Kinderen in beweging bij KINDwijzer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderen in beweging bij KINDwijzer"

Transcriptie

1 Kinderen in beweging bij KINDwijzer

2 Inleiding KINDwijzer is een samenwerkingsverband van vijftien regionaal werkende, zelfstandige kinderopvangorganisaties uit het hele land. Samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen organiseren de KINDwijzer organisaties het congres Kids in beweging: actief aan (de) slag! Bewegen is leuk en gezond. In de kinderopvang zijn veel mogelijkheden om aandacht aan het bewegen van kinderen te besteden. Iets dat wij allemaal graag en vol overtuiging doen! Door het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen verbeteren we de kwaliteit van de kinderopvang. Onze ervaringen op het gebied van bewegingsactiviteiten met kinderen delen we dan ook graag met u. In de diverse workshops vertellen we over onze ervaringen en geven we informatie over samenwerkingsverbanden met scholen, verenigingen en andere partijen. In dit boekje geeft iedere deelnemende KINDwijzer organisatie een voorbeeld van een of meerdere bewegingsactiviteiten voor de kinderen in de dagopvang of de buitenschoolse opvang. Het is een kleine greep uit de tientallen activiteiten, maar het geeft u een beeld van alle sportieve en actieve initiatieven. De activiteiten die in dit boekje staan, worden in de meeste gevallen in een vergelijkbare vorm ook bij de andere kinderopvangorganisaties georganiseerd. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? U kunt op onze website zien welk KINDwijzer lid bij u in de buurt zit. De medewerkers vertellen u graag welke bewegingsactiviteiten zij in hun regio aan de kinderen aanbieden en welke samenwerkingsverbanden zij daarbij zijn aangegaan. Veel lees -en beweeg plezier!

3 Kober groep in Breda werkt samen met GGD Samen met de GGD West Brabant organiseerde de Kober groep een cursus voeding en bewegen voor pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Tijdens deze cursus die twee dagdelen duurde, werden de medewerkers uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met deze twee onderwerpen. De GGD West Brabant en de Kober groep stelden een map samen ( Hapjes voor de eerste stapjes ) waarin allerlei ideeën, tips en activiteiten staan die medewerkers kunnen toepassen op de groep. Tijdens een evaluatie wordt bekeken met welke activiteiten en/of opdrachten de medewerkers aan de slag zijn gegaan. De map Hapjes voor de eerste stapjes staat vol met tips en ideeën voor voeding en bewegen.

4 De groene bso van MIK in Maastricht Boompje klimmen, hutten bouwen, beestjes zoeken in een modderpoel of fossielen tellen in de stenen; welk kind houdt daar nou niet van? Bij de Groene buitenschoolse opvang Bemelen kan het iedere dag. Deze Groene bso ligt in het Limburgse Heuvelland, is omringd door de natuur en heeft uitzicht op de mergelgroeves, weilanden, boomgaarden en het bos. Van al die natuur wordt volop gebruik gemaakt. De natuur bevordert de ontwikkeling en de zelfstandigheid van de kinderen en stimuleert hen om te bewegen. Naast buitenspelen wordt de natuur bij deze bso ook letterlijk naar binnengehaald. Kinderen knutselen met natuurlijke materialen, gaan samen bakken en koken met ingrediënten uit de eigen moestuin of die geteeld zijn bij omliggende (fruit)boeren. Iedere dag ontdekken de kinderen bij deze bso wat de natuur hen te bieden heeft. Het Limburgse Heuvelland is dé plek voor de bso-kids om actief te ontdekken!

5 OOK in Apeldoorn haalt sport in huis Kinderen hebben vaak een druk programma. School, buitenschoolse opvang, sporten, muziek... Bij kinderopvangorganisatie OOK in Apeldoorn maken ze het gemakkelijk: ze halen de sport in huis. Bij verschillende bso s kunnen kinderen in de sportzaal van hun locatie een sport beoefenen. Zo wordt er al volop gevolleybald en gejudood. De trainingen worden verzorgd door echte trainers van lokale sportverenigingen. Zo is bewegen een leuke activiteit voor de kinderen op de bso en scheelt het de ouders heel wat extra haal- breng- of wachttijd. Je favoriete sport beoefenen op de buitenschoolse opvang: leuk voor kinderen, praktisch voor ouders.

6 De themakisten van Ludens in Utrecht Bij Ludens in Utrecht werken ze met themakisten. In deze kisten zitten allerlei ideeën en materialen voor leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten. De buitenschoolse opvanggroepen krijgen iedere zes weken een nieuwe themakist waar ze mee aan de slag gaan. In iedere kist zitten beweegideeën die passen bij het thema, ook is er een speciale sportkist, boordevol sport en spel tips en materialen. Beweegplezier voor kinderen én pedagogisch medewerkers!

7 Bewegen bij KION in Nijmegen KION schakelt -aankomende- professionals in om kinderen op de buitenschoolse opvang een gevarieerd sportaanbod te bieden. Onder de naam Buitenschools Bewegen werkt KION samen met het ROC Sport en Bewegen in Nijmegen. Alle tweedejaars studenten van deze opleiding lopen wekelijks stage op een bso van KION. De enthousiaste studenten organiseren onder begeleiding van pedagogisch medewerkers allerlei sport- en spelactiviteiten. Inmiddels werken de eerste afgestudeerde studenten als pedagogisch medewerker op een (sport) bso bij KION. KION werd met het project Buitenschools bewegen Maatschappelijk Ondernemer 2008.

8 Workshops van KindeRdam in Rotterdam KindeRdam werkt regelmatig samen met andere organisaties om (beweeg) activiteiten voor de kinderen te organiseren. Zo organiseerde buitenschoolse opvang KindeRdam/Afrikaanderwijk in het kader van het project samenwerking met de brede school verschillende workshops. De workshops waren bedoeld voor de bso kinderen, maar ook andere kinderen uit de wijk konden zich via de brede school hiervoor opgeven. Er werden verschillende creatieve en actieve workshops gegeven zoals Schilderen, Rots en Water, Lezen in de bieb en Capoeira. De samenwerking was en is een groot succes. Samenwerking met de brede school zorgt voor een compleet aanbod aan activiteiten.

9 Beweegkriebels van SKL in Leeuwarden In de kindercentra van SKL worden de kinderen uitgedaagd om elke dag (en meerdere malen per dag) actief te bewegen. Pedagogisch medewerkers volgden de training beweegkriebels. Zij leerden dat bewegen vanzelf gaat als de omgeving, zowel binnen als buiten, uitdagend genoeg is. Eenvoudige middelen die altijd voor handen zijn worden daarbij ingezet. Een voorbeeld: van kussens wordt een berg gemaakt en van een doos een tunnel. Bewegen maar! Hier biedt de natuur zelf al voldoende uitdaging tot bewegen.

10 SportmiX bij De Bevelanden in Goes De Bevelanden in Goes organiseert iedere vakantie voor alle buitenschoolse opvangkinderen een stoere sportdag: de SportmiX. Deze dag is bedoeld voor kinderen die gebruik maken van vakantieopvang, maar ook voor kinderen die normaal gesproken niet naar de buitenschoolse opvang gaan. Er worden allerlei sportactiviteiten aangeboden zoals tennis, voetbal en korfbal. Ook is er die dag tijd voor vrij spel en creatieve activiteiten; tijdens de laatste SportmiX werd er een diabolo demonstratie gegeven en kwam de Ronald Mc Donald beweegshow langs. Aan het eind van de dag kunnen de ouders op een fotopresentatie zien wat hun kinderen hebben beleefd. De kinderen krijgen ter afsluiting allemaal een medaille en een diploma. Samen met alle bso kinderen naar de sportdag.

11 Baby s in beweging bij Triodus in Den Haag Bij Triodus volgen ze de methodiek van het Emmi Pikler Instituut uit Hongarije als het gaat om het stimuleren van bewegen van de allerkleinste kinderen. Dit instituut heeft in ruim vijftig jaar veel ervaring opgedaan omtrent de groei en ontwikkeling van baby s. In de methodiek is de vrijheid van beweging en activiteit onmisbaar voor de ontwikkeling van het kind. In de kinderdagverblijven van Triodus kunnen rollende en kruipende baby s ongestoord en veilig bewegen in een speciaal daarvoor afgescheiden ruimte. Op die manier ervaren de kinderen alle mogelijkheden die hun eigen lichaam biedt en ontdekken zij de spelmaterialen die op een zorgvuldige manier rondom hen zijn neergelegd. Een veilige ruimte voor rollende en kruipende baby s.

12 Actieve woensdagmiddagen Bij SKH in Hoorn De woensdagmiddag is bij de buitenschoolse opvang zeer geschikt om extra activiteiten te organiseren. Bij SKH kunnen kinderen op de woensdagmiddag kiezen uit drie activiteiten, die telkens gedurende een periode van zes weken worden aangeboden. Eén activiteit vindt buiten de locatie plaats en is voor kinderen van zes jaar en ouder, de andere twee activiteiten vinden plaats op de eigen locatie en zijn bedoeld voor alle leeftijden. Een van de drie activiteiten is een bewegingsactiviteit. Zo hebben de kinderen zes weken lang outdooractiviteiten gedaan, schaatslessen gevolgd en zijn ze vrij gaan zwemmen in het zwembad. Zo wordt de woensdagmiddag wel een hele aantrekkelijke middag om naar de bso te gaan!

13 SKA in Amersfoort gaat Olympisch Geïnspireerd door de Olympische Spelen in China, bedacht een enthousiaste groep buitenschoolse opvangmedewerkers van SKA een Olympisch sport- en spelcircuit. Ze zochten samenwerking met de sportopleidingen CIOS en Sport en Bewegen en schakelden studenten van deze opleidingen in om te helpen. Een heus sportteam reisde in de zomervakantie langs de verschillende locaties van SKA om de kinderen te trakteren op een sportieve dag die helemaal in het teken stond van de Olympische spelen. Een sportieve dag compleet met het Olympisch vuur en een echte medaille!

14 Een natuur bso bij Speelwerk in Meppel Bij Speelwerk vinden ze dat kinderen de mogelijkheid moeten hebben om ongepland buiten te spelen en dagelijks te experimenteren met de natuur. Veel nieuwe kinderopvanglocaties worden in schoolgebouwen en/of units in de directe nabijheid van de school gerealiseerd. Niet alle scholen bieden een inspirerende en uitdagende opvangomgeving voor de kinderen. Er is meestal (te) weinig natuur in de directe omgeving van de school. In september 2009 startte Speelwerk daarom het project Natuur bso. Medewerkers deden inspiratie op bij Nederlandse locaties en in Berlijn bij diverse kindercentra waar al gewerkt wordt met Natuur bso s. Er gaan zelfs een aantal medewerkers stage lopen in Berlijn. Daarnaast zijn er contacten gelegd Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Een ding is zeker: de Natuur bso in Meppel gaat er komen! Balanceren, horen, ruiken, voelen: dat is spelenderwijs de natuur ervaren bij de Natuur bso.

15 Bewegen vanaf vier bij Korein in Eindhoven Bij Korein beleeft groot en klein plezier aan bewegen. Korein biedt de pedagogisch medewerkers de training Beweegplezier vanaf vier van het NISB. Deze training inspireert en enthousiasmeert de medewerkers om samen met de kinderen dagelijks lekker te bewegen. En dat is helemaal niet moeilijk. Er wordt gebruikt gemaakt van kosteloos materiaal zoals wasknijpers, kranten, viltjes en ballonnen. Met succes! Elke dag bewegen met materiaal wat je in huis hebt.

16 Sport bso s bij SKAR in Arnhem Kinderopvang Skar werkt aan een geïntegreerde gezondheidsopvoeding, waarbij er aandacht is voor gezonde voeding, voldoende beweging en het stimuleren van buiten spelen. De organisatie werkt samen met CIOS Rijn IJssel, de opleiding Sport en Bewegingseducatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Arnhemse Atletiekvereniging Ciko 66 en Breedtesport Lingewaard. Kinderopvang Skar heeft een aantal buitenschoolse opvanglocaties die specifiek gericht zijn op sport en spel. Gezonde voeding, voldoende beweging en iedere dag buitenspelen!

17 Streetdance bij SKE in Enschede Dat bewegen heel leuk is, weten de kinderen van de buitenschoolse opvang van SKE al lang. De kinderen kregen hier onder andere streetdance les. Het lesprogramma werd afgestemd op de (motorische) vaardigheden van de kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen. Zo oefenden de jongste kinderen eenvoudige bewegingen op de muziek, de oudste kinderen kregen daarnaast nog extra spannende en uitdagende moves aangeboden. Alle buitenschoolse opvanglocaties van SKE werkten bij dit project samen. Van dansen word je altijd blij!

18 KINDwijzer is een landelijk netwerk van vijftien toonaangevende kinderopvangorganisaties. Zij werken samen in een coöperatieve vereniging. Door het delen en verder ontwikkelen van kennis en werkmethoden zijn ze constant vernieuwend bezig. KINDwijzerorganisaties zoeken afstemming en samenwerking met onderwijs en andere kindgerichte organisaties. Alles om te zorgen voor een complete en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Bij de samenwerkende organisaties werken ruim pedagogisch geschoolde medewerkers; in totaal verzorgen zij in meer dan vestigingen en bij 2100 gastouders de opvang van bijna kinderen. Alle lidorganisaties zijn HKZ-9001 gecertificeerd. KINDwijzer Postbus 66, 6500 AB Nijmegen

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

KOM. De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom

KOM. De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom KOM De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom KOM de Sport-BSO van Bergen op Zoom is. KOM biedt kinderen de mogelijkheid om onder BSOtijd een aantal sporten te beoefenen zoals: zwemmen, sport

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Welkom bij Triodus. De honderd werelden van uw kind. Je hoeft kinderen niet te leren volwassen te worden, dat worden ze toch wel.

Welkom bij Triodus. De honderd werelden van uw kind. Je hoeft kinderen niet te leren volwassen te worden, dat worden ze toch wel. Informatiebrochure Welkom bij Triodus De honderd werelden van uw kind Uw kind vertrouwt u natuurlijk niet aan de eerste de beste toe. U kiest het liefst voor mensen die net zo bij uw kind betrokken zijn

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats

Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats Nieuwsbrief Samen... goed voor later Het kindercentrum als democratische oefenplaats April 2013 Voorwoord Beste kernteamleden, Sinds de vorige nieuwsbrief is er weer heel veel actie geweest in ons KINDwijzer

Nadere informatie

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 4-14 JAAR BUITENSCHOOLSE OPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf vier jaar is je kind van harte welkom op onze buitenschoolse opvang. Onze bso-locaties vind je in elke wijk

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Legmeervogels Uithoorn 2019

Legmeervogels Uithoorn 2019 snessukgnirp kelp speorg kelp speorg niutleeps kelp speorg >-- 2 dlev raan >-1 dle V ra an Legmeervogels Uithoorn kelp speorg 2019 gnagni Hallo! De zomervakantie komt er weer aan! Dit jaar is er voor alle

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Spelenderwijs bewegen. voor 0 tot 4 jaar

Spelenderwijs bewegen. voor 0 tot 4 jaar Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar Leuke, prikkelende beweegprogramma s bevat onderdelen ontleend aan Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016 WWW.NATUURISEENFEEST.NL/TRAININGEN 06-29096804 INFO@NATUURISEENFEEST.NL

TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016 WWW.NATUURISEENFEEST.NL/TRAININGEN 06-29096804 INFO@NATUURISEENFEEST.NL TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016 WWW.NATUURISEENFEEST.NL/TRAININGEN 06-29096804 @NATUURISEENFEEST.NL Serieuze maar toch vrolijke trainingen. Natuur is een Feest biedt praktische

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over de activiteiten en over het samenvoegen van de vestigingen.

In deze brief informeren wij u over de activiteiten en over het samenvoegen van de vestigingen. Gouda, 25 juni 2012 Beste ouder(s) / verzorger(s), Het is bijna zomer! En dat betekent dat de weer voor de deur staat: van maandag 9 juli tot en met vrijdag 17 augustus. Gaat uw kind komende weken naar

Nadere informatie

TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016

TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016 TRAININGEN NATUUR IS EEN FEEST NAJAAR 2015/ VOORJAAR 2016 WWW.NATUURISEENFEEST.NL/TRAININGEN 06-29096804 @NATUURISEENFEEST.NL Serieuze maar toch vrolijke trainingen. Natuur is een Feest biedt praktische

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie Samen de Wereld Kleuren Pedagogische visie 2 SWK-Kinderopvang Samen de Wereld Kleuren Samen de Wereld Kleuren SWK-Kinderopvang: Samen de Wereld Kleuren Onze kinderopvangorganisaties hebben aandacht voor

Nadere informatie

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Crèche Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Bij de allerjongste kinderen besteden we veel aandacht aan veiligheid, hygiëne en zorg. Alle baby s hebben bijvoorbeeld een eigen bedje en nemen zelf hun

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Vakantieactiviteiten Zomervakantie Bso de Sjoester en Kameleon 2

Vakantieactiviteiten Zomervakantie Bso de Sjoester en Kameleon 2 Vakantieactiviteiten Zomervakantie Bso de Sjoester en Kameleon 2 Vakantie is feest! Kober kindercentra zorgt niet alleen voor professionele opvang tijdens schoolweken maar ook in de vakanties. Onder deskundige

Nadere informatie

Uitnodiging scholingen Sportkanjers in de bso. De Stichting Sportkanjers nodigt u uit voor de basisscholing Sportkanjers in de bso.

Uitnodiging scholingen Sportkanjers in de bso. De Stichting Sportkanjers nodigt u uit voor de basisscholing Sportkanjers in de bso. Uitnodiging scholingen Sportkanjers in de bso De Stichting Sportkanjers nodigt u uit voor de basisscholing Sportkanjers in de bso. Locatie: Amsterdam, adres volgt nog Data: Donderdag 31-5, 14-6, 21-6 en

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie

Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015.

Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015. Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015. Dit is de samenvatting van de Jaarrapportage 2015 van AKROS Kinderopvang. In het jaarverslag presenteren wij u met trots de belangrijkste ontwikkelingen en

Nadere informatie

Pedagogische kwaliteit in beweging

Pedagogische kwaliteit in beweging Pedagogische kwaliteit in beweging De kinderopvang staat voor grote uitdagingen: kinderen een veilige basis en voldoende uitdaging bieden voor een gezonde ontwikkeling en hen voorbereiden op het basisonderwijs.

Nadere informatie

ZET DE ZOMER OP DE KOP

ZET DE ZOMER OP DE KOP SPORT EXPERIENCE SUMMER ZET DE ZOMER OP DE KOP Geniet van een sportieve zomer met Maastricht Sport DANSKAMP MULTISPORTKAMP KIDSACTIVITEIT RIDDERRONDE KIDS ZWEMBADACTIVITEITEN SPORTDAGEN www.maastrichtsport.nl

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Onze visie

SKS Alles Kids. Onze visie GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Piramide voor gastouders

Piramide voor gastouders Gastouderopvang Piramide Piramide voor gastouders Plezier voor kinderen, gastouders en ouders! Voor alle kinderen van 0-4 jaar Compleet pakket Tips, suggesties en uitgewerkte activiteiten Professionalisering

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Pedagogisch beleid 4-12 jaar

Pedagogisch beleid 4-12 jaar Pedagogisch beleid 4-12 jaar Op Stoom staat voor inspirerende kinderopvang die ertoe doet in het leven van een kind. We bieden kwaliteit en service, zodat ouders hun kind(eren) met een gerust hart toevertrouwen

Nadere informatie

groeien doe je bij onze kinderopvang

groeien doe je bij onze kinderopvang dichtbij thuis groeien doe je bij onze Bij Impuls draait het om de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Om uit te groeien tot wie uw kind echt is, moet het voelen dat het welkom is. Dat het wordt gezien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal. Zo vertrouwd en zo veel te beleven!

0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal. Zo vertrouwd en zo veel te beleven! 0-4 jaar dagopvang en peuterspeelzaal Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Wij zorgen voor een vertrouwde, veilige en uitdagende omgeving om in op te groeien. Een omgeving die uitdaagt tot ontdekken en

Nadere informatie

Onze kinderdagopvang locaties zijn klaar voor een VVE aanbod

Onze kinderdagopvang locaties zijn klaar voor een VVE aanbod Nieuwsbrief van en voor Kids Society Erica Van de redactie Met de zomer vlak voor de deur wordt het weer tijd voor een nieuwe Kids Society Erica nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief onder andere: een oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: februari 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

Kwaliteitsprogramma van Kinderdagverblijf Jolie

Kwaliteitsprogramma van Kinderdagverblijf Jolie Kwaliteitsprogramma van Kinderdagverblijf Jolie 1. Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf beschikt al sinds de beginjaren (1991) over een pedagogisch beleidsplan. In de jaren erna is dit plan steeds

Nadere informatie

Zo kijkt KinderRijk naar kinderen

Zo kijkt KinderRijk naar kinderen Zo kijkt KinderRijk naar kinderen Samen kijken naar kinderen... Bij KinderRijk worden kinderen volop uitgedaagd en krijgen zij kansen om eigen ontdekkingen te doen en zelf oplossingen te vinden voor de

Nadere informatie

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7 Inhoud Onze kinderopvang 2 Kiezen voor een kindercentrum 4 Van inschrijving tot plaatsing 5 Contact met ouders 6 Onze pedagogische visie 7 Wat kost onze kinderopvang? 8 1 Onze kinderopvang Bent u op zoek

Nadere informatie

Activiteiten sportteam

Activiteiten sportteam Activiteiten sportteam Activiteit Peutergym Peuter- kleutervoetbal Peutersportdag Pauzesport BSO sport en spel Beschrijving Tijdens de peutergym doen de kinderen veel bewegingservaringen op. Ze springen

Nadere informatie

Pedagogische trainingen

Pedagogische trainingen Pedagogische trainingen Hoekgericht werken Kinderen leren het beste door te doen, te ontdekken en te beleven en waar kunnen ze dat beter dan in een heuse speelhoek. Een bouwhoek, een poppenhoek, een huishoek,

Nadere informatie

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN!

0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! 0-4 JAAR DAGOPVANG KOM BIJ ONS KIJKEN! Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Vanaf 10 weken is je kind bij ons van harte welkom. Onze kinderdagverblijven vind je in de verschillende wijken van Oegstgeest,

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Sport en Spel op de BSO Organisatie: Volleybal Bond, Basketball Bond, Handbal Bond en Badminton Nederland Contactpersoon: heer Rutger Nienhuis Contactpersoon 2: Erkenningen: Goed beschreven Sport- en beweegaanbod

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Locatie de Boomhut. Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 info@bso-deboomhut.nl www.bso-deboomhut.nl. Locatie t Huis

Locatie de Boomhut. Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 info@bso-deboomhut.nl www.bso-deboomhut.nl. Locatie t Huis Locatie de Boomhut Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 Locatie t Huis Oranjeplein 96 6224 KV Maastricht tel: 043-7519717 1 Visie & opzet Ontdekken, beleven en grenzen verleggen, dàt is BSO DE

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Drakenburcht, BSO de Frodo s en BSO t Piratennest

Vakantieprogramma BSO Drakenburcht, BSO de Frodo s en BSO t Piratennest Thema: Reis om de wereld 1 juli BSO Drakenburcht Kunst Bouwspeelplaats Thialf We gaan met de bus naar bouwplaats Thialf. Wist je dat bouwspeelplaats Thialf vroeger een zwembad was en in 1950 gebouwd is?

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding

Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Onderzoek Behoefte aan Vrije tijdsbesteding Inleiding MEE IJsseloevers heeft onderzoek gedaan naar de vrije tijdsbesteding van mensen met een beperking of chronische aandoening en de behoeften die zij

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: LANDGRAAF Datum inspectie: 10-03-2014

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Presentatie Denemarken. Welkom! Kies een foto en bedenk wat je hierin aanspreekt

Presentatie Denemarken. Welkom! Kies een foto en bedenk wat je hierin aanspreekt Presentatie Denemarken Welkom! Kies een foto en bedenk wat je hierin aanspreekt Inhoud: Organisatie door KINDwijzer Programma van de twee weken Deense systeem van kinderopvang LOSLATEN Organisatie door

Nadere informatie

Welkom bij Kinderopvang Mirakel

Welkom bij Kinderopvang Mirakel Welkom bij Kinderopvang Mirakel Kinderopvang Mirakel staat al meer dan 20 jaar voor professionele kinderopvang voor ieder kind in een veilige omgeving, waar creatief denken, ontdekken en spelen centraal

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen. In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie

Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen. In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen In drie stappen naar een Techniek&ik-locatie 2 Techniek&ik wordt ondersteund door 01_2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Iniatiefnemers 4 Ga mee op ontdekking 5 Stap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 Algemeen Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem

Nadere informatie

Informatie voor ouders/verzorgers en professionals. Het Kinderwerk. Helpt kinderen zich te ontwikkelen!

Informatie voor ouders/verzorgers en professionals. Het Kinderwerk. Helpt kinderen zich te ontwikkelen! Informatie voor ouders/verzorgers en professionals Het Kinderwerk Helpt kinderen zich te ontwikkelen! Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien in een omgeving waarin aandacht is voor hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Kids Society Erica Kinderdagopvang. Alle aandacht voor uw kind!

Kids Society Erica Kinderdagopvang. Alle aandacht voor uw kind! Kids Society Erica Kinderdagopvang Alle aandacht voor uw kind! Kids Society Erica. Daar staat uw kind voorop! Een kind heeft veel aandacht nodig. Zeker als het tussen de 0 en de 4 jaar is. Bij Kids Society

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Welkom Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je daarna niets liever dan je heerlijk ontspannen of samen met leeftijdgenootjes spelen. Dat kan allemaal in de

Nadere informatie

Anno 2015. Welkom 2015 SKE All Inclusive Vakantieland, een blijvertje Gratis dagje Vakantieland Tarieven en Menu 2015

Anno 2015. Welkom 2015 SKE All Inclusive Vakantieland, een blijvertje Gratis dagje Vakantieland Tarieven en Menu 2015 Anno 2015 Welkom 2015 SKE All Inclusive Vakantieland, een blijvertje Gratis dagje Vakantieland Tarieven en Menu 2015 Welkom 2015 Christien van Wijk, directeur 2014 loopt op zijn eind, bijna kerstmis. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn

Nieuwsbrief. BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn Nieuwsbrief BSO de IJsvogel en peuterspeelzaal Pinguïn September 2013 Beste ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van september. Vanaf nu versturen we gezamenlijk een nieuwsbrief voor zowel

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Parken

Pedagogisch werkplan BSO De Parken Pedagogisch werkplan BSO De Parken 1. De locatie Buitenschoolse opvang De Parken is gehuisvest in de Parkenschool in de wijk de Parken in Apeldoorn. De locatie heeft 4 basisgroepen voor kinderen in de

Nadere informatie

ELKE DAG EEN AVONTUUR

ELKE DAG EEN AVONTUUR ELKE DAG EEN AVONTUUR dagopvang peuterwerk buitenschoolse opvang warmemaaltijd-service en meer professionele pedagogisch medewerkers leuke activiteiten ontwikkelingsgericht altijd in de buurt Op zoek naar

Nadere informatie

Activiteitenbeleid 2013

Activiteitenbeleid 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Pedagogisch beleid TintelTuin De 6 competenties Visie Activiteitenbeleid binnen het (dag)programma Laat zien

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

AMSTERDAMSE PLUIM Winnaar en genomineerden 2014

AMSTERDAMSE PLUIM Winnaar en genomineerden 2014 AMSTERDAMSE PLUIM Winnaar en genomineerden 2014 10 Amsterdamse sportorganisaties met een fantastisch aanbod voor mensen met een beperking of chronische ziekte De Amsterdamse Pluim wordt mogelijk gemaakt

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang Welkom OP Het Spectrum Elkaar de ruimte geven, SAMEN leren, SAMEN

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VERENIGINGEN Do it Yourself Together Menukaart Leef! voor verenigingsondersteuning Aanbod project Leef! A. Organiseren van diverse activiteiten B. Bemiddelen als stagemakelaar C. Promotie D.

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Brede School Activiteiten (BSA)

Brede School Activiteiten (BSA) Brede School Activiteiten (BSA) Assendelft, 20 januari 2012 Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wij zijn trots dat wij jullie ons aanbod Brede School Activiteiten voor de periode februari t/m april 2012

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Inspectierapport De Klimboom (BSO) Broekdijk Oost 30 3621LN BREUKELEN UT Registratienummer 870622869

Inspectierapport De Klimboom (BSO) Broekdijk Oost 30 3621LN BREUKELEN UT Registratienummer 870622869 Inspectierapport De Klimboom (BSO) Broekdijk Oost 30 3621LN BREUKELEN UT Registratienummer 870622869 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Stichtse Vecht Datum inspectie: 23-06-2015

Nadere informatie

Inspectierapport IKC De Bosmark (BSO) Europastraat 10a 7091 XC DINXPERLO Registratienummer 198335933

Inspectierapport IKC De Bosmark (BSO) Europastraat 10a 7091 XC DINXPERLO Registratienummer 198335933 Inspectierapport IKC De Bosmark (BSO) Europastraat 10a 7091 XC DINXPERLO Registratienummer 198335933 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Aalten Datum inspectie: 26-03-2015

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

4-14 jaar Buitenschoolse opvang. Zo vertrouwd en zo veel te beleven!

4-14 jaar Buitenschoolse opvang. Zo vertrouwd en zo veel te beleven! 4-14 jaar Buitenschoolse opvang Zo vertrouwd en zo veel te beleven! Wij zorgen voor een vertrouwde, veilige en uitdagende omgeving om in op te groeien. Een omgeving die uitdaagt tot ontdekken en ontwikkelen.

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Ouders over kindcentra

Ouders over kindcentra Ouders over kindcentra Oberon, september 2015 Wat vinden ouders eigenlijk van kindcentra? Kennen zij de gedachte achter Kindcentra2020? We besloten om het maar eens aan ze te vragen. Onderzoeksbureau Oberon

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus

Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus Beste ouder(s) en kinderen, Activiteitenprogramma zomervakantie 20 juli t/m 28 augustus Hieronder vinden jullie het programma voor de zomervakantie. We hebben een avontuurlijk programma voor jullie gemaakt.

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Beleidsnotitie Aanbod voor peuters Gemeente Buren

Beleidsnotitie Aanbod voor peuters Gemeente Buren Beleidsnotitie Aanbod voor peuters 2017-2020 Gemeente Buren Inhoudsopgave 1. Huidige situatie 4 Waar gaat het over? 4 Wat doen we al? 4 2. Vergroten bereik peuters 6 Wat gaan we doen? 6 Doel 6 Behoefte

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Vakantie BSO. Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten!

Vakantie BSO. Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten! Vakantie BSO Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten! Op vakantie, sport, techniek, strand, leven als avonturier en feest! Vakantie BSO voor kinderen van 4-12 jaar. Kindercentrum Kierewam,

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo

Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo Pedagogisch werkplan Adventure BSO Het Loo 1. De locatie Buitenschoolse opvang Het Loo is gehuisvest op het scoutingterrein van Scouting Willem II/ Lady Baden-Powell in de wijk Berg en Bos in Apeldoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Meer uitvoeringskracht binnen de vereniging 30 oktober 2010 Voorstelrondje Inhoud workshop Rollen/functies en ambities Inleiding NOC*NSF Hein Veerman Proeftuinen Nieuwe

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang

Kleine Mensen Grote Wensen. Voor de betere kinderopvang Kleine Mensen Grote Wensen Voor de betere kinderopvang Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang van kinderen van 0 tot

Nadere informatie

Meld je aan door op "beantwoorden" te klikken in de mail!

Meld je aan door op beantwoorden te klikken in de mail! m Beste kids, Voor je ligt het alweer de 3e editie van het Alles Kids Club magazine. De maanden mei, juni en juli staan vooral vol met buitenactiviteiten. Het mooie weer komt eraan dus gaan we lekker buiten

Nadere informatie

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt

Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt Kom kijken bij Maak een afspraak voor een rondleiding bij jou in de buurt 070 750 21 10 klantadvies@dakkindercentra.nl Tijdens je zwangerschap verandert er veel. Niet alleen je lichaam, maar ook bijvoorbeeld

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u over de activiteiten en over het samenvoegen van de vestigingen.

In deze brief informeren wij u over de activiteiten en over het samenvoegen van de vestigingen. vakantieplanning zomervakantie bso s regio Goverwelle Gouda, 29 juni 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), De grote vakantie is in zicht: maandag 13 juli tot en met vrijdag 21 augustus. Het thema is Dieren.

Nadere informatie

Inspectierapport Villa Flipper (BSO) Buitenweg 308 3602ZK MAARSSEN Registratienummer 191970293

Inspectierapport Villa Flipper (BSO) Buitenweg 308 3602ZK MAARSSEN Registratienummer 191970293 Inspectierapport Villa Flipper (BSO) Buitenweg 308 3602ZK MAARSSEN Registratienummer 191970293 Toezichthouder: GGD regio Utrecht In opdracht van gemeente: Stichtse Vecht Datum inspectie: 07-05-2015 Type

Nadere informatie