Google Drive Ontwerp van proeven met Google Drive en insluiten in Smartschool

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Google Drive 2014-2015. Ontwerp van proeven met Google Drive en insluiten in Smartschool"

Transcriptie

1 Google Drive Ontwerp van proeven met Google Drive en insluiten in Smartschool

2 Vivo TKO Kortrijk 1 Google Drive en Smartschool 1 Inleiding Met Google Drive is het mogelijk om documenten, rekenbladen, presentaties, formulieren en tekeningen te maken. Je kan ook bestaande documenten uit bijvoorbeeld Word, Excel of PowerPoint importeren (met de knop uploaden ). Je kan ook allerlei apps koppelen aan Drive: mindmup, geogebra, enz... Je bewaart je documenten niet alleen op je computer maar ook op de computers van Google. Dit is handig omdat je er op deze manier overal aan kan. Een ander sterk punt van Google documenten is de mogelijkheid om met verschillende mensen terzelfder tijd aan het zelfde document te werken. Je moet wel een account aanmaken. Met Google Drive kunt u uw bestanden overal opslaan en openen: op het web, op uw vaste schijf of onderweg. Het werkt als volgt: Ga naar Google Drive op het web op het adres drive.google.com. Installeer Google Drive op uw computer of mobiele apparaat. Sleep uw bestanden naar Google Drive. Dit is eenvoudig toegankelijk op uw apparaat. Uw bestanden gaan nu overal met u mee. Als u een bestand op het web, uw computer of mobiele apparaat wijzigt, wordt het bijgewerkt op elk apparaat waarop u Google Drive heeft geïnstalleerd. U kunt delen, samenwerken of alleen werken: u bepaalt het zelf voor uw bestanden. Wanneer u Google Drive op meerdere apparaten installeert, zorgt Google Drive dat ze allemaal gelijk zijn. U kunt zelfs uw bestanden gebruiken wanneer u offline werkt. Houd uw bestanden gesynchroniseerd. U hoeft alleen maar verbinding te maken met internet. Het synchroniseren gaat bijna automatisch. Elke keer dat uw apparaat verbinding maakt met internet, wordt Google Drive gecontroleerd. Dit zorgt ervoor dat uw bestanden en mappen altijd bijgewerkt zijn. Als u iets op één apparaat wijzigt, wordt het overal gewijzigd.

3 Vivo TKO Kortrijk 2 We nemen in deze bundel hoofdzakelijk het gebruik van Formulieren onder de loep. Formulieren in Google Drive kan je oa. gebruiken voor: Anonieme bevragingen Proeven op naam, ook als de cursist nog geen Smartschool-account heeft. Inschrijftool Volgende onderwerpen komen aan bod in deze bundel: 1. Formulieren aanmaken, bijvoorbeeld voor instapproeven, in verschillende stappen Stap 0: account aanmaken Stap 1: in Googledocs formulier maken en code kopiëren Stap 2: opladen in Smartschool Stap 3: de resultaten raadplegen 2. De resultaten worden verzameld in een rekenblad. Eventueel kan je werkbladen toevoegen om de resultaten te verwerken. (Auto correctie zonder of met gokcorrectie) 3. Aandachtspunten bij enkele toepassingen zoals instapproeven, tevredenheidsenquêtes en inschrijftools. Op Youtube vind je een aantal demonstratiefilmpjes over het opstellen van formulieren in Googledocs. Ook in de cursus TKO E-leren op Smartschool vind je weblinks en documenten die je kunnen helpen. Veel succes!

4 Vivo TKO Kortrijk 3 2 Stap 0: account aanmaken Ga naar de website van Google, klik op het raster en selecteer Drive. Als je nog geen account hebt, kan je nu één aanmaken. Inloggen! Als je dit wenst, kan je Nederlands als taal instellen. Hiervoor ga je naar settings. Kies de gewenste instellingen en klik op Opslaan.

5 Vivo TKO Kortrijk 4 3 Stap 1: in Google Drive een formulier maken en insluiten 3.1 Formulier maken Nu kan je starten met het maken van een formulier: klik op Maken, dan op Formulier. Je formulier wordt aangemaakt. Onderstaand scherm opent automatisch. Bij Thema wijzigen kan je kiezen hoe je formulier er min of meer zal uitzien. Geef ook een gepaste titel aan je project. Klik dan op OK. Daarna kan je beginnen aan de opbouw van je formulier.

6 Vivo TKO Kortrijk 5 Je kan vraag per vraag invoegen. Om nieuwe vragen in te voegen, klik je op Item toevoegen: zie Je kan kiezen uit 3 groepen: Algemeen Geavanceerd Lay-out Nadien kan je bij Type vraag het soort vraag nog aanpassen: zie 2 Per vraag kan je al dan niet een antwoord afdwingen ( vereiste vraag). /Maak hiervan een Opslaan door te drukken op /Gereed.

7 Vivo TKO Kortrijk 6 Opmerking: 1. Indien je deze toepassing gebruikt voor instapproeven, maak het naamveld dan verplicht! Je kan ook een mailadres vragen zodat je achteraf de resultaten kan doormailen. Als het om grote aantallen gaat, kan je eventueel werken met mailmerge. Ook als je met Flubaroo de resultaten later wil doormailen naar cursisten, moet je een veld voor het mailadres voorzien. 2. Momenteel is het niet mogelijk (of heb ik die mogelijkheid nog niet gevonden) om een afbeelding/filmpje/geluidsfragment in de vraag of in de antwoorden toe te voegen. Je kan wel voor of na een vraag een afbeelding plaatsen. 3.2 Types vragen Tekst: het antwoord is een stukje tekst, bijvoorbeeld om je naam, je mailadres of enkele woorden in te vullen. Tekstalinea: idem als voorgaaande, langere tekstfragmenten zijn mogelijk. Meerkeuze: er moet gekozen worden tussen verschillende antwoordmogelijkheden. Bij de opmaak bepaal je zelf hoeveel keuzemogelijkheden er zijn. Er kan slechts één keuze aangevinkt worden. Selectievakjes: ziet er hetzelfde uit als Meerkeuze, maar er kunnen verschillende vakjes aangevinkt worden. Keuze uit lijst: er wordt een lijst aangeboden waaruit de gebruiker één mogelijkheid kan selecteren. Schaal: dient voor beoordeling, je kan zelf de labels en schaalverdeling instellen. Voorbeeld: Raster: rijen en kolommen moeten worden gecombineerd. Voorbeeld:

8 Vivo TKO Kortrijk Formulier aanpassen (bewerken) Je kan het formulier altijd aanpassen. Je kan zowel de lay out aanpassen als de inhoud. Hoe ga je te werk? Klik op Formulier, Formulier bewerken. In een nieuw venster wordt het formulier weergegeven. Je kan altijd vragen toevoegen, verwijderen of verplaatsen. Dit laatste doe je gewoon door te klikken op de vraag en deze te verslepen. Je kan altijd de layout wijzigen. Je kan ook titels en pagina-eindes toevoegen en verplaatsen. De gewenste wijzigingen worden automatisch opgeslagen en doorgevoerd bij het sluiten van deze weergave. Opmerking: Voor een preview ga je naar Formulier, klik dan op Ga naar Live Formulier.

9 Vivo TKO Kortrijk Code kopiëren Nu willen we het formulier invoegen als html-bestand in Smartschool. Klik op Bestand, dan op Insluiten. Je kan het formaat nog aanpassen. Deze code kan je kopiëren (Ctr + C) en plakken in het gewenste cursusonderdeel.

10 Vivo TKO Kortrijk 9 4 Stap 2: opladen in Smartschool Bijvoorbeeld in Vaknieuws, Documenten, Taken, (Je kan uiteraard te namen van de knoppen in Smartschool aanpassen.) Plak de code bij Broncode (Ctr + V) en klik op Opslaan. Opmerking: Steeds een titel geven Opties instellen: vanaf wanneer en tot wanneer beschikbaar, enz

11 Vivo TKO Kortrijk 10 5 Stap 3: de resultaten raadplegen Te bekijken als rekenblad in Googledocs En te downloaden in een formaat naar keuze.

12 Vivo TKO Kortrijk 11 6 Auto correctie De resultaten van de ingevulde formulieren komen terecht in een rekenblad (=spreadsheet). We kunnen ditzelfde rekenblad gebruiken om de resultaten te verwerken. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan hoeveel maal een bepaald antwoord werd gegeven. (interpretatie per vraag/kolom) Hierna zullen we twee mogelijkheden bespreken voor het beoordelen van meerkeuzevragen, nl. beoordeling zonder gokcorrectie en met gokcorrectie. 6.1 Beoordeling zonder gokcorrectie De antwoorden worden dus verzameld in een rekenblad! Hiervan maken we gebruik om een correctiesleutel in te voegen! We willen nl. in dit rekenblad een rij bekomen met de correcte antwoorden. De antwoorden van de cursisten worden met dit correct antwoord vergeleken. We voegen een extra werkblad toe om de berekening van de totaalscore uit te voeren. Hoe bouwen we dit werkblad op? We maken in de bovenste rij een formule voor elke kolom. Daarna slepen we deze formule naar de andere rijen, zodat de resultaten van alle cursisten automatisch worden verbeterd. Belangrijk: 4. In de eerste kolom neem je de naam van de cursist over! 5. In de daaropvolgende rijen vergelijk je telkens het antwoord van de cursist met het modelantwoord. 6. In dit geval van verbeteren zonder gokcorrectie wordt gebruik gemaakt van volgende formules: Als het antwoord juist is, krijgt de cursist de score voorzien voor deze vraag, Anders, dus als de cursist niet of foutief antwoordt, dan krijgt hij 0 punten, 7. Voeg daarna een kolom in om de totaalscore te berekenen. Dit kan op het einde gebeuren, maar het is handiger om de totaalscore onmiddellijk naast de naam van de cursist te plaatsen.

13 Vivo TKO Kortrijk Beoordeling met gokcorrectie In onderstaand voorbeeld vind je een instapproef voor Frans met een 40-tal meerkeuzevragen. De antwoorden worden dus verzameld in een rekenblad! Hiervan maken we gebruik om een correctiesleutel in te voegen! We willen nl. in dit rekenblad een rij bekomen met de correcte antwoorden. De antwoorden van de cursisten worden met dit correct antwoord vergeleken. We voegen een extra werkblad toe om de berekening van de totaalscore uit te voeren. We maken in de bovenste rij een formule voor elke kolom. Daarna slepen we deze formule naar de andere rijen, zodat de resultaten van alle cursisten automatisch worden verbeterd. Belangrijk: 8. In de eerste kolom neem je de naam van de cursist over! 9. In de daaropvolgende rijen vergelijk je telkens het antwoord van de cursist met het modelantwoord. 10. In dit geval van verbeteren met gokcorrectie wordt gebruik gemaakt van volgende formules: Als het antwoord juist is, krijgt de cursist 1 punt, Als de cursist niet antwoordt, dan krijgt hij 0 punten, Als de cursist foutief antwoord, dan krijgt de cursist punten. 11. Voeg daarna een kolom in om de totaalscore te berekenen. In onderstaande afbeelding zie je het werkblad met een overzicht van de ingevulde antwoorden:

14 Vivo TKO Kortrijk 13 In het volgende screenshot vind je het toegevoegde werkblad met het resultaat van de formules. In het volgende screenshot worden alle formules weergeven (In menu Weergeven, Alle formules aanvinken) :

15 Vivo TKO Kortrijk 14 7 Enkele tips per werkvorm 7.1 Instapproef Start met een invulveld Naam. Maak dit zeker een verplicht veld. of Je kan eventueel een veld voorzien voor het invullen van een mailadres. Zo kan je resultaten of feedback mailen naar de cursist. Je kan de resultaten vanuit Word via mailmerge bezorgen aan de deelnemers Tevredenheidsenquête Bij een tevredenheidsenquête kan je zelf bepalen of deze anoniem zal zijn. Je kan deze optie ook overlaten aan de cursist door een veld te voorzien waarin je vraagt naar de naam, en dit veld niet verplicht maakt.

16 Vivo TKO Kortrijk Inschrijftool In Google Documenten (of Google Drive) kan je op twee manieren een inschrijftool ontwikkelen Inschrijftool met Google Formulier Maak een formulier aan met een verplicht veld voor de naam. Daarna kan je met meerkeuzevragen (al dan niet afdwingbaar) keuzemogelijkheden (voor tijdstippen/activiteiten/ ) aanbieden. Je kan dit formulier publiceren in een E-module of mailen naar de betrokkenen. Voorbeeld: Inschrijftool met Google Document of Spreadsheet Voorbeeld: Nadat je dit document hebt aangemaakt in Googledocs of Google Drive, kan je het delen met anderen. Je krijgt dan volgend scherm te zien:

17 Vivo TKO Kortrijk 16 DELEN Stel in: Wie heeft toegang tot het document, Wie mag het document bewerken (bijvoorbeeld: je naam noteren bij de gewenste dag/activiteit/ ) Eens de instellingen juist staan, kan je de code kopiëren en doormailen naar de betrokkenen.

18 Vivo TKO Kortrijk 17 8 Uitgewerkt voorbeeld Bij wijze van voorbeeld/stappenplan maken we een korte instapproef en doorlopen we alle stappen. 12. Ga naar de startpagina van Google en meld je aan. 13. Om een Formulier te maken, klik je op Maken, Formulier. 14. Een Naamloos formulier wordt geopend. Geef een titel, en eventueel subtitel of een korte beschrijving over het doel van dit formulier. 15. Daarna kan je starten met het opstellen van vragen. Formuleer de vraag, eventueel aangevuld met Hulptekst. Kies het type vraag, Stel in of het verplicht is om deze vraag te beantwoorden. Voorstel voor Vraag 1: Met dit icoontje kan je de vraag bewerken. Vraag kopiëren Vraag verwijderen Aanvinken om de gebruiker te verplichten om deze vraag in te vullen. Als je klaar bent met deze vraag, klik dan op Gereed!

19 Vivo TKO Kortrijk 18 Voorstel voor Vraag 2: meerkeuzevraag Voorstel voor Vraag 3: meerkeuzevraag Voorstel voor Vraag 4: raster Voeg eventueel een titel of een pagina-einde toe. Kies een Thema, en klik op Toepassen. (Ik opteerde voor Books Modern.) Klik op Opslaan. Je Formulier is klaar. Je kan het formulier sluiten. Om een preview te bekijken open je het Formulier en klik op Ga naar Live formulier. Dit is het resultaat:

20 Vivo TKO Kortrijk 19 Nu kunnen we enkele stappen ondernemen om dit Formulier te integreren in Smartschool: o Klik op Formulier bewerken, o Selecteer Meer acties, Invoegen o Selecteer de code o Plak deze in Smartschool in het gewenste cursusonderdeel: selecteer HTML. Je kan werken met CTR + C en CTR + V. Klik op Bijwerken als je klaar bent.

21 Vivo TKO Kortrijk 20 o Vergeet niet om ook in Smartschool je toets te benoemen en de gewenste instellingen te doen. Je kan de toets nu eventueel zelf eens uitproberen vanuit Smartschool. De resultaten zijn onmiddellijk beschikbaar in Google Drive! Van dit rekenblad maken we gebruik om de resultaten te bewerken. Je kan bijvoorbeeld klikken op Overzicht reacties weergeven:

22 Vivo TKO Kortrijk 21 Dit is het resultaat: Per vraag wordt een overzicht gegeven van de ingediende antwoorden en dit wordt geïllustreerd met een grafiek of diagram. Voor schooldoeleinden willen de resultaten echter in cijfermateriaal omzetten. Hiervoor gaan we als volgt te werk: Eerst vullen we de test zelf in met de juiste antwoorden. Als naam kan je bijvoorbeeld opteren voor CORRECTIESLEUTEL. Daarna voegen we een werkblad toe aan het rekenblad. Dit werkblad dient om de antwoorden van de cursisten te vergelijken met de modelantwoorden en een score toe te kennen: zie AUTOCORRECTIE. o We starten met het toevoegen van een extra werkblad: o We nemen de vragen én de namen van werkblad 1 over. Werk met cel verwijzingen! Voorzie ook een kolom voor de totaalscore. In de cel van de eerst naam en de eerste vraag (hier cel C4) bouwen we een formule;

23 Vivo TKO Kortrijk 22 Formule zonder gokcorrectie: Formule met gokcorrectie: Er werd gekozen om 1 punt toe te kennen aan een goed antwoord, 0 aan blanco en aan een fout antwoord: Formule voor totaalscore: Let op $ in de formules. Deze zorgen er voor dat we de formule horizontaal en verticaal gesleept kan worden, zodat voor alle ingevulde formulieren de score automatisch berekend wordt.

24 Vivo TKO Kortrijk 23 9 Inhoud 1 Inleiding Stap 0: account aanmaken Stap 1: in Google Drive een formulier maken en insluiten Formulier maken Types vragen Formulier aanpassen (bewerken) Code kopiëren Stap 2: opladen in Smartschool Stap 3: de resultaten raadplegen Auto correctie Beoordeling zonder gokcorrectie Beoordeling met gokcorrectie Enkele tips per werkvorm Instapproef Tevredenheidsenquête Inschrijftool Inschrijftool met Google Formulier Inschrijftool met Google Document of Spreadsheet Uitgewerkt voorbeeld Inhoud... 23

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Januari 7 2014 Opgesteld door: Jan-Willem 1//2014 Handleiding voor het maken van een

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op "Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account.

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account. De allereerste keer inloggen bij Google apps for education 1. Log in via de knop rechtsboven in je browser. a. Zie je de knop niet? Surf dan eerst naar www.google.be b. Ben je al ingelogd onder een andere

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Werken met Google Docs. Joey Lemmens

Werken met Google Docs. Joey Lemmens Werken met Google Docs Joey Lemmens Maart 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1 Aan de slag... 4 1.2 Google Account aanmaken... 4 1.2 Inloggen... 5 2 De basis... 6 2.1 Interface... 6 2.2

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Februari 2016 Opgesteld door: Jan-Willem Handleiding voor het maken van een online

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen I) Wat? 1) documenten maken 2) meer dan 30 andere bestandstypen (vb worddocument, mp3, ) opslaan en vervolgens bestanden openen en delen vanaf

Nadere informatie

Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken

Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken Google Documenten: openen, maken, bewerken en afdrukken Er zijn verschillende soorten Google Documenten: tekstdocumenten, spreadsheets, presentaties, tekeningen en formulieren. We laten aan de hand van

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15

INHOUD. Ten geleide 13. 1 Inleiding 15 INHOUD Ten geleide 13 1 Inleiding 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Webbased 15 1.3 Alle voordelen op een rij 15 1.4 En nu? 16 1.5 Een Google Apps-account aanmaken 16 1.6 Inloggen 19 1.7 Test jezelf 21 2 Chrome-browser

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN

ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN ONLINE ENQUÊTES MET GOOGLE DOCUMENTEN Optie Sportmanagement Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen UGent STAP 1 INLOGGEN BIJ GOOGLE Voor alle tools

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

Surf naar en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Surf naar  en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Surf naar www.sgrein.be en vul jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Hier zie je de cursussen waartoe jij toegang hebt. Voorlopig zijn dit cursussen die door Tuur zijn aangemaakt en die toegankelijk zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Je kan HotPotatoes downloaden van deze site: www.klascement.be/hotpot.

Je kan HotPotatoes downloaden van deze site: www.klascement.be/hotpot. Hot Potatoes HotPotatoes is een eenvoudig en gratis programma waarmee interactieve oefeningen kunnen aangemaakt worden. In het programma zijn 5 onderdelen of Hot Potatoes : invuloefening, kruiswoordraadsel,

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Uitleg schermen online software MBCP

Uitleg schermen online software MBCP Uitleg schermen online software MBCP Als eerst gaat u naar de website www.bouwprijzen-software.nl. Hier krijgt u de onderstaande pagina te zien. Vervolgens kunt u inloggen doormiddel van uw e-mail adres

Nadere informatie

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.:

Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: Cursus Inhoud 15 Modules - 15 Vragen Onze Microsoft gecertificeerde unieke Excel e-learning cursussen zijn incl.: * Praktijkopdrachten met real-time feedback bij gemaakte fouten * Rijke interactieve multimedia

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Spreadsheets (Excel 2003)

Spreadsheets (Excel 2003) Spreadsheets (Excel 2003) 14 Toevoegen paragraaf 14.5 14.5 Subtotalen, draaitabellen en ALS In deze paragraaf bespreken we een aantal aanvullende functies in Excel. We beginnen met de subtotalen. Een subtotaal

Nadere informatie

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19

Een website bouwen. De H@ndel en wij 5.3 Ha Google sites 1/19 Een website bouwen Inhoud 1 Aandachtspunten bij het bouwen van een website... 2 1.1 De structuur van de site... 2 1.2 De inhoud van de site... 2 1.2.1 Werk je site regelmatig bij... 2 1.2.2 Let op de taal!...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel

www.digitalecomputercursus.nl 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel 10. Voorbeeld berekeningen maken met Excel In de komende hoofdstukken worden een aantal voorbeelden van berekeningen die gemaakt kunnen worden in Excel uitgelicht. U kunt deze berekeningen ook zodanig

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Geert Kraeye. Pas de grootte van de kolommen aan aan de plaats die men nodig zal hebben voor de vragen, de antwoorden, de evaluatie en de punten.

Geert Kraeye. Pas de grootte van de kolommen aan aan de plaats die men nodig zal hebben voor de vragen, de antwoorden, de evaluatie en de punten. Geert Kraeye 1. Doel van deze methode van werken: Door deze methode van werken kan men zelf werkbladen maken die op interactieve basis samenwerken met de leerling. De leerling krijgt onmiddellijk respons

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Een grafiek maken in Excel

Een grafiek maken in Excel Een grafiek maken in Excel [Paul De Meyer] 1 Microsoft Excel starten Ga naar start en kies in Alle programma s voor Microsoft Excel of Dubbelklik op het bureaublad het icoontje Microsoft Excel Automatisch

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden)

5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. Handleiding HotPotatoes (downloaden) Handleiding HotPotatoes (downloaden) 5) Accepteer de licentievoorwaarden. Volgende. 1) Ga naar de website http://hotpot.uvic.ca 2) Downloads: klik de gewenste versie aan. 3) Selecteer de gewenste taal.

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

Enquêtes maken met Google Formulieren. BGE Business Training 2015 www.bge.nl

Enquêtes maken met Google Formulieren. BGE Business Training 2015 www.bge.nl Enquêtes maken met Google Formulieren BGE Business Training 2015 www.bge.nl Enquêtes maken met Google Formulieren In deze instructie lees je hoe je een eigen enquête maakt met Google Formulieren. Ik laat

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Vanuit het venster Pagina-instelling kun je de vensters Afdrukken en Afdrukvoorbeeld openen.

Vanuit het venster Pagina-instelling kun je de vensters Afdrukken en Afdrukvoorbeeld openen. SAMENVATTING HOOFDSTUK 9 Pagina-instelling tabblad Pagina. Via het venster Pagina-instelling, tabblad Pagina kun je de afdrukstand, het papierformaat en de afdrukkwaliteit instellen. Bij Schaal kun je

Nadere informatie

Ontwerpen van digitale en interactieve. werkbladen met GeoGebraTube

Ontwerpen van digitale en interactieve. werkbladen met GeoGebraTube Ontwerpen van digitale en interactieve werkbladen met GeoGebraTube R. Van Nieuwenhuyze Oud-hoofdlector wiskunde aan Odisee, lerarenopleiding Brussel. Auteur Van Basis tot Limiet. roger.van.nieuwenhuyze@gmail.com

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Wegwijzer bij de cd-rom

Wegwijzer bij de cd-rom Wegwijzer bij de cd-rom 1 Inloggen De cd-rom houdt bij welke oefeningen je al gemaakt hebt en welke niet. Bij het opstarten vraagt de cd-rom of je een nieuwe gebruiker bent of een bestaande gebruiker.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010

Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 Hoofdstuk 1: Het Excel Dashboard* 2010 1.0 Introductie Excel helpt om data beter te begrijpen door het in cellen (die rijen en kolommen vormen) in te delen en formules te gebruiken om relevante berekeningen

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Virgo + WPS Office. Tabletproject

Virgo + WPS Office. Tabletproject Virgo + WPS Office Tabletproject Melissa Havet September 2014 Beste collega s Enkele weken geleden gingen wij van start met een nieuw project: de tablet. Uiteraard is het voor vele onder ons nieuw, inclusief

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST INHOUDSOPGAVE BLZ. 1. MINIMALE VEREISTEN... 3 1.1 Software vereisten... 3 1.2 Inloggegevens... 3 2. DE VRAGENLIJSTEN... 4 2.1 Voorbereiding... 4 2.2

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Online tools voor bevragingen

Online tools voor bevragingen Online tools voor bevragingen Een vergelijking van de mogelijkheden 1 Overzicht van de mogelijkheden Gratis (basisversie) Google forms Enquetemaken.be Gratisenquetemaken.nl Thesistools Zoomerang Betalend

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Portfolio Handleiding / faq

Portfolio Handleiding / faq Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items?

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie