[De Krant van ZUIDRAND]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "[De Krant van ZUIDRAND]"

Transcriptie

1 [De Krant van ZUIDRAND] Driemaandelijkse uitgave verstuurd naar alle patiënten. Jaargang 2 nr 4 Verantwoordelijke uitgever : Gert Devolder Boomsesteenweg 436, 2020 Antwerpen Kiel Afgiftekantoor : 2020 Antwerpen Kiel P Oktober-November-December 2013

2 Voorwoord Beste lezer, Je hebt net een verse editie van de nieuwsbrief van uw wijkgezondheidscentrum uit je bus gehaald. Zoals steeds proberen we je met dit boekje op de hoogte te houden van de nieuwtjes uit het centrum. Je leest ondermeer wie de nieuwe collega s zijn, over de uitgeteste sportactiviteit, hoe we de griepvaccinatiecampagne organiseren, We maken je ook nog even attent op onze webstek : als je echt up-to-date wil blijven, vindt je daar steeds de meest recente berichten, bv over consultatie-uren, sluitingsdagen, enz enz. Wil u graag op de hoogte blijven, maar krijgt u deze brief liever per mail in plaats van op papier, bezorg ons dan uw mailadres.

3 Spuitje tegen de griep? Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elk jaar in de winterperiode opnieuw opduikt. Elke winter krijgen gemiddeld 1 op de 10 mensen griep. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de griep ernstige gevolgen hebben. Als u gevaccineerd bent, dan is de kans dat u griep krijgt veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan wordt u minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking ook veel kleiner. Bovendien vermindert de kans dat uw eigen ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van diabetes). Wie recht heeft op de griepspuit, krijgt van ons een voorschrift in de bus. Dan kan je de griepspuit gaan halen in de apotheek. U kan zich laten vaccineren bij onze verpleegkundige Sandy. Dit kan zonder afspraak

4 Gezond (t)huis Breng een bezoek aan de demowoning op Linkeroever en maak je woning gezonder. Hoe voorkom je Co- vergiftiging? Waarom moet je voldoende ventileren? Waarom rook je best niet thuis? Hoe voorkom je schimmels? In deze woning maak je het allemaal van dichtbij mee. Een groep van maximum 10 personen kan mee op maandag 2 December. We verzamelen om 13u30 aan het WGC en gaan met het openbaar vervoer naar Linkeroever. Start 13u30 tot 15u30. Wil je meegaan? Geef je naam door aan Sandy (de verpleegkundige) of aan het onthaaal.

5 Onze huisregels Om de werking zo vlot mogelijk te laten verlopen, herinneren we u graag aan volgende regels: *Voor een afspraak op dezelfde dag nog neemt u best contact op tussen 9u en 10u s morgens. *Komt u met meerdere personen op consultatie zeg dit aan de receptie zodat de nodige tijd wordt voorzien. 1 afspraak = 1 persoon. *Kinderen en jongeren tot 14 jaar komen samen met een ouder op consultatie. *Verwittig op tijd als u niet naar uw afspraak kan komen dan kunnen we iemand anders verder helpen. *Kom op tijd als u een afspraak hebt, kom dan 5 minuten vroeger om u in te schrijven aan het onthaal. *3 keer te laat op afspraak dan kan u gedurende 6 maanden geen afspraak meer maken en enkel nog op vrije raadpleging komen.

6 *Meld u altijd eerst aan bij het onthaal en neem uw SIS kaart mee dat maakt het voor het onthaal aangenaam en vlot. *Als u onvoldoende Nederlands kan. neem dan zelf iemand mee om te vertalen. Het onthaal kan ook niet inspringen om te vertalen. *Voor een huisbezoek belt u ons tussen 9u en 10u. * U kan niet naar uw werk of naar school, want u bent ziek kom dan naar de vrije raadpleging tijdens de ochtend (9u-10u) en niet s avonds. * Tijdens de vrije raadpleging hebben de dokters weinig tijd Dan kunnen we enkel 1 korte vraag behandelen (bv. verkouden, buikgriep, koorts, ) Indien u meerdere vragen hebt, chronische medicatie wil, voor opvolging komt, maakt u best een afspraak. * U bent verhuisd breng ons hiervan spoedig op de hoogte, dan brengen wij de nodige papieren in orde zodat u verder bij ons of elders terecht kan. * U hebt graag rust in de wachtzaal... anderen ook. Zet uw gsm af of stil in de wachtzaal en tijdens de consultatie. Voor kinderen is stil zitten niet gemakkelijk, maar zorg dat het wel rustig blijft. * U wilt zich uitschrijven... geef het op tijd door want het duurt minstens een volledige kalendermaand voor u volledig uitgeschreven bent. * U hebt een afspraak nodig bij een specialist... onze onthaalmedewerkers geven u graag het telefoonnummer mee zodat u uw afspraak zelf kan plannen en maken.

7 De Re-s-porter Het moet zo n 20 jaar geleden zijn geweest dat ik voor de laatste keer mijn schaatsen aantrok en dus is het met licht knikkende knieën dat uw re-s-porter samen met mijn dochter voor uw favoriete wijkgezondheidscentrum naar schaatsbaan antarctica trek. Ergens op zolder vind ik mijn oude schaatsen terug maar de dingen zijn in zo n erbarmelijke toestand (denk roest/bot/ versleten veters/ ) dat ik besluit ter plekken een paar te huren. Dat blijkt geen probleem: ik betaal 3.50eur huur en geef mijn identiteitskaart als onderpand.

8 Schaatsen verleer je niet had men mij vooraf bezworen en inderdaad, na een paar onwennige stapjes glijd ik welja- als een diva over het ijs. Het valt me op hoezeer schaatsen een familiesport is: Kinderen die met hun vriendjes tikkertje komen spelen, moeders die duizend angsten- hun nageslacht tot voorzichtigheid aanmanen, jongen snaken die halsbrekende toeren uithalen om indruk te maken op het andere geslacht- dat er alles aan doet om zo ongeïnteresseerd mogelijk over te komen, En eens wat vaster op de benen waag ik me naar de buitenbaan (een baan van toch ruim 200 m gelegen rond de binnenpiste van zo n 30 bij 60) om te zien of ik de snelheden van vroeger nog haal zonder me al te belachelijk te maken. En hoewel er geen Evert Van Benthem of Kevin van de Perre in mij woont, voelt het toch geweldig om de snelheid op te drijven en de wind in de schaarser wordende haren te voelen. Niemand bekijkt je scheef als je wat op dreef komt en de buitenpiste is gemaakt om eens stevig door te kunnen gaan. Naarmate de schaatsbeurt vordert gaat de kwaliteit van het ijs achteruit, wat mij niet echt deert want ik ben stilaan de uitputting nabij. Na zoveel jaar was het een fijne ervaring om nog eens op schaatsen te staan. Mijn dochter heeft er ook van genoten en mij doen beloven om binnen afzienbare tijd nog eens terug te keren. Misschien komen we mekaar dan tegen Ijsbaan antarctica - Moerelei 119, 2610 Wilrijk

9 Nieuwtjes: Een zoon voor dokter Frederik. Op 9 juli werd de zoon van Frederik, Kasper, geboren. We wensen Kasper en zijn ouders van harte het allerbeste! Afwezigheid dokter Nicole Sedert een tijdje is dr Nicole in ziekteverlof. Voorlopig weten we niet wanneer ze terug iop post zal zijn. We wensen haar een voorspoedig herstel.

10 Nieuwe collega s Marijke, Griet en Dirk Ik ben Marijke Avonts en werk sinds begin september hier in Zuidrand als huisarts. Hiervoor heb ik een jaar in de zusterpraktijk t Spoor in Borgerhout gewerkt. Het werken in een forfaitaire, multidisciplinaire praktijk is mij dus niet vreemd! Ik werk deeltijds in Zuidrand aangezien ik ook op de Universiteit Antwerpen werk, waar ik les geef aan studenten geneeskunde. Als huisarts heb ik een specifieke interesse in de opvolging en begeleiding van zwangeren, sportletsels, kleine chirurgie (wegnemen van onderhuidse zwellingen, huidletsels, behandeling van ingegroeide teennagels) en kinderen. In mijn vorige praktijk begeleidde ik oa. tal van kinderen die last hebben van bedplassen, kinderen die teveel wegen, kinderen met astma enz. Uiteraard kan je ook met alle andere problemen en vragen bij mij terecht!

11 Mijn naam is Griet Vandersypen en vanaf 18 november start ik als coördinator in WGC Zuidrand. Ik zal de taak van Gert overnemen die zich in de toekomst voltijds zal zetten aan de coördinatie van wijkgezondheidscentrum t Spoor. De voorbije jaren heb ik met veel plezier gewerkt binnen de verslavingszorg en de jeugdzorg. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en zal ik me hier toeleggen op de algemene praktische en inhoudelijke organisatie van Zuidrand,het financieel -en personeelsbeleid. Daarnaast zal ik de verbouwing van ons nieuwe pand in de De Bosschaertstraat opvolgen zodat wij onze patiënten in de loop van 2014 kunnen verwelkomen in een frisse en aangename omgeving. Je zal me elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in het centrum kunnen vinden. Ik kijk er naar uit! Tot binnenkort!

12 Dag Allemaal, Van opleiding ben ik opticien ( IMOV Gent ), maar kwam door familiale omstandigheden in de Antwerpse horecawereld terecht. Daar heb ik 20 jaar verantwoordelijke functies bekleed, in verschillende hotels/restaurants gaande van zaalverantwoordelijke tot zaakvoerder. Op mijn 45ste besliste ik om uit het operationele te stappen, en mij toe teleggen op een nieuwe roeping : het werken met en verwerken van cijfers. Sedert 2003 werk ik als administratief medewerker in het Dr. Willy Peerscentrum te Antwerpen.Deze functie combineer ik dus vanaf 01/10/2013, met een part-time job in het Wijkgezondheidscentrum Zuidrand Antwerpen. Buiten mijn beroepsactiviteiten, hou ik me vooral bezig met reizen, al dan niet in combinatie met het ontdekken van lekkere wereldwijnen. Sinds vorig jaar volg ik, één keer per week, avondles Spaans, samen met mijn dochter: een plezante midweekse ontspanning. Om de conditie min of meer op een acceptabel peil te houden,ga ik enkele keren per week naar de fitness. Een gezonde zin voor humor helpt mij meestal wel door de moeilijkere momenten van het leven.

13 Een pand voor zuidrand. Een heel aantal maanden geleden lieten we ons oog vallen op een gebouw in de De Bosschaertstraat en nu is de kogel eindelijk door de kerk : sedert eind oktober zijn we de trotse eigenaars van dit pand. Er is een heleboel ruimte, ondermeer door het grote atelier en hierdoor hebben we veel mogelijkheden om de toekomstdromen voor het wgc te realiseren. Hoe het pand er na de verbouwing uit moet gaan zien weten we nog niet maar we zijn alvast blij om jullie dit nieuws mee te kunnen delen.

14 Patiëntenstop Op dit moment kunnen we in het wijkgezondheidscentrum jammer genoeg geen nieuwe patiënten meer bij inschrijven. Zo gauw dit terug mogelijk is, melden we dit via de website en de nieuwsbrief. Afspraken Jan Sedert begin november kan je elke woensdag voormiddag op open spreekuur komen bij de sociale dienst! Voorheen kon dit alleen op afspraak. Iedereen die tussen 9 en 10 binnenkomt kan diezelfde voormiddag Jan nog spreken.

15 Feestdagen Op 25/12/2013 en 01/01/2014 is Wgc Zuidrand gesloten, u kan dan wel terecht bij: Wachtpost zuid Goedetijdstraat Hoboken Tel: 03/ Ook op 24 december en 31 december zullen we iets korter op en zijn: in de namiddag doen we van 14 tot 16 h vrije raadpleging. 26 december en 2 januari werken we op de vertrouwde uren.

16 Facebook Wij zijn ook actief op Facebook!. Je kan ons vinden op de naam: wijkgezondheidscentrum zuidrand. Op onze pagina blijf je altijd up to date voor veranderingen en leuke weetjes. Neem snel een kijkje! like ons of check jezelf in! Colofon: De nieuwsbrief is een driemaandelijks tijdschrift uitgegeven door: Wijkgezondheidscentrum Zuidrand vzw Boomsesteenweg 436, 2020 Antwerpen Dit berichtenblaadje wordt onder andere aan alle ingeschreven patiënten gestuurd. Oplage : 700 exemplaren. Is het adres niet correct of krijg je deze nieuwsbrief meer dan één keer in je bus, zeg dit aan het onthaal. Wij verbeteren het adressenbestand. Erkenningsnummer : P Afgiftekantoor : 2020 Antwerpen Kiel België Belgique / P.B P.P. / BC 30451

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Ondertussen is het een goede gewoonte aan het worden: het voorjaar trekt zich op gang en je wijkgezondheidscentrum komt aanzetten met leesvoer over beweging.

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Dag Allemaal, Voor jullie ligt de najaars-editie van de nieuwsbrief van het wijkgezondheidscentrum. Je zal lezen over het vertrek van een aantal collega s en

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Laten we dit boekje geheel volgens de traditie starten met onze welgemeende nieuwjaarswens: Neem dit jaar de tijd! De tijd om je gedachten te vormen, de tijd

Nadere informatie

Wijkgezondheidscentrum

Wijkgezondheidscentrum 1 Wijkgezondheidscentrum t Spoor vzw Nieuwsbrief oktober november december 2018 driemaandelijkse uitgave van wgc t Spoor vzw verstuurd naar onze patiënten 13de jaargang N 4 V.u Gert Devolder Guldensporenstraat

Nadere informatie

V anaf september komt er een

V anaf september komt er een 4 D E J A A R G A N G N 3 J U N I, J U L I, A U G U S T U S 2 0 1 0 COLOFON : De nieuwsbrief is een driemaandelijks tijdschrift uitgegeven door Wijkgezondheidscentrum t Spoor Guldensporenstraat 84 2140

Nadere informatie

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN

LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN LAAT GRIEP DEZE WINTER IN DE KOU STAAN 10 vragen over griepvaccinatie GRIEPVACCINATIE.BE AGENTSCHAP ZORG & GEZONDHEID 1. Waarom vaccinatie tegen griep? Vaccinatie is de enige manier om je tegen griep en

Nadere informatie

Wijkgezondheidscentrum

Wijkgezondheidscentrum Wijkgezondheidscentrum t Spoor vzw Nieuwsbrief oktober november december 2017 driemaandelijkse uitgave van wgc t Spoor vzw verstuurd naar onze patiënten 12de jaargang N 4 V.u Hendrik Roelandt Guldensporenstraat

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Beste lezers, Na de verschroeiende zomer sluipt het najaar dichterbij. De dagen worden korter, de dagelijkse gewoonten smeken om terug opgenomen te worden. Tijd

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Wel en Weetjes

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Wel en Weetjes qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

Wijkgezondheidscentrum 't Spoor vzw

Wijkgezondheidscentrum 't Spoor vzw Wijkgezondheidscentrum 't Spoor vzw België Belgique P.B P.P. BC 30451 oktober november december 201 3 driemaandelijkse uitgave van WGC 't spoor vzw verstuurd naar onze patiënten 7DE JAARGANG N 4 V. u:

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM

INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM INFORMATIEBLAD PATIENTEN WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM DE ZILVEREN KNOOP VZW WELKOM IN ONS WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM In deze folder vind je informatie over de werking van het wijkgezondheidscentrum Aarzel niet om

Nadere informatie

[De Krant van Zuidrand]

[De Krant van Zuidrand] [De Krant van Z u i d r a n d ] [Voorwoord] Het einde van het schooljaar nadert met de snelheid van een concorde en dan staan er 2 maanden voor de deur waarin ouders met hun kinderen tijd uittrekken voor

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合

1. 与 荷 兰 语 之 家 (Huis van het Nederlands) 一 起 为 您 找 一 个 最 适 合 Onthaalbureau Inburgering Antwerpen 安 特 卫 普 市 社 会 融 入 接 待 处 Bent u nieuw in Vlaanderen en wilt u Nederlands leren? wilt u meer weten over het leven in Vlaanderen? zoekt u werk? hebt u andere vragen? Onthaalbureau

Nadere informatie

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen

KOPPen bij elkaar en schouders eronder. Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen KOPPen bij elkaar en schouders eronder Informatie voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen Mama, waarom huil je? Mama, ben je nu weer verdrietig? Papa, gaan we naar het zwembad? Waarom niet?

Nadere informatie

Diabetes. jouw thuisverpleging. onze expertise.

Diabetes. jouw thuisverpleging. onze expertise. Diabetes jouw thuisverpleging. onze expertise. Diabetes... en nu? Diabetes is een chronische aandoening die hoe langer hoe meer Belgen treft. Een gezonde levensstijl is de beste preventie tegen uitbreiding

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

[De Krant van ZUIDRAND]

[De Krant van ZUIDRAND] [De Krant van ZUIDRAND] {V o o r w o o r d} Gelukkig Nieuwjaar aan iedereen. En dat menen we. Niet alleen de goede gezondheid of het uitkomen van de wensen. Maar echt geluk. En daar staan we ook bij stil

Nadere informatie

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat?

Zingeving op MAAT. Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Zingeving op MAAT Wat zijn de effecten van aandacht voor levensvragen en hoe meet je dat? Hoe maken we het hard? Aandacht voor levensvragen en ouderen in zorg en welzijn Expertisenetwerk Levensvragen en

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De huisarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De huisarts Thema Gezondheid Lesbrief 3. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Wong, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat leert u in deze les?

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Uurroosters poetsdienst

Uurroosters poetsdienst Uurroosters poetsdienst De minuten die in de deeltijdse uurroosters teveel gepresteerd worden, worden maandelijks bijgehouden in een overurenbestand. Voltijdse arbeid: 38:00 voormiddag namiddag totaal

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest

een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest een ademtest om een speciale bacterie in je maag op te sporen 13C-ureumtest Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw Wel en Weetjes ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer Driemaandelijkse nieuwsbrief Wijkgezondheidscentrum Wel en Wee tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Nadere informatie

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen.

Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Als je ouders uit elkaar gaan, zit je met heel wat vragen. Kan ik kiezen bij wie ik ga wonen? Is het mijn schuld? Ben ik verplicht om op bezoek te gaan bij papa of mama? Waarom hebben mijn ouders elk een

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De huisarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De huisarts Thema Gezondheid Lesbrief 2. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Kaya, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat leert u in deze les?

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

WELKE CURSUS WIL JE VOLGEN?

WELKE CURSUS WIL JE VOLGEN? WELKE CURSUS WIL JE VOLGEN? Op de website van een school zie je informatie over verschillende cursussen. Je zoekt de cursus die het beste bij jou past. De informatie in deze taak is gebaseerd op de brochures

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel

Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Tandarts Hoek Konijnenwal 23 4001 HA Tiel T. 0344 61 62 40 Tandartspraktijk Hoek verder als Mondmedicentrum Tiel Geachte heer/mevrouw, Al enige tijd werken Tandartspraktijk Hoek, Tandartspraktijk G. van

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Les 3. De huisarts

Thema Gezondheid. Les 3. De huisarts http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 3. De huisarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de huisarts. Een man, meneer Bashir, is aan de beurt. Hij praat met de huisarts over zijn probleem. Wat

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Ook studenten kunnen ziek worden Op de website van de universiteit kan je informatie vinden over de studentendokter.

Ook studenten kunnen ziek worden Op de website van de universiteit kan je informatie vinden over de studentendokter. DE STUDENTENARTS Ook studenten kunnen ziek worden Op de website van de universiteit kan je informatie vinden over de studentendokter. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2. 2. Zoek de antwoorden

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar

Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar Als je moeder naar een psychiatrisch ziekenhuis moet... of je vader naar een psychiater... Met wie kan jij dan praten? Een brochure voor kinderen van 7 tot 11 jaar Deze brochure werd - met toestemming

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Delier of plotse verwardheid. GezondheidsZorg met een Ziel

Patiënteninformatie. Delier of plotse verwardheid. GezondheidsZorg met een Ziel i Patiënteninformatie Delier of plotse verwardheid GezondheidsZorg met een Ziel DELIER OF PLOTSE VERWARDHEID Uw partner, familielid of iemand anders uit uw naaste omgeving is vanwege een ziekte, ongeval

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

SKW Special. Beter ziek zijn. Mira Vis locatiehoofd SKW t Hummeltje

SKW Special. Beter ziek zijn. Mira Vis locatiehoofd SKW t Hummeltje SKW Special Beter ziek zijn Mira Vis locatiehoofd SKW t Hummeltje SKW Van Polanenpark 243 2241 SL Wassenaar tel. 070-511 31 47 info@kinderdagverblijven-wassenaar.nl www.kinderdagverblijven-wassenaar.nl

Nadere informatie

Wat vraag ik aan mijn arts?

Wat vraag ik aan mijn arts? Wat vraag ik aan mijn arts? Tips voor in de spreekkamer gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Tijdens het consult 3 Uw voorbereiding 3 Informatie die u kunt geven aan uw arts 4 Vragen over het onderzoek 5

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

PDS B e l a n g e n v e r e n

PDS B e l a n g e n v e r e n r a b l D e PDS B e l a n g e n v e r e n r m S y n d r o a o m i g e i n g k k i r P PDS in relatie tot anderen 2 PDS in relatie tot anderen Bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is één van de symptomen

Nadere informatie

kritieke diensten voor kinderen die op bezoek komen Raf gaat een kijkje nemen op de Spoedgevallendienst Ga je mee? UZ Gent, Spoedgevallendienst

kritieke diensten voor kinderen die op bezoek komen Raf gaat een kijkje nemen op de Spoedgevallendienst Ga je mee? UZ Gent, Spoedgevallendienst voor kinderen die op bezoek komen kritieke diensten Raf gaat een kijkje nemen op de Spoedgevallendienst Ga je mee? UZ Gent, Spoedgevallendienst Inhoud Voorwoord Welkomstwoordje van Raf 3 Stel jezelf even

Nadere informatie

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker

Nationale Nederlanden Paspoort. Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Nationale Nederlanden Paspoort Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker Zorgbelang Gelderland, november 2010 Teksten of delen van teksten uit deze uitgave mogen, na verkregen toestemming van

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI Omschrijving van de activiteit De leerlingen lezen sms -jes van een verliefde jongere en bepalen aan de hand van de berichtjes het

Nadere informatie

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo?

U schrijft ook dat wij Belgen bang zijn voor elkaar. Hoezo? Wablieft praat met Paul Verhaeghe De maatschappij maakt mensen ziek Materieel hebben we het nog nooit zo goed gehad. De meesten van ons hebben een inkomen, een dak boven ons hoofd Toch voelen veel mensen

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Vangnetteam Parkstad. Secretariaat Meldpunt: T 045 573 65 99 Bezoekadres: Raadhuisstraat 3, 6444 AA Brunssum

Vangnetteam Parkstad. Secretariaat Meldpunt: T 045 573 65 99 Bezoekadres: Raadhuisstraat 3, 6444 AA Brunssum Secretariaat Meldpunt: Vangnetteam Parkstad Extra ondersteuning voor wie dat gebruiken kan... 1 2 3 4 5 9 10 6 Soms kunnen mensen wel eens wat extra hulp gebruiken. Al vinden veel mensen het lastig om

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Activiteiten -12 Zondag 4 Januari 2015 Activiteit van 14u tot 17u.= Nieuwjaarsactiviteit! Een nieuw jaar een nieuwe activiteit.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Doe de grote zelftest

Doe de grote zelftest Doe de grote zelftest Ben ik burn-out? Het verraderlijke van burn-ut is dat je zelf vaak de laatste bent die het wil weten. De omgeving maakt je erop attent, dwingt je naar de dokter te gaan, of je stort

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie