Julsing, Real Estate Development Support Van Inspiratie naar Realisatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Julsing, Real Estate Development Support Van Inspiratie naar Realisatie"

Transcriptie

1

2 PROFIELSCHETS ir. J. (Jakob) Julsing procesmanagement en vastgoedontwikkeling Algemeen profiel De loopbaan van Jakob Julsing kent een brede oriëntatie op het vak vastgoedontwikkeling. Daarbij is hij allerminst een traditionele vastgoedontwikkelaar. Zijn creativiteit, vernieuwingszin en brede interesse maken dat hij voor opdrachtgevers een hoge toegevoegde waarde heeft. Tot zijn sterke eigenschappen behoren verder het zoeken naar evenwicht en het altijd respectvol omgaan met partijen. Zijn stedenbouwkundig inzicht, architectonische achtergrond en ruime ervaring in de wereld van woningcorporaties maken het profiel van de procesmanager voor complexe vastgoedtrajecten compleet. Jakob Julsing woont in Warnsveld, is 36 jaar, gehuwd en vader van twee kinderen. Hij is deelnemer van verschillende vakgebonden gremia en heeft een uitgebreid netwerk in de vastgoedwereld. Profiel Jakob Julsing is een creatief en gedreven ontwikkelaar die werkt vanuit betrokkenheid op de omgeving. Daarbij wordt steeds rekening gehouden met alle belangen en functionaliteiten. Waar dat nodig is schakelt hij snel tussen de diverse in het proces betrokken disciplines. Heldere, open communicatie en een transparant proces zijn kenmerkend voor zijn stijl van werken. Opleidingsachtergrond Jakob Julsing heeft na zijn basisopleiding HAVO in Veendam achtereenvolgens studies gevolgd aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Tilburg (sector planologie en verkeer & vervoer; propaedeuse), de Hogeschool van Groningen (faculteit economie, facilitaire dienstverlening met afstudeerrichting bedrijfskundig management) en de Landbouwuniversiteit Wageningen (huishoud- en consumentenwetenschappen met vrije oriëntatie volkshuisvesting en woonecologie; aangevuld met kopstudie aan de TU Delft (faculteit bouwkunde met specialisatiemodulen volkshuisvesting)).

3 Functionele loopbaan Na zijn afstuderen aan de Landbouwuniversiteit Wageningen is de heer Julsing in de navolgende functies werkzaam geweest: 1998 Ondersteuning Rayonmanager Westelijke Tuinsteden (Stichting Het Woningbedrijf Amsterdam) Assistent projectontwikkeling (Ymere Ontwikkeling te Amsterdam) 1999 Medewerker Marketing en Vastgoed (Ymere Ontwikkeling te Amsterdam) Vastgoedmanager (Ymere Ontwikkeling in Amsterdam) Projectontwikkelaar (Woningcorporatie De Woonplaats in Enschede) heden Gastdocent TU Delft (o.a. rol van ontwikkelaar in relatie tot gebiedsontwikkeling en waardeontwikkeling) heden Bureau Enkele specifieke projecten, ervaringen en (loopbaan) resultaten Jan Cremer Museum Enschede (museum, horeca, shop, ateliers, bedrijfsruimtes en commerciële kantoren) MFA Walter Gillijns (school, kunst- en cultuurruimte, sporthal, kinderdagopvang, (zorg)appartementen, paramedisch cluster en kantoorruimte) Gebiedsontwikkeling Stroinkslanden Zuid in Enschede PPS Impuls Winterswijk (stadsontwikkeling) te Winterswijk Verkenning Brede Scholen in Stroinkslanden en Het Riet en Het Lang in Enschede Ontwikkeling van bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam Oost Plan De Loodsen, conceptontwikkelaar multifunctioneel woonwerkgebouw; Amsterdam Integrale herstructurering Spaarndammerhout, visie en integrale afstemming van functies en doelgroepen; Amsterdam Herhuisvesting welzijnsfuncties Spaarndammerhout te Amsterdam Centrumontwikkelingen in Groenlo en Aalten

4 Enkele voorbeelden van referentieprojecten CremerMuseum Enschede De combineren van industrieel erfgoed met het CremerMuseum. Ontwikkeling van een museum, atelier- en bedrijfsruimte, commerciële kantoren, een hip café-restaurant en een museumshop. Totale oppervlakte ruim m2 BVO Start van het project: 2005 Geplande oplevering: 2010 Waar: Roombeek, Enschede Architect: SeARCH ism Rem Koolhaas Opdrachtgever: Woningcorporatie De Woonplaats Julsing heeft zich in de initiatieffase van de gemeente, namens de woningcorporatie, opgeworpen als investeerder/ontwikkelaar. Visie-ontwikkeling en de wensen, eisen en verwachtingen van alle partners ruimtelijke vertalen naar een Definitief Ontwerp met financiële kaders was de opgave. Het blijven geloven in het eindproduct, en veel onder-water-regie, een voorwaarde.

5 DeLoodsen, Amsterdam Stelt u zich voor. Attractieve bedrijfsruimte in de plint van de torens vormen een entree naar een centrale open ruimte. Hier wordt u ontvangen door een receptionist die u doorverwijst naar één van de hoogwaardige bedrijven in het bedrijfsverzamelgebouw in de plint aan het water. Of begeleid u naar één van de vergaderzalen in één van de hoeken gelegen aan de rand van deze foyer. Tenzij u zich er wilt aanmelden omdat u voor een korte periode een kantoorruimte wilt huren. Dan worden u enkele ruimten van het kleine, maar kwalitatief hoogwaardige, businesscenter onder de torens getoond. Maar ook wanneer het om een afspraak gaat bij één van de (werk)woningen zal de receptionist u kunnen vertellen welke lift u dient te nemen. (Inleiding van het functionele concept van DeLoodsen, november 1999) Omvang: ca. 320 woningen en ruim 5000 m2 bedrijfsruimte Start van het project: 1999 Oplevering: 2006 Waar: Zuidelijke IJ-oever, Amsterdam Architect: Köther & Salman, HvdN, WingenderHovenier architecten. Opdrachtgever: Julsing was tijdens dit project werkzaam bij Ymere Julsing hield zich bezig met de conceptontwikkeling van een multifunctioneel woonwerkgebouw aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam, een project van HopmanInterheem/Ymere. In dienst van Ymere onderzocht Julsing de mogelijke markten binnen het overgangsgebied tussen een grootstedelijk werkmilieu en een menging van hoogwaardig wonen en werken aan de Oostelijke Handelskade, en schreef hij het functionele concept ten behoeve van een prijsvraag. Julsing is in de ontwikkelingsfase bij de ruimtelijke uitwerking van dit project betrokken gebleven.

6 MFA Walter Gillijns, Zutphen De Walter Gillijnsschool in Zutphen zocht een oplossing voor de financiering en realisatie van een nieuwe school, gecombineerd met het vergroten van de maatschappelijke rol in de buurt. Totale oppervlakte ca m2 BVO Start van het project: 2007 Geplande oplevering: 2010 Waar: Rietbeekstraat, Zutphen Architect: Radboud Seckel, LKSVDD architecten Opdrachtgever: Stichting katholiek Basisonderwijs Gelderland Julsing initieerde een totaalconcept met meerdere maatschappelijke functies, een nieuwe school gecombineerd met appartementen voor een zorggerelateerde doelgroep en maatschappelijke functies als kinderopvang en paramedisch cluster, kunst- en cultuurruimte, sporthal en kantoorruimte. Julsing voerde de regie op het initiatieproces en ruimtelijke planvorming, en bracht investerende, bouwende en beslissende partijen bij elkaar.

7 Stroinkslanden 2015, Enschede Gebiedsontwikkeling Stroinkslanden-Zuid, revitaliseringslag naar een gezonde wijk. In dit project worden, naast fysieke ingrepen in de stedenbouwkundige en de groenstructuur, ook sociaal, maatschappelijk en economisch impulsen aan de wijk gegeven. Julsing initieerde, in dienst van Woningcorporatie De Woonplaats, een nieuw proces waarbij de woningcorporatie de gemeente vanaf de initiatieffase als gelijkwaardige partner in het proces heeft meegenomen. Julsing waarborgde de politiek en ambtelijke gedragenheid en ontwikkelde zowel een toekomstvisie als een ontwikkel- en vastgoedvisie. Strategische Vastgoedanalyse met Leefstijlen, Alkmaar Julsing verzorgde voor een woningcorporatie workshops en strategische voorraad-sessies voor bepaling vastgoedstrategieën en transformatie van de vastgoedportefeuille op basis van leefstijlen en klantsturing. Opdrachtgever: consultancybureau.

8 Vrolikstraat Ondernemerscentrum, Amsterdam In het kader van wijkontwikkeling ten tijde van het Grote Stedenbeleid ontwikkelen van een bedrijfsverzamelgebouw om de economische én sociale dynamiek te versterken en de buurt te verlevendigen. Speerpunten daarin waren startende en kleine bedrijfjes een kans bieden om in hun eigen wijk een ruimte te vinden om zich als onderneming te ontwikkelen. Ongebruikte onderstukken in oude stadsdelen weer een straatgerichte functie geven. Totale oppervlakte circa m2 BVO Start van het project: 1998 Oplevering: 2002 Waar: Vrolikstraat, Amsterdam Oost-Watergraafsmeer Architect: Rob Korver, Area architecten Opdrachtgever: Julsing was tijdens dit project werkzaam bij Ymere Julsing ontwikkelde in Amsterdam Oost, in nauw overleg met de gemeente, het hierboven omschreven bedrijfsverzamelgebouw en bracht beherende en exploiterende partijen bij elkaar.

9 Student-koopappartement, Enschede Aanvankelijk ontwikkelde De Woonplaats het complex met 51 zelfstandige eenheden aan de Wilhelminastraat voor een stichting voor studentenhuisvesting. Uiteindelijk is hier het eerste project in Nederland gerealiseerd, waar studenten zelfstandig een appartement konden kopen, en zonder tussenkomst van hun ouders een hypotheek hiervoor afsluiten. Nog steeds Uniek. Omvang: 51 studentenappartementen, totaal ca m2 BVO Start van het project: 2001 Oplevering: 2005 Waar: Wilhelminastraat, Enschede Architect: IAA architecten Opdrachtgever: Julsing was tijdens dit project werkzaam bij De Woonplaats Julsing was indertijd werkzaam bij woningcorporatie De Woonplaats en als projectontwikkelaar interne opdrachtgever voor vastgoedprojecten binnen de organisatie. Julsing was, naast de verantwoordelijkheid voor de wijziging van afzetstrategie van het project, verantwoordelijk voor de aansturing van het projectteam. Daarnaast was Julsing als verantwoordelijk ontwikkelaar belast met de communicatie ten gevolge van de mediahype die dit unieke product met zich mee bracht.

10 Kennisinstituut, Initiatief zonder locatie Architect ir. Stephan Verkuijlen (o.a. Foster+partners, mfuksas arch., Micha de Haas) heeft in de prijsvraag The Glass house een prachtig ontwerp neergelegd. Behalve een goede nominatie in de prijsvraag is dit ontwerp de basis geweest voor een verdere gezamenlijke verkenning van Julsing en Verkuijlen voor het realiseren van een instituut waar Kennis en Maatschappij elkaar ontmoeten. Additioneel in deze verkenning zit tevens een hotelontwikkeling. Julsing is initiator en regisseur in het samenbrengen van de deelinitiatieven, het ruimtelijk programma, locatie, investeerder(s) en gebruikers, tot een totaalconcept, en samen met strategische samenwerkingspartners verantwoordelijk voor een realiseerbaar en exploiteerbaar ontwerp.

11 SugarCity, Halfweg SugarCity wordt ontwikkelt op het voormalig CSM-terrein in Halfweg, een historisch zeer waardevol gebied met wat geldt als uniek industrieel erfgoed. Na de sluiting van de suikerfabriek in 1992 is er circa m2 vloeroppervlak vrijgekomen voor herontwikkeling. In het door SoetersVanEldonk architecten uitgewerkte masterplan is er ruimte voor: Kantoren: m2 BVO Bedrijfs- en detailhandelfuncties: m2 BVO Hotel: m2 BVO Horeca divers: m2 BVO Leisure: circa m2 BVO Start van het project: 2002 Oplevering: circa 2015 Ontwikkelaar: Cobraspen Architect masterplan SoetersVan Eldonk architecten, Architectenbureau Kentie & Partners Opdrachtgever: Van Dooren Advies Julsing onderzoekt en ontwikkelt samen met Van Dooren Advies mogelijkheden voor de conceptuele invulling van dit terrein. Dit betreft zowel het concept van de uiteindelijke terreinontwikkeling als een concept voor tijdens de transitie-fase.

12 Curriculum Vitae ir. J. (Jakob) Julsing (Groningen, 1972) Werkervaring: - Februari heden Julsing, real estate development support; bureau voor Project- en Planontwikkeling. Onder andere: Concept- en projectontwikkeling van het Jan Cremermuseum met museumshop, restaurant, café, ateliers, bedrijfs- en kantoorruimtes. Opdrachtgever: Woningcorporatie Concept- en planontwikkeling van een multifunctionele accommodatie voor school, kinderopvang, appartementen, sportvoorzieningen en zorgvoorzieningen. Opdrachtgever: Onderwijsstichting i.s.m. partners SugarCity. Onderzoek en ontwikkelen van mogelijkheden voor de conceptuele invulling van het terrein van de voormalige. suikerfabriek in Halfweg, zowel voor de uiteindelijke terreinontwikkeling als een concept voor tijdens de transitie-fase. Opdrachtgever: Van Dooren Advies. Workshops en strategische voorraad-sessies bij een woningcorporatie voor bepaling vastgoedstrategieën en transformatie van de vastgoedportefeuille op basis van leefstijlen en klantsturing. Opdrachtgever: Consultancybureau Combinatie weeshuis met school in Kenia. Organiseren van de oprichting, ontwikkeling en financiering in Nederland en Kenia. Opdrachtgever: Eigen initiatief en ontwikkeling met partners. Advies woon-werkwoningen. Opdrachtgever: Particulier/architect Ontwikkeling van hotel en een instituut. Opdrachtgever: Eigen initiatief en ontwikkeling in samenwerkingsverband Building Concepts Voorziening voor apotheek en huisartsencombinatie met appartementen. Opdrachtgever: particulier Ontwikkeling van zorgappartementen. Opdrachtgever: Belegger Stimuleren en activeren van toekomstwaarde en rendementsgericht vastgoed ontwikkelen in de zorg in het kader van de Wet Toegelaten Zorginstellingen (WTZi). Opdrachtgever: Zorginstelling - Oktober 2003 heden Gastdocent TU Delft faculteit Bouwkunde Inhoud colleges: 2 e jaars: van marktgegevens naar klantgroepen/leefstijlen en bijpassend Programma van Eisen 4 e jaars: rol van de ontwikkelaar in relatie tot gebiedsontwikkeling en waardeontwikkeling

13 - September 2004 maart 2007 Projectontwikkelaar, Woningcorporatie De Woonplaats in Enschede. Verantwoordelijk voor acquisitie, initiatie en realisatie van nieuwbouw en herstructureringsprojecten, het vaststellen van de financiële en kwalitatieve kaders hiervoor, en het opzetten en aansturen van projectteams. Binnen het team verantwoordelijk voor de professionalisering van de Projectontwikkelingsafdeling op het gebied van de strategische visies en ontwikkelingsdoelen. Medeverantwoordelijk voor het inrichten van de Vastgoedontwikkelingsprocedure, de relaties en verantwoordelijkheden van interne en externe partijen in dit proces. Naast de reguliere ontwikkelingstaken, o.a.: Lid PPS Impuls Winterswijk (Publiek-Private Samenwerking tussen De Woonplaats, gemeente, Rabo Vastgoed en 4 ontwikkelende bouwers); Plaatsvervangend aandeelhouder AVA PPS Impuls; Gedelegeerd zitting in aandeelhoudersvergadering WOM De Laares (Wijkontwikkelingsmaatschappij met 3 woningcorporaties, 2 ontwikkelende bouwers en AM Wonen); Raad van advies STOCA (Stichting Ontwikkeling Centrumgebied Aalten) Bestuurslid STOCA Lid begeleidingscommissie Binnenstad Groenlo i.c. centrumontwikkelingen - Oktober 1999 augustus 2004 Vastgoedmanager, Ymere Ontwikkeling Amsterdam. In loop der jaren verschuiving van functionele verantwoordelijkheden, grofweg als volgt in te delen: Augustus 2002 augustus 2004 a) Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een marktbenadering in projectontwikkeling, vanaf initiatief ontwikkeling tot aan de afzet van vastgoedproducten; b) Grondverwerving in relatie tot de ontwikkeling van de regionaliseringportefeuille met in acht neming van de RO-ontwikkelingen; c) Markt- en ontwikkelvisies en vastgoedadvies ten behoeve van de projectontwikkeling; d) Strategische aankopen voor de ontwikkelings- en verhuurportefeuille. Oktober 1999 augustus 2002 a) Vastgoedadvies; onderzoek en advies met betrekking tot zowel bestaand als nieuw te ontwikkelen huur- en koopwoningen en bedrijfsonroerendgoed; b) Ontwikkeling concepten voor bedrijfsonroerendgoed en maatschappelijk vastgoed; c) Aankoop en verkoop t.b.v. de ontwikkelings- en verhuurportefeuille.

14 Interessante projecten : 2004 Opzetten van een marktmonitoringssysteem tbv projectontwikkelinginitiatieven en afzetstrategieën 2003 Succesvolle marketingstrategieën 2003 Succesvolle marketingacties als manifestatie Reinwardtstraat en tv-spotjes in de Amsterdamse Combinotrams, spraakmakende modelwoning e.a. 1e Schinkelstraat en marketingvisie Westerdokseiland 2003 Europan-prijsvraagproject : advisering product/markt-combinaties Almere Omega 2003 BV/CV-constructie GEM Spiegelhout, Almere 2003 Grondverwerving GEM Spiegelhout, Almere 2003 Verwerving van gronden Noord- en Zuid-Holland voor regionalisering van de portefeuille 2003 Opzetten van de Grondbank Ymere Advisering producten en markten Zuidelijke IJ-oever, o.a. Nieuw Amerika (gebouwen Boston, Detroit en Chicago), Oostelijke Handelskade Amsterdam 2001 Advisering producten en markten Bijlmerdreef en Bijlmer Marktplein, Amsterdam 2000 Prijsvraag Loodsen, Oostelijke Handelskade Amsterdam. Het schrijven van een visie op wonen en werken, geresulteerd in een ontwikkelingsopgave van ca. 300 woningen en m2 bedrijfsruimte 1999 Prijsvraag Houthavens. Geresulteerd in een ontwikkelingsopgave van ca. 350 woningen en m2 bedrijfsruimte 1999 Prijsvraag Amsterdam, Houthavens. Bedrijventerrein, m2 bedrijfsruimte, 2e plaats - Februari 1999 oktober 1999 Medewerker Marketing en Vastgoed, Ymere Ontwikkeling Onderzoek en advies met betrekking tot zowel bestaand als nieuw te ontwikkelen huur- en koopwoningen en bedrijfsonroerendgoed. Onderdeel projectteam vastgoedontwikkeling. Daarnaast aankoopondersteuning. - Augustus 1998 februari 1999 Assistent projectontwikkeling, Ymere Ontwikkeling (ten tijde geheten: Projectontwikkeling Stichting Het Woningbedrijf Amsterdam.) Onderzoek en advies met betrekking tot in ontwikkeling zijnde projecten. - Maart 1998 augustus 1998 Ondersteuning Rayonmanager Westelijke Tuinsteden, Stichting Het Woningbedrijf Amsterdam. Opleiding: - September 1995 maart 2001 Landbouwuniversiteit Wageningen Huishoud- en consumentenwetenschappen, vrije oriëntatie Volkshuisvesting en Woonecologie - September augustus 1998

15 TU Delft, faculteit der Bouwkunde; Specialisatiemodulen Volkshuisvesting - September oktober 1995 Hanzehogeschool, hogeschool van Groningen, faculteit Economie Facilitaire Dienstverlening, afstudeerrichting Bedrijfskundig Management, specialisatie Voorraadbeheersing - September augustus 1991 Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, sector Planologie, Verkeer en Vervoer te Tilburg. Propedeuse - September juni 1989 Rijksscholengemeenschap Winkler Prins te Veendam. Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs (HAVO) Cursussen: , Prince2 Projectmanagement, Sylvie Rath, WagenaarHoes Organisatieadvies , Cursus Professioneel Opdrachtgeverschap door Michiel van der Molen, Lagant (gebaseerd op Prince2) , Mediatraining door Ad Everaars, Ad Em Producties, , Workshops Marktontwikkelingen en Vastgoedsturing door SmartAgent/Sinfore, , Facton/Willem Rust, cursus Vastgoedrekenen , Kolpron Projectontwikkelingcursus Talenkennis: - Nederlands - Engels - Duits Hobby s: - Concerten, musea, zeilen, motorrijden, roeien. - Een goed glas en lekker eten. - Gezellig een biertje drinken in het café. Referenties: Op aanvraag beschikbaar.

Van Inspiratie naar Realisatie. Profielschets en Curriculum Vitae

Van Inspiratie naar Realisatie. Profielschets en Curriculum Vitae In 2011 wordt gewijzigd in Julsing, Stedelijke Ontwikkeling en Vastgoed Profielschets en Curriculum Vitae PROFIELSCHETS ir. J. (Jakob) Julsing procesmanagement en vastgoedontwikkeling Algemeen profiel

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Overzicht opleidingen

Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Stand van zaken oktober 2013 Opleiding Onderwijsinstelling Deeltijd Voltijd Duur Kosten Overig Leegstand Post-MA NRP Academie (transformatie) NRP, ism TU Delft, Nyenrode en Hogeschool

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties CURRICULUM VITAE R. MULDER Naam Mulder Voornamen Rob Geboortedatum 17 februari 1963 Geboorteplaats Rotterdam, Nederland Nationaliteit Nederlands Opleiding 1985-1989 HBO, HTS, Bouwkunde, Nederland. Hogeschool

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Herbestemming in het onderwijs

Herbestemming in het onderwijs Herbestemming in het onderwijs Overzicht opleidingen e s- f een sch 'Logo omgeving derden' op witte achtergrond 'Logo omgeving derden' op gekleurde of fotografisch achtergrond r oed alleen Uitzondering;

Nadere informatie

Roombeek. Ontwikkeling zorgcluster. Voorzieningen. Cultuur. Zorg. Agenda. Inleiding Het proces Stand van zaken

Roombeek. Ontwikkeling zorgcluster. Voorzieningen. Cultuur. Zorg. Agenda. Inleiding Het proces Stand van zaken Roombeek Ontwikkeling zorgcluster Agenda Inleiding Het proces Stand van zaken KISS stadsbezoek Enschede Roombeek 23 juni 2005 Inleiding Domijn / Woongroep Twente Roombeek stedenbouw / situatie Activiteiten

Nadere informatie

KEESVANRUYVEN ruimte en ontwikkeling

KEESVANRUYVEN ruimte en ontwikkeling Bezoekadres Duintjer CS Vijzelstraat 72 unit 4.22 1017 NL Telefoon 06 22788306 www.keesvanruyven.nl ruimte@keesvanruyven.nl KEESVANRUYVEN ruimte en ontwikkeling Curriculum Vitae Naam Kees van Ruyven Huidige

Nadere informatie

Tipakker 11 zoon: Thijmen (13) 7971 AB Havelte dochter: Isa (10) 0521-519033 06-22943166

Tipakker 11 zoon: Thijmen (13) 7971 AB Havelte dochter: Isa (10) 0521-519033 06-22943166 Januari 2015 Persoonlijke gegevens Yde Huizinga (31-01-1964) partner: Judith van der Meer Tipakker 11 zoon: Thijmen (13) 7971 AB Havelte dochter: Isa (10) 0521-519033 06-22943166 Huidig Vanaf 2006 ben

Nadere informatie

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties

Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties Referentieprojecten Grontmij: stationslocaties OV-Terminal Den Haag Centraal Het huidig centraal station van Den Haag voldoet niet langer aan de eisen van een functioneel knooppunt van openbaar vervoer.

Nadere informatie

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING DATUM : 28-11-2012 OVER Het HerontwikkelLAB Introductie 2 VISIE Het overaanbod van kantoorruimte en de veranderde vraag ernaar hebben een omvangrijke en veelal structurele

Nadere informatie

Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug

Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug CURRICULUM VITAE J A A P L E E K Personalia Naam: Leek Adres: Meester Bollplein 8 Voornamen: Jacobus Cornelis Postcode: 1754 KK Roepnaam: Jaap Woonplaats: Burgerbrug Geboortedatum: 12 juli 1986 Titel:

Nadere informatie

Profielschets. Hoofd Gebiedsontwikkeling. Gemeente Rotterdam. ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs.

Profielschets. Hoofd Gebiedsontwikkeling. Gemeente Rotterdam. ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs. Profielschets Hoofd Gebiedsontwikkeling Gemeente Rotterdam ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Voor de Directie Ruimtelijke Economische Ontwikkeling van de Gemeente

Nadere informatie

Beleggers in gebiedsontwikkeling

Beleggers in gebiedsontwikkeling Beleggers in Incentives en belemmeringen voor een actieve rol van institutionele beleggers bij de herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden P5 presentatie april 2015 Pelle Steigenga Technische Universiteit

Nadere informatie

ontwikkeling wordt een begrip

ontwikkeling wordt een begrip ontwikkeling wordt een begrip Ambitieus en nieuwsgierig Vooraan in de bus, met de neus tegen het raam. Niet geheel zonder risico. Want wie iets groots wil verrichten, moet weten waar het gebeurt. Wat mensen

Nadere informatie

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997

ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993. 3 jaar 2 Architectenbureaus in Noordwijk 1994-1997 ERVARING 3 jaar Ingenieursbureau Evers & Partners 1990-1993 1 e tekenaar, projectleider: Cursus(sen) AutoCAD, diverse m.b.t. intern management, middenkader. Divers bouwkundig werk in de utiliteit. Enige

Nadere informatie

Sander Donkers. Profiel. Opleiding Training. Kerncompetenties. 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate.

Sander Donkers. Profiel. Opleiding Training. Kerncompetenties. 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate. CURRICULUM VITAE Sander Donkers 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate.nl Profiel Sander Donkers is een gedreven professional die zijn ervaring heeft opgedaan

Nadere informatie

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1

Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed. 19 april 2012 pagina 1 Presentatie Mariëtte Bouwer Ymere Maatschappelijk Vastgoed 19 april 2012 pagina 1 Strategie van Ymere Missie Ymere werkt als maatschappelijke onderneming aan wijken met perspectief, waar bewoners willen

Nadere informatie

Bouwstenen voor Sociaal Werkbezoek 23 november De Mediaan: Van ambitieuze plannen naar concrete stappen

Bouwstenen voor Sociaal Werkbezoek 23 november De Mediaan: Van ambitieuze plannen naar concrete stappen Bouwstenen voor Sociaal Werkbezoek 23 november 2010 De Mediaan: Van ambitieuze plannen naar concrete stappen Vroege Middeleeuwen Ambities Heerhugowaard-Zuid Stedenbouwkundige kwaliteit Sociale

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE ALGEMEEN

CURRICULUM VITAE ALGEMEEN Edgar Peer is een gedreven en deskundig (proces)manager die ervaring heeft met coördineren, stimuleren en leiding geven aan strategische management vraagstukken en complexe (locatie) ontwikkelingen. Met

Nadere informatie

Curriculum Vitae & Projecten

Curriculum Vitae & Projecten Curriculum Vitae & Projecten Naam Geboortedatum Mojca Kuijpers-Ekart 27 april 1977 Maribor, Slovenië Opleidingen 2007-2008 Masteropleiding stedenbouw, Academie van Bouwkunst, Rotterdam 1996-2003 Landschapsarchitectuur,

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne

Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Nota van Uitgangspunten Herstructurering Frederikkazerne Status: Definitief Gemeente Den Haag Projectmanagement Den Haag Opsteller: Jerry de Vries, projectleider Inleiding De gemeente wenst te beschikken

Nadere informatie

Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven

Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven Bijlage 2 (bij Kantorenstrategie Eindhoven 2012 2020) Overzicht kantoorlocaties behorende tot de planvoorraad in Eindhoven Eindhoven, stationsgebied: Lichthoven (vh. Stationsgebied Zuidoost) Ca. 30.000

Nadere informatie

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep

Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, Diemen. In opdracht van Pluis Participatie Groep Eekholt Plaza, Verkavelingsstudie hotel- en woontorens, In opdracht van Pluis Participatie Groep 1/7 De locatie betreft een kavel met kantoorgebouw op een bedrijventerrein in op de grens met Amsterdam

Nadere informatie

JAARVERSLAG. tweeduizend ennegen.

JAARVERSLAG. tweeduizend ennegen. JAARVERSLAG tweeduizend ennegen. inhoudsopgave Inhoudsopgave 11 Kerncijfers 12 Profiel 15 Structuur 22 Activiteiten 27 Directieverslag 30 Geconsolideerde Jaarrekening Geconsolideerde balans per 31 december

Nadere informatie

Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) / Website /

Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) / Website / CURRICULUM VITAE IR. ERIK PRINS Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) 10 485 84 20 Email / Erik@bloc.nl Website / www.bloc.nl Erik Prins (1972) studeerde Civiele Techniek

Nadere informatie

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties

Locatiesynergie. (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Locatiesynergie (de noodzaak van) verknopen bij de herontwikkeling van stationslocaties Inhoud 2 < Waardeketens < Multidisciplinaire benadering < Meerwaarde van samenhang < Samenhang door samenwerking

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum november F.J.M. Engelen, Frank. Geboortedatum 3 januari 1982

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum november F.J.M. Engelen, Frank. Geboortedatum 3 januari 1982 CURRICULUM VITAE Datum november 2011 PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam F.J.M. Engelen, Frank Titel Drs. ing. Geboortedatum 3 januari 1982 Woonplaats Ewijk e-mail Frank@beeckk.nl Nationaliteit Telefoonnummer Nederlandse

Nadere informatie

Achtergrond dossier serious game Gebiedsontwikkeling - Programma - Beschrijving casus

Achtergrond dossier serious game Gebiedsontwikkeling - Programma - Beschrijving casus Achtergrond dossier serious game Gebiedsontwikkeling - Programma - Beschrijving casus Van tot actie Wie toelichting 14.00 14.15 Ontvangst Koffie en cake 14.15 14.30 Introductie Strategis Algemene intro

Nadere informatie

Zondag Ontwikkeling. Profiel. Over Zondag Ontwikkeling. ...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen

Zondag Ontwikkeling. Profiel. Over Zondag Ontwikkeling. ...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen Zondag Ontwikkeling...gelooft in mogelijkheden, niet in beperkingen Zondag Ontwikkeling is altijd op zoek naar betere oplossingen op het gebied van wonen en commercieel vastgoed. Ons streven is om snel

Nadere informatie

Verbinden van onder- en bovengrond

Verbinden van onder- en bovengrond Verbinden van onder- en bovengrond Herontwikkeling industriële locaties Inhoud - Korte toelichting locaties - Ontwikkelopgave - Verbinden onder- en bovengrond - Discussie Deventer 18 november 2010 Gerben

Nadere informatie

Curriculum vitea N. van Harten

Curriculum vitea N. van Harten Curriculum vitea N. van Harten Naam : Nicolaas van Harten Roepnaam : Nico Geboren : 5 maart 1952 Burgerlijke staat : Gehuwd Adres : Sanatoriumlaan 18 7447PK Hellendoorn Tel. Privé : 0548-688042 Tel. Zakelijk

Nadere informatie

menno rubbens, cepezedprojects

menno rubbens, cepezedprojects menno rubbens, directeur / oprichter cepezed projects b.v. develop / design / build economie EUR bouwkunde TUD / bouwinformatica oosterhuis associates architectenbureau cepezed cepezed projects trends

Nadere informatie

Lanenbuurt Elst Nieuwbouw 110 woningen. Giesbers-Arnhem Bouw

Lanenbuurt Elst Nieuwbouw 110 woningen. Giesbers-Arnhem Bouw PROFIEL Giesbers Groep Sporthal de Streepen Sint-Oedenrode Nieuwbouw sporthal met cultureel en maatschappelijk cluster BeLeef Buitendijks Uithoorn, Legmeer-West Woongebied 34 woningen Lanenbuurt Elst Nieuwbouw

Nadere informatie

Vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie

Vacatures. Adviseurs voor Ruimte en Strategie Vacatures Vind jij deze opgave leuk? Centrumgebieden vormen het hart van onze steden en dorpen. Teruglopende bezoekersaantallen en faillissementen van grote winkelketens als Sissy-Boy, Coolcat, Intertoys

Nadere informatie

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE

advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE advies, management, verhuur, (her)ontwikkeling, taxaties en bemiddeling SAMEN MEER WAARDE SAMENMEERWAARDE WPM Groep staat voor ruim 20 jaar visie, kennis en ervaring op het gebied van advies, ontwikkeling

Nadere informatie

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK Stichting Droomwonen Breda Speelhuislaan 158 4815 CJ Breda 076-2051010 info@droomwonenbreda.nl Rabobank NL02RABO 0161846653 Kamer van Koophandel Breda 55042449 BTW nummer 8515.42.591 ZEVEN PATIOWONINGEN

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonsgegevens Naam:

Curriculum Vitae. Persoonsgegevens Naam: Curriculum Vitae Persoonsgegevens Naam: B. (Bob) Langendoen Geboortedatum: 30 januari 1965 Adres kantoor: Bredaseweg 108a sectie 11 4902 NS Oosterhout (NB) Telefoon: +31 6 1350 7872 Telefoon kantoor: +31

Nadere informatie

Hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten en expats

Hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten en expats Hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten en expats Onze speerpunten? Kwaliteit, woongenot en betrouwbaarheid hoogwaardige huisvesting voor arbeidsmigranten en expats Flexrooms is een professionele

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o3.r6os.oox Inboeknummer oasoo4y48 C!assificatienummer x.sxs.ax Dossiernummer 340.403 20 september 2003 Raads inforrnatiebrief Betreft ontwikkeling Stationslocatie Zuid-Oost,

Nadere informatie

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper

Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper Wat is ketenintegratie? Ketenintegratie in de bouw betekent met meerdere partijen werken aan een gezamenlijk doel. De keten is zo groot als je hem

Nadere informatie

Nieuwsbrief Overamstel

Nieuwsbrief Overamstel Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 1104 1000 BC Amsterdam Telefoon 020 552 6111 Fax 020 552 6100 Gemeente Amsterdam Projectbureau Zuidoostlob Projectgroep Overamstel Aan de bewoner/gebruiker

Nadere informatie

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming

Wie zijn we. Impuls / Partners bestaat uit: Dion Steenbergen project- en proces management. Toine Janssen juridisch advies, PPS en contractvorming Wie zijn we Impuls / Partners heeft jarenlange ervaring met ruimtelijke vraagstukken. Op alle schaalgroottes. Voor overheden, wooncoörporaties en marktpartijen. Wij hebben een passie voor complexe vraagstukken.

Nadere informatie

Investeringsstatuut Stichting Wonen Zuid. Werk in uitvoering

Investeringsstatuut Stichting Wonen Zuid. Werk in uitvoering Investeringsstatuut Stichting Wonen Zuid Werk in uitvoering Vastgesteld door de Bestuurder op 17-06-2014 Goedgekeurd door de Raad van Commissarissen op 26-03-2015 INHOUD INVESTERINGSSTATUUT INLEIDING...

Nadere informatie

Telefoon: 06 51155436 b.lippinkhof@pbgrondzaken.nl. Mede-directeur/eigenaar adviesbureau PBG Project Begeleiding Grondzaken en senior adviseur.

Telefoon: 06 51155436 b.lippinkhof@pbgrondzaken.nl. Mede-directeur/eigenaar adviesbureau PBG Project Begeleiding Grondzaken en senior adviseur. Naam: Ben Lippinkhof Telefoon: 06 51155436 E-mail: b.lippinkhof@pbgrondzaken.nl Huidige positie: Mede-directeur/eigenaar adviesbureau PBG Project Begeleiding Grondzaken en senior adviseur. Werkervaring

Nadere informatie

Stedenbouw en Landschap

Stedenbouw en Landschap Woonwijk De Bem Zevenaar Voormalig stedenbouwkundigplan Stedenbouwkundigplan TOPIA achtertuin woonpad voortuin parkeerhof achtertuin openbare ruimte voortuin achtertuin achterpad Voormalig prototype verkaveling

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE OSCAR VAN STRIJP

CURRICULUM VITAE OSCAR VAN STRIJP CURRICULUM VITAE OSCAR VAN STRIJP CURRICULUM VITAE OSCAR VAN STRIJP 2 OSCAR VAN STRIJP 27 oktober 1961 van Duinwater 25 2497 ZN Den Haag 06 39696111 ARCHITECTENREGISTER 1.961201.020 WERKERVARING 2010 -

Nadere informatie

curriculum vitae Wouter Rijsman

curriculum vitae Wouter Rijsman curriculum vitae Wouter Rijsman Een wereldverbeteraar met zakelijk inzicht. Wouter verfrist, verandert en gaat problemen creatief en multidisciplinair te lijf. Naam (drs.) Wouter Rijsman Geboortedatum

Nadere informatie

Stedenbouwkundig plan

Stedenbouwkundig plan Stedenbouwkundig plan 40 m 7L/4W/+L 25m 21m >_ 70 % 18L/4W/+L 35m 30 m 25m 2,65 m 1,2 mv 5,50 m 68 m 70 42,60 m 6,70 m 40 m 27,80 m 43,20 m 2L 20 m 15 m 10 m 53,20 m 107,30 m 30,55 m Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia: Klaas Op den Velde Geb. datum: 07-09-1958 Burgerlijke staat: gehuwd Adres: Kloosterstraat 5 1411RS Naarden

Curriculum Vitae. Personalia: Klaas Op den Velde Geb. datum: 07-09-1958 Burgerlijke staat: gehuwd Adres: Kloosterstraat 5 1411RS Naarden Curriculum Vitae Personalia: Naam: Klaas Op den Velde Geb. datum: 07-09-1958 Burgerlijke staat: gehuwd Adres: Kloosterstraat 5 1411RS Naarden Tel. Thuis: 035 6946792 Mobiel: 06-23835294 e-mail: klaasodv@gmail.com

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter, Directie Regionale Zaken De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 21 december 2006 DRZ. 2007/256 30 januari 2007

Nadere informatie

VVG Congres Visie op de toekomst vanuit de markt

VVG Congres Visie op de toekomst vanuit de markt Visie op de toekomst vanuit de markt Peter van der Gugten Algemeen directeur, Proper-Stok Ontwikkelaars, Ede Proper-Stok sterkt de stad Kennis Creativiteit - Innovatie én Ondernemerschap Waar is in NL

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Aanleiding Zeeland wordt steeds saaier Veel plannen maar ook veel politieke onrust De tijd begint te dringen voor de

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. De mens is de maat der dingen

Gebiedsontwikkeling. De mens is de maat der dingen dromen denken doen Gebiedsontwikkeling Wij realiseren bouwrijpe grond voor particulieren, projectmatige woningbouw en bedrijventerreinen. In onze visie is prettig leven een gevoel dat dagelijks wordt gevoed

Nadere informatie

studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl

studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl studio FRAME Heemraadssingel 26a 4 3021 DA Rotterdam www.studioframe.nl +31 (0)6 53974366 info@studioframe.nl studio FRAME Studio FRAME is opgericht door Paul Voorbergen, na vele jaren ervaring te hebben

Nadere informatie

stads- en landschapsontwerp Werken Westerkade 9 3511 HA Utrecht 030 280 3500 info@burotopia.nl www.burotopia.nl

stads- en landschapsontwerp Werken Westerkade 9 3511 HA Utrecht 030 280 3500 info@burotopia.nl www.burotopia.nl Tatelaar Zevenaar Project: Herstructurering bedrijventerrein Tatelaar, Zevenaar (32 ha) tot een consumentgericht bedrijventerrein. Opdracht: Ontwikkelen van masterplan voor herprofilering en revitalisering

Nadere informatie

Masterclass Projectontwikkeling

Masterclass Projectontwikkeling Masterclass Projectontwikkeling De toekomst van binnenstedelijke projectontwikkeling en de veranderende rol van de projectontwikkelaar Masterclass Projectontwikkeling De toekomst van binnenstedelijke projectontwikkeling

Nadere informatie

Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar

Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar drs. O.J. van der Heijden o.heijden@marma.nl www.evbinnenstad.nl 1 Belang van Wonen in de Binnenstad Een juiste combinatie van functies in de binnen

Nadere informatie

1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle

1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle 1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle Stadsvernieuwing Transvaal Dag van de Projectontwikkeling, 15 mei 2014 Vernieuwing van de stadsvernieuwing Willem Krzeszewski Staedion Transvaal

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum 20 januari 2014. S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984. Titel Geboortedatum

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum 20 januari 2014. S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984. Titel Geboortedatum CURRICULUM VITAE Datum 20 januari 2014 PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Titel Geboortedatum Woonplaats e-mail Nationaliteit S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984 s-hertogenbosch sjoerd@beeckk.nl Nederlandse

Nadere informatie

NIELS OLIVIER ARCHITECT PROJECTEN 22-06-2015 NIELS OLIVIER ARCHITECT

NIELS OLIVIER ARCHITECT PROJECTEN 22-06-2015 NIELS OLIVIER ARCHITECT ROJECTEN ALS ZELFSTANDIG ARCHITECT 2013-HEDEN Sportpark Mariënhoeve, Wijk bij Duurstede 2013-heden (i.s.m. Bo2 Rotterdam). Renovatie van sporthal + toevoegen van nieuwe sporthal, turnhal en gymzaal. Opdracht

Nadere informatie

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit.

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit. De verbouwing van de voormalige Technische School aan het Timorplein in Stadsdeel Zeeburg maakt onderdeel uit van een ambitieus project om de Indische buurt een nieuwe sociaal-economische impuls te geven.

Nadere informatie

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE

In beweging voor u COMPLEXEN IN EXPLOITATIE Complexen in exploitatie Het betreft exploitaties waarvoor een op uitvoering gebaseerde exploitatieopzet is vastgesteld. In deze complexen is per 31 december 2013 totaal een bedrag geïnvesteerd van ca.

Nadere informatie

Programma. 1. Bestemmingsplan & kavelpaspoorten Van Leeuwenhoekkwartier Noord. 2. Update gebiedsontwikkeling - Parkeren - Marktontwikkelingen - Park

Programma. 1. Bestemmingsplan & kavelpaspoorten Van Leeuwenhoekkwartier Noord. 2. Update gebiedsontwikkeling - Parkeren - Marktontwikkelingen - Park Programma 1. Bestemmingsplan & kavelpaspoorten Van Leeuwenhoekkwartier Noord 2. Update gebiedsontwikkeling - Parkeren - Marktontwikkelingen - Park Afsluiting 22 september 2015 1 Bestemmingsplan & kavelpaspoorten

Nadere informatie

Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar

Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar Wonen Boven Winkels Vanuit het oogpunt van de eigenaar drs. O.J. van der Heijden o.heijden@marma.nl www.evbinnenstad.nl 1 Belang van Wonen in de Binnenstad Een juiste combinatie van functies in de binnen

Nadere informatie

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015 BUREAUPRESENTATIE INHOUD 1. WIE IS MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... 2. WERKWIJZE... 3. VISIE... 2. REFERENTIESLIJST... 2. REFERENTIES... 3. WAAROM MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... WIE IS MARGREET

Nadere informatie

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011

Voorlopige planning bouw en herontwikkeling. 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Voorlopige planning bouw en herontwikkeling 1 e Presentatie aan omwonenden en bedrijven Donderdag 20 oktober 2011 Inhoud Introductie Proces tot besluit herontwikkeling Waarom herontwikkeling? Gepresenteerd

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 14 november 2006 collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) neemt een grote vlucht! 1999 doelstelling overheid : 30% van de woningbouw realiseren middels

Nadere informatie

Palmpolstraat 62 * Palmpolstraat 62 *, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar

Palmpolstraat 62 * Palmpolstraat 62 *, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar Palmpolstraat 62 * Huurprijs: 55,- per vierkante meter per jaar Algemene Informatie TE HUUR: Zeer aantrekkelijk geprijsde, hoogwaardig afgewerkte kantoorruimte op Veluwsekant in Almere Gelegen op het goed

Nadere informatie

Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar

Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar Huur kantoorruimte op KantorenPark PODIUM 0 ong te Amersfoort 165 per vierkante meter per jaar Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website:

Nadere informatie

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort

In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling. Stationsplein, Amersfoort Amersfoort In opdracht van NS Vastgoed en Heilijgers Projectontwikkeling, Amersfoort 1/6 M3H heeft een uitwerking gemaakt van het stedenbouw kundig plan voor het voormailge NS rangeerterrein aan de noordzijde

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Werkervaring als interim manager, procesmanager en adviseur

Werkervaring als interim manager, procesmanager en adviseur CURRICULUM VITAE Quint Meijer Personalia Naam: drs. H.Q. Meijer (Quint) Geboortedatum: 22 januari 1951 Opleiding 1963-1970 Gymnasium-A 1970-1978 Politicologie, Vrije Universiteit Amsterdam; afstudeerrichting

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Haagse Woningbouwopgave. Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017

Haagse Woningbouwopgave. Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017 Haagse Woningbouwopgave Peter van der Gugten Heijmans Vastgoed Commissie Ruimte Den Haag 14 september 2017 HEIJMANS De activiteiten van Heijmans op het gebied van Wonen, Werken en Verbinden zijn georganiseerd

Nadere informatie

PROJECTINFORMATIE VEEMBROEDERHOF 93 AMSTERDAM

PROJECTINFORMATIE VEEMBROEDERHOF 93 AMSTERDAM REPRESENTATIEF GOED BEREIKBAAR LEUKE OMGEVING TURN-KEY & PLUG & PLAY ZELFSTANDIGE UNIT HUURPRIJS 225,- PER M² PER JAAR CIRCA 142 M² PROJECTINFORMATIE VEEMBROEDERHOF 93 AMSTERDAM Veembroederhof 93 te Amsterdam

Nadere informatie

Editiestraat 31. Editiestraat 31, Almere-Stad Almere. Huurprijs: ,- per jaar

Editiestraat 31. Editiestraat 31, Almere-Stad Almere. Huurprijs: ,- per jaar Editiestraat 31 Huurprijs: 99.000,- per jaar Algemene Informatie TE HUUR: Modern, functioneel kantoorpand met kleine bedrijfsruimte. ADRES Editiestraat 31 Almere Nu voor verhuur beschikbaar een multifunctioneel,

Nadere informatie

Industrieweg 21. Industrieweg 21 Hasselt. Koopprijs: ,- k.k.

Industrieweg 21. Industrieweg 21 Hasselt. Koopprijs: ,- k.k. Industrieweg 21 Koopprijs: 695.000,- k.k. Algemene Informatie TE KOOP IN PRIJS VERLAAGD Bedrijfsruimte Adres: Industrieweg 21 te. Twee grote loodsen en een grote overkapping gelegen op bedrijventerrein

Nadere informatie

Walter Hertogs. Curriculum Vitae PERSONALIA. Adres: Schutsboom 44

Walter Hertogs. Curriculum Vitae PERSONALIA. Adres: Schutsboom 44 Curriculum Vitae PERSONALIA Naam: Walter Hertogs Adres: Schutsboom 44 Woonplaats: 5706 KH Helmond Telefoon: 0492-544282 Mobiel: 06-53321638 E-mail: wfhertogs@onsbrabantnet.nl Geboortedatum: 3 oktober 1961

Nadere informatie

In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Vrolikstraat 245-251, Amsterdam

In opdracht van Ymere Ontwikkeling. Vrolikstraat 245-251, Amsterdam Vrolikstraat 245-251, Amsterdam In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/6 Het nieuwe woongebouw in de Vrolikstraat vervangt vier traveën uit een rij van vijf identieke panden. Het nieuwe gebouw speelt in

Nadere informatie

Jaarvergadering. 6. Droomwonen Brabant. 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur

Jaarvergadering. 6. Droomwonen Brabant. 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur Jaarvergadering 6. Droomwonen Brabant 29 Menno de Lange Ervaringsdeskundige en adviseur Maandag 23 april 2018 Visie Wat doen wij? Droomwonen ondersteunt en begeleidt consumenten om hun eigen woning en

Nadere informatie

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>>

Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 >>> Overveen Brouwerskolkweg 2 project stedenbouwkundige visie ten behoeve van herontwikkeling locatie gebouw Publieke Werken gemeente Bloemdaal en naastgelegen perceel ontwerpers

Nadere informatie

Bouw en projectontwikkeling

Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Bouw en projectontwikkeling Het slagen van een bouwproject staat of valt bij een goede samenwerking tussen partijen. Bouw Bouwen is samenwerken.

Nadere informatie

Artemisweg 105 G. Artemisweg 105 G Lelystad. Huurprijs: 585,- per maand, exclusief BTW

Artemisweg 105 G. Artemisweg 105 G Lelystad. Huurprijs: 585,- per maand, exclusief BTW Huurprijs: 585,- per maand, exclusief BTW Kantoor 8200 AB Algemene Informatie TE HUUR Kantoorruimte Adres: te. Op het centraal en goed bereikbare bedrijventerrein "Flevopoort" is dit bedrijfsverzamelgebouw

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls kantoren

Kwaliteitsimpuls kantoren 10 maart 2014, Festival Leegstaand Vastgoed Kwaliteitsimpuls kantoren Sjef de Pont, hoofd afdeling Economische Zaken, sector Stadsontwikkeling Opzet workshop Situatie s-hertogenbosch Onze aanpak: Impuls

Nadere informatie

Elst Centraal Herijking ontwikkelingsstrategie. Politieke Avond gemeenteraad 22 september 2015

Elst Centraal Herijking ontwikkelingsstrategie. Politieke Avond gemeenteraad 22 september 2015 Elst Centraal Herijking ontwikkelingsstrategie Politieke Avond gemeenteraad 22 september 2015 Inleiding Wethouder Jan van Baal Doel vanavond: raad informeren over concept herijking ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219 Cultureel Centrum CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam (www.crea.uva.nl) opdrachtgever; Universiteit van Amsterdam / CREA ontwerp: Joost Glissenaar, Amsterdam / architecten van Mourik, Den Haag projectarchitect:

Nadere informatie

Waalhaven Z.z. ong, Rotterdam

Waalhaven Z.z. ong, Rotterdam Te huur Port City IV Waalhaven Z.z. ong, Rotterdam Hoogwaardige nieuwbouw Prominente zichtlocatie in W aalhaven Circa 8.000 m ², vanaf 3.500 m² www.dtz.nl Het betreft het vierde kantoorgebouw in de succesvolle

Nadere informatie

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE

BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE BUILDING A NEW PART OF TOWN: PPP TENDER FOR THE REGENERATION PROJECT SUGAR FACTORY VEURNE Seminar REALTY 21.05.2015 Tour & Taxis Brussels 05827 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50

Nadere informatie

REFERENTIELIJST INTERIM-OPDRACHTEN. Sectorhoofd Ruimtelijke Ontwikkeling Hoofd P&O BRAVO. Directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling

REFERENTIELIJST INTERIM-OPDRACHTEN. Sectorhoofd Ruimtelijke Ontwikkeling Hoofd P&O BRAVO. Directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling REFERENTIELIJST INTERIM-OPDRACHTEN Brandweer Utrecht Leidsche Rijn Hoofd Repressie Stichting Rechtsbijstand Den Haag Gemeente Almere Hoofd Wonen Strategisch Beleidsadviseur Uitgifte Teamleider Projectmanagementbureau

Nadere informatie

Camerastraat 6 en 8. Camerastraat 6 en 8, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 50,- per vierkante meter per jaar

Camerastraat 6 en 8. Camerastraat 6 en 8, Almere-Stad Almere. Huurprijs: 50,- per vierkante meter per jaar Camerastraat 6 en 8 Huurprijs: 50,- per vierkante meter per jaar Algemene Informatie TE HUUR DEELVERHUUR IS BESPREEKBAAR!! Representatieve bedrijfsruimte en/of kantoorruimte Adres: Camerastraat 6 en 8

Nadere informatie

Het gebruik van wetenschappelijke kennis bij het managen van vastgoed in de gemeentelijke sector

Het gebruik van wetenschappelijke kennis bij het managen van vastgoed in de gemeentelijke sector Het gebruik van wetenschappelijke kennis bij het managen van vastgoed in de gemeentelijke sector 1 Inhoudsopgave Introductie Onderzoekskader Methodologie Resultaten Conclusie Aanbevelingen 2 Introductie

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Opleidingen en cursussen. Werkervaring. ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht.

Persoonsgegevens. Opleidingen en cursussen. Werkervaring. ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht. Persoonsgegevens Naam: ing. Jaap Beekman MSc Adres: Albert van Dalsumlaan 567 3584 HM Utrecht Nederland Mobiel: +31 (0) 6 83 69 55 09 E-mail: beekman@jbv-management.nl Geboortedatum: 23 februari 1977 Nationaliteit:

Nadere informatie

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix

VAARTKOM LEUVEN. Leuven 20130325 Veronique Henderix VAARTKOM LEUVEN Leuven 20130325 Veronique Henderix RSL Leuven = provinciale metropool > Bevattelijk karakter maar ook kernstad van een verstedelijkte regio > Behoud compacte structuur door herontwikkeling

Nadere informatie