam en daar ging het om een betere beloning, en goede afspraken rondom de Vut, en een goede ziektekostenverzekering. Dus moet het werk aan de trommel maar even rusten.

4 Maandag 6 juni 2005 Afgelopen week is er bericht ontvangen van de RDW. Daarin geven ze aan dat alvorens tot herroeping van het kenteken kan worden overgegaan het voertuig dient te worden gekeurd. Als het voertuig wordt goedgekeurd en daar gaan natuurlijk wel van uit zal de RDW een (gewijzigd) kenteken afgeven en/of de status van het betreffende kenteken aanpassen Alleen wanneer kam worden aangetoond, dat het kenteken UB betrekking heeft op ons voertuig kan het kenteken opnieuw worden uitgereikt. Door een kopie van het origineel, in combinatie met de stamkaart gegevens en het chassisnummer is hier inderdaad sprake van. Dus alle hoop dat het originele kenteken lukt. Michel Wiltjer kwam vertellen dat de motor zover is dat mogelijk deze week er al kan worden proef gedraaid. We wachten af. Verder zijn door Smit Coating weer veel onderdelen teruggebracht van het stralen en coaten. De voor en achteras de remtrommels en opbouwonderdelen. Jo gaat deze week eerst voor minimaal 6 weken op vakantie dus het werk aan de cabine zal eerst even worden onderbroken. Maandag 30 mei Vandaag bericht ontvangen van de RDW over onze aanvraag m.b.t. het kenteken. Helaas het kenteken stond nergens meer geregistreerd maar de RDW was zo vriendelijk om met de aangeleverde gegevens in het archief te duiken. Daar werd gelukkig net verband tussen het chassisnummer en het kenteken vastgelegd zodat met dit document - waarvan de RDW ons een kopie verstrekt een nieuwe aanraag/keuring gepaard gaat met een kenteken met het originele nummer. JK Autoschade is vandaag samen met vakopleiding Carrosseriebedrijf geweest om te praten over het voorbewerken en plamuren van de cabine. Dat bleek een goed idee, afgesproken is dat in het najaar van 2005 Oktober/november de cabine naar het VOC wordt gebracht om daar verder te worden bewerkt. Woensdag 25 mei 2005 Op verzoek van een commissie van de NVRD is de roltrommel aangemeld voor de historische optocht (en) die zullen plaatsvinden in het najaar van 2007 ter gelegenheid van het 100 jarige bestaan van de vereniging Ook hier is alle relevante informatie meegestuurd en is de aanmelding vergezeld van enkele recente foto s. Jo is nu bezig met de grofvuilbak achter de cabine, en dat valt behoorlijk tegen. Grote delen zijn doorgeroest en moeten worden vervangen. Buiten het plaatwerk zijn ook de dragende delen doorgeroest en daar gat wel wat werk in zitten. Maandag 23 mei 2005 Opgeruimd staat netjes, en dus kan er vandaag een aanvang worden genomen met het plaatsen van het geschilderde chassis. Ook vandaag is er een brief de deur uitgegaan naar de RDW met het verzoek om een geldig kenteken op het voertuig te verkrijgen. De brief is verstuurd met alle relevante informatie en wat recente foto s.

5 Donderdag 19 mei 2005 Jo is vandaag weer druk in de weer met de cabine, vooral de rondingen voor de spatborden. Er is ook een aanvang gemaakt met het uitstukken en lassen van de grofvuilbak, en Be de timmerman is heeft het eerste rolluik al gepast. Michel Wiltjer is druk aan de gang met het opbouwen van de motor. De kop zit er weer op en de gereviseerde verstuivers zitten er weer in. Er is wel een probleem met de achterste krukaskering. ESA zal proberen deze los te weken uit het DAF museum, en als dat niet lukt dan maar weer proberen bij Zegveld. De cilinders en een ventiel zijn vandaag naar HIAB in Bedum gebracht, en de drukgroep en plaat liggen bij de ESA in Groningen. Woensdag 18 mei 2005 De door Smit Coating gestraalde chassis en wat kleinere onderdelen zijn vandaag door Be in de lak gespoten. Het ziet er weer uit als nieuw. Be onze timmerman heeft vandaag de houten raamomlijsting van de deuren verwijderd. De meeste latten waren verrot en op sommige waren de schimmels al bezig om als voer voor de paddestoelen dienst te kunnen doen. Deze houten omlijsting zal op dezelfde manier als de rolluiken totaal worden vervangen door nieuwe lijsten. Dinsdag 17 mei Na het pinksterweekend is er toch wel weer een en ander gebeurd. De wat kleinere onderdelen zij vrijdag de dertiende naar Smit Coating gebracht en Herman Jansen is druk bezig de overgebleven onderdelen in kisten op te bergen. De rolluiken zijn ook al in een vergevorderd stadium. De houten latten van het luik zijn zo goed als gereed, nu zijn de scharnieren aan de beurt, die moeten in de oude staat worden hersteld omdat hiervoor niets nieuws te krijgen is. Woensdag 11 mei 2005 Vandaag is de motor van de ESA Groningen teruggebracht, keurig verpakt in plastic en het draaiende gedeelte gereviseerd. Michel en Martin kunnen zich nu niet meer verschuilen met het antwoordt: we kunnen niet verder want de motor is nog niet terug. De pas afgeleverde pennen gaan als zoete broodjes over de toonbank en verhogen het bezoek aan onze website. Dinsdag 10 mei 2005 Foutje, de oude banden zijn verdwenen bij de montage van de oude banden zijn die bij de afvoer oude banden gezet, helaas keurig afgevoerd. Nu moeten er wel nieuwe op. Jo is vandaag weer volop met de cabine bezig en Herman is drukdoende met het rol/kiepsysteem. Maandag 09 mei 2005.

6 In de afgelopen dagen is er weer regelmatig gewerkt aan met namen de cabine door Jo, en is het Lak bestek van Standox doorgenomen en bij ons afgeleverd. De schilder Be van de leest kan nu beginnen met het voor werk aan het chassis en het aanbrengen van de grondlak. Ook zij vorige week de pennen met een tekening van de roltrommel met vermelding van de website afgeleverd stuks dus we kunnen voorlopig voorruit. Verder is de timmerman druk bezig met de rolluiken en is Reinier al een heel eind op weg met het dashboard. De meters glimmen alsof ze nooit weg zijn geweest. Dinsdag 26 april 2005 Michel gaat vandaag de achterlader afleveren bij Roelfsen in Dodewaard, een rit die bijna anders verliep dan gepland, omdat tussen Nieuw Leusden en Zwolle er dieselolie lekte. Michel werd door een achteropkomende automobilist gewaarschuwd dat de 956 brandstof lekte. Na te hebben gestopt bleek er een brandstoffilter los te zitten. Na reparatie hebben we hier op het werk de rijkspolitie in Zwolle in kennis gesteld van het gebeuren. Maandag 25 april 2005 Samen met Eric de straal en andere maten doorgenomen van de spatborden. Vooral de straal is belangrijk voor de montage om deze in overeenstemming te brengen met de rondingen van de cabine. Het chassis ligt nu bij de schilders voor het schuren en het aanbrengen van de grondlak Donderdag 21 april 2005 Jo is vandaag weer bezig met de cabine, en heeft daarvoor de deuren voor even weer opgehaald van de ESA. Ze zijn nodig om de cabine pas te maken op de maat van de deuren, de linkerkant is zo slecht dat er een heel nieuw zijgedeelte in moet worden gemaakt. Onze verfleverancier komt volgende week met een verf/spuitplan. En Herman Jansen is bezig de verschillende onderdelen als grofvuildeuren, motorkap, etc voor het stralen gereed te maken. De firma KOTI zal de speciaal voor dit doel vervaardigde pennen sponsoren. Een pen met een minitekening van de roltrommel en de tekst: Daarnaast is besloten de zijkant van de werkplaats vrij te maken voor de opbouw waarbij het bord met de sponsors aan de muur kan worden bevestigd. Dinsdag 19 april 2005 Vandaag zijn het chassis, de achterlader en de roltrommel bij Smit Coating opgehaald. De onderdelen zijn keurig gestraald en in de coating gezet. Twee keer rijden en de boel staat weer in de duinkerkenstraat. Het chassis gaat nu naar de schilder waar Be het geheel gaat voor bewerken en zal spuiten in de originele kleur, zodat daarna het onderstel op bokken kan worden gezet en langzamerhand weer met de opbouw kan worden begonnen. De achterlader gaar naar Clean-mat en de roltrommel naar de afdeling Tech. Dienst.

7 Maandag 18 April 2005 In het afgelopen weekend is Michel naar de Onderdelendag van de DAF club geweest, en is daar redelijk succesvol geweest. De buit was deze keer een DAF embleem voor 25 euro en twee originele complete achterlichten. Verder een tweede adres voor onderdelen. De afdeling zwaar gaat vandaag de ruimte vrijmaken voor de plaats waar straks het gestraalde chassis kan worden geplaatst, zodat mogelijk over een maand of twee de opbouw weer kan beginnen. Ook is deze maand in het maandblad van de reiniging de GRAM het artikel over de roltrommel geplaatst met een oproep aan de andere reinigingsdiensten in het land of er nog onderdelen van de roltrommel aanwezig zijn. Vanmiddag bericht gekregen van Smit Coating dat onze roltrommel klaar stond. Mooi dat de renovatie in 3 weken afgerond is, maar het ging hier natuurlijk om het stralen van het kale chassis en de opbouw van de trommel. Morgen komen we het ophalen en gelijk een afspraak gemaakt met Clean-mat over het restaureren van de achterlader. Deze gaat op 26 april a.s. naar Roelfsen in Dodewaard. Woensdag 13 april In de afgelopen week is er door Jo veel aan de cabine gelast en voorzien van nieuw plaatwerk, de bel is voorlopig opgehangen in het kantoor en de plaats van opbouw wordt in gereedheid gebracht. Michel gaat a.s. zaterdag neer Heino waar de DAF club zijn jaarlijkse onderdelendag organiseerde. Onderdelen die bruikbaar zijn worden uiteraard ingeladen. Jo vraagt om de deuren om ze pas te maken op de onderkant van de cabine want dat deel moet totaal worden vervangen. En Be Lijnema heeft inmiddels voor de houten rolluiken nieuw hout besteld. Het originele rolluik is zo ver heen dat nieuwe er nieuwe latten gemaakt moeten worden. Inmiddels is ook begonnen aan het demonteren van de assen. Donderdag 31 maart 2005 Een werkelijk fantastische dag vandaag, bij het wegbrengen van twee auto s naar Terberg voor een veegopbouw en waar we tegelijkertijd een bezoek aan iemand in woerden zouden brengen die wat onderdelen van DAF zou hebben, ging het aanvankelijk helemaal mis. Een van de auto s begaf het al in Haren (koppeling eruit). Dus dan maar met een verder. Maar deze pech werd helemaal goed gemaakt door de verassing bij Frits Verhoef die ergens ver weg midden in de wereld van no- way een prachtige boerderij bewoonde. Ofschoon het daar aanvankelijk ook niet al te voorspoedig verliep door een in eerste instantie niet vriendelijk begroete herdershond die het erfgoed bewaarde. Nou dat bleek ook wel nodig, want wat we daar aantroffen hadden we in de verste verte niet van durfde te dromen. Tientallen meters van oliedruk, vacuüm, tankmeting toeren en kilometertelers en complete dashboarden. Koplampen ruitenwissermotoren, carrosseriedelen, nou noem maar op en hij of zij hebben het. Nou in dat eldorado was het een genot om te snuffelen en alles wat we miste aan onze DAF ging uiteindelijk mee, althans wat we wisten. Maar wat nog belangrijker was dat we nu een adres hebben gevonden waar bijna alles te

8 verkrijgen is. Hijzelf was met zijn collega s elke avond en de vrije dagen die resten bezig tientallen oldtimers op te knappen. Ook bij hem werden de vrachtwagens volledig gestript en weer vanaf de grond opgebouwd. In een andere schuur troffen we tientallen andere cabines en complet vrachtwagen en trekkers aan allemaal voor de verkoop en/of restauratie. Er stond ook nog een oude bedford en verschillende complete kikkerdaf cabines. Na anderhalf uur bijkletsen en genieten van al het moois namen we afscheid met een gedachte die we ook onderweg maar niet weg konden krijgen, en dat was: hier komen we zeker nog een aantal keren terug. Dinsdag 29 maart Helaas door omstandigheden heeft niemand de beurs kunnen bezoeken. De dinsdag na het paasweekend zijn de motor, kop kortom het draaiende gedeelte van de motor naar ESA Marum gebracht voor een complete revisie. De zittingen en leuningen zijn naar de bekleder weggebracht. Aan de balie melde zich iemand die vanuit zijn jeugd op een leuke manier kennis heeft gemaakt met de roltrommel. Als kleine jongen was die erg gefascineerd door de trommel beweging van de auto in de straat. Zijn vader besloot daarop een roltrommel voor hem te maken van hout. Deze heeft die nog steeds in zijn bezit. Hij komt hem een dezer dagen laten zien zodat we er een foto van kunnen nemen. Eric Olders heeft vandaag samen met Eddy de straal van de spatborden opgemeten, deze worden doorg d naar RIWA, deze zullen aan de hand van die gegevens bekijken of het mogelijk is deze uit een stuk nieuw te maken. Woensdag 24 maart 2005 Problemen met de motor, er zijn geen onderdelen meer voor te krijgen. Maar voor elk probleem komt ook een oplossing en wel in de vorm van hulp vanuit de ESA Groningen. Deze gaan nu de motor - althans het draaiende gedeelte - en de kop reviseren. De cilinders worden vermoedelijk uit gekoterd en met behulp van overmaatse bussen en zuigers weer in optimale situatie teruggebracht. Reint en Michel gaan dit paasweekend naar de oldtimerbeurs in Zuidlaren. Daar worden ook klassieke vrachtwagens getoond en vermoedelijk zijn er ook onderdelen te verkrijgen. Dus dat betekent één opdracht; Kijk uit naar wat bij ons ontbreekt, pingelen, en mee naar huis nemen. Dinsdag 22 maart 2005 Michel is vorige week vrijdag naar het gemeentearchief geweest en heeft daar uren gesnuffeld in de boeken om de origine kleur op te zoeken van de roltrommel die in de zestiger jaren door de Gronigingse straten het huisvuil ophaalde. En dat is hem gelukt de kleurcode is : Theoflux nr /3 van de groep Wagenmakers in Breda. Het nummer en het merk zal worden doorgespeeld naar Standox. Reinier heeft de bel weer klaar en die blinkt nu als nieuw. Staat voorlopig op mijn bureau. Onze bekleder gaat de stoel en zitting opnieuw stofferen. De bekleding komt terug in de originele kleur. Onze stageloper is vandaag druk bezig om de kleine onderdelen schoon te maken en te zandstralen.

9 Maandag 21 maart 2005 De Firma Weweler heeft zich vandaag als dertiende sponsor gemeld en gaat voor ons alle veerpakketten opknappen. Jo is ook weer van de partij, en het onderstel van de opbouw wordt vandaag schoongemaakt. Om half twee zijn de medewerkers van Standox verven langs geweest. Zij zullen het hele spuit en verfwerk begeleiden Door onze verfleverancier zal contact worden opgenomen met Smit Coating om de onderlaag af te stemmen. Verder zal Standox een verfplan maken voor de rest. Herman heeft het hef/rol mechanisme door de wasstraat gehaald. De mechaniek werkt eigenlijk nog perfect. Er zit ook bijna geen speling op de pennen en rollen Vrijdag 18 maart 2005 Vandaag is de trommel naar Smit Coating gebracht. En heeft Jo ook weer gelast en geklopt aan de cabine. Vanmiddag kwam Gerrit Bronkhorst nog even langs. Gerrit heeft jaren lang bij Geesink gewerkt als vertegenwoordiger in het westen van het land. Iemand die jaren lang vervlochten was met de Firma en er toen der tijd voor gezorgd heeft dat de huidige roltrommel naar Geesink is gebracht. Alleen wist hij op dit moment niet meer waar die de auto weg heeft gehaald. In ieder geval is duidelijk dat de huisvuilauto na Vriezenveen nog ergens anders heeft gedraaid. Tegen 3 uur kwam Eric Olders met zijn vader kijken naar de spatborden. Hij zag wel mogelijkheden om deze weer als nieuw te maken. Afgesproken is dat na informatie bij een carrosseriebedrijf over de achterste Eric zijn vader kan worden ingeschakeld. Donderdag 17 maart 2005 De gedemonteerde onderdelen waaronder de trommel, chassis achterlader en andere grote stukken gaan vandaag naar Smit Coating om te worden gezandstraald. Er moet in twee keer worden gereden omdat chassis en de trommel te hoog zijn om verantwoorde te worden vervoerd. Job Nijhuis kwam nog even langs een van de oudgediende die de oude roltrommel bij de gemeente heeft gesloopt om ze vervolgens om te bouwen naar winterdienstvoertuigen. Dus Job is eigenlijk de oorzaak van het feit dat we er geen meer hebben bewaard. Job kan zich nog heel herinneren de kleine ruimte die de chauffeur ter beschikking had en de fysieke belasting die de koppeling en de stuurinrichting met zich meebracht. Jo is er vandaag ook weer en kan dus verder met het las en stukwerk aan de cabine. Vanmiddag zijn Eddy en Hans naar Smit Coating geweest waar onze grote onderdelen gestraald zullen worden. Een mooi bedrijf op het industrieterrein van Appingedam. Een Familiebedrijf ook wat vroeger als carrosseriebedrijf tourbussen maakte, vandaag de dag legt het bedrijf zich voornamelijk toe op het coaten van onderdelen waaronder pompen straalbuizen e.d. en reparatie, opspuiten van assen etc. Een modern uitgeruste onderneming met specialistisch werk, mogelijk kunnen ze voor ons ook wat meer betekenen dan alleen het zandstralen van containers. Buiten ligt inmiddels het kale chassis, de achterlader en het persschot klaar om behandeld te worden. a.s. Maandag maken we de match met de verfleverancier en Smit Coating om de ondergrond verf te bespreken.

10 Dinsdag 15 maart Er wordt druk gelast en geklopt aan de cabine door zowel Jo als Theo en Reint. Lambertus is bezig het chassis kaal te maken. De vooras is inmiddels los van het chassis en men is druk bezig met de achteras. Helaas zijn bij het verenpakket een aantal bladen gebroken, die moeten dus vervangen worden. Er is inmiddels contact gezocht met Weveler. Die komt volgende week lang om te bezien wat ze voor ons kunnen betekenen. Maandag 14 maart 2005 Jo was er vandaag al om goed 9 uur en na een overal te hebben uitgezocht is meneer gelijk aan de slag gegaan. Thomas is vandaag bezig het chassis verder kaal te maken, en Martin maakt de trommel zover kaal dat die eind deze week naar de straler kan. Verder hebben ze het chassisnummer gevonden op de linker veerhand bij de voorste veer. In de loop van de week krijgen we een gesprek met de verfleverancier om de zaak door te spreken hebben we voor 31 Maart een afspraak gemaakt in het westen van het land over mogelijke onderdelen van de kikkerdaf Donderdag 10 maart 2005 Eric Oolders gaf vandaag aan dat zijn vader die vroeger bij het busbedrijf als carrosseriemedewerker zijn brood heeft verdiend mogelijk bereid was de spatboden te vernieuwen. Hij heeft jaren in het busmuseum gewerkt en zoekt naar werk voor zijn hobby of tijdbesteding hoe je het maar wilt noemen. Volgende week komt de vader van Eric langs om een en ander door te praten. Woensdag 09 maart 2005 Op mijn verjaardag (60 jaar!) is de cabine van het chassis gelicht en op een dummy gezet zodat de cabine straks bij het herstellen makkelijker van zijn plaats kan worden gehaald. De dummy is beschikbaar gesteld door Jan Bos. Jo Abbingh heeft aan gegeven te willen helpen met het laswerk aan de cabine, en dat is een meer dan welkome aanvulling. Dinsdag 08 maart 2005 Vandaag is een begin gemaakt met het loshalen van de cabine vanaf het chassis en je wilt eigenlijk niet weten wat je dan tegenkomt. Het blijkt nu dat de cabine heel erg slecht is de monteurs krijgen er tranen van in hun ogen. Hij zal helemaal kaal moeten en vele uren aan las en plaatwerk kosten. Vanaf Internet heeft Eddy een adres gevonden die mogelijk onderdelen van een kikkerdaf bezit. Via de telefoon hebben we afgesproken dat als we in de buurt van Woerden zijn wij even langs komen om te bezien of er iets bij is wat we kunnen gebruiken voor onze eigen roltrommel. De cabine is weliswaar in elkaar gezet door Geesink, maar er zijn wel onderdelen van de originele kikkerdaf gebruikt

11 Vrijdag 04 maart 2005 Herman Oldenhuis beleefd vandaag zijn laatste werkdag. Met 61 jaar met de VUT en dus zal er wel niet veel aan de roltrommel gebeuren. Maar misschien krijgt Herman binnenkort toch weer de kriebels en dan kan die zijn vrije tijd nuttig betsteden. Hij heeft in een eerder stadium al aangegeven dat hij na de vut zich gaat inzetten voor andere ( lees goede) doelen. Welnu, dan weten wij er nog wel een. Donderdag 03 maart 2005 Vandaag 3 maart is er begonnen met de afbouw van de componenten aan de roltrommel zodat de trommel naar de zandstraler kan worden gestuurd. Om 10 uur kwam Henk Blauw langs met een van de bellen. Hij had nog een leuk verhaal over de Douwe Egberts punten. De ingeleverde punten bij de fabriek gingen in de regel met het afval mee naar de stort, met de bedoeling deze in de verbrandingsoven te vernietigen. Dus voordat de auto het stortbordes opreed klom er een van de medewerkers in de trommel om een flink deel van die punten een tweede bestemming te geven. In een van deze acties ging de trommel omhoog en werd de dader zichtbaar door het geroep om hulp. Wat er met de punten is gebeurd weet verder niemand. Alleen Douwe Egberts die meer punten terugkreeg dan dat er waren uitgegeven. Michel heeft van Marktplaats. n.l. een origineel onderhoudsboekje gekocht voor 15 euro Ook hebben zich weer mogelijk twee nieuwe sponsors aangemeld voor de roltrommel Nico Universal en Vogel Smeersystemen. Woensdag 02 maart 2005 Sneeuw en nog eens sneeuw meer dan 35 cm, en dus werk aan de winkel in de winterdienst, geen arbeid aan de roltrommel vandaag. Wel een nieuwe toezegging van Clean-mat die voor ons de complete achterlader gaat renoveren. Na het zandstralen brengen we de achterlader naar Roelofsen. Dinsdag 01 maart 2005 Vandaag is het deksel van de versnellingsbak naar Rusthoven gebracht om te worden gelast deze was afgebroken bij de demontage van de bak (ongelukje). Verder zijn de luchttank en de brandstoftank gedemonteerd. Van de aanwezige brandstof is een vieze bruine massa overgebleven in ieder geval rijdt daar geen auto meer op. Maandag 28 februari 2005 Vandaag kregen we bericht van GRAM die aandacht aan de trommel zullen besteden. Ook Hans Bronk vindt het een goed idee en het idee dat het voertuig bij het 100 jarige bestaan van de NVRD aanwezig zal zijn sprak hem erg aan. Lasaleuc heeft inmiddels toegezegd om naast de verstuivers en de brandstofpomp ook de nodige elektrische componenten, en remonderdelen als remcilinders etc voor zijn rekening te zullen nemen. Daarnaast heeft een goede kennis van hem mogelijk een soort gelijke cabine op de kop getikt. Mogelijk iets voor ons. Hij komt daar op terug. Naar de GRAM zijn inmiddels foto s gestuurd die voor het artikel kunnen worden gebruikt.

12 Donderdag 24 februari Vandaag weer een nieuwe sponsor, Cleanmat doet of de spatborden of de achterlader. De sloop gaat gestaag verder. Straks kunnen een aantal onderdelen naar de straler. Century heeft via het schadebedrijf nog meer hulp aangeboden. Woensdag 23 februari 2005 De trommel is van het chassis gehaald en HIAB neemt via sponsering alle cilinders voor zijn rekening. Martin en Michel zijn druk met de motor het blijkt dat de cilinderbussen en cilinders zelf in ieder geval moeten worden vervagen het draaiende gedeelte is denken wij redelijk goed. Dinsdag 22 februari 2005 De Firma Venema vertegenwoordigend Lasaulec is de zoveelste nieuwe sponsor en zal in eerste instantie de brandstofpomp en de verstuivers reviseren Enkele minuten later heeft ESA Groningen toegezegd de grofvuildeuren voor zijn rekening te nemen Rond de klok van uur heeft Jan Willem weer foto s gemaakt Freddy Koster gebeld de man is eigenaar van een van de overige vier roltrommels met die verschil dat de roltrommel van hem een NETAM opbouw heeft. Op de vraag of hij nog onderdelen beschikbaar had was het antwoord helaas negatief. Maar als ik hem een briefje opstuurde met onderdelen die nog ontbraken zou die zijn best doen om deze via de DAF club te verkrijgen. Smilda gebeld maar die had geen onderdelen meet voor handen Hiab is inmiddels de tiende sponsor en is bereid om alle cilinders te reviseren, een en ander vindt plaats in Bedum Verder is er vandaag behoorlijk gesleuteld aan de auto, de beide portieren zijn er uit gehaald en kunnen naar de ESA worden gebracht. Ook de grofvuildeuren hebben de auto verlaten en kunnen straks worden meegegeven aan Century. Het binnenwerk van de trommel is kaal en Herman heeft samen met Eddy voor een aantal opbergkisten gezorgd. Maandag 21 februari 2005 Vandaag is de achterlader van de roltrommel gedemonteerd en heeft Century de toezegging gedaan beide deuren te restaureren. De achterlader wordt nu schoon gespoten en van verlichting, handgrepen etc. ontdaan. Kan binnenkort naar Smit Coating voor het zandstralen De chef schadeafdeling van Century komt langs om de deuren te bekijken Verder heeft Bos Recycling ook aangegeven bereid te zijn het voertuig te sponsoren. Het contract met Smit Coating is inmiddels rond. Vandaag is ook het persschot gedemonteerd. Verkeert nog in uitstekende staat en kan na behandeling zo weer worden gemonteerd Martin en Michel zijn vanmiddag weer aan de motor begonnen. Ook is vandaag een brief naar Geke Wassink van de GRAM verstuurd met het verzoek om aandacht aan de restauratie te besteden met de bedoeling te kijken of er ergens in het land bij reinigingsdiensten nog onderdelen aanwezig zijn.

13 Verder zijn de eerste stappen ondernomen om een website te openen daarvoor is overleg gepleegd met Frits en contacten gelegd met de fotograaf die vanaf vandaag regelmatig het proces zal volgen middels foto s Het verhaal van de bel of eigenlijk bellen is dat deze in de Groningse situatie werden gebruikt om voor aan de straat waar het afval die dag werd opgehaald door middel van het belgeluid de bewoners duidelijk te maken dat vanaf nu het huisvuil buiten kon worden gezet. Voorheen gebeurde dat door middel van een houten ratel door z.g. ratelaars. Vrijdag 18 februari 2005 Na KTK als sponsor kwam vandaag ook Century BV over de brug. KTK is goed voor de spatborden en Century is bereid om plaat en laswerk te verrichtten aan de roltrommel. Naar aanleiding van de oproep van Derk Boscher kregen we vandaag de eerste reactie van een particulier die wat onderdelen op zolder had liggen. Voor een bos bloemen voor de vrouw waren we de koopman. Helaas bij aankomst viel de oogst wat tegen alleen een winterjas voor de radiateur was wat we eventueel konden gebruiken. Het wachten is op iemand met een compleet dashboard of een of twee koplampen. Henk Blauw belde op Henk heeft vroeger bij de milieudienst gewerkt en was onder andere chauffeur op een dergelijk roltrommel. Hij heeft voor ons nog een originele bel die bij tentoonstellingen is achter gebleven. Er waren toen twee bellen aan de rechterkant van de cabine gemonteerd een kleine en een grote Henk heeft vermoedelijk de grootste van de twee. Henk komt binnenkort langs en in ruil voor een miniatuur is de bel voor ons. Donderdag 17 februari 2005 Artikel in het Dagblad van het Noorden over de roltrommel met Hans en een knots van een foto. Het artikel is gelijk goed gevallen want een bewoner van de gemeente Grootegast kwam spontaan melden nog een gemeentewapen in zijn bezit te hebben. Hij had hem destijds gekocht van de Gemeente Groningen om zijn boot er mee op te sieren. Hij kwam hem te zijner tijd wel even langs brengen. Want het deed er verder niets meer mee. Om uur is TV-Noord langs geweest om opnames te maken van de kikker met Dirk Bosscher op de voorgrond die het weer voor de komende dagen voorspelde. Daarnaast vertelde die een erg leuk verhaal over het initiatief van de Milieudienst om dit voertuig te restaureren en deed na uitleg van de werking van de trommel een oproep naar de bevolking voor onderdelen. Daarnaast gaven ze aan om gaande het proces van renoveren graag nog eens langs te willen komen De zoon van een overleden oud-medewerker kwam zich melden om de kikker te bewonderden want zijn vader was op de kikker in de vijftiger jaren chauffeur geweest hij vertelde dat bij het kippen of rollen van de bak er wel eens wat fout ging. Ze moesten namelijk de bovenleidingen van de tram goed in de gaten houden en daar ging wel eens wat fout. Het gevolg een regen van vonken en uiteraard de nodige paniek. Ook schoot de trommel in verticale stand wel eens door het dode

14 punt en dan was de trommel niet meer terug in zijn oude stand te krijgen. Het gevolg was een monteur erbij die dan door het kort laten ontsnappen van wat hydraulische olie de trommel weer te laten zakken, maar als dat even wat te lang duurde schoot de trommel met een rot gang naar beneden en zat de monteur en de straat onder de olie. Woensdag 16 februari 2005 Vandaag een interview met het Nieuwsblad van het Noorden over de roltrommel Een goed interview met veel informatie Beide vonden het een leuk onderwerp. Het gehele interview duurde ongeveer een klein uurtje. Dinsdag 15 februari 2005 Vandaag hebben we ons definitief aangemeld als lid van de DAF Oldtimer Truck Club. Voor 25 euro per jaar en daarmee de eerste uitgave gedaan t.b.v. de restauratie van de roltrommel De club geeft vier keer per jaar een blad uit met de mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties, onderlinge contacten voor het verkrijgen van onderdelen en een keer per jaar een ruilbeurs. We zullen zeker veel plezier aan het komende lidmaatschap beleven Maandag 14 februari 2005 Vandaag kwam de originele stamkaart van de opbouwfabrikant de Firma Geesink boven water Het voertuig is in gebruik gesteld op : 2 Maart 1961 in de gemeente Vriezenveen De inhoud van de trommel is 13.5 m3 en op is de pomp gereviseerd. De officiële benaming van het voertuig is hydraulisch. ROLTROMMEL IS Gemonteerd op eed DAF chassis G1300 DA 325 Er zal bij de gemeente Vriezenveen naar meer informatie van de roltrommel worden gevraagd Dinsdag 08 februari 2005 Be v/d Leest is bezig met het bepalen van de juiste kleur van die tijd en Freddy de Boer kwam met oude documentatie aanzetten van de roltrommel uit die bewuste jaren Be maakt een bord met tekst en vermelding van de verschillende sponsors Vrijdag 04 februari 2005 De nota naar de directie is door Henk aangepast met de toevoeging dat het bedrag van euro als maximaal moet worden gezien en de gereviseerde auto voor het congres van de NVRD bij het 100 jarige bestaan gereed dient te zijn. Inmiddels is het voorstel aangepast naar de directie verstuurd voor instemming Michel en Martin zijn vandaag bezig met het compressiemeten van de motor. De verstuivers zijn inmiddels gedemonteerd en de koppeling is losgehaald De drukgroep is na schoonmaak nog goed bruikbaar de koppelingsplaten en het druklager moeten worden vervangen.

15 Donderdag 03 februari 2005 Vandaag lid geworden van de daftruc club voor 25 euro per jaar en Reinier Vriezema heeft de emblemen van de opbouw weer netjes gemaakt. Bij het demonteren van de versnellingsbak is de buitenbak gescheurd. Jansen en Heuning hebben de mogelijkheid om het gietijzer te lassen. Michel heeft weer de nodige foto s en tekeningen boven water gehaald De DAF cabine wordt in de volksmond Kikker DAF genoemd. Die naam heeft het voertuig te danken aan de voorkant, die veel weg heeft van een kikker zeker met die specifieke koplampen De echte typeaanduiding is DAF G1600 DA met een wielbasis van 3.60 meter Ook heel specifiek aan de Groningse uitvoering is de boven stijl in het zijraampje van de bestuurder. Helaas ontbreekt dat bij het te renoveren voertuig. Woensdag 02 februari 2005 Vandaag het directievoorstel gemaakt voor instemming en de mogelijke financiering (zie bijlage) In de middag is de motor uit de auto gedemonteerd. Jongens in de werkplaats worden er steeds vrolijker van. In de middag is Henk Helmink nog even wezen kijken Michel heeft een aantal foto s en tekeningen van het voertuig gebracht en zoekt naar originele onderdelen. Dinsdag 01 februari 2005 Vandaag hebben de eerste sloopwerkzaamheden plaats gevonden en dook Jan werkman in het archief nog twee gemeentewapens op. Daar zijn we heel erg blij mee want da laatste waren in 1980 uit gegeven. Vandaag ook contact gehad met voorlichting Frits zal zorgen voor de informatie naar de medewerkers van de milieudienst en zorg dragen voor een website Daarin proberen we ook sponsors te werven die voor bijvoorbeeld 2000 euro een dag over de auto mogen beschikken. Maandag 31 januari 2005 Roltrommel opgehaald bij Geesink in Emmeloord samen met Eddy. Klaas Elema van ESA Groningen heeft het transport geregeld. Met een dieplader is vervolgens de roltrommel om uur naar de locatie aan de duinkerkenstraat vervoerd. De auto is in de werkplaats geplaatst en trok onmiddellijk enorme belangstelling Donderdag 06 januari 2005 De dag van de waarheid. Vandaag om precies half tien is het contract door Henk helmink namens de stichting en Hans Klomp namens de Milieudienst ondertekend. De afspraak om de roltrommel te halen wordt diezelfde dag nog gemaakt. Er is contact met ESA Groningen en die zijn bereid het voertuig met een dieplader op te halen. Hiermee is ook tegelijkertijd de eerste sponsor een feit.

16 Woensdag 15 december 2004 Nieuw contract waarin het voertuig letterlijk werd geschonken aan de Milieudienst, dat leek dus al een stuk beter. Maar voor de zekerheid maar even onze eigen juristen geraadpleegd. Daar bleken nog een paar beertjes op de weg te zitten. Waaronder het onbeperkt beschikbaar stellen van het voertuig aan de stichting. Na aanpassing van dit artikel met een jaarlijkse limiet kon het contract eindelijk te ondertekening van beide partijen worden aangeboden September 2004 Eerste conceptcontract door Henk aan mij voorgelegd. Na het lezen was ik bij artikel 3 al overtuigd dat de basis niet goed was. Het voertuig werd in bruikleen verstrekt en na renovatie te allen tijde ter beschikking van de stichting moest worden gesteld. Niet dus. Gevolg contract terug. Wel bleek al snel dat de intenties van beide kanten wel klopte, kennelijk was de tekst niet overal even duidelijk en waren er over het eigendomsrecht uiteindelijk ook geen meningsverschillen. Dus was het wachten op een nieuw aanbodcontract Juni 2004 Bij een bezoek aan Geesink samen met chauffeurs/beladers uit Moermansk kreeg ik een eerste indruk van de staat waarin het voertuig verkeerde. De russen schrokken in het geheel niet, maar mijn wenkbrauwen begonnen verdacht veel te trillen. Na deze eerste indrukken te hebben verwerkt zag ik steeds meer mogelijkheden, en besloot het aanbod in overweging te nemen. Henk Helmink zou een conceptcontract opmaken en deze aan mij voorleggen. Mei/Juni 2004 Eerste toezeggingen van Geesink dat er een oude roltrommel beschikbaar is voor de Milieudienst. Men wist dat we als milieudienst en dan vooral de centrale werkplaats op zoek waren naar een oude roltrommel die in de jaren 50 hier in Groningen zijn kunsten vertoonde. Inmiddels heeft Geesink een stichting in het leven geroepen die zich ten doel stelt het erfgoed van wat ooit door Geesink is ontwikkeld en geproduceerd te kunnen behouden. Vanuit die hoedanigheid kreeg de stichting een gerestaureerde roltrommel in bruikleen van de SITA. De eigen roltrommel kwam daardoor vrij.

Vrijdag 18 augustus 2006.

Vrijdag 18 augustus 2006. Vrijdag 18 augustus 2006. Het is alweer een tijdje geleden dat we berichten over de voortgang van de restauratie, maar dat heeft alles te maken met de vakantie periode. Het werk lag feitelijk stil. Eind

Nadere informatie

FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG

FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG FORDSON NEW MAJOR RESTAURATIE VERSLAG A.B.J. Bauhuis. 15-1-2010 In Oktober 2008 kocht ik mijn Fordson New Major met bouwjaar December 1955 in het Duitse Sogöl kort bij Lingen in het Emsland. De major was

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek.

2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. 2014 was voor mij een zeer speciaal jaar, Ik heb een groot werk naar volle tevredenheid afgerond.. Ik ga werken aan de vormgeving van het logboek. Houtworm In het begin dacht ik nog, hoe krijg ik al die

Nadere informatie

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006

Pagina 1 van 9. Fictieve opdrachtgever. Fictief adres. Fictieve postcode en plaats. Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 Fictieve opdrachtgever Fictief adres Fictieve postcode en plaats Capelle aan den IJssel, 05-01-2006 RAPPORT VAN INSPECTIE EN TAXATIE Opdrachtgever : Fictief Expert : Fictief Opdrachtdatum : 02-01-2006

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Vervolg renovatie van onze Cirrus

Vervolg renovatie van onze Cirrus Vervolg renovatie van onze Cirrus Het heklicht is inmiddels ontdaan van de grijze verf, vindt het er nu veel beter uitzien, alhoewel het niet zo mooi blinkend zal blijven in weer en wind. Daarna de mastvoet

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

TRUCKTOERRITTEN NEDERLAND

TRUCKTOERRITTEN NEDERLAND 1 pag. 1//woensdag 2 december 2015 2 : BELEEF HET MEERIJDEN IN EEN TRUCK! EEN HELE BELEVENIS! Op de weg zie je al die mooie vrachtauto s rijden en droom je ervan om er ook in te mogen rijden. Maar ja,

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2011

Nieuwsbrief maart 2011 Nieuwsbrief maart 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief maart 2011 Barendrecht, 15-03-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 Nieuwsbrief juli 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief juli 2013 Barendrecht, 31-07-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever:

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Taxatierapport Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Dhr. A.H. Maaskant Uitvoeringsdatum: 19-09-2014 Vervaldatum: 23-09-2017 Taxatie uitgevoerd door: Ir. A.C. Wisse InterClassic s Jupiterweg 14 3893 GD

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Mijn dochter; boulimia en borderline

Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline E.M. van der Linden Schrijver: E.M. van der Linden Coverontwerp: via Brave New Books ISBN: 9789402130331 E.M. van der Linden Dit

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten.

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, juli 2015 Verslag van de zomerrit op 27 juni 2015. Na de lente de zomer, maar vanwege het weer leek de zomer nog steeds ver weg. Maar het komt toch allemaal

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

te veel vrije slag koppeling W124 Geplaatst door Rob Hackert - 08 jan :29

te veel vrije slag koppeling W124 Geplaatst door Rob Hackert - 08 jan :29 te veel vrije slag koppeling W124 Geplaatst door - 08 jan 2014 18:29 Hallo Benz liefhebbers... Mijn W124 200D heeft ongeveer 2.5 cm vrije slag voordat de hydrauliek voor de ontkoppeling gaat zorgen. Daardoor

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Restauratieverslag NS-rijtuig C 290. (De oudste foto staat onderaan)

Restauratieverslag NS-rijtuig C 290. (De oudste foto staat onderaan) Restauratieverslag NS-rijtuig C 290 (De oudste foto staat onderaan) 15 september 2018: lokaalspoorrijtuig NS C290, nu uitgevoerd als SME (Staatsmijn Emma) 86, wordt de werkplaats uitgereden om dienst te

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Bibliotheek Mysterie

Bibliotheek Mysterie Bibliotheek Mysterie Eerste druk, 2014 2014 Nicole van Oudheusden isbn: 9789048432257 nur: 284 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Beste ouder /verzorger

Beste ouder /verzorger 17 Nieuwsbrief 29 mei 2015 Beste ouder /verzorger Juni staat voor de deur en dat betekent dat het einde van het schooljaar in zicht komt. Voor een aantal leerlingen zal het nog spannend worden: lukt het

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2013

Nieuwsbrief januari 2013 Nieuwsbrief januari 2013 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief januari 2013 Barendrecht, 14-01-2013 Beste abonnees, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Floor op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Algemene Z4 techniek >

Nadere informatie

Verslag restauratie Batavus conforte

Verslag restauratie Batavus conforte Verslag restauratie Batavus conforte Op 11-15-2009 kwam ik deze Batavus tegen op marktplaats Na wat e-mails hebben uitgewisseld kon ik s avonds komen kijken Dus ik s avonds naar Breda Eenmaal daar aangekomen

Nadere informatie

Yanneske 1 - W SE 1971 Geplaatst door yanneske1-09 nov :42

Yanneske 1 - W SE 1971 Geplaatst door yanneske1-09 nov :42 Yanneske 1 - W108 2.8SE 1971 Geplaatst door yanneske1-09 nov 2017 12:42 Ik zal mij hier ook even voorstellen. Ben Yannick, 28jaar afkomstig uit België en eigenaar van een project w108. Heb al servicetechnieker

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013

GMC Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013 GMC 1931 Brandweer Breukelen Nieuwsbrief 5 juli 2013 Kijk,... het begint weer op een brandweerauto te lijken. Na maanden van voorbereiding staat de auto weer op zijn wielen, is de motor weer terug en staat

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Nieuws flits. Datum: 20 december 2013 Nummer: 04. Kermis transportboek. Beste kermisliefhebbers,

Nieuws flits. Datum: 20 december 2013 Nummer: 04. Kermis transportboek. Beste kermisliefhebbers, Datum: 20 december 2013 Nummer: 04 Beste kermisliefhebbers, Nieuws flits De 4 e nieuwsflits met de nodige informatie over het boek en de diverse bezoeken van de afgelopen tijd. Kermis transportboek. Het

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot,

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot, 23g2.. passeerden vanmiddag veel bommenwerpers en jagers in oostelijke richting. Vanavond naar Simonse geweest. Toen ik terug naar huis ging en nog maar juist de poort uit was, hoorde ik opeens iets, alsof

Nadere informatie

Beste oldtimer leden van L.v.Dijk

Beste oldtimer leden van L.v.Dijk Beste oldtimer leden van L.v.Dijk Naar aanleiding van de volledige restauratie van twee van mijn oldtimers, die ik helemaal alleen op motorrevisie, ontsteking en afstelling van de elektrische overdrive

Nadere informatie

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers.

Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Hieronder vindt u een uiteenzetting inzake de reglementaire voorschriften voor oldtimers. Opgelet! Recent zijn er een aantal wijzigingen geweest in de reglementering voor de oldtimers. Zo is sinds 1 juli

Nadere informatie

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk.

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Een nieuwe ontdekking, ieder seizoen opnieuw. Dat is een wens van de 3D-Cup om jaarlijks in ieder geval 1 nieuw circuit te

Nadere informatie

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer

Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS. Gedichten. Muitgeverij. Mmarmer. m armer Saskia van den Heuvel MISSCHIEN GEBEURT ER VANDAAG IETS Gedichten Muitgeverij m armer Mmarmer Mmarmer M INHOUD KANTOOR Ode 13 Wat we zeiden toen we het ons nog herinnerden 14 Ze hebben het beste met ons

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2010

Nieuwsbrief april 2010 Nieuwsbrief april 2010 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief april 2010 Barendrecht, 12-04-2010 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de Modelbouwvereniging

Nadere informatie

Hallo, ik heb me voorgesteld in desbetreffende topic. Tevens een paar foto's erop gezet.

Hallo, ik heb me voorgesteld in desbetreffende topic. Tevens een paar foto's erop gezet. Restauratie Mercedes-Benz W116 280SE uit 1977 Geplaatst door peterk - 10 mrt 2013 17:16 Hallo, ik heb me voorgesteld in desbetreffende topic. Tevens een paar foto's erop gezet. Namelijk hoe ik hem gevonden

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 ALGEMEEN: Nummer 36 / 07-06-2013 Algemene zaken Beste ouders, Met

Nadere informatie

Carrosseriebouw: elke dag anders!

Carrosseriebouw: elke dag anders! Vragen? Heb je vragen over carrosseriebouw? Kijk dan op www.vocar.nl, onder het kopje Leerlingen. Daar vind je alles over werken en leren in de carrosseriebouw. Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen

Nadere informatie

PROJECT 911 T 2.2 TARGA

PROJECT 911 T 2.2 TARGA PROJECT 911 T 2.2 TARGA Deze auto is door begin maart 2013 in onderdelen aangekocht. Met behulp van de fabriek is de identiteit gecontroleerd en vastgesteld. Het motor serienummer, versnellingsbak serienummer,

Nadere informatie

Donderdag 5 september Motor is gemaakt en opgehaald. Jan Schut

Donderdag 5 september Motor is gemaakt en opgehaald. Jan Schut Pech in Frankrijk Vrijdag 19 juli Om 8 uur ging ik rijden. Ik ging bij Breda de grens over. Nog geen file gehad onderweg. In België begon het verkeer stil te staan op de A1 richting Antwerpen. De eerste

Nadere informatie

Het geluk van de sprinkhaan

Het geluk van de sprinkhaan Het geluk van de sprinkhaan Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007)

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid

Opening van zondag 19 april 2009. Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid Opening van zondag 19 april 2009 Gerda van Leeuwen Thea Peters Carla de Kievid De opening Hans Siegmund oud-docent van de exposanten begon de openingstoespraak met te zeggen dat hij wel eerst wat glaasjes

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Onderhoud 2012 (week 5) tot

Onderhoud 2012 (week 5) tot Onderhoud 2012 (week 5) 30-01-2012 tot 03-02-2012 Afgelopen maandag was eindelijk de dag dat de HuMo s (hulpmotoren) en de generatoren van boord gingen, wat een flinke klus leek te worden was uiteindelijk

Nadere informatie

De Belastingdienst ik ga toch niet over de kop?.

De Belastingdienst ik ga toch niet over de kop?. De Belastingdienst Per 1 februari 1952 werd ik aangenomen bij de Belastingdienst met als standplaats Rotterdam en wel bij de in die tijd genoemde Inspectie der Registratie en Successie waaronder toen ook

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken.

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Actueel: - - 22 en 23 september de (afsluitende) snerttocht, we gaan met nog meer

Nadere informatie

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie.

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Martinvh op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe het zelf > Suizende /

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Bourgeois. Jan De Cooman restaureert een Bourgeois B43 Amazone - 1967. Fabrikant uit België - Oostende, actief van 1960 tot 1975.

Bourgeois. Jan De Cooman restaureert een Bourgeois B43 Amazone - 1967. Fabrikant uit België - Oostende, actief van 1960 tot 1975. Bourgeois Fabrikant uit België - Oostende, actief van 1960 tot 1975. Jan De Cooman restaureert een Bourgeois B43 Amazone - 1967. E-mail adres: Jan De Cooman Deze caravan kon ik van de eerste eigenaar kopen.

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 Rapport Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) hem onheus heeft bejegend toen hij begin mei 2006

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

PR 55 Vergelijking van het spuitgemak en de afwerkingkwaliteit bij watergedragen laksoorten Bijlagen week 4 Datum: Uur: Locatie: 03/07-03-2008 n.v.t. ATC Opgesteld door Thomas Veranneman Bijlage 1: samenvatting

Nadere informatie

RON BOSMA. bij TwInSpark EVEN VOO;RSTE~ door Jan en Saskia Verwaal. in het Nationaat Militair Museum. KNAC nieuws en FEHAC nieuws.

RON BOSMA. bij TwInSpark EVEN VOO;RSTE~ door Jan en Saskia Verwaal. in het Nationaat Militair Museum. KNAC nieuws en FEHAC nieuws. bij TwInSpark R door Jan en Saskia Verwaal N in het Nationaat Militair Museum EVEN VOO;RSTE~ LEN RON BOSMA -- Verder in dit nurnmc o.a. EvenementenkaLender, Nationale dubratly, Technische clubmeeting,

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

DPA-HOLLAND voertuigkeuringen (versie juni 2018)

DPA-HOLLAND voertuigkeuringen (versie juni 2018) donderdag 7 juni 2018 Beste voertuig eigenaar, U heeft onlangs aangegeven graag lid te willen worden van DPA-HOLLAND of u heeft nog een voertuig welke u graag geregistreerd wilt hebben binnen de vereniging.

Nadere informatie