GROOT. in alle eenvoud.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GROOT. in alle eenvoud. www.argenta.nl"

Transcriptie

1 GROOT in alle eenvoud

2 Ik beschikte zeker niet over uitzonderlijke talenten. Karel Van Rompuy - Oprichter Argenta

3 De hoofdrolspeler: Karel Van Rompuy Karel Van Rompuy is de stichter van Argenta en is één van de succesrijkste Vlaamse ondernemers van zijn generatie. Hij richtte zijn bedrijf Argenta een halve eeuw geleden op en bouwde het uit tot de vijfde grootste financiële instelling van België. Karel Van Rompuy is nog steeds het gezicht van de financiële groep. Karel Van Rompuy werd geboren op 15 oktober Hij gaf al vroeg blijk van zakeninstinct. Eind 1952 richtte hij Belfi op, waarmee hij bescheiden woningen kocht en weer verkocht. Het leverde hem beginkapitaal op om met Frans Kuypers en Karel en Cyriel Schrijvers Argenta te starten in Intussen is Argenta uitgegroeid van een maatschappij die persoonlijke leningen aan de man bracht tot de vijfde grootste bank in België. Dat kwam onder meer door de politiek van de familie Van Rompuy. De aandeelhouders kregen geen dividenden, alle winsten werden opnieuw in het bedrijf geïnvesteerd. Met Argenta heb ik een levenswerk kunnen uitbouwen dat de meest verregaande verwachtingen overtrof. Ik heb dat met een kolossale energie gedaan. Terugkijkend kan ik alleen maar een grote voldoening voelen. Ik beschikte zeker niet over uitzonderlijke talenten, maar ik kan zeggen dat ik mijn talent voor de volle honderd procent heb benut. Heel mijn leven heb ik hard en graag gewerkt. En ik heb niet het gevoel dat ik veel gemist of opgeofferd heb, liet hij optekenen in Argenta Epos, een naslagwerk over de geschiedenis van de bank.

4 De Argenta Groep, een betrouwbare partner Argenta is een bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Het richt zich voornamelijk op particulieren en gezinnen. Zijn kernbedrijvigheid bestaat uit het aanbieden van eerlijke bank- en verzekeringsproducten tegen correcte prijzen. Argenta dankt zijn succes aan het permanent streven naar lage kosten, hoge productiviteit en het aanbieden van de betere koop. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen in België. Argenta Nederland is gevestigd te Breda. Historie Argenta, de vijfde grootste financiële instelling in België, werd in 1956 opgericht als financieringsmaatschappij, gespecialiseerd in persoonlijke leningen. In 1964 kreeg het toestemming om op te treden als depositokas. Argenta zette een distributienetwerk van zelfstandige ondernemers op. Om voor het aangetrokken spaargeld een aanwending te vinden, specialiseerde het zich in hypotheekleningen. Later bouwde het een breed net van zelfstandige kantoorhouders uit die in hun gemeente een lokaal Argenta bankkantoor openden. In 1974 werd Argenta Verzekeringen opgericht, dat levens- en brandverzekeringen aanbood. Om het succesvolle partnerschap met zijn trouwe klanten en zijn kantoorhouders een duurzaam karakter te geven, stelde de stichter Karel Van Rompuy zijn onderneming open in Via Argenta Coöperatieve liet hij zijn trouwe Argenta klanten en kantoorhouders toe om aandeelhouder te worden. Op 1 december 2011 bezit Argenta Coöperatieve een minderheidsparticipatie van 11% in het kapitaal van de Argenta Groep. 89% van de aandelen zijn in het bezit van de familie Van Rompuy. Vandaag is de Argenta Groep een snelgroeiende Belgische bank verzekeraar met een geconsolideerd balanstotaal van 34 miljard euro, meer dan 520 bankkantoren in België en belangrijke activiteiten in Nederland. Argenta heeft meer dan 1,4 miljoen klanten.

5 Argenta in Nederland Argenta staat midden in de Nederlandse samenleving. Vanuit het hoofdkantoor te Breda ondersteunen we dagelijks onze Nederlandse klanten en professionele intermediairs. Reeds meer dan Nederlandse klanten kozen voor Argenta en dagelijks groeit dit aantal verder aan. Historie Sinds 1997 verstrekt Argenta Spaarbank hypotheken in Nederland. In plaats van een netwerk met eigen kantoren in Nederland uit te bouwen, heeft Argenta bij aanvang gekozen haar hypotheken in Nederland aan te bieden via het intermediair. In een sneltempo groeide Argenta uit tot een belangrijke speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Meer dan Nederlandse gezinnen en particulieren kozen reeds voor een Argenta hypotheek. Het beheer en de administratie van de hypotheken in Nederland heeft Argenta uitbesteed aan de Nederlandse hypotheek servicers Stater en Quion. In 2004 startte Argenta met het aanbieden van internetspaarrekeningen. Ook deze activiteit werd succesvol uitgebouwd. Meer dan gezinnen en particulieren openden reeds een internetspaarrekening. Voorts startte Argenta Life Nederland in dat jaar met een spaarverzekering, die gekoppeld is aan de spaarhypotheek van Argenta. Belangrijke vennootschappen van de Argenta groep zijn Nederlandse maatschappijen en hun activiteiten vallen geheel of ten dele onder het Nederlands toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandse Bank (DNB) in Nederland. Argenta zet geen peperdure mediacampagnes op. Liever gebruiken we dit geld voor een scherper tarief voor onze klanten. Op deze doordachte wijze is Nederland voor Argenta een tweede thuishaven geworden met meer dan gezinnen en particulieren die reeds voor Argenta kozen. Argenta heeft een eigen dynamiek. En die heeft als enig doel topproducten bij zijn klanten te brengen. Een hele duidelijke strategische focus, die niet wordt beïnvloed door wat er gebeurt in de VS of elders in de wereld. We zijn een bank zoals een bank hoort te zijn., aldus John Heller, Directievoorzitter Argenta.

6 We zijn een bank zoals een bank hoort te zijn. John Heller - Directievoorzitter Argenta

7 Eigenheid De familiale aandeelhouders, de Raad van Bestuur en het management hechten een groot belang aan de eigenheid van Argenta en zijn cultuur van soberheid, zuinigheid, betrouwbaarheid, rechttoe rechtaan communicatie, eerlijke producten en correcte prijzen. Waarin bestaat de eigenheid van Argenta? Argenta streeft ernaar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor zijn producten aan te bieden. Voor producten wordt gekozen voor eenvoud, transparantie en volume. Elk jaar wordt het grootste gedeelte van de winst in de onderneming geherinvesteerd. De familiale meerderheidsaandeelhouders strijken slechts een beperkt dividend op. Ze nemen genoegen met de meerwaarde van een groeiend bedrijf. De hoofddoelstelling van de aandeelhouders is verdere rendabele groei in onafhankelijkheid. Ze zijn niet geïnteresseerd in een overname door een andere groep en evenmin in het realiseren van overnames of het aangaan van fusies. Argenta werkt in België met een netwerk van zelfstandige kantoorhouders. Dat geeft de klant de zekerheid van stabiliteit en langetermijnvisie. In sommige kantoren werkt nu al een tweede of zelfs derde generatie kantoorhouders. We zijn niet geïnteresseerd in een overname, welke prijs we ook zouden kunnen krijgen. De financiële crisis heeft ons nog gesterkt in onze overtuiging dat aan ons aandeelhouderschap van Argenta niet zal worden getornd, verklaart Karel Van Rompuy.

8 We willen onze waarden uitdragen naar onze klanten: veiligheid, voorzichtigheid, transparantie. Vandaag worden we daar spontaan mee geassocieerd in België, maar het zou prachtig zijn mochten we dat beeld nog kunnen versterken. Jan Cerfontaine - Voorzitter Raad van Commissarissen Argenta

9 Zekerheid Argenta is een solide onderneming. Die sterkte berust op verscheidene pijlers die dagelijks worden beleefd : veiligheid, voorzichtigheid en transparantie. Argenta biedt eenvoudige en transparante producten aan en is uitsluitend actief in zijn gekende thuismarkten België, Nederland en Luxemburg. De aangetrokken gelden van Argenta komen uitsluitend van meer dan 1,4 miljoen particulieren en gezinnen. Argenta trekt geen gelden aan op de financiële geld- en kapitaalmarkten en vaart daardoor een eigen solide koers. Argenta herbelegt spaargelden voornamelijk in hypotheekleningen aan gezinnen in België en Nederland waarbij de woning telkens als onderpand dient. Argenta heeft een conservatief risicobeleid en mijdt risicovolle activiteiten. Argenta Spaarbank heeft niet belegd in rommel-hypotheken, de zogenaamde subprime hypotheken, noch in de Verenigde Staten, noch elders in de wereld. Argenta Spaarbank heeft geen kredieten verstrekt aan de Griekse overheid. Argenta verstrekt geen kredieten aan ondernemingen. Hierdoor is de kwetsbaarheid voor een economische recessie gering. Tijdens de financiële crisis de voorbije jaren heeft Argenta geen staatsteun nodig gehad. Waarborg voor de klanten is, naast het conservatieve risico-beleid, de zeer behoorlijke en stabiele winstgevendheid. Ook gedurende de laatste jaren heeft Argenta zeer solide positieve resultaten neergezet in tegenstelling tot vele grootbanken die forse verliezen maakten. De nettowinst op 31 december 2010 bedroeg 82 miljoen euro. Met een geconsolideerd eigen vermogen voor Argenta Bank- en Verzekeringsgroep van meer dan 1,1 miljard euro op 31 december 2010 beschikt Argenta over een sterke buffer. Argenta keert slechts in beperkte mate winsten uit aan de aandeelhouders en het eigen vermogen groeit door dit beleid jaarlijks stelselmatig aan.

10 De nagel waarop we bij Argenta het meeste kloppen, is dat we slank en lenig moeten blijven. De vruchten van deze zuinigheid worden in eerste plaats aan de klant doorgegeven. Marc De Moor - Directievoorzitter Argenta Nederland

11 Zuinigheid Argenta streeft ernaar hogere rentevergoeding te betalen aan zijn spaarklanten en minder aan te rekenen aan zijn hypotheekklanten dan de grootbanken. Telkens opnieuw scoort Argenta goed in vergelijkende onderzoeken. We proberen steeds de betere koop aan te bieden. Argenta is een echte spaarbank gebleven en haalt daar voordeel uit. We bieden eenvoudige, transparante en gestandaardiseerde producten aan. Dit is belangrijk, omdat standaardisering het mogelijk maakt hoge volumes te realiseren en de kosten te beperken. Daardoor kunnen we onze klanten scherpe tarieven aanbieden, kunnen we vrede nemen met kleine winstmarges en zijn we toch voldoende rendabel. Net als een groot deel van de publieke opinie heeft Argenta het moeilijk met de buitensporige bonussen die in de bankensector in Nederland en België werden uitbetaald. Argenta heeft uitstekende mensen, maar betaalt helemaal geen bonussen aan haar medewerkers en directieleden. Evenmin worden aandelenopties uitgekeerd, aangezien de onderneming niet beursgenoteerd is. De belangrijkste bouwstenen voor onze scherpe prijzen zijn onze zuinigheid en onze hoge productiviteit. We houden onze personeelskosten goed in de hand, investeren op de efficiëntst mogelijke wijze en besteden weinig geld aan publiciteit. Uit onderzoek blijkt dat de bruto toegevoegde waarde van een Argenta-medewerker tot de hoogste behoort in de financiële sector. De euro s die we hierdoor besparen, geeft Argenta terug aan de klanten onder de vorm van een aantrekkelijk tarief. Zuinigheid is verheven tot onze bedrijfscultuur en is het speerpunt van onze prijscompetiviteit.

12 Argenta s ethisch handvest Wat mogen klanten en intermediairs van ons verwachten? Voor welke principes staat Argenta? Maatschappelijk verantwoord en onafhankelijk Wij willen dat onze activiteiten de hele samenleving ten goede komen. Daarom zien we groeien in onafhankelijkheid als onze belangrijkste opgave. Onberispelijk Klanten, intermediairs, medewerkers, aandeelhouders, leveranciers, toezichthouders, lokale gemeenschappen, overheden, : allen hebt u recht op een onberispelijk bedrijf met correcte medewerkers. Voordelig Argenta is een prijsspeler. Het streeft ernaar de beste prijs/kwaliteitsverhouding aan te bieden. Dat wordt mogelijk gemaakt door een laag kostenpeil, een voortdurend streven naar een slanke en wendbare organisatie, maximale uitbesteding en een hoge productiviteit. De vruchten van dat alles worden in de eerste plaats aan de klant doorgegeven. Sober Argenta draagt soberheid en kostenbewustzijn hoog in het vaandel. Voor onze producten kiezen wij voor eenvoud en transparantie. Elk jaar wordt het grootste gedeelte van de winst in de onderneming geherinvesteerd. De aandeelhouders nemen genoegen met de meerwaarde van een groeiend bedrijf. In de prijszetting van de aangeboden producten en diensten hoeft dus geen vergoeding van het kapitaal te worden ingebouwd. Voorkomend Als u bij ons een krediet aanvraagt, solvabel bent en voldoet aan alle interne kredietvoorwaarden, zult u dat toegekend krijgen. Als u als kredietnemer niet tijdig kunt betalen, zullen wij u evenzeer correct en menselijk behandelen. Als u bij ons als verzekeringsnemer een schadegeval aangeeft, mag u rekenen op een onberispelijke behandeling van uw dossier. Respect voor de wetgeving Wij nemen interne maatregelen om te voorkomen dat onze diensten misbruikt worden bij het ontduiken van belastingen. Wij zullen u wel adviseren om fiscaal vriendelijk en correct te handelen.

13 Gelijk Argenta hanteert een gelijk kansenbeleid bij de aanwerving en promotie van zijn medewerkers. Als u bij Argenta werkt, krijgt u uitdagingen en doorgroeimogelijkheden in de functie van uw talent en verdiensten. Loyaal en verantwoordelijk Argenta gaat met u een duurzame relatie aan. Dat doen wij ook met onze medewerkers. Zij zijn de hoeksteen van onze onderneming. Daarom verwachten wij van hen inzet, teamgeest, loyaliteit, zin voor initiatief en verantwoordelijkheid. Bovendien hoeden zij zich voor belangenverstrengeling. Rendabel Argenta geeft zijn aandeelhouders een verantwoord rendement op hun kapitaalinbreng. Dat rendement wordt niet uit de onderneming gehaald, maar versterkt op gestage wijze haar eigen vermogen. Respect voor de mensenrechten Argenta respecteert de grondprincipes van de universele mensenrechten. Het steunt het recht op gelijke kansen en niet-discriminatie, het recht op veiligheid van personen en de rechten van de werknemers. Het heeft respect voor nationale soevereiniteit en mensenrechten en voor verplichtingen in het kader van consumenten- en milieubescherming. Respect voor het leefmilieu Argenta doet aan afvalpreventie en selectieve afvalophaling en streeft naar optimalisering van koeling en verwarming. In een jaarlijks milieuverslag worden deze inspanningen geanalyseerd en nieuwe acties voorgesteld.

14 Geconsolideerd balanstotaal Eigen vermogen volgens balans in miljoen euro Per 30 juni 2011 bedraagt het eigen vermogen 1,186 miljard euro. Hiermee is Argenta sterk gewapend voor de toekomst. De stabiliteit van een bank wordt in de financiële wereld vaak uitgedrukt in een ratio. Het bancaire tier 1-kapitaalratio voor Argenta bedraagt 15,14% op 30 juni Hiermee behoort Argenta tot beste leerlingen van de klas. Jaarlijks worden de winsten geherinvesteerd in de bank- en verzekeringsgroep, de beste garantie voor een zekere toekomst. Onderstaand vindt u de evolutie van het eigen vermogen, het geconsolideerd balanstotaal en het aantal medewerkers telkens per 31 december van 2006 tot en met Voor meer informatie kunt u steeds terecht op of Eigen vermogen volgens balans in mio mio mio 860 mio 907 mio 979 mio

15 Geconsolideerd balanstotaal in mia ,3 mia 30,0 mia 31,6 mia 33,8 mia 25,4 mia Aantal medewerkers

16 Voor meer informatie kunt u steeds terecht op of

GROOT. in alle eenvoud. www.argenta.nl

GROOT. in alle eenvoud. www.argenta.nl GROOT in alle eenvoud www.argenta.nl De hoofdrolspeler: Karel Van Rompuy Karel Van Rompuy is de stichter van Argenta en is één van de succesrijkste Vlaamse ondernemers van zijn generatie. Hij richtte zijn

Nadere informatie

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger.

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger. PERSBERICHT Boekjaar 2006 BANK- EN VERZEKERINGSGROEP ARGENTA ARGENTA : PRIJZENCONCURRENTIE EN RENDABELE GROEI Het beleid van scherpe prijzen en lage kosten wordt duidelijk gewaardeerd door de klanten van

Nadere informatie

PERSBERICHT. Versterking kapitaalpositie ING met 10 miljard euro

PERSBERICHT. Versterking kapitaalpositie ING met 10 miljard euro PERSBERICHT Versterking kapitaalpositie ING met 10 miljard euro Op 19 oktober 2008 is bekend gemaakt dat ING haar kapitaal verder heeft versterkt met behulp van de Nederlandse overheid. De solvabiliteit,

Nadere informatie

PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv. Geen stress voor Argenta-cliënten

PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv. Geen stress voor Argenta-cliënten PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Geen stress voor Argenta-cliënten Argenta versterkt zijn kapitaal tot 1,149 mia euro. Hierdoor verhoogt de bancaire tier 1-ratio van 10,24 % naar 14,38

Nadere informatie

Kredieten en beleggingen blijven groeien

Kredieten en beleggingen blijven groeien PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Prestaties Argenta uitzonderlijk in crisisjaar 2011 De op vier na grootste bank van dit land is duidelijk de stiel van het retailbankieren niet verleerd.

Nadere informatie

I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S

I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S I M T E C H N. V. B U S I N E S S P R I N C I P L E S Algemeen Het beleid van Imtech N.V. is gericht op de continuïteit van de onderneming als een winstgevende organisatie, die met haar bedrijven en medewerkers

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013 Jaarcijfers 2012 6 maart 2013 Overzicht Klantbelang gediend met stevig financieel fundament Resultaat 255 miljoen Dividendvoorstel 88 miljoen Solvabiliteit 293% Kosten verder verlaagd met 6% Eigen Vermogen

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

Spaarbank. Est. 1956

Spaarbank. Est. 1956 Spaarbank Est. 1956 MAAK KENNIS MET CKV Uw betrouwbare bank voor sparen en lenen Uw bank voor Sparen en Hypothecaire leningen op maat CKV Spaarbank is een onafhankelijke, Belgische Spaarbank die sedert

Nadere informatie

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Muriel Van Gompel - Director Retail Banking, Triodos Bank In 1980 zette Triodos Bank een ander bancair model in de

Nadere informatie

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview. uitgave 2016

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview. uitgave 2016 Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview uitgave 2016 Kerncijfers per 31/12/2015 > De Baloise-groep De Baloise-groep werd opgeicht in het Zwitserse Bazel en is een Europese aanbieder van verzekerings-

Nadere informatie

Crelan: 100 % coöperatief verankerd

Crelan: 100 % coöperatief verankerd B R U S S E L, 1 8 j u n i 2015 Crelan: 100 % coöperatief verankerd Ruim een jaar geleden kondigde Crelan aan dat er een akkoord bereikt was tussen de Franse en de Belgische aandeelhouders van de bank,

Nadere informatie

Persmededeling vanwege de Argenta Groep

Persmededeling vanwege de Argenta Groep Persmededeling vanwege de Argenta Groep Ook in 2008 hebben 100.000 nieuwe cliënten voor Argenta gekozen Datum 27-03-2009 Tijdstip 10:30uur Bericht Pers 2009/01 Argenta Bank- & Verzekeringsgroep nv Belgiëlei

Nadere informatie

ARGENTA BOUWT KLANTGEDREVEN EN DUURZAAM AAN DE TOEKOMST

ARGENTA BOUWT KLANTGEDREVEN EN DUURZAAM AAN DE TOEKOMST ARGENTA BOUWT KLANTGEDREVEN EN DUURZAAM AAN DE TOEKOMST Financiële resultaten 2018 Argenta Bank- en Verzekeringsgroep behaalde in 2018 ondanks de aanhoudende lagerenteomgeving en belangrijke investeringen

Nadere informatie

U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen:

U kunt ons op een aantal manieren bereiken voor vragen, advies, mutaties of meldingen: DIENSTWIJZER Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet financieel toezicht zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie

Nadere informatie

hypotheken verzekeringen pensioenen

hypotheken verzekeringen pensioenen Dienstverleningsdocument Spaak Assurantiën Wie zijn wij? Wij zijn Spaak Assurantiën, uw adviseur in verzekeren. Wij zijn gevestigd in Groningen sinds 1958. Het is van oudsher een familiebedrijf, en dat

Nadere informatie

Argenta, duurzaamheid in zijn genen en in zijn resultaten. Persconferentie Antwerpen, 28 maart 2013

Argenta, duurzaamheid in zijn genen en in zijn resultaten. Persconferentie Antwerpen, 28 maart 2013 Argenta, duurzaamheid in zijn genen en in zijn resultaten Persconferentie Antwerpen, 28 maart 2013 Agenda Financieel verslag en kerngetallen Duurzaamheidsverslag Werkgelegenheid 2 2012, het beste jaar

Nadere informatie

Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer

Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Page 1 of 5 U bevindt zich hier: Home Ministeries Financiën Documenten en publicaties Toespraken Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Publiekssymposium Eerlijke Bankwijzer Toespraak 27-01-2011 Toespraak

Nadere informatie

INLEIDING. Wij doen dat onafhankelijk. Dat wil zeggen dat geen enkele financiële instelling invloed heeft op de adviezen die wij aan U verstrekken.

INLEIDING. Wij doen dat onafhankelijk. Dat wil zeggen dat geen enkele financiële instelling invloed heeft op de adviezen die wij aan U verstrekken. INLEIDING All Finance behartigt uw belangen op het gebied van financiële diensten. Dat kunnen schadeverzekeringen zijn of de complexe adviesproducten; kapitaal-, lijfrente-, risico-, arbeidsongeschiktheids-,

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv

P E R S B E R I C H T Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv P E R S B E R I C H T Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Halfjaarlijkse cijfers van Argenta Mooie resultaten voor bank en verzekeraar Met een nettowinst van 65 mio euro evenaart Argenta eind juni 2010

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36%

Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36% B R U S S E L, 2 6 f e b r u a r i 2015 Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36% Crelan haalt 200 miljoen euro coöperatief kapitaal op en verwelkomt meer dan 25.000 nieuwe coöperanten

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn:

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn: van Hagedoorn Assurantiën. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en onze werkwijze. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en de tarieven. Wie

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles over onze financiële dienstverlening Dienstenwijzer Alles over onze financiële dienstverlening Wie zijn wij A1 Hypotheken is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd in hypotheken, verzekeringen, kredieten,

Nadere informatie

Beste medewerksters en medewerkers, Albert M. Baehny Chief Executive Officer

Beste medewerksters en medewerkers, Albert M. Baehny Chief Executive Officer Het Geberit Kompas Beste medewerksters en medewerkers, Een bedrijf moet weten waar het voor staat en waar het heen wil. Het Geberit Kompas geeft onze belangrijkste principes en basiswaarden weer. Voor

Nadere informatie

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic. Overview. uitgave 2018

Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic. Overview. uitgave 2018 Bâloise Vie Luxembourg (LPS) Infographic Overview uitgave 2018 Kerncijfers per 31/12/2017 > Bâloise Vie Luxembourg Focus op het vrije verkeer van diensten (VVD) voor aan fondsen gekoppelde levensverzekeringsproducten.

Nadere informatie

Serviceflats Invest (SFI) Van harte welkom! Brugge, 19 juni 2013 Mol, 20 juni 2013 Sint-Niklaas, 24 juni 2013

Serviceflats Invest (SFI) Van harte welkom! Brugge, 19 juni 2013 Mol, 20 juni 2013 Sint-Niklaas, 24 juni 2013 Van harte welkom! Brugge, 19 juni 2013 Mol, 20 juni 2013 Sint-Niklaas, 24 juni 2013 Peter Van Heukelom Algemeen directeur Eric Van Herzele Commercieel adviseur Oorsprong en Geschiedenis Vastgoedbevak:

Nadere informatie

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding 19 november 1 Ruim 100 partners > 40 kantoren Triple O: Ondernemers Objectief Onafhankelijk Eén methodiek, één gezicht Louis van Besouw

Nadere informatie

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Headline Headline Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Ondernemers ARAG Incasso Verzekering Zes op de tien ondernemers hebben ermee te maken: klanten die veel te laat

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument versie 2011

Dienstverleningsdocument versie 2011 INDFIA Financieel Adviesbureau Vest 195 3311 TV Dordrecht T. 0180 625857 F. 0800 7528834 E. info@indfia.nl AFM 12016014 K.v.K. 243.378.18 ING bank 67.40.19.105 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wie zijn wij?

Nadere informatie

.VASTGOEDCENTER. Advieswijzer

.VASTGOEDCENTER. Advieswijzer .VASTGOEDCENTER. Advieswijzer Advieswijzer U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken / verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële

Nadere informatie

Werken aan 22 miljoen eerlijke spaarproducten

Werken aan 22 miljoen eerlijke spaarproducten Werken aan 22 miljoen eerlijke spaarproducten Een schitterende trouwjurk, prachtige ringen voordat je elkaar het jawoord geeft, heb je al flink wat beslissingen genomen. Belangrijke beslissingen waaraan

Nadere informatie

SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Bouwscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Bouwscan De Bouwscan 2014 is 430 x ingevuld. 87% van de respondenten is dga of eigenaar. 62% heeft een kleine bouwonderneming met minder dan 10 fte,

Nadere informatie

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest. Meer Rendement Meer Zekerheid Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.nl Kvk: 61887331 2 Onze Visie Uw opgebouwde kapitaal op de bank zetten loont tegenwoordig niet

Nadere informatie

ARGENTA PRESTEERT STERK IN LAGERENTEOMGEVING

ARGENTA PRESTEERT STERK IN LAGERENTEOMGEVING ARGENTA PRESTEERT STERK IN LAGERENTEOMGEVING Opgericht in 1956 viert Argenta thans zijn 60ste verjaardag. In het bijzonder gedurende de laatste 10 jaar heeft het een opvallende evolutie gekend, van een

Nadere informatie

Argenta Bank- en Verzekeringsgroep. Handvest diversiteit 2018

Argenta Bank- en Verzekeringsgroep. Handvest diversiteit 2018 Argenta Bank- en Verzekeringsgroep 2018 Antwerpen, 20 maart 2018 Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv, Belgiëlei 49-53, 2018 Antwerpen Gevoeligheid: publiek Management samenvatting Argenta streeft ernaar

Nadere informatie

Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie

Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie GESPROKEN WOORD GELDT Toespraak Chris Buijink, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken bij nieuwjaarsreceptie Die rol van banken in onze economie is, zoals het verhaal van deze ondernemer Rinke van

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - All Finance BV, dienstverleningsdocument september 2012 / Abonnementen

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - All Finance BV, dienstverleningsdocument september 2012 / Abonnementen DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden van een advies over een financieel product, zoals bijvoorbeeld een hypothecaire geldlening, kapitaal- of lijfrenteverzekering,

Nadere informatie

Cijfers. Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 2009 30.754 2007 21.486 2002 11.873 2011 36.949 2003 13.309 2004 14.030 2008 24.407 2005 15.

Cijfers. Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 2009 30.754 2007 21.486 2002 11.873 2011 36.949 2003 13.309 2004 14.030 2008 24.407 2005 15. Cijfers Evolutie leden-verzekerden (sociëtarissen) 4 35 3 25 2 15 1 5 22 11.873 23 13.39 24 14.3 25 15.712 19.727 27 21.486 28 24.47 29 3.754 21 34.726 211 36.949 38.763 Evolutie verzekeringscontracten

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2015Z14592

Nadere informatie

MEEST GESTELDE VRAGEN AAN VERBOND VAN VERZEKERAARS

MEEST GESTELDE VRAGEN AAN VERBOND VAN VERZEKERAARS MEEST GESTELDE VRAGEN AAN VERBOND VAN VERZEKERAARS 1. ING en AEGON hebben een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid ontvangen. Waarom is dat gebeurd? De belangrijkste reden voor deze kapitaalinjecties

Nadere informatie

Picanol Group + Tessenderlo Group

Picanol Group + Tessenderlo Group Picanol Group + Tessenderlo Group In 2013 nam Picanol Group het referentiebelang van 27,52% in Tessenderlo Group over van de Franse vennootschap SNPE SA. De investering vanuit Picanol Group in Tessenderlo

Nadere informatie

Leerdam, april 2013. Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam.

Leerdam, april 2013. Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam. Leerdam, april 2013 Beste relatie, Dit dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door Simioli Assurantiën te Leerdam. Ons kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting op het gebied van financiële

Nadere informatie

Indorama Ventures Public Company Limited Ondernemingsbestuur beleid

Indorama Ventures Public Company Limited Ondernemingsbestuur beleid Indorama Ventures Public Company Limited Ondernemingsbestuur beleid (Goedgekeurd door de raad van bestuur vergadering nr.1/2009 op 29 september 2009) Bericht van de voorzitter Indorama Ventures Public

Nadere informatie

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken.

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. The Orange Code Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. De Orange Code is ons manifest waarin we hebben vastgelegd hoe we

Nadere informatie

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl Financial Lease FINANCIERINGEN BV Postbus 178 3980 CD Bunnik T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl www.defam.nl Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Hervorming gereglementeerde spaarrekeningen Veelgestelde vragen

Hervorming gereglementeerde spaarrekeningen Veelgestelde vragen Hervorming gereglementeerde spaarrekeningen Veelgestelde vragen ARGENTA BANK- EN VERZEKERINGSGROEP NV, BELGIËLEI 49-53, 2018 ANTWERPEN 2/12 Colofon Antwerpen, 31 december 2013 Verantwoordelijk uitgever:

Nadere informatie

Norvell & Associates En Wat Ze Kunnen Doen Voor Uw Bedrijf

Norvell & Associates En Wat Ze Kunnen Doen Voor Uw Bedrijf Norvell & Associates En Wat Ze Kunnen Doen Voor Uw Bedrijf Boekhouding, voor vele eeuwen, heeft een waarborg voor de financiële stabiliteit, niet alleen voor individuen maar meer zo voor bedrijven verstrekt.

Nadere informatie

MVO-Control Panel. Instrumenten voor integraal MVO-management. Extern MVO-management. MVO-management, duurzaamheid en duurzame communicatie

MVO-Control Panel. Instrumenten voor integraal MVO-management. Extern MVO-management. MVO-management, duurzaamheid en duurzame communicatie MVO-Control Panel Instrumenten voor integraal MVO-management Extern MVO-management MVO-management, duurzaamheid en duurzame communicatie Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Duurzame ontwikkeling... 4 1.1 Duurzame

Nadere informatie

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening Geachte relatie, Binnen de verzekeringsbedrijftak hecht men aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Bovendien geeft de

Nadere informatie

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Ondernemers Sach-, ARAG Incasso Haftpflicht, Verzekering Kfz etc. Zes op de tien ondernemers hebben ermee te maken: klanten die veel te laat of niet betalen. En

Nadere informatie

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM?

Informatie over de Autoriteit Financiële Markten. Een kennismaking. Wat doet de AFM? Informatie over de Autoriteit Financiële Markten Een kennismaking Wat doet de AFM? Wie is de AFM? AFM is de afkorting voor Autoriteit Financiële Markten. De AFM is de gedragstoezichthouder op de financiële

Nadere informatie

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld

Het leven zit vol risico s. Speel op zeker met uw spaargeld Het leven zit vol risico s Speel op zeker met uw spaargeld Veilige en sterke prestaties voor uw spaargeld De DL Eternal en DL Eternal Alpha fondsen van DL Strategy 1 Uw spaargeld is veilig, rendabel en

Nadere informatie

DÉ FINANCIËLE WERELD B.V.

DÉ FINANCIËLE WERELD B.V. DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DÉ FINANCIËLE WERELD B.V. (MEI 2015 ) Onze gegevens: Dé Financiële Wereld B.V, Oudegracht 249, 1811 CG Alkmaar Telefoon : (072) 511 2000 E-mail : info@definancielewereld.nl Website

Nadere informatie

MULTIFLEX. Uw investering in goede handen. De flexibele, dynamische en aan uw profiel aangepaste belegging.

MULTIFLEX. Uw investering in goede handen. De flexibele, dynamische en aan uw profiel aangepaste belegging. MULTIFLEX Uw investering in goede handen De flexibele, dynamische en aan uw profiel aangepaste belegging www.amelife.lu DE VEILIGHEID VAN EEN LEVENSVERZEKERINGSCONTRACT BIJ AME LIFE LUX NV De kapitalisatiecontracten

Nadere informatie

Informatie MIFID (Twin Peaks II)

Informatie MIFID (Twin Peaks II) Informatie MIFID (Twin Peaks II) Sinds 30 april 2014 is de Mifid wetgeving, ook gekend als de Twin Peaks II regelgeving, van toepassing op de verzekeringssector in België. Deze wetgeving legt bijkomende

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE

ONDERLINGE S-GRAVENHAGE delen gevoel vertrouwen gevonden avontuur genieten ONDERLINGE S-GRAVENHAGE Momenten vrienden verhuizen afscheid leven huwelijk samen 2 blijdschap verrassing Verzekerde groeikracht Iedereen hoopt op een

Nadere informatie

Luxempart: defensief, groeipotentie en prima track record

Luxempart: defensief, groeipotentie en prima track record Luxempart: defensief, groeipotentie en prima track record In Luxemburg bedraagt het netto vermogen per inwoner ruim 700.000. Daarmee is het Groot Hertogdom het meest welvarende land in het Euro-gebied.

Nadere informatie

Financieel Management

Financieel Management 3de bach TEW Financieel Management samenvatting : hoorcolleges aangevuld uit boek Q www.quickprinter.be uickprinter Koningstraat 13 2000 Antwerpen 162 6,00 Online samenvattingen kopen via www.quickprintershop.be

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Algemene gegevens. Wie zijn wij?

Dienstenwijzer. Algemene gegevens. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrentespaarrekening Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Extra sparen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies voor zekerheid met de Allianz Lijfrentespaarrekening

Nadere informatie

Wat kunnen we van elkaar verwachten?

Wat kunnen we van elkaar verwachten? Wat kunnen we van elkaar verwachten? U heeft ons de zorg voor uw verzekeringen en/of andere financiële producten toevertrouwd of overweegt dit te gaan doen. In deze dienstenwijzer informeren wij u over

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

De Europese Investeringsbank in kort bestek

De Europese Investeringsbank in kort bestek De Europese Investeringsbank in kort bestek Als bank van de EU bieden wij financiering en expertise aan gezonde en duurzame investeringsprojecten binnen en buiten Europa. De EU-lidstaten zijn onze aandeelhouders,

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook onze kosten vergelijken.

Nadere informatie

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders

Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik. Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam Bankieren in 2015: hoogtepunten en vooruitblik Waarde creëren voor onze stakeholders Duurzaam bankieren bij ABN AMRO ABN AMRO levert een scala aan producten en diensten aan particuliere, private

Nadere informatie

ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam. Halfjaarbericht per 30 juni 2012

ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam. Halfjaarbericht per 30 juni 2012 ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam Halfjaarbericht per 30 juni 2012 Profiel ActivInvestor Management B.V. is 16 december 2004 opgericht en heeft als doel het opzetten en beheren van niche vastgoedbeleggingsfondsen

Nadere informatie

Zet herstel bankensector door?

Zet herstel bankensector door? ING Investment Office Publicatiedatum: 29 mei 2015 Sectorcommentaar financiële waarden Zet herstel bankensector door? Door Jan Kleipool, analist van het ING Investment Office De vooruitzichten voor de

Nadere informatie

Wij zijn volledig onafhankelijk en niet gelieerd aan of deels eigendom van enige financiële instelling.

Wij zijn volledig onafhankelijk en niet gelieerd aan of deels eigendom van enige financiële instelling. Dienstverleningsdocument en Dienstenwijzer Trajectum Financiële Planning streeft naar een open relatie met haar klanten. Om u inzicht te geven in de dienstverlening van Trajectum en de daaraan verbonden

Nadere informatie

Dienstenwijzer Konings & Meeuwissen Advies

Dienstenwijzer Konings & Meeuwissen Advies Dienstenwijzer Konings & Meeuwissen Advies U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken/verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële

Nadere informatie

Belfius slaagt met glans voor de. van de ECB. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers

Belfius slaagt met glans voor de. van de ECB. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Belfius slaagt met glans voor de comprehensive Versie 1 19 assessment 08 12:00 (CA) van de ECB Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Brussel, 26 oktober 2014 Soliditeit van Belfius bevestigd

Nadere informatie

Meest Mees er t & de Lange Lang Verzekeringen g Ke K nnismaking e en Dienst Diens ve v rlening e

Meest Mees er t & de Lange Lang Verzekeringen g Ke K nnismaking e en Dienst Diens ve v rlening e Meester & de Lange Verzekeringen Kennismaking en Dienstverlening Onze Missie: Adviseren, Bemiddelen en Beheren van uw financiele zaken en producten op een volledig transparante wijze. Onze Uitvoering:

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Toezichthouder

Nadere informatie

REMAIL B.V. Dienstverleningdocument. Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies

REMAIL B.V. Dienstverleningdocument. Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies REMAIL B.V. Dienstverleningdocument Bij ons bent u VERZEKERD van het juiste advies Pagina 1 van 6 Dienstverleningdocument Remail B.V. 2013 WIE ZIJN WIJ? Remail B.V. Statutair gevestigd: Dr. Jan van Breemenlaan

Nadere informatie

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt

Inhoud. In het kort. Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht. Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen. Uw wens is ons startpunt VERMOGENS PLANNING Inhoud In het kort Het vermogensplanningsproces in vogelvlucht Persoonlijke planning en begeleiding van uw vermogen Uw wens is ons startpunt Adequate vermogensplanning voor directeuren/grootaandeelhouders

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Algemene gegevens. Wie zijn wij?

Dienstenwijzer. Algemene gegevens. Wie zijn wij? Dienstenwijzer Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening gebruik te maken, weet u waar u aan toe bent en wat wij wederzijds van

Nadere informatie

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE 10.08.2018!1 Uitdagende macro-economische omgeving 1. Historisch lage rentevoeten

Nadere informatie

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN

KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN KEY ISSUES - Corporate Governance COMMISSIE VOOR HET BANK- EN FINANCIEWEZEN Rapportering corporate governance Brussel, 18 november 1999 Mevrouw, Mijnheer, De Commissie voor het Bank en Financiewezen en

Nadere informatie

Opinieonderzoek toekomst financiële sector

Opinieonderzoek toekomst financiële sector Opinieonderzoek toekomst financiële sector Presentatie afsluitende bijeenkomst 24 november Lessen en vragen voor de toekomst Martijn Lampert 1 Vertrouwen Betekenis (Van Dale): 1. Met zekerheid hopen 2.

Nadere informatie

Introductie. Beschrijving van je onderneming

Introductie. Beschrijving van je onderneming Checklist voor Businessplan Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het opstellen van een ondernemingsplan. Hieronder volgt een checklist waar je kunt zien of je alles wat van belang is voor

Nadere informatie

Voor het geven van advies, het bemiddelen in en het begeleiden van verzekeringen en financiële producten maken wij kosten.

Voor het geven van advies, het bemiddelen in en het begeleiden van verzekeringen en financiële producten maken wij kosten. DE DIENSTVERLENING VAN ADVAS ADVIESGROEP U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van Advas Adviesgroep Eindhoven In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden

Nadere informatie

ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD

ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD ONS ENGAGEMENT VOOR UW TOEKOMST ONTCIJFERD UW TOEKOMST ONTCIJFERD we creëren sociale welvaart met vier bouwstenen 1 meer jobs 2 stijgende koopkracht 3 sociale zekerheid voor iedereen 4 een toekomst voor

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Wordt het automatisch de huisbankier of..

Wordt het automatisch de huisbankier of.. Wordt het automatisch de huisbankier of.. 2-12/10/2015 3-12/10/2015 5 punten om een goede vermogensbeheerder te herkennen Wie is CapitalatWork? Opgericht in 1990, uitgegroeid tot vermogensbeheerder met

Nadere informatie

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree.

Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. Dit document ontvangt u als bijlage bij de door u aangevraagde offerte van Apple Tree. De inhoud van dit document bestaat uit twee delen, te weten: Advieswijzer. In dit document leest u meer over Apple

Nadere informatie

Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later

Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later Vermogensbeheer Voor een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later Een houdbaar en betaalbaar inkomen voor later. Dat is de belofte van uw pensioenfonds aan uw deelnemers. Verder gaan is nu zorgen voor

Nadere informatie

VITA INVEST.2 - FONDS INVEST.2 - SAFE PLAN

VITA INVEST.2 - FONDS INVEST.2 - SAFE PLAN VITA INVEST.2 - FONDS INVEST.2 - SAFE PLAN OPLOSSINGEN OP MAAT VAN UW VERWACHTINGEN 30.30.023/10 10/13 VITA INVEST.2 - FONDS INVEST.2 - SAFE PLAN Oplossingen op maat van uw verwachtingen U wilt uw geld

Nadere informatie

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten.

DIT DOEN WIJ VOOR U. Alles wat u moet weten. DIT DOEN WIJ VOOR U Alles wat u moet weten. 2 Inleiding U denkt erover een financieel product af te sluiten. Wie weet heeft u die beslissing zelfs al genomen. Daar komt enorm veel bij kijken. Wij willen

Nadere informatie

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG!

LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! LEASE OF FINANCIERING MOEITE MET KIEZEN? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG! BETAAL PRECIES ZOALS U WILT BIJ PEUGEOT FINANCE HEEFT U RUIME KEUZE UIT LEASE- EN FINANCIE- RINGSMOGELIJKHEDEN. VOOR ELKE PORTEMONNEE

Nadere informatie

Eigen huis. Vermogensopbouw. Oudedagsvoorziening. Nabestaanden

Eigen huis. Vermogensopbouw. Oudedagsvoorziening. Nabestaanden Eigen huis Vermogensopbouw Oudedagsvoorziening Nabestaanden Zeker nu Maatschappijwinstdeling De Onderlinge Levensverzekering-Maatschappij De Onderlinge s-gravenhage kent een maatschappij- 25 Te verdelen

Nadere informatie

ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam. Halfjaarbericht per 30 juni 2013

ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam. Halfjaarbericht per 30 juni 2013 ACTIVINVESTOR MANAGEMENT B.V. Amsterdam Halfjaarbericht per 30 juni 2013 Profiel ActivInvestor Management B.V. is 16 december 2004 opgericht en heeft als doel het opzetten en beheren van niche vastgoedbeleggingsfondsen

Nadere informatie

Informatie Dienstverlening Voor cliënten van Duys Financiële Diensten

Informatie Dienstverlening Voor cliënten van Duys Financiële Diensten Informatie Dienstverlening Voor cliënten van Duys Financiële Diensten 20-04-2012 Duys Financiële Diensten Wim Duys Deel 1 Dienstverleningsdocument Versie 2010.06.001 Deel 2 Dienstenwijzer Versie 2012.04.001

Nadere informatie

3.1 Omcirkel het juiste antwoord.

3.1 Omcirkel het juiste antwoord. 3.1 Vraag 1 Lees de uitspraken I en II en bedenk welke juist is/zijn. I Economie gaat over behoeften II Economie gaat over middelen A. I en II zijn beiden juist B. I is juist, II is onjuist C. II is juist,

Nadere informatie