Gebruikshandleiding. voor de medewerkers. bij OR-verkiezingen via de website.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikshandleiding. voor de medewerkers. bij OR-verkiezingen via de website. www.or-verkiezing.nl"

Transcriptie

1 Gebruikshandleiding voor de medewerkers bij OR-verkiezingen via de website Copyright OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van deze handleiding kan geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd en gedistribueerd, zowel in fysieke als elektronische vorm, voorzover deze copyright- en toestemmingsvermelding intact en ongewijzigd op alle kopieën voorkomt en voorzover geen wijzigingen zijn aangebracht.

2 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Niet echt anders dan u gewend bent Indeling van de handleiding Ondersteuning Hulpteksten ondersteuning Privacy en beveiliging Inloggen en wachtwoord vergeten Overzicht Hoe u de inloggegevens krijgt Hoe u kunt inloggen Wachtwoord vergeten Verificatie en bezwaar kiesregister Overzicht Verificatie en bezwaar door de medewerker Inloggen Verificatie van de eigen gegevens en bezwaar Reactie van de verkiezingscommissie Vaststelling kandidatenlijst vakbonden Overzicht Vaststelling van de vakbondskandidatenlijst door stemming Publicatie van de uitslag van de stemming over de kandidatenlijst Ondersteuning van de ongeorganiseerde ("vrije") kandidaten Overzicht Vaststelling ongeorganiseerde kandidaten(-lijsten) door ondersteuning Bezwaar kandidaten(-lijsten) Overzicht Het indienen van bezwaren tegen de kandidaten(-lijsten) Stemmen Overzicht Hoe u stemt Bezwaar aantekenen tegen de voorlopige uitslag en publicatie van de definitieve uitslag Overzicht Hoe medewerkers bezwaar kunnen maken tegen de voorlopige uitslag de definitieve uitslag...22

3 1 1. Welkom bij Deze handleiding begeleidt u als medewerker stap voor stap bij de verkiezing van de Ondernemingsraad in uw organisatie Niet echt anders dan u gewend bent De verkiezing vindt plaats via internet. U maakt daarbij gebruik van het zichtbare deel van een volledig computerprogramma (hier applicatie genoemd) dat op afstand op een server draait. U merkt daarvan niet veel. Het werkt als een gemiddelde website. Alle handelingen zijn in enkele klikken van de muis afgerond Indeling van de handleiding De onderwerpen van de volgende hoofdstukken zijn: 1. Aanmelden; 2. Verificatie en bezwaar kiesregister; 3. Vaststelling van de kandidatuur van vakbondsleden; 4. Ondersteuning van de kandidatuur van vrije kandidaten; 5. Bezwaar kandidaten(-lijsten); 6. Stemmen; 7. Voorlopige uitslag en bezwaar, en de definitieve uitslag Ondersteuning bij het gebruik Hulpteksten Op de website vindt u context gerichte hulpteksten onder de link HULP. Deze link vindt u in elk scherm, rechts bovenin. Als u met de muis op de HULP-link klikt ziet u een tekst die uitlegt wat de bedoeling is van de pagina. Hieronder ziet u een voorbeeld ondersteuning U vindt niet alleen uitleg maar u ook kunt ook per een vraag te stellen. Klik daartoe met de muis in het topmenu op de link Stel uw vraag.

4 U ziet dan op het beeldscherm een web-formulier. Daar vult u een -adres in (waarop u het antwoord wilt ontvangen), en stelt u in het tekstvak uw vraag. -vragen kunnen uitsluitend betrekking hebben op het gebruik van de applicatie. Vragen over de verkiezing zelf moet u aan de verkiezingscommissie stellen. 2 U krijgt binnen twee werkdagen antwoord, behalve in vakantieperiodes, dan kan het wat langer duren Privacy en beveiliging De applicatie draait op een server die volgens de modernste eisen is beveiligd. Alleen de geautoriseerde leden van de verkiezingscommissie kunnen de gegevens inzien en wijzigen. Geautoriseerde gebruikers van kunnen gedurende of na afloop van de verkiezingen alle gegevens in het kiesregister en de verkiezingsgegevens wissen. Zie daarvoor paragraaf Wissen van gegevens en opnieuw beginnen. De website is ontwikkeld volgens de W3C-richtlijnen HTML4.0 en CSS1, en de ECMA International richtlijn ECMA-262.

5 3 2. Inloggen en wachtwoord vergeten 2.1. Overzicht De eerste keer dat u in staat wordt gesteld om in te loggen bij is wanneer u een ontvangt van de verkiezingscommissie met het verzoek om de gegevens in het kiesregister te verifiëren en eventueel te wijzigen of aan te vullen. In de vindt u de inlogcode waarmee u toegang heeft tot de verkiezingsapplicatie Hoe u de inloggegevens krijgt Kort nadat de verkiezingscommissie is begonnen met de organisatie van de verkiezingen van een nieuwe OR in uw organisatie ontvangt u een met het verzoek om uw gegevens in het kiesregister te verifiëren en eventueel te wijzigen of aan te vullen. Dat is de eerste keer waarop u uw inlogcodes ontvangt. Start uw -programma, want daar vindt u een met uw inlogcode (internet-adres + wachtwoord) waarmee u kunt inloggen om de organisatie van de verkiezing te starten. Onder aan het -bericht vindt u de volgende aanduiding: Met vriendelijke groeten, de verkiezingscommissie Je inlogcode voor de site: is: [WACHTWOORD] Je kan via onderstaande link direct inloggen: De gegevens tussen haakjes zijn ingevuld met uw specifieke gegevens (uw wachtwoord). Samen vormen zij de inlogcode Hoe u kunt inloggen De meest simpele manier om in te loggen is door de link aan te klikken in het -bericht. Daarmee start u automatisch uw browser en verschijnt de goede pagina van de applicatie op het scherm.

6 4 TIP: Omdat u vaker zult willen inloggen kunt u het beste de inlog-link, die in het bericht staat, opnemen in de Favorieten of Bookmarks van uw browser. Daarmee kunt u in het vervolg direct vanuit uw browser inloggen. Het is ook altijd mogelijk om "met de hand" in te loggen door uw -adres en wachtwoord in te vullen in de daartoe bestemde velden op de homepagina ( De ervaring leert echter dat hierbij makkelijk fouten kunnen worden gemaakt. LET OP: Ook de volgende keren dat u wordt gevraagd om een handeling te verrichten op de website (bijvoorbeeld stemmen) kunt u van dezelfde inlogcode gebruik maken, behalve wanneer u uw eigen adres wijzigt. Dan ontvangt u ook een nieuw wachtwoord. adres en wachtwoord zijn gekoppeld.

7 Wachtwoord vergeten Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten kunt u: a. op de homepage klikken op de link Wachtwoord vergeten. of b. u kunt klikken op de link inloggen in het topmenu. Vervolgens klikt u op Wachtwoord vergeten? Klik hier. U ziet dan het volgende scherm Vul uw -adres in en druk op de knop Verstuur. Het wachtwoord wordt direct per opgestuurd. LET OP: u dient altijd het -adres op te geven waarmee u zich eerder heeft aangemeld, want het -adres en het wachtwoord zijn gekoppeld.

8 6 3. Verificatie en bezwaar kiesregister 3.1. Overzicht Tijdens de periode van verificatie en bezwaar krijgt u als medewerker de mogelijkheid om uw eigen persoonlijke gegevens in het kiesregister te verifiëren, aan te vullen en eventueel bezwaar aan te tekenen tegen gegevens van andere medewerkers. Nadat u bent ingelogt kunt u de volgende acties ondernemen: De eigen gegevens wijzigen ( adres, vakbond etc); Het kiesregister bekijken en eventueel een bezwaar indienen; Geregistreerde vakbonden bekijken en eventueel een vakbond toevoegen. De verkiezingscommissie: accepteert al dan niet de gewijzigde gegevens; neemt het bezwaar in behandeling en verzendt een -bericht over de uitslag; Weigert eventueel de nieuw toegevoegde vakbonden en verstuurt eventueel nogmaals een -bericht met een uitnodiging voor kandidaatstelling van vakbondsleden. Nadat alle gegevens en bezwaren zijn verwerkt sluit de verkiezingscommissie de verificatie en bezwaarperiode af Verificatie en bezwaar door de medewerker Inloggen De verkiezingscommissie van de OR heeft u als medewerker van de onderneming een gezonden met het verzoek om op de website het kiesregister te bekijken en eventuele correcties door te geven. In het -bericht vindt u een wachtwoord en een inlog-adres waarmee u op de website kunt inloggen. Zie voor aanwijzingen bij het inloggen hoofdstuk Verificatie van de eigen gegevens en bezwaar Wanneer u bent ingelogd dan komt u in het volgende scherm Onder het kopje Status ziet u de fase waarin de voorbereiding van de OR-verkiezing verkeert. U kunt de volgende acties ondernemen: De eigen gegevens wijzigen;

9 7 Het kiesregister bekijken en eventueel een bezwaar indienen; Geregistreerde vakbonden bekijken en eventueel een vakbond toevoegen. Ad. a. Wijzigen eigen gegevens Wanneer u onder Acties met de muis op de link Wijzig eigen gegevens klikt, dan komt u op de pagina met uw eigen gegevens: U kunt gegevens corrigeren of aanvullen. LET OP: Vergeet niet aan te geven van welke vakbond u lid bent want anders kunt u straks tijdens de kandidaatstellingsfase voor vakbonden niet meedoen aan de interne verkiezing van kandidaten op de kandidatenlijst van uw vakbond. Wanneer u de vakbond waarvan u lid bent niet in de lijst ziet staan dan kunt u een vakbond toevoegen vanuit het beginscherm. Klik daartoe op de link Terug of op de link Verkiezing. Zie verder onder Ad. c. Bekijken geregistreerde vakbonden en eventueel een vakbond toevoegen. LET OP: LET OP: wanneer u het -adres wijzigt dan kunt u niet meer met uw wachtwoord inloggen, want het -adres en het wachtwoord zijn gekoppeld. U krijgt dan automatisch een ander wachtwoord toebedeeld. Dit wachtwoord kunt u opvragen vanuit de homepage u kunt slechts eenmaal per sessie uw eigen gegevens wijzigen. Nadat u op de knop Versturen heeft geklikt kunt u niet opnieuw uw eigen gegevens wijzigen. Pas nadat de verkiezingscommissie uw opgegeven wijziging(en) heeft bevestigd kunt u opnieuw een wijziging indienen. U krijgt per een bericht als de verkiezingscommissie de wijzigingen doorvoert.

10 8 Wanneer u geen gegevens wilt corrigeren dan klikt u op de link Terug of de link Verkiezing. Wanneer u wel gegevens heeft gecorrigeerd dan drukt u op de knop Versturen. U krijgt nu de volgende bevestiging: de door u opgegeven wijzigingen worden pas doorgevoerd wanneer de verkiezingscommissie ze heeft bevestigd. U ontvangt een -bericht wanneer dat is gebeurd. Daarna kunt u de gewijzigde gegevens opnieuw bekijken en eventueel opnieuw een wijziging indienen. Klik om verder te gaan op de link Verkiezing en gaat door met Ad b. Bekijken kiesregister en eventueel een bezwaar indienen Ad. b. Bekijken kiesregister en eventueel een bezwaar indienen Wanneer u vanuit het beginscherm klikt op de link Bekijk kiesregister dan komt u in een scherm met het overzicht van het kiesregister.

11 9 Door in de laatste kolom op de link Teken bezwaar aan te klikken, kunt u eventueel bezwaar maken tegen gegevens zoals die op deze pagina zichtbaar zijn gemaakt. Wanneer u inderdaad bezwaar wilt aantekenen en op de link klikt dan wordt het volgende scherm zichtbaar. U kunt kiezen uit één van de voorgeprogrammeerde bezwaren, en/of een bezwaar in het tekstvak typen (de toelichting is verplicht). Om het bezwaar in te dienen drukt u op de knop Verstuur. De verkiezingscommissie neemt het bezwaar in behandeling. U krijgt per bericht over wat de commissie met uw bezwaar heeft gedaan. Ad. c. Bekijken geregistreerde vakbonden en eventueel een vakbond toevoegen wanneer u op de link Verkiezing klikt komt u weer terug in het beginscherm. Van daaruit kunt u de geregistreerde vakbonden bekijken en eventueel een vakbond toevoegen. Klik daartoe met de muis op de link Bekijk vakbonden. U ziet nu een overzicht van de geregistreerde vakbonden.

12 10 Als u de vakbond waarvan u lid bent niet in de lijst ziet staan, terwijl deze vakbond wel kandidaten wil voordragen voor de OR, dan kunt u deze vakbond toevoegen. Klik daartoe op de link Vakbond toevoegen. U komt nu in het volgende scherm: Vul de gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in dan kan de verkiezingscommissie de vakbond uitnodigen om kandidaten te stellen. Wanneer u de gevraagde gegevens niet weet dan kunt u volstaan met de naam van de vakbond. LET OP: LET OP: alleen de vakbondsnaam is verplicht. Vul echter zoveel mogelijk van de gevraagde velden in. Het gaat om de vakbondsnaam en de adresgegevens en overige gegevens van de contactpersoon van die vakbond in uw bedrijf. vul niet het algemene -adres in en niet de algemene gegevens van een vakbond in.

13 11 Wanneer u klaar bent met de controle van het kiesregister, kunt u met de muis klikken op UITLOGGEN. U kunt ook de computer uitzetten. Wanneer de verkiezingscommissie de door u opgegeven wijzigingen van uw gegevens, of uw bezwaar, heeft verwerkt dat krijgt u daarvan en -bericht. U kunt dan eventueel opnieuw uw gegevens wijzigen Reactie van de verkiezingscommissie Wanneer de verkiezingscommissie een wijziging in uw gegevens bevestigt krijgt u hierover een -bericht en de mogelijkheid om de eigen gegevens opnieuw te verifiëren (inclusief het indienen van een nieuwe wijziging). Als u een vakbond heeft toegevoegd, en als de verkiezingscommissie deze vakbond heeft geaccepteerd, dan kunt u in uw gegevens aangeven dat u lid bent van die vakbond. Ga dus korte tijd na toevoegen van een vakbond even op de website kijken of u reeds kunt aangeven dat u lid bent van de door u toegevoegde vakbond. Wanneer u een bezwaar heeft ingediend tegen het kiesregister, dan moet de verkiezingscommissie hierover een beslissing nemen. Wanneer de verkiezingscommissie een beslissing over het bezwaar heeft genomen, dan ontvangt u daarover een bericht per . Mogelijk benadert de verkiezingscommissie u op een andere wijze. De verkiezingscommissie beëindigt op de vooraf vastgestelde datum de verificatie en bezwaarperiode. U kunt daarna geen wijzigingen aanbrengen en bezwaren indienen via de applicatie. Elke wijziging die u toch doorgevoerd wilt hebben moet u buiten de applicatie om aan de verkiezingscommissie kenbaar maken. De kans is groot dat de verkiezingscommissie daartoe niet bereid is met het argument dat daartoe de termijn is verstreken.

14 12 4. Vaststelling kandidatenlijst vakbonden 4.1. Overzicht De verkiezingsapplicatie biedt bedrijfsledengroepen van vakbonden de faciliteit tot het online vaststellen van de eigen vakbondlijst met behulp van een stemming door de bedrijfsleden. LET OP: De kandidaatstelling van vakbondsleden wordt in een aparte handleiding behandeld Indien u geen vakbondslid bent dan kunt u dit hoofdstuk overslaan. Wanneer u wel vakbondslid bent en uw vakbond wil een kandidatenlijst indienen voor de verkiezing dan kan dit hoofdstuk van u van belang zijn; namelijk als uw vakbond besluit om u te raadplegen bij de vaststelling van de kandidatenlijst. Door een stem uit te brengen op één van de kandidaten op de kandidatenlijst bepalen u als vakbondslid: of een kandidaat op de definitieve kandidatenlijst komt (namelijk als de vooraf bepaalde kiesdrempel wordt gehaald). De volgorde waarop de kandidaten op de definitieve kandidatenlijst komen. Degene met de meeste stemmen komt bovenaan, enzovoorts. (In het personenstelsel heeft dit geen betekenis omdat bij de stemming voor de OR de lijsten vervallen en alleen nog op personen wordt gestemd.) 4.2. Vaststelling van de vakbondskandidatenlijst door stemming In het -bericht dat u ontving is aangegeven op welke wijze u via internet kunt stemmen om de kandidatenlijst van uw bond vast te stellen voor de komende OR-verkiezing. U brengt uw stem uit op de website Daar moet u inloggen door uw wachtwoord en -adres in te voeren. Wanneer u succesvol bent ingelogd dan komt u op de volgende webpagina:

15 13 U heeft twee actiemogelijkheden: a. Stemmen op een vakbondslid op de kandidatenlijst; b. Bekijken van het kiesregister. Ad. A. Stemmen op een vakbondslid op de kandidatenlijst Klik op de link Stem op vakbondslid. Daarmee komt u in het stemformulier: Selecteer één van de kandidaten door op het keuzerondje voor de betreffende naam te klikken. Klik vervolgens met de muis op de knop Stem. Daarmee is uw stem uitgebracht. Wanneer u geen kandidaat selecteert en op de knop Stem klikt, kunt u een blanco stem uitbrengen. Als u wilt stemmen en de foutmelding krijgt "De verkiezing is al voorbij", dan bent u te laat met stemmen. Waarschijnlijk omdat de beheerder van de kandidatenlijst van uw bond tijdig de definitieve lijst bij de verkiezingscommissie van de OR moest inleveren. Wanneer de stemperiode is afgelopen dan ontvangt u van de lijstbeheerder van uw bond een -bericht met uitslag van de stemming. U kunt de uitslag ook online bekijken. Ad. b. Bekijken van het kiesregister U kunt het kiesregister van de hele onderneming bekijken door te klikken op de link Bekijk kiesregister.

16 14 U ziet daarop de medewerkers, hun kiesstatus en of zij lid zijn van een vakbond. Dit is het kiesregister zoals de verkiezingscommissie van de OR dit heeft vastgesteld Publicatie van de uitslag van de stemming over de kandidatenlijst Op het moment dat de verkiezingscommissie van de OR de kandidaatstellingsfase voor vakbonden afsluit is de uitslag van de stemming voor de kandidatenlijst voor u beschikbaar: alle leden van uw vakbond ontvangen een -bericht met de uitslag.

17 15 5. Ondersteuning van de ongeorganiseerde ("vrije") kandidaten 5.1. Overzicht Dit hoofdstuk is gericht op kiesgerechtigde medewerkers die zelf niet op een kandidatenlijst van de vakbonden staan en die ook niet op een kandidatenlijst van zogenaamde vrije kandidaten willen staan, maar deze vrije kandidaten wel online willen steunen in hun kandidatuur. Deze ondersteuning is wettelijk verplicht. Zonder ondersteuning kan een vrije kandidaat zich niet verkiesbaar stellen. LET OP: De kandidaatstelling van vrije kandidaten wordt in een aparte handleiding behandeld. Indien u vakbondslid bent en uw vakbond heeft een kandidatenlijst ingediend, dan mag u geen vrije kandidaten ondersteunen en dan kunt u dit hoofdstuk overslaan. Wanneer u geen vakbondslid bent of uw vakbond heeft geen kandidatenlijst ingediend voor de verkiezing van de OR dan kan dit hoofdstuk van u van belang zijn; namelijk door de kandidatuur van de kandidaten op de vrije lijst(en) online te ondersteunen U dient kiesgerechtigd te zijn om mee te kunnen doen aan de online ondersteuning (alleen kiesgerechtigde medewerkers krijgen een oproep tot ondersteuning). Wanneer de periode van indiening van de vrije kandidaten(-lijsten) is geëindigd, start de ondersteuningsperiode. In deze fase bent u als medewerkers in de gelegenheid om online in één keer ondersteuning te betuigen aan de individuele kandidaten. De verkiezingscommissie sluit de ondersteuningsperiode op het vastgestelde tijdstip af Vaststelling ongeorganiseerde kandidaten(-lijsten) door ondersteuning De verkiezingscommissie van de OR stuurt u als ongeorganiseerde medewerker van de onderneming een met de uitnodiging om ongeorganiseerde kandidaten te ondersteunen in hun kandidatuur voor de OR. Ook vakbondsleden waarvan de vakbond geen kandidaten heeft gesteld kunnen in deze ronde meedoen. Dat wil zeggen, kunnen ongeorganiseerde kandidaten ondersteunen. Om kandidaten te steunen logt u in bij Klik wanneer u bent ingelogd met de muis op de link Ondersteuningsperiode. U ziet nu een scherm met alle ongeorganiseerde kandidaten:

18 16 U steunt een kandidaat door met de muis het keuzevak je voor de naam aan te vinken. Als u alle kandidaten heeft aangevinkt die u wilt ondersteunen dan drukt u op de knop OK. LET OP: u kunt alle kandidaten van uw keuze ondersteunen, maar dat kan maar één keer. Wanneer u eenmaal op de knop OK heeft geklikt, kunt u de ondersteuning niet meer ongedaan maken of wijzigen. De verkiezingscommissie sluit de ondersteuningsperiode op het vastgestelde tijdstip af. De uitslag van de ondersteuning wordt gepubliceerd aan het begin van de volgende fase (van bezwaar tegen kandidaten).

19 17 6. Bezwaar kandidaten(-lijsten) 6.1. Overzicht Na de kandidaatstellingsfase (van vakbondskandidaten en vrije kandidaten) kunnen de kiesgerechtigde medewerkers online bezwaar aantekenen tegen de ingediende kandidaten(- lijsten). Wanneer er meer kandidaten zijn dan OR-zetels (per kiesgroep indien van toepassing), dan volgt er een stemming Het indienen van bezwaren tegen de kandidaten(-lijsten) U ontvangt als medewerker van de verkiezingscommissie een -bericht waarin u wordt uitgenodigd om de kandidaten(-lijsten) voor de komende OR-verkiezing te bekijken en zo nodig bezwaar aan te tekenen tegen kandidaten. Wanneer u bent ingelogd bij dan ziet u het volgende scherm: Klik met de muis op de link Bekijken kandidatenlijsten. U ziet dan een scherm dat er als volgt zou kunnen uitzien:

20 18 Dit zijn alle kandidaten(-lijsten) die door de verkiezingscommissie voorlopig zijn geaccepteerd. Ze zijn door de vakbonden ingediend en/of door onafhankelijke kandidaten (met voldoende ondersteuning). Wanneer u bezwaar wilt aantekenen tegen de kandidatuur van een kandidaat klik dan op het keuzerondje voor de naam van die kandidaat en klik vervolgens op de knop Bezwaar. Daarmee komt u in het volgende webformulier: In het tekstvak is ruimte om uw bezwaar toe te lichten (dit is een verplicht veld). Klik op de knop Verstuur om het bezwaar in te dienen. Als u tegen meer kandidaten bezwaar wilt indienen dan herhaalt u de procedure. Wanneer de verkiezingscommissie een beslissing over het bezwaar heeft gekomen, dan ontvangt u daarover een -bericht of de verkiezingscommissie neemt op een andere manier contact met u op. Wanneer alle bezwaren zijn afgehandeld sluit de verkiezingscommissie de bezwaarperiode af. Als er een gelijk aantal of minder kandidaten zijn dan OR-zetels (per kiesgroep indien van toepassing), dan stopt de verkiezing.alle kandidaten worden in dat geval geacht te zijn verkozen. Als er meer kandidaten zijn dan OR-zetels (per kiesgroep indien van toepassing), dan krijgt u hiervan een melding in de vorm van een stemoproep.

21 19 7. Stemmen Overzicht Op de stemdatum brengen medewerkers brengen hun stem uit Hoe u stemt U heeft ongeveer een week voor de stemdatum van de verkiezingscommissie per een stemoproep ontvangen. Op de dag van de stemming ontvangt u deze stemoproep nogmaals. Wanneer u bent ingelogd bij ziet u het volgende scherm: Klik met de muis op de link Stemmen. U komt nu in het stemformulier dat kan er bij het lijstenstelsel als volgt uitzien: LET OP: In het lijstenstelsel kunt u slechts één stem uitbrengen. U stemt in de eerste plaats op een lijst, hoewel u een persoon selecteert. Bij voldoende stemmen op de lijst wordt degene die bovenaan de lijst staat als eerste in de OR gekozen,

22 20 behalve als een lager geplaatste kandidaat meer stemmen dan de kiesdeler op zich verzamelt. Breng uw stem uit door op de knop Stem te klikken. In het personenstelsel zie het stemformulier er uit als een alfabetisch gerangschikte lijst met namen LET OP: In het personenstelsel kunt u het opgegeven aantal stemmen uitbrengen. Degene met de meeste stemmen komt in de OR, daarna de volgende enzovoorts tot alle zetels van de OR bezet zijn. Zo gauw de stemming achter de rug is en de verkiezingscommissie de stemdag (of stemperiode) afsluit krijgt u daarvan een melding per -bericht. U kunt dan online de voorlopige verkiezingsuitslag raadplegen en eventueel bezwaar aantekenen.

23 21 8. Bezwaar aantekenen tegen de voorlopige uitslag en publicatie van de definitieve uitslag 8.1. Overzicht De verkiezingscommissie publiceert de voorlopige uitslag. Medewerkers kunnen bezwaar tegen de uitslag aantekenen Hoe medewerkers bezwaar kunnen maken tegen de voorlopige uitslag Na de stemming krijgen alle kiesgerechtigde medewerkers een -bericht met de mededeling dat ze de uitslag online kunnen raadplegen (en dat ze een week de tijd hebben om bezwaar aan te tekenen). Wanneer u weer inlogt bij en met de muis op de link Uitslag klikt, dan ziet u de voorlopige uitslag. Bij het lijstenstelsel kan die er als volgt uitzien: Wanneer u bezwaar wilt aantekenen tegen de voorlopige uitslag klik dan op het keuzerondje voor de naam van die persoon waarop uw bezwaar betrekking heeft. Klik vervolgens op de knop Bezwaar. Daarmee komt u in het navolgende webformulier:

24 22 Hier kunt u uw bezwaar toelichten. Klik vervolgens op de knop Verstuur om het bezwaar in te dienen. Wanneer u tegen meer kandidaten bezwaar wilt indienen dan herhaalt u de procedure de definitieve uitslag Wanneer de verkiezingscommissie een beslissing over het bezwaar heeft gekomen, dan ontvangt u daarover een , of de verkiezingscommissie neemt op een andere manier contact met u op. Wanneer de bezwaarperiode is afgesloten dan kunt u de uitslag raadplegen door in te loggen bij

Handleiding. voor het gebruik van. de website voor de kandidaatstelling van. ongeorganiseerde kandidaten(lijsten)

Handleiding. voor het gebruik van. de website  voor de kandidaatstelling van. ongeorganiseerde kandidaten(lijsten) 1 Handleiding voor het gebruik van de website www.or-verkiezing.nl voor de kandidaatstelling van ongeorganiseerde kandidaten(lijsten) Copyright 8 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

Handleiding. voor het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl. bij de samenstelling van. een vakbondskandidatenlijst

Handleiding. voor het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl. bij de samenstelling van. een vakbondskandidatenlijst 1 Handleiding voor het gebruik van de website www.or-verkiezing.nl bij de samenstelling van een vakbondskandidatenlijst Copyright 8 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. voor contactpersonen van vakbonden. bij de vaststelling van een vakbondslijst. voor kandidaatstelling bij de OR-verkiezingen

Gebruikshandleiding. voor contactpersonen van vakbonden. bij de vaststelling van een vakbondslijst. voor kandidaatstelling bij de OR-verkiezingen Gebruikshandleiding voor contactpersonen van vakbonden bij de vaststelling van een vakbondslijst voor kandidaatstelling bij de OR-verkiezingen via de website www.or-verkiezing.nl Copyright 2003. OR Verkiezing

Nadere informatie

Handleiding. voor medewerkers. Bij het stemmen

Handleiding. voor medewerkers. Bij het stemmen 1 Handleiding voor medewerkers Bij het stemmen Copyright 8 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van deze handleiding kan geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd en gedistribueerd,

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. bij de website. www.or-verkiezing.nl

Gebruikshandleiding. bij de website. www.or-verkiezing.nl Gebruikshandleiding bij de website www.or-verkiezing.nl Copyright 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van deze handleiding kan geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd

Nadere informatie

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl als. elektronisch stembureau

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl als. elektronisch stembureau 1 Handleiding voor de verkiezingscommissie bij het gebruik van de website www.or-verkiezing.nl als elektronisch stembureau Copyright 8 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud

Nadere informatie

Introductie. bij de website.

Introductie. bij de website. Introductie bij de website www.or-verkiezing.nl Copyright 8 2003-2004. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van deze introductie kan geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd

Nadere informatie

Introductie. bij de website.

Introductie. bij de website. Introductie bij de website www.or-verkiezingen.nl Copyright 8 2003-2012. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud van deze introductie kan geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd

Nadere informatie

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl als. elektronisch stembureau

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezing.nl als. elektronisch stembureau 1 Handleiding voor de verkiezingscommissie bij het gebruik van de website www.or-verkiezing.nl als elektronisch stembureau Copyright 8 2003-2007. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De inhoud

Nadere informatie

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezingen.nl als. elektronisch stembureau

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. www.or-verkiezingen.nl als. elektronisch stembureau 1 Handleiding voor de verkiezingscommissie bij het gebruik van de website www.or-verkiezingen.nl als elektronisch stembureau Copyright 8 2003-2013. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten voorbehouden De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Or-verkiezingen vallen in twee fasen uiteen: de kandidaatstellingsprocedure en het in stemming brengen van de kandidaten.

Or-verkiezingen vallen in twee fasen uiteen: de kandidaatstellingsprocedure en het in stemming brengen van de kandidaten. MEDEZEGGENSCHAP WOR-PROOF VERKIEZINGEN ORGANISEREN Ondernemingsraadverkiezingen moeten voldoen aan de artikelen 9 tot en met 11 van de Wet op de Ondernemingsraden. Om dat te realiseren heeft de or een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD

MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD MEDEZEGGENSCHAP OR-REGLEMENT EN VERKIEZINGEN ORGANISEREN INCLUSIEF CHECKLIST MET TIJDPAD 1. HET REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD Stap 1: Voorlopig reglement Wanneer voor het eerst een ondernemingsraad

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding toegang bewonersdossier

Handleiding toegang bewonersdossier 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://sensire.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam en

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen Open mijncaress Cliëntportaal via de website van SZR (www.szr.nl). U vindt links onderaan de button Cliëntportaal. Ook zijn daar toelichtingen en instructiefilmpjes te vinden. Nog makkelijker

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

Online invullen en beveiliging

Online invullen en beveiliging Online invullen en beveiliging Sinds de dpi 2010 geschiedt de gegevensopvraag online. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt via uw mobiele telefoon een code toegestuurd. Nadat deze

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zellingen.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam en

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website. voor de volledige organisatie van.

Handleiding. voor de verkiezingscommissie. bij het gebruik van de website.  voor de volledige organisatie van. 1 Handleiding voor de verkiezingscommissie bij het gebruik van de website www.or-verkiezing.nl voor de volledige organisatie van OR verkiezingen Copyright 8 2003. OR Verkiezing Online BV. Alle rechten

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor inleners

Handleiding online urenregistratie voor inleners Handleiding online urenregistratie voor inleners Versie: 1.6.2 Versiedatum: 20-01-2015 1. Inleiding Het online urenportaal van Workbus is een website waarmee uren kunnen worden geadministreerd, documenten

Nadere informatie

Cliëntportaal. Procedure. Inloggen

Cliëntportaal. Procedure. Inloggen Cliëntportaal In het elektronisch zorgdossier (EZD) rapporteren onze medewerkers over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons ontvangt. Daarnaast bevat het dossier al uw persoonlijke gegevens.

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4

PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 PTG Geleidestaten Applicatie Gebruikershandleiding externen Versie 1.4 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave: 1. Algemeen... 3 2. Het inlogscherm... 3 3. Failed-scherm... 4 4. Wijzig wachtwoord... 4 5. Gewijzigde

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

-1- credit: een credit geeft recht op het maken van één contract. Door betaling met ideal kunnen credits worden aangeschaft.

-1- credit: een credit geeft recht op het maken van één contract. Door betaling met ideal kunnen credits worden aangeschaft. Handleiding -1- Begrippenlijst account: na registratie voor icontract, de bevoegdheid om gebruik te maken van de applicatie van icontract om, tegen betaling, standaard contracten te genereren. Zie ook:

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

DRAAIBOEK OR-VERKIEZINGEN 2017

DRAAIBOEK OR-VERKIEZINGEN 2017 DRAAIBOEK OR-VERKIEZINGEN 2017 Minimaal 15 weken voor de OR-verkiezingen 1 Aanpassen or-reglement In het or-reglement is vastgelegd: het aantal zetels, de eventuele kiesgroepen, een eventueel rooster van

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Het ouderportaal is ontwikkeld om informatie te delen over de opvang van uw kinderen. U kunt via het ouderportaal: Het opvangrooster van uw kind zien; Extra opvang aanvragen; De

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal

Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Gebruikershandleiding BrabantZorg cliëntportaal Versie 2.4 oktober 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.brabantzorg.eu en klik op de knop Direct inloggen cliëntportaal. U krijgt het

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding CarenZorgt voor naasten

Handleiding CarenZorgt voor naasten Handleiding CarenZorgt voor naasten INLEIDING U bent uitgenodigd om mee te kijken in het cliëntdossier van uw naaste in CarenZorgt. U heeft een mail ontvangen met daarin een link naar CarenZorgt om een

Nadere informatie

Handleiding. Porta applicatie

Handleiding. Porta applicatie Handleiding Porta applicatie Inleiding Met de applicatie Porta op het Extranet kunt u als ketenpartner gegevensbestanden met het CAK uitwisselen. In deze handleiding staat beschreven hoe u dit kunt doen.

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners

Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners Handleiding E-View Aanvullende module voor Business Partners Januari 2015 Versie 3.0 Inhoud 1. Gebruik maken van E-view... 4 1.1 Gebruikersaccount activeren... 4 1.2 Inloggen op E-view... 5 2. Home...

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

FAQ: myadlib gebruiken

FAQ: myadlib gebruiken FAQ: myadlib gebruiken Adlib Information Systems Copyright 2011 Adlib Information Systems B.V. Alle rechten voorbehouden. Adlib is een product van Adlib Information Systems B.V. De informatie in dit document

Nadere informatie

Handleiding Online NHB Vragenlijst

Handleiding Online NHB Vragenlijst Handleiding Online NHB Vragenlijst Indien u voor de eerste keer de vragenlijst gaat invullen Stap 1: Ga naar de NHB Vragenlijstmodule Klik op de onderstaande link: https://vragenlijst.hersenbank.nl/ Of

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Bent u nog geen lid ga naar stap 6. Heeft u nog geen inloggegevens ga naar stap 4 voor het aanmaken van een account.

Bent u nog geen lid ga naar stap 6. Heeft u nog geen inloggegevens ga naar stap 4 voor het aanmaken van een account. Ledenvereniging Evean, Icare, Meander Inloggen op de website van de ledenvereniging Blankenstein 400 Postbus 900 7940 KE Meppel Telefoon 088-383 20 00 Internet www.ledenvereniging.nl Deze instructie legt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

Handleiding - Verzekeringnemer

Handleiding - Verzekeringnemer Handleiding - Verzekeringnemer Inhoudsopgave Mijn XHI... 2 Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Polis... 6 Bewerken polis... 7 Bewerken gezinsleden..... 8 Polis beëindigen..... 11 Declaratie... 12 Declaratie-overzicht...

Nadere informatie

Handleiding mijn.siloah.nl

Handleiding mijn.siloah.nl Handleiding mijn.siloah.nl Siloah biedt de mogelijkheid om uw begeleidingsplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant

GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant GEBRUIKERSHANDLEIDING Opgavemodule Mini-in-de-krant 1 Inloggen en/of aanmelden gebruiker Dit is het startscherm van de online opgavemodule. Hier kunt u aangeven of u een particuliere of een zakelijke gebruiker

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zorgcirkel.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Welkom bij mijnschoolinfo, het communicatie platform voor basisonderwijs, een initiatief van Stichting Onderwijsplanet.

Welkom bij mijnschoolinfo, het communicatie platform voor basisonderwijs, een initiatief van Stichting Onderwijsplanet. Beste ouder / verzorger, Welkom bij mijnschoolinfo, het communicatie platform voor basisonderwijs, een initiatief van Stichting Onderwijsplanet. U heeft vanuit de basisschool van uw kind al informatie

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal

Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Handleiding invoeren dienstendeclaraties via de webportal Via de website van SBOH (Pagina Formulieren onder uw opleidingspagina) of via URL: portal.sboh.nl kunt u inloggen op de beveiligde webportal van

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding - Verzekeringnemer

Handleiding - Verzekeringnemer Handleiding - Verzekeringnemer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Mijn XHI... 2 Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 6 Verzekeringnemer... 7 Bewerken polis... 8 Bewerken gezinsleden...

Nadere informatie

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail Handleiding aanpassen verzendadres Google mail SOML Inhoudsopgave 1 Verzendadres aanpassen 3 2 Tot slot 10 Bijlage 11 IT-Workz B.V. - Pagina 2 van 12 1 Verzendadres aanpassen Door de nieuwe werkomgeving

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl

Handleiding webshop. Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Om in te loggen gaat u naar de volgende website: http://webshop.sibo.nl.testbyte.nl Handleiding webshop Of klikt u op de SIBO Website http://www.sibo.nl/webshop.aspx op de Webshop button: U wordt dan verder

Nadere informatie

Handleiding Vivium Cliëntportaal

Handleiding Vivium Cliëntportaal Handleiding Vivium Cliëntportaal Het cliëntportaal is een online omgeving waarin u makkelijk, snel en veilig actuele gegevens over uw zorg kunt raadplegen. Vivium houdt uw dossier bij in het Elektronisch

Nadere informatie

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma.

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. In de e mail heeft u de gegevens gekregen waarmee u kunt

Nadere informatie