a) Welke 6 segmenten probeert Van de Velde vandaag aan te spreken met haar assortiment? Geef een psychografische en demografische omschrijving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "a) Welke 6 segmenten probeert Van de Velde vandaag aan te spreken met haar assortiment? Geef een psychografische en demografische omschrijving."

Transcriptie

1 * 1. In 2005 bracht Van de Velde 4 lingeriemerken op de markt: Marie Jo, Marie Jo l'aventure, Marie Jo l'exclusive, PrimaDonna. In 2011 is het gamma uitgebreid tot 6 merken. Marie Jo l'exclusive is verdwenen en er zijn 3 merken bijgekomen. a) Welke 6 segmenten probeert Van de Velde vandaag aan te spreken met haar assortiment? Geef een psychografische en demografische omschrijving. - psychografisch (persoonlijkheid, levensstijl, benefits) Marie Jo (Verfijnd, luxueus en modieus. Vrouwen kopen dit merk hoofdzakelijk om zichzelf te verwennen, maar ook om hun partner te behagen. Een merk voor zelfbewuste, ambitieuze en assertieve vrouwen. Toegankelijk en luxueus.) Is voor de gemiddelde hedendaagse vrouw, die houdt van mooie en kwaliteitsvolle lingerie. Er zit wat speelsheid in doch zonder extravagantie, al te veel franjes of echte design. Je vindt hier dan ook gladde bh's voor het draagcomfort onder T shirts, maar ook BH's afgewerkt met kant zonder door te neigen naar al te zware brokant. Daar Marie Jo voor de gemiddelde vrouw is heeft dit merk het een beetje moeilijk zich echt te kunnen profileren. Marie Jo l'aventure (Puur en minimalistisch, zonder franje. Vertegenwoordigt een jonge en dynamische lifestyle. Een merk voor extraverte, energieke, spontane en ongecompliceerde vrouwen die sobere lingerie wensen.) Je beschrijving klopt. Dit merk is voor de vrouw die van het stadsleven en lifestyle houdt (tysich diegenen die op Antwerpen Zuid zouden wonen). Deze vrouw weet wat ze wil, staat in het leven, heeft geen boodschap aan overbodige franjes. Bij l'aventure zal je daarom geen kant vinden, wel eerder gedurfde (zonder de bedoeling sexy te zijn) ontwerpen die soms door een externe ontwerper ontworpen worden. => deze lijn die vroeger als de "jongere instaplijn" werd beschouwd, is hedentendage omgevormd tot een volwassen lijn met een duidelijke doelgroep. Marie Jo l'exclusive (Extreem creatief en bekoorlijk. Een chique, extraverte productlijn. Vertegenwoordigt onbereikbare luxe en glamour.) marie, deze lijn niet meer vermelden daar ze al een aantal jaren niet meer bestaat. Het was de doelstelling een exclusievere lijn te maken ( MJ staat eerder bekend als degelijk dan als exclusief) doch dit was geen succes. VdV heeft dan de strategie gekozen een exclusief merk aan te kopen. Dit is later Andres Sarda geworden.

2 PrimaDonna (Modieus en luxueus voor de grotere cupmaten (tot en met H). Naast luxe en stijl zijn pasvorm en comfort de voornaamste kenmerken.) Inderdaad, de echte doelgroep zijn de dames vanaf cupmaat D en die weten de kwaliteit en pasvorm naar waarde te schatten. Dit zijn zeer trouwe klanten die zelden "vreemd" gaan. Twist: een nieuw merk, één jaar geleden gelanceerd. is het jongere zusje van PD => voor de grotere cupmaten doch op een jonger publiek gericht. Het blijkt dat steeds meer jonge meisjes een grotere cupmaat hebben ( dan vroeger) Deze houden echter niet van de meer "mature" modellen van PD => hiher dezelfde goede pasvorm maar met een jonger ontwerp. - demografisch (inkomen, sociale klasse, leeftijd, geslacht, gezinslevencyclus) MJ en PD zijn kwaliteitsmerken die hun prijs hebben => Gemiddelde tot hogere inkomensklasse is de hoofdgroep. Gelsacht = V daar VDV geen mannenlingerie maakt. Leeftijd gemiddeld vanaf 30j => wanneer de vrouw een eigen inkomen heeft dat voldoende hoog is. b) Welke evoluties in de markt motiveerden deze belangrijke veranderingen? - De vrouwen stellen steeds hogere eisen qua ontwerp => zijn zich bewust van wat ze dragen en willen er mooi uitzien => draagcomfort alleen is onvoldoende. Het succes van VDV is vooral aan deze combinatie te danken: draagcomfort => perfecte snit en pasvorm, gecombineerd met mooie ontwerpen. - Steeds meer jonge meisjes hebben een grotere cupmaat ( cfr boven) -De maten van de vrouw wijzigen => borstomtrek is algemeen toegenomen ( door gewijzigde voeding) c) Waarom denk je dat l'exclusive verdwenen is en vervangen door het merk Andres Sarda? => zie boven. Luxelingerie maken is een echt aparte metier. De stylisten die hieraan werken hebben een hele andere achtergrond. ook de frabicage is compleet anders. De marketing is compleet anders en de doelgroep en de manier van verkopen is ook totaal vershillend => je kan medewerkers die een bepaalde manier van werken gewend zijn niet van de ene dag op de andere met een andere zienswijze doen werken. Dit is tot mislukken gedoemd. Andres Sarda is het grootste luxelingeriemerk van Spanje. Zij zijn toruwens nog eerder gekend voor hun badpakken dan de lingerie. Zij zijn van in het begin ( jaren '60) op de luxemarkt gericht met zeer aparte, soms gewaagde lingerie en badmode. Hun marketing is volledig op "branding" en imago gericht, eerder dan productgericht (VdV). Zij kleden "sterren" en hebben vaste klanten die

3 geen limiet aan hun budget hebben. Zij komen bij sarda om zich te kleden voor cruises, voor op hun eigen schepen enz. (Type Gucci cliënteel) Zij hebben een zeer persoonlijke relatie met de verkoopster. Die kent de klant door en door en bedient haar op haar wenken. d) Zijn er interessante segmenten die nog niet door Van de Velde worden aangesproken, maar die wel in hun bedrijfsstrategie zouden passen. Zoja, welke, en waarom? zwemkleding? => Zie Andres Sarda => met dit merk komt kennis van zwemkleding binnen doch enkel voor de kleine maten ( Sarda gaat maar tot cupmaat C) Zwemkleding maken is weerom een heel andere metier dan lingerie maken daar het elastische stoffen betreft => cups maken is hier heel anders. => VdV wil zich tot heden hier nog niet aan wagen. Voor derest bestrijkt VdV 80% vh potentieel. ** 2. Een deel van de marketing-mix voor Van de Velde merken is gemeenschappelijk, een deel is specifiek voor elk merk. a) Beschrijf hoe Van de Velde merken zich samen proberen te onderscheiden van de concurrentie. Kwaliteit en pasvorm. En daar kunnen ze zich mee onderscheiden. Het verschil is duidelijk merkbaar. Dit is trouwens de enige manier om zich te kunnen onderscheiden. Zo heeft PD twee "basismodellen" van waaruit vertrokken wordt om andere maten uit af te leiden. De meeste merken vertrekken alleen vanuit cup B en tellen dan cm bij per maat. VdV vertrekt vanuit B en D. Een D cup is namelijk totaal anders dan een kleinere. b) Wat zijn de marketingmix elementen die verschillen van merk tot merk: Leg uit voor alle 6. - product (variatie, kwaliteit, ontwerp, functies, merknaam, verpakking, diensten, garanties,..) - promotie (reclame, sales promotions, persoonlijke verkoop, publiciteit,..) - prijs (adviesprijs, kortingen, handelskortingen, betalingstermijn, kredietvoorwaarden,..) - plaats (distributiekanalen, dekking, assortiment, locatie, voorraad, transport,..)

4 Idem voor alle merken behalve Andres sarda dat een vokomen eigen verkoopskanaal heeft => alleen echte luxe lingeriezaken kunnen dit merk krijgen. ** 3. Van de Velde voert ook een eigen Bussiness2Business marketingbeleid naar de winkelier toe. De algemene doelstelling is om 'een hechte relatie met de klant op te bouwen'. a) Waarom is dat voor het specifieke productassortiment van Van de Velde belangrijk? Lingerie kan alleen maar met goed advies verkocht worden => het beste verkoopskanaal is de lingeriewinkel en niet bv internet => de zelfstandigen zijn de levensader van VdV => VdV moet deze ondernemnrs goed verzorgen b) Hoe doen ze dat? Door hen opleiding te geven op VdV => zij kunnen verschillende opleidingsmodules volgen die gaan van verkoopstechnieken, tot technische kennis omtrent lingerie, kleur en stijl, marketing enz. Door hen marketingtools ter beschikking te stelllen => "My Marketing" => tool om zelf je reclame te maken ahv "frames", mogelijkheid e-blasts te laten door VdV naar jou databestand, gratis catalogen, etalagemateriaal enz. De ondernemer kan hierover beschikken mits een bep.minimumorder te plaatsen. ** 4. Voor het merk Marie Jo l'intense is Yanina Wickmayer gecontracteerd als endorser. a) Waarom is een endorser strategie belangrijk voor dit merk (voor de andere merken doen ze dat niet)? Vele vrouwen zien het nut van sportlingerie nog niet in => ongekend = onbemind. VdV is ook niet bekend met sportlingerie. Er zijn andere merken die hier wel een stevige reputatie mee hebben opgebouwd => om op te vallen hebben ze een endorser aangenomen. Toen Yanina werd aangezocht was ze nog niet zo bekend => nog te betalen. b) Wat zijn de voor- en nadelen van de specifieke keuze voor Yanina Wickmayer? Zou jij als marketing manager voor dit merk met iemand anders werken? Waarom (niet)? nadelig voor vrouwen die tennis niet volgen? Zie boven => je moet een sport kiezen => er zullen altijd vrouwen zijn die deze sport niet zodanig kennen. Tennis is een goed voorbeeld voor sportlingerie. Deze sport behoort namelijk tot

5 de krachtsporten => de lingerie wordt zwaar belast door het "bouncen". ** 5. Van de Velde integreert sociale media in haar marketingcommunicatie, in het bijzonder Facebook. a) Hoe gebruiken ze Facebook precies? Iemand van de marketingafdeling volgt dit dagdagelijks op b) Is dat volgens jou een goed idee, en op de juiste manier doorgevoerd? Waarom wel (niet)? yes, voor derest kan je weinig commentaar geven. VdV was pas met facebook begonnen toen ik er wegging.

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS INBOUND MARKETING STARTERSGIDS BUYER PERSONAS DALLAS ANTWERP ? HOE ZIET EEN BUYER PERSONA ER UIT? INHOUD 1 Een korte introductie over buyer personas. 2 Hoe maak je een buyer persona? 3 Hoe ziet een buyer

Nadere informatie

$$$[multivalue.shopmetrics.com ]$$$ FEMINA STATIONSSTRAAT SINT NIKLAAS (wholesale) /8

$$$[multivalue.shopmetrics.com ]$$$ FEMINA STATIONSSTRAAT SINT NIKLAAS (wholesale) /8 $$$[multivalue.shopmetrics.com890086180901015256]$$$ FEMINA STATIONSSTRAAT 93 9100 SINT NIKLAAS 2018 02 (wholesale) 80.8% 1466 1/8 Van de Velde 2018 Wholesale R1 1466 FEMINA, STATIONSSTRAAT 93, SINT NIKLAAS,

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier Opdracht 1 Social Media De poster is van: Op de poster komt terug welke social media de leerlingen zelf gebruiken. Op de poster komt terug wat social media eigenlijk inhoudt. Op de

Nadere informatie

Werkstuk Economie marketing

Werkstuk Economie marketing Werkstuk Economie marketing Werkstuk door een scholier 1610 woorden 19 maart 2005 6,6 59 keer beoordeeld Vak Economie Het begrip marketing Het begrip marketing stamt uit de Verenigde Staten, en is onvertaald

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

De marketing van duurzaamheid

De marketing van duurzaamheid 12-03-2012 1 De marketing van duurzaamheid Dr. Karel Jan Alsem 12 maart 2012 12-03-2012 2 Dr. Karel Jan Alsem Univ docent Strategic Marketing, en Branding Auteur van journal papers en boeken Eigenaar Alsem

Nadere informatie

THE BIG CHALLENGE. Van de Velde Lingerie (Marie Jo, PrimaDonna, )

THE BIG CHALLENGE. Van de Velde Lingerie (Marie Jo, PrimaDonna, ) THE BIG CHALLENGE VAN Van de Velde Lingerie (Marie Jo, PrimaDonna, ) Klant Hun uitdaging Opmerkelijk Van de Velde nv, het bedrijf achter lingeriemerken Marie Jo, PrimaDonna, een premium service bieden

Nadere informatie

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise

PRESENTATIE 3 KLANTEN CIBLEREN EN. Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise PRESENTATIE 3 MARKETING KLANTEN CIBLEREN EN HET JUISTE PRODUCT AANBIEDEN Peter Mathieu, Cruise Connection Rony Broun, Cruise Selection Patrice Janssens, Navicruise Hugh MacLeod En dat is iets wat we hebben/kennen

Nadere informatie

Waarom zit jouw klant op jou te wachten?

Waarom zit jouw klant op jou te wachten? [KLANTSEGMENTERING. ] Waarom zit jouw klant op jou te wachten? [ BUSINESS DEVELOPMENT. ] Wie? Klant segment Golden Sentence Waarde propositie Klantwaarden MVP Positionering [ KLANTSEGMENTERING. ] [ SDP-SEGMENTATIE-

Nadere informatie

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie en positionering MARKTSEGMENTATIE EN POSITIONERING Deel 1 Deel 2 Deel 3 Kernstrategie Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Leerdoelen 1. Aangeven wat de vier belangrijke

Nadere informatie

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur mijn huis, mijn sfeer, mijn deur Kijk voor meer op: MODERN LANDELIJK JAREN 30 MODERN moderne minimalistische woonstijl Strak en ruimtelijk, dat is jouw stijl. Grote gebaren, eigenzinnig. Comfort zonder

Nadere informatie

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering De ene consument is de andere niet. Dat zien we elke dag terug in de aankopen die consumenten doen. Zo heeft de ene consument een creatieve en trendy

Nadere informatie

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse TransactioneleAnalyse Detransactioneleanalysekunjegebruikenomjemaniervanomgaanmetmenseneffectiever temaken. Drieposities Transactioneleanalyse(vanE.Berne)gaatervanuitdatwevanuitdriepositiesof zijnswijzen

Nadere informatie

Aan de slag met excel

Aan de slag met excel Aan de slag met excel Start een eigen bedrijf in één van de volgende producten: Brommers Computerspelletjes Fietsen Frisdrank Luxe koek Mobiele telefoons Scooters Sportschoenen Sporttassen P R O D U C

Nadere informatie

Luxe en vrouwelijkheid troef

Luxe en vrouwelijkheid troef Persbericht Marie Jo Winter 2013 Luxe en vrouwelijkheid troef Schellebelle, 3 juni 2013. Uitgepuurde designs met sensuele accenten en een hip winters kleurenpalet. De nieuwe herfst-wintercollectie van

Nadere informatie

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR Kijk voor meer op.nl.nl OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN Less is more De plek waar je, je thuis voelt Eigenwijs HUIS, SFEER, KIJK VOOR MEER OP:.NL MAAK HET VERSCHIL Welke woonstijl spreekt jou het meest aan?.nl

Nadere informatie

Marketing Woordverklaring: Markt-getting o Naar de markt brengen o Aan de klant bezorgen

Marketing Woordverklaring: Markt-getting o Naar de markt brengen o Aan de klant bezorgen Marketing Woordverklaring: Markt-getting o Naar de markt brengen o Aan de klant bezorgen 1. vrijwillige ruilrelaties tussen aanbieder en prospect (klant) 2. marktfilosofieën a) productfilosofie: massaproductie

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

HEMA maakt trouwen toegankelijk

HEMA maakt trouwen toegankelijk conceptboek HEMA maakt trouwen toegankelijk intro jouw onvergetelijke dag wordt een belevenis met de bestaande producten van HEMA. intro Vandaag de dag behoord trouwen tot een trend. We willen steeds

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Welkom. op de. Wijzer Workshop. Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie

Welkom. op de. Wijzer Workshop. Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie Welkom op de Wijzer Workshop Digital Port Rotterdam TOL Marketing & Communicatie 2005 2004 1 Workshop Wijzers 1. Ontvangst 2. Kennismaking 3. Wijzers 1 t/m 5 4. Uitwerking Wijzers 5. Pauze 6. Wijzers 6

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

Hoofdstuk 16 Reclame en public relations

Hoofdstuk 16 Reclame en public relations Hoofdstuk 16 Reclame en public relations Leerdoelen Omschrijven welke rol reclame en PR spelen in de promotiemix. De belangrijkste beslissingen beschrijven waarvoor je komt te staan bij het opzetten van

Nadere informatie

Kwalificatie Eerste Fietstechnicus. Proeve 7: Pr- en marketingbeleid. Opdracht deelnemer

Kwalificatie Eerste Fietstechnicus. Proeve 7: Pr- en marketingbeleid. Opdracht deelnemer Kwalificatie Eerste Fietstechnicus Crebo 95442, cohort 2014-2015 Proeve 7: Pr- en marketingbeleid Opdracht deelnemer Proeve 7: Pr- en marketingbeleid Inleiding Deze Proeve gaat over public relations (pr)

Nadere informatie

Zinvolle inzet van Marketing en Communicatie kanalen

Zinvolle inzet van Marketing en Communicatie kanalen Zinvolle inzet van Marketing en Communicatie kanalen Patricia Klaster Dichterbijdeklant.nl Jumbo Van Veldhuizen Laren Zinvolle inzet van marketing en communicatie kanalen Wat gaan we doen vandaag! We gaan

Nadere informatie

Meer aandacht geven is ook een vorm van verwennen

Meer aandacht geven is ook een vorm van verwennen 30 KenD1001P28-33.indd 30 19-01-2010 10:43:17 DE STELLING Dat betaalt zich altijd terug in een goed idee. Ook de klant zit in een denkproces en de interactie tussen klant en keukenontwerper leidt uiteindelijk

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Christien Woltjer Online Business Manager

Christien Woltjer Online Business Manager Samen naar de top Christien Woltjer Online Business Manager Inhoud Wat is een Online Business Manager? Wanneer ben jij toe aan een Online Business Manager? Welk voordeel heb jij van een Online Business

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

3 Productontwikkeling en de productlevenscyclus 69

3 Productontwikkeling en de productlevenscyclus 69 Inhoud Voorwoord 9 1 Product en assortiment 11 Inleiding 12 1.1 Wat is een product? 12 1.2 Goederenclassificaties 20 1.3 Het assortiment 24 1.4 Productbeslissingen 27 1.5 Productgroepbeslissingen 29 1.6

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT Wat is de juiste content en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een

Nadere informatie

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS

Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Villa Reynaert DE HAND VAN PIETER PORTERS IN TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS 56 TIJDLOOS Of je nu tot rust wilt komen tussen zakelijke beslommeringen door of je wilt met je geliefde

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

6,9. Samenvatting door een scholier 1802 woorden 9 september keer beoordeeld

6,9. Samenvatting door een scholier 1802 woorden 9 september keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 1802 woorden 9 september 2005 6,9 13 keer beoordeeld Vak Methode M&O Rendement 12.1 In de marketing staan de behoeftes van mogelijke afnemers centraal. De keuze welke afnemers

Nadere informatie

VAN IDEE NAAR OPDRACHTEN

VAN IDEE NAAR OPDRACHTEN VAN IDEE NAAR OPDRACHTEN Maxwell Group Vicky Fasten & Peter van Meersbergen Ondernemerschap Kunstenaar of ondernemer? Ondernemerschap is niet: Ondernemerschap is visie: Ondernemerschap is jezelf onderscheiden:

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

DURF JIJ DE STAP AAN?

DURF JIJ DE STAP AAN? DURF JIJ DE STAP AAN? Naar leerjaar 3 vmbo op De Groene Campus www.degroenecampus.nl De Groene Campus: een leuke school met een goede sfeer D foto nog maken - food - design - groen - sport e Groene Campus?

Nadere informatie

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten

Beoordeling Using Media. Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Briefing mediaplan Beoordeling Using Media Mediaplan Parship: 50% Tentamen: 50% Totaal 3 studiepunten Mediaplan Parship: Tijdslijn Week 3 jan: def. briefing mediaplan in werkcollege Week 10 jan: geen werkcollege

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur)

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) MODULE 5: HET MARKETINGPLAN Inhoud: SWOT-analyse concurrentie-onderzoek conclusies marktonderzoeken

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

Je imago is hoe anderen je zien

Je imago is hoe anderen je zien Identity matters Je imago is hoe anderen je zien What you see, is what you get ART= ontwerp- en reclameburo creëert sinds 1997 merken, huisstijlen en bedrijfsstijlen. Ook al zien anderen je soms anders,

Nadere informatie

baken in roerige tijden

baken in roerige tijden baken in roerige tijden - (Her-) positioneren complex continue proces - Iedereen voortdurend juiste doel voor ogen - Brand Guide inzichtelijk richtinggevend model voor het merk - Gids die weg wijst naar

Nadere informatie

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A Chocoladepasta Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A INHOUD Hoofdstuk 1 Blz. 1 t/m 2 hoofdstuk 2 Blz. 3 t/m 5 HOOFDSTUK 1 Wat is het voor beleg? Het is een smeer beleg je kan dit heel makkelijk in

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

TOPAANBIEDING GRAFFIC 5-C COLLECTIE

TOPAANBIEDING GRAFFIC 5-C COLLECTIE TOPAANBIEDING GRAFFIC 5-C COLLECTIE -30%!!! ZOLANG DE VOORRAAD STREKT! * *beschikbaar tot eind 2017 of zolang de voorraad strekt GRAFFIC 5-C COLLECTIE HEREN 2070701 2070702 2070703 /atlantis GRAFFIC 5-C

Nadere informatie

Junior company 2. Ondernemingsplan

Junior company 2. Ondernemingsplan Voortgezet onderwijs Junior company 2. Ondernemingsplan Stichting Stichting Jong Jong Ondernemen: Ondernemen: Postbus Postbus 93002 93002 2509 2509 AA AA Den Den Haag Haag Bezuidenhoutseweg Bezuidenhoutseweg1212

Nadere informatie

START-UP BATTLE looks // business // marketing

START-UP BATTLE looks // business // marketing START-UP BATTLE looks // business // marketing VRAGENLIJST BUSINESSPLAN In samenwerking met INTRO Een onderneming starten in de kapperswereld is meer dan alleen knippen en kleuren. Een goed management

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Strategie en Onderzoek, september 2013 Inleiding Begin september 2013 is onder Leidse winkeliers een enquête gehouden over de openstelling

Nadere informatie

BH BOEKJE ZWANGER & DAARNA HAPPY BOOBS MAKE HAPPY PEOPLE

BH BOEKJE ZWANGER & DAARNA HAPPY BOOBS MAKE HAPPY PEOPLE BH BOEKJE ZWANGER & DAARNA HAPPY BOOBS MAKE HAPPY PEOPLE / 01 JE BORSTEN VERDIENEN EEN BH DIE PERFECT PAST. EEN BH DIE IS ONTWORPEN OM TEGEMOET TE KOMEN AAN DE SPECIFIEKE NODEN VAN JE LICHAAM TIJDENS

Nadere informatie

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners?

Stelling. Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Stelling Hoe kunnen we Social Media toepassen als dienstverleners? Tim Cosson Internet Strateeg Eigenaar mindworkz 26 jaar oud Woon samen Voetbal Geloof in samenwerken 1.Wat is social media? 2.Welke doelen

Nadere informatie

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1 Inleiding Dit verslag is geschreven in het kader voor het project Desk & Fieldresearch. Het project is voor het eerste studiejaar van de opleiding Commerciële Economie, aan Saxion Hogeschool te Enschede.

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR

MIJN DEUR .NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN .NL. Less is more. De plek waar je, je thuis voelt. Eigenwijs. Kijk voor meer op MIJN DEUR MIJN DEUR Kijk voor meer op MIJN DEUR.NL.NL OMDAT SMAKEN VERSCHILLEN Less is more De plek waar je, je thuis voelt Eigenwijs MIJN HUIS, MIJN SFEER, MIJN DEUR KIJK VOOR MEER OP: MIJN DEUR.NL MIJNDEUR.NL

Nadere informatie

Ga naar http://meeruitjezaak.be/deal/ om te genieten van deze WAARDEBON!

Ga naar http://meeruitjezaak.be/deal/ om te genieten van deze WAARDEBON! TIP1: Zorg dat je vindbaar bent op het Internet Mensen gebruiken vandaag bijna uitsluitend het Internet om goede zelfstandigen te vinden. Ben je niet aanwezig op het Internet, heb je dus een nadeel tov

Nadere informatie

research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren.

research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren. research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren. The Big SME Marcom Survey comma, merkenmarketeers en SBM, twee organisaties die dagelijks Vlaamse bedrijven adviseren, bevroegen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Stageopdracht 3. Het retail concept, doelgroep en concurrentie

Stageopdracht 3. Het retail concept, doelgroep en concurrentie Stageopdracht 3 Het retail concept, doelgroep en concurrentie Kernproduct Welk probleem lost het op? Tastbare product Het tastbare product gaat over het product zelf. Dit zijn de eigenschappen en functies

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Strategisch marketingplan

Strategisch marketingplan Strategisch marketingplan Cindy Goudsblom Studentnummer: 500624147 Amsterdam Fashion Institute Fashion& Management Bachelor scriptie 06/05/2014 Marco Mossinkoff & Sander Schellens Voorwoord Dit adviesrapport

Nadere informatie

Marketingplan 2010 Triad

Marketingplan 2010 Triad Marketingplan 2010 Triad Inhoud Triad Analyse van de omgevingsfactoren SWOT-analyse SMART-doelstellingen Marketingstrategie Marketingmix Budgettering Actieplanning Triad Wie? Studenten 1 ste jaar bedrijfsmanagement

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 6 variant d Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

Workshop Marketingmix

Workshop Marketingmix Workshop Marketingmix 1. Wat is Marketing? Marketing omvat alle activiteiten die goederen (diensten) stuwen van leverancier (fabrikant, winkelier) naar afnemer (consument, klant). Beide partijen zijn tevreden.

Nadere informatie

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen.

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen. Samenvatting door een scholier 835 woorden 27 oktober 2003 6,1 85 keer beoordeeld Vak Methode Economie In balans Hoofdstuk 9 economische begrippen. Marketing concept = het lokken van de consument om jou

Nadere informatie

Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke ondernemer nodig heeft in haar garderobe. Studio Colour Me www.colourme.nl

Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke ondernemer nodig heeft in haar garderobe. Studio Colour Me www.colourme.nl Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke Hartelijk welkom en wat mooi dat je mijn nieuwe E-book hebt gedownload. Dit E-book gaat over hoe je met veel minder kleding eindeloos kunt combineren. Tevens

Nadere informatie

Partnerprogramma

Partnerprogramma Partnerprogramma 1 Ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen boven de 40 te helpen fit, jong en slank te blijven op een natuurlijke manier EN Ik help je ook graag om een extra inkomen op

Nadere informatie

6,9. Samenvatting door een scholier 2059 woorden 14 januari keer beoordeeld. 2. Wat is Marketing:

6,9. Samenvatting door een scholier 2059 woorden 14 januari keer beoordeeld. 2. Wat is Marketing: Samenvatting door een scholier 2059 woorden 14 januari 2005 6,9 216 keer beoordeeld Vak Methode Economie In balans 2. Wat is Marketing: Marketing omvat de op de markt afgestemde ontwikkeling, prijsbepaling,

Nadere informatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Belangengroepen informeren over, overtuigen van en herinneren aan de organisatie en de marketingmix van de producten/diensten van een organisatie Communicatiemix

Nadere informatie

Scoren met communicatie

Scoren met communicatie Focus op je klant Scoren met communicatie Inleiding Druk, druk druk Ik hoor vaak van ondernemers: ik ben druk, druk, druk, maar waarmee eigenlijk? Tijd maken om mijn doelen te bereiken. sneeuwen regelmatig

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Geïntegreerde marketingcommunicatiestrategie

Hoofdstuk 15 Geïntegreerde marketingcommunicatiestrategie Hoofdstuk 15 Geïntegreerde marketingcommunicatiestrategie Leerdoelen De belangrijkste promotie instrumenten benoemen en de factoren bespreken die je kunt gebruiken bij het vormgeven van de algehele promotiemix;

Nadere informatie

De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties. als actie om reactie vraagt www.pondres.nl

De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties. als actie om reactie vraagt www.pondres.nl De stand en toekomst van social media binnen Nederlandse organisaties als actie om reactie vraagt Doelgerichte marketing www.pondres.nl www.pondres.nl zondag 11 september 2011 Social Media gebruik (1)

Nadere informatie

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan

Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Intakemeeting: Opstellen communicatieplan Omdat jouw bedrijf dat verdient. Omdat het je helpt om je doelstellingen te bereiken. Omdat het je richting geeft. Jouw communicatieplan maakt je boodschap helder,

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Handleiding. valuecards. Peter Scholten Amsterdam, 2012. Handleiding ValueCards, ValueGame, Postbus 59695, 1040LD Amsterdam Pagina 1

Handleiding. valuecards. Peter Scholten Amsterdam, 2012. Handleiding ValueCards, ValueGame, Postbus 59695, 1040LD Amsterdam Pagina 1 Handleiding valuecards Peter Scholten Amsterdam, 2012 Handleiding ValueCards, ValueGame, Postbus 59695, 1040LD Amsterdam Pagina 1 Handleiding Valuecards Inhoudsopgave Inleiding Waarom afbeeldingen Soorten

Nadere informatie

Sleepr: een nieuwe start-up die de matrassenindustrie aanpakt

Sleepr: een nieuwe start-up die de matrassenindustrie aanpakt Sleepr: een nieuwe start-up die de matrassenindustrie aanpakt Hoe lang is het geleden dat jij een matras kocht en aan het kopen ook plezier beleefde? Matrassen zijn duur, en bij een matrassenverkoper langsgaan

Nadere informatie

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol.

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol. De opdrachten Opdracht 1 social media Social media is een verzamelnaam voor platforms waarbij mensen via internet zelf informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Voorbeelden van social media zijn Twitter,

Nadere informatie

Rapportgegevens Marketing en sales potentieel test

Rapportgegevens Marketing en sales potentieel test Rapportgegevens Marketing en sales potentieel test Respondent: Jill Voorbeeld Email: voorbeeld@testingtalents.nl Geslacht: vrouw Leeftijd: 39 Opleidingsniveau: wo Vergelijkingsgroep: Normgroep marketing

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

Competentie: Leergebied: Zuid Nederland. In bijna elke stad en elk dorp vind je wel een oud gebouw. Soms is dit het station, soms het stadhuis.

Competentie: Leergebied: Zuid Nederland. In bijna elke stad en elk dorp vind je wel een oud gebouw. Soms is dit het station, soms het stadhuis. Techniekkit: Domein: Competentie: Leergebied: Zuid Nederland Constructies Ontwerpen Geschiedenis In bijna elke stad en elk dorp vind je wel een oud gebouw. Soms is dit het station, soms het stadhuis. 1.

Nadere informatie

Parlofoons en monitoren COMMITTED TO INNOVATION.

Parlofoons en monitoren COMMITTED TO INNOVATION. Parlofoons en monitoren COMMITTED TO INNOVATION. Nieuwe technologie. Nieuwe stijl. De designer die houdt van uitdagingen T-line is ontstaan uit de succesvolle samenwerking tussen Francesco Trabucco en

Nadere informatie

College 3. Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min)

College 3. Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min) College 3 Video Kotler (15min) Bespreken video (15 min) Hoeveel merken zijn genoeg (10 min) bespreken WINmodel (20 min) Theorie H 9 Segmenteren tot positioneren (40 min) Verwerking: Flip Flop (20 min)

Nadere informatie

Together as one. Milremo.

Together as one. Milremo. Together as one. Milremo. www.milremo.com milremo custom cycling wear Fietst u graag met vrienden, collega s of met uw fietsclub en wilt u dezelfde uniforme kleding? Dan biedt Milremo precies wat u zoekt!

Nadere informatie

Voordelen voor de kapper

Voordelen voor de kapper Waarom ATTITUDE? Om een nieuwe mode service te kunnen bieden Om de Salon Behandeling veelzijdiger te maken Om een goed eindresultaat te vergemakkelijken Voordelen voor de kapper Veelzijdige behandeling

Nadere informatie

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Internationale Marketing H4 Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Executive summary Een samenvatting voor het management 1 à 2 pagina s belangrijkste

Nadere informatie

Maar maak je geen zorgen! In dit ebook leert u stap voor stap om een buyer persona gedetailleerd te definiëren.

Maar maak je geen zorgen! In dit ebook leert u stap voor stap om een buyer persona gedetailleerd te definiëren. 1 2 Sluit uw ogen en visualiseer uw (potentiële) klant. Wat ziet u? Grote kans dat er een typerende foto op uw netvlies gebrand staat. Heel goed! Want misschien klopt dit beeld wel meer met de realiteit

Nadere informatie