Verslag van vergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van vergadering"

Transcriptie

1 Verslag van vergadering Presentatie Ontwerp structuurvisie DOP Heide 11 oktober 2010 Aanwezige leden Gebiedspanel Heide: Dorpsraad Heide : Martin Peeters : Bernard Verheijen : Anton Verheijen. : Martien Derikx Synthese : Léon v. Dijck) Wonen Limburg : Frans Aussems Gemeente Venray : Patrick van der Broeck (wethouder) Henk Verstegen (GGW/contact persoon) Hans Eijsbouts (projectleider DOP) Annie Timmermans GGW/verslag) Datum AT Pagina 1 van 6 Afgemeld: Politie Limburg-Noord : Jan Krouwel SPOV : Jan Brouwer Onderwerp: Presentatie ontwerp-structuurvisie DOP Heide Datum: Maandag 11 oktober 2010 Locatie: Gemeenschapshuis De Gelderkoel in Heide Aanwezigen: belangstellende bewoners Heide ( 90 personen) 1. Opening en welkom Martin Peeters (voorzitter Gebiedspanel Heide en voorzitter van deze presentatieavond) heet de aanwezigen (90 personen, incl. panelleden) van harte welkom en opent de bijeenkomst om uur. Martin is blij dat men in grote getale aanwezig is. De panelleden van Wonen Limburg, Synthese en gemeente Venray stellen zich kort voor. Bericht van verhindering ontvangen van SPOVenray en de Politie. 2. Introductie Ontwerp structuurvisie DOP Heide Martin vertelt dat de Structuurvisie dorpsontwikkelingsplan (DOP) een belangrijk instrument is om projecten in Heide te realiseren. We zitten vanavond bij elkaar om het Ontwerp te bespreken en eventueel nog aanvullingen in het DOP op te nemen. Daarna gaat het DOP naar de Raad voor vaststelling. Het Gebiedspanel Heide, bestaande uit vertegenwoordiging van Dorpsraad Heide, Wonen Venray, Politie Limburg Noord, SPOVenray, Synthese en Gemeente Venray, heeft in samenwerking voorliggend conceptrapport opgesteld. 3. Toelichting gebiedsgerichtwerken door Henk Verstegen De integrale manier van werken die de gemeente Venray een jaar of 5 geleden heeft ingezet wordt toegelicht door Henk Verstegen. De contacten over gebiedsbrede onderwerpen verlopen tussen de dorps- en wijkraden en de gemeente in samenwerking met onze kernpartners, politie Limburg Noord, Wonen Venray en Synthese. Voor de dorpen is SPOV erbij betrokken. Conform planning worden dit jaar 8 DOP s vastgesteld door de Raad.

2 Pagina 2 van 6 4. Presentatie op hoofdlijnen Ontwerp structuurvisie DOP Heide Aan de hand van een PowerPoint presentatie licht Hans Eijsbouts de Ontwerp structuurvisie DOP Heide toe. Deel 0 is vastgesteld beleid van de gemeente Venray en de kernpartners. Deel 1 beschrijft de gebiedsanalyse en integrale gebiedsvisie die op 4 pijlers steunt, namelijk een ruimtelijke-, functionele-, economische- en sociaalmaatschappelijke pijler. In de SWOT-analyse worden de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van Heide toegelicht. Op basis daarvan heeft het gebiedspanel de integrale gebiedsvisie opgesteld. Dit is de toekomstvisie op Heide in het jaar In deel 2 is het uitvoeringsprogramma opgenomen. De hierin opgenomen projecten moeten de komende 10 jaar de toekomstvisie (deels) bewerkstelligen. Henk vult aan dat Venray in 23 gebieden is verdeeld. Als over een paar jaar alle DOP s en WOP s (Wijkontwikkelingsplannen) gereed zijn zal blijken dat niet alle projecten tegelijk opgepakt konden worden. Vandaar dat de gebiedspanels prioriteiten stellen. Hierin heeft het panel niet de ingewikkelde projecten (met mogelijk een onzeker uitkomst) op de hoogste plaatsen gezet, maar juist de relatief sneller te realiseren projecten. Op deze manier wordt zichtbaar werk gemaakt van het uitvoeringsprogramma, met op de eerste plaats een project waarin de gemeente een sterke rol speelt. Kortom een uitvoeringsprogramma met realiteitszin. Overzicht 9 projecten: Uitvoeringsprogramma 1 Verbeteren van de openbare ruimte, een veilige infrastructuur, met name de Deurneseweg, en betere aankleding van het dorp 2 Nóg meer samenwerking met Veulen en Leunen 3 Jeugdwerk en bouwen van woningen voor starters 4 Uitbreiding aantal woningen: op maat en in fasen 5 Behoud van de basisvoorzieningen 6 Cultuurhistorie en toerisme maken Heide tot een dorp dat leeft 7 Sanering van varkensbedrijf naast De Gelderkoel 8 Economische dragers en bestemmingsplanmogelijkheden 9 Promotie van het dorp: Heide op de kaart zetten 5. PAUZE

3 Pagina 3 van 6 Martin licht de eigen prioriteitenlijst van de dorpsraad Heide toe. Tevens merkt hij nog op dat vanavond wel over de school gesproken kan worden maar nog niet over de notitie die in voorbereiding is. Alle punten in de volgorde van 9 naar 1 worden door Martin toegelicht 9. Cultuur en historie 8. Bestuurlijk klimaat 7. Senioren 6. Basisvoorzieningen : School, kerk en gemeenschapshuis 5. Woningbouw 4. Jeugdbeleid 3.Uitbouw samenwerking Leunen, Veulen en Heide 2. Aankleding dorps entrees 1. Veilige infrastructuur voor schoolgaande jeugd Heide (Voor de dorpsraad is dit de hoogste prioriteit) 6. Vragen, opmerkingen, uit de zaal V. Wat is nog de levensduur van het Heds Krèntje als de school en straks ook nog de kerk wegvallen? A. Het Heds Krèntje is financieel gezond, draait op betaalde advertenties; voorlopig zijn daarover geen zorgen. V. Waarom bouwt Wonen Venray niet op de dorpen? A. Algemene opvatting van Wonen Venray om niet te bouwen heeft te maken met demografische en economische ontwikkelingen. WV werkt met maatschappelijk kapitaal, vrije ondernemers hebben hier een andere opvatting over. In 2007 is er een woningmarkt onderzoek geweest en daaruit bleek dat er geen behoefte voor woningbouw in onder ander Heide en andere kleine dorpen was. V. Hebben de kinderen de vrije keus om de school te kiezen? A. De dorpsraad is van mening dat de ouders zelf verantwoordelijk zijn voor de schoolkeuze. Na de notitie gaat de dorpsraad samen met de inwoners van Heide waaronder de ouders in overleg om de noodzakelijke acties af te spreken. Vier van de vijf peuters gaan op dit moment naar de peuterspeelzaal in Veulen. V. Hoort er bij de zwakke punten niet het punt vergrijzing A. Wel bij de bedreigingen.

4 Pagina 4 van 6 V. Wat gebeurt er met het schoolgebouw? A. De dorpsraad gaat hiervoor naar het college (gemeente is eigenaar) met ideeën en voorstellen Henk zegt dat Heide zelf moet/mag zeggen wat ze willen, zelf de kansen pakken. Wat willen we en wat kunnen we? Kaart alle ideeën aan bij de dorpsraad, die brengt ze verder. Eensgezindheid is voor het gemeentebestuur een serieuze reden om daarin mee te gaan. V. Waarom staat de school niet op nummer 1? A. Werkgroep samenstellen om dit samen te bespreken Martin merkt op dat als de school gesloten is kan hij pas weer opgestart worden bij minimaal 200 leerlingen. Bij punt 1 in het uitvoeringsprogramma toevoegen en herbestemming school en schoolgebouw. V. Kan de Gelderkoel niet verplaatst worden naar de school? A. 26 Oktober is afspraak met kerkbestuur, dorpsraad en Gelderkoel om hierover samen te praten. Voorstel: Gebruik het Heds Krèntje om te communiceren A. Hoever zit het met sluiting van de kerk? V. Men is bezig met clustering Heide, Leunen en Veulen, aldus de pastoor. Meer clusteren helpt niet altijd, niet alles naar Leunen en Veulen. Heide moet ook wat te bieden hebben voor de andere dorpen Voorstel: Kom zelf met ideeën vanuit Heide. Dit is ook een oproep van het College Opmerking:Er spelen een tweetal zaken: Huidige subsidieregeling van de Gelderkoel wordt minder gunstig en commercieel gebruik is beperkt mogelijk. V. Wie heeft er animo om met medebewoners over de toekomst te overleggen? Er komt een lijst om in te tekenen. V. Wat moeten we doen om de kerk te behouden? A. Meer mensen naar de kerk. De kerk staat ook voor identiteit van Heide. De kerk hebben de mensen zelf betaald.

5 Pagina 5 van 6 Punten voor de volgende avond in het dorp: V. Wat gaat er gebeuren met het schoolgebouw? A. Speciale school van maken voor moeilijk lerende kinderen. A. Na school de kinderen in de Gelderkoel. A. Veel lokalen om multiculturele dingen te doen, internetcursus, taallessen, muzieklessen. Lokaal voor jongeren, Freulekeshuus, gezamenlijk samen eten, asielzoekers. V. Wat doen om de leefbaarheid op peil te houden? A. Hoe kan je de jeugd meer betrekken bij de leefbaarheid? V. Wat gebeurt er met de verenigingen? Denken de verenigingen na over de toekomst? A. De verenigingen hebben nu hun ledenbestand in beeld gebracht om veranderingen daarin te kunnen volgen. V. Meer samenwerken met de dorpen? A. Jeugdcarnaval: ook samenwerken met andere dorpen A. Ook activiteiten naar de Heide halen, zodat andere dorpen ook naar de Heide komen. Voorstel: Kerk multifunctioneel inzetbaar maken. V. Zijn we tevreden over de uitstraling in het dorp? A. Op de Groeneweg staan geen lantaarnpalen, bij Gelderkoel 3 kapotte palen graag vervangen of aanvullen. A. In andere dorpen onder andere Blitterswijck staan entree borden. V. Zijn we blij met de nieuwe woningen? V. Welke voorzieningen missen we? Voorstel: Een woonzorgcomplex nastreven om zolang mogelijk in de Heide te kunnen blijven wonen. Opmerking: Pastoor merkt op de vrijwilligersavond ook rouleert vorig jaar Heide en dit jaar Veulen.

6 Pagina 6 van 6 7. Planning en besluitvorming Vrijgave Ontwerp door het college van B&W 28 sept Tevens ter inzage termijn Ontwerp structuurvisie (vanaf 6/10 t/m vaststelling Raad) Info-avond/presentatie in Heide 11 oktober 2010 (Aangepast) stuk incl. verslag naar: 22 oktober 2010 Wethouder Patrick van der Broeck De leden van het gebiedspanel Veulen Reacties van de leden van het gebiedspanel 26 oktober 2010 op de inhoud van dit stuk die op di vóór uur binnen zijn kunnen nog verwerkt worden. Daarna is te laat. B&W voor definitieve vaststelling 2 nov Commissie S.O. 23 nov Vaststelling gemeenteraad 14 december Rondvraag Wanneer wordt er iets gedaan aan de verkeersveiligheid Groeneweg/Schoolweg? Martien belooft om dit na te kijken en in krantje te zetten Patrick vraagt applaus voor de voorzitter en de dorpsraad en dankt het gebiedspanel voor de inzet. Samenleven doen jullie met elkaar aldus Patrick. Hij spreekt zijn lof uit over de grote opkomst. Martin Peeters dankt de aanwezigen voor hun komst en belangstelling en wenst het gebiedspanel in de toekomst een goede samenwerking met de uitvoering van de projecten. Hij is blij met de grote opkomst en sluit vervolgens de vergadering om uur. *****

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Centrum-Oost 25 mei 2011

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Centrum-Oost 25 mei 2011 Pagina 1 van 6 Aanwezig Martin Leenders (Wijkraad Zuid) Jan Groenen ((Wijkraad Zuid) Frans Aussems (Wonen Venray) Bert van der Meer (Locatiemanager De Zorggroep) Léon van Dijck ( Synthese ) Sonja van Griethuysen

Nadere informatie

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Wanssum 8 september 2011

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Wanssum 8 september 2011 Aanwezig Jan Deenen (Dorpsraad Wanssum) Chris Tax (Dorpsraad Wanssum) Petra Vermeulen (Dorpsraad Wanssum) Herman Rutten (Dorpsraad Wanssum) Jessica van Limpt (Wonen-Limburg) Alle Postmus (Synthese) Daan

Nadere informatie

Adviesnota aan gemeenteraad

Adviesnota aan gemeenteraad Adviesnota aan gemeenteraad Onderwerp Structuurvisie Dorpsontwikkelingsplan Oirlo Datum 14 juli 2009 Naam steller Nancy Hartelo Kenmerk Afdelingsmanager Henk Loonen Afdeling Wonen en Werken Coördinator

Nadere informatie

Verslag presentatieavond Smakterheide

Verslag presentatieavond Smakterheide Verslag presentatieavond Smakterheide 22-11-2012 Aanwezig: Mike Smits ( Synthese) Martin Delhij (Wonen limburg) Germy Thielen (Projectleider WOP) Han Verkuijlen(Gemeente) Josette Teepen (Gemeente) Annie

Nadere informatie

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013 Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn 16 januari 2013 Agenda 1. Doel van de bijeenkomst 2. Uitgangspunten 3. Stappen tot nu toe 4. WensenN277 5. Wensen Lovinckplein 6. Zelfsturing 7. Reconstructie

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013

Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Verslag van de bijeenkomst Mannen Emancipatie in het Turks Museum d.d. 30 november 2013 Aanwezig ca. 100 personen. Sprekers: Vz. Turks Museum Rustem Akarsu, Vz. Platform Allochtone Ouderen de heer R. Ramnath,

Nadere informatie

Verslag publieksdebat Eerbeek

Verslag publieksdebat Eerbeek Verslag publieksdebat Eerbeek Datum bijeenkomst: 8 april 2013 Auteur: Els Holsappel Aanwezig: 16 deelnemers Doel van de bijeenkomst: Verzamelen reacties op de conceptvisie; Input leveren voor de definitieve

Nadere informatie

maart 2007 Deel II Uitvoeringsprogramma Samengesteld door Werkgroep Gebiedsgericht werken met het gebiedspanel Oostrum

maart 2007 Deel II Uitvoeringsprogramma Samengesteld door Werkgroep Gebiedsgericht werken met het gebiedspanel Oostrum maart 2007 Deel II Uitvoeringsprogramma Samengesteld door Werkgroep Gebiedsgericht werken met het gebiedspanel Oostrum 1 2 Inhoud Deel II Uitvoeringsprogramma Oostrum. 5 1.1 Project I: Stationsomgeving

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Buurtpreventie Maurice Henk 4. Verslag jaarvergadering

Nadere informatie

Verslag publieksdebat Brummen

Verslag publieksdebat Brummen Verslag publieksdebat Brummen Datum bijeenkomst: 3 april 2013 Auteur: Els Holsappel Aanwezig: 15 deelnemers Doel van de bijeenkomst: Verzamelen reacties op de conceptvisie; Input leveren voor de definitieve

Nadere informatie

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7.

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. *ZE946A470E0* = = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. Aan de Raad No.ZA.13-22432/DV.13-190, afdeling Ruimte. Sellingen, 16 mei 2013 Onderwerp: Beleidsvisie Wonen en Leven Inleiding

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezig: Hans Hofs, Anita Derksen, Ellen van Hierden, Anita Gerritsen, Susan Dikker, Carlo Heuveling,

Nadere informatie

Opstellen visie voor Marken

Opstellen visie voor Marken -Waarom? -Stappen tot nu toe -Definities -Plan van Aanpak -Planning 2014 Waarom? Leefbaarheidsplan Marken 2001 actualiseren? TROP gemeente Waterland 2001 actualiseren? Bestaande ontwikkelingen woningbouw

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Bijeenkomst 22 juni 2017

Bijeenkomst 22 juni 2017 Notitie Rekenkamercommissie AOGW Bijeenkomst 22 juni 2017 Aan Raadswerkgroep Rekenkamercommissie Aalten, Oost-Gelre, Winterswijk Vught, 19 juni 2017 Van Dr. Igno Pröpper www.partnersenpropper.nl www.opgavengestuurdwerken.nl

Nadere informatie

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL

GEMEENTERAAD MENAMERADIEL GEMEENTERAAD MENAMERADIEL Menaam : 14 juni 2012 Portefeuillehouder : A. Dijkstra Punt : [07] Behandelend ambtenaar : Anja Buma / Gerard de Haan Doorkiesnummer : (0518) 452918 / (0518) 452964 Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: Onderwerp: Vaststelling herindelingsontwerp Datum B&W-vergadering: 17 juli 2012 Datum raadsvergadering: 30 juli 2012 Datum politieke avond: 11 juli 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de bewoners van Rietveld en Barwoutswaarder d.d. 2 december 2015

Verslag van de bijeenkomst van de bewoners van Rietveld en Barwoutswaarder d.d. 2 december 2015 Verslag van de bijeenkomst van de bewoners van Rietveld en Barwoutswaarder d.d. 2 december 2015 Voor een overzicht van de aanwezigen, zie de aangehechte presentielijst. Voor deze bijeenkomst is een agenda

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

Opening en vaststellen agenda (20:00uur)

Opening en vaststellen agenda (20:00uur) Opening en vaststellen agenda (20:00uur) Notulen vorige Openbare vergadering Jaarverslag 2017 Kascontrole 2017 Klompenpad Buurtbus update Najaarsoverleg Gemeente Apeldoorn Vitaliteitsagenda Oosterhuizen

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Mededelingen Avondvoorzitter: Jan Custers Huishoudelijk: telefoon uit/stil, discussie graag via de microfoon. Wie is er allemaal aanwezig? Onderlinge rolverdeling:

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Beeldverslag van het eerste krimpcafé XL

Beeldverslag van het eerste krimpcafé XL Uitnodiging Krimpcafé XL Krimp & Voorzieningen 21 maart 2013 Het Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland (KKNN) organiseert in 2013 op diverse locaties in Noord-Nederland de zogenaamde Krimpcafés XL, informatieve

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Zoals u

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 10-112 Registratienummer raad 597161 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 595230 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de

Nadere informatie

Aanwezig; Piet Kurvers, Rick Thijssen, Dianne Spreeuwenberg, Erik Bovee, Piet Selen, Lilian Appeldoorn, Jan Philipsen, Frank Schuurmans.

Aanwezig; Piet Kurvers, Rick Thijssen, Dianne Spreeuwenberg, Erik Bovee, Piet Selen, Lilian Appeldoorn, Jan Philipsen, Frank Schuurmans. Notulen 13 juni 2011 Dorpsraadvergadering 13 juli 2011 Aanwezig; Piet Kurvers, Rick Thijssen, Dianne Spreeuwenberg, Erik Bovee, Piet Selen, Lilian Appeldoorn, Jan Philipsen, Frank Schuurmans. Afwezig;

Nadere informatie

*12/ * 12/

*12/ * 12/ *12/0223939* 12/0223939 1209200138 ESO.00001398WDstrt adviesnota aan burgemeester en wethouders nummer Adviesnota aan B&W Datum 8 oktober 2012 Portefeuillehouder L. Wijnhoven Afdeling Samenleving Openbaar

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit?

De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? De Deventer Omgevingsvisie Hoe ziet Diepenveen er straks uit? 28 mei 2019 Waarom de Omgevingswet? Een nieuwe wet in 2021: de Omgevingswet Bundelt 26 wetten en regels op het gebied van wonen, mobiliteit,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel Raadsvoorstel Agenda nr.4 Onderwerp: Prioriteiten Kadernota Integrale Veiligheid 2015-2018 Soort: Besluitvormend Opsteller: T.L.M. van Houts - van Dijk Portefeuillehouder: A.P.M. Veltman Zaaknummer: SOM/2014/009989

Nadere informatie

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen.

Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Verslag bewonersavond 9 maart Opening wethouder van der Donk Wethouder Gerry van der Donk heet alle aanwezigen (ongeveer 80) van harte welkom. Zij vervangt wethouder Sander van Alfen. Van der Donk licht

Nadere informatie

Testlab democratie Gezamenlijke bijeenkomst Voorst Oude IJsselstreek

Testlab democratie Gezamenlijke bijeenkomst Voorst Oude IJsselstreek Testlab democratie Gezamenlijke bijeenkomst Voorst Oude IJsselstreek Alinda van Bruggen Marion van der Vorst Erik Koopman 17 januari 2017 Opzet bijeenkomst 19.30 uur Opening en welkom door..? 19.35 uur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 13 oktober 2016 Onderwerp: Vervolgsessie visie op wonen Aanwezig: Voorzitter: mw. A.A. van der Stijl Locogriffier: mw. A.J. van Wees Leden: dhr. L.N. Vernie (CDA),

Nadere informatie

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Klimmen Ransdaal www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Intentieverklaring Tijdschema 19:30 uur welkomswoord 19:35 uur uitleg programma van vandaag 19:45 uur - welke vragen heeft u? - welke opmerkingen

Nadere informatie

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Leiderdorp, 16 september 2014 Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord gaan met

Nadere informatie

Welkom. Agenda Introductie Ontstaan & Doel 20duurzaam20 Pijlers Juiste Klimaat Bundelen van Kennis

Welkom. Agenda Introductie Ontstaan & Doel 20duurzaam20 Pijlers Juiste Klimaat Bundelen van Kennis Welkom Agenda Introductie Ontstaan & Doel 20duurzaam20 Pijlers Juiste Klimaat Bundelen van Kennis Voorstellen Stefan van der Laan Eigenaar Groene-Woningen Bedrijf voor verduurzamen van MKB / Particulieren

Nadere informatie

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013

Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie. 6 november 2013 Informatieavond vervolg Concept-Havenstrategie 6 november 2013 Programma Welkom 19:30 uur Stand van zaken en vervolgstappen Kern Moerdijk in de Concept Havenstrategie Advies Commissie Nijpels Pauze 21:00-21:15

Nadere informatie

Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013

Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013 Hartelijk Welkom! Gemeentehuis Capelle aan den IJssel 26 november 2013 Agenda 20.00 uur Opening door wethouder (introductie zonatlas) Jouke van Winden 20.20 uur Introductie Energie Collectief Capelle (ECC)

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge We zijn in Nieuw-Weerdinge bezig met het maken van een dorpsprogramma. Hierin staat wat de organisaties en de bewoners de komende vijf jaar met elkaar willen bereiken

Nadere informatie

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem?

17-7-2014. Waarom glasvezel? Agenda. Waarom wordt dat een probleem? Agenda Opening avond voorzitter Presentatie: Waarom Glasvezel Pauze (uitdelen vragenformulier en folder) Discussie en vragen Nawoord voorzitter Einde Waarom glasvezel? Waarom is aanleg van glasvezel nodig?

Nadere informatie

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 1. Opening H. van Wylick opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de aanwezigen. Er zijn afmeldingen ontvangen van

Nadere informatie

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d.

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. 30 januari 2013 Goedenavond Burgemeester en leden van de politiek in de gemeente

Nadere informatie

Proces werkgroepen. maart 2017

Proces werkgroepen. maart 2017 Proces werkgroepen maart 2017 Centrumvisie en projectgroepen De gemeenteraad heeft op 15 december 2016 de Centrumvisie en bijbehorende projectenlijst (totaal 8) voor het kernwinkelgebied van Noordwijkerhout

Nadere informatie

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme

Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Verslag Themabijeenkomst Recreatie en Toerisme Datum bijeenkomst: 22 oktober 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Landal GreenParks Coldenhove in Eerbeek (met dank aan gastheer Martin Bes) Aanwezig: 60

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven?

Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Werkgroep Wonen Waarom is het fijn wonen in Lierop en waarom moet Lierop leefbaar blijven? Wonen in de natuur, in bosrijke- en heide-omgeving Wonen nabij grotere dorpen en steden, meteen goede busverbinding

Nadere informatie

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Sprekers: Marianne van Baaren (Secretaris Bewonersvereniging Oude Leede) MB Joe Soedirman (Coördinator Veilig Verkeer Nederland werkgroep

Nadere informatie

WELKOM. Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014

WELKOM. Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014 WELKOM Symposium Weert in Beweging maandag 24 februari 2014 Agenda Bedrijven in Beweging Fact-sheet Medewerkers in Beweging Platform Weert in Beweging Werkgroep Bedrijven in Beweging Rol werkgever, ondernemer!

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie

Bijeenkomst werkgroep -Investeren in Landschap en Leefomgeving-

Bijeenkomst werkgroep -Investeren in Landschap en Leefomgeving- Plaats : De Wiekelaar Oudleusen Datum : 9 juni 2011 Deelnemers : Anet Bovendeert, Henriëtte Koers, Jolande Onderdijk, Hein Kuijper, Henk Pierik, Wim van Lenthe, Han Brouwers, Alie Slagter Voorzitter :

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers

Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers Programma 19.15 19.25 uur Welkom, doel en spelregels door Natasja van den Berg 19.25 19.45 uur Introductie door de burgemeester, de heer Hellegers 19.45 20.35 uur Open gesprekken aan de tafels over de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Kaders gebiedsvisie Dijnselburg

RAADSVOORSTEL. Kaders gebiedsvisie Dijnselburg RAADSVOORSTEL Kaders gebiedsvisie Dijnselburg Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 20 september 2018 Opsteller M. Dingemans Debat 18 oktober 2018 Zaak/stuknummer 283311 Raadsvergadering 13 november

Nadere informatie

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard De Groote Heide - Dommelland Gebiedsontwikkeling Valkenswaard Agenda Terugblik Toekomstvisie De Groote Heide, natuurlijk avonturen landschap BGTS de Groote Heide Naar nu: de gebiedsontwikkeling Wat houdt

Nadere informatie

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser

Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser Projectplan samenwerking Onderdeel Week van de Jeugd Opdrachtnemers Werkgroep Datum: 28-10-2010 L.Bongarts J.Wauben, JP Spelthan, S.Niekamp Mariena van der Slot, Ineke van der Laan, Alf Schösser 1. Projectomschrijving

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Welkom

Algemene Ledenvergadering Welkom Algemene Ledenvergadering 24-1-2018 Welkom Agenda Opening Bestuursverkiezing Financieel overzicht en begroting Pauze Kern Biezenmortel Biezenmortel Woont Bereikbaar Biezenmortel Biezenmortel Citymarketing

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Koppels, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Katrien van Scheyen Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

Structuurvisie Beesel. Klankbordgroepbijeenkomst

Structuurvisie Beesel. Klankbordgroepbijeenkomst Structuurvisie Beesel Klankbordgroepbijeenkomst 15-12-09 1 Programma Opening door wethouder Presentatie doel, aanpak van structuurvisie Beesel Wat vindt u? Pauze Plenaire terugkoppeling Afsluiting 2 Inhoud

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

Besturen doen we samen (deel 2: verdere invulling)

Besturen doen we samen (deel 2: verdere invulling) Besturen doen we samen Agenda bijeenkomst 1 (Korte) terugblik notitie en infographic: herkenbaar? Iets gemist? 2 Vervolgstappen Besturen doen we samen 3 Opdracht vervolg 4 Aan de slag Lokale kwaliteit

Nadere informatie

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/ 2 Wonen De gemeente telt zo n 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de twee kernen Hellendoorn en Nijverdal woont. De woningvoorraad telde in 2013 zo n 14.000 woningen (exclusief recreatiewoningen).

Nadere informatie

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Omgevingsvisie Westvoorne 2030 #WVN2030 Omgevingsvisie Westvoorne 2030 19 maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Welkom en opening wethouder Bert van der Meij Inhoud

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje

Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje Woensdag 29 november 2017 Welkom 2 Programma van de avond 1. Opening 19.45 uur 2. Presentatie

Nadere informatie

Woonvisie Venray Bijeenkomst 7 maart 2017

Woonvisie Venray Bijeenkomst 7 maart 2017 Woonvisie Venray Bijeenkomst 7 maart 2017 Programma 1. 19:00 19:30uur: inloop met koffie en thee 2. 19:30 19:40uur: opening door wethouder van der Putten 3. 19:40 21:00uur: presentatie woonvisie door de

Nadere informatie

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2

Plangroep AnnA. Programma Plangroep #2 Programma Plangroep #2 19.30 uur Opening en voorstellen nieuwe deelnemers 19.35 uur Algemene actiepunten uit plangroep #1 19.45 uur Vervolg werkgroepen 21.00 uur Terugkoppeling uit werkgroepen door een

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Openbare bijeenkomst. Zorg en Welzijn Keldonk

Openbare bijeenkomst. Zorg en Welzijn Keldonk Openbare bijeenkomst Zorg en Welzijn Keldonk 14 mei 2014 Openbare bijeenkomst Zorg en Welzijn Keldonk, 14 mei 2014 Keldonk Welkom Agenda Inleiding Doel van de avond Presentatie Hannie Penninx Pauze Discussie

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Presentatie Wijkontwikkelingsplan Veltum: Verslag vergadering wijkbewoners 14-01-2013

Presentatie Wijkontwikkelingsplan Veltum: Verslag vergadering wijkbewoners 14-01-2013 Prestatie Wijkontwikkelingsplan Veltum: Verslag vergadering wijkbewoners 14-01-2013 Aanwezig Anita Borghaerts-Ebbing (werkgroep bewoners Veltum) Roel van Osch (werkgroep bewoners Veltum) Chris ter Beek

Nadere informatie

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Bijeenkomst 1 november 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 1 november 2016 1 Gemeente Oss: Gert-Jan van der Flier Peggy Mulderij Sjoerd Naus 1 november 2016 2 Uitvoering

Nadere informatie

Informatie-, discussieavond Centrumplan Chaam 2016

Informatie-, discussieavond Centrumplan Chaam 2016 Informatie-, discussieavond Centrumplan Chaam 2016 Opening Walter van de Calseyde Avondvoorzitter Aanleiding van deze avond In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 3 november a.s. brengt het College

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Dorps Omgevings Programma Veulen versie 2006

Dorps Omgevings Programma Veulen versie 2006 Dorps Omgevings Programma Veulen versie 2006 Samenstelling: Werkgroep Dorpsomgevingsprogramma Veulen Dorpsraad Veulen 2006 Dorpsomgevingsprogramma Veulen Inhoudsopgave: Inleiding 3 De ontwikkelingen in

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de

Voorzieningenkaart. 1 Naar aanleiding van deze enquête is besloten een apart gesprek in te plannen met het bestuur van de Bongerd en de Voorzieningenkaart Verslag 1 e werkgroepbijeenkomst Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen Op woensdag 17 februari vond de eerste werkgroepbijeenkomst plaats van de Voorzieningenkaart Megen Haren Macharen

Nadere informatie

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen.

Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Doelen en beoogde resultaten van de plannen van Herxen. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende werkgroepen hebben eenmalig een budget aangevraagd en

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 10 juni 2015 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Presentatie website. 4. Verslag jaarvergadering 2014. 5.

Nadere informatie

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017

Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde. Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Dorpsraad Oostrum werkt samen met u aan het derde Dorps Omgevings Programma (DOP) Enquête DOP 2017 Ter verbetering van de leefbaarheid in Oostrum vragen wij 15 minuten van uw tijd. Deze enquête heeft tot

Nadere informatie

Bevolkings- en woningbehoeftenprognoses provincie Noord-Brabant en regio West-Brabant

Bevolkings- en woningbehoeftenprognoses provincie Noord-Brabant en regio West-Brabant VERSLAG BETREFT Bouwberaad West-Brabant DATUM 1 maart 2012 VOORZITTER J.P. Schouw VERSLAG Bijeenkomst Bouwberaad West-Brabant Opening en toelichting De voorzitter van het Bouwberaad, de heer J.P. Schouw,

Nadere informatie

Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften!

Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften! Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften! Welkomstwoord wethouder Rian Verwoert Portefeuille: Economische Zaken Sociale zaken Onderwijs en Jeugd Welzijn Zorg en volksgezondheid WMO Recreatie

Nadere informatie

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda Alteveer Samen werken aan samenwerken Programma en projectenagenda 2018-2019 Februari 2018 Leeswijzer Dit document beschrijft het programma en de projectenagenda 2018-2019 van Alteveer. Het programma is

Nadere informatie

Advies woningbouwlocatie Swifterbant

Advies woningbouwlocatie Swifterbant Advies woningbouwlocatie Swifterbant januari 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanleiding... 4 3. Probleem/vraagstelling... 4 4. Achtergrond... 4 5. Overwegingen... 5 6. Advies... 5 7. Aanbevelingen...

Nadere informatie

De nieuwe school gaat door!

De nieuwe school gaat door! De nieuwe school gaat door! Na jaren van vergaderen en stemmingen in de gemeenteraad van Weert, is op 25 februari 2015 eindelijk het definitieve besluit gevallen: Laar krijgt een nieuwe school aan de Aldenheerd.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23. Gemeente Harlingen

Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de. Notulen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23. Gemeente Harlingen Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen van de B&W vergadering van 6 juni 2016 Besluitenlijst van week 23 Vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Harlingen

Nadere informatie

BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013

BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013 BOUWPLAN VEENSTRAAT TE MOLENSCHOT OVERLEG KLANKBORDGROEP 23 MEI 2013 Agenda Een korte introductie. Stand van zaken Het stedenbouwkundige ontwerp Het concept beeldkwaliteitplan De architect, een introductie

Nadere informatie